Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl"

Transkript

1 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl Sagsnr. 15/43 Maren Munk-Madsen Tel.: Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Bent Hansen, Carl Holst, Sophie Hæstorp Andersen, Jens Stenbæk, Ulla Astman, Leila Lindén, Poul-Erik Svendsen, Charlotte Fischer, Per Larsen, Lise Müller, Henrik Thorup, Jess V. Laursen, Martin Geertsen, Susanne Langer Anne V. Kristensen, Susanne Eilersen, Susanne Lundvald Bo Johansen, Jens Gordon, Jacob Stengaard Madsen, Jens Andersen, Svend Særkjær Deltagere fra Adam Wolf, Kristian Heunicke, Erik Jylling, Gitte Bengtsson, Susse Maria Holst, Katrine Tang sekretariatet: (referent)

2 Side 2 1. Formandens meddelelser, sagsnr. 15/43 Rigsrevisionens beretning om hospitalernes brug af personaleressourcer Formanden orienterede om den netop offentliggjorte rapport, og et notat om konklusionerne blev omdelt. Monitoreringstal for udredning, somatik Formanden orienterede om seneste monitoreringstal, som blev offentliggjort fredag den 13. marts. 2. Godkendelse af åbent referat af møde den 26. februar 2015 i Danske Regioners bestyrelse, sagsnr. 15/43 Bestyrelsen godkendte referatet. 3. Danske Regioner Regnskab 2014, sagsnr. 15/620 Danske Regioners regnskab for 2014 blev godkendt. Regnskab og revisionsprotokollater blev underskrevet. Bestyrelsen bad sekretariatet om at få foretaget en analyse af behovet for at revurdere den nuværende aktiestrategi. Danske Regioners regnskab aflægges i overensstemmelse med årsregnskabslovens regler for klasse A virksomheder. Årsregnskabet er revideret af BDO Kommunernes Revision Godkendt revisionsaktieselskab. Danske Regioners resultatopgørelse for 2014 udviser et driftsunderskud på 35,4 millioner kroner. De finansielle poster før urealiserede kursgevinster udviser et overskud på 3,17 millioner kroner, idet der er indtægter på 10,9 millioner kroner og omkostninger på 7,8 millioner kroner. Driftsresultatet før urealiserede kursgevinster udgør dermed -32,2 millioner kroner. Dette er en forbedring på 6,6 millioner kroner i forhold til det budgetterede driftsresultat for 2014 på -38,8 millioner kroner. Med de urealiserede kapitalgevinster på 6,4 millioner kroner fås et underskud af foreningens drift på 25,8 millioner kroner. Hertil kommer 2,7 millioner kroner i udgifter til projekter, der er bevilget som flerårige rammebevillinger. Resultatet af foreningens drift er dermed et underskud på 28,5 millioner kroner.

3 Side 3 Danske Regioners balance pr. 31. december 2014 balancerer med 736,7 millioner kroner. Egenkapitalen udgør ultimo ,7 millioner kroner, hvilket er et fald på 28,5 millioner kroner i forhold til primo egenkapitalen. 4. Opsamling på temadrøftelsen om kræft, sagsnr. 15/257 Bestyrelsen drøftede forslaget til analyser og initiativer på kræftområdet. Der var enighed i bestyrelsen om, at der er behov for at analysere de regionale forskelle med henblik på at kunne nedbringe de variationer, der ikke kan forklares. Bestyrelsen bad om, at forslagene konkretiseres yderligere i sundhedsudvalget og sundhedsdirektørkredsen. Bestyrelsen bad om løbende at blive præsenteret for resultater af initiativerne og analyserne samt for udviklingen i forløbstider. Som opfølgning på bestyrelsens temadrøftelse på kræftområdet foreslår sekretariatet en række analyser på kræftområdet, der primært fokuserer på en bedre forståelse af regionale forskelle samt initiativer, der kan tænkes at medvirke til at nedbringe uforklarede variationer. 5. Forslag om at ophæve forsinkelsen på borgernes adgang til egne data i sundhedsjournalen, sagsnr. 14/2723 Bestyrelsen godkendte, at den eksisterende forsinkelse i Sundhedsjournalen på borgernes adgang til egne data ophæves. Bestyrelsen opfordres til at tage stilling til, hvorvidt man skal ophæve de eksisterende forsinkelser på borgernes adgang til egne data i sundhedsjournalen. Ophævelsen af forsinkelsen har fordele og ulemper. En ophævelse er i tråd med regionernes og Danske Regioners værdier, for eksempel afspejlet i Borgernes Sundhedsvæsen. 6. Danske Regioners EU-prioriteringer 2015, sagsnr. 15/237 Bestyrelsen godkendte Danske Regioners EU-prioriteringer 2015.

4 Side 4 Bestyrelsen pegede på, at det, jf. drøftelserne under dagsordenens punkt L2, også kan overvejes at undersøge mulighederne for et tættere europæisk samarbejde om medicinindkøb. Bestyrelsen efterlyste endvidere en mere offensiv tilgang fra Danske Regioner i forhold til mobil- og bredbåndsdækning. Ligesom der også på sundhedsområdet bør være fokus på udfordringer og muligheder i forbindelse med patientog medarbejdermobilitet. Danske Regioners EU-interessevaretagelse er målrettet de 21 indsatsområder, som bestyrelsen har udpeget i bestyrelsens strategi- og arbejdsprogram Danske Regioner bruger sin interessevaretagelse i EU-systemet på de områder, hvor beslutninger i EU-systemet kan påvirke bestyrelsens indsatsområder i en positiv retning eksempelvis vedrørende udvikling af det regionale demokrati, men også på sager, hvor EU-lovgivning risikerer at lægge hindringer i vejen for nogle af Danske Regioner indsatsområder, f.eks. datadrevet kvalitetsudvikling. I bl.a. EU s Regionsudvalg er danske regionale politikere med til at behandle størstedelen af de EU-sager, Danske Regioner har interesser i. Det sker på de møder årligt, hvor en eller flere danske medlemmer af Regionsudvalget deltager. 7. Anvendelse af plasmamidler fra Amgros, sagsnr. 14/218 Bestyrelsen godkendte, at plasmamidlerne fra Amgros kan anvendes til forskning og kvalitetsudvikling, og at den del, der anvendes til forskning, overføres til regionernes uafhængige medicinpulje dog således, at kvalificerede forskningsprojekter på blodområdet skal have fortrinsret til de midler i medicinpuljen, som vil komme fra plasmamidlerne. Danske Regioner modtager en mindre andel af det beløb, som Amgros får for at sælge plasma (væsken i blodet) til produktion af lægemidler. En del af dette beløb udbetales til Bloddonorerne i Danmark. De resterende midler er, i henhold til bestyrelsens beslutning i juni 2009, blevet anvendt til forskning inden for blodområdet. På baggrund af en øget interesse for regionernes uafhængige medicinpulje, samt muligheden for at understøtte den fællesregionale Patient Blodmanagement (PBM) indsats, foreslås det, at plasmamidlerne (fratrukket beløbet til bloddonorerne) kan anvendes til kvalitetsudvikling og forskning, samt at de

5 Side 5 midler der i dag afsættes til forskning fra Blodpuljen overføres til regionernes uafhængige medicinpulje. 8. Implementering af EU-forordning om kliniske forsøg med lægemidler, sagsnr. 15/285 Bestyrelsen besluttede at støtte ministeriets forslag om at nedsætte 1-3 ekstra videnskabsetiske komitéer sekretariatsbetjent af Den Nationale Videnskabsetiske Komités (DNVK s) sekretariat, men at de nye komitéer sammensættes med lige mange lægmænd og fagpersoner. Bestyrelsen bad endvidere sekretariatet om at arbejde videre med et forslag til en fremtidig model, hvor de regionale videnskabsetiske komitéer igen skal behandle ansøgninger om registerforskning. Europa-Parlamentet og Ministerrådet vedtog i foråret 2014 en ny forordning om kliniske forsøg med lægemidler. Formålet med forordningen er bl.a. at tiltrække flere kliniske forsøg med lægemidler til Europa. Forordningen forventes at træde i kraft fra maj Forordningen stiller nye krav til proceduren for vurdering af lægemiddelforsøg, herunder bl.a. snævrere tidsfrister og tættere koordinering mellem Sundhedsstyrelsen og det videnskabsetiske komitésystem, samt mellem de berørte EU-lande. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har på den baggrund foreslået, at den videnskabsetiske vurdering af lægemiddelforsøg tages ud af de regionale videnskabsetiske komiteer og samles i særskilt(e) videnskabsetiske komité(er), der sekretariatsbetjenes af Den Nationale Videnskabsetiske Komités (DNVK s) sekretariat. Der kan være god grund til at bakke op om ministeriets forslag, da de regionale videnskabsetiske komiteer og deres sekretariater vil få svært ved at leve op til de nye krav for vurderingen af lægemiddelforsøg. Derudover tyder meget på en stigning i de øvrige forsøg anmeldt til komitesystemet. Danske Regioner er dog ikke enig med ministeriet i, at de nye komiteer modsat de nuværende regionale komitéer skal have et mindretal af lægmænd overfor fagpersoner.

6 Side 6 9. Status for udredningsret og differentieret behandlingsret i psykiatrien, sagsnr. 14/159 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Siden 1. september 2014 har børn, unge og voksne med psykisk sygdom haft ret til hurtig udredning inden for to måneder og en differentieret ret til behandling. Fra 1. september 2015 har patienterne ret til hurtig udredning indenfor én måned. Dermed har mennesker med psykisk sygdom helt samme rettigheder som øvrige patienter. Regionerne anvender VenteInfo.dk som indikator for, om regionerne efterlever retten til hurtig udredning. Venteinfo.dk vil blive anvendt frem til medio Herefter overtager den nationale monitorering af udredningsretten. Tal fra Venteinfo.dk indikerer, at det er muligt i hver enkelt region at efterleve retten til hurtig udredning. 10. Den lokale inddragelse i kommuner og regioner, sagsnr. 14/2032 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Økonomi- og indenrigsministeren annoncerede i sin tale på KL s Topmøde den 12. marts, at regeringen vil tage initiativ til at aftale et forpligtende samarbejde med KL og Danske Regioner, for at forbedre den lokale inddragelse. Udmeldingen sker på baggrund af den netop offentliggjorte rapport Serviceeftersyn af kommunale og regionale høringsregler, der vedrører de lovfastsatte regler om lokale høringer i kommuner og regioner. 11. Høring vedr. udkast til lovforslag om ændring af retsplejeloven (spiritusblodprøver), sagsnr. 15/523 Bestyrelsen godkendte høringssvaret, men bad sekretariatet om at tage kontakt til Justitsministeriet og foreslå, at opgaven fremover varetags som en sygehusopgave. Justitsministeriet har udsendt et lovforslag, der ønsker at gøre op med lægernes patent på udtagelse af de såkaldte spiritusblodprøver. Med forslaget ønskes, at blodprøveudtagningen også kan foretages af andre sundhedspersoner.

7 Side 7 Danske Regioner hilser i høringssvaret forslaget velkommen, men rejser dog også nogle delegationsmæssige problemstillinger. 12. Kampagne om Det gode lægebesøg, sagsnr. 14/436 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Borgerne kender ikke i tilstrækkelig grad til de muligheder, der er for at optimere konsultationer i almen praksis. Derfor er PLO og Danske Regioner som en udløber af PLO-aftalen fra 2014, gået sammen om en kampagne, der skal oplyse borgerne om, hvordan de bruger deres praktiserende læge bedst muligt. Kampagnen, der består af plakater, film, online-annoncering mv., lanceres 11. april Næste møde, sagsnr. 15/43 Bestyrelsen godkendte, at næste møde holdes onsdag den 22. april 2015 kl i Aarhus. Næste bestyrelsesmøde er onsdag den 22. april 2015 i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling. 14. Eventuelt, sagsnr. 15/43 Undersøge mulighederne for en fusion af KL og Danske Regioner Formanden orienterede om KL s topmøde den marts og delegeretmødets ændringsforslag til forslaget om at undersøge mulighederne for en fusion. Bestyrelsen tog KL s beslutning om at udskyde en undersøgelse af mulighederne for en fusion af KL og Danske Regioner til efterretning, og konstaterede, at Danske Regioner samarbejder med alle dem, der kan og vil medvirke til at styrke borgernes sundhed og skabe vækst og beskæftigelse i hele Danmark.

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. august 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 18-08-2015 Sagsnr. 15/1655 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. februar 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-03-2015 Sagsnr. 15/36 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26.

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 26. maj 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 02-06-2016 Sagsnr. 16/64 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 27-04-2017 MDR-2017-00014 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 20. april 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. marts 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. marts 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 10-03-2016 Sagsnr. 16/60 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 21. april 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 21. april 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 27-04-2016 Sagsnr. 16/62 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. december 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 17-12-2015 Sagsnr. 15/739 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014)

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet den 7. februar 2014) Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-02-2014 Sagsnr. 14/355 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: ma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m. fl. 07-03-2017 MDR-2017-00012 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 2. marts 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 29. september 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-10-2016 Sagsnr. 16/69 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-10-2017 EMN-2017-01847 1090806 Maren Munk-Madsen Åbent referat af møde den 12. oktober 2017 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Bent Hansen,

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 10. april 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 29-04-2014 Sagsnr. 14/1468 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse 2014-2018

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22. januar 2015

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22. januar 2015 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 23-01-2015 Sagsnr. 15/35 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse den 22.

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014

Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 26. september 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 31-10-2014 Sagsnr. 14/1956 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 11042013 Sagsnr. 13/582 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 05042013

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 5. december 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 06-12-2014 Sagsnr. 14/1960 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 4. februar 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 4. februar 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 09-02-2016 Sagsnr. 16/59 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-04-2018 EMN-2018-00010 Maren Munk-Madsen Referat af møde den 12. april 2018 i Danske Regioners bestyrelse Deltagere: Afbud: Regionsdirektører: Deltagere

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 13-03-2013 Sagsnr. 13/467 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 3. september 2015 kl. 10.30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 08-09-2015 Sagsnr. 15/736 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14. marts 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 18-03-2014 Sagsnr. 14/580 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 14.

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag den 28. august 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag den 28. august 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners Bestyrelse 2014-2018 m.fl. 04-09-2014 Sagsnr. 14/1747 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners Bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014 2018 m.fl. 19-05-2017 EMN-2017-01842 1054823 Maren Munk-Madsen Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 18. maj 2017 kl. 10.30 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 04-10-2012 Sagsnr. 11/1678 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl. 10.30

Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 19. marts 2015 kl. 10.30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 12-03-2015 Sagsnr. 15/43 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åben dagsorden for møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 13:00 i Allinge Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19-06-2012 Sagsnr. 12/1047 Anette Budtz-Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 14032012 Sagsnr. 12/335 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 02032012

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. december 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. december 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 21-12-2016 Sagsnr. 16/72 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl

Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. Åbent referat af møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 24. august 2017 kl. 10.30 31-08-2017 EMN-2017-01845 1078053 Maren Munk-Madsen

Læs mere

Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Åbent referat af møde den 8. februar 2018 i Danske Regioners bestyrelse 15-02-2018 EMN-2018-00007 1126732 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 23-05-2013 Sagsnr. 13/820 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 31. oktober 2014 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den 31. oktober 2014 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 04-11-2014 Sagsnr. 14/1958 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 27. oktober 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 27. oktober 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 31-10-2016 Sagsnr. 16/70 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation

Referat fra møde i Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation Medlemmerne af Danske Regioners Udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde 2014-2018 (USE) m.fl. 20-04-2015 Sagsnr. 15/137 Bodil Egelund Christensen Tel.: 3529 8181 E-mail: bec@regioner.dk Referat

Læs mere

Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse

Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Åbent referat af møde den 14. december 2017 i Danske Regioners bestyrelse 20-12-2017 EMN-2017-01850 1107169 Maren Munk-Madsen Deltagere: Bent Hansen, Stephanie

Læs mere

Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 16. maj 2019 i Danske Regioners bestyrelse 22-05-2019 EMN-2019-00137 1279458 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 03-10-2013 Sagsnr. 13/1506 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 20-06-2013 Sagsnr. 13/1004 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 30082011 Sagsnr. 11/1353 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den kl. 11:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 19122011 Sagsnr. 11/2119 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den kl. 16:00 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 27042011 Sagsnr. 11/658 Annette Budtz Jørgensen Tel.: 3529 8263 Email: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse onsdag den 13042011

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. maj 2014

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 15. maj 2014 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 22-05-2014 Sagsnr. 14/1182 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 29-10-2012 Sagsnr. 12/1849 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag

Læs mere

Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 8. november 2018 i Danske Regioners bestyrelse 15-11-2018 EMN-2018-00015 1238304 Maren Munk-Madsen Deltagere: Stephanie Lose, Ulla

Læs mere

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. T I L L Æ G S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den kl. 10:30 Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. 06-06-2012 Sagsnr. 12/916 Annette Budtz- Jørgensen Tel.: 3529 8263 E-mail: abj@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse fredag den

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 8. oktober 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 12-10-2015 Sagsnr. 15/737 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 25. august 2016 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 25. august 2016 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 01-09-2016 Sagsnr. 16/68 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag.

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, vil gerne takke for muligheden for at komme med bemærkninger til ovennævnte lovforslag. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse sum@sum.dk sbpe@sum.dk 1. november 2013 Høringssvar over udkast til forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klageog erstatningsadgang inden for sundhedsvæsnet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 12. november 2015 kl

Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag den 12. november 2015 kl Medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse 2014-2018 m.fl. 19-11-2015 Sagsnr. 15/738 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat fra møde i Danske Regioners bestyrelse torsdag

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet. Kl på Psykiatrisk Center Hvidovre, Brøndbyøstervej

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet. Kl på Psykiatrisk Center Hvidovre, Brøndbyøstervej K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Regionsrådet UNDERUDVALGET FOR PSYKIATRI OG SOCI- AL Onsdag den 18. februar 2009 Kl. 16.30 på Psykiatrisk Center Hvidovre, Brøndbyøstervej 160, 2605 Brøndby Møde

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 13. december 2018 i Danske Regioners bestyrelse 20. december 2018 EMN-2018-00016 1247848 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Stephanie

Læs mere

Revisionsfirma BENT MADSEN

Revisionsfirma BENT MADSEN Revisionsfirma BENT MADSEN Registrerede Revisorer FRR Registreret revisionsanpartsselskab Dansk Keratocunus Forening v/lone Bruun Dr. Priemes Vej 10. 1. tv. - 1854 Frederiksberg C Årsrapport 1. september

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Mødetid: Bestyrelsesmødet torsdag den 19. marts 2015 kl Mødedeltagere: Anders Lange Andersen AA Britt Kisak Baumhauer Dorte Kjær Lauridsen

Mødetid: Bestyrelsesmødet torsdag den 19. marts 2015 kl Mødedeltagere: Anders Lange Andersen AA Britt Kisak Baumhauer Dorte Kjær Lauridsen Boligorganisationen Grønnevangen, Kolding Boligorganisationen Grønnevangen - Bestyrelsesmøde Mødetid: Bestyrelsesmødet torsdag den 19. marts 2015 kl. 17.00 Mødested: Fælleshuset, Solsikkehaven, Kolding

Læs mere

Høringssvar vedr. lovudkast om ret til hurtig udredning og behandling i psykiatrien

Høringssvar vedr. lovudkast om ret til hurtig udredning og behandling i psykiatrien Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att: Susanne Beck Petersen Holbergsgade 6 1057 København K Høringssvar vedr. lovudkast om ret til hurtig udredning og behandling i psykiatrien 23-10-2013 Sag nr.

Læs mere

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 DAGSORDEN Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl. 10 15 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Valg af formand 2. Politikeroplæg: Henrik Appel Esbensen

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019

Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019 Indsatsområder på sundhedsområdet for 2019 Sundhedsbrugerrådet 6. september 2018 1 Baggrund regionsrådets udvælgelse af indsatsområder på sundhedsområdet September 2017: Regionsrådet vedtager ny sundhedsplan.

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse mandag den 19. marts 2007 Tilstede: Birgit Andersen, Danske Regioner Anita Bak Johansen, FOA Lotte Meilstrup, FOA Mariana Roslyng-Jensen,

Læs mere

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet fredag den )

Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som følge af aflysning af mødet fredag den ) Medlemmerne af Danske Regioners Bestyrelse m.fl. 16-12-2013 Sagsnr. 13/2286 Maren Munk-Madsen Tel.: 3529 8165 E-mail: mma@regioner.dk Åbent referat af skriftlig votering i Danske Regioners Bestyrelse (som

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Torsdag den 22. juni 2006 Kl. 18.30 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Pernille Jensen

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALGET VEDR. SUNDHED Tirsdag den 20. juni 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget Tirsdag den 20. juni 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 4 Møde nr. 3 Medlemmer: Vibeke Rosdahl Jens-Ole Andersen Sophie

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL

BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL BESLUTNINGER REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALGET VEDR. PSYKIATRI OG SOCIAL Tirsdag den 28. november 2006 Kl. 19.00 Amtsgården i Hillerød, Mødelokale H4 Møde nr. 8 Medlemmer: Pernille

Læs mere

Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse

Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse Til medlemmerne af Danske Regioners bestyrelse m.fl. Referat af møde den 7. februar 2019 i Danske Regioners bestyrelse 13-02-2019 EMN-2018-02753 1257748 Maren Munk-Madsen Deltagere: Afbud: Regionsdirektører:

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten Dato 18. december 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 42 Mødedato: 15. december 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 1, 5. sal Kl. 13.45 til 14.30 deltog

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum)

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Tid og sted: 19.

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER SUNDHEDSUDVALGET :00. Mødelokale på regionsgården. Sundhedsudvalget - mødesager

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER SUNDHEDSUDVALGET :00. Mødelokale på regionsgården. Sundhedsudvalget - mødesager DAGSORDEN Sundhedsudvalget - mødesager SUNDHEDSUDVALGET MØDETIDSPUNKT 28-10-2015 13:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Lene Kaspersen Afbud Susanne Due Kristensen Karin Friis Bach Formand

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 27. november 2012, kl. 14.00 16.30 3. december

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Sekretariat: Marie Schack Københavns Kommune Conni Christiansen Region H, Center for Sundhed

Sekretariat: Marie Schack Københavns Kommune Conni Christiansen Region H, Center for Sundhed KONKLUSIONER Møde i: Arbejdsgruppen Sundheds-it og elektronisk kommunikation Dato: Torsdag den 1. sep 2016 Kl.: 14:00-16:00 Sted: Region Hovedstaden, Kongens Vænge 2, Hillerød; Lokale H4 Deltagere: Formandskab:

Læs mere

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen

Afbud Jørgen Schøler Kristensen, Frank Ingemann Jensen og Jean Hald Jensen 20-05-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 26333/11 Thomas Birk Andersen Tel. 3529 8270 Referat af 5. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 12. maj 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere