FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FlexNyt. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013"

Transkript

1 Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 28, 2013 FlexNyt LandboThy Silstrupparken Thisted tlf landbothy.dk CVR-nr Indhold Hestekongres 2014 Smid ikke julesulet ud husk hønsene Ingen overfodring af dyrene i julen Større fokus på kalve og ungdyrs trivsel i mindre besætninger Vær opmærksom på klagefristen ved brev om nedsættelse af arealstøtte Forskudsopgørelsen 2014 NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder for 2013 Planlæg næste års lærkepletter allerede nu lærkerne vil elske det Faktaark om naturpleje Overvejer du en faglig studietur til udlandet for deltidslandmænd? Nye scanningstal for får Landmand.dk Heste Hestekongres 2014 Tilmelding 10. januar 2014 Messen Hest og Rytter Lørdag den 25. januar 2014 afholder Landsudvalget for Heste den årlige Hestekongres i Messe C, Fredericia (Fredericia Messecenter), kl Formiddag: Årsberetning ved formanden Hans Marius Jørgensen, samt den faglige beretning ved chefkonsulent Jørgen Kold. Eftermiddag: Faglige indlæg med aktuelle emner. Alle interesserede er velkomne. Tilmelding inden fredag den 10. januar 2014 til Videncentret, Heste, tlf Nærmere oplysninger om program og priser kan ses på forsiden af hjemmesiden: I år vil det igen være muligt at finde Videncentret, Heste på messen Hest og Rytter i forbindelse med Dansk Varmblods hingstekåring i Herning fra d. 6. til 9. marts. Kom og find din hest og dens resultater på internettet, se vores foderprogram eller bare få en hestesnak med os. Vi er at finde i hal E på stand nr vi gør en forskel for DIG!

2 Fjerkræ Lad det ikke gå til spilde Smid ikke julesulet ud husk hønsene Husk at resterne fra julefrokosten og juledagene i øvrigt ikke skal i skraldespanden, men ud til hønsene. Kogte kartofler og en sovserest vil hønsene elske. Er der en rest pålæg, sild og lidt brød er det helt perfekt. Hønsene foretrækker, at det er blødt op i vand eller lignende. Det er en fordel for hønsene, at foderet er skåret i mindre stykker, især så der er nok til alle, ellers risikerer man nogle voldsomme slagsmål, især om kødrester. Ikke fordærvet Det øvrige grønne affald Info Ingen ekstra fodring Kvæg Det skal selvfølgelig være frisk madaffald og ikke mere eller mindre halvfordærvede rester. Har man mange høns, batter det selvfølgelig ikke alverden, men lidt har også ret. Har hønsene ikke spist op i løbet af et par timer kasseres resten, for at undgå at foderblandingen bliver fordærvet. I en tid, hvor der tales meget om, at alt for meget mad bliver smidt ud, er hønsene et bedre alternativ. Husk også at det grønne affald, som hønsene ikke vil have, skal i komposten. Te og kaffegrums, kålblade, æbleskrog, appelsinskræller og lignende affald kan sammen med hønsenes gødning give en rigtig fin kompost til køkkenhaven næste år. Ingen overfodring af dyrene i julen Pas på ikke at overfodre dyrene i julen. Hverken hunden, katten eller for den sags skyld koen har nogen som helst fornemmelse for, at det er jul eller andre højtider. Så selv om vi mennesker får meget mere, end hvad godt er, så bør det ikke smitte af på vores dyr. De skal have helt lige som de plejer. Deres fordøjelse er ikke indrettet til pludselig at omsætte meget mere og andre fodermidler end de plejer. Det medfører ondt i maven og måske diarré. Jeg ved, det er svært, men prøv at begrænse det ekstra sul. Større fokus på kalve og ungdyrs trivsel i mindre besætninger

3 Vær opmærksom på reglerne! Efter at Fødevarestyrelsens kampagne viste, at dyrevelfærden hos kalve og ungdyr i mindre besætninger ikke er optimal, skal der nu tages rådgivningsmæssigt hånd om denne gruppe. For nylig afslørede Fødevarestyrelsens kontrolkampagne med fokus på dyrevelfærd, at det kniber med at overholde reglerne i de mindre malkekvægsbesætninger. Det var især reglerne om, at kalve og ungdyr skal opstaldes på et rent og tørt leje, reglerne om indretning af enkeltbokse og reglerne om, at kalve og ungdyr skal have adgang til tilstrækkeligt drikkevand, som gav anledning til sanktioner i mere end halvdelen af de 100 besætninger, som fik besøg. Derfor vil Videncentret nu sætte ind med målrettet rådgivning om dyrevelfærd til netop denne gruppe. Det skal ske i samarbejde med lokale konsulenter og praktiserende dyrlæger. OBS! Vær opmærksom på klagefristen ved brev om nedsættelse af arealstøtte NaturErhvervstyrelsen udsender i den kommende tid brev til de landmænd, som får reduceret deres støtte eller som får afslag på deres ansøgning. Fristen for at klage over afgørelsen er senest fire uger efter, at brevet er modtaget. Brevet fortæller, hvor mange hektar landmandens ansøgning er reduceret med. Det endelige støttebeløb fremgår af den specifikation, som man modtager ved udbetalingen. Nogle landmænd har fået deres udbetaling, før de modtager afgørelsesbrevet. NaturErhvervstyrelsen har prioriteret af få pengene ud frem for at vente på afgørelsesbrevene. Klagefristen er 4 uger En klage skal være modtaget af NaturErhvervstyrelsen inden for fire uger efter modtagelse af afgørelsesbrevet. Det har ingen betydning, om man har fået sin udbetaling før eller efter afgørelsesbrevet. Hvis man vil klage, skal man sende klagen som brev eller til NaturErhvervstyrelsen. Det er ikke muligt at se sin klage i Tast selv-service eller følge med i sagsbehandlingen af klagen. Info Forskudsopgørelsen 2014 Tilpas skatten Du kan få hjælp Forskudsopgørelsen for 2014 kan ses på fra den 8. november. For medarbejderne er det vigtigt, at forskudsopgørelsen er rigtig, hvis de vil undgå restskat - f.eks. er det vigtigt for medarbejdere, der har fri bolig, at forskudsopgørelsen er korrekt. En forkert forskudsregistrering fører til et forkert månedsfradrag i løbet af året, og det kan betyde en større restskat på årsopgørelsen. Mange udenlandske medarbejdere har desuden mulighed for særlige skattefradrag. Samtidig er de ofte ansat i en begrænset tidsperiode, og det er en ekstra god grund til, at forskudsregistreringen er så korrekt som mulig.

4 Hvis der ønskes hjælp til eftersyn eller ændring af medarbejdernes forskudsopgørelser, er du eller medarbejderen velkommen til at kontakte økonomikonsulent. OBS! NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder for landmænd modtager i disse dage brev om, at NaturErhvervstyrelsen inddrager en eller flere betalingsrettigheder. Det drejer sig om betalingsrettigheder, der hverken har været udnyttet i 2012 eller Udnyttes mindst én gang hvert 2. år NaturErhvervstyrelsen inddrager betalingsrettigheder, som ikke har været udnyttet til udbetaling af Enkeltbetaling to år i træk. Det kan fx være, hvis man i 2012 og 2013 får Enkeltbetaling for et mindre areal, end man har betalingsrettigheder til. Det kan også skyldes, at man ikke har haft nok landbrugsareal til at udnytte alle sine betalingsrettigheder. Man kan godt få et brev om inddragelse af betalingsrettigheder, før man får afgørelsesbrev om, hvorfor støtten for 2013 er blevet nedsat. Derfor kan det være svært at se, hvorfor betalingsrettigheden bliver inddraget. NaturErhvervstyrelsen har prioriteret at udbetale støtten og at sende en evt. afgørelse om nedsættelse af det støtteberettigede areal bagefter. Afgørelserne vil blive sendt hurtigst muligt. Inddragelsen sker på baggrund af EU-regler, der fastsætter, at betalingsrettighederne skal udnyttes mindst én gang hvert 2. år. Klage over inddragelsen Mark Giv lærken en hånd Hvis man mener, at inddragelsen er sket på et forkert grundlag, er det muligt at klage. Hvis inddragelsen skyldes, at det ansøgte areal er blevet reduceret af NaturErhvervstyrelsen, kan man nøjes med at klage over nedsættelse af arealet. Hvis man får ret i sin klage over afgørelsen, vil NaturErhvervstyrelsen nemlig automatisk genoptage inddragelsen af betalingsrettigheder. Planlæg næste års lærkepletter allerede nu lærkerne vil elske det Tiden op til forårssåningen kan bruges til at overveje, hvor der kan laves lærkepletter. Lærkepletterne laves helt simpelt ved at løfte såmaskinen, så der kommer en bar plet i størrelsesordnen m 2.

5 Den danske bestand af sanglærker er mere end halveret siden midten af 1980 erne, og derfor er der behov for at forbedre forholdene for lærkerne, så de kommer tilbage på markerne. Ved at efterlade små, utilsåede lærkepletter i afgrøden bliver der skabt bedre levevilkår for lærkerne. Sanglærken bruger de åbne pladser til at lande på og lægger så reden lidt inde i afgrøden. Derved får de nemmere ved at bygge reder og finde føde inden for korte afstande. Det er nemt Lærkepletter er således lavet med vilje, og tjener et større formål: Lærkepletterne skaber grundlag for flere ynglende lærker. Det er ikke svært at lave lærkepletter. De etableres ved at udvalgte pletter i marken ikke tilsås. Det nemmeste er at hæve såmaskinen et par meter, mens marken alligevel sås. Hvor lærkepletterne bliver etableret, er arealerne stadigt berettigede til Enkeltbetaling. Det koster ikke meget at lave lærkepletter. Hvor der er opstået bare pletter, så lad vær med at genså, hvis de er under 100 m 2. Det er sjældent rentabelt at genså pletterne, da høsttidspunktet ikke vil falde sammen med hovedafgrøden. For nærmere oplysninger kontakt din planteavlskonsulent. Faktaark om naturpleje Rigtig mange forhold har betydning for, om naturpleje ved afgræsning bliver en succes for naturen, græsningsdyrene, dyreholderen og lodsejeren. For at lette overblikket for dem, der har ansvar for naturpleje, er der udarbejdet en række faktaark. Faktaarkene er udarbejdet som et led i projekt Smag på Landskabet, og det er hensigten, at de kan fungere som en slags starthjælpspakke, der kan inspirere og hjælpe naturplejere, kommuner, konsulenter og andre med interesse og ansvar for naturpleje. Se faktaarkene her.

6 Arrangement Overvejer du en faglig studietur til udlandet for deltidslandmænd? Af Mathias Utoft Jørgensen, Økonomi & Virksomhedsledelse, DLBR Akademiet, mail: Ny inspiration Deltidslandmæ nd ønsker studietur Får En faglig studietur til udlandet giver ofte ny indsigt og inspiration, som kan være med til at udvikle bedriften. Samtidig bidrager en faglig studietur til udlandet også ofte med begivenheder af anden karakter end rent fagligt, som kan skabe fælles oplevelser for familien. En spørgeundersøgelse udført af Videncentret for Landbrug viser, at 8 ud af 17 adspurgte deltidslandmænd har et ønske om at deltage i faglige studieture, trods et krav om selvfinansiering. På kan du læse mere om nævnte undersøgelse. Har du samme ønske, så kontakt din DLBR konsulent og hør om muligheden for en faglig studietur til udlandet. Nye scanningstal for får Se de nye resultater her. Info Landmand.dk (se sidste side) Portalen landmand.dk henvender sig også til deltid. På landmand.dk kan du tilpasse siden til din bedrift. Artiklerne er udarbejdet i samarbejde med medarbejdere i LRØ partner i Dansk Landbrugsrådgivning og udsendes til følgende DLBRvirksomheder: Djursland Landboforening, Jysk Landbrugsrådgivning, Sønderjysk Landboforening, Østdansk LandbrugsRådgivning, LandboNord, LandboThy, Landbrugsrådgivning Syd, nf plus, LHN, Landbo Limfjord, LMO og LRØ. Dette FlexNyt er udgivet tirsdag i den angivne uge. Ønsker du oplysninger om indholdet i FlexNyt, er du velkommen til at kontakte din rådgiver eller Eva Gleerup, Videncentret for Landbrug, Agro Food Park 15, Skejby, 8200 Aarhus N, tlf

7 Side 7 af 7

Husk i forhold til myndigheder

Husk i forhold til myndigheder FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Fjerkræ Bliv klog på fjerkræ Husk i forhold til myndigheder Muk hos heste Udbringningsperioden for

Læs mere

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 27. september 2013 Zynergi-nyt

Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 27. september 2013 Zynergi-nyt Fagligt nyt for fritids- og deltidslandmænd. 27. september 2013 Zynergi-nyt Indhold Lys til høns hvis du vil ha æg Undersøg om dine heste har indvoldsorm Stankelben Nu udsendes breve om kontrol af markblokke

Læs mere

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 12-2013

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 12-2013 vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 12-2013 Godt rustet til fremtiden Hvor svært kan det være? Spar penge på dine indkøb Afdragsfrihed i 10 år I udviklingens tegn INDHOLD Find vej i kontroljunglen Af Thea Dahl

Læs mere

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud.

Miljøministeren har givet dispensation til ammoniakbehandling af halm på grund af den våde høst nogle steder. Denne dispensation gælder året ud. FlexNyt LandboThy Silstrupparken 2 7700 Thisted tlf. 9618 5700 landbothy.dk CVR-nr. 41 94 67 17 Indhold Info Dispensation til NH 3 behandling af halm Snegle i marken Du skal have en digital postkasse inden

Læs mere

Lys til høns hvis du vil ha æg

Lys til høns hvis du vil ha æg FlexNyt Indhold Lys til høns hvis du vil ha æg Undersøg om dine heste har indvoldsorm Stankelben Nu udsendes breve om kontrol af markblokke Tilskud til beplantninger søg nu Temadag: Få succes med efter-

Læs mere

Zynergi-nyt. Se landboforeningens nye hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer. Fagligt nyt for deltidslandmænd. Marts 2012.

Zynergi-nyt. Se landboforeningens nye hjemmeside: www.slf.dk og arrangementer. Fagligt nyt for deltidslandmænd. Marts 2012. Fagligt nyt for deltidslandmænd. Marts 2012 Indhold Zynergi-nyt Kyllingerne kommer Ny postkasse med fradrag Opbygning af planterne Giv græsmarken et forårseftersyn Udlæg af græs Kapitelstakster Slutudbetaling

Læs mere

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 4-2014

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 4-2014 vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 4-2014 I toppen af Budgetmatchen God hygiejne giver gode grise Solgte du virksomhed i 2012 eller 2013? Invester i dine medarbejdere INDHOLD Alpereglen er blevet lempet Den

Læs mere

Nr. 1 FEBRUAR 2006 24. ÅRGANG. Tlf. 76 34 17 00 - Fax 76 34 17 01 e-mail: khl@khl.dk - www.khl.dk - VÆRDI - VIDEN - VILJE

Nr. 1 FEBRUAR 2006 24. ÅRGANG. Tlf. 76 34 17 00 - Fax 76 34 17 01 e-mail: khl@khl.dk - www.khl.dk - VÆRDI - VIDEN - VILJE Nr. 1 FEBRUAR 2006 24. ÅRGANG Tlf. 76 34 17 00 - Fax 76 34 17 01 e-mail: khl@khl.dk - www.khl.dk - VÆRDI - VIDEN - VILJE INDHOLDSFORTEGNELSE Side: BESTYRELSENS BETRAGTNINGER------------ 3 FORMANDENS BETRAGTNINGER

Læs mere

Nyt fra LandboThy. Stor interesse for Åbent Landbrug - Læs side 1

Nyt fra LandboThy. Stor interesse for Åbent Landbrug - Læs side 1 Nyt fra LandboThy Stor interesse for Åbent Landbrug - Læs side 1 Indhold Medarbejdernyt... Stor interesse for Åbent Landbrug... 1 Henvendelser fra SKAT... 2 Forventes en større restskat for 2008?... 2

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Da russerne gik ind i Ukraine og EU lavede sanktioner mod Rusland og Rusland lukkede for al fødevareimport, blev vi i den grad ramt i landbruget. Vores landbrugsminister

Læs mere

Oktober 2007. I år har jeg faktisk været både irriteret og temmelig ærgerlig flere gange.

Oktober 2007. I år har jeg faktisk været både irriteret og temmelig ærgerlig flere gange. Dansk Landbrug. Oktober 2007 BERETNING Danske Deltidslandmænds årsmøde Lørdag den 27. oktober på Munkebjerg i Vejle. Indledning: I år har jeg faktisk været både irriteret og temmelig ærgerlig flere gange.

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 04-2013

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 04-2013 vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 04-2013 Servicetjek af din ejendom Foder og miljø Fremtidens planteavl Årets PKmøde Møde om solcelleanlæg Billetter til OB-AaB kamp INDHOLD Generalforsamling i eget hus Af

Læs mere

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Principper for optimering af arbejdsgange I samtlige kommuner, hvor Rejseholdene har arbejdet med at beskrive og forbedre arbejdsgangen for udarbejdelse af husdyrgodkendelser,

Læs mere

Landbocenter.dk. Syd-Østsjællands Landboforening December 2013. Læs bl.a om: Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter.

Landbocenter.dk. Syd-Østsjællands Landboforening December 2013. Læs bl.a om: Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter. Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter.dk Landbocenter.dk Syd-Østsjællands Landboforening December 2013 Læs bl.a om: Sådan optimerer jeg driften af markbruget på Tybjerggaard Interview

Læs mere

Landbocenter.dk. Syd-Østsjællands Landboforening April 2013. Læs bl.a om: Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter.

Landbocenter.dk. Syd-Østsjællands Landboforening April 2013. Læs bl.a om: Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter. Center Allé 6 4683 Rønnede Tlf. 56 79 19 00 mail@landbocenter.dk Landbocenter.dk Syd-Østsjællands Landboforening April 2013 Læs bl.a om: Har du APVèn klar til arbejdstilsynet? ellers kontakt Per Dalsby,

Læs mere

#1 FEBRUAR 2013 NYT. fra LandboThy

#1 FEBRUAR 2013 NYT. fra LandboThy #1 FEBRUAR 2013 NYT fra LandboThy SIDE 5 Også 2-dages dyrskue i 2013 SIDE 12-13 Nye rådgiverteams SIDE 14 Få lavet din markplan i god tid SIDE 15 Nye regler for VE-anlæg NYT fra LandboThy 1 velkommen Indhold

Læs mere

Den positive ånd er tilbage

Den positive ånd er tilbage Nr. 05 07. marts 2014 Den positive ånd er tilbage Særnummer KvægKongres 2014 Dette nummer af Kvæg Nyt indeholder udelukkende artikler relateret til KvægKongres 2014. Ambitiøse kvægbrugere og mange unge

Læs mere

Vejledning om direkte arealstøtte 2015

Vejledning om direkte arealstøtte 2015 Vejledning om direkte arealstøtte 2015 Grundbetaling, grønne krav, ø-støtte og støtte til unge landbrugere Foreløbig udgave September 2014 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

FlexNyt. Heste i trafikken. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 33, 2012

FlexNyt. Heste i trafikken. Fagligt nyt til deltidslandmænd og landboere. Uge 33, 2012 FlexNyt Indhold Heste i trafikken Stubharvning og jordbearbejdning i efteråret samt jordbearbejdningsreglerne i efteråret Kvikbekæmpelse efter høst Høj pris på protein og hvad så? iphone-apps til håndtering

Læs mere

Nyt fra LandboThy. Kontrolbesøg er et aktuelt tema - læs mere på side 14

Nyt fra LandboThy. Kontrolbesøg er et aktuelt tema - læs mere på side 14 Nyt fra LandboThy Kontrolbesøg er et aktuelt tema - læs mere på side 14 LandboThy Lyspunkter og efterslæb Af Morten Yde, formand LandboThy Vi har taget hul på et nyt år, hvor der er masser af lyspunkter,

Læs mere

Metodebeskrivelse DIALOG-metoden Landbruget i Landskabet.

Metodebeskrivelse DIALOG-metoden Landbruget i Landskabet. 1 Metodebeskrivelse DIALOG-metoden Landbruget i Landskabet. Indholdsfortegnelse Sammendrag, konklusion, perspektivering... 3 A. Udviklingsplan og metodebeskrivelse... 3 A.1 Målgruppe... 3 A. 2 Introduktion

Læs mere

Nyhedsbrev Lemvigegnens Landboforening

Nyhedsbrev Lemvigegnens Landboforening I dette nummer: Folkevalgtes indlæg 2 Personalenyt 3 Udviklingschef 4 Nyhedsbrev Lemvigegnens Landboforening Nr. 3 Maj 2015 Ændring af virksomhedsskatteordningen 5 Hævninger i virksomhedsskatteordningen

Læs mere

NYT. fra LandboThy. Side 3 Mere positive udsigter Side 17 Godt for pengepungen og for miljøet Side 21 Fagligheden styrkes #1 FEBRUAR 2014

NYT. fra LandboThy. Side 3 Mere positive udsigter Side 17 Godt for pengepungen og for miljøet Side 21 Fagligheden styrkes #1 FEBRUAR 2014 #1 FEBRUAR 2014 NYT fra LandboThy Side 3 Mere positive udsigter Side 17 Godt for pengepungen og for miljøet Side 21 Fagligheden styrkes NYT fra LandboThy 1 velkommen Indhold Nyt ministerhold 2 Mere positive

Læs mere

vækst INDHOLD Reform 2015-8 ting du skal vide om Landbrugsreformen

vækst INDHOLD Reform 2015-8 ting du skal vide om Landbrugsreformen vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 1 + 2-2 01 5 Nye rammer for naturpleje Gødning til frøgræs Har dine medarbejdere krav på G-dage? Mulighed for tilskud til nyt fyr INDHOLD Reform 2015-8 ting du skal vide

Læs mere

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 06-2013

vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 06-2013 vækst NYT FRA CENTROVICE / NO. 06-2013 Har du en personalehåndbog? Miljøgodkendelse - udnyttelses frist Regionsmøde om vandplaner Effektivitet må ikke erstatte udvikling INDHOLD Bak op om Det Fynske Dyrskue

Læs mere

Pælegård. Gulerod fremfor pisk, pisk og atter pisk. - haller til alle formål

Pælegård. Gulerod fremfor pisk, pisk og atter pisk. - haller til alle formål LANDBRUGSNYT Nr. 8-21. februar 2012-41. årgang Til samtlige jordbrugere Ugens gård: Pælegård Gulerod fremfor pisk, pisk og atter pisk Gulerod fremfor pisk, pisk og atter pisk. Det er meldingen fra formanden

Læs mere

redskaber til bestyrelsesarbejdet i boligafdelingen Håndbog i bestyrelsesarbejde

redskaber til bestyrelsesarbejdet i boligafdelingen Håndbog i bestyrelsesarbejde redskaber til bestyrelsesarbejdet i boligafdelingen Håndbog i bestyrelsesarbejde Håndbog i bestyrelsesarbejde Domea s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Taastrup, December 2013 Publikationen er udarbejdet af

Læs mere