Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg"

Transkript

1 Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg

2 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold, spildevands- og forureningsmængder, renseforanstaltninger samt de vand- og forureningsmængder, der beregningsmæssigt udledes til de enkelte recipienter. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb, der ændres i planperioden. Under plan er alene medtaget de forhold som ændres i forhold til status. Følgende skemaer udgør status- og planopgørelsen: Oplandsskema: En opgørelse over kloakoplandene for hver by med angivelse af areal, kloakeringsforhold, p.e. belastning fra bolig og erhverv samt oplysning om regnbetinget udløb. Oplandene på skemaerne er sorteret efter oplandsnummer. Udløbsskema: Angiver recipienterne og udløbene hertil, de maksimale tørvejrs- og regnvandsmængder, årlige vand- og forureningsmængder samt renseforanstaltninger og bassiner. Der er et skema for hver by, som er sorteret efter recipientnavn og udløbsnummer. Renseanlægsskema: Redegørelse for anlægstype, ejerforhold, kapacitet og belastning med hensyn til vand- og forureningsmængder. Hedeselskabet:

3 2 Oplandsskema 1 Oplandsnummer som også fremgår af spildevandskort. Byerne er anført på hvert sit skema. For de separatkloakerede oplande anvendes oplandsgrænser og numre for regnvandsledningerne. 2 Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for oplandet. 3 Angiver oplandets navn eller betegnelse. 4 Angiver oplandets kloaktype, som kan være: F: Fælleskloak F-V: Fælleskloak med vejafvanding og nedsivning af tagvand S: Separatkloak S-V: Separatkloak med vejafvanding og nedsivning af tagvand S-N: Separatkloak med nedsivning af alt regnvand 5 Angiver oplandets areal. 6 Angiver oplandets afløbskoefficient, som er et tal mellem 0 og 1. Hvor der ikke er udarbejdet kloakfornyelsesplan er den skønnet. Den vil blive fastlagt præcist i forbindelse med ansøgning om udledningstilladelse. 7 Angiver oplandets befæstede areal = kolonne Angiver oplandets beregningsmæssige spildevandsbelastning i p.e. (personækvivalenter) fra boliger og erhverv. Fra oplande i status bestående af enkeltejendomme er antal p.e. fastlagt efter antal huse multipliceret med en faktor 2,3 og afrundet. Alle enkelt forbrugere over ca m³/år er påsat i de oplande de er placeret. Forbruget, som er fra 1999, er placeret under erhverv, hvis forbrugeren er en virksomhed. Forureningsindholdet er skønnet til at være ca. 70% større end almindeligt husholdningsspildevand. Dette er set i relation til den samlede belastning på renseanlægget i For oplande med erhverv og alle oplande i plan er antallet af p.e. skønnet i forhold til oplandsarealet. 11 Angiver den beregnede spildevandsmængde. Den er beregnet ud fra 140 l/pe/døgn i boligområder og 40 l/pe/døgn i erhvervsområder. Brugsperioden i erhvervsområder er sat til 220 døgn. Hedeselskabet:

4 12 Angiver mængden af uvedkommende vand, som ud fra målte årlige udledte mængder fra renseanlægget er sat til 25% i alle byer. 13 Angiver summen af spildevand og uvedkommende vand = kolonne Numre på renseanlæg, hvor spildevandet tilledes. 1. Frederikssund Renseanlæg 15 Typen af det regnbetingede udløb. OV: Aflastning fra overløbsbygværk uden bassin (fælleskloak) FB: Aflastning fra forsinkelsesbassin (fælleskloak) KB : Kombibassin med forsinkelses- og recipientbassin (fælleskloak) SE: Regnvandsudløb uden bassin (separatkloak) RB : Regnvandsudløb fra bassin uden rensning (separatkloak) RB R: Regnvandsudløb fra bassin med rensning (separatkloak) SOF: Regnvandsudløb uden bassin men med sand- og oliefang (separatkloak) 16 Angiver udløbsnummer som er påført kortbilag. Et opland kan kun have ét udløbsnummer, mens der kan være flere oplande til samme udløbsnummer. 17 Angiver recipientens navn for det regnbetingede udløb. 18 Eventuelle bemærkninger til oplandet. Hedeselskabet:

5 3 Udløbsskema 1 Angiver udløbsnummer som er påført kortbilag. Et opland kan kun have ét udløbsnummer, mens der kan være flere oplande til samme udløbsnummer. Hvis der er flere oplande tilsluttet, er der angivet en *. Nummeret er identisk med oplandsskemaets kolonne Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for udløbet. 3 Angiver recipientens navn for det regnbetingede udløb. Er identisk med oplandsskemaets kolonne Oplandsnummer som også fremgår af spildevandskort. Er identisk med oplandsskemaets kolonne 1. Hvis der er flere oplande til samme udløb, er der angivet en * i kolonne 1. 5 Typen af det regnbetingede udløb. OV: Aflastning fra overløbsbygværk uden bassin (fælleskloak) FB: Aflastning fra forsinkelsesbassin (fælleskloak) KB : Kombibassin med forsinkelses- og recipientbassin (fælleskloak) SE: Regnvandsudløb uden bassin (separatkloak) RB : Regnvandsudløb fra bassin uden rensning (separatkloak) RB R: Regnvandsudløb fra bassin med rensning (separatkloak) SOF: Regnvandsudløb uden bassin men med sand- og oliefang (separatkloak) 6 Angiver oplandets befæstede areal. Er identisk med oplandsskemaets kolonne 7. Det kan bestå af summen af flere oplande. 7 Angiver den maksimale vandføring under regn i udløbet til recipienten i l/sek. Tallene repræsenterer en 1-års hændelse (n = 1). For udløb af typen SE og SOF fra separatkloak er der anvendt regnintensiteter fra landsregnrækken for n = 1 afhængig af afløbstiden. Denne er vurderet i de enkelte oplande, og er som minimum sat til 10 minutter. For udløb af typen RB eller RBR fra separatkloak er det angivne tal afløbsvandføringen fra bassinet, uanset at bassinet overbelastes oftere end 1 gang om året. For udløb der modtager aflastning fra fælleskloakkens overløbsbygværker OV eller forsinkelsesbassin FB (fælleskloak) er anført 1-års hændelse baseret på de udførte MouseSamba beregninger. For udløb af typen KB fra fælleskloakken er den angivne værdi afløbsvandføringen fra recipientbassinet. Hedeselskabet:

6 8 For bassin på separatkloakken af typen RB eller RBR er det afløbsvandføringen fra bassinet til recipienten. For udløb af typen SE og SOF er tallet ikke angivet, da det ingen mening har for denne udløbstype. For overløbsbygværker OV, forsinkelsesbassin FB og kombibassin KB på fælleskloakken angiver tallet den vandføring, som den nedstrøms kloak modtager under regn. 9 Her er anført volumet af et eventuelt bassin, som er placeret i forbindelse med udløbet. Hvis der er bassiner i oplandet, kan de ikke have nødoverløb. Volumet kan angives i bemærkningsfeltet. For udløb af typen KB er angivet det samlede volumen af forsinkelses- og recipientbassin. Bassiner i plan er dimensioneret efter retningslinierne for Frederiksborg Amt. 10 Angiver følgende renseforanstaltninger før udløb/aflastning: R : rist O : særskilt olieudskiller S : skumbræt (fælleskloak) eller dykket afløb (separatkloak) B : bundfældning (fælleskloak) eller sandfang (separatkloak) A : afspærringsanordning på udløb (separatkloak) 11 Her er anført det gennemsnitlige antal aflastninger pr. år. For bassiner på separatkloak RB eller RBR er aflastningerne vurderet ud fra kurverne i bilag 21 i Spildevandskomiteens Skrift nr. 16. Bestemmelse af regnrækker. For overløbsbygværker OV og fællesbassiner FB er anført resultatet af de udførte MouseSamba beregninger. 12 Angiver den totale årlige vandmængde udledt gennem udløbet i m 3 /år. For udløb på separatkloakken er den årlige regnvandsmængde (hændelser 0,6 mm) fastsat til m 3 /bef. ha, som er korrigeret med reduktionsfaktor 0,8. Kolonne 12 udregnes for regnvandsudløb som m 3 /bef. ha befæstet areal. For fælleskloak er benyttet resultatet af en beregning med MouseSamba med reduktionsfaktor 0,8 samt den historiske regnserie fra Frederikssund Renseanlæg som indeholder 10 helår bestående af årene inkl. Hedeselskabet:

7 13-15 Angiver de årligt udledte stofmængder i kg COD/år, kg N/år og kg P/år. Stofindholdet er fastsat med baggrund i Mølleå-undersøgelserne og andre danske undersøgelser. For regnvand er anvendt følgende stofindhold i [mg/l] = [g/m 3 ]: Kloak/stof COD N P Separatkloak ,5 Fælleskloak ,5 Mængderne for separatkloak er beregnet som kolonne 12 stofindholdet / Hvis udløbstypen er en rensedam RBR er tallet desuden multipliceret med rensegraden for dette. Denne er 60% for P og COD, mens den er 20% for N. For udløb fra fælleskloak er anført resultatet af en beregning med MouseSamba. Hvis udløbstypen er kombibassin KB er stofmængderne reduceret med rensegraden, som standard er valgt til 40%. 16 Her anføres eventuelle bemærkninger. Hedeselskabet:

8 4 Renseanlægsskema 1 Internt nummer i Opus på anlægget. 2 Anlæggets navn. 3 Hvis der er angivet Ja, så er der planlagt ændringer for udløbet. 4 Angiver anlæggets type: MBNK: Biologisk anlæg med videregående rensning for kvælstof og fosfor. 5 Angiver renseanlæggets ejerforhold: K = Kommunalt; FK = Fælleskommunalt; P = Privat 6 Angiver den kapacitet anlægget er dimensioneret for i personækvivalenter (p.e.). 7 Angiver den kapacitet anlægget er dimensioneret for under tørvejr i l/sek. 8 Angiver den kapacitet anlægget er dimensioneret for under regnvejr i l/sek. 9 Angiver de byer eller oplande, som er tilsluttet anlægget. 10 Angiver anlæggets belastning i personækvivalenter (p.e.), som er summen af kolonne 10 i de relevante oplandsskemaer. 11 Angiver anlæggets belastning med spildevand i l/sek., som er summen af kolonne 11 i de relevante oplandsskemaer. 12 Angiver anlæggets belastning med uvedkommende vand i l/sek., som er summen af kolonne 12 i de relevante oplandsskemaer Angiver summen af kolonne 11 og 12 i henholdsvis l/sek. og m 3 /år. Hedeselskabet:

9 Nr Forklaring Angiver den årlige stofmængde af COD, N og P i tilløbet til anlægget. Oplandets koncentration af forurenende stoffer er vist i efterfølgende tabel i mg/l: Stof Spildevand Overvand COD N P 18 2,5 Spildevand fra bolig og erhverv forudsættes at have samme stofindhold. Det uvedkommende vand antages at have et forureningsindhold på 0 for alle stoffer. 18 Mængden af regnvand fra fælleskloakken der tilledes anlægget. Mængde er fra en beregning med MouseSamba Mængden af den tilledte mængde af COD, total kvælstof og total fosfor som afledes fra fælleskloakken under regn. Tallene er beregnet ud fra kolonne 18 multipliceret med stofkoncentrationerne i kolonne Hedeselskabet:

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Bilag 2. Forklaring til skemaerne for: - Oplande. - Udløb. - Renseanlæg

Bilag 2. Forklaring til skemaerne for: - Oplande. - Udløb. - Renseanlæg Bilag 2 Forklaring til skemaerne for: - Oplande - Udløb - Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Forklaring til skemaer: Oplande, Udløb og Renseanlæg Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

Forklaring til skemaer: Oplande, Udløb og Renseanlæg Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG Kalundborg Kommune Forslag til Spildevandsplan 2010-2015 Side 1 af 11 December 2009 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende

Læs mere

Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG. Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan Side 1 af 9

Bilag 3 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG. Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan Side 1 af 9 BILAG 3 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG Furesø Kommune Forslag til Spildevandsplan 2014-2017 Side 1 af 9 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, spildevandsbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg

Bilag 1. Forklaring til skemaerne for. Oplande. Udløb. Renseanlæg Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb,

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb, 1 Skemaforklaring 1.1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (PE), arealer, kloakeringsforhold, spildevands- og forureningsmængder,

Læs mere

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG

BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG BILAG 1 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB - RENSEANLÆG 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.),

Læs mere

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema

Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema Forklaring til Oplandsskemaer Udløbsskemaer Renseanlægsskema 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (p.e.), arealer, kloakeringsforhold,

Læs mere

Rønde Kommune Tillæg nr til spildevandsplan De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan m.

Rønde Kommune Tillæg nr til spildevandsplan De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan m. Rønde Kommune Tillæg nr. 1 2006 til spildevandsplan 2003-2008 - De kloakerede områder Udvidelse af kloakplanoplande jf. lokalplan 66+68 m.m Rekvirent Rønde Kommune Hovedgade 77 Postboks 75 8410 Rønde John

Læs mere

1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer

1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer 1 Forklaring til oplands-, udløbs- og renseanlægsskemaer 2 Oplandsskema Tidligere Skanderborg område 3 Oplandsskema Tidligere Ry område 4 Oplandsskema Tidligere Hørning område 5 Oplandsskema Tidligere

Læs mere

Forklaring Udløbsskema

Forklaring Udløbsskema Bilag 3 Udløbsskema Udløbsskema Udløbsskemaet er en opgørelse over de eksisterende og fremtidige forhold i kloakoplandene, der angiver recipienterne og udløbene hertil, de maksimale tørvejrs- og regnvandsmængder,

Læs mere

Bilag 2 Oplandsskema

Bilag 2 Oplandsskema Bilag 2 Oplandsskema Oplandsskema Oplandsskemaet er en opgørelse over de eksisterende og fremtidige forhold i kloakoplandene med angivelse af areal, kloakeringsforhold, p.e. belastning fra bolig og erhverv

Læs mere

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer.

BILAG A. Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. BILAG A Skemaforklaring til: Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskemaer. 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til: Oplandsareal, kloakeringstype, personækvivalentbelastning

Læs mere

Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan

Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Morsø Kommune: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2003-2011 Rådgiver: Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag nr. 223 10 00061 Telefon 8728 1100 Projektleder Charlotte Schow csch@ Email mail@orbicon.dk

Læs mere

BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB

BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB BILAG 15 FORKLARING TIL SKEMAERNE FOR: - OPLANDE - UDLØB 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til arealer, personækvivalentbelastning (p.e.), kloakeringsforhold,

Læs mere

BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING

BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING BEREGNINGSGRUNDLAG OG SKEMAFORKLARING INDDELING Delområder Hele Horsens Kommune er opdelt i 8 delområder, som det fremgår af tegning nr. 1. Områderne betegnes: A Horsens B Brædstrup C Voervadsbro E Østbirk

Læs mere

Bilag til skemaer/kort. Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema

Bilag til skemaer/kort. Forklaring til. Oplandsskemaer. Udløbsskemaer. Renseanlægsskema Bilag til skemaer/kort Forklaring til Oplandsskemaer Udløbsskemaer Renseanlægsskema 1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (PE),

Læs mere

Bilag 7 Bilagsforklaring

Bilag 7 Bilagsforklaring Bilag 7 Bilagsforklaring Skemaforklaring, Bilag 1, 2 og 3 Bilag 1 Deloplande - Skemaforklaring Holstebro Kommune er inddelt i 5 hovedoplande svarende til renseanlæggene i kommunen: Hovedopland 1: Holstebro

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 5/2010 Separering af kloakopland i Blenstrup Delopland N2.1 Miljø og Teknik RANDERS KOMMUNE TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLANEN 2009 2012

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 6/2010 Separering af kloakopland i Gjerlev Delopland N13.2 Miljø og Teknik RANDERS KOMMUNE TILLÆG TIL SPILDEVANDSPLANEN 2009 2012 NR.

Læs mere

Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder.

Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder. Udløb Regnbetingede udløbstyper og udløbsmængder. Der er i alt 213 udløb fra det offentlige afløbssystem, hvoraf 119 er regnvandsudløb, og 94 er overløb fra fælleskloak. De samlede årlige vandmængder samt

Læs mere

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken

Læs mere

Frederikshavn Kommune - Spildevandsplan 2012-2016

Frederikshavn Kommune - Spildevandsplan 2012-2016 BILAG A: Skemaforklaring Side 1 A. SKEMAFORKLARING A.1 KLOAKOPLANDE Hovedoplande Frederikshavn Kommune er inddelt i 11 hovedoplande svarende til hvilket renseanlæg, der afledes til: Hovedopland 1 Brønden

Læs mere

Morsø Kommune - Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan December 2011

Morsø Kommune - Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan December 2011 Morsø Kommune - illæg nr. til Spildevandsplan 200-2011 December 2011 0. august 2011 Morsø Kommune - illæg nr. til Spildevandsplan 200-2011 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Lovgrundlaget 2 2.1 Miljøvurdering

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Ebeltoft Kommune 2002 2006 September 2013

Tillæg til Spildevandsplan for Ebeltoft Kommune 2002 2006 September 2013 Tillæg til Spildevandsplan for Ebeltoft Kommune 2002 2006 September 2013 Kloakering af sommerhuse ved Skødshoved Strand og afskærende ledning til Tved INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 1.1. Politisk

Læs mere

1 Indledning Politisk behandling og offentlig høring 3. 2 Planlægningsgrundlaget Miljøvurdering 5. 3 Omfang af tillæg 6

1 Indledning Politisk behandling og offentlig høring 3. 2 Planlægningsgrundlaget Miljøvurdering 5. 3 Omfang af tillæg 6 Vedtaget af Morsø Kommunalbestyrelse d.. nov. 0 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning. Politisk behandling og offentlig høring Planlægningsgrundlaget. Miljøvurdering Omfang af tillæg. Hvad omfatter omkloakeringen

Læs mere

Spildevandsplan Bilag

Spildevandsplan Bilag Spildevandsplan 2014-2021 Bilag Natur & Miljø - 2015 Bilag 1 Forklaring til skemaerne for Oplande Udløb Renseanlæg Bilag 1 Indledning I skemaerne bilag 2-4 beskrives de eksisterende og fremtidige forhold

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan for Gl. Kalundborg Kommune PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 1999-2013 for Gl. Kalundborg Kommune Opland KQ Kalundborg Ny Vesthavn Indholdsfortegnelse 1. Resume 1 2. Indledning 2 3. Lovgrundlag 2 4. Beregningsforudsætninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold December 0 orsø Kommune Tillæg nr. 6 til pildevandsplan 00 0 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... Lovgrundlaget.... iljøvurdering... eskrivelse af ændrede spildevandsforhold.... erørte områder.....

Læs mere

Bilag 2. Beregningsforudsætninger

Bilag 2. Beregningsforudsætninger Side 1 af 5 Bilag 2. Beregningsforudsætninger I dette bilag er anført en række vejledende værdier til brug ved belastningsberegning i oplandsskemaer for status og plan. For en mere detaljeret vejledning

Læs mere

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse

Beregningsforudsætninger spildevand Der regnes med belastninger, som angivet i Tabel,2 og 3 afhængig af områdernes planlagte Anvendelse Beregningsforudsætninger Her beskrives hvilke beregningsforudsætninger NK-Spildevand A/S anvender ved dimensionering af nye kloakanlæg eller renovering af eksisterende anlæg. NK-Spildevand A/S vil løbende

Læs mere

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland

Bilag 1. Ordliste. Separatkloakeret Opland Spildevandskloakeret Opland. Fælleskloakeret Opland Side 1 af 5 Bilag 1. Ordliste Spildevand PE Spildevandsanlæg Recipienter Recipientkvalitetsplan Dræn Kloakopland Separatkloakeret Spildevandskloakeret Fælleskloakeret Nedsivningsopland Areal Reduceret

Læs mere

Ikast-Brande Kommune. Retningslinjer for foranstaltninger på regnbetingede udløb

Ikast-Brande Kommune. Retningslinjer for foranstaltninger på regnbetingede udløb Retningslinjer for foranstaltninger på regnbetingede udløb Rekvirent Teknisk Område Miljøafdelingen Centerparken 1 7330 Brande Kontakt: Jesper Hahn-Pedersen Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV

Tillæg til spildevandsplan NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV Brønderslev Kommune Tillæg til spildevandsplan 2001-2012 NYE BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDER VED SØNDERGADE I BRØNDERSLEV Januar 2009 Tillæg til spildevandsplan 2001-2012 Side i I N D H O L D S F O R T E G N

Læs mere

Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg

Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg Bilag 9 Dimensionering af kloakanlæg Dimensionering af regn- og spildevandsledninger og bassiner 1. Indledning Dette notat indeholder forudsætninger for dimensionering af regn- og spildevandsledninger

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner

Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner Bilag 1 Dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt regnvandsbassiner i Furesø Kommune 1. Indledning Dette notat indeholder forudsætninger for dimensionering af regn- og spildevandsledninger samt

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 10 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Dysseager i Karlebo juni 2019 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 3 2.1 Lovgrundlag... 3

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Herning Kommune BILAG 5 Årlige udledte mængder fra renseanlæg og regnbetingede udløb

Herning Kommune BILAG 5 Årlige udledte mængder fra renseanlæg og regnbetingede udløb BILAG 5 Årlige udledte mængder fra renseanlæg og regnbetingede udløb 1 Årlige udledte mængder Belastningerne fra renseanlæg og regnbetingede udløb er opstillet i efterfølgende fire figurer fordelt på oplandene

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune 2000 2005 Tillæg nr. 3/2008 Inddragelse af boligområde Grønhøj i Langå Delopland LA21 og LA25 (lokalplan nr. 514) Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse

Læs mere

Herning Kommune. BILAG 7 Tjekliste til ansøgning om udlednings- og nedsivningstilladelse ifm. overfladevand

Herning Kommune. BILAG 7 Tjekliste til ansøgning om udlednings- og nedsivningstilladelse ifm. overfladevand Herning Kommune BILAG 7 Tjekliste til ansøgning om udlednings- og nedsivningstilladelse ifm. overfladevand Tjekliste til ansøgning om udlednings- og nedsivningstilladelse i Herning kommune ifm. overfladevand

Læs mere

Baggrund for tillægget

Baggrund for tillægget TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 19 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Vildbjerg (FORSLAG)

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

Skemaforklaring - Renseanlægsskema

Skemaforklaring - Renseanlægsskema Skemaforklaring - Renseanlægsskema Nr. 1 2 3 4 5 Overskrift Renseanlægsnummer Renseanlægsnavn Plan Renseanlægstype Ejer Forklaring Renseanlæggets nummer. Angiver renseanlæggets navn, som også fremgår af

Læs mere

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN Notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Stofbalancer ved nedlæggelse af renseanlæg og etablering af Tengslemark Renseanlæg 29. juni 2015

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Langå Kommune 2000 2005 Tillæg nr. 5/2009 Boligområde Gydegårdsvej, Delopland LM04 (lokalplan nr. 521) Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund

Læs mere

Greve Kommune. Spildevandsplan Tillæg nr. 2. Nye boliger ved Tune Nordøst Retningslinier for nedsivning af regnvand

Greve Kommune. Spildevandsplan Tillæg nr. 2. Nye boliger ved Tune Nordøst Retningslinier for nedsivning af regnvand Greve Kommune Spildevandsplan 2004-2008 Tillæg nr. 2 Nye boliger ved Tune Nordøst Retningslinier for nedsivning af regnvand September 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning...2 2 Tune Nordøst nyt opland

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Asminderødhave i Fredensborg Februar 2017 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 4 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk

Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand. Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke bæk Separering af Bale, afskæring af spildevand til Mørke renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Mørke Bæk Projektnummer:

Læs mere

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk EnviDan Ferskvandscentret Vejlsøvej 23 DK-8600 Silkeborg Tlf.: +45 86 80 63 44 Fax: +45 86 80 63 45 E-mail: envidan@envidan.dk Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan 2009-2012 vedr. separering

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Nørhald Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Nørhald Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Nørhald Kommune 2006 2007 Tillæg nr. 3/2009 Separering af kloakken ved Raisløkke, Delopland N40.4 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund side

Læs mere

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Kerteminde Kommune

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Kerteminde Kommune Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2014-2017 Kerteminde Kommune Udvidelse af industriområde syd for Lindø Port of Odense September 2015 Side 1 af 1 PROJEKT Lindø Industripark A/S, Afvanding af havneudvidelse

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til Kalundborg Kommunes Spildevandsplan 1999-2013 Tillæg til Spildevandsplan For et boligområde øst for Ulstrup Tillæg nr. 6 til

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb

HALSNÆS KOMMUNE. Spildevandsplan Bilag 6 Regnbetingede udløb HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 6 Regnbetingede udløb Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt 4 2 Regnvandsudløb fra separatkloakerede oplande 4 2.1 Regnvandsudledning

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

Udledning af overfladevand samt etablering af et regnvandsbassin ved Mårup Å. Ansøgning om udledningstilladelse til Mårup Å

Udledning af overfladevand samt etablering af et regnvandsbassin ved Mårup Å. Ansøgning om udledningstilladelse til Mårup Å Ansøgning om udledningstilladelse til Mårup Å Udledning af overfladevand samt etablering af et regnvandsbassin ved Mårup Å Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Mårup Å Projektnummer: 530088 Udarbejdet

Læs mere

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 132 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM

SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM Notat SPILDEVANDSMÆNGDER I BLÅRENDEN, HØRSHOLM 07. december 2018 Projekt nr. 219604 Version 1 Dokument nr. 1221941562 Version 4 Figur 1. Gul markering angiver oplandet til Blårenden. Nærværende notat udgør

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 121 TIL SPILDEVANDSPLAN For 2. etape

Læs mere

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5.

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5. Dato: 5. februar 2017 qweqwe 7.2.6) Al ny og forøget spildevandsudledning til stillestående vandområder skal så vidt muligt undgås. 7.2.7) Vandplanen identificerer et antal overløb af opspædet spildevand

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter:

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter: Forslag til tillæg nr. 14 til Spildevandsplan 2009-2018 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 87 94 70 00 www.skanderborg.dk Teknik og Miljø Natur og Miljø Revideret september 2014 Tillægget

Læs mere

TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 169 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - endelig vedtaget Tillæg nr. 22 til Spildevandsplan 2012-2015 Administrationspraksis - regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 Telefax:

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (lbk. nr. 1189 af 27. september 2016) Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080.

TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde øst for Mejslingvej, Vejle. Omfattet af lokalplan 1080. VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 143 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Tilslutning-/Udledningstilladelse af overfladevand Stilbjergvej, Tved

Tilslutning-/Udledningstilladelse af overfladevand Stilbjergvej, Tved Syddjurs Spildevand A/S 08-02-2017 Tyrrisvej 14 Sagsnr.: 17/1510 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilslutning-/Udledningstilladelse af overfladevand

Læs mere

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne?

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Viborg Kommune Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Kunde Rådgiver Viborg Kommune Hedeselskabet Teknisk Forvaltning Miljø og Energi A/S Sct. Mogens Gade 3 Klostermarken 12 8800 Viborg 8800

Læs mere

Tillæg nr. 3 til SPILDEVANDSPLAN Separatkloakering og spildevandskloakering i Fuglse Bøsserup

Tillæg nr. 3 til SPILDEVANDSPLAN Separatkloakering og spildevandskloakering i Fuglse Bøsserup Tillæg nr. 3 til SPILDEVANDSPLAN 2011-2021 Separatkloakering og spildevandskloakering i Fuglse Bøsserup Marts 2016 1 Lolland Kommune Tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2011-2021 Dette tillæg til spildevandsplanen

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via bassin til Ølsted

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 11 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 11 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Separatkloakering af Plejecenter i Humlebæk Juni 2019 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 4 2.1 Lovgrundlag... 4 2.2

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 14/2011 Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Rekvirent. Viborg Kommune. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle Viborg. Rådgiver. Orbicon A/S Klostermarken Viborg.

Rekvirent. Viborg Kommune. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle Viborg. Rådgiver. Orbicon A/S Klostermarken Viborg. Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2009 2013 Nedlæggelse af Klejtrup Renseanlæg og Roum Nedsivningsanlæg og transport af spildevand fra Klejtrup og Roum til Bjerregrav Renseanlæg samt separatkloakering

Læs mere

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Brønderslev Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 7 Mejeriparken, Hjallerup Ændring af kloakeringsprincip for boligområde fra offentlig fælleskloakeret

Læs mere

TILLÆG NR. 1 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN NYT BOLIGOMRÅDE NIVERØD BAKKE, NORD FOR NIVERØD ERHVERVSPARK

TILLÆG NR. 1 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN NYT BOLIGOMRÅDE NIVERØD BAKKE, NORD FOR NIVERØD ERHVERVSPARK TILLÆG NR. 1 TIL FREDENSBORG KOMMUNES SPILDEVANDSPLAN 2011-2020 NYT BOLIGOMRÅDE NIVERØD BAKKE, NORD FOR NIVERØD ERHVERVSPARK (LOKALPLANOMRÅDE 69 TEGLBAKKEN) MARTS 2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

TILLÆG NR. 171 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 171 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 171 TIL SILDEVANDSLAN For et erhvervsområde

Læs mere

Mathias Nørlem, Krüger A/S, Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid

Mathias Nørlem, Krüger A/S, Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid Mathias Nørlem, Krüger A/S, mtn@kruger.dk Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid Vandkvalitet Erfaringer med decentrale renseteknologier? Mathias Nørlem, Krüger A/S. mtn@kruger.dk Vandmængder vs. stofmængder

Læs mere

Servicemål for kloaksystemer Alle nye kloakoplande og fuldt ud fornyede kloakoplande dimensioneres ud fra følgende servicemål.

Servicemål for kloaksystemer Alle nye kloakoplande og fuldt ud fornyede kloakoplande dimensioneres ud fra følgende servicemål. Dimensionering af kloaksystemer I Viborg Kommune dimensioneres Energi Viborgs Vands kloakanlæg i overensstemmelse med nyeste viden og anbefalinger fra Spildevandskomitéen, jf. skrift 27, 28 og 29. Yderligere

Læs mere

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Kibæk Baggrund

Læs mere

AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG. Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk

AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG. Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk AFSKÆRING AF THORSAGER TIL MØRKE RENSEANLÆG Ansøgning om udledningstilladelse for regnbetingede udledninger til Bønbækken, Medkær Bæk og Vældbæk Regnbetingede udledningsnumre: GOV1, GOV2, TH1U, TH3U og

Læs mere

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig

Læs mere

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken ved Nørredige i Ringkøbing Udarbejdet den 5. oktober 2017 Vedtaget i Byrådet den 13. marts

Læs mere

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER

BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BILAG 5 OPLANDSBESKRIVELSER... 3 1.1 Gl. Mariager Kommune...3 1.2 Gl. Nørehald Kommune...3 1.3 Gl sønderhald kommune...7 1.4 GL PURHUS KOMMUNE...8 2 1

Læs mere

TILLÆG NR. 112 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 112 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 112 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere