Super tilbud! Smørrebrød 110,- pr. bk. Marstal Tlf Se flere gode tilbud her i avisen KÆMPE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Super tilbud! Smørrebrød 110,- pr. bk. Marstal Tlf. 62 53 17 80. Se flere gode tilbud her i avisen KÆMPE"

Transkript

1 Til samtlige husstande, kontorer og butikker Ærøskøbingkontoret holder ferielukket mandag d. 22. framed speciale i april tilejendomshandler, torsdag d. 25. april begge dage incl. servitutter, naboret og hegnssager. Marstalkontoret har åbent som vanligt. Vråvejen 2 Ærøskøbing Telefon Kirkestræde 15 A Marstal Telefon Ærø Ugeavis - Tirsdag den 16. april Nr årg. Super tilbud! KUN FREDAG &( %1) 2##,! 0(2)"2 % - $ #! ") '&)* * # " 6 stk. #* "#& " ( % & ' # %#1 % ( %)% % ),% % ## &($ ( &( #1 % %,! /( )'# ) * (( )) #!% % &%* % ( * # )"&'#1)) ( ) %,& % & +$' ( (, $ )" % ( " *&%) (. % % +) (, $ )" % ( $ *&% $$ ( (1 1# % % Luksus Smørre Smørrebrød Spar 28,- 110,- pr. bk. Marsstal Marstal Tlf Se flere gode tilbud her i avisen KÆMPE NYT FRA RESTS ALG Vi har opkøbt et restparti af tæpper, der sælges til helt vanvittige priser Stue og værelsestæpper fra pr. m kr. 49,- AFPASSEDE TÆPPER 50% Tæppefliser fra pr. m kr. 99,- Store og små tæpperester Måtter 1 stk. kr. Top Bluse Capri buks kr. kr. kr Tøjshoppen Voksdug / tekstildug fra pr. m kr. Nu også hos Backstage i Smedegade HVER TORSDAG OG FREDAG Bestil tid hos Margit eller Marijanne VEJSNÆS ÆRØSKØBING MOBIL VI VOKSER 1998 åbnede vi café på havnen i Ærøskøbing. Siden 2007 har vi lavet Aroma Is. I 2011 slog Aroma Fiskerestaurant dørene op. Nu driver vi også hotel! I anledning af 15 års jubilæet i vor café og det ny indrettede Hotel Aroma vil vi gerne invitere venner, kolleger, forretningsforbindelser samt nysgerrige ærøboer til en uformel RECEPTION fredag den 19. april fra kl Cafe Aroma, Aroma Is og Hotel Aroma Café Aroma og Aroma Is åben dagligt fra kl tirsdag og onsdag LUKKET Hotel Aroma åben alle ugens dage 1995 Tilbuddet starter torsdag den 18. april kl og gælder KUN i MARSTAL AFDELINGEN CAFÉ FISKERESTAURANT ÆRØ MØBLER ÆRØ BOLIGUDSTYR Søndergade 6. Ærøskøbing. Tlf ,- 5 stk.kr. 25,- Duftmassage Klangmassage Hot Stone massage»danmarks største møbelkæde«ærøskøbing MARSTAL LERBÆKKEN 5 TLF VESTERGADE 10 TLF AROMA ISMAGERI HOTEL HAVNEPLADSEN 1 ÆRØSKØBING TLF

2 2 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 Lån til maskiner Langeland/Ærø Indkøbsforening tilbyder lån til traktorer, maskiner, redskaber og gulpladebiler til brug i landbruget, anlægsgartnere og håndværkere med flere. Renten er 4% p.a. Yderligere oplysninger ved: Peder Pedersen, tlf hjemmeside: laei.lrs.dk Langeland/Ærø Indkøbsforening stiftet Øens VVS Ærø A/S vi udfører også totalentrepriser Ærøskøbing Marstal København Gudstjenester Søndag d. 21. april 3. søndag efter påske Bregninge kirke kl Konfirmation Tranderup kirke kl Ærøskøbing kirke kl Rise kirke kl Marstal kirke kl Jeppe Sørensen LÆGEVAGTEN TLF Generalforsamlinger Onsdag d. 17. april: Ærøhallen kl : SuperBrugsen Marstal Øens Grill- og Spisehus kl : Søby Vandværk Torsdag d. 18. april: Ærø Rådhus mødelokale 1 Videokonference kl : LAG Læsø, Samsø og Ærø Fredag d. 19. april: Kunsthøjskolen, Vester Møllebakke 2-4, Søby kl : Kunsthøjskolen på Ærø Mandag d. 22. april: Aktivitetshuset, Tordenskjoldsgade 20, Marstal kl : Ærø Filatelistklub Bryllup Lørdag den 27. april vies i Vestervang Kirke, Helsingør Tanja Lyngsø Rosendahl og Søren Normann Andersen. Hyggeeftermiddag Østersøhjemmets Støtteforening arrangerer hyggeeftermiddag på Marstal Ældrecenter torsdag den 18. april. Her vil Vibeke Lykke Friis underholde med harmonikamusik og lokale»piger«supplere med dejlig sang.tilmelding senest tirsdag den 16. april inden kl på tlf eller Konfirmation i Bregninge Kirke Søndag d. 21. april kl Victor Dalsgaard Christensen, Øster Bregninge 69. Jonas Franklin Kock, Lebyvej 14. Mads Laurits Klausen, Øster Bregninge 18. Rasmus Emil Pedersen, Godthåb 3. Magnus Grydehøj Mikkelsen, Kulebjergvej 3. Tobias Hauris Sørensen, Godthåb 7. Emil Grydehøj Mikkelsen, Kulebjergvej 3. Anders Bo Rasmussen, Lebyvej 34. Kathrine Kajhøj Hansen, Tværby 19. Miriam Camilla Hansen, Tværbymark 1. Augusta Egidia Jensen, Bregninge Møllevej 3. Konfirmation i Tranderup Kirke St. Bededag den 26. april kl Nicolai Jørgensen Nørregade 11, Ærøskøbing. Signe Johanne Berner Johansen Oldevej 5, Olde. Ida Josefine Hansen Vindeballegade 44. Freja Damholt Josefsen Tranderupgade 12. Åbent Hus Marstal Sejlklubs Roafdeling indbyder til Åbent Hus i lokalet ved Sejlklubben i Marstal lørdag den 20. april kl Alle er velkomne både unge samt ældre, så kom og se hvad der bydes på, måske det har interesse for husk at ro-motion er god motion. ÆRØ KOMMUNE informerer Ledig stilling i Ældre- og Sundhedsområdet På Ældre- og sundhedskontoret er en stilling som administrativ medarbejder ledig til besættelse pr. 1. juni Stillingen er på gennemsnitlig 24 timer pr. uge, med et alsidigt og spændende stillingsindhold. Ansøgningsfrist er den 24. april 2013 kl Se mere om stillingen på Vi glæder os til at høre fra dig ÆLDRE- OG SUNDHEDSOMRÅDET Borgerservice tilbyder kurser i»brug af NemID og oprettelse af Digital Post«på Ærø Rådhus: Mandag den 22. april fra... kl Tirsdag den 23. april fra... kl Tirsdag den 14. maj fra... kl Vi viser eksempler på, hvad du kan bruge NemID til, hjælper dig med at oprette en mailadresse og viser dig, hvordan du tilmelder dig Digital Post. I din digitale postkasse kan du bl.a. modtage din lønseddel, pensionsopgørelse, vigtige dokumenter fra banken, SKAT og øvrig post fra det offentlige. Har du ikke NemID, så henvend dig inden kurset i Borgerservice på Rådhuset eller Borgerservice Light på Marstal Bibliotek for at få en oprettet. Medbring kørekort eller pas. Alternativt kan du medbringe sygesikringskort og pensionsmeddelelse eller årsopgørelse. Alle er velkommen på kurserne og du må gerne medbringe din egen bærbare PC med trådløst netværk. Det er gratis at deltage, der er dog kun plads til 10 personer pr. gang! Tilmelding til Borgerservice på tlf HUSK AT MEDBRINGE DIT NØGLEKORT TIL KURSERNE!. SEKRETARIAT- OG BORGERSERVICE Foredrag - At blive ældre eller gammel og tænke på død eller selvmord Ærø Kommune inviterer alle interesserede, det vil sige beboere, pårørende, naboer til en foredragsaften på Dagcenteret, Gasværksvej 10 i Marstal tirsdag den 23. april 2013 kl Oplægsholder er Elene Fleicher, fra NEFOS, Netværket for selvmordsramte. Alle er velkomne. Ældre mennesker udsættes ofte for belastninger, de mister nær familie og kan udvikle depression. Tabene i ældrelivet fører let til ensomhed, meningsløshed, tab af funktionsevne og tab af værdighed. Læs mere på Birthe Mathiesen Social- og arbejdsmarkedschef Telefon Mobil Efter planloven er der meddelt følgende tilladelser: Udvidelse af solcelleanlæg på mark, St. Rise Landevej 10, 5970 Ærøskøbing. Udvidelse af boligareal op til ca. 475 m 2, Nederste Skovbymark 7, 5985 Søby. Se mere om klagemuligheder mm. på TEKNISK AFDELING Ærøskøbing Bibliotek åbner for fuldt blus onsdag den 22. maj dog skal vi først lige have besøg af en del håndværkere og vi skal have sat elektroniske chips i alle materialer på Biblioteket. Derfor vil Ærøskøbing Bibliotek være lukket fra uge 17 til og med uge 19. I uge 20 har vi åbent onsdag fra kl og fredag fra kl Der vil stadigvæk være håndværkere i denne uge, men der er også plads til dig. Onsdag den 22. maj i uge 21 indvier vi det Åbne Bibliotek. Herefter kan du bruge biblioteket fra kl hver dag, hele året rundt. Det eneste det kræver, er dit sygesikringskort. Vi glæder os rigtigt meget til vise dig alle de nye muligheder. Marstal Bibliotek har åbent som normalt. VI SES PÅ BIBLIOTEKET Fritidshjemsplads Skal dit barn starte i 0-klasse efter sommerferien og skal det også bruge fritidshjemsplads? Så husk at melde det til digitalt på: borger.dk NB: Der vil blive holdt åbent hus i de to fritidshjem i Marstal fredag den 31. maj kl Nærmere information følger. Du kan gøre en forskel Myter og fakta om kommunalpolitik Overvejer du at stille op til kommunalvalget? KL har udarbejdet en pjece, om myter og fakta ved kommunalpolitik. Pjecen kan afhentes i Borgerservice. SEKRETARIAT- OG BORGERSERVICE Velkomstmøde for nye borgere Ærø Kommune inviterer nye borgere til velkomstmøde torsdag den 25. april 2013 kl til Tilbagemelding hurtigst muligt på tlf el. For yderligere information se Ærø Kommunes hjemmeside BORGMESTER KARSTEN LANDRO Ældrerådet Formand Børge Strandberg Langebro 2, st. th Søby Tlf Telefon Telefax Mail: kontonr

3 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 Bedre priser og klar profil T-SHIRTS INCL. TRYK (også til private) FRA 3 Nyrøget - alle ugens dage kl ,- + moms Ring og hør nærmere - eller kig ind! Flemming Skov Industrivej 8, Marstal Marstal afdelingen har Søndagsåbent SØNDAG D. 21. APRIL KL Alle søndage til og med den 23. juni. Se vores avis med masser af forårstilbud F.eks. BORD + 2 STOLE APRIL FRIDA MATHILDE CAFÉSÆT Bestående af bord 70x70 cm i antique grey aintwood/alu. Dertil 2 Mathilde stabelstole i grå polyrattan. Kr ,- TRÆLASTEN MARSTAL-SØBY Industrivej 5 Tlf Bryllupsfotograf Camilla Jørvad stiler efter vækst med bl.a. flere internationale kunder, og redskaberne fra Boost Sydfyn giver en god støtte - Danmark er ca. 10 år bagefter med bryllupsfotografering i den internationale klasse, og derfor går jeg efter at få flere opgaver som dem, jeg allerede har haft i USA og Frankrig, fortæller Camilla Jørvad. - Begge gange har brudeparrene betalt mig for at lave reportage under store fester i deres hjemlande, og det er netop det at fortælle en historie, jeg elsker at levere med mine portræt- og bryllupsfotos, fortæller hun. Modet til at gå efter de store opgaver og turde tage en ordentlig pris for sit arbejde er skærpet det seneste år, mens Camilla Jørvad har gået på udviklingsforløbet Boost Sydfyn 1.1. Hun går nu målrettet efter at få sine billeder optaget hos flere mondæne bryllupsbloggere i f.eks. England i år, da det er vejen til flere udenlandske opgaver. Skærpet profil Det, der i sin tid begyndte som en brændende fritidsinteresse, er for Camilla Jørvad blevet et voksende business. Siden hun var barn, har hun fotograferet, tegnet og malet portrætter, og da hendes kæreste forærede hende et spejlrefleks kamera, tog udviklingen fart. Hun etablerede firma i starten af 2009 og blev fast leve- FIK SMILET OG LIVSGLÆDEN IGEN Vi har tandproteser, men nu sidder de lige så fast som naturlige tænder, og vi kan igen spise, synge, grine og kysse uden frygt. Det er livskvalitet. Dyrt? Det kan diskuteres. Men vi er os det værd. TANDPROTESER MED TRYGHEDSGARANTI FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Odense Hafniahus Torvegade 1 Tlf Svendborg Det Gule Pakhus Havnepladsen 3 B Tlf Behandlinger finansieres. Små afdrag over op til 5 år. ØENS BLAD TLF randør til Louise Moloneys bryllupsfirma på Ærø. I 2010 havde Camilla allerede så travlt, at hun måtte droppe jobbet som engelsklærer på VUC i Marstal. Da hun blev mor for anden gang i 2011, følte hun det som om, at børn og firma slugte både nat og dag. - Min baggrund for at drive forretning var spinkel, så da jeg fik muligheden for at komme på Boostforløbet i 2012, greb jeg chancen, fortæller Camilla Jørvad. - Det bedste hidtil har været undervisningen i selvledelse og det, at vi kan trække på coaching undervejs. Generelt suger jeg til mig af alle de eksperter, der giver oplæg, og jeg er glad for at have fået flere at sparre med udenfor min egen branche, siger hun. Camilla Jørvad vurderer, at hun har fået defineret sine ønskekunder klart og har skabt bedre struktur i hverdagen, så der er bedre balance mellem job og familieliv. Hun er glad for de ledelsesværktøjer, Boost har givet, og det betyder, at hun har fået mod til at fremrykke de visioner, hun havde for det næste tiår, og hun har lavet konkrete delmål for at realisere drømmen. Sidste chance I april og maj holder Fremtidsfabrikken Sydfyn informationsmøder i Faaborg, Ryslinge, Langeland, Svendborg og på Ærø om den sidste chance for at deltage på det ni måneder lange, gratis uddannelsesforløb. Boost Sydfyn 1.2 begynder til september med plads til max 80 deltagere. Deltagerne skal regne med at bruge ca. 20 dage på at lære at se visionen og lægge planer for deres virksomhed, at udpege målgrupper, at netværke professionelt, at blive skarpe på salg og markedsføring og dermed skabe vækst i forretningen. Foruden de faglige moduler, kan deltagerne supplere med nogle faglige workshops om websider, finansiering, personligt salg og meget mere. Deltagerne er typisk kreative og innovative iværksættere med 2-3 års erfaring, men både nystartede og etablerede virksomheder, som skal i en ny retning, kan søge en plads. - Alle ansøgere kommer til en samtale, og vi vælger de iværksættere, som har ambitioner og størst potentiale for vækst, forklarer projektleder Susanne Linnet Aagaard. Ærøskøbing Røgeri Havnen VIL DU BOOSTE VIRKSOMHED? BUNDLINJEN I DIN KREATIVE SÅ ER FREMTIDSFABRIKKENS UDDANNELSESFORLØB BOOST SYDFYN 1.2 EN UNIK MULIGHED! Er du en kreativ og innovativ iværksætter med 2-3 års erfaring? Er du ved at springe ud som iværksætter? TØR DU? Eller er du en veletableret, der vil noget helt nyt og innovativt? DET ER SIDSTE CHANCE NU! Læs mere om de sidste forløb på: På 9 måneder kan du udvikle din virksomhed og dig selv som aldrig før. Du lærer om ledelse, innovation, netværk, branding og kommunikation. Du bliver en del af et stærkt netværk, som holder længe efter forløbet. Du lærer af kompetente og entusiastiske undervisere og får din egen coach hele vejen. Det er gratis at deltage du betaler kun med din tid! KOM TIL INFORMATIONSMØDE: 16. APRIL, KL VUC Langeland, Havnepladsen 5, Rudkøbing 22. APRIL, KL Fremtidsfabrikken, Abildvej 5A, Svendborg 23. APRIL, KL Vitsø Kunstskole, Søby Landevej 18, Søby, Ærø 30. APRIL, KL Magasingården, Torvet 13, Faaborg FÅ MOD TIL SUCCES! 2. MAJ, KL Ryslinge Innovationshøjskole, Højskolen 1, Ryslinge VI HÅBER DU KOMMER TILMELDING TIL: FREMTIDSFABRIKKEN SYDFYN Tlf ØENS BLAD TLF

4 4 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 MØLLEVEJEN 33A 5960 MARSTAL TLF TELEFAX Annonce Udgiver og ansvarshavende: Søren Storm Sats og montage: Mark & Storm Grafisk A/S Åbningstider: Mandag-fredag kl Eneste avis, der kommer til alle husstande på Ærø Læs Ugeavisen på www. aeroeugeavis.dk fra kl tirsdag INDLEVERINGS- FRISTER FOR ANNONCER: Store forretnings-/ foreningsannoncer - hele og halve sider: SENEST ONSDAGEN FØR KL Mindre forretnings-/ foreningsannoncer: TORSDAG KL Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer: SENEST FREDAG KL Dødsannoncer modtages indtil mandag morgen KL Al erhvervsmæssig affotografering af bladets annoncer ikke tilladt. Avisen påtager sig intet erstatningsansvar som følge af evt. trykfejl i annoncer og tekst. Annoncer, der strider mod bladets forretningsorden, optages ikke. kan benyttes til annonceindlevering ØENS BLAD TLF Gåture lige så sundt som løb En rask gåtur er lige så effektivt som løb i forhold til at sænke sit blodtryk, mindske kolesteroltallet og undgå diabetes, viser en ny amerikansk undersøgelse Næste gang du ikke er i humør til en løbetur, kan du i stedet tage traveskoene på og gå en tur. Lange og udmarvende løbeture er nemlig ikke den eneste måde at holde sit hjerte sundt på. En gåtur i et rask tempo er lige så effektivt som løb i forhold til at holde sit blodtryk og kolesteroltal nede og undgå diabetes. Det konkluderer amerikanske forskere i et nyt studie efter at have fulgt løbere og cirka personer, som gik faste ture, over 6 år. Deltagerne var mellem 18 og 80 år. Hovedparten var dog i alderen fra 40 til 60 år. Ingen af deltagerne var hjertesyge eller led af diabetes, da de startede, ligesom de heller ikke havde et forhøjet blodtryk eller kolesterol- tal. Gå-folkene skal dog gå i længere tid, hvis de vil have effekt på sundhedskontoen, da løberne forbrænder mere energi over kortere tid. Det handler nemlig om mængden af energi, du forbrænder. Om du gør det ved at løbe eller gå er sådan set underordnet, forklarer Martin Walsøe, fysioterapeut og Hjerteforeningens motionsekspert. - Du kan få lige meget sundhed ved at gå som at løbe, så længe du presser din krop mere, end du plejer. Ellers opnår du ikke noget på din sundhedskonto. Det vil sige, at du skal op at have en hurtigere vejrtrækning, hjertet skal slå hurtigere og du skal føle en varme i kroppen, siger Martin Walsøe. Det er altså afstanden, der tæller. Som en tommelfingerregel gælder, at for hver kilometer du tilbagelægger, forbrænder du din egen kropsvægt i kalorier. Vejer du 80 kg og går en kilometer, forbrænder du 80 kalorier. Studiet er publiceret i det amerikanske tidsskrift Arteriosclerosis Thrombosis and Vascular Biology. Prøv en af Hjerteforeningens hjertestier i hele landet eller download vores nye gratis Becel-app»Gå for hjertet«. For hver kilometer du går eller løber, donerer Becel en krone til forskning i kvinders hjerter. Kontaktinformation: Martin Walsøe, fysioterapeut og Hjerteforeningens motionsekspert, hjerteforeningen. dk, telefon nr Forårsvandreture ÆIK senior-idræt arrangerer vandreture torsdage kl Den 18. april mødes man ved Sejlklubben i Marstal og så går turen ellers rundt i Marstals små»snorrer«. Den 25. april mødes man ved Turistkontoret i Ærøskøbing og så går turen til Vester Strand. Har man brug for samkørsel så mød op ved Arrebohallen kl Pris for deltagelse pr. tur er kr. 20,-. Medbring også madpakke og drikkelse. ærø blomster & havecenter OMMELSVEJEN 23 A MARSTAL TLF Åbningstider: Mand.-fredag kl Lørdag kl Ærø Produktforretning»SKROTTEN«TROUSLØKKEVEJ 5 A 5960 MARSTAL TLF. HELGE Miljøbehandling af biler med skrotpræmie Modtager: jern og skrot ISO cert. v/ malermester PER ANDERSEN ROSENVEJEN 9. MARSTAL TLF ÅBNINGSTIDER: ONSDAG TIL FREDAG kl samt efter aftale! SALG TIL PRIVATE Jotun skibsmaling føres Digitaltryk af tryksager i små oplag. Vi leverer digitaltryk i høj kvalitet og på samme papirkvaliteter som offsettryk. Postkort, foldere, flyers, visitkort og meget andet ring og spørg... Mark & Storm Grafisk A/S Industrivej Ringe Telefon Telefax Ærø Ugeavis Møllevejen 33A 5960 Marstal Telefon Telefax

5 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 Lidt til enhver h hver smag, ag, til næsten t ingen i penge I VINAVISEN UGENS VIN I SØNDAGSAVISEN 10 stk. Skrabeæg g Spar 9,50 15,- Tinare Australien Rød eller hvid Carte D Orr ml Max 3 stk. p r. k u n d e Spar 20,95 Palo Alto Reserve Rød, hvid eller rosé Spar 34,95 35,Kærgården Kærgå 22,- 9,200 gram Spar 44,95 Rød ød Merrild eller afe f Noir i Cafe M 45, gram ax 6 poser p r. k u n d e Spar 18,10 Coop p På Pålæg ålæg g Coop Kartofler gram m varianter Flere variante er Spar 9,95 35,- 10,- Flere varianter g. Rynkeby keb by Juice Æble eller ll a ller appelsin ppelsin pp l i 1 liter Spar 8,85 Spar op til 5,95 9,ÅBNINGSTIDER ÅBNINGS STIDER Mandag - Fredag kl Lørdag - Søndag kl Bageren åbner all alle le dage kl ,Tilbudene gælder fra onsdag d. 17/ til og med lørdag d. 20/ ages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, Der tages afgiftsændringer samt udsolgte varer. 16/13 Marstal Tlf ov over ver 70 parkeringspladser ser lige ved døren! 5

6 6 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 FLOTTE BILLEDBØGER FRA ÆRØ J ACQUES B ERG VALERIE L OUBET To gange ø Deux fois île YEU ÆRØ Ole Ege ÆRØ YEU Hvad er det, der gør en ø til noget særligt? Ifølge Jacques Berg ligger det hele i ankomst og afrejse. Ingenting bliver helt som før, når man har været på en ø og mærket den parakdoksale frihed indenfor det begrænsede område, som øen er... Køb, læs og nyd de smukke illustrationer i denne lille bog, hvor Jacques Berg sammenstiller Ærø med den lille franske ø Yeu, og finder at lig hederne er større end forskellene. Bogen er rigt illustreret med fotos fra Ærø og Yeu af Valérie Loubet. Den danske tekstdel er krydret med akvareller af Jørn Ørum-Nielsen og den franske del med akvareller af Olivier Dumont. kr.128,- Format 205x sider i farver Danmark består af 406 øer. Få så smukke og varierede som Ærø. Den grønne ø har stolte traditioner indenfor søfart, fiskeri, handel og landbrug. Ærøs spændende historie er fortalt af museumsleder Erik B. Kromann fra Marstals imponerende søfartsmuseum. Alle tekster er på dansk, tysk og engelsk Ærø før og nu Stort format. Indbundet. 130 sider i farver kr. 249,- Bøgerne forhandles følgende steder på Ærø: Ærø Museum, Marstal Søfartsmuseum Ærø Boghandel, Creuts Boghandel, Ærøshoppen Ærøskøbing og Marstal Turistinformation FORLAGET MARK & STORM Sidste frist for vaccination mod livmoderhalskræft Café Aroma kan fejre 15 års jubilæum Vidste du At vi har drevet cafe på havnen i Ærøskøbing siden 1998 og dermed har 15 års jubilæum i år? At Cafe Aroma indtil 2006 hed Cafe Lille Claus. At vi siden åbningen har solgt kopper cappucino, latte og espresso. At vores speciale»andalusisk Kylling«startede som dagens ret i At Aroma Ismageri har produceret is siden 2007 og siden 2011 udelukkende efter egne opskrifter. At Claus Hattesen er udlært på Schackenborg Slotskro. At Aroma Fiskerestaurant åbnede i At Aroma Fiskerestaurant har fået tilladelse til at servere laksesoufflé som på I 2013 er det gratis for alle unge kvinder årgang at blive vaccineret mod livmoderhalskræft (HPV). Det tager cirka seks måneder at få de tre nødvendige stik.unge kvinder, der vil benytte sig af tilbuddet, skal derfor i gang med vaccinationerne inden 1. juli. Sammen med de fire øvrige regioner er Region Syddanmark gået sammen om en indsats, der skal gøre kvinderne opmærksomme på, at tilbuddet om gratis vaccination kun gælder i 2013, og at de derfor skal i gang hurtigst muligt for at nå at få alle tre stik gratis. Målet er at få flest mulige til at tage imod den gratis vaccine, som normalt koster cirka 3400 kroner. - Vi ved, at vaccinen beskytter effektivt mod livmoderhalskræft. Derfor skal vi have fortalt de unge kvinder om tilbuddet, så de kan træffe deres valg på et oplyst grundlag, siger Bo Libergren (V), der er formand for Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg. Regionerne støtter op om kampagnen»veninder for Vidunderlivet«fraKræftensBekæmpelse,som mange kvinder allerede kender. - Det er vigtigt, at de unge kvinder bliver vaccineret mod HPV. Vi har en effektiv vaccine, som forebygger langt de fleste tilfælde af livmoderhalskræft, og som også virker mod andre kræftformer og kønsvorter, siger Iben Holten, der er overlæge og projektchef i Kræftens Bekæmpelse. Hun opfordrer de kvinder, som endnu ikke har fået de tre stik til at kontakte egen læge og få en tid, inden den gratis periode udløber. Region Nordjylland har taget initiativ til en konkurrence på Facebook, der skal skabe ekstra opmærksomhed om HPV-vaccinen 3 stik for livet i Alliker i skorstenen Alliken er en fugl der ynder at bygge rede i skorstene, og med forårets forhåbentlig snarlig komme starter fuglenes redebygning. Ved mistanke om alliker i skorstenen bør man straks kontakte sin lokale skorstensfejer. Han kan fjerne reden og montere en rist der forhindrer at allikerne bygger igen. Risikoen er særlig stor ved skorstene tilsluttet automatisk fyrede anlæg som træpillefyr, oliefyr, gasfyr o.l. En allikerede består af et tæt lag af grene og kviste som blokerer skorstenen, hvilket medfører risiko for udvikling af kulilte og da kulilte hverken kan lugtes eller smages er det en dræbende kombination i selv meget små mængder. Ring derfor til skorstens- fejeren på tlf eller mobil nr Kortræf i Kulturladen Den 23. april er Kulturladen igen stedet hvor øens 5 kor mødes og giver deres bidrag til at foråret bydes velkommen med eksempler på korenes forskellige repertoirer. Det er Ærøkoret, Øhavskoret, Rytmisk Kor, Søbykoret og ikke mindst De Småborgerlige. Der er så mange musikalske Ærøboer, som elsker at synge og som mødes ugentlig for at træne, indøve nye sange og nye arrangementer. Korlederne har samarbejdet og har for 3. år i træk besluttet at give hinanden møde i Kulturladen, hvor publikum indbydes til at lytte og nyde, synge med og bare hygge sig, med de mange som atter i år sikkert ønsker at opleve en herlig aften. De 5 korledere har indbyrdes planlagt programmet og Kulturladen lægger bare rammerne til denne festlige aften. Der kan købes øl, vin og kaffe i baren. Aftenen starter kl Bestyrelsen for Kulturladen Schackenborg Slotskro. At Hotel Aroma åbner 4 splinternye værelser med havneudsigt. Derfor inviterer vi til reception den 19. april for at fejre jubilæet og vise de nye værelser frem. DET ÆRØSKE OLIESELSKAB Fyringsolie/Diesel. Statoil smøreolie. Gratis benzinkort til Øboens tankstationer Søby Camping har fået ny ejer Ejeren af Søbylyst Ferielejligheder, Janus Hansen, har den 1. april i år overtaget campingpladsen i Søby. Den tidligere ejer Arne Bo Kristensen, der igennem et par år har forsøgt at sælge campingpladsen er lettet over at det nu er lykkedes at finde en køber, han har valgt nu at gå på efterløn og er flyttet tilbage til Jylland sammen med sin kone Bente. Den ny ejer Janus Hansen har ingen planer om selv at drive pladsen, han har først og fremmest købt campingpladsen fordi den er en vigtig del af lokalsamfundet og fordi den er med til at skabe liv og trække gæster til Søby, så det ville være rigtig synd hvis pladsen Container udlejes. Affaldskørsel med læssegrab. Alt i grus og sten. Flisehugning udføres. Vognmand SØREN HANSEN TRANDERUPGADE 8 TLF Rådgivning fra professionelle fagmænd Aut. El-inst. Jack Hansen Brøndstræde 23, Marstal Tlf Vagt SNEDKER- OG TØMRERARBEJDE udføres... ERIK ERIKSEN Træskibsværft skulle lukke. Campingpladsen ligger helt fantastisk ned til Østersøen, lige midt i naturen. Der arbejdes videre med tankerne der er sat i søen af Rune Schmidt fra Lokalrådet om at gøre Søby Camping til en bæredygtig naturcampingplads. Der er ansøgt om penge til at lave en forundersøgelse af projektet, som går godt i tråd med Ærø som en bæredygtig energi-ø. Sæsonen er lige om hjørnet, de første gæster har allerede meldt deres ankomst inden for de næste 14 dage, så nu handler det om hurtigst muligt at finde en forpagter eller bestyrer af campingpladsen, så den kan blive klar til sæsonen. Snedker- og tømrerarbejde udføres SNEDKERMESTER HENNING BOYE TLF BIL Minilæsser og minigraver udlejes LP Maskinudlejning Lars Ole G. Madsen Per H. Jørgensen eller Telefon Mobil-telefon

7 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 Søby Lokalråd afholder årsmøde Søby Lokalråd afholder årsmødet torsdag d. 18. april kl på Ærø Landsbyskole. Dagsorden ifølge vedtægterne. Et af punkterne er valg af bestyrelsesmedlemmer da 6 af bestyrelsens 11 medlemmer ifølge rådets vedtægter er på valg i år. Der vil være kaffe og kage i pausen. Søbykoret under ledelse af Paul Nedergaard kommer også forbi. Det koster ikke noget at være medlem af Søby Lokalråd men alle bidrag er velkomne. Hvis du vil bidrage til Søby Lokalråds arbejde med et Vil du forandre et sted i din by? Så»Byg det op«(større eller mindre) beløb kan det indbetales på: Reg.: 7059 Konto: Ærø Service Tlf Rengøring til private og virksomheder Med venlig hilsen: KIRSTEN CARLSEN Kiropraktorerne på Ærø Klinikken er åben alle tirsdage mellem kl og kl Tlf: Kiropraktorerne Frederiksgade 17, 5700 Svendborg Sygehusvejen 18, 5970 Ærøskøbing Ærø Sygehus (fløjen til venstre) Henvendelse øvrige dage på klinikken i Svendborg, tlf: NYT PPÅÅ KUN 1 DAGSKATTEKØKKEN K ØKKE KKEN N FRADRAG NU MED for håndværkerløn - gælder også lejere Skift kun lågerne og evt. vt. skuffer, skuffer uffer,, bordbordplader og dit k økken køkken bliver er som nyt nyt Låger eft efter er mål! K om og se Kom udvalget ud valget Vi udstiller fra kl Ærøskøbing Ær øskøbing Netto Netto RENOVERING RENO VERING KØKKEN K ØKKEN BAD BAD GARDEROBE GARDEROBE april Ring til os Ring Per Springborg P er Sprin gborg Kjeld Haldkjær VVS & BLIK VVS Vi laver alt i røranlæg herunder reparation, renovering og nybygning. Vi laver alt i: Vand Varme Sanitet Vi reparerer alle typer vandhaner, toiletter mm. Ring og få et uforpligtende besøg eller tilbud. BLIK Vi udfører alt i zink, kobber, skifertag mm. Ring og få et uforpligtende besøg eller tilbud. Vi laver alt i: Tagrender, Kviste Tagløsninger og meget andet Rådgivning i øjenhøjde - altid et opkald værd. Dunkærgade 22 Dunkær tlf Nu bliver der stillet skarpt på borgernes muligheder, råderum og handlekraft i deres nærmiljø. For alle kan være med til at gøre deres by til et bedre sted at være. Kom med jeres forslag til»byg det op«. Mandag den 15. april lancerer ede DR og Dansk Arkitektur Center (DAC) en ny stor medie- og arkitekturevent under overskriften»byg det op!«. Her bliver alle i hele landet opfordret til at kigge sig omkring i deres nærmiljø og pege på steder, der rummer muligheder til gavn for fællesskabet. Måske drømmer man om at forvandle en nedlagt butik til en balsal, en lukket kirke til byens nye mødested, eller få både børnefamilier og øldrikkere til at trives side om side på torvet. Byen og de fælles steder er mulighedernes legeplads for arkitektur, hvor kun fantasien sætter grænser. Alle fysiske rammer har betydning for det levede liv»med denne event giver vi alle i hele landet mulighed for at komme med deres ideer og forslag til hvordan deres nærmiljø kan indrettes. Vi ønsker, at vende den gængse opfattelse af arkitektur på hovedet og vise, at god arkitektur kan være meget mere end ikon-byggeri. Legepladsen, læskuret, tankstationen og cykelstien er også arkitektur. Alle de fysiske rammer, der omgiver os har betydning for det levede liv. Og i»byg det op«kan borgerne få mulighed for at komme med deres bud på, hvordan et konkret sted i deres by- eller landområde kan forandres til det bedre,«siger Kent Martinussen, administrerende direktør for Dansk Arkitektur Center. Landsdækkende konkurrence Omdrejningspunktet for»byg det op«er en landsdækkende konkurrence, hvor der skal findes frem til fire projekter, der bliver realiseret med hjælp fra nogle af landets mest interessante unge arkitekter, rådgivere og med økonomisk støtte på op til 1,6 millioner kroner. Men det er også et langt mediefokus på de redskaber og muligheder, som arkitekturen rummer for dem, der vil gøre en forskel, løse et problem eller imødekomme et behov på det sted hvor de bor. Og for at vise, at med forholdsvis små økonomiske midler kan man løfte meget på et sted, når bare engagementet er til stede. Landet over vil der blive arrangeret aktiviteter, som inviterer til oplevelse, handling og dialog med kulturpersoner, kreative iværksættere, arkitekter og fagfolk. Fokus på nødvendighed, drømme og visioner DRs kulturdirektør Morten Hesseldahl siger:»»byg det op«er et godt eksempel på moderne public service. Her sættes borger-engagement og høj faglighed i spil og bliver til en fælles diskussion om, hvordan vi indretter de fælles offentlige rum. Projektet sætter fokus på nødvendighed, på drømme og visioner samt viden om arkitektur og beslutningsprocesser med det formål at understøtte lokale fællesskaber rundt om i Danmark.«Han tilføjer:»samarbejdet med Dansk Arkitektur Center gør det muligt at brede et unikt projekt som»byg det op«ud, så det både kan blive til programmer, aktiviteter og helt konkrete resultater.«særligt univers på dr.dk Hele forløbet dækkes tæt af DR på radio, tv og web. Der sker i form af programmer og indslag fra aktiviteter og debatter. På op får»byg det op«sit eget helt særlige univers. Det er her, man skal tilmelde sit forslag eller sin ide ved at beskrive den i tekst, lyd, billede eller video og tilføje den til et interaktivt danmarkskort. På websitet kan man udforske andres forslag, følge med i seneste nyt, finde inspirationsmateriale, baggrund med mere.»byg det op«er udviklet af DR og Dansk Arkitektur-center i partnerskab med Real-dania, Lokale- og Anlægsfon- den og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra COWI. D r øm m e n er på en ø... S e hu s en e p å Ø B O L I G. d k TUSIND TAK for opmærksomheden og deltagelse ved reception og indvielse af vores nye lokale. Helårs/fritidshus nær skov og strand Hvidtfeldtsgade 6, Mar stal. Pænt og velholdt. Hyggelig gårdhave. Tæt på»sønderrenden«og lystbådehavnen... se mere på ØBOLIG.DK Boligareal: 76 Energimærke: F Kld./udhus areal: 9/0 Kontant: Vær./etager: 4/2 Udbetaling: Grundareal: 118 Brutto: Opført/omb: 1891/1988 Netto: NYT Byhus i Eventyrbyen - udsigt til dam og vandet Smedegade 19. Godt beliggende m/ hyggeligt gademiljø og udg. til Jomfruvejen ved dammen.vandet/havn kan ses og ligger kun og... se mere på ØBOLIG.dk Boligareal: 110 Energimærke: G Kld./udhus areal: 0/0 Vær./etager: 3/2 Grundareal: 127 Opført/omb: 1862 SOLGT VURDERING ELLER FREMVISNING Nu er hun freelance oboist, men er også stærkt involveret i mange andre musikalske sammenhænge ikke mindst i det sydfynske område. Ved koncerten spiller Inger Allan musik af Georg Philip Telemann, Carl Nielsen og Jean Langlais og akkompagneres af kirkens organist. Der er fri entré, og alle er meget velkomne til en stemningsfuld aften i det gryende forår! RING Øbolig I Skippergade 50 I 5960 Marstal v/ Rino Jenssen I Statsaut. ejendomsmægler MDE Mobil: I øbolig.dk Tanja Weber Rino Jenssen Alt i tømrer- og snedkerarbejde udføres Tagarbejde - Kviste - Gulve Isolering - Rådgivning - Tilbud Din lokale Snedkermester ejendomsmægler ALLAN JENSEN Fiolstræde 15, Marstal på Ærø. Tlf Mobil Rino Jenssen. Drømmen er på en ø Gør et kup: Røde Kors Ærø Vestergade, Ærøskøbing Køb 3 ting og få den billigste gratis Fra torsdag den 18. april til lørdag den 20. april Vi søger flere frivillige hænder! ÅBNINGSTIDER: Mandag-fredag kl lørdag kl Autocentral/IBT Dækservice Vindeballe Ærø Koncert i Marstal Kirke Torsdag den 18. april kl er der koncert i Marstal Kirke med oboisten Inger Allan. Oboisten Inger Allan bor i Svendborg, men har en lang karriere bag sig som docent på Det Kgl. Danske Musikkonserva- torium, underviser på Stockholms Kungl. Musikaliska Akademi og Edsberg Musikinstitut i Sverige, musikchef for Randers Byorkester og endelig rektor for Det Fynske Musikkonservatorium. Ærøs Dækcenter dæk er hele øen! ENDELIG FORÅR Tid til sommerdæk og smarte fælge. PS: Også alt til motorcyklen. Forhandler af MC Nøglen + alle slags MC/Scooter dæk Kig ind på Tømrer- og malerarbejde udføres Tlf Autocentral/IBT Vindeballevej Ærøskøbing Tlf

8 8 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 PRM: Kan jeg skifte til sommerdæk nu? Normalt plejer påsken at være højaktuel for dækskifte, men i år kører langt de fleste dog stadig på vinterdæk. Her følger en række gode råd til, hvornår du skal skifte dæk, og hvordan du bedst opbevarer dine dæk. Det er ene og alene vejrudsigten, der afgør, hvornår sommerdækkene skal sættes på bilen. Når der ikke længere er risiko for glatte veje, kan man roligt skifte, melder dækproducenterne. En anden tommelfingerregel er, at døgntemperaturen skal ligge på minimum plus 7 grader. Forkert dæktryk koster Når man skifter til sommerdæk, skal man ved samme lejlighed huske at kontrollere dæktrykket.»korrekt dæktryk øger sikkerheden og forbedrer brændstoføkonomien. I det hele taget er det en god idé at tjekke dæktryk regelmæssigt, når man alligevel er på tankstationen. Gevinsten kan hurtigt være en forbedring på op til fem procent af brændstofforbruget,«oplyser kommunikationschef Lene Bonde fra energiselskabet OK. Forlæng dækkenes levetid Dæks egenskaber sikres bedst, hvis de opbevares mørkt, køligt og tørt. Lader du for eksempel dine vinterdæk stå på loftet, hvor der nemt bliver varmt, mister gummiet sin smidighed. Er dækkene monteret på fælge, så opbevar dem hængende eller på et dækstativ. Lader du dækkene ligge på hinanden, bliver de lettere skæve. Løse dæk uden fælge skal stå oprejst. Sørg for at dreje dækkene af og til. Så undgår du, at dækkene får flade punkter. Med en optimal opbevaring og et normalt kørselsbehov kan du forvente, at et sommerdæk har en optimal levetid på enten fem år eller kilometer. Et vinterdæk holder lidt kortere tid, fire år eller kilometer. (Kilde: FDM og Michelin) Dæk skal slides korrekt Før du afmonterer dækkene, skal du notere deres position, så du kan rotere dem på bilen næste vinter og dermed sikre jævn slitage. Rengør hjul og dæk med vand, og tør dem godt, så fælgene ikke ruster. Fjern også eventuelle sten, som har sat sig fast i mønsteret. Og sørg frem for alt for, at de ikke er i nærheden af opløsningsmidler (brændstof, olier osv.). Du kan også få dækkene opbevaret hos din mekaniker eller hos et dækcenter. Det koster typisk 300 kroner for ét hold dæk. Slut af med en rask forårsklargøring Med dækskifte følger automatisk en forårsklargøring af bilen. Den bør i hovedreglen altid omfatte bremse-, lygte- og undervognstjek. Det er dog også en god idé at tjekke motorrummet. Rens kølerens lameller for skidt og snavs, og se efter, om der er skader. Efterfyld gerne med kølervæske. Viskerbladene skal måske også udskiftes, da en lang vinter kan være hård ved gummiet. Smør også viskerarme, dørhængsler og hængslet til brændstofknappen med olie. Og så lige ud med slikpapir og gamle P-billetter. Sving støvsugeren, og tør alle overflader godt af i kabinen. Så er bilen forårsklar! Entusiaster kan sagtens gøre det grundigere, men for de fleste af os rækker denne»hovedrengøring«af bilen til at komme godt i gang med foråret på landevejen. God tur! INDLEVERINGSFRISTER FOR ANNONCER... Store forretningsannoncer - Hele og halve sider: Senest onsdagen før kl Mindre forretningsannoncer: Torsdag kl Dog kan færdigt materiale og bekendtgørelser modtages til fredag kl Små 1-spaltede rubrikannoncer til fredag kl TLF FAX Undgå ulykker med ukrudtsbrænderen Over 40 procent af alle voksne danskere bruger ukrudtsbrænder til havearbejdet. Desværre oplever 5 procent af dem, at der sker en ulykke med brænderen. De bliver forbrændt og får sat ild til naboens hæk eller familiens carport. Det viser en ny stor undersøgelse om danskernes brug af ukrudtsbrændere. Derfor lancerer Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen i fællesskab kampagnen»fjern ukrudt uden ulykker«. Budskabet er klart svits ukrudtet, hold øje med gløder og afmontér gasflasken efter brug. Hvert år opstår over 200 brande, fordi ukrudtsbrændere er kommet for tæt på tørt græs eller buskads, en bygning eller bilen i indkørslen, viser tal fra Beredskabsstyrelsen. En ulykke forårsaget af en ukrudtsbrænder kan medføre materielle skader, men også børn og voksne kan komme til skade, fordi de kommer for tæt på en tændt eller varm ukrudtsbrænder. For at undgå ulykker gør Sikkerhedsstyrelsen og Be red - skabsstyrelsen i de kommende måneder danskerne opmærksom på, hvordan man håndterer ukrudtsbrænderen sikkert. - Generelt skal brænderen ikke skrues mere op, end at ukrudtet bliver kortvarigt svitset. Det er vigtigt at holde sig på afstand af bygninger, buske og biler. Flammen fra brænderen antænder let brandbare materialer - også dem, man ikke ønsker at sætte ild til. Det er klogt at lade ukrudtsbrænderen blive i redskabsskuret i de tørre perioder og i blæsevejr, hvor det kan være svært at styre ilden, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrel sen. Når havearbejdet er afsluttet, skal områderne tjekkes for oversete gløder. Lad ukrudtsbrænderen køle af, før den stilles væk, og husk at afmontere gasflaske eller gasdåse. Ved køb af en ukrudtsbrænder skal man sikre sig, at den er forsynet med DG-mærke og dermed godkendt til brug i Danmark. De gode råd om, hvordan ukrudtet udryddes, uden at der opstår personskader eller materielle skader, præsenteres i foråret og sommeren igennem, blandt andet på plakater i byggemarkeder, i OBS-programmer på tv og i radiospots. Find rådene om korrekt brug af ukrudtsbrænderen på: og Fakta Sikker brug af ukrudtsbrænderen. - Ukrudtet skal svitses, ikke brændes. - Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning. - Husk god afstand til bygninger, biler og plankeværk. - Hold øje med glemte gløder. - Forlad aldrig en tændt eller varm brænder. -Afmontér gasflaske eller - dåse efter brug. - Tjek at ukrudtsbrænderen har DG-mærke. Fakta Danskernes ukrudtsbrændere Sikkerhedsstyrelsen har fået kortlagt danskernes brug af ukrudtsbrændere gennem et analysebureau. Der deltog ca brugere af ukrudtsbrændere i undersøgelsen, 55 procent mænd og 45 procent kvinder, og nogle af resultaterne var: - 23,5 procent brænder ukrudtet, til det er forkullet. - 5,2 procent brænder ukrudtet helt væk. - 75,4 procent fik ingen instruktion ved køb af ukrudtsbrænderen procent har ikke læst sikkerhedsafsnittet i brugsanvisningen personer har haft skader eller ulykker med ukrudtsbrænderen. Af dem har 21 haft brand i plantedele eller haveaffald, 13 personskader, 11 brand i bygning eller hegn og 2 brand i bil. - I 2 tilfælde skyldtes skader og ulykker fejl ved ukrudtsbrænderen. I 10 tilfælde var årsagen forkert brug og 29 angav manglende opmærksomhed ved brug af ukrudtsbrænderen som årsagen. Autogården Reberbanen 61 MARSTAL anbefaler sig med alle former for reparationer af biler og traktorer. PLADEARBEJDE udføres hurtigt og omhyggeligt. ANDERS HANSEN Tlf Taksigelser Hjertelig tak for venlig deltagelse og de mange smukke blomster ved vor far Peter Rud Madsens bisættelse. Christian og Christina Min kære søster, vor gode faster og moster Alma Silkjær er stille sovet ind, Ærøskøbing, den 11. april Familien Begravelsen finder sted fra Ærøskøbing Kirke torsdag den 18. april kl Vi har mistet vor kære mand, far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar Marius Larsen den 9. april 2013 HANDYMAN Vinko Murer-, snedker- og malerarbejde. Udskiftning af vandhaner, pakninger m.m. Rensning og reparation af facade, tag og tagrender. Efterisolering og anlægsarbejde. Reparation, afkalkning og udskiftning af toiletter. Ommelsvejen 10 Marstal Ingen opgave er for lille eller for stor. Ring og hør nærmere. AFGANG mandag-fredag GODS TIL ÆRØ kan indleveres på Rytterskoven 3, Svendborg. Vi afhenter på Syd- og Midtfyn. v/hans Albertsen Lille Risevej Ærøskøbing Hans: Dødsfald Vor kære faster og moster Martha Petersen er stille sovet ind, Søby d. 12. april 2013 Hans, Kirsten og Martin På familiens vegne Beth Der vil blive afholdt en mindehøjtidelighed i Rise Kirke fredag den 19. april kl I stedet for evt. blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, reg.nr konto mrk. Marius Larsen

9 TIRSDAG DEN 16. APRIL Blandede LEJ EN JUKEBOX Lev. opsat og afhentet 1.500,- Tlf FLYTTEBILER UDLEJES Tlf Massageterapeuten Anne Flindt Westh Tlf: massageterapeuten-marstal.dk Turneringskamp på Rise Stadion Lørdag d. 20. april Kl : Herre serie 3: RISE/MARSTAL - FAABORG...støt vore aktiviteter TURNERINGSKAMP PÅ MARSTAL STADION LØRDAG d. 20. april: Kl : Herre serie 2 - MIF/RSI-HØJBY Træningsstart Drenge og piger 4-7 år. Torsdag kl Hilsen: Thomas og Henning Der er stadig pladser på årets mikrofodboldskole den maj. Billetten købes på billetnet.dk. Læs mere på Skovløkkevej Årslev Kirkestræde 2-4 Marstal Sølvsponsorer 2012 RISEÆrø Maskiner & VVS A/S SPAREKASSE Grøn: 356C Blå: 286C - dit lokale pengeinstitut ERIK ERIKSEN Træskibsværft Mobil-tlf Hovedsponsorer 2012 Guldsponsorer / ÆRØ BYG ApS v/ Curt Skov DET ÆRØSKE OLIESELSKAB Fyringsolie/Diesel. Statoil smøreolie. Gratis benzinkort til Øboens tankstationer Turneringskamp på Ommel Stadion Lørdag d. 20. april: Kl : Serie 3 OMMEL BK - FC BIH SVENDBORG FRISØR Herre- og dame PENSIONISTPRISER Med og uden tidsbestilling Margit Nørby Smedegade Ærøskøbing Tlf v/ malermester Per Andersen GØR DIN KROP EN TJENESTE Kirkestræde Marstal Tlf Marstal Idrætsforening Sonjas Blomster Lilletorv Ærøskøbing ÅBNINGSTIDER: Hverdage.. kl Lørdage... kl Ærøholdet 2009 Nu er det 3 år siden, vi blev færdige som Sosuhjælper. Har du lyst til at gense dine klassekammerater, så er chancen her. Vi mødes på Restaurant Mumm lørdag den 27. april kl Vi glæder os til at se jer. Tilmelding senest mandag den 22. april. Else Marie, tlf Eva Marie, tlf RESTAURANT FRU B På havnen i Marstal -hvor der var en færge ERG ÅBENT HVER DAG - OGSÅ AFTEN Klassiske frokostretter f.eks.: Stjerneskud Æggekage FRISKFANGET FISK GODT KØD Dagens ret 69,- 49,- Refill Serveres mellem kl Check menuen på: Kirkestræde 15 Marstal BØRNEBUFFET - også til voksne. Den Lille Café laver børnebuffet Torsdag d. 18. april fra kl Tag din familie med til en hyggelig aften med børnevenlige retter. Pris børn kr. 35,- (fra 1 år) Pris voksne kr. 75,- OBS! Lukket søndag den 21. april Bordbestilling nødvendlig Tlf Rengøring Privat/erhverv Træk JC-service.dk det fra i SKAT Tlf. Privat/erhverv JC service dk SØBY LOKALRÅD INVITERER TIL ÅRSMØDE TORSDAG DEN 18. APRIL KL PÅ ÆRØ LANDSBYSKOLE Dagsorden ifølge vedtægterne Med venlig hilsen Bestyrelsen i Søby Lokalråd. mail: Hundtofte Fjerkræ Vi kommer til Ærø lørdag d. 20. april med 18 ugers Isa Brown hønekyllinger. Næste tur midt i juni. Ring og bestil. Leif Larsen, Stenstrup Tlf Det Radikale Venstre - Ærø afholder Generalforsamling tirsdag d. 23. april kl på Rådhuset, Statene. Vi indleder med en præsentation af Det Radiale Venstres program. Hertil er ALLE velkomne. ÅBNINGSTIDER I APRIL: Fredag kl Lørdag kl St. Bededag spiller Yuki kl Ord. Generalforsamling i Ærøskøbing Håndværkerforening afholdes Tirs. d. 30. april 2013 kl på Restaurant Mumm, Ærøskøbing. Dagsorden ifølge vedtægterne. På bestyrelsens vegne Johan Røhling Automobiler Suzuki Wagon med træk årgang 1999, km , synet december Sælges for kr ,-. Tlf Ejendomme Charmerende by-ejendom med 2 separate lejemål, begge i et plan, den ene lejlighed er ledig for køber.beliggende Kongensgade 53, Marstal. Kontantpris kr ,-. Ring og hør nærmere: Tlf Personlige Ven søges og savnes af stille, rolig og seriøs naturlig pige på 55 år med respekt der hvor vi er nu i livet. Billetmrk. 21B Bemærk! Angående annoncer under»billet mrk.» Sådan svarer du på en annonce under»billet mrk.«: Skriv et brev til Ærø Ugeavis, Møllevejen 33 A, 5960 Marstal Uden på kuverten skriver du nummeret på det billet mrk., du ønsker at svare på. Du kan også sende en mail med et vedhæftet worddokument hvor du under emne skriver billet mrk. til: Vi sender dit brev eller mail uåbnet videre til annoncøren. Vær venligst opmærksom på, at vi her på Ærø Ugeavis ikke har andre oplysninger end dem, der er anført i annoncen. Lejligheder Hus udlejes i Ærøskøbing Velholdt, dejligt hus i Nørregade med perfekt beliggenhed og havudsigt udlejes. Kr ,- pr. mdr. + forbrug. Tlf Lille hyggeligt hus til leje i Søby 85 m 2 i 2 plan. Lille, overskuelig have, dejlig terrasse og carport. Peter Tlf Ældre hus til leje Alleen 20, Søby. Ældre hus med have, husleje 3.500,- kr. + forbrug. Husdyr tilladt. Tlf (bedst aften) Lejlighed i Søby 112 m 2 lejlighed er ledig. Leje kr ,- + forbrug. Der må ikke holdes husdyr i lejligheden. Information: Niels Nøttrup tlf SØBY ERHVERVSFORENING Ærøskøbing Velbeliggende mindre rækkehus udlejes i parklignende område med grøn natur, solterrasse, tæt ved havn og indkøb. Tlf Hus til leje Nørregade 10, Marstal. Tlf Ærøskøbing Lejlighed 70 m 2 med udsigt over Ærøskøbing Havn. Loftlejlighed med skråvægge. Leje kr ,- + forbrug. Ole Sækmose Tlf Hus udlejes 90 m 2. Billig husleje. Flemming Skov Tlf vær. lejlighed udlejes i Marstal 120 m 2, velegnet til 3 studerende. Flemming Skov Tlf Køb og salg Sælges 2 stk. mørkebrune 2-pers. lædersofaer sælges, evt. enkeltvis. Tlf Sælges Våbenskab og AYA Huntersgun 12/70 side by side med diverse tilbehør. Pris ide kr ,-. Tlf BØGER Stort bibliotek sælges p.g.a. pladsmangel. Enhedspriser kr. 2,- 5,- og 10,-. Alle i god stand. Fredag til søndag kl VESTERLØKKE 3 Tlf for yderligere oplysninger. FLINTHOLMGÅRD Leby Landevej 7 Gården, møbler og småting KARTOFLER SÆLGES torsdag og fredag fra kl KUN I LIGE UGER H.A. BUHL mobil Aut. El - inst. Jack Hansen tlf

10 10 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 BTU-FONDEN Til alle unge med tilknytning til Tranderup, Bregninge, Skovby og Leby-området, der enten er i gang med eller starter uddannelse/elev/lærling, har mulighed for at få et engangsbeløb fra BTU-FON- DEN. Send os et par linier med oplysning om, hvad du er igang med senest den 1. maj BTU-FONDEN v/peter Harald Jørgensen Tranderupgade 26, 5970 Ærøskøbing Tlf Malermester Jan Petersen Dortheadalsvej Marstal Sprøjtespartel - spartelanlæg Udendørs facademaling Opsætning af væv Tapetarbejde Uforpligtende tilbud Udlejning af lift Tlf SALG AF DYRUPS KVALITETSPRODUKTER NYT NYT NYT Prøvemedlem i 2 måneder Pris kr. 500,- Tilbuddet inkluderer: 6 lektioner ved PRO-træner, matcher for nybegyndere, frit spil på Korthulsbanen, adgang til alle klubfaciliteter, gratis lån af udstyr. Hvis du er blandt de første 10, der efter prøvemedlemskabet melder dig ind i Ærø Golf Klub, deltager du i lodtrækningen om et begynder-golfsæt. Tilmelding eller yderligere oplysninger på telefon nr (hverdage kl.10-14). Ærø Tandklinik Tandlæge Norbert Froning Dr.med.dent Sluttergyden 4, 5970 Ærøskøbing TELEFON Hel- og delproteser samt reparationer udføres i samarbejde med dansk dentallaboratorium. LEJ EN CONTAINER! Kommuner - virksomheder - håndværksmestre - private KURT HANSEN ENTREPRENØR- OG VOGNMANDSKØRSEL Dunkærgade Ærøskøbing TLF. * LOKAL INDKØBSFORENING Der er mange fordele ved Ærø Olie Egen tankbil på Ærø. Daglig udkørsel af olie også i weekenden, hvis situationen skulle opstå. Chauffører med stort lokalkendskab. Stor lagerkapacitet altid ltr., Fyringsolie, ltr. Landbrugsdiesel og ltr. Transportdiesel på lager. Ærø Olies leverandør OK er et 100% danskejet olieselskab. Ærø Olies bestyrelse er geografisk fordelt på hele Ærø. Kort sagt Ærøs bedste alternativ til de multinationale giganter. Ring og gør en god handel med Ærøboernes sikre olieleverandør i over 60 år. Tlf for personlig betjening Vitsø Kunstskole FOREDRAG Torsdag den 18. april kl foredrag med Klaus Loehr-Petersen»Hvorfor biodynamiske fødevarer, er økologiske ikke gode nok?«foredrag og dialog om forskelle og lighederne mellem økologisk og biodynamisk dyrkning. Tilmelding: Tlf Entré kr. 50,- En vikar til en stilling som handicap hjælper søges Jeg hedder Mette Barslund Pedersen og jeg er lam fra halsen og ned, men hjernen fejler ingenting. Jeg har en hjælperordning bestående af fire hjælpere, der arbejder i 15 timer ad gangen. Jeg mangler 1 vikar når mine faste hjælpere ønsker en fridag, eller skal afholde ferie. Du kan ikke leve af det, så er du evt. studerende, hjemmegående eller pensionist, og kunne du tænke dig at tjene lidt ekstra. Jeg har følgende krav: Man skal have kørekort og kunne køre udenfor øen. Man skal spise frokost og aftensmad sammen med mig, det står en frit for om man vil spise sin egen mad. Var det noget for dig, kan du ringe på telefon nummer eller du kan skrive på min mail: Du vil blive oplært af mine hjælpere. Jeg har alle moderne hjælpemidler. Venlig hilsen METTE BARSLUND PEDERSEN Baggårde 16, lejlighed 2, 5970 Ærøskøbing. kan benyttes til annonceindlevering MULTI MARATHON PÅ ÆRØ Støt op om Ærø s største motionsløb og vær med til at»holde«det i gang.. LØRDAG D. 11. MAJ 2013 Start ved Ærøhallen: kl marathon 42,2 km pris 200 kr. incl. guldmedalje kl /4 marathon 31,6 km pris 175 kr. incl. sølvmedalje kl /2 marathon 21,1 km pris 150 kr. incl. bronzemedalje kl /4 marathon 10,5 km pris 100 kr. kl /10 marathon 4,2 km pris 75 kr. kl /100 marathon 0,4 km pris 50 kr. Opvarmning 15 minutter før start. Tilmelding via senest 1. maj. Ved eftertilmelding på dagen 30 kr. i gebyr. Løbe nr. udleveres fra kl Mød op i god tid. Et rigtigt motionsløb for hele familien store som små. VUC s musikhold spiller ved Ærøhallen, hvor der kan købes øl og sodavand Der trækkes lod om mange flotte sponsorgaver. Få yderligere information på Hovedsponsorer: Løbssponsorer: SØBY VÆRFT A/S RISE SPAREKASSE Støttesponsor: Velkommen til 1. MAJ-FEST Vi mødes til 1. Maj-Fest 2013 i anlægget ved Ærøskøbing Havn med følgende talere: Minna Henriksen SF byrådsmedlem i Ærø Kommune Jørgen Otto Jørgensen Soc. byrådsmedlem i Ærø Kommune Henrik Dam Kristensen Transportminister Socialdemokratiet Vær med til en dejlig familiedag med god musik, sang, underholdning og taler. Se annonce i næste uge. Vibeke Syppli Enrum Enhedslisten Kandidat: Region og Folketing

11 TIRSDAG DEN 16. APRIL AOF - Ærø Aftenskole v/ skoleleder Jørgen Roos, Teglgade 2, tlf eller Telefontid tirsdag til torsdag kl Arrebo Ærøskøbing Mandag-Torsdag kl Fredag-lørdag kl Søndag kl Kulturladen på Ærø indbyder til Årets Kortræf Tirsdag d. 23. april kl Det bliver atter en storslået aften, hvor Ærøs 5 kor igen samles i Kulturladen. Der var sidste år ca. 75 kormedlemmer og taget løftede sig flere gange. Ærøkoret under ledelse af Karsten Hermansen Øhavskoret under ledelse af Gitte Jørgensen Rytmisk Kor under ledelse af Henrik Harder Søbykoret under ledelse af Paul Nedergaard De småborgerlige under ledelse af Erik B. Kromann som på skift står for aftenens kor-oplevelser med et varieret program for alle der nyder at lytte til og synge med på dejlige sange. Kom til en herlig aften og tag hele nabolaget med. Baren er åben og der kan købes øl og vin. Entre kr. 50,- incl. kaffe. Sogne liv Aktiviteter og begivenheder Nyt fra Ærø Menighedsråd Marstal Filmaften:»Klassen«(se kirkeblad) Marstal Konfirmandstue mandag d. 22. april kl Alle er velkomne Koncert i Marstal Kirke Torsdag den 18. april kl INGER ALLAN, obo KARSTEN HERMANSEN, orgel Musik af Telemann, Carl Nielsen, Allan Petterson og Langlais. Fri entré - alle er meget velkomne! For øvrige arrangementer: Se Kirkebladet Lendas Grill er Havnen, Ærøskøbing Åbent ALLE DAGE fra kl Hele Året ANDELEN Søndergade 28 a Ærøskøbing TLF DENNE UGE: Tirsdag d. 16. april og ugen ud kl HUGH JACKMAN Tlf BAD BRAMSTEDT den 28. og 29. oktober Pris kr. 695,- + evt. færgebillet. Morgenkaffe kr. 35,- og frokost kr. 90,- kan bestilles. Hør nærmere om turen hos Lilly, Jagtvej 10, tlf Med venlig hilsen MARTSAL PENSIONISTFORENING CROWE RUSSELL 158 minutter Kr. 70,- ANNE HATHAWAY NÆSTE UGE: Tirsdag d. 23 april og ugen ud kl :»The Host«www.bio-andelen.dk Klik ind og se, hvad der sker på Andelen. Marstal Sejlklub Marstal Sejlklubs roafdeling Åbent Hus LØRDAG d. 20. april kl Romotion er god motion! Få lidt mere ro i tilværelsen. Vi holder Åbent Hus i vores lokale ved Sejlklubben i Marstal. Alle er velkommen - unge og ældre. Kom og se hvad vi har at byde på! Hilsen ROUDVALGET Hele Året MARSTAL PENSIONISTFORENING s årlige udflugt går 2 dage til Cykelhandleren gir dig service... Kig ind og se hans go e tilbud KILDEMOES CYKLER YAMAHA KNALLERTER HENTER OG BRINGER! Åbningstider: Mand.-fred..... kl Lørdag kl Søndag LUKKET TANK BENZIN DØGNET RUNDT blyfri FYRINGSOLIE EFTER LUKKETID PÅ AUTOMAT MED Dankort - 50 kr. og 100 kr. sedler Køb din cykel hos: NØRREMARK CYKELFORRETNING PETER THYGESEN Møllevejen 77 Marstal Tlf Møllevejen Marstal Tlf Fax SØNDAGS-SPIL Søndag d. 21. april kl i RISE MINIHAL Der spilles om: 15 x OKSEFARS 15 x 2 SVINEMØRBRADE (FERSK) 15 x 1 KS. ØL ROYAL Ekstra-nr.: 2 x GAVEKORT Pulje 13: Kr ,- PULJE-BANKO 8 x AMRK. LOTTERI 21 SPIL CHANCEN Kortsalget åbner kl i MIFs klubhus kl d. 23. april Ærø Landkøkken v/anne Lund Tlf TIRSDAGS-SPIL Vel mødt! 15 x SKINKEMEDISTER - den gode 15 x GAVEKORT à 75 kr. 15 x GAVEKORT à 100 kr. EKSTRA-NR. 2 x SLAGTERPAKKER OLE s TAXI Kortpris 9, inden kl Marstal Idrætsforening FORPAGTER SØGES TIL SØBY CAMPING Bestyrer/pladschef til sæsonen Alle henvendelser behandles fortroligt. For yderligere information kontakt: Janus Hansen på tlf Skal Ærøskøbing være uden vægter til sommer? Nej vel! Henvend dig omgående og lad os tale om et spændende»job«. Karen Margrethe Fabricius, Ærø Bymuseum, tlf Carl Jørgen Heide, Ærø Turist- og Erhvervsforening tlf Udendørs Træningsstart for 5 til 12 årige Tirsdag d. 16. april kl ved Arrebohallen Har du ikke prøvet det så mød op Se endvidere vores hjemmeside Med venlig hilsen Lars og Martin ÆRØ VINDUESPOLERING Franz Kirchgasser Tlf

12 12 TIRSDAG DEN 16. APRIL 2013 G d kunder Gode kunder d ffortjener ortjener tjener gode d tilbud lbud Spar 8,- 22,- 3 stk. Træstammer Delikatessen: 3 stk. Napoleonshatte / Nøddehorn Jordbærtærte ¼ Guld Danbo ost Spar 10,50 Pr. ½ kg. 22,- 39,- Spar 13,- 29,- VER SMAG H N E L I T T E G O N R A VORES SLAGTER H Ossobuco Ossob uco Marinerett Grill Raket Marinere Svinefilet Svinefi filet Begrænset Begrænse et parti Pr. ½ kg Pr. ½ kg Pr. ½ kg 30,- 49 ÅBNINGSTIDER ÅBNINGS STIDER Mandag - Fredag kl Lørdag - Søndag kl Bageren åbner all alle le dage kl. 700 Dansk O Oksekød ksekød 95 19,00 Roastbeef Roast tbeef 00 Tilbudene gælder fra onsdag d. 17/ til og med lørdag d. 20/ ages forbehold for trykfejl, manglende leverancer, Der tages afgiftsændringer samt udsolgte varer. 16/13 Marstal Tlf ov over ver 70 parkeringspladser ser lige ved døren!

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl

Krejbjerg Nyt. Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober Det er i år fredag, den 29. november kl Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Oktober 2013 Fællesspisning Fredag, den 25. oktober er der fællesspisning i forsamlingshuset kl. 18.30. Kortklubben som består af Kirsten Hundahl,

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2014

for Lyne Sogn Januar 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2014 Indhold: * Lyne kirke: Sang * Borgerforening: Generalforsamling * Vennekredsen: Sang & Musik * Familie & Fritid: Køkkenfri

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014

Agdrup Posten. Kolonihaveforeningen Agdrupparken. Blad nr. 1 April 2014 Agdrup Posten Kolonihaveforeningen Agdrupparken Blad nr. 1 April 2014 OBS! Der tages Agdrup forbehold Posten for trykfejl! Oplag 100 stk. Kontorets åbningstid Se aktivitetskalenderen Hjemmeside www.agdrupparken.dk

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyt fra Aktivitetshuset

Nyt fra Aktivitetshuset Fælles for alle: Cafe Priser pr. 1. januar 2014 Cafeen er åben alle dage kl. 11.30-12.30 Smørrebrød 13,00 Øl incl. pant 12,00 Vand incl. pant 14,00 Rødvin 25,00 Hvidvin 25,00 Smørrebrød skal bestilles

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014

PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 PROGRAM FOR SÆSONEN 2013/2014 Evt. ændringer forbeholdes. Alle arrangementer er kun for foreningens medlemmer. Køge Borger- og Haandværkerforening Stiftet 24. januar 1847 Kontaktpersoner : Formand : Murermester

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN HVEM HVAD HVOR I AFDELING 6 SIRIUSPARKEN VELKOMMEN: Når man som nyindflytter står med et spørgsmål af praktisk karakter vedrørende afdelingen, eller man som gammel beboer har glemt hvordan var det nu det

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Harboøre Omsorgscenter udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. november 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN november 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. november 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej

AKTIVITETSKALENDER. for Lyne Sogn April 2014. På Østervejrupvej Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2014 På Østervejrupvej Indhold: * Bypedeller: * Energimesse: * Familie & Fritid: Konstitueret * Informationsmøde i Lyne

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2015

HK Senior Djursland Program 2015 HK Senior Djursland Program 2015 Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2014: Formand: Hanna Rasmussen, tlf. 86321620 Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 Sekretær: John Ole Rasmussen,

Læs mere

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN ALLE FORTJENER ET GODT HJEM Stengårdsvej er et godt sted at bo. Siden opførelsen i 70 erne har vi hos Ungdomsbo været stolte

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 3. juni 7. juni 2014 2 Tirsdag 3. juni 2014 Kl. 17:30 Ungdomsfodbold U8 drenge fodboldturnering (5 mands) Kl. 19:00 Oldboys fodbold SVIF Viborg Nørremarken Kl. 19:30

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2015 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

rids i at nedbryde den gamle kro og sælge noget af grunden til Vejen Kommune, for at Lokalrådet kunne etablere et By-Torv

rids i at nedbryde den gamle kro og sælge noget af grunden til Vejen Kommune, for at Lokalrådet kunne etablere et By-Torv Kirkecafé med spørgehjørnet Tirsdag d. 12. april kl. 14.00 Af Jørgen Pedersen. Laurids Schelde modtog Forskønnelses-/Initiativprisen året 2015. Laurids Schelde var ejer af den tidligere kro i Andst, som

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet

Riis Friplejehjem. Lev livet hele livet Riis Friplejehjem Lev livet hele livet 1 Indhold Et trygt hjem sammen med hinanden lev livet hele livet Aktiviteter en hverdag med aktiviteter og samvær Hjemligt duften af mad lejligheder med udsigt til

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

- Flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og surt. - Ris a la mande med kirsebærsovs.

- Flæskesteg med brune og hvide kartofler, rødkål og surt. - Ris a la mande med kirsebærsovs. November 2008 www.krejbjerg.dk Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn Julefællesspisning Fredag 5. december kl. 19.00 Menuen er traditionen tro følgende: - Flæskesteg med brune og hvide kartofler,

Læs mere

Velkommen til Pilehavehus

Velkommen til Pilehavehus Velkommen til Pilehavehus Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til dit nye hjem i Pilehavehus. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. Pilehavehus ligger i den nordlige del af

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Juli 2013 Søndag den 14. juli kl. 13.30 - Bueskydning - Øxenhaverne 3, Grønderup, 5600 Fåborg Her kan I alle få lejlighed til at prøve bueskydningens kunst. Hanne har arrangeret en eftermiddag, som foregår

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE

Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE Nyt fra AKTIVITETSHUSET HOLLUF PILE Hjulets Kvarter 119, HOLLUF PILE Nyhedsbrev Forår 2016.vi har måske et tilbud til dig, som det er svært at sige nej til! Røde Kors Cafe Square dance Modelteater På hyggelig

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE

RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING PRISLISTE RadioAlfaSydfyn.dk RADIOANNONCERING VELKOMMEN Radio Diablo og Radio Alfa Sydfyn er hele det sydfynske områdes populære, kommercielle radiostationer. Vi sender til hele Sydfyn med to forskellige radiostationer,

Læs mere

Aktiviteter og arrangementer

Aktiviteter og arrangementer Det er forår og derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil udkomme hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken, nyt fra Den Sociale Vicevært, Informationer fra Ejendomskontoret,

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116

Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 Horsensegnens lærerpensionister Kreds 110 og 116 PROGRAM Forår 2016 Et foredrag om livet som kvindelig politibetjent. En verden hvor kvinderne først kom i uniform og blev betragtet og behandlet som ligeværdige

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Ferielandet Danmark - camping

Ferielandet Danmark - camping Ferielandet Danmark - camping I skal nu udforske Danmark med campingbriller på. 3 familier eller venner skal på camping, og I skal finde ud af hvorhen, og så skal I også arrangere turen. De har hver især

Læs mere

Hold din næste fest eller aktivitet i Andst hallen / Andst borger og aktivitetscenter

Hold din næste fest eller aktivitet i Andst hallen / Andst borger og aktivitetscenter Kroen bliver snart fjernet fra overfladen. Ejeren Laurids Schelde har besluttet at nedrive bygningen og gøre plads til 3 nye boliger. Om alt går vel køber Vejen kommune hjørnegrunden og stiller den til

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND LIV OG LEDSAGELSE Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter som udbydes af Psykiatri og Handicap,

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ

SØNDAG D. 21. MAJ FREDAG D. 19. MAJ LØRDAG D. 20. MAJ FREDAG D. 19. MAJ SØNDAG D. 21. MAJ Kl. 14.00 17.00: Kl. 15.00 19.00: Dansens dag Spisebilletter til gris sælges fra kl. 16.00 I løbet af søndagen får vi besøg af Haderslev Kommunes Sundhedsbus, Skibelund

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219

FESTUGE 23. Vinkel Stadion Vinkelvej 219 FESTUGE 23 Vinkel Stadion Vinkelvej 219 5. juni 9. juni 2012 2 Tirsdag 5. juni (Grundlovsdag) Kl.14:30 SVIF motionsløb Der er start fra Vinkel Stadion. Rute på ca. 7 km. Rute på ca. 4 km. (børneløb) Deltagerprisen:

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere