Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra år. Olivia (O), Romina (R) og Karla (KA) er alle lige omkring 14 år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra år. Olivia (O), Romina (R) og Karla (KA) er alle lige omkring 14 år."

Transkript

1 Bilag 5 Fokusgruppeinterview 3 De årige Foretaget d Fokusgruppeinterview med 5 piger fordelt i alderen fra år. Mathilde (M) og Chrisser (C) er 16 og 17 år. Olivia (O), Romina (R) og Karla (KA) er alle lige omkring 14 år. De ældste er klart lidt mere hårdfør end de yngre. De ældste går forrest, de yngste danner bagtrop. Den første del af interviewet er transskriberet. Resten er udskrevet som pointer sidst i dokumentet. K: Hvad er de umiddelbare reaktioner? Pigerne i munden på hinanden: Det var virkelig vildt lavet Ja, virkelig godt lavet med kostumerne og virkelig realistisk lavet! Klamt Mathilde (M): Det var rigtig vildt, at de gik ind og var så fysiske også Og rørte ved én. Vi er jo fremmede det gør man ikke lige til hverdag, vel?! Det var ret fedt, og det gav ret meget [til oplevelsen] Romina (R): Ja, det er det, der gør det fordi det er levende mennesker, der er derinde, som rører ved én. Hvis det bare var dukker, ville det ikke få samme effekt. M: Ja præcis, så havde det ikke været lige så syret! Chrisser (C): Nej, så havde det ikke været det samme fordi det jo er rigtige mennesker, der kommer frem og forskrækker én. Det var det, der var det mest uhyggelige eller ulækre. Olivia (O): Selvom man nogle gange tænker: Lige om lidt får jeg et chok så kan man alligevel ikke helt regne ud, hvornår det sker. Selvom man er forberedt på, at det sker lige om lidt, så bliver man stadig forskrækket og overrasket over at det kommer. Man kan ikke vide, hvornår det sker! 1.05

2 K: Hvad var så det mest uhyggelige? C: Var det ikke ham der, der stod helt oppe i ansigtet på dig? M: Tjoh På en måde ej, jeg ved det ikke helt. K til M: Jeg synes, at du så forholdsvis rolig ud i situationen Matilde? M: Ja, jamen jeg er ikke så bange for sådan noget. K: Hvordan kan det være? 1.30 M: Jamen jeg tænker, at der er et normalt menneske bag. Han hedder Jørgen til dagligt og arbejder herinde. Han er et normalt menneske. Jeg tænker, at han bare har klædt sig ud. Selvfølgelig er det uhyggeligt, for de er virkelig gode til at spille. KA (Karla): Helt vildt. K: I så ud til at blive mere bange I skreg mere? O: I starten tænkte jeg, da jeg hørte at vi skulle ind til det her [Hotel Scary], at jeg ikke var så bange, men så snakkede i om det og sagde, at det var mega uhyggeligt. Jeg havde forventet, at jeg blev endnu mere forskrækket, fordi I havde sagt det så meget (De andre yngre piger er enige) C: Altså jeg blev forskrækket, men jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg ville blive mere forskrækket. Jeg havde tænkt, at det ville være SÅ uhyggeligt som det overhovedet kunne være. KA: En af de ting som var virkelig uhyggelige var de der døre på de smalle gange så tænker man bare, at der vil hoppe en ud lige om lidt O: Ja, man er helt paranoid for, at der vil hoppe nogen frem alle steder bag en krog, bag en dør! Man tænker bare, at de er overalt! 2.40 C: Det er også uhyggeligt, når de sidder rundt omkring og er helt stille O: F.eks. de der tre mænd, der sad rundt om et bord. I starten tænkte jeg: Er de ægte eller dukker? Jeg vidste ikke helt, om de var ægte [mennesker], og det er det, der er fedt, for de ser så umenneskelige ud. Man tænker: Det der kan ikke laves med makeup! R: Den der makeup er virkelig vild! Maskerne osv. er virkelig godt lavet! M: Ham der den ene, han var der først et sted, og så kunne jeg sådan høre, at han løb ned meget hurtigt og stillede sig klar. De må virkelig være dygtige og vide alt hvad de skal gøre.

3 R: Da vi stod i det der rum, og så lige pludselig blev det bare mørkt! Og man vidste ikke hvor skuespillerne var og da de blev lyst stod der én lige foran en! KA: Ja, man kunne ikke se noget! Og det er spooky, når man ikke ved, hvad der skal ske! M: Ja, det var der i elevatoren eller hvad det skulle ligne. Den var ret uhyggelig. Man vidste ikke, om der lige ville komme en hånd ud eller hvad, så jeg mærkede lige på væggen. O: Det er lidt uhyggeligere for vores alder [14 år]. Altså jeg kan jo godt regne ud, at det ikke er rigtigt, men det er bare sådan KA: Ja, man gejler hinanden op! O: Ja, hvis man er lidt ældre, har man måske lidt bedre [realitetssans]. KA: Selvfølgelig er der også forskel på, om man let bliver bange, eller om man er lidt overtroisk, men alderen gør også lidt. Så tænker man lidt anderledes, end hvis man lige er et par år ældre C: Ja, vi er måske lidt roligere på en eller anden måde. R: Ja, selvfølgelig ved vi godt, at det bare er nogen, der arbejder her og bare har klædt sig ud. Men man får alligevel den der lidt mere uhyggelige stemning. K: Hvad synes i, at jeres indbyrdes reaktioner gjorde ved oplevelsen? O: Hvis jeg havde gået der alene, havde det selvfølgelig været endnu mere uhyggeligt, med hvis jeg var gået der med en, der var helt rolig, så havde det også påvirket mig til at slappe mere af. Men hvis man er sammen med nogen, der også er bange, så tænker man, at man også burde være bange [det smitter] Sådan havde jeg det i hvert, fordi I havde snakket om, hvor farligt det var. KA: Jeg kiggede også tit bagud for at se, om der var nogen, der kom efter os KA: Og så lige pludselig kunne man bare høre alle de andre skreg, og så gav det sådan en reaktion i mig, at jeg bare skreg, selvom jeg ikke engang havde set, hvad der skete foran. Jeg skreg bare! K: Hvad er det, der er sjovt ved den her type oplevelser? C: Man bliver helt adrenalin-agtig! Man ved at der kommer et chok men hvornår?

4 M: Folk går jo derind for at opsøge chokkene. Og det lyder jo lidt mærkeligt, for folk er jo bange, men man ved jo også godt, at man ikke dør derinde. Alligevel kan man godt blive virkelig bange! KA: Jeg har det også bare altid mega fedt efter sådan noget der. M: Ja, man har det vildt fedt efter man har gjort det. Sådan: YES! KA: Ligesom i det gyldne tårn: Jeg fortryder altid, når jeg sidder i den, men når man kommer ned, får man det sådan: jeg overlevede! og man får rent faktisk lyst til at prøve den igen. Lidt det samme: du er bange, når du er der [i HS], men når du kommer ud, har man det sådan: Jeg klarede det M: Jeg har faktisk lyst til at prøve den igen. K: Var der nogle ting derinde, som ikke virkede for jer? Hvor der ikke skete nok, eller hvor det blev for urealistisk? O: Jeg synes, at hende der den sidste dame Det virkede som om, at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre. Jeg blev ikke så forskrækket. R: Jeg synes heller ikke, at hun var særlig creepy. M: Hende den første [oldfruen] gjorde det rigtig godt! R: Ja, for hun var helt sur i det og bare smækkede døren. M: Jeg havde det lidt sådan, at det nogen gange var lidt urealistisk. Men jeg holdt også ret meget masken. Jeg tænkte: Det er jo bare et mennesker, der står og prøver at gøre mig forskrækket. Den måde jeg frustrerer ham mest på, er ved at være stone-face Det er jo helt klart det mest irriterende for dem derinde. Det ville jeg gerne prøve af, for de skal ikke kunne forskrække mig [give dem igen af samme skuffe]. Men det var de ret gode til at håndtere KA: Sidste år havde de nogle små piger, der var med i det. Og det var lidt mere uhyggeligt. Det kunne godt have været lidt mere uhyggeligt, hvis der var nogle mindre børn med. Det er ret klamt! K: Opsummere på, hvad det er pigerne siger M: Ham i elevatoren var også ret god! KA: Det var det der chok ved, at han lige pludselig bare sprang frem O: Der var også en, der tog fat i mig! og kildede! R: Ja, hende der den første dame, der skulle føre os igennem, hun gik hele tiden og rørte ved mig på min ryg og prøvede at skubbe mig fremad. Og rørte ved mit hår.

5 K: Hvorfor er det ulækkert, hvis de rører ved en? KA: Det er grænseoverskridende, selvom det ikke som sådan gør noget, men det er alligevel. O: Hvis det er en film, så kan man lukke øjnene og vide, at det er væk, når man slukker fjernsynet, men her er du inde i mareridtet Det der gør det mere uhyggeligt er, at de kan gå hen og røre dig - i forhold til, hvis man så en film. KA: det giver også en anden reaktion, når de rører, i forhold til, hvis de bare havde forskrækket en og så var gået igen. At de bliver ved med at følge en og røre ved en M: Ja, det giver rigtig meget. C: Ja, også der i starten, hvor de ligesom pressede os frem. K: Ja, i stoppede også helt op deroppe på den lange gang. O: Ja, jeg var mega bange for, at der ville hoppe nogen ud fra hver sin side af de der døre K: Hvordan oplevede i jer selv som en del af oplevelsen? Som medskabere eller modtagere? KA: Det gav noget andet, når vi alle gik sammen og skreg, og man kunne høre nogen sige, at de var bange. Så blev man også selv mere bange. Pointer: Teenagepigerne er imponeret over, hvordan HS var lavet, og hvor godt skuespillerne var sminket. Især det, at skuespillerne var så fysiske, har gjort indtryk på dem det gav en ekstra dimension i oplevelsen i forhold til, hvis der var tale om dukker og mekanik. Teenagepigerne bekræfter, at selvom de regnede med at blive forskrækket, kunne de ikke forudsige, præcis hvornår de blev det, eller hvorfra. Pigerne blev overraskede og forskrækkede, men det var ikke helt så uhyggeligt, som de havde forventet ud fra det, som de havde talt om. En af pigerne, som prøvede forlystelsen sidste år, har fortalt om oplevelsen, og de andre piger blev ikke så bange, som de havde forventet ud fra hendes beretning, og hvad de ellers havde hørt om oplevelsen. Indbyrdes reaktioner: Pigerne gejler hinanden op inde i forlystelsen, og deres reaktioner smitter af på hinanden. De oplever, at de blev paranoide i forhold til,

6 hvorfra og hvornår chokkene skulle komme. F.eks. på den lange smalle korridor med dørene: der forventede de, at der kom nogen ud, og dvs. at stemningsopbygningen fungerede. På gangen skriger de forreste piger, og den bagerste pige beskriver, hvordan hun bare stemmer i med et skrig, uden overhovedet at have set, hvad der årsagen til, at de forreste piger skriger (5.40). Gruppedynamikken, samt relationer i gruppen, har altså en betydning. Dukkerne omkring bordet fungerede også for pigerne: Til at starte med, kunne de slet ikke afkode, om det var dukker eller ej. De er imponerede over, hvor overbevisende sminken af dukkemanden var. Elevatoren: Det fungerer rigtig godt, at lyset går ud i elevatoren de mister orienteringen og kan ikke længere fornemme, hvor mange skuespillere, der er i rummet (3.49). En af pigerne oplever rummet som creepy, da de ikke kan se noget, og de ikke ved, hvad der skal ske. De synes, at elevatoren var uhyggelig, men ikke helt realistisk i udformningen. Om alder: De 14-årige har oplevet forlystelsen som mere uhyggelig end de årige. De siger selv, at de er lettere påvirkelige, hvor de store har en lidt bedre realitetsopfattelse Hvad får de ud af oplevelsen/hvad er sjovt: Adrenalinrus, det uforudsigelige, opbygning af spænding, chok-effekt, efterfølgende får man en yes, jeg gjorde det -følelse. Grænseoverskridende (f.eks. når skuespillerne rørte ved pigerne). En live oplevelse af, at være i et mareridt: Du kan ikke bare lige slukke for fjernsynet eller lukke øjnene. (09.35). Det at de rører ved pigerne afføder en anden reaktion, end hvis de bare havde forskrækket dem (9.39). De får den her klamme/creepy oplevelse, når skuespillerne følger efter dem og rører ved dem/presser dem fremad. Hvad virker ikke? Den sidste scene fungerer ikke. Karakteren er ikke uhyggelig (Bente). Nogen steder i forløbet, er karaktererne urealistiske/ikke uhyggelige. De påpeger, at børn ville have været mere uhyggelige. Hvad virkede: Berøringer, den lange gang med døre. M: Stilheden var ret uhyggelig At være medskaber vs. modtager: Når de andre i gruppen skreg, affødte det skrig hos de andre, og ved at de kunne høre deres veninder være bange, blev de også selv mere bange - så på den måde

7 følte de, at de blev en del af oplevelsen for hinanden (11.30). De opfatter sig selv som ofre i oplevelsen, som dem det skal gå ud over. Matildes betragtning: Uden dem som publikum (og deres reaktioner) ville det jo ikke blive uhyggeligt På den måde opfatter hun sig selv som en del af oplevelsen. Nogle af de andre piger oplever det som både/og: (11.38). De havde en oplevelse af at gå og vente på, hvad der skulle ske: Se hvad der sker i oplevelsen, og således tage imod de forskellige hændelser, alt efter hvad de oplevede, at der skete O: Vi var også med til at skabe en stemning, kan man sige Ved at skrige og være bange. Så tror jeg også, at hele oplevelsen blev mere uhyggelig Man var en del af det, men man tog alligevel også bare imod. Hvis ikke vi havde reageret, havde det ikke været uhyggeligt. De oplever, at de bliver ført igennem en tur for at opleve og tage i mod indtrykkene (12.35). Oplevelsen/følelsen i kroppen, som de går herfra med: En vildt god følelse YES, jeg gjorde det! (13.00). En sitren i kroppen, en lettelse over, at det er slut. O: Resten af aftenen vil hun føle sig lidt paranoid og kigge sig over skulderen Dvs. Hotel Scary kan være med til at sætte den præcis ønskede underlæggende stemning for resten af Tivolioplevelsen under Halloween. Skræmt på en sjov måde. De er ikke grædefærdige. O: Fedt, at jeg har overvundet det. KA: Fedt, jeg gjorde det! (taget i betragtning, hvor bange hun var inden). Den ene pige fortæller, at hun virkelig har overvundet en grænse (14.08). Adrenalin-rus. C: Fedt at være derinde, men det er først bagefter, at man rigtig mærker det i kroppen (14.30). Bagefter mærker man, hvor fedt det var at være derinde Man får en sitrende fornemmelse i kroppen, som man ikke rigtig kan forklare Om længden af turen: O: det gik nærmest lidt for hurtigt Hun havde forventet, at der gik længere tid. O: Det var lidt forvirrende, at det gik så hurtigt jeg havde forventet, at det gik lidt langsommere. M: glemte tid og sted. Tænkte slet ikke over, at der var en gruppe bag dem, der ville indhente dem, hvis de stoppede op i længere tid som oppe på gangen. Men de havde hørt gruppen foran blive forskrækkede: det gav en rigtig god effekt i

8 forhold til at opbygge en forventning til, at der ventede dem noget slemt forude Og så var det alligevel ikke så voldsomt. Forslag til forbedringer: Det var rigtig godt, men hvis man kiggede op, kunne man godt se loftet af skærsilden. Der mistede de hotel-illusionen. En anden havde set noget rødt stikke ud et sted, som førte hendes tanker tilbage på, at hun var i skærsilden og ikke på et hotel. Længden: de kunne godt ønske sig en længere tur, eller i hvert fald illusionen om en længere tur, f.eks. ved at dreje om flere hjørner (16.57). Lidt mere labyrintagtig, så man får en følelse af, at have gået længere, men måske tager det ikke længere tid. Men omvendt kan de også godt forstå, at den ikke rigtig kan være længere, når der er så mange, der står i kø og skal igennem (fredag d. 31. ). De påpeger, at længere kø godt kunne få nogen til at droppe at prøve forlystelsen. Der kunne godt have været mørkere i forlystelsen, eller nogle helt mørke rum, hvor man skulle føle sig frem. Eller bruge det, at lyset pludselig går ud, mere konsekvent som en effekt. Og omvendt kunne man lege med, at der pludselig kommer spot, på det der er det uhyggelige f.eks. en karakter i mørket og når lyset så går, så har man ingen ide om, hvor karakteren bevæger sig hen. Et helt sort rum, hvor man kan høre, at der sker noget, men man kan ikke orientere sig (19.20) Dette kunne let laves mekanisk uden at koste penge. Hvis der lige pludselig blev helt stille og helt mørkt, det ville være uhyggeligt. (27.45). De foreslår en sort rum, hvor skuespillerne med night-vision-briller kan spille et puds med publikum, evt. med video, for bagefter at kunne se, hvad de var blevet bange for (28.31). Lege med, at man ingen ide har om, hvad der sker. F.eks. at man skal føle sig frem til noget, ala en følekasse, hvor noget uskyldigt føles ulækkert feks. En bamse. Fangerne på fortet-agtigt At lege med vand som effekt: at der sprøjtede dråber ud på et tidspunkt, hvor man ikke ved, hvad det er Eller en klam lugt, så alle sanser kommer i brug (19.45). Afvejning imellem mekaniske effekter og skuespillerne:

9 Teenagerne synes, at skuespillerne er højdepunktet. Mekaniske effekter alene ville ikke kunne udgøre de samme chok alene (18.09). De er med til at gøre det levende. Foto-sensor: De kunne være sjovt! Både foto ved de største chokplaceringer, eller film af hele forløbet. Det ville være sjovt at se sin egen reaktion. En foreslår, at der kunne være en skærm ude ved køen, hvor der vises en scene, der er filmet med night-vision-kamera, hvor folk går i mørke og føler sig frem, så man udefra kunne se publikums reaktioner inde i labyrinten Teenagerne ville helt sikkert gå hen og kigge på fotosne: Så man kan se, hvordan man ser ud, når man skriger. (20.00). Hvis billedet var rigtig godt, ville de købe det f.eks. hvis man kunne se ansigtsudtrykkene ordentligt fra en god vinkel. Samtidig er det også sjovt at se, hvad man bliver forskrækket af. Derfor skal der tænkes lidt over vinkel. Pris: ikke over 50 kr. Det synes de er lidt dyrt. De påpeger, at de f.eks. kun har 100 kr. hver med til at købe mad, og derfor ville et billede så sluge halvdelen af deres penge. De synes at et elektronisk billede, som så var billigere, er en god ide. De ville i højere grad købe et billigere billede, der var elektronisk. Og hvis billedet samtidig kunne købes med f.eks. mobilepay, så ville de ikke tænke over, at de brugte pengene på det nu og her. Hvad de ville gøre med billedet: Ligge det ud på instagram, eller dele det på facebook til fødselsdage osv. En fortæller, at hun har et billede fra minen, som hun har taget af skærmen med sin mobiltelefon, og det betragter hun flere år efter, som et godt minde (22.24). De ville bruge billedet som minde, og som en kærlig/sjov hilsen at sende til hinanden engang imellem. Forventningsniveau: C: Over mit forventningsniveau. Jeg havde fået at vide af en veninde, at det ikke var særlig uhyggeligt, så jeg havde bare forventet Skærsilden med lidt spindelvæv, osv Det gik over mine forventninger. Olivia tænkte først: Arh, Hvor uhyggeligt kan det blive?, men da de stod udenfor og snakkede om, hvad der skulle ske derinde, steg forventningerne til, hvor uhyggeligt det ville blive, og det satte en eller anden forudindtaget stemning af at være bange i hende. Hun beskriver det som om, at hun var oppe på dupperne og kiggede sig konstant omkring Alarmberedskab. Hun henviser til, at det ligger på et godt niveau, hvor folk ikke kommer grædende ud af forlystelsen, men samtidig får en på opleveren. Hun påpeger også, at det på en måde er godt at have lave forventninger, for så bliver man mere bange

10 Hvis jeg ikke havde fået så meget at vide om det, var jeg blevet meget mere bange. Selvom hun nu så ud til at blive bange nok Ud fra, hvad jeg har hørt om forlystelsen de andre år, har jeg ikke turde gå derind, men jeg havde nok også nogle fuldstændig urealistiske gyserforventninger. Så ud fra så høje forventninger, oplevede hun det som under det niveau hun forventede, men det ville heller ikke have været muligt diskussion omkring, hvad hype gør ved oplevelsen. Det har gejlet deres forventninger op sammen De er enige om, at et ville være godt, hvis de ikke havde vidst så meget om forlystelsen Dette understreger vigtigheden af, at noget ændres fra år til år, og at Tivoli gør et nummer ud af at signalere i markedsføringen, at der altid kan ske uventede ting i HS. Generel oplevelse: Mega fedt. M: De formåede at få ens sanser til at gå i panik. Men det kunne have været fedt, hvis der var mere bevægelse derinde f.eks. i gulv og kulisser. De synes ikke, at gulvet i elevatoren var så bemærkelsesværdig. De synes godt, at man i højere grad kunne sætte flere sanser i spil samtidig Fortællingen om at være på et hotel: Det har de slet ikke fanget undervejs i turen/det har de ikke bemærket. De tænker først over det bagefter, nu hvor vi snakker om det. Men bagefter, så har de egentlig lagt mærke til, at der var kufferter og døre, osv., men det kunne godt have været tydeligere, f.eks. Ved at man gik ind på et hotelværelse med nummer på døren. Numrene på dørene: jeg kan ikke huske, om der var det. karaktererne er ikke hotelagtige nok, synes pigerne.

Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle 27 år.

Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle 27 år. Bilag 3 Fokusgruppeinterview 1 med de 27-årige Foretaget d. 29.10.14. Fokusgruppedeltagere: Fokusgruppeinterview med Mathias jocumsen (MJ), Mikkel Wallin (MW), Mie Rosquist (MR) og Mads Hansen (MH). Alle

Læs mere

Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra.

Hvad. sker der? Først: dannede jeg mig et overblik over, hvem de var: køn, alder, hvor de kom fra. Bilag 2: Empiriske undersøgelser i Hotel Scary Foretaget fra d. 13.-28. Oktober 2014 Overvejelser omkring observationerne er oplistet i nedenstående skema. Skemaet er ikke fulgt slavisk, men virkede vejledende

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

TIDSREJSEN. Ruth fortæller

TIDSREJSEN. Ruth fortæller TIDSREJSEN Ruth fortæller Find det lille gebis i garderobeskabet frem og sæt jer på gulvet foran garderobeskabet. Børnene må gerne se og røre ved gebisset. Husk at lægge det tilbage efter brug. Historieformidling:

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem?

Nu har I haft jeres YouTube-panel. Hvad tænker I om gæsternes reaktioner? Kan I sætte nogen ord på dem? Efter deres panel om lørdagen fangede pressefrivillig Louise Borum Bech YouTuberne LasseMedHatten, SofiNekoDesu og Son-Michael til et interview omkring at lave YouTubevideoer, passion og at møde følgere.

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". AUGUST: "Det finder vi lige ud af".

SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) Kommer I til Karlas fest på fredag?. AUGUST: Det finder vi lige ud af. SCENE 1: INT. PÅ SKOLENS GANG. DAG 9.V står ude på skolens gang SARAH går over til AUGUST (15) og MARKUS (15) SARAH (15) "Kommer I til Karlas fest på fredag?". "Det finder vi lige ud af". Markus kigger

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole

Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole Interviewer = I Nini = N Ole = O I = Så kan jeg sige hej til Nini og Ole. For det første tak fordi i havde lyst til at være med, øhhm, først så kan jeg jo bare spørge

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned,

2 Jeg skyndte mig at lukke Facebook helt ned, så man ikke kunne finde mig derinde mere. I den periode, hvor jeg havde lukket min Facebook-profil ned, 1 CAMILLAS HISTORIE Jeg hedder Camilla og jeg er 23 år gammel. Da jeg var yngre mødte jeg en fyr på mit arbejde. Han var noget ældre end mig, men vi var rigtig glade for hinanden, blev kærester og brugte

Læs mere

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers.

Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Onkel Ted 2 Jeg elskede onkel Ted. Han var verdens bedste babysitter og pervers. Egentlig er jeg for gammel til at have babysitter. Jeg er 11 år og kan sagtens være alene hjemme, men da mor og far skulle

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Sofa med plads til to

Sofa med plads til to Sofa med plads til to En pige som er 12 år gammel, sidder i en sofa med en dreng på hver side. Den retvendte historie En af mine foretrukne fantasier handler om tre teenagedrenge som inviterer en pige

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd.

Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Certificeret pædofil Siden jeg som ung mand for første gang havde sex med en lille pige, har jeg vidst at mange små piger kan lide sex med voksne mænd. Ad, hvor ulækkert! hvisker de, men i virkeligheden

Læs mere

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening?

imod nye Tag godt Citat Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? Hvorfor tror I, folk kommer langvejs fra for at deltage i netop jeres forening? imod nye Tag godt Det er nok det med, at de fleste af os i bestyrelsen er gode til lige at gå hen og lige sige hej, hvis

Læs mere

1. INT. I STUEN HOS LINE

1. INT. I STUEN HOS LINE Den farlige leg. Personer: LINE (14) (meget fornuftig pige) NANNA (14) (Lines bedste veninde, som går meget op i sit udseende) MARK (14) (fjollerik) FREDERIK (13) (nørd) OLIVER (15) (lækker sportsfyr)

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

11. december Vi laver båd

11. december Vi laver båd 11. december Vi laver båd 11. D E C E M B E R Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 -

FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - FORKLAR SMERTER TIL BØRN OG SOON TO BE TEENS CA. 11 - KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne fortælling er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til

Drenge søges - 13 år eller ældre - til videoproduktion. God betaling. Send vellignende foto til Tyson går til filmen Drenge søges, - 13 år eller ældre. Tyson sad foran sin splinternye computer. Endnu engang klikkede han på den annonce som han havde studeret igen og igen hele ugen. Skulle eller skulle

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere