Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg"

Transkript

1 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 124 Offentligt jj.nr Dato : 12. marts 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 og 127 af 13. februar (Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian Jensen /Tina R. Olsen

2 Spørgsmål 119: "Med henvisning til, at det fremgår af FFL 08, at effektmål for SKATs indsats ikke længere er antallet af kontroller eller resultatet af kontrollerne, men i stedet begrebet Underdeklaration af personlig indkomst, og at målet er, at underdeklarationen forsat skal være 3,1 % af BNP, bedes ministeren nærmere redegøre for, hvordan denne under-deklaration måles." Jeg skal tillade mig at henvise til Bilag 4: Skattegabet siden 1995, som blev sendt til Skatteudvalget i november 2006 i forbindelse med samrådet den 22. november 2006, jf. alm. del Bilag 34, (2006/07). I dette bilag er der nærmere redegjort for, hvorledes underdeklaration af personlig indkomst opgøres. Hvorledes opgaven med at fastholde eller nedbringe underdeklarationen gribes an, kommer jeg nærmere ind på i mit svar på spørgsmål 127.

3 Spørgsmål 120: "Det bedes oplyst hvorledes følgende forhold indgår i målingen vedrørende underdeklaration: a) reduktion af skattepligtig lønindkomst som følge af bruttotrækordninger b) selvangiven virksomhedsindkomst under virksomhedsordningen, idet denne kan være alternativ til både personlig indkomst og kapitalindkomst c) værdi af fri bil d) personers forskydning af personlig indkomst som følge af, at igangværende arbejder ultimo skattemæssig medregnes til ren kostpris uden hensyn til indirekte produktionsomkostninger, egen arbejdsindsats og acontoavance" SKAT har oplyst følgende: Det fremgår af Bilag 4: Skattegabet siden 1995, som er omtalt i svaret på spørgsmål 119, at metoden til opgørelse af underdeklarationen er forbundet med meget store usikkerheder. Usikkerheden i metoden fremgår blandt andet af, at da Danmarks Statistiks foretog en datarevision af nationalregnskabsmetoden i 2005, ændrer underdeklarationen af personlig indkomst for 1995 sig fra 4,2 pct. til 5,7 pct. af BNP. Nationalregnskabstallene er som alle andre former for økonomisk statistik behæftet med usikkerhed. Større metoderevisioner af nationalregnskabet forekommer af og til og tjener især til at øge sammenligneligheden med andre lande. På baggrund af det anførte er det svært at svare på det detaljeringsniveau, der spørges til. Men det kan dog bemærkes: Ad a) Bruttotrækordninger fremgår ikke af selvangivelsen og vil derfor heller ikke indgå i et mål for underdeklarationen af personlig indkomst. Ad b) Anvendelse af virksomhedsordningen er fuldt legal og vil derfor ikke indgå i et mål for underdeklarationen af personlig indkomst. Ad c) Værdi af fri bil er skattepligtigt og indgår i nationalregnskabets indkomstbegreb, hvor oplysningerne om værdien af fri bil indberettes fra arbejdsgiverne på oplysningssedlen. I det omfang skatteyderen ikke selvangiver værdien af fri bil, vil metoden fange dette. Ad d) I nationalregnskabet periodiseres indkomster efter det helt generelle nationalregnskabsprincip om, at alle transaktioner periodiseres på tidspunktet, hvor den økonomiske aktivitet udføres. Igangværende arbejder værdiansættes generelt i forhold til den skønnede, løbende basispris på det færdige produkt. Anven-

4 2 delsen af metoden til opgørelse af underdeklaration af personlig indkomst foretages pr. definition udelukkende på makroniveau med beregning af et gennemsnit over 5 år, og periodiseringsproblematikken anses i relation hertil for ubetydelig.

5 Spørgsmål 121: "Er det ikke korrekt, at der ved opgørelsen af GNP i en række sektorer reelt bruges den selvangivne omsætning?" SKAT har oplyst: Der er formentlig tænkt på opgørelsen af BNP. Danmarks Statistik foretager en række beregninger af tillæg for bl.a. sort arbejde og skattesnyd. Nogle tillæg fremkommer indirekte ved hjælp af beregninger og foretages bl.a. indenfor landbrug og boliger (udlejning af fritidsboliger) i form af såkaldte pris gange mængde beregninger, jf. også Bilag 4: Skattegabet siden Ved beregningerne tager man udgangspunkt i f.eks. den totale mængde af produceret korn, antallet af slagtede dyr osv., som man ganger med nogle priser. Ved andre tillæg supplerer man beregningerne ved hjælp af andre tilgængelige kilder, f.eks. spørgeskemaer. Der er f.eks. tale om landbrugets forbrug af egne produkter, egenproduktion af software og store databaser, produktion af originalværker indenfor underholdning, litteratur m.v., frynsegoder til ansatte, sort arbejde (skatteunddragelse med købers viden), underdeklaration (skatteunddragelse uden købers viden i det enkelte tilfælde).

6 Spørgsmål 122: "Det bedes oplyst, hvordan følgende form for ændringer, som SKAT foretager for personlig indkomst, indgår i den målte underdeklaration: a) værdi af fri bil b) ændrede fradrag for befordring c) beskæring af repræsentationsfradrag d) beskæring af fradrag for underskud ved hobbyvirksomhed." SKAT har oplyst: Ad a) Danmarks Statistik modtager en række oplysninger fra SKAT ultimo august vedrørende indkomståret året før. Ændringer af den personlige indkomst vedrørende fri bil, som SKAT foretager, frem til f.eks. ultimo august i 2006 vedrørende indkomståret 2005 vil indgå med indkomsten for 2005 efter en eventuel ændring foretaget af SKAT. I disse tilfælde vil evt. skattesnyd ikke være omfattet af metoden. Der vil imidlertid næppe være tale om et større problem for metoden, da ligningen vedrørende f.eks. indkomståret 2005 for alvor går i gang efter sommerferien Ad b), c) og d) Skattesnyd med disse fradrag indgår pr. definition ikke i metoden, da disse fradrag ligger uden for, hvad nationalregnskabet forstår som produktion (den såkaldte produktionsgrænse). I den målte underdeklaration sammenlignes den personlige indkomst fra nationalregnskabet med bruttoindkomsten i skattestatistikken.

7 Spørgsmål 123: "Hvordan er der ved beregning af underdeklaration for personlige indkomster taget hensyn til den del af BNP, der forbliver i selskaberne eller udloddes til aktionærerne som aktieindkomst?" SKAT har oplyst: Metoden omfatter ikke selskabsskat. Udbetalte udbytter vil derimod være omfattet af metoden, idet de indgår i nationalregnskabet, uanset om de selvangives eller ej.

8 Spørgsmål 124: "Hvordan indgår manglende selvangivelse af aktieavancer, for store renteudgifter i skattearrangementer og uretmæssig brug af parcelhusreglen ved salg af fast ejendom i opgørelsen af skattegabet?" SKAT har oplyst: Kursgevinster og -tab er i nationalregnskabet ikke et led i produktionen, og de indgår derfor pr. definition ikke i metoden dette gælder også for så vidt angår salg af fast ejendom. Oplysningerne om borgernes renteudgifter i nationalregnskabet er hentet fra det selvangivne. En eventuel difference vil derfor ikke fremgå af metoden.

9 Spørgsmål 125: "Er der ikke ved opstilling af et så snævert mål for SKATS indsats "uforandret underdeklaration i forhold til BNP" en stor risiko for, at SKAT koncentrerer sig om kontrol af personlig indkomst?" SKATs overordnede mission er at sikre en retfærdig og effektiv finansiering af den offentlige sektor. Dette indebærer, at SKAT ikke kan nøjes med at koncentrere sig om underdeklaration af personlig indkomst som defineret i forhold til finansloven, men må forholde sig til underdeklaration i videste forstand, hvad enten vi taler om personskatter, selskabsskat, moms, afgifter osv. Disse dele er blot ikke mål på finansloven. Med hensyn til hvorledes der i øvrigt måles i SKAT, skal jeg tillade mig at henvise til rapporten over den aktuelle situation i SKAT for 4. kvartal 2007 (Alm. del Bilag 96), hvor der nærmere er redegjort herfor.

10 Spørgsmål 126: "Kan det bekræftes, at ved måling af underdeklaration af personlig indkomst i forhold til BNP så vil korrektioner (indsnævring af underdeklarationen) typisk medføre forøget personlig indkomst hos den personlige skatteyder, og forøgelse af momsprovenuet fra den personlige skatteyder, hvor denne er selvstændig? Det bedes i forlængelse heraf oplyst, i hvor mange tilfælde (antal og beløb), der ved korrektion af personlig indkomst hos personer, hvor der ikke er tale om korrektion af lønindtægt, sker en tilsvarende korrektion af momsbetalingen." SKAT har oplyst: Det er korrekt, at reguleringen af en erhvervsdrivendes skattepligtige indkomst i forbindelse med erhvervet ofte vil udløse en tilsvarende regulering af momstilsvaret. Som SKATs edb-systemer er indrettet i dag, er det ikke muligt at sammenholde reguleringer på henholdsvis skatteområdet og momsområdet, med mindre man manuelt går ind i de enkelte sager. Denne facilitet, som er et af ønskerne til SKATs nye sagsbehandlings- og sagsstyringssystem, vil tidligst foreligge om nogle år.

11 Spørgsmål 127: Til belysning af, om begrebet underdeklaration af personlig indkomst er et velegnet solomåleinstrument for SKATs indsats bedes oplyst, størrelsen af følgende skatter, som SKAT opkræver, samt konsekvenserne af de af SKAT gennemførte kontroller og ændringer (antal rettelser og ændringsbeløb). Der bedes oplyst skat eller indkomstændring, alt efter hvorledes ændringen foretages. Det er tilstrækkeligt med oplysninger i hele mia. kr. for de selvangivne og i 100 mio. kr. for ændringer. Beskatning af personer: Personlig indkomst Kapitalindkomst Aktieindkomst Ligningsmæssige fradrag Moms Motorafgifter Punktafgifter Selskabsskat Herunder skat fra kulbrinteskattepligtige Pensionsafkastskat Lønsumsafgift Der ønskes oplyst tallene for 2004 og For ændringer er det tilstrækkeligt, at der oplyses ændringer i det pågældende år, uden hensyn til, hvilket indkomstår der ændres. Indledningsvis vil jeg gerne slå fast, at indsatsen vedrørende at fastholde eller reducere størrelsen af underdeklaration af personlig indkomst kun er en del af SKATs aktiviteter. SKAT måler på effekten af sin indsats. På finansloven er der fastsat fem mål for SKAT, herunder tre mål, der afgør, om SKATs vejlednings- og kontrolindsats er en succes. Kan SKAT fastholde eller reducere skattegabets størrelse, og udvikler virksomhedernes og borgerens holdning til SKATs arbejde sig neutralt eller positivt? Disse tre effektmål skal SKAT forholde sig til i alle indsatser i en periode, hvor der sker en personalereduktion. De øvrige to mål vedrører inddrivelse. Målingen af udviklingen i underdeklarationen af personlig indkomst er således langt fra den eneste måde, hvorpå SKAT måler sin indsats. Med hensyn til størrelsen af de skatter og afgifter, som SKAT opkræver skal jeg tillade mig at henvise til de indtægtslister, som jeg løbende sender til Skatteudvalget, senest i oktober 2007 (2007/08, 1.samling bilag 13)

12 2 Med hensyn til de i spørgsmålet nævnte reguleringer på enkelte lovområder kan jeg oplyse, at antallet og størrelsen af reguleringer ikke længere er et mål i sig selv. Jeg skal i den forbindelse tillade mig at henvise til mit svar på spørgsmål 279 af 13. juni 2007, alm.del, (2006/2007). Det fremgår heraf, at SKATs indsatsstrategi betyder, at antallet og størrelsen af de foretagne reguleringer ikke længere og slet ikke, hvis man sammenligner med tidligere år vil være et relevant mål for SKATs indsats. Hvis det det viste sig, at antallet og størrelsen af de foretagne reguleringer svarer til niveauet før overgangen til indsatsstrategien, ville det rent faktisk være udtryk for, at indsatsstrategien er slået fejl. Indsatsstrategien er den dominerende faglige strategi i SKAT. Overgangen til indsatsstrategien betyder en ændring i, hvad der fokuseres og måles på. I kort form flyttes det primære fokus fra antallet af aktiviteter målt ved point og på omfang og antal af reguleringer over til effekten af aktiviteterne. Derfor finder jeg, at tallene for størrelsen og antallet af reguleringer ikke længere giver et retvisende og fuldt billede af SKATs arbejde og indsats. Som følge af indsatsstrategien fokuserer SKAT på både forebyggende indsats (vejledning m.v.) og efterfølgende kontrol. Dette vil helt naturligt føre til nedgang i kontrolproduktionen opgjort efter de hidtidige principper. SKAT har brugt meget tid på at planlægge, tilrettelægge og igangsætte arbejdet efter det nye koncept, ligesom der er iværksat et projekt, der skal etablere retvisende effektmålinger. Det er imidlertid min overbevisning, at dette vil blive opvejet af, at pengene kommer ind ad fordøren, d.v.s., at pengene kommer ind som led i den almindelig opkrævning af skatter og afgifter i stedet for ved efterfølgende kontrol. Det er muligt at udarbejde opgørelser over antallet af reguleringer og størrelsen heraf. Da opgørelserne ikke længere er et retvisende udtryk for SKATs indsats, finder jeg det ikke hensigtsmæssigt at oplyse tallene til udvalget. Vejen til at gøre noget ved underdeklaration i videste forstand er at gennemføre en vejledningsindsats om reglerne på de enkelte områder og en efterfølgende kontrolindsats. Der kan være flere årsager til manglende regelefterlevelse, f.eks. ukendskab til regler, uformåen i håndtering af regler eller manglende vilje til at overholde regler. Målet er, at det skal være nemt at efterleve reglerne og svært at snyde. Sideløbende hermed foretager SKAT en målrettet kontrolindsats

13 3 overfor f. eks sort arbejde, momskarruselsvig og anden økonomisk kriminalitet. Der er endvidere et særligt fokus på store selskabers skattebetaling. SKAT gennemfører en årlig risikoanalyse af de emner og områder, som er udsat for underdeklaration og deraf følgende skattegab. Risikoanalysen danner grundlag for prioritering af indsatsen i de enkelte skattecentre i forhold til manglende regelefterlevelse. Indsatsen kan være landsdækkende for alle skattecentre eller lokal forankret. Indsatsen udtrykkes i en årlig indsatsplan. Indsatsplanen for 2008 er sendt til udvalget, alm. del Bilag 54 (2007/08, 2. samling). For både de landsdækkende og lokale emner betyder den nye indsatsstrategi, at indsatsen består af både vejlednings- og kontroltiltag. Indsatsen vedrører både skatter, moms og afgifter. For at opnå et så præcist billede som muligt af regelefterlevelsen og underdeklarationen fordelt på skattecentrene har SKAT i 2007 iværksat et projekt, som afsluttes ultimo Ved at gennemføre tilfældige stikprøvekontroller tegnes et repræsentativt billede af regelefterlevelsen i hvert skattecenters område. Indsatsen omfatter selvstændige erhvervsdrivende og selskaber med under 250 ansatte på både skat og moms, lønmodtagere mv. med særlige indkomstforhold samt øvrige løn- eller overførselsmodtagere. Resultaterne af stikprøvekontrollerne skal kortlægge omfanget af fejl og snyd på skattecenterniveau. Ved denne kortlægning opbygger SKAT et styringsredskab i forhold til den fremadrettede indsats overfor underdeklaration og skattegab. Dette styringsredskab kan anvendes i forhold til såvel den landsdækkende indsats som i forhold til de særlige indsatsbehov, der måtte være for de enkelte skattecentre. Jeg skal i øvrigt tillade mig at henvise til de kvartalsvise rapporter over den aktuelle situation i SKAT, som jeg sender til Skatteudvalget, senest i februar 2008, alm. del Bilag 96,( 2007/08, 2. samling).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 346 Offentligt j.nr. 07-134076 Dato : 17. oktober 2007 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 114 Offentligt J.nr. j.nr. 08025500 Dato : 11. marts 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 114, 115, 116 og

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt. Produktionsplan Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt. Produktionsplan Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013 Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 172 Offentligt Produktionsplan 2013 Teknisk gennemgang Skatteudvalget 4. april 2013 Deltagere fra SKAT Direktør for SKAT Jesper Rønnow Simonsen Direktør for Indsats

Læs mere

SKATs Indsatsstrategi

SKATs Indsatsstrategi Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 17 Offentligt SKATs Skatteudvalget 25. oktober 2006 OECD - model SKAT arbejder sammen med skattevæsener i OECD-regi for at skabe fokus på hvordan man kan øge regelefterlevelse

Læs mere

SKATs nye Innovative indsatsstrategi

SKATs nye Innovative indsatsstrategi SKATs nye Innovative indsatsstrategi Direktør Steffen Normann Hansen SAS Institute seminar den 30-35 mia. 10 mia. Skattegab? Reguleringer Skat til indbetaling 765 mia. Skatteopkrævning Omkostninger til

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995.

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt. Notat. Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 34 Offentligt Notat Bilag 4: Notat om udviklingen i skattegabet siden 1995. Hovedcentret Indsats Indledning Som led i arbejdet med de nye måltal for SKAT følger SKAT

Læs mere

Skattegab og indsatsstrategi

Skattegab og indsatsstrategi Skatteudvalget 2011-12 (Omtryk - 10/02/2012 - Vedlagt plancher) SAU alm. del Bilag 122 Offentligt Skattegab og indsatsstrategi 17. januar 2012 Ved Niels Anker Jørgensen Side 1, februar 2012 Skattegabet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi. September 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ToldSkats indsats mod sort økonomi September 2009 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ToldSkats indsats mod sort økonomi

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt J.nr. j.nr. 07-005347 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.116, 117, 118 og 119 af 9. januar 2007. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-531 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 194 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Kvalifikation

Læs mere

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017

Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 - 1 Skats plan for kontrol af virksomheder i 2017 Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen for 2017 er blevet

Læs mere

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Februar Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Rigsrevisors notat af 31. januar 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Februar 2012 RIGSREVISORS NOTAT

Læs mere

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg J.nr. j.nr. 08-107149 Dato : 15. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346-355 af 17. juli 2008. (Alm. del) stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). Kristian

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober (Alm. del). / Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 06-115949 Dato : 19. december 2006 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 4. oktober 2006. (Alm. del).

Læs mere

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden

Indsatsstrategien i SKAT - Vi skal have den ind under huden - Vi skal have den ind under huden Steffen Normann Hansen SRF Landsmødet 2007 1. Hvordan bliver vi verdens bedste skattevæsen 2. Indsatsstrategi = større indsats overfor svig og svindel 3. Sådan ruller

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 88 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 88 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 213 - Svar på Spørgsmål 88 Offentligt j.nr. 07-081220 Dato : 22. maj 2007 Til Folketingets Skatteudvalg L 213 - forslag til lov om forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt J.nr. 2007-418-0020 Dato: 17. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 350-359 af 27. august 2007.

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt investeringsafkast, men derimod om resultatandel i en erhvervsvirksomhed, jf. ovenfor. Side 2 Det må antages, at det er den pågældendes

Læs mere

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet.

Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere og hvorledes effektiviseringer påvirker skatteprovenuet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt J.nr. 13-5624035 Den12. november 2013 Samråd i Skatteudvalget den 21. november 2013 vedrørende udviklingen i antal medarbejdere

Læs mere

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.?

permanent bevilling til indsats mod social dumping, intensiveret indsats mod brug af skattely, snyd med punktafgifter m.v.? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt 27. april 2017 J.nr. 2017-1705 Kontor: Forretning og Processer Samrådsspørgsmål AD-AF - Tale til besvarelse af spørgsmål AD-AF

Læs mere

Skats plan for kontrol i 2017

Skats plan for kontrol i 2017 - 1 Skats plan for kontrol i 2017 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen

Læs mere

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder

Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder Notat Koncerncentret Intern Kommunikation og Presse 13. januar 2012 Hovedresultater fra SKATs undersøgelse af regelefterlevelsen hos borgere og virksomheder I perioden 2007-2009 gennemførte SKAT for første

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 373 Offentligt J.nr. j.nr. 07-142485 Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374

Læs mere

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010

Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Statsrevisorerne 2010-11 (1. samling) Beretning nr. 13 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Offentligt 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II) 13/2010 Beretning om SKATs indsatsstrategi (II)

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder

Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder Rigsrevisionens notat om beretning om SKATs kontrolindsats over for små og mellemstore virksomheder September 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs kontrolindsats over for

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 24. oktober (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 24. oktober (Alm. del). /Tina R. Olsen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 21 Offentligt j.nr. 06-127955 Dato : 22. november 2006 Til Folketingets skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 21-36 af 24. oktober 2006. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 42 Offentligt J.nr. 07-142157 Dato : 7. februar 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 42, 43, 44, 45, 46 og

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 7. januar

Læs mere

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088.

43 pct. mener at skattesystemet for lønmodtagere er enkelt, mod tidligere 48 pct. i 2010 og 50 pct. i 2088. Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt Notat Koncerncentret Borger og virksomhed Indsats og analyse 23. august 2012 Borgerne oplever øget risiko for at blive opdaget

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen J.nr. j.nr. 08-092734 Dato : 22. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 293, 294, 295, 296, 297 og 298 af 23. juni 2008. (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt 23. november 2015 J.nr. 15-2816833 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 133 af 23.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt J.nr. j.nr. 08-179347 Dato : 19. januar 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 140 af 9. december 2008. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 238 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 238 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 238 Offentligt 23. marts 2017 J.nr. 2017-1250 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 238 af 22. februar 2017 (alm.

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 3 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 3 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 213 - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt j.nr. 07-081220 Dato : 15. maj 2007 Til Folketingets Skatteudvalg L L 213 - forslag til lov om Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S).

Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt 12. april 2019 J.nr. 2018-6114 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 567 af 26. september

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 624 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 624 Offentligt Skatteudvalget 016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt 1. oktober 017 J.nr. 017-649 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 64 14. september 017 (alm. del).

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsats på transfer pricing-området December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2013 om SKATs indsats

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). J.nr. 2010-318-0233 Dato: 4. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål 496 af 26. maj 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF). (Alm. del). Troels

Læs mere

38. Skatter og afgifter. Forslag til finanslov 2018

38. Skatter og afgifter. Forslag til finanslov 2018 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 275 Offentligt 38. Skatter og afgifter Forslag til finanslov 2018 Budgettering af 38. Skatter og afgifter på FFL18 Skøn for skatter og afgifter på finanslovsforslaget

Læs mere

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner

Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Fakta om økonomi November 216 Investeringer i SKAT kan styrke de offentlige finanser med flere milliarder kroner Over de seneste ti år er ressourcerne i SKAT faldet markant, hvilket har medført, at der

Læs mere

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige

Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige - 1 Mere om parcelhusejerens solcelleanlæg og de skattemæssige forhold Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Den 30. juni 2012 omtalte jeg spørgsmålet om mulighederne for at foretage skattemæssige

Læs mere

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Hjørring Kommune 16. september 2016 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget 2017 Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Læs mere

Karsten Lauritzen / Peter Bach-Mortensen

Karsten Lauritzen / Peter Bach-Mortensen Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt 28. november 2018 J.nr. 2018-7789. Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes revideret svar på spørgsmål nr. 63 af 29. oktober

Læs mere

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015

SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 - 1 SKAT har en plan for kontrol af personer i 2015 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i denne uge offentliggjort planen for SKAT s kontrolaktiviteter i 2015. I planen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik december 26 Indkomstforhold i Århus Kommune, 23-25 Udskrivningsgrundlaget (incl. kommuneskattefordelingen) for 25 forventes at andrage 36.891 mio. kr.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om SKATs indsatsstrategi (II) Juni 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om SKATs indsatsstrategi (II) (beretning nr. 13/2010) 27. maj 2014

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 503 af 7. august 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 503 af 7. august 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 201718 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 503 Offentligt 4. september 2018 J.nr. 20185105 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 503 af 7. august 2018 (alm.

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0026 Dato: 14. maj 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 167- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, dødsboskatteloven og kildeskatteloven (Mere ensartet beskatning

Læs mere

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde

Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde 1 Flere virksomheder tror, de kan slippe afsted med at snyde med skat og sort arbejde Nye tal fra SKAT viser et drastisk fald i andelen af virksomheder, der oplever en reel risiko for at blive opdaget

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 31. maj 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 263 Offentligt J.nr. 2007-418-0431 Dato: 27. juni 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 259-265 af 31. maj 2007. (Alm.

Læs mere

Skatteudvalget L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt

Skatteudvalget L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 71 endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt 14. december 2015 J.nr. 15-3151455 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 71 - Forslag til Lov om ændring af fondsbeskatningsloven,

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Februar 2008 Indkomstforhold i Århus Kommune, 2004-2006 Udskrivningsgrundlaget (incl. kommuneskattefordelingen) for 2006 forventes at andrage 38.955 mio.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 327 Offentligt J.nr. J.nr. 7-126229 Dato : 5. September 27 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 327, 328 og 329 af 8. august

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Svar på Spørgsmål 128 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. l Delortte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Hawindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

SKATs fokus i 2015. v/thomas Frøbert Uddannelsesdagen 2015

SKATs fokus i 2015. v/thomas Frøbert Uddannelsesdagen 2015 SKATs fokus i 2015 v/thomas Frøbert Uddannelsesdagen 2015 2 Indledning En ikke særlig juridisk, men mere faktuel gennemgang af, hvad SKAT vil lave i 2015. Målrettet kontrol (122 navngivne og helt konkrete

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt 6. april 2018 J.nr. 2018-903 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 222 af 1. februar 2018

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Skatteudvalget 207-8 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt 30. januar 208 J.nr. 207-7430 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 87 af 8. november 207 (alm. del).

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 339 Offentligt 11. august 2017 J.nr. 2017-2271 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 339 af 10. april 2017 (alm.

Læs mere

Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat.

Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat. Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 480 Offentligt Talepapir åbent samråd om SKATs indsats vedrørende transfer pricing og selskabsskat. Samrådsspørgsmål AJ Ministeren bedes oplyse

Læs mere

Forældelse og eftergivelse af skattegæld Skal man beskattes af det?

Forældelse og eftergivelse af skattegæld Skal man beskattes af det? - 1 Forældelse og eftergivelse af skattegæld Skal man beskattes af det? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Et af elementerne i regeringens store genopretningsplan for Skat er etablering af

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 356, 357 og 358 af 17. juli 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 356, 357 og 358 af 17. juli 2008. (Alm. del). /Tina R. Olsen J.nr. jjournal.nr. 08-107319 Dato 13. august 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 356, 357 og 358 af 17. juli 2008. (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra

Læs mere

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område

Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 45 Offentligt Skatteministeriet, SAU, d. 2. november 2017 Teknisk gennemgang af Strategi for vækst gennem deleøkonomi på Skatteministeriets område Indhold Strategi

Læs mere

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august

Kan ministeren bekræfte, at selv om han i pressemeddelelsen. til fremtidens skattevæsen (den 31. august Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-5768 Kontor: Økonomi, Styring & HR Samrådsspørgsmål A-D - Tale til besvarelse af spørgsmål A, B,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april /Birgitte Christensen

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april /Birgitte Christensen Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 283 Offentligt J.nr. 2006-318-0509 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 282 og 283 af 4. april 2006. (Alm. del). Kristian

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt 22. juni 2018 J.nr. 2017-8296 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 143 af 12. december 2017 (alm.

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 16. november 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 (Alm. del) af 16. marts

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 204 Offentligt J.nr. 2007-318-0593 Dato: 17. april 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 204 af 22. marts 2007. (Alm.

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi. December 2008

Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi. December 2008 Beretning til Statsrevisorerne om SKATs indsatsstrategi December 2008 BERETNING OM SKATS INDSATSSTRATEGI i Indholdsfortegnelse I. Introduktion og resultater... 1 II. Indledning... 4 A. Baggrund og formål...

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 13. oktober 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 600 (Alm. del) af 20. september

Læs mere

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip

ABCD. Skagen AS. Beskatning af investeringsbeviser. Investeringsselskaber Personer. Selskaber. Opgørelsesprincip Skagen AS Beskatning af investeringsbeviser Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser af salg og udlodning for fuldt skattepligtige danske investorer, der investerer i investeringsselskaber (aktieavancebeskatningslovens

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). /Tina R Olsen J.nr. j.nr. 08-063204 Dato : 23. maj 2008 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 224, 225, 226 og 227 af 24. april 2008. (Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia

Læs mere

Morgenseminar i SAS Institute 4. november SKATs Risikobaserede kontroller af lønmodtagere m.v.

Morgenseminar i SAS Institute 4. november SKATs Risikobaserede kontroller af lønmodtagere m.v. Morgenseminar i SAS Institute 4. november 2016 SKATs Risikobaserede kontroller af lønmodtagere m.v. Søren Pedersen Indsatsplanlægning og -analyse Indsatsanalyse SKATs SLS-P system Et internt risiko identificerings

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL). Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 331 Offentligt 22. juni 2017 J.nr. 2018-2079 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 331 af 20. marts 2018 (alm.

Læs mere

CAKIs miniguide til skat

CAKIs miniguide til skat 1 CAKIs miniguide til Skat Kilde: Skat.dk Når du driver virksomhed, bør du orientere dig i de regler for beskatning, der findes i Danmark. Som selvstændig inden for de kunstneriske fag er der sandsynlighed

Læs mere

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.).

L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure samt frivillig indberetning af gaver m.v.). Skatteudvalget L 121 - Svar på Spørgsmål 4 Offentligt J.nr. 2005-711-0050 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 121- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Enklere forskuds- og selvangivelsesprocedure

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skattepligt for personer. International dobbeltbeskatning. Den skattepligtige indkomst

Indholdsfortegnelse. Skattepligt for personer. International dobbeltbeskatning. Den skattepligtige indkomst Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forkortelsesliste... 5 Indholdsfortegnelse... 7 I II III Skattepligt for personer 1. Fuld skattepligt... 15 1.1. Bopæl her i landet... 16 1.2. Ophold her i landet... 19

Læs mere

Skærpet beskatning af iværksættere

Skærpet beskatning af iværksættere - 1 Skærpet beskatning af iværksættere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Undertiden nægter skattemyndighederne fradrag for underskud ved en given aktivitet ud fra den betragtning, at der ikke

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder

Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder - 1 - Skats Aktivitetsplan for 2014 virksomheder Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Hvert år udarbejder Skat en plan for årets aktiviteter. Her kan privatpersoner og virksomheder orientere

Læs mere

Kvalitet i selvangivelsen

Kvalitet i selvangivelsen Kvalitet i selvangivelsen Revisordøgnet - 2013 Niels Anker Jørgensen Kontorchef SKAT Indsatsanalyse 26. september 2013 Hvordan opgøres regelefterlevelsen? Side 2 Omfanget af undersøgelsen for 2010 I undersøgelsen

Læs mere

Aktstykke nr. 108 Folketinget Afgjort den 8. juni Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017.

Aktstykke nr. 108 Folketinget Afgjort den 8. juni Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017. Aktstykke nr. 108 Folketinget 2016-17 Afgjort den 8. juni 2017 108 Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017. a. Skatteministeriet orienterer hermed om driften og effekterne af it-projektet Digitalisering

Læs mere

Folketinget Skatteudvalget Christiansborg, den 5. september 2007

Folketinget Skatteudvalget Christiansborg, den 5. september 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 221 Offentligt Folketinget Skatteudvalget Christiansborg, den 5. september 2007 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Materiale omdelt i forbindelse med den tekniske

Læs mere

MÅLING AF SKATTEEFTERRETTELIGHED I DANMARK

MÅLING AF SKATTEEFTERRETTELIGHED I DANMARK MÅLING AF SKATTEEFTERRETTELIGHED I DANMARK Indlæg ved SAS Institute seminar Claus Thustrup Kreiner Københavns Universitet & De Økonomiske Råd April 2013 Baggrund SKATs complianceprojekt Unikt samarbejde

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. Deloitte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Havvindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 113 Offentligt 29. januar 2018 J.nr. 2017-8282 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 113 af 27. november

Læs mere

Finanslovsforslag Skatteministeriet, Landsskatteretten og SKAT. Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 244 Offentligt

Finanslovsforslag Skatteministeriet, Landsskatteretten og SKAT. Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 244 Offentligt Finanslovsforslag 2009 - Skatteministeriet, Landsskatteretten og SKAT Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 244 Offentligt Finanslovsforslag 2009 - Skatteministeriet 09.11.01 Departementet1

Læs mere

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2018

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2018 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2018 Byrådet skal træffe et valg mellem selvbudgettering og statsgaranti i forhold til budgettering af indkomstskat, tilskud og udligning for 2018. Valget

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 316 Offentligt J.nr. 2011-318-0348 Dato: 28. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 316 af 14. februar

Læs mere

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber 7. januar 2010 Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Spar Nord Formueinvest A/S som følge af Folketingets

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 787 Offentligt 6. oktober 2014 J.nr. 14-4139512 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 787 af 9. september 2014

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0247 Den Spørgsmål 157

Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0247 Den Spørgsmål 157 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 157 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-418-0247 Den Spørgsmål 157 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.157

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes mit talepapir til samrådet i Folketingets Skatteudvalg den 16. maj 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes mit talepapir til samrådet i Folketingets Skatteudvalg den 16. maj 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 146 Offentligt J.nr. 07-081345 Dato: 22. maj 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes mit talepapir til samrådet i Folketingets Skatteudvalg den 16. maj 2007.

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr

K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr - 1 - K/S Viking 3, Ejendomme Gl. Røsnæsvej 13 4400 Kalundborg K/S Viking 3, Ejendomme CVR nr. 12 49 78 73 Redegørelse til kommanditisterne til brug for selvangivelsen 2017 (Dato) (Underskrift) - 2 - Generelt

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 160 Offentligt Figur 1.1 Skattetryk i OECD-landene, 2000-2016 Anm.: Gennemsnitligt skattetryk i perioden 2000-2016. Der mangler data for Japan og Australien for

Læs mere