Stenhusvej Holbæk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stenhusvej 35 4300 Holbæk"

Transkript

1 Nr. 1 Oktober årgang Stenhusvej Holbæk

2 2 Redaktionsadresse: FOA - Fag og Arbejde Stenhusvej 35, 4300 Holbæk FOA NYT udgives og trykkes i ca eksemplarer. Ansvarshavende redaktør: Hanne Ulendorf Indhold Side 3 Varsling af generalforsamlinger 4 Præsentation af ny a-kasseleder 5 Præsentation af ny elevansvarlig 7 Præsentation af socialrådgiver 9 Julelukket i afdelingen Tlf FAX Hjemmeside: Åbningstid For telefon og personlig henvendelser Mandag kl og Tirsdag kl Onsdag kl og Torsdag kl Fredag kl Husk at.. 10 Merchandise i afdelingen 12 Hvorfor rød og ikke gul? OBS OBS OBS Kontoret lukket: 1. maj, grundlovsdag, juleaftensog nytårsdag, mellem jul og nytår, fredag efter kristi himmelfartsdag, ved folketings, amts-, kommune-, og EU valg samt på alle SH-dage OBS Hvis du ikke har mulighed for at komme i afdelingens åbningstid, kan du eventuelt træffe aftale med sagsbehandleren om, at komme uden for åbningstiden. Der går bus lige til døren

3 3 Hermed varsles FOA Holbæks generalforsamlinger 2012/2013 Dagsordnerne vil kunne findes på vores hjemmeside senest 8 dage før den enkelte generalforsamling. Man kan også få dagsordnen udleveret i afdelingen. Forslag, der ønskes behandlet på en generalforsamling, herunder forslag til valg, skal være afdelingen skriftligt i hænde senest 14 dage før en generalforsamling. Alle generalforsamlinger bliver afholdt på Stenhusvej 35 i Holbæk Kost og servicesektoren afholder generalforsamling Tirsdag den 6. november kl Social og sundhedssektoren afholder generalforsamling Torsdag den 22. november kl Teknik- og servicesektoren afholder generalforsamling Fredag den 23. november kl Pædagogisk sektor afholder generalforsamling Mandag den 26. november kl Seniorklubben afholder generalforsamling Mandag den 11. marts kl Afdelingen afholder generalforsamling Tirsdag den 19. marts kl

4 4 Præsentation af ny a-kasseleder Jeg hedder Anne Bang og er ny a-kasseleder her i FOA. Som a-kasseleder dækker jeg a-kasserne i FOA Holbæk og FOA Nordvestsjælland. Jeg har 15 års a-kasse erfaring, primært som jurist i ASE. Derefter har jeg i 4 år solgt ejendomme for kommunerne i offentligt udbud og de seneste 4 år har jeg været selvstændig life-coach. Ønsket om igen at få kollegaer og kunne bruge både min jura og min coachuddannelse er blevet forenet her. Jeg tror på et godt samarbejde, hvor respekt for hinanden og kommunikation kan føre os langt.

5 5 Præsentation af ny elev og ungdomsansvarlig Jeg hedder Lars Thaarbøl er 35 år. Ansat som elev og ungdomsansvarlig i FOA Holbæk. Færdiggjorde i februar i år Den Grundlæggende Lederuddannelse på Niels Brock i København. Jeg blev uddannet social- og sundhedsassistent i marts måned Arbejdede i perioden fra endt uddannelse til ansættelsen i FOA som social- og sundhedsassistent i Hjemmeplejen Holbæk, med funktion som ansvarlig vejleder. Uddannet social- og sundhedshjælper i 1996, arbejdede i perioden fra endt uddannelse til påbegyndelse af trin 2 i Holbæk og Tornved Kommunes hjemmepleje i henholdsvis dag, aften, nat, hjemmepleje og plejeenhed. Mit nye job i FOA er utroligt spændende og udfordrende.

6 6 Jeg har i dagligdagen tæt kontakt med eleverne indenfor social og sundhedsuddannelserne og pædagogisk assistentuddannelsen, skolen SOSU Sjælland, uddannelseskonsulenterne i Holbæk Kommune og i Regionen samt andre samarbejdspartnere. Jeg sidder på tre pladser i Det lokale Uddannelsesudvalg og er her med til at se på vores uddannelser, herunder at komme med eventuelle ændringsforslag, så uddannelserne hele tiden passer til det arbejdsmarked, vores nyuddannet kommer ud til. Ungdomsarbejdet i FOA er også et inspirerende område, da de unge ofte vinkler tingene på en anden måde end os, der er blevet over 31 år. Jeg har til dagligt et tæt samarbejde med Ungdomskonsulenten i FOA centralt - Mads Espersen. Vi håber på at opbygge et stærkt ungdomsarbejde i FOA Holbæk. Internt i FOA møder jeg et stort engagement hos mine kollegaer, både lokalt og centralt. Det er bestemt med til at give mig den store arbejdsglæde jeg besidder, samt lysten til hele tiden at dygtigøre mig, så vores medlemmer kan serviceres på den mest professionelle måde.

7 7 Præsentation af socialrådgiver Jeg hedder Pia G. Nielsen og er 44 år. Siden den 25. juni 2012 har jeg været fastansat som socialrådgiver i FOA Holbæk. Jeg vil her fortælle lidt om mig selv og noget om, hvad FOA s medlemmer kan bruge mig til. Mit arbejdsliv startede, da jeg som 17 årig gik i lære som køkkenleder. Senere uddannede jeg mig til pædagog, og efter ni år indenfor det pædagogiske felt, hvor jeg sluttede i ledelsesteamet, startede jeg i et job som rengøringsleder. Under pædagoguddannelsen arbejde jeg en del som rengøringsassistent, så jeg havde noget praktisk erfaring at trække på. Jeg blev rengøringsleder i Ballerup Kommune, og efter kort tid flyttede jeg over på Rådhuset, hvor jeg arbejdede som administrativ medarbejder i rådhusservice. Men så kom finanskrisen, hvor også Ballerup Kommune måtte skære i medarbejderstaben, og jeg røg med i en fyringsrunde. Det var første gang i mit arbejdsliv, at jeg prøvede at være arbejdsløs. Det var et chok pludselig at stå uden job, og ligegyldigt hvad jeg søgte, så var det et afslag. Igennem årene havde jeg hjulpet mange venner og bekendte med at løse de problemer, de stod med, når de forsøgte at trænge igennem overfor det offentlige, så det var nærliggende for mig, at bruge ledigheden til at læse til socialrådgiver.

8 8 Undervejs kom jeg i praktik i FOA Holbæk og efter fire måneder her, blev afdelingen og jeg enige om, at jeg skulle have en fast plads i huset. I afdelingen beskæftiger jeg mig med sager indenfor sygefravær, førtidspension, fleksjob, hjælp til hjælpemidler, cv-samtaler, rådighed 3 samtaler og så det løse! I sygefraværssager kan jeg f.eks. vejlede i, hvordan man skal handle, når man sidder til samtaler med Jobcentret. I nogle situationer kan det være godt, at der er en bisidder med, og her kan jeg være den, der møder op. Hvis det handler om førtidspension, så kan jeg informere om, hvordan tingene forløber, og jeg kan - i samarbejde med medlemmet og Jobcentret hjælpe med at få beskrevet begrundelsen for ansøgningen, så vi forhåbentligt ikke skal ud i en ankesag. Men skulle det komme så vidt, kan jeg også være behjælpelig med at anke sagen. I forhold til fleksjob kan jeg f.eks. hjælpe, hvis der er problemer på arbejdspladsen eller i Jobcentret. Jeg kan også være behjælpelig, når der skal søges om fleksjob. Nogle har behov for hjælpemidler, som kan være nødvendige for at klare jobbet. Det kan være, at man har svært ved det boglige, enten fordi man ikke har lært det, eller fordi man er ordblind. Det er rigtig vigtigt, at det ikke bliver en hindring for folk i dagligdagen, og her kan jeg være behjælpelig med at få testet, om det er det ene eller det andet, der spiller ind, så vi på et dagligt grundlag kan få sat den rigtige hjælp i gang. På alle felter arbejder jeg inden for den samme lovgivning, som de gør på Jobcentrene, men vi har ofte forskellige måder at anskue medlemmernes livssituation på. Derfor er det en rigtig god idé at kontakte sin fagforening, hvis ens situation i forhold til arbejdsmarkedet pludselig ændrer sig det har vi allerede en masse af gode eksempler på.

9 9 Afdelingen holder lukket 24. december januar 2013 Begge dage incl. HUSK HUSK HUSK At meddele afdelingen hvis du skifter arbejdsplads. At meddele afdelingen hvis du er tilknyttet en privat arbejdsplads.

10 10 Køb merchandise i afdelingen USB-nøgle 60 kr. Damepung ADAX 185 kr. Hængeur 45 kr. Øloplukker 15 kr. Lommelygte 50 kr. P-skive 12 kr. Cap 17 kr. Herrepung ADAX 170 kr.

11 11 Golfparaply 30 kr. Damepung ADAX 185 kr. Mulepose 20 kr. Damepung ADAX 185 kr. Mobiletui ADAX 90 kr. Badehåndklæde 95 kr. Nøglering med lygte 20 kr. Med forbehold for prisændringer og udsolgte varer

12 12 Hvorfor Rød og ikke Gul? Den store tophistorie hen over sommeren har været sagen om restaurant Vejlegården og 3F. Det er som sådan ikke en ny sag, for sagen tog sin begyndelse i december 2011, hvor den nye restauratør af Vejlegården ville opsige overenskomsten med 3F og i stedet tegne overenskomst med Krifa. Dermed ville 3F-medlemmernes ansættelsesvilkår blive forringet. Derfor indledte 3F i starten af marts konflikten mod Vejlegården, da alt form for dialog var mislykket. Men først hen over sommeren dukker historien op i medierne, efter det har udviklet sig til trusler på de involverede parter. Mediernes belysning og indblanding giver nyt liv til debatten. Ordene flyver fra den ene side til den anden og Liberal Alliances Joachim B. Olsen beskylder 3F for at bruge mafiametoder i konflikten med Vejlegården, og dermed kommer den danske model også med i debatten. Hvad er den danske model? Den danske model er et gennemarbejdet system af frivillige aftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, uden politisk indgriben. Den danske model bygger på september forliget fra 1899, hvor Dansk arbejdsgiverforening og det der i dag kaldes LO indgik forlig om, hvordan spillereglerne på det danske arbejdsmarked skulle være. Med forliget blev arbejdsmarkedets parter enige om de grundlæggende fagretslige principper. Det er her, at lønmodtagerne anerkender arbejdsgivernes ret til at lede og fordele arbejdet, og arbejdsgiverne anerkender lønmodtagerens ret til at organisere sig. Det der bedst karakterisere den danske model er, at en høj del af arbejdsstyrken traditionelt er organiseret i fagforeninger og en stor del af arbejdsgiverne er organiseret i arbejdsgiverorganisationer. Dermed er der indgået kollektive overenskomster mellem fagforeninger og arbejdsgiverorganisationerne. Sammen har de dannet rammer for løn og arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked.

13 13 Det at der på det danske arbejdsmarkedet er traditioner for at danne frivillige aftaler mellem arbejdsmarkeds parter, betyder også, at der ikke er nogen lov for mindsteløn i Danmark, og generelt er der meget lidt lovgivning, der regulerer det danske arbejdsmarked. En gang om året indkalder regeringen til trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverorganisationerne, lønmodtagerorganisationerne og regeringen. Disse forhandlinger bruges af regeringen til at finde langtidsholdbare løsninger for det danske samfund, hvor det har været påkrævet, at der kunne opnås enighed mellem regeringen og arbejdsmarkeds parter. Siden 1899 er der løbene sket justeringer og moderniseringer af hoved aftalen mellem arbejdsmarkeders parter. Hvad er en Gul fagforening? En gul fagforening er en organisation, som organiserer lønmodtagere og selvstændige inden for flere fagområder, men som ikke er medlem af en centralorganisation. De gule fagforeninger forhandler som udgangspunkt ikke overenskomster med arbejdsgiverne, men lukrerer på det arbejde de traditionelle fagforbund har kæmpet for at forhandle på plads. Krifa er dog begyndt at tegne overenskomst i mindre omfang, men de giver dårligere løn og arbejdsvilkår. Krifa har ikke retten til at indgå kollektive overenskomster, men kan indgå overenskomster med enkelte arbejdsgivere, som det er sket med Vejlegården. Nu kunne man godt få den tanke at de gule fagforeninger er et skældsord, som de røde fagforbund bruger, men rent faktisk er det de gule selv, der har givet dem navnet. Navnet gule forbund stammer fra oprettelsen af de første foreninger i Frankrig i 1887, strejkende arbejdere havde knust ruderne i den bygning som strejkebryder organisationen holdt til og vinduerne blev klistret til med gult papir, deraf navnet.

14 14 Under storlockouten i Danmark i 1899 bliver Kristelig fagforbund dannet, de er modstandere af strejker og opfatter ikke arbejdsgiverne som en modpart. Dermed er Krifa den ældste gule fagforening vi har i Danmark. Kendetegnet på en gul fagforening er, at de altid slår sig op på prisen og ikke hvad de kan fagligt. Hvad er en Rød fagforening? En rød fagforening er en organisation, der arbejder for at fremme medlemmernes interesser. Det vil sige løn, uddannelse, ferie arbejdstid, barselsorlov til mænd og kvinder, arbejdsmiljø, pension mm. Det er det, de røde fagforeninger har kæmpet for siden 1899 og stadig gør den dag i dag. Alle røde fagforeninger er organiseret i LO, som er en form for paraplyorganisation for den samlede fagbevægelse. De danske fagforeninger organiserer medlemmerne efter deres professionelle fag på tværs af virksomheder. Fagforeningerne tjener både individuelle og kollektive formål. Det individuelle formål er bl.a for FOA s vedkommende rådgivning i forbindelse med ansættelser, aftrædelse, pension, arbejdsskader, sygdom m.m. Det kollektive formål er, at man står stærkere ved at stå sammen ved f.eks. 3-partsforhandlinger. De røde fagforeninger er høringsberettiget, når det gælder lovgivning om løn og arbejdsvilkår. De røde fagforeninger har ret til at indgå kollektive overenskomster.

15 15 Det kan være svært at vælge. Hvorfor Rød og ikke Gul? Skal man kikke på hvad det koster, eller skal man vælge, hvad der er bedst for mig og mine kollegaer? I Danmark har vi frit fagforeningsvalg og man kan også frit vælge, om man vil stå i en fagforening eller ej. Når man taler fagforeninger er det ikke prisen, der er afgørende. Det der er vigtigt er kvaliteten. Det er vigtigt, at man kan se sig selv og de forventninger man har til en sådan organisation blive opfyldt. Det er vigtigt, at man vælger en organisation, som kender det professionelle område, som man er beskæftiget inden for. Der er folk ansat i organisationerne, som kan råde og vejlede og støtte en i de situationer man kommer ud i gennem sit arbejdsliv. Det er det vi bestræber os på i FOA. De folk, der er ansat i organisationen har alle en faglig ballast til at varetage lige det område, som du arbejder med. I FOA tror vi på den danske model og at sammen er vi stærkere og sammen får vi et stærkt arbejdsmarked med plads til alle. De gule er mere en form for forsikringsselskab, som primært tilgodeser arbejdsgiverne frem for de ansattes interesser. Skrevet af Pia G. Nielsen Socialrådgiver i FOA Holbæk

16 ID-nr

KRISECENTER HAR SUCCES MED PARLØB BETTINA STOPPER HAR NÅET SINE MÅL 6 LANGT FRA GUL TIL RØD FÅR VEJLEGÅRDEN KONSEKVENSER? 10

KRISECENTER HAR SUCCES MED PARLØB BETTINA STOPPER HAR NÅET SINE MÅL 6 LANGT FRA GUL TIL RØD FÅR VEJLEGÅRDEN KONSEKVENSER? 10 12 23. august 2012 KRISECENTER HAR SUCCES MED PARLØB BETTINA STOPPER HAR NÅET SINE MÅL 6 LANGT FRA GUL TIL RØD FÅR VEJLEGÅRDEN KONSEKVENSER? 10 DE HOLDER ÉN I ØRERNE JOBCENTER RYKKER IND PÅ ERHVERVSSKOLE

Læs mere

Organiserne vender skuden HOVEDSTADENOKTOBER/2011

Organiserne vender skuden HOVEDSTADENOKTOBER/2011 HOVEDSTADENOKTOBER/2011 Organiserne vender skuden Med teamet af organisere er fagforeningen igen flyttet ud på arbejdspladserne, hvor den hører hjemme. Og det virker. Skuden er vendt, så HK Service Hovedstaden

Læs mere

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner.

3F Varde-Billund har en valgt afdelingsbestyrelse, bredt sammensat på fag, geografi og køn, i Varde og Billund kommuner. Vi har talt med en række medlemmer som bekræfter dette udsagn, og som hver på sin måde, fortæller andre, hvordan de har ydet til fælleskabet eller mærket fællesskabets styrke. Maskinsnedkerlærlinge med

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

FORSIKRING. Lokalt. Personaleforeningen er DFL i dit selskab. Personaleforeningen forhandler din lokale overenskomst [side 6]

FORSIKRING. Lokalt. Personaleforeningen er DFL i dit selskab. Personaleforeningen forhandler din lokale overenskomst [side 6] Nr. 2 / 2014 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Personaleforeningen er DFL i dit selskab [ TEMA 4-12 ] Lokalt Personaleforeningen forhandler din lokale overenskomst [side 6] Med far på

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer

håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:41 Side 1 Sådan tackler du massefyringer håndbog_durbing 23/01/04 12:44 Side 2 Indhold: Håndbog i massefyringer................ 3 Når rygterne svirrer.................... 4

Læs mere

Fagbladet for Brand- og Ambulancefolk i FOA. Kommunalt Beredskab

Fagbladet for Brand- og Ambulancefolk i FOA. Kommunalt Beredskab Fagbladet for Brand- og Ambulancefolk i FOA 2009 Kommunalt Beredskab Velkommen til dit nye fagblad Af: Reiner Burgwald, Formand for Teknik- og Servicesektoren Du sidder nu med dit nye fagblad i hånden,

Læs mere

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012

Udnyttet som fleksjobber H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 H O V E D S T A D E N OKTOBER/2012 Udnyttet som fleksjobber Fleksjobberen Malene Kristoffersen fik 5.000 kroner mindre i løn end sin kollega for præcis det samme arbejde. Men den slags forskelsbehandling

Læs mere

HOLSTEBRO - NYT. Mange 3F`er sagde godnat til dyrene. Nr. 3 September 2006. Turen til Haunstrup Dyrepark.

HOLSTEBRO - NYT. Mange 3F`er sagde godnat til dyrene. Nr. 3 September 2006. Turen til Haunstrup Dyrepark. HOLSTEBRO - NYT Nr. 3 September 2006 Velfærdsforliget / A kassen orienterer Læs side 4. Mange 3F`er sagde godnat til dyrene Ny faglig sekretær industrigruppen Takkeskrivelse: Regnar Petersens bisættelse.

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

71% af befolkningen ønsker dialog frem for strejke og lockout. Virkeligheden indhenter fagbevægelsen!

71% af befolkningen ønsker dialog frem for strejke og lockout. Virkeligheden indhenter fagbevægelsen! Virkeligheden indhenter fagbevægelsen! Kun 29% af befolkningen støtter 3Fs konflikt mod Vejlegaarden Se analysen side 3 71% af befolkningen ønsker dialog frem for strejke og lockout Denne avis er udgivet

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 43 86 39 97

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 43 86 39 97 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 43 86 39 97 Hovedbestyrelsens beretning 2012/2013 April 2013 Perioden 2012/2013 har været den værste i Funktionærforeningens historie

Læs mere

2 elever. Støj. Personlighed skaber karriere. om karrieren. Trivselsledelse Fokus på den hele medarbejder side 22. Støjproblemer i storrumskontorer

2 elever. Støj. Personlighed skaber karriere. om karrieren. Trivselsledelse Fokus på den hele medarbejder side 22. Støjproblemer i storrumskontorer Julesjov vi har lidt godter og gode råd side 16-17 Personlighed skaber karriere Specialist, leder, taksator, elev: Vi ser på job og karriere Trivselsledelse Fokus på den hele medarbejder side 22 Glædelig

Læs mere

Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest

Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest Hvad skal der ske nu Læs side 3 Nr. 1 - juli 2004 Fr.borg amt vest 0HGOHPPHUQHKDUVWHPWMD +YDGVNDOGHUVNHQX" Hvem er i afdelingerne Side 4-8 Fagligt nyt Side 9-12 Deltagerne på konferencen i Rørvig Konkurrence

Læs mere

KONTAKTEN 17. årgang nr. 2. April 2012

KONTAKTEN 17. årgang nr. 2. April 2012 KONTAKTEN 17. årgang nr. 2. April 2012 Anders er TR i Thy-Hallen L;s side 12 Thisted-Morsø Sydhavnsvej 13, 7700 Thisted Anja Søe Afdelingsformand Ida Sneum Næstformand KONTAKTEN - fagbladet for thisted-morsø

Læs mere

Nyt fra. Odense. a r t i k e l : Social- og sundhedshjælper nu og dengang

Nyt fra. Odense. a r t i k e l : Social- og sundhedshjælper nu og dengang NR. 1 JANUAR 2006 13. ÅRGANG Nyt fra Odense a r t i k e l : Social- og sundhedshjælper nu og dengang Dengang var der masser af tid, men det var fysisk krævende. Nu er der hjælpemidler, men ingen tid Arbejdsskader

Læs mere

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22 MEDLEMSBLAD FOR kreds nordea / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / Oktober 2013 En god tillidsmand skal blandt andet være interesseret i at tale med andre mennesker og skal kunne respektere forskellige

Læs mere

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 11.- 13. november 2011 Smålandshavet Side 1 af 77 Indhold Fredag 11. november 2011... 4 Varsling af Landsmødet... 4 Valg af referenter... 4 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Resume af tilgængelig viden om LOfagbevægelsens. december 2012. HAST Kommunikation. Det Faglige Hus

Resume af tilgængelig viden om LOfagbevægelsens. december 2012. HAST Kommunikation. Det Faglige Hus Østerbrogade 17C 5600 Faaborg Tlf. 6265 1011 Mobil: 2081 1272 Resume af tilgængelig viden om LOfagbevægelsens væsentligste konkurrenter december 2012 Det Faglige Hus Generelt Det Faglige Hus (DFH) er en

Læs mere

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på At forandring fryder er ikke altid til at få øje på Både små og store køkkener oplever i disse år forandringer, der påvirker arbejdsvilkårene for medarbejderne på godt og ondt. Her får du hjælp til at

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011

MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011 MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011 NY STRUKTUR I SYDBANK KREDS/3 JEG VIL GØRE NOGET FOR MINE KOLLEGER/4 VI SKAL HAVE FLERE TILLIDSMÆND/5 TILLIDSMÆND ER

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 IVÆRKSÆTtER SUCCES KOMMER AF GOD FORBEREDELSE VÆR ÅBEN OVER FOR KOMMUNIKATION MED ANDRE SÅDAN SMADRER DU HELT

Læs mere

No. 2 April 2008. Fagligt Alternativ. Danmarks Frie Fagforening

No. 2 April 2008. Fagligt Alternativ. Danmarks Frie Fagforening No. 2 April 2008 Fagligt Alternativ Danmarks Frie Fagforening Danmarks Frie Fagforening Sekretariatet: Lille Borgergade 13 9400 Nørresundby Kontortid: mandag - onsdag 12-17 torsdag 12-18 - fredag 11-14

Læs mere

Standardforside til projekter og specialer

Standardforside til projekter og specialer Standardforside til projekter og specialer Til obligatorisk brug på alle projekter, fagmodulsprojekter og specialer på: Internationale Studier Internationale udviklingsstudier Global Studies Erasmus Mundus,

Læs mere

Når du har brug for hjælp

Når du har brug for hjælp H O V E D S T A D E N JANUAR/2010 Når du har brug for hjælp Anja Svendsen bad forgæves Krifa om hjælp, da hun ikke fik den løn, hun havde krav på. I dag får hun hjælp fra HK. Så nu har jeg lært, at det

Læs mere

MEDLEMS. Fyret inden første arbejdsdag NYHED NYT. Tilbudsshoppen. Kun for medlemmer i Det Faglige Hus. Læs side 15. Side 5

MEDLEMS. Fyret inden første arbejdsdag NYHED NYT. Tilbudsshoppen. Kun for medlemmer i Det Faglige Hus. Læs side 15. Side 5 MEDLEMS Medlemsnyt nr. 3 ı September 2011 ı Det Faglige Hus NYT NYHED Tilbudsshoppen Kun for medlemmer i Det Faglige Hus Side 5 Fyret inden første arbejdsdag Læs side 15 Lægekonsulenter truer retssikkerheden

Læs mere

Mundtlig beretning til delegeretforsamlingen 2010

Mundtlig beretning til delegeretforsamlingen 2010 DIN SIKKERHED ALTID Mundtlig beretning til delegeretforsamlingen 2010 Opbrud i sundhedsvæsnet Vores sundhedsvæsen står over for store udfordringer. Hele samfundet er sat på økonomisk vågeblus. Det betyder

Læs mere