Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Lederen...3 Interview...4 Fødselsdag i Italien...7 Kalender Sydjysk MC-Club Aug. 2005

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kubikken- SMCC s Hjemmeside...2 Lederen...3 Interview...4 Fødselsdag i Italien...7 Kalender...16. Sydjysk MC-Club Aug. 2005"

Transkript

1 Kubikken- Sydjysk MC-Club Aug Gunnar Uekermann ser her noget sur ud på sin spændende tur rundt om Østersøen. Mere herom i næste nr. SMCC s Hjemmeside...2 Lederen Interview...4 Fødselsdag i Italien...7 Kalender...16 Kubikken nr.3 Aug. 2005

2 2 -Kubikken SMCC tilbyder: Sweat-shirts grå m. lille logo virkelig god kvalitet ,-kr. T-shirts i str. S-L-XL-XXL, stk... 75,- kr. M er midlertidig udsolgt Stofmærke, stk ,- kr. Klæbemærke, stk.... 5,- kr. Teltvimpel, stk ,- kr. Kan købes ved SMCC's arrangementer, eller bestilles hos formanden på Margit Christensen Har ønsket at udtræde af bestyrelsen med udgang af august,derefter indtræder William Petersen (medlem nr. 509) SMCC Medlemmerne følger naturligvis forskrifterne til punkt og prikke, så nedenstående oplysninger interesserer nok ingen. MEN ALLIGEVEL! Poul. Hvad får jeg klip for? Klippekortet omfatter grove Bestyrelsen i S.M.C.C. Formand: Poul Petersen Rugløkke Nordborg tlf pp@eucsyd.dk Kasserer: Teddy Sztuk, Tornhøjvej 25, Tombøl, 6200 Åbenrå, tlf familien-sztuk@mail.tele.dk Best. medl.: Margit Christensen Tanslet (protokolfører) roadrunner1@mail.tele.dk S.M.C.C. - Giro overtrædelser, der ikke i sig selv medfører frakendelse, men som er trafikfarlige. Klippekortet gælder for alle motordrevne køretøjer, der kræves kørekort til. Du får et klip, hvis du: Overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 % Kører med for kort afstand til forankørende Kører ulovligt i nødsporet Ikke spænder børn under 15 år fast i bilen Kører over for rødt Overtræder reglerne om vigepligt Overtræder reglerne for overhaling og forbud mod overhaling Overskrider spærrelinier ved overhaling Øger hastigheden, når du bliver overhalet Overhaler ved et fodgængerfelt Kører mod færdselsretningen Kører uforsvarlig slalom- og forbikørsel i tæt trafik Ændrer færdselsretning og placering til fare/unødig ulempe for andre trafikanter Kører venstre om helleanlæg Kører om kap eller væddeløbskørsel på vej Kører over jernbanespor, hvis der er givet signal til standsning Ikke sørger for at, passager ml. 8 og 15 år anvender styrthjelm på motorcykel Hvis du får 3 klip inden for 3 år, får du frakendt kørekortet betinget. Det Best. medl.: Verner Jensen Kongensgade 32 Stolig 6200 Åbenrå (Tur koordinator) Best. medl.: Steen H. Eriksen Djernæsvej 119 Hoptrup 6100 Haderslev (Markedsføring og trykkeri ) tlf steen-vivi@mail.dk Redaktion: Knud Oluf Petersen Bjolderupvej Bolderslev tlf knud-oluf@petersen-online.dk http:

3 Kubikken- 3 betyder, at du skal bestå både en teoriprøve og en køreprøve for at beholde kørekortet. OBS. Hvis du har taget dit første kørekort for mindre end 3 år siden, er reglerne strammere. Så får du kørselsforbud allerede efter 2 klip inden for 3 år. Leder: Siden sidste blad og frem til skrivende stund er Nordjyllandsturen, Fynsturen, Mølleløbet, TouringCamp tur, Rømøtur og Claus grænsetur afviklet. Fra skrivende stund og frem til næste blad er: Rudbøltur, Claus nylig og på egen foranledning planlagte tur søndag d. 14/8 til Sicherungsstelle Nord (se hjemmesiden) og evt. grillpølser ved Åbæk afsluttet. Det er dog en del i løbet af en halv sommer. Hvad endnu resterer kan ses i bladets arrangements kalender. Særlig endagsturene er godt besøgte (hvis der er godt vejr). To-dags ture er ikke godt besøgte (Nordjylland og TouringCamp). Alligevel vil vi foretrække at vedblive med disse. Måske skal TouringCamp turen ligge i sommerferien (man skal som bekendt også være medlem af MC Touring Club for at bruge campen). Der skal her fra lyde en tak til de, der arrangerer nævnte ture og at man fortsætter på trods af dårligt tilmeldingstal når Voldborgs afløsere annoncerer dårligt vejr. Medlemmer af SMCC s bestyrelse deltager som hovedregel altid i de mange arrangementer. Sikker kan man ikke være idet mange ting skal laves ud over bestyrelsesarbejdet. Det kan f.eks. være skiftehold, weekendarbejde, familieanliggender o.s.v. Desværre var der til den netop afholdte Rømø tur ingen repræsentant til stede fra bestyrelsen. Nye medlemmer stod lidt ene og forladte, det er en fejl og undskyld til dem. Vi har diskuteret problemstillingen vedr. onsdage i bestyrelsen: Tiderne ændrer sig. Det, der tidligere alene var SMCC s onsdag på stranden, er delt med andre. Folk er i tvivl om hvem, de skal køre med. I øvrigt er det svært at se hvem, der er hvem. Helt galt er det for nye medlemmer. Langt flere medlemmer tropper desuden op i Sønderhav om tirsdagen end på stranden i Åbenrå om onsdagen. Den opståede praksis vil vi formalisere på følgende måde: Kun de særlig annoncerede onsdage som Rømø turen d. 6. juli, Rudbøl turen d. 3. august og Åbæk pølser er formelle SMCC onsdage. De kører fortsat fra stranden i år som annonceret. Bestyrelsen foreslår, at dette ikke er naturgivent fra næste år; men der annonceres i bladet hvorfra og hvornår der tages udgangspunkt. Der vil på disse annoncerede onsdage altid være et bestyrelsesmedlem eller evt. en repræsentant til stede. Alle andre ikke annoncerede mødetider og steder er uformelle i klubsammenhæng. For langt de fleste er besøget i Sønderhav om tirsdagen en køretur i sig selv som det også stadig er til stranden i Åbenrå. Hilsen Poul Petersen.

4 4 -Kubikken Interviev Interview: Denne gang er offeret Bjarne Christesen fra Bolderslev. Bjarne er valgt ud af bestyrelsen. Grunden til valget er, at Bjarne er nyt medlem (sommeren 2003) og på den måde lidt interessant. Computere er i øvrigt grunden til at Bjarne er blevet medlem (her om senere). Man kan ikke sige Bjarne uden også at sige Gurli. De er altid sammen i hvert fald når undertegnede har været sammen med dem. Det var jeg i øvrigt senest for en uge siden på Touring Camp. Bjarne og Gurli var på vej Danmark rundt på sommerferie (med uret rundt over Sjælland, Lolland og hjem til Bolderslev). Bjarne og Gurli har ofte deltaget i vore arrangementer og vi husker beskrivelsen i Kubikkens septembernummer af deres sommerferie på Bornholm sidste år. Vi kender også parret fra deres lysbilled- og onsdagsaften her i vinters, hvor vi spiste alt for meget af Gurlis smurte madder. Egentlig var det redaktør Knud Oluf, der skulle have haft onsdagsaftenen. Men han var blevet forsinket af en husrenovering, der ellers skulle have været afsluttet. Det endte vist med, at Knud Oluf fortsatte med at brække huset ned i stedet for hurtigst muligt at bygge det op. Jeg skulle i hvert fald fi nde en anden til at tage den aktuelle onsdag aften. Da Bjarne og Knud Oluf bor i samme by var det nærliggende at forsøge at få Bjarne og Gurli til at tage over. De var svære at fi nde i telefonbogen. Den opmærksomme læser vil også se, at familien mangler det normale»n«i efternavnet. Af den grund stod de ikke under Christensen i telefonbogen. De oplyser, at en tysk præst i hedengangne tider ikke tog dette»n«med på dåbsattesten. På sønderjysk udtaler man jo heller ikke dette bogstav, når man siger navnet. Det var nemt, at fi nde huset. Jeg kunne huske det fra sidste besøg. Jeg blev modtaget af deres meget rare og trætte gamle hund (den sover i 21 timer i døgnet) samt deres lille vakse barnebarn Pernille med skoldkopper og blemås. Hunden fi k ikke et roligt øjeblik. Bjarne og Gurli er ved at få monteret nyt køkken. Mange sager var i den anledning magasineret op i havestuen. Det skal bemærkes, at Bjarne laver al ting selv. Huset har han stort set også selv bygget. Det var meget nemt med Bjarne. Han har computere som hobby og han havde interviewet og fotograferet sig selv samt lagt det hele på en Cdrom til lejligheden. (Bjarne har et lille værksted hvor han reparerer private folks PC er, så har du problemer så snak med Bjarne (red.)).motorcykel, tilbehør og mange andre ting købes via Internettet Bjarne lærte om klubben via vor redaktør Knud Oluf under computerkurser. Bjarne har først fået taget kørekort til MC efter han meldte sig ind. Gurli tog kortet i Parrets første arrangement var

5 Interviev Kubikken- 5 besøget hos Vedstrårup Teglværks Bil og Motorcykel Museum i efteråret Denne tur har efterladt det største indtryk. Gurli var bag på. Alle fulgtes hjemad og vi skulle nå færgen to timer senere. Hunden skulle Maskin-parken foran det nye værksted luftes. Det er ofte Gurli og Bjarnes begrænsning. Så kom Mølleløbet og turen til Tange Elværksmuseum i juni 2004 samt pølser i Åbæk. Tangeturen foregik med de to personer på den lille Honda CB 450 DX (DX for brasiliansk produceret). BMW-en var nemlig tom for strøm. De to andre gange kørte Længere turer foregår på BMWén Gurli selv på egen MC. Bjarne og Gurlis eneste beklagelse over vor klub er, at det er svært for nye medlemmer at trænge ind i de etablerede kontakter. De husker dog med glæde Solveig Hansens velkomst til dem første gang de troppede op (det er altså noget som alle vi gamle medlemmer skal huske når der kommer nye. Det er svært hvis nye ikke giver sig til kende som nye og nye ikke ved hvem der er hvem). I øvrigt er Gurli begyndt at køre pigetur om tirsdagen fra Føtex i Åbenrå. Det går som på onsdagsturene. De har ikke kaffe og deslige med. Det købes når man kommer frem og så er det forbudt for mænd. Men her kommer Bjarnes beskrivelse af sig selv: Noget af det har jeg måske været inde på; men efterfølgende er det med Bjarnes egne ord. Noter til Interview med PP fra SMCC d Født 1956 i Tandslet på Als, men med Alsbanens nedlæggelse fl yttede vi til fastlandet hvor vi boede i og ved Graasten. Arbejde: Efter 10 års skolegang, kom jeg i lære som maskinarbejder på Graasten Maskinfabr. Grama Derefter fl yttede jeg sammen med Gurli i Åbenrå, og fi k arbejde på Åbenrå karrosserifabrik hvor vi byggede en bus hver dag, der var jeg i 5 år.

6 6 -Kubikken Interview I denne tid blev vi gift og fi k vores to børn, der begge arbejder ved sygehusvæsnet i dag, Anja som Sygeplejerske og Heidi som Radiografstuderende. Herefter blev det til små 20 år ved SM Hjordkær, hvor de sørgede for en uddannelse som teknikker med speciale som svejsekontrol, målekontrol, og kalibrering af måleværktøjer. For SM har jeg rejst rundt til mange kraftværker og underleverandører i Danmark, Sverige, Tyskland og Holland. Nu over 5 år i Tønder ved MTL (Måleteknisk laboratorium), udelukkende med kalibreringsopgaver. Hobby: Har været interesseret i elektronik siden jeg var 14 år, og i dag er det computere der har interesse både brugen og reparation af disse Skydning på 15 meter baner af fl ere gange. Ang. tohjulede: En af de få der måtte starte på knallert med 15 år Købte en Honda CB50 til 3800,-, hvor en Puch VZ50 kostede 2800,-, og så var det den langsomste af drengenes knallerter. I en alder af over 40 år, begyndte jeg at snakke om at købe en oldtimerknallert, for at kunne køre med i Oldtimerløbet i Graasten Gurli foreslog at jeg tog MC kørekort, og fi k en rigtig Motorcykel, og det blev så til en BMW R80/7 fra 1982, så i 2007 kan jeg deltage i Oldtimerløbet. BMW en er i vinter 2004 / 5, blevet delvist adskilt og skiftet Plejlstangslejer, samt fået monteret en RS kåbe, samt spraymalet de malede dele. Gurli tog så også kørekortet og fi k først en Honda CB450DX, og den skiftede vi i år ud med en ny Jinlun250, (En Kineser) Ture: Prøver at deltage i alle SMCC arrangementer og ture hvis tid og vejr tillader det. Bornholm i sommerferien 2004 Danmark rundt i 5 dage i 2005 Fremtidsplaner: Har planer om at anskaffe en veteranmotorcykel, ikke en førkrigsmoddel, men bare en der lige er 35 år så den kan køre med billig vægtafgift og forsikring. Forslag modtages gerne: eller bjarne@bc-data.dk Have masser af tid sammen med vores barnebarn. Bjarne har valgt et nyt interviewoffer til næste gang. Det blev opfi nderen, tusindkunstneren, smedemester og medlem nr. 510 Henrik Hoffmann fra Stormsgårde. Henrik er ældre end Bjarne; men alligevel har Henrik været hans lærling på Sønderjyllands Maskinfabrik i Hjordkær. Hvordan det hænger sammen ses i næste nummer.

7 Fødselsdag i Italien. Kubikken- 7 Til Fødselsdag i Italien. Erik Thomsen fyldte 60 år d.14/ og gik samtidig på efterløn. I den anledning havde han og hustru Birthe bestemt sig for at tage 4 uger til Italien (motorcyklen med naturlig vis). Allerede i efteråret 2004 blev der sagt at de, der havde lyst til at være med til fødselsdagen skulle være velkomne, så ville Erik og Birthe give Pizza. Der var vi jo nogle, som ikke kunne stå for virkeliggørelsen af idéen om en forårstur til Italien på denne måde. Der var 8 tilrejsende i alt. Turdeltagere fra SMCC var: Poul Petersen Teddy Sztuk Kaj og Solveig Hansen. Vi startede fra Sønderborg d.12/5 kl Ca. 10 min. forsinket, da Kaj havde indkøbt en navigator til MC-en. Presset Teddy forklarer fordelen ved at have en stor madpakke med hjemme fra. af tidsmangel er det ikke helt nemt at få plottet ruten ind den første gang og det viser sig da også, at vi kører en anden rute en den Kaj har plottet ind. Skærmbilledet på navigatoren passer godt nok, men stemmen bliver til tider meget hektisk og fortæller, at man er uden for rute, vælger ny rute. Et godt tip!! hiv stikket fra samtaleanlægget ud til fruen. Vi mødes med Poul og Teddy ved Frøslev grænse hvor en af Teddys kollegaer og medlem Gunnar Uekermann er mødt op for at sige farvel. Vi aftaler en hastighed på 120 km i timen, og en kort tankpause for hver 250 km af hensyn til Solveig bag på. Det holder fi nt nok med pause de 2 første stop men! allerede 3. stop skal trækkes med 30 km ekstra. Hastigheden er Her har Teddy lige udfordret sin skytsengel 3 gange, så nu har Kaj fået nok og råber måske lige rigeligt højt bruger et par store bogstaver men herefter forløber turen roligt. Dog har vi forvildet os ind gennem München til fyraftenstid. Med vejarbejde gennem byen kan dette ikke anbefales. Endelig kl fi nder vi vort natlogi. Et hyggeligt, rent og billigt hotel til15 Euro pr. person for overnatning med morgenmad. Det er Gasthoff Kaiserbluth som ligger i Oberaudorf lige på grænsen til Østrig. Efter en god middag med passende tilbehør går vi til ro. Efter en god nats søvn går turen nu mod Italien. Vi kører via Innsbruck mod Brennerpasset. Kaj når faktisk slet ikke at finde ud af at vi er kommet over passet og ind i Italien, der er så meget nyt at se på, dog havde han nok

8 8 -Kubikken Fødselsdag i Italien. forestillet sig passet meget anderledes. Første tankstop kl Så kommer vi på den Italienske motorvej. Her fi nder Teddy ud af at Pouls sidetaske ikke er lukket, så ind i nødsporet. Teddy lige bagved og da vi kommer som nummer tre er der kun tilbage at køre indenom Teddy, herved kommer Kaj forlangt ud mod vejkanten og kan ikke nå jorden. Vi ryger en tur gennem grene ned i en grøft og taber pusten som to tykke skildpadder der er blevet lagt på ryggen Med hjælp kommer vi dog lettere forslået på benene igen, Kaj ærgrer sig lidt over etpar skrammer på BMW-en; men vi fortsætter dog ufortrødent videre. Det er blevet godt varmt så noget af tøjet ryger af. Der er rimelig meget trafi k til tider med stop and go, så vi føler at de km. ca. 550 tager lang tid. Vi kører fra motorvejen ved Bologna. Til oplysning koster det 21 euro at køre stykket fra Brenner til Bologna. Nu møder der os en smuk natur. Bjerge dale og skråninger med blomster og træer, det er meget frodigt med små smalle veje og skarpe sving. Efter en lang varm dag når vi vores mål, huset Casa Emma i Maenzano, hvor vi bliver varmt modtaget af Erik og Birthe, Inge og Leif, Ole samt Kirsten, der står klar med en kold øl. En pragtfuld lejlighed står klar til os, og som prikken over i-et har Leif Degn udfoldet sine kulinariske evner i køkkenet og inviterer på suppe kl Imponerende når man tænker på at manden lige har gennemgået en større hovedreparation på hospitalet. Meget trætte går vi tidligt til ro. 14/ Eriks fødselsdag. Sikke en start. Solen skinner fra en skyfri himmel og huset er pyntet med fl ag og Førselsbarnet + sin Birthe blomster. Der er fi re lejligheder i huset og der er fællesmorgenmad på første sal. Mesterkokken Leif kræser igen om os ren luksus. Turen går nu op i den lokale by. Vi skal finde et værksted da Kaj s lås på sidetasken er gået i stykker under vores lilleuheld. Det er imidlertid lørdag så alt er lukket. Ved hjælp af tegnsprog lidt engelsk samt en meget interesseret lokalbefolkning på torvet, klares dette dog med en køretur hjem til en af de lokale der i et pragtfuldt hus i bjergene, havde værksted og værktøj. Her bliver Kaj og Teddy opvartet medens reparationen klares. Det viser sig at de besøger en kendt skiløber. Penge vil manden ikke have. Det er ham en glæde at kunne hjælpe. I byen Maenzano er der træf for Porsche biler. Der dukker også en sprit ny Ferrari op, så der er noget at se og høre på. Over middag kører vi en tur til byen Silla, som har et supermarked. Vi køber dog helst ind hvor vi bor lokalt. Det er meget hyggeligt og man lærer hurtigt hvad de forskellige ting hedder på Italiensk.Vi slutter dagen af på pizzeria, hvor Erik er vært. Det kan de altså bare italienerne lave pizza og dertil en god rødvin. Vi slutter af med lækker is. Poul

9 Fødselsdag i Italien. Kubikken- 9 Hele Italiens-teamet minus fotograf "Teddy" tager ordet og inviterer os alle på pizza om tirsdagen da hans datter Hanne ved en enkelt ceremoni på rådhuset i Felsted bliver gift denne dag. I dag snakker vi om at tage med bus og tog til Firenze. Vi kan dog ikke fi nde ud af busplanen så vi kører fra Casa Emma kl mod Silla. Her er dog ingen muligheder for at opbevare hjelme og tøj. Vi bliver enige om at fortsætte til Porretta, som er en større by. Her prøver Poul og Solveig at fi nde ud af togplanen. Da det viser sig, at vi skal vente en time bliver vi enige om at vi for alt for lidt tid i Firenze. Vi holder en kort pause på torvet i Porreta. Denne er en kurby, med et stort hotel til kurgæster. Her oplever vi den italienske kultur pur. Mændene er i deres søndagstøj. De har jo været i kirken, spiller meget højrøstet kort i grupper, medens kvinderne samles i andre grupper og for diskuteret børn og familie. På hjemturen tager vi en afstikker helt op i bjergene. Teddy var efter sigende helt ude på den yderste kant, for at tage billeder. Vi ender i vores lokale lille by. I baren på torvet ser vi resten af motor GP i fjernsynet. Solveig står i dag for maden og med liter toscana vin ar vi haft endnu en dejlig dag. Til aften samles vi alle i vores lejlighed med øl kaffe og lidt tilog hygger os med gode historier og masser af latter. I dag bestemmer vi os for at køre til Lucca. Der startes kl og gennem mest fantastiske landskab.vi kører fra bjergkæden Appenninerne hvor vi bor og ind i Toscana. Her møder vi det typiske landskab med oliventræer, vinmarker, terrasser, cypresser og terracottafarvede huse. Vi når til Lucca kl Byen Lucca er omgivet af en fuld intakt bymur bygget i tiden På den brede og godt 4 km lange bymur er der en promenadevej langs fl otte platantræer. Luccas dyrebareste eje er Volto Santoe krucifi kset i cedertræ. Det kan ses i domkirken. Vi finder parkeringspladser og går på opdagelse. Det er en meget smuk by med gamle huse, smalle stræder. Der er Skodder for vinduerne og her hænger

10 10 -Kubikken Fødselsdag i Italien. vasketøj og blomster side om side. Vi ser domkirken San Martino, som er berømt for sin smukke facade, typisk Pisa stil i grøn og hvid marmor. Forhallens friser og søjler er rigt og fantasifuldt dekorerede. På domkirken udføres en større renovation. Absolut et besøg værd. Efter en god dag i byen skal vi nu tilbage. Her går der godt nok ged i den. Vi kører forkert adskillige gange. Det lykkes også de 3 herrer at køre igennem et motorvejs betalingssted uden at betale med det resultat, at vi alle må bruge vores gode evner på at forklare fejlen. Vi var kørt igennem i god tro om at det var gratis for MC. Udtrykket Mamma Mia blev brugt adskillige gange af Italieneren i betalingshuset. Det kostede nu yderligere forsinkelse da vi blev pålagt at melde os på et Blue Point kontoret ca. 4 km ude af motorvejen. Vi skulle have papirer på, at vi nu også havde betalt. Disse papirer skulle vi opbevare i 2 mdr. Endelig fi nder vi så den rette vej hjem. Kl er vi på vores lokale pizzeria,og det er en meget træt Solveig efter 8 timers bjergkørsel.d.17/5 I dag er det hviledag. Vi bliver hjemme og for ryddet lidt op. Til aften skal vi ud at spise og fejre at Pouls datter Hanne bliver gift med sin Collin. Teddy er kørt hjem til Eva. Han startede kl og sendte en sms kl at nu var han hjemme. Der har ikke været tid til pause da der 1600 km. Efter en god middag og hyggeligt samvær på den lokale går vi til ro. Så går det mod nord. Vi har besluttet at vi vil et par dage til Gardasøen. Vi kører ud til motorvejen mod Bologna. Der er ret meget trafi k og vi bliver enige om at køre fra ved Garda Syd. Vi kører nu langs med søen. Det er en meget smuk køretur. Her er blomster palmer den fl otte sø samt sneklædte bjergtinder. Det har heller ikke været så varmt et forår i Italien så vi er meget heldige med vejret. Masser af sol grader og kun 2 dag med ganske lidt regn. Vi når Riva del Garda ved 2 tiden. Her møder vi et dansk ægtepar fra Århus på en Moto Guzzi 650 cc. De har været på familiebesøg i Verona,og har været af sted siden d. 2 maj. Vi er de første danskere de har truffet og vi drikker en kop kaffe sammen og udveksler MC oplevelser. Vi fi nder det vandrehjem hvor vi skal bo, i øvrigt det eneste ved Gardasøen. Det kan anbefales. Cykler og biler bliver låst inde i en video overvåget gård. Hjemmet er pænt rent. En meget hyggelig og venlig herre står for det daglige. Pris for 2 overnatniger for 2 mand incl. morgemad 60 Euro. Billigt. Vi finder et godt spisested og slutter dagen her. Sikke en dag. Morgenmad kl Blå himmel varmt og bare strålende sol. Vi skal fi nde noget destilleret vand til Kajs batteri, som har mistet lidt under vores lille uheld. Vi køber lidt brød ost vand til frokost, og nyder livet på en fortovscafe. Poul gider ikke med ud at sejle han vil køre en tur. Kaj og Solveig beslutter sig for en sejltur på Gardasøen. Der sejler både ligesom rutebiler. Vi tager med fra Riva del Garda kl mod Limone. Det er en pragtfuld tur. Gardasøen er nærmest opal grøn i farven, en frisk vind 24 grader sol sneklædte bjergtinder, ja ligesom man ser et postkort. Vi går i land i Limone hvor Solveig har været på ferie med sine forældre for over 38 år siden. Hun kan stadig genkende meget. Det er en god oplevelse. Vi er tilbage i Riva kl hvor Poul har nået at få en middagssøvn. Turen på søen var billig kun 11 Euro. Vi beslutter os for at spise på den restaurant hvor vi var i går. De har en meget hyggelig

11 Fødselsdag i Italien. Kubikken- 11 gårdhave og en udsøgt service. 20/5. Vi kører nordpå og vælger de små veje op mod Brenner.Vi skal på motorvejen værelser 29 Euro enkelt,48 dobbelt med morgenmad. Vi for den dejligste og mest velsmagende aftensmad for små penge. Efter en aftentur rundt i byen går vi til ro mange indtryk og oplevelser rigere. 21/5 Så skal vi hjem. Pakker cyklerne kl Det er tørvejr og dejligt varmt. Vi når 200 km nordpå så får vi regn. Det varer heldigvis kun en lille time så er det tørvejr resten af vejen. Vel hjemme kl kan vi se tilbage på 9 dage fyldt med gode oplevelser. Ja Gardasøen er næsten altid en sikker vinder, det ses også på Solvej. ved Trento så i første omgang bliver det kun til 35 km!s kørsel inden motorvejen. Det kan til gengæld anbefales. Det er et meget smukt stykke natur vi oplever med vinmarker søer og slotte. Vi fortsætter mod Insbruck. Her misforstår vi hinanden lidt og kommer derved til at køre et længere stykke bjergkørsel, med rigtig mange skarpe hårnålesving. Til gengæld er det en meget smuk tur hvor vi ser fl ot bryggede broer o.s.v. Man skal bare påregne længere køretid. Vi holder de nødvendige tank- og hvilepauser og bliver enige om at vi ikke vil fi nde vores natlogi alt for sent. Kl når vi til Jahrsdorff som er en hyggelig landsby ca. 60 km syd for Nürnberg. Her fi nder vi Gasthoff Waldmüller med pæne INFO: Appenninerne er en bjergkæde ca. 80 km nord for Firenze. Vejene er meget smalle med skarpe sving, mange huller og skarpe kanter. Der er meget grønt og frodigt med bløde skråninger og skovklædte bjergtinder. Kører man bare 80 km mod sydvest er man i Toscana, hvor landskabet ændrer sig. Her dyrkes oliven, vin m.m.husene er i deres specielle stil og farver. Det kan anbefales at bruge mere en 9 dages ferie. Her er både kulturelle og naturoplevelser i massevis. Vi har kørt en tur på km En stor tak til alle vi har været sammen med på denne ferie. Det gode fællesskab og hjælpsomhed har været med til at gøre denne tur og ferie til noget ganske særligt som vi vil mindes med stor glæde. Kaj og Solveig Sønderborg.

12 -Kubikken Nordjyllandstur Nordjyllandstur. Man er blevet for gammel til at stå op og "sparke dæk" Det blev alle tiders. 8 mand deltog i weekenden 30 april og 1. maj. Det var Torben og Vibeke Jørgensen (på egen MC) fra Struer, Kaj og Solveig Hansen fra Sønderborg, Henrik Hoffmann fra Stormsgårde med hans gode ven Preben Rasmussen bag på, Ernst (mest kendt som»mike von Saddelbums«) fra Vojens. Ernst var formand for klubben en periode. Vi tog turen op ad motorvejen til Hobro Nord, til venstre over motorvejen mod Aggersundbroen og videre til Fjerritslev plus 8 km og vi var i Svinkøv med indkvartering i luksushytte til 500 kr for en hytte. Vi var 3 og 4 mand pr. hytte samt Ernst i telt. Aftensmad fi k vi på Rønnes Hotel, Slette strand. Nogle gik de 3 km. frem og tilbage. Andre tog MC-en. Spisningen var overdådig. Hotellet er berømt for»kolde bord tilbud«i overstørrelse til 98 kr. pr. person samt dans. Jeg spiste mig som så ofte indlednings vis mæt i alle de forskellige fi sk. Da hakkebøf, rødt kød, panderetter, rejer, ost m.m. kom ind meldte jeg pas. Da islagkagerne kom ind gjorde jeg en kraftanstrengelse og fi k yderligere portioner klemt ned. Det var god reparation med spadsereturen hjem ved midnatstid gennem skoven. Den lave pris har man for at holde hotellet kørende også uden for sæsonen. Der var også angiveligt over tre hundrede deltagere. Langt de fl este fra lokalområdet. Hjemturen gik gennem Fjerritslev, Klim, gennem Hjardemål klit, Hanstholm Havn til Nr. Vorupør hvor vi holdt pause. Kaj og undertegnede var inde at smage på røgeriernes specialiteter. Jeg fi k et stykke smørfisk fra Det indiske Ocean (hvordan det så er kommet til Nr. Vorupør). Efter halvanden time gik det via Vestervig til Ydby og Struer hvor vi vinkede farvel til Vibeke og Torben. Videre gik det tværs ned ad Jylland med relativ små veje gennem Nr. Felding, Videbæk, Troldhede, Sndr. Felding, Sndr. Omme, Grindsted, Holsted, Foldingbro til Bevtoft hvor vi holdt pause i en lille time. Her efter direkte til Sønderborg og for mit vedkommende Nordborg. Tak for turen til alle. Poul Petersen Henrik og Ernst i den store rygesalon

13 Grænse-Tur 05 Kubikken- Tak til Claus for hans grænsetur igen i år. Claus arrangerer denne i sommerferien for at der skal være noget til de, der ikke var rejst væk. Rigtig mange deltog fra stranden og endnu fl ere kom til ved passage af grænsen ved Kruså. Vejret var godt (dog lidt regn til sidst). Vi passerede grænsen frem og tilbage 10 steder og det gik fi nt selv med en hale af motorcykler på fl ere hundrede meter. Det virkede godt med de farvede veste og radioforbindelsen Lidt misundelig er vi vel, på Torbens nye Yamaha til fronten fra ham, der var rosinen i pølseenden. Kørehastigheden, der ofte interesserer mange var passende. For de bageste var der ind i mellem lidt mere gas på for at nå op efter forhindringer og for de forreste gik det mere roligt. Rastesteder: Pausen i skoven ved Rens var vel valgt. Claus havde endda fået skovvæsnet til lukke bommen op så vi kunne komme ind på den solfyldte plet. Pause ved Møllehus tæt på åen og stedet kaldes»læg an«. Der efter pause ved hvad man kalder»det fremskudte Dige«på den tyske side. Der byggedes på diget fra 1978 til 82. Så var der Lybke Koog og kirken, der efter Südwesthörn ved Emmelsbüll. Siltoft grænseovergang passeredes og der sluttedes hen mod aftenen ved Vidåslusen. Fynstur05 Den 21. Maj var der igen arrangeret Fynstur, det stratede med lidt bygevejr til Als, om det virkelig var grunden til at der kun kom TO deltager foruden dem der var involveret i planlægningen, eller om turen har overlevet sig selv, ved jeg ikke. Turen forløb rigtig godt og de fi rmaer vi havde lavet aftale med havde virkelig lagt sig i selen, på støberiet Keld Moseholm ved sin rå-model til en H. C. Andersen skulptur

14 14 -Kubikken havde man enda fået et par medarbejdere til at arbejde "over" den lørdag. Efter rundvisning i Keld Moseholm s store udstilling og værksted, kørte vi til Svanninge Bakker hvor vi nød udsigten fra det store udkikstårn som også indeholdt en naturudstilling, videre gik det mod støberiet ØØRR Hvad!!! i Svendborg, hvor skyfri himmel. Hjemturen foregik ad de små Fynske veje så vi var ved færgen 5min. før afgang kl. 17,00. Hilsen Knud Oluf Tur til Touring Camp. Lørdag den 18 juni kl 9,00 holdt Bitten og jeg på Stranden, lidt spændt på at se hvor mange der ville være med til en hyggelig weekend på Touring Camp ved Kolind nord-øst for Århus, vejret var perfekt (Solskin og lunt). Vi blev lidt skuffet da der kun dukkede 1 mand op, memlig Preben Petersen på sin velkendte Honda 500 fra dengang Det ligner da noget vi kender vi fi k demonstreret hele forløbet fra emnemodel til færdig i alluminium eller bronze. Ca. kl 13,30 kørte vi ned på syd Tåsinge hvor en af medarbejderne fra støberiet havde gjordt klar til den helt store frokost i haven under en man lavede rigtige motorcykler. Vi tog en hurtig beslutning om lige at stoppe i Vejle og se på KS-Motor s store butik. Omkring Odder fandt vi en køn plet Det er umuligt ikke at komme i snak med andre på Touring Camp

15 Kubikken- 15 med lidt skygge til en god kaffepause. På Touring Camp var der fl ere hundrede der havde fået samme ide, så stæmningen var høj fra første øjeblik, og forholdene fi ndes nok ikke bedre andre steder i Danmark. Hvis - hvis man er heldig - opleve begrebet Sort sol. Det er når op mod 1 million stære danser på aftenhimlen før de går til ro. Det store antal kan være så massivt, at solen helt dækkes og på det nærmeste formørkes. De mange fugle holder af stedet, fordi Vadehavet er et af verdens rigeste spisekamre, og det skyldes ikke mindst, at havet to gange i døgnet hæver og sænker sig cirka to meter. Tre-fire gange om året stiger vandet dog meget mere, og det har gennem alle tider haft stor betydning for Vadehavets liv. Der er rig mulighed for at fi nde et skyggefuldt sted på Touring Camp man ikke gider grille selv på de store fælles grill kan man købe en færdig middag som er ganske udmærket, og selvskab er der ikke mangel på. Søndag valgte Bitten og jeg at køre videre op til Gl. Estrup herregård og se på Danmarks Landbrugs museum, der var en større omgang som tog 4 timer. Senere på eftermiddagen kørte vi så med nogle små omveje hjem til Bolderslev. HERLIG WEEK- END!! Hilsen Knud Oluf Sort Sol Tønder-marsken lørdag d. 1. oktober. Sort Sol. Millioner af stære i marsken. Når Vadehavet kaldes verdens største internationale lufthavn, er det fordi, der hvert år letter og lander 25 millioner fugle. Hvert år kan man Hver tirsdag Kl hos Roberts Mc eller kl Rådhuspladsen i Sønderborg Vi ses hver tirsdag i Sønderhav Vi ses hver onsdag på stranden i Åbenrå. 1. søndag i måneden kl SØNDERHAV 3. søndag i måneden Kaffemøde i Egernsund ved Arno s pølsevogn Sidste søndag i måneden kl KAROLINE CAFETERIA, Brovejen, Middelfart 20. August Fyns TT. 27. Panters 25 års jubilæum 3+4. september Ring Djursland. De klassiske cykler kører søndag DM i TT på Vandel flyveplads

16 16 -Kubikken Kommende Arrangementer September: 5. Tur til flyvestationen.omtalt i sidste nr. og husk tilmelding til Teddy 24. Slesvig tur Poul gentager succes en fra sidste år, og har bestildt godt vejr. Nærmere omtale i næste nummer Oktober. 1. Sort Sol i Tønder-marsken, se omtale på side 15 Vi mødes på rastepladsen (ved pølsevognen) vest for Bolderslev fra kl. ca Afgang kl og være klar på posten lidt før kl. 18. Tag hellere lidt med til ganen og evt. noget at sidde på, og husk kikkert. 14.Uforpligtende æbletur: Æble arrangement på havnen i Gråsten. Man prøver at genskabe atmosfæren fra gamle dage da æblesejladserne til Flensborg foregik. Der er sat forskellige ting op. Bl.a. er der udskænkning af æblepunch og servering af grillpølser. Arrangementet gentages år efter år. 29. Besøg på dansk vingård. Vi besøger Pia og Henrik (»gamle MC-ister«) i Genner. Vi hører om dansk vinproduktion. Pia bestemmer hvad vi skal smage af ost og vin samt hvad der hører sig til. Klubben står for arrangementet. Vi kører fra Åbenrå strand kl. 13 og forventes at være i Genner kl. 14 til November 20.Generalforsamling Bovrup Gæstgivergård kl.14 December 11. Julestue på Bovrup Gæstgivergaard kl. 14,00 Mangler du et transportmiddel til vinter, har vi mange nye scootere fra Peugeot, Kymco, Derbi og Sym til priser fra 9.500kr Brugte MC Model: Reg. 1. gang: Km: Pris: Suzuki VS kr Suzuki VZ kr. Yamaha XJ 600S kr. Honda VT mils kr. NYT i Guderup FRA NOVEMBER TILBYDES VINTEROPBEVARING AF MOTORCYKLER

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Diverse turforslag / begivenheder

Diverse turforslag / begivenheder MCOC Aktiviteter 2014/2015 Diverse turforslag / begivenheder De gentagne begivenheder skal ses som inspiration til, hvor turen kan gå hen, men ingen siger at det skal være sådan. Forslag til ture er altid

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

autoklubskoda.dk Klubblad nr Danmarks ældste skodaklub

autoklubskoda.dk Klubblad nr Danmarks ældste skodaklub autoklubskoda.dk Klubblad nr. 1 2019 Danmarks ældste skodaklub Informationer: Kontaktadresse hos autoklubskoda.dk www.autoklubskoda.dk Klublokale: Skoda i Køge, Tangmosevej 110, 4600 Køge Formand: Kasserer:

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07

http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 http://www.sparpaafarten.dk/spr2/s1.php?p=9999&n=123456 1 of 1 02-11-2006 13:07 Nu begynder den del af spørgeskemaet, som omhandler dine holdninger til og erfaringer med trafik. Det er vigtigt, at du husker

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion

Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Aktiviteter 2016, Tjørring Cykel Motion Januar Spinning start. Februar Onsdag den 24. kl. 19.00 Generalforsamling i Nordvest Hallen. Generalforsamling i Nordvest Hallen for TIF hovedbestyrelse med efterfølgende

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra Nyhedsbrev Så går vi hen mod efteråret og bladene er ved at falde af træerne i hobetal, vi i bestyrelsen arbejder med at få trådene til at hænge sammen, der er lidt problemer med at parkere ved cku, og

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

1 of :15

1 of :15 http://www.sparpaafarten.dk/spr3/s1.php?p=99999 1 of 1 02-11-2006 15:15 Kære deltager i Spar på farten For nogle måneder siden udfyldte du et spørgeskema omhandlende dine holdninger til og erfaringer med

Læs mere

MX-5 LEMVIG OG OMEGN 15 JUNI Når der planlægges MX-5 ture i Lemvig og omegn gøres det seriøst.

MX-5 LEMVIG OG OMEGN 15 JUNI Når der planlægges MX-5 ture i Lemvig og omegn gøres det seriøst. MX-5 LEMVIG OG OMEGN 15 JUNI 2019 Når der planlægges MX-5 ture i Lemvig og omegn gøres det seriøst. Arrangørerne Viggo og Ib med fruer havde virkelig lagt sig i selen for at lave et gennemført arrangement

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Toscana - Chiantivinens land

Toscana - Chiantivinens land Toscana - Chiantivinens land Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.495,- Højdepunkter Rejsen over Alperne Middelalderbyen Lucca Torvet i Siena Firenze med lokalguide Montecatini

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019

Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Jernbanefritids Veteranklub på tur til Hotel Christiansminde i Svendborg 2019 Veteranturen i 2019 kommer som der allerede er indikeret i Jernbanefritid nr. 5 og 6 til at gå til DANMARKS SMUKKESTE RESORT

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere