Tværsektoriel demensstyregruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tværsektoriel demensstyregruppe"

Transkript

1 Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde den , Kl Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Formand, vicedirektør Søren Rask Bredkjær, Psykiatrien; KSS Holbæk: Charlotte Petersen, deltog som suppleant for KSS Holbæk (og som medlem af arbejdsgruppen); KSS Roskilde: Centerleder Marianne Mouritsen Jensen, Greve Kommune; KSS Slagelse: Distriktschef Sonja Müller, Næstved Kommune; KSS Nykøbing F.: Ældre- og Sundhedschef Grete Breinhild, Lolland Kommune; Kommunale, faglige repræsentanter: Demenskonsulent Liza Brinks, Guldborgsund Kommune, Demenskonsulent Birgitte Meisner, Kalundborg Kommune; Almen praksis: Praksiskonsulent, praktiserende læge Anna Marie Bak; Geriatriledende oversygeplejerske Gitte Sonne (suppleant); Neurologi: Ledende overlæge Jesper Gyllenborg; Ældrepsykiatri: Ledende oversygeplejerske Sussi Heidi Bratbjerg, Afdelingssygeplejerske Lone Bjørg Hansen, (suppleant;) Alzheimerforeningen: Formand Aase Stær; Regionsældrerådet: Kirsten Feld; Kvalitet og udvikling, Sund: konsulent Esben Frederiksen; Sekretær for styregruppen: demensfaglig koordinator Jette Gerner Kallehauge Afbud: Overlæge Lars Laugesen, ledende oversygeplejerske Helle Auerbach (suppleant), Afdelingsleder Anette Rise, Odsherred Kommune. Punkt 1 Hvad skal vi udrette Tid* Beslutninger (hvem, hvad, hvornår) Præsentation af nye styregruppe medlemmer. 5. Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af dagsorden. Tilføje punkter hvis det ønskes Punkt 2. Det reviderede kommissorium for den Tværsektorielle Demensstyre gruppe. 20 min Søren R. Bredkjær præsenterer kommissoriet, som er tilpasset den nye sundhedsaftale og godkendt af Styregruppen for Sundhedssamarbejdet (SAM) Den tværsektorielle demensstyregruppe drøfter det fremtidige samarbejde, herunder om kommunerne ønsker at udpege en næstformand. De 4 kommunale ledelsesrepræsentanter repræsenterer hver især flg. kommuner: KSS Holbæk: Kalundborg, Odsherred, Holbæk og Lejre. KSS Roskilde/Køge: Køge, Stevns, Lejre, Faxe, Solrød, Greve og Roskilde. Det nye kommissorie blev taget til efterretning med flg. bemærkninger: De kommunale repræsentanter drøfter om de ønsker at udpege en kommunal næstformand og meddeler deres beslutning. De kommunale repræsentanter drøfter med deres bagland, hvordan de sikrer samarbejdet med de kommuner de hver især repræsenterer. (Jette K. hjælper gerne med at få sat navn på nogle kontaktpersoner)

2 Punkt udkast til revideret Forløbsprogram for Demens: KSS Slagelse/Næstved/Ringsted: Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg, Næstved, Vordingborg og Faxe. KSS Nykøbing F.: Vordingborg, Guldborgsund og Lolland. KSS= Kommunale Samarbejdsfora Somatik. De 2 faglige kommunale repræsentanter er valgt af og bindeled til Det Regionale Demensnetværk. De regionale repræsentanter og suppleanter er udpeget af de 3 sundhedsfaglige råd for geriatri, neurologi og psykiatri. Kort præsentation af programmet v. Jette K: Der er flg. begrundelser for revision: Sundhedsstyrelsen har udgivet den Nationale Kliniske Retningslinje for Demens i 2013 Ny evidens Iflg. Bedre sundhed til flere. Sundhedsaftale I efteråret 2015 vil Sundhedsstyrelsen arbejde på nationale kliniske retningslinjer for forebyggelse og behandling af delir Fordi de andre gør det? Region H og N har planer om at revidere deres Forløbsprogram for Demens i 2015/2016. Region S og M har ikke taget stilling. Dialogmøde : Der skal fokus på håndtering af demens/delir patienter Der er fortsat udfordringer ved (elektronisk) kommunikation Hvad er det nye? Forløbsprogrammet er tilpasset ny sundhedsaftale Ny struktur følger patientforløbet Lovstof er revideret og samlet Stratificering modellen er revideret Organisering samlet i et kapitel for sig Forslag: Den kliniske retningslinje NKR Demens, SST (2013) erstatter den regionale retningslinje D4- dokument , hvor der er sammenfald Styregruppens overordnede bemærkninger som søges indarbejdet i 2. udkast: Den nye struktur er godkendt. Det er meget omfattende skal søges forkortet til ca. 50 sider og gøres lettere at læse. Arbejdsgruppens skal tage stilling til om der er nogle kapitler der kan undværes. Det skal være et opslagsværk, der beskriver uklarheder og det som er særligt ikke en fuld beskrivelse af alt. Balancen er vigtig: at noget tekst medtages for at give fælles forståelse. (Sundhedsaftalen er rammen) Vi skal tænke elektronisk ikke på papir. Afsnit om udredning og henvisning i almen praksis kan forkortes, da instruksen for udredning og henvisning ligger et andet sted. Stratificering er et værktøj, som skal indarbejdes i praksis i begge sektorer, og er fortsat under udvikling. Stratificering har betydning for dimensionering. Vi skal vide hvordan vi bruger vores ressourcer bedst og om der er behov for at tilføre ressourcer. Bør derfor ikke udelades. Afsnit om kommunernes organisering redigeres og forkortes. Da det er meget forskelligt i kommunerne. Overgangene er vigtige en plan.

3 Det kommunale afsnit er forsøgt forkortet Afsnit om sårbare patientgrupper er indarbejdet i teksten i øvrige afsnit. Indkomne forslag til rettelser er indarbejdet Punkt 4. Flg. punkter uddybes: 1. Parternes kommunikation) kap. 7 og Rehabilitering ved demens afs. 1.8 og afs Patientuddannel se nyt afsnit er indføjet som oplæg Kommunikation: Der ønskes svar på om den nye struktur, giver mere overblik og vil være mere anvendelig i praksis? Ny struktur: Al tekst om kommunikation er samlet i 2 kapitler, og den fælles skabelon for kommunikation fra Sundhedsaftalen er taget i brug. Rehabilitering: Teksten er uddybet med henblik på præcisering Er der sket en udvikling på området i kommunerne i Region Sjælland, som bør beskrives? Mangler vi, at beskrive det tværsektorielle samarbejde med borgere med demens og pårørende om en rehabiliteringsplan? Patientuddannelse: Drøftelse af flg. spørgsmål: Hvordan skal den fremtidig rolle- og opgavefordeling være og hvilken anbefaling har vi til indhold? Hvordan skelner vi mellem patientuddannelse og psyko-edukation? (Skal være i overensstemmelse med Sundhedsaftalen , s. 36) Beslutning; Kommunikation: Ved høring spørge til om de 2 kapitler om kommunikation (7 og 13) er praktisk anvendeligt. Opsætningen skal være mere læsevenlig. Tænke i elektronisk formidling Rehabilitering: Udviklingen i kommunerne mht. rehabilitering ved demens skal beskrives. Kommunerne har fokus på rehabilitering pga. den ny lovgivning på området. Skal synliggøres. Det er et fælles ansvar at udarbejde en plan. Sygehuse anvender ikke begrebet rehabiliteringsplan, men udelukkende genoptræningsplaner. Kan også anvendes ved demens. Genoptræningsplan indgår som en del af en rehab.plan. Det skal fremgå hvad definitionen for en rehab.plan er. Patientuddannelse: Der skal indføjes et afsnit om patientuddannelse, Kommunerne har gode erfaringer fra pilotprojektet i Overordnet opgavefordeling skal beskrives, herunder regionens ansvar. Regionen skal definere rådgivningsforpligtelsen. Håndteres som andre patientuddannelser. Kommunerne har ansvaret, men ønsker at det skal foregå i et samarbejde (f.eks. om undervisere) Kommunerne afgør hvilke visitationskriterier der anvendes. Ens visitationskriterier er ønskeligt. Der skal henvisning til. Beskrivelse af indhold er vejledende. Indhold bør være ens. Der skal være plads til andre emner ud fra deltagernes ønsker og behov. Der skal skabes overblik over hvilke tilbud om ptt.uddannelse der findes, så vi undgår dobbelt initiativer. Koordinering og planlægning bør finde sted.

4 5. Ledsagelse Patienter med demens har behov for ledsagelse. 6. Indlæggelse og udskrivning Kap. 12 Ledsagelse: Skal vi skrive et afsnit om anbefaling vedr. ledsagelse? Anbefaling til SAM vedr. finansiering af ledsagelse til borgere med demens? (gælder kun borgere som ikke har en pårørende, som kan eller overkommer at tilbyde ledsagelse) Indlæggelse og udskrivning: Nyt kapitel indarbejdet iflg. dialogmødet Arbejdsgruppen har ikke færdigbearbejdet udkastet. Ledsagelse: Handler både om ledsager og om modtagelsen Den skriftlige kommunikation skal fungere. Der kan i nogle kommuner søges om individuel ledsagelse. (Greve) Kognitivt svækkede kan ikke finde rundt på vore sygehuse. Det er et patientsikkerhedsmæssig aspekt, som sygehusene har fokus på. Konklusion: Der skal være et afsnit omkring ledsagelse. Indlæggelse og udskrivning: Det er for langt. Afspejler at der er uløste problemer. Der skal henvises til relevant faglig viden. Punkt 5. Opsamling hvad mangler vi og den videre proces Punkt 6. Gensidig orientering Endelig bearbejdning af programmet. Bearbejdning af bilag Afsnit om: Monitorering af data Kompetenceudviklingsplan Demens Skolebænk på Tværs Implementeringsplan Styregruppens medlemmer orienterer om nyheder, udviklingstiltag og ændringer i egen organisation(er) på demensområdet. Implementeringsplan via KSS erne Fokus på det nye Søren B. Regionen: Sundhedsplatform: Ny EPJ(elektronisk patientjournal) implementeres i Region Sjælland Skal gennem Med- COM(elektronisk meddelelsessystem) kommunikere med kommunerne. Der pågår en samordning mellem Region Hovedstaden og Region Sjælland. Psykiatriledelserne i de 5 regioner har drøftet indsats for demens ptt. Udtræk på data for indlæggelse i Psykiatrien i Region Sjælland viser at i 2009 var 14 senge belagt året rundt med patienter med demensdiagnose. I 2014 var kun 8 senge belagt. Tolkes som at regionen og kommunerne bedre håndterer borgere med svær demens og adfærdsændringer. Det skyldes ikke nedskæring, da der er ubrugt kapacitet. Det er en positiv ændring.

5 Kirsten Feld: Regionsældrerådet holder temadag om demens den Få indtryk af udvikling fra 1. til 2. forløbsprogrammet. (status og visioner) Aase Stær, Alzheimerforeningen: Fortsat behov for at fortælle pårørende om, hvordan man kommer rundt i systemet. Der bør være mere ensartede tilbud i kommunerne. Pårørendegrupper er der stort behov for. Marianne M. J: Fokus på demens i kommunerne i vores område. Undervisning, og patient uddannelse. Sonja M: Udlicitering pågår i Næstved Kommune mhp besparelse. Rehabilitering og det tværfaglige samarbejde er i fokus. Udvidelse med flere plejeboliger, som er skærmede afsnit. Generelt er vi blevet bedre, hvis vi måler på magtanvendelsessager! Fokus på hvorfor vi kun har få indberetninger. Netværksdannelse blandt pårørende via fælles aktiviteter (og erfaringsudveksling) Lone B: Ældrepsykiatrien arbejder for at bruge stratificeringsredskabet. Hvordan bliver det modtaget i almen praksis og kommunen? Forsøg med kognitiv stimulationsprogram v. neuropsykolog. Birgitte M.: Kalundborg har fokus på demensvenlig indretning af gamle plejeboliger. Samarbejde med misbrugskonsulenter om samordning af forløbsprogrammer. Demenskurser på sosu-skolen. Nye tiltag? Kompetenceudvikling af sygeplejersker til at varetage den koordinerende funktion. Liza Brinks: Guldborgsund kommune fik løft via ældrepuljen: Øge livskvalitet for demensramte i plejeboliger. Aktivitet, stimulation, ud af huset. Aktiverer frivillige. Fitness for yngre med demens. Grethe B.: I Lolland kommune blev ældrepuljen blev brugt til at dække hul i budget! Der er mangel på praktiserende læger. Socialudvalget har været i Holland for at se em demenslandsby. Tilpasning af boliger. Hvilke boliger har vi brug for til borgere med demens. Også rehabilitering er i fokus. Jesper G: Neurologien har fokus på mangel på læger i de 3 specialer. Lige sundhed for alle. Specialfunktioner forpligter overfor hele regionen. Daglig udfordring af fastholde kapacitet. Ny speciallæge tilknyttet RVD. Vi har etableret forskning. Ikke professorat endnu, men forskningslektorat.

6 Punkt 7. Mødeplan for efteråret 2015 Evt. Møde i arbejdsgruppen Møde i styregruppen den Høring 3 uger i september Møde i SAM den Møde i styregruppen den Grethe Breinhild Lolland K.: Notat om lang sagsbehandlingstid ved værgemålssager. Hvad skete med den sag? Jette K. oplyser, at sagen endnu ikke er bragt videre som lovet pga. tidnød. Det er mere kompliceret end først antaget. Jette K. forslår at vi indskriver i forløbsprogrammet, at det er et problem på den måde at få sagen taget op i Sundhedskoordinationsudvalget. 5 min Sussi B: Ældrepsykiatrien vil have fokus på flow i patientforløbet. Lederseminar i efteråret. Hvornår afsluttes patienten. Det skal være mere ens. Flytter et sengeafsnit(g1) til Slagelse Jette K: Evaluering af de 3 ABC-demens kurser er gennemført. Resumé af evalueringen blev udleveret til styregruppens medlemmer. Vedhæftets referatet. Erfaringer kan med fordel inddrages i Demensskolebænk på Tværs. Har været på studietur til Skotland: Masteruddannelse i demens på Stirling University, forskning i demensvenlig indretning og uddannelsesprogram for håndtering af delir. Arbejdsgruppen: Ændret til den Ny beslutning: Der er ny lovgivning på vej, som dog intet har med sagsbehandlingstid eller tilførsel af ressourcer at gøre. Det er et kapacitetsproblem der ikke hører hjemme i et forløbsprogram. Det skal via Styregruppe for Sundhedssamarbejde og Sundhedskoordinationsudvalget. Jette K. sender oplægget til de kommunale repræsentanter. Marianne samler eksempler til at begrunde henvendelsen. De kommunale repræsentanter holdt møde i pausen ang. valg af næstformand. Næstformand er: Centerleder Marianne M. Jensen, Greve Kommune.

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Dagsorden møde den 9.01.2015, Kl. 13.00-15.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær; Britta Ortiz Echeverria, Lars Peter Laugesen, Karen Irene Nielsen,

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe. Dagsorden den , kl

Tværsektoriel demensstyregruppe. Dagsorden den , kl Tværsektoriel demensstyregruppe Dagsorden den 17.06.2016, kl. 9.00-11.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Annette Rise,

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde den 29.01.2016, Kl. 9.00-11.00 Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Grete

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe

Tværsektoriel demensstyregruppe Tværsektoriel demensstyregruppe Referat fra møde 23.10.2014 Kl. 10.30-11.30(incl. frokost) Referent: Jette Kallehauge Deltagere: Søren Rask Bredkjær; Britta Ortiz Echeverria; Lars Peter Laugesen, Karen

Læs mere

Tværsektoriel demensstyregruppe. Mødereferat for møde den , Kl

Tværsektoriel demensstyregruppe. Mødereferat for møde den , Kl Tværsektoriel demensstyregruppe Mødereferat for møde den 18.11.2016, Kl. 11.30-13.30 Deltagere: Søren Rask Bredkjær(formand) Marianne M. Jensen (næstformand), Sonja Müller, Grete Breinhild, Annette Rise,

Læs mere

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset

Tid: Torsdag den kl , mødelokale 1, regionshuset Forum: Den Tværsektorielle Demensstyregruppe Tid: Torsdag den 14.09.2017 kl. 13.15 15.15, mødelokale 1, regionshuset Deltagere: Søren Rask Bredkjær, formand, Psykiatrien Marianne M. Jensen, næstformand,

Læs mere

Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015

Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015 Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! DKDK ÅRSMØDE NYBORG 2015 Tværgående koordination og samordning - en kompliceret størrelse! Hvilke forskelligartede udfordringer giver tværgående

Læs mere

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5 Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30 Regionshuset, mødelokale 5 Deltagere: KOL Marianne Neerup, daglig leder, KOL Kompetencecenter Ulla Hemmingsen, rehabiliteringskoordinator,

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015

Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Spørgeskemaundersøgelse af sundhedsaftalen i Region Sjælland, januar/februar 2015 Du inviteres hermed til at deltage i spørgeskemaundersøgelsen af sundhedsaftalen, der er indgået mellem 17 kommuner, almen

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik REFERAT Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 26. januar 2015 kl. 14.00-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, indgang 9. Deltagere Kommuner: Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Pia Munk Lundgren,

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011

Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011 Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011 Gunhild Waldemar Nationalt Videnscenter for Demens Demens som kronisk sygdom Mangeårigt forløb med behov for både sundhedsfaglig og social

Læs mere

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 REFERAT Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet 18. maj 2015 kl. 13.00-15.00 Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 Deltagere Regionen: Aase Bjerring (formand, Holbæk), Signe

Læs mere

Høringsvar til praksisplanen

Høringsvar til praksisplanen Dato: 6. september 2016 Brevid: 3045629 Primær Sundhed Høringsvar til praksisplanen Praksisplanen for Almen praksis har været sendt til rådgivning og vejledning hos Sundhedsstyrelsen samt til høring hos

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 4. december 2018 kl. 11.00-12.30 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 12. december 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og Ringsted

Læs mere

Sundhedsaftalen 2010-2014

Sundhedsaftalen 2010-2014 Sundhedsaftalen 2010-2014 Afrapporteringsskabelon for udviklingsgruppernes arbejde Udviklingsgrupperne afrapporterer til Den Administrative styregruppe årligt og i forbindelse med det sidste møde i Den

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Møde i TSS, 4. september 2017 kl , mødelokale 7, Regionshuset

Møde i TSS, 4. september 2017 kl , mødelokale 7, Regionshuset Møde i TSS, 4. september 2017 kl. 12.30 14.30, mødelokale 7, Regionshuset Deltagere: Se deltagerliste ud: Camilla Hove Lund Esben Frederiksen Ida Byrge Sørensen Marianne Kristensen Mette Olander Mona Van

Læs mere

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune.

Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns Kommune. Referat Referat TSS den 26. nov 2015 26. november 2015 kl. 13.00-15.00 Ringsted Sygehus, mødelokale 4, Indgang H Deltagerliste nederst. Deltog ikke: Roskilde, Slagelse, Køge, Greve, Guldborgsund og Stevns

Læs mere

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland

Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Tid Kl. 08.45-09.00 Kl. 09.00-09:45 Kl. 09:45-10:10 Aktivitet Registrering og morgenmad Psykiatriledelsen byder velkommen og holder oplæg med fokus på fakta, værdier

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) fra KSP B&U møde fredag den 9. juni 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Tilstede på mødet var: Formand: Jesper Pedersen, B & U Psykiatrien Næstformand: Annika

Læs mere

Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar Årsrapport 2015

Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar Årsrapport 2015 Klyngesamarbejdet på voksenspecialundervisningsområdet Februar 2016 Årsrapport 2015 Udvikling, efterspørgsel og kapacitet i region Sjælland på voksenspecialundervisningsområde Resumé Klyngerne på voksenspecialundervisningsområdet

Læs mere

Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe

Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe Handlingsplan for Den Tværsektorielle Demensindsats Region Sjælland 2012-2014 Udarbejdet af den Tværsektorielle Demensstyregruppe Indhold: Baggrund... 3 Målgrupper... 5 Formål;... 5 Mål... 5 Tilgængelige

Læs mere

Forebyggelige genindlæggelser

Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser Forebyggelige genindlæggelser inden 3 dage 1) Institution Procent Procent Forebyggelige genindlæggelser inden 30 dage 2) Hele landet 3,4 10,8 Region Nordjylland 2,9 10,9 Region

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR SUNDHED Torsdag den 20. september 2007 Kl. 18.00 21.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H4 Møde nr. 7 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 4. maj 2015 kl. 14.00-16.00 Regionshuset Sorø, Mødelokale 14. Deltagere Kommuner: Dorthe Berg Rasmussen (næstformand), Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Anne

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer Referat KSP-møde den 19. juni 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget.

2. Valg af formand Bruno Jensen har meddelt at han trækker sig som formand for og medlem af Patientinddragelsesudvalget. Referat af møde i Patientinddragelsesudvalget Tirsdag den 9. februar 2016 kl. 10-13, mødelokale 11, Regionshuset Deltagere: Ilse Johansson, Hjernesagen Lotte Petersen, Regionsældrerådet Lise Landgren,

Læs mere

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Side 1 af 10 Introduktion Velkommen til den tværsektorielle kompetenceudvikling i geriatri for både kommunale og regionale medarbejdere i Region Sjælland. Mål

Læs mere

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Indledning Med baggrund i kræftplan III og Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse

Læs mere

Tværfaglige udrednings- og behandlingsenheder i Danmark. Søren Bredkjær, vicedirektør, Psykiatrien, Region Sjælland

Tværfaglige udrednings- og behandlingsenheder i Danmark. Søren Bredkjær, vicedirektør, Psykiatrien, Region Sjælland Tværfaglige udrednings- og behandlingsenheder i Danmark Søren Bredkjær, vicedirektør, Psykiatrien, Region Sjælland Den nationale demenshandlingsplan 2025 Initiativ 3 Færre, tværfaglige udrednings- og behandlingsenheder

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Onsdag den 15. november 2017, kl. 14.00-16.00

Læs mere

Vedr. sundhedsaftalen mellem Region Sjælland og kommunerne

Vedr. sundhedsaftalen mellem Region Sjælland og kommunerne Til Regionsrådet i Region Sjælland Kommunalbestyrelserne i Faxe Kommune, Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP

ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP ÅRSRAPPORT NETVÆRKSGRUPPE VOKSENHANDICAP Januar 2014 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Kommissorium... 3 Vidensdeling... 3 Faglig udvikling... 3 Netværksgruppens medlemmer... 4 Netværksgruppens arbejde i

Læs mere

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014 FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi Koldkærgård 1-2 oktober 2014 Afdelingssygeplejerske Anni Sørensen Oversygeplejerske Karina Bruun Dagsorden Specialeplanen, hvad er det, hvem

Læs mere

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017 Einer, demensramt: Da jeg fik at vide, at jeg havde demens, gik alt ned i et sort hul, men der er ikke noget at gøre, andet end at komme op på hesten igen og ud Demenspolitik Lolland Kommune 2017 Godkendt

Læs mere

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Seminar for DS-ILPS mandag den 12. marts 2018 Lene Olesen og Elisabeth Skibsted, Sundhedsstyrelsen Agenda Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde

Læs mere

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Patientforløbsprogrammer v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Disposition 1. Kronikerstrategien (Indsatsen for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark) 2. Baggrund for forløbsprogrammerne 3. Hvad

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere).

Power Point vedhæftet som fil (fremsendes senere). Referat af KSS møde den 8. april 2015, kl. 12.00 18.00 i Kirurgisk konferencelokale (det gamle køkken ), Nykøbing F. Sygehus. Implementering af den ny sundhedsaftale 2015 2018. Strategimøde Til stede:

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 6. april 2017, kl. 14.00-16.00 Dato:

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Den Tværsektorielle Grundaftale

Den Tværsektorielle Grundaftale Den Tværsektorielle Grundaftale 2015-2018 Rammeaftale for kronikerområdet Indsatsområde: Genoptræning og rehabilitering Proces: Godkendt december 2015 Rammeaftale for Kronikerområdet 1. Rammeaftalens generelle

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred og Roskilde kommuner og praksissektor Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Kommissorium TSN 3. feb. 2017 Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg, Odsherred

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dato 09-11-2017 NCHO/NIVG/ELSD Sagsnr. 4-1010-336/1 Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dette oplæg danner baggrund for arbejdsgruppens drøftelser på 2. workshop

Læs mere

Stillings- og personprofil. Ledende overlæge Psykiatrien Syd

Stillings- og personprofil. Ledende overlæge Psykiatrien Syd Stillings- og personprofil Ledende overlæge Psykiatrien Syd Psykiatrien Region Sjælland September 2015 Opdragsgiver Psykiatrien Region Sjælland Stilling Ledende overlæge Psykiatrien Syd Færgegaardsvej

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens s erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens Line Sønderby Christensen, chefkonsulent, Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen, Demensdage 23/5-2019 1 Grethes case det optimale forløb

Læs mere

VelfærdsInnovation Sjælland

VelfærdsInnovation Sjælland VelfærdsInnovation Sjælland VIS Velfærdsteknologikonference 2015 Sørup Herregård, d. 4. marts 2015 Hasse Petersen, VelfærdsInnovation Sjælland www.vi-s.dk Udvælgelse og implementering af velfærdsteknologi

Læs mere

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland 20.april 2012 Dette notat beskriver baggrunden for implementering af nye interventioner i Region Sjælland opfølgende hjemmebesøg og følge-hjem ordning

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Status for KKR Sjællands seks(syv) punktsplan på sundhedsområdet

Status for KKR Sjællands seks(syv) punktsplan på sundhedsområdet NOTAT Status for KKR Sjællands seks(syv) punktsplan på sundhedsområdet KKR Sjælland besluttede den 15. april 2008 sekspunktsplanen på sundhedsområdet. De kommunale medlemmer af sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen.

1. Velkommen præsentation af ny formand for udvalget, vicedirektør Trine Holgersen. REFERAT KSS Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse Mandag d. 2. februar 2015, kl. 13.30-16.30 Næstved Sygehus, mødelokalet på 15. etage Mødedeltagere: Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse: Trine Holgersen,

Læs mere

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde.

Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september Kl Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Referat fra KSP B&U møde fredag den 15. september 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde. Deltagere ved mødet: Per Harvøe Sind Mia Kristina Hansen Børn med Angst Hans-Henrik Rasmussen

Læs mere

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ

REFERAT. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april Sted: Lokale , Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 26. april 2019 10.00-12.00 Sted: Lokale 3.1.56, Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune

Læs mere

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10

Punkt 1: Velkomst, præsentation, godkendelse af sidste referat samt dagens dagsorden 9:00-9:10 til KSP BU møde fredag den 21. september 2018 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede var: Isabel Gebuhr, Greve Kommune Pia Jannie Frydkær, Faxe Kommune Søren

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Kompetenceudviklingskatalog

Kompetenceudviklingskatalog Kompetenceudviklingskatalog Demens - Skolebænk på Tværs 2016-2018 Har kendskab til Sundhedsaftale og Forløbsprogram for demens Kender egen rolle og ansvar i samarbejdet. Kan opsøge relevant viden om de

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering.

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering. på projekt vedr. styrket ledelse på forløbsprogrammer Regionsrådet har besluttet at igangsætte forsøg med fælles ledelse af forløbsprogrammer. Dette er benævnt Forløbsledelse og finansieret af Puljen for

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer fra KSP-møde den 27. november 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud i Region Hovedstaden Baggrunden for det tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram Region Hovedstadens tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram

Læs mere

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri

Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri Side 1 af 8 Introduktion Velkommen til tværsektoriel kompetenceudvikling i geriatri for både kommunale og regionale medarbejdere i Region Sjælland. Formål og

Læs mere

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 2 Projektets baggrund Patienter med kronisk sygdom, herunder KOL, diabetes 2 og hjertekar patienter er

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb. Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith

Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb. Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith Forløbsprogram for kræftpatienters rehabilitering og pakkeforløb Konference om Kræftrehabilitering 8. marts 2011 Adm. direktør Else Smith Rehabilitering, nationale initiativer Indsatsen vedrørende rehabilitering

Læs mere

Servicetjek på hjerneskadeområdet

Servicetjek på hjerneskadeområdet Servicetjek på hjerneskadeområdet Præsentation af proces og anbefalinger til drøftelse på seminar- Dansk Selskab for Neuro Rehabilitering V. Line Riddersholm, Ergoterapeut, Senior konsulent. Afrapportering.

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013.

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. København, den 25. november 2013 Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD)

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget.

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 45 11 20 00 Direkte 4511 2020 Fax 45 11 20 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: LPP Dato: 10.

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland LIDT FAKTA OM PSYKIATRIEN REGION SJÆLLAND Hvor er vi Hvordan er vi organiseret Hvordan er vores ledelsesstruktur Økonomi og personale Økonomi Personale Budget: 1,1 mia. kr.

Læs mere

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende

Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Beskrivelse af uddannelsesforhold for sygeplejestuderende Distriktspsykiatri for Ældre og hukommelsesklinik Psykiatrien, Afdelingen for specialfunktioner Trekronercentervej 57, 2sal 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Sundhedsaftaler

Sundhedsaftaler Sundhedsbrugerrådet 2. juni 2014 Sundhedsaftaler 2015-18 Chefkonsulent Annette Lunde Stougaard, Afd. Sundhedssamarbejde og kvalitet, annette.stougaard@rsyd.dk Sundhedsloven om samarbejdet 3 Regioner og

Læs mere