Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet"

Transkript

1 Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 15. marts 2000 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns statsskovdistrikt (formand) FN - Flemming Nejstgaard, Kommuneforeningen i Frederiksberg Amt BM - Bent Mortensen, Stenløse Kommune MH - Mogens Holmen, Frederiksborg Amt HV -Henriette Voigt, Københavns Amt KK - Kirsten Kragh, Friluftsrådet (Dansk Vandrelaug) PP - Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) GB - Gunnar Brüsch, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) JC - Jørgen Christensen, Friluftsrådet (Bolig-, Motor- og Hjælpemiddeludvalget) KB - Kurt Borella, DN (Allerød) ML - Mogens Lethraborg, DN (Albertslund) ELB - E.L.Bruun, Forsvaret (Farum kasernerne) JJ - Jens Juelstorp, Københavns Statsskovdistrikt LSN- Lars Stubkjær Nielsen, Københavns Statsskovdistrikt Fraværende: Gitte Schack, Kommuneforeningen i Københavns Amt Erik Mollerup, Kommuneforeningen i Københavns Amt Merete Wiid, Kommuneforeningen i Roskilde Amt Hjalte Aaberg, Kommuneforeningen i Københavns Amt Anna Bodil Hald, DN (Værløse) P.E. Birk Jakobsen, Danmarks Idrætsforbund 1. Bemærkninger til referatet fra den Ingen bemærkninger. 2. Meddelelser. KS: Den formelle godkendelse af at der kan rejses ny statsskov i Gundsø Kommune forventes at ske i dag (den ), idet aktstykket forelægges Finansudvalget i dag. Det første træ forventes plantet i april En studerende udarbejder pt. en landskabanalyse for området. Skovdistriktet forventer fortsat at Taastrup og Albertslund kommuner køber Kroppedal pr , men der er ikke skrevet under endnu. Det er fortsat planen at bygge et mini-besøgscenter ved foden af Herstedhøje. Statens del af salgsprovenuet forventes at finansiere halvdelen af projektet. Fugletårnet i Vestskoven er blevet forbedret ved at sætte en overbygning på for at undgå siluetter. Der kommer også plancher. Mønterne i Vestskoven: projektet blev sat i gang i efteråret, men blev stoppet af regnen. Gøres færdigt når jorden igen kan bære maskiner. En studerende udarbejder pt. et forslag til plejeplan for Mønterne.

2 2 Løse hunde i skoven: skovdistriktet vil efter den konsekvent tage rapport (dvs. politianmelde) på løse hunde i skoven. I den anledning er der udgivet 4 nye foldere der fortæller om reglerne og deres baggrund og viser, hvor hunden må luftes uden snor (hundeskove). Folderne har den samme tekst men forskellige kort og omhandler hhv: Allerød, Værløse, Vestskoven og Karlstrup Skov. ML oplyste at Albertslund Kommune vil iværksætte en kampagne senere på året for at få hundene i snor i de kommunale parker. GB supplerede med at Friluftsrådet i april 2000 iværsætter en kampagne for at få hundeejerne til at opføre sig hensynsfuldt. 3. Fastsættelse af dato og sted for det offentligt møde i Mødet blev fastsat til Farum Lillevang den kl Skovdistriktet sørger for indbydelse mv. svarende til de foregående år. 4. Etablering af kåte/shelter i Nyvang, primært som støttepunkt for børnehaver. KS: Københavns Kommune vil gerne betale for opførelsen af en kåte/shelter med henblik på at anvende den som et fast mødested for børnehaver, som køres fra byen og ud i skoven. Skovdistriktet er positiv overfor ideen forudsat, at shelteren kan anvendes af alle skovgæster og børnehaver og at vedligeholdelsen påhviler kommunen. Skovdistriktet er ikke indstillet på at enhver kommune skal kunne opføre en shelter til deres børnehaver i skovene, det vil være ødelæggende for skovene. KS henviste til de udsendte bilag om placering og udseende. Såfremt brugerrådet giver sin opbakning vil skovdistriktet først søge om en tilladelse i henhold til Skovloven og dernæst i henhold til Zoneloven. Hvis alt går vel vil den blive opført i efteråret MH gjorde opmærksom på at den valgte placering måske også krævede en dispensation for en nærliggende fredning. KB gjorde opmærksom på, at mange skovgæster helst er fri for installationer som borde, bænke mv i skovene, og at man derfor bør være forsigtig med at tillade for mange installationer i skovene. KS konkluderede efter en længere drøftelse at brugerrådet kunne tilslutte sig, at der opføres en shelter som skitseret af skovdistriktet. KS noterede sig også at brugerrådet er skeptisk overfor at tillade for mange instalationer i skovene og vil ikke lade større ting opføre uden at de er drøftet i brugerrådet. Skovdistriktet vil dog fortsat sætte nogle bænke op hist og her i henhold til tidligere drøftelser og ønsker og måske anlægge en bålplads eller to. 5. Vild og autentisk natur i skovene efter stormfaldet. KS henviste til de udsendte bilag og omdelte Anna Bodil Halds brev af om emnet.

3 3 Skovdistriktet har oparbejdet stormfaldet i henhold til styrelsens retninglinier. Der er på distriktet væltet kbh nåletræ i større eller mindre fladefald og kbm løvtræ som spredt fald. Nåletræet vil blive oparbejdet af skovningsmaskiner i de kommende måneder og det bedste nåletræ kørt på vandlager ved Centralsavværket for at sikre, at de private skovejere kan sælge deres nåletræstømmer. Løvtræet er nu oparbejdet af distriktets medarbejdere og solgt til danske savværker eller eksporteret af handelsfirmaer. Vi har naturligvis oparbejdet størstedelen af det stormfældede træ, for vi har brug for indtægterne og industrien har brug for træet som råvare. Ligeledes kan de delvist eller helt væltede træer mange steder udgøre en fare for skovens gæster. Her må vi naturligvis vælge at fjerne træet, så ingen kommer til skade. Det er også vigtigt at sikre, at vi fortsat kan drive et rationelt skovbrug. Dette indebærer, at såvel skovveje som traktorspor skal ryddes af hensyn til den senere færdsel med maskiner. Skovdrift handler jo i høj grad om at være fremsynet. Hvis et væltet træ er til gene for den fremtidige drift, må vi fjerne det, så vi ikke senere gør skade på bevoksningerne ved at lave sår på træerne eller sammenpresse jordbunden og derved ødelægger rødder ved kørsel med tunge maskiner. Men en del af træet får lov til at blive liggende i skoven, fordi dødt ved i skovbunden beriger skoven i biologisk forstand. Så det er sikkert, at skovens gæsterne fremover vil se knækkede træer og mere ved i skovbunden. Skovdistriktet vil ikke - som ønsket af Anna Bodil Hald - anvende ressourcer til at udarbejde en oversigt over hvor skovdistriktet har efterladt træ i skovene. I den urørte skov er alt væltet træ naturligvis efterladt og i plukhugstarealerne og resten af bevoksningerne er der efterladt træ i henhold til styrelsens udmelding. 6. Skovens Dag. Der kom ikke nye forslag til aktiviteter. HL tilbød at medlemmer af DN sikkert gerne ville hjælpe med arrangementet. KS takkede for tilbudet og ville lade det gå videre til naturvejleder Stephan Springborg, som er ansvarlig for dagen og bemandingen. 7. Friluftsliv i Landskabet. KS fremhævede, de oplysninger han havde hæftet sig ved: Side 12: 80 % går i en gruppe på op til 4 personer, 67 % er ude at gå tur, de fleste belaster ikke landskabet, turen varer typisk 1-2 timer, 17 % luftede hund, 2 % på MTB Side 14: mere skov tæt på byerne Side 18: 90 % af alle voksne kommer mindst 1 gang om året i skoven; den alm. skovgæst kommer 10 gange/år i skoven, kommer i grupper på 2 personer og besøget tager 1 time; 2/3 gik en tur og oplevede naturen; 20 % af besøgene i skove ved Kbh. og Århus. Antallet af besøgende er stigende, besøgende bliver kortere. Side 20: Stilhed; rådyr; bøg fremfor gran; ingen særlig interesse for skovens opbygning eller blanding af mange træarter. Side 22: Vækstrør er ikke populære; og man vil gerne have ryddet op på skovbunden!

4 4 Side 24: jo færre vi møder jo bedre; ikke glade for at møde: MTB, lejrpladser, løse hunde og store arrangementer (O-løb og militær). Side 26: Små P-pladser. Der var enighed om, at undersøgelsen bekræfter mange af de ting vi havde på fornemmelsen, og det naturligvis er en styrke at fornemmelserne bekræftes i en videnskabelig undersøgelse. Undersøgelsen gav ikke umiddelbart anledning til, at der skulle ændres på skovdistriktets politik eller på konklusioner draget i brugerrådet. 8. Information om Friluftsrådets nye regionale friluftsoplæg for Københavns Amt GB fortalte at Friluftsrådets regioner netop nu var ved at færdiggøre og offentliggøre regionale friluftsoplæg. Oplægget for Københavns Amt vil blive præsenteret den Der er 40 konkrete forslag til aktiviteter, der kan styrke friluftslivet i amtet. PEP supplerede med, at man også var færdig i Frederiksborg Amt, og at man også der havde omkring 40 konkrete forslag. De regionale friluftsoplæg er kun trykt i begrænsede oplag, men findes på Friluftsrådets hjemmeside. 9. Offentlig adgang i forbindelse med privat skovrejsning og pålæggelse af fredskovspligt. KK ønskede ved at sætte forslaget på dagsordenen at fortælle at Friluftrådet finder det vigtigt, at der sikres offentlig adgang til de nye skove, navlig når de anlægges med offentlig støtte. KS fortalte at Skov- og Naturstyrelsen var opmærksom på, at det er vigtigt at sikre offentlig adgang til de nye skove. Der er umiddelbart offentlig adgang i skove over 5 ha, hvis man lovligt kan komme ind på en skovvej/traktorspor uanset om der er flere ejere af skoven. Når Skov- og Naturstyrelsen prioriterer mellem ansøgningerne til privat skovrejsning fremmes ansøgninger, som ligger bynært og er over 5 ha (bl.a. aht. offentlig adgang), alt andet lige. 10. Skov- og Naturstyrelsens tilladelse til en prøveboring efter drikkevand i Vestskoven. Punktet var ønsket drøftet af såvel GB som ML. KS indledte med at henvise til de udsendte bilag (Skovdistriktet brev af til Albertslund Kommune og Skov- og Naturstyrelsen skovlovsafgørelse af ) og pointere, at Skov- og Naturstyrelsen som udgangspunkt er positiv overfor at tillade vandindvinding i skovene, naturligvis forudsat at vigtige natur/vådområder ikke skades. Amterne er i den sidste ende den myndighed, som skal afveje eventuelle modstridende interesser, men det er naturligvis vigtigt at der skaffes drikkevand. GB var enig i Skov- og Naturstyrelsens politik på området, men vidste at vandindvinding i Jægersborg Dyrehave havde givet anledning til voldsomme drøftelser mellem diverse myndigheder og intrassenter.

5 5 ML havde i Albertslund Kommunes kommuneplanforslag set, at kommunen ønskede at være selvforsynende med vand. DN var naturligvis nervøse for eventuelle konsekvenser for vådområderne. KS ville sørge for, at brugerrådet på generelt plan blev holdt orienteret om vandindvindigstiltag i skovene. 11. Naturklagenævnets afgørelse nr.201 vedr. skovrejsning på Rårise Sædder. GB havde anmodet om orientering om ovenstående sag, som var udsendt som bilag. KS orienterede kort om sagen, som skovdistriktet var involveret i som myndighed og ikke som skovejer. 12. Eventuelt KB foreslog, at medlemmerne af brugerrådet modtog tidsskriftet Skoven, idet det ville øge medlemmerne indsigt i skovbrugsforhold. KS var enig i, at det er en god ide, og vil foreslå Skov- og Naturstyrelsen, at styrelsen og Dansk Skovforening finder ud af, hvordan det kan gøres i praksis.

REFERAT FRA MØDE DEN I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD

REFERAT FRA MØDE DEN I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD REFERAT FRA MØDE DEN 20.1 1999 I Fejl! Bogmærke er ikke defineret.københavns STATSSKOVDISTRIKTS BRUGERRÅD Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) MH - Mogens Holmen, Frederiksborg

Læs mere

Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet

Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 24. marts 2004 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt KRJ - Karin

Læs mere

Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet

Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 12. november 2003 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt FN - Flemming

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 28/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) JN -

Læs mere

Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet

Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 12. marts 2003 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt KRJ - Karin

Læs mere

Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet

Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-217-00022 Mødedeltagere: Referat fra møde den 15. marts 2006 i Brugerrådet MH Mogens Holmen, Frederiksborg Amt KK Kirsten Kragh, Friluftsrådet (Dansk

Læs mere

Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet

Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: Referat fra møde den 16. marts 2005 i Brugerrådet FN - Flemming Nejstgaard, Kommuneforeningen i Frederiksborg Amt KRJ - Karin Ravn-Jonsen,

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 21/1-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) MH - Mogens Holmen,

Læs mere

Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet

Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 10. november 2004 i Brugerrådet Mødedeltagere: MH - Mogens Holmen, Frederiksborg Amt KRJ - Karin Ravn-Jonsen, Københavns Amt KK

Læs mere

RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT

RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT RESUMÉ AF STIFTENDE BRUGERRÅDSMØDE 13/9-95Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I FREDERIKSBORG AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt

Læs mere

Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet

Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 6. november 2002 i Brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Skov- og Naturstyrelsen, Københavns Statsskovdistrikt SC - Steen

Læs mere

Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet

Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 26. marts 2014 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: FV PEB GB HB AH ABH ML KB TC JH TB LS JJ KM KS Flemming Villadsen, Allerød Kommune P. E. Birk Jakobsen,

Læs mere

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov NST-203-00006 Referat fra mødet den 4. oktober 2017 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: Morten Vincents, Roskilde Kommune Gert Salbæk Gundsømagle Vandværk Søren Dupont Dall, Pileparkens

Læs mere

Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00015 Referat fra mødet den 10. september 2007 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH JØ HJ PE SJ IS KS Flemming Hansen,

Læs mere

Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest

Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest Referat fra møde den 20. marts 2019 i brugerrådet for Hovedstaden vest Hovedstaden J.nr. NST-210-00044 Mødedeltagere: Tina Graugaard, Albertslund Kommune Rasmus Keis Neerbek, Allerød Kommune Gunnar Brüsch,

Læs mere

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen.

Kim Søderlund og Jens Nielsen gennemgik styrelsens forslag til arealanvendelse mv. som var udsendt sammen med dagsordenen. NST-203-00044 Referat fra møde den 2.11 2016 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune Nicolai Reinhold Christensen,

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 8/6-98 FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS AMT Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns Statsskovdistrikt (formand) ML - Mogens Lock Hansen,

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Referat fra møde den 6.10 2005 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: KH Kaj V. Hansen, Roskilde Kommune OM Ole Røtzler Møller, Roskilde

Læs mere

SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet

SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 17. marts 2010 i brugerrådet Mødedeltagere: LP Leif Pedersen, Albertslund Kommune CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune BA Bjarke

Læs mere

Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet

Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 13. november 2013 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: CN LP PEB GB OB HB AH ABH ML KB TC JH TB LS JJ CM KS Christian Nejstgaard, Allerød Kommune Leif

Læs mere

Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Skov- og Naturstyrelsen Referat fra møde den 12.3 2008 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Mødedeltagere: TN Tina Jensen, Høje-Taastrup Kommune VS Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune JJ Jørgen Johansen,

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Notat Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Østsjælland J.nr. NST-203-00035 Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

1.Status for projekt: Greve Skov

1.Status for projekt: Greve Skov NST-203-00004 Referat fra møde den 8.11 2017 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: Alice Petersen, Greve Kommune Maria Skytt Burr, Greve Kommune Tommy Koefoed, Greve Kommune Anne-Mette Jansen

Læs mere

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup

Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes Tekniske Forvaltning i Slangerup Skovrejsningsråd Hørup Skov Nordsjælland J.nr. NST -210-00007 Ref. iddni Den 9. april 2019 Mødereferat fra møde den 10. oktober 2018 i Skovrejsningsrådet for Hørup Skov Afholdt i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov

Referat fra møde den 7/ i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-202-00012 Referat fra møde den 7/11 2007 i skovrejsningsrådet for Himmelev Skov Mødedeltagere: BG KA KR KR PMJ SLN OS TG TC KS JPB Birthe Gottlieb,

Læs mere

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter

Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Partnerskaber Frilufts- og naturprojekter Aftale mellem: Kommunernes Landsforening Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Miljøministeriet Formål: Støtte frivillige lokalt forankrede frilufts- og

Læs mere

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018

DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 DN Sønderborg Årsmøde den 5 november 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen 4. Forslag fra medlemmerne 5. Eventuelt Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov Notat Referat fra møde den 14.9 2011 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Mødedeltagere: HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune EHP Esben Haarder Paludan, Roskilde Kommune

Læs mere

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER

RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER RESUMÉ AF BRUGERRÅDSMØDE 24/4-96Fejl! Bogmærke er ikke defineret. FOR KØBENHAVNS STATSSKOVDISTRIKT I KØBENHAVNS OG ROSKILDE AMTER Medlemmer af brugerrådet Mødedeltagere: KS - Kim Søderlund, Københavns

Læs mere

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv?

Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Hvordan skalgod naturgenopretning se ud fra et rekreativt perspektiv? Søren Præstholm Specialkonsulent, Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling, IGN Frank Søndergaard Jensen Professor, Forskergruppen

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST Ref. KSL Den 29. oktober Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Hørup Skov NOTAT Referat fra møde den 21.10 2015 i skovrejsningsrådet for Hørup Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00022 Ref. KSL Den 29. oktober 2015 Mødedeltagere: Bent Kjær Hansen, Frederikssund Kommune Jan Petersen,

Læs mere

Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet

Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SN 2001-2172/KØ-0002 Referat fra møde den 16. november 2005 i Brugerrådet Mødedeltagere: MLI Mogens Lindhardtsen, Frederiksborg Amt KK Kirsten Kragh,

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/ kl

Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/ kl j.nr. NST-210-00001 Referat af møde i Brugerråd NV, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 14/1 2014 kl. 15.00 Deltagere: Kjeld Jensen Odsherred kommune Lasse Braae, Dansk Ornitologisk Forening Gert Leif Gyldvig,

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd.

Afbud: August Kragh, Haderslev Kommune, Tine Fricke, Aabenraa Kommune, Søren Svennesen Landbosyd. NOTAT Brugerrådet for Naturstyrelsen Sønderjylland Sønderjylland Ref. LARAN Den 13. december 2017 Referat af brugerrådsmøde d. 13. december 2017 Deltagere: Helle Hartmann, Haderslev Kommune Kristian Toustrup,

Læs mere

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov

Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-202-00015 Referat fra mødet den 28. oktober 2008 i skovrejsningsrådet for Gulddysse Skov Mødedeltagere: FH Flemming Hansen, Roskilde Kommune JØ Jens Erik Ørum, Roskilde

Læs mere

Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet

Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 28. marts 2012 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: CN HK ML KB GB LH OB JH TB PEB LS JJ JSN KS Christian Nejstgaard, Allerød Kommune Henning Kirkegaard,

Læs mere

Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet

Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 20. marts 2013 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: ABH ML KB OB JH TB PEB JJ LSO KS Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) Mogens Lethraborg,

Læs mere

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter

GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter GPS-registrering af redetræer med sjældne og hensynskrævende fuglearter Skrevet af Bo Ryge Sørensen, DOF-Østjyllands repræsentant i brugerrådet for NST, Søhøjlandet. Publiceret 14. juli 2016 Bøg med sortspættehuller.

Læs mere

Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet

Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt SNS-217-00022 Referat fra møde den 22. november 2006 i Brugerrådet Mødedeltagere: ABH - Anna Bodil Hald, DN (Værløse) ML - Mogens Lethraborg, DN (Albertslund)

Læs mere

Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet

Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 25. februar 2015 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Morten Bjørn, Albertslund Kommune Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune

Læs mere

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse

... ... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse ... MILJØMINISTERIET.... Danmarks Skove og Natur Nye former for beskyttelse, nye muligheder for benyttelse Regeringens forslag til: Ny skovlov og Ændringer i naturbeskyttelsesloven.......... Vi skal beskytte

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby

Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby NST-203-00091 Referat fra møde den 11.10 2017 i skovrejsningsrådet for ny statsskov ved Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning, Frederikssund Byråd Jørgen Bech, Frederikssund Byråd Troels Karlog, Frederikssund

Læs mere

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers

Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar Forskningsråd for Natur og Univers Natur og Friluftsliv J.nr. SNS-302-00066 Ref. jpa Den 14. februar 2008 Endeligt referat af Skovrådets 7. ordinære møde den 17. januar 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Allan Bechsgaard Hans Hedegaard

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

SNS Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: SNS-217-00022 Referat fra møde den 28. marts 2007 i brugerrådet SC Steen Christiansen, Albertslund Kommune FN Flemming Nejstgaard, Allerød

Læs mere

Certificering af Aalborg Kommunes skove.

Certificering af Aalborg Kommunes skove. Punkt 12. Certificering af Aalborg Kommunes skove. 2012-1258. Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender til Teknik- og Miljøudvalgets orientering sag om certificering af de kommunalt ejede skove i Aalborg

Læs mere

Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet

Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 12. november 2014 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Troels Bent Hansen, Danmarks

Læs mere

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen:

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen: 1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet En skov på 100 ha bestod inden stormfaldet af 30 løvtræbevoksninger og 70 nåletræbevoksninger. I skoven er der sket fladefald på 65 ha. Heraf var 45 ha nåletræ og

Læs mere

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat

Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Driftsplaner for urørt skov Jes Lind Bejer, Friluftsrådets sekretariat Kredsbestyrelsesseminar 30. marts 2019 Indhold 1. Baggrund om biodiversitetsskov 2. Hvad er urørt skov og anden biodiversitetsskov

Læs mere

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording Ikast-Brande Kommune Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Vedrørende Bording, september 2012 Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording På vegne af hundeejere i Bording ansøger vi om etablering af en indhegnet hundeskov

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk Naturaktiviteter som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i Nordsjælland. Arrangørerne er lokale

Læs mere

Notat til Det Grønne Råd

Notat til Det Grønne Råd Notat til Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 30.1.2014 J. nr.: 04.00.00P35 Sags nr. 13/1191 Sagsbeh.: Ole Riemer Lokaltlf.: 9945 5508 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet

Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet Referat fra møde den 16. marts 2016 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Per Egeberg, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Troels Bent Hansen, Danmarks Idrætsforbund Gunnar

Læs mere

Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet

Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 14. november 2012 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: ABH ML KB GB OB HB JH TB PEB JJ JSN KS Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) Mogens Lethraborg,

Læs mere

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NOTAT. Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015. Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov NOTAT Referat fra møde den 7.10 2015 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Ref. KSL Den 9. oktober 2015 Mødedeltagere: Björn E.H. Jensen,Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet

Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 4. november 2009 i brugerrådet Mødedeltagere: CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune KA Karen Attwell, Roskilde Kommune ABH Anna

Læs mere

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode.

Medlemmerne udpeges for en 4-årig periode, for de kommunale repræsentanter gælder udpegningen for en valgperiode. Falster Statsskovdistrikt Landsdelscenter Storstrøm J.nr. Ref. Juni 2007 Nyt brugerråd efter kommunalreformen Brugerrådets sammensætning Efter kommunalreformen er det nødvendigt at ændre sammensætningen

Læs mere

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk

se mere om aktiviteterne på www.naturnet.dk NATURAKTIVITETER som gør dine børn både gladere, klogere og kommer i god kondition I denne folder omtales tid og sted for offentlige arrangementer for børnefamilier i hovedstadsområdet. Arrangørerne er

Læs mere

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 23. november 2005 J.nr.: 03-51/NJ-0002 AGS A F G Ø R E L S E

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Juni 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd NV, Skov- og Naturstyrelsen Vestsjælland d. 15/ kl

Referat af møde i Brugerråd NV, Skov- og Naturstyrelsen Vestsjælland d. 15/ kl j.nr. SNS-217-00002 Referat af møde i Brugerråd NV, Skov- og Naturstyrelsen Vestsjælland d. 15/12 2010 kl. 15.00 Deltagere: Annelis Stamm, Odsherred kommune Jon Feilberg, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer.

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Baggrund Sikringen af naturværdier er et centralt mål for driften af statsskovene. For styrelsens skovbevoksede arealer er der

Læs mere

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017)

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) NOTAT 5. maj 2017 HMH Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) Skovforeningen vil i de følgende kommentarer alene referere

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger

De Danske Skovdyrkerforeninger Til Skovrådet Natur og Skov J.nr. SNS-302-00090 Ref. ANECH Den 3. februar 2008 Udkast til referat af Skovrådets 2. møde den 19. november 2008 I mødet deltog: Niels Elers Koch Formand Allan Bechsgaard (stedfortræder)

Læs mere

Lodsejermøde 24/9/2018

Lodsejermøde 24/9/2018 Lodsejermøde 24/9/2018 Idéoplæg til fredning af Treldeskovene Foto: Peter Leth-Larsen Dagsorden 18.30-19.20 - Velkommen - Hvorfor fredning? Hovedbudskab i idéoplægget - Præsentation af udvalgte temaer

Læs mere

Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet

Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 11. november 2015 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Flemming Villadsen, Allerød Kommune Egon Petersen, Solrød Kommune Morten Bjørn, Albertslund Kommune

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

NST Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov NST-210-00014 Referat fra møde den 20.11 2018 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Mødedeltagere: Jesper Kuhre, Greve Kommune Benedict Moos, Greve Kommune Tommy Kofoed, Greve Kommune Morten Vincents, Roskilde

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

SNS Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Østsjælland SNS-217-00022 Referat fra møde den 11. marts 2009 i brugerrådet Mødedeltagere: SC Steen Christiansen, Albertslund Kommune CN Christian Nejstgaard, Allerød Kommune ABH

Læs mere

Naturnær skovdrift i statsskovene

Naturnær skovdrift i statsskovene Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår 2005 Titel: Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår Udgivet af: Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Fotos: Lars Gejl/Scanpix,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet

Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet Notat Referat fra møde den 22. november 2017 i brugerrådet Østsjælland J.nr. NST-210-00007 Mødedeltagere: Gunnar Brüsch, Friluftsrådet (Det Danske Spejderkorps) Helle Bomgaard, Friluftsrådet (Danske Handicaporganisationer)

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 8/ kl

Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 8/ kl j.nr. NST-210-00001 Referat af møde i Brugerråd SØ, Naturstyrelsen Vestsjælland d. 8/12 2015 kl. 15.00 Deltagere: Bjørn Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Manne Suadicani, Ringsted kommune Christina

Læs mere

Naturforyngelse i nål

Naturforyngelse i nål Foto 1. Under de gamle sitka står en rig opvækst af sitka, cypres, lærk og grandis. Naturforyngelse i nål på meget kuperet jord Hem Skov ved Mariager ligger på stærkt kuperet jord. Jorden er næringsrig

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

SNS Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet

SNS Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet Skov- og Naturstyrelsen Københavns Statsskovdistrikt Mødedeltagere: SNS-217-00022 Referat fra møde den 14. november 2007 i brugerrådet ABH Anna Bodil Hald, DN (Samråd for Storkøbenhavn) ML Mogens Lethraborg,

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Danmarks Naturfredningsforening Att.: Ove Løbner Via e-post: o.loebner@vip.cybercity.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl i vær. S-092

Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl i vær. S-092 Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 MOF Alm.del Bilag 16 Offentligt Foretræde for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg onsdag den 10. oktober 2018, kl. 13.15 i vær. S-092 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om driften af statsskovene (beretning nr. 7/02) I. Indledning 1. Jeg afgav den 11.

Læs mere