KURSER. - i alle retninger Efteråret Videregående regneark Excel 2003 Avanceret regneark Excel 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KURSER. - i alle retninger Efteråret 2010. Videregående regneark Excel 2003 Avanceret regneark Excel 2003"

Transkript

1 I gang med Word 2003 Videre med Word 2003 Grundlæggende regneark Excel 2003 Videregående regneark Excel 2003 Avanceret regneark Excel I gang med Word 2007 Videre med Word 2007 Grundlæggende regneark Excel 2007 Videregående regneark Excel 2007 Avanceret regneark Excel 2007 MS Outlook KURSER - i alle retninger Efteråret 2010 Videregående regneark Excel 2007 Avanceret regneark Excel 2007 MS Outlook 2007 Styring af s Lær at bruge PowerPoint 2007 Acrobat 9 Pro Flash CS4 Professional Grundlæggende Flash CS4 Professional Videregående Illustrator CS4 Grundlæggende InDesign CS4 Grundlæggende InDesign CS4 Videregående PhotoShop CS4 Extended Grundlæggende PhotoShop CS4 Extended

2

3 INDHOLDSFORTEGNELSE Microsoft Office 2003 kurser I gang med Word Videre med Word Grundlæggende regneark Excel Videregående regneark Excel Avanceret regneark Excel Microsoft Office 2007 kurser I gang med Word Videre med Word Grundlæggende regneark Excel Videregående regneark Excel Avanceret regneark Excel MS Outlook 2007 Styring af s Lær at bruge PowerPoint Adobe-kurser Acrobat 9 Pro Flash CS4 Professional Grundlæggende Flash CS4 Professional Videregående Illustrator CS4 Grundlæggende InDesign CS4 Grundlæggende InDesign CS4 Videregående PhotoShop CS4 Extended Grundlæggende PhotoShop CS4 Extended Videregående Sprogkurser Company English Wirtschaftsdeutsch NLP-kurser NLP & Kommunikation NLP Business Practitioner Andre kurser Bliv bedre til at huske Gennemførelse af personalesamtaler (MUS) Mind-Map Værd at vide om moms... 28

4 I GANG MED WORD 2003 Lær at bruge tekstbehandling På kurset I gang med Word 2003, vil du få en introduktion til brugen af tekstbehandling. Du vil lære at benytte det mest benyttede tekstbehandlingsprogram. Kurset vil give dig en grundlæggende forståelse for brugen af Word På kurset vil du lære at: Bruge et tekstbehandlingsprogram At bruge Word 2003 aktivt i hverdagen Kunne finde ens dokumenter igen Indskrivning, formatering og redigering af tekst til eksempelvis opslag, skilte, produktblade, prislister eller notater. Justere margener og tekst samt anvende orddeling, stavekontrol og hjælpefunktion, således at teksten fremstår hensigtsmæssigt i forhold til den givne arbejdsopgave og virksomhedens generelle retningslinier. Åbne, gemme, lukke og oprette filer i virksomhedens eksisterende filstruktur samt anvende tekstbehandlingsprogrammets søgefunktion på en hensigtsmæssig og logisk måde Efter kurset vil du være i stand til at oprette og indskrive tekster. Du vil have en forståelse af, hvordan Word 2003 fungerer og kunne benytte de mest basale funktioner. Du er i stand til at betjene en PC. I gang med Word Lær at bruge tekstbehandling Torsdag den 9. september 2010 Kl Kviknr.:

5 VIDERE MED WORD 2003 Bliv bedre til tekstbehandling Dette kursus er for dig, som ønsker at blive bedre til at bruge Word til dit daglige arbejde. Kurset vil give dig et indblik i, at Word kan bruges til mere end blot simpel tekstbehandling. På kurset vil du få kendskab til videre funktioner i Word, og du vil komme til at arbejde med tabeller, indsætte og behandle billeder og grafik, samt prøve at brevflette. På kurset vil du lære at: Bruge redskaber der gør det nemmere at få teksten til at stå mere præcist på siderne Placer billeder så teksten står rundt om, og at få billederne til at stå som vandmærker Kunne bruge autofigurerne til at lave illustrationer Kunne flette adresse med et brev Kunne lave etiketter eller labels Oprettelse og brug af tabeller Arbejde med grafik, herunder billeder, multimedie, autofigurer og WordArts Brevfletning Efter kurset vil du kunne oprette tabeller, der kan hjælpe dig med at forbedre layoutet. Du vil kunne indsætte billeder og anden grafik, samt kunne gennemføre en brevfletning. Du har et grundlæggende kendskab til Word 2003 og PC på brugerniveau. Videre med Word Bliv bedre til tekstbehandling Tirsdag den 21. september 2010 Kl Kviknr.:

6 GRUNDLÆGGENDE REGNEARK EXCEL 2003 Lær at bruge regneark Kurset er for dig, som ønsker at få kendskab til, hvordan Excel 2003 virker, og lære at bruge de mest basale funktioner i et regneark. På kurset vil du få kendskab til de grundlæggende faciliteter og muligheder i et regneark. Grundlæggende regneark er for dig, der ønsker at: At skabe overblik over tal i budgetter, kalkulationer, prislister og meget mere At gøre dit arbejde lettere, når du arbejder med tal og økonomi At lave simple budgetter og beregninger Indtastning af tekst, tal og formler Regnearkets sorteringsfacilitet Formatering af regnearket, så det ser ud, som vi vil have det Gennemgang af formler og funktioner, der automatisk og løbende laver de ønskede beregninger Hvordan du gemmer og henter regneark Du vil få kendskab til de grundlæggende faciliteter i regnearket Excel. Desuden vil du lære at arbejde selvstændigt med mere eller mindre komplicerede opgaver i regnearksprogrammet. Ingen. Grundlæggende regneark - Excel Lær at bruge regneark Torsdag den 2. september 2010 Kl Kviknr.:

7 VIDEREGÅENDE REGNEARK - EXCEL 2003 Bliv bedre til regneark Kurset er for dig, der har arbejdet med Excel 2003 i en kortere periode og kan de mest grundlæggende funktioner altså et kursus for lettere øvede. Du vil på kurset få videregående kendskab til funktionerne i Excel regneark, og på den baggrund kunne udføre mere avancerede opgaver. Udskriftsstyring (gør udskrifterne forståelige) Diagrammer (få fuld kontrol over dine diagrammer) Integrerede funktioner (funktionerne i Excel kan arbejde sammen) Opslagsfunktioner (oprette matrixer som uafhængige tabeller) Desuden kommer vi ind på følgende: Primære og sekundære akser, titler og placering Funktionerne HVIS, Prognose, Afrund, Lopslag, Vopslag m.m. Du kan forvente ved kursets afslutning at have opnået et bredere kendskab til, hvordan man kan organisere sit arbejde mere effektivt ved at bruge Excel regneark. Du vil tilmed kunne udføre mere avancerede forespørgsler og lignende. Grundlæggende kendskab til Excel Videregående Excel Bliv bedre til regneark Onsdag den 6. oktober 2010 Kl Kviknr.:

8 AVANCERET REGNEARK EXCEL 2003 Lær at bruge Excel 2003 bedre På kurset Avanceret regneark vil du gennemgå en række moduler, der vil give dig flere færdigheder inden for brugen af Excel Du vil på kurset få kendskab til videregående faciliteter og muligheder i et regneark. Regneark er for dig, der ønsker at: Kunne bearbejde og analysere store datamængder At lave mere avancerede tabeller og diagrammer At opnå kendskab til videre funktioner i et Excel regneark. Filtrering af store datamængder Pivot-tabeller Konsolidering Avancerede diagrammer Efter kurset vil du have kendskab til de mere avancerede diagrammer og brugen af pivottabeller samt filtrering af meget store datamængder. Du skal have grundlæggende kendskab til Excel 2003 regneark. Avanceret regneark - Excel 2003 Onsdag den 27. oktober 2010 Kl Kviknr.:

9 I GANG MED WORD 2007 Lær at bruge tekstbehandling På kurset I gang med Word 2007, vil du få en introduktion til brugen af tekstbehandling. Du vil lære at benytte det mest benyttede tekstbehandlingsprogram. Kurset vil give dig en grundlæggende forståelse for brugen af Word På kurset vil du lære at: Bruge et tekstbehandlingsprogram At bruge Word 2007 aktivt i hverdagen Kunne finde ens dokumenter igen Indskrivning, formatering og redigering af tekst til eksempelvis opslag, skilte, produktblade, prislister eller notater. Justere margener og tekst samt anvende orddeling, stavekontrol og hjælpefunktion, således at teksten fremstår hensigtsmæssigt i forhold til den givne arbejdsopgave og virksomhedens generelle retningslinier. Åbne, gemme, lukke og oprette filer i virksomhedens eksisterende filstruktur samt anvende tekstbehandlingsprogrammets søgefunktion på en hensigtsmæssig og logisk måde Efter kurset vil du være i stand til at oprette og indskrive tekster. Du vil have en forståelse af, hvordan Word 2007 fungerer og kunne benytte de mest basale funktioner. Du er i stand til at betjene en PC. I gang med Word lær at bruge tekstbehandling Onsdag den 1. september 2010 Kl Kviknr.: 1855 eller Tirsdag den 2. november 2010 Kl Kviknr.:

10 VIDERE MED WORD 2007 Bliv bedre til tekstbehandling Dette kursus er for dig, som ønsker at blive bedre til at bruge Word til dit daglige arbejde. Kurset vil give dig et indblik i, at Word kan bruges til mere end blot simpel tekstbehandling. På kurset vil du få kendskab til videre funktioner i Word, og du vil komme til at arbejde med tabeller, indsætte og behandle billeder og grafik, samt prøve at brevflette. På kurset vil du lære at: Bruge redskaber der gør det nemmere at få teksten til at stå mere præcist på siderne Placer billeder så teksten står rundt om, og at få billederne til at stå som vandmærker Kunne bruge autofigurerne til at lave illustrationer Kunne flette adresse med et brev Kunne lave etiketter eller labels Oprettelse og brug af tabeller Arbejde med grafik, herunder billeder, multimedie, autofigurer og WordArts Brevfletning Efter kurset vil du kunne oprette tabeller, der kan hjælpe dig med at forbedre layoutet. Du vil kunne indsætte billeder og anden grafik, samt kunne gennemføre en brevfletning. Du har et grundlæggende kendskab til Word 2007 og PC på brugerniveau. Videre med Word Bliv bedre til tekstbehandling Onsdag den 15. september 2010 Kl Kviknr.: 1866 eller Tirsdag den 23. november 2010 Kl Kviknr.:

11 GRUNDLÆGGENDE REGNEARK EXCEL 2007 Lær at bruge regneark Kurset er for dig, som ønsker at få kendskab til, hvordan Excel 2007 virker, og lære at bruge de mest basale funktioner i et regneark. På kurset vil du få kendskab til de grundlæggende faciliteter og muligheder i et regneark. Grundlæggende regneark er for dig, der ønsker at: At skabe overblik over tal i budgetter, kalkulationer, prislister og meget mere At gøre dit arbejde lettere, når du arbejder med tal og økonomi At lave simple budgetter og beregninger Indtastning af tekst, tal og formler Regnearkets sorteringsfacilitet Formatering af regnearket, så det ser ud, som vi vil have det Gennemgang af formler og funktioner, der automatisk og løbende laver de ønskede beregninger Hvordan du gemmer og henter regneark Du vil få kendskab til de grundlæggende faciliteter i regnearket Excel. Desuden vil du lære at arbejde selvstændigt med mere eller mindre komplicerede opgaver i regnearksprogrammet. Ingen. Grundlæggende regneark - Excel lær at bruge regneark Tirsdag den 14. september 2010 Kl Kviknr.: 1852 eller Onsdag den 3. november 2010 Kl Kviknr.:

12 VIDEREGÅENDE REGNEARK - EXCEL 2007 Bliv bedre til regneark Kurset er for dig, der har arbejdet med Excel 2007 i en kortere periode og kan de mest grundlæggende funktioner altså et kursus for lettere øvede. Du vil på kurset få videregående kendskab til funktionerne i Excel regneark, og på den baggrund kunne udføre mere avancerede opgaver. Udskriftsstyring (gør udskrifterne forståelige) Diagrammer (få fuld kontrol over dine diagrammer) Integrerede funktioner (funktionerne i Excel kan arbejde sammen) Opslagsfunktioner (oprette matrixer som uafhængige tabeller) Desuden kommer vi ind på følgende: Primære og sekundære akser, titler og placering Funktionerne HVIS, Prognose, Afrund, Lopslag, Vopslag m.m. Du kan forvente ved kursets afslutning at have opnået et bredere kendskab til, hvordan man kan organisere sit arbejde mere effektivt ved at bruge Excel regneark. Du vil tilmed kunne udføre mere avancerede forespørgsler og lignende. Grundlæggende kendskab til Excel Videregående Excel Bliv bedre til regneark Onsdag den 6. oktober 2010 Kl Kviknr.: 1869 eller Onsdag den 10. november 2010 Kl Kviknr.:

13 AVANCERET REGNEARK EXCEL 2007 Lær at bruge Excel 2007 bedre På kurset Avanceret regneark vil du gennemgå en række moduler, der vil give dig flere færdigheder inden for brugen af Excel Du vil på kurset få kendskab til videregående faciliteter og muligheder i et regneark. Regneark er for dig, der ønsker at: Kunne bearbejde og analysere store datamængder At lave mere avancerede tabeller og diagrammer At opnå kendskab til videre funktioner i et Excel regneark. Filtrering af store datamængder Pivot-tabeller Konsolidering Avancerede diagrammer Efter kurset vil du have kendskab til de mere avancerede diagrammer og brugen af pivottabeller samt filtrering af store datamængder. Du skal have grundlæggende kendskab til Excel 2007 regneark. Avanceret regneark - Excel 2007 Mandag den 25. oktober 2010 Kl Kviknr.: 1844 eller Tirsdag den 16. november 2010 Kl Kviknr.:

14 MS OUTLOOK 2007 STYRING AF S Har du brug for mere overblik i hverdagen? Kurset i Outlook 2007 vil give dig kendskab til, hvordan du får en bedre styring af tid og opgaver. Lær at blive bedre til at organisere dit arbejde Kurset lærer dig at anvende Outlook effektivt. Det gælder såvel kalender som opgavedelen af programmet. Du får en række redskaber til effektivt at håndtere den stadig større mængde s. Den bedre organisering af dine arbejdsopgaver, vil hjælpe dig til bedre at kunne overskue dine arbejdsopgaver, så risikoen for stress formindskes. Kurset kan afhjælpe stress ved at: Du får et bedre overblik Du lærer at organisere dine møder Du lærer at oprette og uddelegere opgaver samt opfølgning på disse Du lærer at dele adgang til dokumenter og andre ressourcer. Organisering af s Opsætning af Outlook efter dine behov Brug af kalenderen til indkaldelse til møder Opgavestyring Oprettelse af regler Du får overblik over aftaler, opgaver og s, hvilket gør din dagligdag mere overskuelig. Kendskab til IT på brugerniveau. MS Outlook Styring af s Tirsdag den 12. oktober 2010 Kl Kviknr.:

15 LÆR AT BRUGE POWERPOINT 2007 Lær at lave spændende præsentationer Har du et ønske om at blive bedre til at præsentere dine budskaber og kommunikere mere effektivt? På kurset Lær at bruge PowerPoint 2007 vil du få kendskab til mulighederne med PowerPoint og lære at opsætte spændende diasshow, som kan bruges som præsentationsmateriale. Du vil på kurset lære, hvordan man laver: Diasshows (Præsentation på PC) Overheads Uddelingsmateriale til tilhørere PowerPoint er for dig, der ønsker at: Lave professionelle præsentationer Opsætte et dokument i punktform Få struktur og præcision i layoutet Interaktivitet i PowerPoint Uddelegering udskriftsmuligheder Mastersider CD-udgivelse Indsætte filmklip, musik, lyde og grafik Farver og deres betydning Efter kurset vil du kunne oprette præsentationer ud fra et professionelt grundlag. Du vil kunne udarbejde materiale enten til brug via PC eller til udlevering til dine tilhørere. Du er fortrolig med generel anvendelse af en PC. Lær at bruge PowerPoint Lær at lave spændende præsentationer Torsdag den 14. oktober 2010 Kl Kviknr.:

16 ACROBAT 9 PRO Har du behov for at kunne konvertere filer om til PDF-format og bearbejde PDF-dokumenter, vil dette kursus være noget for dig! Introduktion til Adobe Acrobat Optimering Korrekturfunktionen i Acrobat Professionel Acrobat Formularer Sikkerhed og metadata i Acrobat Korrektur i Acrobat Formularer Interaktivitet i Acrobat Opret nye filer på grundlag af en Adobe PDF-fil Brug Catalog-funktionen til at søge i mange PDF-dokumenter samtidig Efter kurset vil du være i stand til at optimere dine dokumenter til tryk og til web. Du vil kunne gøre dine dokumenter digitalt interaktive og sikre dine PDFdokumenter med adgangskoder. Du er i stand til at betjene en PC. Kendskab til Windows brugergrænseflade. Acrobat 9 Pro Tirsdag den 26. oktober 2010 Kl Kviknr.:

17 FLASH CS4 PROFESSIONAL - GRUNDLÆGGENDE Du har mulighed for at basere din hjemmeside på Flash eller du kan vælge at friske den op med grafiske elementer, animerede bannere og vignetter. Flash kan bruges til at gøre hjemmesiden mere spændende. Introduktion til Flash CS4 Gennemgang af programfladen i Flash CS4 Flash CS4 som tegneprogram Layers Flash CS4 som filmværktøj Flash CS4 til hjemmesider Efter kurset vil du være i stand til at oprette deciderede hjemmesider. Du vil kunne oprette interaktive animationer til brug på hjemmesider. Du er i stand til at betjene en PC. Har grundlæggende kendskab til Internettet og web udvikling. Flash CS4 Professional - Grundlæggende Fredag den 15. oktober 2010 Kl Kviknr.:

18 FLASH CS4 PROFESSIONAL - VIDEREGÅENDE På videregående kursus i Flash får du indsigt i både grafiske og programmerede elementer. Du vil også lære hvordan elementopbygning er i Flash. Introduktion til Actionscript Opbygningen af movieclips og knapper Hvordan man effektivt laver designs i Flash Produktion af Flash videoelementer Integration af dynamiske tekster og billedmateriale Interaktivitet kan skabe mere levende og spændende Flash applikationer Efter kurset vil du være i stand til at mere effektivt at udvikle Flash sider. Du vil have den rette baggrund for at gøre siderne mere professionelle. Du er i stand til at betjene en PC og har grundlæggende kendskab til Flash CS4. Flash CS4 Professional - Videregående Onsdag den 1. december 2010 Kl Kviknr.:

19 ILLUSTRATOR CS4 - GRUNDLÆGGENDE På kurset vil du lære at fremstille enkle grafikopgaver ved hjælp af de mest brugte funktioner, værktøjer, menuer og paletter i et vektorbaseret tegneprogram. Hvad er vektorgrafik Tegning Farvelægning og farver Manipulation med tekst Arkivering af grafik Konvertering til vektor Du vil kunne skabe små annoncer, logoer eller illustrationer. Du vil kunne udforme diverse grafiske elementer til ethvert formål. Du er i stand til at betjene en PC og har interesse for det grafiske område. Illustrator CS4 - Grundlæggende Tirsdag den 5. oktober 2010 Kl Kviknr.:

20 INDESIGN CS4 - GRUNDLÆGGENDE På kurset vil du lære programmets brugergrænseflade, de vigtigste værktøjer og grundlæggende grafiske principper at kende. Du vil få den viden der skal til for at oprette nye dokumenter eller tilrette eksisterende materiale. Introduktion til InDesign CS4 Ensartethed i InDesign dokumentet Opbygning af et dokument i InDesign Grafik, figurer og farver i InDesign Placering af indhold Skabeloner i InDesign Klargøring til tryk Masterside i InDesign Efter kurset vil du være i stand til at opsætte (layoute) dokumenter. Du vil have forudsætninger for at anvende de korrekte farver, teksttyper og grafiske sammensætninger. Du er i stand til at betjene en PC. Du har kendskab til Windows brugergrænseflade. InDesign CS4 - Grundlæggende Mandag den 6. september 2010 Kl Kviknr.:

21 INDESIGN CS4 - VIDEREGÅENDE På kurset vil du bl.a. lære at lave visitkort, prislister, foldere og plakater. Det er på videregående du vil lære de mere avancerede funktioner i InDesign de funktioner der er nødvendige for at arbejde med større InDesign dokumenter. Introduktion til CS4 Udvidet Genbrug og ensartethed Avancerede tekster i InDesign Tabeller i InDesign Interaktive dokumenter i InDesign Klargøring til tryk Efter kurset vil du være i stand til at opbygge og redigere publikationer alt fra brochurer og nyhedsbreve til kataloger og bøger. Du er i stand til at betjene en PC samt grundlæggende kendskab til InDesign. InDesign CS4 - Videregående Onsdag den 24. november 2010 Kl Kviknr.:

22 PHOTOSHOP CS4 EXTENDED - GRUNDLÆGGENDE På dette kursus vil du få en grundig introduktion til Photoshop og digital billedbehandling. Du vil få en bedre forståelse for, hvornår du skal benytte ét redskab frem for et andet. Du lærer de vigtigste principper omkring kvalitet, farver og brug af billedformater. Introduktion til Photoshop CS4 Generelle grundregler i Photoshop Grundlæggende billedredigeringer i Photoshop Introduktion til fritlægning Lag og lageffekter i Photoshop Retouchering i Photoshop Billedmanipulation i Photoshop Tekstfunktioner i Photoshop Internetgrafik Efter kurset vil du være i stand til at optimere billeder på mange forskellige måder med Photoshop. Du er i stand til at betjene en PC. Du har kendskab til Windows brugergrænseflade. Photoshop CS4 Extended - Grundlæggende Mandag den 8. september 2010 Kl Kviknr.:

23 PHOTOSHOP CS4 EXTENDED - VIDEREGÅENDE På dette kursus vil du lære at rette op på fotos, reparere eller forskønne motiver. Du vil under kurset blive fortrolig med de avancerede muligheder for at optimere billeder i Photoshop. Opsummering af grundlæggende funktioner i Photoshop CS4 Tekst og teksteffekter Kreativ billedmanipulation i Photoshop Avancerede effekter i Photoshop Vektorgrafik i Photoshop Introduktion til bridge Import af billeder i RAW Automatiser med Photoshop Slicing Efter kurset vil du være i stand til at løse mange forskellige opgaver, reparation og forskønnelse af billeder. Du er i stand til at betjene en PC og har grundlæggende kendskab til Photoshop. Photoshop CS4 Extended - Videregående Tirsdag den 30. november 2010 Kl Kviknr.:

24 COMPANY ENGLISH Intensivt kursus til brug i erhvervslivet Få større sproglig sikkerhed og derigennem en øget gennemslagskraft fx på møder, i forhandlinger og i samtale med udenlandske kolleger. Kurserne er intensive, og der vil blive anvendt emner og materialer fra deltagernes egne erhvervsområder, hvor det er muligt. Company English 1 For dig som har været væk fra det engelske sprog i nogle år din grammatik er helt sikkert rusten, og dine kommunikative færdigheder trænger til et boost, men du har brug for engelsk i din hverdag på jobbet. Engelsk fra folkeskolen eller handelsskolens niveau F Company English 2 På dette kursus vil vi primært arbejde med at forbedre og udvide dit engelske ordforråd og dine muligheder for at udtrykke dig nuanceret og nøjagtigt forskellige situationer vi vil dog stadig arbejde med grammatikken. Company English 1 eller tilsvarende Company English 3 Dette kursus er for dig, der i forvejen kommunikerer godt på engelsk. Vi vil på kurset arbejde videre med varieret og målrettet udtryksform for større sikkerhed og flow. Company English 1 og/eller 2 eller tilsvarende. Company English 32 lektioner. Ferie i uge 42. Company English 1: Tirsdage i uge Kl Kviknr.: 1873 Company English 2: Tirsdage i uge Kl Kviknr.: 1874 Company English 3: Tirsdage i uge Kl Kviknr.: 1875 Kr ,- incl. kaffe m/tilbehør 21

25 WIRTSCHAFTSDEUTSCH Grundlæggende kursus til brug i erhvervslivet På kurset får du et basissprog på tysk. Kurset er intensivt, og der vil blive anvendt emner og materialer fra deltagernes egne erhvervsområder, hvor det er muligt. Wirtschaftsdeutsch er for dig, der ønsker at: Forbedre din kommunikationsevne på tysk Få et basissprog til brug i arbejdssammenhæng Udvide dit ordforråd indenfor erhvervstysk Grundlæggende kommunikation Telefontysk Interkulturel kompetence i forbindelse med optagelse af kontakt til det tyske marked Facts om Tyskland (herunder forståelse af Tysklands opbygning osv.) Small talk i forretningsmæssig sammenhæng Samtale om egne jobfunktioner At blive bedre til at kommunikere på tysk i de daglige arbejdssituationer. Tysk fra folkeskolen eller Handelsskolens niveau F. Wirtschaftsdeutsch - Grundlæggende kursus til brug i erhvervslivet 32 lektioner. Ferie i uge 42. Onsdage i uge Kl Kviknr.: 1872 Kr ,- incl. kaffe m/tilbehør 22

26 NLP & KOMMUNIKATION 3-dages kursus for ledere, mellemledere og/eller andre nøglemedarbejdere Introduktion til NLP NLP (eller Neuro Lingvistisk Psykologi) er først og fremmest en række praktiske værktøjer, der kan hjælpe dig til at skabe forandringer for dig selv og andre. Derudover er NLP redskaber og teknikker, der gør dig mere bevidst om din adfærd i hverdagen og er med til at sikre, at du kan nå dine mål! NLP & Kommunikation Kommunikation via NLP handler om at lære at opleve og forstå dine medarbejderes og/eller kollegers måde at se verden på - så alles styrker og kompetencer udnyttes maksimalt og det bliver de gode hensigter, der styrer hverdagens mange opgaver og udfordringer. Du bliver introduceret til præcise og stærke værktøjer, der kan hjælpe dig til at skabe tillid hos dine medarbejdere og/eller kolleger samt afdække deres behov og situation. Samtidig arbejder vi med holdninger og motivation i forhold til din kommunikation. NLP & Kommunikation Den september 2010 Kl Kviknr.: 1877 Kr ,- incl. forplejning Underviser: Søren Dige, Mindstep Instituttet Mindstep Instituttet Vesterbro Aalborg 23

27 NLP BUSINESS PRACTITIONER Hvad er NLP? NLP står for Neuro Lingvistisk Psykologi, og er en let tilgængelig hverdagspsykologi. Det er en lære, der er praktiskorienteret om dig selv og dine omgivelser. Gennem NLP kan du tilegne dig en række redskaber og teknikker, der kan hjælpe dig med at skabe forandringer for dig selv og andre - både i arbejdslivet og privat. NLP Business Practitioner-uddannelsens overordnede mål er at øge din opmærksomhed på dine ubevidste reaktionsmønstre og dine personlige ressourcer. Du bliver bl.a. bedre til at: kommunikere verbalt og nonverbalt sætte dig mål og nå dem få adgang til dine glemte ressourcer ændre det negative til noget positivt se situationer fra flere forskellige vinkler ændre begrænsende tankemønstre hjælpe andre med en ny adfærd løse konflikter der virker uløselige forhandle med overblik NLP Business Practitioner Den 7. oktober 2010 den 12. februar 2011 Kl Kviknr.: 1522 Kr , i forplejning Mindstep Instituttet Vesterbro Aalborg 24

28 GENNEMFØRELSE AF PERSONALESAMTALER (MUS) Kursus for ledere Er du funktionsleder, afdelingschef, teamleder, gruppeleder, værkfører eller måske butikschef? Ønsker du at blive bedre til at gennemføre personalesamtaler? Så er dette kursus relevant for dig. Fastlæggelse af de forskellige personalesamtalers formål og indhold At skabe værdi for begge parter Kendskab til faktorer, der skaber en god personalesamtale Anvendelse af relevant interview- og spørgeteknik Du lærer at skelne mellem forskellige personalesamtalers formål og indhold, så du er i stand til at tilrettelægge et samtaleforløb, der skaber værdi for alle parter. Du får trænet dine færdigheder i at gennemføre typiske personalesamtaler, der er relevante for ledere med direkte personaleansvar, herunder ansættelses- og afskedigelsessamtaler. Forudsætninger/målgruppe: Kurset retter sig mod ledere med en uddannelses-baggrund til og med erhvervsuddannelsesniveau. Gennemførelse af personalesamtaler (MUS) Tirsdag den 9. november 2010 Kl Kviknr.:

29 BLIV BEDRE TIL AT HUSKE 1-dags kursus i hukommelsesteknik og arbejdsfokusering Kurset præsenterer bl.a. en række teknikker til at hjælpe dig til at huske bedre, så du kan tilegne dig ny viden på relativ kort tid. Samtidig er den ny viden lagret i din hukommelse, så du kan få nem og hurtig adgang til den igen. MEMO-teknik Bliv bedre til at huske alt fra tal, rækkefølger, systemer, datoer, lande, hovedstæder og sprog - til mere dagligdags elementer såsom lister, navne, telefonnumre, passwords o. lign. Hjernen som redskab Hvilke elementer kræver vores hjerne for at arbejde optimalt? Hvilke grundvilkår er der behov for, for at vores hjerne husker bedst? Intelligens Hvorfor er der ting, som vi er gode til at lære, mens andre ting ikke vil hænge fast? De forskellige intelligenser vi kan gøre brug af. På kurset arbejder vi med både med teoretiske og praktiske sider af emnet. Vi gennemgår de grundlæggende teorier indenfor området og prøver dem af på egen hjerne. Krav til deltagerne: En frisk og klar hjerne og lyst til at lære anderledes metoder til at huske bedre. Bliv bedre til at huske Onsdag den 29. september 2010 Kl Kviknr.: 1846 eller Onsdag den 17. november 2010 Kl Kviknr.:

30 MIND-MAP Formålet med Mind-Map er at lære en notatteknik, som hjælper dig til at blive mere kreativ og kunne se sammenhænge. En teknik til at blive bedre til at tage notater, indlæring, referater, planlægning, problemløsning samt hjælp til hukommelsen. Mind-Map teknikken øger overskueligheden i fremstillinger og er derfor meget velegnet til udarbejdelse af lektionsplaner til undervisning og manuskripter til præsentationer. Mind-Map: Sparer tid Er fleksibelt Giver overblik Træner hukommelsen Er sjov problemløsning Udvikler evnen til at få ideer Kursusindhold og form: Kurset, som er et 1-dags kursus, veksler mellem oplæg, gruppearbejder og øvelser med feedback. Hvad du vil lære: På kurset vil du lære Mind-Map teknikken, som er en helt unik kreativ teknik, der bl.a. også hjælper dig til at huske bedre og blive mere kreativ. Du lærer at bruge begge hjernehalvdele på en bedre og mere bevidst måde, således at du udnytter din hjernes potentiale mere optimalt. Du lærer at tage notater på en ny måde, der er væsentlig mere fleksibel samt at udnytte din højre hjernes intuitive indfald på en struktureret måde. I Mind-Map er nøgleordene: symboler, helheder, farver og billeder. Mind-Map Onsdag den 13. oktober 2010 Kl Kviknr.:

31 VÆRD AT VIDE OM MOMS Lær korrekt håndtering af moms Du vil som deltager på kurset, få færdigheder og viden omkring, hvordan moms håndteres. Du vil få praktisk kendskab til hvordan man beregner moms. Du vil blive informeret om, hvilken rolle moms spiller i handel med udlandet. Dette kursus giver dig en grundlæggende viden om moms og styrker din evne til at optimere de daglige arbejdsprocedurer vedrørende moms. Efter kurset kan du forvente at have lært: Hvorfor moms? Beregning af moms Hvad er der moms på og hvad er der ikke?? Købsmoms/salgsmoms Afregning og indberetning Handel med udlandet Hvor søger jeg information? Værd at vide moms Tirsdag den 28. september 2010 Kl Kviknr.:

32 SÅDAN FINDER DU OS Adresse:

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Vil du efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Open learning tilbud Kære kursist Open learning tilbydes til dig, der ønsker at styrke dine IT kompetencer indenfor flere forskellige områder. Udover

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE AMU IT-CENTRET PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil Vi udbyder korte kurser indenfor følgende: Start din PC - Tekstbehandling

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU AMU IT-CENTRET Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo Vi udbyder korte kurser i følgende programmer: Tekstbehandling - Regneark Præsentation og DTP - Internet og E-mail Database - Start din PC IT

Læs mere

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for IT Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for Boulevarden 19D DK - 7100 Vejle tel: +45 7216 2830 www.campusvejle.dk GRUNDLÆGGENDE KURSER ER DU NYBEGYNDER, BØR DU OVERVEJE

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 DU VÆLGER SELV 1. halvår 2012 6praksis teori - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 byder på seks forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Læs mere

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER GRAFISKE KURSER SOFTWORLD KURSER 20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER Som medlem af Arkitektforbundet, får du 20% rabat på Adobe, Apple og Microsoft kurser hos Softworld. Arkitektforbundet har forhandlet

Læs mere

IKA. Kurser efteråret 2009

IKA. Kurser efteråret 2009 IKA Kurser efteråret 2009 Velkommen til IKA-kataloget 2009 Indhold: Det er en glæde at kunne præsentere det nye IKA-kursuskatalog for efteråret 2009. Kataloget er som tidligere lavet på baggrund af IKAdatabasen.

Læs mere

Adobe Acrobat Professional 11. ISBN nr.: 978-87-93212-08-4

Adobe Acrobat Professional 11. ISBN nr.: 978-87-93212-08-4 Adobe Acrobat Professional 11 ISBN nr.: 978-87-93212-08-4 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Hvad er Adobe Acrobat?... 1 Elektroniske dokumenter... 2 PDF... 2 Acrobat-programmer... 3 Hvor kommer dokumenterne

Læs mere

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive Tidspunkt Løbende optag. Undervisning Man. ons. Kl. 08.00 15.25 Materialer Kan lånes eller købes. Kursusgebyr* Individuel pris. Kontakt os. VEU-godtgørelse Der kan søges VEU- godtgørelse efter gældende

Læs mere

KCH IT-HANDLEPLAN 2011

KCH IT-HANDLEPLAN 2011 KCH IT-HANDLEPLAN 2011 IT-fagligt indhold 0. klasse Tænde og slukke for computeren Hente programmer ved hjælp af ikoner Åbne og lukke programmer Betjene musen Netværk: Logge på elevdrev med brugernavn

Læs mere

kursusoversigt efterår 2014

kursusoversigt efterår 2014 kursusoversigt efterår 2014 Nye kompetencer giver nye muligheder Sønderhøj 9 8260 Viby J Tlf. 8936 3000 business@aabc.dk business.aabc.dk 1 Velkommen til Business Centret, Århus Købmandsskoles kursusafdeling.

Læs mere

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015 Nye IT-kompetencer IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015 Udvikling af IT-kompetencer Den nye Microsoft office-pakke Her bliver du præsenteret for IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015. De er rettet mod

Læs mere

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE

IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE IT HANDLEPLAN PÅ KIRKEBY SKOLE Intentionen med planen er at angive rammer for, hvad vi på Kirkeby Skole forventer eleverne skal lære om IT i deres skoleforløb på Kirkeby Skole. Som udgangspunkt skal de

Læs mere

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office

IT undervisning. Digitale medier. Skræddersy dit eget forløb! Office UNDERVISNING IT undervisning Skræddersy dit eget forløb! WebGaits undervisere har en bred erfaring indenfor en lang række IT-områder. WebGait planlægger undervisningen så den passer til de udfordringer

Læs mere

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 Peter Kragh Hansen Microsoft PowerPoint 2013 DK ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e PowerPoint 2013... 3 Præsentation... 4 Oprettelsen af præsentationer... 5 Skabeloner og

Læs mere

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle JØRGEN KOCH Word 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE Et nyt og moderne Word... Indledning KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Word Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Brugergrænsefladen... 12 Båndet...

Læs mere

Opkvalificering af. -kompetencer - for medarbejdere på AH. Aalborg Handelsskole

Opkvalificering af. -kompetencer - for medarbejdere på AH. Aalborg Handelsskole IT Opkvalificering af -kompetencer - for medarbejdere på AH Efterår 2012 Aalborg Handelsskole Opkvalificering af IT-kompetencer I efteråret 2012 bliver det igen muligt for alle medarbejdere at forny eller

Læs mere

seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015

seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015 seks ugers jobrettet uddannelse 2. halvår 2015 Oversigt Grundlæggende IT Bliv fortrolig med at arbejde med at arbejde med en computer og anvendelse af de mest anvendte programmer. Grundlæggende regnskab

Læs mere

Kurser godkendt i 2013 sidst opdateret 17/12

Kurser godkendt i 2013 sidst opdateret 17/12 AD Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse 40383 Administrativ HR-støtte ved stress (AD) (08-04-2013 og fremefter) 40680 Købmandsskab og forretningsforståelse i detail (AD) (21-06-2013 og fremefter)

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software.

John Cordua. Afsluttende opgave Pædagogisk IT vejleder uddannelse 07/08. Side 19 af 47. Bh. klasse. Mål Færdighed Program Software. Bh. klasse Eleverne skal opnå fortrolighed med computerens almene betjening. Magte elementær anvendelse af maskiner og enkle programmer Eleverne opnår færdigheder så de selv kan: Tænde og slukke computeren

Læs mere

Sværmer du for grafiske kurser i Odense eller Vejle? kun 118 kr. om dagen!

Sværmer du for grafiske kurser i Odense eller Vejle? kun 118 kr. om dagen! Sværmer du for grafiske kurser i Odense eller Vejle? kun 118 kr. om dagen! SDE.DK Så er der kurser i Odense og Vejle til 118 kr. om dagen! indhold Velkommen Center for Visuel Kommunikations kursuskatalog

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre

Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning. en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler Læreplan for IT-, medie- og biblioteksundervisning på Faxe Kommunes Skoler en fælles opgave for lærere og læringscentre Læreplan

Læs mere

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7

Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Indhold Børnehaveklassen... 1 1.Klasse... 2 2.klasse... 3 3.klasse... 4 4.klasse... 5 5.klasse... 6 6.klasse... 7 7.-9.klasse... 7 Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne

Læs mere

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Microsoft Office Professional 2010 giver dig vores allerbedste værktøjer, så du kan organisere dig, bevare forbindelsen og forblive konkurrencedygtig. Med

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS Morgenmøde Den 13. maj Få det optimale ud af din webshop NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din webshop.

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj.

IT-HANDLEPLAN. Århus Privatskole 2007-2008. Alle elever på skolen skal være fortrolige med IT som arbejdsværktøj. IT-HANDLEPLAN Århus Privatskole 2007-2008 Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Århus Privatskole. Da det er første år, vi arbejder med skolen og dermed også efter denne IT handleplan,

Læs mere

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV KIRSTEN KRISTENSEN POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV Dette hæfte lærer dig at lave velfungerende præsentationer i programmet PowerPoint 2010. Du får en god introduktion til programmets brugerflade og de forskellige

Læs mere

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig

Fleksibelt IT-værksted. Tag pa kursus na r det passer dig Fleksibelt IT-værksted Tag pa kursus na r det passer dig Arbejdsmarkedsuddannelser Eftera r 2015 Tilmeld dig på www.efteruddannelse.dk Har du spørgsmål vedrørende din tilmelding hjælper vi dig gerne. Fleksibelt

Læs mere

Publisher 2003 Indhold

Publisher 2003 Indhold Publisher 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Skærmsiden...2 Opgaverude...3 Værktøjer...4 Overskrift...5 Billeder...5 Flytning...6 Ændring af størrelse...6 Formatere billedet...7 Indskrivning af

Læs mere

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Excel... Jørgen Koch KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Excel Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Startskærmen... 12 Brugergrænsefladen...

Læs mere

OpenOffice introduktion

OpenOffice introduktion OpenOffice introduktion Kan også anvendes til LibreOffice Version: August 2012 Indholdsfortegnelse OpenOffice 3.0...5 Denne manual...5 OpenOffice (OO) vs Microsoft Office (MSO)...5 Hjælp!...5 Hent programmet...6

Læs mere

CPH WEST, Kursusafdelingen 33 88 00 00 - kursus@cphwest.dk www.cphwest.dk

CPH WEST, Kursusafdelingen 33 88 00 00 - kursus@cphwest.dk www.cphwest.dk Praktiske oplysninger for ledige: Udfyld tilmeldingsskemaet "AR 45", som du finder under Tilbud til ledige / Links. Vigtigt at du læser vejledningen på side 3 i tilmeldingsskemaet. 1. Medbring skemaet

Læs mere

WWW.AHKURSER.DK ÅBENT LÆRINGSCENTER 1. HALVÅR 2015. Kursusafdelingen

WWW.AHKURSER.DK ÅBENT LÆRINGSCENTER 1. HALVÅR 2015. Kursusafdelingen Kursusafdelingen ÅBENT LÆRINGSCENTER 1. HALVÅR 2015 I ÅBENT LÆRINGSCENTER KAN DU SAMMENSÆTTE ET PERSONLIGT KURSUS- FORLØB MED UDGANGSPUNKT I DINE ØNSKER OG KOMPETENCER. VÆLG MELLEM MERE END 30 FORSKELLIGE

Læs mere

Lundebakkeskolens. IT-trinmål

Lundebakkeskolens. IT-trinmål Lundebakkeskolens IT-trinmål Skoleåret 2012/2013 Indhold FORMÅL... 3 FÆRDIGHEDSNIVEAUER... 4 SKEMAET... 4 TRINMÅL FOR BØRNEHAVEKLASSEN... 5 TRINMÅL FOR 1. KLASSE... 6 TRINMÅL FOR 2. KLASSE... 7 TRINMÅL

Læs mere

LEDELSE, IT OG KOMMUNIKATION VIDEN 2.0. - Efterår 2011

LEDELSE, IT OG KOMMUNIKATION VIDEN 2.0. - Efterår 2011 >> LEDELSE, IT OG KOMMUNIKATION VIDEN 2.0 - Efterår 2011 1 Viden 2.0 - kompetencer og vækstpotentiale Efteråret 2011 tilbyder vi en række special-designede kurser inden for kommunikation, ledelse og IT.

Læs mere

Business Centret. Indhold

Business Centret. Indhold Kurser for ledere Business Centret Det glæder os at kunne præsentere vores kurser for nuværende og kommende ledere. I brochuren finder du kurser inden for bl.a. salg, regnskab, it, kommunikation og sprog.

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 0 AUGUST STEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER L S 0 L S S 0 L S Typ-Lay Illustra Typ-Lay A CSS Web HTML Billed W Bill Webdesigner L S S 0 L S 0 L S

Læs mere

KURSUSOVERSIGT. efteråret 2013

KURSUSOVERSIGT. efteråret 2013 KURSUSOVERSIGT efteråret 2013 SLÅ IGENNEM MED DIT BUDSKAB! Hvad end vi vil det eller ej, så er vi alle sælgere. Vi sælger idéer, budskaber, overbevisninger, tillid, faglighed og projekter. Og vores succes

Læs mere

kts kastrup IT-kursuskatalog

kts kastrup IT-kursuskatalog kts kastrup IT-kursuskatalog Københavns Tekniske Skole Københavns Tekniske Skoles kursuscenter i Kastrup udbyder en række AMU-kurser indenfor IT, som spænder fra kurser i kontor- og grafiske programmer

Læs mere

40473 Kamerateknik og optagelse af digitale fotos 40474 Lys og komposition til digital fotografering 40475 Digital fotografering "on location" 40476

40473 Kamerateknik og optagelse af digitale fotos 40474 Lys og komposition til digital fotografering 40475 Digital fotografering on location 40476 Fag nr. Titel 40473 Kamerateknik og optagelse af digitale fotos 40474 Lys og komposition til digital fotografering 40475 Digital fotografering "on location" 40476 Ombrydning - kreative og komplekse opgaver

Læs mere

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen

IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen IKT-kompetencer for eleverne på Carolineskolen Ledelsen forventer, at der sammen med årsplanerne fra hver klasse medfølger en IKT handleplan, som beskriver, hvorledes IKT indgår i undervisningen. IKT-kompetenceplan

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til. 2. halvår 2013

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til. 2. halvår 2013 DU VÆLGER SELV 2. halvår 2013 6praksis teori - Brug din ret til 2. halvår 2013 byder på tre forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. Kurserne er sammensat af en

Læs mere

IT undervisning. Emneliste August 2013 2. Grundlæggende IT. Fyldigt emne. Kort overfladisk, eller i dyden. 4-8 lektioner (1-2 mødegange)

IT undervisning. Emneliste August 2013 2. Grundlæggende IT. Fyldigt emne. Kort overfladisk, eller i dyden. 4-8 lektioner (1-2 mødegange) Emneliste August 2013 2 Grundlæggende IT Fyldigt emne. : Computersikkerhed Fyldigt emne. : Borger.dk Inkl. NemID. Fyldigt emne. E-boks og digital postkasse på borger.dk De to hænger sammen og bedst at

Læs mere

How to do it on screen - 5

How to do it on screen - 5 TEGNINGER OG CLIPART Illustrationer kan bruges til at skabe grafisk brud i en tekst, men det er sjældent nødvendigt ved præsentationer, da tekstmængden på det enkelte dias børe være lille. Desuden kan

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

Specialhøjskolen 2009-10

Specialhøjskolen 2009-10 Specialhøjskolen 2009-10 Roskilde - skolen for dig der er noget særligt! Vi tilbyder specialundervisning indenfor: Dansk Matematik Engelsk IT Samfundsfag Velkommen Kurser Introforløb Velkommen Den indledende

Læs mere

Guf til ganen gavner grafiske gurser!

Guf til ganen gavner grafiske gurser! Guf til ganen gavner grafiske gurser! g Hjemmesider Tryksager Billeder Nyhed! Alle kurser afvikles nu også i Vejle! Video Samme dage og samme tidspunkter som i Odense Center for Visuel Kommunikation Foto

Læs mere

Sammenligning af Office 2013-versionen

Sammenligning af Office 2013-versionen Sammenligning af 2013-versionen Nyt eller forbedret Udvalgt Word 2013 2013 2010 2007 2003 Opret flotte dokumenter, og få en bedre læseoplevelse Med den nye læsetilstand kan du koncentrere dig fuldt ud

Læs mere

Uddannelsen er rettet mod alle, der har den officielle godkendte faglige uddannelse indenfor frisør- og kosmetikerbranchen.

Uddannelsen er rettet mod alle, der har den officielle godkendte faglige uddannelse indenfor frisør- og kosmetikerbranchen. Efteruddannelse for frisør og kosmetiker Beauty Business Academy BBA Du er en fremragende håndværker indenfor dit felt. Du ved, hvad der rører sig, når det gælder skønhed, velvære, stil, mode og din viden

Læs mere

6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os. Stærke. grafiske kurser

6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os. Stærke. grafiske kurser 6 ugers selvvalgt uddannelse - dine muligheder hos os Stærke grafiske kurser Velkommen på kursus Om kurserne generelt Vores undervisningsmetode er en vekslen mellem tavleundervisning og arbejde ved computeren

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Personlige data: Resume. Erfaren Grafiker/Kontorassistent søger fleksjob. Erhvervserfaring. Administrative funktioner

Personlige data: Resume. Erfaren Grafiker/Kontorassistent søger fleksjob. Erhvervserfaring. Administrative funktioner Curriculum Vitae Personlige data: Navn: Gitte Hougaard Adresse: Udsigten 2 8220 Brabrand Tlf.: 86 11 81 80 Mobil: 26 35 86 80 E-mail: gittehougaard@gmail.com Fødselsdato: 28. november 1968 Civilstand:

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS FYRAFTENSMØDE Den 8. april Få mere ud af din Ipad NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din Ipad. GRATIS

Læs mere

SIMU Center EUD og EUX med SIMU

SIMU Center EUD og EUX med SIMU EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag EUD og EUX med SIMU - En praksisnær hverdag SIMU Center udvikler undervisningsværktøjer, som simulerer den virkelige verden. Vores produkter giver eleverne en

Læs mere

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner.

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner. App Formål/anvendelse Fordele Udfordringer Hvad skal de lære Tip Pages Skrive opgaver og notater Keynotes imovie Splice Lave præsentationer og vise dem for klassen Små videoproduktioner, med film, musik,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning... Lars Ljungqvist. KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013. KAPITEL TO... 21 Din første notesbog: Madopskrifter

INDHOLDSFORTEGNELSE. Indledning... Lars Ljungqvist. KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013. KAPITEL TO... 21 Din første notesbog: Madopskrifter INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... Lars Ljungqvist KAPITEL ET... Velkommen til OneNote 2013 Hvad skal vi bruge OneNote til?... 10 Nyheder i OneNote 2013... 11 Download OneNote 2013 gratis hos Microsoft...

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... Indledning KAPITEL ET... Kom videre med Excel Flyt markering efter Enter... 8 Undgå redigering direkte i cellen... 9 Markering ved hjælp af tastaturet... 10 Gå til en

Læs mere

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister PowerPoint 2003 Kursusmateriale til FHF s kursister Indholdsfortegnelse: Opgave 1 Hvad er en Præsentation?... 2 Opgave 2 vælg emne + opret dias... 3 Opgave 3 Indsæt objekter / billeder... 4 Opgave 4 Brugerdefineret

Læs mere

Fælles Mål 2009. Edb. Faghæfte 26

Fælles Mål 2009. Edb. Faghæfte 26 Fælles Mål 2009 Edb Faghæfte 26 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 28 2009 Fælles Mål 2009 Edb Faghæfte 26 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 28 2009 Indhold Formål for faget edb 3 Slutmål

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem.

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem. Indhold Introduktion...2 Hjælp...2 Office knappen...2 Menulinjen...3 Fast værktøjslinje Hurtig adgang...3 Menupunkter...4 Startside...4 Indsæt...5 Sidelayout...5 Referencer...6 Forsendelser...6 Gennemse...6

Læs mere

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv Dansklærernes dag 2015 14. april 2015 Titelproducent Eleven som et læringsperspektiv Slides på www.jeppe.bundsgaard.net Professor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Indhold En meget central del af dansk handler om

Læs mere

PowerPoint præsentation

PowerPoint præsentation PowerPoint præsentation Gå først i Start programmer Microsoft Office PowerPoint 1. Du begynder med et enkelt dias helt blankt, medmindre du vil bruge en af de forudlavede skabeloner. Det gør vi ikke her

Læs mere

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at komme med oplæg på møder, præsentere

Læs mere

1 www.theanielsen.dk www.tbbn.dk

1 www.theanielsen.dk www.tbbn.dk 1 www.theanielsen.dk 2 www.theanielsen.dk kompetenceliste Adobe programmer Adobe Photoshop «««««Adobe Illustrator ««««Adobe InDesign ««««Adobe Dreamweaver ««««Adobe Flash «««Adobe Bridge ««Adobe Acrobat

Læs mere

Postervejledning. Indhold. Meningen med en poster

Postervejledning. Indhold. Meningen med en poster Postervejledning Meningen med en poster En plakat, eller det der på engelsk kaldes en poster, bruges i videnskabelige kredse til at præsentere forskningsresultater. I det følgende vil der blive givet en

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet Arbejdsmarkedsuddannelser

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet Arbejdsmarkedsuddannelser Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 40006 Valg af afsætningsalternativer 40007 Regnskabsafstemninger

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Excel anvendt på laboratoriet

Excel anvendt på laboratoriet U D K A S T Plan for kursusforløb Excel anvendt på laboratoriet Statens Seruminstitut Foråret 2006 KURSUSFORLØB Det forventes, at der vil blive tale om 2 parallelle forløb: A: Forløb for deltagere på begynder-niveau

Læs mere

QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007

QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007 Download guiden og mastersiden (se nedenfor) på http://aiu.dk/grundskole/vaerktojer/publisher-guide QUICKGUIDE TIL A3-AVISFREMSTILLING I PUBLISHER 2007 Af Kasper Koed og Aslak Gottlieb Oktober, 2008 Denne

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

HOVEDFORLØB 1 MEDIEGRAFIKER

HOVEDFORLØB 1 MEDIEGRAFIKER HOVEDFORLØB 1 MEDIEGRAFIKER Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Grafisk design Vi lærer om skriftens anatomi, skriftdesign og læsbarhed, skriftklassifikation og skriftens historie,

Læs mere

Kursuskatalog Kursusbeskrivelser

Kursuskatalog Kursusbeskrivelser Giv din IT viden et spark Kursuskatalog Kursusbeskrivelser April 2010 5. udgave Mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse af dette kursusmateriale er, uden WedoIT s skriftlige samtykke, forbudt ifølge

Læs mere

IT handleplan for Mou skole 2013-14.

IT handleplan for Mou skole 2013-14. IT handleplan for Mou skole 2013-14. På Mou skole vil vi med afsæt i Fælles skolebeskrivelse 2010 samt Strategiplan for Pædagogisk IT sætte fokus på, hvordan kan vi løfte undervisningen mest muligt via

Læs mere

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige

DIN TID OPTIMALT. og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige UDNYT DIN TID OPTIMALT og forøg dine jobmuligheder... Selvvalgt uddannelsesforløb for nyledige Uddannelsesforløbene er udformet i et samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, Køge Handelsskole og Zealand

Læs mere

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion

RIGSPOLITIET. Vejledning i konvertering. fra. Word -dokument. til. PDF-fil. på politi.dk. Rigspolitiets websektion RIGSPOLITIET Vejledning i konvertering fra Word -dokument til PDF-fil på politi.dk Rigspolitiets websektion Indledning Da vi skal leve op til kravene om tilgængelighed på Internettet, skal alle tekster

Læs mere

ansøgning Lars Gravesen marketing, grafiker, underviser, selvstændig, sælger, forfatter

ansøgning Lars Gravesen marketing, grafiker, underviser, selvstændig, sælger, forfatter ansøgning marketing, grafiker, underviser, selvstændig, sælger, forfatter Hobrovej 479 9200 Aalborg SV Mobil: 29760494 E-mail: lars@pixelfreaks.dk Skalborg den 15. September 2010 Jeg har lysten og evnerne

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

IT handleplan for Mou skole 2015-16.

IT handleplan for Mou skole 2015-16. IT handleplan for Mou skole 2015-16. IT og digitale løsninger skal tænkes ind i alle fag i folkeskolen. Den normale klasseundervisning skal kombineres med onlineundervisning og afgangsprøver vil fremover

Læs mere

EDB-brugerkurser. for. Efterår 2014

EDB-brugerkurser. for. Efterår 2014 EDB-brugerkurser for Efterår 2014 Kursusdatoer Dato Kursus 06-10-2014 Hjemmeside til vandværker 21-10-2014 Rambøll GRAF, Modul I 22-10-2014 Rambøll GRAF, Modul II 23-10-2014 Rambøll GRAF, Modul III 29-10-2014

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Medieplan for Egholmskolen Mål og muligheder for arbejde med IT på Egholmskolen

Medieplan for Egholmskolen Mål og muligheder for arbejde med IT på Egholmskolen Medieplan for Egholmskolen og muligheder for arbejde med IT på Egholmskolen 0. klasse IT Opnå en vis fortrolighed med computerens betjening. Revideret 21. 5. 08 Tænd og sluk Logge på netværk Bruge mus

Læs mere

Nyheder fra Adobe - og lidt til...

Nyheder fra Adobe - og lidt til... Nyheder fra Adobe - og lidt til... Per Haslev Territory Account Manager Adobe Systems Danmark per.haslev@adobe.com 1 AGENDA Adobe Acrobat 8 Adobe løsninger tilknyttet PDF Lidt praktiske eksempler - komprimering

Læs mere

System Innovation Consult ApS

System Innovation Consult ApS Linåvej 9A - 8600 Silkeborg Denmark Tlf.: +45 8680 1522 - Fax: +45 8681 4561 - CVR-nr.: 3420 3644 Email: kurt@sysinconcult.com SAP Business One ERP-systemet for mindre og mellemstore virksomheder fra Verdens

Læs mere

T a r g e t G r u p p e n PowerPoint 2013 DK

T a r g e t G r u p p e n  PowerPoint 2013 DK T a r g e t G r u p p e n PowerPoint 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e PowerPoint 2013... 3 Præsentation... 4 Oprettelsen af præsentationer... 5 Skabeloner og autolayout... 5 Fast indhold i

Læs mere

2014 IT REVISOR KURSER

2014 IT REVISOR KURSER 2014 IT REVISOR KURSER Koncernregnskab Regnskab og rapportsystemet Budget Arbejdsplan og kvalitetsstyring Afslutningsark, posteringsanalyse og import/eksport Revisors egen administration IT Revisor grundlæggende

Læs mere

Projekt 2, Banner. Project 02 - Banners. Gruppenummer: 8

Projekt 2, Banner. Project 02 - Banners. Gruppenummer: 8 Projekt 2, Banner Project 02 - Banners Gruppenummer: 8 Navne/mail: Kasper Nick Thomasen(k.n.thomasen@gmail.com), Christian Lund (christianlund_667@hotmail.com), Alexander Kofoed (laemse@hotmail.dk) Hold:

Læs mere

Beskrivelse af it-kurser

Beskrivelse af it-kurser Beskrivelse af it-kurser NIVEAUDELT OVERSIGT GENERELT VIDEREGÅENDE SPECIALIST Individuel kompetencevurdering (IKV)* Kom igang med brug af pc - Brug af pc på arbejdspladsen Tastaturbetjening ved brug af

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at fremlægge sager på møder, præsentere

Læs mere

SMART Notebook Softwarevejledning

SMART Notebook Softwarevejledning SMART Notebook Softwarevejledning SMART Bord Softwareversion 10 Til Windows operativsystemer SMART Technologies ULC Corporate Headquarters 3636 Research Road NW Calgary, AB T2L 1Y1 CANADA Tlf.: 1.888.42.SMART

Læs mere