Endnu bedre support. til livreddere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endnu bedre support. til livreddere"

Transkript

1 Endnu bedre support til livreddere

2 Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -defibrillator med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere, når de giver god hjertemassage (HLR). I dag bruges mere end en halv million AED Plus-hjertestartere af livreddere over hele verden som den bedste støtte til at behandle personer, der får hjertestop. Vi introducerer hermed en ny defibrilleringsplatform fra ZOLL, der bygger på vores ry for at give livreddere uovertruffen støtte plus en lav, samlet ejeromkostning: ZOLL AED 3. WiFi-aktiveret Program Management Onboard Liv reddes ikke af hjertestartere alene. Folk kan redde liv med en hjertestarter, men genoplivning kræver, at en dygtig livredder, der bruger en hjertestarter, har adgang til et opladet batteri og stødpads, der ikke er udløbet. Real CPR Help skaber selvtillid ved at lede livredderens kompressioner frem til den korrekte frekvens og dybde. Program Management Onboard giver yderligere tryghed ved at sikre, at din hjertestarter er klar til brug, når der er behov for det. Registrér din AED 3 online i ZOLL s PlusTrac AED Program Management System via en computer eller mobileenhed. Tilslut derefter nemt din AED 3 til dit lokale WiFi. Når din AED 3 er Cloud-tilsluttet, vil Program Management Onboard regelmæssigt rapportere den aktuelle status til PlusTrac som en del af enhver automatisk selvtest. Hvis din AED 3 nogensinde registrerer en fejl, eller endda undlader at rapportere rettidigt, vil PlusTrac straks give dig besked via . Alle brugere af hjertestarteren kan nu opleve en løbende, bekymringsfri forberedelse af hjertestarteren i en samlet løsning. Intet behov for manuel inspektion og rapportstatus. Eksklusivt for AED 3 kræves der intet ekstra køb af hardware eller software. Og der er ingen omkostninger det første år. Tydelige, grafiske farvebilleder kombineret med lydmeddelelser, der nemt og præcist guider dig gennem genoplivningen. Log ind på PlusTrac for at se hjertestarterens aktuelle status, herunder udløbsdatoer for batteri og stødpads, monitorering af dine livredderes undervisning og planlægning af regelmæssige rapporter.

3 Omgående hjertemassage kan fordoble eller firdoble chancen for at overleve efter et hjertestop ERC-retningslinjer, s. 83. Nødvendig hjertemassage De nyeste retningslinjer fra genoplivningsråd over hele verden er klare: succesrig defibrillering skal understøttes af god HLR. Hjertestarterens første hjerteanalyse er kritisk. Hvis den ikke anmoder om stød, er det kun god hjertemassage, der kan sørge for en hjerterytme, der kan modtage stød ved næste hjerteanalyse. Hvis den første analyse anmoder om et stød, har det lammede hjerte desperat brug for blod efter stødet, da det forsøger at omorganisere og genoprette den naturlige hjerterytme. Det er kun god hjertemassage, der kan forsyne det kæmpende hjerte med iltet blod, som er nødvendigt for at genoprette den normale hjerterytme. HVORFOR HJERTESTARTER Chancen for at overleve et hjertestop stiger ved tidlig behandling Forskning har vist, at sandsynligheden for at overleve et hjertestop stiger markant med hjertemassage og anvendelse af en hjertestarter, før ambulancen når frem. 1 Giv hjertemassage med en frekvens på mindst min -1 med så få afbrydelser som muligt. Giv hjertemassage med en dybde på mindst 5 cm, men ikke mere end 6 cm ERC-retningslinjer, s. 88. Før ambulancen når frem 5 % 9 % 24 % Vigtig viden Men hvad er god HLR? ERC-retningslinjerne foreskriver hjertemassage med en frekvens på mindst 100 kompressioner pr. minut med en dybde på mindst 5 cm. Hvordan kan livreddere vide, at de overholder disse retningslinjer? De bør ikke være tvunget til at gætte. De bør vide besked, og denne viden kan meget vel give dem muligheden for at redde liv. Kun en hjertestarter, der giver dig HLR-feedback i realtid, kan give den bedste støtte til at redde et liv. Ingen indgriben Brug af HLR Brug af hjertestarter Overlevelseschance (Udskrevet fra sygehus og i live efter 30 dage) Hvor er hjertestarteren? For ofte er svaret: Vi har ikke nogen. Den samme forskning, der viste en næsten femdobbelt stigning i overlevelseschancen (fra 5 % til 24 %), når der blev brugt en hjertestarter, viste desværre også, at en hjertestarter kun var til rådighed i 2 % af tilfældene. HLR-håndplaceringsmærkatet registrerer din hjertemassage, og lader AED 3 måle dybden af hver kompression. 1 Weisfeldt ML, et al. J Am Coll Cardiol. 2010;55(16):

4 HVORFOR HJERTEMASSAGE Kvalitet køber tid Retningslinjerne fra ERC (European Resuscitation Council, Det Europæiske Råd for Genoplivning) fremhæver, at hvis de omkringstående ikke yder nogen form for hjælp til den tilskadekomne, falder overlevelseschancen ca. 10 % for hvert minut, der går. 2 Overlevelseschance (%) Overlevelseschance (%) Sandsynlighed for overlevelse (uden hjertemassage) 90 % 80 % 70 % 60 % 50 % 40 % 30 % 20 % Minutter siden tilskadekomst Sandsynlighed for overlevelse (med hjertemassage) 96 % 92 % 88 % Ca. 60 % efter 84 % 80 % 10 minutter 76 % 72 % 68 % 64 % 60 % Minutter siden tilskadekomst Ca. 0 % efter 10 minutter 10 % Men hvis de omkringstående begynder hjertemassage 0 % med det samme efter tilskadekomsten og fortsætter genoplivningen, falder overlevelseschancen kun med 3-4 % pr. minut. 2 Ved den rate vil overlevelseschancen 10 minutter efter tilskadekomst fortsat være ca. 60 %. 2 ERC Guidelines for Resuscitation Resuscitation. 2015;95:83. Professionel teknologi for alle Ligesom forgængeren AED Plus og alle ZOLL s professionelle defibrillatorer er AED 3 udstyret med Real CPR Help-teknologi for at hjælpe ikkeprofessionelle førstehjælpere med at give god hjertemassage. Sensoren der er koblet sammen med stødpads lader hjertestarteren se din hjertemassage, så den kan guide dig frem til den korrekte frekvens og dybde via meddelelser og en indikator på skærmen. Sådan fungerer den CPR Uni-padz -elektroder registrerer og rapporterer livredderens hjertemassagebevægelser til AED 3. Under genoplivning af en voksen vil stemme- og tekstbeskeder informere livredderne om, hvornår de skal Push harder (Tryk hårdere), og hvornår de giver Good compressions (God hjertemassage). Kompressionsindikatoren viser livredderne dybden af hver kompression i realtid. Metronomen måler kompressionerne, og opfordrer livreddere til at trykke med en frekvens på mindst 100 kompressioner pr. minut. Jo før, jo bedre Efter 8 sekunder med et opladet batteri er AED 3 blandt de hurtigste til at levere stød efter standsning af hjertemassage.* Forskning har vist, at minimering af perioden fra HLR-cyklussen slutter til levering af stød kan forbedre overlevelsesraten ERCretningslinjerne fremhæver, Forsinkelsen mellem standsning af hjertemassage og levering af stød (pause før stød) skal minimeres så meget som muligt; [enhver] forsinkelse vil nedsætte chancerne for, at stødet virker. 5 4 Snyder DE, et al. Crit Care Med. 2004;32(9) Supplement:S421-S ERC Guidelines for Resuscitation Resuscitation. 2015;95:20. Vejledende enheder med HLR-feedback er nyttige til at opnå korrekt kompressionsfrekvens, dybde, frigivelse og håndposition ERC-retningslinjer, s. 5.

5 Klar til i morgen AED 3 er let at bruge, nem at vedligeholde og pålidelig, fordi den inkluderer den nyeste teknologi. Du kan omkonfigurere hjertestarteren, opgradere softwaren til de nyeste retningslinjer og nemt downloade hændelsesdatafiler vha. den interaktive berøringsskærm og indbyggede USB-port. Vend hjertestarteren efter behov under en genoplivning: læg den fladt ned som de fleste andre hjertestartere, eller stil den oprejst for at opnå samme nemme aflæsning som på de fleste professionelle defibrillatorer. Brug den til to på hinanden følgende genoplivninger, og bibehold begge hændelsesdatafiler til senere download. AED 3-batteriet holder i op til fem år, rapporterer regelmæssigt sin status til Program Management Onboard og kan nemt evalueres fra berøringsskærmen i administrationstilstand. Aktivér flere sprog. Stol på dens robusthed. AED 3 har bestået en faldprøve på op til en meter og har en IP55- klassificering for støv- og vandindtrængning. Vælg hvilken stødteknologi, der er den rigtige til dine livreddere: standard AED 3 semiautomatisk model til livreddere, der ønsker at kontrollere stødlevering, eller AED 3 automatisk model til automatisk stødlevering efter tre sekunders nedtælling. Fortilsluttede CPR Uni-padz er klar til genoplivning med enkle trækflige og en medfølgende saks til hurtig elektrodeplacering. Førende teknologi. Rimelig omkostning. Når AED 3 er installeret, koster den væsentligt mindre at vedligeholde end næsten alle andre hjertestartere. Fordi CPR Uni-padz kan bruges til både børn og voksne, kræver hjertestarteren ikke indkøb af særlige stødpads eller regelmæssig udskiftning for at være klar til at genoplive et barn. Og fordi både CPR Uni-padz og batteriet holder i fem år, er det nemmere og billigere over tid at udskifte engangsdelene. Holder længere, færre udskiftninger, mindre omkostninger. Ingen andre stødpads til hjertestartere holder i fem år. Ingen anden hjertestarter gør det muligt for livreddere at genoplive et barn ved at trykke på en knap og kun udskifte stødpads og batteri én gang i løbet af de første 10 års brugstid. AED 3 automatisk yder automatisk stødlevering efter tre sekunders nedtælling. Det er ikke nødvendigt at trykke på stødknappen. Sæt en USB-memorystick i USB-porten for at downloade genoplivningsdata, overføre en ny konfiguration eller opgradere softwaren.

6 FRA PlusTrac Support PlusTrac: Hjerterstarter bestod test... Indbakke Hørt fra din hjerterstarter for nylig? Hver hjertestarters programleder lever med frygten om, at en hjertestarter ikke er klar, når den skal bruges. Batteriet kan være afladet. Stødpads kan være udløbet. De elektroniske komponenter kan svigte. Har min hjertestarter bestået selvtesten? Kan du nogensinde være sikker på, at en hjertestarter er klar til at genoplive? Indtil nu har den typiske løsning været at få en person til regelmæssigt at tjekke og rapportere status for hver enkelt hjertestarter. AED 3 omdefinerer, hvordan du administrerer din hjertestarter med ZOLL s eksklusive Program Management Onboard. Cloud ændrer alt Programledere kan nu bruge deres lokale WiFinetværk til at være permanent Cloud-tilsluttet til ZOLL PlusTrac AED Program Management System. Hvis din AED 3 nogensinde ikke består en selvtest, vil du straks få besked via . Lad AED 3 tage sig af alle bekymringerne, mens du uden bekymringer kan være forberedt. Cloud-tilsluttet HVORFOR PROGRAM ADMINISTRATION Hjertestarterprogrammer kan betale sig British Journal of Sports Medicine har publiceret en artikel, der viser, at amerikanske gymnasier, som implementerede hjertestarterprogrammer for at øge genoplivningsberedskabet, rapporterede en generel overlevelsesrate på 71 %. 6 Studerende, atleter Studerende Generelt Voksne Overlevelsesrater for amerikanske gymnasier over en toårig periode 61 % 71 % 85 % 89 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % 70 % 80 % 90 % 100 % Forfatterne konkluderede, at gymnasiers hjertestarterprogrammer viste en høj overlevelsesrate for studerende og voksne, der fik akut hjertestop inden for skolens område. Der opfordres kraftigt til at bruge skolebaserede hjertestarterprogrammer." Konfigurér AED 3 til at Cloud-tilslutte til PlusTrac efter hver automatisk selvtest. Få en øjeblikkelig ved ikke-beståede eller forfaldne selvtest sammen med daglige eller ugentlige statusrapporter. 6 Drezner JA, et al. Br J Sports Med. 2013;47:

7 Endnu bedre støtte under genoplivning AED 3 videreudvikler den bedste support til livreddere vha.: Real CPR Help, der viser din hjertemassage under HLR for at informere dig om, hvornår du giver god hjertemassage. Stødlevering 8 sekunder efter standsning af HLR for at opnå mere effektive stød.* Konstant metronom med en frekvens på mindst 100 kompressioner pr. minut for at overholde de nyeste retningslinjer. Universelle CPR Uni-padz til trykknapvalg af genoplivning af børn vha. børneknappen på forsiden af AED 3. Medfølgende saks til CPR Uni-padz til nem fjernelse af beklædning. To placeringsmuligheder (oprejst eller liggende) for optimal synlighed under genoplivning. HLR-nedtællingsur på skærmen viser den resterende tid for den aktuelle cyklus. På skærmen vises den tid, der er gået, og antallet af afgivne stød. Dette er vigtige oplysninger, som redningstjenesten har brug for at vide, når de ankommer. Pakke med nødhjælpstilbehør med latexfri handsker, masker, barberblad, servietter og vådservietter. Farvebilleder i høj opløsning og tekst, der vises sammen med alle lydmeddelelser for tydelig vejledning i næste trin. * På AED 3 automatisk er pausetiden inden stød 5 sekunder længere pga. advarslen om at gå i sikker afstand fra patienten og nedtælling til stød inden afgivelse. ZOLL Medical Corporation 269 Mill Road Chelmsford, MA USA Copyright 2016 ZOLL Medical Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Advancing Resuscitation. Today., PlusTrac, CPR Uni-padz, Program Management Onboard, Real CPR Help, ZOLL AED 3 og ZOLL er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende ZOLL Medical Corporation i USA og/eller andre lande. Alle andre varemærker ejes af deres respektive ejere. Datterselskabernes adresser og faxnumre samt øvrige lokaliteter i verden findes på Trykt i USA. MCN PP

Endnu bedre support til. professionelle livreddere

Endnu bedre support til. professionelle livreddere Endnu bedre support til professionelle livreddere Mere end AED Plus I 2002 lancerede ZOLL AED Plus -med Real CPR Help HLR-feedback i realtid, der for første gang nogensinde informerer livreddere om, hvorvidt

Læs mere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere

AED Plus. Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere AED Plus Den bedst mulige hjælp til førstehjælpere Nødvendig hjertemassage De nyeste retningslinjer fra Det Europæiske Råd for Genoplivning (European Resuscitation Council, ERC) udgivet i 2010, siger det

Læs mere

DEN FØRENDE HJERTESTARTER

DEN FØRENDE HJERTESTARTER DEN FØRENDE HJERTESTARTER EN HJERTESAG VÆR KLAR, NÅR HVERT SEKUND TÆLLER Det sker på brøkdelen af et sekund. En person falder om med pludseligt hjertestop og uret begynder at tikke. Du ringer efter hjælp,

Læs mere

Vores program. Din garanti

Vores program. Din garanti Vores program Din garanti Hvad er styring af et hjertestarterprogram? For at redde et menneske, der får hjertestop, har du brug for en hjertestarter, der er klar til at afgive et livreddende stød. Men

Læs mere

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen

Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Den første og eneste hjertestarter, der guider dig hele vejen Mere end bare en hjertestarter en hjertestarter, der guider dig hele vejen alarmering hjerte-lunge-redning defibrillering avanceret behandling

Læs mere

AED Pro tilbehør og træningsprodukter

AED Pro tilbehør og træningsprodukter AED Pro tilbehør og træningsprodukter Pads CPR-D-padz De innovative to-i-en CPR-D-padz som sikrer hurtig og præcis placering. De registrerer og rapporterer dybden og frekvensen af brystkompressionerne

Læs mere

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter

Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker. agefter Den vigtigste hændelse ved et hjertestop er hvad der sker agefter Powerheart G5 giver dig selvtillid til at hjælpe. I Danmark. Dit lokale Cardiac Science team står altid til rådighed med support og den

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN HJERTEPILOTER LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloter er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter,

Læs mere

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Beredskabsmester Lars M. Sørensen Hvorfor Hjertestarter Tidlig alarmering Tidlig hjertemassage Tidlig defibrillation Tidlig stabillisering Hvad er

Læs mere

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN

SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN SAMMEN KAN VI REDDE HINANDEN LÆS OM HJERTESTOP OG HJERTEPILOT SYSTEMET FAKTAHÆFTE Hjertepiloterne er et integreret system baseret på moderne teknologi. Uddannede førstehjælpere, kaldet hjertepiloter, med

Læs mere

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR

Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR Hjertelig velkomme til Basal Hjerte-Lunge redning HLR ved Anne Marie Christensen og Vibeke Hai Hjertestopsinstruktører Hyppighed i Danmark Ca. 3500 personer får hvert år hjertestop udenfor sygehusene.

Læs mere

Brugsanvisning AED-træner

Brugsanvisning AED-træner Brugsanvisning AED-træner VARENUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. AED (automatiseret ekstern defibrillator)-træneren er et apparat, som er beregnet til brug

Læs mere

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole.

Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Hjertestarter på Sdr. Vang Skole. Sdr. Vang Skole har fået installeret en hjertestarter af TRYG Fonden. Vi håber selvfølgelig at den aldrig kommer i brug. Hjertestarteren er placeret på facaden af Søndervang

Læs mere

Not to be... Hjertestarter Pad 500P

Not to be... Hjertestarter Pad 500P To be... or Not to be... Hjertestarter Pad 500P Hjertestarter - Kan være forskellen på liv og død Alle kan få brug for hjælp men ikke alle får hjælpen i tide 3.500 Hvert år rammes 3.500 mennesker i Danmark

Læs mere

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er

16. februar 2018 FSN Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er 16. februar 2018 FSN86100186 Meddelelse om tilbagekaldelse af medicinsk udstyr HeartStart FRx, HeartStart Home og Heartstart OnSite AED'er Kære HeartStart AED-ejer Vi kontakter dig, fordi vores optegnelser

Læs mere

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang)

HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) september, 26 2012 HASTEMEDDELELSE FOR SIKKER BRUG Reservebatterier og nye instruktioner til brugere af PAD 300/PAD 300P (hjertestarter med offentlig adgang) Kære Kunde, Formålet med dette brev er at informere

Læs mere

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011

Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Fakta om hjertestop i Danmark 2001-2011 Nye tal fra Dansk Hjertestopregister Dansk Hjertestopregister offentliggør en samlet rapport med analyse af hjertestop uden for hospital i Danmark. Analysen bygger

Læs mere

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE

Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE Dette projekt finansieres af midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling OM SAVING LIFE SAVING LIFE Læs mere på savinglife.eu Følg os facebook.com/danskfolkehjaelp Dansk Folkehjælp og ASB Schleswig-Holstein

Læs mere

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning

Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Guidelines for hjerte-lunge-redning 2005 Det Europæiske Råd for Genoplivning Dansk Råd for Genoplivning Resume af væsentlige ændringer Nye internationale, evidensbaserede retningslinjer for cardiopulmonal

Læs mere

Administratorhåndbog

Administratorhåndbog Administratorhåndbog Administratorhåndbog REF 9650-0301-27 Rev. E Udgivelsesdato og revisionsniveau for denne håndbog fremgår af titelbladet. Hvis der er gået mere end tre år siden denne dato, skal du

Læs mere

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g

INTROTILBUD FOR MEDLEMMER AF: NYHED FRA I SIKKERHED OG UDSTYR. UltraTrainer AED. M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g INTROTILBUD 2018 FOR MEDLEMMER AF: ALT NYHED FRA UltraTrainer AED I SIKKERHED OG UDSTYR 9 ÅRS ERFARING DIREKTE IMPORTØR PRISVINDENDE PRODUKTER AUTORISERET DISTRIBUTØR M. BØRNEKNAP VÆGT: 550 g FØRSTEHJÆLPSDUKKER

Læs mere

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering

HLR-AED kursus. Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering HLR-AED kursus Hjertelungeredning med automatisk ekstern defibrillering Kursusmål Efter dette kursus vil du være i stand til at demonstrere hvordan du: Undersøger en bevidstløs person Giver hjertemassage

Læs mere

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv

Hjertestarter. Leasing Salg Rådgivning. totalløsninger. Din indsats redder menneskeliv Hjertestarter totalløsninger Leasing Salg Rådgivning Din indsats redder menneskeliv Hvorfor hjertestarter?... 4 Når I har besluttet jer for at købe en hjertestarter, er der mange spørgsmål, der melder

Læs mere

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering

Overlevelseskæden ved hjertestop. Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Overlevelseskæden ved hjertestop Tidlig hjertelungeredning (HLR) og defibrillering Hjertestop pr. 2016 i Danmark 73 % i private hjem 27% Offentligt rum Privat hjem 73% Fra: Dansk Hjertestopregister 2001-2016

Læs mere

Velkommen til dit nye ihealth produkt

Velkommen til dit nye ihealth produkt Velkommen til dit nye ihealth produkt Tak fordi du købte ihealth trådløs blodsukkermåler (BG5). Din blodsukkermåler er designet til at skulle bruges med den gratis ihealth Gluco-Smart App til din telefon.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen

Indholdsfortegnelse. Samarbejdspartner med Hjerteforeningen Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af virksomheden Cardia Scandinavia 2. Beskrivelse af CardiAid AED a. Funktionalitet b. Kvalitet og holdbarhed herunder garanti c. Krisepsykologisk bistand ved brug 3.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren Vedvarende energi Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Energimåleren... 3 2. Sådan påsættes Energiakkumulatoren... 3

Læs mere

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112

1. Sikkerhed. 2. Vurder. 3. Tilkald hjælp. 4. Førstehjælp. Konsulent112 1. Sikkerhed 2. Vurder 3. Tilkald hjælp 4. Førstehjælp Sikkerhed for dig selv og andre Sluk motor, havariblink, advarselstrekant, vest, træk i sikkerhed, el, giftige stoffer, temperatur, skarpe genstande.

Læs mere

ZOLL AED hjertestarter tilbehør

ZOLL AED hjertestarter tilbehør ZOLL AED hjertestarter tilbehør INDHOLD 2 I Stødpads/elektroder 3 I Diverse tilbehør 4 I Opbevaring 5 I Hjertestarterskabe 6 I Skiltning 7 I Træningsudstyr 8000.0839 8900.0003.27 8900.0002.60 8900.0400

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

Basal genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE. Genoplivning

Basal genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE. Genoplivning VELEGNET TIL PRAKSISPERSONALE Basal genoplivning Af Bo Løfgren, Mogens Zarling og Niels Henrik Vinther Krarup Genoplivning Biografi Bo Løfgren er læge og ph.d og er ansat ved Hjertemedicinsk Afdeling,

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved hjertestop. Varighed 240 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 240 minutter Maj 2015 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

HeartSine samaritan PAD Trainer Brugsvejledning

HeartSine samaritan PAD Trainer Brugsvejledning HeartSine samaritan PAD Trainer Brugsvejledning INDHOLDSFORTEGNELSE HeartSine samaritan PAD KONFIGURATION HeartSine samaritan PAD Trainer 3 HeartSine samaritan PAD Trainer Tilbehør 3 Opsætning og programmering

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed model TRN-360-1 Brugervejledning HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 360P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 360P Trainer-enhed, model TRN-360-1 Denne

Læs mere

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop

Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Placer evt. logo her Prognosen ved pludselig uventet hjertestop Freddy Lippert FREDDY LIPPERT Akutchef, Region Hovedstaden Sagkyndig rådgiver for sundhedsstyrelsen TrygFondens rådgivende forskningsråd

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Vejledning til SurePower II-batteripakke

Vejledning til SurePower II-batteripakke ? TM Vejledning til SurePower II-batteripakke (SurePower II Battery Pack)? 1:00+ 2:00+ 3:00+ TM 9650-000840-27 Rev. A Vejledningen til SurePower II -batteripakken (REF 9650-000840-27 Rev. A) blev udgivet

Læs mere

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1

Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine Brugermanual til HeartSine PAD 500P Trainer-enhed 1 HeartSine samaritan PAD 500P Trainer-enhed model TRN-500-1 Brugervejledning HeartSine samaritan PAD med CPR Advisor-model 500P Trainer-enhed

Læs mere

Installering. NETGEAR 802.11ac trådløst access point WAC120. Pakkens indhold. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Installering. NETGEAR 802.11ac trådløst access point WAC120. Pakkens indhold. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Varemærker NETGEAR samt NETGEAR-logoet og Connect with Innovation er varemærker og/eller registrerede varemærker tilhørende NETGEAR, Inc. og/eller dets datterselskaber i USA og/ eller andre lande. Informationen

Læs mere

895 Harmony-fjernbetjening. Brugervejledning, version 1.0

895 Harmony-fjernbetjening. Brugervejledning, version 1.0 895 Harmony-fjernbetjening Brugervejledning, version 1.0 Indhold INTRODUKTION... 1 BLIV DUS MED DIN HARMONY-FJERNBETJENING... 2 KONFIGURATIONSPROCESSEN... 3 BRUG AF HARMONY-FJERNBETJENINGEN... 4 BRUG AF

Læs mere

Aflæsning via dit netværk

Aflæsning via dit netværk FRANKERING TIL EN DIGITAL VERDEN Aflæsning via dit netværk MERE END EN FRANKERINGSMASKINE 30 45 65 PostBase er mere end en frankeringsmaskine. Postbase er modulopbygget og kan derfor tilpasses alle dine

Læs mere

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister

Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Fakta om tal fra Dansk Hjertestopregister Nye tal fra Dansk Hjertestopregister De nye tal fra Dansk Hjertestopregister bygger på et datagrundlag på 29.431 hjertestop uden for hospital i perioden juni 2001

Læs mere

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer Lær at bruge en hjertestarter Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer (AED) givet af European Resuscitation

Læs mere

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg

Notat. Hjertestartere. Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Notat www.regionmidtjylland.dk Hjertestartere Hjertestartere Jf. Sundhedsstyrelsen er der hvert år ca. 3.500 personer,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune

Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune Punkt 6. Godkendelse af anbefalinger for hjertestartere i Aalborg Kommune 2014-186041 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget drøfter kortlægningen af hjertestartere

Læs mere

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019 TrygFondens Hjerteløber projekt Region Syd, Vejle, 12. august 2019 Fredrik Folke PhD, Klinisk Forskningslektor, Overlæge, Kardiologisk afd., Gentofte Hospital, Forskningsleder i Akutberedskabet, RegH Smartphone

Læs mere

Hjertestopbehandling 2012

Hjertestopbehandling 2012 LKO kursusdag 7/februar 2012 Hjertestopbehandling 2012 Kirsten Kittner Claus Tveskov 1 4 Hjertestop Pludselig livløshed Ingen livstegn Abnorm/ingen vejrtrækning Stødbar rytme (VF/ pulsløs VT) Asystoli

Læs mere

Brugervejledning. Bærbar Helios system. www.medical.dk

Brugervejledning. Bærbar Helios system. www.medical.dk Brugervejledning Bærbar Helios system www.medical.dk Flydende ilt til stationær og bærbar Helios-systemet består af en stationær beholder, der kan benyttes i hjemmet, og en tilhørende bærbar beholder,

Læs mere

HeartSine samaritan PAD. SAM 350P Trainer model TRN Brugervejledning

HeartSine samaritan PAD. SAM 350P Trainer model TRN Brugervejledning HeartSine samaritan PAD SAM 350P Trainer model TRN-350-1 Brugervejledning HeartSine samaritan PAD 350P Trainer-enhed, model TRN-350-1 Denne brugermanual indeholder anvisninger i, hvordan man betjener HeartSine

Læs mere

VARTA START-STOP SERVICE PROGRAMMET VSSP 2.1

VARTA START-STOP SERVICE PROGRAMMET VSSP 2.1 VARTA START-STOP SERVICE PROGRAMMET VSSP 2.1 Alt starter med KOM UD OG KØRE MED ALL-IN-ONE LØSNINGEN FRA VARTA VARTA EN STÆRK OG SIKKER PARTNER DU KAN STOLE PÅ Køreteknologien har udviklet sig enormt meget

Læs mere

Guide til Epson Connect NPD DA

Guide til Epson Connect NPD DA NPD4945-00 DA Hvad er Epson Connect? Epson Connect tilbyder mobile tjenester, så du kan udskrive og scanne, uanset hvor du befinder dig. Du kan udskrive fotos og dokumenter med anvendelse af din smartphone,

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp for voksne med ansvar for børn. Varighed 420 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Førstehjælp for voksne med ansvar for børn Førstehjælp og forebyggelse til børn - 2,5 timer Særtillæg - 0,5 timer Førstehjælp ved hjertestop - 4 timer Varighed 420 minutter Maj 2015 Basisuddannelser

Læs mere

samaritan PAD og PDU Saver EVO brugervejledning

samaritan PAD og PDU Saver EVO brugervejledning samaritan PAD og PDU Informationerne i dette dokument kan ændres uden advarsel, og de udgør ikke nogen forpligtelse for HeartSine Technologies Inc. Ingen del af denne vejledning må reproduceres eller overføres

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

OS Update. Program. Brugervejledning. (ClassPad OS version 2.20) Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS RJA510188-4

OS Update. Program. Brugervejledning. (ClassPad OS version 2.20) Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS RJA510188-4 Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS De OS Update (ClassPad OS version 2.20) Program Brugervejledning RJA510188-4 http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ Programmet OS Update Programmet OS Update

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR til røgsensor Side 1 Introduktion Røgsensoren fra LOCKON bruger en optisk røgdetektor til at registre, om der er røgpartikler i luften. Den afgiver en alarm, hvis antallet af

Læs mere

Modul-Fleet TIL OPTIMERING AF VOGNPARKSTYRING. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet TIL OPTIMERING AF VOGNPARKSTYRING. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet TIL OPTIMERING AF VOGNPARKSTYRING I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet TIL OPTIMERING AF VOGNPARKSTYRING Ønsker du mere effektivt for at opfylde din

Læs mere

NYT FRA BANANENS BESTYRELSE

NYT FRA BANANENS BESTYRELSE NYT FRA BANANENS BESTYRELSE Maj 2015 Selvom det kun er en måned siden I sidst modtog en nyhedsbrev, får I her et ekstraordinært et af slagsen, da der er behov for en hurtig respons på vores P-udfordringer.

Læs mere

Invacare. Platinum Mobile. Frihed til et aktivt liv

Invacare. Platinum Mobile. Frihed til et aktivt liv Invacare Platinum Mobile Frihed til et aktivt liv Invacare Platinum Mobile Platinum Mobile er den seneste bærbare iltkoncentrator fra Invacare. Med Platinum Mobile tilbyder vi den sidste nye pulseflow

Læs mere

Hvad er Vigi Fall Faldalarm?

Hvad er Vigi Fall Faldalarm? Hvad er Vigi Fall Faldalarm? Vigi Fall er verdens første fuldautomatiske faldalarm, der registrerer alle typer af fald Vigi Fall sender fuldautomatisk information og alarm videre i tilfælde af fald uden

Læs mere

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio.

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio. Til ClassPad 330 De OS Update (ClassPad OS version 3.03) Program Brugsvejledning CASIO uddannelses-webside URL http://edu.casio.com ClassPad webside URL http://edu.casio.com/products/classpad/ ClassPad

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne

Beredskabsplan. - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Beredskabsplan - Er jeres klub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? Vi giver jer redskaberne Forebyggelse Forberedelse Alarmering Krisehåndtering Værktøjer Overblik Kommunikation Evaluering Kontakt

Læs mere

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn.

Tilmelding sker via www.efteruddannelse.dk for AMU-uddannelserne. For de øvrige kurser sker tilmeldingen via skolens hjemmeside www.sosufyn. Social- og Sundhedsskolen Fyn Efter- og videreuddannelse Vestre Stationsvej 8-10 5000 Odense C Telefon 63 10 27 00 E-mail kursus@sosufyn.dk www.sosufyn.dk Frste hjælp Uddannelser i førstehjælp Vi vil med

Læs mere

NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål. Version 3.2

NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål. Version 3.2 NSi Output Manager Hyppigt stillede spørgsmål Version 3.2 I. Generelle produktoplysninger 1. Hvad er nyt i Output Manager 3.2? Der er flere nye forbedringer i NSi Output Manager 3.2 på serversiden, først

Læs mere

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug 1. Brugervejledning 2. Tak for dit køb af vores pen-optager. Læs venligst denne manual omhyggeligt og grundigt før ethvert forsøg på at betjene dette produkt og beholde den for din fremtids reference.

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling.

Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Instruks: Genoplivning af børn. Hjertestopsbehandling. Gyldig fra: 01.02.2011 Version: Revideret: 01-2015 GKA/TORB Revideres senest: 01.11.2018 Udarbejdet af: Korpslæge Gunhild Kjærgaard-Andersen 4.0 Anvendelsesområde:

Læs mere

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 1 Sammenfatningens forfattere Steen Møller Hansen, læge, Region Nordjylland

Læs mere

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter

Danmark redder liv. Udfordring At nå ud til områder med lang responstid At yde kvalificeret førstehjælp ved hjertestop inden for de første 5 minutter Danmark redder liv Årligt 4.000 hjertestop 72% i eget hjem Antallet af overlevende i eget hjem er steget fra 3 til 8% (2001-2014) Antallet af overlevende i det offentlige rum er steget fra 7 til 24% (2001-2014)

Læs mere

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar.

LIFEPAK AED Response System. Tilsluttet. Klar. LIFEPAK AED Response System Tilsluttet. Klar. 1 LIFEPAK CR2 Defibrillator Med LIFELINKcentral AED Program Manager En ny vej til offentligt tilgængelig defibrillation Pludseligt hjertestop kan ramme enhver

Læs mere

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE

TrueCPR. Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed PRODUKTBROCHURE TrueCPR Vejledningsenhed Vil man opnå de bedste resultater, skal man udføre den bedste hjerte-lunge-redning (HLR). Det er lettere sagt end gjort: Står man midt

Læs mere

Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler

Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler Bosch leverer effektiv og hurtig kommunikation til hospitaler Patientpleje Er der mange patienter, der skal plejes på samme tid, og kun begrænset personale giver et Bosch personsikringssystem en problemfri

Læs mere

sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien

sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien 304921-081 Getting Started.book Page i Tuesday, May 27, 2003 3:24 PM sådan kommer du i gang hp ipaq Pocket PC h5500-serien Dokumentets bestillingsnr.: 304921-081 Maj 2003 304921-081 Getting Started.book

Læs mere

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Brug Welch Allyn CardioPerfect workstation-software til at administrere dine kardiopulmonale testdata Alle Welch Allyns kardiopulmonale

Læs mere

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 4. Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Kontraktbilag 4 Spørgsmål svar til udbudsmaterialet Nr. Spørgsmål: Spørgsmålet vedrører Svar: 1 I betragtning af at DS / EN 60601-1:2006 ikke er et krav for CE-mærkning, ønsker vi at vide, om I kan acceptere,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Side 1 til din indendørssirene fra LOCKON Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater

Brugermanual. Wolfgang Wi-Fi Repeater Brugermanual Wolfgang Wi-Fi Repeater Tak fordi du har valgt at købe en Wolfgang Wi-Fi Repeater. Vi opfordrer dig til at læse denne manual igennem inden produktet tages I brug. Information I denne brugervejledning

Læs mere

samaritan PAD og PDU Saver EVO brugervejledning

samaritan PAD og PDU Saver EVO brugervejledning samaritan PAD og PDU brugervejledning Informationerne i dette dokument kan ændres uden advarsel, og de udgør ikke nogen forpligtelse for HeartSine Technologies Inc. Ingen del af denne vejledning må reproduceres

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Er jeres svømmeklub parat, hvis der sker en kritisk hændelse?

BEREDSKABSPLAN. Er jeres svømmeklub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? 1 BEREDSKABSPLAN Er jeres svømmeklub parat, hvis der sker en kritisk hændelse? 2 3 EN BEREDSKABSPLAN KAN REDDE LIV OG STØTTER OP OM JERES FRIVILLIGE Formålet med en beredskabsplan er at sikre, at hændelsers

Læs mere

DentalKurser - kontakt os i dag!

DentalKurser - kontakt os i dag! 07-01-2015(23) DentalKurser - kontakt os i dag! Er I på klinikken klar til at yde første hjælp? Det er vi nok mange der kan stille dette spørgsmål. Hvornår kan man bruge første hjælp? Altid Vi skræddersyer

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål kunder

Ofte stillede spørgsmål kunder Vigtige opdateringer vedrørende maintenance plans Ofte stillede spørgsmål kunder Dette dokument giver svar på ofte stillede spørgsmål om de kommende ændringer af maintenance plans, i takt med at vi skifter

Læs mere

Velkommen til twinkl!

Velkommen til twinkl! Velkommen til twinkl! Vi er glade for at du har valgt at blive en twinklr. I dette dokument, gennemgår vi de forskellige trin du skal igennem for at kunne bruge twinkl på den bedste måde. Herunder kan

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wi-fi I dag bruger vi flere forskellige enheder via flere forbindelser end nogensinde før.

Læs mere

AED Pro AED Pro A-W. Betjeningshåndbog

AED Pro AED Pro A-W. Betjeningshåndbog AED Pro AED Pro A-W Betjeningshåndbog Marts 2011 9650-0350-27 Rev. E Udgivelsesdatoen og revisionsniveauet for denne håndbog findes på forsiden. Kontakt ZOLL Medical Corporation, hvis der er gået mere

Læs mere

Din brugermanual CANON LBP-810 http://da.yourpdfguides.com/dref/536491

Din brugermanual CANON LBP-810 http://da.yourpdfguides.com/dref/536491 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

HeartSine samaritan PAD. SAM300 Brugermanual

HeartSine samaritan PAD. SAM300 Brugermanual HeartSine samaritan PAD SAM300 Brugermanual Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Pudseligt hjertestop 3 Hjerterytme 3 At opdage fibrillation 3 Træning 3 Fremtidige brugere 3 samaritan PAD model sam300 konfiguration

Læs mere

Video Doorbell. shown in Satin Nickel. Kom godt i gang

Video Doorbell. shown in Satin Nickel. Kom godt i gang Video Doorbell shown in Satin Nickel Kom godt i gang Download Ring-appen Ring-appen guider dig igennem konfigurationen af din Ring Video Doorbell. Ring-appen er tilgængelig til iphone, ipad og Android.

Læs mere

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014

Oversigt. Problemets omfang 03-06-2014 Oversigt Problemets omfang Hvad skal jeg kunne? Akut hjertestop Andre akutte medicinske tilstande AED Opsamling Spørgsmål 2 Problemets omfang Ekstremt sjældent Børn har ALDRIG primært hjertestop!!!! Børn

Læs mere

Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS.

Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS. Drift manual for brugere af Akutudkald - IOS. Trin for trin vejledning ved alarm. 29.3. 2017 Version nr. 3. 1 1: Træk for at afvise. Ved alarmering får man øverst muligheden for at afvise kaldet. Derunder

Læs mere

PIR Kamera IRC-S2. Oversigt

PIR Kamera IRC-S2. Oversigt PIR Kamera IRC-S2 Et PIR kamera er en trådløs bevægelsessensor med indbygget kamera og LED blitz. Hvis alarmsystemet er tilkoblet og sensoren registrerer bevægelse, vil sensoren automatisk tage 3 billeder.

Læs mere

Manual SMARTCD.G2 02.2015

Manual SMARTCD.G2 02.2015 02.2015 2 / 14 1 Anvendelsesområde... 3 2 Sikkerhedsanvisninger... 4 3 Leverancens omfang... 5 4 Tilslutning til PC/laptop... 6 5 Opladning af batterier... 7 6 Idrifttagning... 8 7 Konfiguration af Bluetooth

Læs mere

Avanceret genoplivning Aftenkursus

Avanceret genoplivning Aftenkursus Avanceret genoplivning Aftenkursus Program Introduktion Demonstration Erkende hjertestop Hjerte-lunge-redning Avanceret genoplivning Sikker defibrillering Scenarier Teamlederfunktion og reversible årsager

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere