SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS"

Transkript

1 DANSKE BANK DANSKE BANK HOLMENS KANAL DK 09 KØBENHAVN K TELEFON SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS Danske Bank A/S CVR-nr København

2 DANSKE BANK DANSKE BANK 3 VELKOMMEN TIL MOBILEPAY BUSINESS MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger via en smartphone fra kunder, der bruger MobilePay. Hvad består MobilePay Business af? MobilePay Business består af to dele en app, hvor din virksomhed kan modtage betalingerne og et modul til administration af MobilePay Business. Vi tilbyder tre forskellige MobilePay Businesspakker, så du kan få en løsning, der matcher din virksomheds behov. Jo større pakke, du vælger, jo flere udsalgssteder/mobile enheder kan du tilknytte MobilePay Business, og jo mere funktionalitet får du. Første gang du logger på MobilePay Businessmodulet, skal du vælge den pakke, du ønsker. MobilePay Business-app en Med MobilePay Business-app en kan din virksomhed modtage betalinger fra MobilePay-brugere, og du kan nemt få overblik over de betalinger, virksomheden har modtaget. I app en kan du også: registrere din virksomheds placering, så kunder, der befinder sig i nærheden, kan se virksomhedens navn og mobilnummer i MobilePay, når de skal betale uploade virksomhedens logo, så det bliver synligt for kunderne anmode kunder om betalinger tilbageføre betalinger til kunder afstemme betalinger og eksportere data om betalinger til et regneark. MobilePay Business-modulet Med MobilePay Business-modulet kan du: se en oversigt over virksomhedens mobile enheder med MobilePay Business ændre navn på og kontonummer for de mobile enheder overføre penge fra den konto, virksomheden har tilknyttet MobilePay Business, til en af virksomhedens andre konti. Hvis din virksomhed bruger Business Online og har adgang til betalingsmodulet, skal du dog bruge dette modul til at overføre penge opsætte en automatisk tømning af din Mobile- Pay Business-konto, så saldoen overføres til en anden konto, når det passer dig, så ofte som hver dag. se salgsstatistikker for virksomhedens mobile enheder. Du kan for eksempel sammenligne omsætningen via MobilePay Business mellem forretningerne, se antallet af transaktioner, og se hvornår salget topper Se et detaljeret overblik over alle betalinger. Antallet af mobile enheder, du kan knytte til Mobile- Pay Business, varierer alt efter, hvilken pakke du har valgt. Det samme gælder for funktionerne i MobilePay Business-modulet og i app en.

3 4 DANSKE BANK DANSKE BANK 5 SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS Så snart din virksomhed har indgået en aftale om MobilePay Business med Danske Bank, og du har modtaget et bruger-id, en midlertidig pinkode og en nøgleviser, kan du aktivere løsningen i MobilePay Business-modulet ved at følge vejledningen herunder. Bemærk, at hvis din virksomhed allerede bruger Business Online, skal du logge på Business Online og gå direkte til trin 4 nedenfor. 3 4 Indtast dit bruger-id og din midlertidige pinkode, og vælg derefter en ny pinkode. Indtast en nøgle fra nøgleviseren. Du er nu logget på. Vælg MobilePay Business i menuen. Hvis din virksomhed allerede bruger Business Online, finder du MobilePay Business-modulet under Andre services i menuen. 6 Download MobilePay Business-app en i App Store eller Google Play til den mobile enhed. App en findes til styresystemerne ios og Android. Du kan også scanne QR-koden. 7 Sæt app en op som beskrevet under Sådan sætter du MobilePay Business-app en op på næste side. Efterfølgende vil du modtage MobilePay Businessmærkater med officielt logo, som du kan sætte op i virksomheden for at vise kunderne, at de kan betale med MobilePay. Mærkaterne er gratis og bliver leveret på den adresse, der står i virksomhedens aftale. Gå til danskebank.dk. Klik på Log-on øverst til højre og vælg MobilePay Business. 5 Klik på "Vælg MobilePay Business-pakke" for at starte opsætningen af MobilePay Business. Vælg først den pakke, der passer til din virksomheds behov, og opret derefter dine mobile enheder med navn, mobilnummer og kontonummer.

4 6 DANSKE BANK DANSKE BANK 7 SÅDAN SÆTTER DU MOBILEPAY BUSINESS-APP EN OP Når du har aktiveret MobilePay Business ved at følge trinnene på forrige side, er du klar til at sætte selve app en op. Det gør du ved at trykke på Aktiver i app en og følge vejledningen på skærmen: Indtast det mobilnummer, der skal bruges til at modtage betalinger fra MobilePaybrugere. Bekræft virksomhedens navn Du modtager en aktiveringskode på sms. Indtast aktiveringskoden. Vælg en kode på fire cifre, som du vil bruge til at logge på app en fremover. Nu er din virksomhed klar til at modtage betalinger fra MobilePay-brugere.

5 8 DANSKE BANK DANSKE BANK 9 UPLOAD DIN VIRKSOMHEDS LOGO REGISTRER DIN VIRKSOMHEDS PLACERING Du kan med fordel uploade din virksomheds logo i MobilePay Business. På den måde kan kunderne se logoet i MobilePay, når de skal betale og befinder sig i nærheden. Virksomhedens logo vil også fremgå på kundens kvittering. For at uploade virksomhedens logo skal du gøre følgende: Tryk på feltet ved siden af virksomhedens navn i menuen. Upload et billede af logoet. Du kan blot tage et billede af logoet og uploade det. Du får dog det bedste resultat, hvis du bruger et kvadratisk logo, der er gemt som et billede på din smartphone. Du kan f.eks. sende det til din smartphone fra en computer. I app en kan du registrere din virksomheds placering. Det betyder, at kunder, der befinder sig i nærheden, kan se virksomhedens navn, logo og mobilnummer i MobilePay, når de skal betale, og de behøver ikke taste mobilnummeret. Kunderne kan også se virksomhedens placering på et kort i MobilePay. Ved at klikke på virksomheden på kortet får de vist vej til virksomheden. For at registrere din virksomheds placering i MobilePay Business-app en skal du gøre følgende: Gå til menuen, og vælg Indstillinger og derefter Placering. Klik på kortet, og vælg virksomhedens placering. 3 Marker feltet Vis min virksomheds placering.

6 0 DANSKE BANK DANSKE BANK MENUEN I MOBILEPAY BUSINESS-APP EN I menuen i MobilePay Business-app en finder du følgende funktioner: Aktivitetsliste, som viser modtagne betalinger og dagens omsætning Funktion til at anmode kunder om betaling Indstillinger Hjælp til brug af MobilePay Business Log af-funktion Du kan læse mere om funktionerne på næste side. AKTIVITETER I aktivitetslisten kan du se de betalinger, din virksomhed har modtaget i MobilePay Business. Husk at trække ned i siden for at opdatere listen med de seneste betalinger. Aktivitetslisten opsummerer automatisk beløbene hvert døgn, så du nemt kan se, hvor meget du har modtaget hver dag. Du har også mulighed for at afstemme betalinger. Ved at trykke på pilen i højre hjørne får du adgang til funktionen Eksport af data. Her kan du eksportere betalingsdata til CSV formatet, som kan åbnes i de fleste regnskabsprogrammer. Du kan selv vælge den periode, du ønsker at eksportere data for.

7 DANSKE BANK DANSKE BANK 3 ANMOD Med funktionen Anmod kan du anmode kunder om en betaling. Funktionen fungerer på samme måde som i MobilePay-app en til private. Du kan anmode op til 5 kunder ad gangen om det samme beløb. INDSTILLINGER Her kan du ændre indstillingerne for MobilePay Business-app en. Hvis du vil ændre navn og kontonummer for en mobil enhed skal du dog logge på MobilePay Business-modulet fra en computer. HJÆLP I Hjælp finder du svar på spørgsmål om MobilePay Business og kontaktoplysninger, hvis du har brug for hjælp til MobilePay Business. LOG AF MobilePay Business-app en logger dig automatisk af efter et stykke tid. Hvis du ønsker at logge af tidligere, kan du bruge funktionen Log af. DINE KUNDER KAN BETALE TIL DIN VIRKSOMHED VIA MOBILEPAY I FIRE ENKLE TRIN: Kunden indtaster virksomhedens mobilnummer (det nummer, som virksomheden har tilknyttet MobilePay Business). Hvis du har valgt at få vist virksomhedens placering i MobilePay, behøver kunden blot klikke på virksomhedens navn eller logo på skærmen. Kunden indtaster det beløb, der skal betales. 3 4 Kunden vælger Send penge. Bed kunden tjekke, at han eller hun har valgt korrekt modtager/tastet mobilnummeret korrekt, inden kunden vælger Send penge. Kunden modtager en kvittering på, at beløbet er sendt. Kvitteringen ser anderledes ud end den, kunden modtager, når han eller hun sender penge til en privatperson. Af kvitteringen fremgår din virksomheds navn og eventuelt logo samt tidspunktet for betalingen. På kundens kvittering er der også to sølvfarvede streger, som bevæger sig. Det er din garanti for at kunden har den originale kvittering og ikke en kopi.

8 4 DANSKE BANK DANSKE BANK 5 TYPISKE SPØRGSMÅL OM MOBILEPAY OG MOBILEPAY BUSINESS Kan alle privatpersoner betale med MobilePay? MobilePay kan bruges af alle, uanset hvilken bank de har. Det kræver kun en smartphone (iphone, Android eller Windows Phone) med MobilePay. For at downloade MobilePay skal man være mindst 3 år og have et dansk CPR-nr. samt en dansk konto med et dansk betalingskort (Visa/Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron eller Dankort). Hvor meget kan kunden overføre med MobilePay? Kunden kan overføre op til kr..000 på én gang og op til kr..000 pr. dag. Kunden kan se den maksimale grænse pr år i sin MobilePay App under Indstillinger. Min firecifrede kode til MobilePay Business-app en er blevet spærret hvad gør jeg? Ring til os på vi kan hjælpe dig med at hæve spærringen. Jeg har oplyst forkert mobilnummer til kunden hvad gør jeg? Inden kunden sender pengene, kan kunden se navnet på modtageren. Du skal derfor altid bede kunden tjekke, at din virksomheds navn fremgår af skærmen, inden kunden vælger Send penge. Hvis kunden alligevel overfører pengene til en forkert modtager, skal kunden ringe til os på Jeg har brug for hjælp til MobilePay Business hvem kan jeg kontakte? Hvis du har spørgsmål til, hvordan du bruger MobilePay Business eller Business Online, kan du ringe til os på mandag torsdag kl. 8-7 og fredag kl Hvis du har brug for hjælp til spærring, ved misbrug eller vil gøre indsigelse, kan du ringe døgnet rundt på samme nummer. Hvordan kan jeg se, om kunden har betalt? Når kunden har betalt, kan du se det i MobilePay Business med det samme. Beløbet og kundens navn vil fremgå. I Aktiviteter kan du altid se de betalinger, du har modtaget. Husk at trække ned i siden for at opdatere listen med de seneste betalinger. Hvordan giver jeg kunden en kvittering? Kunden får en kvittering på selve overførslen i MobilePay. Du skal stadig give kunden en købs-kvittering, som du plejer. Jeg vil gerne have, at betalingerne går ind på en anden konto. Hvordan skifter jeg kontonummer? Du kan ændre kontonummeret i MobilePay Business-modulet. Du logger på modulet via danskebank.dk (se side 4 for yderligere vejledning).

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 2 Danske bank velkommen til mobilepay business MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

Betingelser for MobilePay

Betingelser for MobilePay Betingelser for MobilePay MobilePay by Danske Bank er et e-pengeprodukt fra Danske Bank A/S, der kan downloades som en app til mobile enheder. Her kan du læse produktets betingelser. 1. Aftalens parter

Læs mere

Betingelser for MobilePay by Danske Bank

Betingelser for MobilePay by Danske Bank Forbrugere Betingelser for MobilePay by Danske Bank Gælder fra 20. februar 2015 Indledning MobilePay by Danske Bank er en mobilbetalingsløsning (i det følgende benævnt MobilePay) fra Danske Bank A/S, der

Læs mere

Betingelser for MobilePay by Danske Bank

Betingelser for MobilePay by Danske Bank Forbrugere Gælder fra 18. juni 2015 Betingelser for MobilePay by Danske Bank Indledning MobilePay by Danske Bank er en mobilbetalingsløsning (i det følgende benævnt MobilePay) fra Danske Bank A/S, der

Læs mere

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin Sådan gør du Lær at bruge banken på en ny måde Trin for trin danske BANK sådan gør du Trin for trin Vores samfund bliver mere og mere digitalt. Og det bliver banken også. Så hvordan betaler du regninger,

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du

Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du Bestilling af handicapkørsel - sådan gør du Handicapkørsel Som svært bevægelseshæmmet kan du få adgang til kollektiv trafi k, når du eksempelvis skal besøge familie eller til fritidsaktiviteter. Også selvom

Læs mere

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012

BETINGELSER FOR DANSKE MOBILBANK 15-17 ÅR Gælder fra april 2012 Danske Mobilbank er Danske Banks elektroniske bankløsning for ige privat - kunder til mobile enheder som for eksempel mobiltelefoner eller tablets. 1 Det kan du bruge Danske Mobilbank til Danske Mobilbank

Læs mere

Kom godt i gang med Netbank NemID

Kom godt i gang med Netbank NemID Kom godt i gang med Netbank NemID Med dit NemId er du klar til at komme på Netbank. NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort. Første gang du logger på Netbank med NemID, skal du bruge

Læs mere

Vi har her samlet lidt nyttig information til dig, som du kan have glæde af indtil du har lært din netbank bedre at kende.

Vi har her samlet lidt nyttig information til dig, som du kan have glæde af indtil du har lært din netbank bedre at kende. Kom godt i gang med Netbank Velkommen til din nye netbank. Vi har her samlet lidt nyttig information til dig, som du kan have glæde af indtil du har lært din netbank bedre at kende. Ud over denne Kom godt

Læs mere

Manual til Roskilde Kommune Betalingskort

Manual til Roskilde Kommune Betalingskort Manual til Roskilde Kommune Betalingskort Indhold Hvordan logger jeg ind første gang?... 2 Hvordan indbetaler jeg penge på mit barn betalingskort?... 3 Hvordan ser jeg hvad mit barn har forbrugt på betalingskortet?...

Læs mere

Vejledning til ereolens app til Android enheder

Vejledning til ereolens app til Android enheder Vejledning til ereolens app til Android enheder 26-01-2015 Indhold 1. Hvordan henter jeg ereolens App til smartphones og tablets?... 3 2. Opdatering af styresystem på din Android enhed... 4 3. Hvordan

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Kom godt i gang med Netbank

Kom godt i gang med Netbank Velkommen til din nye netbank. Kom godt i gang med Netbank Vi har her samlet lidt nyttig information til dig, som du kan have glæde af indtil du har lært din Netbank bedre at kende. Ud over denne Kom godt

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk

Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk Midlertidig vejledning til tolkebooking.dk På www.tolkebooking.dk kan du booke tolk på nettet. Er du allerede kunde hos CFD Vi lukker langsomt op, så I starten er det kun kunder der har modtaget et brugernavn

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011 Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....3 Oprettelse af brugere.....4 Organisationer og personer.....6 Aktiviteter.....7 E-mails.....8 Tilbud salgspipeline.....9 Enkle tilpasninger... 10

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

sådan gør du... [opret dit CV]

sådan gør du... [opret dit CV] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV] og jobønsker Opret CV og Jobønsker på jobnet Når du skal oprette et CV på Jobnet.dk, skal du være oprettet som bruger på Jobnet med Min side. 1. Er du allerede

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] som dimittend Meld dig ledig på Jobnet Dimittend Denne vejledning skal du kun anvende, hvis du kan sige ja til følgende: Du er nyuddannet, optaget eller på

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] [jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent] Opret jobagent Hvad er en jobagent En jobagent gemmer information om den type job, du søger efter, når du er inde i menuen under 'Find job'. En jobagent gør

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

få mere UD af Banken VirksomheDens Daglige forretninger

få mere UD af Banken VirksomheDens Daglige forretninger få mere UD af Banken VirksomheDens Daglige forretninger 2 Danske Bank DANSKE BANK 3 Virksomhedens daglige forretninger Som erhvervskunde i Danske Bank har I mange muligheder for at klare jeres virksomheds

Læs mere

FÅ DIT EGET DEDIKEREDE 12-CIFRET NUMMER

FÅ DIT EGET DEDIKEREDE 12-CIFRET NUMMER FÅ DIT EGET DEDIKEREDE 12-CIFRET NUMMER Hvad er et 12-cifret nummer? Et 12-cifret nummer er et online mobilnummer, som kan modtage SMS beskeder. Fordelen er, at du får din egen online indbakke, som kan

Læs mere

RÅDEN OVER VEJ ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014

RÅDEN OVER VEJ ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 RÅDEN OVER VEJ ILLUSTRERET BRUGERREJSE // EDS 2014 Mike er 39 år og direktør og ejer af en mellemstor stilladsudlejningsvirksomhed med lidt over 20 ansatte. Kunderne spænder fra entreprenørvirksomheder

Læs mere

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er rejsereglerne?...2 2. Hvad er rejsekort?...2 3. Hvad skal du vide

Læs mere