Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål."

Transkript

1 Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. 195,00 DKK Inkl. moms Teksterne i bogen tematiserer en bred vifte af forskellige emner fra livets små og store begivenheder. Teksterne lægger op til diskussion og personlig stillingtagen. Bogen kan både bruges som rygrad og som supplerende materiale i et undervisningsforløb. Bogen henvender sig primært til tyskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan uden problemer også bruges til voksenundervisning og i grundskolens overbygning. A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående kendskab til grammatik. 180,00 DKK Inkl. moms Bogen indeholder: Øvelser på tre niveauer, fra begynder til let øvet Øvelser baseret på korte tekstuddrag fra moderne engelsksprogede tekster Systematisk oversigt over den grammatiske terminologi Stikordsregister der gør det let at bruge bogen som opslagsbog. A New Start er beregnet til undervisningen i engelsk grammatik for første år af ungdomsuddannelserne og i grundskolens overbygning.

2 At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis er et opgavehæfte til elever i gymnasiet, HF og folkeskolens ældste klasser 160,00 DKK Inkl. moms At læse tegneserier er en praksisorienteret indføring i tegneseriens virkemidler. Der arbejdes med layout, billeder og ord, sekvens m.m. Gennem en kombination af læsning, praktiske øvelser samt diskussioner af tekster og billeder opnår eleverne en bedre analyseevne. At læse tegneserier tager udgangspunkt i PERSEPOLIS, en graphic novel af Marjane Satrapi. Herudover viser Ina Korneliussen gennem sine egne illustrationer hvordan tegneserier fungerer. Der er øvelser til alle afsnit og eleverne får mulighed for at lave deres egne tegneserier. At læse tegneserier er skrevet af Ina Korneliussen, tegneserietegner og ophavskvinde til blandt andre Små dyr og Fortællingen om dengang jeg fik en bamse. Ina Korneliussen er herudover gymnasielærer i billedkunst og dansk, hvor tegneserier indgår som et centralt punkt i hendes undervisningsforløb. AVU Samf G 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow Et undervisningsmateriale til samfundsfag lavet specifikt til AVU. 3 videoklip 60 interaktive opgaver 20 fokusspørgsmål 25 eksempler 80 diskussionsspørgsmål 60 figurer 50 billeder 265 ordforklaringer 165 sider ebog AVU Samf G - 1 år AVU Samf G - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag lavet specifikt til avu. AVU Samf ibog har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Skal man blande sig i Kinas og andre landes menneskerettigheder, eller skal man blande sig uden om? Der er ordforklaringer, som bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert kapitel og afsnit denne ibog indledes med fokusspørgsmål, der lægger op til diskussion og motiverer til refleksion. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet følger bekendtgørelsen nøje og rummer følgende kapitler: Demokrati Det politiske system Kriminalitet Velfærdsstaten Sociale og kulturelle forskelle.

3 Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden ved at spille. 420,00 DKK Inkl. moms Basketball ABC gennemgår de fundamentale teknikker i basketball gennem detaljerede emnebeskrivelser. Desuden indeholder bogen et stort udvalg af øvelser og småspil til indlæring af gode tekniske færdigheder. Angrebs- og forsvarsspillet udvikler spillernes taktiske forståelse i spilsituationer fra»1 mod 1«til»5 mod 5«. Bogen fokuserer særligt på»3 mod 3«- spillet, som giver en perfekt blanding af indlæring og intensitet i spillet. Hvert af bogens afsnit opsamler nyttige tips til underviseren i tipsbokse. Basketball ABC gør ligeledes idrætsundervisningen lettere gennem afsnit om begynderregler og forslag til undervisningsforløb. Her på siden kan man finde supplerende materiale til bogen i form af forslag til forløb, vægttræningsprogram samt en række interessante links. Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser. Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde i danskfaget. Begreb om analyse og metode - 4 år 93,75 DKK ebogen er elevhenvendt og handler om danskfagets metoder, forstået som de måder man arbejder med tekster på i dansk. Grundideen i ebogen er at 'metodisk bevidsthed' helt basalt er evnen til at se at en tekst kan læses, analyseres og forstås på mere end én måde. I ebogen sættes et bevidst skel mellem videnskabsfaget dansk og det gymnasiale undervisningsfag, og fokus er på sidstnævnte. Med en simpel model der illustrerer forskellene i de måder man arbejder med tekster på, giver bogen et bud på hvordan man kan arbejde med tekstanalytisk praksis på gymnasialt niveau. Modellen svarer til den model der optræder i vejledningerne for stx og hf. I ebogens sidste kapitel, der er et appendiks om danskfagets identitet og historie, drages paralleller til videnskabsfaget, således at ebogens metodegreb knyttes an til nogle af de videnskabsfaglige begreber som eleverne kan møde i fx AT, studieområdet eller andre tværfaglige sammenhænge. ebogen er til danskfaget på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag.

4 Berliner Leben - Del 1 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann 150 interaktive opgaver 35 Lydklip 25 skabeloner 60 Opgaver 30 aktiviteter 40 tekster 120 illustrationer ca ordforklaringer 140 sider ebog Berliner Leben - Del 1-1 år Berliner Leben - Del 1-4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Berliner Leben præsenterer unges livsstil i Berlin og dækker emner såsom: Ausbildung, Transport und Führerschein, Musik, Freizeit. Teksterne er indtalt af native speakers, rigt gloserede, suppleret med grammatikafsnit og interaktive opgaver til tekstforståelse og grammatik. Til lærerne er der forslag til aktiviteter. Grundbogen indeholder niveauerne FED. Berliner Leben - Del udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann Indeholder Berliner Leben 1+2: 340 interaktive opgaver 120 opgaver 65 lydklip 35 skabeloner 40 aktiviteter 80 tekster 210 illustrationer ca ordforklaringer 310 sider Berliner Leben - Del år Berliner Leben - Del år 185,00 DKK 345,00 DKK Berliner Leben ibog indeholder: korte, interessante tekster, der er relevante for unge mennesker og bliver oplæst af native tysktalende et grammatikkursus, der forklarer reglerne på en letforståelig måde og giver brugeren mulighed for at øve reglerne gennem mange, interaktive opgaver mange elevaktiverende opgaver i tilknytning til teksterne, der gør indlæringen aktiv og sjov testopgaver i ordforråd, grammatik og Landeskunde. De første tekster er på basisniveau, men sværhedsgraden stiger til niveau G i den første tredjedel af udgivelsen og slutter med tekster på niveau D. Alle teksterne er rigt forsynet med gloser, så de kan læses af alle. Desuden kan de kombineres på tværs af de emner, der er angivet. Næsten alle tekster har en forbindelse til Berlin i form af personlige beretninger, seværdigheder, politikere, unge punkere eller fodbold.

5 Berliner Leben - Del 2 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann 190 interaktive opgaver 60 opgaver 30 lydklip 10 skabeloner 10 aktiviteter 40 tekster 90 illustrationer ca ordforklaringer 170 sider ebog Berliner Leben - Del 2-1 år Berliner Leben - Del 2-4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Teksterne i Berliner Leben Del 2 ibog handler om Berlins og murens historie, en ung handicappet Berliners liv, berømte mennesker med tilknytning til Berlin og et lille indblik i det politiske liv. Emnerne belyses med informative tekster. Der er også tekster om fodbold, hverdagshistorier m.m. Alle teksterne er indtalt af native, tyske speakere. Der er mange interaktive opgaver til test af tekstforståelse og grammatik. Sværhedsgraden ligger gennemsnitligt på niveau E, men der er også en del tekster på niveau D. Teksterne er rigt glosseret, så alle kan læse dem. Til lærerne er der aktivitetsforslag og testopgaver. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lars Holm, Helle Pia Laursen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Bogen præsenterer en række centrale faglige temaer inden for fagområdet dansk som andetsprog og belyser nogle af de problemstillinger, der knytter sig hertil. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver - 4 år 177,50 DKK Hensigten med bogen er at give en faglig viden, der kan danne grundlag for tilrettelæggelse af en andetsprogspædagogisk praksis og for en kvalificeret deltagelse i den løbende videreudvikling af fagområdet. I bogens første del introduceres og diskuteres en række centrale begreber og teorier, der er knyttet til dansk som andetsprog som et sprogligt vilkår og som et særligt fagområde. I bogens anden del flyttes det primære fokus fra individets andetsprogstilegnelse og sprogbrug til den andetsprogspædagogiske praksis. Heri introduceres en række sprogpædagogiske temaer, der eksemplificeres i forskellige andetsprogspædagogiske kontekster. Heri indgår en række eksempler på forskellige undervisningsaktiviteter. I bogens tredje del rettes opmærksomheden mod forskellige temaer, der relaterer sig til institutioners måder at håndtere den situation, at der i institutionerne er et stigende antal individer, for hvem dansk er et andetsprog. Her sættes fokus på nogle af de udfordringer i forhold til håndtering af sproglige forskellighed, som denne situation stiller institutionerne over for. Dansk som andetsprog. Pædagogiske og didaktiske perspektiver henvender sig til studerende, undervisere, pædagoger og andre interesserede, der arbejder med dansk som andetsprog samt alle andre med en professionel interesse i faget.

6 Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb. Début 1 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Gør din debut i fransk lidt sjovere! Lær at tale og forstå fransk med denne første del af Début-seriens begyndersystem i tre dele. 275,00 DKK Inkl. moms Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk.

7 Début 1 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Aktuel bog der giver et godt indblik af det moderne Frankrig. 100 lydklip 18 videoklip 110 interaktive opgaver 45 opgaver 90 sider Tilhørende ordbog ebog Début 1-1 år Début 1-4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. ibogen samler grundgramamtik, øvelser og oplæsninger på samme platform Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk. Med Debut 1 får du: Bogens tekster Opgaver som tidligere var på websitet Oplæsninger Début 1 - CD 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Dobbelt cd-audio med oplæsning af teksterne fra Début ,00 DKK Inkl. moms Teksterne er indtalt af indfødte franskmænd og giver dermed et meget autentisk lydbillede af det franske sprog. Début grammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Grammatik til Début-bøgerne. 180,00 DKK Inkl. moms Début-serien er et begyndersystem i tre trin, der gør din debut i fransk grammatik lidt sjovere. Bøgerne giver et godt indblik i det moderne Frankrig gennem et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder. Denne grammatikbog understøtter det daglige arbejde med Débutseriens tekstbøger, men kan også bruges selvstændigt.

8 Début grammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En grundgrammatik med en letforståelig og kortfattet gennemgang af ordklasserne, tidernes brug samt en oversigt over verbernes bøjning. Début grammatik - 4 år 115,00 DKK Début-serien er et begyndersystem i tre trin, der gør din debut i fransk lidt sjovere. Bøgerne giver et godt indblik i det moderne Frankrig gennem et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder. Bogen introducerer til ordklasser, tider, og bøjningsformer og beskriver derudover også udtale og intonation. Derudover indeholder bogen forslag til ordbogsbrug og selvretning. Det kan ikke ske i Danmark 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Herbert Pundik Denne bog bringer en række øjenvidners skildringer. Og hele beskrivelsen af flugten til Sverige i efteråret 1943 rammes ind af historien om Pundiks egen flugt med sin familie. 245,00 DKK Inkl. moms Det kan ikke ske i Danmark - og så skete det alligevel. Jøderne skulle fanges og sendes ud af landet i 1943, hvor tyskerne havde besat Danmark. Denne bog bringer en række øjenvidners skildringer. Og hele beskrivelsen af flugten til Sverige i efteråret 1943 rammes ind af historien om Pundiks egen flugt med sin familie. Denne bog har appel til både voksne og unge i dag. Det er en historie om eventyr og spænding, men også om pligtfølelse og offervilje. Bogen er udstyret med et "Pædagogisk efterord" af Carl-Johan Bryld, der bl.a. kommer med konkrete forslag til, hvordan de personlige beretninger bliver relevante i undervisningen, og hvordan nære oplevelser af de dramatiske begivenheder kan sættes ind i en større historisk sammenhæng.

9 Dit samfund - samfundsfag i udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Hedegaard Jensen, Rasmus Ulsøe Kær, Peter Nyborg System til samfundsfag i grundskolen 195,00 DKK Inkl. moms Dit samfund - samfundsfag i 8. er sammen med Dit samfund - samfundsfag i 9. et komplet undervisningssystem til samfundsfag med udgangspunkt i slutmålene for 9. klasse. Forfatterne lægger et højt fagligt niveau og præsenterer de faglige begreber, der hører til de områder, der arbejdes med. Samtidig er bogen er skrevet i et tilgængeligt sprog, og svære begreber forklares løbende i margen. Hvert kapitel slutter med opgaver, som er varierede både i form, indhold og sværhedsgrad. Opgaverne lægger op til både gruppearbejde, individuelt arbejde, klassediskussioner og øvelser, skriftlige afleveringer og rollespilsøvelser. Opgaverne består fx i at skrive forslag til skolebestyrelsen, skrive læserbreve, undersøge deres egne familiers vaner og bruge internettet og de sociale medier i deres arbejde. Til bøgerne er der udarbejdet mere end 500 PowerPoints med bl.a. aktuelle uddybninger og diskussionsoplæg. PowerPoints ligger på samf8.systime.dk. Dit samfund - samfundsfag i udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Hedegaard Jensen, Rasmus Ulsøe Kær, Peter Nyborg System til samfundsfag i grundskolen 195,00 DKK Inkl. moms Dit samfund - samfundsfag i 9. bygger videre på Dit samfund - samfundsfag i 8. De to bøger udgår et komplet undervisningssystem til samfundsfag med udgangspunkt i slutmålene for 9. klasse. Forfatterne lægger et højt fagligt niveau og præsenterer de faglige begreber, der hører til de områder, der arbejdes med. Samtidig er bogen er skrevet i et tilgængeligt sprog, og svære begreber forklares løbende i margen. Hvert kapitel slutter med opgaver, som er varierede både i form, indhold og sværhedsgrad. Opgaverne lægger op både gruppearbejde, individuelt arbejde, klassediskussioner og øvelser, skriftlige afleveringer og rollespilsøvelser. Opgaverne består fx i at skrive forslag til skolebestyrelsen, skrive læserbreve, undersøge deres egne familiers vaner og holdninger samt bruge internettet og de sociale medier i deres arbejde. Til bøgerne er der udarbejdet mere end 500 PowerPoints med fx aktuelle uddybninger og diskussionsoplæg. PowerPoints ligger på samf8.systime.dk.

10 Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær Giver en grundlæggende, grammatisk platform, der bygger bro mellem forudsætninger fra folkeskolen og de krav, der stilles på gymnasialt niveau. 275,00 DKK Inkl. moms Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Kapitlerne indeholder en række opgaver, og der er supplerende opgaver på det tilhørende website. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau. Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær En udgivelse der besvarer alle dine basisspørgsmål om engelsk grammatik 425 interaktive opgaver 40 lydfiler 85 tabeller 9 skabeloner 45 øvelser 40 illustrationer 180 gloser 170 sider ebog Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 1 år Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Hvert kapitel indeholder en række opgaver. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau.

11 Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8 videoinstruktioner Flipped Classroom - 4 år 295,00 DKK Flipped classroom kom godt i gang giver inspiration til, hvordan du kan vende din undervisning på hovedet med video for at skabe mere elevaktivitet. Bogen giver dig svar på hvad flipped classroom er, og så giver bogen dig praktiske anvisninger til, hvordan du rent faktisk kan flippe" din undervisning. Flipped classroom kom godt i gang er skrevet af en underviser til undervisere. Den er skrevet som en hurtig læst praktisk brugsbog, der trin for trin gør dig i stand til at flippe din undervisning enten med egne eller andres videoer. Du kan læse udgivelsen sammenhængende eller meningsfyldt nøjes med at lave nedslag i de afsnit, som har din interesse. Flipped Classroom kom godt i gang redegør for teori, viser hvordan du opbygger lektier og lektioner, forklarer hvordan du opbygger en video samt viser de tekniske muligheder, du har. Udgivelsen handler også om, hvordan du og dine elever kan anvende video i lektioner, projektperioder, under opgaveskrivning og som repetition til eksamen. Flipped Classroom kom godt i gang er krydret med praktiske eksempler, billeder, fotos, illustrationer og figurer, der giver overblik og lynhurtigt sammenfatter de vigtigste pointer. Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Henning Romme Lund En praktisk, overskuelig håndbog om brugen af Flipped Classroom i undervisningen. 195,00 DKK Inkl. moms Flipped classroom kom godt i gang giver inspiration til, hvordan du kan vende din undervisning på hovedet med video for at skabe mere elevaktivitet. Bogen giver dig svar på hvad flipped classroom er, og så giver bogen dig praktiske anvisninger til, hvordan du rent faktisk kan flippe" din undervisning. Flipped classroom kom godt i gang er skrevet af en underviser til undervisere. Den er skrevet som en hurtig læst praktisk brugsbog, der trin for trin gør dig i stand til at flippe din undervisning enten med egne eller andres videoer. Du kan læse udgivelsen sammenhængende eller meningsfyldt nøjes med at lave nedslag i de afsnit, som har din interesse. Flipped Classroom kom godt i gang redegør for teori, viser hvordan du opbygger lektier og lektioner, forklarer hvordan du opbygger en video samt viser de tekniske muligheder, du har. Udgivelsen handler også om, hvordan du og dine elever kan anvende video i lektioner, projektperioder, under opgaveskrivning og som repetition til eksamen. Flipped Classroom kom godt i gang er krydret med praktiske eksempler, billeder, fotos, illustrationer og figurer, der giver overblik og lynhurtigt sammenfatter de vigtigste pointer.

12 Fransk NU 1 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen 200 interaktive opgaver 45 lydfiler 45 tabeller 90 sider Ordbog med mere end 2300 ord Fransk NU 1-1 år Fransk NU 1-4 år 105,00 DKK 195,00 DKK På 4 niveauer giver FranskNU et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cd-rom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet. Fransk NU 2 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen 230 Interaktive opgaver 40 Lydfiler 50 Illustrationer 60 Sider Fransk NU 2-1 år Fransk NU 2-4 år 105,00 DKK 195,00 DKK På 4 niveauer giver FranskNU et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cd-rom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet. Franskbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En opdatering af Franskbogen (2010) 250 interaktive opgaver 90 lydklip 50 tekster 50 opgaver 30 aktiviteter 180 illustrationer ca ordforklaringer 225 sider ebog Franskbogen - 1 år Franskbogen - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Den seneste udgave af Franskbogen (2010) bliver nu udgivet som ibog. Brugeren får hermed udgivelsens mange fordele og nye muligheder: Oplæsning af bogens tekster anbragt i forhold til teksterne Interaktive opgaver til træning af grammatik Notefunktion Mange billeder. Kort sagt: Man har hele undervisningsmaterialet + egne noter samlet ét sted.

13 Franskbogen 6. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En grundlæggende introduktion til den franske sprog og den franske kultur. 475,00 DKK Inkl. moms En nyredigeret udgave af Franskbogen. Det er ikke et helt nyt system, men en gennemgribende og samtidig nænsom ajourføring af den tidligere udgave. Sprog og indhold i teksterne er tilpasset til samfundet i Der er mere fokus på det kommunikative aspekt, som er understøttet af kommunikative og task-baserede opgaver umiddelbart efter de tekstnære spørgsmål til hvert tekststykke. Grundbogen indeholder et bredt udvalg af autentiske franske tekster med dagligdagen som omdrejningspunkt såsom digte, sange, drama, tegneserier m.m. De mange illustrationer indgår som en del af undervisningsmaterialet, idet de er forsynet med gloser og opgaver. Bogen indeholder 2 cd-audioer. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave 3. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave - 4 år 115,00 DKK Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave. Franskbogen - løsningsforslag til øvelserne 2. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Løsningsforslag til 3. og 4. udgave af Franskbogen Øvelser. 195,00 DKK Inkl. moms Løsningsforslag til Franskbogen Øvelser. Leveres som kopiark.

14 Franskbogen - øvehæfte 5. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Dette øvehæfte knytter sig til Franskbogen 6. udgave og indeholder øvelser til de enkelte kapitler. 250,00 DKK Inkl. moms Øvelserne dækker følgende områder: udtale og intonation oversættelser grammatik klokken ordstilling ordforrådsindlæring tekstforståelse. Øvehæftet indeholder desuden et kapitel med en kortfattet fransk grammatik, en liste over de grammatiske betegnelser på dansk, latin og fransk og en dansk-fransk ordliste. Franskbogen 4. udgave - øvelser 4. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Øvelseshæfte til Franskbogen 5. udgave. OBS: passer ikke til 6. udgave. 350,00 DKK Inkl. moms I denne øvebog er der øvelser, der nøje følger strukturen i tekstbogen, og derudover her bogen også et grammatikafsnit på godt 30 sider med en pædagogisk og overskuelig indføring i de væsentligste grammatiske regler samt en gloseliste. Denne 4. udgave af øvelseshæftet kan både bruges til 3., 4. og 5. udgave af Franskbogen.

15 Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk Præsentation. 60 opgaver 50 eksempler 50 videopræsentationer Ordbog med beskrivelse af 25 grafiske begreber ebog Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 1 år Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Grafisk præsentation og billedbehandling er et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk præsentation. Samtidig er det en generel introduktion til grafisk arbejde, og hvordan man producerer pæne brochurer, plakater og lignende. Udgivelsen er opdelt i en teori- og øvelsesdel. Teoridelen giver en introduktion til grafisk præsentation efterfulgt af en gennemgang af de vigtigste emner. Undervejs præsenterer udgivelsen relevante grafiske udtryk og begreber. Øvelsesdelen indledes med Publisher. Dernæst følger en del med de grafiske muligheder i de øvrige Office-programmer. Excel er god til at vise tal i diagrammer, og PowerPoint kan fx lave organisationsdiagrammer. Ellers handler øvelsesdelen om billedbehandling i GIMP. GIMP er et gratis men professionelt program til billedbehandling. GIMP er samtidig et gratis alternativ til Adobes Photoshop. Der er video til alle eksemplerne i udgivelsen - sammenlagt mere end en times video. Grafisk præsentation henvender sig til version 2.6.x. af GIMP. Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1 år 250,00 DKK Til indlæring af korrekt udtale har websitet en lang række faciliteter og interaktive øvelser. Der er bl.a. en oversigt over alle lyde på moderne standardkinesisk med lyd og øvelser til indlæring og træning af udtale. I tilknytning til hver lektion indeholder websitet bl.a. flashcards med lyd til gloseindlæring og glosetræning. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem skrifttegn, pinyin transskription og dansk oversættelse. Desuden indeholder siden oplæsning ved indfødte kinesere af kinesiske tekster og dialoger. Endvidere omfatter sitet øvelser og spil, der fokuserer på forskellige indlæringsaspekter samt lytteøvelser, læseøvelser, tekstforståelse, grammatiske øvelser, visuelle øvelser m.v. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 1 og er særdeles velegnet til alle ungdomsuddannelser, til grundskolens overbygning og til selvstudium. Desuden er websitet anvendeligt til videregående uddannelser.

16 Kinesisk 1 - CD 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD erne er alle tekststykker fra Kinesisk 1 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD erne. CD erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Alle ekstra gloser og deres danske oversættelse er også læst op på CD erne og er markeret med et lydikon i tekstbogen. Kinesisk 1 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

17 Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere er et nyudviklet, dansk baseret undervisningsmateriale, der henvender sig til alle, der vil lære kinesisk. 475,00 DKK Inkl. moms Lærebogen er baseret på indlæring af transskriptionssystemet hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og øvelser. Tekstbogens mange illustrationer og fotos underbygger de enkelte tekststykkers indhold og vil kunne fungere som udgangspunkt for konversationsøvelser. Bogen tilsigter at give dig såvel et grundlag for at kunne føre en elementær mundtlig samtale på kinesisk som en basal viden om kinesisk kultur og levevis. Hvert kapitel indeholder tekststykker udformet som dialog, sproglige øvelser, gloser og grammatik. Kapitlerne er rigt forsynet med kulturelle informationer om såvel klassisk som moderne kinesisk levevis og kultur. Teksterne introducerer dig for basale og relevante kommunikative situationer og omhandler temaer og situationer, som man som rejsende i Kina typisk vil komme ud for. På CD erne, som skal indkøbes separat, er der oplæsninger af bogens tekster ved indfødte kinesere. På det selvstændige website, som ligeledes skal indkøbes separat, findes interaktive opgaver til træning af gloseindlæring og sprogfærdighed samt oplæsninger. Materialet er velegnet til både klasseundervisning og til selvstudium og henvender sig til både grundskolens overbygning, ungdomsuddannelserne og alle andre, der ønsker at lære kinesisk fra bunden. Desuden kan udgivelsen også bruges på videregående uddannelser. Kinesisk 1 - Kinesisk sprog for begyndere er udgivet med støtte fra Thomas B. Thriges Fond, Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Nomineret til undervisningsmiddelprisen Kinesisk 1 - tekstbog, øvebog og cd (sampak) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Hele pakken til Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms Denne pakke består af: Kinesisk 1 Kinesisk 1 - øvebog Kinesisk 1 - cd

18 Kinesisk 1 - øvebog 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesisk 1 - Øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 1 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 245,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 1 - øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed lige fra begyndelsen og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 1 - øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes udtaleøvelser, toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser og andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk (mandarin). For at øge brugervenligheden er der fra og med andet oplag af øvebogen nummerering af samtlige øvelser i bogen, ligesom der er gjort ekstra plads til at løse de mange opgaver. Kinesisk 2 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Websitet indeholder en lang række interaktive øvelser til indlæring og repetition af lærebogens temaer. Kinesisk 2-1 år 250,00 DKK Øvelserne på dette website træner evnen til at forstå kinesisk både mundtligt og skriftligt. Websitet er derfor opdelt i lytteøvelser, videoøvelser, øvelser i tekstforståelse m.v. På websitet finder man samtlige lærebogens gloser som flashcards, beregnet til både gloseindlæring og repetition. En speciel facilitet ved disse flashcards er, at man kan skifte mellem kinesiske skrifttegn, pinyin-transskription og dansk oversættelse. Alle flashcards er forsynet med lyd. Websitet, der løbende bliver opdateret og udvidet, indeholder desuden supplerende materiale, som f.eks. videointerviews samt løsningsforslag til opgaver i tekstbogen og links til relevante hjemmesider. Materialet på websitet supplerer bogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere, men er tillige særdeles velegnet til selvstudium. Desuden er det også anvendeligt på videregående uddannelser.

19 Kinesisk 2 - CD 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen CD tilknyttet Kinesisk ,00 DKK Inkl. moms På CD'erne er alle tekststykker fra Kinesisk 2 indtalt i to forskellige taletempi af indfødte kinesere: først et langsomt tempo, hvor lyde og toner udtales klart og tydeligt og dernæst et hurtigere og mere flydende tempo. Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Alle bogens gloser og deres danske oversættelse er også oplæst på CD'erne. CD'erne kan dermed også benyttes til gloseindlæring uden brug af tekstbogen, en facilitet som erfaringsmæssigt er meget befordrende for indlæring af sproget. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet. Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. 475,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 - Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet.

20 Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen En grundlæggende introduktion til det kinesiske sprog, som henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd og en basal grammatikforståelse på kinesisk. Kinesisk 2 - Kinesisk sprog for begyndere - 4 år 312,50 DKK Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af transskriptionssystemet Hanyu pinyin, men indeholder tillige kinesiske skrifttegn til alle tekster og gloser. Kinesisk 2 indfører dig i det kinesiske sprog og den kinesiske kultur på en levende måde. Bogen introducerer temaer som sport og fritid, det kinesiske køkken, uddannelse, kommunikation og underholdning. Hver lektion består af dialoger, gloser, grammatik, danske oversættelser af alle tekststykker og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser samt opgaver til styrkelse af den kommunikative kompetence. Desuden indeholder Kinesisk 2 uddrag af kinesiske tekststykker. Kinesisk 2 har et stort billedmateriale og indeholder en righoldig introduktion af det moderne Kinas kultur og samfund. Bogen er en selvstændig del af et nyudviklet begyndersystem i kinesisk sprog. Bogen indeholder en udvidet gloseliste, der også medtager gloserne fra Kinesisk 1. Kinesisk 2 Kinesisk for begyndere er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge underviser og forsker i kinesisk sprog og kultur. Begge forfattere har rejst og boet i Kina i længere perioder. CD er og adgang til til Kinesisk 2 website skal indkøbes separat. Kinesisk 2 er udgivet med støtte fra Laurits Andersens Fond, S.C. Van Fonden og Undervisningsministeriet. Kinesisk 2 - øvebog 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesisk 2 - Øvebog er et supplement til lærebogen Kinesisk 2 - Kinesisk Sprog for Begyndere og følger lærebogen lektion for lektion. 245,00 DKK Inkl. moms Kinesisk 2 - Øvebog lægger vægt på at stimulere brugernes talefærdighed og er derfor særligt centreret omkring kommunikative øvelser. Kinesisk 2 - Øvebog indeholder et bredt spektrum af både mundtlige og skriftlige øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Til hver lektion findes toneøvelser, gloseøvelser, kommunikationsøvelser, interviews, rollespil, oversættelsesøvelser, korte ekstemporaltekster, samt andre mere frie øvelsestyper. Øvelserne træner evnen til at tale, skrive, læse og forstå moderne standardkinesisk. Kinesisk 2 - Øvebog anvender transskriptionssystemet Hanyu Pinyin, men indeholder tillige skrifttegn til samtlige gloseøvelser, ligesom alle nye gloser angives både med skrifttegn og med Hanyu Pinyin.

21 Kinesisk 3 - Kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. 475,00 DKK Inkl. moms Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden.

22 Kinesisk 3 - kinesisk sprog for begyndere 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Lær at kommunikere på moderne kinesisk med fokus på indlæring af kinesiske originaltekster. Kinesisk 3 - kinesisk sprog for begyndere - 4 år 312,50 DKK Denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere forudsætter et basalt kinesisk ordforråd. Kinesisk 3 henvender sig til alle, der besidder et basalt ordforråd på kinesisk. Med denne afsluttende lærebog i Systimes system i kinesisk for begyndere, vil du lære at læse og forstå lettere kinesiske originaltekster og derudfra øge evnen til at kunne kommunikere på kinesisk. Kinesisk 3 giver dig en indføring i moderne standardkinesisk (mandarin) med hovedvægten lagt på praktisk sprogbeherskelse og læsefærdighed. Bogen er baseret på indlæring ved hjælp af kinesiske skrifttegn, men indeholder tillige transskriptionssystemet Hanyu pinyin til alle tekster og gloser. Kinesisk 3 er opdelt i otte lektioner, hver bestående af en længere kinesisk originaltekst og to relevante dialoger. Originalteksterne er skrevet af kinesiske studerende fra Beijing og teksterne introducerer temaer som miljø, kunst og kultur, filosofi og religion, kinesiske mærkedage og forandringerne i det moderne Kina. Tilknyttet hver lektion er relevant kulturstof, som belyser og perspektiverer teksternes tematik, samt gloser, grammatik, sproglige og skriftlige øvelser mv. Kinesisk 3 er en selvstændig del af Systimes prisvindende begyndersystem i kinesisk sprog. Kinesisk 3 er skrevet af ph.d. Lene Sønderby Bech og cand.mag. Christian Nielsen, som begge i en lang årrække har forsket og undervist i kinesisk sprog og kultur. Kinesisk 3 udgives med støtte fra Laurits Andersens Fond og S.C. Van Fonden. Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog træner evnen til at læse og skrive de kinesiske skrifttegn. 295,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog indeholder et bredt spektrum af øvelser, som varierer i udformning og sværhedsgrad. Øvelserne træner skrifttegnsgenkendelse gennem skrivning, læsning og oversættelse. En række øvelser fokuserer på skrifttegnenes opbygning, med særlig vægt på de streger og komponenter, der udgør tegnene. Der er også øvelser, der træner forståelsen af skrifttegnenes form, udtale og betydning, og øvelser, der fokuserer på skrifttegnenes betydning i ord og sætninger. Kinesiske skrifttegn for begyndere - øvebog er et supplement til lærebogen Kinesiske skrifttegn for begyndere og følger lærebogen lektion for lektion.

23 Kinesiske skrifttegn for begyndere lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Systematisk og pædagogisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Lær at læse og skrive 300 basale kinesiske skrifttegn. 475,00 DKK Inkl. moms Kinesiske skrifttegn for begyndere er en analytisk og systematisk introduktion til de kinesiske skrifttegn. Bogens bærende idé er at den mest holdbare og effektive måde at lære at skrive og læse tegnene er at forstå dem. Der er tusindvis af skrifttegn, men de er ikke tilfældigt skabt. Der ligger et logisk system bag deres design og at forstå dette system gør det betydeligt nemmere at lære tegnene og aktivt at kunne anvende dem. Kinesiske skrifttegn for begyndere er opdelt i to hovedafsnit. Første afsnit: Følger opbygningen af det kinesiske skriftsprog fra de basale streger til hele sætninger Præsenterer udviklingen fra de første primitive billedtegn til de skrifttegn, som anvendes i dag Introducerer de byggeklodser, som tegnene er sammensat af, reglerne for at skrive tegn og streger, den historiske udvikling af skrifttegn og skrifttyper, kinesisk kalligrafi og endelig kinesisk orddannelse Andet afsnit: Præsenterer 300 basale skrifttegn, fordelt på 15 lektioner med hver 20 nye skrifttegn og gloser, som indeholder de nye eller allerede indlærte skrifttegn Viser hvordan tegnene skrives streg for streg og angiver deres udtale og betydning Informerer om tegnets etymologiske oprindelse, dets traditionelle form, et diagram der illustrerer dets opbygning, antal streger der indgår i tegnet, hvilke komponenter der indgår i tegnet, og hvilken komponent (radikal) der skal anvendes til ordbogsopslag Giver eksempler på, hvordan tegnet indgår i ord og sætninger i det kinesiske sprog

24 Kognitiv litteraturdidaktik 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Thomas Illum Hansen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kognitiv litteraturdidaktik handler om kognitiv tilgang til litteraturundervisningen. Kognitiv litteraturdidaktik - 4 år 177,50 DKK Kognitiv litteraturdidaktik handler om hvordan en kognitiv tilgang til litteraturundervisningen kan styrke elevernes tilgang til og læsning af litterære tekster gamle som nye. Med afsæt i en diskussion af brugen af kanontekster tager forfatteren læseren med på en rundtur i danskfagets litteraturundervisning lige fra hvorfor, hvad og hvordan undervisningen skal foregå til en pointering af den pædagogiske fordel ved et kognitivt afsæt. Og videre fra en præsentation af kognitiv sprog- og litteraturteori til en litteraturdidaktik med fokus på den lærerfaglige analyse, planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisningen igen med et kognitivt afsæt. Bogen har til hensigt at styrke litteraturundervisningen ved at byde ind med en kognitiv tilgang til tekster både i lærerens forberedelse og elevernes møde med og læsning af dem. Den henvender sig til lærerstuderende og dansklærere der underviser i litteratur og litteraturhistorisk læsning og som søger nye veje at tænke, planlægge og gennemføre litteraturundervisningen på. Forfatteren har tidligere udgivet Procesorienteret litteraturpædagogik (2004), der introducerede en procesorienteret tilgang til litteraturundervisningen. Kognitiv litteraturdidaktik præsenterer med afsæt i den procesorienterede tilgang en ny, kognitiv litteraturdidaktik. Læs mere om kognitiv sprog- og litteraturteori i Thomas Illum Hansens ph.d.-afhandling nedenfor. Læs også artiklen "It og multimodalitet i litteraturundervisningen - i lyset af en kognitiv litteraturdidaktik" der også kan hentes nedenfor. Bogen findes også som ebog.

25 Masser af medier. 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lisa Marie Henderson Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Et komplet materiale til medieundervisning i dansk i klasse. 10 videoklip 25 interaktive opgaver 75 opgaver 20 arbejdsark 90 illustrationer ca. 110 sider Masser af medier. - 4 år 295,00 DKK Masser af medier inddrager og udvider på én gang elevernes umiddelbare erfaringer med medier og kommunikation. I arbejdet med kapitlerne opbygges et relevant og brugbart fagsprog om medier, kommunikation, hjemmesider, animationsfilm, reklamer og billeder. Eleverne skal opleve, undersøge og eksperimentere med de forskellige medieudtryk og derved få blik for forskellige virkemidler og muligheder. Eleverne udvikler deres analytiske og kritiske it- og mediekompetencer der kan anvendes til kommunikation, informationssøgning, formidling og produktion. I alle kapitler er der videoforklaringer, ligesom der i alle kapitler lægges op til elevernes egenproduktioner. Der anvises relevante digitale værktøjer, og der linkes direkte til Skoletubes mest relevante produktionsværktøjer. Myter til tiden - fantasy og religion (grundskolen) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Annette Ambrosius-Olesen 132 bogsider 56 opgaver 11 videoklip 26 quizzer 27 billeder Myter til tiden - fantasy og religion (grundskolen) - 4 år 295,00 DKK Religion er vendt stærkt tilbage i det senmoderne samfund. Fantasyuniverser som Twilight, Star Wars og Ringenes Herre tiltrækker kæmpe fanskarer. Måske er der en sammenhæng mellem de to fænomener? Nogle vælger at forvandle sig fra fans til troende og udvikler deres foretrukne fantasyunivers til religion. Fantasy bearbejder kristne og spirituelle myter. Leverer fantasy i særlig grad tidssvarende myter? Hvilke træk skal en myte have for at opnå gennemslagskraft? Hvilke behov skal den opfylde? Med afsæt i disse spørgsmål, lader Myter til tiden, eleverne reflektere over tilværelsens religiøse dimension. Myter til tiden henvender sig til de ældste elever i grundskolen. Genrevalget fantasy gør det muligt for læreren at trække på et betydeligt forhåndskendskab hos eleverne. Materialet falder i tråd med Fælles Mål for kristendomskundskab, hvor det bl.a. hedder, at eleverne skal kunne udtrykke viden om centrale fortællinger fra det Gamle og Nye Testamente og kunne tolke dem i et nutidigt og historisk perspektiv samt give eksempler på de bibelske fortællingers betydning i sprog, kunst og samfund.

26 Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen Pīnyīn-tekstværktøj Interaktivt lydpanel 140 videoer 400 audiofiler 120 gloser og ordforklaringer 45 opgaver 240 interaktive øvelser 26 lytteøvelser 220 sider Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1-1 år Ni hao Zhongguo - Kinesisk sprog og kultur for begyndere. Modul 1-4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere - ibog indeholder både video, lyd, tekster og interaktive øvelser samlet i et og samme materiale. Nǐ hǎo Zhōngguó Kinesisk sprog og kultur for begyndere - ibog tilbyder en basal indføring i moderne kinesisk sprog og kultur. Alle kapitler er centreret omkring temaer, som er relevante for at kunne begå sig i det moderne Kina. Indlæringen er baseret på transskriptionssystemet Hànyǔ Pīnyīn, men samtlige tekster findes også med kinesiske skrifttegn og i danske oversættelser. Alle udgivelsens tekster findes som videoer, optaget i Kina med indfødte kinesere. Teksterne suppleres af en stor mængde interaktive øvelser til træning af udtale, ordforråd, tekstforståelse og grammatiske regler, hvor man får direkte feedback på sine besvarelser. Hvert kapitel giver en gennemgang af den grammatik, som kapitlet indeholder og præsenterer de vigtigste kulturelle og samfundsmæssige temaer.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk.

Hensigten er, at eleven fra starten vænner sig til, hvordan det lyder, når kinesere taler kinesisk. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-4

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Grundskolen - Indskoling

Grundskolen - Indskoling Grundskolen - Indskoling Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og anvendelsesorienteret ebog

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Grundskolen - Mellemtrin

Grundskolen - Mellemtrin Grundskolen - Mellemtrin Flipped Classroom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670236 Forfatter(e) Henning Romme Lund Boost elevaktiviteten i klassen med Flipped Classroom. 11 eksempler 26 videoeksempler 8

Læs mere

Grundskolen - Udskoling

Grundskolen - Udskoling Grundskolen - Udskoling (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner.

Hurtigt overblik Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk Kinesisk 1 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761614155 Websitet består af to dele; redskaber til indlæring og træning af udtale samt supplerende materiale til alle tekstbogens lektioner. Kinesisk 1-1

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg

Flipped Classroom. Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Flipped Classroom Erfaringsoplæg: Henning Romme lundaringoplæg Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015. http://flippedclassroom.systime.dk/

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Hurtigt overblik En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år

Hurtigt overblik En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år Fransk A toi la grammaire 1. udgave, 2017 ISBN 13 9788761684646 Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom

Flipped Classroom. Organiser din undervisning med Flipped Classroom Flipped Classroom Organiser din undervisning med Flipped Classroom Henning Romme Lund Lektor i samfundsfag og historie Pædaogisk IT-vejleder Forfatter til Flipped classroom kom godt i gang, Systime 2015.

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

ISBN Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Forlag: Systime

ISBN Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Forlag: Systime Fransk Les contes de fées à nouveau Franske eventyr 1. udgave, 2019 ISBN 13 9788761695604 Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Les contes de fées à nouveau er en temabog om eventyr til undervisningen i

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx.

Hurt igt overblik Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. Fransk Canal Commerce 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761680051 Forfatter(e) Vibeke Bruun Dahl Canal Commerce henvender sig til undervisningen i fransk erhvervssprog og bl.a. hhx. 20 øvelser 575 ordforklaringer

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplanens indhold: Undervisningens organisering og omfang Undervisningsplanens anvendelse Evaluering og opfølgning Formål for faget Slutmål

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 Tysk (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. 10.klasse Humanistiske fag : Dansk, engelsk og tysk Dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder

Læs mere

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål.

ENGELSK. Vi henviser til kompetencemål for faget beskrevet i Forenklede Fælles Mål. ENGELSK Den følgende beskrivelse af faget engelsk på Friskolen Øster Egesborg tager sit udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål (2015). Der er dog visse områder, vi har valgt at

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Hurtigt overblik 20 øvelser 575 ordforklaringer 30 illustrationer 25 eksempler 115 sider. Canal Commerce - 1 år Canal Commerce - 4 år

Hurtigt overblik 20 øvelser 575 ordforklaringer 30 illustrationer 25 eksempler 115 sider. Canal Commerce - 1 år Canal Commerce - 4 år Fransk Canal Commerce 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761680051 Forfatter(e) Vibeke Bruun Dahl 20 øvelser 575 ordforklaringer 30 illustrationer 25 eksempler 115 sider Canal Commerce - 1 år Canal Commerce -

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Materialer til undervisningen i Dansk som andetsprog

Materialer til undervisningen i Dansk som andetsprog Materialer til undervisningen i Dansk som andetsprog Marts 2016 Begyndersystem for DU2 / Arbejdsmarkedsdansk 'Vi taler dansk 1' (DU 2.1) 'Vi taler dansk 2' (DU 2.2) Begge bøger består af: Grundbog Supplerende

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D ISBN 13 9788761643650 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Studentereksamen

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Japansk. - sprog og kultur Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Japansk - sprog og kultur November 2014 Fælles Mål Vision og målsætning Formålet med undervisningen i japansk er, at eleverne stifter bekendtskab

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin

LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin Side 1 LÆSEPLAN FOR FAGET MODERSMÅLSUNDERVISNING LETTISK Børnehave 6. klassetrin Læseplanen indeholder en angivelse af undervisningens indholdsområder: kommunikative færdigheder, sproglig refleksion og

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Overordnede faglige mål med AP-forløbet Det primære formål med AP er at give eleverne en nødvendig basisforståelse for morfologi,

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 Bilag 33 Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Latin er et sprog- og kulturfag. På grundlag af væsentlige latinske tekster og romerskarkæologisk materiale beskæftiger

Læs mere

Årsplan for engelsk 8.x SJ

Årsplan for engelsk 8.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761649935 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8.

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8. www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborg-friskole.dk Årsplan for engelsk 8. klasse 2012-13 Hvornå r? Hvad skal der ske? (Emne) Hvordan? (Metoder)

Læs mere

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 Bilag 26 Forsøgslæreplan for græsk A - stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Græsk er et sprog- og kulturfag, der omhandler antikken som grundlag for europæisk kultur. Faget beskæftiger

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi A 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16

Årsplan 9 & 10 Klasse Dansk Skoleåret 2015/16 Hovedformål med faget De forskellige danskfaglige dimensioner skal i stigende grad integreres i arbejdet med sprog og alle typer tekster i afgangsklasserene, inden for de fire kompetenceområder: Læsning,

Læs mere

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Eleverne skal både arbejde enkeltvis, i par og i grupper.

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Studentereksamen

Læs mere

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål Kulturfag B - 2018 1. Fagets rolle Fagets rolle er at give eleverne en forståelse for egen kultur såvel som andre kulturer gennem teorier, metoder, cases og ud fra praksis. Faget omfatter forskellige tilgange

Læs mere

Grundskolen - Udskoling

Grundskolen - Udskoling Grundskolen - Udskoling (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget spansk

Opdateret maj Læseplan for valgfaget spansk Læseplan for valgfaget spansk Indhold Indledning 3 Trinforløb 7./8./9. klasse 4 Kommunikation 4 Kultur og samfund 6 Spansk som flerårigt forløb 6 Indledning Faget spansk som valgfag er etårigt i Folkeskolen

Læs mere

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12 SPANSK 2017/2018 Indhold En la pandilla somos familia 6 Por Dios 7 En Vivo-serien 8 A que sí? og A que no? 9 El deporte rey 10 Spontant spansk 11 Gramática Básica 12 El sur 13 Nyt begyndersystem til spansk

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. AVU (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Politik for Lektier og faglig fordybelse

Politik for Lektier og faglig fordybelse ~ 1 ~ Politik for Lektier og faglig fordybelse Indledning: På Ellemarkskolen betragtes lektier og faglig fordybelse (i det følgende nævnt som lektier) som et af mange elementer, lærerne bringer i anvendelse

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret)

Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) STUDIEPLAN ENGELSK: 10. klasse (2 ugentlige timer = 51,75 timer) Emne og omfang: Steiner-HF Kompetencer og læringsmål: Grammatik og tale øves (løbende igennem hele skoleåret) Løbende og efter behov dykkes

Læs mere

Uddannelse under naturlig forandring

Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring Uddannelse under naturlig forandring 2. udgave Finn Wiedemann Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Sats og tryk: Specialtrykkeriet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Tekniske Gymnasium HTX Kommunikation/IT

Læs mere

Tilføjelse til læseplan i samfundsfag. Forsøgsprogrammet med teknologiforståelse

Tilføjelse til læseplan i samfundsfag. Forsøgsprogrammet med teknologiforståelse Tilføjelse til læseplan i samfundsfag Forsøgsprogrammet med teknologiforståelse Indhold 1 Læsevejledning 3 2 Faget teknologiforståelse 4 2.1 Tværfaglighed 5 3 Introduktion til teknologi forståelse i samfundsfag

Læs mere

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F Et undervisningsforløb til temaet Familie i udskolingen Jeg har anvendt uddrag fra Wir Kinder vom Bahnhof Zoo Christiane F. i forbindelse med temaet Familie. Jeg

Læs mere

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Engelsk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et kommunikationsfag, som giver viden, færdigheder og kompetencer inden for sprog, kultur og samfundsforhold. På en praksisrettet og procesorienteret

Læs mere

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge.

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge. Markedskommunikation C 1. Fagets rolle Markedskommunikation omfatter viden inden for sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation samt markedsføringsstrategi og -planlægning. Faget beskæftiger

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område)

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) DIO Det internationale område Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) Eleven skal kunne: anvende teori og metode fra studieområdets fag analysere en problemstilling ved at kombinere

Læs mere

LEG PÅ STREG UNDERVISNINGS- MANUAL

LEG PÅ STREG UNDERVISNINGS- MANUAL LEG PÅ STREG UNDERVISNINGS- MANUAL - Legende aktiviteter i en fagdidaktisk undervisning Materialet er udviklet af Kræftens Bekæmpelse, Forebyggelse & Oplysning, Fysisk Aktivitet & kost i samarbejde med

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan for 4. klasse (dansk)

Årsplan for 4. klasse (dansk) Årsplan for 4. klasse (dansk) Periode Emne/ fokuspunkt Mål Handleplan Evaluering Aug okt. Helt ærligt Reklamer: trykte og digitale At give et indblik i og overblik over, hvad grundbogen vil byde på i løbet

Læs mere

Kompetencemål for engelskfaget

Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål efter 9. klasse: (se kompetencemål for overskolen under pædagogik) Undervisningen giver eleverne mulighed for at: tale et engelsk, der nærmer sig det flydende

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM Uge 33 12-16 Hvad er samfundsfag? Dette forløb er et introduktionsforløb til samfundsfag. Eleverne skal stifte bekendtskab med, hvad samfundsfags indhold og metoder er. I samfundsfag skal eleverne blandt

Læs mere

K U R S U S K A T A L O G

K U R S U S K A T A L O G KURSUSKATALOG Kursuskatalog Kursuskataloget indeholder alle Restudys præsentationer, workshops og seminarer. 2 Eleverne Elevpræsentationer sikrer, at alle elever kommer godt i gang med at benytte Restudys

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Dansk 1960erne-70erne

Dansk 1960erne-70erne Dansk 1960erne-70erne Introduktion Dansk bliver i 1900-tallets midte lige så stille grundskolens vigtigste fag. I Den Blå betænkning er faget det første, der beskrives, og det sker med de indledende ord:

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. ENGELSK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne.

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne. Liebe und Gefühle Niveau 9.-10. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet Liebe und Gefühle er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne kan arbejde selvstændigt med. Eleverne

Læs mere