3 (store reoler med skråhylder)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 (store reoler med skråhylder)"

Transkript

1 Bilag 3 - Observationsskema: Udfyldte SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Albertslund bibliotek d 12. marts. FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 (store reoler med skråhylder) På reolerne finder man skiftende udstillinger, men nye bøger, 15 dages lån, godt anmeldt, historiske romaner, især for kvinder og især for mænd er altid at finde på hylderne. Derudover skiftes der ud. Findes også på de store reoler. Pt. er der bl.a. nye engelske romaner, nap en novelle, essays, ud i verdenen, 1700-tallet derudover flere faglitterære udstillinger. gå efter guldet Nederst på alle reoler er der skråhylder med plads til bøger, der står med forsiden udaf. Derudover enkelte skråhylder midt i reolen. Litteraturarr. Brochure "gå efter guldet" 3 store reoler udgør hoveddelen af den indirekte formidling. På disse reoler bliver bøgerne stillet op. Ordnet efter forskellige temaer/kategoerier: små skilte viser hvilke tema du kan finde bøger indenfor. Skiltene kan flyttes rundt og der kan laves nye, hvis de finder på nyt tema. Skiltene er dog ikke så tydelige, så de kan godt forsvinde lidt i mængden. Derudover har de deres multirum, der også bliver benyttet i formidlingen. Ved større temaer inddrages hele biblioteket i formidlingen. Som f.eks. ved digt-temaet. (se interview med albertslund bib og billeder) DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: 1 facebookprofil og f twitterprofiler (musik, roman, krimi, film og daglikvidr ). FBprofilen bliver brugt til at promovere arrangementer, fortælle om bogpriser og hvad der nu ellers falder ind. Opdateres ikke så ofte. (et par gange om måneden). Twitterprofilerne twitter inden for hvert sit emne område. Undtagen deres dagligkvidr, der twitter om alt mellem himmel og jord og så relateret det til biblioteket. Twitterprofilerne er noget mere aktivet. (min 1 gang ugentligt) Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler?

2 Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 1 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, biblioteksvagten, rundtombogen.dk, bibliotek.dk, hjernebasen.dk og derudover har de e-ressourcer, hvor de linker videre til bla.: Literature Resource Center Digtregister Eventyrindeks Litteratursiden.dk Litteraturtolkninger Forfatterweb Novelleregister Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Jeg fandt tre udstillinger/temaer på der både i det fysiske og digitale rum: Gå efter guldet, Roman for mænd (videreformidlende til Litteratursiden) og nap en novelle. Fra hjemmesiden en del henvisninger til Litteratursiden, men det ser man ikke meget af i det fysiske rum. Derudover kan man også finde lister fra bibliotekets bogcafé på hjemmesiden, som (iflg. Interview med Jette og Anna Klara) også har været en udstilling i udlånet. Jeg har derfor valgt at kategorisere dette biblioteks sammenhæng, som middel. Der findes mere sammenhæng end f.eks. på Glostrup bibliotek, men mindre end på Kolding bibliotek. Med en mindre indsats, vil det være muligt at skabe større sammenhæng mellem de to rum. F.eks. kunne det være en mulighed, at gøre noget ud af gruppen Godt anmeldt på deres hjemmeside 1 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv.

3 Billeder fra Alberslund bibliotek d. 10. marts Billeder af de to store reoler, der udgør størstedelen af den indirekte formidling og huser udstilling af de forskellige læsetips. (Bemærk de grå skilte, der fortæller hvilken slags bøger der formidles. De forveksles nemt med bøger) Close-up af læsetips Godt anmeldt (og Nap en novelle )

4 Gå efter guldet i det fysiske rum "nap en novelle"

5 "Gå efter guldet" i det digitale rum Biblioteks bogcafe og nap en novelle i det digitale rum

6 Litteratur på Albertslund Biblioteks hjemmeside. Bemærk Tweets og Se her mand ude i højre side. Boglister om forskellige emner (emnelister fra DBC)

7 Videreformidling til andre steder på nettet og til Litteraturmagasinet: Litteratursider.

8 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Glostrup bibliotek d. 10. marts FYSISK FORMIDLING UDSTILLINGER: Hvilke udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling - hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 4 + reol ved indgang med 14-dages lån og nye bøger To reoler midt i rummet, samt to bord opstillinger. 7-års krisen (DBC), nye bøger, spil og film (DBC), Varme bøger (ALOA) og en lille Hans Scherfig udstilling. 2 Varme bøger og Flittige hænder (faglitteratur) ingen Emnelister fra DBC Lille bibliotek med få reoler med skønlitteratur. Når man kommer ind, er det første man ser en stor reol fyldt med bøger (forsiden ud af). Her står 15-dages lån og nye bøger; en blanding er skøn og faglitteratur. Går man længere ind ser man 3 luftige reoler til udstillinger af bøger. 2 af dem bruges til skønlitteratur. Disse er fleksible og kan flyttes rundt. Lidt efter dem kommer et arrangement med bænke og borde. På bordet her ligger Hans Scherfig bøger (både skønlitteratur og 99.4). Reolerne der bruges til udstilling er fleksible og bibliotekarerne kan flytte rundt på dem. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 2 3 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC emnelister og ALOA 2 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 3 Inspiration har også sit eget underpunkt litteratur

9 Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 4 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, forfatterweb, krimisiden, litteraturpriser, bibliografi.dk Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Den eneste sammenhæng der ses mellem det fysiske og det digitale rum er temaet varme bøger og DBC s emneliste Nye bøger. Begge er udstillet i det fysiske rum og kan findes på bibliotekets hjemmeside. Det ene ligger på forsiden og under fanen Temaer, og det andet skal man finde under inspiration->litteratur- >litteraturlister->nye bøger m.m. Det er ikke noget man finder nemt, og der skal ledes lidt efter det. Derfor syntes jeg, at sammenhængen mellem den fysiske og digitale formidling er under middel. Med få midler ville man kunne trække formidlingen i det digitale rum ind i det fysiske rum. F.eks. kunne anbefalingerne fra Franks klumme nemt udstilles i biblioteket. Billeder fra fysiske rum taget d. 10. marts 2011 De tre reoler med udstillinger midt i biblioteket. 4 Men der findes Franks klumme, der ikke er en blog, men dog personlig formidling fra en bibliotekar.

10 Udstilling med bøger udfra DBC emnelisten 7års krisen Temaudstilling udfra ALOA listen Varme bøger.

11 Udstilling med nye materialer og DBC liste (tjek hvad nr. det er) Billeder fra udstilling med Hans Scherfigs bøger:

12 Screen dumps fra hjemmesiden Inspiration

13 Litteratur og Franks klumme

14 Litteratur på nettet Emnelister fra DBC bemærk at listen 7års krisen ikke er at finde blandt dem. (i alt 22)

15 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Helsingør bibliotek d. 3. april 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 14-dages lån og nye bøger 3 En god bog mest for kvinder, lokale forfattere, Forårsfornemmelser Skråhylder inde i samlingen, hvor udvalgte bøger står med forsiden udaf. Helsingør Bibliotek i Kulturværftet er et helt nyt og spændende bibliotek i tre etager. Fiktion ligger på 2. etage. Tager man trappen/elevator op fra receptionen i stueetagen mødes man af reol med 14-dages lån og lille udstilling af nye bøger. Fordelt i udlånet 3 udstillingsområder til skønlitteraturen. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: intet indhold Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 5 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? 5 Biblioteket Kulturværftet har en blog, men bruges til nyheder fra biblioteket og der var ingen litteraturformidling i den.

16 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor høj grad svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Man finder ingen litteraturformidling på Helsingør Kommunes Biblioteker. Hjemmesiden ser ud til at være af ren praktisk karakter. Et sted hvor man finder oplysninger om bibliotekerne, arrangementer og kan søge i biblioteks base. Det eneste, der kan minde lidt om litteraturformidling på hjemmesiden, er fanen Det er nyt, hvorunder man finder links til nye materialer og reserverings top 10. Billeder fra Biblioteket Kulturværfter Udstillingsreolen med 14-dages lån og nye bøger Formidling ude i samlingen

17 En god bog mest for kvinder Lokale forfattere Forårsfornemmelser

18 Screen dump fra biblioteks hjemmeside Her er en smule formidlende indhold

19 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Kolding bibliotek d. 14. marts FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: 4 Krimi+spænding, dagens bog, nyt, 14-dages lån. SKIFTENDE UDSTILLINGER: 3 Hvilke skiftende udstillinger : Slægtsromaner (v. skærm), Pia Tafdrup/Poeten og proffesoren v. bord 1) TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i den faste opstilling. Andre formidlingsformer: Kort beskrivelse af den fysiske formidling: og fra varme himmelstrøg. Enkelte skråhylder Arrangementer: Poeten og professoren, læsekredse Kolding er et forholdsvist nyt bibliotek. På 1. sal finder man fagafdelingen Fiktion, hvor skønlitteraturen hører til. Lige ved opgang til Fiktion finder man info-bordene hvor bibliotekarerne står. Her finder man en stor del af den indirekte formidling: Dagens bog, 14-dages lån, bord 1+2 samt runddel med nyt og krimi/spænding. Længere inde finder man storskærm samt bord, hvor temaet kører. Rundt omkring i samlinger findes der skråhylder, hvor der plukkes bøger til hurtig, nem formidling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? (Mit bibliotek i kolding) Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Aktiv Facebookprofil side lokal virksomhed ( syntes godt om ). Forskellige ting bliver lagt op. Lille video fra arrangementer, billeder af lånere, post omkring Jean M. Auels nyeste roman. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 6 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 7 6 De har menupunktet skønlitteratur

20 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: der er henvisninger til litteratursiden. Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: På Kolding bibliotek finder jeg en forholdsvis stor sammenhæng mellem den fysiske og digitale formidling. Flere temaer og kategorier går igen i både det fysiske og digitale rum. Poeten og profeten, Mens vi venter på foråret, 14-dages lån og nye bøger (Nyt) går igen begge steder. Derudover har de udprintet flere af de digitale tilbud fra hjemmesiden og gjort dem tilgængelige i det fysiske rum. Det drejer sig bl.a. om det litterære nyhedsbrev, og anbefalinger fra litteratursiden. Disse kan man finde i en mappe i udlånet. Billeder fra Kolding bibliotek marts Udstillingsområde udfor bibliotekarens Info -bord. (Bord 1+2 og bagerst til venstre de to runddeller) 7 Biblioteket udsender hver måned et litterært nyhedsbrev. Dette nyhedsbrev fortæller om kommende litteraturarrangement i Kolding-området.

21 Fra den anden side, med at kig til Krimi -samlingen. Bemærk skråhylderne til indirekte formidling midt i samlingen. Dagens bog

22 Tema-udstilling Poeten og professoren i det fysiske rum: Samme tema i det digitale rum

23 14-dages lån i det fysiske rum 14-dages lån i det digitale rum

24 Screen dumps fra biblioteks hjemmeside Undersiden Skønlitteratur Læsetips

25 Temasider Bibliotekets facebook-profil

26 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Middelfart Bibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 Nyheder og 14-dages lån 2 Bogbidder og læsekredse Skråhylder øverst og nederst på reolerne i samlingen. En høj og en lav reol godt inde i udlånet. Finder det ved bibliotekarbordet (som ligger bagerst i udlånet på 1. sal og skal dermed forbi alt andet på biblioteket først (skranke, børn og faglitteratur). Den lave reol har to sider med hver deres udstilling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? X 8 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, Politiken bøger, romanklubben, Krimisiden, Scifi-siden Andet: de producerer selv læsetips 8 Men den går gennem voksne->skønlitteratur

27 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Der er ingen sammenhæng mellem hvad der findes udstillet i det fysiske rum og indhold på hjemmesiden. Det eneste man kan finde, som giver en lille sammenhæng er et link til en søgning i basen over nye bøger. Billeder fra biblioteket: Skranken yderst til venstre, lav reol med udstilling (14-dages lån på denne side) og bagerst i billedet den høje reol med udstilling om læsekredse og bodbidder. Det er dog kun de to yderste fag der er udstilling. Resten er biblioteksts lydbogssamling. Lav reol fra den anden side. Denne side med udstilling af nyheder

28 Et kig ind i samlingen. Bemærk skråhylder øverst og nederst på reolerne. Skønlitteratur på bibliotekets hjemmeside Læsetips:

29 Nyt på hylderne:

30 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE RØDOVRE BIBLIOTEK Analyse udført d. 29. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 (3) 14-dages lån (nye populære bøger) samt et bord og en udstillingsreol med div. titler plukket fra samlingen. Reolen typisk nyere bøger. 3 3 fag ved døren, hvor der løbende skiftes ud. Pt. er der. 1 (ikke fast) Hvad lytter de til En runddel med div. Bøger plukket fra hylden, samt 1 bord med bøger typisk udvalgt udfra DBC emne liste. Ikke nogen formuleret strategi omkring den indirekte formidlings i biblioteksrummet. Bøgerne i de faste udstillingerne er tilfældigt udvalgt (på nær 14-dages bøgerne, der er udvalgt ud fra en idé om de vil være populære og efterspurgte). Ude i samlingen er der placeret (holdere? Hvad hedder de) hvor der bliver placeret enkelte bøger med forsiden ud af. Derudover er der enkelte skråhylder, hvor der sættes bøger op. Runddel med udvalgte bøger. Man finder også en lille udstilling, der bliver lavet udfra DBC-emnelister.

31 DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: En personlig profil ( tilføj som ven fremfor syntes godt om ), der hovedsageligt bliver brugt til at reklamere for arrangementer på bibliotekerne. Kan se det ikke er alle arrangementer der har været på siden. F.eks. intet om forfatterarrangement med Carsten Jensen eller foredrags aften om Brönte-søstrene. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? % % Er indholdet lavet af anden leverandør? % % - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Til litteratursiden og netlydbog. Link til DBC emnelister Litterære arrangementer % % Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling ingen lidt middel noget meget Hvor stor er sammenhængen? Hvorfor/Hvorfor ikke: Langt de fleste af formidlingstiltagene bliver ikke nævnt på hjemmesiden. På hjemmesiden formidles der videre til litteratursiden eller DBC emnelister. Der er næsten ikke noget selv-produceret anbefalinger/personlig formidling. Det eneste der findes, er en beskrivelse af temaet Hvad lytter de til det drejer sig hovedsageligt om musik, men der får også sneget sig et par enkelte romaner ind. Man finder dette tema på forsiden, men lidt nede så der skal scrolles for at finde det. 9 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 10 De har bliv inspireret, som dog omhandler alle medier. Der er dog ingen direkte anbefalinger på enkelte titler.

32 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Århus Kommuners biblioteker - Hovedbibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 Sidegaden 11, Marked: Kærlighed, Familie&slægt og historiske fortællinger, Bestsellers (14-dages lån), 2 Bookcrossing, Eventyr på fodrejsen (del af Tema) 1 Rejs med Aarhus Kommunes biblioteker Skråhylder blandt almindelige hylder på reolerne i samlingen. Arrangementer af forskellige art, f.eks. bookcrossing. Når man træder ind på Hovedbiblioteket i Aarhus får man først øje på en lav grøn udstilling med titlen Bestsellers det er her 14-dages lånene bliver præsenteret. Dernæst befinder man sig i "markedet", hvor forskellige genrer og emner præsenteres med forsiden udad. Nemt og overskueligt for græssere DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Er biblioteket repræsenteret på andre sociale medier Beskriv profilerne: Aarhus kommune har for nylig ændret deres facebook profil til en syntes godt om var tidligere en venneside. En aktiv profil med flere opslag hver uge. Både arrangementer, udstillinger og bøger bliver nævnt. Derudover har biblioteket også en flickr. Profil. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 12 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? 11 Sidegaden: Her kan du gå på opdagelse, og støde på det overraskende og inspirerende inden for ny dansk og udenlandsk litteratur. (skilte på reolen med de udstillede bøger) 12 De har fanen inspiration, som dækker alle medier. Men litteratur er godt repræsenteret.

33 Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, nyhedslister fra DBC Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor stor er sammenhængen? svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Aarhus kommuners biblioteker er travle biblioteker. Der sker meget, og er mange arrangementer. De bliver alle præsenteret på hjemmesiden. Men var ikke alle jeg kunne finde i det fysiske rum. Bookcrossing kunne jeg finde. Rejsetemaet var også begge steder. Ingen af temaerne i karrussellen var at finde i det fysiske rum. 14-dages lån var ikke i det digitale rum. Alt i alt middel, da der var lidt men snildt kunne have været mere. Finland kørte i båndsløjfen/bannerkarrusellen, men der var intet på bibliotekerne.

34

35

36

37

38

Øvelse 3. Interview. Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU. Januar 2002

Øvelse 3. Interview. Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU. Januar 2002 Øvelse 3 Interview Udarbejdet for Menneske-Maskin Dialog ved DTU Januar 2002 Udarbejdet af Gruppe 18 ved Ida Cecilie Willemoes-Wissing og Jonas Rabbe Indhold 1. Fremgangsmåde 3 1.1. Anvendt metode 3 1.2.

Læs mere

Formidling hvorfor og hvordan en workshop

Formidling hvorfor og hvordan en workshop Det erhvervsrelaterede projekt Projektrapport Formidling hvorfor og hvordan en workshop Vejleder: Claus Secher Katrin Petersen 7. semester årgang 2005 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Redegørelse for

Læs mere

Manual til markedsføring af mobile løsninger

Manual til markedsføring af mobile løsninger Manual til markedsføring af mobile løsninger Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Introduktion til markedsføring 1.2. Opgaver og begreber Før markedsføringen I forbindelse med markedsføringen 1.3. Hvordan

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse

Bilag 1 Projektbeskrivelse Bilag 1 Projektbeskrivelse Kilde: Databasen over udbudte erhvervsrelaterede projekter http://studienet.db.dk/public/7sem/ Brugerevaluering af nyindretning af det fysiske bibliotek Status: Endelig aftale

Læs mere

Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis

Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis Aarhus Kommunes Biblioteker Informationskompetencer og de store opgaver i gymnasiet i praksis - Drejebog til gymnasielærer vedrørende undervisning i mationssøgning i gymnasiet 1 Indhold 1. Baggrund for

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

B14. Appendiks. Dokument DDB CMS User Experience Analyse Version 1.2 Dato 1. Juli 2015. Værnedamsvej 15, 1. sal 1819 Frederiksberg C Danmark. b14.

B14. Appendiks. Dokument DDB CMS User Experience Analyse Version 1.2 Dato 1. Juli 2015. Værnedamsvej 15, 1. sal 1819 Frederiksberg C Danmark. b14. Appendiks Dokument DDB CMS User Experience Analyse Version 1.2 Dato Bureau B14 Aps Værnedamsvej 15, 1. sal 1819 Frederiksberg C Danmark b14.dk A Opsamling af tidligere undersøgelser & workshops A Opsamling

Læs mere

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 Projekt Engelsk for alle. Bilag 1. Brugerundersøgelse Overordnet konklusion Engelsk for alle Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 630 brugere deltog i bibliotekets spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Digitalisering af dagtilbud Varde Kommune

Digitalisering af dagtilbud Varde Kommune Digitalisering af dagtilbud Varde Kommune Spørgeskemaundersøgelse, alle medarbejdere Rapport for daginstitutioner 1 Rapporten indeholder analyse af svar fra spørgeskema udsendt til alle medarbejdere i

Læs mere

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad 07-07-2014 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App?... 3 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 5 2.1 Hvordan logger jeg ind/ud?... 5 3. Mine lån... 7 4. Hvordan

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Personas Beskrivelse af typiske brugertyper

Personas Beskrivelse af typiske brugertyper Personas Beskrivelse af typiske brugertyper Silkeborg Bibliotek Webredaktionen 20. august 2006 1 Indhold Lisa... 3 Brugssituationer for Lisa...4 Grethe... 5 Brugssituationer for Grethe...6 Helle... 7 Brugssituationer

Læs mere

Masterafhandling om brug af blogs i forskningsinstitutioner/-biblioteker og folkebiblioteker.

Masterafhandling om brug af blogs i forskningsinstitutioner/-biblioteker og folkebiblioteker. Masterafhandling om brug af blogs i forskningsinstitutioner/-biblioteker og folkebiblioteker. Abstrakt: Opgavens formål er at belyse, hvordan ansatte og brugere fra de 10 udvalgte institutioner, folkebiblioteker,

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Trafikanalyse. Brugerne på Hovedbiblioteket i Århus. Mikkel Randlev Møller

Trafikanalyse. Brugerne på Hovedbiblioteket i Århus. Mikkel Randlev Møller Trafikanalyse Brugerne på Hovedbiblioteket i Århus Mikkel Randlev Møller Århus Kommunes Biblioteker september 2005 Indhold Indhold... 2 Formål... 3 Brugerne... 5 Brugsmønster... 9 Tidsmåling... 13 Metode

Læs mere

Iben Jakobsen Moderne Biblioteksudvikling 26. Maj 2010 A08 Projekt Side 2 af 19

Iben Jakobsen Moderne Biblioteksudvikling 26. Maj 2010 A08 Projekt Side 2 af 19 Det Informationsvidenskabelige Akademi Det Åbne Bibliotek 4. semester projektopgave Iben Jakobsen A08 26. maj 2010 5714 ord A08 Projekt Side 2 af 19 Det Åbne Bibliotek ABSTRACT I første afsnit forklarer

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Digital trendspotting Konceptkatalog

Digital trendspotting Konceptkatalog Digital trendspotting Konceptkatalog _Digital Trendspotting Konceptkatalog _Digital Trendspotting Konceptkatalog 1. udgave 2010 ISBN 978-87-89860-97-8 Projekt udarbejdet af bibliotekerne i Århus, København,

Læs mere

Biblioteket, bogen og brugeren

Biblioteket, bogen og brugeren Biblioteket, bogen og brugeren Af Michael Linde Larsen Indledning Der var engang hvor litteraturen hovedsagligt var forbundet med alvor og det at læse var et dannelsesprojekt. Jørgen Thorgård bestyrede

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Børn bruger biblioteker Spørgeskemaundersøgelse blandt københavnske børn og unge

Børn bruger biblioteker Spørgeskemaundersøgelse blandt københavnske børn og unge Børn bruger biblioteker Spørgeskemaundersøgelse blandt københavnske børn og unge KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE 2004 Børn bruger biblioteker Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

KONCEPTUDVIKLING af UNDERETAGEN på

KONCEPTUDVIKLING af UNDERETAGEN på KONCEPTUDVIKLING af UNDERETAGEN på Af: Ditte Hertzum, Sofie Pedersen & Tina Andersen 1. Abstract: Det er ifølge personalet på Randers Bibliotek svært at få brugerne til at tage bibliotekets underetage

Læs mere

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie

Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Social Media Rapport for VIRKSOMHED A/S af Bach & McKenzie Dato: 22-08-2014 Copyright af Bach & McKenzie 2014 Introduktion Indholdsfortegnelse 03 Hovedtal Kære VIRKSOMHED A/S Tillykke med jeres nye Social

Læs mere

SOCIAL MEDIA STRATEGI

SOCIAL MEDIA STRATEGI SOCIAL MEDIA STRATEGI SÅDAN GØR DU Marts 2013 UDKAST Sådan gør du sociale medier. I forbindelse med, at du vil inddrage sociale medier i formidlingen af din kampagne, dit projekt eller bare generelt i

Læs mere

Brugerundersøgelse af bibliotek.dk

Brugerundersøgelse af bibliotek.dk Brugerundersøgelse af bibliotek.dk - med forslag til opfølgning Oktober 2011 DBC Brugerundersøgelse 2011 Indledning... 3 Kort resumé af undersøgelsen 2011... 3 Metode antal besvarelser - fejlkilder...

Læs mere

Køge Kommunes Biblioteker. Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker

Køge Kommunes Biblioteker. Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker Køge Kommunes Biblioteker Biblioteksbrugerne i Ejby og Bjæverskov undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskovs biblioteker Rapport 3. december 2009 Udarbejdet af Anne Sophie Olsen

Læs mere

Evaluering Projekt MIX

Evaluering Projekt MIX Evaluering Projekt MIX MIX din læsning og få lyst til mere var arbejdstitlen på dette projekt udført i samarbejde mellem Greve, Hvidovre og Køge Biblioteker. Det endelige brand er MIX og det nyudviklede

Læs mere

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5 Indhold Indledning... 2 Problemformulering... 2 Problemstilling... 2 Spørgeundersøgelse... 2 Projektstyring... 4 Projektgruppe... 5 Paramenter på 3 eksisterende teater hjemmesider... 6 Om os... 7 Konkurrencer...

Læs mere