Behandlingsvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandlingsvejledning"

Transkript

1 Behandlingsvejledning En enkel vejledning i omkring behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA)

2 OSAbehandlingsvejledning: effektiv behandling a Du har fået stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø (OSA) b Hvad er obstruktiv søvnapnø (OSA)? c Behandling og fordelene ved regelmæssig behandling d Få kendskab til udstyret e Brug og vedligeholdelse af apparatet a Du har fået stillet diagnosen obstruktiv søvnapnø (OSA) Du har haft problemer med at sove. Måske snorker du højt, gisper eller har kvælningsfornemmelser om natten.

3 b Hvad er obstruktiv søvnapnø (OSA)? Hvis du har obstruktiv søvnapnø (OSA), holder du op med at trække vejret gentagne gange under søvnen, fordi luftvejen falder sammen. Kollaps af den øvre luftvej kan skyldes øget muskelaktivitet, øget væv rundt om luftvejene eller karakteristiske træk, der fører til indsnævrede luftveje. Dette vil resultere i, at luften ikke kan komme ned i lungerne, kuldioxidniveauet i blodet stiger, og søvnen afbrydes. Åben øvre luftvej Lukket øvre luftvej En uhindret og åben øvre luftvej lader luften flyde frit til og fra lungerne. Snorken og apnøer (pauser i vejrtrækningen) forekommer, når den øvre luftvej falder sammen. Der findes en række enkle tiltag, der kan hjælpe med at lindre obstruktiv søvnapnø (OSA), f.eks.: vægttab undgå alkohol om aftenen sov på siden Disse tiltag vil dog sandsynligvis ikke afhjælpe obstruktiv søvnapnø (OSA) helt.

4 c Behandling og fordelene ved regelmæssig behandling PAP (Positive Airway Pressure - positivt luftvejstryk) er en effektiv behandling af obstruktiv søvnapnø (OSA). PAP-behandling er non-invasiv og forebygger, at den øvre luftvej falder sammen under søvnen ved at sende en blid luftstrøm gennem den øvre luftvej, så du kan trække vejret uhindret. Et PAP-behandlingssystem består af 3 komponenter: Apparatet Så lille, at det kan stå på dit natbord. Masken En næsemaske sidder kun over næsen, og en fuld ansigtsmaske sidder over næse og mund. Tilførselsslangen Forbinder masken og apparatet.

5 Det er vigtigt, at PAP-enheden benyttes under søvnen som ordineret af din søvnspecialist. Symptomerne kan vende tilbage, hvis du ikke bruger enheden regelmæssigt. Ubehandlet obstruktiv søvnapnø (OSA) har vist sig at findes samtidigt med en række andre medicinske tilstande, som f.eks.: Højt blodtryk Type 2 diabetes Hjerte-kar-sygdomme Uregelmæssig hjerterytme Slagtilfælde Hvis du benytter PAP-enheden regelmæssigt hver nat som ordineret af din søvnspecialist, kan det minimere den påvirkning, obstruktiv søvnapnø (OSA) vil have på dit liv. Du vil derfor kunne opleve følgende forbedringer som resultat af behandlingen: Lavere blodtryk Forbedret humør Mindre træthed i løbet af dagen Forbedret hukommelse, opmærksomhed og koncentrationsevne Færre opvågninger i nattens løb for at gå på toilettet Forbedret samlet livskvalitet Mindre risiko for træthedsrelaterede ulykker med køretøjer Mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme

6 d Få kendskab til udstyret Inden du påbegynder behandlingen, anbefales det, at du gør dig fortrolig med behandlingsapparatet og masken. Der følger en brugervejledning med til udstyret. Det er meget vigtigt, at du tager dig tid til at gennemlæse vejledningen. CPAP-behandlingsapparater Et CPAP-apparat (Continuous Positive Airway Pressure kontinuerligt positivt luftvejstryk) er den hyppigste behandlingsform i forbindelse med obstruktiv søvnapnø (OSA). CPAP lader en konstant luftstrøm flyde for at holde den øvre luftvej åben. System One-apparater er udstyret med enestående komfortfunktioner, der sikrer dig en vellykket behandling. C-Flex: Teknologi, der hjælper med at reducere trykmængden, når du ånder ud, så udåndingen bliver mere behagelig sammenlignet med et PAP-standardapparat. A-Flex: Enestående teknologi, der findes i visse CPAPapparater, og som gør trykovergangen fra indånding til udånding blødere og mere behagelig. A-Flex-teknologien gør vejrtrækningen mere naturlig sammenlignet med et PAPstandardbehandlingsapparat (PAP Positive Airway Pressure positivt luftvejstryk). System One er en af de mest lydsvage søvnbehandlingssystemer tilgængeligt på markedet, når du har mest brug for det: nemlig når du sover.

7 Bi-level-behandlingsapparater Hvor CPAP-apparater skal levere et konstant tryk, skal bi-levelbehandlingsapparater levere to trykniveauer i løbet af natten et lavere tryk, når du ånder ud, og et højere tryk, når du ånder ind. Disse apparater kan ordineres til patienter, der har vanskeligt ved at tolerere CPAP-behandling. Bi-Flex: Comfort Technology gør både indånding og udånding mere behagelig sammenlignet med et bi-levelstandardbehandlingsapparat. Fugter Fugteren er beregnet til at tilføje fugt til den luft, du modtager fra behandlingsapparatet. På denne måde kan fugteren hjælpe med at reducere nogle af bivirkningerne ved behandlingen, såsom irritation i næsepassagen og tørhed i den øvre luftvej, samt øge komforten. Fugtkontrolfunktionen i System One-apparatet forhindrer desuden, at der dannes vanddråber i slangen og masken. For personer, der sover i særligt kolde omgivelser, vil den nye opvarmede slange, der fås som ekstraudstyr, sikre en højere grad af absolut fugtighed. System One-apparater kan leveres med en enestående fugter, der forhindrer, at der trænger vand ind i apparatet og forårsager skader der. Slange System One benytter som standard en 22 mm slange, der bruges til at føre luften fra behandlingsapparatet til masken. System One har også en 15 mm-slangeløsning, der tilbyder større komfort, da den er mere fleksibel, lettere, nemmere at pakke og mere lydløs, når den er i brug.

8 d Få kendskab til udstyret (fortsat) Masker At masken er behagelig og sidder godt er vigtigt, når du skal bruge den dagligt. Spørg søvnspecialisten om, hvilke masker der findes til din behandling. Når du har fundet en maske, der fungerer godt for dig, er det vigtigt, at du passer godt på den. Undersøg hyppigt masken, og kontrollér, om der er tegn på slid eller rifter, og kontakt din søvnspecialist, hvis du vurderer, at den skal udskiftes. Herudover er det vigtigt at du overholder principperne for regelmæssig rengøring for at få det optimale udbytte af din maske. Muligheder for næsemasker: Wisp EasyLife ComfortGel Blue TrueBlue Muligheder for masker med minimal kontakt: OptiLife GoLife Muligheder for fulde ansigtsmasker: ComfortGel Blue Full FitLife Amara De viste masker er ikke tilgængelige på alle markeder.

9 Trin til at vælge den korrekte maske: A Vælg den maske, der passer bedst, afhængigt af om du trækker vejret gennem næsen eller ej. Hvis du trækker vejret gennem munden, skal du benytte en fuld ansigtsmaske. B Tag dig god tid til at vælge en maske i den rigtige størrelse. Brug en passende måleskabelon. C Når du har taget masken på, er det vigtigt, at du ikke strammer hovedstroppen for meget. D Det er ligeledes vigtigt, at du lærer, hvordan du finjusterer masken, så den sidder godt. Tips til den bedste forsegling Luften trænger ud ved øjnene, og der trykkes på læben. 2 1 Sådan justerer du 1. Klik på indstillingsenheden, og tryk den opad med en glidende bevægelse. 2. Løsn den nederste hovedstrop. Luften trænger ud fra maskens underste del, og der trykkes voldsomt på næse og pande. 2 1 Sådan justerer du 1. Klik på indstillingsenheden, og tryk den nedad med en glidende bevægelse. 2. Løsn den øverste hovedstrop. Bemærk: Oplysninger om, hvordan du tilpasser den enkelte maske, finder du i brugervejledningen til den pågældende maske.

10 e Brug og vedligeholdelse af apparatet Tips til, hvordan du gør apparatet klar til behandlingsforløbet A Anbring maskinen på en hård, lige overflade tæt på der, hvor du skal sove. B Tilslut strømkilden til en stikkontakt bag på apparatet. Sæt strømledningen til strømkilden og vægstikket. C Kontrollér luftinfilteret for at sikre, at det sidder på plads og er fri for støv. D Tilslut den ene ende af slangen til luftstrømsudgangen på maskinen og den anden ende til masken (eller ventilen). E Tag masken på. Drej på kontrolhjulet, indtil der vises (Behandling).Tryk derefter for at starte blæseren. Skærmen vil automatisk skifte til trykindstilling. F Aktivér evt. rampe. B strømforsyningsledning (bag på enheden) luftfilter C (bag på enheden) E kontrolhjul D slange F

11 Brug og vedligeholdelse af fugteren Tøm fugteren hver morgen og lad den lufttørre. Fyld fugteren med frisk, destilleret vand hver aften. Brug altid destilleret vand i fugteren for at undgå dannelsen af mineralaflejringer. Rengør kammeret i fugteren hyppigt for at forhindre dannelsen af mug og skimmel. Aflejringer i fugteren kan fjernes med ren, klar eddike. Sørg for at skylle grundigt, før fugteren tages i brug. Følg disse enkle retningslinjer før du flytter eller transporterer din enhed. Advarsel For at undgå elektrisk stød skal man altid tage strømledningen ud af vægstikket eller jævnstrømkilden, før apparatet rengøres eller flyttes. Forsigtig Når du flytter eller transporterer apparatet, mens det er tilsluttet fugteren, skal du sikre dig, at vandbeholderen først fjernes og tømmes. a Sluk for strømforsyningen. b Fjern fugterens vandbeholder fra enheden. Tøm vandbeholderen. Sørg for, at alt vandet fjernes. c Sæt den nu tomme vandbeholder tilbage i fugterenheden. Enheden er klar til at blive flyttet eller transporteret.

12 Philips Healthcare er en del af Royal Philips Kontakt Asien Europa, Mellemøsten, Afrika Latinamerika Nordamerika (toll free, US only) Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA USA Kundeservice Philips Respironics Stillehavsregionen Philips Respironics Australien +61 (2) Philips Respironics Kina Philips Respironics Danmark Philips Respironics Deutschland Philips Respironics Frankrig Philips Respironics Italien Philips Respironics Sverige Philips Respironics Schweiz Philips Respironics Storbritannien Se mere på Koninklijke Philips N.V. Alle rettigheder forbeholdes. Philips Healthcare forbeholder sig ret til når som helst at foretage ændringer i specifikationer og/eller at ophøre med et produkt uden varsel eller forpligtelse og vil ikke være ansvarlige for eventuelle følgeskader som følge af anvendelse af denne publikation. Broudy NB 1/2/14 MCI

2006 Respironics, Inc. og dets associerede selskaber. Alle rettigheder forbeholdes.

2006 Respironics, Inc. og dets associerede selskaber. Alle rettigheder forbeholdes. Dette BiPAP-system er dækket af et eller flere af følgende patenter: US-patentnumre 5,148,802; 5,313,937; 5,433,193; 5,632,269; 5,803,065; 6,029,664; 6,305,374 og 6,539,940; australske patentnumre 638054,

Læs mere

Obstruktiv søvnapnø. Regionshospitalet Silkeborg. Friklinik Silkeborg Søvnklinikken

Obstruktiv søvnapnø. Regionshospitalet Silkeborg. Friklinik Silkeborg Søvnklinikken Obstruktiv søvnapnø Regionshospitalet Silkeborg Friklinik Silkeborg Søvnklinikken HVAD ER OBSTUKTIV SØVNAPNØ? Hvis der er vejrtrækningspauser i eller over 10 sekunders varighed under søvn efterfulgt af

Læs mere

Min BiPAP respirator. Min hjælp-guide

Min BiPAP respirator. Min hjælp-guide Min BiPAP respirator Min hjælp-guide Hvorfor har jeg besvær med at trække vejret? Når vi trækker vejret sammentrækkes vores respirationsmuskler og den indåndede luft passerer gennem vores øvre luftveje,

Læs mere

User guide User guide Dansk

User guide User guide Dansk User guide Dansk DANSK Velkommen AirSense 10 AutoSet og AirSense 10 Elite er ResMeds apparater af højeste kvalitet til automatisk trykjustering og kontinuerligt positivt luftvejstryk (CPAP). ADVARSEL Hele

Læs mere

Opvaskemaskiner Brugervejledning

Opvaskemaskiner Brugervejledning Opvaskemaskiner Brugervejledning GS63210W, GU63210W Læs denne vejledning Denne vejledning indeholder afsnit med sikkerhedsanvisninger, driftsvejledning, installationsvejledning og tips til fejlfinding

Læs mere

Din personlige linseguide

Din personlige linseguide Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker.

Læs mere

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer

Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer Lær at bruge en hjertestarter Dette hæfte er udgivet af TrygFonden. Hæftet tager udgangspunkt i internationale retningslinier for brug af automatiske eksterne defibrillatorer (AED) givet af European Resuscitation

Læs mere

SYSTEM TIL Måling AF BLODSUKKER BRUGERVEJLEDNING

SYSTEM TIL Måling AF BLODSUKKER BRUGERVEJLEDNING SYSTEM TIL Måling AF BLODSUKKER BRUGERVEJLEDNING Tak, fordi du har valgt Contour -systemet til måling af blodsukker! Vi er stolte over, at du har valgt os til at hjælpe dig i behandlingen af din diabetes.

Læs mere

R 24 TC 6 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING

R 24 TC 6 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING R 24 TC 3 2 5 4 > 1 MANUEL D'UTILISATION GEBRAUCHSANWEISUNG BRUGSANVISNING INSTRUCCIONES DE USO OPERATING MANUAL ISTRUZIONI D USO GEBRUIKSAANWIJZING 2 14 2 38 50 2 74 Kære kunde Hjertelig tillykke med

Læs mere

AF-3210 Manual til løbebånd

AF-3210 Manual til løbebånd AF-3210 Manual til løbebånd 1 Tak Tak fordi du købte dette produkt. Produktet vil hjælpe dig med at træne dine muskler på korrekt måde og forbedre din form - og alt dét under hjemlige forhold. Implicit

Læs mere

VPAP ST-A + ivaps / VPAP ST-A NON-INVASIV VENTILATOR. Information Guide

VPAP ST-A + ivaps / VPAP ST-A NON-INVASIV VENTILATOR. Information Guide VPAP ST-A + ivaps / VPAP ST-A NON-INVASIV VENTILATOR Information Guide Dansk Du skal læse velkomst- og oplysningsvejledningerne helt igennem, inden du tager VPAP ST-A eller VPAP ST-A + ivaps (herefter

Læs mere

Vejledning i sikker og behagelig brug Brugervejledning

Vejledning i sikker og behagelig brug Brugervejledning Vejledning i sikker og behagelig brug Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter

Læs mere

Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug.

Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug. VPAP ST med ivaps NONINVASIV VENTILATOR Brugervejledning Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug. Brugsindikationer VPAP ST er indiceret til at tilvejebringe

Læs mere

Lungefysioterapi. Problemer med vejrtrækningen. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Fysioterapien/MT/KT

Lungefysioterapi. Problemer med vejrtrækningen. Regionshospitalet Silkeborg. Diagnostisk Center Fysioterapien/MT/KT Lungefysioterapi Problemer med vejrtrækningen Regionshospitalet Silkeborg Diagnostisk Center Fysioterapien/MT/KT Indhold Er du forpustet? Hoster du meget? Bevæger du dig i hverdagen? Hvilestillinger Siddende

Læs mere

Digital automatisk blodtryksmonitor Model M10-IT Brugsanvisning

Digital automatisk blodtryksmonitor Model M10-IT Brugsanvisning Digital automatisk blodtryksmonitor Model M10-IT Brugsanvisning DA IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Indholdsfortegnelse Før du bruger enheden Indledning...3 Vigtige sikkerhedsoplysninger...4 1. Oversigt...6

Læs mere

Skift mellem Hjemme-mode og Klinikfunktion

Skift mellem Hjemme-mode og Klinikfunktion INFORMATIONER TIL KLINISK PERSONALE Funktioner Hjemme-mode bør aktiveres, før Vivo 50 gives til brugeren, så patienten ikke kan ændre indstillingerne. Med Hjemme-mode aktiveret fastlåses behandlingsindstillinger,

Læs mere

4-TAKTS BENZINMOTOR (EVOMITS) MED EVO-SYSTEM -TEKNOLOGI

4-TAKTS BENZINMOTOR (EVOMITS) MED EVO-SYSTEM -TEKNOLOGI CZ DA DE EL MOTOR MED FORSKELLIGE UDGANGE Registreret Design. Patentanmeldt 1101605.2 4-TAKTS BENZINMOTOR (EVOMITS) MED EVO-SYSTEM-TEKNOLOGI ORIGINAL MANUAL * Læs vejledningen, før du betjener dette værktøj

Læs mere

RYGEAFVÆNNINGSVEJLEDNING

RYGEAFVÆNNINGSVEJLEDNING RYGEAFVÆNNINGSVEJLEDNING Smooff Rygeafvænningsfiltre til rygeafvænning.. 4 Påsætning af filteret............. 6 Opbevaring og rengøring........... 7 Vigtige anbefalinger............. 8 Før din rygeafvænning............

Læs mere

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger:

Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug. Patientinformation. Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: Patientinformation Sårbehandling med negativt tryk, system for engangsbrug Dato: Din sygeplejerske: Din læge: Andre numre/oplysninger: 2 Indledning Denne patienthåndbog indeholder vigtig information om

Læs mere

Brugervejledning. Dansk

Brugervejledning. Dansk Brugervejledning Dansk Contents Indledning... 1 Brugsindikationer... 1 Kontraindikationer... 1 Bivirkninger... 2 Almindelige advarsler og forsigtighedsregler... 2 Astral-apparatet... 4 Interface til Astral-apparatet...

Læs mere

CIMEX ERADICATOR. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet.

CIMEX ERADICATOR. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet. Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet. Kære kunde, tak for dit køb af vores produkt. Cimex Eradicator tilbyder en innovativ og effektiv metode til at fjerne problemet med væggelus.

Læs mere

Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug.

Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug. AutoSet CS-A ADAPTIV SERVO-RESPIRATOR Brugervejledning Dansk Læs hele informations- og introduktionsvejledningen, inden apparatet tages i brug. Brugsindikationer AutoSet CS-A er indiceret til at stabilisere

Læs mere

KAMINX K-110. Dansk brugsanvisning

KAMINX K-110. Dansk brugsanvisning KAMINX K-110 Dansk brugsanvisning 1 EKSTRA VARMEOVN TIL LEJLIGHEDSVIS BRUG TEKNISKE SPECIFIKATIONER MODEL NR. K-110 Konvektortype Varmeeffekt Brændstofforbrug Selvstyret brændetid Brændstoftank Tankkapacitet

Læs mere

... DA KØLE-/FRYSESKAB BRUGSANVISNING 2 FI JÄÄPAKASTIN KÄYTTÖOHJE 25 SV KYL-FRYS BRUKSANVISNING 48 UK ХОЛОДИЛЬНИК- МОРОЗИЛЬНИК ENN2853AOW

... DA KØLE-/FRYSESKAB BRUGSANVISNING 2 FI JÄÄPAKASTIN KÄYTTÖOHJE 25 SV KYL-FRYS BRUKSANVISNING 48 UK ХОЛОДИЛЬНИК- МОРОЗИЛЬНИК ENN2853AOW ENN2853AOW...... DA KØLE-/FRYSESKAB BRUGSANVISNING 2 FI JÄÄPAKASTIN KÄYTTÖOHJE 25 SV KYL-FRYS BRUKSANVISNING 48 UK ХОЛОДИЛЬНИК- МОРОЗИЛЬНИК ІНСТРУКЦІЯ 71 2 www.electrolux.com INDHOLD OM SIKKERHED..............................................................

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

irobot Scooba BRUGERVEJLEDNING www.irobot.com

irobot Scooba BRUGERVEJLEDNING www.irobot.com irobot Scooba BRUGERVEJLEDNING www.irobot.com Kære irobot Scooba -ejer Tillykke og velkommen til irobot s verden! Du er blandt den voksende gruppe af personer, der har opdaget en lettere måde at gøre

Læs mere

FØR VASKEMASKINEN TAGES I BRUG

FØR VASKEMASKINEN TAGES I BRUG DEFINITION AF BRUG Denne vaskemaskine er udelukkende beregnet til vask og centrifugering af vasketøj, der er velegnet til vask i vaskemaskine, i de mængder, der er normale for private husholdninger. Overhold

Læs mere

Omsorgstandpleje Ifølge Lov om Tandpleje skal kommunerne tilbyde omsorgstandpleje. Det vil sige:

Omsorgstandpleje Ifølge Lov om Tandpleje skal kommunerne tilbyde omsorgstandpleje. Det vil sige: Tandpleje Omkring tandpleje kan du her læse mere om: - Ældretandpleje - Børsteteknik - Børstekader - Caries/huller - Den sunde tand - Graviditet - Mælketænder - Paradentose - Tandhalse Ældretandpleje Hyppigeste

Læs mere

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 BRUGSANVISNING

HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 BRUGSANVISNING HUSQVARNA AUTOMOWER 305/308 BRUGSANVISNING INNHOLDSFORTEGNESLE 1. Introduktion og sikkerhed... 5 1.1 Introduktion... 5 1.2 Symboler på produktet... 6 1.3 Symboler i brugsanvisningen... 7 1.4 Sikkerhedsforskrifter...

Læs mere

H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG

H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG H U SQVARNA AUTOMOWE R 320/330X BRUG SANVI S N I NG 1 Indledning og sikkerhed 3 1.1 Indledning 3 1.2 Symboler på produktet 4 1.3 Symboler i brugsanvisningen 5 1.4 Sikkerhedsanvisninger 6 2 Præsentation

Læs mere