(Bilag 4 b) Høringssvar til byrådsindstilling om ny folkeskolereform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Bilag 4 b) Høringssvar til byrådsindstilling om ny folkeskolereform"

Transkript

1 (Bilag 4 b) Høringssvar til byrådsindstilling om ny folkeskolereform Høringspart SKOLER Bakkegårdskolen SFO-forældreråd Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker,at forældreflertal kan beslutte om SFO-leder deltager i bestyrelsesmøder uden stemmeret. Bavnehøjskolen Skolebestyrelse Beder Skole Skolebestyrelse og MED-udvalg byrådsindstilling. Anfører at eksterne bestyrelsesmedlemmer kan skabe forskellige forudsætninger. Center 10 Aarhus High School Skolebestyrelse og ledelse Ellevangskolen Skolebestyrelse og MED-udvalg Elsted Skole Skolebestyrelse Engdalskolen Skolebestyrelse Anbefaler skoledagen forlænges for elever på Fokusskolen, som i forvejen har en lang skoledag inkl. transport. Ønsker, at SFO-forældre beslutter, om de vil indgå i bestyrelsen. Ønsker, at bestyrelsen deltager i skolens beslutning om aldersintegreret undervisning. Gammelgaardskolen Skolebestyrelse Ønsker retningslinjer for bestyrelsens størrelse og valgprocedure. Ønsker, at bestyrelsen inddrages ift. tilrettelæggelse af medarbejderinddragelse. Ønsker præcisering af delegation af kompetencen vedr. aldersintegreret undervisning til skolen (leder/bestyrelse?). Hasle Skole Skolebestyrelse og MED-udvalg Ønsker, at byrådet tager stilling til sammensætning af bestyrelse og til SFO-forældreråd. Foreslår, at MBU i samarbejde med VIA m.fl. udarbejder nyt koncept for kompetenceudvikling inden for de begrænsede, afsatte ressourcer. Hårup Skole og Elev Skole Skolebestyrelse Lystrup Skole Skolebestyrelse Læssøesgades Skole Skolebestyrelse Opfordrer til mulighed for forskudte valg samt til valghandling ved skoleårets start mhp. deltagelse fra kommende 0. kl. forældre. Ønsker at eksterne repræsentanter fastlægges lokalt. Ønsker forskudte valg til bestyrelsen og mindst en SFOforældrerepræsentant i bestyrelsen.

2 Malling Skole Skolebestyrelse Malling Skole SFO-forældreråd Møllevangskolen Skolebestyrelse Opfordrer til rammer og ressourcer for erstatnings- undervisning i forb. med fuld kompetencedækning, herunder ift. vikarer med nødvendige kompetencer og sammenhængende vikarforløb. Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at SFO-leder indgår i skolebestyrelsen med stemmeret. Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at SFO-leder deltager i bestyrelsen. Mårslet Skole Skolebestyrelse Mårslet Skole MED-udvalg Næshøjskolen Skolebestyrelse Risskov Skole Skolebestyrelse og MED-udvalg Ønsker præcisering om anvendelse af kompetenceudviklingsmidler for bestyrelser samt mulighed for at deltage i udarbejdelse af handlingsplan. Opfordrer til opmærksomhed på srhedsmæssige forhold ifm. den åbne skole. Risskov Skole SFO-forældreråd Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Rundhøjskolen Skolebestyrelse Rundhøjskolen SFO-forældreråd Rundhøjskolen Ledelsen Rosenvangskolen Skolebestyrelse Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at bestyrelsen inddrages ift. beslutning om pædagogisk råd. Er kritisk overfor adgang til at nedsætte minimumstimetal gennem dispensation til to-voksen ordning. Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at SFO-forældre sikres repræsentation i bestyrelsen. Ønsker at leder af SFO har adgang til bestyrelsen. Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at kompetence til at nedsætte undervisningstiden delegeres til bestyrelser. Rosenvangskolen SFO-forældreråd Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Rosenvangskolen MED-udvalg Ønsker at kompetence vedr. to-voksen ordning på klassetrin samt nye valgfag delegeres til skolen. Samsøegades Skole Skolebestyrelse og MED-udvalg Foreslår at man lokalt kan oprette et udvalg under skolebestyrelsen, som behandler særlige forhold om SFO. Samsøegades Skole SFO-forældreråd Ønsker at SFO-forældreråd fastholdes. Skjoldhøjskolen Skolebestyrelse og MED-udvalg Understreger, at der kan være behov for opkvalificering af alle medarbejdergrupper og peger på behov for at kunne foretage prioriteringer i budgettet.

3 Skæring Skole Skolebestyrelse Skødstrup Skole Skolebestyrelse Solbjergskolen Skolebestyrelse Sødalskolen Skolebestyrelse og MED-udvalg Sødalskolen SFO-forældreråd Ser frem til fastlæggelse af præmisser for skolens handlingsplan for fuld kompetencedækning. Forventer udspil fra MBU om koordinering af rotationsprojekter og praksisnære udviklingsforløb. Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at kompetence vedr. valgfag delegeres til skoler. Ønsker at kompetence vedr. valgfag delegeres til skolebestyrelsen. Finder, at adgang til ungdomsskole fra 7. klasse kan konflikte med fritidsklub og at tilbud kan ligge sent ift. aldersgruppen. Finder at kompetence til suspension af det frie skolevalg fortsat bør ligge hos byrådet, og anbefaler præcise kriterier for "særlige tilfælde" mv. skolebestyrelsens høringssvar med det forbehold, at man ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Sølystskolen SFO-forældreråd Søndervangskolen Skolebestyrelse og MED-udvalg Tovshøjskolen Skolebestyrelse Tranbjergskolen Skolebestyrelse Tranbjergskolen MED-udvalg Vestergårdskolen Skolebestyrelse Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker at mindst en forælder i bestyrelsen vælges blandt forældre med børn i SFO. Ønsker at leder af SFO kan deltage i bestyrelsen efter behov. Finder behov for regler om repræsentation fra forskellige matrikler. indstilllingen, og lægger vægt på lokal dialog om løsninger. Finder ressourcer til kompetenceløft utilstrækkelige, og udtrykker bekymring for niveauet i kompetenceudviklingen. Ønsker at kompetence vedr. to-voksen ordning delegeres til skoler. Viby Skole Skolebestyrelse og ledelse Finder at SFO-forældreråd stadig har berettigelse. Ønsker at bestyrelse og ansatte inddrages i beslutning om pædagogisk råd. Viby Skole SFO-forældreråd Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Virupskolen Skolebestyrelse Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Ønsker formulering der i højere grad sikrer medarbejderinddragelse ved beslutning om pædagogisk råd.

4 Vorrevangskolen Skolebestyrelse og A-MED-udvalg Ung i Aarhus Ung i Aarhus, Randersvej Bestyrelse Ung i Aarhus, Grenåvej Øst Bestyrelse og MED-udvalg Ønsker pligt til at tilbyde pladser i bestyrelsen til eksterne. Ønsker at kompetence vedr. nye valgfag delegeres til bestyrelsen. Opfordrer til at skolerne skal inddrage lokale ungdomsskole/klub i relevante sammenhænge. Anbefaler at der overføres midler til skoler, men at FU leverer ydelser i sammenhæng med den åbne skole. Udtrykker bekymring ift. klubpædagoger og opfordrer til fælles kompetenceudvikling. Ung i Aarhus, Skanderborgvej Bestyrelse Ung i Aarhus, Horsensvej Bestyrelse Ung i Aarhus, Horsensvej MED-udvalg Ung i Aarhus, Oddervej Bestyrelse Ung i Aarhus, Gellerup Toveshøj Bestyrelse Ung i Aarhus, Viborgvej Bestyrelse Ønsker at FU-bestyrelsesmedlemmer kan deltage i skolebestyrelsen på lige fod med eksterne. Ønsker at bestyrelsen inddrages i beslutninger om medarbejderinddragelse. Ønsker at pædagoguddannede medarbejderes kompetencebehov indgår i kompetencehandlingsplan og beslutning om økonomiske rammer. Anbefaler, at der overføres midler til skolerne, men at FU leverer ydelser til skolerne i sammenhæng med den åbne skole. Opfordrer til at FU-midler følger børnene, hvor de går i skole. Anbefaler at der overføres midler til skolerne, men at FU leverer ydelser i sammenhæng med den åbne skole. Finder eliteklasser for snævert tænkt i loven. Der bør være mulighed for eliteklasser i kunst, musik, sprog, matematik osv. Bifalder, at folkeskolens samarbejder fortsat udvikles og at FU bidrager hertil. Anbefaler at der overføres midler til skolerne, men at FU leverer ydelser i sammenhæng med den åbne skole. Henleder opmærksomheden på egne erfaringer med de udfordringer, som en lang skoledag medfører for nogle elevgrupper. Foreslår mulighed for UiA-repræsentant i bestyrelsen. Anbefaler, at der overføres midler til skolerne, men at FU leverer ydelser i sammenhæng med den åbne skole. Ung i Aarhus, Silkeborgvej Bestyrelse Andre parter Foreslår at der overføres midler til skolerne, men at FU leverer ydelser til skolerne i sammenhæng med den åbne skole.

5 Magistratsafdelingen Kultur og Borgerservice Fremhæver det gode samarbejde med Børn og Unge på forskellige områder. Foreslår at politn for Borgerservice og Biblioteker nævnes i mål og rammer, da flere initiativer understøtter børn og unges læring. Ønsker afklaring af økonomi/andre ressourcer ift. kulturinstitutioner. Den jyske Opera Anbefaler central model for partnerskaber, herunder indhold/økonomi. Finder behov for kompetenceløft af musiklærerne og for faglig indsigt ved kompetencevurdering i æstetiske fag. Finder at eliteklasser også bør omfatte sang og musik, dans, teater og billedkunst. Magistratsafdelingen Sociale forhold og Beskæftigelse Henleder opmærksomheden på socialt udsatte børn og unges skolegang i folkeskolen og i specialtilbud som interne skoler. Århus Lærerforening Anbefaler at byrådet fastsætter procedurer for valg og stiller krav til skoler om forum, der sikrer medarbejderinddragelse. Finder, at kompetence til at oprette aldersintegrerede klasser bør delegeres til Børn og Unge. Anfører opmærksomhedspunkter ift. den åbne skole herunder jura, arbejdsmiljø mv. Foreslår fælles værktøj til kompetencevurdering. Århus Skolelederforening, at bestyrelsen kan nedlægge SFO-forældrerådet, hvis der er forældre, der repræsenterer SFO i bestyrelsen. Henleder opmærksomheden på, at det giver god mening, at et udvalg under bestyrelsen arbejder med de særlige forhold i SFO - hvor der samtidig er øget bevidsthed i bestyrelsen om, at SFO er et vigtigt fokusområde for bestyrelsen. Århus SFO-ledelses Forum Ønsker at fastholde SFO-forældreråd. Henleder opmærksomhed på bestyrelsens størrelse. Ønsker, at leder af SFO deltager i bestyrelsen uden stemmeret. Udtrykker bekymring vedr. ressourcer til fuld kompetencedækning i lyset af pædagogers nye opgaver i undervisning. Idrætssamvirket Finder, at kommunen bør tage initiativ til at indgå partnerskaber idrætsliv-skole. Ønsker at blive inddraget hvor den længere skoledag giver pres på idrætsfaciliteterne på skolerne, da det kan få indflydelse på idrætsforeningernes muligheder.

6 Århus Ungdommens Fællesråd Ønsker krav om to eksterne repræsentanter, som kommer fra andre kommunale institutioner. Ønsker, at skolebestyrelsen fastlægger økonomi for samarbejder. Ønsker, at byrådet tilkendegiver, at samarbejder kan opfatte politiske og religiøse organisationer. Børn og Ungerådet Finder behov for at afsætte midler til at kvalificerede samarbejder mellem skoler og andre parter. Udtrykker bekymring for om udefrakommende kommer til at undervise op til 28 elever alene. Finder der bør være en bredere vifte af eliteklasser indenfor kunstarterne. Børn og Unge-byrådet Foreningen af skolebestyrelser i Aarhus Peger på, at samarbejder med lokalsamfundet skal kunne omfatte hele Aarhus, og at samarbejder skal medtænke økonomi og ressourcer til transport. Finder behov for bedre information til elever om mulighed for repræsentation i bestyrelser samt behov for at introducere elever til arbejdet i bestyrelsen. Ønsker at valgfag kan oprettes på tværs af årgange og skoler (jf. indstilling, januar 2011). Ønsker større krav til vikarers kompetencer (jf. indstilling, april 2013). Ønsker mulighed for eliteklasser indenfor musik og andre kreative fag. Ønsker det fremgår, at forældrerepræsentanter vælges for fire år. Ønsker mulighed for forskudte valg. Ønsker at fastholde SFOforældreråd og at skolebestyrelsen inddrages i beslutning om pædagogisk råd og aldersintegreret undervisning. Beklager af skolernes midler til almindelig løbende kompetenceudvikling indgår i fuld kompetencedækning, da det kræver midler at løfte inklusionsopgaven. Finder formulering vedr. to-voksenordning i modstrid med lovens tekst. BUPL Aarhus Ønsker at fastholde SFO-forældreråd, samt at leder af SFO indgår i skolebestyrelsen. Henleder opmærksomheden på st styrke samarbejdet med FU. Århus Forældre Organisation Opfordrer byrådet til at fastholde SFO-forældreråd, samt at leder af SFO repræsenteres i bestyrelsen. Lederforeningen Ung i Aarhus Anbefaler at der overføres midler til skoler, men at FU i stedet leverer ydelser til skolerne i sammenhæng med den åbne skole. Dansk Industri Finder, at den understøttende undervisning giver gode muligheder for aftaler med lokale virksomheder, som kan bidrage til indblik i fagenes praktiske brug. Opfordrer til at Aarhus Kommune vil åbne skolerne for virksomhederne.

7 Dansk Byggeri Finder at den understøttende undervisning giver gode muligheder for aftaler, som bidrager til at eleverne får indblik i fagenes praktiske brug. Finder det vigtigt med fokus på samarbejder mellem erhverslivet, virksomheder og folkeskoler. Aarhus Lokalkreds Bemærker at der fremover er gode muligheder for samarbejde mellem skole og andre aktører, samt at der bør være et stærkt fokus på disse vigtige aktører.

(Bilag 4 b) Oversigt over høringssvar og bemærkninger

(Bilag 4 b) Oversigt over høringssvar og bemærkninger (Bilag 4 b) Oversigt over høringssvar og bemærkninger Høringspart NR Tilslutter sig indstillingen Tilslutter sig delvis indstillingen Tilslutter sig ikke indstillingen Særlige bemærkninger i høringssvaret

Læs mere

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune Aarhus Kommune Garantidistrikt Ændring Ændring Grenåvej Øst 1.16 1.87 1.92 1.11 1.136 1.172 156 1.28 1.36 1.431 1.473 1.58 1.52 24 Grenåvej Vest 817 847 85 848 843 842 24 1.49 1.25 1.54 1.75 1.17 1.117

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Spørgsmål: Børn og Unge har den 9. maj 2018 modtaget en forespørgsel fra den socialdemokratiske

Læs mere

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg?

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg? Grenåvej Øst Risskov Besøgs skole: Uge: Skoleleder Beder Skole i område Oddervej 45 Pædagogisk Leder Bakkegårdskolen i område Randersvej 38 Adm. Leder Næshøjskolen i område Silkeborgvej 40 SFO Leder Solbjerg

Læs mere

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

Åbningstider på skoler og anlæg, pr

Åbningstider på skoler og anlæg, pr Åbningstider på skoler og anlæg, pr. 31.05.18 Mandage torsdage fra 15 22, hele skoleåret Ellekærskolen, klasse- og faglokaler Katrinebjergskolen, klasse- og faglokaler Elsted Skole, klasse- og faglokaler

Læs mere

Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal Risskov Skole Skæring Skole Skødstrup Skole Strandskolen Sølystskolen Elev Skole Ellevangskolen Elsted Skole Hårup Skole Lystrup Skole Virupskolen Bakkegårdsskolen Katrinebjergskolen Lisbjergskolen Samsøgades

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik SKOLEELEVER I AARHUS KOMMUNE 2013 Det samlede antal skoleelever i Aarhus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. september 2013 på 39.744 elever.

Læs mere

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder:

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Forventninger til læringsplatformen Tekniske IT-kompetencer IT-didaktiske

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Marts 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2008 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2008 på 38.798

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik December 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2009 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2009 på 39.201

Læs mere

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR Antal høringssvar Område Silkeborgvej, herunder Gellerup og Toveshøj Antal Skanderborgvej 14 Horsensvej 9 Oddervej 11 Grenåvej Øst 11 Grenåvej Vest 13 Randersvej 11 Viborgvej

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Læring og Udvikling Grøndalsvej 2, 8260 Viby J Side 1 af 22 Besvarelse af 10-dages forespørgsel om udviklingen i læseresultater og i resultaterne for hhv. dansk og matematik for afgangsklasserne på de

Læs mere

Registrering af skolebørns transportadfærd. Af Ann-Sofie Borgen Andersen og Henriette Jensen

Registrering af skolebørns transportadfærd. Af Ann-Sofie Borgen Andersen og Henriette Jensen Registrering af skolebørns transportadfærd Af Ann-Sofie Borgen Andersen og Henriette Jensen Hvorfor denne undersøgelse? Og hvorfor Kræftens Bekæmpelse? Hvad kan undersøgelsen bruges til? Skabe overblik

Læs mere

Teknisk notat: Udvalgte resultater fra undersøgelsen af skolebørns transportadfærd i Århus Kommune april 2015

Teknisk notat: Udvalgte resultater fra undersøgelsen af skolebørns transportadfærd i Århus Kommune april 2015 Teknisk notat: Udvalgte resultater fra undersøgelsen af skolebørns transportadfærd i Århus Kommune april 2015 Kræftens Bekæmpelse, juli 2015 Ann-Sofie Borgen Andersen Fysisk aktivitet og kost Forebyggelse

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/2019 KOMMUNERAPPORT. Aarhus Kommune, klassetrin

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/2019 KOMMUNERAPPORT. Aarhus Kommune, klassetrin DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2018/2019 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten 3 1.1 Indikatorer for trivsel 3 1.2 Rapportens indhold 3 1.3 Læsning af figurer 4 1.4 Vejledning og inspiration til det videre

Læs mere

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2007 Marts 2007 Side 1 af 12 Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2007 er en opgørelse over de unges tilmeldinger

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2017 Den 1. januar 2017 var 335.684 personer bosat i Aarhus Kommune mod 330.639 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. juli 2016 Den 1. juli 2016 var 331.558 personer bosat i Aarhus Kommune mod 326.624 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2016 Den 1. januar 2016 boede der 330.639 personer i Aarhus Kommune mod 326.246 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Projektbeskrivelse. Læs & Lær

Projektbeskrivelse. Læs & Lær Projektbeskrivelse Revideret april 2012 Læs & Lær Læs & Lær er Børn og Unges indsats for faglig læsning og skrivning på mellemtrin og i udskoling. Læs & Lær er en af 23 indsatser i Aarhus Kommunes handlingsplan

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Maj 2008 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2007 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2007 på 38.934 elever.

Læs mere

Fællesbestyrelsen anfører, at: ønsker at invitere en repræsentant fra fællesrådet i Nim, ca. hver tredje måned, eller efter behov.

Fællesbestyrelsen anfører, at: ønsker at invitere en repræsentant fra fællesrådet i Nim, ca. hver tredje måned, eller efter behov. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.00-P24-3-14 Dato:09.09.2014 Oversigt over bemærkninger i høringssvar. Skolebestyrelse/ MED-udvalg Nim Skole - Fællesbestyrelsen

Læs mere

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag Dagsorden 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge 2. Præsentation af spareforslag 3. Den videre proces 4. Spørgsmål Forslag til ændring af samarbejde,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD (1) 01 Introduktion 3 02 Sammenfatning 4 03 Læsevejledning 10 04 Dagtilbud 13 05 Skole-undervisning 30 06 Skole-SFO 46 07 Fritids- og klubtilbud 61 08 Specialpædagogiske

Læs mere

Forlig. Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune. Alle byrådets partier er med i aftalen

Forlig. Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune. Alle byrådets partier er med i aftalen Forlig Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune Alle byrådets partier er med i aftalen FU-områdets mål Enighed om at: FU-området gør et stort og vigtigt stykke arbejde FU-området har

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Februar 2010 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. januar 2010 Den 1. januar 2010 boede der 306.650 personer i Århus Kommune mod 302.618 personer året før.

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer August 2009 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. juli 2009 Den 1. juli 2009 boede der 303.107 personer i Århus Kommune mod 298.501 personer året før. Befolkningen

Læs mere

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar Notat Emne Til Kopi til Bilag 3. Notat om høringssvar vedrørende høring af Byrådsindstilling Udkast til Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune

Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune Bilag 2 - Oversigt over er i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne Alternative modeller indstilling 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Aarhus Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Aarhus Kommune 1. Formål Vedtægten fastlægger rammerne for skolebestyrelsens arbejde, herunder skolebestyrelsens rammer for samarbejdet med Aarhus Kommune, skolelederen, forældre og personale. Vedtægten er gældende for

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar budget Børn og Unge

Oversigt over indkomne høringssvar budget Børn og Unge Oversigt over indkomne høringssvar budget 2016-2019 Børn og Unge Side 1 af 6 Høringsnummer Høringspart 1 Lisbjergskolen MED 2 Skejby-Vorrevang DTB MED 3 Børnehaven Stenhøjgaard 4 Sissel-Jo Gazman 5 Skødstrup

Læs mere

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Dato for byrådsbehandling 17.08.2016 Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Resume af beslutningsforslaget: Forslaget

Læs mere

Bilag september 2006

Bilag september 2006 Bilag 2 Konsekvenser af en ændring af optagelsesreglerne, således at søskende til henviste børn får krav på optagelse på samme skole som den, det henviste barn går på. 7. september 2006 I dette bilag beregnes

Læs mere

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 15. september 2011 Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Læs mere

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner

UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Samsø og Århus Kommuner UU Århus Ungdommens Uddannelsesvejledning i Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2008 Uddannelsesvalget pr. 15. marts 2008 er en opgørelse over de unges tilmeldinger til ungdomsuddannelserne (FTU). Der er tale

Læs mere

Notat BØRN OG UNGE. Endelig prioritering skoletoiletpuljen. Baggrund. Børn og Unge-udvalget Orientering. Kopi til

Notat BØRN OG UNGE. Endelig prioritering skoletoiletpuljen. Baggrund. Børn og Unge-udvalget Orientering. Kopi til Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Orientering Endelig prioritering skoletoiletpuljen Dette notat indeholder en opsamling og den endelige prioritering af skoletoiletpuljen til renovering

Læs mere

Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat

Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat Notat Side 1 af 13 Til Til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat Aarhus Kommune er i vækst, men demografien ændrer sig forskelligt i forskellige områder af

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Åbningsoversigt. sæson 2014-2015. Spørgsmål om lokaleudlån kan rettes til LokaleBooking, Sport & Fritid, Vestergade 55, 2. sal, 8000 Aarhus C

Åbningsoversigt. sæson 2014-2015. Spørgsmål om lokaleudlån kan rettes til LokaleBooking, Sport & Fritid, Vestergade 55, 2. sal, 8000 Aarhus C Aarhus Kommunes LokaleBooking Lån Kommunens lokaler og anlæg til fritids- og idrætsaktiviteter Åbningsoversigt sæson 2014-2015 Spørgsmål om lokaleudlån kan rettes til LokaleBooking, Sport & Fritid, Vestergade

Læs mere

Høring af forslag til ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune

Høring af forslag til ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Til høringsparterne Høring af forslag til ny børne- og ungepolitik for Aarhus Kommune Baggrund En ny børne- og ungepolitik skal bidrage til at skabe et fælles fundament for Aarhus Kommunes arbejde med

Læs mere

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28.

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28. Notat Emne: Til: Kopi: til: Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne for 2013 Den 28. februar 2014 I dette notat redegøres der på et overordnet

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE HOVEDRAPPORT AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD (1) 01 Introduktion 3 02 Sammenfatning 4 03 Læsevejledning 10 04 Dagtilbud 13 05 Skole-Undervisning 32 06 SFO 49 07 Klub 64 08 Specialpædagogisk dagtilbud

Læs mere

KOPRA informationsmøde for ledere

KOPRA informationsmøde for ledere KOPRA informationsmøde for ledere 1. Velkomst og rammesætning v/ Dennis Møller Hansen, sektionsleder, Læring og Udvikling, Pædagogisk Afdeling. 2. Om KOPRA v/ Tine Nørregaard Jacobsen, konsulent 3. KOPRA

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen

Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Bilag 1 Emne Spørgeskemaundersøgelse om folkeskolereformen Aarhus Kommune Børn og Unge Den 12. december 2014 DEN ÅBNE SKOLE Grøndalsvej 2 Postboks 4069 8260 Viby J 1. Hvilke samarbejdepartnere har skolen/planlægger

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Boligprognose for Aarhus Kommune

Boligprognose for Aarhus Kommune Boligprognose for Aarhus Kommune 2016-2029 Boligprognosen for Aarhus Kommune 2016-2029 er en opgørelse af hvor mange nye boliger, der forventes opført i kommunen i de kommende 14 år. Boligprognosen udarbejdes

Læs mere

Lokalråd for SSP-indsatsen i Aarhus Årsrapport Afrapportering af kriminalitetstal

Lokalråd for SSP-indsatsen i Aarhus Årsrapport Afrapportering af kriminalitetstal Lokalråd for SSP-indsatsen i Aarhus Årsrapport 2011 Afrapportering af kriminalitetstal SSP Aarhus, Børn og Unge, Grøndalsvej 2, 8260 Viby J. Telefon: 89 40 47 90. ssp@mbu.aarhus.dk FORORD Årsrapporten

Læs mere

Registrering af skolebørns transportadfærd til og fra skole

Registrering af skolebørns transportadfærd til og fra skole Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Status på partnerskaber, samarbejder og indsatser vedrørende den åbne skole i Aarhus Børn og Unge udvalget Rasmus Bak-Møller, Dennis Møller Hansen

Status på partnerskaber, samarbejder og indsatser vedrørende den åbne skole i Aarhus Børn og Unge udvalget Rasmus Bak-Møller, Dennis Møller Hansen Status på partnerskaber, samarbejder og indsatser vedrørende den åbne skole i Aarhus Til Kopi til Børn og Unge udvalget Rasmus Bak-Møller, Dennis Møller Hansen 1. Baggrund I dette notat beskrives status

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2011 AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2011 AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT AARHUS KOMMUNE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD (1) 01 Introduktion 3 02 Sammenfatning 4 03 Læsevejledning 10 04 Pasningstilbud 13 05 Skole 33 06 SFO 55 07 Fritids- og klubtilbud 75 08 Specialpædagogiske pasningstilbud

Læs mere

Kompetenceudviklingsmidler

Kompetenceudviklingsmidler Til skoleledelsen Den 19. maj 2014 Kompetenceudviklingsmidler Yderligere midler til vikardækning Rådmanden har indstillet til byrådet om afsættelse af yderligere 6 mio.kr. til at dække vikaromkostninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Godkendelse af referat...2 Bilag 1: Referat...2 2 Tema om sårbare børn (OKJ)...6 3 Investeringsmodel for tobaksforebyggelse (OKJ)...6 Bilag 1: Rådmandsindstilling - investeringsmodel

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Indhold KAPITEL 1 2 KOMMUNALBESTYRELSEN 2 SKOLEBESTYRELSEN 2 SAMMENSÆTNING OG VALG 2 MØDEVIRKSOMHED 4 KAPITEL 2 6 SKOLEBESTYRELSENS BEFØJELSER 6 KAPITEL

Læs mere

v/børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen og adm. dir. Else Sommer KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

v/børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen og adm. dir. Else Sommer KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget 2014 og folkeskolereform Dialogforum for folkeskolen d. 25. september 2013 v/børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen og adm. dir. Else Sommer Et fagligt løft af folkeskolen Budget 2014 Den

Læs mere

Indstilling. Indstilling om evaluering af nye vedtægter for styrelse af kommunale dagtilbud, fritids- og ungdomsskoletilbud og kommunale skoler

Indstilling. Indstilling om evaluering af nye vedtægter for styrelse af kommunale dagtilbud, fritids- og ungdomsskoletilbud og kommunale skoler Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. oktober 2012 Indstilling om evaluering af nye vedtægter for styrelse af kommunale dagtilbud, fritids- og ungdomsskoletilbud og kommunale

Læs mere

KVALITETSRAPPORT. Nulpunktsmåling på nationale mål som følge af folkeskolereformen. EKSTRAORDINÆR Kvalitetsrapport FOR FOLKESKOLER

KVALITETSRAPPORT. Nulpunktsmåling på nationale mål som følge af folkeskolereformen. EKSTRAORDINÆR Kvalitetsrapport FOR FOLKESKOLER KVALITETSRAPPORT Nulpunktsmåling på nationale mål som følge af folkeskolereformen EKSTRAORDINÆR Kvalitetsrapport FOR FOLKESKOLER 2014/2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 2. Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Bilag 1 Den integrerede implementeringsmodel Kilde: Implementering af politik, af Søren C. Winter og Vibeke Lehmann Nielsen, 2008, Fig. 1.1, s. 18.

Bilag 1 Den integrerede implementeringsmodel Kilde: Implementering af politik, af Søren C. Winter og Vibeke Lehmann Nielsen, 2008, Fig. 1.1, s. 18. Bilag 1 Den integrerede implementeringsmodel Kilde: Implementering af politik, af Søren C. Winter og Vibeke Lehmann Nielsen, 2008, Fig. 1.1, s. 18. Bilag 2 Annonce og spørgeskema Overskrift: Oplevelsen

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune

Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 2. maj 2014 Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune Tilpasning af strukturen på FU-området med henblik på at sikre et selvstændigt

Læs mere

Valg til bestyrelser og råd ved fritids- og ungdomsskoletilbud, herunder Heltidsundervisningen

Valg til bestyrelser og råd ved fritids- og ungdomsskoletilbud, herunder Heltidsundervisningen Valg til bestyrelser og råd ved fritids- og ungdomsskoletilbud, herunder Heltidsundervisningen - en vejledning INDHOLD Forord.... 3 Formål... 4 Valg til fritids- og ungdomsskolebestyrelsen.... 6 Valg til

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse

Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse Bilag 3 Høringssvar vedrørende kommunal rammeaftale om konfirmationsforberedelse Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole mener ikke, at

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016

Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Bilag 2 Høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt 2015/2016 Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole tog styrelsesvedtægten til efterretning

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen

Styrelsesvedtægt. for Horsens Kommunes. Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen 1 Indhold 01 1.1. Kommunalbestyrelsen 3 1.2. Skolebestyrelsen 3 1.2.1 Sammensætning og valg 3 1.2.2 Mødevirksomhed 6 02 2.1. Skolebestyrelsens beføjelser

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Resume af beslutningsforslaget: Venstre foreslår, at MKB udarbejder en liste over kendte projektforslag omkring

Læs mere

Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde

Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde Risskov den 23.november 2017 Regler og rammer for skolebestyrelsens arbejde Skolebestyrelsen på Strandskolen. 1) Der er blevet rejst en del spørgsmål omkring de formelle regler og rammer for skolebestyrelsens

Læs mere

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Ny plan for fritids- og ungdomsskoleområdet Planen for fritids- og ungdomsskoleområdet giver retningen for en videreudvikling

Læs mere

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020 Aftaletekst Ny lovtekst Gammel lovtekst Aftalepartierne er enige om, at der tilføres 90 ekstra fagtimer til prioritering af opstart af 2. fremmedsprog, billedkunst og historie 5, stk. 2 nr. 2 2) Praktiske/musiske

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne. BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne. BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Side 1 af 7 Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne Dette notat indeholder svar på Dansk Folkepartis forespørgsel om at få en status på tilstanden af toiletforholdene på de aarhusianske

Læs mere

Varde Kommune Børn Unge & Undervisningsudvalget Bytoften 2

Varde Kommune Børn Unge & Undervisningsudvalget Bytoften 2 Lykkesgårdskolen Abildvej 25 6800 Varde Tlf. 76 95 27 00 Fax 76 95 27 27 www.lykkesgaardskolen.dk lykkesgaardskolen@varde.d k 5. marts 2014 lizj Direkte tlf. 76 95 27 01 lizj@varde.dk Sagsnr. Varde Kommune

Læs mere

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation.

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation. Notat Sagsnr.: 2015/0005047 Dato: 6. juli 2015 Titel: Gennemgang af høringssvar til styrelsesvedtægten Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Lokalråd for SSP-indsatsen i Århus Årsrapport Afrapportering af kriminalitetstal

Lokalråd for SSP-indsatsen i Århus Årsrapport Afrapportering af kriminalitetstal ÅRHUS KOMMUNE Lokalråd for SSP-indsatsen i Århus Årsrapport 2009 Afrapportering af kriminalitetstal 1600 1500 1400 1300 1200 1100 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 10-17 årige i Århus Kommune

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Høringsresultat Ny FU Plan

Høringsresultat Ny FU Plan Høringsresultat Ny FU Plan Børn og Unge Udvalget d. 25.11 Høringssvar Område Afsender Antal Skoleområdet Bavnehøj Skole, Aarhus Skolelederforening, Hasle Skole, N.J. Fjords Gades Skole, Risskov Skole,

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012 Bestyrelsen i Århus Skolelederforening mødtes fredag d. 25 maj 2012 På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: I forhold til den ny skolestruktur er det vigtigt at der bliver tale om en åben, hurtig

Læs mere

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man?

Kort overblik over folkeskolereformen. Hvad skal man? Hvad kan man? Kort overblik over folkeskolereformen Hvad skal man? Hvad kan man? Timetal og indhold Område Skal Kan Undervisningstimetal og fag Opfylde minimumstimetal i dansk, matematik og historie og samlet timetal

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme.

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Forslag til prioritering af RULL-midlerne Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Hvor kom vi fra? Dec. 2015: Byrådsvedtagelse af ny børne- og ungepolitik. LUP er og OCstrategipapirer. B Byrådsbeslutning pba.

Hvor kom vi fra? Dec. 2015: Byrådsvedtagelse af ny børne- og ungepolitik. LUP er og OCstrategipapirer. B Byrådsbeslutning pba. TIDLIGE INDSATSER Hvor kom vi fra? KVR 2013: Der er fortsat børn og unge, som vi ikke løfter tilstrækkeligt B2015 + Byrådsbeslutning pba. KVR 2013: Børn og Unge skal styrke de tidlige, forebyggende indsatser

Læs mere

Høring af børne- og ungepolitikken 17. september oktober 2015

Høring af børne- og ungepolitikken 17. september oktober 2015 Høring af børne- og ungepolitikken 17. september - 22. oktober 2015 Høringspart Høringssvarnr. Generel positiv/ opbakning Positive forhold, der påpeges Østjyllands Politi 1 x Positivt at forældreansvar

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler)...

Læs mere

Notat om børnehaveklasselederne

Notat om børnehaveklasselederne Notat om børnehaveklasselederne Marts 2014 1. Baggrund Der har igennem en årrække været en tendens til et fald i antallet af medlemmer, der er børnehaveklasseledere. Samtidig medfører folkeskolereformen

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Godkendelse af referat...2 Bilag 1: Referat - Åbent...2 2 Orientering om småbørns- og skoleprognose 219 (HP)...6 Bilag 1: Beslutningsmemo Rådmand_DOCX...6 Bilag 2: Prognosenotat

Læs mere

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd

Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Skolereform, Spørgeskema til Skolebestyrelsesformænd Undersøgelse omkring Folkeskolereformen. Velkommen til spørgeskemaet for skolebestyrelsesformænd. 2018 Spørgsmålene handler om din oplevelse af skolebestyrelsens

Læs mere

Tids- og procesplan. 15. januar Høring af byrådsindstilling (4 uger) maj. 1. byrådsbehandling 13. august. Evt. 2.

Tids- og procesplan. 15. januar Høring af byrådsindstilling (4 uger) maj. 1. byrådsbehandling 13. august. Evt. 2. FU-analyse 2014 Tids- og procesplan Aktivitet Tidspunkt Byrådet anmoder Børn og Unge om en Oktober 2013 analyse af den fremtidige organisering af FU-området Inddragende proces Oktober november 2013 Børn

Læs mere

Høring Besparelser MBU. 246 høringssvar

Høring Besparelser MBU. 246 høringssvar Høring Besparelser MBU 246 høringssvar Organisering Organisering Antal Skole 52 Privatskoler 5 Dagtilbud 73 Selvejende dagtilbud 24 FU 9 Fællesfunktionerne 6 Faglige organisationer 4 Lederforeninger 6

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler og frie fagskoler... 6 Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø...

Læs mere

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Bilag til spareforslagene Ændret skolestruktur og som følge heraf ændringer i administrative fællesskaber og dagtilbud Ændret

Læs mere

Analyse af folkeskolernes økonomi

Analyse af folkeskolernes økonomi Analyse af folkeskolernes økonomi Sammenfatning samt delanalyser Samlet indholdsfortegnelse Sammenfatning af analysen af folkeskolernes økonomi... 1 Side: Delanalyser: Bilag 1: Almenområdet Kvantitativ

Læs mere