Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone og Vicedirektør for HR & O Niels B. Wendelboe.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone og Vicedirektør for HR & O Niels B. Wendelboe."

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT GODKENDT 23. APRIL 2010 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 23. april 2010 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin Dahl Nielsen Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone og Vicedirektør for HR & O Niels B. Wendelboe. KØBENHAVNS UNIVERSITET NØRREGADE KØBENHAVN K TLF DIR mdni@adm.ku.dk Fra medarbejdersiden: Karen Boesen (næstformand), Birgitte Wilkens, Signe Møller Johansen, Michael Holm, Uffe Bo Petersen og arbejdsmiljørepræsentant Birgita Østeraas. Afbud: Kristine Ellegaard-Jørgensen og arbejdsmiljørepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Tore Friis. Desuden deltog Peter Lintrup fra Koncern-økonomi, Indkøbskontoret (punkt 3.2). 1. Godkendelse af dagsorden Niels Wendelboe spurgte til punktet virksomhedsaftale, som ifølge sidste referat burde være på dagsordenen på dette møde. Jørgen Honoré fortalte at punktet ikke er på dagsordenen til dette møde på grund af tidspres. Punktet vil blive taget op i CSU hurtigst muligt, på ét af de kommende møder. Dagsordenen blev herefter godkendt.

2 2. Godkendelse af referat fra sidste CSU-møde den 26. februar 2010 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. SIDE 2 AF 8 3. Meddelelser Velkommen til: Birgitte Wilkens, der afløser Karen-Marie Ellersgaard i CSU, som ny næstformand i TAT. Birgitte sidder i CSU som stedfortræder for tillidsmand Ditlev Jan-Finn Ditlevsen; Birgita Østeraas, der afløser Helle Thaysen som arbejdsmiljørepræsentant i FA; Michael Holm, som er ny suppleant for Arne Strøm (PROSA) Siden sidst Der har lige været bestyrelsesmøde, hvor årsregnskab for 2009 samt revisionsprotokoller blev godkendt. Generel tilfredshed med 2009: fremgang på eksterne indtægter og uddannelsesindtægter. Dog to negative oplevelser: Fyringsrunde og skred i budgettet i Q Kantineudvalg, orientering v. Peter Lintrup Peter Lintrup har fået opgaven tilbage. Et eventuelt nyt udbud af kantinedriften i FA skydes til tidligst 2011 på grund af mange andre opgaver. Oprettelse af en brugergruppe/kantineudvalg har tit været på tegnebrættet, og nu er planerne endelig blevet realiseret. FA s samarbejde med kantinen kan deles op i fire hovedaktiviteter: Almindelig kantinedrift, frokost til FA s (og JURAs) medarbejdere. Forplejning til PUMA kurser Forplejning til møder. Forplejning til fester. Brugergruppen repræsenterer brugere indenfor de fire hovedaktiviteter, og består af: Formand John Martinsen (DIR.SEK), Elsebeth Bech (PUMA), Helle Thaysen (KOM), Karen Sørensen (US), Lene Purkær Brogaard (KOM), Lisbeth Fibæk (REK.SEK), Lissen Collatz Dræby (ØKO) og Peter Lintrup (ØKO). Desuden er Johan Crone fra BYG tilknyttet efter behov ift. bygningsanvendelse. Gruppens ansvarsområder er delt således op, at kontraktforhold ordnes mellem John Martinsen/Peter Lintrup og kantinen, mens øvrige forhold ordnes mellem brugerrepræsentanterne og kantinen.

3 Det er blevet bestemt, og aftalt med kantinen, at hvis der er over 25 kursister, skal de bespises i Munkekælderen kl. 12 (uden ekstra betaling). Desuden skal kasseapparatet flyttes væk fra disken, og det skal være muligt at betale sin frokost i løbet af formiddagen, for at undgå de lange køer/det store tidsspild. Kantinen vil prioritere en mand til at kontrollere kvitteringer (hvilket vurderes at kunne tjene sig selv ind, da optællinger desværre viser, at der er en del der snyder sig udenom at betale). En model med klippekort eller betaling for flere dage ad gangen i kantinen blev foreslået, for at kunne spare yderligere medarbejdertid. Lokalebookingsystemet giver desværre ofte store problemer. En brugergruppe har testet et nyt system, som Eurest bruger andre steder. Det lader til at virke, og noget tyder på at vi ender med at skifte system. Næste møde i Kantineudvalget er mandag d. 26. april. SIDE 3 AF 8 Martin Dahl Nielsen sørger for indlæg om kantineudvalget til NytFA Cykelstativer og Magnoliagården, orientering Plan & Byg har i 2009 fået udarbejdet en plan for udskiftning og supplering af cykelstativerne i Firkanten, og der er opsat nye cykelstativer i gården mellem Magasinbygningen og Fiolbiblioteket. Jørgen Honoré kunne fortælle, at der er flere cykelstativer på vej, samt at der vil blive opsat nye borde/bænke i Magnoliagården. Vedr. placering af askebægere v. Museumsbygningen Arbejdsmiljørepræsentant Birgita Østeraas spurgte til, om man i FA havde planer om at lave bedre forhold for rygerne? Ud over at det en gang imellem ser ud til at være koldt/vådt at være ryger, så er der problemer med placeringen af askebægere v. Museumsbygningen. Askebægerne er placeret umiddelbart under vinduer til nogle af Personalesektionens kontorer, og de føler sig generet af indsivende røg, især i sommerhalvåret. Under arbejdsmiljørunderingen i forbindelse med APV, blev det besluttet, at gøre noget ved problemet, og finde en ny placering til askebægerne, som er acceptabel for både rygere og ikke rygere. Da KU ikke understøtter rygning, betyder dette dog ikke, at der laves særlige faciliteter for rygerne. Antonino Castrone er tovholder på sagen Gratis kurser for HK-medarbejdere i engelsk og interkulturel forståelse (orientering) Fristen for tilmelding var 20. april. Der er over 200 tilmeldte, hvilket er meget positivt.

4 4. Økonomi 4.1. Budget 2010, herunder status efter Q1 På grund af universitetets økonomiske situation, udsendte Rektor og Universitetsdirektøren den 9. april 2010 et brev til alle enheder på KU (CSUbilag 3). Det er ganske afgørende at KU holder det budgetterede for 2010, og det er derfor besluttet, med umiddelbar virkning og indtil videre at iværksætte følgende (uddrag fra brevet): SIDE 4 AF 8 Der etableres kvalificeret ansættelsesstop i alle enheder på KU. Dette indebærer i praksis, at alle beslutninger om opslag/besættelse af stillinger skal vurderes i ledelseslaget over hvad der er normal praksis. Der indføres kvalificeret dispositionsbegrænsning i alle enheder på KU. Dette indebærer, at alle større dispositioner (f,eks. større indkøb, administrative projekter, udviklings-programmer osv.) skal godkendes på det ovenliggende ledelsesniveau. Vi har ikke ønsket at fastsætte bestemte beløbsgrænser for dispositionsbegrænsningen, men baserer os på den enkeltes dømmekraft i sagsbehandlingen. Samtidig anmodes alle på universitetet om at udvise ekstraordinær tilbageholdenhed også ved mindre dispositioner, indkøb og angående det daglige energiforbrug. Vi skal understrege, at de ovennævnte foranstaltninger ikke sigter på at bremse aktiviteter, der finansieres via eksterne midler. Status efter Q1 Q1-prognosen udviser p.t. et underskud på ca. 21 mio., som er et underskud ca. 3 mio. mindre end oprindeligt budgetteret, hvilket er positivt. Budget 2010 skal holdes. (den endelige prognose er efterfølgende justeret til et underskud på 24,7 mio. kr., som er et underskud på 1,9 mio. mindre end oprindeligt budgetteret) Orientering om budget 2011 for FA Budgetgennemgangen ( Budget 0 ) kører allerede nu, dvs. tidligere end normalt. Dette skyldes, at KUs ledelse ønsker et overblik hurtigt, for at kunne styre, at FA ikke koster for meget i forhold til fakulteterne (når pengene fordeles, får FA før fakulteterne). Der er tidsfrist for indmelding 4. maj. Et endeligt budgetforlæg 2011 for FA vil foreligge primo juni. Der arbejdes på, at 2011 kommer til at koste det samme som Signe Møller Johansen fortalte, at det skaber utilfredshed/mumlen i krogene, at der, kort efter fyringsrunden, ansættes nye medarbejdere også selvom de ansættes i midlertidige stillinger i forbindelse med nye projekter. Dette er dog rigtigt svært at forklare. Jørgen Honoré var enig i at det ikke er let at forklare. Nogle projekter skal køre, og der er sat penge af direkte til det. Han lovede, at hvis US eller andre ønsker det, vil ledelsen meget gerne prøve at forklare situationen bedre. Le-

5 delsen vil også meget gerne have at vide, hvis nogen synes noget gøres forkert. Alle i FA oplever lige nu, at vi får flere opgaver, og vi er færre om dem. Generelt set bliver der ikke sat store projekter i gang nu, da vi pt. har projekt-overload. Mht. budget 2011 er det en hårfin balance mellem udvikling og driftsopgaver. Det er vigtigt at balancen holdes. Michael Holm spurgte, om fyringer kan undgås, hvis 2011 skal ligne 2010? Jørgen sagde, at det kan man jo aldrig være helt sikker på, men vi vil meget gerne undgå fyringer. Han synes i øvrigt at visse tillidsrepræsentanter på KU har håndteret situationen skidt. Den deraf negative presseomtale er ikke hensigtsmæssig, f.eks. når KU skal skaffe eksterne midler. SIDE 5 AF 8 5. Personaleforhold og personalepolitik 5.1. Personalereduktioner evaluering af processen (til evt. opsamling) Flere fra medarbejdersiden spurgte til, om der ville blive meldt ud fra ledelsens side, hvilke opgaver der bortfalder efter personalereduktionerne. Ledelsessiden sagde, at der ikke vil blive lavet en liste over bortfaldne opgaver. Hverken medarbejdere eller ledelse har interesse i, at ressourcerne ikke matcher opgavemængden, da det går ud over både ressourcer og opgaver. Det forsøges derfor at effektivisere i stedet. Det ville i øvrigt være en praktisk talt umulig opgave at lave en liste i FA, men man kan jo spørge sin leder lokalt. Signe understregede, at balancen mellem udvikling og drift er vigtig, så det ikke er alle de sjove opgaver, der bortfalder fra den enkelte medarbejder. Desuden bør der være fokus på, at det nu desværre virker som om at der er mindre tid til kompetenceudvikling. Mange medarbejdere får oftere afslag på kurser nu. Michael Holm mente, at de lokale ledere burde opfordres til at melde ud hvad der bortfalder. Det vil være en stor lettelse for medarbejderne. Jørgen Honoré rundede emnet af. Fyringsrunden er nu afsluttet, der er strammet op alle steder og det er de lokale afdelingsledelser, der har ansvaret for at sikre kommunikationen omkring bortfald af opgaver mv Afrapportering om Kompetenceudvikling 2009 CSUs rapport om kompetenceudvikling 2009 er samlet således, at man kan se hvad de enkelte afdelinger har svaret. CSU repræsenterer 9 afdelinger + KOT og Studievalg København. Alle, på nær KOT har svaret. Forskning & Innovation har af flere grunde dog kun kunnet bidrage med antal afholdte MUS + antal udviklingsplaner.

6 Den samlede rapport indikerer et stort fokus på både MUS samtaler og udviklingsplaner i FA. I afrapporteringen for 2008 viste tallene at 80% af medarbejderne i FA havde deltaget i MUS, og heraf havde 70% en udviklingsplan. I 2009 var de tilsvarende tal hhv. at hele 97,5% havde deltaget i MUS, og at 88,5% heraf havde fået udarbejdet en udviklingsplan. SIDE 6 AF 8 Der er generel tilfredshed i CSU med dette øgede fokus på MUS. Under drøftelsen af den samlede rapport for FA, kom CSU bl.a. ind på: Opfordring til opmærksomhed på, at der ikke kun sættes penge af til kompetenceudvikling, men også tid. Opfordring til planlægning af MUS i god tid inden fristen for at søge kompetencefondens midler. Fristen var i år 12. april. 1 Anbefaling af at lave et årshjul der tager højde for ovenstående (eller skrive ind i eksisterende årshjul). 6. Arbejdsmiljø 6.1. Handlingsplan mod mobning og chikane (Bilag 6-8) Ifølge HSUs handlingsplan mod mobning og chikane, skal alle samarbejdsudvalg formulere handlingsplaner mod mobning og chikane, inden 1. juli Der er udarbejdet et forslag til hvordan en handlingsplan kan se ud (se Bilag 8). CSU besluttede at anvende den skabelon, der er udarbejdet som eksempel på en handlingsplan. Skabelonen tilpasses Fællesadministrationen, og desuden tilføjes: Link til den elektroniske liste over tillidsrepræsentanter på KU Oplysning om hvem der er din arbejdsmiljørepræsentant Opfordring til evt. at tage en god kollega (el. lign.) med til samtale CSUs handlingsplan mod mobning og chikane godkendes og underskrives af CSU-formandskabet inden næste CSU-møde. Efter godkendelsen italesættes handlingsplanen i første omgang via FA12 og ned igennem ledelsesstrengen, samt i NytFA. Ledelsessiden opfordrede desuden tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter til ikke at tøve med at komme til CSU eller en leder og sige det hurtigst muligt, hvis de hører om problemer med mobning og/eller chikane. 1 Ansøgningsfristen til Kompetencefonden er rykket fra 18. maj (i 2009) til nu 12. april (2010). Fristen er lagt tidligere på året, da mange ansøgere efterlyste at få besked om de havde fået penge eller afslag, inden de gik på sommerferie.

7 6.2. Forslag om hjertestarter i FA CSU tog godt imod forslaget om at ansøge TRYGfonden om en hjertestarter til Universitetsfirkanten. En god central placering kunne være i Museumsbygningen. Ansvaret hører naturligt hjemme hos arbejdsmiljørepræsentanterne. Birgitta og Tore går videre med sagen. SIDE 7 AF Trappeløfter til kantinepersonalet Arbejdsmiljøreglerne siger, at kantinepersonalet ikke må løfte fulde øl-/ vandkasser op ad trapper. Da FA har brug for at kunne få leveret forplejning til vore mødelokaler, er der derfor indkøbt en trappeløfter til Kantinen Arbejdsforhold på 3. sal i Museumsbygningen Om sommeren er der store problemer med varme på 3. sal i Museumsbygningen (KIT). En lille delegation bestående af Jørgen Honoré og folk fra Plan & Byg har set på, hvad man kan gøre for at gøre arbejdsforholdene mere tålelige. Besigtigelsen viste, at især tre rum er særligt problematiske. Følgende tiltag er igangsat: Oprydning (er sket) Markering af stolper/bjælker, så man kan se dem i mørke Solfilm på vinduer Udskiftning af gammel kølemaskine Mobile aircon-anlæg Desuden ses der på, på sigt at lave naturlig ventilation, hvilket er en større og dyrere løsning. De berørte medarbejdere, delegationen har talt med, virkede tilfredse. Peter Rønberg Hansen fra Arbejdsmiljø og Samarbejde har lavet et papir, som Karen Boesen lovede at sende ud til CSU. Andre fysiske arbejdsmiljøproblemer i FA: Efter flytningen til Fiolstræde, har US fået problemer med støj m.m. Glasburet i Museumsbygningen har et frygteligt indeklima. Det er for varmt både sommer og vinter. Jørgen: Glasburet bruges som projektrum. Vi har brug for det som buffer-rum, men der skulle helst ikke sidde nogen medarbejdere permanent, men vi kan ikke slette nogen pladser i FA. Der vil på nuværende tidspunkt ikke blive etableret udsugning eller køling af rummet, da det ikke er permanente arbejdspladser. Efter kortlægningen af det fysiske arbejdsmiljø i FA i 2009 (APV), blev der foretaget en arbejdsmiljørundering, og herudfra blev der taget initiativ til mange forbedringer. Niels Wendelboe foreslår. At CSU, mht. det fysiske

8 arbejdsmiljø, fra nu af forholder sig til den næste fysiske APV, så vi ikke tager enkeltsager op, som CSU-medlemmer tilfældigt hører om. FAs Lokaleudvalg (Carsten Thinggaard, John Martinsen og Jørgen Honoré) er enige. SIDE 8 AF 8 7. Eventuelt 7.1. Sidste møde for næstformand Karen Boesen Karen har besluttet at videregive hvervet som tillidsmand for AC og dermed også posten som næstformand i CSU, efter 8 år. Der var stor ros til Karen fra Jørgen Honoré, for måden at håndtere arbejdet, ved at se praktisk på tingene. Han roste hendes evne til at bygge bro mellem formalia og realia, hvilket med sikkerhed har været en stor fordel for hele FA. Punkter som skal på dagsordenen på næste CSU-møde: Virksomhedsaftale. Handlingsplan mod mobning. Næste møde er 18. juni 2010 kl i Udvalgsværelse 4.

CSU CSU. Forum. Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00. Sted: Udvalgsværelse 4. Martin Dahl Nielsen. Referent: Til stede:

CSU CSU. Forum. Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00. Sted: Udvalgsværelse 4. Martin Dahl Nielsen. Referent: Til stede: KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - GODKENDT 16. SEPTEMBER 2011 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 16. september 2011 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin Dahl

Læs mere

Fra medarbejdersiden: Karen Boesen, Lisbeth Østerby, Karen-Marie Ellersgaard, Uffe Bo Petersen, Signe Møller Johansen og Jørgen Ditlevsen

Fra medarbejdersiden: Karen Boesen, Lisbeth Østerby, Karen-Marie Ellersgaard, Uffe Bo Petersen, Signe Møller Johansen og Jørgen Ditlevsen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT 31. OKTOBER 2008 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 24. oktober 2008 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Pearl Boberg Henriksen

Læs mere

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede:

CSU CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING. Forum. Møde afholdt: 25. april 2008. Sted: Udvalgsværelse 4. Pearl Boberg Henriksen. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT 28. APRIL 2008 Forum CSU HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING Møde afholdt: 25. april 2008 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Pearl Boberg Henriksen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, dog enighed om at starte med arbejdsmiljøpunktet

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt, dog enighed om at starte med arbejdsmiljøpunktet KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT FORHÅNDSGODKENDT 18. DECEMBER 2014 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 18. december 2014 kl. 13:00 15:30 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede Martin

Læs mere

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jesper Olesen, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller, vicedirektør for KIT Klaus Kvorning Hansen

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jesper Olesen, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller, vicedirektør for KIT Klaus Kvorning Hansen KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT FORHÅNDSGODKENDT 12. JUNI 2015 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 12. juni 2015 kl. 10:00 12:30 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede Martin Dahl Nielsen

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

CSU HR OG ORGANISATION

CSU HR OG ORGANISATION K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T CSU MØDEREFERAT GODKENDT 21. DECEMBER 2009 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 18. december 2009 kl. 10:00 12:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede:

Læs mere

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU.

FAMU. Forum FAMU andet møde i Møde afholdt: Onsdag den 18. april Sted: Peter Wedel Bay, sekretær for FAMU. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2012 Forum FAMU andet møde i 2012 Møde afholdt: Onsdag den 18. april 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay, sekretær

Læs mere

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller.

Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré, vicedirektør for HR&O Lisbeth Møller. KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - FORHÅNDSGODKENDT 13. SEPTEMBER 2013 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 13. september 2013 kl. 12:30 15:00 Sted: Udvalgsværelse 4 Referent: Til stede: Martin

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4 AAU Innovation og Forskningsstøtte Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Samarbejdsudvalg (SU) AAU Innovation Tirsdag den 14. november 2017 kl. 10.00-12.00 Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale

Læs mere

Til stede: Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone.

Til stede: Fra ledelsen: Universitetsdirektør Jørgen Honoré og Vicedirektør for Koncern-økonomi Antonino Castrone. KØBENHAVNS UNIVERSITET CSU MØDEREFERAT - GODKENDT 5. JANUAR 2011 Forum CSU HR OG ORGANISATION Møde afholdt: 16. december 2010 kl. 10:00 12:00 (orienteringsmøde 2. december 2010 kl. 8.30 9.00) Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 01. OKTOBER 2013 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 19. september

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl i 097 Dato: 26. august 2014 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 2. september 2014 kl. 13.00-15.15 i 097 Dagsorden: 1. Opfølgning

Læs mere

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt Møde den: Mandag den 10. februar 2014 kl. 12.00 Sted: 1443/413 Ekstraordinært LSU Kommunikation REFERAT Til stede: Lykke Ankersen, Knud Holt Nielsen, Jetthe L. Revsgaard, Peder Holm-Pedersen, Henriette

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl Dato: 17. januar 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 19. december 2017 kl. 13.00-15.15 I mødet deltog: Inger Rose Hansen, Marianne

Læs mere

Referat 17. juni 2015

Referat 17. juni 2015 Referat 17. juni 2015 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 3 Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.03.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15, Egedal Rådhus

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato Kvalitetsstyringshåndbog for Natur og Miljøområdet Titel Nr. Udgave dato Skabelon til analyserapport til T-3 ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet og forebyggende handlinger til sikring af

Læs mere

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl

Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl Referat af MED-udvalgsmøde Fredag d. 4. april 2014 kl. 10.00-13.00 Kulturhusets konferencerum Ledelsesrepræsentanter: Bernhard Schmitz Thomas Meyhoff Crone (referent) John Bay Sørensen Renate Gregersen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr TNI/JHJ/LR

Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr TNI/JHJ/LR Arkitektskolen Aarhus 7. februar 2012 Samarbejdsudvalg J.nr. 241-7-12 TNI/JHJ/LR Referat af møde i samarbejdsudvalget den 20. januar 2012 Deltog i mødet: Torben Nielsen, Jørgen Hedegaard-Jensen, Marianne

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5

AARHUS UNIVERSITET. Side 2/5 Møde den: d. 24. maj 2012 Sted: Mødelokale 1448-227, Frederikshus Emne: LSU i AU Studieadministration REFERAT Til stede: Maria Volf Lindhardt, Søren Dam, Mads Ask Andersen, Carsten Sestoft, Laila Parbst,

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken R E F E R A T af bestyrelsesmøde den 25. november 2004 kl. 17:00 i, Pavillonen Deltagere Bestyrelsen: Annette Waldorf, Henning Olsen, John Møller, Lis Hagen, Per Vilhelmsen og Peter Rytter Nielsen (punkt

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

MED (fællesadministrationen)

MED (fællesadministrationen) Referat Mødedato: Starttidspunkt: 10:00 11-nov-2009 (videokonference Vejle/Odense) Sluttidspunkt: 12:00 MED (fællesadministrationen) Til stede: Afbud: Administrationschef Allan Kjær Hansen (formand), sekretariatschef

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Dagsorden for. Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling. Torsdag den 10. september 2015 kl. 9.15

Dagsorden for. Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling. Torsdag den 10. september 2015 kl. 9.15 Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling Torsdag den 10. september 2015 kl. 9.15 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg

Læs mere

Formålet med punktet er, at præsentere elevrådsrepræsentanterne

Formålet med punktet er, at præsentere elevrådsrepræsentanterne 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 1. Velkommen til elevrådet 2. Præsentation af Anne, som ny udskolingsleder 3. Fremlæggelse af kost og inklusionsprincippet Referat Dagsorden til skolebestyrelsesmøde

Læs mere

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet

Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Kompetencestrategi 2015 for Det Teknisk- Naturvidenskabelige Fakultet Denne kompetencestrategi dækker alle ansatte på Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet. Målene for kompetencestrategien Aalborg Universitet

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

Hvor skal jeg henvende mig vedr. arbejdsmiljøet? en pixi-vejledning fra HR-afdelingen

Hvor skal jeg henvende mig vedr. arbejdsmiljøet? en pixi-vejledning fra HR-afdelingen Hvor skal jeg henvende mig vedr. arbejdsmiljøet? en pixi-vejledning fra HR-afdelingen Læsevejledning Denne pixi vejledning er lavet for at give et overblik over Aalborg Universitets arbejdsmiljøorganisation

Læs mere

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 12. december 2012. Til stede: Afbud: Øvr. deltagere: Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen,

Læs mere

Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00

Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00 Referat HAMiU-møde d. 25. februar 2015 kl. 13:00 til 15:00 Sted: HR-afdelingens store mødelokale, F3-42 Tilstedeværende: Per Michael Johansen, Kjeld Lanng, Lars Brodersen, Thorkild Ærø (pr. video), Henriette

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde 2014 Referat af bestyrelsesmøde Vibeke Overgaard Larsen Hobbitten Børnehus 10-06-2014 Indholdsfortegnelse Deltagere:... 2 Referent: Vibeke Overgaard Larsen... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Pkt. 1.

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

Administrationslederen gennemgik budgettet med tilhørende noter og bilag. Der var enkelte spørgsmål undervejs, som blev besvaret.

Administrationslederen gennemgik budgettet med tilhørende noter og bilag. Der var enkelte spørgsmål undervejs, som blev besvaret. Referat af mødet i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 26. januar 2011 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Birthe Hesdorf, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet.

Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. 23 05 2016 Til bestyrelsen for Stenhus Gymnasium & HF Hermed referat fra bestyrelsesmødet mandag d. 23. maj 2016 kl. 18:00 på Stenhus Gymnasium & HF, personalerummet. Deltagere: Knud Erik Schack Madsen,

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

DAGSORDEN. MTSU Administrationen. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. MTSU Administrationen. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12. MTSU Administrationen DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 10. april 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer Keld Overgaard Jensen (Ledelse) Finn Mikkelsen (Ledelse)

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 26. APRIL 2010 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde afholdt: 19. april 2010 Sted: 22.2.56 NJALSGADE 120 LOKALE 22.2.45

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

Medlemmer af FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 27. januar Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmer af FAMU M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2012 Forum FAMU Møde afholdt: Fredag den 27. januar 2012 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel Bay Til stede: Jens

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

O= Orientering, D=DIALOG, B= Beslutning Punkt Dagsorden Ansvar Referat af beslutning

O= Orientering, D=DIALOG, B= Beslutning Punkt Dagsorden Ansvar Referat af beslutning Åben - Referat d. 13. januar 2015, kl. 19.00-22.00 Indbudte: Sven Wortmann, Bonnie Zimmer Klosterskov, Lene Halkier, Dagmar Knudsen, Thomas Grølsted, Johanne Heinsen, Anni Wulff, Jette Pedersen, Tina Beck,

Læs mere

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte

Samarbejde. på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Samarbejde på arbejdspladser med under 25 ansatte Udgivet af Samarbejdssekretariatet Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt, eller

Læs mere

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet

Medlemmer og suppleanter i FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 26. maj 2005 kl Sted: Fakultetssekretariatet D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer og suppleanter i FSU M Ø D E R E F E R A T ( G O D K E N D T ) Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg

Læs mere

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby.

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. 703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE REFERAT Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl. 17.00 i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. Bestyrelsen: Formand Merete Sivertsen, Niels

Læs mere

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger Referat af menighedsrådsmøde tirsdag d. 12. juni 2018 kl. 17.30 20.30 Referent: Charlotte Tilstede: Marianne, Bodil, Karen, Martin, Poul (deltog i punkterne 1, 2 og3), Jens, Linda, Jacob (deltog i punkt

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 27. januar 2014 kl. 17.00 I festlokalet, Vognmandsgade 16, kælderen, Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 15. november 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Tina Groth, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Vita Christiansen (fra 11.00), Conni Hansen (går 12.45),

Læs mere