Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 27. maj 2010 kl. 13:00 16:00, Regionsrådssalen, Damhaven 12, 7100 Vejle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 27. maj 2010 kl. 13:00 16:00, Regionsrådssalen, Damhaven 12, 7100 Vejle"

Transkript

1 Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Regionen: Lægelig direktør Henrik Villadsen *, Sygehus Sønderjylland Ikke tilstede Bemærkninger Odense Universitetshospital: Direktør Jens Peter Steensen * Overlæge Steen Joop Bonnema Yngre læge Jesper Schmidt (indstillet af Lægeforeningen) Overlæge Niels Espensen Yngre læge Thomas Brøcher Christophersen Sydvestjysk Sygehus: Ledende overlæge Claus Vinther* Uddannelsesansvarlig overlæge Troels Kodal Sygehus Lillebælt Lægelig direktør Johannes Gaub Lægelig direktør Hans Christian Thyregod * Overlæge Hans Mandøe Yngre læge Rikke Andersen Raun Læge Lasse Bugge (indstillet af Lægekredsforeningen) Overlæge Kirstin Petersen Yngre læge Martin Hulgaard Sygehus Sønderjylland: Overlæge Elke Knoke Overlæge Per Helligsø (indstillet af Lægeforeningen) Uddannelsesansvarlig overlæge Peter Lyndrup Yngre læge Camilla Svensson Psykiatriområdet: Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen Overlæge Else B. Knudsen Yngre læge Morten Ørnstrup Udtrådt af Rådet. SDU: Dekan Ole Skøtt, Syddansk Universitet Chefkonsulent Birgitta Wallstedt Praksisområdet Fuldmægtig Gitte Kristensen Alm. praktiserende læge Jesper Isaksen Alm. praktiserende læge Kristina de Leon Alm. praktiserende læge Kristian Riis Jensen (udpeget af Lægeforeningen) Yngre Læge Torben Dybdahl Grønland: Ubesat Sekretariatet: Sekretariatschef Dorte Qvesel Anette Grum-Nymann (referent) *=forretningsudvalget

2 Referat Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet d. 11. marts Projekt rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale status østrigske læger oplæg ved specialkonsulent Mikael Bruun og chefkonsulent Claus Østergaard, Den Lægelige Videreuddannelse 4. Status for evaluering af Den Kliniske Basisuddannelse i Region Syddanmark oplæg ved formand for KBU-uddannelsesudvalget og PUF-lektor Troels Kodal, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg 5. Oplæg om spørgeskemaundersøgelse vedrørende turnuslægers/kliniske basislægers uddannelse oplæg ved PUF-lektor Troels Kodal, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg. 6. Fordeling af introduktionsstillinger i Region Syddanmark 7. Godkendelse af introduktionsstilling i Plastikkirurgi på Sydvestjysk Sygehus 8. Oftalmologi på Sygehus Sønderjylland 9. Ny autorisationsprocedure for tredjelandslæger 10. Meddelelser fra sygehuse, psykiatriledelse, praksisafdeling og praksiskoordinatorer 11. Meddelelser fra formanden 12. Meddelelser fra sekretariatet 13. Kommende møder 14. Eventuelt Indstilling: Til godkendelse Dagsordenen blev godkendt.

3 Dagsordenspunkt 2: Godkendelse af referat fra møde i Rådet d. 11. marts 2010 Indstilling: Til godkendelse Bilag: Referatet blev godkendt Dagsordenspunkt 3: Projekt rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale status østrigske læger oplæg ved specialkonsulent Mikael Bruun og chefkonsulent Claus Østergaard, Den Lægelige Videreuddannelse Region Syddanmark har siden foråret 2008 arbejdet med rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale. Der har været afholdt jobmesse i Wien i oktober 2008 og i Hannover/Dresden i november Første hold nyuddannede østrigske læger ankom til Region Syddanmark d. 6. januar Siden er der kommet i alt 31 nyuddannede østrigske læger til landet. De østrigske læger ansættes efter 3 måneders sprogundervisning i et klinisk basislignende forløb. Oplæg ved specialkonsulent Mikael Bruun og chefkonsulent Claus Østergaard, Den Lægelige Videreuddannelse Indstilling: Til orientering De østrigske læger tildeles ansættelse på afdelinger, som i forvejen er godkendt af Rådet til at varetage klinisk basisuddannelse. Sammensætningen af forløbene fastlægges som udgangspunkt af de ansættende sygehuse. De østrigske læger kan således ansættes i forløb som adskiller sig fra sammensætningen af den kliniske basisuddannelse eksempelvis medicin-kirurgi. Rådet udtrykte tilfredshed med, at der kan rekrutteres østrigske læger til de afdelinger, hvor der er rekrutteringsproblemer. Der er østrigske læger, som i anden ansættelse er ansat i almen medicin eller psykiatri. Det er de sygehuse, som får tildelt de østrigske læger, som sammensætter de KBUlignende forløb. De østrigske læger tilbydes i første omgang en ansættelse på et sygehus og kombinationen oplyses først senere.

4 Det blev præciseret, at driftsmæssigt koster det, at tage en udenlandsk læge ind i afdelingen, men de østrigske læger er generelt fagligt dygtige og gode til sproget. Flere af de østrigske læger er efterfølgende blevet i Danmark og er blevet ansat i introduktionsstilling. Ved hver rekrutteringsrunde gøres der status om projektet i samarbejde med ansættelsesstederne vedrørende de østrigske lægers antal og funktion. Dagsordenspunkt 4: Status for evaluering af Den Kliniske Basisuddannelse i Region Syddanmark oplæg ved formand for KBU-uddannelsesudvalget og PUF-lektor Troels Kodal, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg På baggrund af evalueringer i har uddannelsesudvalget for den kliniske basisuddannelse gennemgået alle evalueringer fra læger, som har gennemført Den kliniske basisuddannelse i Region Syddanmark. Status for evalueringerne vil blive gennemgået på mødet. Indstilling: Til drøftelse OverlægeTroels Kodal gennemgik evalueringerne for alle basislæger for alle uddannelsesstederne i Region Syddanmark. Generelt evaluerer basislægerne uddannelsesstederne i Region Syddanmark godt. Evalueringer i vil snarest blive offentligt tilgængelige for alle. Dvs. at evalueringerne også fra basislægerne vil kunne ses på såvel afdelingsniveau, sygehusniveau og specialeniveau. Dagsordenspunkt 5: Oplæg om spørgeskemaundersøgelse vedrørende turnuslægers/kliniske basislægers uddannelse oplæg ved PUF-lektor Troels Kodal, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg. Alle turnuslæger og kliniske basislæger i Danmark fik i 2009 tilsendt et spørgeskema om deres vurdering af turnusuddannelsen og den kliniske basisuddannelse og omlægningen heraf. Spørgerammen tog udgangspunkt i kvantitative og kvalitative spørgsmål. Af besvarelserne fremgår bl.a. andet, at basislægerne er bekymrede over, at forløbssammensætningen er forskellig til forskel fra turnusuddannelsen som var ensartet sammensat for alle forløb. Endvidere giver basislægerne udtryk for, at de ikke er klar til at påbegynde i-stilling efter afsluttet basisuddannelse. Oplæg ved PUF-lektor Troels Kodal.

5 Indstilling: Til drøftelse Spørgeskemaundersøgelsen har vist at kun 54 % af KBU-lægerne føler sig rustet til at gå videre i introduktionsstilling efter endt KBU-forløb mod 83 % for de læger der har gennemført turnusuddannelsen. Flere af KBU lægerne har i deres bevarelse beskrevet, at de påtænker at få ansættelse i ikke godkendt uddannelsesstilling for at kvalificere sig til introduktionsstilling, da de ikke føler sig klar til at påbegynde introduktionsstilling umiddelbart. Det blev i Rådet fremført, at KBU-læger, som indgår i denne undersøgelse måske er biased fordi afdelingerne ikke har været klar til den nye uddannelse eller at afdelingerne har udtrykt utilfredshed med omlægningen fra turnus til KBU. I undersøgelsen har mange af KBU lægerne udtrykt ønske om, at der i alle KBU-forløb skal indgå intern medicin. Fordelingen af KBU-forløb er af Det Regionale Råd tidligere fordelt sådan, at for første ansættelse er 50 % i intern medicin, 25 % i ortopædisk kirurgi og 25 % i kirurgi. For anden ansættelse er 80 % i Almen medicin. For de sidste 20 % af forløbene har Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse besluttet, at disse forløb skal fordeles med 15 % i psykiatri og 5 % i klinisk onkologi. Begrundelsen for dette valg var oprindeligt rekrutteringshensyn. Det blev i Rådet nævnt, at det er et problem at 50 % af KBU-lægerne i Region Syddanmark ikke får intern medicin. Det skaber en konkurrenceparameter i forhold til det videre karriereforløb og i forhold til de øvrige regioner, hvor der i flere forløb indgår intern medicin. Det blev diskuteret om der eventuelt skulle ændres ved denne fordeling af de sidste 20 % af KBU-forløbene. For at belyse dette, vil Den Lægelige Videreuddannelse analysere om de uddannelseslæger, der har haft KBU-forløb med ansættelse i psykiatri eller onkologi fortsat er i specialet og fremlægge dette på kommende møde. Data fra ovennævnte undersøgelse er blevet antaget til publikation i Ugeskrift for Læger. Dagsordenspunkt 6: Fordeling af introduktionsstillinger i Region Syddanmark Den Lægelige Videreuddannelse har udarbejdet en oversigt over alle introduktionsstillinger i Region Syddanmark. Introduktionsstillingerne er fordelt i henhold til Sundhedsstyrelsens dimensioneringsplan og i henhold til beslutning på møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 11. september 2008.

6 I oversigten er ny-dimensionerede stillinger efter dimensioneringsplan markeret, som NY 2010, selv om en del af disse stillinger allerede har været i opslag, hvis afdelingen har kunnet finde egen finansiering hertil. I efteråret 2009 blev der på grund af sammenfald af det første hold færdige KBU-læger med det sidste hold turnuslæger, fordelt en række midlertidige introduktionsstillinger i intern medicin, kirurgi og urologi til regionens sygehuse. Disse stillinger kan efter aftale med Sundhedsstyrelsen gøres permanente. Disse stillinger er i oversigten markeret med en rød stjerne. Særligt for introduktionsstillingerne i Intern medicin (79 stillinger) ses følgende fordeling på de fire sygehusenheder: OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus 42 % Sygehus Lillebælt 23 % Sygehus Sønderjylland 16 % Sydvestjysk Sygehus 19 % Sundhedsstyrelsen har besluttet, at dimensioneringen af introduktionsstillinger i Intern medicin kan gå op til 3,5 gange antallet af Intern medicinske hoveduddannelsesforløb. Dette vil for Region Syddanmark betyde, at dimensioneringen kan øges op til 107 Intern medicinske introduktionsstillinger. Sygehusene blev i februar 2010 spurgt om, hvor mange introduktionsstillinger der blev opslået og besat. Hertil svarede sygehusene, at 234 stillinger var besat og 30 var ubesatte efter opslag. Der var på det tidspunkt samlet godkendt 295 i-stillinger. Den lægelige videreuddannelse har i efteråret 2009 endvidere spurgt sygehusledelserne om antal af uklassificerede stillinger. Der var i efteråret 2009 samlet 150 uklassificerede stillinger. Sygehusene har efterfølgende konverteret en del af disse stillinger til godkendte uddannelsesstillinger svarende til den nye dimensioneringsplan. Antallet af uklassificerede stillinger skyldes især omlægning fra turnus til den kliniske basisuddannelse, hvor Region Syddanmark mistede ca. 100 stillinger. Stillinger som skal varetages af en anden type læger nu, idet opgaven ikke er ændret. Dvs. at de uklassificerede stillinger primært findes på de medicinske, kirurgiske og ortopædkirurgiske afdelinger. Stillingerne kan, på grund af deres indhold og placering, heller ikke umiddelbart ændres til andre uddannelsesstillinger end introduktionsstillinger i Intern medicin, Ortopædisk kirurgi og Kirurgi. Indstilling: Rådet skal forholde sig til en eventuel ny dimensionering og fordeling af introduktionsstillinger i Intern medicin. Rådet skal tage den øvrige fordeling af introduktionsstillinger til efterretning.

7 Rådet tog oversigten til efterretning. Det blev af Rådet præciseret, at hvis afdelingerne skal udvide antallet af introduktionsstillinger skal afdelingerne også have uddannelseskapacitet til at øge antallet af introduktionsstillinger. Det blev nævnt, at vi skal overveje hvor mange stillinger der skal godkendes til opslag. Hvis Region Syddanmark vælger ikke at øge dimensioneringen kan det give skævvridning mellem regionerne, hvis de andre regioner udvider antallet af intern medicinske introduktionsstillinger. Der var efterspørgsel på flere introduktionsstillinger til ortopædkirurgi idet specialet ikke fik ekstra midlertidige stillinger i efteråret Dette er ifølge dimensioneringsplanen dog ikke muligt. Rådet besluttede, at Den Lægelige Videreuddannelse skal forespørge sygehusene, hvorvidt de ønsker at øge antallet af introduktionsstillinger i intern medicin efter den samme fordelingsprocent mellem sygehusene, som er gældende nu. Det præciseres at det i giver fald er permanente stillinger, som skal opslås. Dagsordenspunkt 7: Godkendelse af introduktionsstilling i Plastikkirurgi på Sydvestjysk Sygehus Det regionale uddannelsesudvalg i Plastikkirurgi indstiller, at der oprettes en introduktionsstilling i Plastikkirurgi på SVS. OUH Odense Universitetshospital afgiver en introduktionsstilling. Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg har ikke tidligere været godkendt som uddannelsessted i Plastikkirurgi. Indstilling: Til godkendelse Introduktionsstillingen blev godkendt. Dagsordenspunkt 8: Oftalmologi på Sygehus Sønderjylland

8 På baggrund af for få speciallæger på Øjenafdelingen på Sygehus Sønderjylland, Sønderborg, har uddannelsesudvalget i samråd med afdelingen vurderet, at Øjenafdelingen på Sønderborg Sygehus indtil videre ikke kan varetage uddannelsen af yngre læger indenfor speciallægeuddannelsen i Oftalmologi. Det betyder, at der ikke vil blive opslået hoveduddannelsesforløb på Sygehus Sønderjylland, Sønderborg inden for specialet Oftalmologi til besættelse i 2. halvår Ligeledes vil den nuværende introduktionsstilling ikke blive genbesat, når den afsluttes. Videreuddannelsessekretariatet indstiller derfor, at Sygehus Sønderjylland indtil speciallægebemandingen er tilstrækkelig, ikke skal uddanne yngre læger i Oftalmologi. Dette gælder såvel intro- som hoveduddannelsen. Indstilling: Til godkendelse Punktet blev godkendt. Det blev oplyst, at der er planlagt ansættelse af speciallæge til efteråret Dagsordenspunkt 9: Ny autorisationsprocedure for tredjelandslæger Danmarks Radio bragte tidligere på året en række historier om "farlige læger" fra udlandet, der har fået autorisation til at arbejde i Danmark. Dækningen omhandlede hovedsageligt Sundhedsstyrelsens ansvar i forbindelse med vurdering af lægernes uddannelse og tildeling af autorisation, men regionernes opgave vedrørende prøveansættelsesforløb var også i søgelyset. Sundhedsstyrelsen udsendte i marts måned en handlingsplan, som skal stramme op på tredjelandslægers adgang til autorisation og arbejde i det danske sundhedsvæsen, herunder skærpe kravene til regionerne. I forlængelse heraf forespurgte Sundhedsstyrelsen regionernes erfaringer med tredjelandslæger. Danske Regioner har i april måned sendt et foreløbigt høringssvar til Sundhedsstyrelsen og afventer at modtage de nye regler i en egentlig høring. Sundhedsstyrelsen er i gang med at etablere den nye autorisationsprocedure, som forventes klar umiddelbart efter sommerferien. Sundhedsstyrelsen har udsendt en overgangsordning som skal gælde indtil den nye autorisationsprocedure kan træde i kraft i efteråret Endvidere har Sundhedsstyrelsen bedt det tidligere turnusudvalg om at udarbejde ny målbeskrivelse for tredjelandslæger. Den Lægelige Videreuddannelse ønsker Rådets bemærkninger til, hvilke krav der skal stilles.

9 Indstilling: Til orientering Rådet kunne tilslutte sig, at der skal være fokus på kompetencer inden for kommunikation og samarbejde, men at der ikke skal etableres et parallelt kompetencesystem for udenlandske læger. Målbeskrivelsen for Den Kliniske Basisuddannelse er et udmærket grundlag for godkendelsesprocedure for udenlandske læger og prøveansættelsen skal foregå på afdelinger, der i forvejen er godkendt til at varetage KBU uddannelse og som er vant til at evaluere lægerne. Samtidigt er det vigtigt, at den faglige test af de udenlandske er på et fagligt højt niveau. Dagsordenspunkt 10: Meddelelser fra sygehuse, psykiatriledelse, praksisafdeling og praksiskoordinatorer Nyt fra: 1. Odense Universitetshospital 2. Sygehus Lillebælt 3. Sygehus Sønderjylland 4. Sydvestjysk Sygehus 5. Psykiatrien 6. Praksisafdelingen 7. Praksiskoordinatorerne 8. Syddansk Universitet Intet Indstilling: Til godkendelse 1 Odense Universitetshospital Der er stor vagtbelastning i AMA. Man overvejer at ansætte introduktionslæger i AMA i Odense efter samme model som i Kolding. Denne stillingstype skal i givet fald godkendes i Rådet. 2 Sygehus Lillebælt Intet 3 Sygehus Sønderjylland Man har etableret tættere ledelsesdialog omkring uddannelse og har lagt en femårig uddannelsesstrategi. 4 Sydvestjysk Sygehus Her har man også forsøgt at samle ledelsesniveauet omkring uddannelse.

10 5 Psykiatrien Intet 6 Praksisafdelingen Har ansat 6 tyske og en østrigsk speciallæge i almen medicin. 7 Praksiskoordinatorerne Intet 8 Syddansk Universitet: SDU har ved oprettelsen af lægeuddannelsen i Aalborg afgivet 12 studieplader. Dagsordenspunkt 11: Meddelelser fra formanden Indstilling: Til orientering Ingen meddelelser. Dagsordenspunkt 12: Meddelelser fra sekretariatet Inspektorrapporter Orientering om implementering af dimensioneringsplanen Orientering om landsdækkende PUF seminar Indstilling: Til orientering Der er ikke bemærkninger til de indkomne inspektorrapporter.

11 Den endelige implementering af dimensioneringsplan er tiltrådt af sygehusledelseskredsen. De forløb som endnu ikke har været i opslag, vil som udgangspunkt komme i opslag til besættelse 1. september Der har været afholdt landsdækkende PUF seminar i Region Syddanmark, hvor hovedtemaet var udannelsesprogrammer. Der blev udarbejdet et spin off fra gruppearbejdet om håndtering af uddannelsesprogrammer i en ny kontekst. Dette arbejde vil indgå i det videre arbejde, hvor der er nedsat en gruppe under Sundhedsstyrelsen. Dagsordenspunkt 13: Kommende møder Kommende møder i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse afholdes på følgende datoer: kl i Mødelokale 4 i Regionshuset i Vejle kl i Regionsrådssalen i Regionshuset i Vejle Indstilling: Til orientering Dagsordenspunkt 14: Eventuelt Indstilling: Der var intet under dette punkt.

Yngre læge Rikke Andersen Raun Læge Lasse Bugge (indstillet af Lægekredsforeningen) Overlæge Kirstin Petersen Yngre læge Martin Hulgaard

Yngre læge Rikke Andersen Raun Læge Lasse Bugge (indstillet af Lægekredsforeningen) Overlæge Kirstin Petersen Yngre læge Martin Hulgaard REFERAT Møde: Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødetidspunkt: Torsdag den 11. marts 2009 kl. 14.00-16.30 Mødested: Praksisenhedens lokaler, Kokholm 3A, 6000 Kolding. Regionen: Lægelig direktør

Læs mere

Bilag RV 23/2009 Vedr. punkt 2 Regionalt rådsmøde

Bilag RV 23/2009 Vedr. punkt 2 Regionalt rådsmøde Foreløbigt referat Møde: Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødetidspunkt: Torsdag den 11. juni kl. 14.00-17.00 Mødested: Sydvestjysk Sygehus, mødelokale det store konferencerum v/kantinen Regionen:

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 22. september 2011. 3. Temamøde om lægelig videreuddannelse

Læs mere

Sygehus Sønderjylland: Overlæge Elke Knoke Overlæge Per Helligsø (indstillet af Lægeforeningen)* Uddannelsesansvarlig overlæge Peter Lyndrup

Sygehus Sønderjylland: Overlæge Elke Knoke Overlæge Per Helligsø (indstillet af Lægeforeningen)* Uddannelsesansvarlig overlæge Peter Lyndrup REFERAT Møde: Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødetidspunkt: Torsdag den 10. december 2009 kl. 13.00-16.00 Mødested: Regionsrådssalen, Regionshuset, Damhaven 12 i Vejle. Regionen: Lægelig

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. marts 2010 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. december 2009 3. Tema: Forskningstræning projektdelen Forskningstræning

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 10. september 2009 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 11. juni 2009 3. PUF-lektorernes arbejde med uhensigtsmæssige forløb v/

Læs mere

Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 22. september 2011 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 7, Regionshuset i Vejle, Damhaven 12, 7100 Vejle

Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 22. september 2011 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 7, Regionshuset i Vejle, Damhaven 12, 7100 Vejle Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Ikke tilstede Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Bemærkninger Odense Universitetshospital

Læs mere

Psykiatriområdet: Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen* Overlæge Else B. Knudsen Yngre læge Trine Tandrup

Psykiatriområdet: Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen* Overlæge Else B. Knudsen Yngre læge Trine Tandrup Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Ikke tilstede Bemærkninger Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Odense Universitetshospital

Læs mere

Referat af møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Referat af møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Regionen: Afbud Kommentar Lægelig direktør Henrik Villadsen *, Sygehus Sønderjylland Odense Universitetshospital: Direktør Jens Peter Steensen * Overlæge Steen Joop Bonnema Yngre læge Jesper Schmidt (indstillet

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 27. juni 2011 3. Oplæg ved Uddannelseskoordinerende

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. juni 2009 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Formandsskifte 3. Godkendelse af referat fra møde den 26. marts 2009 4. Kort status for økonomi i den lægelige videreuddannelse

Læs mere

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus:

Læs mere

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Ikke tilstede Bemærkninger Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Odense Universitetshospital

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus: Ledende overlæge Claus Vinther* Uddannelsesansvarlig overlæge Troels Kodal

Sydvestjysk Sygehus: Ledende overlæge Claus Vinther* Uddannelsesansvarlig overlæge Troels Kodal Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Ikke tilstede Bemærkninger Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Odense Universitetshospital

Læs mere

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Ikke tilstede Bemærkninger Odense Universitetshospital

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus: Ledende overlæge Morten Lund Christiansen* Erstatter Claus Vinther Uddannelsesansvarlig overlæge Troels Kodal

Sydvestjysk Sygehus: Ledende overlæge Morten Lund Christiansen* Erstatter Claus Vinther Uddannelsesansvarlig overlæge Troels Kodal Medlemmer af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Ikke tilstede Bemærkninger Regionen: Direktør Henrik Villadsen *, OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Odense Universitetshospital

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 10. december 2009 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. september 2009 3. Tema : Udvælgelse af ansøgere til hoveduddannelse Særlig interviewguide

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus Områdechef Johnnie Gantov * Overlæge Troels Kodal Yngre læge Camilla Svensson

Sydvestjysk Sygehus Områdechef Johnnie Gantov * Overlæge Troels Kodal Yngre læge Camilla Svensson Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Region Syd, Torsdag d. 10. september 2009 kl. 13:00-16:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Deltagere: Regionen

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501 D A G S O R D E N BILAG NR18-18 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Svendborg Sygehus Tirsdag d. 20. maj 2008 kl

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Svendborg Sygehus Tirsdag d. 20. maj 2008 kl Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 22. maj 2008. Telefon: 6541 3808 Referat af møde i Rådet

Læs mere

Dimensionering af den lægelige videreuddannelse i Region Syddanmark

Dimensionering af den lægelige videreuddannelse i Region Syddanmark Dimensionering af den lægelige videreuddannelse i Region Syddanmark 2008 2012 Med udgangspunkt i vurderinger af det fremtidige behov for læger i Danmark udarbejder Sundhedsstyrelsen bestemmelser for kapaciteten

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T (NR 12/07) Emne Mødedato Sted Deltagere Ikke til stede Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Onsdag den 6. juni 2007 kl. 15.00-18.00,

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Redegørelse. Formål og baggrund

Redegørelse. Formål og baggrund Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Redegørelse Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Redegørelse vedr. fordeling af lægelige uddannelsesstillinger i

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat 1 Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 11/12-2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Almen medicin - uddannelsesudvalg 4. december 2018 kl. 14:00 i Lokale 12, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 2

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

BUDGET Udgifter til lægelig videreuddannelse

BUDGET Udgifter til lægelig videreuddannelse BUDGET 2020 5. Udgifter til lægelig videreuddannelse Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 Mennesker og Organisation Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Uddannelseskonsulent Lotte

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 17/10 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 29. september, kl. 15 18 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE 2019 Referat til Urologi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Dagsorden. Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle

Dagsorden. Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 18. november 2010 kl. 13:00 16:00 Mødelokale 6, Regionshuset, Damhaven 12, 7100 Vejle Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 27. maj 2010 3. Overgang mellem præ- og postgraduat

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN

Dimensioneringsplan INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN Dimensioneringsplan 2018-2020 INTRODUKTIONS- OG HOVEDUDDANNELSESFORLØB I SPECIALLÆGEUDDANNELSEN 2017 Dimensioneringsplan 2018-2020, introduktions- og hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07

! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07 Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord! 25. marts 2008 Dorte Qvesel Dorte.qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-102-07 Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15 SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Klinisk Biokemi Dato Sagsnummer 17-04-2015 1-30-72-26-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Biokemi Onsdag den 16. april 2015, kl. 13.00-15.00 Det gamle

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE trkpee@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden (Antal årlige opslag).

Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden (Antal årlige opslag). Bilag nr. RV-7/2008 Punkt nr. 7 Regionalt Rådsmøde 24.01.2008 Dimensionering af videreuddannelsen til speciallæge i Region Syd for perioden 2008-2012 (Antal årlige opslag). Med udgangspunkt i vurderinger

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Referat Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst Møde d. 18. december 2008 REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND LEDREBORG ALLÉ 40, ST. DK-2820 GENTOFTE

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T (NR 24/07) Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 19. september 2007 kl. 14.00-18.00 med efterfølgende

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB kanorb@rm.dk Referat til Patologisk

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet

Nationale lægedækningsrapport. Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Nationale lægedækningsrapport Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, Videreuddannelsessekretariatet Baggrund for Lægedækningsudvalget: Regeringen ønsker: at alle danskere skal have adgang til speciallægeressourcer,

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Referat Mødedato: Tirsdag den 4. december 2018 Mødetidspunkt: 13:00-16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Mødelokale 7, Regionshuset,Damhaven 12, 7100 Vejle Anders Meinert Pedersen, Kristian Riis Jensen,

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 17. november 2008 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk! Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion

Læs mere

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling

1 Indledning. 1.1 Beskrivelse og krav til en akutafdeling Vejledning om overgangsordning for speciallæger i andet speciale og læger med erfaring i akutmedicin opnået inden etableringen af specialet akutmedicin 1 Indledning I henhold til 20-21 i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik

Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik Den Lægelige Videreuddannelse Region Syd Sekretariatet 13. april 2004 J.nr.2-03-00132-2003 EKJ Indstilling fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet klinisk genetik Indledning Klinisk genetik

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Intern medicin Reumatologi

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Intern medicin Reumatologi DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNELSESREGION DDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRE DEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalget for intern medicin reumatologi

Læs mere

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb Version og udgave:2.1 Dato: 15.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Jf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 25/10/2007 er

Læs mere

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord! 23. august 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-01-72-1-10 Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger BEK nr 1257 af 25/10/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 7-702-03-156/1 Senere

Læs mere

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24

Referat. til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg. 4. oktober 2017 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 20. oktober 2017 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, Mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden v/ Christian Høyer

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Dimensioneringsplanen

Dimensioneringsplanen Høringssvar Dimensioneringsplanen 2013-2017 Region danmark og Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Den Lægelige Videreuddannelse, Region danmark Indholdsfortegnelse.

Læs mere

ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 11.4.2016 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Fredag den 1. april

Læs mere

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg

Referat. fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00 i Mødelokale C2, Regionshuset Viborg Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet 17. november 2017 /THBIRK Referat fra møde i Urologi, uddannelsesudvalg 25. oktober 2017 kl. 13:00

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Sundhedsstyrelsen Enhed for Evidens, Uddannelse og Beredskab Axel Heides Gade 1 2300 København S REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN

Læs mere

Info om KBU og 4 års reglen

Info om KBU og 4 års reglen Info om KBU og 4 års reglen Læge Mads Skipper Tovholder for Yngre Lægers Team Uddannelse Yngre Læge dagen 2011, Roskilde Fra Turnus til KBU At sammenligne æbler og pærer nu før Måske var æblet klart til

Læs mere

1 Deltagere 1. 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. 3 Referat fra 10. november Regler for forskningstræningsprojekter 4

1 Deltagere 1. 2 Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. 3 Referat fra 10. november Regler for forskningstræningsprojekter 4 30. juni 2017 /THOCHT Referat til møde i Samfundsmedicin, uddannelsesudvalg 13. juni 2017 kl. 09:00 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, 8200 Aarhus N, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Årsberetning Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Syd

Årsberetning Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Syd Årsberetning Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Syd 2009 Indholdsfortegnelse 1. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse...2 2. Uddannelsesforløb i den lægelige

Læs mere

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Østergade 41 6950 Ringkøbing Tlf: 96753212 Fax: 96753224 www.ringamt.dk E-mail: sundhed@ringamt.dk Den: 11. september 2006 Sagsnr: 2006080418A Sagsbehandler:

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Birte Obel, Kontorchef Susanne Vinther Nielsen, Overlæge, Ph.d. Uddannelse og autorisation 4. marts 2014 i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Indberetning af uddannelsesstillinger 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 1. november

Læs mere

Referat. 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17. Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7

Referat. 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17. Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7 Referat 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17 Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7 Medlemmer: Psykiatrien Vicedirektør Søren Rask Bredkjær

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKR IDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET ETARIATET Det specialespecifikke uddannelsesudvalg for

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i intern medicin: infektionsmedicin Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 30. november 2016 Maja Bertz Maja.Bertz@stab.rm.dk 1-30-72-93-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere

STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014

STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014 STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014 0 Indhold Kapitel 1. Indledning... 1 Kapitel 2. Arbejdsgruppens opgaver og sammensætning...

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget for samfundsmedicin (videreuddannelsesregion Syd og Nord) Torsdag den 10. november 2016 kl. 14-16 Regionshuset

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

R E F E R A T BILAG 24-13

R E F E R A T BILAG 24-13 R E F E R A T BILAG 24-13 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 25. september kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Lægelig

Læs mere

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007.

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007. Hospitalsenheden Vest Den: 21. marts 2007 Sags nr: 2007020028A Sagsbehandler: Birgit Ebbensgaard Direkte nr.: E-mail: subek Administrationen Løn- og personalefunktionen Lægårdvej 12 7500 Holstebro Tlf.:

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. . Sagsnr. Maj Lægefaglig indstilling, Videreuddannelsesregion Nord

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI.  . Sagsnr. Maj Lægefaglig indstilling, Videreuddannelsesregion Nord DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. . Sagsbehandler

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI.  . Sagsbehandler DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Sundhedsstyrelsen Enhed for Uddannelse og Autorisation Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Anders Haahr

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne BILAG NR9-13 Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 13. marts kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Vicedirektør Kjeld Martinussen (Region

Læs mere

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Torsdag den 10. december 2009, kl. 14.00-17.00 Golf Hotel Viborg

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Torsdag den 10. december 2009, kl. 14.00-17.00 Golf Hotel Viborg Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord! 25. December 2009 Helene S. Kristensen Helene.kristensen@stab.rm.dk 1-01-72-1-09 Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 32/11 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 7. december, kl. 15 18 Sted, lokale 501 Deltagere Ikke til stede

Læs mere

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Beskrivelse af specialet Plastikkirurgi er et nyt som selvstændigt speciale, jf. Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Nord den 11.marts 2009 kl i Regionshuset Århus

Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Nord den 11.marts 2009 kl i Regionshuset Århus Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 12. marts 2009 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk! Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion

Læs mere

Forskning og uddannelse Det Regionale Råd december 2012

Forskning og uddannelse Det Regionale Råd december 2012 Forskning og uddannelse Det Regionale Råd december 01 Kombinationsansættelse med forskning Ansættelse i speciallægeuddannelsen kan kombineres med forskningsansættelse på deltid - eller skiftevis på fuld

Læs mere

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi Referat af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi I mødet deltog: Poul Christian Frimodt-Møller (formand) Steen Walter Stefan Tiessen Jesper Merrild

Læs mere

STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014

STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014 STATUS PÅ DEN LÆGELIGE VIDEREUDDANNELSE UDARBEJDET AF DEN FÆLLES ARBEJDSGRUPPE OM LÆGERS VIDEREUDDANNELSE MARTS 2014 0 Indhold Kapitel 1. Indledning... 1 Kapitel 2. Arbejdsgruppens opgaver og sammensætning...

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger BEK nr 96 af 02/02/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 2-1012-317/1 Senere ændringer

Læs mere

Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg

Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg Bilag: Høringssvar kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Oversigt... 1 Høringsparter og sammenfatning... 1 Sammenfatning af høringssvar... 2 Liste

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord Bilag 4.2 Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord 1. Indledning Indstillingen er udfærdiget af Postgraduat klinisk lektor Michael

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 2018 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Sundhedsstyrelsen, 2018. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger

Bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger Udkast af 28. november 2017 til bekendtgørelse om uddannelse af speciallæger Sundhedsstyrelsen Kapitel 1 Uddannelsen Kapitel 2 Ansættelse Kapitel 3 Etablering af godkendte introduktions- og hoveduddannelsesforløb

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T (NR 07/07) Emne Mødedato Sted Deltagere Ikke til stede Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Onsdag den 14. marts 2007, kl. 15.00-17.00

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Intern medicin: Endokrinologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 20.januar 2016 Trine Kirkegaard Petersen trkpee@rm.dk 1-30-72-98-15 Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde

Læs mere