Herefter er det muligt for kolonihaveforeningerne at ansøge om og påbegynde deres kloakeringsprojekter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Herefter er det muligt for kolonihaveforeningerne at ansøge om og påbegynde deres kloakeringsprojekter."

Transkript

1 Til: Forslag til Tillæg nr. 7 til spildevandsplan Kloakeringen af HF Hestholm, HF Brøndgården, PF Godthåb, A/H Hanevadsholm samt Udvidelsen af OF Harrestrup I Høring fra den 18. januar 2013 til den 12.februar 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hjemmel 3. Projektets omfang 4. Vandmængder 5. Berørte ejendomme 6. Tidsplan 7. økonomi. 8. Miljøvurdering af Projektet 9. Kort over koloniområderne. 1. Indledning Forslaget til tillæg nr. 7 til spildevandsplan omhandler kloakering for husspildevand i Haveforeningen(HF) Hestholm med 295 haver Haveforeningen(HF) Brøndgården med 262 haver, Parcelforeningen(PF) Godthåb med 129 haver, Andelshaveforeningen(A/H) Hanevadsholm med 156 haver samt udvidelsen af Omegnens Fritidshaver(OF) Harrestrup med 32 haver. I den gældende spildevandsplan ligger de 5 kolonihaveområder uden for kloakopland. Kloakeringen forudsætter derfor dette tillæg nr. 7 til spildevandsplanen. Haveforeningen OF Harrestrup er allerede optaget i spildevandsplanen, men udvidelsen af foreningens område er ikke omfattet af spildevandsplanen, hvilket også giver Forslaget til tillæg til spildevandsplanen skal efter den første kommunale behandling sendes i 8 ugers høring, hvorefter det endelig tillæg til spildevandsplanen kan godkendes. Herefter er det muligt for kolonihaveforeningerne at ansøge om og påbegynde deres kloakeringsprojekter. 2. Hjemmel Hjemlen til udarbejdelse af spildevandsplaner eller tillæg hertil er beskrevet i Miljøbeskyttelseslovens kapitel 4, 32 og spildevandsbekendtgørelsens 5-7. Heri er det beskrevet at det er kommunalbestyrelsen der udarbejder en plan for bortskaffelse af spildevand. Med plan forstås således både en spildevandsplan eller et tillæg til spildevandsplanen. Gældende for begge planer er at de skal politisk behandling, hvorefter det skal sendes i 8 ugers offentlig høring.

2 Herefter skal planen endelig tillæg til spildevandsplanen godkendes. Vedtagelsen af en spildevandsplan, eller tillæg dertil, kan ikke påklages til anden administrativ myndighed jævnfør miljøbeskyttelseslovens 32, punkt 7, stk Projektets omfang Kolonihaveprojekterne Haveforeningernes andel i kloakeringsprojektet omfatter etablering af kloakledninger for husspildevand i de 5 kolonihaveforeninger HF Hestholm(matriklerne 6 at, 6 bi, 6 bm, 13 s, 13 v og 13 ø Ballerup By, Pederstrup). HF Brøndgården (13r, 13 u 13 z og 13 æ Ballerup By, Pederstrup.), PF Godthåb (17d og 17 e Skovlunde By, Skovlunde.) A/H Hanevandsholm (9e, 9eb og 9iu, Skovlunde By Skovlunde.) Udvidelsen af OF Harrestrup (matrikel 5u Harrestrup BY, Herstedøster) Kloakeringen omfatter i alt 874 kolonihavelodder fordelt på de 5 kolonihaveforeninger.. Kloakeringen udføres såvidt muligt med gravitationsledninger fra de enkelte havelodder på kolonihavernes områder. Grundet haveforeningernes store arealer og de store terrænmæssige forskelle i kolonihaveforeningerne, kan det blive nødvendigt at pumpe dele af spildevandet via tryksatte ledninger. Forsyningsprojekterne Forsyning Ballerups andel af kloakeringsprojektet indebærer etablering af, et spildevandsstik pr. ejendom* fra hovedspildevandsledningen til de fire kolonihaveforeninger (Hestholm, Brøndgården Godthåb og Hanevadsholm) hvor hovedspildevandsledningen krydser foreningernes område. De kommende kolonihaver i OF Harrestrup bliver tilsluttet det eksisterende interne spildevandssystem i opland S57S, hvor Foreningen skal eftervises at det interne spildevandssystem kan aflede den øgede spildevandsmængde. Fra OF Harrestrup ledes spildevandet via pumper op til Forsyning Ballerups Hovedspildevandsledning. Fra haveforeningerne ledes spildevandet via Forsyning Ballerups hovedspildevandsledning til Spildevandscenter Avedøre, der renser spildevandet og udleder dette til Køge Bugt. *I spildevandstekniks forstand defineres en ejendom som værende et ejendomsnummer i BBR registeret. Hvilket vil sige at et ejendomsnummer kan bestå af flere matrikler.

3 4. Vandmængder Husspildevand Det må antages, at en kloakering af 4 Kolonihaveforeningerne og udvidelsen af OF Harrestrup Vænge vil medføre en øget anvendelse af haverne og en øget komfort ved indførelse af vand- og afløbsinstallationer i husene, at vandforbruget efter kloakering øges. Efter kloakeringen skal der betales vandafledningsbidrag til Forsyning Ballerup, hvorved den samlede m 3 - pris for vandforbrug og vandafledning vil stige, Dette vil være et incitament til at få kolonihaveejerne til at spare på brugen af drikkevandet, eksempelvis ved opsamling af regnvand til vanding af haverne i stedet for at benytte drikkevand til havevanding. Erfaringer fra kloakeringen af OF Harrestrup og Harrestrup Vænge, tilbage i 2001, viser at vandforbruget vil stige med et gennemsnit på ca. 3 5 m 3 /år/ haver. Hvis samme tendens bliver gældende i de 4 kolonihaveforeningers ca. 842 kolonihavelodder+de 32 nye kolonihaveri OF Harrestrup, vil vandforbruget stige med i størrelsesordnen m 3 pr. år til i alt m 3 /år. Dette svarer til en maksimal belastning på 128 m 3 /døgn, såfremt det antages, at alt vand ledes til kloak, og at vandforbruget fordeles ligeligt over 180 dage. Det samlede spildevand i oplandet til Spildevandscenter Avedøre fra Ballerup Kommune er i spildevandsplanen opgjort til m 3 /år. Tilslutningen af kolonihaveforeningerne vil således kunne betyde en maksimal merbelastning på ca. 0,90 % såfremt alt forbrugsvand ledes til kloak. Det vurderes således, at tilslutningen af kolonihaveforeningen ikke vil have særlig betydning for den samlede tilledning af spildevand til Spildevandscenter Avedøre. Regnvand Der etableres ikke afløbsledninger til håndtering af regnvand. Der sker ingen ændringer af den nuværende regnvandsafledning i området, hvor tag- og overfladevand nedsives i de enkelte kolonihaveforeninger. Regn og drænvand må således ikke tilsluttes det nye spildevandssystem, men skal fortsat håndteres lokalt. 5. Berørte ejendomme Hvorpå der allerede er pålagt en servitut for den eksisterende hovedspildevandsledning. HF Hestholm, (matriklerne 6 at, 6 bi, 6 bm, 13 s, 13 v og 13 ø Ballerup By, Pederstrup). ejet af NaturErhvervstyrelsen HF Brøndgården 13r, 13 u 13 z og 13 æ Ballerup By, Pederstrup.)ejer af NaturErhvervstyrelsen A/H Godthåb 17d og 17 e Skovlunde By, Skovlunde) ejet af Foreningen

4 A/H Hanevandsholm 9e, 9eb og 9iu, Skovlunde By Skovlunde. ejet af foreningen OF Harrestrup matrikel 5u Harrestrup BY, Herstedøster) ejet af foreningen Da hovedspildevandsledningen krydser de enkelte ejendomme forventes det ikke at der skal etableres spildevandsanlæg på tredjemands grund. 6. Tidsplan Efter behandlingen af forslaget til tillæg til spildevandsplanen, skal tillægget sendes i en offentlig høring på 8 uger, hvorefter tillægget kan vedtages endeligt. Forsyning Ballerups del af kloakprojektet forventes udført i 2013/2014. Anlægget af spildevandsstik er afhængig af hvornår haveforeningernes interne afløbsprojekt er klar og tilslutningsbrønd og kote er aftalt mellem Haveforeningen og Forsyning Ballerup. Tiden fra ansøgning til udførelse af spildevandstik forventes at tage 4 8 uger. Forsyning Ballerup forestår vedligeholdelsen af hovedspildevandsledningen samt spildevandsstikkene til de fire kolonihaveforeninger enten til skel eller inden for deklarationsbæltet, hvis hovedspildevandsledningen er beliggende på den pågældende haveforenings område. Kloakeringsprojekterne i kolonihaveforeningerne udføres som privat spildevandsanlæg og vil pågå frem til Tilslutningen af de enkelte havelodder sker efter principperne i Drejebogen for udviklingen af kolonihaverne i Ballerup Kommune, hvor havelodder med husspildevand tilsluttes med det samme. Samletanke kan bibeholdes såfremt foreningen tager beslutning om dette, mens kolonihavehuse uden egentligt husspildevand kan vente med at tilslutte sig haveforeningens interne husspildevandsystem til efter ejerskifte, eller til en af kolonihavebestyrelsen fastsat dato. Tilslutningen af kolonihaveforeningerne skal således senest været gennemført inden Økonomi: Opkrævningen af tilslutningsbidrag sker i henhold til betalingsvedtægten for Forsyning Ballerups spildevandsanlæg, hvilket vil sige opkrævning efter reglerne om standardtilslutningsbidrag. For de kolonihaveforeningerne, der ansøger og får dispensation efter betalingsvedtægtens 4 stk. 8, opkræves der ikke normalt standardtilslutningsbidrag. I stedet opkræves et tilslutningsbidrag svarende til de faktiske omkostninger, som Forsyning Ballerup har i forbindelse med kloakeringen, herunder udgifter til rådgivningsbistand, landmåler, entreprenør etablering af spildevandstik m.v. Når der er etableret spildevandsstik til de enkelte kolonihaveforeninger og der foreligger anlægsregnskab, opkræves det beregnede tilslutningsbidrag af Forsyning Ballerup. Kloakeringsprojekterne for de 5 kolonihaveforeningers udføres som privat spildevandsanlæg, hvor alle anlægs- og vedligeholdelsesudgifter afholdes af haveforeningen.

5 Såfremt grundejerne ikke senest den 1. juli 2013 søger om og får dispensation fra standardtilslutningsbidraget hos Forsyning Ballerup, vil foreninger I stedet beregnes og opkræves standardtilslutningsbidraget ud fra reglerne for standardtilslutningsbidrag for erhverv i landzone, hvor det bebyggede areal og en fiktiv bebyggelsesprocent benyttes til at beregne et fiktivt grundareal, som herefter omregnes til at antal enheder. For kolonihaveforeningerne er der benyttet en fiktiv bebyggelsesprocent på 10 %. Standardtilslutningsbidragene opkræves hos grundejeren, så snart spildevandsstikkene er etableret 8. Miljøvurdering af projektet. Tillæg til spildevandsplaner er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 24. september Lovens formål er at sikre et højt miljøbeskyttelsesniveau og at bidrage til integration af miljøhensyn under udarbejdelse og vedtagelse af planer og programmer med henblik på at fremme en bæredygtig udvikling ved at sikre, at der gennemføres en miljøvurdering af væsentlig indvirkning på miljøet. Følgende er blevet vurderet. a) Planens formål er at tilvejebringe det retslige grundlag for, at haveforeningerne kan kloakere deres kolonihavelodder og derved i fremtiden kan aflede deres husspildevand til det almene spildevandssystem. b) Der vurderes, at der ikke er særlige områder som påvirkes af kloakeringen i haveforeningerne. c) Det vurderes at en kloakering vil bedre den fremtidige spildevandshåndtering i haveforeningen og derved sikre, at der ikke vil ske en væsentlig virkning på miljøet. d) Det vurderes at merforbruget af vand ikke vil have væsentlige påvirkninger på miljøet. e) Det vurderes at merforbruget af el i forbindelse med etablering af spildevandspumpestationer, ikke vil have væsentlige påvirkninger på miljøet. f) Der synes således ikke, at der vil være negative effekter af forslaget. På denne baggrund af vurderingen af de miljømæssige konsekvenser af Forslag til Tillæg nr. 7 til spildevandsplanen, samt vurderingen der er opsummeret i nedenstående skema for miljøvurderinger i Ballerup Kommune, gennemføres der ikke en miljøvurdering af tillægget efter reglerne i Lov om miljøvurdering af Planer og Programmer nr. 936 af 24. september Miljøscreening - i henhold til Bekendtgørelse nr. 936 af af Lov om miljøvurdering af planer og programmer af (inkl. Agenda 21 faktorer) Ballerup Kommune Dato 24.november 2012 Projektbeskrivelse Forslag Tillæg nr. 7 til spildevandsplanen Kloakering aff af HF Hestholm, HF Brøndgården, PF Godthåb,

6 A/H Hanevadsholm samt Udvidelsen af OF Harrestrup Vænge. Sagsnummer Vedlagte bilag Resumé af planen eller programmets indhold Forslag Tillæg nr. 7 til spildevandsplanen Kloakering aff af HF Hestholm, HF Brøndgården, A/H Godthåb, A/H Hanevadsholm samt Udvidelsen af OF Harrestrup - Har til hensigt at muliggøre en kloakering af haveforeningernes kolonihavelodder. dette vil sikre: Bedre beskyttelse af grundvandsressourcen Bedre håndtering af spildevand Generel bedre sikring af jord og grundvandskvaliteten i og omring haveforeningerne. Miljøvurderingspligt Ja Nej Bemærkninger Er planen omfattet af lovens 3 stk. 1.1 Er planen omfattet af lovens 3 stk. 1.2 Er planen omfattet af lovens 3 stk. 1.3 Er planen omfattet af lovens 3 stk. 2 Er planen omfattet af lovens 3 stk. 3 Berørte myndigheder Miljøstyrelsen Roskilde Ballerup Kommune Miljømyndigheden Ved screeningen skal konsekvenserne ved planens gennemførelse vurderes for følgende forhold både i og uden for lokalplanområdet: Ingen betydning Ikke væsentlig påvirkning Væsentlig påvirkning Bør undersøges Udløser miljøvurdering Bemærkninger og begrundelser for vurderingerne

7 Bymiljø & landskab 1 Grønne områder; fredskov, park, græsarealer, støjvolde, stiforbindelser etc. 2 Landskabelig/byarkitektonisk værdi; bykerne, villaområde, landsby etc. 3 Skovrejsning/-nedlæggelse etc. 4 Kulturhistoriske forhold; kirkeområder, ældre/typiske, bevaringsværdige bygninger 5 Dyre- og planteliv; mangfoldighed, faunapassager, bynatur etc. 6 Fredning og naturbeskyttelseslinier; Skov og søfredningslinier etc. 7 Diverse x Da Den nye hovedspildevandsledning lægges i det eksisterende ledningstrace forventes der ikke at være væsentlige forhold der vil blive berørt af anlægsarbejdet. Der er dog i forbindelse, med forlængelsen af hovedspildevandsledningen taget højde for at der kan findes forhistoriske genstand. etableringen af spildevandsstik krydser ingen fredninger eller beskyttelseslinjer Forurening 8 Støjniveau; støj og vibrationer, maskin-, ventilations- og transportstøj samt støj fra børn. 9 Lys- og reflektionsgener; belysning, skilte, blanke overflader, trafiklys etc. 10 Luftkvalitet; Støv, vanddamp, aerosoler, lugt etc. 11 Jord; forureningsklasser, jordbundsforhold etc. Det kan forventes at der i forbindelse med anlægsarbejdet i de enkelte haveforeninger kan være et vist forhøjet støj og vibrations niveau. Projektet indebærer en vis mængde overskudsjord, som skal bortskaffes eller genanvendes, Det forventes, at jorden ikke er forurenet, idet der her er tale om gammel landbrugsjord, hvor på, der ikke har været forurenende industrier eller lignende. 12 Grundvand; afstand til vandforsyning/boringer, indvindingsområder etc. Dele af områderne er placeret i kildepladszonen til Københavns Energis Kilder. Kloakering vil hindre nedsivning af miljøfremmede stoffer fra husspildevand til grundvandet. Projektet vil derfor have en væsentlig positiv virkning på kvaliteten af det grundvand, som nedsives fra området og dermed på det grundvandsreservoir, som ligger indenfor området.

8 13 Overfladevand; afledning til søer, åer, grøft og dræn. Risiko for spild med forurenende stoffer. En kloakering af kolonihaveforeningerne vil hindre, at afstrømning af husspildevand fra området påvirke oplandet til Råmose å. Projektet vil derfor have en væsentlig positiv virkning på kvaliteten af det vand, som strømmer til Råmose å. På grund af kolonihaveområdets begrænsede størrelse den positive påvirkning af selve vandløbet formodentlig være beskeden. 14 Eksisterende forurening; jordforurening, støjbelastning. 15 Samlet belastning i området; ovenstående underpunkter samlet set. 16 Diverse Det forventes ikke at finde jord der er væsentlig forurenede, da der her er tale om gammel landbrugsjord, hvor på der ikke har været forurenende industrier eller lignende. Det kan dog forventes at der haveforeninger Godthåb og Hanevadsholm kan forventes at foreninger finder lettere forurenet jord, idet at der før etableringen af kolonihaverne her, har været kørt fyldjord på områderne. Ved screeningen skal konsekvenserne ved planens gennemførelse vurderes for følgende faktorer både i og uden for lokalplanområdet: Ikke relevant Ikke væsentlig Indgår allerede Bør undersøges Udløser MV Ressourceanvendelse 17 Arealforbrug; udlæg i forhold til strategier og visioner. 18 Energiforbrug; opførelse, drift etc. 19 Vandforbrug; kapacitet, bortledning, recirkulation etc. 20 Produkter, materialer, råstoffer; bæredygtighed, levetid, aldring etc. 21 Affald, genanvendelse; restprodukter, sortering, genbrug, etc. En kloakering af Haveforeningerne vil ikke give anledninger til væsentlige ændringer. Grundet kloakerings projektets størrelser kan det ikke udelukkes, at der skal etableres pumpestationer i området der vil give anledning til øgede strømforbrug. Dog vurderes dette energiforbrug ikke at være af væsentlig størrelsesordnen Det forventes at kloakeringsprojektet vil betyde et mindre merforbrug af vand i Haveforeningerne. Dog vil dette ikke give problemer. Projektet genererer ikke affald, bortset fra en vis mængde overskudsjord, som skal bortskaffes eller genanvendes, Det forventes at jorden ikke er forurenet, idet der her er tale om gammel landbrugsjord, hvor på der ikke har været forurenende industrier eller lignende.

9 22 Diverse Befolkning og sikkerhed 23 Demografi og socioøkonomiske forhold; arbejdspladser, omsætning, bosætning og skattegrundlag etc.. 24 Arbejdsmiljø; hensyn, sikkerhed, beskyttelse. 25 Svage grupper; adgangs-, og parkeringsforhold, blindeudstyr etc. 26 Risikoforhold såsom brand, eksplosion, giftpåvirkning o.l.; afstande, hensyn etc. 27 Skyggevirkninger og øvrige naboforhold; nærhed, udsigt, indblik, lysindfald etc. 28 Diverse Trafik 29 Sikkerhed og tryghed; trafiksikkerhed, oversigt, hastighed og oplevelse af tryghed etc.. 30 Energiforbrug; ændringer i forbrug, effektivisering af drift etc. 31 Trafikmønstre; trafikmængder, transportbehov, fordeling mellem typer af trafikanter etc. 32 Støj; ændring af støjbelastning, hensyn til omkringboende, hvordan forebygges og begrænses etc. 33 Diverse Andet Miljøvurdering? JA NEJ Bemærkninger

10 Projektet indebærer, at nedsivningen af husholdningsspildevand ophører. Dette vil have positive virkninger på grund- og overfladevand i området. Der er derfor ikke anledning til at gennemføre en miljøvurdering. 9. kort over området Tillæg nr. 7 til spildevandsplan Kloakeringen af HF Hestholm(opland B15.2S), HF Brøndgården (opland B15.1S), Udvidelsen af OF Harrestrup oplands57s

11 PF Godthåb, A/H Hanevadsholm

Herefter er det muligt for kolonihaveforeningerne at ansøge om og påbegynde deres kloakeringsprojekter, der ejes af de enkelte kolonihaveforeninger.

Herefter er det muligt for kolonihaveforeningerne at ansøge om og påbegynde deres kloakeringsprojekter, der ejes af de enkelte kolonihaveforeninger. Til: Tillæg nr. 7 til spildevandsplan2005-2009 Kloakeringen af HF Hestholm, HF Brøndgården, PF Godthåb, A/H Hanevadsholm samt Udvidelsen af OF Harrestrup Har været i høring fra den 18. december 2012 til

Læs mere

Forslaget til Tillæg nr. 6 til spildevandsplanen har været i offentlig høring fra den 30.august til den 25. oktober 2012.

Forslaget til Tillæg nr. 6 til spildevandsplanen har været i offentlig høring fra den 30.august til den 25. oktober 2012. Til: ENDELIG Tillæg nr. 6 til spildevandsplan 2005 2009 Kloakeringen af HF Højvænge(opland B16.1S), A/H Stuvehøjgård(opland B16.5S) samt den sydlig del af HF Rønhøjgård (opland B16.4S) Har været i høring

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015. 1. Indledning

Indholdsfortegnelse. Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015. 1. Indledning Til: FORSLAG til Tillæg nr. 8 til spildevandsplanen - Kloakeringen af Baltorpvej 200-222. I Høring i perioden 30.oktober 2014 til 7. Januar 2015 MILJØ OG TEKNIK Dato:30.september 2014 Sagsid: 06.00.05-P15-3-14

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Miljøscreening af forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej Sammenfatning Forslag til Lokalplan 172 for boliger på Lundebjerggårdsvej giver mulighed for etablering af en bebyggelse i

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Miljøscreening af forslag til Lokalplan 160 for Skovlunde Bymidte Nord Sammenfatning Forslag til Lokalplan 168 giver mulighed for at etablere et nyt bystræde der skal skabe et sammenhængende forløb der

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde.

Miljøscreening af forslag til Lokalplan for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Miljøscreening af forslag til Lokalplan 038-1 for et ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen, Skovlunde. Sammenfatning Forslag til Lokalplan nr. 038-1 giver mulighed for, at opføre en bygning på et friareal

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 169 for boliger ved Lystoftegård

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 169 for boliger ved Lystoftegård BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 5. oktober 2016 Tlf. dir.: 44772288 Fa. dir.: 44773025 E-mail: teknisk@balk.dk Kontakt: Martin Lose Sagsid: 01.02.05-P16-8-16

Læs mere

Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune

Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 18. marts 2015 Sagsid: 09.00.06-G01-1-15 Miljøscreening af Forslag til Vandhandleplan for Ballerup Kommune 2012-2015

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg Miljøscreening af forslag til Lokalplan 189 for boligområdet Skovmarken i Egebjerg Sammenfatning Forslag til Lokalplan 189 giver mulighed for at opføre rækkehusbebyggelse i et plan og med mulighed for

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej Miljøscreening af forslag til Lokalplan 171 for Multihus ved Bybjergvej Sammenfatning Forslag til Lokalplan 171 giver mulighed for etablering af skole for børn med særlige behov, bo- og dagtilbud for voksne

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne.

Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for parkering og sundhedshus i Brøndby strand Parkerne. Screening af foslag til Lokalplan 338Miljøscreening vedr.: Lokalplan 338 Sag: Parkering og sundhedshus i Brøndby Strand Parkerne Sagsbehandler: Marie W.N. Miljøvurdering af Forslag til lokalplan 338 for

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering af planer

Screeningsskema til miljøvurdering af planer Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Miljø og Plan - Fysik Planlægning Side:1 af 5 Bilag: LO-04.04 edoc nr.: Udgave nr.: 2 Dato: 10.02.09 Status:Endelig Ansv: dolil BYMILJØ, NATUR OG LANDSKAB Grønne områder

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center Miljøscreening af forslag til Lokalplan 173 for et erhvervsområde omkring World Trade Center Sammenfatning Forslag til Lokalplan 173 giver mulighed for en forøgelse af byggemulighederne på en række erhvervsejendomme

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser

Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser Tillæg nr. 8 til Ballerup Kommunes spildevandsplan 2003-2016 Ophævelse af landvæsenskommissionskendelser 1 Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 5 2.1Lovgrundlag 5 2.2 Samarbejdsaftale i Harrestrup

Læs mere

Konkrete tiltag bliver fastlagt i den efterfølgende planlægning.

Konkrete tiltag bliver fastlagt i den efterfølgende planlægning. Miljøscreening vedr.: Risikostyringsplan 2014 for Brøndby Kommune Sag: 153-2014-40912 Sagsbehandler: ALS/CTA/MICNY Dato: 17.10.2014 TF s anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så væsentlige

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering af planer

Screeningsskema til miljøvurdering af planer Næstved Kommune - Kvalitetsstyring i Miljø og Plan - Fysik Planlægning Side:1 af 6 BYMILJØ, NATUR OG LANDSKAB Grønne områder Parker, græsarealer, støjvolde, stier, skov, hegn, mark, herunder adgang til

Læs mere

Miljøscreening af. tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan Jenstrup, Marvede og Saltø

Miljøscreening af. tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan Jenstrup, Marvede og Saltø Miljøscreening af tillæg nr. 2 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Jenstrup, Marvede og Saltø Miljøscreening af at 50 ejendomme i Jenstrup, Marvede og Saltø der udtages af kloakopland og som

Læs mere

Miljøscreening af. Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af. Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af Tillæg nr. 5 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Afskærende ledninger fra Kalbyrisvej til Rådmandshaven & Ydernæs til Odensevej Miljøscreening af tillæg 5 til Næstved Kommunes

Læs mere

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Ikke relevant Ikke væsentligt Indgår allerede Bør undersøges Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Klokkergården Fjernvarmeforsyning Tjekliste/screening vedr. miljøvurdering

Læs mere

SCREENING. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan rammeområde GC06. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan rammeområde GC06. Ja Nej Begrundelse Miljøscreening af tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2015 Sag: Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 rammeområde GC06 Sagsbehandler: Susanne Nørgaard Dato: 28. marts 2017 Sagsid.: 17/8236 Rådgivers anbefaling

Læs mere

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer

Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer MILJØSCREENING FORSLAG TIL TILLÆG NR. 1 TIL SPILDEVANDSPLAN 2016-2019 OMKLASSIFICERING AF SØRENDEN Vurdering efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Tillæg nr. 1 til Samsø Kommunes Spildevandsplan

Læs mere

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 147 for ombygning og indsnævring af Ballerup Boulevard i Skovlunde Bymidte Sammenfatning Forslag til Lokalplan 147 giver mulighed for at ombygge Ballerup Boulevard

Læs mere

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning

Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer. Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning Ikke relevant Ikke væsentligt Indgår allerede Bør undersøges Bilag 3 Screening efter lov om miljøvurdering af planer og programmer Skjoldvej og Skjalm Hvidesvej Fjernvarmeforsyning Tjekliste/screening

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse Miljøscreening af Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Sag: Lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Sagsbehandler: Susanne Nørgaard Dato: 28. marts 2017 Sagsid.: 17/8594 Rådgivers anbefaling

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening af Sag: Lokalplan EL20.1 Ejby Mosevej 175 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 09.08.17 Sagsid.: 17/8565 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så væsentlige

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 Screeningsskema til vurdering af NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 JORD OG VAND GRUNDVAND Indebærer planen påvirkning af grundvandsressourcens

Læs mere

Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af Tillæg nr. 7 til Næstved Kommunes spildevandsplan 2012-2022 Kloakering i Ring Kloakering af erhvervsområde i Fuglebjerg Vådområdeprojekter Bjørnebæk og Syv Høje Opsamling på enkeltejendomme

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening af Sag: Lokalplan EL20.1 Ejby Mosevej 175 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 26.04.18 Sagsid.: 18/10714 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse SCREENING Miljøscreening vedr.: Kommuneplantillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013-2025 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: 11.08.17 Sagsid.: 17/22466 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen

Læs mere

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund

Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for Strandvejen 37-49, Hvalpsund Tillæg nr 8 til Spildevandsplan for 2012-2020 Strandvejen 37-49, Hvalpsund Dato: 31. august 2015 Sags nr. 820-2014-40229 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Kloakledningerne vil fortrinsvis blive lagt i vejarealer, men den endelige placering af ledningerne vil blive aftalt med de enkelte lodsejere.

Kloakledningerne vil fortrinsvis blive lagt i vejarealer, men den endelige placering af ledningerne vil blive aftalt med de enkelte lodsejere. NOTAT Miljøscreening af tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2004-2007 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Høje-Taastrup Kommune har fortsat arbejdet med spildevandskloakering af boliger i

Læs mere

Miljøscreening vedr.: Sag Sagsbehandler: Dato: Rådgivers anbefaling på Nej Begrundelse baggrund af screeningen Høringsparter - offentlige

Miljøscreening vedr.: Sag Sagsbehandler: Dato: Rådgivers anbefaling på Nej Begrundelse baggrund af screeningen Høringsparter - offentlige Miljøscreening vedr.: Erhvervsområde langs Sydvestvej ved Tjalfesvej Sag: 16/8369 Sagsbehandler: Dato: Birgitte Skoven 30.01.2017 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så e

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Strandvejen 12-14, Hvalpsund

Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Strandvejen 12-14, Hvalpsund Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Strandvejen 12-14, Hvalpsund Dato: 6-5-2018 Sags nr. 820-2018-4562 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 125 for Borupvang

Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 125 for Borupvang BY, KULTUR OG ERHVERV Dato: 19.2.2013 Tlf. dir.: 4477 2318 E-mail: mwi@balk.dk Kontakt: Morten Wiese Sags nr.: 2012-26374 Dokument nr.: 2013-35939 Miljøscreening af Forslag til Lokalplan 125 for Borupvang

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakering af Haveforeningen Islegaard

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakering af Haveforeningen Islegaard Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2019 Kloakering af Haveforeningen Islegaard 1. august 2016 Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. KLOAKERING AF H/F ISLEGAARD 5 4. TIDSPLAN 6 5. ØKONOMI

Læs mere

SCREENING. Ja Nej Begrundelse

SCREENING. Ja Nej Begrundelse Miljøscreening af Dalvangsvej 56 Sag: Lokalplan HL 13.6 Sagsbehandler: Birgitte Skoven Dato: August 2016 Sagsid.: 16/28626 Rådgivers anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre så e miljøpåvirkninger,

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup. Dato: Sags nr.

Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup. Dato: Sags nr. Tillæg nr 13 til Spildevandsplan for 2012-2020 Boldrupvej 7+ Gl. Aalborgvej 65, Aalestrup Dato: 02-11-2016 Sags nr. 820-2016-21640 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i. Næstved Kommune. Miljøscreening Side 1 af 12

Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i. Næstved Kommune. Miljøscreening Side 1 af 12 Miljøscreening af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Næstved Kommune 2016 Miljøscreening Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 1.1 Screening af miljøvurdering...

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3.

Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme O.1.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af notat om sommerhuse, doknr. 7101/13 udarbejdet af Linda

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj

Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj Tillæg nr. 19 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Nyt boligkvarter i Aars Vest - Galgehøj Dato: 23-03-2018 Sags nr. 820-2017-34715 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Lokalplan nr

Lokalplan nr Lokalplan nr. 04-010-0001 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 147 Kvaglund i Esbjerg Kolonihaveområderne Hedelund og Kvaglund Forslag af 20. jan. 2014 Baggrund for lokalplanændringen: Forslag til lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for Ny trykledning mellem Illeris og Foulum

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for Ny trykledning mellem Illeris og Foulum Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan for 2012-2020 Ny trykledning mellem Illeris og Foulum Dato: 31-08-2015 Sags nr. 820-2014-63831 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Tillæg nr. 20 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Aars Vest Dato: Sags nr

Tillæg nr. 20 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Aars Vest Dato: Sags nr Tillæg nr. 20 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Aars Vest Dato: 23-03-2018 Sags nr. 820-2017-42441 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...3

Læs mere

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge

Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Vindinge Øst Spildevandsplantillæg nr. 5 vedr. nyt opland VIN-1ns, Vindinge Forslag Vindinge Øst Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje

Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje Spildevandsplantillæg nr. 3 vedr. optagelse af 2 ejendomme i kloakopland LL 10 i Liseleje 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget 3 1.3 Lovgrundlag 4 2 Fremtidig

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 1 til Herlev Kommunes spildevandsplan 2010 2019. Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. REGNVANDSAFLEDNING FRA GAMMEL KLAUSDALSBROVEJ 4 4. FREMRYKNING AF KLOAKERING AF TIBBEVANGEN

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af potentielt vådområde ved St. Vejle Å

Screeningsskema til vurdering af potentielt vådområde ved St. Vejle Å Screeningsskema til vurdering af potentielt vådområde ved St. Vejle Å NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af Notat om forslag til ændringer i udpegninger

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge

Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Stålmosen, Vindinge Spildevandsplantillæg nr. 7 vedr. nyt opland VIN-2ns, Vindinge Forslag Stålmosen Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 2 1.1 Grundlag for tillægget 2 1.2 Omfang af tillægget 2 1.3 Lovgrundlag

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer, jf. lovbek. nr. 936 af 24. september 2009 Screeningsskema, Planens navn og nr. Tårnby kommunes Spildevandsplan for 2015-2027

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak

Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak Tillæg nr. 1 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. tilslutning af Audebo Miljøcenter til offentlig kloak Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Campus Køge Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2012-2016 Campus Køge Februar 2015 Resumé Ændret belastning af recipienter og renseanlæg Indledning Plangrundlag Lovgivning Lokalplan Miljøvurdering Spildevandsplanen Status

Læs mere

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag

Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for Forslag Spildevandsplantillæg nr. 4 vedr. optagelse af en række ejendomme ved Sølager i spildevandsplanen for 2011-2021 Forslag Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 3 1.1 Grundlag for tillægget 3 1.2 Omfang af tillægget

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af lokalisering af vindmølle ved Copenhagen Markets

Screeningsskema til vurdering af lokalisering af vindmølle ved Copenhagen Markets Screeningsskema til vurdering af lokalisering af vindmølle ved Copenhagen Markets NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af Baggrundsnotat for temaer til

Læs mere

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken

3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012. Plejecenter ved Snorrebakken 3. tillæg til Spildevandsplan 2005-2012 Plejecenter ved Snorrebakken Teknik & Miljø, December 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Lovgrundlag...3 3. Eksisterende forhold...3 4. Fremtidige

Læs mere

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 187 for Novo Nordisk i Måløv

Miljøscreening af forslag til Lokalplan 187 for Novo Nordisk i Måløv Miljøscreening af forslag til Lokalplan 187 for Novo Nordisk i Måløv Sammenfatning Forslag til Lokalplan 187 giver mulighed for fortsat anvendelse af området forskning og udviklingsformål med tilhørende

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Ja Nej Begrundelse. Ingen kommentarer

Ja Nej Begrundelse. Ingen kommentarer Miljøscreening: Lokalplan 147, Brøndbyøster Boulevard 22 samt kommuneplantillæg nr. 6 Sag. Nr. 153 2015-37710 Sagsbehandler: PNH Dato: 18.11.2015 TF s anbefaling på baggrund af screeningen Vil planen medføre

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012

TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 TILLÆG NR. 1 til Spildevandsplan 2010-2012 Den 25. juni 2012 Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2010-2012. Mulighed for at ophæve tilslutningsretten og -pligten for afledning af overfladevand fra kloakopland

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 2 til vandforsynignsplan 2018-2025 11. marts 2019 1. Indledning

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 6 til Spildevandsplan Alminde FRA 22. OKTOBER 2016 TIL 19. DECEMBER 2016 FORSLAG I HØRING SPILDEVANDSPLAN Tillæg 6 til Spildevandsplan 2012- Alminde FORSLAG I HØRING FRA 22. OKTOBER TIL 19. DECEMBER Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3 1.2 Tillæg 6 i forhold

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan. Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34

Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan. Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34 Tillæg nr. 1 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Vedtaget 7. juni 2018 Kloakering af Nordsjællands Efterskole Aggebovej 34 1 Baggrund 2 Lovgrundlag 3 Indhold Oplandsforhold Oplandsareal Afledning af

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Langmosen, Aalestrup Dato: Sags nr.

Tillæg nr. 22 til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Langmosen, Aalestrup Dato: Sags nr. Tillæg nr. 22 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Langmosen, Aalestrup Dato: 13-06-2018 Sags nr. 820-2018-6937 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Screening til Cordoza

Screening til Cordoza TEKNIK OG MILJØ Screening til Cordoza Plan/programtitel: Sagsbehandler: Dato: Sagsnr: Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-2029 Cordoza SRP 29. januar 2019 01.02.15-P16-2-18 RESUME Byrådet vedtog

Læs mere

Bilag: Miljø-screening

Bilag: Miljø-screening Bilag: Miljø-screening Titel: Forslag til kommuneplantillæg nr. 4 og lokalplan 1.38 Udført af: Mansc Dato: 20.12.2013. J.nr. Dato for MV-høringsfrist (2 uger efter aftale) Bymiljø & landskab Grønne områder

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan Lejre Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan 2016-2023 Kloakering af Trællerupvej 4a - 8 Nyt spildevandskloakeret opland, oplandsnummer TR02 F O R S L A G 1 1 Baggrund Tillægget

Læs mere

Miljøscreening vedr.: Lokalplan 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile og Kommuneplantillæg nr. 20

Miljøscreening vedr.: Lokalplan 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile og Kommuneplantillæg nr. 20 Miljøscreening vedr.: Lokalplan 405 for kolonihaverne i Den Grønne Kile og Kommuneplantillæg nr. 20 Sag: De rekreative områder i Den Grønne Kile. Som konsekvens af København-Ringsted-banen skal der laves

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

SMV-screening af planer og programmer

SMV-screening af planer og programmer Generelle oplysninger Navn på plan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012-2020: Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gammel Stevns Dato for screeningen Januar 2015 Screenet af AnniJJ, Heidkjae, SteRoe,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere