Vejledning om ansatte i praktik på integrationsgrunduddannelsen. Juli 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning om ansatte i praktik på integrationsgrunduddannelsen. Juli 2016"

Transkript

1 Vejledning om ansatte i praktik på integrationsgrunduddannelsen i staten Juli 2016

2

3 Indhold Vejledning om ansatte i praktik på integrationsgrunduddannelsen i staten 3 Forord 3 1. IGU-lovens formål 4 2. IGU s målgruppe og indhold 4 3. Anvendelsesområdet i staten 5 4. Løn og ansættelsesvilkår 6 5. Inddragelse af medarbejderne 8 6. Rekruttering 9 7. Ansættelse 9 8. Skoleundervisning Forlængelse af IGU Afslutning af IGU Lønanvisning Information 13 Bilag 1. Lov om integrationsgrunduddannelse (igu) 14 Bilag 2. Bekendtgørelse om integrationsgrunduddannelse 19 Bilag 3. Aftaleblanket til ansættelse i igu praktik 25 Bilag 4. Skabelon for undervisningsplan 27

4

5 Side 3 af 29 Vejledning om ansatte i praktik på integrationsgrunduddannelsen i staten Denne vejledning beskriver rammerne og vilkårene for ansatte i staten på integrationsgrunduddannelsen (IGU). IGU er implementeret ved lov om integrationsgrunduddannelse (IGU-loven). Loven og integrationsgrunduddannelsen trådte i kraft den 1. juli Da implementeringen af loven samt udarbejdelse af generelt informationsmateriale fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet fortsat pågår, kan vejledningen blive justeret i konsekvens heraf. Den seneste vejledning findes på Forord Integration på arbejdsmarkedet er et helt centralt element i integrationen af flygtninge i det danske samfund og dermed den enkelte flygtnings mulighed for at vinde fodfæste og blive en aktiv del af den danske arbejdsstyrke. Det er vigtigt, at hele arbejdsmarkedet støtter op og er med til at løse integrationsopgaven, herunder også de statslige arbejdspladser. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er derfor blevet enige om at oprette en ny 2-årig integrationsgrunduddannelse (IGU) for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. Formålet med IGU er, at flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der ikke har kompetencer og produktivitet, der står mål med kravene på det danske arbejdsmarked, løftes til efterfølgende at kunne varetage et job på almindelige vilkår eller til at kunne påbegynde en erhvervsrettet uddannelse. De statslige arbejdspladser skal bedst muligt bidrage til at løse integrationsudfordringen blandt andet ved at ansætte flygtninge som IGU-praktikanter. Denne vejledning er udarbejdet med henblik på at implementere IGU-loven på det statslige arbejdsmarked.

6 Side 4 af IGU-lovens formål Lovgrundlaget består af lov nr. 623 af 8. juni 2016 om integrationsgrunduddannelse (IGU) og bekendtgørelse nr af 29. juni 2016 om integrationsgrunduddannelsen. IGU-loven har til formål at sikre en mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke opfylder kravene på det danske arbejdsmarked. Det er således formålet, at flygtninge og familiesammenførte til flygtninge opnår kvalifikationer, der giver grundlag for at påbegynde en erhvervsrettet uddannelse eller opnå varig og ordinær beskæftigelse på det danske arbejdsmarked. IGU-loven har baggrund i trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Trepartsaftalen findes på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside, som kan læses her. IGU giver flygtninge og familiesammenførte til flygtninge adgang til både praktisk oplæring på en privat eller offentlig virksomhed ved ansættelse i en lønnet praktikstilling samt til offentlig betalt skoleundervisning med faglig opkvalificering og danskuddannelse. Der er tale om et ustøttet ansættelsesforhold, idet offentlige arbejdsgivere ikke modtager en bonus eller anden tilskud ved ansættelse af IGU-praktikanter, som tilfældet er det for private virksomheder. Som offentlig virksomhed henregnes organisationer, foreninger, selskaber, institutioner og lignende, hvis udgifter dækkes med mindst 50 pct. af offentlige tilskud. 2. IGU s målgruppe og indhold IGU er en 3-årig forsøgsordning, der trådte i kraft pr. 1. juli IGU-forløb kan påbegyndes til og med den 30. juni Målgruppe Ifølge IGU-lovens 3 kan IGU påbegyndes af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der har folkeregisteradresse i Danmark, og som ved starttidspunktet: er fyldt 18 år, er under 40 år og har haft folkeregisteradresse i Danmark i mindre end 5 år. Den nærmere definition af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge fremgår af lovens 2.

7 Side 5 af 29 Målgruppen er fritaget fra krav om arbejdstilladelse, jf. udlændingelovens Indhold IGU er et 2-årigt forløb, der dels omfatter tidsbegrænset ansættelse i en lønnet praktikstilling og dels skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse. Skoleundervisningen skal svare til 20 uger a 37 timer, jf. pkt. 8 i denne vejledning om skoleundervisning. Virksomheden/institutionen udarbejder i samarbejde med IGU-praktikanten en plan med en beskrivelse af, hvad den samlede IGU forventes at indeholde. Praktikdelen skal give IGU-praktikanten: Viden om og færdigheder i forskellige arbejdsfunktioner, der sikrer kvalifikationer, der er relevante på arbejdsmarkedet. Erfaringer med arbejde og samarbejde, der er nødvendige for at opnå en fastere tilknytning til arbejdsmarkedet. Indsigt i strukturen og arbejdsforholdene på en arbejdsplads. Skoleundervisningen skal give IGU-praktikanten: Sproglige færdigheder i henhold til lov om danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Erhvervsrettede kvalifikationer og kompetencer. Forudsætninger for en bredere forståelse af den erhvervede erfaringsbaggrund og forudsætninger for fortsat uddannelse. Det er arbejdsgivers ansvar, at IGU-praktikanten opfylder betingelserne for at indgå i et IGU-forløb jf. 2, 3 og 5 i Lov om integrationsgrunduddannelse. 3. Anvendelsesområdet i staten IGU-stillinger kan oprettes inden for overenskomstområder, hvor der er indgået aftale om erhvervsgrunduddannelse (EGU). Der er i staten indgået overenskomst om EGU-elever mellem Finansministeriet og samtlige centralorganisationer (OAO, CO10, LC og AC), jf. overenskomst for EGU-elever i staten af 8. september 1994 (Fmst. nr ). Der kan derfor som udgangspunkt oprettes IGU-stillinger inden for alle områder, hvor der er indgået overenskomst mellem Finansministeriet eller et ministerium eller institution, som Finansministeriet har bemyndiget hertil, og en eller flere centralorganisationer eller medlemsorganisationer tilsluttet disse. Det vurderes dog, at IGU-stillinger i staten primært er relevante inden for beskæftigelsesområder med mulighed for ansættelse uden en faglig uddannelse eller med dele af en faglig uddannelse.

8 Side 6 af 29 IGU kan ikke anvendes uden for de overenskomstområder, der er dækket af centralorganisationerne, medmindre der er aftalt en EGU-sats eller en EUD-sats. Det er i trepartsaftalen helt centralt, at IGU-ordningen ikke forringer andre gruppers muligheder for varig tilknytning til det danske arbejdsmarked via andre målrettede ordninger, som fx erhvervsgrunduddannelsen (EGU). Der er ikke krav om, at oprettelse af IGU stillinger skal ske som merbeskæftigelse. 4. Løn og ansættelsesvilkår Ansættelse i praktik på integrationsgrunduddannelsen er en 2-årig ansættelse på almindelige arbejdsvilkår efter den relevante overenskomst, men hvor lønnen svarer til EGU-satsen, jf. punkt 4.1. I skoleperioder oppebæres ikke løn, jf. punkt 4.4. nedenfor. 4.1 Løn Det følger af IGU-lovens 9, at lønnen til IGU-praktikanter udgør den aftalte EGU-lønsats på kr. i årligt grundbeløb (marts 2012 niveau) svarende til kr. eller kr. pr. måned pr. 1. april 2016, jf. overenskomst for EGU-elever i staten. Eventuelle generelle løntillæg (rådighedstillæg, funktionstillæg m.m.), der er aftalt i den relevante overenskomst, gælder ikke for IGU-praktikanter Lokale løntillæg Der er enighed mellem Finansministeriet og centralorganisationerne om, at lønnen til IGU-praktikanter kan suppleres med lokalt aftalte tillæg efter de bestemmelser om nye lønsystemer, der i øvrigt gælder på det relevante overenskomstområde, jf. i øvrigt rammeaftalen om nye lønsystemer. For overenskomstområder, der er omfattet af aftalen om lokalløn, ydes eventuelle tillæg efter denne aftale. Rammerne giver mulighed for, at IGU-praktikanter kan opnå en løndannelse, der afspejler den konkrete opgavevaretagelse, indsats og resultater samt progressionen heri. Løntillæg forudsættes aftalt med den relevante faglige organisations repræsentant. IGU-praktikanter er ikke omfattet af lokale tillægsaftaler eller forhåndsaftaler, der er indgået forud for beslutning om ansættelse af en IGU-praktikant, medmindre dette konkret aftales mellem parterne i den enkelte aftale.

9 Side 7 af Øvrige ansættelsesvilkår Generelt Alle øvrige ansættelsesvilkår følger den overenskomst eller fællesoverenskomst og organisationsaftale, der i øvrigt finder anvendelse på det pågældende faglige eller funktionelle område. Det bemærkes, at elevvilkår i vedkommende overenskomstgrundlag ikke finder anvendelse. IGU-praktikanter er således omfattet af de bestemmelser, der følger af det relevante overenskomstgrundlag om pensionsbidrag, arbejdstid, opsigelse og afsked m.m. samt vedrørende generelle aftaler som fx barselsaftalen. IGU-praktikanter er således omfattet af bestemmelser i overenskomsten om fx ulempeydelser for tjeneste på ubekvemme tidspunkter og bestemmelser om godtgørelse vedrørende over- og merarbejde. Da IGU-praktikanter følger de arbejdsvilkår, der gælder i henhold til kollektiv overenskomst, indebærer det, at IGU-praktikanter også er omfattet af lokale aftaler, der fraviger eller supplerer de centrale arbejdstidsaftaler. Ferielovens særlige regler for elever finder ikke anvendelse, men ferieloven gælder i øvrigt sammen med ferieaftalen. ATP-satsen følger tilsvarende den sats, der er aftalt på det pågældende overenskomstområde Særligt vedrørende over- og merarbejde Opmærksomheden henledes på, at skoleundervisning efter IGU-lovens 3 og praktik efter lovens 4 tilsammen ikke kan udgøre over 37 timer om ugen i gennemsnit og mindst skal udgøre 32 timer om ugen i gennemsnit. Over- /merarbejde skal derfor så vidt muligt undgås. Forekommer over-/merarbejde, honoreres dette efter vedkommende overenskomsts bestemmelser, idet den maksimale gennemsnitlige beskæftigelse ikke må overstige det i loven fastsatte loft. Derfor skal afspadsering af over-/merarbejde indgå i honoreringen med de faktisk præsterede timer. Eksempel: Honoreres over-/merarbejde med det præsterede antal timer med tillæg af 50 procent, skal 3 timers overarbejde honoreres med 4,5 timer. Af de 4,5 timer skal 3 timer afspadseres, således at det i loven fastsatte loft ikke overstiges. De resterende 1,5 timer kan derefter udbetales til almindelig timeløn eller afspadseres Vilkår under skoleperioder I skoleperioder oppebærer IGU-praktikanter ikke løn eller andre ydelser fra arbejdsgiver. Se nærmere i vejledningens afsnit 8.2. Aftale om lønfradrag og lønberegning finder anvendelse ved lønfradrag for timer, dage og perioder, hvor IGUpraktikanten deltager i skoleundervisning.

10 Side 8 af Eksempel på ansættelsesgrundlag Af figur 1 nedenfor fremgår et eksempel på ansættelsesgrundlaget for IGUpraktikanter. Figur 1 Eksempel på ansættelsesgrundlag for IGU-praktikanter Anm.: Det centrale aftalegrundlag kan være andre overenskomster og anden fællesoverenskomst. 5. Inddragelse af medarbejderne 5.1. Inddragelse af Samarbejdsudvalg Det følger af IGU-lovens 9, stk. 2, at virksomheder, der vil gøre brug af IGUordningen, skal informere og høre deres medarbejdere herom efter de regler, der gælder i henhold til samarbejdsaftalen, anden kollektiv aftale eller lov om information og høring af lønmodtagere. Samarbejdsaftalens 3, stk. 2 pålægger ledelsen at give virksomhedens samarbejdsudvalg informationen så tidligt, og med et så passende indhold, at der kan foregå en grundig drøftelse i samarbejdsudvalget, således at medarbejdernes synspunkter og forslag kan indgå i ledelsens endelige beslutning. Læs evt. mere i parternes fælles notat om ledelsens informationspligt, der findes på: På de virksomheder, hvor der ikke er oprettet et samarbejdsudvalg, skal ledelsen stadig arbejde efter de principper for information og drøftelse, som angivet i Samarbejdsaftalen.

11 Side 9 af 29 Folkekirken er ikke omfattet af Samarbejdsaftalen, men der er enighed mellem parterne om, at det også på folkekirkens område er afgørende, at der etableres et velfungerende lokalt samarbejde, som baseres på tillid, dialog og gensidig respekt Orientering af tillidsrepræsentanten Ledelsen skal endvidere holde tillidsrepræsentanten bedst muligt orienteret om ansættelse af personale og andre foranstaltninger, der vedrører den pågældende medarbejdergruppe, jf. 3, stk. 4, i aftale om tillidsrepræsentanter i staten. 6. Rekruttering På grund af lovens karakter som beskæftigelsesforanstaltning, målrettet flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, kan stillinger, der er målrettet IGU, besættes uden offentligt opslag. Ved besættelse af IGU-stillinger uden offentligt opslag forudsættes egnede kandidater rekrutteret via det lokale jobcenter. Ved besættelse af IGU-praktikantstillinger efter offentligt opslag følges bestemmelserne i cirkulære af 26. juni 2013 om opslag af stillinger og lønnede hverv i staten. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet anbefaler på deres hjemmeside, at IGU indsættes i overskriften ved indlæggelse i Jobnet. Stillingsopslag kan endvidere opslås som ordinær stilling med angivelse af, at stillingen kan besættes som praktik i IGU. Såfremt der anvendes offentligt opslag, anbefales det, at det relevante jobcenter tillige underrettes. For spørgsmål om rekruttering henvises der til Jobservice Danmark. Information kommer endvidere til at fremgå af: 7. Ansættelse Aftale om ansættelse af IGU-praktikanter indgås mellem ansættelsesmyndigheden og praktikanten. Aftaleparterne skal anvende den aftaleblanket om IGU, der er stillet til rådighed på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside om IGU-relevante dokumenter. Udover IGU-forløbets start- og sluttidspunkt skal aftalen angive, hvilke arbejdsområder og funktioner, praktikanten skal beskæftiges med samt praktikantens cpr-nr. Endvidere skal aftalen angive lønnen og den relevante overenskomst eller fællesoverenskomst og organisationsaftale.

12 Side 10 af 29 Arbejdsgiveren skal senest en måned efter aftalens indgåelse indsende aftaleblanketten til Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Kontrakten udformes på dansk. Aftaleblanketten skal ledsages af en uddannelsesplan, jf. pkt Skoleundervisning Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har udstedt bekendtgørelse nr af 29. juni 2016 om integrationsgrunduddannelse efter lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) og virksomhedsbonus efter integrationsloven, hvor kravene til indholdet af skoleundervisningen er beskrevet. Nedenfor følger en beskrivelse af skoleundervisningens omfang og tilrettelæggelse samt vilkår under skoleundervisningen med udgangspunkt i bekendtgørelsen. 8.1 Skoleundervisningens omfang og tilrettelæggelse Skoleundervisningen skal udgøre 20 ugers fuldtidsundervisning, svarende til 20 uger á 37 timer og tilrettelægges i moduler. Modulerne kan efter behov opdeles på dage eller undervisningstimer, jf. 4 i bekendtgørelsen. Virksomheden og IGU-praktikanten udarbejder inden udgangen af den første ansættelsesmåned en undervisningsplan for skoleundervisning med udgangspunkt i praktikantens og virksomhedens behov. Undervisningsplanen sendes herefter til Styrelsen for International Rekruttering og Integration på igu@siri.dk. Virksomheden og IGU-praktikanten aftaler, hvem der tilmelder IGUpraktikanten til undervisningen. Tilmelding til danskundervisning under lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. påhviler dog IGU-praktikanten. Der er stillet en skabelon for undervisningsplanen til rådighed på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside, som kan findes her. Skoleundervisningen skal bestå af et eller flere elementer fra følgende uddannelsesaktiviteter: Arbejdsmarkedsuddannelser, jf. lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. Forberedende voksenundervisning, jf. lov om forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne Almen voksenuddannelse, jf. avu-loven Hf-enkeltfagsundervisning, jf. hf-loven Danskuddannelse, jf. lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl.

13 Side 11 af 29 Der opkræves ikke deltagerbetaling af IGU-praktikanten for den skoleundervisning, der indgår i IGU-forløbet. Spørgsmål om IGU-ordningen kan rettes til Jobservice på telefon Jobservice svarer også på spørgsmål om, hvordan IGU-forløbet kan sammensættes. 8.2 Opgørelse af skoleundervisning Ved opgørelsen af antallet af ugers skoleundervisning, ganges antallet af undervisningstimer med faktor 1 eller 2 afhængig af undervisningstimernes indhold. Undervisningstimer i arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), der gennemføres efter lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v., ganges med faktor 1. Undervisningstimer, der omfatter: Undervisning i henhold til lov om danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl., almen voksenuddannelse efter lov om almen voksenuddannelse, anerkendelse af realkompetence i forhold til fag i almen voksenuddannelse og HF-uddannelse og uddannelse til studentereksamen, ganges med faktor 2 ved opgørelsen af de 20 ugers skoleundervisning (og ved beregning af IGU-praktikantens uddannelsesgodtgørelse). 8.3 Uddannelsesgodtgørelse I de perioder af IGU-forløbet, hvor den ansatte deltager i den aftalte skoleundervisning, oppebæres ikke løn eller andre ydelser fra arbejdsgiver, idet IGUpraktikanten er berettiget til en godtgørelse jf. IGU-lovens 10.IGUpraktikanten skal selv søge sin bopælskommune om godtgørelsen. Der henvises til jf. 8 i bekendtgørelsen om IGU. IGU-praktikanten skal indgive en ansøgning for hver måned, hvor praktikanten har modtaget skoleundervisning. Ansøgningen skal indeholde dokumentation for den undervisning, som IGUpraktikanten i henhold til uddannelsesplanen har gennemført eller skal gennemføre inden for den kalendermåned, som ansøgningen vedrører. Det er bopælskommunen, der udbetaler uddannelsesgodtgørelsen. Om godtgørelsens størrelse, henvises til bekendtgørelsens Befordringsgodtgørelse under skoleundervisning Kommunen yder godtgørelse for befordring til IGU-praktikanter, der deltager i skoleundervisning, som led i et IGU-forløb. Der henvises til 13 i bekendtgørelsen.

14 Side 12 af 29 Der ydes således ikke godtgørelse for merudgifter i henhold til aftale om tjenesterejser i forbindelse med deltagelse i skoleundervisning. 9. Forlængelse af IGU Forløbet kan undtagelsesvis forlænges ud over 2 år, hvis det af særlige grunde ikke har været muligt at gennemføre de 20 ugers skoleundervisning. Forlængelsesperioden kan alene omfatte skoleundervisning. Der oppebæres således ikke løn eller andre ydelser fra arbejdsgiver under en sådan forlængelse. 10. Afslutning af IGU Det fremgår af IGU-lovens 8 og IGU-bekendtgørelsens 12, at arbejdsgiver, efter fuldførelse af det samlede forløb, udsteder bevis herfor til IGUpraktikanten. Der vil blive stillet en skabelon til brug for udstedelse af et bevis for gennemførelsen på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside om IGU. IGU-praktikanten har over for virksomheden pligt til at afgive dokumentation for deltagelse i de skoleundervisningsdele, der indgår i forløbet. Hvis der ikke kan udstedes bevis for et fuldført integrationsgrunduddannelsesforløb, har IGU-praktikanten, efter anmodning, krav på dokumentation for den del af forløbet, der er gennemført. Ansættelsesforholdet kan bringes til ophør i ansættelsesperioden af begge parter efter bestemmelserne i vedkommende overenskomst eller fællesoverenskomst og organisationsaftale. 11. Lønanvisning Personalekategori (PKAT) 0558 IGU Praktikanter skal anvendes ved lønanvisning. Der er i SLS oprettet 2 klasser. Klasse 01 anvendes for IGU-praktikanter, der er omfattet af lokallønsordningen og klasse 51 anvendes for ansatte, der er omfattet af nyt lønsystem. Af hensyn til monitorering af inden for hvilke fagområder, der ansættes IGUpraktikanter i staten, skal der ved lønanvisning af IGU-praktikanter anvendes den relevante gyldige DISCO-kode.

15 Side 13 af 29 DISCO koder kan findes på dette link. 12. Information Generel information om IGU-ordningen kan findes på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets hjemmeside om IGU. Spørgsmål om hvordan man kommer i gang med et IGU-forløb, og hvordan forløbet kan sammensættes, kan rettes til Jobservice Danmark på telefon Moderniseringsstyrelsen rådgiver om løn- og ansættelsesvilkår i tilknytning til IGU-ansættelser. Eventuelle spørgsmål herom kan rettes til følgende igupost@modst.dk.

16 Bilag 1. Lov om integrationsgrunduddannelse (igu) Side 14 af 29

17 Side 15 af 29

18 Side 16 af 29

19 Side 17 af 29

20 Side 18 af 29

21 Bilag 2. Bekendtgørelse om integrationsgrunduddannelse Side 19 af 29

22 Side 20 af 29

23 Side 21 af 29

24 Side 22 af 29

25 Side 23 af 29

26 Side 24 af 29

27 Bilag 3. Aftaleblanket til ansættelse i igu praktik Side 25 af 29

28 Side 26 af 29

29 Bilag 4. Skabelon for undervisningsplan Side 27 af 29

30 Side 28 af 29

31 modst.dk

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte som IGU-praktikanter

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte som IGU-praktikanter REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Løn nr. 031-2016 Vejledning vedr. ansættelse af flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

IGU Integrations Grunduddannelse

IGU Integrations Grunduddannelse IGU Integrations Grunduddannelse Lovforslag L 188, vedtaget 3.juni 2016 Integrationskonsulent Khalil Ahmad IGU - Formål at sikre en mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Lov om integrationsgrunduddannelse (igu)

Lov om integrationsgrunduddannelse (igu) LOV nr 623 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-2660 Senere

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU)

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Erhvervsrettet uddannelse og integration Temakonference om trepartsaftalens initiativer til arbejdsmarkedsintegration Tirsdag den 20. september 2016 v. Kåre Vind Jensen

Læs mere

Bekendtgørelse om integrationsgrunduddannelse efter lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og virksomhedsbonus efter integrationsloven

Bekendtgørelse om integrationsgrunduddannelse efter lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og virksomhedsbonus efter integrationsloven Notat UDKAST Bekendtgørelse om integrationsgrunduddannelse efter lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og virksomhedsbonus efter integrationsloven 23. juni 2016 I medfør af 6, stk. 5, 7, stk. 3, 10,

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.)

Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.) Løninformation nr. 13 af 8. juli 2016 (LG 08/16, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 08/16, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. juli 2016. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober, v. Peter Svane Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter den kommunale integrationsopgave under pres Ca. 11.000 flygtninge fik

Læs mere

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU

Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår i IGU Indledning Denne folder beskriver, hvilke løn- og ansættelsesvilkår en flygtning eller familiesammenført,

Læs mere

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder

Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Rammer og muligheder for at rekruttere og integrere flygtninge i virksomheder Jobcenter Holbæk og Jobservice Danmark Program- og afdelingsleder Jette Ammar Kristoffersen Integrationskoordinator Anette

Læs mere

HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU?

HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU? HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår m.m. i IGU HER KAN DU LÆSE OM EN NY ANSÆTTELSESMULIGHED FOR FLYGTNINGE Fra 1. juli 2016 har flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Byggesten til en inkluderende arbejdsplads

Byggesten til en inkluderende arbejdsplads Byggesten til en inkluderende arbejdsplads Efter trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration pr. april 2016 Den Offentlige Gruppe Indledning Ved udgangen af 2014 var der, ifølge FN s flygtningeorganisation,

Læs mere

Integrationsgrunduddannelse

Integrationsgrunduddannelse Integrationsgrunduddannelse Lov 623 af 8.6.2016 Lov om integrationsuddannelse (IGU) Wiederquist ApS, 2016 Kontakt: susanne@wiederquist.dk eller telefon 28 40 17 88 Samlet og redigeret af Susanne Wiederquist

Læs mere

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv

Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Udfordringer, indsatser og resultater IGU mv Beskæftigelsespolitisk konference i Aalborg, RAR Nordjylland den 9. marts 2017 v. kontorchef Nanna Larsen Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge, d. 8. december 2016, Scandic Copenhagen v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen

Læs mere

Akademikere i introduktionsstillinger i staten

Akademikere i introduktionsstillinger i staten Cirkulære om ansættelsesvilkår for Akademikere i introduktionsstillinger i staten 2013 Cirkulære af 28. juni 2013 Modst.nr. 019-13 PKAT nr. 21, 22, 23, 28, 38, 39, 43, 46, 49, 64, 69, 84, 86, 89, 108,

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2004 Cirkulære af 19. februar 2004 Perst. nr. 011-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/26-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til de

Læs mere

HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU?

HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU? HVILKE ANSÆTTELSESVILKÅR GÆLDER FOR IGU? Uddybende forklaring på løn- og ansættelsesvilkår m.m. i IGU HER KAN DU LÆSE OM EN NY ANSÆTTELSESMULIGHED FOR FLYGTNINGE Fra 1. juli 2016 har flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv.

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. 2011 Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt

Læs mere

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Notat 16. marts 2017 Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Regeringen og arbejdsmarkeds parter indgik i marts 2016 en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration. Aftalen indeholdt forskellige

Læs mere

Alt om IGU. IntegrationsGrundUddannelsen. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Alt om IGU. IntegrationsGrundUddannelsen. Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Alt om IGU IntegrationsGrundUddannelsen Fakta om IntegrationsGrundUddannelsen...2 Brug virksomhedspraktik som en prøveperiode inden et eventuelt IGU-forløb... 4 Case IGU-forløb i TDC...5 10 enkle skridt

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 012-19 PKAT nr. 0074 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Bioanalytikere. Cirkulære af 30. november Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Bioanalytikere. Cirkulære af 30. november Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Bioanalytikere 2016 Cirkulære af 30. november 2016 Modst. nr. 035-16 PKAT nr. 0231 J.nr. 2014-1513-0130 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU)

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) 2015/1 LSF 188 (Gældende) Udskriftsdato: 11. februar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligm., j.nr. 2016-2660 Fremsat den 4.

Læs mere

Kantineledere (Ledernes Hovedorganisation)

Kantineledere (Ledernes Hovedorganisation) Cirkulære om organisationsaftale for Kantineledere (Ledernes Hovedorganisation) 2005 Cirkulære af 29. maj 2006 Perst. nr. 028-06 PKAT nr. 289 J.nr. 04-333/02-21 Dataark PKAT med specifikation 289 Fællesoverenskomst

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2005 Cirkulære af 12. december 2005 Perst. nr. 066-05 PKAT nr. 0074 J.nr. 04-333/02-25 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære af 22. juni 2011 Perst.nr. 031-11 PKAT 0074 J.nr. 10-333/02-19 Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2011 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU)

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) Lovforslag nr. L 188 Folketinget 2015-16 Fremsat den 4. maj 2016 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) Kapitel 1 Lovens

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 1999 3.3.44 1 CIRKULÆRE OM ORGANISATIONSAFTALE FOR UNDERVISNINGSASSISTENTER VED FODTERAPEUTUDDANNELSEN Generelle

Læs mere

Cirkulære om aftale om. Ansættelsesvilkår for akademiske praktikanter i staten

Cirkulære om aftale om. Ansættelsesvilkår for akademiske praktikanter i staten Cirkulære om aftale om Ansættelsesvilkår for akademiske praktikanter i staten 2001 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser... 2 Til 1. Målgruppen...

Læs mere

Transportbetjente i Kriminalforsorgen

Transportbetjente i Kriminalforsorgen Cirkulære om organisationsaftale for Transportbetjente i Kriminalforsorgen 2018 Cirkulære af 15. juni 2018 Modst. nr. 007-18 PKAT nr. 138 J.nr. 2018-125 Dataark PKAT med specifikation 138 - Transportbetjente

Læs mere

Skov- og landskabsingeniører

Skov- og landskabsingeniører Cirkulære om organisationsaftale for Skov- og landskabsingeniører 2013 Cirkulære af 3. september 2013 Modst.nr. 038-13 PKAT nr. 0174 J.nr. 12-333/75-50 Dataark PKAT med specifikation 0174 Skov- og landskabsingeniører

Læs mere

Hvilke ansættelsesvilkår IGU i elbranchen. Her kan du læse om en ny ansættelsesmulighed for flygtninge

Hvilke ansættelsesvilkår IGU i elbranchen. Her kan du læse om en ny ansættelsesmulighed for flygtninge Hvilke ansættelsesvilkår gælder for IGU i elbranchen Her kan du læse om en ny ansættelsesmulighed for flygtninge Her kan du læse om en ny ansættelsesmulighed for flygtninge Fra 1. juli 2016 har flygtninge

Læs mere

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU)

Forslag. Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) Fremsat den x. maj 2016 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) Kapitel 1 Formål og målgruppe m.v. 1. Med loven indføres en

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2013 Cirkulære af 7. oktober 2013 Modst.nr. 045-13 PKAT nr. 054 J.nr. 12-333/10-4 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene 2000 3.3.18 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til protokollat om

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER

FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER FAKTA OM ORDNINGER FOR AT ANSÆTTE ELLER INDSLUSE FLYGTNINGE PÅ VIRKSOMHEDER KORT FORTALT Denne folder beskriver de forskellige ordninger, der kan hjælpe nytilkomne flygtninge og familiesammenførte ind

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 032-14 PKAT nr. 0151 J.nr. 2013-1513-080 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl. Fællesoverenskomst

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 039-15 PKAT nr. 0151 J.nr. 2014-1513-0160 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl.

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Politikadetter. Cirkulære af 29. september Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Politikadetter. Cirkulære af 29. september Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Politikadetter 2017 Cirkulære af 29. september 2017 Modst. nr. 014-17 PKAT nr. 249 J.nr. 2017-1514-0123 Dataark Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget organisation(er)

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2008 Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr. 050-08 PKAT nr. 54 J.nr. 07-333/10-1 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2017 Cirkulære af 24. januar 2017 Modst. nr. 004-17 PKAT nr. 284 J.nr. 2014-1513-0148 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst

Læs mere

Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet

Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet 2013 Cirkulære af 3. september 2013 Modst.nr. 041-13 PKAT nr. 0058, 0246 J.nr. 12-333/09-15

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 15.06.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Teknisk vejledning om indgåelse af lokale aftaler på det statslige forhandlingsområde SKAF (Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab) har den

Læs mere

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Nina Svanborg, Styrelsen for International Rekruttering, Integrationsministeriet og Helle Aaen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter Cirkulære om organisationsaftale for Uddannelseskonsulenter 2002 3.3.51 Indholdsfortegnelse Side CIRKULÆRE...3 1. Generelle bemærkninger...3 2. Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...3

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2008 Cirkulære af 15. september 2008 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Ansatte i staten med en læreruddannelse

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Ansatte i staten med en læreruddannelse FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Ansatte i staten med en læreruddannelse 1999 4.4.7 INDHOLD Side CIRKULÆRE... 1 ORGANISATIONSAFTALEN... 3 1. Dækningsområde... 3 2. Ansættelse... 3

Læs mere

Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet

Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsfunktionærer ved universiteter og forskningsinstitutioner samt tekniske ledere ved Rigspolitiet 2005 Cirkulære af 23. november 2005 Perst. nr. 058-05 PKAT

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2005 Cirkulære af 20. september 2006 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

Kantineledere i statens tjeneste

Kantineledere i statens tjeneste Cirkulære om organisationsaftale for Kantineledere i statens tjeneste 2003 Cirkulære af 5. december 2003 Perst. nr. 073-03 PKAT nr. 289 J.nr. 02-333/09-5 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ

ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ 3.3.47 1995 Cirkulære om ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ 3.3.47 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

Ledelsesinformation: Flygtningestatus

Ledelsesinformation: Flygtningestatus Ledelsesinformation: Flygtningestatus Indhold Indledning... 1 Flygtninge ankommet (tilgang, population)... 2 Karakteristik voksne (nationalitet, køn, alder, civilstand)... 4 Aktivering og beskæftigelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. LBK nr 738 af 20/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Ledelsesinformation: Flygtningestatus

Ledelsesinformation: Flygtningestatus Ledelsesinformation: Flygtningestatus Indledning Nedenstående statusorientering inkluderer udlændinge (flygtninge og familiesammenførte personer), der er omfattet af integrationsprogrammet. Som led i udmøntningen

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2005 Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr. 041-06 PKAT nr. 54 J.nr. 04-333/10-2 Dataark PKAT med specifikation 054 Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

voksen- og efteruddannelse.

voksen- og efteruddannelse. BEK nr 1797 af 27/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/13828 Senere

Læs mere

AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER

AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM INTEGRATIONS- OG OPLÆRINGSSTILLINGER **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...

Læs mere

Notat om tidsbegrænset ansættelse på erhvervsskoler

Notat om tidsbegrænset ansættelse på erhvervsskoler Dato 24.07.2009 / j Notat om tidsbegrænset ansættelse på erhvervsskoler Dato 07.12.2009 Det er et tilbagevende spørgsmål, hvilke vilkår en timelærer skal ansættes på, samt hvor mange gange en medarbejder

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler

Cirkulære om organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler CIR1H nr 9159 af 26/03/2009 Udskriftsdato: 19. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, sagsnr. 086.631.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.11 42/2011 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse 05.25 Side 2 Side Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4 3. Målgruppe...

Læs mere

Vejledning om arbejdsgivers pligt til at underrette den ansatte om vilkårene for ansættelsesforholdet. 1. Indledning

Vejledning om arbejdsgivers pligt til at underrette den ansatte om vilkårene for ansættelsesforholdet. 1. Indledning Doc Id nr.: 115416 Vejledning om arbejdsgivers pligt til at underrette den ansatte om vilkårene for ansættelsesforholdet. 1. Indledning Denne vejledning omhandler de pligter et menighedsråd har som arbejdsgiver

Læs mere

Skov- og landskabsingeniører

Skov- og landskabsingeniører Cirkulære af 19. januar 2012 Perst.nr. 003-12 PKAT nr. 0174 J.nr. 10-333/21-44 Cirkulære om organisationsaftale for Skov- og landskabsingeniører 2011 Dataark PKAT med specifikation 0174 Skov- og landskabsingeniører

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2008 Cirkulære af 24. september 2008 Perst. nr. 056-08 PKAT nr. 284 J.nr. 07-333/26-2 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst

Læs mere

Cirkulære om. Opsparing af frihed

Cirkulære om. Opsparing af frihed Cirkulære om Opsparing af frihed 2002 1 Cirkulære om opsparing af frihed (Til samtlige ministerier mv.) 1. Den 22. december 2000 indgik Finansministeriet og centralorganisationerne en rammeaftale om opsparing

Læs mere

RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013

RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 Mellem Finansministeriet og AC er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomster mellem Finansministeriet og AC/AC s medlemsorganisationer

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for køkkenmedhjælpere overført fra kommuner i det tidligere FKKA-område, der hører under KL s forhandlingsområde samt Københavns

Læs mere

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1

LUP 2014. Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen. november 2014 1 LUP 2014 Specialkonsulent Tina Feldt Jessing og fuldmægtig Sara Talaii Olesen, Moderniseringsstyrelsen 1 DE GRUNDLÆGGENDE ELEMENTER I OVERENSKOMSTSYSTEMET Retten til at organisere sig Retten til at føre

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 036-08 PKAT nr. 0074 J.nr. 07-333/02-8 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 2002 Cirkulære

Læs mere

Ledere ved frie grundskoler mv.

Ledere ved frie grundskoler mv. Cirkulære om organisationsaftale for Ledere ved frie grundskoler mv. 2019 Cirkulære af 16. april 2019 Modst. nr. 017-19 PKAT nr. 578 J.nr. 2018-9371 Dataark PKAT 578 Fællesoverenskomst Forhandlingsberettigede

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 013-19 PKAT nr. 0692 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget

Læs mere

Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler

Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler 2002 Cirkulære af 27. februar 2004 Perst. nr. 023-04 PKAT nr. 144 J.nr. 01-333/11-1 Indholdsfortegnelse Cirkulære...

Læs mere

Skov- og landskabsingeniører

Skov- og landskabsingeniører Cirkulære om organisationsaftale for Skov- og landskabsingeniører 2008 Cirkulære af 24. marts 2009 Perst. nr. 021-09 PKAT nr. 0174 J.nr. 08-333/21-27 Dataark PKAT med specifikation 0174 Skov- og landskabsingeniører

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse

Bekendtgørelse om erhvervsgrunduddannelse BEK nr 704 af 10/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05

Side 1. O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner OK-05 AMTSRÅDSFORENINGEN 34.04.1 Side 1 FOA - FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T om løn- og ansættelsesvilkår for piccoloer og piccoliner ansat ved amtslige institutioner 2005 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Cirkulære om organisationsaftale for Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 2019 Cirkulære af 22. maj 2019 Modst. nr. 024-19 PKAT nr. 047 J.nr. 2018-3945 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler 1999 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE... 3 Bilag 1 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens område...

Læs mere

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis

Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis Ansættelseskontrakt for vikarer i almen praksis 1. Undertegnede læge/lægehus (navn og adresse, evt. stempel): Ansætter herved (navn og adresse): som vikar. 2. Vikaren vil være ansat som: funktionær ikke-funktionær

Læs mere

Vagtfunktionærer i staten mv.

Vagtfunktionærer i staten mv. Cirkulære om organisationsaftale for Vagtfunktionærer i staten mv. 2013 Cirkulære af 29. august 2013 Modst.nr. 032-13 PKAT nr. 252 J.nr. 12-333/02-22 Dataark PKAT med specifikation 252 Vagtfunktionærer

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere FKKAområde, samt Københavns og Frederiksberg kommuner)

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. overført fra kommuner i det tidligere FKKAområde, samt Københavns og Frederiksberg kommuner) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for sanitører overført fra kommuner i det tidligere FKKAområde, der hører under KL s forhandlingsområde samt Københavns og Frederiksberg

Læs mere

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark 2003 Cirkulære af 11. september 2003 Perst. nr. 066-03 PKAT nr. J.nr. 01-333/21-3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger 05.25 Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 05.25 Side 2 Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4

Læs mere

Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet

Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet Cirkulære om organisationsaftale for Værkstedsledere ved universiteter mv. samt tekniske ledere ved Rigspolitiet 2019 Cirkulære af 21. marts 2019 Modst. nr. 007-19 PKAT nr. 0058 J.nr. 2018-3832 Dataark

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration

Strategi for modtagelse og integration Strategi for modtagelse og integration - Opfølgningsnotat september 2016 Dette notat er et oplæg til form og indhold i den planlagde kvartalsvise opfølgning på implementeringen af Strategi for modtagelsen

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Dansk Metal - Himmerland

Dansk Metal - Himmerland Dansk Metal - Himmerland Hvordan kan du være med til at undgå misbrug af virksomhedspraktik og løntilskudsjob? Dine opgaver og dit ansvar Som tillidsrepræsentant skal du inddrages og skrive under på, at

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler 1998 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Lærere ved Skovskolens SA/EUD-afdeling

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Lærere ved Skovskolens SA/EUD-afdeling FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Lærere ved Skovskolens SA/EUD-afdeling 1999 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens område...3

Læs mere