NordSim, Center for færdighedstræning og simulation havde ved udgangen af 2013 eksisteret i sin nuværende form i lidt over et år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NordSim, Center for færdighedstræning og simulation havde ved udgangen af 2013 eksisteret i sin nuværende form i lidt over et år."

Transkript

1 Årsrapport 2013 Et år med udvikling NordSim, Center for færdighedstræning og simulation havde ved udgangen af 2013 eksisteret i sin nuværende form i lidt over et år. Der er blevet taget hul på mange nye initiativer ikke mindst i forbindelse med, at de nye kandidatstuderende fra lægestudiet ved Aalborg Universitet har gjort deres indtog på Aalborg Universitetshospital. De medicinstuderende indledte deres kliniske ophold med en uges bootcamp i NordSim, og siden har de været flittige gæster i forbindelse med den ugentligt planlagte færdighedstræning. Samtidigt er de mange udadgående aktiviteter med tværfaglige simulationsbaserede kurser på mange af regionens afdelinger øget væsentligt i omfang. Den tiltagende grad af tværfaglighed i uddannelsesindsatsen kan også aflæses i de mange åbne kursustilbud på vores hjemmeside. Stadigt flere kliniske afdelinger benytter sig nu regelmæssigt af NordSims faciliteter både ved introduktion af nyt personale og til videreuddannelse af de faste medarbejdere i afdelingen. I 2013 har mere end 1700 personer deltaget i kurser eller individuel træning i NordSims regi. Der har været kursusdage spændende fra afdelingsvis færdighedstræning i små grupper til logistisk og undervisertunge kurser for mange deltagere med færdigheds- og simulationsstationer i en lang række af lokaler i Forskningens Hus eller in situ på regionens andre hospitaler. I skrivende stund er der i 2014 allerede afholdt eller planlagt mere end 2000 kursistdage. Nye initiativer I 2013 er der taget hul på flere store nye opgaver. Det drejer sig for eksempel om tværfaglig simulationsbaseret teamtræning af alt personale i den akutte modtageafdeling i Hobro og simulationsbaseret undervisning af hjertestopteams på Sygehus Vendsyssel.

2 På Sygehus Vendsyssel har vi desuden gennemført et kursus for kirurgisk afdeling om teamsamarbejde og håndtering af akutte situationer i forbindelse med koloskopi. Udover stor tilfredshed med kursusudbyttet hos deltagerne, kunne vi også aflæse en forbedring af den patientoplevede kvalitet ved koloskopi ved en spørgeskemaundersøgelse gennemført før og efter kurset. I NordSim kan vi nu også tilbyde simulatorinstruktørkurser, som man tidligere kun har udbudt i Århus eller København. Det første kursus blev afholdt i efteråret 2013 for undervisere på akutkurserne for læger i klinisk basisuddannelse. Et indsatsområde for NordSim er uddannelse i point of care ultralydsscanning. Vi er indgået i samarbejde med CECLUS (center for klinisk ultralydsscanning) og afholder nu efter ensartet koncept UL-kurser for læger med akut patientkontakt. Der udbydes desuden kurser i FATE scanning (scanning af hjertet) især for anæstesiologer. Det er tanken at udbygge kursustilbuddet også til medicinstuderende, og for at understøtte hele denne udvikling er det lykkedes at træffe en aftale om frikøb en dag ugentligt af en anæstesiologisk overlæge med stor specialviden på området. Lægestuderende fra Aalborg Universitet I efteråret 2013 gjorde de første kandidatstuderende deres indtog på Aalborg Universitetshospital. Den sidste uge af deres sommerferie blev tilbragt hos NordSim, hvor vi havde arrangeret et kursus, der skulle forberede dem bedst muligt til det kliniske ophold. De 5 dage var bygget op over nogle cases, der udviklede sig i ugens løb. Der blev trænet praktiske færdigheder som anlæggelse af drop, sonde og kateter og øvet komplekse færdigheder i genoplivning ved shock og hjertestop simulationsbaseret. De studerende fik indblik i kirurgiens verden og trænede en hel dag på biomedicinsk laboratorium suturering og operationsteknik såvel ved åben operation som laparoskopisk. I ugens løb var der fokus på kommunikation både med patienter men også med kolleger og samarbejdspartnere og der blev taget hul på træning af effektivt teamsamarbejde. De studerende vurderede at de havde fået et overordentligt stort udbytte af ugen og følte sig godt klædt på til de kommende kliniske ophold.

3 I studieplanen er der indlagt nogle timers ugentlig færdighedstræning, og mange af disse timer er foregået i NordSim i samarbejde med de kliniske afdelinger. De studerende både fra Aalborg og Århus Universiteter lægger også ofte vejen forbi for at træne på egen hånd og i grupper. Endelig har vi med stor succes gennemført en tværprofessionel simulationsdag for medicinstuderende sammen med sygeplejerskestuderende som et pilotforsøg. Resultaterne ansporer bestemt til at fortsætte med denne aktivitet, men vi må naturligvis tage hensyn til økonomien både på UCN og hos os selv. Medarbejdere og udvikling Mod slutningen af året ansatte vi en længe savnet medarbejder til varetagelse af teknik, IT- og logistikopgaver i NordSim. Som anført har vi desuden deltidsansat en anæstesiologisk overlæge til varetagelse af point of care ultralydsområdet. Denne ansættelse er tidsbegrænset. På Sygehus Vendsyssel er der for projektmidler deltidsansat en anæstesisygeplejerske til at varetage koordinatoropgaver indenfor færdighedstræning og simulation. Denne sygeplejerske er tilknyttet NordSim hvad angår det faglige indhold i stillingen, og vi har tilrettelagt et introduktionsprogram og ser frem til samarbejdet. I sommerperioden har vi haft den glæde at modtage midler, så vi kunne ansætte en medicinstuderende til at hjælpe med forskningsopgaver. De tre oprindelige medarbejdere har alle deltaget i konferencen SESAM, der er en europæisk simulationskonference. Vi vendte hjem fra Paris med et udbygget netværk og mange gode ideer til fremtiden. Karen Lindorff-Larsen har deltaget i simulatorinstruktørkursus på DIMS i Herlev og Kirsten Arriens og Trine Christensen har deltaget i coachuddannelse.

4 Forskning Som anført har vi gennemført en undersøgelse af den patientoplevede kvalitet ved koloskopi i forbindelse med et simulationskursus for endoskopi personale ved Sygehus Vendsyssel. De umiddelbare resultater viser en forbedring efter interventionen, og en artikel er under udarbejdelse ligesom en poster er accepteret til AMEE Karen Lindorff-Larsen er vejleder på en PhD om kirurgisk fast track uddannelse forfattet af Charlotte Green Carlsen til forsvar den og en igangværende PhD om omega-3 fedtsyrers betydning for de immunologiske forhold i forbindelse med kolorektal kirurgi ved overlæge Lone Schmidt Sørensen, kirurgisk gastroenterologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital. Publikationer 1: Carlsen CG, Lindorff-Larsen K, Funch-Jensen P, Lund L, Charles P, Konge L. Reliable and valid assessment of Lichtenstein hernia repair skills. Hernia Dec 3. [Epub ahead of print] PubMed PMID: : Sorensen LS, Rasmussen HH, Aardestrup IV, Thorlacius-Ussing O, Lindorff-Larsen K, Schmidt EB, Calder PC. Rapid Incorporation of ω-3 Fatty Acids Into Colonic Tissue After Oral Supplementation in Patients With Colorectal Cancer: A Randomized, Placebo-Controlled Intervention Trial. JPEN J Parenter Enteral Nutr Jun 20. [Epub ahead of print] PubMed PMID: : Bülow S, Højen H, Buntzen S, Larsen KL, Preisler L, Qvist N. Primary and secondary restorative proctocolectomy for familial adenomatous polyposis: complications and long-term bowel function. Colorectal Dis Apr;15(4): doi: /codi PubMed PMID: Posters 1: Outcome of colon screening in HNPCC families Inge Bernstein 1,2, Steen Ladelund 1, Lars Smidth-Hansen 1, Karen Lindorff-Larsen 2 and the Surgical group in Danish HNPCC-register 1 The Danish HNPCC-register, Department of Surgical Gastroenterology and Clinical Research Center, Copenhagen University Hospital, Hvidovre, Denmark

5 2 Department of Surgical Gastroenterology, Aalborg University Hospital, Aalborg, Denmark International Society for Gastrointestinal Hereditary Tumours (InSiGHT) 5 th Biennial meeting to be held 28 th 31 st August 2013, at the Cairns Convention Centre, Cairns, Queensland, Australia. 2: Fast-track training reduces operative time in Lichtenstein hernia repair Charlotte Green Carlsen, Karen Lindorff-Larsen, Peter Funch-Jensen, Lars Lund, and Peder Charles. 2nd World Congress on Surgical Training SurgiCON June 17-19, 2013, Gothenburg, Sweden Udstyr og teknologi NordSim har anskaffet et elektronisk booking- og planlægningssystem, der gør det lettere at få overblik over vores mange aktiviteter og samtidigt giver mulighed for at føre log over vores udstyr, oprette kursuspakker der kan genbruges og mange andre ting, der gør hverdagen lettere. Vores hjemmeside er blevet opdateret og NordSim findes nu også på Facebook. Vores nye endoskopisimulator er kommet meget fint fra start. Der er uddannet superbrugere og maskinen bruges flittigt af mange specialer. Vi har fået et nyt akutmodul til bronkoskopi, med mulighed for at træne bl.a. fjernelse af fremmedlegeme i luftvejene. Bortset fra vores avancerede anæstesiologiske dukke og en 1-års baby simulator, er alle vores dukker nu trådløse og kan betjenes via en tablet. Overvågningsparametre vises interaktivt på touch skærme. Det giver

6 stor mulighed for at flytte udstyret med henblik på træning i vante omgivelser for eksempel i akutmodtagelse, børneafdeling, traumestue eller hvor det nu kan være aktuelt. Ved hjælp af midler fra Lægelig Uddannelse, Region Nord, har vi indkøbt yderligere 2 allround ultralydsscannere af høj kvalitet, således at vi nu råder over 3 scannere. De bliver meget brugt både ved kurser og ved træning i små grupper. Især er de medicinstuderende aktive med træning på egen hånd. Fremtiden Vi ser vores mission under de 3 hovedpunkter effektiv læring, patientsikkerhed og udvikling af organisationen. Vi ønsker at styrke patientsikkerhedsarbejdet blandt andet gennem et nærmere samarbejde med UTH organisationen. Mange utilsigtede hændelser vil kunne undgås gennem målrettet træning og styrkelse af teamsamarbejde, og vi ønsker meget at blive involveret på et tidligt tidspunkt. På samme måde kan vi understøtte udviklingen i organisationen ved målrettede kursustilbud til tiden. Således har vi nu taget initiativ til at bringe det nationale kursus i behandling af hjertestop til Aalborg som et tilbud til personale, der er involveret i hjertestopbehandling i regionen. Vi ser også en rolle for NordSim ved effektiv implementering af nye tiltag i stil med TOKS (tidlig opsporing af kritisk sygdom) og andre algoritmer. Det vil også være oplagt at anvende simulation i forbindelse med ibrugtagning af nogle af faciliteterne på det nye universitetshospital. Hele området er under kraftig udvikling, og vi ser frem til at være indgå i processen sammen med ledelse, planlæggere, de kliniske afdelinger og øvrige samarbejdspartnere. Se noget om strategien for 2014 på Vi benytter lejligheden til at takke alle samarbejdspartnere for et spændende år. Karen Lindorff-Larsen, Kirsten Arriens, Trine Christensen, Lars Dyremose April 2014

Formålet med sundhedsfaglig færdighedstræning. og simulation. Patientsikkerhed. Virkelighedstro omgivelser

Formålet med sundhedsfaglig færdighedstræning. og simulation. Patientsikkerhed. Virkelighedstro omgivelser Formålet med sundhedsfaglig færdighedstræning og simulation er:» At omsætte teoretisk viden til handlekompetence» At forbedre teamsamarbejde og kommunikation» At øge patientsikkerheden» At forebygge utilsigtede

Læs mere

MIUC KURSER. Efterår 2015

MIUC KURSER. Efterår 2015 MIUC KURSER Efterår 2015 uc mminimal INVASIV UDVIKLINGS CENTER 2 MIUC KURSER Efterår 2015 INDHOLD HVAD ER MIUC? 4 KURSER FOR INTRODUKTIONSLÆGER 6 Åben kirurgi 6 Laparoskopi Modul I 8 Laparoskopi Modul

Læs mere

Forskning i Koncern HR, MidtSim

Forskning i Koncern HR, MidtSim Forskning i Koncern HR, MidtSim 27. november 2017 Palle Juul-Jensens Boulevard 82 8200-Aarhus N Baggrund MidtSim har forskningsforpligtigelsen i forhold til at understøtte og bedrive forskning indenfor

Læs mere

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse

Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Fællesuddannelsen for læger ansat i klinisk basisuddannelse Sygehus Vendsyssel Flemming Knudsen Uddannelseskoordinerende overlæge, dr.med. Sygehus Vendsyssel har læger ansat i klinisk basisuddannelse ved:

Læs mere

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital

Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling. Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Hvordan opstartes simulation (teamtræning) i egen afdeling Teamtræningsgruppen (Else Winge &Juri Lindy Pedersen) Børneafdelingen Hvidovre Hospital Koncept Behov/krav Mål program teknik/dukke Ledelse Manpower

Læs mere

Årsrapport NordSim

Årsrapport NordSim Årsrapport 2015 NordSim I N D H O L D 1 Aktivitet og udvikling 3 2 Visioner 4 3 Godt fra start 5 4 Teknisk simulation 6 5 Lægestuderende i NordSim 7 6 Medarbejdere i NordSim 8 7 Fremtiden 8 8 Publikationer

Læs mere

UDKAST Færdighedstræning for introduktionsuddannelsen for de fem kirurgiske specialer

UDKAST Færdighedstræning for introduktionsuddannelsen for de fem kirurgiske specialer UDKAST Færdighedstræning for introduktionsuddannelsen for de fem kirurgiske specialer Februar 2011 Indhold: 1. Formål 2. Baggrund 3. Aftale med Biomedicinsk Laboratorium, Syddansk Universitet 3.1 Biomedicinsk

Læs mere

Akutuddannelse. Region Midtjylland og Region Nordjylland. Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse

Akutuddannelse. Region Midtjylland og Region Nordjylland. Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Akutuddannelse og Region Nordjylland Danske Regioner 24. maj 2011 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles Akutmodtagelse Århus Universitetshospital Århus Sygehus Fokus påp akutområdet Styrket akutberedskab

Læs mere

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS)

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Herlev Hospital Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Strategi og udviklingsplan 2009-2012 Mission Vision DIMS er en højt specialiseret forsknings-, udviklings- og uddannelsesenhed vedrørende

Læs mere

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland

Arbejdspapir i forbindelse med udarbejdelse af uddannelsesprogrammer for hoveduddannelsen i Akutmedicin i Region Nordjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Nordjylland Ansættelse som udgangspunkt i akutafdelinger i 60 måneder: 1) 18 mdr RH inkl. 6 mdr intern medicin

Læs mere

Team træning i Danmark

Team træning i Danmark Team træning i Danmark Betydning for traume- og akutbehandlingen BEST netværksmøde, Bergen 12. november 2012 Ole Mølgaard Ledende overlæge Fælles AKUT Afdeling Traumecenterleder Akutcenteret Fælles AKUT

Læs mere

Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet FACTS / 2013 etableret på Aalborg Universitetshospital 155 kandidatstuderende i medicin, 1.- 6. semester 229 ansatte 219 videnskabelige 10 administrative

Læs mere

Kompetenceudvikling og kræftkirurgien

Kompetenceudvikling og kræftkirurgien Kompetenceudvikling og kræftkirurgien Systematisk og struktureret kompetenceudvikling i kræftkirurgien En generisk model for en ekspertuddannelse af speciallæger Medlemmer Arbejdsgruppen har bestået af

Læs mere

miuc KURSER Efterår 2013

miuc KURSER Efterår 2013 miuc KURSER Efterår 2013 uc mminimal INVASIV UDVIKLINGS CENTER 2 miuc KURSER Efterår 2013 I dette kursuskatalog kan du som introduktionslæge eller hoveduddannelseslæge ved hospitalerne i Region Midtjylland

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002164 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Regionshospitalet i Herning Besøgsdato 29-01-2014

Læs mere

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland

Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Beskrivelse af kompetenceophold og fokuserede ophold i akutmedicinsk hoveduddannelse i Region Midtjylland Ansættelse 60 måneder 21 mdr RH 6 mdr intern medicin RH - 15 mdr UH 18 mdr RH Fokuserede ophold

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002344 Afdelingsnavn Geriatrisk Afdeling Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 26-03-2015

Læs mere

Status for lægers videreuddannelse ved OUH. Temadag 4. februar 2016

Status for lægers videreuddannelse ved OUH. Temadag 4. februar 2016 Status for lægers videreuddannelse ved OUH Temadag 4. februar 2016 Aktiviteter 2015 Dialogmøder i alle afdelinger i foråret 2015 Opgørelse over kompetencevurderingsmetoder og behov for undervisning af

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Erasmus samarbejdsaftale mellem TEI Athens, Departement of Health Visiting Grækenland og UCC Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Danmark FORMÅL MED INTERNATIONALISERING

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Status over behandlede projekter i VU

Status over behandlede projekter i VU Behandlede projekter i VU per 19. februar 2009 1 Status over behandlede projekter i VU Prospektiv randomiseret undersøgelse af APR for rektumcancer: DAPRES Henrik Christensen, Aarhus 15.03.2007 Herning

Læs mere

HOTKOK. Herlev obstetrisk teamtræning og kompetencekursus

HOTKOK. Herlev obstetrisk teamtræning og kompetencekursus HOTKOK Herlev obstetrisk teamtræning og kompetencekursus Et tværfagligt kursus tilrettelagt af obstetrisk og anæstesiologisk afdeling samt Dansk Institut for Medicinsk Simulation ved jordemoder Henriette

Læs mere

Færdighedstræning og Simulation. Status og fremtid

Færdighedstræning og Simulation. Status og fremtid Færdighedstræning og Simulation Status og fremtid Denne rapport er udarbejdet for at give interessenter på sundhedsområdet og de sundhedsfaglige uddannelser i Region Nordjylland en baggrund for en overordnet

Læs mere

Nefrologien og Fælles Akut Modtagelse

Nefrologien og Fælles Akut Modtagelse Nefrologien og Fælles Akut Modtagelse Overvejelser vedrørende samarbejdet mellem den nefrologiske afdeling og fælles akut modtagelse (FAM) fra en arbejdsgruppe nedsat af Dansk Nefrologisk Selskab. Baggrund

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk-gastroenterologisk afdeling. Besøgsdato 11-09-2013. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Medicinsk-gastroenterologisk afdeling. Besøgsdato 11-09-2013. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002174 Afdelingsnavn Medicinsk-gastroenterologisk afdeling Hospitalsnavn Aalborg Sygehus Besøgsdato

Læs mere

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder

X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert. X Samarbejder - Læring i rollen som samarbejder Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001616 Afdelingsnavn Gynækologisk Obstetrisk Afdeling Hospitalsnavn Holbæk Sygehus Besøgsdato 28-10-2015 Temaer Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig

Læs mere

Fra procent til patient - erfaringer med patientinddragelse i praksis

Fra procent til patient - erfaringer med patientinddragelse i praksis Fra procent til patient - erfaringer med patientinddragelse i praksis DSR Fagdag 10. September 2015 Birgitte Ljunggreen Rasmussen, afd. sypl Annemette Lundmark Jensen, UKK Gynækologisk-obstetrisk afdeling

Læs mere

Årsberetning 2007 for LAKK

Årsberetning 2007 for LAKK Årsberetning 2007 for LAKK 1. Baggrund Denne årsberetning beskriver de aktiviteter, som har været omfattet af LAKK s virksomhed i 2007. De beskrevne aktiviteter skal ses i lyset af, at jeg først pr. 1/3

Læs mere

Uddannelse i Akutmedicin for læger

Uddannelse i Akutmedicin for læger Uddannelse i Akutmedicin for læger Generel beskrivelse Uddannelse i akutmedicin for læger skal bl.a. understøtte udvikling af faglighed, kvalitet, hensigtsmæssige patientforløb og ledelse i de fælles

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002306 Afdelingsnavn Øjenafdelingen Hospitalsnavn Roskilde Sygehus Besøgsdato 13-05-2015 Temaer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001260 Afdelingsnavn Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Århus Universitetshospital Skejby

Læs mere

% patienter med korrekt reaktion på EWS, kir afs. 0141, aktuel audit, 10 patienter pr. uge

% patienter med korrekt reaktion på EWS, kir afs. 0141, aktuel audit, 10 patienter pr. uge Learning 18 2 cm 18.000 2 cm 100 90 80 70 60 50 40 % patienter med korrekt reaktion på EWS, kir afs. 0141, aktuel audit, 10 patienter pr. uge Til uge 18: Audit gennemføres væk fra afsnittet 1 3 2 4 5

Læs mere

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god Inspektorrapport SST-Id INSPBES-00002159 Afdelingsnavn Anæstesiologisk-Intensiv afd. I - afsnit T-anæstesi Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital Temaer 1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

Metodeudvikling til oplæring af personale til at arbejde i nye fysiske rammer Doris Østergaard og Tim Garder, DIMS, Region Hovedstaden

Metodeudvikling til oplæring af personale til at arbejde i nye fysiske rammer Doris Østergaard og Tim Garder, DIMS, Region Hovedstaden The Capital Region Metodeudvikling til oplæring af personale til at arbejde i nye fysiske rammer Doris Østergaard og Tim Garder, DIMS, Region Hovedstaden Oversigt over workshop Kort om simulationsbaseret

Læs mere

Patientens behov og lægens efteruddannelse

Patientens behov og lægens efteruddannelse Patientens behov og lægens efteruddannelse Medlemsmøde Lægeforeningen Hovedstaden den 26. maj 2014 Region Hovedstadens rolle og ansvar Region Hovedstaden som arbejdsgiver Arbejdsgiverforpligtelse Hvem

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE & SVEDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 1 Indhold 1 Indledning... 3 Undervisnings- og arbejdsformer... 4 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 5 2.1 Varighed...

Læs mere

Præsentation af DECV

Præsentation af DECV Præsentation af DECV v/overlæge Lone S. Jensen Kirurgisk Gastroenterologisk Afd. L, Århus Sygehus DECV Styregruppe Stående Udvalg Ad-hoc grupper Lokale grupper Forskning o.a. DECV-styregruppe Hvert Center

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001084 Afdelingsnavn Organ kirurgisk afdeling Hospitalsnavn SLB Kolding Sygehus Besøgsdato 28-11-2013

Læs mere

Center for Sygeplejeforskning - Viborg

Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Center for Sygeplejeforskning - Viborg Oprettet pr. 1. april 2005 I et samarbejde mellem Sygehus Viborg (pr.1. jan. 07: Region Midt, Regionshospitalet Viborg, Skive,

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Århus Universitetshospital THG Kirurgisk

Læs mere

MIUC er et murstensløst uddannelsescenter etableret af de daværende amter: Vejle, Ringkøbing,

MIUC er et murstensløst uddannelsescenter etableret af de daværende amter: Vejle, Ringkøbing, uc mminimal INVASIV UDVIKLINGS CENTER MIUC ÅRSRAPPORT 2011 Indledning MIUC er et murstensløst uddannelsescenter etableret af de daværende amter: Vejle, Ringkøbing, Viborg, Århus og Nordjylland i 2006 i

Læs mere

Når mono- og tværfaglig udvikling går hånd i hånd. Udviklingssygeplejerske Nanette Braae Jensen

Når mono- og tværfaglig udvikling går hånd i hånd. Udviklingssygeplejerske Nanette Braae Jensen Når mono- og tværfaglig udvikling går hånd i hånd Udviklingssygeplejerske Nanette Braae Jensen Infektionsmedicinsk Afdeling Q, OUH Stuegang. Styrket mono og tværfaglighed gennem kontinuerligt organisatorisk

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Akutafdelingen Kære kommende KBU-læge Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i Horsens kan tilbyde dig Du

Læs mere

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET Kapitel 1 Baggrund og formål 1 Forskere ved Aarhus Universitets (AUs) basale og kliniske institutter skal have adgang til celle-/partikel-sorteringer

Læs mere

Boot camp kursus 2015 Kandidatstuderende 1. semester Aalborg Universitet

Boot camp kursus 2015 Kandidatstuderende 1. semester Aalborg Universitet 2015 Aalborg Universitet Praktiske oplysninger Hvornår Mandag den 24. august 2015 kl. 08.00 Tirsdag den 25. august 2015 kl. 08.00 Onsdag den 26. august 2015 kl. 08.00 Hvor NordSim, Auditoriet - Alle NordSim,

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed

chvpe Side Patientsikkerhed chvpe Side 1 29-04-2014 Patientsikkerhed Kære kontaktperson. Året tema er kommunikation og dokumentation. Se hvad der egentlig gælder i forhold til sundhedsfaglig kommunikation og dokumentation på intranettet

Læs mere

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Version 1, August 2011 Aarhus Universitetshospital Organisation af patientsikkerhedsarbejdet Patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation.

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Artikel til "Dråben" 2012 Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Der har aldrig været transplanteret

Læs mere

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder 7. Sygeplejerske 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder En sygeplejerske i ældreservicesektoren er en person, der varetager kliniske opgaver f.eks. i relation til medicinering, sårpleje, dræn og sonder. En

Læs mere

Fagområdebeskrivelse. Fagområde Fagområdets officielle betegnelse. Gastrointestinal endoskopi

Fagområdebeskrivelse. Fagområde Fagområdets officielle betegnelse. Gastrointestinal endoskopi Fagområde Fagområdets officielle betegnelse Gastrointestinal endoskopi Baggrund Det kliniske fagområde beskrives bredt, dels historisk dels funktionsmæssigt med vægt på områdets udgangspunkt, udvikling

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG. MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN ODENSE & SVENDBORG MODUL 12 Selvstændig professionsudøvelse 07/2016 modul 12 Indhold 1 Indledning... 3 2 Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse... 4 2.1 Varighed... 4 2.2 Særlige

Læs mere

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN:

MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: MÅL FOR SUNDHEDS- OG SYGEPLEJEN I OPERATIONSAFDELINGEN: At den enkelte patient og pårørendes individuelle fysiske, psykiske, sociale og åndelige behov tilgodeses. Udføre grundlæggende og specifik sundheds-

Læs mere

Kunsten at arbejde med praksisudfordringer i undervisningen

Kunsten at arbejde med praksisudfordringer i undervisningen Kunsten at arbejde med praksisudfordringer i undervisningen Nina Brocks, Region Hovedstaden Nina Riis, KU SUND Program: Introduktion til det foreløbige arbejde Eksempler fra praksis Modelarbejdet Workshop:

Læs mere

Læring i trygge rammer

Læring i trygge rammer Læring i trygge rammer To reddere er instruktører på Medicinsk Læringscenter i Haderslev, som også rummer perspektiver for præhospitale aktører http://www.redder.dk/index.php?body=redderen/redderen_5_08/s6_laeringtryggerammer.htm

Læs mere

Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt-

Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt- Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt- og krigsområder som del af speciallægeuddannelsen har fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet fået i opdrag at etablere en model for forhåndsgodkendelse

Læs mere

Fokus på faglighed i sygeplejen

Fokus på faglighed i sygeplejen anæstesi Dokumentation. Ved audit har vi på nogle parametre fine resultater, men der er stadig plads til forbedringer. At sygeplejen dokumenteres. Inden udgangen af 20 Vi dokumenterer i EPJ via cheklister,

Læs mere

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde Kirurgisk uddannelsesprogram for hoveduddannelse i almen medicin kirurgisk afdeling Køge Roskilde Forord. Den kirurgiske del af uddannelsen i Almen Medicin skal sikre opfyldelsen af den tilhørende del

Læs mere

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Baggrund: Simulationsbaseret læring (SBL) har i årevis været anvendt som undervisningsmetode

Læs mere

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk Nyhedsbrev fra dchi s. 2 Inflation i interessen for sundhedsøkonomi s. 3 workshop: Public health, healthcare evaluations and labor markets s. 4 DChi s ph.d projekter s. 5 DCHI medsponsor for minikonference

Læs mere

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6.

Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM. Region Syddanmark, 6. Særligt udvalg vedr. udarbejdelse af ny vision for Region Syddanmarks sundhedsvæsen Uddannelse i FAM Region Syddanmark, 6. april 2010 Fælles akutmodtagelse på sygehuset Fælles regional referenceramme for

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge

Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge Praktikstedsbeskrivelse Akutafdelingen Sjællands Universitetshospital, Køge 1 Akutafdelingen Køge 2018-2020 Koordinerende klinisk uddannelsesansvarlig og daglig klinisk vejleder. Luise Mejsner Bjergsted

Læs mere

Læringscenter Midt Årsberetning 2012

Læringscenter Midt Årsberetning 2012 Læringscenter Midt Årsberetning 2012 1 Færdighedscenter Viborg har skiftet navn til Læringscenter Midt i efteråret 2012. Det nye navn vil derfor blive brugt i rapporten, selvom det i første halvdel af

Læs mere

Academy for sygeplejersker

Academy for sygeplejersker Academy for sygeplejersker 5.-6. september 2013 Trinity Hotel & Konference Center Middelfart/Fredericia TEMA Co-morbiditet, behandlingssvigt/-risici og fremtidig patientmonitorering Invitation Det er os

Læs mere

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god

1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig, 4 Særdeles god Inspektorrapport SST-Id INSPBES-00002159 Afdelingsnavn Anæstesiologisk-intensiv afdeling I - afsnit YK Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital Temaer 1 Utilstrækkelig, 2 Behov for forbedringer, 3 Tilstrækkelig,

Læs mere

Aarhus Universitetshospital Lægelig Videreuddannelse. Med ønsket om en rigtig god sommer Gitte, Marianne & Pia

Aarhus Universitetshospital Lægelig Videreuddannelse. Med ønsket om en rigtig god sommer Gitte, Marianne & Pia Nyhedsbrev nr. 8 - juni 2017 / Lægelig Videreuddannelse Kære alle Vi har hermed fornøjelsen af at sende Nyhedsbrev nr. 8 fra Lægelig Videreuddannelse, hvor du blandt andet kan læse om Årsmøde 2017 samt

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 03-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 03-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002178 Afdelingsnavn Reumatologisk afdeling Hospitalsnavn Aalborg Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

og generalforsamling 2014

og generalforsamling 2014 27. NOVEMBER 2014 DSTH efterårsmøde og generalforsamling 2014 Forskningens hus Søndre Skovvej 15 Aalborg Universitetshospital HER LIGGER FORSKNINGENS HUS HUSK Foredragskonkurrence kl. 10.00 - kl. 11.30

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019

TrygFondens. Hjerteløber projekt. Region Syd, Vejle, 12. august 2019 TrygFondens Hjerteløber projekt Region Syd, Vejle, 12. august 2019 Fredrik Folke PhD, Klinisk Forskningslektor, Overlæge, Kardiologisk afd., Gentofte Hospital, Forskningsleder i Akutberedskabet, RegH Smartphone

Læs mere

Susanne Holst Ravn. 01 Ledelse, kvalitet og drift Vurdering af indikatorer og begrundelser

Susanne Holst Ravn. 01 Ledelse, kvalitet og drift Vurdering af indikatorer og begrundelser Susanne Holst Ravn Ekstern survey Start dato: 24-10-2016 Slut dato: 24-10-2016 Standardsæt for Praktiserende speciallæger Standardversion 1 Standardudgave 1 Surveyteamets sammenfattende konklusion: Klinikken

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Introduktion til Eir En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Eir samler og udnytter synergierne mellem den basale og anvendelsesorienterede sundhedsteknologiske

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Uddannelsesudvalget i Kirurgi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 7. marts 2015 Dorthe Koed Pedersen dorthe.k.pedersen@stab.rm.dk

Læs mere

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012

Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark. Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 Dansk Hjertestopregister Hjertestop uden for Hospital i Danmark Sammenfatning af resultater fra Dansk Hjertestopregister 2001-2012 1 Sammenfatningens forfattere Steen Møller Hansen, læge, Region Nordjylland

Læs mere

Aktiv Patientstøtte. DRG-konference Projektleder, Annette Lunde Stougaard,

Aktiv Patientstøtte. DRG-konference Projektleder, Annette Lunde Stougaard, Aktiv Patientstøtte DRG-konference 2017 Projektleder, Annette Lunde Stougaard, annette.stougaard@regionh.dk Baggrunden for indsatsen koncept med gode erfaringer fra Sverige og Region Sjælland Analyse af

Læs mere

Statusrapport InterTværs April 2018

Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Indledning Denne årlige statusrapport har til hensigt, at orientere sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen samt den øvrige

Læs mere

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital.

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital Januar 2012 MidtEPJ Rul 4 WANTED Årsafslutning Uddata og forskning Ledelsesinfo Sygehussystemet og PDOK Ny funktionalitet: RM8 Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev

Læs mere

Nationalt Center for Cancer Immunterapi CCIT-Denmark

Nationalt Center for Cancer Immunterapi CCIT-Denmark Herlev and Gentofte Hospital Center for Cancer Immunterapi Nationalt Center for Cancer Immunterapi CCIT-Denmark Center for Cancer Immunterapi (CCIT) er det nationalt ledende forskningscenter indenfor cancer

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Godkendt den xx.xx.xxxx af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 1 Indhold Generelt om uddannelsesprogrammer...3 Praktisk udarbejdelse af uddannelsesprogrammer...4

Læs mere

Forskningsrådet DASYS 2016. Stilling og ansættelsessted. Forskningsinteresse. Klinisk sygeplejespecialist, Lektor Cand.cur., ph.d.

Forskningsrådet DASYS 2016. Stilling og ansættelsessted. Forskningsinteresse. Klinisk sygeplejespecialist, Lektor Cand.cur., ph.d. Forskningsrådet DASYS 2016 Klinisk sygeplejespecialist, Lektor Cand.cur., ph.d. Anæstesiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital Pia Dreyer Formand, udpeget af DASYS bestyrelsen Ole Toftdahl Sørensen

Læs mere

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland

International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland Handlingsplanen indeholder en række konkrete områder, der hver især får særlig fokus i 2013 og som løbende vil blive afrapporteret til de rådgivende

Læs mere

Forslag til International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland

Forslag til International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland Bilag 2 Forslag til International handlingsplan 2013 for Region Nordjylland Handlingsplanen indeholder en række konkrete områder, der hver især får særlig fokus i 2013 og som løbende vil blive afrapporteret

Læs mere

Professor, overlæge, dr.med., ph.d. Michael Bau Mortensen Kirurgisk afdeling A, Odense Universitetshospital.

Professor, overlæge, dr.med., ph.d. Michael Bau Mortensen Kirurgisk afdeling A, Odense Universitetshospital. DMCG.dk møde Kirurgisk Certificering 15.00 16.30 Er der behov for certificering inden for øvre GI cancer kirurgi? Uddannelse og certificering inden for Hepato-Pancreatico-Biliær (HPB) kirurgi Professor,

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Overlevelseschancerne er angiveligt højere, hvis disse kerneydelser gives hurtigt.

Overlevelseschancerne er angiveligt højere, hvis disse kerneydelser gives hurtigt. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 38666080 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 17018021 Sagsbeh..: CLUN Spørgsmål

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Klinisk Basisuddannelse

Klinisk Basisuddannelse Klinisk Basisuddannelse på Akutafdelingen Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden Horsens Akutafdelingen Kære kommende KBU er I denne Kære folder kommende kan du læse KBU er om, hvad Akutafdelingen i

Læs mere

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014

Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Yngre Ortopædkirurger Danmark - Sommer 2014 Leder DOS' og YODAs uddannelsesdag samt YODAs forårsmøde var en bragende success, der gav os en del at tænke på. Specielt hvordan man strikker et godt kursus

Læs mere

Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland

Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland Rammer Uddannelsens varighed er 6 måneder. Psykiatrien sammenkobles med enten 6 måneders medicin eller 6 måneders kirurgi eller

Læs mere

Video som patientbeslutningsstøtte

Video som patientbeslutningsstøtte Video som patientbeslutningsstøtte Hvad betyder det for patienten, og hvilken effekt har video på patientens valg af behandling? Rapport over et studie gennemført i samarbejde mellem Ortopædkirurgisk Afdeling,,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Nordsjællands Hospital, Hillerød Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Nordsjællands Hospital, Hillerød Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000440 Afdelingsnavn Anæstesiologisk Afdeling Hospitalsnavn Nordsjællands Hospital, Hillerød Besøgsdato

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017 Godkendt 7. juni 2018 Årsrapport 2017 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale...

Læs mere

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020

Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Visioner og strategier for forskning i klinisk sygepleje i Hjertecentret mod 2020 Hjertecentrets forskningsstrategi for klinisk sygepleje har til formål at understøtte realiseringen af regionens og Rigshospitalets

Læs mere

MIUC KURSER. Forår 2014

MIUC KURSER. Forår 2014 MIUC KURSER Forår 2014 uc mminimal INVASIV UDVIKLINGS CENTER 2 MIUC KURSER Forår 2014 I dette kursuskatalog kan du som introduktionslæge eller hoveduddannelseslæge ved hospitalerne i Region Midtjylland

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001448 Afdelingsnavn Plastikkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Herlev-Gentofte Hospital Besøgsdato

Læs mere

VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER

VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER VISIONER FOR DANSKE LUNGEKRÆFTPATIENTER Lungecancer vs andre kræftformer Hver 4. kræftdødsfald er pga Lungekræft! MORTALITET Lungecancer Lungecancer KILDE: NORDCAN Vi er allerede nået langt!! - om end

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Sygehus Sydsjælland, Slagelse Anæstesiologisk

Læs mere

Hvorfor nu alt den snak om interprofessionel læring og samarbejde?

Hvorfor nu alt den snak om interprofessionel læring og samarbejde? Hvorfor nu alt den snak om interprofessionel læring og samarbejde? Vores ståsted Tanja: Sygeplejerske. Klinisk vejleder i Neurokirurgisk Afdeling. Vejleder i InterTværs. Uddannet interprofessionel facilitator.

Læs mere