KOMMANDANTGÅRDEN STOREGADE 42 RØNNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOMMANDANTGÅRDEN STOREGADE 42 RØNNE"

Transkript

1 KOMMANDANTGÅRDEN STOREGADE 42 RØNNE HISTORIE Ændringer fra 1846 til 2009 NIELS-HOLGER LARSEN MARTS 2009

2 En af Rønnes store gårde Kommandantgården etableret 1846 Indledning Kommandantgården er blandt Rønnes større ældre gårde med rødder tilbage i 1600-tallet, hvor den da var en trelænget gård med forhus mod Storegade alt i bindingsværk. I 1700-tallet kom en fjerde længe til den østre som senere blev flyttet til Møllegade i Rønne. De ældste rester kan i dag findes i nordre længe ud mod Rosengade. I 1845 købte Fattigkommissionen i Rønne hele ejendommen med henblik på at flytte den østre bindingsværkslænge til Møllegade, hvor længen skulle genopføres som arbejdshus. Dette eksisterer stadig, kaldet Marie Koefoeds Stiftelse - ligeledes fredet. Straks efter Fattigkommissionens køb og flytningen af østre længe købte Kommandant P.H. Schøning gården. Han rev straks forhuset i bindingsværk mod Storegade ned, for at opføre et fornemt herskabeligt grundmuret forhus, der stort set er uændret siden sin opførelse. Det meste af nordre længe, som er sammenbygget med forhuset udgjorde tilsammen selve kommandantboligen med store repræsentative lokaler i forhuset. I søndre sidelænge, der ligeledes var sammenbygget med forhuset, blev der indrettet kontorer tæt ved forhuset resten af længen var udnyttet til karlekammer, heste- og kostald, samt lo og laderum. 2 Schøning købte og bekostede selv ombygningen fra købmandsgård til kommandantgård, og da gården stod færdig i 1848 blev den overtaget af staten, der herefter ejede og brugte den til sit formål i 160 år indtil 2008, hvor den blev solgt til den nuværende ejer Gunner Ruben. I det følgende fokuseres der på gårdens ændringer gennem tiden, og især forhus og nordre længe, idet nærværende beretning skal understøtte vurdering af kommende ændringer overfor fredningsog byggemyndigheder efter det nylige ejerskifte til privat ejer, der ønsker af udleje gården til boligformål og liberalt erhverv. Denne Redegørelse er udarbejdet for ejeren Gunner Ruben, ved Sydfyenske Holding A/S.

3 Situationsplan med angivelse af bygningerne alder / opførelse. Halvdelen af søndre længe har i mange år været udlejet til kontorer, den anden halvdel blev sidst i 1800-tallet solgt til naboen Hjorths keramikfabrik. Til ejendommen hører en mindre bindingsværksbygning, der fungerer som udhus og havestue, (bygning 4) - til den meget store have, der er naturfredet. I forbindelse med dette havehus ligger en garage og mindre udhuse (5 og 6) disse danner en selvstændig enhed som den anden side af indkørselsporten ud mod Rosengade. 3 Gårdspladsen fungerer for en stor del som parkeringsplads, og haven er opdelt i en større køkkenhave og en prydhave med ældre frugttræer. I det følgende redegøres for Kommandantgårdens etablering i 1846, samt dens ændringer og anvendelse frem til i dag.

4 4 Kommandantgården Viser med stor sandsynlighed det oprindelige udseende fra kommandant Schønigs tid.

5 I en brandtaksation fra 1847, hvor forhuset er nyopført og de øvrige længer ombygget, beskrives de enkelte længer således: a, Forhus 17 Fag nedrevet og igjen opført af Grundmur 15 Fag 47 Alen lang,12 Alen bred med Brandgavle og Tegltag, indrettet til Sal, 3 Stuer, et Cabinet og 2 Forstuer. Oven paa en Qvist paa 3 Fag med Frontspids, indrettet til Stuer og Kamre. Under Bygningen findes Kjelder paa 4 Fag; den taxeredes for 250 Rbdl. Pr. fag = 3750 Rbdl (vist til venstre herfor) b, en Længde i Nord paa 19 Fag næsten aldeles ombygget, af Ege og Fyrrebindingsværk, murede Vægge, anordningsmæssig Gavl og Tegltag, indrettet til Stue, 3 Kamre, Kjøkken, 2 Spisekamre, Corridor, Folkestue, 2 Forstuer, Bryggers og Vognremise, taxeredes for 1900 Rbdl. 5 Parolstuen har været et mødelokale for militsen. Nordre længe er blevet ombygget, men de gamle døre fra 1700-tallet er genanvendt. c, en længde i Øster nedrevet. Det var denne længe C, der blev genopført i Møllegade til Arbejdshus kaldet Marie Koefoeds Stiftelse. Den fungerer i dag som ældreboliger.

6 d, en Længde i Syd paa 23 Fag af Ege og Fyrrebindigsværk, murede Vægge, anordningsmæssig Gavl og Tegltag, indrettet til Contoir, 2 Kamre, 2 Forstuer, Karlekammer, Geschirkammer, Hestestald, Koestald og Loe, alt med Loft over, samt Lade, a Fag 80 Rbdlr.= 1840 Rbdlr. På tegningen til venstre af søndre længe samt ovenstående beskrivelse af samme, fremgår det, at der har været landbrugsdrift til Kommandantgården. Avlsjorden lå nordøst for byen der hvor Stadion i dag ligger. To til tre rum har dog hørt til Kommandantens administration, og det kunne se ud til, at kommandanten har haft adgang fra sin bolig via den lille forstue tæt ved forhuset. I brandtaksationen nævnes også at en nordre længe og en Hodde (tilbygning) er blevet nedrevet siden forrige taksation i 1837 inden den blev omdannet til Kommandantgård med det store nybyggede stuehus. Der er således blevet ryddet op i den gamle købmandsgård, da Kommandant Schøning købte den i 1845 og indrettede sig med en præsentabel bolig med plads til selskabelighed og gæster, samt en administration af militæret på Bornholm færdigbygget i Senere omkring 1851 byggede Schøning Havehuset, og har sikkert i den anledning skabt den store have.

7 1880erne til 1946 På plantegningen fra 1943 fremstår bygningerne relativt uændrede siden 1880-erne. Der er sket ombygninger i søndre længe, hvor kontorlokaler og arkiv er indrettet dog med et stort brændselsrum i østre ende. I nordre længe er der i Parolstuen indrettet kontor for udskrivningsvæsnet (session for værnepligtige) formentlig i 1930erne. Og der er kommet et ekstra pigekammer. Siden tegningen af gården i 1867 som detaljeret er beskrevet ovenfor er der først fra 1943 en plantegning. Vi ved dog at den østre halvdel af søndre længe blev overtaget af Hjorts Keramikfabrik i 1880erne. Landbrugsdriften fra Kommandantgården er sikkert også forsvundet samtidigt, idet stalde og andre rum til landbrugsdriften netop lå i den afgivne halvdel. 7 Tegning 1943, med indtegnede skorstenssløjfninger (kryds) i 1946.

8 1946 Efter Anden verdenskrig, og efter Kommandant Waage-Petersens død 4. februar 1946, samt formentlig pga. beslutningen om etableringen af Almegårds Kaserne udarbejdes der i foråret og sommeren 1946 projekt til ændringer i kommandantgården. Det er især i de administrative rum, der ændres, bortset fra moderniseringer i boligen med centralvarme, hvorefter flere skorstene fjernes. Desuden kom der udvidelser med garage og udhuse vest for havehuset. 8 Projekt, april 1946, til ombygning af søndre længe og chefkontor til obersten. Blandt de skorstene, som fjernes, var der en mellem den store Festsal og Chefkontoret Oberstens kontor. Ved denne ændring flyttedes døren hen i midten af skillevæggen som det stadig er i dag. Forhuset fik nu et fuldt gennemkig gennem hele huset fra gavl til gavl. I søndre længe sløjfedes den lille forstue tæt ved forhuset, og der indrettedes regulære kontorer med arkiv og skriverstue. Facaden fik det udseende, som den har i dag. Kontorindretningen er dog senere ændret med indretning i tagetagen i 1982.

9 Nordre længes østre ende, juni I den nordre længe sker der hovedsagelig ændringer i den østre ende. Her indrettedes den gamle vognremise til kontor med et arkiv. Det ser ud til at en del af facaden blev fornyet og forsynedes nu med fodrem. Det tidligere Udskrivningskontor fik muret en meget solid boks med ståldør den findes stadig. Fra kontorerne var der adgang til toilet gennem en lang gang på nordsiden. Det samme toilet blev sikkert også benyttet af tjenestepigerne, der havde to kamre med håndvask. Indretningen er stort set som i dag blot er nu de to pigekamre slået sammen til et soveværelse eller pigekammer, og der er i gangen etableret håndvask og brusekabine.

10 Som følge af omlægningen af den forsvarsmæssige administration og oprettelsen af Almegårds Kaserne, blev en del af de administrative funktioner udflyttet fra Kommandantgården. Udskrivningskredsen, der havde kontorer i Nordre længe, blev i 1970-erne udflyttet. Kontorerne i nordre og søndre længer blev i en periode anvendt af Hjemmeværnet samt af andre instanser med relation til forsvaret. Senest blev kontorerne i Nordre længe anvendt af Forsvarsmuseet. Kontorerne i Søndre længe blev i 1982 ombygget med kontor og depotrum i loftetagen. Lokalerne udlejedes senere til Danmarks Lærerforening, der fortsat har kontorer i Søndre længe. 10 Projekt til Søndre længe 1982.

11 Med skiftende oberster er deres bolig i forhuset og nordre sidelænge løbende blevet moderniseret. Forhuset fik i 1989 en grundig istandsættelse med nyt tag, nye vinduer og en ny hoveddør. Rumindretningen blev dog ikke ændret, og er heller ikke siden ændret. Løbende er badeværelse og køkken i nordre sidelænge blevet moderniseret udskiftes fejlagtigt udførte vinduer i facaderne mod gården udvides bygningsfredningen med Havehus og stengærde mod Rosengade. Et planlagt istandsættelsesprojekt fra 2005 til Havehuset blev ikke gennemført, men en ny dør i gavlen blev dog isat. I forbindelse med omstruktureringer i forsvaret, hvor oberstembedet blev flyttet fra Bornholm blev den gamle Kommandantbolig overflødig, og Forsvarsministeriet valgte at afhænde hele ejendommen i Kommandantgården ejes nu af Gunner Ruben, der udlejer hele eller dele af ejendommen, som der findes mulighed for det. Nuværende anvendelse bolig / erhverv / udhus 11 Den nuværende anvendelse afspejler kommandantgårdens anvendelse helt tilbage til dens etablering som offentlig kommandantgård, og grundens størrelse og udstrækning er uændret dog er den del af søndre længe samt et mindre areal hertil blevet afhændet sent i 1800-tallet til naboen Hjorths Fabrik, hvor den stadig finder anvendelse til brænderi i keramikproduktionen.

12 Bygningshistoriske elementer antikvariske værdier 12 Stueplan af de tre længer samt havehus med garage- indsat nederst til højre.

13 13 Loftplan signaturer: se stueplan forrige side (blå:1846, gul: 1989)

14 BILAG Kronologi oplysninger undersøgelser Årstal Begivenhed Bemærkning / kilde 1845 Rønne Byråd køber gården af enkefru K.Thorsen,1948 (BM). Winsløw Østre længe rives ned og genopføres i Møllegade K.Thorsen,1948 (BM). Niels-Holger Larsen: Marie Kofoeds stiftelse i Rønne, i fra Bornholms Museum P.H. Schøning bygger forhus 1847 Brandtax over det nye forhus og resten af bygningerne K.Thorsen,1948 (BM). Her nævnes også hvilke bygninger der er revet ned Gården sælges til Statskassen K.Thorsen,1948 (BM) Havehuset opføres P.H.Schøning 1867 M.E.Fallesen bliver kommandant 1867 Plantegning med rumbetegnelser 20 år efter opførelsen af forhuset sikkert et udtryk for den oprindelige udformning. Kopi af tegning, udført 1965 af Jan Harvest forsvarets arkiver Del af søndre længe frasælges/lejes til K.Thorsen,1948 (BM). Hjorths s fabrik Spildevandsledninger Tegn af K. Thorsen. T&M arkiv byggesag J.Th Waagetersen bliver kommandant. K.Thorsen,1948 (BM) Tegning af hele gården, mål 1:100 Ses på tegning 201. Der nævnes flere andre tegninger ca. fem mangler ( kan de findes i Hærens Arkiv) T&M arkiv byggesag Byggeanmeldelse med nedrivning af skorstene. Projekt til Havehus og garager m.m. og kontorer i ndr. sidelænge Der nævnes flere andre tegninger ca. fem mangler (kan de findes i Hærens Arkiv). Spildevandsledning. Ser ud til at der lægges centralvarme ind. Skorstene nedrives døre i kommandantkontor bliver nok flyttet, og kontorer ændret i søndre længe. T&M arkiv byggesag Waagepetersen dør Avisartikel om gården Bornh.Tid. K.Thorsen. T&M arkiv byggesag Haven fredes 1973 Grundplan 1:200 FBT 1981 Projekt til indretning af kontorer i T&M arkiv byggesag. 14

15 Årstal Begivenhed Bemærkning / kilde søndre sidelænge Vinduer produceres Torben Olesen godkender vinduer Istandsættelse Tag omlægges. NHL registrerer som konsulent for Planst Hoveddør udskiftes Ansøgn. Planstyrelsen. NHL konsulent/tegning 1996 Restaurering af bindingsværk på Rapport og projekt fra FBT søndre længes sydside 1999 Undersøgelse af Havehus. NHL / FBT Forkerte vinduer udskiftes mod gård i FBT NHL konsulent. ndr. og sdr. længe 2001 Bygningskomplekset gennemgås Fotos og beskrivelse til KUAS ved NHL Fodrem udskiftes i ndr. længes NHL-fotos. østende Udvidelse af fredning med havehus og Efter gennemgang 2001 mur 2005 Istandsættelsesforslag til Havehus NHL/FBT 2006 Vedligeholdelsesgennemgang NHL/FBT 2008 Sidste oberst flytter ud og gården sættes til salg Gunner Ruben køber gården 15 Niels-Holger Larsen

RØNNE Storegade 42. Oversigt hele ejendommen

RØNNE Storegade 42. Oversigt hele ejendommen RØNNE Storegade 42. Kommandantboligen. Forhuset (1846-47) med sidelænger (før 1761, ombygget 1846-47). F. 1919. 407 046609 001 Forhus med sidelænger (2 stk.) Oversigt hele ejendommen Kommandantgården er

Læs mere

KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE

KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE KLOKKETÅRNET RUTS KIRKE Ruts Kirke c. 1870 med det gamle tårn og før udvidelse af kirkegården mod vest, Foto; G. Støckel. Ældst kendte foto at Ruts Kirke. Klokketårnets historie og restaureringer NIELS-HOLGER

Læs mere

06 Carl Joseph Uttenthal og hans barndomshjem 2 Om Realgade 11/Storgade 11

06 Carl Joseph Uttenthal og hans barndomshjem 2 Om Realgade 11/Storgade 11 06 Carl Joseph Uttenthal og hans barndomshjem 2 Om Realgade 11/Storgade 11 Otto Uttenthal bor med sin familie i Realgade 11-13 hvor Borgerskolen ligger. Den gade hed indtil 1880 for Realgade. Følgende

Læs mere

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 Svaneke Rådhus - oktober 2007. Rådhusets historie og bevaringsværdi NIELS-HOLGER LARSEN 2008/2016 1 Indledning Denne redegørelse er en redigeret udgave

Læs mere

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 22,

Læs mere

OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT. Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner

OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT. Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner OVERSIGT OVER FREDNINGSEMNER I VIBORG AMT Geografisk fordeling af de indkomne fredningsemner 35 Morsø Kommune - Feggesundvej 53, Skarregaard, Sejerslev - Gl. Færgevej 32, Gammelgård, Sillerslev - Kirkesvinget

Læs mere

Mariager Lokalhistoriske Museum, Kirkegade 2-6, Mariager

Mariager Lokalhistoriske Museum, Kirkegade 2-6, Mariager Indledning Bygningskomplekset er beliggende på matrikel nr. 13a, 13e, og 13g, Mariager Bygrunde, Mariager og omfatter forhuset med Mariager Lokalhistoriske Museum, sidebygning mod nord med Den Gamle Biograf

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

AGRI PRÆSTEGRÅD ANSØGNING OM NEDRIVNINGSTILLADELSE GL. AVLS OG BEBOELSESBYGNINGER (sag 1858)

AGRI PRÆSTEGRÅD ANSØGNING OM NEDRIVNINGSTILLADELSE GL. AVLS OG BEBOELSESBYGNINGER (sag 1858) AGRI PRÆSTEGRÅD GL. AVLS OG BEBOELSESBYGNINGER 07.07.2016 (sag 1858) Agri præstebolig Ansøgning om nedrivningstilladelse Gl. avls og beboelsesbygninger INDHOLD Syddjurs Provsti Århus Stift Sag nr. 1858

Læs mere

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

16-4-2012. Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen Sag: Parcelhus Dato: 06-06-12 Sagsnr: F2012-02 Udarb. Af: Ellen Agger OVERSKRIFT Side 0 af 5 16-4-2012 BTH HASLEV BYGNINGSOPMÅLING Dette er en skoleopgave udarbejdet i 2. semester af bygningskonstruktøruddannelsen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MELLEMGADE 52 AALBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.10.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/851-0001 Kommune: Aalborg Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 7B MARIAGERFJORD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.10.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/846-0001 Kommune: Mariagerfjord Kommune Adresse:

Læs mere

SKOVFOGEDEN OG BONDENS BOLIG

SKOVFOGEDEN OG BONDENS BOLIG SKOVFOGEDEN OG BONDENS BOLIG HØRHAVEGÅRDEN HAR BÅDE FUNGERET SOM BOLIG FOR SKOVFOGEDEN OG SOM AVLSGÅRD, HVORFOR DER KAN FINDES FÆLLES TRÆK MED BÅDE SKOFVOGEDBOLIGEN OG BONDEHUSET. I FØLGENDE AFSNIT UNDERSØGES

Læs mere

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 Rekvirent: Jens Henrik Johansen Falkonergårdsvej 15, st. 1959 Frederiksberg C Tlf. 53 77 70 04 E-mail jenshenrikjohansen@gmail.com

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KANALBETJENTHUSENE VED LENDRUP VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 25.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/820-0001 Kommune:

Læs mere

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE

OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R OPPE SUNDBY GAMLE SKOLE FREDERIKSSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 07.02.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/250-0001 Kommune: Frederikssund

Læs mere

Lejligheden på 1. sal til venstre er indrettet til og anvendes som bolig. Lejligheden blev besigtiget den 17. juni 2019.

Lejligheden på 1. sal til venstre er indrettet til og anvendes som bolig. Lejligheden blev besigtiget den 17. juni 2019. 2 Denne bygningsbeskrivelse er udelukkende en beskrivelse af lejligheden, Sølvgade 20, 1. sal til venstre, fordi den ikke blev besigtiget i forbindelse med fredningsgennemgangen af ejendommen den 8. september

Læs mere

STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE

STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STRANDGÅRDEN VARDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 8.5.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2014-7.82.07/573-0001 Kommune: Varde Kommune Adresse: Skippervej

Læs mere

AGRI PRÆSTEGRÅD SYDLÆNGE

AGRI PRÆSTEGRÅD SYDLÆNGE AGRI PRÆSTEGRÅD SYDLÆNGE 11.01.2014 (sag 1858) Agri præstebolig sydlænge Ansøgning om nedrivningstilladelse INDHOLD Syddjurs Provsti Århus Stift Sag nr. 1858 Projektbeskrivelse Fotoregistrering Eksisterende

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 9 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 RUTS KIRKE Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 1 Indledning Ruts Kirke står overfor en indvendig vedligeholdelse i de kommende år. Menighedsrådet har

Læs mere

Fra tingsted til rådhus

Fra tingsted til rådhus Fra tingsted til rådhus Mange af os har sikkert en lidt romantisk forestilling om, hvorledes vore forfædre, i hvert fald de af dem der var udpeget som byernes eller sognenes forhandlere, holdt rådslagninger

Læs mere

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS

DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS DEN GAMLE RÅDSTUE SANDVIG FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS Sandvig Batteri ca. 1810 Bornholms Museum FRA TINGHUS TIL MEDBORGERHUS Den gamle rådstue i Sandvig Tæt op af en af de mange bornholmske skanser, helt

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LÅSBYGADE 61-65 KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.11.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse: Låsbygade

Læs mere

Termo-Service.dk - Alt Inden For Termografi, Trykprøvning og Energirådgivning

Termo-Service.dk - Alt Inden For Termografi, Trykprøvning og Energirådgivning Facade mod Vest. IR000802.IS2 en angiver temperatursvingninger 5.0 C Gavl mod Syd. IR000805.IS2 en angiver temperatursvingninger 5.0 C Facade mod Øst. IR000808.IS2 en angiver temperatursvingninger 5.0

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ADELGADE 23, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

SVANEMØLLEN Svaneke.

SVANEMØLLEN Svaneke. SVANEMØLLEN Svaneke. Løse og nedfaldende egespåner 2010 Tilstand Beklædning, vinduer og døre. Istandsættelse NIELS-HOLGER LARSEN 2013 Indledning. Ved møllen opførelse blev både skrog og hat beklædt med

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R VÆGTERHUSET FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 18.11.2013 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KIRKEGÅRDSGADE 3 AALBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.10.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/851-0001 Kommune: Aalborg Kommune Adresse:

Læs mere

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Torvet

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R EMIL AARESTRUPS HUS, NYSTED GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.10.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Mortenstrupgård - høring om bygningsfredning

Mortenstrupgård - høring om bygningsfredning Kommunalbestyrelsen 2010 Punkt: 55 Acadre sagsnr.: 09/23973 Journalnr.: 01.10.00G00 Sagsforløb: TMU - ØU - KB - Åben sag Mødedato: 25.01.2010 Sagsansvarlig enhed: Hørsholm Kommune Sagsbehandler: Lise Ørberg

Læs mere

FORELØBIG PRÆSENTATION AF (OPRINDELIG) BEBOELSESEJENDOM (SENEST ANVENDT TIL KONTORERHVERV) TIL SALG

FORELØBIG PRÆSENTATION AF (OPRINDELIG) BEBOELSESEJENDOM (SENEST ANVENDT TIL KONTORERHVERV) TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF (OPRINDELIG) BEBOELSESEJENDOM (SENEST ANVENDT TIL KONTORERHVERV) TIL SALG PEDER SKRAMS GADE 8 Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr.

Læs mere

Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej 90, 3520 Farum Kommunens sagsnr

Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej 90, 3520 Farum Kommunens sagsnr Furesø Kommune Center for By og Miljø Stisager 2 3500 Værløse Att. Lene Vestermann Dato: 15. nov. 2017 J.nr.: 200726123 Side: 1 / 5 Vedrørende matr.nr. 23a mfl. Farum By, Farum beliggende Hestetangsvej

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ÅLE PRÆSTEGÅRD HEDENSTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.09.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2011-7.82.07/766-0001 Kommune: Hedensted Kommune

Læs mere

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning Rønne gamle elværk på hjørnet af Landemærket og Lille Madsegade, set fra nord, dec.2005 Navn Rønne Elektricitetsværk og Badeanstalt, Rønne Gamle Elværk. Adresse / matrikelnr.

Læs mere

Enfamilieshus på Fanø. -Transformation af Vestervejen 62

Enfamilieshus på Fanø. -Transformation af Vestervejen 62 Enfamilieshus på Fanø -Transformation af Vestervejen 62 Ann Petersen 8. Semester AAA 2013 Indledning Denne opgave omhandler transformationen af Vestervejen 62. For at bring liv til huset, men også til

Læs mere

Placering af bygningerne. Lyseblå = oprindelig bolig. Grøn = udvidelse af bolig (2001 173 m 2 )

Placering af bygningerne. Lyseblå = oprindelig bolig. Grøn = udvidelse af bolig (2001 173 m 2 ) Placering af bygningerne Lyseblå = oprindelig bolig Grøn = udvidelse af bolig (2001 173 m 2 ) Gul = gammel stald som nu søges lovliggjort til boligareal (76m 2 ) Lilla = udhus (2001-180 m 2 ) Hvid = garage

Læs mere

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BROGADE 26 KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 26, 4600

Læs mere

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1

Bygningsfornyelse 2015 - den nordlige del af Herning Kommune. Bilag 1 Bilag 1 Skolegade 20, 7490 Aulum nye vinduer nye døre reparation af facade (inkl. trappeskakt og sålbænke) Samlet overslag på istandsættelsesprojektet: 93.750 kr. inkl. moms. Huset er opført i 1925 og

Læs mere

Gødsholmvej 1, Appenæs

Gødsholmvej 1, Appenæs Gødsholmvej 1, Appenæs Besigtiget 3.5.2018 af Anja Andersen, Susanne Outzen og Stig Håkansson v. tilstedeværelse af ejer og dennes rådgiver. Kulturmiljøet Huset skønnes at være opført i 1800-tallet, men

Læs mere

Ringstedgade 10, 4700 Næstved tlf. 4061 7749 Email h@gro-maa.dk www.gro-maa.dk. Skitseforslag, til ny 1. sal Præstøvej

Ringstedgade 10, 4700 Næstved tlf. 4061 7749 Email h@gro-maa.dk www.gro-maa.dk. Skitseforslag, til ny 1. sal Præstøvej Skitseforslag, til ny 1. sal Præstøvej 143 i Næstved. Skitseforslag, til ny 1. sal Præstøvej 143 i Næstved. Skitseforslag, til ny indretning Naverland 34 i Glostrup Skitseforslag, til ny indretning Naverland

Læs mere

STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STAUNING PRÆSTEGÅRD RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVRIDERGÅRDEN HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse:

Læs mere

Præsentable kontorlokaler i flot ejendom GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG. KONTOR 447 m². HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme.

Præsentable kontorlokaler i flot ejendom GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG. KONTOR 447 m². HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme. Præsentable kontorlokaler i flot ejendom GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG KONTOR 447 m² HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme.dk Regulære kontorlokaler velbeliggende tæt på Ringvejen. Lejemålet

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955).

Opført 1855 som der står på facaden og med kong Fr.7. monogram i støbejern. Arkiteken er brandkaptajn D.J. Nielsen ( Trap Danmark 1955). Hasle Gamle Rådhus Denne redegørelse skal ikke give sig ud for at klarlægge rådhuset historie, men har til formål at forstå facadens udformning og ændringer gennem tiden i forbindelse med den restaurering,

Læs mere

STRÅHYTTEN BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

STRÅHYTTEN BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STRÅHYTTEN BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 21.05.2014 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/400-0001 Kommune: Bornholms Regionskommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SANKT JØRGENS HOSPITAL KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 15.11.2011 Besigtiget af: Caspar Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse:

Læs mere

Thisted Kommune. - Oddesundvej 138, Sdr. Nordentoft - Skippergade 6, Johan Skjoldborgs Hus, Øsløs - Stenbjergvej 25, Snedsted - Vesløs Huse 10

Thisted Kommune. - Oddesundvej 138, Sdr. Nordentoft - Skippergade 6, Johan Skjoldborgs Hus, Øsløs - Stenbjergvej 25, Snedsted - Vesløs Huse 10 Thisted Kommune - Oddesundvej 138, Sdr. Nordentoft - Skippergade 6, Johan Skjoldborgs Hus, Øsløs - Stenbjergvej 25, Snedsted - Vesløs Huse 10 53 Thisted Kommune Oddesundvej 138, Sdr. Nordentoft 7700 Thisted

Læs mere

Blegen/Køng Linnedfabrik

Blegen/Køng Linnedfabrik Blegen/Køng Linnedfabrik Ved Kronens salg af Vordingborg Rytterdistrikt i 1774 fulgte dele af Vintersbølle skov med til Øbjerggård gods i Køng, der blev købt af storkøbmand og konferensråd Niels Ryberg.

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. november 2018 Jour.nr.: 18/01259 Ophævelse

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

FREDNINGSFORSLAG vedr. Graven 20 i Århus Matr. Nr. 1039a Århus Bygrunde

FREDNINGSFORSLAG vedr. Graven 20 i Århus Matr. Nr. 1039a Århus Bygrunde FREDNINGSFORSLAG vedr. Graven 20 i Århus Matr. Nr. 1039a Århus Bygrunde Fredningsforslaget omfatter: Forhus og sidehus Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Udarbejdet af Søren

Læs mere

Side Skærbækhus

Side Skærbækhus Side. 1 13 Skærbækhus Side. 2 Brandforsikring I meget gammel tid havde man ikke sine ejendomme brandforsikrede. Det var en skik og regel at man ydede hinanden gensidig hjælp til genopførelse af nedbrændte

Læs mere

Side. 28. Side. 1. Skærbækhus. Jogn Rasmussen

Side. 28. Side. 1. Skærbækhus. Jogn Rasmussen Side 28 Side 1 13 Skærbækhus Jogn Rasmussen Side 2 Side 27 Brandforsikring I meget gammel tid havde man ikke sine ejendomme brandforsikrede Det var en skik og regel at man ydede hinanden gensidig hjælp

Læs mere

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke.

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen blev købt og restaureret i 1996 og frem til 2000. Arkitekter fra Frilands- og Nationalmuseet udarbejdede restaureringstegningerne af ejendommen,

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 22, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Myndigheds projekt. Nybyggeri Stranden 34a Kolding Bygherre: Sine og Carsten

Myndigheds projekt. Nybyggeri Stranden 34a Kolding Bygherre: Sine og Carsten Myndigheds projekt - Bygherre: 17-12-2018 AS.0-01 600 15525 Projektdata: 4586 Benævnelse: Matr. nr: Delnr.2 af 3d 2700 Adresse: Grundareal: 787m2 Solceller Min. iht. energi ramme beregning Boligareal:

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

TOLDBODGADE 1 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

TOLDBODGADE 1 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TOLDBODGADE 1 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22. maj 2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/400-0001 Kommune: Bornholms Kommune

Læs mere

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 6 bygninger, hvoraf 3 er sammenbyggede. Bygningerne er fra perioden 1896 til 1997. Bygning 1 Grå bygning Bygningen er fra 1896

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. juni 2004 J.nr.: 03-132/800-0008 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere

SVANEMØLLEN Svaneke. Historie. Møllen og dens ændring gennem tiderne Og om dens fremtid. Svanemøllen 1947

SVANEMØLLEN Svaneke. Historie. Møllen og dens ændring gennem tiderne Og om dens fremtid. Svanemøllen 1947 SVANEMØLLEN Svaneke Svanemøllen 1947 Historie Møllen og dens ændring gennem tiderne Og om dens fremtid. NIELS-HOLGER LARSEN 2012 Svanemøllen 2009 Indledning. Bornholm har skønsmæssigt haft hen ved 30 hollandske

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BAGERGADE 5 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STUDSGADE 35 AARHUS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.12.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/751-0001 Kommune: Aarhus Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FREDERIKSBERG ALLÉ 104 FREDERIKSBERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 16.12.2013 Sidse Martens Gudmand-Høyer 2013-7.82.07/147-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN

1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN 1796 BRYGGER ARNTHS GAARD 2010 RÅDHUSSTRÆDE 4 / KØBENHAVN RÅDHUSSTRÆDE 4 Forhuset blev opt for brygger Jens Arnth Møller i 1796 med kælder og tre etager. En senere ejer, Mads Laier, fik i 1937 ændret etagehøjden

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R HAREHAVEN, TIDL. GODSFORVALTERBOLIGEN FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 18.11.2013 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune:

Læs mere

Pris kr på kontantbasis inklusive maskiner eksklusiv beholdninger.

Pris kr på kontantbasis inklusive maskiner eksklusiv beholdninger. SLISAGERGAARD Torslunde 24, 4520 Svinninge Slisagergaard, en rigtig fin og harmonisk hesteejendom med et velbeliggende jordtilliggende og et godt flow fra stald til ridehal til foldene. Fine udendørs forhold

Læs mere

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf Rudersdal Kommune Øverødvej 2 2840 Holte Hillerød den 6.2.2013 Vedr.: Gøngehusvej 217 Maltegård 2950 Vedbæk På vegne af ejeren af ovenstående ejendom, hr. Johan H. Faber og Henrik J. Faber, skal jeg hermed

Læs mere

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d

d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d forslag til indretning af biblioteket i tårnet på Hald Hovedgaard d e t d a n s k e f o r fat t e r - o g o v e r s æ t t e r c e n t e r h a l d Maj 2004 h o v e d b y g n i n g f r a s y d m e d o r

Læs mere

STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE

STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R STENSBÆK HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse: Stensbæk

Læs mere

Kære nabo til prøveopgangen

Kære nabo til prøveopgangen Maj 2016 Helhedsplan lundevaenget.fsb.dk Maj 2016 Kære nabo til prøveopgangen Ryparken 204 er prøveopgang for Lundevængets helhedsplan. Det betyder, at håndværkerne snart begynder at renovere og ombygge

Læs mere

INDHOLD. INDLEDNING...side 3. BYGNINGER TIL LEJE...side 4. CHARLOTTENLUND SLOT...side 5. KAVALERGÅRDEN...side 9. GARAGE OG VOGNPORTEN...

INDHOLD. INDLEDNING...side 3. BYGNINGER TIL LEJE...side 4. CHARLOTTENLUND SLOT...side 5. KAVALERGÅRDEN...side 9. GARAGE OG VOGNPORTEN... 2 INDHOLD INDLEDNING...side 3 BYGNINGER TIL LEJE...side 4 CHARLOTTENLUND SLOT...side 5 KAVALERGÅRDEN...side 9 GARAGE OG VOGNPORTEN... side 12 MASKINHUSET... side 15 MANDSKABSBYGNINGEN... side 18 VASKEHUSET

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

FORSLAG TIL UDNYTTELSE AF SUKKERHUSET

FORSLAG TIL UDNYTTELSE AF SUKKERHUSET FACADE MOD NORD FACADE MOD NORD 1:250 FORSLAG TIL UDNYTTELSE AF SUKKERHUSET PLACERING: Saxkjøbing Sukkerfabrik er beliggende centralt i Sakskøbing på Lolland, med gode trafikale tilkørselsforhold og gode

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet.

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn. Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. 1 Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn tirsdag den 27. september 2016 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog i mødet. Mødet indledtes med en byvandring, hvor lokaliteter i relation

Læs mere

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager Indledning Dette notat indeholder en gennemgang af tidligere og nuværende byggesager for ejendommene Hørhusene 52 og 54 samt andre byggesager, der kan bruges som reference i dialogen med kommunen. En oversigt

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MØLLERGADE 43 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 17.09.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850 Kristiansminde Gl. Skovridergaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Kristiansminde

Læs mere

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer

Langeland -atlas over byer, bygninger og miljøer Identifikation nr. Kategori Arkitektoniske elementer der viser en historisk/social udvikling (3) Lokalitet Registreringsdato forår 2002 Registrator JEJ/RM Arkiv nr. Løbenr. 50 1 Sammenfatning nr. var en

Læs mere

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Kolding Miniby I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Christian 4 Vej 23 6000 Kolding Tlf.: 75 54 08 21 6 5 7 4 2 3 1 1: Sct. Jørgens Hospital 2: Crome & Goldschmidt 3: Sct. Nicolaj Kirke

Læs mere

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Kontorlejemål med fantastisk udsigt

Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlokaler med udsigt ud over Kastellet til Langeline og på den anden side udsigt ud over hele Nyboder til Københavns skyline M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TÅRNGADE 6-8 FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 08.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved Region Sjælland Region Sjælland Skitseforslag 1:100 Eksist. tegninger Depot for havemøbler mm Cykler mm Depot for havemøbler mm Ny indgang Reng. Entré Depot Bad 1 Værelse 1 Bad 1 Værelse 1 Kontor Hall

Læs mere

RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE

RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R RØDEGÅRD, FORPAGTERBOLIG UNDER DRAGSHOLM ODSHERRED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 26.03.2014 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2014-7.82.07/306-0001 Kommune:

Læs mere

Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart

Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart Markante nyopførte lagerejendomme med administration ved afkørsel 58 Middelfart Industribygninger med kombineret lager, administration og velfærdsområde. projektudvikling: arkitekt: ejendomsmægler: Industribygninger

Læs mere

9 eksklusive ejerlejligheder i herskabelig ejendom i Vedbæk

9 eksklusive ejerlejligheder i herskabelig ejendom i Vedbæk 9 eksklusive ejerlejligheder i herskabelig ejendom i Vedbæk Et moderne liv i historiske rammer De bedste fra to verdener Ombygningen til de 9 eksklusive lejligheder er i fuld gang - og den foregår med

Læs mere

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur

Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Udkast til bevarende lokalplan for Tinghuset i Odder. Udarbejdet af Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur Ting- og Arresthuset er opført 1856 efter tegninger af kgl. bygningsinspektør Ferdinand

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

Lejeprospekt. Ejendommen. Lysholt Alle 2, 7430 Ikast. Domicilejendom med stor synlighed i Ikast

Lejeprospekt. Ejendommen. Lysholt Alle 2, 7430 Ikast. Domicilejendom med stor synlighed i Ikast Lejeprospekt Ejendommen Lysholt Alle 2, 7430 Ikast Domicilejendom med stor synlighed i Ikast Samlet areal inkl. kælder: 1.681 m 2 Årlig leje ekskl. drift: kr. 225,- pr. m 2 Sags nr. 15-059 Oktober 2015

Læs mere

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM

TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM TIL SALG FORELØBIG PRÆSENTATION AF KONTOREJENDOM TINGVEJ 2 4690 HASLEV Ejendomsmæglerfirmaet Leif Olsen A/S Nikolaj Plads 30 DK 1067 København K Reg.nr. 214556 CVR-nr. 17 26 04 8 Telefon +45 33 13 22 11

Læs mere

Slotsgade Tranekær. Ansøgning om tilskud til renovering med midler fra Landsbypulje.

Slotsgade Tranekær. Ansøgning om tilskud til renovering med midler fra Landsbypulje. Slotsgade 18 5953 Tranekær Ansøgning om tilskud til renovering med midler fra Landsbypulje. 2015-07-29 Ansøgning om midler fra Landsbypulje til renovering af Slotsgade 18, Tranekær. Vi ansøger hermed om

Læs mere

CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015

CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015 CHARLOTTENLUND SLOT BYGNINGSTEGNINGER JUNI 2015 2 NYE LEJERE TIL CHARLOTTENLUND SLOT OG OMKRINGLIGGENDE BYGNINGER Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE) søger nye lejere til Charlottenlund Slot

Læs mere

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Fredningsforslag

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Fredningsforslag SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Fredningsforslag Svaneke Rådhus - oktober 2007. Fredningsforslaget omfatter: Svaneke Rådhus, opført 1857-58 som ting- og arresthus for Svaneke og Østre Herred. Beliggende:

Læs mere

Præsentable kontorlokaler tæt på Ringvejen GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG. KONTOR 432 m². HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme.

Præsentable kontorlokaler tæt på Ringvejen GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG. KONTOR 432 m². HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme. Præsentable kontorlokaler tæt på Ringvejen GLARMESTERVEJ 8600 SILKEBORG KONTOR 432 m² HD Ejendomme Erhverv. T: 70 23 82 33. W: hdejendomme.dk Fleksible kontorlokaler i attraktivt område tæt på Ringvejen.

Læs mere