NEW TOMORROW Forandringen i dag, skaber dagen i morgen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NEW TOMORROW Forandringen i dag, skaber dagen i morgen."

Transkript

1 Coachuddannelsen BCSF* som 6 ugers selvvalgt kursus Nu har du mulighed for at tage en Coachuddannelse der ikke bare er en coachuddannelse som alle de andre! Det er Danmarks første og eneste coachuddannelse, der er designet og udviklet til dig, som arbejder med mennesker, og løbende har kommunikation med elever, børn, ældre, handicappede, forældre eller andre fagpersoner. Er du ledig og har en socialfaglig uddannelse? så kan du tage Coachuddannelsen BCSF som 6 ugers selvvalgt uddannelse. Coachuddannelsen BCSF i Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow er udviklet på baggrund af vores fokusgruppes arbejde og vores mangeårige erfaringer fra dansk erhvervsliv. Fokusgruppen sammensatte vi med socialfagligt personale på forskellige niveauer, for at total optimere Coachuddannelsen BCSF i forhold til aktuelle situationer og udfordringer socialfagligt personale møder i deres hverdag. På uddannelsen vil du få adgang til unikke coachende værktøjer, der er tilpasset, så de kan bruges direkte til håndtering af de udfordringer, der er i dagens dag- og døgninstitutioner og skoler. Vi arbejder med klassiske og gennemprøvede coaching værktøjer, positiv psykologi og resultatet af vores fokusgruppes arbejde.

2 Det får du på Coachuddannelse BCSF* Små hold med max 12 deltagere 15 undervisningsdage kl timers undervisning eller coaching. 97 timers træning, selvstudie og gruppearbejde Undervisningsmanual på 103 sider Bogen, Minddrugs Vær cool med din performance af Stina Stærfeldt Mundtlig og skriftlig certificering med censor. Retten til at kalde dig New Tomorrow BCSF Coach. På alle undervisningsdage serveres der sandwich samt vand, te og kaffe. For at have så højt et fagligt niveau hos vores studerende som muligt, vil der mellem undervisningsdagene være hjemmearbejde i form af læsestof og opgaveløsninger. *BCPL=Basic-Coachuddannelse-Social-Faglig Uddannelsen i New Tomorrow har givet mig en masse gode værktøjer til coachende samtaler, håndtering af konflikter og svære samtaler, det være sig både professionelt og personligt. Det har gjort mig bevidst om, at jeg alt for sjældent har været i integreret med mig selv, dvs at mine følelser, tanker og handlinger har været i overensstemmelse. Jeg glemte at mærke efter og handle derpå. Den selvindsigt jeg nu har, har gjort mig til et mere frit menneske, der selv kan vælge, hvad jeg ønsker og har brug for. På uddannelsen i New Tomorrow får du viden og gode redskaber fra en super engageret, inspirerende og dybdegående underviser, der for dig til at være medspiller frem for tilskuer i dit liv. Aino Gustavson, Pædagog, Afdelingsleder, Kbh.

3 Du vil med Coachuddannelsen BCSF blive i stand til: At udføre professionel coaching på et højt niveau. At være i besiddelse af værktøjer, der virker forebyggende på stress. At være i stand til at håndtere stress for dig selv og andre. At bruge vores 7 trins coaching model. At udføre kommunikation på et højt niveau, der kan skabe udvikling for andre. At transformere din daglige kommunikation med elever, børn i institutioner, ældre, handicappede, kollegaer eller andre samarbejdspartnere, så den giver dig energi. At vende konflikter til udviklende samtaler. At forstå, hvorfor din kommunikation er en af dine allerstørste forhindringer i, at nå dine mål fagligt eller for dig selv personligt. At indse, hvad det er, der irriterer dig ved andre, og ikke mindst blive i stand til at håndtere det, og vende det til en styrke i jeres relation. At give og modtage kritik på en styrkende og udviklende måde for begge partnere. At skabe bevidsthed om dine personlige grænser også som fagperson. At håndtere svære samtaler med syge, handicappede, ældre, elever, børn eller deres forældre i en form, hvor du får formidlet budskabet sådan, at du får styrket både den, eller dem, som samtalen drejer sig om, og ikke mindst bevarer roen og overblikket hos dig selv. Modsat mine andre uddannelser (lærer og markedsføringsøkonom) har New Tomorrows coachuddannelse givet mig helt konkrete værktøjer til, hvordan jeg kommunikerer effektivt med mine medmennesker - professionelt som privat. Uddannelsen har været en fantastisk rejse med mig selv, jeg har fået styrket mit selvværd, kommet mere i balance med hvem jeg er, og fundet frem til hvordan jeg passer på mig selv og mine værdier. Professionelt kan jeg mærke at mine elever "rykker" mere fordi jeg kommunikerer langt mere effektivt med dem jeg ville for alt i verden ikke have undværet disse redskaber - de gør ganske enkelt livet nemmere! Anne Jessen, Lærer, Niels Brock

4 Uddannelseshold forår 2013 Aktuelt hold med ledige pladser: Uge og 14. maj kl Uge 2 21., 22. og 23. maj kl Uge 3 27., 28. og 29. maj kl Uge 4 3. og 4. juni kl Uge 5 10., 11. og 12. juni kl Uge og 19. juni kl Har du spørgsmål til uddannelsen er du velkommen til at kontakte os på: mail: eller telefon:

5 Om os i New Tomorrow Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow er grundlagt og ejet af Stina Stærfeldt. Coachuddannelsen BCSF er udviklet og afholdes af Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow. Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow udfører opgaver for private, virksomheder, institutioner og offentlige virksomheder på et højt fagligt niveau i en veltilrettelagt og struktureret form. Vi samarbejder med eksterne coaches og samarbejdspartnere med vidt forskellige kompetencer, som vi drager nytte af alt efter, hvilken opgave vi skal løse. Alle der arbejder i Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow modtager løbende mentorcoaching og deltager i kurser og efteruddannelser. Udvikling af Coachuddannelsen BCSF Coachuddannelsen BCSF i Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow har været under udvikling i mere end 1 år. I udviklingsprocessen valgte vi at nedsætte en fokusgruppe, for at total optimere uddannelsen i forhold til helt aktuelle situationer og udfordringer i arbejdet i det socialfaglige område. Sideløbende har vi besøgt socialfaglige arbejdspladser og interviewet personalet. Fokusgruppe bestod af: Aino Gustafsson Anne Jessen Suzanne Olsson Lene Lilje Petersen Afdelingsleder, Børnevænget, København Lærer, Niels Brock, København Lærer, Rudolf Steinerskolen, Kvistgård Viceforstander, Center for udsatte og kriminalitetstruede unge. Uddannelsen hos Rådgivnings- & Coachinghuset NEW TOMORROW efterlever: ICF s (International Coach Federation) etiske regler, standarder og deres 11 kernekompetencer. Minimumskriterierne for coachuddannelser hos coach.dk

6 Praktisk info Undervisere: Målgruppe: Undervisningen: Kriterier for optagelse: Kriterier for deltagelse: Location: Certificering: Stina Stærfeldt og ansatte i Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow vil være uddannelsens hovedundervisere, som altid formidles der i et effektivt og konkret tempo. Alle undervisere er uddannede coaches og har en socialfaglig baggrund. Personer med en socialfaglig uddannelse på alle niveauer. Det kan til eksempel være pædagoger, lærere, sundhedsplejersker, sygeplejersker, socialrådgivere, sosu er og pædagogiske assistenter. På uddannelsen vil du få grundig træning i de coachende teorier og værktøj, så du efter uddannelsen vil være i stand til at bruge dem i praksis, og skabe udvikling for både dig selv og andre. Vil foregå som en veksling mellem teorier, demo, øvelser og personlige refleksioner og gruppearbejde. Alt på et højt niveau, der forudsætter forudgående kendskab til arbejdet med mennesker. Du kan være seminarieuddannet eller have anden socialfagliguddannelse. Se under målgruppe. Det forventes, at du er indstillet på at arbejde med din egen personlige udvikling under uddannelsen. Vores undervisningslokale beliggende: Edvard Griegs Gade 4, st København Ø For at du kan få din certificering, skal du: - Deltage aktivet i undervisningen og de tilhørende øvelser m.m. - Have maximum have 10% fravær. - Have læst hele undervisningsmanualen og udfyldt alle spørgsmål. - Have læst Minddrugs. - Afleveret skema, der dokumenterer, at du har afholdt minimum 10 coachsessions. - Afleveret skema, der dokumenterer, at du har modtaget minimum 10 coachsessions. - Bestå den skriftlige og mundtlige certificering.

7 Tilmelding: Betaling: Få din coachuddannelse skattefrit: Via vores hjemmeside: eller Mail: eller telefon: Du vil få deltagerskema tilsendt ved henvendelse til os på mail; eller telefon: Kr incl. moms og incl. Undervisningsmanual og bogen Minddrugs Vær cool med din performance af Stina Stærfeldt. Der vil blive serveret sandwich til frokost og være vand, te og kaffe på alle undervisningsdage. Hvis du ikke er ledig og ønsker at tage Coachuddannelsen BCSF, så kan få din coachuddannelse skattefrit med bruttolønsordningen. Det vil sige: Din arbejdsplads lægger ud for betalingen af uddannelsen og trækker momsen fra. Uddannelsens pris uden moms bliver trukket over din bruttoløn (før skat) i eksempelvis et år. Du sparer derved momsen og skatten. For yderligere information kan du kontakte SKAT på telefon eller Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow på telefon Afbestilling: Afbestilling af uddannelsesplads skal ske skriftligt til Rådgivnings- & Coachinghuset New Tomorrow, Edvard Griegs Gade 4, 2100 København Ø. Ved afbestilling vil der til hver en tid opkræves gebyr på kr svarende til depositum. Sker afbestillingen mindre end 6 uger før uddannelsesstart opkræves gebyr på 50% af uddannelsesafgiften. Ved afbestilling mindre end 4 uger før uddannelsesstart vil der ikke ske nogen refusion i uddannelsesafgiften.

8 Indhold & emner uge for uge I beskrivelsen uge for uge kan du få en smagsprøve på, hvad du vil få af teoretisk viden om, og hvilke emner du bl.a. vil blive trænet i på Coachuddannelsen BCSF i New Tomorrow. På uddannelsen vil du få grundig træning i de coachende teorier og værktøjer, så du efter certificering vil være i stand til, at implementere teorier og værktøjer på din egen arbejdsplads og i din egen væren. Der er kun en måde at blive en professionel og erfarende coach på, og det er at træne. Derfor vil der mellem undervisningsdagene være hjemmearbejde i form af opgaver og coachsession, hvor du kan træne, det som du har lært på undervisningsdagene, samt tilhørende teori i form af opgaver og læsestof.

9 Uge 1 Din start som professionel coach og effektiv kommunikation Den første uge vil du få en grundig indføring i, hvad coaching er. Vi vil belyse din rolle som professionel coach, og hvordan coachende adfærd gør en forskel i hverdagen. Vores evne til at kommunikere, er ofte det, der afgør, hvor langt vi når i livet med vores mål. Ofte er det vores egen kommunikation, der forhindre os i at være den, vi helst vil være. Hvad er coaching?: Du vil få grundlæggende viden om coachende værktøjer, og hvad coachende adfærd er. Det vil danne fundamentet for dig og dit arbejde med coaching. Samtidig vil vi belyse hvordan coaching adskiller sig fra psykoterapi, psykiatri, rådgivning, m.m. Styrkende og begrænsende kommunikation: Du vil få indblik i, hvor stor en betydning selv små kommunikationsforskelle gør for modtager. Du vil blive trænet i at kunne skelne mellem styrkende og begrænset kommunikation, og ikke mindst vil du blive trænet i at anvende styrkende kommunikation, som med garanti vil ændre dit liv og dit forhold til dine relationer. Stil spørgsmål: Coaching handler allermest om at stille spørgsmål. Du vil blive trænet i at stille spørgsmål, der vil udfordrer og gøre en forskel for din coachee og dine relationer. Det vi ikke siger: Når du arbejder med kommunikation, handler det ikke kun om, hvad du siger, for din stemme og krop taler også. Netop de to faktorer kan være grunden til, at det vi siger, ikke når modtager i den form, som vi ønsker. Du vil blive trænet i at bruge din stemme kræftfuldt og overbevisende uden, at den bliver slidt. Du vil også få indsigt i, hvad dit kropssprog kommunikerer til omverden. Derfor vil vi arbejde med vores kropssprog, ikke mindst i vores rolle som coach, og i vores samspil med en coachee. ICF s etiske regler: I New Tomorrow arbejder vi efter ICF s etiske regler og deres 11 kernekompetencer. ICF er verdens største coach organisation, som New Tomorrow er medlem af.

10 Uge 2 Professionel Coaching I 2. uge vil vi arbejde med New Tomorrows 7 trins coaching model. Trinene i sammenhæng er et super effektivt værktøj til at støtte andre i deres mål og udvikling. Du vil blive undervist i teorierne bag og blive grundigt trænet i brugen af vores coachingmodel. Udvikling af dine evner til at coache: Du vil blive introdoseret til de klassiske coachingtrin i New Tomorrows coachingmodel, og viden om deres effekt i sammenhæng. Mål: At sætte sig personlige som erhvervsmæssige mål opleves sjældent som det sværeste, men at gøre dem specifikke, nå dem og finde den mest hensigtsmæssige og udbytterige vej dertil er ofte en udfordring. Du vil blive trænet i at sætte mål, private som erhvervsmæssige i en form, der vil motivere dig hele vejen til målet. Forhindringer: Hvad er det, der forhindrer os i, at nå det vi ønsker af livet? Når vi sætter os et mål, vil vi uden undtagelse opleve forhindringer, ting der sker, som gør, at vi ikke når vores planlagte mål. Du vil blive trænet i at få øje på forhindringer og gøre noget ved dem. Med træning i effektive værktøjer til håndtering af forhindringer, der vil sikre dig, at du når dine mål i livet. Du vil blive i stand til, på en styrket og professionel måde, at støtte andre i at nå deres mål. Nye muligheder: Synliggørelsen af nye muligheder, gør dig i stand til at vælge præcis det, der er rigtigt for dig. Du vil lære at lave realistiske og optimistiske aftaler med dig selv om, hvad der skal til for at nå dit mål, og vigtigst af alt at få sat handling på. Ansvar for det der er: Ansvarlighed er ikke noget, vi kan påtvinge andre, men noget vi kan vælge. Det kan lyde besværligt, men ansvar er den største gave og vejen til personlig frihed. Når du vælger ansvar, kan du, hvad du vil. Afslutning: En god afslutning på en session, er det du sender din coachee ud af døren med. Derfor er det vigtigt at træne afslutningen. Mange overser desværre denne vigtige del af en session, men det gør vi ikke.

11 Uge 3 Stress og mindfulness De første uger handlede om, at få en god start, sætte mål, få øje på forhindringer, finde nye vaner, og få skabt en styrket kommunikation, men intet af det gør nogen forskel, hvis vi er stressede og ikke tilstede i processen. Du vil blive trænet i at støtte dig selv og andre i at håndtere og forebygge stress. Vi vil i denne uge arbejde med mindfulness, der er et af de mest effektive værktøjer til håndtering af stress. Meditation: Det er videnskabeligt dokumenteret, at meditation har en positiv effekt på stress. Derfor vil vi arbejde med meditationsøvelser, hvor alle kan være med. Stresshåndtering: Vi vil i denne uge have fokus på stresshåndtering, både din egen, men ikke mindst medarbejderes eller kollegaernes stress. Du vil få adgang til værktøjer med stor virkning, der nemt kan implementeres i hverdagen. Alle værktøjer vi arbejder med i forbindelse med stress, er gennem undersøgelser bevidst at have en positiv effekt på stress. Du vil gennem den coachende bevidsthed og adfærd, som vi vil arbejde med på uddannelsen ikke blot få øje på dine uhensigtsmæssige mønstre og adfærd, dem har du sikkert set, men du vil blive trænet i værktøjer, der vil gøre dig i stand til at bryde disse mønstre og skabe varig forandring for dig. Arbejdsglæde: Din Arbejdsglæde er afgørende for, hvordan du har det som menneske og dermed, hvad du er i stand til at være både for dig selv og for andre. Du vil få værdifulde og enkle værktøjer, der vil støtte dig i at skabe arbejdsglæde. Værktøjer som du kan gå direkte hjem og implementere i din hverdag. Ressourcefuld tilstand/tilstands skift: Find den bedste udgave af dig selv. Du vil blive trænet i at bruge et tilstandsværktøj, som du kan bruge igen og igen, når du er udfordret eller skal til en performance. Et værktøj, der i høj grad bruges af skuespillere, musikere, foredragsholdere der har brug for hver gang at være den bedste udgave af sig selv. Værktøjet er mindst ligeså værdifuldt for os, der har en helt almindelig hverdag, med tilhørende udfordringer. Værdiafklaring: Hvilke værdier skal være opfyldt, for at du kan være den bedste udgave af dig selv? Det vil du gennem øvelser og teorier få skabt et overblik over og ikke mindst, hvad dine værdier betyder for dig. Der kan dukke værdier op, som du slet ikke anede du havde, og de vil støtte dig i at tage beslutninger i livet fremover.

12 Uge 4 Kom ud af begrænsende roller, få øje på mulighederne og træd i handling: I 4. uge vil vi arbejde med de begrænsende roller, som vi alle sammen kan lande i, når vi er pressede. Med coachende spørgsmål og værktøjer vil du blive i stand til at støtte andre i at komme ud af deres begrænsede roller og finde nye muligheder, skabe nye vaner og nye måder at tænke på for derigennem at skabe varige forandringer. Nye muligheder: Synliggørelsen af nye muligheder, gør dig i stand til at vælge præcis det, der er rigtigt for dig. Du vil lære at lave realistiske og optimistiske aftaler med dig selv om, hvad der skal til for at nå dit mål, og vigtigst af alt, at få sat handling på. Kom ud af dine begrænsende roller: Når vi er i pressede situationer befinder vi os ofte i en rolle, som hverken er styrkende for os selv eller vores omgivelser. Du vil blive trænet i bevidstheden om, hvornår du eller dine relationer går i en begrænsende rolle, og hvordan du kan støtte dig selv eller andre i at komme ud af de begrænsende roller. Selvværd og selvtillid: Hvordan kan vi styrke vores egen selvtillid og selvværd specielt, når vi befinder os i presset og udfordrende situationer, og hvordan kan vi igennem vores egen adfærd støtte andre i at styrke deres. Mentor: I denne uge vil vi arbejde videre med dig som professionel coach, og der vil du få mulighed for at dele dine udfordringer og erfaringer i forbindelse med at coache eller blive coachet. Du vil få personlig vejledning og rådgivning til at videreudvikle dine coachende færdigheder.

13 Uge 5 Samtaleformer, så du undgår misforståelser og konflikter Nu vil vi arbejde med det mest naturlige for os mennesker, men også det der kan være det mest udfordrende nemlig; samtale mennesker imellem. Du vil bl.a. få adgang til vores model der kan støtte dig i at opbygge den svære samtale, som ofte udskydes igen og igen, for bare tanken om den er ubehagelig. Den svære samtale: Du vil få vores model til at håndtere den samtale, du altid frygter. Det kan være samtalen med forældre til et fagligt eller socialt udfordret barn. Eller samtalen med din kollega, som du igen oplever er trådt ind over dine personlige grænser. Alt det vi tror er sandheden: Hver gang vi har en oplevelse, er der nogle ganske få fakta og resten er vores fortolkninger. Fortolkningerne gør vi til vores sandhed. Ofte er vores fortolkninger negative, og de kan være grundbund for negative vibrationer mellem os og vores relationer. Du vil blive trænet i at skelne fakta fra fortolkninger, og i at se noget andet er muligt. Konfliktmægling: Du vil lære, hvordan du kan håndtere en konflikt mellem to parter, og støtte parterne i et resultat, som de begge vil være tilfredse med. En gave i værktøjskassen, når du arbejder med mennesker. Kunsten at give og modtage kritik: Ofte føler vi os ramt personligt, når vi bliver kritiseret. Du vil blive trænet i at se mulighederne i kritik, og i at give andre kritik i en form, så modtageren bevarer sin motivation.

14 Uge 6 Certificering og værdifulde tips der vil holde dig i topform I den sidste uge vil vi udover den mundtlige og skriftlige certificering give dig værktøjer med, så alt det du har lært på uddannelsen fortsat vil være en integreret del af dig. Det gør vi bla. igennem, at du under støtte og vejledning får udarbejdet din personlige vision. Hvordan holder jeg mig selv i topform: Nu har du gennem 6 uger arbejdet med dig selv, trænet dig i brugen af uvurderlige værktøjer, så hvordan kan du så sikre, at du ikke falder tilbage til din gamle vaner. Vi giver dig en masse tips og råd med, der kan holde dig i topform efter at uddannelsen. Skriftlig certificering: Nu er du nået dertil, hvor selve certificering sker. Du vil gennemgå en skriftlig prøve, der indeholder spørgsmål fra det, du har lært på uddannelsen. Mundtlig certificering: Med den mundtlige prøve, viser du dine nye færdigheder og viden i praksis. Der vil være censor tilstede, som vil bistå ved bedømmelsen. Efter den mundtlige certificering vil du få svaret på den skriftlige certificering. Personlig vision: Vi vil slutte uddannelsen med, at du får udarbejdet din personlige vision. Vi ved af erfaring at med den i hånden, vil du gå styrket og motiveret ud i verden med al din nye viden og skabe forandringer, som du aldrig havde troet muligt. Der kan forekomme mindre ændringer i de enkelte uge.

Mindjuice s Coachuddannelse

Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse er opstået ud af mange års erfaring med coaching kombineret med et voksende commitment om at skabe ekstraordinære coaches. Med ekstraordinær mener

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

Coaching. Coach-Uddannelsen. Modul 1 Dit fokus som coach. Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching

Coaching. Coach-Uddannelsen. Modul 1 Dit fokus som coach. Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching Kursusstart, første modul d. 7.- 8. maj 2007 Hold 5, KBH ing -Uddannelsen Modul 1 Dit fokus som coach Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching Modul 3 Forandringsledelse, motivation og

Læs mere

Uddannelsen har fokus på at udvikle relationelle og følelsesmæssige kompetencer

Uddannelsen har fokus på at udvikle relationelle og følelsesmæssige kompetencer Lær at bruge dig selv på en ny måde gennem en efteruddannelse, hvor - metode og teori går hånd i hånd - du får en god værktøjskasse - du udvikler dine relationelle og følelsesmæssige kompetencer. Siden

Læs mere

ADHD Professionel. ADHD Professionel. En praktisk uddannelse for dig der. arbejder professionelt med mennesker. med diagnosen ADHD.

ADHD Professionel. ADHD Professionel. En praktisk uddannelse for dig der. arbejder professionelt med mennesker. med diagnosen ADHD. ADHD Professionel ADHD Professionel En praktisk uddannelse for dig der arbejder professionelt med mennesker med diagnosen ADHD. ADHD Professionel uddannelsen En uddannelse for dig der arbejder med børn,

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element.

Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Coach andre i at finde, samt udvikle deres rette Element. Træner for Træner koncept. Quantum innovation 1 Træner for Træner Formål Formålet med Træner for Træner projektet, er at træne deltagerne i komplekse

Læs mere

Confex kursuskatalog 2011

Confex kursuskatalog 2011 Mød os på www.confex.dk Tid til ledelse og personlig udvikling? Confex kursuskatalog 2011 KURSUS 2011 Her bliver du præsenteret for et udsnit af de kurser, konferencer og uddannelser, Confex kan tilbyde

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015-2016. www.pcaps.dk

KURSUS KATALOG 2015-2016. www.pcaps.dk KURSUS KATALOG 2015-2016 www.pcaps.dk PsykologCentret, Skive afdelingen: Ågade 8, 1. sal, 7800 Skive Telefon: 8660 1171 E-mail: info@pcaps.dk Side 1 Indhold Kurser generelt... 4 KRAP Uddannelser... 6 KRAP

Læs mere

KEMPLER INSTITUTTET THE KEMPLER INSTITUTE

KEMPLER INSTITUTTET THE KEMPLER INSTITUTE KEMPLER INSTITUTTET THE KEMPLER INSTITUTE TO BE IN RELATIONS Vi har en mission! I en tid med stort fokus på effektivitet og faglige kompetencer er networking blevet et begreb, som næsten alle taler om

Læs mere

NYHEDSBREV. Team Consult Development

NYHEDSBREV. Team Consult Development NYHEDSBREV 14. JUNI 2010 Du må selv være den forandring, du ønsker at opleve i verden! Citat: M. Gandhi Nogle gange har vi brug for et lille eller et stort skub andre gange klarer vi det selv på arbejdspladsen

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag 2 http://www.tack.dk/ Personlig Power 1 "Dem, der gerne vil realisere sit personlige potentiale, genfinde sine resurser, overvinde

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

2015 Winholistic Academy Katalog

2015 Winholistic Academy Katalog 2015 Winholistic Academy Katalog Af: Peter Winther Winholistic ApS 09-03-2015 Indholdsfortegnelse KOMMUNIKATIONSUDDANNELSER... 4 Præsentationsteknik varighed 2 dage.... 4 Kommunikationsoptimering varighed

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Fleksibel efteruddannelse

Fleksibel efteruddannelse Fleksibel efteruddannelse - erfaringer fra et TUP-projekt Udarbejdet for Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kontor og Ledelse (HAKL) Birgit Hjermov og Sofie Saxtoft Kubix Niels Warring

Læs mere

Inklusion og eksklusion 11 Eksklusion 11 Inklusion 12

Inklusion og eksklusion 11 Eksklusion 11 Inklusion 12 Indholdsfortegnelse S. Indledning 2 Problem formulering 2 Emneafgrænsning 3 Metode 3 Målgruppen 4 Videnskabsteori 5-7 Definition på konflikt 7-8 Konfliktårsager 8-9 Konflikt typer 9-10 Inklusion og eksklusion

Læs mere

Mentorens værktøjskasse

Mentorens værktøjskasse Mentorens værktøjskasse Den vigtigste forudsætning for at kunne fungere som en god mentor i DJ mentor, er et oprigtigt ønske om at stille sin erfaring og opmærksomhed til rådighed for et mindre erfarent

Læs mere

MANOVA KURSUS KATALOG

MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG MANOVA KURSUS KATALOG VELKOMMEN TIL MANOVAS KURSUSKATALOG Mange års kursusvirksomhed gør, at vi i dag kan præsentere et spændende kursuskatalog fyldt med inspirerende og udfordrende

Læs mere

22.-24. NOVEMBER 2013 VILDBJERG SPORTS- OG KULTURCENTER. Forkælelse for ånd, krop og hjerne

22.-24. NOVEMBER 2013 VILDBJERG SPORTS- OG KULTURCENTER. Forkælelse for ånd, krop og hjerne 22.-24. NOVEMBER 2013 VILDBJERG SPORTS- OG KULTURCENTER Forkælelse for ånd, krop og hjerne Godt sammensat program, gode foredragsholdere og der var en rigtig god og hyggelig stemning. Deltager på KURSUS

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

Kursus- og uddannelseskatalog 2014

Kursus- og uddannelseskatalog 2014 NYHED: Akademifag der giver ECTS-point Kursus- og uddannelseskatalog 2014 Få et kompetenceløft, der både styrker dit CV og det psykiske og fysiske arbejdsmiljø i organisationen Sundhed og trivsel betaler

Læs mere

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet

WORKBOOK. DNA networking udnyt dit netværkspotentiale. Netværks Akademiet Netværks Akademiet WORKBOOK DNA networking udnyt dit netværkspotentiale - FÅ HEMMELIGHEDEN VED AT KOBLE ENKLE EFFEKTFULDE COACHING-TEKNIKKER MED DINE NETVÆRKSKOMPETENCER Netværks Akademiet NAVN... VIRKSOMHED...

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale I denne artikel vil jeg præsentere nyeste forskning inden for hvordan man lærer Den Motiverende Samtale. Jeg vil præsentere empiriske undersøgelser og studier, der dokumenterer, at man ikke lærer Den Motiverende

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

kursuskatalog supplement as

kursuskatalog supplement as kursuskatalog supplement as indhold supplement as 04 Organisationsudvikling 08 personlig udvikling 11 kommunikation & undervisningsteknik 18 arbejdsmiljø & stress 20 økonomi & regnskab 24 projektarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev fra Den Motiverende Samtale Sommer 2008 Tema: Motivation og Kommunikation

Nyhedsbrev fra Den Motiverende Samtale Sommer 2008 Tema: Motivation og Kommunikation Læs i dette temanummer om motivation som noget, der opstår i relationen mellem klient og rådgiver. Du kan også læse om efterårets spændende kurser i og vores SundhedsCoach Uddannelse. At kommunikere motiverende

Læs mere

Kurser. Uddannelsespuljen Efterår 2010. Albanigade 54 E, 1. sal 5000 Odense C Telefon: 66 14 60 61 e-mail: info@frivillighed.dk www.frivillighed.

Kurser. Uddannelsespuljen Efterår 2010. Albanigade 54 E, 1. sal 5000 Odense C Telefon: 66 14 60 61 e-mail: info@frivillighed.dk www.frivillighed. Kurser Uddannelsespuljen Efterår 2010 Albanigade 54 E, 1. sal 5000 Odense C Telefon: 66 14 60 61 e-mail: info@frivillighed.dk www.frivillighed.dk Uddannelsespuljen Velkommen til en ny kursussæson! I dette

Læs mere