DCH Grindsted/Billund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DCH Grindsted/Billund"

Transkript

1 DCH Grindsted/Billund Nr

2 Bestyrelse 2015 Formand Jacob Lykkegård Jensen Tlf.: Mail: Næstformand Thomas Præstegaard Tlf.: Mail: Kasserer Jørgen Beck-Nielsen Tlf.: Mail: Sekretær Carl Einar Eriksen Tlf.: Mail: Materialeforvalter Allan Thomsen Tlf.: Mail:

3 Formandens beretning Ja, så blev det sommer, i hvert fald ifølge kalenderåret, for her i starten af juli måned, er der ikke meget sol at spotte. Jeg skal ikke kede jer med hvad der er sket i løbet af det sidste halve år, for det har i jo læst i de foregående klubblade. Men lidt er der dog sket alligevel. Vi har været ude til en del opvisninger, og jeg har kun hørt positivt omkring dette, både fra nogle af de hundeførere der var med, men også et par tilskuere. Vi har snart 2 nye friske trænere uddannet. Dianna Burmeister, og Winnie Ahrensberg, så der kommer nye kræfter med forhåbentlig en masse nye inputs til træningen. Derudover er der lavet lidt om på hvalpetræningen, de 12 første gange, så de nye hunde fremover kommer til at følges med den samme træner indtil de er kommet igennem. Dette tror jeg bliver bedre, da man som ny hundefører kan blive forvirret over at få 3 forskellige trænere, som har samme mål med træningen, men gør det lidt på hver sin måde. Hjemmesiden og det nye betalingssystem, Winkas, er næsten oppe at stå, måske allerede når dette blad udkommer, men vi er i hvert fald blevet godkendt og mangler nu det sidste finish. Derfor hvis i oplever problemer eller har andre spørgsmål eller forslag, så kom og sig det. Vi har 2 konkurrencer tilbage i Grindsted-Billund i D. 23. august inviterer vi skal kombineret AG og Eliteklasse (lydighed), og så har vi selvfølgelig den obligatoriske klubkonkurrence i november tilbage. Så hold øjne og øre åbne når tilmeldingen starter til klubkonkurrencen. Det er smadder hyggeligt, og der bliver afsluttet med en fornem klubfest om aftenen. Jacob Lykkegård Jensen.

4 Bytur med hvalpeholdet. Skrevet af Irene Nielsen Lørdag d.11/7 havde Gitte og Dianna fra hvalpeholdet inviteret til bytur med hundene. Der er delt sedler ud og de lå også på bordene i klubhuset så alle har haft chancen for at komme med hvis de ville. Det var vi så TO der ville. Og hvilken tur?. Vi havde bare en super tur hvor hundene fik set og hørt og lært en masse. Vi mødte børn de ville snakke og give godbidder, masser af mennesker med flag der stod og ventede, flere der ville snakke og kæle. Og hele tiden fik vi ny plads i rækken, forrest, bagerst eller i midten. Der var mange ting at holde øje med, vores gruppe, de andre der gik, ting der skulle prøves, flere ting man kunne hoppe op på og steder at tisse. Det var super godt at gå i gruppen og møde de mange nye ting, der skete rundt om os. Der var hele tiden en ven at holde sig til og se på hvordan de reagerede på tingene, så verden alligevel ikke er så farlig som ved første øjekast. Trods det ringe fremmøde vil Gitte og Dianna prøve at lave en tur mere. De bruger deres fritid på at give din hvalp/hund en chance for at lære at begå sig i byen, blandt mange mennesker og lyde med oprejst pande og alle fire ben på jorden. Jeg kan kun opfordre alle til at deltage næste gang. Det er en god måde at socialisere hunden på. Der er mulighed for at få hjælp, hvis din hund bliver bange eller på anden måde får brug for hjælp, til at afmystificere de ting de ser og hører. Det var nu også vældig hyggeligt for os tobenede at være på tur. Ikke mindst kaffe og hjemmebagte boller og kage bagefter. Tak for turen.

5 Oplæg til debat: Aktivitetsdage/frivilligt arbejde klubbens livsnerve. Set i lyset af den lave deltagelse til vores aktivitetsdage, bliver jeg lige nødt til at informere jer: DcH Grindsted-Billund, er en frivillig forening, hvor vi er afhængige af hinandens hjælp til at få tingene lavet. Dette gælder både arealerne ude omkring klubhuset, men også dem indenfor. Derfor hvis vi skal holde omkostningerne nede, dvs. hvis vi kan gøre arbejdet selv, uden at hyre en lokal håndværker, så er det jo penge lige ned i klubkassen, som vi kan bruge på medlemmerne, altså jer. MEN, hvis ikke der er opbakning til dette, og der kun er omkring mand der melder sig hver gang, er det ikke muligt at vedligeholde de ting vi har i dag. Der er jo mange forhindringer og andre redskaber der skal males, efterspændes eller vedligeholdes på anden måde. Ligeledes skal klubhuset også løbende renoveres inde og ude. Så kan man jo sætte det sådan op: 1. Skal vi sætte ambitionsniveauet ned og ikke have så gode forhold, som vi har i dag? Dette gælder primært klubhuset og de faciliteter vi har. Der er sikkert mange der har været i andre lokalforeningers klubhuse og set forholdene der, og der vil jeg da sige at vi er utroligt heldige. Det gælder også de ting vi har til at træne vores hunde med, ex. Diverse spring, stokke, flag og andre redskaber. 2. Vi kan hyre en håndværker til at klare det meste, så er vi fri for at røre en finger selv. Dette er bare ikke gratis, som frivillige hænder ville være.

6 Hvis der er flest der holder med punkt 2, så er jeg bange for at vores kontingent ikke holder til at betale dette, og derved måske skal stige. Men jeg vil da syntes at der må da også være en ære i og tilfredsstillelse i at kunne sige og vise til andre, at DET DER HAR JEG VÆRET MED TIL AT LAVE, hold da op hvor havde vi en sjov dag. Jeg syntes godt i må tænke lidt over dette, da der har været frivillige hænder til at bygge næsten alt i DcH-Grindsted-Billund. Klubhuset, tilbygningen og AG-Skuret er bygget af frivillige hænder, og der sidder en del af dem tilbage i klubben i dag og har det skide godt med at have været en del af dette. Og det lyder faktisk til at de har haft de sjovt med at leve det. Så kom og ta del i klubben og vær med til at sætte netop DIT præg på livet i DcH-Grindsted-Billund. Jacob Lykkegård Jensen Formand. HUSK Uden dig går DcH i STÅ Næste aktivitetsdag er allerede 8. august. Hvordan mener du, at vi skal klarer vedligeholdelse og arrangementer fremover? Skriv din mening på lad os få en debat. Vi opfordre hermed medlemmer til at begrunde deres valg/fravalg af frivilligt arbejde i klubben. Lad os inspirere hinanden. Redaktørerne.

7 Trænerprofil: Navn: Mette Sommerlund Hund: Albert på 7 år, border collie blanding og Icon på 2 år, border collie. (også kendt som borderbanden) Familiestatus: Gift med Jesper Profession: Arbejder i Sydbank, hvor jeg har været i 13 år. Tidligere hund: Pomsen Fiffer, den sødeste lille poms, der var et bæst af den anden verden. Antal år i DcH: Jeg har trænet hund i DcH Grindsted-Billund siden januar Startet som træner: Hmm, jeg kan faktisk ikke for godt huske det. Jeg tror jeg afsluttede træneruddannelsen i DcH interesseområder: Konkurrenceudvalg og træner, jeg har pause fra trænergerningen pt. da jeg ikke kan finde tid til det lige nu. Mål med hundetræning: Jeg er konkurrencehundefører, jeg har tidligere løbet agilitykonkurrencer, men da Albert ikke har fysik til AG er vi skiftet til rally. Det er jeg rigtig glad for, jeg har så mange fantastiske oplevelser med min hund og rallyfolket. Icon gider ikke rally, så vi løber agility og hyrder får. Målet er at bestå en hyrdeprøve og derefter skal vi til at arbejde mere med agilityen og i gang med konkurrencer. Mindst lige så vigtigt, hvis ikke mere, så betyder alle de dejlige og sjove timer jeg bruger med hundetosserne i klubben og til konkurrencer enormt meget og det er mit fristed. Bedste oplevelse med hund: Det må være kvalifikationen til DM i rally i 2014 med Albert. DM weekenden var en fantastisk oplevelse.

8 En oplevelse til erfarings- og positiv kontoen Lørdag d. 11. juli var der arrangeret en lille gåtur i Grindsted by for hvalpe og unghunde. Desværre var det i ferieperioden, så tilslutningen var desværre ikke så stor. Vi mødtes på parkeringspladsen bag sygehuset med vores hunde, og fik så styr på de firbenede, inden vi gik op mod centrum. Vi gik ned omkring rutebilstationen, hvor vi mødet nogle børn som var vilde med at komme til at klappe vores hunde. Efter lidt hyggesnak med børnene, så gik vi videre rundt, og vendte ind mod centrum. Da vi kom til skulpturen med vand og store granitsten omkring, så var der rig mulighed for at hundene kunne stifte bekendtskab med vandet, og hoppe op på stenene. Det var dog ikke alle der var lige begejstrede for at komme for tæt på det våde element. De store sten var rigtige gode at hoppe op på, og stå der. Nellie synes så bare at man skulle helt op på toppen af den største. Som afslutning var vi på torvet, hvor der blev taget et gruppebillede.

9 Det er dog ikke altid nemt at få de firbenede til at sidde rigtig for fotografen. Men vi fik da alle med. Fra venstre: Dianna med Nellie og Buster, Hanne med Tara og Irene med Bodil og Rasmus. Vi vil prøve at arrangere en sådan bytur igen senere på året, og håber så på meget større tilslutning. Hilsen Byvandrerne

10 Australian Kelpie Kelpie kom til verden i sidste århundrede, fordi australske fåreavlere havde brug for en særlig type hund, der kunne vogte får på de enorme afsides ejendomme og under barske forhold som høj varme, sandstorme. Den var resultatet af forskellige racer af fårehunde fra Europa og England, der havde vist sig at have for tyk pels til at klare det barske australske klima. Denne vidunderlige race kom fra to sorte og gyldenbrune, korthårede collier med opretstående ører, der blev importeret i 1860'erne. Australien Kelpie er eksporteret til flere lande i Europa. Denne hund er med succes blevet brugt til at vogte forskellige dyr, herunder rensdyr, geder og kvæg. Kelpie har udmærket sig inden for områderne lydighed, agility og spor. De har deltaget i terapiprogrammer med kæledyr og endda blevet brugt som førerhunde for blinde. Det fineste træk hos en kelpie er dog dens uimodståelige personlighed. Racen er ekstremt årvågen og ivrig og meget intelligent. Fortræffelig til at enes med andre kæledyr. Kelpien har kun få, at sammenligne sig med som selskabshund. Lydighedstræning udgør en fantastisk måde at komme til at kende og dele behovet hos denne meget intelligente hund. Kelpien er fri for de fleste arvelige sygdomme, og den kræver relativt lidt pleje. Racen er hurtig at gøre renlig, og det er en nem hund at fodre den spiser næsten alt, hvad den får serveret. Den har brug for omkring samme mængde motion som andre sunde, unge hunde. Denne race tilpasser sig godt til at være en familiehund, en joggingpartner, børnenes ven og vagthund. Hvis du overvejer at anskaffe en Kelpie hvalp, skal du være parat til at bruge den tid, den fortjener, da det er en race, der vil ønske at følge dig konstant.

11 EN DRØM TAGER FORM skrevet af Karin Højland Tilbage i 2011 tog jeg en beslutning om at jeg gerne ville arbejde med min store interesse hunde, derfor blev der lagt en plan. Jeg startede på adfærdsinstruktøruddannelsen hos Betina Hvidemose i Hirtshals i januar Vi begyndte at kigge efter en ejendom, hvor man kunne etablere et hundehotel. Tanken var at det skulle hedde et hotel frem for pension, fordi jeg ville ikke have flere hunde, end at der var tid til særlig hensyn og pleje og at lære den enkelte hund at kende. Jeg tilbragte 16 weekender i hirtshals og blev færdig uddannet i januar Sideløbende med min uddannelse, havde jeg meldt mig under DCH Grindsted, for at bruge min teoretiske viden lidt i praksis. Jeg ville have erfaring med så mange racer som muligt. Dette betyder dog at det kniber med timer i døgnet, men det er svært at slippe noget man brænder for. Gården var blevet købt i august 11 og de første ansøgninger til kommunen var sendt afsted. Man skal søge tre tilladelser; først skal man have en landzone tilladelse, hvilket tog ca 9 måneder. Når den er i hus, kan man så søge om en miljøtilladelse, endelig søges der om en byggetilladelse, selvom man ikke skal bygge nyt, men bruger de eksisterende bygninger, Dette er en langsommelig affære. Status her i januar 2015 er at jeg har en ansøgning om byggetilladelse liggende hos kommunen.

12 Jeg valgte at starte op i sommeren 2012, da man må passe op til 5 hunde uden at søge om tilladelse. Hoddeskov hundehotel blev mødt med lidt, for ikke at sige, meget skepsis, blandt de lokale i Skovlund og familien. "Der er vel ingen, der betaler for at få passet deres hund?" var kommentaren. Dertil kan jeg kunne svare jo. Jeg er blevet positiv overrasket og planlægger allerede nu, at søge om, at udvide til 20 hunde. I dag lyder tilladelsen på 10 hunde. Jeg har heldigvis en god arbejdsplads, så jeg kan holde en lang sommerferie, da det hele går op i hunde fra 1. juni til midt september. Det er en balance med, hvor mange hunde man vil have. Ideen med et lille sted betyder også, at jeg er nødt til at arbejde ved siden af. Det har jeg løst ved at arbejde nathold på dancake i Give. Det giver mig fri alle helligdage og weekender til at passe min drøm. De tilbagemeldinger jeg får fra hundeejerne er, at det er dejligt at det er såden et lille sted. De kan mærke deres hunde er glade, når de bliver afleveret hos mig ( mange er svære at få med hjem igen ) og det var hele ideen bag hundehotellet, at det skulle være en positiv oplevelse for hunden at være på ferie. Hundene bor i den gamle stald i store lyse bokse de mindste er 6 m2 og de store er 12 m2. Når hunden tjekker ind første gang afgør hundeejeren, om de må lege med andre hunde. Er dette tilfældet fordeles de i store løbegårde om dagen. De tilbringer et par timer om formiddagen, og igen om eftermiddagen, med at lege med hinanden. Er der hunde, der ikke må møde fremmede hunde, går vi

13 turer med dem eller de går i løbegårde for sig selv, afhængig af hvor mange der er. Enkelte stamgæster har det priviligie, at hvis der kun er en enkelt hund på hotellet, kan de liste sig med mine egne ind under sofabordet og sove. Jeg er glad for at jeg tog beslutningen tilbage i 2011 og at Regner var med på ideen. Det kræver lidt forståelse og opbakning fra sit bagland. når man vælger at bruge sine weekender og 2 1/2 måned hver sommer i hundens tegn, men det er rigtigt dejligt at kunne beskæftige sig med sin store interesse. Skal jeg pege på noget negativt, er det nok at mine egne hunde lider lidt under det i perioder. Nogle gange bliver deres træning ikke rigtig til noget, men vi arbejder os langsomt op i konkurrencesystemmet i dch. Jørn ville måske godt have haft lidt mere seriøs træningstid til Timmi, men der er jo kun 24 timer i døgnet og man må tage en drøm af gangen. På grund af sygdom er Timmi her desværre ikke mere. Så må vi se om der kommer en ny hvalp til i efteråret. Måske vinder jeg i lotteriet, så jeg kan droppe arbejdet på Dancake. Man kan jo altid drømme.

14 Indbrud i klubhuset Så er den gal igen.. Vi har nu haft 2 indbrud på en lille måned og der er bare rigtig træls. Dog har de ikke fået for meget med hver gang. Det eneste de har taget er nogle sodavand og enkelte øl. Men der er ødelagt vinduesrammer og vinduesglas, og tilmed også ydet hærværk mod dørene til klubhuset. Derfor vil det være rart hvis du holder øje med personer der ikke har noget at gøre i klubben, som holder deres bil skjult HELT inde i træerne eller går og kigger vinduer. Når nu hunden alligevel bliver luftet på arealerne omkring klubhuset. Man kan jo spørge dem om de er interesseret i at starte til hundetræning. Vi mangler i skrivende stund 2 stk. affaldsbeholdere, som plejer at stå ved gavlen, så er der noget der har set disse, mærket BRIAN s RENOVATION, ligge et sted i noget krat ved fodboldarealerne eller andre sted tæt på klubhuset, så giv en melding så vi kan få dem hentet tilbage Vi har pt. Kamera på, men har ikke været heldige at få nogle beviser vi kan bruge endnu, men hvis dette fortsætter, er vi nok nødt til at lave andre forholdsregler for at holde indbrudstyvene lidt på afstand. Dette var blot til info. Jacob Lykkegård Jensen Formand.

15 Klubbladets fremtid? På grund af manglende indlæg fra klubbens medlemmer, har redaktionen besluttet at næste klubblad først udkommer når der er indlæg nok fra klubbens medlemmer. Når vi ser klubbens kalender kunne der være en del at skrive om og tage billeder af, som kunne være stof til næste blad. Næste deadline: Når der er stof til 16 sider. Send dit indlæg på bladets Tak til hjælpetrænerne. På trænerudvalgets vegne, vil vi hermed takke hjælpetrænerne; Morten Refshøj, Alex Rasmussen, Irene Nielsen og Pia Bødker for deres store indsats. Vi glæder os over jeres entusiasme, og over at 3 har tilmeldt sig til træneruddannelsen.

16 Træningstider: Lydighed: Mandag Rally konkurrencehunde. Mette Sommerlund Familielydighed/rally begynder. Flemming Kristensen og Irene Nielsen Onsdage: C-hold. Jørn Præstegaard. Begyndere/hvalpe. Dianna Burmeister, Gitte Christensen. Carl-Einar Eriksen og Karin Højland Fortsættere. Carl-Einar Eriksen C-hold. Allan Thomsen Torsdage Selvtræning med kaffe og kage bagefter. Agility: Mandage Onsdage Begyndere. Jens Nørgaard og Astrid Graversen Konkurrence AG. Carsten Hansen. Klasse1. Søren Møller. Klasse2. Carsten Hansen og Jette Møller. Torsdage Selvtræning med kaffe og kage bagefter.

17 AGILITYOPVISNINGER. Så fik vi 3 x agilityopvisninger godt overstået.:) Jeg vil gerne sige mange tak for opbakningen til vore agilityopvisninger både til dem, der tog slæbet med at læsse og køre forhindringerne, for hjælp til at bygge baner og ikke mindst til alle jer hundeførerne. Det er altså super, at det kan lade sig gøre at samle mellem 6 og 9 hundefører til hver opvisning, når det nu var 3 gange på samme uge. (Det har vi så heller aldrig prøvet før. ) Vi havde for første gang - begyndere med både til Vesterhede og Ansager, og det gik så fint. Det er bare super at komme ud og vise flaget, når de små uventede ting, der sker både på og udenfor banen bliver taget med godt humør af jer. Så tak for nogle rigtig hyggelige og sjove timer, og jeg håber, at I er friske på at stille op næste gang, vi får buddet om at lave opvisninger. Har du lyst til at se billeder; så kik på vores facebook side. Mvh Astrid

18 Udvalgs liste Konkurrence Udvalg Rally Lydighed Lydighed Agility Mette Møller Sommerlund Jacob Lykkegård Jensen Jørn Præstegaard Winnie Ahrensberg / Træner Udvalg Lydighed Lydighed Agility Lydighed Karin Højland Helle Pugaard Carsten Hansen Anette Dall Aktivitets Udvalg 1 Camilla Lund Hansen 2 Anna Lauridsen 3 Trine Knudsen Kantine Udvalg 1 Karin Højland 2 Anne Marie Torsdagstræning. Man dukker bare op. Alle er velkommen til torsdagstræning kl Alle træner deres egne hunde, og vi er rigtig gode til at hjælpe hinanden. hvorefter der er kaffe og hygge i klubhuset. Under kaffen hjælper vi hinanden med div træningsproblemer Vi skiftes til at have kage med.

19 Kontingent 2016 Grundkontingent 650 kr.- Træningsgebyr 450 kr.- Træningsgebyr nr. 2 hund/hold 200 kr.- Indmeldelsesgebyr for nye medlemmer 200 kr.- Strafgebyr for Gl. Medlemmer betaler forsendt 100kr.- I alt for gl. medlemmer 1100 Kr.- I alt for nye medlemmer 1300 kr.- Folkepensionister, studerende med gyldigt studie kort, samt unge under 18 år. Grundkontingent + halvt træningsgebyr 875 kr.- Bestyrelsen, træner, Udvalg, Træneraspiranter, Hjælpe træner Grundkontingent Træningsgebyr Træningsgebyr nr. 2 hund /hold 450 kr.0 kr.200 kr.- Dommere Grundkontingent 650 kr. Hvalpe / Begynder 900 kr.- opkræves ved holdopstart januar - september 450 kr.- opkræves ved holdopstart oktober - december Efter Hvalpe / kursus- hold er der mulighed for at forsætte på: Agility, Lydighed, Rally Lydighed. Pris 50 kr.- pr løbende måned resten af året - juli og december undtaget.

20 Aktivitetskalender 2015: 8. august Aktivitets/arbejdsdag for alle medlemmer 12. august Workshop 23. august Kombineret AG og eliteklasse 30. august Træneruddannelse 13.september AG DGI stævne 10. oktober AG kursus 14 oktober Workshop 7.november Klubkonkurence og klubfest 15. november Træner overbygning 29. november Juleafslutning

DcH Grindsted/Billund. A-spring

DcH Grindsted/Billund. A-spring DcH Grindsted/Billund A-spring Nr. 2 2014 Bestyrelse og udvalg Bestyrelse Formand Jacob Lykkegård Jensen formand@dch-grindsted-billund.dk 51803285 Næstformand Ejnar Østergård ejnarnikolaj@privat.dk 40962041

Læs mere

HUNDEGLAM KOLDING. Medlemsblad for Kolding og Omegns civile Hundeførerforening. Nr. 3 Oktober

HUNDEGLAM KOLDING. Medlemsblad for Kolding og Omegns civile Hundeførerforening. Nr. 3 Oktober HUNDEGLAM Medlemsblad for Kolding og Omegns civile Hundeførerforening 2011 KOLDING Nr. 3 Oktober Tager du ansvar? KOCH vil gøre en indsats for, at medlemmer som træner i klubben, hjælper sig selv og andre.

Læs mere

Forside billede: Alice, Biine og Basse i sne

Forside billede: Alice, Biine og Basse i sne Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...6 Nyt fra A/PU...7 Referat fra Generalforsamling 20/11-2013...8 Præsentation Sandra...15 Nyt fra KU...16 Regler for konkurrence betaling...19

Læs mere

HUNDENYT 34. ÅRGANG NR 1. 2014

HUNDENYT 34. ÅRGANG NR 1. 2014 HUNDENYT 34. ÅRGANG NR 1. 2014 Find os på facebook: DcH-Aabenraa DcH Aabenraa Vi træner ikke hunde Vi træner hundenes mennesker! Danmarks civile hundeførerforening, Aabenraa afdeling 1 Adresseændring:

Læs mere

Forsidebilleder: Aslan og Dexter af Ann Jonsen samt Preben og Bodil af Marie K. Nielsen

Forsidebilleder: Aslan og Dexter af Ann Jonsen samt Preben og Bodil af Marie K. Nielsen Indhold: Bestyrelsen s. 3 Lederen s. 4-5 Nyt fra Redaktionen s. 6 Præsentation af de nye bestyrelsesmedlemmer s. 7-8 Referat fra Generalforsamlingen d. 20/11 s. 9-16 Vidste du? s. 17 Aktivitetskalenderen

Læs mere

- Hædring af sportsfolk - Flåterne kommer - Rally-konkurrencer - Stafetten - Agilitykursus

- Hædring af sportsfolk - Flåterne kommer - Rally-konkurrencer - Stafetten - Agilitykursus Årgang 9 Nr. 2 Maj 2012 - Hædring af sportsfolk - Flåterne kommer - Rally-konkurrencer - Stafetten - Agilitykursus Medlemsblad for Brenderup og omegns civile Hundeførerforening, BocH 2 Velkommen til BASSEN,

Læs mere

HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING

HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING HAPS 12. årgang 2013 Nr. 3 - September Sjællandsmester 2013 i C-klassen: Dorthe og Basse Medlemsblad for HERFØLGE CIVILE HUNDEFØRERFORENING Indhold Nyt fra formanden 4 Klubmesterskaber 6 Nyt klubhus 7

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

www.dch-brenderup.dk

www.dch-brenderup.dk Årgang 12 - Nr.4 November 2014 Medlemsblad for Brenderup og omegns civile Hundeførerforening, BocH Rallyholdet ser tilbage på 2014 NYTÅRSTRÆNING Som altid, afholder vi samlet træning for alle hold den

Læs mere

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H

Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Nr. 2 2013 Informationer Kimberskuet Efterårets aktiviteter Ung i 4H Information Formandens ord 3 Område Nord 4 Siden sidst 5 Kimberskuet 5 Efterårets aktiviteter Gistrup 8 Storvorde 10 Åbent landbrug

Læs mere

Hej BocH Folk Natløb DM i Rally 2012 Naturens dag Venskabsdag Hvad må man? Medlemsblad for Brenderup og omegns civile Hundeførerforening, BocH

Hej BocH Folk Natløb DM i Rally 2012 Naturens dag Venskabsdag Hvad må man? Medlemsblad for Brenderup og omegns civile Hundeførerforening, BocH Årgang 9 Nr. 4 November 2012 Hej BocH Folk Natløb DM i Rally 2012 Naturens dag Venskabsdag Hvad må man? Medlemsblad for Brenderup og omegns civile Hundeførerforening, BocH 2 Velkommen til BASSEN, BocH

Læs mere

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014

Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Referat af EB Generalforsamlinger lørdag d. 22. februar 2014 Engesvang Boldklub afholder GENERALFORSAMLING Lørdag d. 22. februar 2014 kl. 12.30 i klubhuset. 12:30 EB s ungdomsvenner 13:00 Håndbold 13:30

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

K L E M Å. April 2010

K L E M Å. April 2010 K L E M Å 2 April 2010 Redaktionen Opsætning og div.: Mogens Jensen Hertug Valdemarsvej 25, St. 6100 Haderslev Tlf. 74 53 03 68 Medredaktør: Kurt Koch Distribution: Mogens Jensen Næste Deadline: 20. juni

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009

Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009 HÆNDERNE OP Nr. 13 - December 2011 Nr. 6 - Oktober 2009 Indholdsfortegnelse: Kære læsere s. 3 Leder Bestyrelsen s. 4 formandens klumme Bastian Koch s. 5 farvel girokort s. 6 Christianshavner-dagen 3/9

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

Medlemsblad for Vesthimmerland Civile Hundeførerforening

Medlemsblad for Vesthimmerland Civile Hundeførerforening Medlemsblad for Vesthimmerland Civile Hundeførerforening December 2010 38. Årgang Side 3 Nyt fra bestyrelsen Side 8 Tak er kun et fattigt ord.. Side 9 Info Side 10 Årets modtager af Skippers Minde pokal

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009

VokseVærker. Ventilens år 2011-2012 ISSN: 2245-0009 VokseVærker Ventilens år 2011-2012 1993 1999 2012 2015 2022 ISSN: 2245-0009 I dette årsskrift Kære Læser 3 Årsmøde 2012 4 - Indkaldelsen Ventilen i tal 5 - Et hurtigt overblik 6 Ventilen har vokseværk

Læs mere

ORIENTERING FRA KORSHOLM IDRÆTSFORENING KIFFEN. www.korsholm-if.dk NR. 118 November 2012 30. ÅRGANG

ORIENTERING FRA KORSHOLM IDRÆTSFORENING KIFFEN. www.korsholm-if.dk NR. 118 November 2012 30. ÅRGANG ORIENTERING FRA KORSHOLM IDRÆTSFORENING KIFFEN www.korsholm-if.dk NR. 118 November 2012 30. ÅRGANG Kiffen udgives af Korsholm Idrætsforening. Bladet omdeles gratis til husstande i Norring, Riisbakken,

Læs mere

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro.

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro. DcH Bjerringbro Hund og fører 4 2009 Indhold Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...6 Referat fra generalforsamling 2009...6 Eftersøgnings tjeneste...11 Referat fra generalforsamling

Læs mere

Er din hund for tyk? Og hvad kan du gøre ved det. DcH s landsmøde Tema om tænder Uskyldige hunde dør. Læs også i dette nr:

Er din hund for tyk? Og hvad kan du gøre ved det. DcH s landsmøde Tema om tænder Uskyldige hunde dør. Læs også i dette nr: NR. 02 APRIL 2013 75. ÅRGANG Læs også i dette nr: DcH s landsmøde Tema om tænder Uskyldige hunde dør Er din hund for tyk? Og hvad kan du gøre ved det Hunde træning sammenhold ungdom medlemmernes input

Læs mere

K L E M Å. "E-Holdet klar til FM" 2

K L E M Å. E-Holdet klar til FM 2 K L E M Å "E-Holdet klar til FM" 2 Maj 2009 2 Redaktionen. Opsætning og div. Mogens Jensen, Hertug Valdemarsvej 25, St. 6100 Haderslev. Telefon: 74 53 03 68. Medredaktør. Kurt Koch. Distribution. Mogens

Læs mere

32. årg. 3 / 2008 Redaktionen: Medlemsblad for Jegerup Ungdoms-og Idrætsforening. Ansvarshavende er : Christl Mortensen. Aktivitetskalender:

32. årg. 3 / 2008 Redaktionen: Medlemsblad for Jegerup Ungdoms-og Idrætsforening. Ansvarshavende er : Christl Mortensen. Aktivitetskalender: Aktivitetskalender: September: 9: Orienteringsmøde valg 19:30 14: Høstgudstjeneste 10:30 18: Fyraftensgudstjeneste 18:30 Oktober: 2: Fyraftensgudstjeneste 18:30 23: Stinne Jensen i Præstegården 19:30 Pilgrimsvandring

Læs mere

Låsbybladet. Nummer 53 August 2012 Årgang 14. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig!

Låsbybladet. Nummer 53 August 2012 Årgang 14. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet Nummer 53 August 2012 Årgang 14 Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet, Side 2 Fra redaktøren Annoncører LIF er jo egentlig den forening, der sælger annoncerne til

Læs mere

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton Stiftet 10. december 1958 44 årgang Maj 2013 Morud Idrætsforenings nyhedsblad med alt nyt fra dit nærområde! 1973 1973-2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Se side 20-23: Gymnastikken Se side 24-26:

Læs mere

DALBY GYMNASTIKFORENING

DALBY GYMNASTIKFORENING DABY DABY GYMNASTIKFRNING November 2011 35. årgang F. G. D. F D B D G Y M N A S T I K B A D M I N T N V Y B A M T I N V Æ R S T D T I N D S P A R K T æs om... Vinterpause i SB land æs om... Kolding City

Læs mere

2011 SPORT 2011 AUGUST 2011 SPORT I GREJS-DALEN EFTERÅR VINTER FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK EFTERÅR VINTER

2011 SPORT 2011 AUGUST 2011 SPORT I GREJS-DALEN EFTERÅR VINTER FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK EFTERÅR VINTER 2011 SPORT 2011 AUGUST 2011 SPORT I GREJS-DALEN EFTERÅR VINTER FODBOLD AEROBIC TENNIS GYMNASTIK EFTERÅR VINTER Hvis alle gir en hånd med Sommerferien er overstået, og børnene er tilbage i skole og daginstitutioner

Læs mere

VMK BLADET KLUBBLAD FOR VALLENSBÆK MODELSKIBS KLUB NR. 4 17. ÅRGANG NOVEMBER 2005

VMK BLADET KLUBBLAD FOR VALLENSBÆK MODELSKIBS KLUB NR. 4 17. ÅRGANG NOVEMBER 2005 VMK BLADET KLUBBLAD FOR VALLENSBÆK MODELSKIBS KLUB NR. 4 17. ÅRGANG NOVEMBER 2005 VMK s bestyrelse Formand: Thomas Reichert Pilehavevænge 8 2625 Vallensbæk Tlf: 43625143 E-mail: reichert@post12.tele.dk

Læs mere