HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR?"

Transkript

1 HVAD BETYDER DE ÆNDREDE JORDHÅNDTERINGSREGLER I PRAKSIS FOR BYGHERRE OG ENTREPRENØR? Cand.scient. Morten Kjærgaard GEO ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET marts 2008

2

3 DET NYE REGELSÆT Med ikrafttræden 1. januar 2008 sker der væsentlige ændringer i reglerne for jordhåndtering. Grundlaget for ændringerne er dels den nye jordflytningsbekendtgørelse, men indirekte også de nye regler for områdeklassificering som, i henhold til jordforureningsloven, trådte i kraft 1. januar 2008: Jordflytningsbekendtgørelsen gældende (Bekendtgørelse nr af 12. december 2007) Jordforureningsloven (Lov nr. 507 af 7. juni 2006). Ændrede vejledende kriterier for sum og fraktioner af kulbrinter, dvs. jord-, grundvands- og luftkvalitetskriterier (Brev fra Miljøstyrelsen til samtlige kommuner og regioner, 7. januar 2008) Bemærk, at der 12. december 2007 kom en ny jordflytningsbekendtgørelse som erstatning for en tidligere jordflytningsbekendtgørelse, som endnu ikke var trådt i kraft. I forhold til den tidligere bekendtgørelse er der dog kun mindre tekniske ændringer. Med jordflytningsbekendtgørelsen indføres en ny metode for analyse af kulbrinter. Som følge af skift i analysemetode har Miljøstyrelsen også udsendt nye jord-, grundvands- og luftkvalitetskriterier. De ændrede kriterier er alene en følge af den ændrede analysemetode og ikke udtryk for en ny vurdering af risici. Den nye metode er dog ikke implementeret, flere laboratorier kan endnu ikke udføre analyserne og er heller ikke akkrediteret hertil. Endvidere er modtageanlæggenes godkendelser tilpasset den gamle analysemetode. Foreløbigt vil man (bygherre og entreprenør) derfor generelt ikke kunne honorere de nye krav til analysemetoder og de tilhørende ændrede kriterier. Det må derfor forventes, at de gamle analysemetoder vil blive benyttet i lang tid fremover, i hvert fald indtil modtageanlæggene får revideret deres godkendelser, eller at der vil blive benyttet uautoriserede omregningsformler mellem de to sæt kriterier. I skrivende stund har ændringerne af jordhåndteringsreglerne kun været gældende i ca. 14 dage. Mange steder er praksis for jordhåndteringer endnu ikke blevet ændret. De fleste kommuner har ikke færdiggjort områdeklassificeringen, og udpegning af analysefrie områder (beskrives efterfølgende) er vist endnu ikke gennemført i nogen kommune endnu. Endnu er det derfor for tidligt at udtale sig om, hvordan reglerne fungerer i praksis. I det følgende beskrives derfor alene mine forventninger til ændringernes betydning for bygherre og entreprenør. I foredraget på Vintermødet i Vingsted, inddrages de seneste erfaringer. OMRÅDEKLASSIFICERING OG KORTLÆGNING Fremover vil færre arealer være kortlagt. Til gengæld vil mange være omfattet af den generelle områdeklassificering. Lettere forurenede arealer kan ligge uden for områdeklassificeringen. Generelt vil bygherre/entreprenør fremover have sværere ved at få overblik over et areals forureningsstatus og dermed til de krav, der stilles til eventuel jordhåndtering.

4 Kortlægning Pr. 1. januar 2007 trådte flere ændringer af jordforureningsloven i kraft. Herunder blev kortlægningsniveauerne for forurenet jord hævet, så arealer med lettere forurenet jord ikke længere skal kortlægges. Færre grunde vil således være kortlagt fremover. Områdeklassificering Generelt vil alle byzoner blive områdeklassificeret, og dermed klassificeret som lettere forurenede. Den enkelte kommune har dog mulighed for (efter konkret vurdering) at reducere det klassificerede område eller at inddrage områder uden for byzonen i områdeklassificeringen. Mange kommuner har endnu ikke færdiggjort områdeklassificeringen, og i øjeblikket har vistnok ingen kommuner offentliggjort analysefrie områder. Ovenstående viser, at beliggenheden af et areal i byzonen ikke i sig selv medfører en entydig status for, hvilke jordhåndteringsregler der er gældende for arealet. De enkelte kommuners mulighed for/evne til at fremlægge arealernes status i forbindelse med områdeklassificeringen har således væsentlig betydning for bygherre/entreprenør. Lettere forurenede arealer Der vil endvidere eksistere en række arealer, som er lettere forurenede, men som ikke er områdeklassificerede og naturligvis heller ikke kortlagte, da kun stærkere forurene arealer vil være kortlagt fremover. Jord fra lettere forurenede arealer kan ikke håndteres frit. Jordtransporten skal anmeldes til kommunen, og jorden skal bortskaffes til en godkendt modtager. Der er findes ikke nogen central registrering af disse lettere forurenede arealer. Her vil bygherre eller entreprenør være henvist til kommunens sagsarkiv for det konkrete areal. Hvis man, i forbindelse med en jordflytning, vil være sikker på, at et areal ikke tidligere er erkendt lettere forurenet, vil bygherre/entreprenør således være henvist til direkte kontakt til kommunen vedrørende det konkrete areal. Dette kræver mere arbejde, og især mere tid, end det gør at undersøge, fx via internettet, om lokaliteten er kortlagt. ANMELDELSE AF JORDFLYTNING Hvilke jordflytninger skal anmeldes? Der skal ske anmeldelse ved jordflytninger: Af al forurenet jord bort fra en ejendom. Bort fra en kortlagt ejendom. Bort fra en kortlagt del af en ejendom. Bort fra et areal, der anvendes som offentlig vej. Bort fra et godkendt modtageanlæg fra jord (gældende pr ). Bort fra en ejendom, der er områdeklassificeret (gældende pr ). Fremover skal der således anmeldes langt flere jordflytninger end tidligere.

5 Hvordan skal jordflytninger anmeldes? Jordflytninger skal anmeldes på et skema, som vil blive udarbejdet af kommunen. Indledningsvis vil den enkelte kommune udarbejde et skema til anmeldelse, men der er planer om, at kommunerne skal have udarbejdet et fælles skema, som skal benyttes på landsplan. Dette vil naturligvis være en lettelse for bygherre/entreprenør. Der er endvidere planer om at udarbejde et fælleskommunalt system til EDB-anmeldelse af jordhåndtering. Dette vil naturligvis være optimalt for anmelderen. Flere kommuner har allerede nu mulighed for EDB-anmeldelse. Hvornår kan jorden flyttes? Som tidligere gælder generelt, at jorden kan flyttes 4 uger efter at kommunen har modtaget en fyldestgørende anmeldelse, eller når kommunen har godkendt jordtransporten. For forurenet jord, eller forventet forurenet jord, som flyttes fra ikke kortlagte arealer (dvs. klassificerede områder, offentlige veje, modtageanlæg eller lettere forurenede arealer, som ikke er kortlagte) til et modtageanlæg, som er godkendt til at modtage den relevante jord, kan jorden imidlertid flyttes umiddelbart efter anmeldelsen. For bygherre/entreprenør er denne straksanmeldelse en væsentlig forbedring, idet tidsfaktoren oftest er af største betydning. Én samlet anmeldelse En virksomhed, som, i forbindelse med ledningsarbejder eller fra godkendt modtageanlæg, udfører mange jordflytninger til ét bestemmelsessted, kan anmelde flere forventede jordflytninger samlet inden for en periode på højst et år. I de fleste tilfælde er dette en væsentlig lettelse for en virksomhed, som udfører ledningsarbejde. JORDPRØVETAGNING OG ANALYSER Jordkategorisering Alt efter forureningsgrad inddeles jorden i kategorier. Hvor opdelingen af jord i forureningskategorier tidligere har været lokalt eller egnsmæssigt bestemt, indføres der nu en landsdækkende kategorisering. For en del stoffer er der fastlagt grænser for kategori 1-jord og for kategori 2-jord. Kategori 1 vil i de fleste sammenhænge blive opfattet som uforurenet og kan generelt anvendes frit, der kan dog være specielle krav til jord, som ønskes placeret i særligt sårbare områder. Kategori 2 svarer til lettere forurenet jord. Jord som er mere forurenet end kategori 2, samt jord som indeholder forureningskomponenter, der ikke er angivet i jordflytningsbekendtgørelsens liste (fx totalkulbrinter der er en af de mest almindelige forureningskomponenter), kan ikke henføres til kategori 1 og 2. Den enkelte kommune fastlægger selv, hvordan sådan jord skal kategoriseres.

6 Selv om der i bekendtgørelsen er lagt op til, at kategoriseringen skal gøres ensartet på landsplan, ser det desværre ud til, at undtagelsesmulighederne medfører, at der alligevel kan blive store forskelle i kategoriseringen. Nogle kommuner vil formentlig opdele den stærkere forurenede jord i flere kategorier, og nogle kommuner vil muligvis opdele kategori 1 i undergrupper, med begrundelse i at der kan være specielle krav til særligt sårbare områder. Desuden er det muligt, at de enkelte kommuner vil benytte forskellige grænseværdier for de forureningskomponenter, som ikke er angivet i jordflytningsbekendtgørelsens liste. Der har hidtil været så store lokale forskelle i opdelingen i forureningskategorier, at det krævedes specifikt lokalkendskab at anmeldte jordtransporten. Dette krav vil muligvis fortsat gælde. Miljøstyrelsen har tilkendegivet, at man arbejder med at fastsætte grænseværdier (til kategoriseringen) for kulbrintesammensætninger og visse enkeltkomponenter, og håber at der kan fastsættes værdier, som også kan anvendes i forbindelse med en revision af genanvendelsesvejledningen. En kobling af de grænseværdier, som anvendes til kategorisering med grænseværdier i en kommende genanvendelsesvejledning, kan være medvirkende til en væsentlig ensretning af kategoriseringsniveauerne på landsplan. Analysefrekvens Anmeldelse af en jordhåndtering skal, med mindre jorden stammer fra et område, som kommunen har undtaget fra analyser, være ledsaget af analyseresultater af fyldjord (jord som har været opgravet og er genudlagt) og overfladejord (muldlag og muldholdig jord). Jordvoluminer med højere forureningskoncentrationer end den omgivende jord (hot-spots) skal afgrænses med prøver såvel horisontalt som vertikalt. I jordflytningsbekendtgørelsen er der fastlagt generelle regler for, hvor mange prøver der skal analyseres i forbindelse med jordhåndtering. Efter at eventuelle hot-spots er afgrænset og bortgravet, skal der udtages en blandeprøve til analyse for hver 120 ton fra fyld/overjord i klassificerede områder og offentlige vejanlæg, hvis jorden skal bortskaffes som kategori 2 jord (lettere forurenet jord). Ønskes jorden nedklassificeret til kategori 1 jord (ren jord), skal der analyseres én jordprøve pr. 30 ton. For kortlagte områder er prøvetagningsomfanget også én prøve pr. 30 ton fra fyld/overjord. Generelt er der ikke krav om analyser af intaktjord. Dog skal intakt jord fra kortlagte arealer analyseres med mindst en prøve pr. 50 m 2 i den øverste del af de intakte aflejringer. Analyseresultaterne skal overholde kravene til kategori 1 jord, hvis den underliggende intakte jord skal kunne anses for uforurenet. Som et alternativ til de generelle regler kan man ud fra historik, analyser m.v. udarbejde en jordhåndteringsplan. Der er ingen konkrete krav til antal analyser i denne sammenhæng. Hvis kommunen på forhånd godkender den udarbejde jordhåndteringsplan, kan jorden bortskaffes i henhold til denne plan (uanset analyseantallet), hvilket i øvrigt også medfører den fordel for bygherre/entreprenør, at jorden kan flyttes straks efter anmeldelsen.

7 Prøvetagningsmetoder og analyseomfang er et af de områder, hvor der hidtil har været de største egnsmæssige forskelle. Dette hænger formentlig i det væsentlige sammen med, at der er store egnsmæssige forskelle i forureningsgrader. Jord fra større bycentre (specielt København) er generelt væsentligt kraftigere forureningspåvirket end jord fra mindre byer og landsbyer. For de fleste områder, specielt i Jylland og på Fyn, vil de nye generelle krav til analyser være langt mere omfattende end de hidtidige krav. Dette vil naturligvis også medføre langt større omkostninger til prøvetagning og analyser end tidligere samt et øget tidsforbrug til gennemførelse af miljøundersøgelser. Det bliver spændende at se, hvor ofte der vil blive udarbejdet jordhåndteringsplaner som erstatning for anvendelse af de generelle regler, og hvor meget analyseprogrammet i jordhåndteringsplanerne vil afvige fra de generelle regler. Analyseparametre I Miljøstyrelsens orientering af 8. oktober 2007 til kommunerne om den ny jordflytningsbekendtgørelse findes en historiknøgle med angivelse af, hvilke parametre der som minimum bør analyseres for, alt efter hvilken potentielt forurenende aktivitet, der er tale om. Listen, som er udarbejdet på grundlag af foreliggende lister fra forskellige amter og kommuner, indeholder mange forurenende aktiviteter og er et godt grundlag for vurdering af nødvendige analyseparametre. Desværre er listen ikke med i jordflytningsbekendtgørelsen, som angiver, at bortset fra analyseparametre for diffus forurening samt veje, rabatjord m.v. (hvor der skal analyseres for totalkulbrinter, benz(a)pyren, PAH, Cd, Cu, Pb og Zn), så er det op til den enkelte kommune, hvilke parametre der skal analyseres for. Man kan altså ikke være sikker på, at der fremover vil blive anvendt mere ensartede analyseparmetre på landsplan. HAR VI FÅET EN SIMPLIFICERING AF JORDHÅNDTERINGSREGLERNE? De ændrede jordhåndteringsregler er lagt frem som en simplificering af de hidtidige jordhåndteringsregler. Men er det så blevet resultatet for bygherre og/eller entreprenør? Reglerne indeholder elementer, hvoraf nogle trækker den ene vej, andre den anden vej. Med til at gøre jordhåndteringen mere vanskelig er: Det er blevet mere kompliceret at klarlægge den forureningsmæssige status end et areal (kortlagt, områdeklassificeret eller lettere forurenet i et område uden for områdeklassificering) I størstedelen af Danmark bliver der tale om langt større analysefrekvens end hidtil (hvis de generelle regler anvendes), hvilket koster flere penge og kræver mere tid.

8 Med til at gøre jordhåndteringen mere simpel er: Indførelse af straksflytning Generelle (landsdækkende regler) for prøvetagning og analysefrekvens Landsdækkende EDB-anmeldelse af jordflytning (er endnu kun en intention) Formentlig tendens til hurtigere godkendelse af jordflytninger (hvor jorden ikke straksanmeldes) Mulighed for samlet anmeldelse i forbindelse med flere jordflytninger fx ved ledningsarbejder. I skrivende stund har ændringerne af jordhåndteringsreglerne kun været gældende i ca.14 dage. Mange steder er praksis for jordhåndteringer endnu ikke blevet ændret. De fleste kommuner har ikke færdiggjort områdeklassificeringen, og udpegning af analysefrie områder er vist endnu ikke gennemført i nogen kommune endnu. Endnu er det derfor for tidligt at udtale sig om, hvordan reglerne fungerer i praksis.

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord)

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/12 2007. Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Bilag 1 Udtagning af prøver Prøverne skal enten udtages på opgravningsstedet

Læs mere

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN

INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN INTENTIONER OG PRINCIPPER MED JORDFLYTNINGSBEKENDTGØRELSEN Funktionsleder, cand.pharm. Irene Edelgaard Miljøstyrelsen ATV JORD OG GRUNDVAND VINTERMØDE OM JORD- OG GRUNDVANDSFORURENING VINGSTEDCENTRET 4.

Læs mere

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune

Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune Regulativ for jordstyring i Nordfyns Kommune 1. Formål Regulativets formål er, at sikre at styring af forurenet jord i Nordfyns Kommune sker efter gældende regler. Samt at definere og udpege områder, hvor

Læs mere

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering,

Jordflytning. 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, Jordflytning flytning Jordflytning 1. januar 2008 trådte nye regler om jordflytning i kraft. Grunden til ændringen var indførelsen af områdeklassificering, som medførte en udvidelse af anmeldepligten ved

Læs mere

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune

Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Regulativ for anmeldelse og dokumentation af jordflytning i Høje- Taastrup Kommune Sags nr. 81346 Dokument nr. 1815136 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4.

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 2 1. FORMÅL. 2 2. LOVGRUNDLAG 3 3. GYLDIGHEDS- OG ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK

Regulativ for jord. Skive Kommune. Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Regulativ for jord Skive Kommune 2018 Skive det er RENT LIV SKIVE.DK Resume Dette regulativ er lavet med henblik på at forebygge forurening, ved at sikre at flytning og transport af forurenet og lettere

Læs mere

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune

Regulativ for jordstyring. af 28. juni Holstebro Kommune af 28. juni 2008 Holstebro Kommune Indholdsfortegnelse... 1 af 28. juni 2008... 1 Holstebro Kommune... 1 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 4 Anmeldelse af jordflytninger...

Læs mere

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER

JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER JORDSTYRING - UDKAST TIL NYE REGLER Cand.scient. Ulla Højsholt Miljøstyrelsen, Jord & Affald ATV MØDE JORDFORURENING 2007 SCHÆFFERGÅRDEN 14. Juni 2007 RESUMÉ Gennem jordstyringen kan myndighederne og

Læs mere

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord

Bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-783-00006 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1346 af 21/12/2011 BEK nr 874

Læs mere

Regulativ for jordstyring

Regulativ for jordstyring Regulativ for jordstyring Februar 2012 Regulativ for jordstyring i Nyborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Områder omfattet af områdeklassificeringen

Læs mere

Jordflytningsregulativ

Jordflytningsregulativ Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål 4 Gyldigheds- og anvendelsesområde 5 Gebyr 6 Klage 7 Straf 8 Ikrafttrædelse 9 Relevant lovgivning 10 Jordflytning 12 Grundejers pligter 13 Anmelders pligter 14

Læs mere

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Indholdsfortegnelse Generel del... 2 1 Formål... 2 1.1 Affaldshåndtering... 2 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Afdeling: Byg og Miljø Dato: MÅNED ÅÅÅÅ TEKNIK OG MILJØ Regulativ for områdeklassificering og jordstyring i Norddjurs Kommune Ændringer skrevet med rødt. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 -

Regulativ for flytning af overskudsjord. i Esbjerg Kommune. Regulativ gældende pr. 19.09.2012 - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune - 1 - Regulativ for flytning af overskudsjord i Esbjerg Kommune 1. Formål Formålet med regulativet er at sikre, at håndtering og flytning af overskudsjord

Læs mere

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ

Mariagerfjord Kommune. Jordregulativ Mariagerfjord Kommune Jordregulativ Indholdsfortegnelse JORDREGULATIV FOR MARIAGERFJORD KOMMUNE... 1 1 FORMÅL... 1 1.1 Affaldshåndtering... 1 1.2 Områdeklassificering og jordflytning... 1 2 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007.

Lovbekendtgørelse om forurenet jord nr. 282 af 22. marts 2007. Regulativ for Jordstyring I Halsnæs Kommune Januar 2008 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Anmeldelser af jordflytninger/anmeldepligt

Læs mere

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012

Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 REGULATIV for jord Regulativ for jord, Vejen Kommune Januar 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er: 1.1 at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og

Læs mere

DAKOFA seminar juni 2019

DAKOFA seminar juni 2019 DAKOFA seminar - 26. juni 2019 Den virkelige verden efter HP-14 reglerne er trådt i kraft Lars Baltzer Overgaard Projektchef, kemiingeniør Agenda Jordhåndtering efter HP14 reglerne trådte i kraft 1 Case

Læs mere

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg

Nyborg Kommune. Regulativ for jordflytning i Nyborg Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Nyborg Kommune Regulativ for jordflytning i Nyborg Kommune Februar 2008 Ref 07727085 J00004-4-KATN(4) Version 4 Dato 2008-01-21 Udarbejdet

Læs mere

Dato: 12. november 2007 J.nr.: (IKO)

Dato: 12. november 2007 J.nr.: (IKO) NOTAT Dato: 12. november 2007 J.nr.: 029799-421201 (IKO) Miljøkontrollen Ressourcebehov pr. 1. januar 2008 som følge af ny bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering

REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering REGULATIV FOR JORDSTYRING Forslag til revideret områdeklassificering Teknik & Miljø, september 2009 Udarbejdet af: Faxe Kommune Teknik & Miljø Frederiksvej 9 4690 Haslev Telefon: 5620 3000 www.faxekommune.dk

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune

Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Regulativ for områdeklassificering og jordflytning i Norddjurs Kommune Maj? 2010 Indholdsfortegnelse 1. Formål 1 2. Lovgrundlag 1 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 1 4. Anmeldelse af jordflytninger 1

Læs mere

Regulativ for jordflytning

Regulativ for jordflytning Regulativ for jordflytning Februar 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 4. Anmeldelse af jordflytninger 2 4.1 Anmeldelse af jord 3 4.2 4.3 Iværksættelse

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Københavns Kommune Teknik- og miljøforvaltningen Center for Miljø 2008 ARBEJDER DU MED JORD Forord Læsevejledning Graver du i jord Anmelder du jord Kører du

Læs mere

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx

Udkast til REGULATIV FOR JORD. Generel del. Gældende fra d. xxxxxx Udkast til REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. xxxxxx Generel del 1 Formål Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om kommunale ordninger for jord, der er affald At sikre, at jord bortskaffes

Læs mere

1 of 10. Regulativ for jordstyring

1 of 10. Regulativ for jordstyring 1 of 10 Regulativ for jordstyring Marts 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2 2. Lovgrundlag 2 3. Definitioner 2 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 2 5. Anmeldelse af jordflytninger 2 5.1 Anmeldelse

Læs mere

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018

MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 MILJØBESKYTTELSE VED HÅNDTERING AF OVERSKUDSJORD RISIKOBEREGNINGER/- VURDERINGER? 25 JANUAR 2018 Risikovurdering og udfordringer Principper for håndtering af overskudsjord Enhver, der flytter jord uden

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Udkast 17.1.2014. Silkeborg Kommune Region Midtjylland

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Udkast 17.1.2014. Silkeborg Kommune Region Midtjylland Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Udkast 17.1.2014 Silkeborg Kommune Region Midtjylland INDLEDNING: Formål: Formålet med udarbejdelse af retningslinjerne for håndtering

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder skema til brug herfor.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder skema til brug herfor. REGULATIV FOR JORD Generel del 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Tårnby

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg

Udgivelsesår 2014. Politisk godkendt. Udgiver. Sønderborg Kommune Vand & Jord Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Jordregulativ Resume Dette regulativ fastsætter reglerne for, hvordan borgere, grundejere samt virksomheder i hele Sønderborg Kommune skal håndtere jord, som er affald. Reglerne er lavet med henblik på

Læs mere

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE

REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE BILAG 1 TIL KMU 06.10.11 REGULATIV FOR JORDSTYRING FORSLAG TIL: REGULATIV FOR JORDSTYRING OG OMRÅDEKLASSIFICERING I VIBORG KOMMUNE Eksempler på jordflytninger i Viborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD

Læs mere

Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse

Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse Miljøstyrelsen Den. 8. oktober 2007 Orientering til kommunerne om ny jordflytningsbekendtgørelse 1. Indledning 1.1. Formål Orienteringen har til formål at hjælpe kommunerne med at tilrettelægge og håndhæve

Læs mere

Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening!

Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening! Kortlægning 2011 eller Sammenhæng i miljøforvaltningen det skal gi mening! Af Birgit Skånvad Jordforureningsloven 2011 ATV-møde d. 27/10 2011 Områdeklassificering Betydning af ændringerne vedr. lettere

Læs mere

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR

UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR Side 1 af 5 Tilbage Frem UDKAST TIL NYT JORDSTYRINGSREGULATIV - JORDREGULATIV FOR GRIBSKOV KOMMUNE PR. 01.01.11 Fristen for bemærkninger er d. 9. november 2010, til plan-byg@gribskov.dk Al jord der skal

Læs mere

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015

Miljøteknisk rapport. Sag: J M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro. Jordhåndteringsplan. Horsens, den 10. marts 2015 Miljøteknisk rapport Sag: J14.0898M2 Bakkegårdsvej 8, Allingåbro Jordhåndteringsplan Horsens, den 10. marts 2015 Rekvirent: Norddjurs Kommune Att. Søren Taastrup-Leth sptl@norddjurs.dk FRANCK GEOTEKNIK

Læs mere

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Områdeklassificering... 2 5. Analysefrie delområder...

Læs mere

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013

Helsingør Kommune. Regulativ for jordstyring. inklusive områdeklassificering. Januar 2008 Opdateret juni 2013 Regulativ for erhvervsaffald Helsingør Kommune - 2013 Helsingør Kommune Regulativ for jordstyring inklusive områdeklassificering Januar 2008 Opdateret juni 2013 Udarbejdet af: Helsingør Kommune Center

Læs mere

Anmeldelse - jordflytning 27/06/2019. Anmeldelse af jord. Jordflytningsbekendtgørelsen. BEK nr af 07/12/2015. Jord, affald eller farligt affald?

Anmeldelse - jordflytning 27/06/2019. Anmeldelse af jord. Jordflytningsbekendtgørelsen. BEK nr af 07/12/2015. Jord, affald eller farligt affald? Anmeldelse af jord Jord, affald eller farligt affald? Camilla Sulsbrück, NIRAS 26. JUNI 2016 Data stammer fra rapporten Kortlægning af jordstrømme Projekt for Miljøstyrelsen 2017 1 Anmeldelse - jordflytning

Læs mere

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015 JORDREGULATIV Horsens Kommune Gældende fra 26. marts 2015 Indholdsfortegnelse regulativ 1. Formål 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde 3. Definitioner 4. Affaldsproducentens pligter 5. Affaldstransportørens

Læs mere

Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune

Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune Regulativ for jordflytning i Odsherred Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Lovgrundlag 3. Gyldigheds- og anvendelsesområde 4. Anmeldelser af jordflytninger/anmeldepligt 5. Ikrafttrædelse Bilag A:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 8. Anmeldepligtige ejendomme udenfor områdeklassificeringen

Indholdsfortegnelse. 8. Anmeldepligtige ejendomme udenfor områdeklassificeringen Regulativ for jordflytning og områdeklassificering. Februar 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formål 3. Lovgrundlag 4. Gyldigheds- og anvendelsesområde 5. Jordflytninger 6. Områdeklassificering

Læs mere

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. 1. juni 2012 1 Formål m.v... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Registrering af udenlandske

Læs mere

Regulativ for jord for Gentofte Kommune

Regulativ for jord for Gentofte Kommune Regulativ for jord for Gentofte Kommune 2 Formål 1 Dette regulativ er udarbejdet i henhold til 19, stk. 2 i affaldsbekendtgørelsen, hvoraf det fremgår, at Gentofte Kommune skal vedtage et selvstændigt

Læs mere

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2

Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige krav og anbefalinger Version 2 Rådhusparken 2 2600 Glostrup Ledningsejere og deres entreprenører www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Jordhåndtering ifb. ledningsomlægninger ved Letbanen gennem Glostrup - Miljømæssige

Læs mere

Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune

Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune Orientering om ny jordflytningsbekendtgørelse og regulativ i Odder Kommune 1. Indledning 1.1. Formål Orienteringen drejer sig om reglerne i kommunens samlede jordflytningsregulativ om anmeldelse og dokumentation

Læs mere

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune.

Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Administration af dispensationer fra jordforureningslovens 52 i Bornholms Regionskommune. Baggrund. Lovgivning Lov om forurenet jord af 04/12 2009 (Jordforureningsloven) 52 fastsætter at: Tilførsel af

Læs mere

REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune

REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune REGULATIV FOR JORD Ballerup Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Indholdsfortegnelse REGULATIV FOR JORD... 1 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag... 3 4. Definitioner...

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Viborg Kommune Region Midtjylland April 2014 INDLEDNING: Formål: Formålet med udarbejdelse af retningslinjerne for håndtering

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 1. januar 2012

REGULATIV FOR JORD. Gældende fra d. 1. januar 2012 Gældende fra d. 1. januar 2012 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Lovgrundlag... 4 Definitioner... 4 Arealer omfattet af områdeklassificeringen... 4 Affaldsproducentens

Læs mere

Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet)

Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet) Lejre Kommunes samling af regulativer vedrørende anmeldelse af jordflytning (jordflytningsregulativet) 0. Indledning Dette regulativ er en samling af bestemmelser fastsat i medfør af lov om forurenet jord

Læs mere

Jordregulativ Juli 2012

Jordregulativ Juli 2012 Jordregulativ Juli 2012 Udgiver: Ikrafttræden: Titel: Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne 1. juli 2012 www.skidt.dk Jordregulativ Side 2 af 15 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Lovgrundlag... 5

Læs mere

NOTAT Dato

NOTAT Dato NOTAT Dato 10.04.2008 Regulativ om jordstyring i Nordfyns Kommune Sagens problematik hvad drejer det sig om (faktum) Ny lovgivning Den 1. januar 2008 trådte 50 a i Jordforureningsloven i kraft, hvorefter

Læs mere

Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40

Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40 Jordhåndteringsplan Solrød Kommune, TP40 Godkendt dato: Godkendt af: 11. juli 2014 Theis Vangsted Senest revideret dato: Senest revideret af: 11. juli 2014 Kasper Anias Møller Jordhåndteringsplan Den nye

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Jordregulativ for Brønderslev Kommune

Jordregulativ for Brønderslev Kommune Jordregulativ for Brønderslev Kommune Gældende fra den 16. oktober 2018 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 99 45 45 45 raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk 0 Indholdsfortegnelse Baggrund... 2

Læs mere

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende FORSLAG Kalundborg Kommune REGULATIV FOR OPGRAVET JORD, DER ER AFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1. Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering

Læs mere

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord

Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord Notat SAG: Om- og tilbygning af St. Magleby Skole SAG NR.: 12161M VEDR.: Indledende miljøundersøgelser til foreløbig kategorisering af overskudsjord DATO: 2013.03.14 INIT.: BB Indledning I forbindelse

Læs mere

Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40

Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Jordhåndteringsplan Solrød og Køge Kommune, Strækning 7 og 8 i TP40 Godkendt dato: Godkendt af: 25. juni 2014 Theis Vangsted Senest revideret dato: Senest revideret af: 25. juni 2014 Grethe Jensen Jordhåndteringsplan

Læs mere

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål FORSLAG TIL JORDREGULATIV Miljøudvalget 27.10.2011 Sag nr. 83, bilag 1 UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tunnel i Helsinge. Gribvand Spildevand A/S. Jordhåndteringsplan. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. Tunnel i Helsinge. Gribvand Spildevand A/S. Jordhåndteringsplan. 1 Indledning Gribvand Spildevand A/S Tunnel i Helsinge Jordhåndteringsplan COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Beskrivelse

Læs mere

Miljøteknisk rapport Miljøscreening

Miljøteknisk rapport Miljøscreening Miljøteknisk rapport Miljøscreening GST Sag: J16.1405 Mylius Erichsensvej 32, Brande Salg af parcelhusgrund Horsens, den 14. december 2016 Rekvirent: Ikast-Brande Kommune post@ikast-brande.dk Rådhusstrædet

Læs mere

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 10. juli 2012.

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 10. juli 2012. JORDREGULATIV Gladsaxe Kommune Gældende fra 10. juli 2012. 2 JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor.

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde vejledning til brug herfor. Rudersdal Kommune Jordflytningsregulativ 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Rudersdal

Læs mere

6. Håndtering af jorden i praksis

6. Håndtering af jorden i praksis 6. Håndtering af jorden i praksis 6.1 Sortering Allerede ved opgravning af forurenet jord, og om muligt inden, i forbindelse med undersøgelser, bør jorden sorteres med henblik på genanvendelse. Det er

Læs mere

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper

8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper 8. Fyns Amts praksis ved behandlingen af udvalgte sagstyper edenfor er beskrevet Fyns Amts praksis ved behandling af udvalgte sagstyper, enten fordi de afviger fra de generelle principper, eller fordi

Læs mere

KLASSIFICERING OG SORTERING

KLASSIFICERING OG SORTERING KLASSIFICERING OG SORTERING Bilaget indeholder retningslinjer for klassifikation og sortering af overskudsjord. Retningslinjerne beskriver fastsættelse af antal jordprøver til kemisk analyse, analyseparametre

Læs mere

Jordstyringsregulativ. April 2016

Jordstyringsregulativ. April 2016 Jordstyringsregulativ April 2016 1 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf. miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Forurenet jord. hvad, hvorfor og hvordan. JSTR/E2012 - BK Horsens Rev.A 1

Forurenet jord. hvad, hvorfor og hvordan. JSTR/E2012 - BK Horsens Rev.A 1 hvad, hvorfor og hvordan JSTR/E2012 - BK Horsens Rev.A 1 Forurenings typer: Tungmetaller. Kulbrinter. Chloredeforbindelser Gifte(pesticider). Mekanisk(byggeaffald mv.) JSTR/E2012 - BK Horsens Rev.A 2 Gældende

Læs mere

Jordstyringsregulativ

Jordstyringsregulativ Jordstyringsregulativ Silkeborg Kommune April 2011 I Generel del 1 Formål m.v. Formålet med dette regulativ er: At fastsætte regler om de kommunale affaldsordningers omfang og tilrettelæggelse m.v., jf.

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Banedanmark Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt med mail til Thomas Bentsen (tbtn@bane.dk) Tilladelse til midlertidigt oplag og genindbygning af lettere forurenet jord ved

Læs mere

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne.

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne. Baggrund I forbindelse med overvejelse om salg af bygninger på grunden Sandemandsvej 8 i Rønne er der foretaget en undersøgelse af eventuelle forureninger på grunden. Formålet med nærværende rapport er

Læs mere

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner

1. Baggrund for og formål med områdeklassificeringen og udpegning af analysefrizoner NOTAT 12. november 2007 Journal nr. 029799-421201 Bilag 1: Baggrundsnotat om områdeklassificering af lettere forurenede arealer, udpegning af analysefri zoner og anmeldelse og dokumentation i forbindelse

Læs mere

Jordregulativ for Hillerød Kommune

Jordregulativ for Hillerød Kommune Jordregulativ for Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 formål, lovgrundlag m.v. 1.1 Formål 1.2 Lovgrundlag 1.3 Definitioner 1.4 Gyldigheds- og anvendelsesområde Kapitel 2 - affaldshåndtering

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune.

Dispensation til modtagelse af 300 m³ ren muldjord i tidligere råstofgrav beliggende på matr.nr. 530 Uge Ejerlav, Uge. Aabenraa Kommune. Asmus Hansen Jessen Uge Allegade 27 6360 Tinglev Jordforureningsafdelingen Kontaktperson: Jytte Høimark E-mail: Jytte.Hoeimark@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.:76631956 Dato: 16. oktober 2009 Journal nr.

Læs mere

Regulativ for områdeklassificering samt jordstyring i Aabenraa Kommune

Regulativ for områdeklassificering samt jordstyring i Aabenraa Kommune Regulativ for områdeklassificering samt jordstyring i Aabenraa Kommune Forord... 3 Offentliggørelse samt høringsperiode... 3 1. Indledning... 4 2. Lovgrundlag... 4 3. Gyldigheds og anvendelsesområde for

Læs mere

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord,

Læs mere

Sags navn: Sags nr.: 180308 E1 Køge N Næstved Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9

Sags navn: Sags nr.: 180308 E1 Køge N Næstved Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9 Udskiftning af 4 vejbærende broer, E1 Side 1 af 9 1. Formål Formålet med nærværende jordhåndteringsplan er at få godkendt jordhåndteringsplanen således at opgravet materialer kan mellemdeponeres for genindbygning

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning (herunder at udarbejde skema til brug herfor).

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning (herunder at udarbejde skema til brug herfor). Herlev Kommune Jordflytningsregulativ 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Herlev Kommune

Læs mere

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.:

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.: NOTAT Sagsnavn: E300X Åmarksvej bro nr. 17614 Sag nr.: 14-0134 Emne: Ansøgning om tilladelse til midlertidigt jorddepoter Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: 2017-11-07 Rev.: 2018-01-25 Ansøgning om 19

Læs mere

Regulativ for Jord. 1 af 9

Regulativ for Jord. 1 af 9 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 4 Undtagelse/ind-dragelse af områder af områdeklassificeringen... 4 Analysefrie områder inden for det områdeklassificerede område...

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 1. april 2019.

JORDREGULATIV. Gladsaxe Kommune. Gældende fra 1. april 2019. JORDREGULATIV Gladsaxe Kommune Gældende fra 1. april 2019. JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere

Læs mere

Dok ID Titel Oprettet Side forureningsattest_1089_silkebor g_markjorder. forureningsattest_1176_silkebor g_markjorder

Dok ID Titel Oprettet Side forureningsattest_1089_silkebor g_markjorder. forureningsattest_1176_silkebor g_markjorder Dok ID Titel Oprettet Side 6192668 forureningsattest_1089_silkebor g_markjorder 16-02-2017 2 6192685 forureningsattest_1176_silkebor g_markjorder 16-02-2017 5 6192728 forureningsattest_1175_silkebor g_markjorder

Læs mere

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde skema til brug herfor.

Stk. 3 Regulativet har desuden til formål at fastlægge regler for anmeldelse af jordflytning, herunder at udarbejde skema til brug herfor. Jordregulativ Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederiksberg Kommune med henblik på at

Læs mere

INSTRUKTION UNDERSØGELSE AF FORURENET JORD PÅ VEJAREALER

INSTRUKTION UNDERSØGELSE AF FORURENET JORD PÅ VEJAREALER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON December 2013 13/19372-1 Agnete Jørgensen agjo@vd.dk 72442411 INSTRUKTION UNDERSØGELSE AF FORURENET JORD PÅ VEJAREALER 1. FORMÅL Denne instruktion anvendes for

Læs mere

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune

Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Arbejder du med jord fra Københavns Kommune Miljøkontrollen 2006 MILJØKONTROLLEN 1. marts 2003 indfører Københavns Kommune et regulativ, som skal gøre det hurtigere og mere smidigt for bygherrer og entreprenører

Læs mere

Fyldjord og fyldpladser Erfaring og teori

Fyldjord og fyldpladser Erfaring og teori Fyldjord og fyldpladser Erfaring og teori Jacqueline Anne Falkenberg NIRAS ATV Vintermøde 2017 Fagsession 2 Håndtering af usikkerheder i forbindelse med regionernes indsats - Geostatistik Konceptuelle

Læs mere

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning.

Regulativet har desuden til formål at fastlægge arbejdsgangen for anmeldelse af jordflytning. Regulativ for jord Regulativet har til formål at sikre, at flytning af jord i Billund Kommune sker efter gældende regler, herunder at inddrage og udtage områder fra områdeklassificeringen samt at fastlægge

Læs mere

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG

HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG Til Silkeborg Kommune Ejendomme, Team Køb/Salg Østergade 1, 8600 Silkeborg Att.: Ulla Jung Dokumenttype Rapport Dato December 2014 HJØRNET AF SØLYSTGADE/ BORGERGADE, SILKEBORG FORURENINGSUNDERSØGELSE,

Læs mere

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen

Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Regionshuset Viborg Regional Udvikling Blæsbjergentreprenøren ApS Blæsbjergvej 4, 7150 Barrit Att. Ernst Knudsen Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Anmeldelse af jordflytning

Anmeldelse af jordflytning Ringkøbing-Skjern Kommune Land, og Kultur Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Udfyldes af kommunen Dato Sagsidentifikation - KLE 09.08.15P19 5 708410 032288 Anmeldelse af jordflytning Løbenummer Løbenummer

Læs mere

Miljøteknisk notat. Franck Miljø- & Geoteknik. - Screening Børnehave Allé 3 m.fl Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose

Miljøteknisk notat. Franck Miljø- & Geoteknik. - Screening Børnehave Allé 3 m.fl Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose Franck Miljø- & Geoteknik Miljøteknisk notat - Screening Børnehave Allé 3 m.fl. 4622 Havdrup Matr. nr.: 38g, 38p, 38o, 38n, 38m Ulvemose 26. oktober 2018, version 1 Udført af: Julie Reventlow Rekvirent:

Læs mere

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg

Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej Silkeborg Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Morten Bak A/S Tandskov Grusgrav, Tandskovvej 19 8600 Silkeborg

Læs mere

Jordforureningsattest

Jordforureningsattest Jordforureningsattest Denne jordforureningsattest er baseret på de informationer, der er registreret i den fællesoffentlige landsdækkende database på jordforureningsområdet, DKjord. Attesten er baseret

Læs mere