Knasten. Bævere på svampetur. Freja i DR Ultra. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad Udgave Årgang Januar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Knasten. Bævere på svampetur. Freja i DR Ultra. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad Udgave Årgang Januar 2016"

Transkript

1 Knasten KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad 58. Udgave Årgang Januar Bævere på svampetur Freja i DR Ultra

2 Du kan i dette nummer af Knasten læse mere om enhedernes programmer, burgersalg, nytårs-opfordring, nyt fra præsten, vinde præmier + forskelligt om Flemming gruppe. Nyt fra gruppelederen Godt nytår!! Nytåret er fyldt af nytårstaler med opfordringer for det kommende år. Jeg vil i den sammenhæng slutte mig til rækken af personer, der kommer med en opfordring for Det kan symboliseres ved om du synes glasset er halv fyldt, eller er halv tomt? Halv fyldt Halv tomt (ikke fyldt nok) Rigtig mange situationer kan opfattes på forskellige måder. Nogle ser muligheder, andre ser begrænsninger. Nogle ser nye situationer, som nye spændende perspektiver i livet, andre ser dem som frygt for at noget skal forandres med følgende reduktion i livskvalitet. Mit ønske for 2016 er at vi som spejdere bliver bedre til at huske at se mulighederne i de situationer vi er i, til at skabe en bedre verden for både vore medmennesker som os selv. Desværre kan jeg for ofte finde mig selv i at tænke at jeg skal passe på og beskytte det jeg har, fremfor at tænke i hvordan jeg kan få mere ud af de muligheder jeg får. Min egen erkendelse er oftest, at når jeg kun tænker på, hvad der er bedst for mig selv, så føler jeg at mit glas er halv tomt og lader mig begrænse af det. Men tænker jeg derimod på, hvad der er bedst for såvel andre som mig selv, så kommer der flere perspektiver på banen, der bliver flere muligheder, hvis jeg lytter til hvad andre gerne vil og forsøger at finde ud af hvordan det kan kombineres mine egne tanker. Ved at åbne op, føler jeg at glasset er halv tomt, men med mulighed for at det kan blive mere fyldt. Der er selv sagt af og til nogle udfordringer ved at tænke andres ideer ind i mine egne, men når viljen er til stede, så kan det lykkes. Min opfordring er, at vi som spejdere husker os selv på at se muligheder i stedet for begrænsninger, og at vi har viljen til at påvirke vore liv i en positiv retning. Sagt i bedste stil fra Juleønsket (julekalender): Gå med styrken!! Rigtig godt spejderår!!! Spejderhilsen fra Søren

3 Lucia Gudstjeneste Igen i 2015 var hele gruppen involveret i Lucia Gudstjenesten. Det blev en meget stemningsfyldt og god aften i Hvirring kirke. Tak til jer alle for den indsats I har lagt bag LUCIA gudstjenesten. Der er flere der har sagt, at de først selv rigtig kommer i julestemning, når de har været i til LUCIA gudstjeneste, og de må være kommet i rigtig god julestemning i 2015!!! Det var meget stemningsfuldt med en næsten fyldt kirke, en laaaang kæde af spejdere, der flot fylte kirkerummet med Lucia optog og julesalme-sang, en flot indgangsportal ude foran kirken, ind- og udgangsbøn læst op af spejdere, fane-vagt. Det virkede som en helhed!! Dorte præst har også givet udtryk for at hun er rigtig glad for vores deltagelse!! Så tak til jer alle for de forberedelser I har lavet op til og for den måde det hele blev gennemført på. Den lange kæde af spejdere viser også hvor mange spejdere, der er glade for hver uge at komme til spejdermøde og blive udfordret af nye spændende aktiviteter. Jeg håber, at I som ledere tager det som et skulderklap for den indsats I lægger i Flemming gruppe.

4 Penge-indtjening i form af burger-salg Flemming gruppe har fået mulighed for at tjene penge ind til spejdearbejdet (primært til sommerlejre-tilskud) ved at sælge burgere på festivaller. I 2015 var det igennem en kontakt i Odder Bokseklub, men i 2016 forsøger vi at blive primær kontakt, hvilket vil sige, at vi kommer til at stå for at skulle finde 30 personer x 2 dage, der kan samle og sælge burgere ved at møde op på festivalerne, blive instrueret og sælge burgerne. Alt med indkøb, opsætning af telte mv. er der andre der står for. Derfor vil vi i løbet af foråret sende en seddel ud til alle forældre med specifikke datoer for, hvornår vi har brug for nogle personer til at hjælpe os. Vi håber, dette vil blive godt modtaget. Det vil gå til flere og bedre oplevelser for alle. Herunder vil du kunne læse en beretning om, hvordan oplevelsen har været i 2015, hvor der allerede er nogen der har udført tjansen: Det hele begyndte i foråret. Der skulle tjenes penge til Flemming spejderne. Juniorer og trop skulle til Norge på lejr. Der var mange gode ideer og lavet mange tiltag, for både at spare og tjene penge. Der var i god tid udsendt sedler hvorpå vi forældre kunne tilmelde os, hvordan vi bedst kunne bidrage, bage, kører eller arbejde. En af de gode ideer til at tjene penge på, var at Michael gennem Odder bokseklub havde fået arbejde, hvis Flemming spejderne kunne stille med til frivillige over 18 år til produktion og salg af burgere i et burgertelt hos Djurs Food (Arizona burger) lørdag aften/nat, til Northside festival i Århus og igen til Smuk festen i august. Vores start var, at vi fik en aften en sms fra en leder, om vi ikke ville/kunne hjælpe til Northside festival, efter nogle overvejelser, om vi nu også kunne finde ud af at lave burgere til at sælge, sagde vi ja. Lørdagen kom, hvor vi drog til Århus, for at debutere som burgerproducenter. Vi var 8 fra Flemming gr. Der mødte ind kl. 19. Vi kunne selv vælge hvad vi ville lave. Der skulle bruges folk, til at varme boller, stege bøffer, fylde op, lave burgere og betjene kunder. Efter en kort instruktion og kigge over skulderen på vedkommende der skulle afløses, blev det så vores tur. Uha, havde lidt nervøsitet i kroppen, for kunne man nu følge med, hvis der blev travlt og blev burgerne som kunderne forventede.

5 Nervøsiteten forsvandt hurtigt, der var en god og afslappet stemning i teltet, vi hørte god musik. Desværre havde vi ikke så travlt, vejret var dårligt og det var pissekoldt. Vi stod to burgerbyggere ved et bord og skulle lave burgere for en sælger. Aftenen gik hurtig, ved 2-3 tiden, fik vi bud om at lukke vores bord ned. Det skulle tømmes og rengøres. Omsætningen var, højest sandsynligt, pga. vejret ikke så høj og det havde indflydelse på hvor meget vi tjente. Man arbejder i det tempo man kan, ingen der siger det går for langsomt, der er mad og drikke og tilladt at holde pauser. Hvis man gerne vil lave noget andet, end det man er startet op med, bytter man med en anden. Der var også akut brug for hjælp til Smukfest og EM i traktortræk, hvor der trods den korte varsel lykkedes at samle et lille hold, begge gange. Håber at der i fremtiden er mulighed for at kunne tjene penge til Flemming spejderne på denne måde. Der er mulighed for, at være sammen med ledere og andre forældre på tværs af grupperne. Der er fællesskabsånd og pengene går til et godt formål. Og så gør det jo ikke noget, at det er sjovt, at tjene penge. Vi melder os gerne til tjansen igen. Kirsten og Flemming Varde Har du lyst til at hjælpe til eller spørgsmål omkring det, må du meget gerne kontakte Michael fra bestyrelsen på Michael@MM-Nielsen.dk Konkurrence vind en pandelampe fra 55 Nord Der er en ny konkurrence i dette nummer af Knasten og den går ud på, at finde ud af, i hvilken retning på grunden af bålhytten (ikke multihuset) ligger? Ligger den nord, syd, øst eller vest for Spejdergården? Når du har fundet ud af det, så skriv dit svar samt navn og tlf.nr. på et A4 ark, og put papiret i Knastens postkasse, som står på klaveret i den store sal på Spejdergården, inden udgangen af april måned. Vinderen vil blive offentliggjort i næste nummer af Knasten. Løsningen på sidste nummers konkurrence er, at billedet er taget på bålhytten. Der er fundet 2 vindere på denne konkurrrence, som begge belønnes med en pandelampe fra 55 Nord. Vinderne er: Gustav Celander Maack og Malte Søby Nilsson. Der vil blive bestilt en pandelampe til jer hver.

6 Bæverdammen Program for Bæverne foråret 2016 Mandag 16:30-18:00 Dato Sted 4. januar Uddeling af mærker og bålhygge Spejdergården 11. januar Fuglemad (Dyreven) Spejdergården 18. januar Løb om fugle (Dyreven) Spejdergården 25. januar Fuglefoderbræt (Dyreven) Spejdergården 1. februar Fugleredekasser (Dyreven) Spejdergården 8. februar Forberede oplæg til generalforsamling Spejdergården 15. februar Vinterferie 22. februar Forberede oplæg til generalforsamling Spejdergården 28. februar Generalforsamling kl Spejdergården 29. februar Aflyst pga. 3/3 3. marts Familiegudstjeneste Hvirring Kirke 7. marts Kirkebesøg (Kirkemærke) Hvirring Kirke 14. marts Kirkemærke Spejdergården 4. april Førstehjælp Spejdergården 11. april Løb om kirkeåret Spejdergården 16. april kl 9-16 Bæver/Ulve turnering Løsning 18. april Båltænding, bålregler og knob Spejdergården 25. april Grøn Mandag (kl ) Spejdergården 2. maj Bålmad Flemming Hytten 3. maj Dyt Banko Hvirring 9. maj Planter / træer i skoven Flemming Hytten maj Weekendtur: Naturforsøg (kl ) Skovby/Spejdergården 23. maj Dyr i skovbunden Flemming Hytten 30. maj Planter / træer i skoven Flemming Hytten 6. juni Båltænding, bålregler og knob Flemming Hytten 13. juni Mærkeceremoni og bålhygge Spejdergården 20. juni Sommerafslutning Spejdergården Husk altid at give børnene tøj på efter årstiden, så de kan være ude. Hvis dit barn ikke kommer, så kontakt en af lederne (se kontakt-data på bagsiden).

7 Stemningsbilleder fra bævernes efterår 2015

8 Ulveflokken Program for ulvene foråret Ulvemøderne er tirsdag fra januar Fuglemøde. Vi skal lave foderbræt 12. januar Indendørs olympiske lege. 19. januar Vi skal være minispejdernørd, og vi skal lave spejdersprællemand. 26. januar Vi arbejder videre med Jeg kan selv-mærket, og vi skal også have fuldmånemøde. 2. februar 3 knob: råbåndsknob, tømmerstik og ottetalsknob + lave spejdersprællemanden 9. februar Vi skal øve til generalforsamlingen, og lære verdenshjørnerne at kende. 16. februar Intet møde pga. vinterferie 23. februar Øve til generalforsamlingen og på verdenshjørner samt have fuldmånemøde. 28. februar Generalforsamling 1. marts Agentmøde 8. marts Vi skal repetere knob og lege spejder-billedlotteri. 16. marts Besøg i Hvirring Kirke kl Vi mødes i Hvirring. OBS! Det er en onsdag. 22. marts Intet møde pga. påskeferie 29. marts Hjernevrideraften. 5. april Vi skal på fotoløb. 12. april Lære at samarbejde- Senest tilmelding sig bæver/ulveturnering. 16. april Bæver/ulveturnering i Løsning. I får mere at vide senere. 19. april Vi skal på pølseløb. 26. april Grøn mandag Sct. Georgsdag. OBS! Det er en mandag. I får mere at vide senere. 3. maj Dytbanko. I får mere at vide om dette senere. 10. maj Vi skal lave et minikomfur. Flemminghytten. 17. maj Tovværksmøde og fuldmånemøde. Flemminghytten. Sidste tilmelding til weekendtur maj Weekendtur, hvor I må tage en ven med. I får mere at vide om turen senere. 24. maj Vi laver forsøg med ild. Flemminghytten. 31. maj Hvor store sæbebobler kan vi lave? Flemminghytten. 7. juni Vi leger med vand. Flemminghytten. 14. juni Hvor meget jord har lederne i hovedet? Flemminghytten. 21. juni Afslutning

9 Husk at melde afbud til en af lederne, hvis børnene er forhindret i at komme, idet vi arbejder på et et system med stjerner og mødedeltagelse. Hvor andet ikke er anført, er vi på Spejdergården i Rask Mølle. Husk ulvene altid skal have tøj med/på så de både kan være ude og inde, da vi for det meste er begge dele. Stemningsbilleder fra ulveflokken efteråret 2015

10 Juniorspejder-troppen Juniortropsmøde hver mandag fra kl Efter påske HUSK at melde afbud til en af lederne, hvis der er en aften, du ikke kan komme..evt en SMS - se tlf numre bag på Knasten. Man 4, januar Man 11.januar Man 18. januar Man 25. januar Man 1. februar Man 8. februar Man 15. februar Man 22. februar Søn 28. februar Man 29. februar Man 7. marts Wee marts Man 14. marts Man 21. marts Man 28. marts Man 4. april Man 11. april Man 18. april Man 25. april Man 2. maj Tirs 3. maj Man 9. maj Man 16. maj Man 23. maj Man 30. maj Man 6. juni Man 13. juni Man 20. juni Lege med ild Stjernekikkeri Kikke stjerner Stjerneløb Bombeløb Lege i mørket - Bemærk at mødet denne aften er i Flemming hytten Intet møde pga. vinterferien Forberede generalforsamling Generalforsamling Lave bålmad / Lave bolcher Båltyper og båltænding PL Lave bålmad / Lave bolcher Intet møde pga. påskeferien Intet møde pga. påskeferien Orientering Pionering Løb Fælles mødeaften for hele Flemming Gruppe Intet møde pga. Dytbanko Dytbanko ved Hvirring kirke Bygge både Intet møde pga. pinseferien LEGO LEGO LEGO Forberede sommerlejr Sjov med vand (Husk derfor badetøj/tøj der må blive vådt ) Uge 28 Sommerlejr

11 Spejder-troppen Vi holder tropsmøde hver mandag fra kl HUSK at melde afbud til en af lederne, hvis der er en aften, du ikke kan komme - se tlf numre bag på Knasten. Program forår 2016 for troppen Man 4, januar Lege med ild Man 11.januar Man 18. januar Man 25. januar Man 1. februar Man 8. februar Man 15. februar Man 22. februar Søn 28. februar Man 29. februar Man 7. marts Man 14. marts Man 21. marts Man 28. marts Man 4. april Wee april Man 11. april Man 18. april Man 25. april Man 2. maj Stjernekikkeri Kikke stjerner Stjerneløb Pionering Lege i mørket (Bemærk og foregår i Flemming hytten) Ingen møde pga. vinterferien Forberede generalforsamling Generalforsamling Orientering Pionering GPS-løb Ingen møde pga. påskeferien Ingen møde pga. påskeferien Lave bolcher Lejr for Troppen Bålmad Gøre klar til Dytbanko - Bemærk - ved Hvirring Kirke Fælles mødeaften for hele Flemming Gruppe Ingen møde pga. Dytbanko Tirs 3. maj Dytbanko v. Hvirring kirke - Bemærk troppen hjælper kl Man 9. maj Man 16. maj Man 23. maj Man 30. maj Man 6. juni Man 13. juni Man 20. juni Fang ræven Ingen møde pga. pinseferien LEGO LEGO LEGO Forberede sommerlejr Sjov med vand (Husk derfor badetøj/tøj der må blive vådt ) Uge 28 Sommerlejr

12 Seniorspejder-troppen Vi holder tropsmøde hver mandag fra kl HUSK at melde afbud til en af lederne, hvis der er en aften, du ikke kan komme - se tlf numre bag på Knasten. Program for Seniorerne 1. halvår 2016 Man 4, januar Lege med ild Man 11.januar Stjernekikkeri Man 18. januar Kikke stjerner Man 25. januar Stjerneløb Man 1. februar Lave bolcher Man 8. februar Pionering Man 15. februar Ingen møde pga. vinterferien Man 22. februar Forberede generalforsamling Søn 28. februar Generalforsamling Man 29. februar GPS-løb Man 7. marts Pionering Man 14. marts Orientering Man 21. marts Ingen møde pga. påskeferien Man 28. marts Ingen møde pga. påskeferien Man 4. april Radio - Spot Man 11. april Radio - Spot Man 18. april Gøre klar til Dytbanko - Bemærk ved Hvirring Kirke Man 25. april Fælles mødeaften for hele Flemming Gruppe Man 2. maj Ingen møde pga. Dytbanko Tirs 3. maj Dytbanko ved Hvirring Kirke - Bemærk at vi hjælper kl Man 9. maj Bålmad - Bemærk at mødet denne aften er fra kl Man 16. maj Ingen møde pga. pinseferien Man 23. maj LEGO Man 30. maj LEGO Man 6. juni LEGO Man 13. juni Forberede sommerlejr Man 20. juni Sjov med vand (Husk derfor badetøj/tøj der må blive vådt...) Uge 28 Sommerlejr

13 Stemningsbilleder fra junior-, trop- og seniorspejderne Multihuset fik olie En aften i september havde bestyrelsen indkaldt til arbejds-aften, hvor multihuset skulle have olie. Der var et rigtig flot fremmøde på 17 personer. Vi startede med pizza og gik så i gang med at give olie, men indså hurtigt at vi skulle have indkøbt mere olie for at det hele kunne få olie, så en stafet blev sendt afsted, og efter lidt tid fik vi mere olie, og vi fik givet hele multihuset olie. Det skal lyde en STOR TAK til alle der hjalp med dette. TAK!!

14 Aviser og pap er værdifuldt Er du træt af, at gamle aviser og pap fylder op i garage og skur. Så lad dem komme Flemming Spejderne til gode, og tag de gamle aviser og pap med til spejdermøde om mandagen eller tirsdagen. Begge dele kan afleveres i containere eller skur på Spejdergården. Flemming Spejderne har i forvejen indtægter på avisindsamlinger, og mange er rigtige gode til at komme med aviser og pap, men kan vi få endnu flere til komme med gamle aviser og pap, så kan vi lave flere penge, som går til spejderarbejdet Hilsen fra præsten Kære spejdere. Godt nytår! Mange af jer var til spejdergudstjeneste i Hvirring Kirke i december for at gå Lucia, læse bønner eller hjælpe til på anden måde - og nogle havde bygget en indgangsportal. Det gjorde I bare flot allesammen! Nu venter 2016 med nye spændende oplevelser for jer, både indendørs og ude i naturen. I kirken er et nyt år også gået igang. Vi kalder det kirkeåret, men det begynder faktisk allerede omkring starten af december. Noget nyt skal nemlig ske i december. Der fejrer vi adventstiden, som handler om at vente! Vi venter nemlig på, at Jesus snart skal fødes. Juleaften fejrer vi, at Jesus, Gud søn, blev født. Han kom til os for at frelse os og bringe håb, sådan at vi kan føle, at vi bliver som helt nye mennesker. Jesus fødsel er noget af det allervigtigste, der er sket, og derfor er Julen en højtid. Det betyder, at vi holder en slags fest i kirken. Senere i årets løb skal vi fejre andre højtider, bl.a. påske, Kristi Himmelfartsdag og pinse - og så holder vi gudstjeneste hver eneste søndag! Og nogle gange har vi særlige børnegudstjenester, som er rigtig hyggelige, og hvor vi synger nogle gode salmer. Når man kommer til gudstjeneste, kan man høre om, at Gud holder meget af os, og det budskab kan man aldrig høre for mange gange. Sådan venter kirkeåret med gudstjenester og gode oplevelser, ligesom I skal igang med alt det nye. På gensyn i kirken Kærlig hilsen Dorte Buelund, præst

15 Billeder fra årets familieweekenden i efteråret Familie-weekend turen gik til Ejstrupholm, hvor vi havde en rigtig god weekend med aktiviteter til alle aldersklasser. Weekenden bød blandt andet på forhindringsløb, rouladeløb, lejrbål, skibsbygning og fremstilling af spejdertrold til spejdertrolds-spil. En rigtig hyggelig weekend, hvor der også var plads til voksent samvær efter programmets afslutning. Tak til alle for at bidrage til en rigtig god weekend. PS: Spejdertroldene står på Spejdergården og det kan næsten lade sig gøre at høre dem sige, at de gerne snart vil spilles med igen

16 Flemming gruppes kontakt-info Bæverledere: Uffe Ross Pedersen Rikke Jensen Trine Kruse Friis Anna Bech Sonja Madsen Kim Bolding Hansen Jesper Riel Gitte Rosenkilde (på barsel) Ulveledere: Dorthe Kristensen Dan Jønsson Torben Andersen Kim Bolding Hansen Rasmus Tanghus Thorup Asmus Thomsen Juniortropledere/ Daniel Kirkegaard Tropledere/ Christina Kjøller Seniortropledere: Trine Søby Nilsson Pernille Kynde Ida Sonne Schyth Roverleder: Mikael Kaihøj Gruppeledelse: Søren Kruse Friis Bettina Kristensen Karina Hansen Anja Hoeck Bestyrelse: Ellen Bech John Christiansen Jan Andersen Henrik Rasmusen Michael Fasting Nielsen Inge-Lie H. Pedersen Betina Rasmussen Helle Anette Jønsson Knasten redaktør: Søren Kruse Friis

Knasten. Tropsommerlejr i Norge. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad --- --- --- --- ---

Knasten. Tropsommerlejr i Norge. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad --- --- --- --- --- Knasten KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad 57. Udgave - 17. Årgang August 2015 --- --- --- --- --- Tropsommerlejr i Norge. Lederfællesskab Du kan i dette nummer af Knasten læse mere om enhedernes

Læs mere

Knasten. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad Udgave Årgang August 2016

Knasten. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad Udgave Årgang August 2016 Knasten KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad 59. Udgave - 18. Årgang August 2016 --- --- --- --- ---. Nyt fra gruppelederen Spejderånden er vigtig for samfundet - og er med til at skabe bedre ledere.

Læs mere

KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad. 56. Udgave - 17. Årgang Januar 2015 --- --- --- --- --- Juleafslutning hos ulvene - 2014

KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad. 56. Udgave - 17. Årgang Januar 2015 --- --- --- --- --- Juleafslutning hos ulvene - 2014 Knasten KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad 56. Udgave - 17. Årgang Januar 2015 --- --- --- --- --- Juleafslutning hos ulvene - 2014 Ulve-banderne skulle se, hvem af dem, der kunne lave det flotteste

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2013 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2013 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2013 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et nyt spejder-år. Vi forsøgte os med at ændre på vores traditionelle

Læs mere

Knasten. Sæbekasse-rally på årets GRUPPESOMMERLEJR. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad --- --- --- --- ---

Knasten. Sæbekasse-rally på årets GRUPPESOMMERLEJR. KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad --- --- --- --- --- Knasten KFUM-Spejderne, Flemming gruppe - Gruppeblad 55. Udgave - 16. Årgang August 2014 --- --- --- --- --- Sæbekasse-rally på årets GRUPPESOMMERLEJR Du kan i dette nummer af Knasten læse mere om enhedernes

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2014 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et endnu et spejder-år; vi er dog lige nu i en mørk periode af året

Læs mere

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 7. Feb Bæver: Troen på? Ulve: Fuldmånemøde 14. Feb Bålhygge 21. Feb Spejderfri 28. Feb Bæver: Kims Ulve: Kort og godt 28. Feb Ordinært gruppemøde Junior/Trop hjælper med

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3.

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 4 55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side

Læs mere

Kom til forældremøde - Læs mere på side 5.

Kom til forældremøde - Læs mere på side 5. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 54 nr. 1 Det 156 år siden at Spejderbevægelsens grundlægger, Robert Stephenson Smyth Baden Powell blev født. Nemlig den 22. februar 1857. Kom til forældremøde - Læs

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

mail:

mail: www.pigespejder.dk/christiansbjerg mail: dgp.chr.bjerg@gmail.com Gruppens ledere: Bæverleder (drenge): Henriette S. Gerding Thingvallagade 2, 8200 Århus N 8677 0940 Mail: henriette@fam-gerding.dk 2024

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 Find os på facebook, og vores hjemmeside se mere på side 2... Jacob har været i Ballerup Gruppe i 25 år Tillykke! Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord.

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2017/2018 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) Alex Weinreich 86428424 Christine Weinreich 86428424 Thomas Krogh 75920330 Søren Krogh Mikro Birte Sonne Mini 86432166 29802193 51562013

Læs mere

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2015/2016 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe

KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe KFUM-spejderne I Danmark Aabybro Gruppe Beretning for spejderåret 2012 KFUM-Spejderne, Aabybro Gruppe ved gruppemødet den 20. marts 2013 Aabybro marts 2013 Endnu et spejderår er gået, hvor gruppens medlemmer

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark KUDU-Gruppen, Nykøbing F. 1. halvår 2017

KFUM-Spejderne i Danmark KUDU-Gruppen, Nykøbing F. 1. halvår 2017 KFUM-Spejderne i Danmark KUDU-Gruppen, Nykøbing F. 1. halvår 2017 1 KFUM-spejderne i Danmark KUDU-GRUPPEN Poul Martin Møllersvej 6B 4800 Nykøbing F. kudu-spejder.dk grupperådsformand Steen Frederiksen

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen

Dekorationsfremstilling Til julemarkedet. Julemarked 29/11 1/12. Juletræssalg Trop og Juniortroppen KFUM-Spejderne i Kalvehave, Spejderhytten, Viemosegade 7b, ÅRGANG 6, OKTOBER 2013 Dekorationsfremstilling Til julemarkedet I forbindelse med julemarkedet skal vi have fremstillet vores varer og her er

Læs mere

Januar - april Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl Spejdergården Poulholm, Gl.

Januar - april Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen. Møderne holdes mandag kl Spejdergården Poulholm, Gl. Mikroskopet Januar - april 2017 Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30. Spejdergården Poulholm, Gl. Skivevej 99 www.waingungastammen.gruppe.dds.dk Kære mikrospejdere

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår November 2017 Nr. 123 23. årgang DDS Sjølund Koks Glædelig jul og godt nytår Indholdsfortegnelse: Fælles siden - side 3 Familiespejd side 4 Mikro/minispejd side 5 Junior side 6 Trop side 7 Adresser side

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 1. Nyt fra enhederne!! Nyt om sommerlejren!!

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 1. Nyt fra enhederne!! Nyt om sommerlejren!! KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 1 Nyt fra enhederne!! Nyt om sommerlejren!! Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord. Bestil det hos din leder. NÆSTE BESTILLING DATO ER: D. 23 April. Se mere

Læs mere

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 Indhold: Side 03 Nyt fra gruppen Side 04 Vølsungerne, Junior Side 05 Vølsungerne, Junior Side 06 Troppen Side 07 Troppen ILDBORET: Udkommer fast 4 gange årligt:

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark

KFUM-Spejderne i Danmark KFUM-Spejderne i Danmark KUDU-Gruppen, Nykøbing F. 1. halvår 2016 Kudu-Gruppen blev startet den 11/12 1924 Spejderbevægelsen begyndte i 1907. 1 KFUM-Spejderne i Danmark KUDU-GRUPPEN Poul Martin Møllersvej

Læs mere

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks December 2013 nr. 107 19. årgang DDS Sjølund Koks Til Sjølund Koks læsere Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Tak for i år! Vi glæder os til at se jer igen mandag den 6. januar

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

Glædelig Jul og Godt nytår

Glædelig Jul og Godt nytår KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 5 Glædelig Jul og Godt nytår Distriktet nedlægges - læs side 9... Indholdsfortegnelse Side 3: Nyt fra gruppelederen. Side 4: Kalenderen. Side 5: Familie-spejd

Læs mere

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) Marts. 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26.

SENIORER. Torsdag klokken 20.15 21.30. Mads S. (60 16 85 55) Anja (26 59 79 09) Marts. 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26. SENIORER Torsdag klokken 20.15 21.30 5. Seniormøde 19. Seniormøde 20-21. Lederweekend 26. Seniormøde 9. Seniormøde 16. Ledermøde 24. LederFredag 30. Seniormøde 7. Ledermøde 11. Ledermøde 18. Seniormøde

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe

SPEJDERNYT. Maj 2013. Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe Maj 2013 Årgang. 03 NR. 08 www.spejdernet.dk/esb Sommerlejr 2013 Har du sat kryds i kalenderen? Ellers er det på høje tid! Ledere og grupperåd

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve

Fellowposten. Januar - Februar 2006. Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Fellowposten Januar - Februar 2006 Greve Gruppe www.spejdernet.dk/greve Adresseliste LEDERNE Gruppeleder Morten Nilsson, Haderslevgade 28, 1671 København V 26 32 29 36 Gruppeass. Steen Mærkelund, Karlslunde

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps Januar Februar Marts 2010 1. Sundby Det Danske Spejderkorps Side: 1 Adresseliste 1. Sundby Mikrogrenen Mikl Berit Carlsen Offenbachvej 31, 2. mf 2450 SV 21 47 10 37 Berit@kadnet.dk Mika Martin Jørgensen

Læs mere

3 styks flotte luciaoptog

3 styks flotte luciaoptog KFUM-Spejderne i Kalvehave, Sankt Eriks Hytte, Viemosegade 7b, 4771 Kalvehave ÅRGANG 5, JANUAR 2013 WWW.KFUM-KALVEHAVE.DK 3 styks flotte luciaoptog Dejligt at være sammen med jer om denne årlige tradition

Læs mere

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009

3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 3 udgave; 45. Årgang August, September, Oktober 2009 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Sommerlejren 4 Sommerlejren 5 Sommerlejren

Læs mere

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning.

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 6. september 2011 kl. 19.00 21.30 Tilstede: Jacob, Anders Pingo, Elmer, Janus, Drejer, Ane, Ole, Bo Fraværende:.. Referat baseret på noter fra Drejer og

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

Mikroskopet. Januar april Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen

Mikroskopet. Januar april Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen Mikroskopet Januar 2019 - april 2019 Mikrospejderflokken i Waingunga-Stammen Møderne holdes mandag kl. 17.15-18.30. Spejdergården Poulholm, Gl. Skivevej 99 www.waingungastammen.gruppe.dds.dk Så er vi klar

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

Februar 2010 21. ÅRGANG

Februar 2010 21. ÅRGANG Februar 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...75 83 83 90 / 26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne

Læs mere

Nyt Fra Huset. Nr. 02 årgang 07. Velkommen Til Jerslev gruppe. Her ser i husets nye indgangsportal, senior troppens seneste projekt.

Nyt Fra Huset. Nr. 02 årgang 07. Velkommen Til Jerslev gruppe. Her ser i husets nye indgangsportal, senior troppens seneste projekt. Nyt Fra Huset Nr. 02 årgang 07 Velkommen Til Jerslev gruppe Her ser i husets nye indgangsportal, senior troppens seneste projekt. Konkurrence Nyt fra huset har brug for et nyt navn og det skal vi bruge

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

Spejdere i 101 år. Januar Årgang

Spejdere i 101 år. Januar Årgang Så er endnu et år gået, og Grupperådet vil gerne ønske alle i Vigar Stamme et rigtigt godt nytår!! Vi starter igen i uge 2 Spejdere i 101 år Januar 2009 17. Årgang Vigars Stemme Side 2 Nu skal i bare hører

Læs mere

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010

1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 1 udgave; 46. Årgang April-Juni 2010 Oplag 25. Udgives af KFUM og K Spejderne Stevns-Nord 1 Indhold Side Indhold + Fra redaktøren 2 Fra kasseren 3 Vigtige datoer 4 Billeder fra det forgangene år.. 5 Bæver

Læs mere

gruppebladet Skallerup Vennebjerg gruppe 8. årgang nr. 1/2011

gruppebladet Skallerup Vennebjerg gruppe 8. årgang nr. 1/2011 gruppebladet Skallerup Vennebjerg gruppe 8. årgang nr. 1/2011 ******************************************************** Udgivelsesdato : torsdag, den 17. februar 2011 Senior KOLDTUR Skagen 2010 bæverdammen

Læs mere

B U D S T I K K E N. NY hjemmeside på: Udgave nr 62. Hodsager Gruppe Hardsyssel Distrikt W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U

B U D S T I K K E N. NY hjemmeside på: Udgave nr 62. Hodsager Gruppe Hardsyssel Distrikt W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U B U D S T I K K E N Udgave nr 62 NY hjemmeside på: W W W. K F U M S P E J D E R N E. E U Gruppe Hardsyssel Distrikt INDHOLD 2 FORSIDE INDHOLDSFORTEGNELSE BUDSTIKKEN GRUPPENS ADRESSER SPEJDER-BUTIKKEN UDMELDELSE

Læs mere

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps Nr. 2-2019 Marts - Maj GL Kære alle spejdere og forældre 2 Så er det ved at blive forår og måske har det været lidt skuffende, at der ikke er kommet mere sne...så

Læs mere

November 2011 44. årgang. Jagten på årets rævehale går ind. Vores nye hjemmeside er LIVE Side 1+9 Salg af julekalendere Side 8

November 2011 44. årgang. Jagten på årets rævehale går ind. Vores nye hjemmeside er LIVE Side 1+9 Salg af julekalendere Side 8 Du er altid velkommen til at tage en ven med! November 2011 44. årgang Jagten på årets rævehale går ind Vores nye hjemmeside er LIVE Side 1+9 Salg af julekalendere Side 8 Gruppelederne: Lederne i gruppen

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Oplysninger til spejderforældre

Oplysninger til spejderforældre Oplysninger til spejderforældre Velkommen... 1 Formål... 1 Baggrund... 1 Opbygning af spejderorganisation... 1 Tilmelding og udmeldelse... 2 Årets gang ved Gjølspejderne gruppe... 3 Her under er der beskrevet

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 22 71 96 60 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 26 60

Læs mere

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE DE BLÅ GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk Nr. 1 Jan. 2014 DE BLÅ er et gruppeblad for Gørlev Gruppe, Det Danske Spejderkops. DE BLÅ udkommer 4 gange årligt efterårsferie,jul,påske og sommerferie.

Læs mere

Man skal forandre for at bevare

Man skal forandre for at bevare U D G I V E S AF : R O L A N D S G R U P P E S K A L B J E R G ROLANDSPOSTEN Årgang 54, nummer 1 28. Juni 2014 Man skal forandre for at bevare I bestyrelsen har vi i samarbejde med spejderlederne drøftet

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6

Ledermøde. tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Ledermøde tirsdag d. 10. august 2010 kl. 19 senest 22 i Spejderhuset, Erritsø Bygade 6 Dagsorden 1. Indledning v. Birthe i. Velkommen til Helene, som har meldt sig som leder. Hun starter i første omgang

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

Troppen på sommerlejr i Irland i 2008. April 2009 40. årgang

Troppen på sommerlejr i Irland i 2008. April 2009 40. årgang April 2009 40. årgang Troppen på sommerlejr i Irland i 2008 Tilmelding til sommerlejr Side 1 Distriktsturnering (junior+trop) Side 2 Sct. Georgsløb (flok) Side 2 Shelterbyggeri Side 3 Gruppelederne: Lederne

Læs mere

45. årgang December - Januar 2017

45. årgang December - Januar 2017 www.nakskovspejderne.dk 45. årgang December - Januar 2017 GLÆDELIG JUL SAMT ET GODT NYTÅR Trops- og seniorspejdere på Plan-Kursus Disse 3 spejdere var på plan-kursus i uge 42, Her lærte de en hel masse,

Læs mere

KIRKE BLADET. for Hvirring-Hornborg. Årg. 35 nr. 1 september / oktober / november 2015

KIRKE BLADET. for Hvirring-Hornborg. Årg. 35 nr. 1 september / oktober / november 2015 KIRKE BLADET for Hvirring-Hornborg Årg. 35 nr. 1 september / oktober / november 2015 Hilsen fra den nye vikar Marie-Louise Lieberoth Wadum er gået på barselsorlov, og jeg er tiltrådt som vikar. Jeg ser

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 1. Læs om vores PR. arrangement på side 9. Husk Gruppemøde d. 24. februar - se mere på side 5.

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 1. Læs om vores PR. arrangement på side 9. Husk Gruppemøde d. 24. februar - se mere på side 5. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 51 nr. 1 Læs om vores PR. arrangement på side 9. Husk Gruppemøde d. 24. februar - se mere på side 5. Indholdsfortegnelse: Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord.

Læs mere

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!!

November 2009 41. årgang. Månedens program. Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Du er altid velkommen til at tage en ven med til mødet! November 2009 41. årgang Månedens program Shelterbyggeri Side 1 Korpslejr info Side 2 Husk at se Knivetillægget!! Gruppelederne: Lederne i gruppen

Læs mere

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019

Bestyrelsen. Gruppens medlemstal. Samarbejdet med kommunen. Referat af generalforsamling 9. april 2019 Referat af Generalforsamling hos De grønne pigespejdere i Jonstrup Tirsdag den kl. 19-21 i lokalet under Kvisten, Jonstrupvej 288 E., 3500 Værløse Tilstede: Dorthe (gruppeleder), Hanne (tropleder), Monica

Læs mere

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge Mødeprogram for Mowgli s brødre og søstre Maj: Onsdag d. 4. Ulvemøde. Lør- Søndag d. 7.-8. Weekend tur. Onsdag d. 11.

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

Mikrobekalender foråret 2015

Mikrobekalender foråret 2015 Mikrobekalender foråret 2015 Velkommen til et nyt halvår. Vi forsætter med at arbejde med de forløbsmærker, som DDS målrettet de yngste spejdere. Dette forår vil vi arbejde med Skovens dyr mærket. Husk

Læs mere

Referat fra rådsmøde

Referat fra rådsmøde Referat fra rådsmøde mandag den 27.5 13 kl. 19.30 Hos Olaf Rye Til stede: Afbud: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af referat 3. Nye punkter til dagsordenen 4. Nyt fra korpset Anne Marie (Brejning), Mogens

Læs mere

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev

Myreslugeren. Nr. 40 Januar til Juli 2016. Lystrup-Elev Myreslugeren Nr. 40 Januar til Juli 2016 Lystrup-Elev Info Vi håber I har haft en god jul, og et godt nytår. Vi glæder os til at komme i gang med FDF sammen med Jer. I dette blad kan I bl.a. se hvad vi

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 108 20. årgang januar 2014. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK...

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 108 20. årgang januar 2014. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 108 20. årgang januar 2014 www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 2 9 Indholdsfortegnelse Forside Indhold og deadline Fælles program

Læs mere

Lidt fra Kræmmermarkedet Side 1 Enhedsprogrammer Side 3-8. Grupperkalender/opslagstavle Side 2 Andet Side 8

Lidt fra Kræmmermarkedet Side 1 Enhedsprogrammer Side 3-8. Grupperkalender/opslagstavle Side 2 Andet Side 8 Lidt fra Kræmmermarkedet Side 1 Enhedsprogrammer Side 3-8 Grupperkalender/opslagstavle Side 2 Andet Side 8 Lederne i gruppen: Gruppelederne: Grupperåd: Gruppeleder Lars Jensenius 48261127 LAJ@megalip.dk

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

Gruppelederens side...

Gruppelederens side... 1 2 Gruppelederens side... Foråret er sprunget ud i fuld flor. Det er fantastisk at gå en tur og se vintergækker og krokus nikke til os når vi går forbi, mens påskelammene springer rundt på marken. Vi

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

December Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen.

December Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen. HELENE NYT December 2017 Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen. Helenes Minde Lersø Parkallé 30 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 39105651 mgr@ok-fonden.dk HELENE NYT December 2017

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55 36

Læs mere

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014

Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Leder- og grupperådsmøde d. 11. august 2014 Afbud Kirsten, Erling BP, Jens og Annette Fabricius 19.00: Grupperådsmøde 19.00: Ledermøde. 1. Godkendelse af referat. Uklarhed om, hvem der udarbejdede brochure

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

KvongPosten Januar 2018

KvongPosten Januar 2018 KvongPosten Januar 2018 Nytårsskål i Kvong Mandag den 1. januar kl. 15.00 efter gudstjenesten er der mulighed for, at ønske hinanden godt nytår og menighedsrådet er vært for et lille glas og et stykke

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund

Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund Årsberetning 2008 - KFUM-Spejderne i Lund 17. februar 2009 Årsberetning ved GL Annoncering Gruppemødet er annonceret i Staldtips nr. 70 (nov. jan.). Historie, hus og grund Gruppen er nu 18 år gammel: Vi

Læs mere

Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8

Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8 Sct.Georgsløb Side 1 Gruppekalender/opslagstavle Side 3 Referat fra klantinget Side 8 Nævenyttigt Side 2 Programmer Side 4-7 Sommerlejrhæfte. Særskilt tillæg. Lederne i gruppen: Gruppelederne: Grupperåd:

Læs mere

Vi arbejder i øjeblikket på at forbedre forholdene for hestene. Mere om det snart. Kom og nyd samværet med vores søde heste.

Vi arbejder i øjeblikket på at forbedre forholdene for hestene. Mere om det snart. Kom og nyd samværet med vores søde heste. Nyhedsbrev Klub Viadukten, oktober 2017. Den korte udgave, denne gang. Efteråret er over os med kølige og lune dage på skift. Præcis som vi kender det fra sommeren. :o) Efterårsferien står for døren. Gokart-teamet

Læs mere