Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag."

Transkript

1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014 efter ønske fra Mette Hjermind Dencker (DF) om kviklån Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Udvalget har stillet mig et spørgsmål, der vedrører de såkaldte kviklån. Spørgsmålet indeholder tre underspørgsmål vedrørende høje renter, indførelse af et renteloft og hårdere sanktioner, som jeg vil besvare hver for sig. Spørgsmål Ø: Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage for at løse problemerne med de voldsomt høje renter, der ofte er på kviklån, og vil ministeren overveje muligheden for indførelse af et renteloft på kviklån og hårdere sanktioner overfor låneudbydere, der ikke overholder loven? Indledning De kortfristede lån også kaldet SMS-lån eller kviklån - kom på markedet omkring Lånene er kendetegnet ved: o at de indgås via SMS-beskeder eller via internettet, o at de ofte vedrører mindre beløb (op til kr.), o at de typisk skal indfries senest inden 3 måneder og o at de har en meget høj årlig omkostning i procent (ÅOP). En undersøgelse foretaget af Forbrugerombudsmanden viser, at vi efter 2013 har set en klar stigning i udbuddet af denne type lån. Det viser sig, at lånene fortsat har en høj ÅOP, at lånebeløbene er højere end tidligere, at der er flere unge, der låner penge på denne måde. Samtidig misligholdes flere af lånene, da låntager ofte ikke kan betale.

2 2/5 Jeg vil godt slå fast, at regeringen er opmærksom på disse problemer, og at der dermed er god grund til følge udviklingen. Spørgsmål 1. Initiativer i relation til voldsomt høje renter Der spørges først til, hvilke initiativer, regeringen vil tage for at løse problemerne med de voldsomt høje renter. Som nævnt kan vi netop se, at kviklån fortsat er forbundet med høje renter, hvilket selvfølgelig er et stort problem, der kan betyde, at flere danskere gældsættes. Vi har derfor fokus på området, og jeg kan med glæde konstatere, at der allerede er igangsat en del nye initiativer, som jeg vil følge tæt. Først og fremmest har Forbrugerombudsmanden siden 2008, hvor lånene blev markedsført haft stor fokus på området. Han udstedte de første retningslinjer om kviklån i 2009 efterfulgt af de nye retningslinjer her fra 1. april Retningslinjerne skal gøre det nemmere for virksomhederne at overholde reglerne og give forbrugeren den relevante information, så de fx bedre kan sammenligne forskellige lånetilbud. Det er vigtigt at fremhæve, at långiver ifølge retningslinjerne bl.a. skalforetage en kreditvurdering af låntager. Långiver skal således sikre sig, at lånet indgås på et forsvarligt og informeret grundlag, hvor låntagers mulighed for at betale lånet tilbage vurderes. Det vil således være i strid med god markedsføringsskik, hvis långiver medvirker til låntagers gældsstiftelse. Forbrugerombudsmanden kan desuden anmode långiverne om at afgive kvartalsvise indberetninger om bl.a. antal indgåede aftaler og antal misligholdte aftaler, så han bedre kan følge udviklingen. Den nylige stigning i antallet af misligholdte aftaler har ført til, at Forbrugerombudsmanden har bedt udbyderne om en redegørelse for udviklingen.

3 3/5 På baggrund af vores Forbrugerpolitiske eftersyn fra august 2012 får vi snart endnu et redskab til at sikre forbrugerne, når Ankenævnet for Finansieringsselskaber bliver nedsat. Det giver nemlig forbrugere med kviklån mulighed for at klage, hvis de mener, at renten er for høj. Derudover har Penge- og Pensionspanelet fokus på at øge forbrugernes forståelse for finansielle forhold og harbl.a. lanceret en række initiativer rettet mod unge forbrugere. Panelet er aktivt på Facebook, hvor unge er i dialog om privatøkonomiske forhold og med app en Lommebudget, hvor de unge kan få overblik over deres forbrug. Branchen har også selv indført et nyt værktøj kaldet KreditStatus, hvor kreditgivere med kundens samtykke kan få oplysninger om kundens eksisterende lån og kreditter hos andre långivere, der er tilsluttet ordningen. Endelig kan jeg oplyse, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen,bl.a. på baggrund af de problemer, som DRs undersøgelse af kviklånsmarkedet peger på, vil iværksætte en undersøgelse af markedet, så vi kan få et overblik over området. Jeg vil på den baggrund overveje, om der er behov for yderligere initiativer eller ny regulering på området. Spørgsmål 2. Indførelse af et renteloft på kviklån (ÅOP-loft) Der spørges dernæst til, hvorvidt vi ønsker at indføre et renteloft på kviklån. Der eksisterer allerede i dag et forbud mod urimeligt høje låneomkostninger i Kreditaftaleloven og via Straffelovens bestemmelser om åger. Derudover skal långiver give forbrugeren en række oplysninger om lånet, herunder bl.a. om lånets ÅOP. Dermed sikres det, at forbrugeren kan træffe beslutning på et veloplyst grundlag.

4 4/5 Som sagt er vi som opfølgning på det Forbrugerpolitiske eftersyn i fuld gang med at nedsætte Ankenævn for Finansieringsselskaber. Ankenævnetvil bl.a. kunne træffe afgørelse om nedsættelse af urimelige låneomkostninger. Det er forventningen, at vi dermed kan få en praksis for, hvornår ÅOP er urimeligt højt, hvilket vil styrke beskyttelsen af forbrugerne og forbedre Forbrugerombudsmandens mulighed for at gribe ind i konkrete sager. Det er selvfølgelig også vigtigt at være opmærksom på, at vi har et grundlæggendeprincip om aftalefrihed i Danmark. Jeg vil gerne bemærke, at forbrugerne naturligvis selv har et stort ansvar i forhold til deres økonomi og de lån, som de vælger at optage. Jeg vil samtidig gerne påpege, at eksisterende undersøgelser ikke har kunnet påvise en sammenhæng mellem et loft over ÅOP og at færre forbrugere gældsætter sig. Der kan være en risiko for, at et ÅOP-loft vil have en normerende effekt, så alle låntagere lægger sig op af det. Det hindrer konkurrencen og risikerer en stigning i ÅOP. Det vil selvfølgelig også være sådan, at såfremt man bare lægger niveauet højt nok, så vil det ikke virke normerende. Afslutningsvist er det vigtigt at være opmærksom på, at alt afhængig af de konkrete omstændigheder vil der være stor forskel på, om den anførte ÅOP er rimelig. Der kan bl.a. være risiko for, at indførelsen af et ÅOP-loft vil kunne medføre, at det ikke længere vil være muligt at låne små beløb i kortere perioder. Det vil kunne medføre risiko for, at de forbrugere der efterspørger sådanne typer lån, vil være nødsaget til at optage lån via alternative lånekanaler. Spørgsmål 3. Indførelse af hårdere sanktioner Afslutningsvis spørges der til, om jeg vil overveje at indføre hårdere sanktioner overfor låneudbyderne. Markedsføringslovens 14a stiller krav til, hvilke standardoplysninger der skal anføres ved enhver markedsføring af kreditaftaler, hvor der angives en rentesats eller talstørrelser vedrørende omkostningerne i forbindelse med forbrugerkredit.

5 5/5 Der sker således en overtrædelse af markedsføringsloven, hvis långiver bl.a. undlader at oplyse om ÅOP eller det samlede kreditbeløb. Sådanne overtrædelser straffes med bøde. Som på alle andre retsområder er det selvfølgelig afgørende, at lovgivningen bliver overholdt, og jeg er naturligvis opmærksom på de problemstillinger, som der er på kviklånsmarkedet. Jeg har derfor løbende fokus på området og har desuden noteret mig, at Forbrugerombudsmanden har det samme, så de erhvervsdrivende, der ikke følger reglerne, må forventes at blive retsforfulgt. Der har indtil nu været tre sager, hvor virksomheder er blevet idømt bødestraf på dette område. To af virksomhederne blev idømt en bøde på kr. hver, mens denne sidste virksomhed blev pålagt en bøde på kr. Lad mig først slå fast, at det er domstolene og anklagemyndigheden, der fastlægger bøders størrelse ved overtrædelse af strafbelagte bestemmelser. Det er ikke anderledes her og jeg har ingen grund til at anfægte deres vurdering af de konkrete overtrædelser på kviklånsområdet. Når det er sagt, er vi selvfølgelig nødt til at se på, om de regler, vi har, er tilstrækkelige og har den rette effekt. Det er derfor vigtigt, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøger kviklånsmarkedet, så vi kan få et overblik over problemernes omfang. Afhængig af, hvad deres undersøgelse viser, kan vi selvfølgelig være nødt til at se på, om det nuværende strafniveau er passende. Afslutning Tak for ordet.

Tak for invitationen til dette samråd i dag om forslaget til en ny markedsføringslov.

Tak for invitationen til dette samråd i dag om forslaget til en ny markedsføringslov. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 36 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 8. marts 2017 Samråd i ERU den 23. marts 2017 Spørgsmål G-H stillet

Læs mere

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark.

Markedsføringsloven udgør en væsentlig rammebetingelse for alle virksomheder og forbrugere i Danmark. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 40 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 10. januar 2017 Samråd i ERU den 10. januar 2017 Spørgsmål A-F

Læs mere

Forhåndsbesked vedr. jeres nye kreditvurderingsprocedure

Forhåndsbesked vedr. jeres nye kreditvurderingsprocedure 3C RETAIL A/S Østre Stationsvej 1-5 5000 Odense C Att.: Koncernadvokat Nicoline E. Hyldahl Dato: 29. april 2019 Sag: FO-18/06021-28 Sagsbehandler: /mrh Direkte tlf.: +45 41 71 51 87 Forhåndsbesked vedr.

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice.

Samråd i ERU den 17. juni spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen (EL) om Betalingsservice. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt NOTAT 17. juni 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ERU den 17. juni 2013 - spørgsmål AL, AM og AN efter ønske fra Frank Aaen

Læs mere

Dansk Erhvervs bemærkninger til regeringens forbrugerpolitiske handlingsplan 2012

Dansk Erhvervs bemærkninger til regeringens forbrugerpolitiske handlingsplan 2012 Notat Dansk Erhvervs bemærkninger til regeringens forbrugerpolitiske handlingsplan 2012 1. Bedre forbrugerbeskyttelse af børn og unge Vi er positive overfor forslaget om at afdække behovet for bedre beskyttelse

Læs mere

Nye regler for kvik- og forbrugslån

Nye regler for kvik- og forbrugslån Nye regler for kvik- og forbrugslån Problem og løsning Der er politisk fokus at undgå at overgældssætning. Regeringen er vej med en ny lov for forbrugslånsvirksomhed og Socialdemokratiet har fremlagt et

Læs mere

Samrådet i dag handler om fit and properreglerne samt om mulighederne for at gøre et ledelsesansvar gældende ved overtrædelse af hvidvaskreglerne.

Samrådet i dag handler om fit and properreglerne samt om mulighederne for at gøre et ledelsesansvar gældende ved overtrædelse af hvidvaskreglerne. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 11. oktober 2018 Samråd i ERU den 11. oktober 2018 Spørgsmål

Læs mere

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 248 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 3. maj 2011 Samrådsspørgsmål AC af 6. april 2011 stillet af Orla

Læs mere

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån.

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. februar 2017 Samråd i ERU den 7. februar 2017 Spørgsmål

Læs mere

Indledning. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

Indledning. Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 4. oktober 2017 Samråd i BEU den 4. oktober 2017 Spørgsmål CK, CL, CO,

Læs mere

STANDARDISEREDE EUROPÆISKE FORBRUGERKREDITOPLYSNINGER

STANDARDISEREDE EUROPÆISKE FORBRUGERKREDITOPLYSNINGER STANDARDISEREDE EUROPÆISKE FORBRUGERKREDITOPLYSNINGER 1. Navn og kontaktoplysninger for kreditgiver/kreditformidler Kreditgiver Adresse Mozipo ApS, CVR no. 36 89 21 27 Frederiksborggade 15, 1360 Copenhagen

Læs mere

Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014

Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014 Dato: 24. marts 2014 Sag: FO-12/01374-70 Sagsbehandler: /bb Retningslinjer for kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, april 2014 Baggrunden for retningslinjerne... 1 1. Anvendelsesområde... 3

Læs mere

De nye beføjelser vedrører alle markedsføringsret, som er Forbrugerombudsmandens

De nye beføjelser vedrører alle markedsføringsret, som er Forbrugerombudsmandens Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 101 Bilag 9 Offentligt N O T A T Talepapir til brug for Forbrugerombudsmandens indlæg Dato: 20. februar 2013 Sag: FO-13/02090 Sagsbehandler: ssj Mini-høring

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Talepair ERU alm Del Samråd om forsikringsselskabers brug af GPS-sporingsudstyr. Spørgsmål stillet af Morten Bødskov (S)

Talepair ERU alm Del Samråd om forsikringsselskabers brug af GPS-sporingsudstyr. Spørgsmål stillet af Morten Bødskov (S) Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 248 Offentligt NOTAT 16. marts 2016 Det talte ord gælder. Talepair ERU alm Del Samråd om forsikringsselskabers brug af

Læs mere

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning

Flybilletter. 1. Indledning. Vejledning Flybilletter Vejledning Flyselskaber skal i markedsføring af tilbud på rejser oplyse kunderne, hvis et specifikt tilbud kun gælder enkelte destinationer eller et lille antal siddepladser på flyet. Dertil

Læs mere

Tak for ordet og invitationen til at komme i dag og besvare spørgsmålet om forbrugeres retshjælpsforsikring.

Tak for ordet og invitationen til at komme i dag og besvare spørgsmålet om forbrugeres retshjælpsforsikring. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 433 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 1. september 2010 /MFT-FT Åbent samråd i BOU alm. del den 6. september 2010 samrådsspørgsmål BP af 23.

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at slå fast, at det er helt uacceptabelt, at mennesker bliver udsat for seksuel chikane.

Jeg vil gerne starte med at slå fast, at det er helt uacceptabelt, at mennesker bliver udsat for seksuel chikane. Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 35 Offentligt T A L E 12. januar 2017 Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 12. januar 2017 om sexchikane på det danske arbejdsmarked

Læs mere

til brug for besvarelsen torsdag den 5. februar 2015 af samrådsspørgsmål P fra Folketingets Retsudvalg

til brug for besvarelsen torsdag den 5. februar 2015 af samrådsspørgsmål P fra Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 422 Offentligt Administrationsafdelingen Dato: 03. februar 2015 Dok.: 1481057 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen torsdag den 5. februar

Læs mere

TALEPUNKT. [det talte ord gælder] Spørgsmål AW:

TALEPUNKT. [det talte ord gælder] Spørgsmål AW: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 FLF alm. del Svar på Spørgsmål 320 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Den 23. april 2010 Ernæringskontoret/MECH

Læs mere

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 29. oktober 2010

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 29. oktober 2010 Ministerialtidende 2010 Udgivet den 29. oktober 2010 27. oktober 2010. Nr. 87. Vejledning til bekendtgørelse om information til forbrugere om priser m.v. i pengeinstitutter (Prisoplysningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Bekendtgørelse om information til forbrugere om priser m.v. i pengeinstitutter

Bekendtgørelse om information til forbrugere om priser m.v. i pengeinstitutter Bekendtgørelse om information til forbrugere om priser m.v. i pengeinstitutter I medfør af 43, stk. 3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 467 af 29. april 2010, som

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B0648009 - HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 11. januar 2019 af Østre Landsrets 7. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Karen Hald og Nina Boserup (kst.)). 7. afd.

Læs mere

SEFI Standardiseret Europæisk Forbrugerkreditinformation

SEFI Standardiseret Europæisk Forbrugerkreditinformation SEFI Standardiseret Europæisk Forbrugerkreditinformation Inden for EU er en standardiseret form for forbrugerkreditoplysninger udformet. Informationen afspejler præcist det tilbud, vi giver under de nuværende

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Ligestillingsudvalget 2014-15 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt T A L E 20. november 2014 Tale ved samråd om sexchikane i Ligestillingsudvalget den 4. december 2014 J.nr. 20140092112

Læs mere

Dokumentationskravet i markedsføringslovens 3, stk. 3.

Dokumentationskravet i markedsføringslovens 3, stk. 3. Dato: 3. april 2014 Sag: FO-14/02776-1 Dokumentationskravet i markedsføringslovens 3, stk. 3. Problemstilling En erhvervsdrivende skal kunne dokumentere, at faktiske forhold, der oplyses om i markedsføringen,

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 5. september 2007

TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura. København den 5. september 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV Att.: Reklamejura København den 5. september 2007 Klage over tv-reklame for Wupti.com sendt på TV 2 Allan Kok har ved mail af 18.

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 46 Offentligt Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Læs mere

Forslag til lov om forbrugslånsvirksomheder

Forslag til lov om forbrugslånsvirksomheder Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 158 Bilag 5 Offentligt 14-03-2019 ERHVERVS-, VÆKST- OG EKSPORTUDVALGET Forslag til lov om forbrugslånsvirksomheder Christina Toftegaard Nielsen Forbrugerombudsmandens

Læs mere

uanmodede henvendelser og spam

uanmodede henvendelser og spam GODE RÅD OM... uanmodede henvendelser og spam SIDE 1 indhold 3 Indledning 3 E-mails og anden elektronisk post 5 Adresserede reklamebreve med posten 6 Navneløse postforsendelser 6 Telefoniske henvendelser

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 21. januar 2016 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Forbrugerombudsmanden agter at udsende en pressemeddelelse om undersøgelsen af hjemmesiderne og orienteringen af indehaverne.

Forbrugerombudsmanden agter at udsende en pressemeddelelse om undersøgelsen af hjemmesiderne og orienteringen af indehaverne. [ ] [ ] [ ] Dato: 23. september 2019 Sag: FO-19/08779-8 Sagsbehandler: /jli Direkte tlf.: +45 41 71 50 66 Orientering om lovgivningen Som led i Forbrugerombudsmandens tilsyn med markedsføringen af forbrugerkreditaftaler

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv.

Samråd i ERU d.15. november 2016 om realkreditsektorens bidragssatser mv. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER Click here to enter text. [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Samråd i ERU d.15. november 2016

Læs mere

Retningslinjer om kortfristede la n indga et som fjernsalgsaftaler 2017

Retningslinjer om kortfristede la n indga et som fjernsalgsaftaler 2017 Retningslinjer om kortfristede la n indga et som fjernsalgsaftaler 2017 RETNINGSLINJER OM KORTFRISTEDE LÅN INDGÅET SOM FJERNSALGSAFTALER Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 185 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Besvarelse af REU Alm. del samrådsspørgsmål R om politiskolen

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt NOTAT 24. juni 2009 09/03070-1 /lkl-dep Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om Roskilde Bank Spørgsmål AK Ministeren bedes redegøre for

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Hvad skal du være opmærksom på, når du markedsfører din virksomhed? 14. marts 2019 Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden, Institut For Personaleudvikling

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 13. maj 2014 J.nr. 14-2331092 Samrådsspørgsmål AD talepapir Samrådsspørgsmål AD: Indledning Retssikkerhed Ministeren bedes

Læs mere

Finans og Leasing. 11. marts Til. Folketingets Erhvervsudvalg. c.c. Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Finans og Leasing. 11. marts Til. Folketingets Erhvervsudvalg. c.c. Erhvervsminister Rasmus Jarlov Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 158 Bilag 4 Offentligt Torveporten 2, 4. sal DK-2500 Valby Telefon: +45 40 38 29 87 post@finansogleasing.dk www.finansogleasing.dk CVR nr. 75 36 12 11 11.

Læs mere

Tak for invitationen til at drøfte lovforslag L 165, der udvider lånegrænsen for realkreditbelåning af sommerhuse fra 60 til 75 pct.

Tak for invitationen til at drøfte lovforslag L 165, der udvider lånegrænsen for realkreditbelåning af sommerhuse fra 60 til 75 pct. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 L 165 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 9. april 2017 Samråd i ERU den 7. april 2017 Spørgsmål A og B stillet

Læs mere

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne

Spørgsmål Z Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil imødekomme kritikken fra Statsrevisorerne Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt 24. f ebruar 2017 J.nr. 2017-392 Kontor: Økonomi, Sty ring og HR Samrådsspørgsmål Z og Æ - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel

Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til brug for samråd om afskedigelse af gravide og lønmodtagere på barsel 4. marts 2009 J.nr.

Læs mere

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund

Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Dato: 19. december 2014 Sag: FO-12/12069-28 Sagsbehandler: /tmn Forbrugerombudsmandens vejledning om krav til oplysninger i tvreklamer, jf. markedsføringslovens 3, 12 a og 14 a. Baggrund Gennem de seneste

Læs mere

til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N fra Folketingets Beskæftigelsesudvalg den 10. februar 2016

til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål N fra Folketingets Beskæftigelsesudvalg den 10. februar 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 237 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. februar 2016 Dok.: 1829171 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd om ændring af AER-loven Svar på samrådsspørgsmål A-B Folketingets Uddannelsesudvalg Folketingets Uddannelsesudvalg Ca. 5

Læs mere

Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet

Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet Forebyggelsesstrategi på konkurrenceområdet 1 Indhold 1. Hvorfor har vi en forebyggelsesstrategi? 2. Målsætninger for forebyggelse 3. Udfordringer i relation til efterlevelse 4. Hvad skal der til for at

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 259 Offentligt Talepapir 28. januar 2018 Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Indledende

Læs mere

Samrådsspørgsmål DA, DB og DC er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S)

Samrådsspørgsmål DA, DB og DC er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S) Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 654 Offentligt T A L E September 2017 Talepapir til samråd i Beskæftigelsesudvalget den 27. september om Arbejdstilsynets bevillinger

Læs mere

Undersøgelse af forbrugsla nsselskabers kreditvurdering. Marts 2019

Undersøgelse af forbrugsla nsselskabers kreditvurdering. Marts 2019 Undersøgelse af forbrugsla nsselskabers kreditvurdering og markedsføring Marts 2019 Undersøgelse af forbrugslånsselskabers kreditvurdering og markedsføring Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Indledning: Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Jeg er blevet stillet to spørgsmål.

Indledning: Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Jeg er blevet stillet to spørgsmål. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 899 Offentligt [DET TALTE ORD GÆLDER] 17. juni 2014 Talepapir SUU alm. Del Samråd om tegning af forsikringer til personer

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 226 alm. del stillet af udvalget den 21. marts 2019 efter ønske fra Karin Gaardsted (S).

Besvarelse af spørgsmål 226 alm. del stillet af udvalget den 21. marts 2019 efter ønske fra Karin Gaardsted (S). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 ERU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 226 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 17. april 2019 Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Retningslinjer for korfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, 1. april 2014

Retningslinjer for korfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler, 1. april 2014 VEJ nr 10519 af 01/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Forbrugerombudsmanden, j.nr. 12/01374 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1434 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 14. november 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.]

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.] Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 12. januar 2017 [Kun det talte ord gælder] Talepapir URU alm. del samrådsspørgsmål N, vedr. børnearbejde

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Æ og AG

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 242 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning Tid og sted Besvarelse af:

Læs mere

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 315 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 23. maj 2013 13-434 / Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Læs mere

Samråd ERU om etiske investeringer

Samråd ERU om etiske investeringer Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 139 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 25. marts 2008 Eksp.nr. 528419 /uhm-dep Samråd ERU om etiske investeringer Spørgsmål Vil ministeren tage initiativ

Læs mere

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør.

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør. Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Talepapir 8. november 2016 Det talte ord gælder Samråd Forenede Service Indledende bemærkninger Jeg er på baggrund

Læs mere

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Forbrugerretten I. Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst. 6.

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Forbrugerretten I. Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst. 6. Forbrugerretten I Markedsføringsloven anno 2017 i en civil- og offentligretlig kontekst 6. udgave Forord 5 Markedsføringsloven anno 2017 17 Kapitel 1 Aktører, begreber og god markedsføringsskik 19 1.1

Læs mere

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 162 Offentligt T A L E 18. november 2016 Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner J.nr. 20165200341 SD, Byggeri og teknik

Læs mere

Social- og integrationsministerens talepapir fra samrådet i Folketingets Socialudvalg den 22. november 2012 samrådsspørgsmål B.

Social- og integrationsministerens talepapir fra samrådet i Folketingets Socialudvalg den 22. november 2012 samrådsspørgsmål B. Socialudvalget 2012-13 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 55 Offentligt Social- og integrationsministerens talepapir fra samrådet i Folketingets Socialudvalg den 22. november 2012 samrådsspørgsmål

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter VEJ nr 9540 af 16/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juli 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin. Finanstilsynet, j.nr. 122-0027 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter. Indledning

Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter. Indledning Vejledning til bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter Indledning Bekendtgørelse om oplysning om risikoklassificering af visse udlånsprodukter er udstedt med hjemmel

Læs mere

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere?

Samrådsspørgsmål H Mener ministeren, at forringelser i børnechecken er foreneligt med ønsket om, at familier får flere børn og arbejder mere? Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 65 Offentligt 26. oktober 2016 J.nr. 16-1336987 Samrådsspørgsmål G J - Tale til besvarelse af spørgsmål G J den 26. oktober 2016 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Cpr-nummer - kan erhvervsdrivende lovligt kræve kundens cpr-nummer oplyst 1

Cpr-nummer - kan erhvervsdrivende lovligt kræve kundens cpr-nummer oplyst 1 Dato: 20. februar 2015 Sag: FO-12/03077-55 Sagsbehandler: /dabr Cpr-nummer - kan erhvervsdrivende lovligt kræve kundens cpr-nummer oplyst 1 Indledning Private virksomheder beder ofte om kundens cpr-nummer

Læs mere

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten).

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 356 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 4. oktober 2018 Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Dato: 16. september 2015 Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Bloggeres omtale af produkter på de sociale medier kan være reklame for produkterne. Det gælder både omtale af fysiske

Læs mere

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt

Indfødsretsudvalget IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt Indfødsretsudvalget 2013-14 IFU Alm.del Bilag 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM VIDEREGIVELSE AF FORTROLIGE OPLYSNINGER I FORBINDELSE MED SAGER OM INDFØDSRETS MEDDELELSE Sammenfatning: Straffelovens

Læs mere

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven?

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven? Ophavsret på nettet - af advokat Peter Lind Nielsen, Advokatfirmaet Bender.dk Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for hvilke muligheder Internettet egentlig tilbyder i form af et hurtigt kommunikationsmiddel

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål B og C Dato

Læs mere

Undersøgelse 2019: Udvalgte pengeinstitutters kreditværdighedsvurdering

Undersøgelse 2019: Udvalgte pengeinstitutters kreditværdighedsvurdering Undersøgelse 2019: Udvalgte pengeinstitutters kreditværdighedsvurdering Indholdsfortegnelse Undersøgelsen og dens konklusioner...3 Kreditaftaleloven...5 Praksis...5 Undersøgelsen...7 Hvordan vurderer institutterne

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Udenrigsudvalg den 10. februar 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Udenrigsudvalg den 10. februar 2017 Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt Dato: 1. februar 2017 Kontor: Task force Sagsbeh: Maria Aviaja Sander Holm Sagsnr.: 2016-0035-0392 Dok.: UDKAST TIL TALE til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om finansielle rådgivere

Betænkning. Forslag til lov om finansielle rådgivere Til lovforslag nr. L 151 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 16. maj 2013 Betænkning over Forslag til lov om finansielle rådgivere [af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Går du/i med salgstanker, så grib chancen og kontakt os for nærmere oplysninger og en gratis vurdering. [ ]

Går du/i med salgstanker, så grib chancen og kontakt os for nærmere oplysninger og en gratis vurdering. [ ] 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klager ctr. Place2live Høegh Bolig A/S Rungstedvej 7 2970 Hørsholm Sagen angår navnlig spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne som følge

Læs mere

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne.

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 218 Offentligt Besvarelse af samrådsspørgsmål P, Q og R 25. januar 2017 Samrådsspørgsmål P Spørgsmål: Hvad er konsekvensen af, at kommunerne

Læs mere

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt T A L E Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del,

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 784 Offentligt Dok.: DFL40211 Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

[Krav om dokumenteret opfølgning på henvendelser til virksomhedens whistleblowerordning] Til 14

[Krav om dokumenteret opfølgning på henvendelser til virksomhedens whistleblowerordning] Til 14 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 158 Bilag 7 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g Af [xxx], tiltrådt af [xxx]: Til 13 1) I stk. 1 indsættes som 3. pkt.:»virksomheden skal følge op på

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen.

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 196 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER KUN DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ULØ den 16. september 2014 Spørgsmål S stillet efter ønske fra Mette Hjermind

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af lov om kreditaftaler og lov om markedsføring. Til lovforslag nr. L 91 Folketinget 2009-10

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om ændring af lov om kreditaftaler og lov om markedsføring. Til lovforslag nr. L 91 Folketinget 2009-10 Til lovforslag nr. L 91 Folketinget 2009-10 Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 29. april 2010 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring af lov om kreditaftaler og lov om markedsføring

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01)

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København,13. februar 2014 Sagsnr.: 23643 Dok.nr.:

Læs mere

Elevtekst til programmet Afbetal. Indhold af elevteksten

Elevtekst til programmet Afbetal. Indhold af elevteksten Elevtekst til programmet Afbetal Indhold af elevteksten 1. Køb på afbetaling 2. Rentefoden beregnes eller ydelsen beregnes 3. To andre beregninger 4. Pas på gebyrerne! 5. Opgaver 1. Køb på afbetaling Når

Læs mere

Samråd i LIU den 15. december 2015 om kønsfordelingen blandt iværksættere

Samråd i LIU den 15. december 2015 om kønsfordelingen blandt iværksættere Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 15. december 2015 15/09000-2 Click here to enter text. Samråd i LIU den

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd om fødsler og lægemidler. Jeg er af Sundhedsudvalget blevet stillet to samrådsspørgsmål.

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Samråd om fødsler og lægemidler. Jeg er af Sundhedsudvalget blevet stillet to samrådsspørgsmål. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 740 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Tid og sted: Folketingets sundhedsudvalg

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om kreditaftaler

Forslag. lov om ændring af lov om kreditaftaler Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 169 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Michelle Grambo Redden Sagsnr.: 2015-7003-0029 Dok.: 1844465 U D

Læs mere

Gode råd til influenter om skjult reklame

Gode råd til influenter om skjult reklame Gode råd til influenter om skjult reklame De sociale medier bruges ikke kun til at dele oplevelser, erfaringer og anbefalinger mellem venner, hvor der er en personlig relation. De sociale medier anvendes

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0550 Bilag 3 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 4. november 2014 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål B og C vedr. EU-kommissionens forslag til

Læs mere