3 (store reoler med skråhylder)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 (store reoler med skråhylder)"

Transkript

1 Bilag 3 - Observationsskema: Udfyldte SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Albertslund bibliotek d 12. marts. FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 (store reoler med skråhylder) På reolerne finder man skiftende udstillinger, men nye bøger, 15 dages lån, godt anmeldt, historiske romaner, især for kvinder og især for mænd er altid at finde på hylderne. Derudover skiftes der ud. Findes også på de store reoler. Pt. er der bl.a. nye engelske romaner, nap en novelle, essays, ud i verdenen, 1700-tallet derudover flere faglitterære udstillinger. gå efter guldet Nederst på alle reoler er der skråhylder med plads til bøger, der står med forsiden udaf. Derudover enkelte skråhylder midt i reolen. Litteraturarr. Brochure "gå efter guldet" 3 store reoler udgør hoveddelen af den indirekte formidling. På disse reoler bliver bøgerne stillet op. Ordnet efter forskellige temaer/kategoerier: små skilte viser hvilke tema du kan finde bøger indenfor. Skiltene kan flyttes rundt og der kan laves nye, hvis de finder på nyt tema. Skiltene er dog ikke så tydelige, så de kan godt forsvinde lidt i mængden. Derudover har de deres multirum, der også bliver benyttet i formidlingen. Ved større temaer inddrages hele biblioteket i formidlingen. Som f.eks. ved digt-temaet. (se interview med albertslund bib og billeder) DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: 1 facebookprofil og f twitterprofiler (musik, roman, krimi, film og daglikvidr ). FBprofilen bliver brugt til at promovere arrangementer, fortælle om bogpriser og hvad der nu ellers falder ind. Opdateres ikke så ofte. (et par gange om måneden). Twitterprofilerne twitter inden for hvert sit emne område. Undtagen deres dagligkvidr, der twitter om alt mellem himmel og jord og så relateret det til biblioteket. Twitterprofilerne er noget mere aktivet. (min 1 gang ugentligt) Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler?

2 Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 1 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, biblioteksvagten, rundtombogen.dk, bibliotek.dk, hjernebasen.dk og derudover har de e-ressourcer, hvor de linker videre til bla.: Literature Resource Center Digtregister Eventyrindeks Litteratursiden.dk Litteraturtolkninger Forfatterweb Novelleregister Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Jeg fandt tre udstillinger/temaer på der både i det fysiske og digitale rum: Gå efter guldet, Roman for mænd (videreformidlende til Litteratursiden) og nap en novelle. Fra hjemmesiden en del henvisninger til Litteratursiden, men det ser man ikke meget af i det fysiske rum. Derudover kan man også finde lister fra bibliotekets bogcafé på hjemmesiden, som (iflg. Interview med Jette og Anna Klara) også har været en udstilling i udlånet. Jeg har derfor valgt at kategorisere dette biblioteks sammenhæng, som middel. Der findes mere sammenhæng end f.eks. på Glostrup bibliotek, men mindre end på Kolding bibliotek. Med en mindre indsats, vil det være muligt at skabe større sammenhæng mellem de to rum. F.eks. kunne det være en mulighed, at gøre noget ud af gruppen Godt anmeldt på deres hjemmeside 1 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv.

3 Billeder fra Alberslund bibliotek d. 10. marts Billeder af de to store reoler, der udgør størstedelen af den indirekte formidling og huser udstilling af de forskellige læsetips. (Bemærk de grå skilte, der fortæller hvilken slags bøger der formidles. De forveksles nemt med bøger) Close-up af læsetips Godt anmeldt (og Nap en novelle )

4 Gå efter guldet i det fysiske rum "nap en novelle"

5 "Gå efter guldet" i det digitale rum Biblioteks bogcafe og nap en novelle i det digitale rum

6 Litteratur på Albertslund Biblioteks hjemmeside. Bemærk Tweets og Se her mand ude i højre side. Boglister om forskellige emner (emnelister fra DBC)

7 Videreformidling til andre steder på nettet og til Litteraturmagasinet: Litteratursider.

8 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Glostrup bibliotek d. 10. marts FYSISK FORMIDLING UDSTILLINGER: Hvilke udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling - hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 4 + reol ved indgang med 14-dages lån og nye bøger To reoler midt i rummet, samt to bord opstillinger. 7-års krisen (DBC), nye bøger, spil og film (DBC), Varme bøger (ALOA) og en lille Hans Scherfig udstilling. 2 Varme bøger og Flittige hænder (faglitteratur) ingen Emnelister fra DBC Lille bibliotek med få reoler med skønlitteratur. Når man kommer ind, er det første man ser en stor reol fyldt med bøger (forsiden ud af). Her står 15-dages lån og nye bøger; en blanding er skøn og faglitteratur. Går man længere ind ser man 3 luftige reoler til udstillinger af bøger. 2 af dem bruges til skønlitteratur. Disse er fleksible og kan flyttes rundt. Lidt efter dem kommer et arrangement med bænke og borde. På bordet her ligger Hans Scherfig bøger (både skønlitteratur og 99.4). Reolerne der bruges til udstilling er fleksible og bibliotekarerne kan flytte rundt på dem. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 2 3 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC emnelister og ALOA 2 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 3 Inspiration har også sit eget underpunkt litteratur

9 Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 4 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, forfatterweb, krimisiden, litteraturpriser, bibliografi.dk Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Den eneste sammenhæng der ses mellem det fysiske og det digitale rum er temaet varme bøger og DBC s emneliste Nye bøger. Begge er udstillet i det fysiske rum og kan findes på bibliotekets hjemmeside. Det ene ligger på forsiden og under fanen Temaer, og det andet skal man finde under inspiration->litteratur- >litteraturlister->nye bøger m.m. Det er ikke noget man finder nemt, og der skal ledes lidt efter det. Derfor syntes jeg, at sammenhængen mellem den fysiske og digitale formidling er under middel. Med få midler ville man kunne trække formidlingen i det digitale rum ind i det fysiske rum. F.eks. kunne anbefalingerne fra Franks klumme nemt udstilles i biblioteket. Billeder fra fysiske rum taget d. 10. marts 2011 De tre reoler med udstillinger midt i biblioteket. 4 Men der findes Franks klumme, der ikke er en blog, men dog personlig formidling fra en bibliotekar.

10 Udstilling med bøger udfra DBC emnelisten 7års krisen Temaudstilling udfra ALOA listen Varme bøger.

11 Udstilling med nye materialer og DBC liste (tjek hvad nr. det er) Billeder fra udstilling med Hans Scherfigs bøger:

12 Screen dumps fra hjemmesiden Inspiration

13 Litteratur og Franks klumme

14 Litteratur på nettet Emnelister fra DBC bemærk at listen 7års krisen ikke er at finde blandt dem. (i alt 22)

15 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Helsingør bibliotek d. 3. april 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 14-dages lån og nye bøger 3 En god bog mest for kvinder, lokale forfattere, Forårsfornemmelser Skråhylder inde i samlingen, hvor udvalgte bøger står med forsiden udaf. Helsingør Bibliotek i Kulturværftet er et helt nyt og spændende bibliotek i tre etager. Fiktion ligger på 2. etage. Tager man trappen/elevator op fra receptionen i stueetagen mødes man af reol med 14-dages lån og lille udstilling af nye bøger. Fordelt i udlånet 3 udstillingsområder til skønlitteraturen. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: intet indhold Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 5 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? 5 Biblioteket Kulturværftet har en blog, men bruges til nyheder fra biblioteket og der var ingen litteraturformidling i den.

16 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor høj grad svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Man finder ingen litteraturformidling på Helsingør Kommunes Biblioteker. Hjemmesiden ser ud til at være af ren praktisk karakter. Et sted hvor man finder oplysninger om bibliotekerne, arrangementer og kan søge i biblioteks base. Det eneste, der kan minde lidt om litteraturformidling på hjemmesiden, er fanen Det er nyt, hvorunder man finder links til nye materialer og reserverings top 10. Billeder fra Biblioteket Kulturværfter Udstillingsreolen med 14-dages lån og nye bøger Formidling ude i samlingen

17 En god bog mest for kvinder Lokale forfattere Forårsfornemmelser

18 Screen dump fra biblioteks hjemmeside Her er en smule formidlende indhold

19 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Kolding bibliotek d. 14. marts FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: 4 Krimi+spænding, dagens bog, nyt, 14-dages lån. SKIFTENDE UDSTILLINGER: 3 Hvilke skiftende udstillinger : Slægtsromaner (v. skærm), Pia Tafdrup/Poeten og proffesoren v. bord 1) TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i den faste opstilling. Andre formidlingsformer: Kort beskrivelse af den fysiske formidling: og fra varme himmelstrøg. Enkelte skråhylder Arrangementer: Poeten og professoren, læsekredse Kolding er et forholdsvist nyt bibliotek. På 1. sal finder man fagafdelingen Fiktion, hvor skønlitteraturen hører til. Lige ved opgang til Fiktion finder man info-bordene hvor bibliotekarerne står. Her finder man en stor del af den indirekte formidling: Dagens bog, 14-dages lån, bord 1+2 samt runddel med nyt og krimi/spænding. Længere inde finder man storskærm samt bord, hvor temaet kører. Rundt omkring i samlinger findes der skråhylder, hvor der plukkes bøger til hurtig, nem formidling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? (Mit bibliotek i kolding) Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Aktiv Facebookprofil side lokal virksomhed ( syntes godt om ). Forskellige ting bliver lagt op. Lille video fra arrangementer, billeder af lånere, post omkring Jean M. Auels nyeste roman. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 6 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 7 6 De har menupunktet skønlitteratur

20 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: der er henvisninger til litteratursiden. Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: På Kolding bibliotek finder jeg en forholdsvis stor sammenhæng mellem den fysiske og digitale formidling. Flere temaer og kategorier går igen i både det fysiske og digitale rum. Poeten og profeten, Mens vi venter på foråret, 14-dages lån og nye bøger (Nyt) går igen begge steder. Derudover har de udprintet flere af de digitale tilbud fra hjemmesiden og gjort dem tilgængelige i det fysiske rum. Det drejer sig bl.a. om det litterære nyhedsbrev, og anbefalinger fra litteratursiden. Disse kan man finde i en mappe i udlånet. Billeder fra Kolding bibliotek marts Udstillingsområde udfor bibliotekarens Info -bord. (Bord 1+2 og bagerst til venstre de to runddeller) 7 Biblioteket udsender hver måned et litterært nyhedsbrev. Dette nyhedsbrev fortæller om kommende litteraturarrangement i Kolding-området.

21 Fra den anden side, med at kig til Krimi -samlingen. Bemærk skråhylderne til indirekte formidling midt i samlingen. Dagens bog

22 Tema-udstilling Poeten og professoren i det fysiske rum: Samme tema i det digitale rum

23 14-dages lån i det fysiske rum 14-dages lån i det digitale rum

24 Screen dumps fra biblioteks hjemmeside Undersiden Skønlitteratur Læsetips

25 Temasider Bibliotekets facebook-profil

26 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Middelfart Bibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 Nyheder og 14-dages lån 2 Bogbidder og læsekredse Skråhylder øverst og nederst på reolerne i samlingen. En høj og en lav reol godt inde i udlånet. Finder det ved bibliotekarbordet (som ligger bagerst i udlånet på 1. sal og skal dermed forbi alt andet på biblioteket først (skranke, børn og faglitteratur). Den lave reol har to sider med hver deres udstilling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? X 8 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, Politiken bøger, romanklubben, Krimisiden, Scifi-siden Andet: de producerer selv læsetips 8 Men den går gennem voksne->skønlitteratur

27 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Der er ingen sammenhæng mellem hvad der findes udstillet i det fysiske rum og indhold på hjemmesiden. Det eneste man kan finde, som giver en lille sammenhæng er et link til en søgning i basen over nye bøger. Billeder fra biblioteket: Skranken yderst til venstre, lav reol med udstilling (14-dages lån på denne side) og bagerst i billedet den høje reol med udstilling om læsekredse og bodbidder. Det er dog kun de to yderste fag der er udstilling. Resten er biblioteksts lydbogssamling. Lav reol fra den anden side. Denne side med udstilling af nyheder

28 Et kig ind i samlingen. Bemærk skråhylder øverst og nederst på reolerne. Skønlitteratur på bibliotekets hjemmeside Læsetips:

29 Nyt på hylderne:

30 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE RØDOVRE BIBLIOTEK Analyse udført d. 29. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 (3) 14-dages lån (nye populære bøger) samt et bord og en udstillingsreol med div. titler plukket fra samlingen. Reolen typisk nyere bøger. 3 3 fag ved døren, hvor der løbende skiftes ud. Pt. er der. 1 (ikke fast) Hvad lytter de til En runddel med div. Bøger plukket fra hylden, samt 1 bord med bøger typisk udvalgt udfra DBC emne liste. Ikke nogen formuleret strategi omkring den indirekte formidlings i biblioteksrummet. Bøgerne i de faste udstillingerne er tilfældigt udvalgt (på nær 14-dages bøgerne, der er udvalgt ud fra en idé om de vil være populære og efterspurgte). Ude i samlingen er der placeret (holdere? Hvad hedder de) hvor der bliver placeret enkelte bøger med forsiden ud af. Derudover er der enkelte skråhylder, hvor der sættes bøger op. Runddel med udvalgte bøger. Man finder også en lille udstilling, der bliver lavet udfra DBC-emnelister.

31 DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: En personlig profil ( tilføj som ven fremfor syntes godt om ), der hovedsageligt bliver brugt til at reklamere for arrangementer på bibliotekerne. Kan se det ikke er alle arrangementer der har været på siden. F.eks. intet om forfatterarrangement med Carsten Jensen eller foredrags aften om Brönte-søstrene. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? % % Er indholdet lavet af anden leverandør? % % - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Til litteratursiden og netlydbog. Link til DBC emnelister Litterære arrangementer % % Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling ingen lidt middel noget meget Hvor stor er sammenhængen? Hvorfor/Hvorfor ikke: Langt de fleste af formidlingstiltagene bliver ikke nævnt på hjemmesiden. På hjemmesiden formidles der videre til litteratursiden eller DBC emnelister. Der er næsten ikke noget selv-produceret anbefalinger/personlig formidling. Det eneste der findes, er en beskrivelse af temaet Hvad lytter de til det drejer sig hovedsageligt om musik, men der får også sneget sig et par enkelte romaner ind. Man finder dette tema på forsiden, men lidt nede så der skal scrolles for at finde det. 9 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 10 De har bliv inspireret, som dog omhandler alle medier. Der er dog ingen direkte anbefalinger på enkelte titler.

32 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Århus Kommuners biblioteker - Hovedbibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 Sidegaden 11, Marked: Kærlighed, Familie&slægt og historiske fortællinger, Bestsellers (14-dages lån), 2 Bookcrossing, Eventyr på fodrejsen (del af Tema) 1 Rejs med Aarhus Kommunes biblioteker Skråhylder blandt almindelige hylder på reolerne i samlingen. Arrangementer af forskellige art, f.eks. bookcrossing. Når man træder ind på Hovedbiblioteket i Aarhus får man først øje på en lav grøn udstilling med titlen Bestsellers det er her 14-dages lånene bliver præsenteret. Dernæst befinder man sig i "markedet", hvor forskellige genrer og emner præsenteres med forsiden udad. Nemt og overskueligt for græssere DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Er biblioteket repræsenteret på andre sociale medier Beskriv profilerne: Aarhus kommune har for nylig ændret deres facebook profil til en syntes godt om var tidligere en venneside. En aktiv profil med flere opslag hver uge. Både arrangementer, udstillinger og bøger bliver nævnt. Derudover har biblioteket også en flickr. Profil. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 12 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? 11 Sidegaden: Her kan du gå på opdagelse, og støde på det overraskende og inspirerende inden for ny dansk og udenlandsk litteratur. (skilte på reolen med de udstillede bøger) 12 De har fanen inspiration, som dækker alle medier. Men litteratur er godt repræsenteret.

33 Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, nyhedslister fra DBC Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor stor er sammenhængen? svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Aarhus kommuners biblioteker er travle biblioteker. Der sker meget, og er mange arrangementer. De bliver alle præsenteret på hjemmesiden. Men var ikke alle jeg kunne finde i det fysiske rum. Bookcrossing kunne jeg finde. Rejsetemaet var også begge steder. Ingen af temaerne i karrussellen var at finde i det fysiske rum. 14-dages lån var ikke i det digitale rum. Alt i alt middel, da der var lidt men snildt kunne have været mere. Finland kørte i båndsløjfen/bannerkarrusellen, men der var intet på bibliotekerne.

34

35

36

37

38

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 22-02-2016 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad 07-07-2014 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App?... 3 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 5 2.1 Hvordan logger jeg ind/ud?... 5 3. Mine lån... 7 4. Hvordan

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk Januar 2012 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 3 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010 Deltagere Køn Alder Antal Mand 14-20 3 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Mænd 58 Kvinde 14-20 4 21-30 20 31-40 23

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Vil du se en film eller høre noget ny musik? Gør brug af bibliotekets netmedier Gratis og helt lovligt giver Aarhus Kommunes Biblioteker adgang til spillefilm,

Læs mere

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn« » Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«bruger, Herning Bibliotekerne Velkommen til Herning Bibliotekerne 1 Bibliotekschef Pernille Schaltz byder dig velkommen til Herning

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Vejledning i anvendelse af

Vejledning i anvendelse af Vejledning i anvendelse af 1 Indholdsfortegnelse 1. Platforme og tilgang 3 2. Hvordan kommer jeg i gang? 3 2.1. Log ind 3 2.2. Log ind med UNI-Login 4 2.3. Log ind med lånernummer til biblioteket 4 2.4.

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk April 2011 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 3 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 5 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF www.kalundborgbib.dk Her kan du søge i Kalundborg Bibliotekers materialer. Du skal logge på med lånernummer (cpr.- eller lånerkortnummer)

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet Projektrapport Projektets formål. Brugernes hovedformål med at besøge bibliotekernes hjemmesider er at søge efter materialer eller administrere de materialer

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g

DAGSORDEN. Lidt praktisk. Hvor kan du informationssøge? Kildekritik. Plagiering. Bilag 19 - Undervisningsmateriale til 1.g INFORMATIONSSØGNING. - KOM GODT FRA START? - Undervisningsmateriale til 1.g elever. DAGSORDEN Lidt praktisk Hvor kan du informationssøge? Kildekritik Plagiering 2 LIDT PRAKTISK Bliv registreret på dit

Læs mere

Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til. Oktober - November Produkt

Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til. Oktober - November Produkt Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til Oktober - November 2008 Produkt Camilla Bøcher Roesen, Mie Aksglæde Olsen & Camilla Trihøj Nielsen Danmarks Biblioteksskole 2008 Undersøgelse angående

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 AGENDA 1. Baggrund og formål 2. Metode 3. Resultater 4. Strategiske anbefalinger for segmenter BAGGRUND OG FORMÅL Undersøgelser

Læs mere

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Workshop Multimodale tekster Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Dagens program 8.00: Velkommen og introduktion til projektet, multimodalitet og 21th Century Learning

Læs mere

BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN. 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk

BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN. 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 24. august 2010 Fleksibel biblioteksbetjening - Seminar Mette Elkjær Hede, meh@randersbib.dk 2 PROJEKTET BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 3 - årigt Kulturaftaleprojekt Kulturaftalen

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN

BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN BEDRE BRUGER OPLEVELSE MED 1DATA SCIENCE VEJE TIL VIDEN 2 Data science er er en en viden skabelig analyse metode, hvor man via via auto matiseret bearbejdning af af større datamængder kan udtrække viden

Læs mere

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER 01-06- 2011 Beskrivelse af markedsføringsmodel for licenser Her beskrives den markedsføringsmodel for licenser, der er testet i projektet Licenser til masserne. Projektet

Læs mere

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK INDHOLD 4 Introduktion til vejledningshæftet 5 Hvordan starter du en læsekreds? Hvordan finder du medlemmer til en læsekreds? Hvor skal I mødes?

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

VEJE TIL VIDEN VIDEN

VEJE TIL VIDEN VIDEN VEJE TIL VIDEN VEJE TIL VIDEN DBC producerer metadata og udvikler den nationale it-infrastruktur til bibliotekerne, så borgerne let finder den information, de søger og bliver præsenteret for den på en

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger"

Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger Statistik'over'skønlitterære+læsevaner) med$fokus$på$e!bøger" AfAlessandraDigsmed/Wrem,marts/april2013. Abstract Uddragafstatistikomhandlende414danskeresskønlitterærelæsevanermed fokuspåe/bøger.idatasætteterderenovervægtafunge,studerendeogkvinder,

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

UNI C Usability. Den digitale låners adfærd. Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? UNI C USABILITY UNI C USABILITY

UNI C Usability. Den digitale låners adfærd. Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? UNI C USABILITY UNI C USABILITY UNI C Usability Den digitale låner Hvordan giver man ham det, han ikke ved, han behøver? Marts 2003 Den digitale låners adfærd Lånerne er begejstrede over digitale biblioteker Brugerne kan sidde derhjemme

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning til. Mit Furesø

Vejledning til. Mit Furesø Vejledning til Mit Furesø Vejledning til Mit Furesø Furesø Kommune har fået en app - nemlig Mit Furesø. App en er baseret på arrangementer, som er indtastet i KultuNaut. i samarbejde med Baggrund Furesø

Læs mere

Stream II Firmware. Brug af dette dokument:

Stream II Firmware. Brug af dette dokument: Stream II Firmware Dette dokument er oprettet og vedligeholdes af Instrulog A/S. Kopiering af tekster og passager skal ske efter skriftelig aftale. Yderligere information, besøg venligst www.instrulog.dk.

Læs mere

bibliotek.dk schema.org Stavehjælp/staveforslag udbygget

bibliotek.dk schema.org Stavehjælp/staveforslag udbygget Status fra DBC Nyt fra bibliotek.dk Nyheder og brugerundersøgelse VIP-basen tjekliste når I laver ændringer Nyt netpunkt Hvordan og hvornår bruger i netpunkt? VIP-ændringer/nyheder Cicero og bestilsystemet

Læs mere

Danmarks Biblioteksskole

Danmarks Biblioteksskole Danmarks Biblioteksskole 30. september 2009 1 Bilag 2 Undersøgelse af brugerne og deres benyttelse af Ejby og Bjæverskov bibliotek Vi er to kvindelige studerende fra Danmarks biblioteksskole begge på 24

Læs mere

Produkt Litteraturformidling via informationsstandere og bogautomater

Produkt Litteraturformidling via informationsstandere og bogautomater Produkt Litteraturformidling via informationsstandere og bogautomater Af Aske Bo Hansen Indholdsfortegnelse Forord... 2 Teori... 3 Undersøgelser... 5 Resultatet af spørgeskemaundersøgelserne... 5 Opsamling

Læs mere

Start med at downloade app en Youtube via App Store.

Start med at downloade app en Youtube via App Store. APP #7 Youtube I denne uge kigger vi på Youtubes app. På Youtube kan du finde næsten alt! Youtube bliver brugt til alt fra gamle tv-klip fra hele verden til musikvideoer til folk der lave video-blogs (de

Læs mere

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT!

LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! LÆR AT SØGE EFFEKTIVT! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd. - og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - og gør dem levende med Vine og Instagram Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag Vine Del

Læs mere

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS rediaa s 2 BIBLIOTEKS APPS - PRODUKTKATALOG Introduktion Biblioteket og Bibliotekaren DET MOBILE BIBLIOTEK Én indgang til biblioteket på tværs af kommuner. Uanset

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

En let og legende vej til kulturelle arrangementer og steder

En let og legende vej til kulturelle arrangementer og steder Mit Kalundborg 2 9 Mit Kalundborg En let og legende vej til kulturelle arrangementer og steder Mit Kalundborg giver dig hurtigt og nemt et overblik over oplevelser, arrangementer og steder i hele kommunen.

Læs mere

helsam.dk Webguide Velkommen til Helsams nye hjemmeside

helsam.dk Webguide Velkommen til Helsams nye hjemmeside Webguide helsam.dk Velkommen til Helsams nye hjemmeside Webguide behandlere Inden længe lancerer vi en ny hjemmeside i et mere moderne look med nye faciliteter for dig som kunde. Vi har delt alle vores

Læs mere

Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser

Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser Landbyerne læser - Syddjurs Kommunes bud på en læsekampagne under Danmark Læser Udfoldet projektbeskrivelse Projektets formål Målgruppe(r) (inkl. overvejelser vedr. valg af målgrupper for læseaktiviteterne)

Læs mere

Drejebog bibliotek.dk undervisning

Drejebog bibliotek.dk undervisning Drejebog bibliotek.dk undervisning Overskrift Indholdselement Hjælp og to-do-liste Program Velkommen Flipover/tavle med Præsentér dig selv program + evt. papir uddelt Formål med kurset Gennemgå program

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005

Engelsk for alle. Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 Projekt Engelsk for alle. Bilag 1. Brugerundersøgelse Overordnet konklusion Engelsk for alle Brugerundersøgelse på Roskilde Bibliotek 5.-17. september 2005 630 brugere deltog i bibliotekets spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Odense Centralbibliotek 2015

Odense Centralbibliotek 2015 Odense Centralbibliotek 2015 Medie- og læsekompetencer Odense Centralbibliotek den 29. maj 2015 Projektet er støttet af kulturstyrelens udviklingspulje 1 Disposition 1. Introduktion, formål og metode 2.

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot brug nettet / lær at søge effektivt 2 3 brug nettet / lær at søge effektivt 4 Biblioteksbasen 6 FaktaLink 8 Infomedia 0 Student Resources In Context 2 Literature Resource

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Sådan opretter du dig som bruger:

Sådan opretter du dig som bruger: Vi har som bibliotek ikke lov til at videresende artikler elektronisk til dig. Derfor har Albertslund Bibliotek købt adgang til, at du selv kan finde artiklen/artiklerne og læse dem i fuldtekst. Det vil

Læs mere

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek?

Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Hvordan søger jeg i Slægtsforskernes Bibliotek? Slægtsforskernes Bibliotek (DIS Bibliotek) råder over omkring 20.000 bøger og andre værker med relevans for slægtsforskere, såsom slægtstavler, biografier,

Læs mere

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC.

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Materialet er udarbejdet til mellemtrinet og overbygningen/lærere. Til

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM

Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM Biblioteksorientering 2016 SUSANN STABELL MARSELISBORG GYMNASIUM Kort gennemgang Velkommen! Brug nettet. Lær at søge effektivt! Tips og tricks til hvordan du bedst søger information.. En præsentation af

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Vejledning

Bibliotekets netmedier. Vejledning Bibliotekets netmedier Vejledning Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger og musik, se

Læs mere

Ny politik for perioden

Ny politik for perioden Ny politik for perioden 2015-18 X Kulturudvalgets hovedtemaer for politikken Digitalisering og kanalstrategi Lokale tilbud medborgercentre Læring, viden, dannelse, medborgerskab og demokrati E-materialer

Læs mere

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris bilag 1 Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris Life Cycle Stage Ansvarlig Touch Type Statisk Interaktiv Stickers "Drive-In"-bruger "Entusiast"-bruger Ankomst Velkomst Selvbetjening Shopping

Læs mere

4. Oprydningsskranke

4. Oprydningsskranke 4. Oprydningsskranke Indhold Oprydningsskranke... 3 Håndterede materialer... 3 Materialer til placering på reservationshylden... 5 Materialer til nedtagning fra reservationshylden... 5 Udskriv reserverede

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

vejledning til læsekredse aarhus kommunes biblioteker aakb.dk

vejledning til læsekredse aarhus kommunes biblioteker aakb.dk vejledning til læsekredse aarhus kommunes biblioteker aakb.dk Vejledning til læsekredse Aarhus Kommunes Biblioteker 2012 Vejledning til læsekredse er udarbejdet af Lone Bæk Neimann i samarbejde med Aarhus

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med!

Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Jeg synes egentlig, jeg har godt styr på det med at søge - jeg vil bare gerne vide, om jeg har fået det hele med! Lær at søge smart! Sådan finder du din litteratur Informationssøgningen til din opgave

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. For at kunne benytte tjenesten skal dit

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek Strategi 2014-16 Ajourført januar 2016 Fremtidens bibliotek Organisationsdiagram 2016 Bibliotekschef Lilli Mortensen (konstitueret) Udvikling Afdelingsleder Lilli Mortensen Kulturhuse & Børn Afdelingsleder

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

I 2009 er vores samling på ca. 23.000 titler. Vi har bøger for både børn, unge og voksne.

I 2009 er vores samling på ca. 23.000 titler. Vi har bøger for både børn, unge og voksne. Velkommen til Nota #Nota INGEN KØ OG DU BEHOLDER BOGEN Nota er et nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Når du er meldt ind som bruger på Nota, kan du bestille lydbøger, e-bøger, bøger

Læs mere

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017.

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017. BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2017 Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2017. Tilbuddene understøtter bl.a. dansk, historie, samfundsfag samt

Læs mere