FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013"

Transkript

1 Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken Thisted tlf landbothy.dk CVR-nr Indhold Hestekongres 2014 Smid ikke julesulet ud husk hønsene Ingen overfodring af dyrene i julen Større fokus på kalve og ungdyrs trivsel i mindre besætninger Vær opmærksom på klagefristen ved brev om nedsættelse af arealstøtte Forskudsopgørelsen 2014 NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder for 2013 Planlæg næste års lærkepletter allerede nu lærkerne vil elske det Faktaark om naturpleje Overvejer du en faglig studietur til udlandet for deltidslandmænd? Nye scanningstal for får Landmand.dk Heste Hestekongres 2014 Tilmelding 10. januar 2014 Messen Hest og Rytter Lørdag den 25. januar 2014 afholder Landsudvalget for Heste den årlige Hestekongres i Messe C, Fredericia (Fredericia Messecenter), kl Formiddag: Årsberetning ved formanden Hans Marius Jørgensen, samt den faglige beretning ved chefkonsulent Jørgen Kold. Eftermiddag: Faglige indlæg med aktuelle emner. Alle interesserede er velkomne. Tilmelding inden fredag den 10. januar 2014 til Videncentret, Heste, tlf Nærmere oplysninger om program og priser kan ses på forsiden af hjemmesiden: I år vil det igen være muligt at finde Videncentret, Heste på messen Hest og Rytter i forbindelse med Dansk Varmblods hingstekåring i Herning fra d. 6. til 9. marts. Kom og find din hest og dens resultater på internettet, se vores foderprogram eller bare få en hestesnak med os. Vi er at finde i hal E på stand nr vi gør en forskel for DIG!

2 Fjerkræ Lad det ikke gå til spilde Smid ikke julesulet ud husk hønsene Husk at resterne fra julefrokosten og juledagene i øvrigt ikke skal i skraldespanden, men ud til hønsene. Kogte kartofler og en sovserest vil hønsene elske. Er der en rest pålæg, sild og lidt brød er det helt perfekt. Hønsene foretrækker, at det er blødt op i vand eller lignende. Det er en fordel for hønsene, at foderet er skåret i mindre stykker, især så der er nok til alle, ellers risikerer man nogle voldsomme slagsmål, især om kødrester. Ikke fordærvet Det øvrige grønne affald Info Ingen ekstra fodring Kvæg Det skal selvfølgelig være frisk madaffald og ikke mere eller mindre halvfordærvede rester. Har man mange høns, batter det selvfølgelig ikke alverden, men lidt har også ret. Har hønsene ikke spist op i løbet af et par timer kasseres resten, for at undgå at foderblandingen bliver fordærvet. I en tid, hvor der tales meget om, at alt for meget mad bliver smidt ud, er hønsene et bedre alternativ. Husk også at det grønne affald, som hønsene ikke vil have, skal i komposten. Te og kaffegrums, kålblade, æbleskrog, appelsinskræller og lignende affald kan sammen med hønsenes gødning give en rigtig fin kompost til køkkenhaven næste år. Ingen overfodring af dyrene i julen Pas på ikke at overfodre dyrene i julen. Hverken hunden, katten eller for den sags skyld koen har nogen som helst fornemmelse for, at det er jul eller andre højtider. Så selv om vi mennesker får meget mere, end hvad godt er, så bør det ikke smitte af på vores dyr. De skal have helt lige som de plejer. Deres fordøjelse er ikke indrettet til pludselig at omsætte meget mere og andre fodermidler end de plejer. Det medfører ondt i maven og måske diarré. Jeg ved, det er svært, men prøv at begrænse det ekstra sul. Større fokus på kalve og ungdyrs trivsel i mindre besætninger

3 Vær opmærksom på reglerne! Efter at Fødevarestyrelsens kampagne viste, at dyrevelfærden hos kalve og ungdyr i mindre besætninger ikke er optimal, skal der nu tages rådgivningsmæssigt hånd om denne gruppe. For nylig afslørede Fødevarestyrelsens kontrolkampagne med fokus på dyrevelfærd, at det kniber med at overholde reglerne i de mindre malkekvægsbesætninger. Det var især reglerne om, at kalve og ungdyr skal opstaldes på et rent og tørt leje, reglerne om indretning af enkeltbokse og reglerne om, at kalve og ungdyr skal have adgang til tilstrækkeligt drikkevand, som gav anledning til sanktioner i mere end halvdelen af de 100 besætninger, som fik besøg. Derfor vil Videncentret nu sætte ind med målrettet rådgivning om dyrevelfærd til netop denne gruppe. Det skal ske i samarbejde med lokale konsulenter og praktiserende dyrlæger. OBS! Vær opmærksom på klagefristen ved brev om nedsættelse af arealstøtte NaturErhvervstyrelsen udsender i den kommende tid brev til de landmænd, som får reduceret deres støtte eller som får afslag på deres ansøgning. Fristen for at klage over afgørelsen er senest fire uger efter, at brevet er modtaget. Brevet fortæller, hvor mange hektar landmandens ansøgning er reduceret med. Det endelige støttebeløb fremgår af den specifikation, som man modtager ved udbetalingen. Nogle landmænd har fået deres udbetaling, før de modtager afgørelsesbrevet. NaturErhvervstyrelsen har prioriteret af få pengene ud frem for at vente på afgørelsesbrevene. Klagefristen er 4 uger En klage skal være modtaget af NaturErhvervstyrelsen inden for fire uger efter modtagelse af afgørelsesbrevet. Det har ingen betydning, om man har fået sin udbetaling før eller efter afgørelsesbrevet. Hvis man vil klage, skal man sende klagen som brev eller til NaturErhvervstyrelsen. Det er ikke muligt at se sin klage i Tast selv-service eller følge med i sagsbehandlingen af klagen. Info Forskudsopgørelsen 2014 Tilpas skatten Du kan få hjælp Forskudsopgørelsen for 2014 kan ses på fra den 8. november. For medarbejderne er det vigtigt, at forskudsopgørelsen er rigtig, hvis de vil undgå restskat - f.eks. er det vigtigt for medarbejdere, der har fri bolig, at forskudsopgørelsen er korrekt. En forkert forskudsregistrering fører til et forkert månedsfradrag i løbet af året, og det kan betyde en større restskat på årsopgørelsen. Mange udenlandske medarbejdere har desuden mulighed for særlige skattefradrag. Samtidig er de ofte ansat i en begrænset tidsperiode, og det er en ekstra god grund til, at forskudsregistreringen er så korrekt som mulig.

4 Hvis der ønskes hjælp til eftersyn eller ændring af medarbejdernes forskudsopgørelser, er du eller medarbejderen velkommen til at kontakte økonomikonsulent. OBS! NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder for landmænd modtager i disse dage brev om, at NaturErhvervstyrelsen inddrager en eller flere betalingsrettigheder. Det drejer sig om betalingsrettigheder, der hverken har været udnyttet i 2012 eller Udnyttes mindst én gang hvert 2. år NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder, som ikke har været udnyttet til udbetaling af Enkeltbetaling to år i træk. Det kan fx være, hvis man i 2012 og 2013 får Enkeltbetaling for et mindre areal, end man har betalingsrettigheder til. Det kan også skyldes, at man ikke har haft nok landbrugsareal til at udnytte alle sine betalingsrettigheder. Man kan godt få et brev om inddragelse af betalingsrettigheder, før man får afgørelsesbrev om, hvorfor støtten for 2013 er blevet nedsat. Derfor kan det være svært at se, hvorfor betalingsrettigheden bliver inddraget. NaturErhvervstyrelsen har prioriteret at udbetale støtten og at sende en evt. afgørelse om nedsættelse af det støtteberettigede areal bagefter. Afgørelserne vil blive sendt hurtigst muligt. Inddragelsen sker på baggrund af EU-regler, der fastsætter, at betalingsrettighederne skal udnyttes mindst én gang hvert 2. år. Klage over inddragelsen Mark Giv lærken en hånd Hvis man mener, at inddragelsen er sket på et forkert grundlag, er det muligt at klage. Hvis inddragelsen skyldes, at det ansøgte areal er blevet reduceret af NaturErhvervstyrelsen, kan man nøjes med at klage over nedsættelse af arealet. Hvis man får ret i sin klage over afgørelsen, vil NaturErhvervstyrelsen nemlig automatisk genoptage inddragelsen af betalingsrettigheder. Planlæg næste års lærkepletter allerede nu lærkerne vil elske det Tiden op til forårssåningen kan bruges til at overveje, hvor der kan laves lærkepletter. Lærkepletterne laves helt simpelt ved at løfte såmaskinen, så der kommer en bar plet i størrelsesordnen m 2.

5 Den danske bestand af sanglærker er mere end halveret siden midten af 1980 erne, og derfor er der behov for at forbedre forholdene for lærkerne, så de kommer tilbage på markerne. Ved at efterlade små, utilsåede lærkepletter i afgrøden bliver der skabt bedre levevilkår for lærkerne. Sanglærken bruger de åbne pladser til at lande på og lægger så reden lidt inde i afgrøden. Derved får de nemmere ved at bygge reder og finde føde inden for korte afstande. Det er nemt Lærkepletter er således lavet med vilje, og tjener et større formål: Lærkepletterne skaber grundlag for flere ynglende lærker. Det er ikke svært at lave lærkepletter. De etableres ved at udvalgte pletter i marken ikke tilsås. Det nemmeste er at hæve såmaskinen et par meter, mens marken alligevel sås. Hvor lærkepletterne bliver etableret, er arealerne stadigt berettigede til Enkeltbetaling. Det koster ikke meget at lave lærkepletter. Hvor der er opstået bare pletter, så lad vær med at genså, hvis de er under 100 m 2. Det er sjældent rentabelt at genså pletterne, da høsttidspunktet ikke vil falde sammen med hovedafgrøden. For nærmere oplysninger kontakt din planteavlskonsulent. Faktaark om naturpleje Rigtig mange forhold har betydning for, om naturpleje ved afgræsning bliver en succes for naturen, græsningsdyrene, dyreholderen og lodsejeren. For at lette overblikket for dem, der har ansvar for naturpleje, er der udarbejdet en række faktaark. Faktaarkene er udarbejdet som et led i projekt Smag på Landskabet, og det er hensigten, at de kan fungere som en slags starthjælpspakke, der kan inspirere og hjælpe naturplejere, kommuner, konsulenter og andre med interesse og ansvar for naturpleje. Se faktaarkene her.

6 Arrangement Overvejer du en faglig studietur til udlandet for deltidslandmænd? Af Mathias Utoft Jørgensen, Økonomi & Virksomhedsledelse, DLBR Akademiet, mail: Ny inspiration Deltidslandmæ nd ønsker studietur Får En faglig studietur til udlandet giver ofte ny indsigt og inspiration, som kan være med til at udvikle bedriften. Samtidig bidrager en faglig studietur til udlandet også ofte med begivenheder af anden karakter end rent fagligt, som kan skabe fælles oplevelser for familien. En spørgeundersøgelse udført af Videncentret for Landbrug viser, at 8 ud af 17 adspurgte deltidslandmænd har et ønske om at deltage i faglige studieture, trods et krav om selvfinansiering. På kan du læse mere om nævnte undersøgelse. Har du samme ønske, så kontakt din DLBR konsulent og hør om muligheden for en faglig studietur til udlandet. Nye scanningstal for får Se de nye resultater her. Info Landmand.dk (se sidste side) Portalen landmand.dk henvender sig også til deltid. På landmand.dk kan du tilpasse siden til din bedrift. Artiklerne er udarbejdet i samarbejde med medarbejdere i LRØ partner i Dansk Landbrugsrådgivning og udsendes til følgende DLBRvirksomheder: Djursland Landboforening, Jysk Landbrugsrådgivning, Sønderjysk Landboforening, Østdansk LandbrugsRådgivning, LandboNord, LandboThy, Landbrugsrådgivning Syd, nf plus, LHN, Landbo Limfjord, LMO og LRØ. Dette FlexNyt er udgivet tirsdag i den angivne uge. Ønsker du oplysninger om indholdet i FlexNyt, er du velkommen til at kontakte din rådgiver eller Eva Gleerup, Videncentret for Landbrug, Agro Food Park 15, Skejby, 8200 Aarhus N, tlf

7 Side 7 af 7

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 18. december 2013 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 18. december 2013 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 18. december 2013 Zynergi-nyt Indhold Hestekongres 2014 Smid ikke julesulet ud husk hønsene Ingen overfodring af dyrene i julen Større fokus på kalve og ungdyrs

Læs mere

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum?

Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til høns Regelsæt Maedi-Visna/CAE Nye

Læs mere

Information fra stambogskontoret - heste

Information fra stambogskontoret - heste FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Information fra stambogskontoret heste God overvintring af græs Forstå reglerne om rådighed

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 9. januar 2014 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 9. januar 2014 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 9. januar 2014 Zynergi-nyt Indhold Vær opmærksom på kværke Mineraler og vitaminer til høns Opdag tidlige tegn på sygdom hos slagtekalve Obligatorisk syn af

Læs mere

Lærkepletter. Sanglærken synger i lærkepletterne. vfl.dk

Lærkepletter. Sanglærken synger i lærkepletterne. vfl.dk Lærkepletter Sanglærken synger i lærkepletterne 2013 vfl.dk Foto: Lars Holm Hansen, DOF Vestjylland. Lærkepletter midt i marken. Titel: Lærkepletter Forfatter: Cammi Aalund Karlslund Udgave: 1. udgave,

Læs mere

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud.

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud. FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Info Dispensation til NH 3 behandling af halm Snegle i marken Du skal have en digital postkasse inden

Læs mere

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016

FlexNyt. Nyt faktaark. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2016 FlexNyt Indhold Mark Nyt faktaark Kvieopdræt skal huske årlige blodprøver for salmonella Planlæg afgræsningen Salmonellaregler for kvæg ved dyrskuer Meld en meningsløs regel Kødkvægets dag er flyttet i

Læs mere

DeltidsNyt. Nyt krav til ensilagepladser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 42, 2016

DeltidsNyt. Nyt krav til ensilagepladser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 42, 2016 DeltidsNyt Indhold Info Nyt krav til ensilagepladser Vær opmærksom på klagefristen i afgørelsesbreve om grundbetaling Spiserørsforstoppelse hos heste Høns om vinteren Dæk din jord i køkkenhaven inden vinter

Læs mere

FlexNyt. ... vi gør en forskel for DIG! Hestens anatomi. Bladlusangreb i især hvede. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. ... vi gør en forskel for DIG! Hestens anatomi. Bladlusangreb i især hvede. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Hestens anatomi Bladlusangreb i især hvede Høst af helsæd SKAT har iværksat ringekampagne den

Læs mere

Husk i forhold til myndigheder

Husk i forhold til myndigheder FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Fjerkræ Bliv klog på fjerkræ Husk i forhold til myndigheder Muk hos heste Udbringningsperioden for

Læs mere

FlexNyt. Er dit hestepas i orden? Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2013

FlexNyt. Er dit hestepas i orden? Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Er dit hestepas i orden? Mineralblandingerne skifter udseende Regler for udbringning af fast

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 7. februar 2014 Zynergi-nyt Indhold Være med til at målrette dette nyhedsbrev til dit behov! Hvem kan udelukke hesten fra slagtning til konsum? Fin guide til

Læs mere

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

DeltidsNyt. Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. DeltidsNyt Indhold Hvad kan du give dine børn i gave? Husk at indsende gødningsregnskab Ved forårseftersynet af græsmarken skal denne tjekkes for giftige planter Husk at sidste frist for indsendelse af

Læs mere

Pas på når du stabler halmballer

Pas på når du stabler halmballer FlexNyt Indhold Info Pas på når du stabler halmballer Mindre hestekød i oksekødsprodukter Ska du ha kaniner? Salmonella Dublin Tjek det nye udlæg Randzonebredden bliver reduceret til 9 meter To nye alternativer

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 03. juli 2013 Zynergi-nyt Indhold Ridning i naturen Høst af grønbyg Undgå at påkøre vildt under høstarbejdet Nye regler for Salmonella Dublin fra 15. juli 2013

Læs mere

Hobbyavlere sjusker med øremærker

Hobbyavlere sjusker med øremærker FlexNyt Indhold Info Hobbyavlere sjusker med øremærker Vejledning om støtte til unge nyetablerede landbrugere 2018 Gødning til græs Brug kantspredningsudstyr Selen til græs Husk, at det hverken er tilladt

Læs mere

Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014

Brug kun sundt foder. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2014 Indhold Foder Brug kun sundt foder Majssorter til 2015 Ekstra støtte til unge landbrugere SKAT trækker gæld fra din EU-støtte Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Problemer med branchekoden? Ny

Læs mere

Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden. Omkring har ikke modtaget SMS-besked om breve i

Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden. Omkring har ikke modtaget SMS-besked om breve i FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Ny gødskningsbekendtgørelse er på gaden Omkring 4.000 har ikke modtaget SMS-besked om breve i Tast

Læs mere

Udegående dyr i vinterperioden

Udegående dyr i vinterperioden FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Vand og foder til heste Udegående dyr i vinterperioden Pas på manganmangel i vintersæd i år

Læs mere

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVRnr.?

FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVRnr.? FlexNyt Indhold OBS! Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVR-nr.? Du kan indberette gødningsregnskaber nu Udegående dyr Hvornår skal efterafgrøderne nedpløjes eller nedmuldes?

Læs mere

Byg dit eget hønsehus i sommeren

Byg dit eget hønsehus i sommeren Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 34, 2013 Indhold Fjerkræ Byg dit eget hønsehus i sommeren Mangel på græs Hjemmemærkning/besigtigelse af heste Fakta om halalslagtning af kvæg i Danmark

Læs mere

DeltidsNyt. Infomøde om nye regler til ejendomsvurderinger og andre emner. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

DeltidsNyt. Infomøde om nye regler til ejendomsvurderinger og andre emner. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. DeltidsNyt Indhold Onsdag d. 13. november kl. 19.30 Gratis møde om ejendomsvurdering, boligbeskatning og meget mere Skal din støtte udbetales til en anden, eller har du fået nyt CVR-nr.? Du kan indberette

Læs mere

FlexNyt. Undgå kolik. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 40, 2014

FlexNyt. Undgå kolik. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 40, 2014 FlexNyt Indhold OBS! Husk tilmelding fra 1. oktober til 31. oktober! Heste Kolik kan undgås Hvordan ser man, at hesten har kolik? Husk at tilmelde dig den nye slagtepræmie for kvier, tyre og stude! Undgå

Læs mere

FlexNyt. Folingssæson. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 10, 2013

FlexNyt. Folingssæson. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 10, 2013 FlexNyt Indhold Heste Folingssæson Handelsgødning til kløvergræs Frist for indberetning af gødningsregnskaber og sprøjteoplysninger udskydes Husk nye regler for udbringning af gødning Fødevarekædeoplysninger

Læs mere

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer

Sønderjysk Landboforening ønsker alle et Godt Nytår! Se landboforeningens hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 11. januar 2013 Indhold Ny afgift på dyrevelfærdskontrol Hvad nu med randzoner og ekstra efterafgrøder? Ny vejledning for det nationale biavlsprogram Program

Læs mere

Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret

Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret FlexNyt Indhold Stiger dine forsikringer også til nytår? Udbringning af fast gødning i efteråret Sådan påberåber du dig force majeure Nu kan du bruge markbræmmer som MFO Fristen for udbringning af flydende

Læs mere

Konference for rådgivning af deltidslandmænd. Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011

Konference for rådgivning af deltidslandmænd. Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011 Konference for rådgivning af deltidslandmænd Koldkærgård Konferencecenter Den 5. oktober 2011 Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

FlexNyt. Grønbyg. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 22, 2019

FlexNyt. Grønbyg. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 22, 2019 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Mark Grønbyg Græshøst og tørke Insekthoteller på statens naturarealer Landmand smid ikke guld på

Læs mere

Mineraler og vitaminer til høns

Mineraler og vitaminer til høns FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Heste Vær opmærksom på kværke Mineraler og vitaminer til høns Opdag tidlige tegn på sygdom hos slagtekalve

Læs mere

FlexNyt. Foråret kan give udfordringer til hest. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2014

FlexNyt. Foråret kan give udfordringer til hest. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 14, 2014 FlexNyt Indhold Sidste chance Giv din mening til kende Foråret kan give udfordringer til hest Blodmider hos høns Overvintring af græsmarker Tidlig afgræsning af kløvergræsmarkerne Svampebekæmpelse i vinterbyg

Læs mere

DeltidsNyt. Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2017

DeltidsNyt. Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2017 DeltidsNyt Indhold Mark Pas på giftig engbrandbæger i græsmarker Læs den nye vejledning om slagtepræmie Sid godt i førerhuset på traktoren Forebyg skadedyr og nedbrud i det tekniske i kornlageret Vær opmærksom

Læs mere

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk

Gode bøffer kan reducere dit blodtryk FlexNyt Indhold Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Har du modtaget breve om reduktion af støtte? Ingen selvangivelse for indberetning

Læs mere

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren

FlexNyt. Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år. Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren FlexNyt Indhold Info Sådan bliver udbetalingen af grundbetaling og grøn støtte i år Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren Pas på når du arbejder i højden Stop for salg i Danmark af dyr i salmonellaniveau

Læs mere

LHN DELTID & FlexNyt

LHN DELTID & FlexNyt Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere LHN DELTID & FlexNyt Medlemsrabat i Tivoli Planlægger du sommerferie i København? Så kan du med fordel købe billetter og turpas på forhånd. Eller måske et Tivolikort,

Læs mere

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol v. Anders Vestergaard, LMO Disposition Hvilke tilskudsmuligheder er der, og for hvilke typer bedrifter vil det være

Læs mere

FlexNyt. Våde og mudrede folde. Kosttilskud til høns. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2012

FlexNyt. Våde og mudrede folde. Kosttilskud til høns. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 44, 2012 FlexNyt Indhold Våde og mudrede folde Kosttilskud til høns Anbefalede græsblandinger for 2013 Krav om kulfilter i førerhuset når du sprøjter Vintersædens tilstand netop nu Nyt biavlskursus Heste Våde og

Læs mere

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd

Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrev Danske Deltidslandmænd Nyhedsbrevet er sendt til: Landsudvalget for Danske Deltidslandmænd og kontaktpersoner i de lokale/regionale foreninger Nr. 1 Juni 2014 Årsmøde 25. oktober 2014 Danske

Læs mere

Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker

Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker FlexNyt Indhold Mark Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker Slåning af udyrkede arealer/græsarealer Fortørringsprognosen for slætgræs er nu på gaden Husk vildtvenlige høstmetoder Sommerhusudlejning og skat 25-meter

Læs mere

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016

DeltidsNyt. Naturligt hestehold - foredragsaften. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 50, 2016 DeltidsNyt Indhold Arrangementer: Fremtidens Landmænd + Naturligt hestehold Tjek om din stald og dit foder er frostsikret Vand og foder til heste Gode bøffer kan reducere dit blodtryk Har du modtaget breve

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for Gødningsregnskab

Vejledning om tilmelding til Register for Gødningsregnskab Vejledning om tilmelding til Register for Gødningsregnskab Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Læs mere

GRUPPELIV 2015. Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse

GRUPPELIV 2015. Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse GRUPPELIV 2015 Orientering om præmie, dækning og administrationsgodtgørelse Orientering om satser i GruppeLiv 2015 20-11-2014 Præmie og dækning Overskuddet fra et heldigt skadesår i 2013 bruges nu til

Læs mere

Februar Marts Dato: 3. februar 2017

Februar Marts Dato: 3. februar 2017 Dato: 3. februar 2017 Februar 2017 1. L&F, Kvæg bestyrelse 7. L&F, Planter bestyrelse Agro Food Park 7.-8. Økologisektionen udvidet bestyrelsesmøde Fyn 20. Odsherreds Landboforening generalforsamling *

Læs mere

Ikke oplyst bestyrelsesmøde Fjerkrækongres Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Ikke oplyst bestyrelsesmøde Fjerkrækongres Vingsted Hotel & Konferencecenter. Dato: 3. januar 2019 Januar 2019 4.-5. Kulturkonference KolleKolle 8.-9. Landsmøde for svinesektoren og sektor Jylland 9. DLG Øst afholder "Vækstforum" Ringsted sportscenter 15. L&F Frøsektionen årsmøde

Læs mere

FlexNyt. Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt Indhold Mark Kravet til pligtige efterafgrøder i efteråret 2015 er uændret 10/14 procent Sidste frist for tilmelding til registret for gødningsregnskab er 31. juli Pas på græsukrudtet Tjek dit

Læs mere

7461-15 Deltidslandmandens samfundsøkonomiske betydning 07.04.2015 Udkast til survey

7461-15 Deltidslandmandens samfundsøkonomiske betydning 07.04.2015 Udkast til survey Kære landmand Denne undersøgelse henvender sig kun til landmænd med en omsætning under 2 mio. kr. Formålet med undersøgelsen er at afdække disse landbrugs behov for rådgivning. Vi beder dig besvare op

Læs mere

FlexNyt. Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2016

FlexNyt. Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 20, 2016 FlexNyt Indhold Ulovlige flytninger af kvæg har konsekvenser Angreb af stankelbenslarver Slæt af græs til heste og kvæg Der er vandmangel i mange afgrøder Tyrekalveaftale Farm Festival Nye krav til rottebekæmpelse

Læs mere

Skader forvoldt af løsgående heste

Skader forvoldt af løsgående heste Indhold Heste Løsgående hest Retssag Dom Hesteloven Skader forvoldt af løsgående heste Overvintring af græsmarker Gødskning af græsmarken Kvælstofprognosen Brug af egen udsæd Der er nu 40 forskellige kvægracer

Læs mere

SMART Natura. Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer

SMART Natura. Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer SMART Natura Prøver at finde smarte løsninger på komplicerede udfordringer Heidi Buur Holbeck, Videncentret for Landbrug ENviNa årsmøde, Sorø d. 3. september 2014 Målet med projektet At projektet skal

Læs mere

FlexNyt. Aktuelt i marken. Forebyg skadedyr i kornlageret. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 24, 2013

FlexNyt. Aktuelt i marken. Forebyg skadedyr i kornlageret. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 24, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Mark Aktuelt i marken Forebyg skadedyr i kornlageret Indlægning i markstak, køresilo eller balle-ensilering

Læs mere

Krydsoverensstemmelse

Krydsoverensstemmelse Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 243 Offentligt Krydsoverensstemmelse Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 8. maj 2013 NaturErhvervstyrelsen Indhold EU-rammerne

Læs mere

Jeg vedlægger referat af møde i Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd afholdt onsdag den 21. januar 2015 i mødelokale 4 på SEGES.

Jeg vedlægger referat af møde i Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd afholdt onsdag den 21. januar 2015 i mødelokale 4 på SEGES. Tonny Hansen, Danske Deltidslandmænd, Landbrugsrådgivning Syd Jens Simonsen, Dansk Deltidslandmænd, Heden & Fjorden Niels Pedersen Qvist Dansk Deltidslandmænd, LandboNord Solveig Kappel, Projektrådgiver

Læs mere

Kundeundersøgelse 2014 - landmænd og konsulenter om Tast selv-service og kundeservice. December 2014

Kundeundersøgelse 2014 - landmænd og konsulenter om Tast selv-service og kundeservice. December 2014 Kundeundersøgelse 2014 - landmænd og konsulenter om Tast selv-service og kundeservice December 2014 1 Konklusion Tilfredsheden med Tast selv-service er øget i forhold til 2013. 62 % af konsulenterne og

Læs mere

Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker

Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker FlexNyt Indhold Mark Ukrudtsbekæmpelse i græsmarker Slåning af udyrkede arealer/græsarealer Fortørringsprognosen for slætgræs er nu på gaden Husk vildtvenlige høstmetoder Sommerhusudlejning og skat 25-meter

Læs mere

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter

Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Beslutningsreferat fra kursus/erfaringsudveksling omkring projekt Arbejdsplanlægning på store kvægbedrifter Torsdag den 11. november 2010 kl. 09.00 13.30 VFL, mødelokale 2 Formålet med mødet Deltagerne

Læs mere

Pas på når du stabler halmballer. Få en række gode råd og anvisninger på dette link.

Pas på når du stabler halmballer. Få en række gode råd og anvisninger på dette link. FlexNyt Indhold Pas på når du stabler halmballer Husk at overholde plejekrav på græsarealer og udyrkede arealer Nogle praktiske erfaringer med bekæmpelse af lysesiv Hold dit korn tørt Parasitter Randzonelovens

Læs mere

Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden.

Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden. Procedure for arealstøtte ved dødsboer 2019 Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden. Når vi konstaterer, at en kunde er afgået ved døden, bliver

Læs mere

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59 Fællesskema Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Januar 2014 1 Kolofon Fællesskema 2014 Design: Clienti Foto: Torben Åndahl og Colourbox

Læs mere

FlexNyt. Godt staldklima. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2010

FlexNyt. Godt staldklima. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2010 FlexNyt Indhold Godt staldklima Nye regler for hestepas 1. januar 2011 Tilskudsfoder er dyrt Ændreregler for tilladte tolerancer i fodermidler Udlejning af sommerhus Træk privatbilen fra i skat AGROMEK

Læs mere

Marts Dato: 10. marts 2017

Marts Dato: 10. marts 2017 Dato: 10. marts 2017 Marts 2017 1. Danish Agro Generalforsamling Comwell Køge Strand 1. Danish Agro Stakeholdermøde Hotel Tivoli Congress Center, København 1.-2. Arla repræsentantskabsmøde 1. Dansk Landbrug

Læs mere

Kundeundersøgelse 2015 - kunderne om Tast selv-service og kundeservice

Kundeundersøgelse 2015 - kunderne om Tast selv-service og kundeservice 1 Kundeundersøgelse 2015 - kunderne om Tast selv-service og kundeservice Konklusion Tilfredsheden med Tast selv-service er faldet i forhold til 2014. 54% af konsulenterne og 32% hos landmændene svarer,

Læs mere

Modul 1: KO og GLM - Billund

Modul 1: KO og GLM - Billund KURSUS Opkvalificering af bedriftsrådgivere: Modul 1: KO og GLM - Billund Er du ny bedriftsrådgiver, eller har du brug for som nuværende bedriftsrådgiver at få repeteret reglerne om KO og GLM, så får du

Læs mere

Landbrugets Arbejdsmiljøpris

Landbrugets Arbejdsmiljøpris LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS 2012 1 Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2012 vfl.dk 2 ARBEJDSMILJØPRIS 2010 LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS 2012 3 Årets prismodtager Søren Madsen har drevet Salsbjerggård siden 2005.

Læs mere

Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE

Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE Kibæk den 13. september Miljøchef Hans Roust Thysen NOGET OM HESTE DISPOSITION Meget kort om SEGES Noget om heste Gødningsopbevaring Registrering af erhvervsmæssigt dyrehold Brug af jordfolde Fremsendte

Læs mere

FlexNyt. Nye regler for udegående dyr om vinteren. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 49, 2012

FlexNyt. Nye regler for udegående dyr om vinteren. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 49, 2012 FlexNyt Indhold OBS! Nye regler for udegående dyr om vinteren Hestetransport Frostsikring af marksprøjten Etablering af faunastriber få mere vildt og natur på din ejendom Permanent græs og 15 års genopdyrkningsret

Læs mere

SAGRO Billund - Gratis temadag om naturpleje. Ny lov truer økonomien på deltidslandbrug

SAGRO Billund - Gratis temadag om naturpleje. Ny lov truer økonomien på deltidslandbrug FlexNyt Indhold SAGRO Billund Gratis temadag om naturpleje fuldtegnet Ny lov truer økonomien på deltidslandbrug Aflug flyvehavre og undgå spredning Ryd op i kemirummet Kort over arealer til minivådområder

Læs mere

Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor

Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor Etablering af vådområder er en af de helt centrale indsatser til reduktion af kvælstof- og fosforudledning til vandmiljøet, og vi

Læs mere

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015

Medlemstallene i lokale landbo-, fælles- og regionale familielandbrugsforeninger pr. 20. august 2015 Landboforeninger Medl.bevæg. Medl.bevæg. Aktive medlemmer 2015 2014 2014-15 2013-14 Landboforeningen Gefion 1.777 1.868-4,9-2,0 Nordsjællands Landboforening 870 911-4,5-3,7 Odsherreds Landboforening 327

Læs mere

NETworking, NETværk og iværksætterrådgivning i DLBR

NETworking, NETværk og iværksætterrådgivning i DLBR Konference for rådgivning af deltidslandmænd 2010 NETworking, NETværk og iværksætterrådgivning i DLBR 30. september 2010 Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har

Læs mere

Modul 1. 1. a Hvad er økologi?

Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Se på øko-mærket herunder. Det henviser til økologisk mad fra økologisk dyrkning af jorden. Men økologisk betyder andet end det. Økologisk landbrug har lånt ordet økologisk

Læs mere

Februar 2012. glædelig jul og godt nytår!

Februar 2012. glædelig jul og godt nytår! nyheder og information fra danish agro Februar 2012 glædelig jul og godt nytår! læs om Generalforsamling og områdemøder 2012 Få en gennemgang af hvordan din økonomi kan blive bedre i din slagtesvineproduktion

Læs mere

Marts Dato: 5. februar Februar Landsformandsmøde Axelborg 5. Landbrug og Fødevarer, Svineproduktion

Marts Dato: 5. februar Februar Landsformandsmøde Axelborg 5. Landbrug og Fødevarer, Svineproduktion Dato: 5. februar 2018 Februar 2018 1. Landsformandsmøde Axelborg 5. Landbrug og Fødevarer, Svineproduktion Axelborg 6. SEGES Forretningsudvalg 2018 * SEGES 19. Odsherreds Landboforening 20. DLG regnskabsmøde

Læs mere

FlexNyt. Gratis krisehjælp til landmænd. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 36, 2015

FlexNyt. Gratis krisehjælp til landmænd. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 36, 2015 FlexNyt Indhold Info Gratis krisehjælp til landmænd Generel dispensation for efterafgrøder Tjek det nye udlæg Fravænning af føl Håndværkerfradraget 2015 De mest almindelige fejl i krydsoverensstemmelse

Læs mere

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Maj 2011 Dansk Travsports Centralforbund Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Hæftet er udarbejdet af Videncentret for Landbrug, Økonomi s skatteafdeling,

Læs mere

Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE. Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter. Landbrug & Fødevarer

Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE. Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter. Landbrug & Fødevarer Retssikkerhed i landbruget KRYDS- OVERENS- STEMMELSE Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter Landbrug & Fødevarer Krydsoverensstemm Kontrol af krydsoverensstemmelse hos husdyrproducenter

Læs mere

Dansk Landbrugsrådgivning

Dansk Landbrugsrådgivning Page 1 of 7 Dansk Landbrugsrådgivning Deltagerliste 9. september 2010 Titel: Seminar om mark- og gødningsplanlægning i Århus Nummer K3932 Tilmeldt antal: 60 Kode:, P-70 Dato: 21. september 2010 Sted: Videncentret

Læs mere

Januar Landsmøde for svinesektoren *

Januar Landsmøde for svinesektoren * Dato: 2. januar 2018 Januar 2018 5. Frøsektionen 100 års jubilæum Fyn 7. Mejeribrugets Dag Kold College, Odense 9. Landbrug og Fødevarer, Svineproduktion sektorbestyrelsesmøde + Landsmøde for svinesektoren

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

FlexNyt. Vinterfodring af heste. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2015

FlexNyt. Vinterfodring af heste. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 46, 2015 FlexNyt Indhold Vinterfodring af heste JL Indkøbsklub olie Erfagrupper omkring natur og naturpleje samt vildt- og jagtpleje Husk vand til hønsene Pas på stubhøjden Stadig mange snegle i marken Hestebønner

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne?

Business Check Svin. Individuel benchmarking for svineproducenter. Formål. Hvor kommer data fra. Hvordan læses tabellerne? Business Check Svin Individuel benchmarking for svineproducenter Formål Business Check er en sammenligning af bedrifters økonomiske resultat bedrift for bedrift. Det er kun hoveddriftsgrenen, der sættes

Læs mere

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Orientering. Oksekød Nr. 1/2014. Ny slagtepræmie for tyre, stude og kvier 2015-2020 mv. 1. Indledning

Orientering. Oksekød Nr. 1/2014. Ny slagtepræmie for tyre, stude og kvier 2015-2020 mv. 1. Indledning Oksekød Nr. 1/2014 Orientering 8. oktober 2014 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Ny slagtepræmie for tyre, stude og kvier 2015-2020 mv. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier

Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Maj 2011 Dansk Travsports Centralforbund Skatteregler for væddeløbsstalde og stutterier Hæftet er udarbejdet af Videncentret for Landbrug, Økonomi s skatteafdeling,

Læs mere

FlexNyt. Hønsene bliver skruk. Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere.

FlexNyt. Hønsene bliver skruk. Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. FlexNyt Indhold Fjerkræ Hønsene bliver skruk Ensilering af 1. slæt skårlægning og fortørring Indlægning i markstak, køresilo eller balleensilering Lær nyt om naturkød og få inspiration til afsætning Kom

Læs mere

Rationel planlægning, styring og opfølgning på store markbrug

Rationel planlægning, styring og opfølgning på store markbrug Rationel planlægning, styring og opfølgning på store markbrug v. Planteavlskonsulent Torben Føns Sønderjysk Landboforening Emner Dansk Markdatabase hvad er det? Opbygning af Dansk Markdatabase Mark Online

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning

Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Vejledning om tilmelding til Register for køb af ammoniumnitratgødning Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Referat af møde i Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd

Referat af møde i Brugergruppen for rådgivning af deltidslandmænd Jørgen Tuxen, Danske Deltidslandmænd, Landbo-Limfjord Niels Pedersen Qvist, Danske Deltidslandmænd, LandboNord Steen Holst, Danske Deltidslandmænd, LandboMidtØst Dan Mortensen, Danske Deltidslandmænd,

Læs mere

Din landbrugsstøtte i 2015

Din landbrugsstøtte i 2015 Din landbrugsstøtte i 2015 Jannik Elmegaard og Alexander Lindskov Centrovice - Vissenbjerg 8. okt. 2014 Dagsorden 1. Landbrugsstøtten 2. Nye ordninger 3. Generelle støttebetingelser 4. Grønne krav 5. Konsekvenser

Læs mere

FAKTA. Hvad læser landmænd? - og hvad mener de om deres medier?

FAKTA. Hvad læser landmænd? - og hvad mener de om deres medier? FAKTA Hvad læser landmænd? - og hvad mener de om deres medier? Analyseinstituttet Aspectos Landbrugsbarometer 2012 Kære annoncør. Det er meget andet end de nøgne læsertal, der afgør, hvor man bedst kan

Læs mere

Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016

Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016 ERFA-MØDE: Erfaringsudveksling for budgetsæsonen 2015/2016 D. 28. januar inviterer SEGES til en dag med erfaringsudveksling om budgetsæsonen 2015/2016. Her får du viden og inspiration om arbejdet med budgetter,

Læs mere

SEGES Software. DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG...

SEGES Software. DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG... SEGES Software DLBR Mark Mobile KOM GODT I GANG... DLBR MARK MOBILE er udgivet af SEGES P/S Planter & Miljø Agro Food Park 15 DK 8200 Aarhus N Support Kundecenter, se www.dlbr.dk/it eller ring på +45 7015

Læs mere

Punkt 5.3.1 Forslag projektside, landbrugsinfo.dk FORSIDE, MIDTERSPALTE PROJEKT VIRKSOMHEDSRÅDGIVNING

Punkt 5.3.1 Forslag projektside, landbrugsinfo.dk FORSIDE, MIDTERSPALTE PROJEKT VIRKSOMHEDSRÅDGIVNING Punkt 5.3.1 Forslag projektside, landbrugsinfo.dk Bilag III FORSIDE, MIDTERSPALTE PROJEKT VIRKSOMHEDSRÅDGIVNING 46 linjer, der beskriver formålet med projektet med fokus på modtager værdi. Her nævnes desuden

Læs mere

Væsentlige ændringer og præciseringer i vejledning om Økologisk jordbrugsproduktion

Væsentlige ændringer og præciseringer i vejledning om Økologisk jordbrugsproduktion Væsentlige ændringer og præciseringer i vejledning om Økologisk jordbrugsproduktion PLANTEPRODUKTION: Det er muligt fremadrettet at få andre datoer som omlægningsdato for marker end den 1. i måneden. Du

Læs mere

Afgørelse Tønder Kommune meddeler hermed afslag til at hæve terræn ved at lægge jord på.

Afgørelse Tønder Kommune meddeler hermed afslag til at hæve terræn ved at lægge jord på. Michael Tessendorf Dravedvej 3 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P19-5-14 KS: LSc 19. november 2014 Afslag på ansøgning om at fylde beskyttet

Læs mere

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet

Foderfremstilling og fodring - på landbrug. En vejledning fra Plantedirektoratet Foderfremstilling og fodring - på landbrug En vejledning fra Plantedirektoratet 2010 1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Oktober 2010 ISBN Tryk: 978-87-7083-938-9 ISBN Web:

Læs mere

Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs.

Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs. Procedure for arealstøtte ved døds- og konkursboer februar 2017 Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs. Vi opretter fuldmagter

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer

Mal Galegården. og lær hvordan du undgår skrammer Mal Galegården og lær hvordan du undgår skrammer Spændende og farligt sted at lege Der er mange ting, man kan lave på en gård fuld af spændende maskiner og dyr, stald og lade, marker og have. Desværre

Læs mere