3 (store reoler med skråhylder)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 (store reoler med skråhylder)"

Transkript

1 Bilag 3 - Observationsskema: Udfyldte SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Albertslund bibliotek d 12. marts. FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 (store reoler med skråhylder) På reolerne finder man skiftende udstillinger, men nye bøger, 15 dages lån, godt anmeldt, historiske romaner, især for kvinder og især for mænd er altid at finde på hylderne. Derudover skiftes der ud. Findes også på de store reoler. Pt. er der bl.a. nye engelske romaner, nap en novelle, essays, ud i verdenen, 1700-tallet derudover flere faglitterære udstillinger. gå efter guldet Nederst på alle reoler er der skråhylder med plads til bøger, der står med forsiden udaf. Derudover enkelte skråhylder midt i reolen. Litteraturarr. Brochure "gå efter guldet" 3 store reoler udgør hoveddelen af den indirekte formidling. På disse reoler bliver bøgerne stillet op. Ordnet efter forskellige temaer/kategoerier: små skilte viser hvilke tema du kan finde bøger indenfor. Skiltene kan flyttes rundt og der kan laves nye, hvis de finder på nyt tema. Skiltene er dog ikke så tydelige, så de kan godt forsvinde lidt i mængden. Derudover har de deres multirum, der også bliver benyttet i formidlingen. Ved større temaer inddrages hele biblioteket i formidlingen. Som f.eks. ved digt-temaet. (se interview med albertslund bib og billeder) DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: 1 facebookprofil og f twitterprofiler (musik, roman, krimi, film og daglikvidr ). FBprofilen bliver brugt til at promovere arrangementer, fortælle om bogpriser og hvad der nu ellers falder ind. Opdateres ikke så ofte. (et par gange om måneden). Twitterprofilerne twitter inden for hvert sit emne område. Undtagen deres dagligkvidr, der twitter om alt mellem himmel og jord og så relateret det til biblioteket. Twitterprofilerne er noget mere aktivet. (min 1 gang ugentligt) Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler?

2 Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 1 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, biblioteksvagten, rundtombogen.dk, bibliotek.dk, hjernebasen.dk og derudover har de e-ressourcer, hvor de linker videre til bla.: Literature Resource Center Digtregister Eventyrindeks Litteratursiden.dk Litteraturtolkninger Forfatterweb Novelleregister Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Jeg fandt tre udstillinger/temaer på der både i det fysiske og digitale rum: Gå efter guldet, Roman for mænd (videreformidlende til Litteratursiden) og nap en novelle. Fra hjemmesiden en del henvisninger til Litteratursiden, men det ser man ikke meget af i det fysiske rum. Derudover kan man også finde lister fra bibliotekets bogcafé på hjemmesiden, som (iflg. Interview med Jette og Anna Klara) også har været en udstilling i udlånet. Jeg har derfor valgt at kategorisere dette biblioteks sammenhæng, som middel. Der findes mere sammenhæng end f.eks. på Glostrup bibliotek, men mindre end på Kolding bibliotek. Med en mindre indsats, vil det være muligt at skabe større sammenhæng mellem de to rum. F.eks. kunne det være en mulighed, at gøre noget ud af gruppen Godt anmeldt på deres hjemmeside 1 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv.

3 Billeder fra Alberslund bibliotek d. 10. marts Billeder af de to store reoler, der udgør størstedelen af den indirekte formidling og huser udstilling af de forskellige læsetips. (Bemærk de grå skilte, der fortæller hvilken slags bøger der formidles. De forveksles nemt med bøger) Close-up af læsetips Godt anmeldt (og Nap en novelle )

4 Gå efter guldet i det fysiske rum "nap en novelle"

5 "Gå efter guldet" i det digitale rum Biblioteks bogcafe og nap en novelle i det digitale rum

6 Litteratur på Albertslund Biblioteks hjemmeside. Bemærk Tweets og Se her mand ude i højre side. Boglister om forskellige emner (emnelister fra DBC)

7 Videreformidling til andre steder på nettet og til Litteraturmagasinet: Litteratursider.

8 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Glostrup bibliotek d. 10. marts FYSISK FORMIDLING UDSTILLINGER: Hvilke udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling - hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 4 + reol ved indgang med 14-dages lån og nye bøger To reoler midt i rummet, samt to bord opstillinger. 7-års krisen (DBC), nye bøger, spil og film (DBC), Varme bøger (ALOA) og en lille Hans Scherfig udstilling. 2 Varme bøger og Flittige hænder (faglitteratur) ingen Emnelister fra DBC Lille bibliotek med få reoler med skønlitteratur. Når man kommer ind, er det første man ser en stor reol fyldt med bøger (forsiden ud af). Her står 15-dages lån og nye bøger; en blanding er skøn og faglitteratur. Går man længere ind ser man 3 luftige reoler til udstillinger af bøger. 2 af dem bruges til skønlitteratur. Disse er fleksible og kan flyttes rundt. Lidt efter dem kommer et arrangement med bænke og borde. På bordet her ligger Hans Scherfig bøger (både skønlitteratur og 99.4). Reolerne der bruges til udstilling er fleksible og bibliotekarerne kan flytte rundt på dem. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 2 3 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC emnelister og ALOA 2 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 3 Inspiration har også sit eget underpunkt litteratur

9 Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 4 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, forfatterweb, krimisiden, litteraturpriser, bibliografi.dk Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Den eneste sammenhæng der ses mellem det fysiske og det digitale rum er temaet varme bøger og DBC s emneliste Nye bøger. Begge er udstillet i det fysiske rum og kan findes på bibliotekets hjemmeside. Det ene ligger på forsiden og under fanen Temaer, og det andet skal man finde under inspiration->litteratur- >litteraturlister->nye bøger m.m. Det er ikke noget man finder nemt, og der skal ledes lidt efter det. Derfor syntes jeg, at sammenhængen mellem den fysiske og digitale formidling er under middel. Med få midler ville man kunne trække formidlingen i det digitale rum ind i det fysiske rum. F.eks. kunne anbefalingerne fra Franks klumme nemt udstilles i biblioteket. Billeder fra fysiske rum taget d. 10. marts 2011 De tre reoler med udstillinger midt i biblioteket. 4 Men der findes Franks klumme, der ikke er en blog, men dog personlig formidling fra en bibliotekar.

10 Udstilling med bøger udfra DBC emnelisten 7års krisen Temaudstilling udfra ALOA listen Varme bøger.

11 Udstilling med nye materialer og DBC liste (tjek hvad nr. det er) Billeder fra udstilling med Hans Scherfigs bøger:

12 Screen dumps fra hjemmesiden Inspiration

13 Litteratur og Franks klumme

14 Litteratur på nettet Emnelister fra DBC bemærk at listen 7års krisen ikke er at finde blandt dem. (i alt 22)

15 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Helsingør bibliotek d. 3. april 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 14-dages lån og nye bøger 3 En god bog mest for kvinder, lokale forfattere, Forårsfornemmelser Skråhylder inde i samlingen, hvor udvalgte bøger står med forsiden udaf. Helsingør Bibliotek i Kulturværftet er et helt nyt og spændende bibliotek i tre etager. Fiktion ligger på 2. etage. Tager man trappen/elevator op fra receptionen i stueetagen mødes man af reol med 14-dages lån og lille udstilling af nye bøger. Fordelt i udlånet 3 udstillingsområder til skønlitteraturen. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: intet indhold Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 5 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? 5 Biblioteket Kulturværftet har en blog, men bruges til nyheder fra biblioteket og der var ingen litteraturformidling i den.

16 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor høj grad svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Man finder ingen litteraturformidling på Helsingør Kommunes Biblioteker. Hjemmesiden ser ud til at være af ren praktisk karakter. Et sted hvor man finder oplysninger om bibliotekerne, arrangementer og kan søge i biblioteks base. Det eneste, der kan minde lidt om litteraturformidling på hjemmesiden, er fanen Det er nyt, hvorunder man finder links til nye materialer og reserverings top 10. Billeder fra Biblioteket Kulturværfter Udstillingsreolen med 14-dages lån og nye bøger Formidling ude i samlingen

17 En god bog mest for kvinder Lokale forfattere Forårsfornemmelser

18 Screen dump fra biblioteks hjemmeside Her er en smule formidlende indhold

19 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Kolding bibliotek d. 14. marts FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: 4 Krimi+spænding, dagens bog, nyt, 14-dages lån. SKIFTENDE UDSTILLINGER: 3 Hvilke skiftende udstillinger : Slægtsromaner (v. skærm), Pia Tafdrup/Poeten og proffesoren v. bord 1) TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i den faste opstilling. Andre formidlingsformer: Kort beskrivelse af den fysiske formidling: og fra varme himmelstrøg. Enkelte skråhylder Arrangementer: Poeten og professoren, læsekredse Kolding er et forholdsvist nyt bibliotek. På 1. sal finder man fagafdelingen Fiktion, hvor skønlitteraturen hører til. Lige ved opgang til Fiktion finder man info-bordene hvor bibliotekarerne står. Her finder man en stor del af den indirekte formidling: Dagens bog, 14-dages lån, bord 1+2 samt runddel med nyt og krimi/spænding. Længere inde finder man storskærm samt bord, hvor temaet kører. Rundt omkring i samlinger findes der skråhylder, hvor der plukkes bøger til hurtig, nem formidling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? (Mit bibliotek i kolding) Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Aktiv Facebookprofil side lokal virksomhed ( syntes godt om ). Forskellige ting bliver lagt op. Lille video fra arrangementer, billeder af lånere, post omkring Jean M. Auels nyeste roman. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 6 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? 7 6 De har menupunktet skønlitteratur

20 Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: der er henvisninger til litteratursiden. Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: På Kolding bibliotek finder jeg en forholdsvis stor sammenhæng mellem den fysiske og digitale formidling. Flere temaer og kategorier går igen i både det fysiske og digitale rum. Poeten og profeten, Mens vi venter på foråret, 14-dages lån og nye bøger (Nyt) går igen begge steder. Derudover har de udprintet flere af de digitale tilbud fra hjemmesiden og gjort dem tilgængelige i det fysiske rum. Det drejer sig bl.a. om det litterære nyhedsbrev, og anbefalinger fra litteratursiden. Disse kan man finde i en mappe i udlånet. Billeder fra Kolding bibliotek marts Udstillingsområde udfor bibliotekarens Info -bord. (Bord 1+2 og bagerst til venstre de to runddeller) 7 Biblioteket udsender hver måned et litterært nyhedsbrev. Dette nyhedsbrev fortæller om kommende litteraturarrangement i Kolding-området.

21 Fra den anden side, med at kig til Krimi -samlingen. Bemærk skråhylderne til indirekte formidling midt i samlingen. Dagens bog

22 Tema-udstilling Poeten og professoren i det fysiske rum: Samme tema i det digitale rum

23 14-dages lån i det fysiske rum 14-dages lån i det digitale rum

24 Screen dumps fra biblioteks hjemmeside Undersiden Skønlitteratur Læsetips

25 Temasider Bibliotekets facebook-profil

26 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Middelfart Bibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: - Hvilke pt. - FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 Nyheder og 14-dages lån 2 Bogbidder og læsekredse Skråhylder øverst og nederst på reolerne i samlingen. En høj og en lav reol godt inde i udlånet. Finder det ved bibliotekarbordet (som ligger bagerst i udlånet på 1. sal og skal dermed forbi alt andet på biblioteket først (skranke, børn og faglitteratur). Den lave reol har to sider med hver deres udstilling. DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? X 8 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: DBC Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, Politiken bøger, romanklubben, Krimisiden, Scifi-siden Andet: de producerer selv læsetips 8 Men den går gennem voksne->skønlitteratur

27 Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling lav u.middel middel o.middel høj Hvor høj grad Hvorfor/Hvorfor ikke: Der er ingen sammenhæng mellem hvad der findes udstillet i det fysiske rum og indhold på hjemmesiden. Det eneste man kan finde, som giver en lille sammenhæng er et link til en søgning i basen over nye bøger. Billeder fra biblioteket: Skranken yderst til venstre, lav reol med udstilling (14-dages lån på denne side) og bagerst i billedet den høje reol med udstilling om læsekredse og bodbidder. Det er dog kun de to yderste fag der er udstilling. Resten er biblioteksts lydbogssamling. Lav reol fra den anden side. Denne side med udstilling af nyheder

28 Et kig ind i samlingen. Bemærk skråhylder øverst og nederst på reolerne. Skønlitteratur på bibliotekets hjemmeside Læsetips:

29 Nyt på hylderne:

30 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE RØDOVRE BIBLIOTEK Analyse udført d. 29. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING inde i samlingen hvordan? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 2 (3) 14-dages lån (nye populære bøger) samt et bord og en udstillingsreol med div. titler plukket fra samlingen. Reolen typisk nyere bøger. 3 3 fag ved døren, hvor der løbende skiftes ud. Pt. er der. 1 (ikke fast) Hvad lytter de til En runddel med div. Bøger plukket fra hylden, samt 1 bord med bøger typisk udvalgt udfra DBC emne liste. Ikke nogen formuleret strategi omkring den indirekte formidlings i biblioteksrummet. Bøgerne i de faste udstillingerne er tilfældigt udvalgt (på nær 14-dages bøgerne, der er udvalgt ud fra en idé om de vil være populære og efterspurgte). Ude i samlingen er der placeret (holdere? Hvad hedder de) hvor der bliver placeret enkelte bøger med forsiden ud af. Derudover er der enkelte skråhylder, hvor der sættes bøger op. Runddel med udvalgte bøger. Man finder også en lille udstilling, der bliver lavet udfra DBC-emnelister.

31 DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Har biblioteket en eller flere twitter-profiler? Beskriv profilerne: En personlig profil ( tilføj som ven fremfor syntes godt om ), der hovedsageligt bliver brugt til at reklamere for arrangementer på bibliotekerne. Kan se det ikke er alle arrangementer der har været på siden. F.eks. intet om forfatterarrangement med Carsten Jensen eller foredrags aften om Brönte-søstrene. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? % % Er indholdet lavet af anden leverandør? % % - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Til litteratursiden og netlydbog. Link til DBC emnelister Litterære arrangementer % % Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling ingen lidt middel noget meget Hvor stor er sammenhængen? Hvorfor/Hvorfor ikke: Langt de fleste af formidlingstiltagene bliver ikke nævnt på hjemmesiden. På hjemmesiden formidles der videre til litteratursiden eller DBC emnelister. Der er næsten ikke noget selv-produceret anbefalinger/personlig formidling. Det eneste der findes, er en beskrivelse af temaet Hvad lytter de til det drejer sig hovedsageligt om musik, men der får også sneget sig et par enkelte romaner ind. Man finder dette tema på forsiden, men lidt nede så der skal scrolles for at finde det. 9 Kan hedde Skønlitteratur, Inspiration, anbefalinger mv. 10 De har bliv inspireret, som dog omhandler alle medier. Der er dog ingen direkte anbefalinger på enkelte titler.

32 SKEMA TIL FORMIDLINGSANALYSE Århus Kommuners biblioteker - Hovedbibliotek d. 14. marts 2011 FYSISK FORMIDLING FASTE UDSTILLINGER: Hvilke faste udstillinger: SKIFTENDE UDSTILLINGER: Hvilke skiftende udstillinger: TEMAER: Hvilke pt. FORMIDLING i den faste opstilling hvordan? Andre formidlingstiltag? Kort beskrivelse af den fysiske formidling: 3 Sidegaden 11, Marked: Kærlighed, Familie&slægt og historiske fortællinger, Bestsellers (14-dages lån), 2 Bookcrossing, Eventyr på fodrejsen (del af Tema) 1 Rejs med Aarhus Kommunes biblioteker Skråhylder blandt almindelige hylder på reolerne i samlingen. Arrangementer af forskellige art, f.eks. bookcrossing. Når man træder ind på Hovedbiblioteket i Aarhus får man først øje på en lav grøn udstilling med titlen Bestsellers det er her 14-dages lånene bliver præsenteret. Dernæst befinder man sig i "markedet", hvor forskellige genrer og emner præsenteres med forsiden udad. Nemt og overskueligt for græssere DIGITAL FORMIDLING JA NEJ Har biblioteket en facebookprofil? Er biblioteket repræsenteret på andre sociale medier Beskriv profilerne: Aarhus kommune har for nylig ændret deres facebook profil til en syntes godt om var tidligere en venneside. En aktiv profil med flere opslag hver uge. Både arrangementer, udstillinger og bøger bliver nævnt. Derudover har biblioteket også en flickr. Profil. Er der fra hjemmesiden videreformidling til disse profiler? Er der på bibliotekets hjemmeside en undermenu til formidling af skønlitteratur? 12 Er indholdet lavet af bibliotekarerne på biblioteket? 11 Sidegaden: Her kan du gå på opdagelse, og støde på det overraskende og inspirerende inden for ny dansk og udenlandsk litteratur. (skilte på reolen med de udstillede bøger) 12 De har fanen inspiration, som dækker alle medier. Men litteratur er godt repræsenteret.

33 Er indholdet lavet af anden leverandør? - Hvis ja, hvem: Har biblioteket en blog eller anden personlig formidling? Er der videreformidling til andre tilbud på nettet? - Hvis ja, hvilke: Litteratursiden, nyhedslister fra DBC Sammenhæng mellem fysisk og digital formidling Hvor stor er sammenhængen? svag u.middel middel o.middel meget Hvorfor/Hvorfor ikke: Aarhus kommuners biblioteker er travle biblioteker. Der sker meget, og er mange arrangementer. De bliver alle præsenteret på hjemmesiden. Men var ikke alle jeg kunne finde i det fysiske rum. Bookcrossing kunne jeg finde. Rejsetemaet var også begge steder. Ingen af temaerne i karrussellen var at finde i det fysiske rum. 14-dages lån var ikke i det digitale rum. Alt i alt middel, da der var lidt men snildt kunne have været mere. Finland kørte i båndsløjfen/bannerkarrusellen, men der var intet på bibliotekerne.

34

35

36

37

38

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER 01-06- 2011 Beskrivelse af markedsføringsmodel for licenser Her beskrives den markedsføringsmodel for licenser, der er testet i projektet Licenser til masserne. Projektet

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet i bibliotek.dk Maj 2010 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk...1 Tekster...2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia...4 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

På nettet via bibliotek.dk

På nettet via bibliotek.dk Kirsten Larsen: På nettet via bibliotek.dk Januar 2012 1 På nettet via bibliotek.dk På nettet via bibliotek.dk... 1 Tekster... 2 Adgang til artikler og anmeldelser fra Infomedia... 3 Adgang til Materialevurderinger

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Vil du se en film eller høre noget ny musik? Gør brug af bibliotekets netmedier Gratis og helt lovligt giver Aarhus Kommunes Biblioteker adgang til spillefilm,

Læs mere

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF www.kalundborgbib.dk Her kan du søge i Kalundborg Bibliotekers materialer. Du skal logge på med lånernummer (cpr.- eller lånerkortnummer)

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket

Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket 2009 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og idékatalog til børnebiblioteket i Esbjerg Stine Hove Nielsen Danmarks Biblioteksskole Aalborg 2 Engelsk litteratur på børnebiblioteket: Rapport og

Læs mere

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt

Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot. brug nettet. / lær at søge effektivt Aarhus Kommunes Biblioteker Mindspot brug nettet / lær at søge effektivt 2 3 brug nettet / lær at søge effektivt 4 Biblioteksbasen 6 FaktaLink 8 Infomedia 0 Student Resources In Context 2 Literature Resource

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad

Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad Vejledning til ereolens app version 2.0 til ipad 07-07-2014 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App?... 3 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 5 2.1 Hvordan logger jeg ind/ud?... 5 3. Mine lån... 7 4. Hvordan

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010 Deltagere Køn Alder Antal Mand 14-20 3 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Mænd 58 Kvinde 14-20 4 21-30 20 31-40 23

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. For at kunne benytte tjenesten skal dit

Læs mere

Odense Centralbibliotek 2015

Odense Centralbibliotek 2015 Odense Centralbibliotek 2015 Medie- og læsekompetencer Odense Centralbibliotek den 29. maj 2015 Projektet er støttet af kulturstyrelens udviklingspulje 1 Disposition 1. Introduktion, formål og metode 2.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 23012015AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Indledning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning

ipad for let øvede, modul 8 Underholdning på ipad Læsning 12052014AS ipad for let øvede modul 8 Underholdning på ipad Læsning I dette modul vil vi beskæftige os med nogle af de muligheder, der er for at læse på ipad'en. Aviser/dagblade Vi har i modul 2 vist,

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 AGENDA 1. Baggrund og formål 2. Metode 3. Resultater 4. Strategiske anbefalinger for segmenter BAGGRUND OG FORMÅL Undersøgelser

Læs mere

Drejebog for læsekompetence-projektet

Drejebog for læsekompetence-projektet Bibliotek: Albertslund Bibliotek Drejebog for læsekompetence-projektet Hold: AVU på VUC (svarende til 10 klasse) Modul Indhold på modulet Værktøjer Varighed i alt 1 (på uddannelsesinstitutionen) Program:

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Danskernes Digitale Bibliotek. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Danskernes Digitale Bibliotek Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Film, video, TV Streaming- og downloadtjenester Musik E-bogslæsere 1400 1200. Færre biblioteker.. 1000 800 600

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Bilag 1. Der er en rar og hyggelig atmosfære. interesseret i Frekvens Antal 85 102 147 43 Procent 54,5 % 65,4 % 94,2 % 27,6 %

Bilag 1. Der er en rar og hyggelig atmosfære. interesseret i Frekvens Antal 85 102 147 43 Procent 54,5 % 65,4 % 94,2 % 27,6 % Bilag 1 Datasæt for Bjæverskov: Frekvenstabeller Tabel B.1 Bjæverskov Bibliotek Grunden til benyttelse af netop dette bibliotek Frekvenstabel Hvorfor benytter du netop dette bibliotek? Der er en rar og

Læs mere

www.munkebjergskolen.odense.dk

www.munkebjergskolen.odense.dk ForældreIntra er del af Munkebjergskolens hjemmeside. Her åbnes op for en større, direkte kontakt mellem skole og hjem. ForældreIntra er et lukket univers, som forældrene skal angive brugernavn og adgangskode

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen 1 En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot

DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen. Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot DBC Den bibliografiske og IT-mæssige infrastruktur i dansk biblioteksvæsen Oplæg på kursus for nyansatte i bibliotekerne 13. Marts 2014 Ejnar Slot Agenda (muligvis en pause undervejs) Materialets (eksempel:

Læs mere

Generelt om hjemmesiden.

Generelt om hjemmesiden. Velkomsthilsen til dig der er ny på DOF Fyn webben. Kære nye bruger. Velkommen til den nye hjemmeside for DOF Fyn. Vi vil her give dig en guide til siden, som vi håber at du får gavn af. Generelt om hjemmesiden.

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC.

Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Book-IT's udviklingsgruppe har udarbejdet forslag til et undervisningsmateriale, som kan anvendes til introduktion af skolens OPAC. Materialet er udarbejdet til mellemtrinet og overbygningen/lærere. Til

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og

Læs mere

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen over

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Lyd og Video og Berømte 'Communities' på Internettet

Lyd og Video og Berømte 'Communities' på Internettet Lyd og Video og Berømte 'Communities' på Internettet Lyd på computeren:...1 Lydoptager...3 Lydstyrke...4 Windows Media Player:...5 Et par eksempler på websider, hvor man har glæde af sin medieafspiller:...7

Læs mere

Lær at søge effektivt!

Lær at søge effektivt! Lær at søge effektivt! Her i folderen får du: Tips og tricks til, hvordan du bedst søger information. En præsentation af gode databaser til informationssøgning. Bliv oprettet som bruger på Aarhus Kommunes

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen.

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen. Skoles årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer inspirere. Vi vil i år have særlig fokus på

Læs mere

Koncept for bibliotekets betjening af læsesvage

Koncept for bibliotekets betjening af læsesvage Koncept for bibliotekets betjening af læsesvage Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Materialerne... 2 Forsiden fremad... 2 Både skøn- og faglitteratur... 3 Pictogrammer... 3 Biblioteksrummet... 4 Nyt møbel...

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Hvad er en sms-tjeneste? Prøv det selv : Et kig bag facaden: SILBIB TEST

Hvad er en sms-tjeneste? Prøv det selv : Et kig bag facaden: SILBIB TEST Hvad er en sms-tjeneste? Hvad er en sms tjeneste helt konkret? Mediekode: Et kodeord, der sendes via sms. Dette aktiverer en automatisk svarbesked. Webformular: Her opretter biblioteket sine sms tjenester.

Læs mere

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer.

Bortset fra disse ting, så ser vi frem til at få jeres feedback, rapporter om fejl og ideer. Test af BETA-release i Mobil Søg projektet Kære Tester Tak for, at du vil være med til at gøre Mobil Søg til et bedre projekt. Som tester har du den vigtige opgave at gennemgå den tilsendte version og

Læs mere

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Projektets mål Projektet tager afsæt i afprøvning af et nyt medie som en anderledes formidlingsform: et digitalt magasin der indeholder video,

Læs mere

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE INDHOLD METODE TRE IKKE-LÆSER -SEGMENTER SEGMENTERNE PROFIL LÆSEADFÆRD BESLUTNINGSPROCES DRIVERS OG BARRIERER SEGMENTERNE FORDELT PÅ REGIONER METODE 1 Fokusgruppe 2 Segmenteringsstudie

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

VEJLEDNING TIL MØDEBOOKING PÅ WWW.AGROPARK.DK

VEJLEDNING TIL MØDEBOOKING PÅ WWW.AGROPARK.DK Kære lejere. Som I nok alle ved, har vi - efter lejernes ønske om at kunne se, hvilke mødelokaler der er ledige - fået udviklet et booking-modul til Intranettet, hvorfra al booking af mødelokaler fremover

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Biblioteket er dødt længe. Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010

Biblioteket er dødt længe. Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010 Biblioteket er dødt længe leve biblioteket! Statsbibliotekets kontaktdag 20. maj 2010 Og det er? Mogens Vestergaard Formand for Bibliotekschefforeningen (2009- ) Bibliotekschef i Roskilde (2002- ) Medlem

Læs mere

Introduktion til Fronter

Introduktion til Fronter Introduktion til Fronter Følg med på Fronter og tjek din UCL mail Som studerende I UCL får du automatisk tildelt en mailadresse, som vi konsekvent benytter, når vi kontakter dig. Det er dit ansvar, at

Læs mere

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra:

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra: Login I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i : Man finder som et link nederst til venstre på skolens offentlige Informationsportal. Adressen er: www.samsoegades-skole.skoleintra.dk

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

Netmedier med fjernadgang

Netmedier med fjernadgang Netmedier med fjernadgang Bibliotekerne i Varde Kommune www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Netmedier med fjernadgang Varde Biblioteks tilbud med virtuelle medier, som du gratis

Læs mere

Transformativt Bibliotek

Transformativt Bibliotek Transformativt Bibliotek Beskrivelse af projektet Projektet Transformativt Bibliotek er opstået fra en idé om at opnå en bedre brugeroplevelse ved digital forandring af biblioteksrummet baseret på faktuel

Læs mere

Hold kontakten med dit netværk!

Hold kontakten med dit netværk! Hold kontakten med dit netværk! - Outlook er dit netværksprogram Outlook er mere end blot et mailprogram Du kan bruge Outlook til meget mere end blot at sende og modtage mails med. Eksempelvis, så er Outlook

Læs mere

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco

Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Vejledning for LOF s afdelingshjemmeside - redigeret i Umbraco Adresse: http://dinafdeling.lof.dk/ Rediger hjemmeside i Umbraco: http://dinafdeling.lof.dk/umbraco/ HUSK ingen www i adressen, skriv blot

Læs mere

ipad let øvede, modul 9

ipad let øvede, modul 9 31102014AS ipad for let øvede modul 9 Underholdning på ipad Der er mange muligheder for underholdning på ipad'en: I dette modul gennemgås, hvordan man kan se TV, høre eller se podcasts (video- og lydudsendelser)

Læs mere

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter!

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! 1 Dogmeregler for mit oplæg: Maks. 22 slides. Ikke nævne DDB. Kortene på bordet. Mere refleksion end konklusion. 2 Min faglige DNA: Uddannet bibliotekar. Kommunikationschef

Læs mere

Hvem er Forlaget SMSpress?

Hvem er Forlaget SMSpress? Hvem er Forlaget SMSpress? 100% digitalt forlag etableret i 2010 med fokus på litteratur via mobilen Vi udgiver SMS-noveller, SMS-romaner, digte og anden SMS-litteratur Det Kongelige Bibliotek valgte i

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006

Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006 Interviewguide udarbejdet i forbindelse med udviklingen af Silkeborg Biblioteks nye hjemmeside 2. halvdel 2006 Interviewguide. 09. 2006 Silkeborg Biblioteks Ny hjemmeside Dagsorden for interview omkring

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30

Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 Dokumentation for administration af it-systemer i PD30 1. Sikkerhed 2. Mail 3. Cloud Drive 4. Elektronisk reservation 5. Hjemmeside 1. Sikkerhed Sikkerheden for it-systemerne i PD30 hænger tæt sammen med

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej.

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. Falstersvej 3-5 Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. VUF består af to bygninger: Falstersvej 3-5 og Lindevangs Allé 8-12 VUF's bogdepot

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Kom godt i gang med NIS

Kom godt i gang med NIS Kom godt i gang med NIS Viden med videre Kom godt i gang Velkommen til NIS Kommuneinformations internetbaserede lovsystem. Denne lille folder giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du

Læs mere

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers

Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Kommunikation om letbanen - inspiration fra Angers November 2010 Udgivelsesdato 05.11.2010 Kommunikation om letbanen

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere