Redegørelsen er bestilt i forlængelse af ministerens besvarelse af henholdsvis spørgsmål 1247 (2.samling) stillet af Morten Østergaard (RV):

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelsen er bestilt i forlængelse af ministerens besvarelse af henholdsvis spørgsmål 1247 (2.samling) stillet af Morten Østergaard (RV):"

Transkript

1 Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 184 Offentligt 22. juni 2005 /pea Sag Redegørelse for forløbet omkring Firmastartpakken Økonomi- og erhvervsministeren har bedt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (E&S) redegøre for en række forhold i forbindelse med produktion og distribution af en CD-rom med en digital firmastartpakke. Redegørelsen er bestilt i forlængelse af ministerens besvarelse af henholdsvis spørgsmål 1247 (2.samling) stillet af Morten Østergaard (RV): Er det Økonomi- og Erhvervsministeriets opgave og politik at bestyrke visse kommercielle produkters og leverandørers markedsposition gennem ministeriets aktiviteter, som det er sket i forbindelse med firmastartpakken fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvor Microsofts ERP-program C5 distribueres til nystartede virksomheder i ministeriets navn? ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade København V Tlf Fax CVR-nr eogs@eogs.dk ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Og spørgsmål 1236 (2. samling) fra Per Clausen (EL): Vil ministeren redegøre for, hvorfor det kun er Microsoft, som har fået mulighed for at markedsføre sit økonomistyringsprogram i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens nye firmastartpakke (Computerworlds it-nyheder den 20. april 2005)? Konkret har ministeren i forlængelse af spørgsmålene bedt E&S redegøre for følgende to spørgsmål: 1. Hvilken rolle de private partnere præcist har spillet i forbindelse med produktion og distribution af pakken? 2. Hvordan gruppen af private bidragydere er udvalgt? Nærværende notat indeholder den af ministeren bestilte redegørelse. Baggrund Firmastart-pakken er en CD-rom med værktøjer og informationer, der hjælper iværksættere og små virksomheder med at drive virksomhed. CD-rommen er opdelt i otte overordnede områder: 1. En god ide? 2. Salg 3. Penge 4. Tryghed 5. Netværk 6. IT og internet 7. Forretningsplan 8. Klar til start?

2 2/9 Indholdet på CD-rommen er primært taget fra Firmastart, der er et univers på erhvervsportalen Virk.dk, der hjælper nye og eksisterende små virksomheder med information og værktøjer til at løse administrative opgaver. Selve Virk.dk er opstået efter en projektkonkurrence som et offentligtprivat partnerskab mellem Krak og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (E&S), der bygger på, at begge parter har både pligter og rettigheder. Begge parter bidrager således til udvikling og drift af portalen, og Krak har bl.a. - via det 100 % ejede datterselskab Virk A/S - investeret et større tocifret millionbeløb i udvikling af portalen. Til gengæld for de indledende investeringer og de løbende bidrag til den daglige drift, har Virk A/S en række rettigheder i forhold til indhold mv. på portalen. Disse rettigheder kan udnyttes til kommercielle formål, da virksomhedens investeringer naturligvis er baseret på en forventning om fremtidig indtjening. Erhvervs- og Selskabsstyrelsens kontrakt med Virk A/S er en såkaldt ydelseskontrakt, hvor styrelsen ikke ejer portalen i sin helhed, men i stedet mod betaling har ret til en række ydelser på portalen fra den private partner, Virk A/S. F.eks. til at få indhold lagt på, modtage indberetninger mv. Konstruktionen med et partnerskab mellem offentligt og privat er derfor ikke skabt til Firmastart, men en fortsættelse og udbygning af et igangværende partnerskab om udvikling og drift af en portal, hvor en række private virksomheder allerede spiller en synlig rolle. Halvdelen af forsiden og en del af de øvrige sider er således afsat til privat indhold, så brugerne både kan få offentlige og private værktøjer og informationer til brug ved løsning af administrative opgaver. E&S formål med at lave Firmastart CD-rommen har været todelt: 1. Markedsføre Firmastart og Virk.dk generelt overfor målgruppen. 2. Få en række værktøjer og informationer til gavn for iværksættere og små virksomheder bragt direkte ud til de potentielle slutbrugere. Der har været meget stor interesse for pakken, der er trykt i ca eksemplarer. Samtlige private partnere melder om stor efterspørgsel og tilfredshed med det samlede produkt. Redegørelse for de private partneres rolle Der kan altid ligge et problem i at samarbejde med private parter, hvor disse naturligt må få deres navn nævnt som del af det endelige budskab.

3 3/9 E&S overvejede problemstillingen i lyset af, at der skulle formidles reel viden om de problemer, iværksættere har i deres hverdag. Overvejelserne førte i den konkrete situation frem til et samarbejde med en række udvalgte indholdsleverandører. Det er E&S, der har været i dialog med en række potentielle indholdsleverandører og herefter har valgt dem ud, der både havde ressourcerne og ønskede at medvirke. Det kan diskuteres, om dette valg skulle have fulgt efter en offentlig opfordring til at indgå i et samarbejde. Styrelsen fandt det dog hensigtsmæssigt umiddelbart at vælge bidragyderne ud med henblik på i videst muligt omfang at få CD-rommen til at udgøre og fremstå som et samlet hele. De private partneres bidrag til CD-rommen kan henføres til to typer bidrag: A. Direkte omkostninger. Det vil sige penge der er betalt til udvikling, produktion, distribution og markedsføring af projektet. B. Indirekte omkostninger. Det vil sige brugt tid samt immaterielle aktiver som eksempelvis den software og rådgivning, der er investeret i projektet. De samlede bidrag til CD-rommen fremgår af nedenstående skema. Partner Arbejdsformidlingen Direkte omkostninger (kr.) CDrommer købt til egendistribution Software og værktøjer Indholdsmæssige bidrag 0 0 Tekst om arbejdsformidlingens tilbud til iværksættere Krak Ekstralang prøvelicens til Krak*Outlook og Krak*Kørebog Symbolik 0 0 Salgspræsentation i powerpoint Tekst om salg og værktøjsunderstøttelse Tekst om værktøj Øvrige omkostninger/bidrag** (hvis muligt omregnet til kroner) 10 AC timer til koordinering samt 3 AFkonsulenttimer kroner til Krakprodukter* og 38 timer af 1000 kr. til materiale, tekster, billeder, korrektur, beskrivelse af proceduren for bestilling af CD-rommen, opfølgning m.v. Værdi af software kr. Omkostninger til kommunikationsbureau kr VIRK A/S Multidata 0 0 Redaktionelt indhold fra Virk.dk Tekst om administration og løn Koordinering, projektledelse, redaktionel ekspertise og teknisk implementering kr*+ Omkostning internt Multidata kr kr. Omkostninger eksterne samarbejdspartnere kr. Omkostning til distribution kr kr.

4 4/9 Microsoft Prøvelicens til OneNote og C5 Tekst til værktøj Projektstyring, test af komponenter, PR håndtering, online markedsføring, design og godkendelse af tekster til CD, juridiske godkendelser kr. Distribution kr. Tastaturer og mus kr.* C5 Light licenser kr.* KPMG Forretningsplan, kontoplan og checkliste Tekster til forretningsplan og skat og moms Ret&Råd Tekster om selskabets form og selskabets fundament Nordea Tekster om finansiering og gode råd når du går i banken kr.*. Se note*** kr.* Se note*** Se note*** Dana Tekster om tryghed kr.* + konsulenttid kr. I Alt (Partnere) I alt E&S Film udviklet tidligere i forbindelse Projektledelse ca. 70 timer med Virk/Firmastart *Bidrag til konkurrence ** Estimeret af partneren *** Bidrag til interne omkostninger eks. arbejdstid indgår ikke i udregning, da disse tal ikke er oplyst. Som det fremgår, har de private partnere på forskellig vis ydet betydelige bidrag til udvikling og/eller distribution af CD-rommen. De samlede private bidrag har en samlet værdi på ca. 1 mio. kr. plus omkostninger til tryk af de CD-rommer, de selv har modtaget (4,5 kr. stykket), mens E&S bidrag (med en timepris på 500,00 kr.), har en værdi af ,00 kr. plus omkostninger til tryk af de CD-rommer E&S og Arbejdsformidlingen har modtaget til distribution. Selv hvis der var tale om et traditionelt kunde-leverandør forhold, ligger E&S omkostninger således klart under Finansministeriets grænse for, hvornår der skal afholdes et egentligt udbud. Partnerne har således med undtagelse af AF - selv finansieret udvikling af deres indholdsbidrag, herunder udvikling og produktion af film og værktøjer. Partnerne har desuden selv finansieret de eksemplarer af Firmastartpakken, de har anskaffet til videredistribution, samt stået for den egentlige distribution af en stor del af CD-rommerne. Uden disse betydelige bidrag, var der tre muligheder: 1. Et større offentligt bidrag, hvilket ikke var muligt indenfor de givne bevillinger, eller 2. en indsats på et lavere ambitionsniveau, fx i form af en mere traditionel papirfolder til omdeling på biblioteker, offentlige kontorer mv., eller 3. ingen indsats

5 5/9 På denne baggrund - og på baggrund af en antagelse om, at meget af den viden iværksættere har behov for, bedst findes i private virksomheder - valgte E&S og VIRK A/S at udbygge det partnerskab, der allerede var etableret omkring hovedportalen Virk.dk, med en række andre relevante partnere, der i kraft af deres daglige virke havde informationer og/eller værktøjer, med værdi i forbindelse med start og drift af virksomhed. Styrelsen var i den forbindelse opmærksom på, at samarbejdet med private partnere indebar, at de private partneres logo m.v. ville indgå i pakken, hvilket kunne opfattes som et problem. Set i forhold til ovenstående alternativer om en mindre ambitiøs indsats eller ingen indsats, valgte E&S dog på baggrund af en samlet vurdering at acceptere privat synlighed som prisen for et bedre produkt. Hensigten med at inddrage private partnere har således ikke på noget tidspunkt været at fremme eller cementere et bestemt privat produkts markedsposition. Skulle dette alligevel være sket, er det utilsigtet og beklageligt. Målet har gennem hele processen været, at skabe en winwin situation til slutbrugerne. Pakkens afsender er VIRK A/S og de private partnere, der alle står trykt på coveret til CD-rommen. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fremstår ikke som officiel afsender af pakken. Hverken på print uden på selve pakken eller under rubrikken Hvem står bag? på CD-rommen. Der er således ikke tale om privat sponsorering af et offentligt produkt, men om et offentligt-privat partnerskab. Som det fremgår ovenfor, har E&S på flere måder deltaget i udviklingen af pakken. Konkret har E&S bl.a.: Koordineret indsamlingen af bidrag fra de private partnere og projektledet udviklingen af CD-rommen. Stillet en stor mængde offentlige informationer og værktøjer fra Firmastart på Virk.dk gratis til rådighed. Finansieret den tekniske og grafiske tilpasning af indholdet fra Firmastart på Virk.dk til udgivelse på en CD-rom. Betalt for tryk af de CD-rommer og de materialer, AF og E&S selv har stået for distributionen af. Forestået et pressemøde, hvor pakken blev lanceret. Redegørelse for valget af private partnere Selvom E&S ikke juridisk har været forpligtet til at udskrive et egentligt udbud, var E&S fra start opmærksom på, at der kunne ligge to problemer i et for tæt samspil med private partnere: 1. Produktets kvalitet kunne blive dårligere end det, der kunne laves som en ren offentlig løsning, fordi de private partnere ville prioritere salg og markedsføring højere end den saglige kommunikation på et højt fagligt niveau, det var målet at lave. 2. Andre private virksomheder kunne føle sig forbigået.

6 6/9 For at håndtere disse potentielle problemer, blev de private partnere udvalgt efter følgende kriterier: 1. Evne til at distribuere og markedsføre materialet effektivt til målgruppen 2. Værdi af bidrag der stilles til rådighed på CD-rommen herunder evne til at bidrage med faglig specialviden på et højt niveau indenfor de områder, der er relevante i forbindelse med start og drift af virksomhed Det første kriterium blev opstillet for at skabe størst mulig rækkevidde i forhold til målgruppen nuværende eller potentielle iværksættere. Samtidig erfarede E&S, at der skulle en vis størrelse til for at kunne bidrage, da ambitionsniveauet for distribution og udbredelse var meget højt. En væsentlig del af E&S mål med at lave pakken var at udnytte private ressourcer og viden bedst muligt som løftestang til at formidle mere viden og flere værktøjer af høj kvalitet, end styrelsen ville være i stand til med egne midler. Den faktiske distribution tyder på, at dette er lykkedes, idet antallet af CD-rommer, der konkret er uddelt til potentielle iværksættere, er langt større end E&S ville have haft mulighed for på egen hånd, med de bevillinger der var til rådighed. Målet med det andet kriterium var at sikre størst mulig brugsværdi for målgruppen. Hensigten var at stille så meget rådgivning, værktøjer og skabeloner til rådighed som overhovedet muligt uanset om informationer mv. kom fra det offentlige eller respekterede og veletablerede private virksomheder. Målet var at skabe den bedst mulige løsning for slutbrugerne. Der har i dialogen med partnerne været understreget to væsentlige og ufravigelige kriterier fra E&S gennem hele udviklingsforløbet: 1. Kommunikationen skulle foregå på målgruppens præmisser og ikke afsenderens. Derfor er marketingbudskaber redigeret fra, hvis de ikke har klar relevans for slutbrugerne. 2. E&S har forbeholdt sig - og også brugt - retten til at redigere alle enkeltbidrag, så tonen blev forståelig for målgruppen og tilpasset det øvrige indhold, således at Firmastartpakken udgør mere end summen af de enkelte dele. Det samlede produkt der skaber et overblik, ingen af partnerne kunne skabe alene vare således formentlig kun muligt i kraft af E&S bidrag som samlende offentlig partner og koordinator. For at sikre kommunikation på modtagerens præmisser blev de otte emner, der udgør CD-rommens emneinddeling, defineret, inden potentielle partnere blev kontaktet.

7 7/9 Efterfølgende blev der lavet en begrænset liste over potentielle partnere indenfor hvert emneområde. Partnere har ikke haft bemyndigelse til at godkende andre partnere. E&S har heller ikke givet partnerne eksklusivret på CD-rommen. E&S har bevidst tilstræbt at ramme en balance, hvor der på den ene side var ønsket om at inddrage og drage nytte af de private partnere for at skabe det bedst mulige produkt, og på den anden side ønsket om ikke at fremme bestemte private virksomheders markedsposition disproportionalt. Konkret blev følgende partnere kontaktet i kronologisk rækkefølge: DANA Dana blev valgt på baggrund af tidligere dialog i forbindelse med udarbejdelse af Firmastart.dk. DANA var meget opsat på at yde et markant og konstruktivt bidrag til den endelige CD-rom. Arbejdsformidlingen Arbejdsformidlingen blev engageret primært som en distributionskanal. Målgruppeanalyser pegede på, at en relativt stor andel iværksættere starter egen virksomhed, fordi de ikke kan finde arbejde hos andre, hvorfor de med fordel kan nås via Arbejdsformidlingen. Ligeledes fremstod Arbejdsformidlingen som en god distributionskanal i forhold til mulighederne for at ramme nuværende eller potentielle etniske iværksættere. KPMG På grund af DANA s samarbejde med KPMG omkring ErhvervsSparring (der tilbyder iværksættere kompetent sparring fra erfarne erhvervsfolk), var det naturligt også at inddrage KPMG. KPMG satser meget på små virksomheder og var meget villige til at dele deres erfaringer på CD-rommen. Nordea Efter afslag fra Danske Bank indledtes dialog med Nordea. Nordea indvilgede i at stille deres ekstensive filialnet til rådighed samt viden om finansiering for iværksættere. Ret&Råd Efter afslag fra Kromann Reumert indledtes dialog med Ret&Råd Advokater, der meldte meget positivt tilbage og ydede et stort bidrag til det endelige produkt. Microsoft Efter længere tids dialog med en anden virksomhed, indledtes dialog med Microsoft. Hensigten var at vurdere, hvorvidt Microsoft kunne tilbyde større værdi til projektet end en eventuel gratis officepakke fra den anden virksomehd. De to partnermuligheder skabte gode forhandlingsvilkår for E&S og VIRK A/S. Den anden virksomhed, der var i betragtning, ønskede imidlertid i sidste ende ikke at deltage i projektet, da de ikke mente, at de kunne supportere initiativet godt nok. Microsoft kom sideløbende med et meget attraktivt tilbud om gratis prøvelicenser på OneNote og det danske udviklede ERP-system C5, der ik-

8 8/9 ke normalt tilbydes til iværksættere. Samtidig forpligtede Microsoft sig til at promovere Firmastartpakken på deres hjemmeside og distribuere eksemplarer af CD-rommen i første omgang, der efterfølgende blev forhøjet. Da der er begrænset plads til rådighed på en CD-rom blev der kun lagt det ene ERP-system på CD-rommen, der samlet blev vurderet som mest attraktivt. Symbolik Symbolik laver powerpointpræsentationsløsninger til små virksomheder i Danmark. Med henblik på at styrke rådgivning indenfor salgsområdet, blev Symboliks tilbud om at lave et grais powerpointsalgsredskab til Firmastartpakken accepteret. Krak For at styrke salgsområdet yderligere på CD-rommen blev VIRK A/S modervirksomhed Krak inddraget, da Krak råder over mange interessante værktøjer, der understøtter virksomheders salgsindsats. Multidata Multidata satser betydeligt på at fremme iværksætteri i Danmark. Multidata afholder bl.a. en messe i Forum for iværksættere. Multidata rettede - få måneder inden udgivelsen af Firmastartpakken selv henvendelse til Virk.dk, hvilket efterfølgende udviklede sig til en dialog med E&S. Multidatas bidrag blev betragtet som relevante og deres involvering understregede, at Firmastartpakken er et åbent initiativ. Konklusioner I lyset af ovenstående har E&S konkluderet følgende: 1. Der har været meget stor efterspørgsel efter pakken, og alle partnere melder om stor interesse og høj brugertilfredshed 2. Både offentlige og private partnere har ydet betydelige bidrag. De samlede private bidrag overstiger klart de offentlige bidrag 3. E&S har søgt at udvælge private partnere efter deres evne til at bidrage til processen. Der har dog ikke været afholdt et egentligt udbud eller udsendt en åben og offentlig invitation til at komme med bidrag. 4. Såfremt der ikke havde været private bidrag var mulighederne: A: Større offentlige bidrag, eller B: et lavere ambitionsniveau Da målet var at lave et meget attraktivt produkt med de tilrådighedsstående midler var ingen af de to mulige alternativer acceptable, hvorfor der blev etableret et offentlig-privat partnerskab. Det betød - i sagens natur - at de private partnere fik både plads og opmærksomhed på det endelige produkt. Hensigten med at inddrage private partnere har dog ikke på noget tidspunkt været at fremme eller cementere et eller flere bestemte private produkters markedsposition, men i stedet at skabe en

9 9/9 win-win situation til gavn for slutbrugerne. Skulle dette alligevel være tilfældet, er det utilsigtet og beklageligt. 5. I lyset af den efterfølgende debat i Folketinget og pressen står det klart, at partnerskabet hos nogen er blevet opfattet som et offentligt produkt sponsoreret af private sponsorer. Som anført ovenfor er det ikke tilfældet, og det har heller ikke været hensigten. Desuagtet har E&S på baggrund af, at Firmastartpakken kan opfattes som sponseret offentlig information, besluttet ikke at fortsætte arbejdet i dette regi. Der vil derfor ikke komme et 2. oplag af Firmastartpakken. 6. E&S vil i fremtiden være særligt opmærksom på problemstillingen. Ved lignende initiativer vil E&S i fremtiden have forøget og skærpet fokus på, at sikre bedre muligheder for en bred kreds af samarbejdspartnere, eventuelt med en forudgående annoncering, samt i højere grad at sikre en tydelig adskillelse af redaktionel tekst og henvisninger til de private parterne.

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån.

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. februar 2017 Samråd i ERU den 7. februar 2017 Spørgsmål

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S. November 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets aktiviteter i forhold til Roskilde Bank A/S November 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1

Læs mere

Regionsrådet. Orientering om Brugerklubben SBSYS

Regionsrådet. Orientering om Brugerklubben SBSYS Regionshuset Viborg Regionsrådet Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Orientering om Brugerklubben SBSYS Flere regionsrådspolitikere

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 27. februar 2014 Byggeri og energieffektivitet Rev. 4., 12. og

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige

Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Notat Høringssvar vedr. bestemmelser om obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det offentlige Til: Michael Søsted og Grethe Krogh Jensen, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Fra: Dansk Erhverv

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2011 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2011 - 2 - Reglerne Som led i implementeringen af reformen vedrørende blandt andet fri proces og retshjælp, der er

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V

Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84. 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp. Kampmannsgade 1 1780 København V Granskningstema for ebh-fonden, CVR-nr. 15 63 60 84 18. marts 2009 Sag 08-331.558 /cdp Baggrund Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har som fondsmyndighed for ebhfonden, CVR-nr. 15 63 60 84 foretaget undersøgelser

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Samfund engagement i Nordea

Samfund engagement i Nordea Samfund engagement i Nordea Print Hvad er samfund engagement? Vores målsætning er at indgå i et samspil med samfundet og gøre en positiv forskel inden for vores kernekompetencer: finansiel forståelse og

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR

RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173691 RETLIGE RAMMER FOR KØB AF YDELSE, HHV. STØTTE TIL EN EKSTERN AKTØR 1. BAGGRUND Socialforvaltningen, Københavns

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Bliv annoncør i Plastindustriens medier

Bliv annoncør i Plastindustriens medier Bliv annoncør i Plastindustriens medier Priser for 2013/2014 Side 3: Annoncering på print Side 4: Annoncer i nyhedsbreve Side 5 og 6: Annoncer på hjemmeside Side 7: Massiv eksponering i kortere perioder

Læs mere

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014 Content Marketing den kommercielle redaktion Danske Medier, 14. januar 2014 1 Intro til Morten Asmussen: 1. Berlingske Media er et stort mediehus med masser af medier. 2. Normalt er det journalisterne,

Læs mere

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009.

Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt. Bilag. Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 47 Offentligt Bilag Økonomi- og Erhvervsministeriet. København, den 9. november 2009. a. Økonomi- og Erhvervsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 67 Offentligt Folketingets Boligudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato:7.12.2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk OKJ/ J.nr.

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV)

Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) 25. maj 2018 Sønderborg Lokal TV Sendt til: formand@sltv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Sønderborg Lokal TV (SLTV) Sammendrag

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2008 Afgivet af Civilstyrelsen i april 2008 - 2 - Reglerne Som led i implementeringen af reformen vedrørende blandt andet fri proces og retshjælp, der er

Læs mere

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:17816-2016:text:da:html Danmark-Charlottenlund: Trykning og distribution 2016/S 013-017816 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Den 4. februar 2008 Indledning og resumé af mål Der er disse år fokus på mulighederne for at effektivisere offentlige indkøb i både stat, regioner og kommuner. Det

Læs mere

(i det følgende benævnt "Kontrahent 2")

(i det følgende benævnt Kontrahent 2) Side 1 af 5 Mellem og Viborg Kommune (i det følgende benævnt "Kontrahent 1") DELUCA FILM A/S Bjørnholms Allé 4-6 8260 Viby J (i det følgende benævnt "Kontrahent 2") er der d.d. indgået følgende S A M A

Læs mere

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Frederikshavn Kommune indgik i 2011 en OPS-kontrakt med et konsortium bestående af MT Højgaard og DEAS om design, opførelse og efterfølgende

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

2. Er det muligt at få oplyst, hvilke personaleresurser WoCo har haft tilknyttet CWG, og hvordan de er anvendt?

2. Er det muligt at få oplyst, hvilke personaleresurser WoCo har haft tilknyttet CWG, og hvordan de er anvendt? Center for Regional Udvikling POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Direkte 38605545 Web www.regionh.dk Dato: 23. januar 2018 Spørgsmål nr.: RR-226-17 Dato: 5. december

Læs mere

Effektivitet med kunden i fokus

Effektivitet med kunden i fokus Effektivitet med kunden i fokus Hvordan en moderniseringsproces i organisationen har skabt øget effektivitet, bedre service og en mere inspirerende arbejdsplads i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Casebeskrivelse

Læs mere

Baggrundsinformation

Baggrundsinformation Baggrundsinformation KOM STÆRKT FRA START Kompetence og startkapital til sociale iværksættere FÅ HJÆLP TIL BEDRE RESULTATER Forretningsudvikling for socialøkonomiske virksomheder Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

LOKALE SAMARBEJDSAFTALER OM ERHVERVSSERVICE MELLEM. erhvervsilkeborg, Silkeborg Kommune OG VÆKSTHUS MIDTJYLLAND

LOKALE SAMARBEJDSAFTALER OM ERHVERVSSERVICE MELLEM. erhvervsilkeborg, Silkeborg Kommune OG VÆKSTHUS MIDTJYLLAND LOKALE SAMARBEJDSAFTALER OM ERHVERVSSERVICE MELLEM erhvervsilkeborg, Silkeborg Kommune OG VÆKSTHUS MIDTJYLLAND Indholdsfortegnelse: a) Generel del: 1. Indledning 2. Samarbejdsaftalens parter 3. Aftaleperiode

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Forord og formål. Den 15. september 2014. Borgmester Stén Knuth. Side 1

Forord og formål. Den 15. september 2014. Borgmester Stén Knuth. Side 1 Forord og formål Slagelse Kommunes indkøbspolitik sætter en retning hvor offentlig-privat samarbejde, bedre og billigere indkøb, og større fokus på lokal handel går op i en højere enhed. Indkøbspolitikken

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. København, den 8. januar 2014. Aktstykke nr. 66 Folketinget 2013-14 BV000153

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. København, den 8. januar 2014. Aktstykke nr. 66 Folketinget 2013-14 BV000153 Aktstykke nr. 66 Folketinget 2013-14 66 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. København, den 8. januar 2014. a. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter afgiver ved dette orienterende aktstykke

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Hovedbestyrelsesmøde den 19. juni 2015 Bilag 8.1 Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Senest opdateret 04.06.2015 1 Introduktion Denne fundraising strategi er en forlængelse og fortsættelse af strategiarbejdet

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Ansøgningsskema. Bemærk venligst:

Ansøgningsskema. Bemærk venligst: Ansøgningsskema Bemærk venligst: Det udfyldte ansøgningsskema skal uploades online på www.framevoicereport.org. Hjemmesiden og ansøgningsmodulet vil være tilgængeligt fra den 15.04.2018. Indtil da vil

Læs mere

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011 fremgår af tabel 1.

Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011 fremgår af tabel 1. Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 309 Offentligt 30. august 2010 FFL11 for 8. Økonomi- og Erhvervsministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriets samlede rammer på Forslag til Finanslov for 2011

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2009 Afgivet af Civilstyrelsen i april 2009 - 2 - Reglerne Som led i implementeringen af reformen vedrørende blandt andet fri proces og retshjælp, der er

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr.

Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. Notat vedrørende Forskning og udviklingsarbejde i sundhedssektoren, Forskningsstatistik 1997 med særligt henblik på beregningerne vedr. sygehusene Analyseinstitut for Forskning, 1999/2 1 Forskning og udviklingsarbejde

Læs mere

NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION

NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION Sagsnr. 25024-1 NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION 1. Indledning Norddjurs Kommune (herefter benævnt Kommunen ) har bedt Bender von

Læs mere

Rammeaftale 17.01 Revisionsydelser

Rammeaftale 17.01 Revisionsydelser 25. august 2014 1 Rammeaftale 17.01 Revisionsydelser Informationsmøde 20. august 2014 25. august 2014 2 Agenda Hvilke ydelser kan institutionerne købe på rammeaftalen? Hvordan tilslutter man sig og anvender

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. April 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. April 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel April 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 5/2013 om

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

B 103 - Bilag 6 Offentligt

B 103 - Bilag 6 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi B 103 - Bilag 6 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København K Hermed fremsendes

Læs mere

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer

DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:281336-2011:text:da:html DK-Aarhus: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2011/S 171-281336

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Grænser for brug af solohistorier

Grænser for brug af solohistorier Grænser for brug af solohistorier 11 Direktør Louise Vadheim Guldberg Souschef Jacob Christian Gaardhøje Når regeringen udsender et politisk budskab, sker det ofte i form af en solohistorie til et udvalgt

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 10 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

Rettevejledning til modul A

Rettevejledning til modul A Indledende bemærkninger Rettevejledning til modul A Denne rettevejledning er udarbejdet som hjælp til de censorer, der retter besvarelser til revisoreksamen 2017 og til støtte for nuværende og kommende

Læs mere

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Dato 07-03-2018 Sagsnr. 4-1611-128/9 Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Hermed inviteres patientforeninger og andre organisationer

Læs mere

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier

Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier Anden del (B): Indsamlingsetiske Retningslinier Alzheimerforeningens implementering af ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinier Alzheimerforeningens aktiviteter finansieres af bidrag fra private og offentlige

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Uddrag af artikel trykt i Corporate Social Responsibility. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 248 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 3. maj 2011 Samrådsspørgsmål AC af 6. april 2011 stillet af Orla

Læs mere

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt 2 Sociale klausuler 88.00.00P22-0001 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Erhvervsudvalget 21-11-2013 9 Kommunalbestyrelsen 28-11-2013 2 Kommunalbestyrelsen 19-12-2013 2 Hvem beslutter

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen,

Medieaftalen Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference november 2018 i Kolding Frands Mortensen, Medieaftalen 2019-2023 Oplæg til debat på FDA s Messe & Konference 2.-3. november 2018 i Kolding Frands Mortensen, fmorten@cc.au.dk Oversigt Processen april 2017-sommren 2018 Resultatet - økonomi og indhold

Læs mere

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5).

Jeg har modtaget myndighedernes redegørelse om sagen med bilag, som hermed oversendes til Retsudvalget (bilag 1-5). Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 3. oktober 2019 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: PES Sagsnr.: 2019-750-0307 Dok.: 1242908 Opfølgning på teledata-sagen

Læs mere

Case til opgaven: Evaluering som belutningsmodel for forandring. Case til opgaven: Evaluering som beslutningsmodel for forandring.

Case til opgaven: Evaluering som belutningsmodel for forandring. Case til opgaven: Evaluering som beslutningsmodel for forandring. Case til opgaven: Evaluering som beslutningsmodel for forandring. Palle Ragn 1/6 Introduktion til casen Casen beskriver et forløb for implementering af et system for en af Stibo s kunder. Efter casen har

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2015 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2015 Reglerne Som led i implementeringen af reformen vedrørende blandt andet fri proces og retshjælp, der er vedtaget

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende:

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende: Bilag 9 Vederlag Vejledning til tilbudsgiver. Bilag 9 består af selve Bilag 9, der indeholder en regulering af vederlagsbetingelser for ydelser i henhold til Rammekontrakten, samt Appendiks A, der indeholder

Læs mere

Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010

Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 17 Offentligt Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010 Spørgsmål G: Med henvisning til den seneste tids artikler i dagbladet

Læs mere

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed 28. april 2009 /jcn Sag 2008-16.095 Notat om selskabsretlig og regnskabsretlig regulering af tilskud indenfor en koncern Det er gennem de senere år blevet mere aktuelt at yde tilskud mellem virksomheder

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Udbudsbilag B. Kontrakt. gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer. fra perioden 2010 til 2014

Udbudsbilag B. Kontrakt. gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer. fra perioden 2010 til 2014 Udbudsbilag B Kontrakt om gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer fra perioden 2010 til 2014 under den Regionale Erhvervsudviklingsstrategi 1. Parterne Følgende parter har indgået

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen

Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Vejledning og inspiration til skolebestyrelsen Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed. Fremover skal skolebestyrelsen også som del af den åbne skole fastsætte principper for samarbejder

Læs mere

Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne

Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne En borger havde fået afslag på at blive familiesammenført med sin registrerede partner.

Læs mere

ETABLERING AF VIRKSOMHED I STORBRITANNIEN

ETABLERING AF VIRKSOMHED I STORBRITANNIEN PÅ HJEMMEBANE I UK ETABLERING AF VIRKSOMHED I STORBRITANNIEN Søren Skibsted Partner Jakob Sonne Rydahl Advokatfuldmægtig PÅ HJEMMEBANE I UK ETABLERING AF VIRKSOMHED I STORBRITANNIEN På hjemmebane i UK

Læs mere