ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C"

Transkript

1 ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. august 2004 via Magistraten J.nr P20/01/00311 Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen / hm Ny motorvej Søften - Skødstrup. Projekt vest for Randersvej samt revideret projekt øst for Randersvej til udtalelse hos Århus Kommune 1. Resume Århus Amt ønsker at anlægge en overordnet motorvejsforbindelse nord om Århus, som kan forbinde Den Jyske Motorvej med den eksisterende motorvej ved Skødstrup. Projektet har til formål at forbedre Djurslands forbindelse til motorvejsnettet og samtidig forbedre de trafikale forhold i det nordlige Århus. Århus Amt sendte i februar 2002 et projekt for motorvejen til udtalelse hos Århus Kommune. Projektet var delt i to dele: Øst for Randersvej administreret af Amtet, og omfattende strækningen fra udfletningen mellem den nye motorvej og Søftenvej i vest og den eksisterende motorvej ved Skødstrup og Vest for Randersvej som var Statens ansvar, og omfatter ombygninger af krydset med Den Jyske

2 Side 2 Motorvej, Søftenvej og Randersvej. Førstnævnte forelå i 2002 som et gennemarbejdet projektforslag. Sidstnævnte som Amtets oplæg til afklaring med Staten. Århus Byråd har den 28. august 2002 vedtaget indstilling fra Magistratens 2. Afdeling med såvel nogle principielle som nogle konkrete bemærkninger til motorvejsprojektet i sin helhed. Efterfølgende har Århus Kommune været inddraget i forhandlinger om afklaring af projektet vest for Randersvej, hvor der er nogle særlige forhold i relation til tilslutningsanlæg og udgiftsfordeling. Ifølge aftale mellem Amtet og Staten skal Århus Amt overtage vejbestyrelsesansvaret for Søftenvej og Randersvej den 1. januar Amtet har påtaget sig at færdiggøre motorvejsprojektet i henhold til de hidtidige planer. Amtet fremsender nu denne del til kommunen til udtalelse for så vidt angår projektet og de af Amtet forudsatte kommunale udgifter.

3 Side 3 Projektet indeholder såvel øst som vestvendte ramper til Lisbjerg Byudviklingområde og er således i god overensstemmelse med kommunens ønsker og den igangværende planlægning af byudviklingsområdet. I sammenhæng med denne planlægning ønsker Magistratens 5. og 2. Afdeling at igangsætte en skitsemæssig afklaring af et tracé for kollektiv trafikbetjening af området. Tracéet krydser såvel Søftenvej som Søften-Skødstrupmotorvejen og ønskes afklaret nu så der i videst muligt omfang kan tages hensyn til det i den videre planlægning af motorvejen. Motorvejsprojektet indeholder et Y-kryds der sikrer niveaufri sammenfletning mellem Søftenvej og Randersvej. Disse veje krydses desuden ude af niveau af en lokal trafikvejsforbindelse via en forlægning af Herredsvej, en ny rundkørsel og en forlængelse af Skejby Nordlandsvej. For projektet øst for Randersvej, hvor Amtet er vejbestyrelse anmodes om en udtalelse til en konkret projektændring. Projektændringen er begrundet i at Amtet har måttet revurdere projektet for at finde besparelser. Magistratens 2. Afdeling finder at det foreslåede projekt vest for Randersvej kan anbefales. Projektet bør dog bearbejdes yderligere hvad angår standarden på de lokale trafikveje i tilknytning til Y-krydset og på det tilhørende stisystem. Der bør desuden gennemføres en visualisering af Y-krydset så der sikres den bedst mulige indpasning i det omgivende terræn. Det forudsættes at udgifterne til vestvendte ramper ved Lisbjerg Byudviklingsområde ikke afholdes af Århus Kommune. Afdelingen foreslår videre at det revurderede projekt øst for Randersvej tages til efterretning med enkelte bemærkninger. Fra Amtet er anmodet om Århus Kommunes bemærkninger til projektændringen øst for Randersvej inden 1. august 2004 og til projektet vest for Randersvej inden 1. september 2004.

4 Side 4 Århus Amt er orienteret om at kommunens bemærkninger ikke kan fremsendes indenfor den ønskede frist. Realiseringen af motorvejsprojektet mellem Søften og Skødstrup er i overensstemmelse med Byrådets målsætning om, at der etableres en sammenhængende trafikal infrastruktur, som nævnt i Kommuneplanen. 2. Tidligere beslutninger Byrådet vedtog på sit møde den 16. december 1992 en henstilling om hurtigst muligt at anlægge en motorvej mellem Søften og Skødstrup. Dette skete i forbindelse med behandling af en rapport fra Vejdirektoratet ( Djurslands forbindelser til Den Jyske Motorvej ), fra juni omhandlende behov og muligheder for højklassede vejforbindelser til Djursland til erstatning for rute 21 (Randers-Ebeltoft) og rute 15 (Århus-Grenå).

5 Side 5 Den 12. april 2000 tilsluttede Byrådet sig Infrastrukturudvalgets anbefaling om at den planlagte udbygning af det overordnede vejnet - herunder en højklasset vej mellem Søften og Skødstrup - gennemføres snarest muligt. Århus Amt fremsendte i juni 2000 et forslag til regionplantillæg med tilhørende VVMredegørelse for en ny vejforbindelse mellem Søften og Skødstrup til udtalelse hos Århus Kommune. Byrådet vedtog på sit møde den 27. september 2000 at give principiel tilslutning til den af Århus Amt foreslåede linjeføring for vejforbindelsen. På sit møde den 12. december 2000 vedtog Århus Amt Regionplantillæg nr. 8 til Regionplan 1997 for en 4-sporet motorvej, svarende til alternativ A4, med en linjeføring syd om Lisbjerg Skole, nord om landsbyen Terp og syd om Lystrup og Hjortshøj. Byrådet vedtog den 28. august 2002 indstillingen Ny motorvej Søften - Skødstrup. Projekt til udtalelse hos Århus Kommune. Byrådet tilsluttede sig i store træk den østlige del af projektet mellem Randersvej og Skødstrup. Dog anbefaledes blandt andet at der etableres cykelstier langs Mejlbyvej på hele strækningen mellem Hjortshøj og Grenåvej, at et forslag til erstatningsnatur afklares i forbindelse med kommunale planer om naturgenopretning i Egådalen og at Elstedvejs tilslutning til Randersvej lukkes og at al trafik til Terp henvises til lokale vejforbindelser via Lisbjerg og Skejby. Hvad angår den vestlige del (på daværende tidspunkt Statens del) fremsatte Byrådet et ønske om at blive inddraget i forhandlinger om afklaring af projektet, herunder finansieringen og de samlede ændringer i vejbestyrelsesforholdene. Århus Amtsråd godkendte den 13. september 2002 et projekt for den østlige del af motorvejen. Århus Amt har i 2004 indgået aftale med Staten om, pr. 1. januar 2005 at overtage Søftenvej og Randersvej - og dermed ansvaret for hele motorvejsprojektet mellem Søften og Skødstrup.

6 Side 6 3. Beskrivelse af indstillingen Med baggrund i det af Amtsrådet godkendte projekt og efterfølgende afklaring af blandt andet lokalinteresser omkring stiernes og lokalvejnettets udformning gennemførte Århus Amt i januar 2004 et udbud af det samlede projekt. Udbudet blev efterfølgende annulleret, idet de forventede anlægsbudgetter var overskredet. Som følge heraf har Amtet set sig nødsaget til at revurdere projektet. Det reviderede projekt foreligger nu til udtalelse hos Århus Kommune ligesom der fra Amtets side foreligger et endeligt projekt for den vestlige del af motorvejsprojektet. I bilag A er vedlagt en oversigtsplan med det reviderede projekt. En teknisk beskrivelse og projektplaner i 1:4.000 er desuden vedlagt originalsagen. I bilag B er vedlagt en oversigtsplan med det oprindelige projekt.

7 Side 7 Det fremsendte og Afdelingens forslag til bemærkninger gennemgås nedenfor i 3 punkter: 1. Vejstrækningen vest for Randersvej inklusive et nyt kryds ved IKEA og det tilhørende sti system, 2. Vejstrækningen øst for Randersvej, hvor der alene er tale om en ændring af en tidligere for udsat lokalvejsforbindelse, samt 3. De naturmæssige forhold, der særligt omhandler motorvejsprojektets relationer til genopretning af naturen i Egådalen. 3.1 Vejstrækningen vest for Randersvej Med baggrund i Århus Kommunes tidligere udtalelse, tekniske afklaringer og forhandlinger mellem Stat, Amt og Kommune foreligger nu et fornyet projekt for den vestlige del af Søften Skødstrup motorvejen til udtalelse. Projektet omfatter i hovedtræk ombygning af en del af den eksisterende 4-sporede Søftenvej til motorvej, udbygning af tilslutningsanlægget ved Den Jyske Motorvej, ombygning af rundkørslen ved IKEA til et Y-kryds samt ændringer af det lokale vejnet. Principielle forhold Der er fortsat principielle forhold i relation til projektet som ikke er afklarede. Med anlæg af Søften-Skødstrupmotorvejen er lagt op til væsentlige ændringer af vejbestyrelsesforholdene. Blandt andet som følge heraf er aftalt mellem Amt og Kommune at vejbestyrelsesforholdene i Århusområdet som helhed skal drøftes. Et initiativ afventer imidlertid klarhed om den fremtidige opgavevaretagelse på vejområdet i sammenhæng med strukturreformen. Fra Amtet er forudsat at Århus Kommune i alt afholder ca. 29,2 mio kr. (niveau 2004) til Vestvendte ramper til Lisbjerg Byudviklingsområde ca. 14,2 mio kr. Østvendte ramper til Lisbjerg Byudviklingsområde ca. 9,0 mio kr. Ombygning af Herredsvej nordvest om Skejby ca. 6,0 mio kr.

8 Side 8 I relation til de vestvendte ramper er det Afdelingens opfattelse at disse skal anlægges og finansieres som en del af projektet, og hermed uden Århus Kommunes medvirken. Dette hænger sammen med at de 2 sæt rampeanlæg: Østvendte ved Randersvej og vestvendte ved Skejby Parkvej, til sammen udgør en normal standard for tilslutning af et byområde. Alternativet hertil ville være et fuldt tilslutningsanlæg ved Randersvej. Dette forhold har været drøftet og Amtet er orienteret om synspunktet og argumenterne herfor. Der foreligger aktuelt ikke nogen afklaring. Kommunens finansiering af de 2 andre punkter er medtaget i investeringsoversigten i Vejplan 2004 og i Afdelingens forslag til 10 års investeringsplan finansieret via Infrastrukturpuljen, der begge blev vedtaget af Byrådet den 24. juni 2004.

9 Side 9 Bemærkninger til projektet: Tilslutningsanlæg ved Den Jyske Motorvej Det aktuelle projekt indeholder direkte ramper for trafik i retningerne fra syd mod øst og fra øst mod nord. Trafikken fra øst mod syd afvikles via en shunt udenom den eksisterende rundkørsel som ombygges. Amtet oplyser desuden at det overvejes at ændre forholdene for trafik i retningen fra vest mod nord ved at etablere en rampeforbindelse til Den Jyske Motorvej således at det eksisterende signalanlæg bliver overflødigt. Afdelingen har ikke bemærkninger hertil. Lisbjerg Byudviklingsområde Den foreslåede vejbetjening af Lisbjerg Byudviklingsområde og herunder af erhvervsparken indebærer at Lisbjerg Parkvej føres under den nye motorvej og afsluttes i en rundkørsel. Nord for motorvejen vil der være mulighed for at køre fra Lisbjerg Parkvej til motorvejen mod vest, trafikanter fra vest kan via en rampe køre af motorvejen og kommer via rundkørslen til Lisbjerg Parkvej. Fra samme rundkørsel er der en rampe til den nye motorvej og forbindelse mod Århus C via Randersvej. Trafikanter fra Århus kommer fra Søftenvej til Lisbjerg Byudviklingsområde via en rampe der føres over Søften - Skødstrupmotorvejen. Mellem Søften - Skødstrupmotorvejen og Randersvej etableres alene østvendte ramper. Byudviklingsområdet får forbindelse til Randersvej via nye veje der anlægges som en del af byggemodningen. Vejprojektet er - bortset fra udeståender omkring finansieringen - i god overensstemmelse med ønskerne fra Århus Kommune. I tilknytning til den aktuelle planlægning af byudviklingsområdet ved Lisbjerg er der ønske om et særligt tracé for den kollektive trafikbetjening af området. Dette ønskes placeret vest for og parallelt med Randersvej, i forlængelse af Olof Palmes Allé og vest om Skejby. Tracéet skal i

10 Side 10 givet fald føres over Søftenvej og motorvejen på en bro. Tracéet er imidlertid ikke detailplanlagt, men Magistratens 5. og 2. Afdeling vil snarest tage initiativ til at afklare dette tracé med hensyn til en mulig linieføring og det tilhørende længdeprofil samt de økonomiske konsekvenser, således at der i videst muligt omfang kan tages hensyn til tracéet ved den videre planlægning af motorvejen. Krydset Søftenvej - Randersvej Amtet foreslår et nyt stort Y-kryds mellem Randersvej og Søftenvej - ved IKEA. Projektet indeholder et Y-anlæg mellem Søftenvej-Randersvej, hvorved der sikres niveaufri sammenfletning mellem Søftenvej og Randersvej. Disse veje krydses ude af niveau af en lokal trafikvejsforbindelse via en forlægning af Herredsvej og Skejby Nordlandsvej, disse veje og en del af ramperne til selve Y-anlægget samles i en rundkørsel. Y-anlægget anbefales af Amtet med baggrund i at det kapacitetsmæssigt vil være mere robust i forhold til forventede fremtidige trafikstigninger.

11 Side 11 Et sådant kryds vil i høj grad berøre det kommunale vejnet. Y-anlægget nødvendiggør således, at der samtidig foretages en udbygning og forlægning af Herredsvej nordvest om Skejby - idet krydset Herredsvej/Skejbyvej ønskes lukket mod Randersvej. Amtet nævner dog at muligheden for at opretholde højresving til og fra Skejbyvej vurderes nærmere. Desuden vil anlæg af det nye kryds påvirke udvekslingen af trafik mellem Randersvej og Skejby Nordlandsvej. Magistratens 2. Afdeling anbefaler generelt det af Amtet foreslåede Y-kryds, dog således at der foreslås en nærmere bearbejdning af projektet med henblik på at sikre en tilstrækkelig kapacitet på de kommunale veje i krydset. For ikke at forringe adgangsforholdene til erhvervsområdet ved Graham Bells Vej mv. unødigt, bør der fra Skejbyvej opretholdes højresving til og fra Randersvej. Y-anlægget vil indebære forholdsvis store indgreb i det eksisterende terræn. Det er derfor vigtigt at anlægget indpasses bedst muligt - og at der gennemføres en visualisering af det. Med det aktuelle projekt vil ruten via den forlagte Herredsvej, Skejby Nordlandsvej og Nordlandsvej udgøre en attraktiv trafikvejsforbindelse med en betydelig trafikbelastning der ydermere vil stige med yderligere byudvikling. Vejforbindelsen gennem Y-anlægget bør derfor dimensioneres så der er god kapacitet og trafiksikkerhed og anlægges med kanaliserede kryds. Området mellem Søftenvej og Randersvej er omfattet af lokalplan 538, hvori der er fastlagt vejadgang til Randersvej. Med det aktuelle projekt er det nødvendigt at ændre denne lokalplan. Projektet indeholder en ny vejbetjening af området fra rundkørslen i det nye Y-kryds. Magistratens 2. Afdeling foreslår at det overvejes særskilt at betjene kolonihaveområdet Humlehaven - også hvad angår biladgang - fra Elstedvej/Gl. Søftenvej. Stiforbindelser langs Søftenvej Det aktuelle projekt indeholder en dobbeltrettet sti beliggende syd for den nye motorvej fra Den Jyske Motorvej mod sydøst frem til Y-krydset.

12 Side 12 Høgemosevej føres under motorvejen som sti og forbindes med den dobbeltrettede sti syd for den nye motorvej. Stien langs sydsiden af motorvejen forbindes i øvrigt med Lisbjerg Parkvej og med Kærbyvej. Stien fortsættes mod sydøst og tilsluttes Nymøllevej og den forlagte Herredsvej. Nymøllevej forventes lukket mod Søftenvej. Herfra er forudsat en enkeltrettet sti i hver vejside som via den nye rundkørsel får forbindelse med Skejby Nordlandsvej og en dobbeltrettet sti langs med og øst for Randersvej. Stikryds i rundkørslen og ved Skejby Nordlandsvej er i niveau. Der er i dag stiforbindelse langs Søftenvej og en direkte sammenhæng med stierne langs Randersvej. Denne sammenhæng afbrydes og genetableres med et noget længere og mindre direkte forløb. Stikryds i den eksisterende rundkørsel ved IKEA er desuden ude af niveau.

13 Side 13 Det er 2. Afdelings opfattelse at Amtet skal anmodes om en yderligere bearbejdning af stisystemet, med henblik på at der opnås så direkte og sikre stiforbindelser som muligt. Sti langs Randersvej Ved Skejbyvej/Herredsvej indeholder projektet en stitunnel under Randersvej, så de enkeltrettede stier i begge vejsider fra syd kan føres sammen til en dobbeltrettet sti i østsiden af Randersvej. Stien krydser Skejby Nordlandsvej og Elstedvej i niveau. Fra Elstedvej fortsættes stien dobbeltrettet mod nord forbi Lisbjerg skole. Afslutningen af den dobbeltrettede sti mod nord forventes at ske i et tilslutningspunkt for en ny vej til Lisbjerg Byområde syd for Lisbjerg. Stitunnellen under Randersvej ved Skejbyvej vil foruden cyklister også skulle benyttes af fodgængere og anbefales derfor også indrettet herpå. Afdelingen finder at stiens kryds med Skejby Nordlandsvej udgør et sikkerhedsmæssigt problem, som der bør findes en løsning på. Desuden bør stien fortsætte i eget tracé frem til Elstedvej. 3.2 Vejstrækningen øst for Randersvej Med baggrund i at det gennemførte udbud måtte annulleres med henvisning til at de forventede anlægsbudgetter var overskredet foreligger nu et forslag til ændring af projektet for den østlige del af Søften Skødstrup motorvejen. Ændringen berører en tidligere forudsat lokal vejforbindelse syd for motorvejen via Topkærvej (forlagt og ført under Søftenvej), Gl. Søftenvej (ført under Randersvej), Elstedvej (forlagt og ført over motorvejen øst for Terp) og Petersmindevej (forlagt og ført under Grenåbanen), jf. bilag B. Denne anlægges ikke fuldt ud idet Topkærvej ikke forbindes med Gl. Søftenvej og Petersmindevej afbrydes. Amtet foreslår at adgangsforholdene mellem Terp og Århus sikres med en mindre vejforbindelse mellem Elstedvej og Graham Bells Vej/Robert Fultons Vej. Der er 2 alternative linieføringer for denne vej. Fra Amtet oplyses at Terp Landsbyforening er orienteret om ændringen uden at have

14 Side 14 fremsat bemærkninger hertil. Med den foreslåede ændring af projektet forringes sammenhængen i det lokale vejsystem og i en rekreativ forbindelse langs blandt andet Egåen. For den lokale biltrafik vil der være tale om nogen omvejskørsel, men der vil fortsat være forbindelse via det eksisterende vejnet, en ny vej mellem Eldstedvej og Graham Bells Vej/Robert Fultons Vej og gennem Y-anlægget. Da der er tale om en begrænset trafikmængde vurderes dette at være acceptabelt. Det forekommer at være et større tab at den rekreative funktion af denne vejforbindelse også forsvinder, således at der ikke er mulighed for at den lette trafik kan færdes langs med Egåen på tværs af vejanlæggene. Afdelingen foreslår at det reviderede projekt tages til efterretning, idet det anbefales at en ny vejforbindelse mellem Elstedvej og Graham Bells Vej/Robert Fultons Vej placeres nærmest Randersvej.

15 Side 15 Dog anmodes Amtet om at undersøge om der kan skabes plads til et stianlæg syd for motorvejen underført jernbanen sammen med motorvejen. En stiforbindelse på dette sted har sammenhæng med naturgenopretningsprojketet i Egå-dalen og en ny sø vest for Lystrupvej. Stien vil samtidig give en attraktiv stiforbindelse mod vest fra blandt andet Lystrup. Amtet anmodes samtidig om at undersøge muligheden for at der kan etableres en rekreativ stiforbindelse under Søftenvej, hvor Egåen i dag også er underført. Det reviderede projekt har givet anledning til 2 skriftlige henvendelser fra borgere med protester over ændringen og opfordringer til Århus Kommune om at fastholde det oprindelige projekt. Gert Lund, Inter-Lex Advokater har fremsendt brev dateret 29. juli 2004 på vegne af Torben Sørensen Elstedvej 99 i Terp. Det anføres blandt andet at en vejforbindelse mellem Graham Bells Vej og Elstedvej vil medføre en betydelig trafikforøgelse på Elstedvej. Det anføres videre at adgang til Elstedvej herved umuliggøres fra Torben Sørensens ejendom, ligesom kørsel med landbrugsmaskiner på Elstedvej vil blive yderst vanskelig. Fra Århus Amt er svaret at der ikke er grundlag for at antage at trafikken på Elstedvej øges nævneværdigt i forhold til situationen før anlæg af motorvejen. Magistratens 2. Afdeling er enig i Amtets vurdering og finder at det reviderede projekt indebærer at den nævnte nye vejforbindelse til Graham Bells Vej bør anlægges. Ovennævnte breve er vedlagt indstillingen som bilag C. Anne Mørch Olesen og Steffen Hjøllund Præsteager 247 anker i brev dateret 31. juli 2004 over at det med det reviderede projekt vil blive umuligt at færdes langs Egåen og opfordrer kommunen til ikke at godkende denne forringelse. Desuden anføres at der i forbindelse med motorvejsprojektet bør anlægges en stitunnel under Randersvej mellem Lisbjergs sydlige udkant og motorvejsfrakørslens nordlige udmunding i Randersvej. Brevet er vedlagt indstillingen som bilag D. Til dels sammenfaldende hermed foreslår Magistratens 2. Afdeling at Århus Amt undersøger mulighederne for at der kan etableres en stikrydsning under jernbanen syd for motorvejen vest

16 Side 16 for Lystrupvej og gennem den eksisterende faunapassage under Søftenvej. Herved vil lette trafikanter fortsat kunne færdes langs Egåen. I relation til ønsket om en stitunnel under Randersvej vurderer Magistratens 2. Afdeling at behovet for at krydse Randersvej syd for Lystrup vil kunne tilgodes i tilstrækkeligt omfang i det kommende tilslutningspunkt for en ny vej til Lisbjerg Byudviklingsområde. 3.3 Naturmæssige forhold Der er i vid udstrækning sket en koordinering mellem vejprojektet og Århus Kommunes planer for regulering af de naturmæssige forhold. Det anbefales at den fortsatte afklaring af beplantning og terrænregulering i relation til vejprojektet sker i samarbejde med Århus Kommunes Naturforvaltning.

17 Side Økonomiske konsekvenser I forhandlingerne mellem Stat, Amt og Kommune om vejprojektet er forudsat en række større og mindre anlægsarbejder på det kommunale vejnet. Der er enighed om at visse arbejder gennemføres for Århus Kommunes regning. Det drejer sig om: Anlæg af østvendte ramper fra Søftenvej til Lisbjerg Byudviklingsområde. Den af Amtet anslåede kommunale udgift hertil er ca. 9,0 mio kr. Udgiften er indeholdt i Vejplan 2004 og udgør en del af projekt A.13 Lisbjerg Byudviklingsområde, følgearbejder til Djurslandsmotorvejen og finansieres via byggemodningen af disse arealer. Forlægning og ombygning af Herredsvej nordvest om Skejby. Den af amtet anslåede kommunale udgift hertil er ca. 6,0 mio kr. Udgiften er indeholdt i Vejplan 2004 og udgør en del af projekt A.12 Herredsvej forlægning vest om Skejby. Anlæg af stiadgang til Haveforeningen Humlehaven. Hertil er i Vejplan 2004 under projekt D.10 afsat ca. 0,5 mio kr. Der er ikke enighed om hvem der skal afholde udgiften til Vestvendte ramper til Lisbjerg Erhvervsområde/Byudviklingsområde. Den af Amtet anslåede udgift hertil udgør 14,2 mio kr. På nuværende tidspunkt kan der ikke opgøres noget konkret behov for følgeinvesteringer på det kommunale vejnet. Anlæg af motorvejen mellem Søften og Skødstrup vil efter Amtets opfattelse - uden at der foreligger noget konkret forslag herom - medføre en nedklassificering af dele af det eksisterende vejnet til kommuneveje, herunder dele af Grenåvej og Mejlbyvej. En nedklassificering vil medføre øgede udgifter til drift og vedligehold af det kommunale vejnet. Omfanget heraf kan ikke opgøres før vejbestyrelsesforholdene er forhandlet på plads. Forhandlinger herom vil skulle ses i sammenhæng med den forestående ændring af opgavefordelingen i forbindelse med strukturreformen.

18 Side Konsekvenser i forhold til mål Realiseringen af motorvejsprojektet mellem Søften og Skødstrup er i overensstemmelse med Byrådets målsætning om, at der etableres en sammenhængende trafikal infrastruktur, som nævnt i Kommuneplanen. 6. Beslutningspunkter Magistratens 2. Afdeling indstiller, 1. at nærværende indstilling i sin helhed tilsendes Århus Amt som Århus Byråds bemærkninger til det fremsendte projekt for en ny motorvej mellem Søften og Skødstrup - herunder:

19 Side at Århus Kommune fortsat inddrages i den endelige afklaring af projektet, 3. at indpasningen af Y-krydset mellem Søftenvej og Randersvej mv. i det omgivende terræn bearbejdes, blandt andet på baggrund af en visualisering 4. at vejforbindelsen Skejby Nordlandsvej - Herredsvej gennem Y-krydset dimensioneres så der er god kapacitet og trafiksikkerhed med kanaliserede kryds. 5. at der fra Skejbyvej opretholdes mulighed for højresving til og fra Randersvej 6. at der i et samarbejde mellem Amt og Kommune sker en nærmere bearbejdning af de kommunale vejforbindelser gennem Y-krydset og af de eksisterende stiforbindelser der berøres af projektet og de nye der skal anlægges. 7. at Amtet samarbejder med Århus Kommunes Naturforvaltning om den fortsatte afklaring af beplantning og terrænregulering i forbindelse med vejprojektet, samt 8. at Magistratens 5. Afdeling i samarbejde med Magistratens 2. Afdeling undersøger en mu- lig trace herunder de økonomiske konsekvenser for en kollektiv trafikforbindelse fra Lisbjerg Byudviklingsområde på tværs af Søften-Skødstrupmotorvejen mod City. Poul B. Skou / Niels Schmidt

20 Side 20 Bilagsfortegnelse: Bilag A: Oversigtsplan, revideret projekt. Ny motorvej Søften Skødstrup. Mål 1: (Vedlagt til alle / + elektronisk) Bilag B: Oversigtsplan oprindeligt projekt. (Vedlagt til alle / + elektronisk) Bilag C: Brev dateret 29. juli 2004 samt kopi af svar fra Århus Amt dateret 9. august (Vedlagt til alle / + elektronisk) Bilag D: Brev dateret 31. juli (Vedlagt til alle / + elektronisk) Følgende materiale er vedlagt originalsagen: Motorvejen Søften Skødstrup. Teknisk beskrivelse maj 2004 Projektplaner 1:4.000 samt længde- og tværprofiler

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 23. august 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02.P20/01/00311 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen

Læs mere

Indstilling. Djurslandmotorvejen Søften - Skejby. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. maj 2006 Århus Kommune

Indstilling. Djurslandmotorvejen Søften - Skejby. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. maj 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. maj 2006 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø Djurslandmotorvejen Søften - Skejby 1. Resume Som følge af strukturreformen overtager

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHS KOM MN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C NDSTLLNG Til Århus Byråd 16. april 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P15/03/00524 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen / Bi/

Læs mere

Indstilling. Vejplan Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. juli Århus Kommune

Indstilling. Vejplan Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. juli Århus Kommune ndstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. juli 2007 1. Resume ndstillingen indeholder forslag til alene med anlægsprogram for vejsektoren i 2007. Århus Kommune Trafik og Veje Teknik

Læs mere

Mo to rvej nord om Århus Af afd e l i n g s l e d e r Anders Aa g a a rd Po u l s e n a p @ a g. a a a. d k

Mo to rvej nord om Århus Af afd e l i n g s l e d e r Anders Aa g a a rd Po u l s e n a p @ a g. a a a. d k Mo to rvej nord om Århus Af afd e l i n g s l e d e r Anders Aa g a a rd Po u l s e n a p @ a g. a a a. d k p rojektleder Jørgen Nielsen, Århus Am t,veje og Tra f i k, j n @ a g. a a a. d k. - og andre

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Djurslandmotorvejen Udbygningsstrategier for Søften - Skejby

Djurslandmotorvejen Udbygningsstrategier for Søften - Skejby Djurslandmotorvejen Udbygningsstrategier for Søften - Skejby Notat April 2006 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 3341 3333 Fax. 3315 6335 Notat om valg af udbygningsstrategi

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. november 2004 via Magistraten J.nr. EJD/01/00532 Ref.:

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 16. marts 2005 via Magistraten J.nr. 05.00P05/04/00384 Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig

Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. maj 2016 Kommuneplantillæg og VVM, Bering-Beder vejen - Endelig Sorg Fastlæggelse af linjeføring for Bering-Beder vejen vedtagelse

Læs mere

1. Resume Indstillingen har til formål at sikre muligheden for at kunne etablere ramper fra Ormslevvej/Ravnsbjergvej til Aarhus Syd Motorvejen.

1. Resume Indstillingen har til formål at sikre muligheden for at kunne etablere ramper fra Ormslevvej/Ravnsbjergvej til Aarhus Syd Motorvejen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 7. oktober 2014 Tilslutning til Aarhus Syd Motorvejen For at sikre muligheden for at kunne etablere ramper fra Ormslevvej/Ravnsbjergvej

Læs mere

Århus Kommune Lokalplan nr.

Århus Kommune Lokalplan nr. Århus Kommune Lokalplan nr. 850 Herredsvejs tilslutning til Randersvej nord for Skejby November 2008 Søftenvej Århus Kommune Lokalplan nr.: Herredsvejs tilslutning til Randersvej nord for Skejby. 850 Randersvej

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

Indstilling. Letbanen, etape 1 og Skejby Lisbjerg-stien. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Letbanen, etape 1 og Skejby Lisbjerg-stien. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. januar 2012 Aarhus Kommune Teknik og Miljø 1. Resume Bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S ønsker at igangsætte de forberedende anlægsarbejder,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. juli 2006 Bemyndigelse til afholdelse af åstedsforretning forud for ekspropriation for færdiggørelse af projekt for hastighedsdæmpende

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. august 2004 Arne Bager 8940 2643 Kollegiebyggeri,

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby

Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Kommuneplantillæg nr. 07 til Kommuneplan 00 Øverst Planområdet set fra sydøst (Vestereng) Nederst Planområdet set fra syd (Marienlystvej) Brendstrup Skovplantning

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 951, Ny vej i Lisbjerg - Endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Lokalplan 951, Ny vej i Lisbjerg - Endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 24. september 2013 Aarhus Kommune Lokalplan 951, Ny vej i Lisbjerg - Endelig Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1.

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1 9. juli 2010 TVO/sb Indhold 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Revisionsprocessen... 2 1.3 Revisionsgrundlaget... 2

Læs mere

Orientering og debat. Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby

Orientering og debat. Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Orientering og debat Udvidelse af Århus Universitetshospital Skejby Forslag til tillæg nr. 07 til Kommuneplan 00 Øverst Planområdet set fra sydøst (Vestereng) Nederst Planområdet set fra syd (Marienlystvej)

Læs mere

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND

KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND KAPITEL 6 RETNINGSLINJER FOR AREALRESERVATIONER I DET ÅBNE LAND 419 Oversigtskort Motortrafikvej Ødsted - Ny Højen Billundvej Kastanievej 2,0 F 3,0 Hærvejen 4,0 0,0 Gøddinghusevej Rodalvej 5,0 MTV 6,0

Læs mere

Indstilling. Iværksættelse af forudgående offentlig høring om kommuneplanændring. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4.

Indstilling. Iværksættelse af forudgående offentlig høring om kommuneplanændring. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 4. juli 2006 Iværksættelse af forudgående offentlig høring om kommuneplanændring med henblik på udvidelse af Skejby Sygehus 1. Resume Skejby

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1.

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1. Indstilling Til Byrådet via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. april 2011 Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger

Læs mere

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor.

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. maj 2016 VVM for udvidelse af Viborgvej til fire spor Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse

Læs mere

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313 Trekroner Allé Marbjergvej til Hedelandsvej Lokalplan nr. 313 J.nr. 01.02.05 P16 Sagsid. 9701266 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen Sagsbehandler

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Området er beliggende ved den nordlige bygrænse og har en meget synlig placering ved en af byens store indfaldsveje.

Området er beliggende ved den nordlige bygrænse og har en meget synlig placering ved en af byens store indfaldsveje. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. november 2017 Udvikling af Erhvervspark Skejby Nord Området mellem Søftenvej og Paludan-Müllers Vej ønskes udviklet som erhvervsområde.

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd Egnsplanvej, Nyt tilslutninganlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd Juni 2009 2 Nye vejanlæg i Aalborg Syd,

Læs mere

Udtalelse. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Århus Byråd via Magistraten. Planlægning og Byggeri

Udtalelse. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Opkøb af jord Strategi og finansiering. Århus Byråd via Magistraten. Planlægning og Byggeri Udtalelse Til: Århus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Opkøb af jord Strategi og finansiering 1. Konklusion I udtalelsen redegøres for den

Læs mere

6. Næste møde Mandag, den 2. Maj 2011 kl hos Erik B. Andersen

6. Næste møde Mandag, den 2. Maj 2011 kl hos Erik B. Andersen LYSTRUP ELSTED ELEV FÆLLESRÅD BYUDVIKLINGSUDVALGET MØDEREFERAT FRA MØDET DEN 4. APRIL 2011. Til stede: Birgitte Baltzer BB Niels Havvig NH Tage Petersen TP Per Hebbelstrup PH Erik B. Andersen EBA Lehn

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. november 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.00G00/JTK/04/03029 Ref.:

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Godkendelse af projekt og indtægtsbevilling for en supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg.

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. marts 2007. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1

BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 BESIGTIGELSESFORRETNING AARHUS LETBANE, ETAPE 1 2 DAGSORDEN FOR FREMLÆGGELSEN Kort introduktion v. Ole Sørensen, Letbanesekretariatet Status og tidsplan etape 1 v. Morten Springdorf, Letbanesekretariatet

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1.

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse 1. Resume Byrådet

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m.

Eksist. lednings fysiske placering - vertikalt, horisontalt, markareal, belagt areal, fællesgrav, foringsrør m.m. sprotokol - skema til teknisk aftale Side 1 af 6 s-ejer Spildevand Spildevand BLUKS-01 Spildevand KST 1.190 1.435 3 Ø40 mm sejeren oplyser, at ledningen langs sydsiden af Ødisvej mellem Tværford og Ødisvej

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. september 2004 via Magistraten J.nr. JTK/0402095 Ref.: Tlf.nr. fpb/ar

Læs mere

Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse

Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 21. marts 2014 Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse Opgivelse af forslag til Lokalplan nr. 882 Forlægning af del af Sletvej 1. Resume

Læs mere

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005 Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling Skjoldhøj-kilen et rekreativt område Marts 2005 Spildevandsplan 2003 Indledning I løbet af 2005 gennemføres mindst fem kommunale og statslige anlægsprojekter

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2006 Værkmestergades forlængelse fra Frederiks Bro til Ringgadebroen. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af detailprojekt

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej Århus N

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej Århus N ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Naturforvaltningen. Skovvangsvej 97. 8200 Århus N INDSTILLING Til Århus Byråd 1. december 2004 via Magistraten J.nr. 03/00442 Den Ref.: Tlf.nr. Ole Skou Rasmussen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

Allerød Kommune Teknik og Drift Bjarkesvej Allerød

Allerød Kommune Teknik og Drift Bjarkesvej Allerød Allerød Kommune Teknik og Drift Bjarkesvej 2 3450 Allerød www.alleroed.dk SCT Transport Att. Christian Bødker-Petersen Stæremosen 21-23 3250 Gilleleje Dansk Hal Att. Thomas Frost Vejlevej 59 8700 Horsens

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. februar 2003 via Magistraten J.nr. 05.00P15/00/03545 Ref.: Tlf.nr. Anton Iversen

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Indstilling. Lokal udvidelse af vejnet for modulvogntog. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 17.

Indstilling. Lokal udvidelse af vejnet for modulvogntog. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 17. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 17. februar 2011 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume I november 2008 igangsatte Trafikministeren et forsøg, hvor der

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Indstilling. Forlængelse og aflysning af byggelinjepålæg tinglyst efter 35 i Lov om offentlige veje. 1. Resume

Indstilling. Forlængelse og aflysning af byggelinjepålæg tinglyst efter 35 i Lov om offentlige veje. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. april 2009 Forlængelse og aflysning af byggelinjepålæg tinglyst efter 35 i Lov om offentlige veje. Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Den 27. september 2006 Århus Kommune

Den 27. september 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. september 2006 Århus Kommune Økonomiområdet Teknik og Miljø Anlægsbevilling til etablering af rekreative anlæg i tilknytning til den

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til anlæg af: Busprioritering på Nørrebrogade og Randersvej. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Tillægsbevilling til anlæg af: Busprioritering på Nørrebrogade og Randersvej. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. april 2008 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har principgodkendt en skitseret letbaneløsning gennem nordbyen

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 850 Herredsvejs tilslutning til Randersvej nord for Skejby

Forslag til lokalplan nr. 850 Herredsvejs tilslutning til Randersvej nord for Skejby Den 24. juni 2008 Forslag til lokalplan nr. 850 Herredsvejs tilslutning til Randersvej nord for Skejby Århus Kommune Teknik og Miljø Århus Kommune har udarbejdet et forslag til den fremtidige anvendelse

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces.

Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces. 1 Bilag 3 Aarhus letbane Lisbjergskolen Hinnerup Beskrivelse af projekt til opstart af VVM-proces. Djurslandmotorvejen og E45. Letbane, Parker og rejs. Set mod nord med ny bebyggelse mellem Århusvej og

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. september 2004 Peter Christoffersen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 18. maj 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26

Læs mere

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet, Planafdelingen Kalkværksvej Aarhus C

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet, Planafdelingen Kalkværksvej Aarhus C LETBANEN.DK Aarhus Kommune Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet, Planafdelingen Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Anmodning om igangsætning af VVM-procedure for projektet "Letbane fra Lisbjergskolen

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. december 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P20/01/00021 05.01.02P20/00/04203

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. februar 2005 02.01.05G01/SA/00/10939-137

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. september 2003 via Magistraten J.nr. 09.11.P20/02/00544 Ref.: Tlf.nr. Hans

Læs mere

VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel

VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel VVM -undersøgelse af en Nordhavnstunnel Høringsnotat vedrørende den første offentlige høring i perioden 15. april til 15. maj 2015 Dato August 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K

Læs mere

I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation til etablering af en cykelsti.

I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation til etablering af en cykelsti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. marts 2013 12/09288 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere