Praktiserende læger Holger Fischer, praksiskonsulent Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Praktiserende læger Holger Fischer, praksiskonsulent Viborg"

Transkript

1 Mødedato: 15.november 2012 Mødetidspunkt: Kl Mødested: Mødeleder: Referent: Multisalen, Viborg Rådhus Leif G.Christensen Brian Kristiansen Mødedeltagere: Hospitalsenhed Midt Cheflæge Christian Møller-Nielsen Chefsygeplejerske Tove Kristensen Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen Ledende overlæge Christian Pedersen, ortopædkir. afd. Oversygeplejerske Bente Dam, medicinsk afd. Oversygeplejerske Helle Andersen, Diagnostisk Center Ledende ergoterapeut, Lilli Egholm, fysio- og ergoterapien AC-fuldmægtig Anja Skaarup, økonomi & Plan Praktiserende læger Holger Fischer, praksiskonsulent Viborg Silkeborg Kommune Sundheds- og omsorgschef Inge Bank Chefkonsulent Vibeke Staack Skive Kommune Social- og arbejdsmarkedsdirektør Inglev Jensen Forebyggelseschef Eva Henriksen Driftschef Sonja Johnsen(i stedet for Elsebeth Hummelgaard) Konsulent på sundhedsområdet Niels Broch Knudsen Region Midtjylland Kontorchef Jens Bejer Damgaard, Nære Sundhedstilbud Viborg Kommune Direktør i Job & Velfærd Leif Gjørtz Konsulent Niels Erik Kristensen Konsulent Brian Kristiansen (ref.) Fraværende: Direktør Jens Peter Hegelund, Silkeborg Kommune Visitationschef Elsebeth Hummelgaard, Skive Kommune Arly Heide, Praksiskoordinator Økonomi- og planchef Leif P. Christensen, HEM Sundheds- og omsorgschef Lis Kaastrup, Viborg Kommune Fuldmægtig Kristoffer Stegeager, Nære Sundhedstilbud

2 DAGSORDEN til klyngemøde 15.november 2012 Beslutningspunkter 1. Godkendelse af kommissorier for de to understøttende og tværgående grupper herunder status for arbejdet i kontaktgrupperne. v.leif G. Christensen, Viborg Kommune. (Bilag 1 og 2) Arbejdsgruppen bestående af repræsentanter for kommunerne og Hospitalsenhed Midt har udarbejdet kommissorier for gruppen for økonomi og gruppen for elektronisk kommunikation. Indstilling: Klyngestyregruppen godkender kommissorier samt repræsentation i grupperne. Drøftelse Der kommer nye MED-Com Standarder 2.februar omkring plejeforløbsrapport og fødselsanmeldelse. Ved nedsættelsen af gruppen for elektronisk kommunikation står Midtklyngen godt forberedt til implementeringen. Nære Sundhedstilbud er ansvarlig for at tage kontakt til Telemedicinsk Center i forhold til at afsøge samarbejdsmuligheder fremadrettet samt eventuel deltagelse på næste klyngemøde. Kommissoriet blev godkendt. 2. Orientering om tal og definitioner for forebyggelige indlæggelser v.repræsentant for økonomigruppen v. Niels Erik Kristensen. (Bilag 3 og 4.) Drøftelse: Klyngen drøftede hvilke områder der skiller sig ud på forebyggelige indlæggelser og hvor vi med fordel kunne gøre en fælles indsats for at få antallet ned. Hver dag indlægges 2-3 patienter fra Midtklyngen med brud. Det er et forholdsvis højt tal. Klyngen drøftede desuden om gruppen af medicinske patienter som indlægges på A24 og om en evt. fælles audit hos nogle af disse patienter kunne være med til at forebygge indlæggelser fremadrettet. Der arbejdes desuden med forebyggelige på regionalt og nationalt, anbefalinger som eventuelt kan bruges i arbejdet. Temagruppen for indlæggelse og udskrivelse drøfter på næste møde hvilken indsats som vil være relevant i forhold til at forebygge indlæggelser som sker på baggrund af diverse brud og patienter på A24. Temagruppen beslutter hvornår klyngegruppen skal orienteres og hvad der skal besluttes.

3 3. Regionale nøgletal v. Jens Bejer Damgaard. (bilag 5 regionale nøgletal, bilag 6 - Forklaringsnotat) På baggrund af Sundhedsaftalen er der udviklet nye nøgletal til brug i klyngerne. Nøgletallene indeholder regionale tal, som bl.a. er en række nøgletal i henhold til de mål der er opstillet i Sundhedsaftalen for Drøftelse: Jens Bejer Damgaard gjorde kort rede for hvordan tallene ser ud efterår Der var ingen kommentarer fra klyngestyregruppemedlemmerne. 4. Statusrapport 2012 v.jens Bejer Damgaard. (Bilag 7 statusrapport. Bilag 8 - Brev vedr. status på sundhedsaftalen , fra Temagruppen om økonomi og opfølgning. Temagruppen om økonomi og opfølgnings første statusrapport på sundhedsaftalen er udarbejdet. Statusrapporten omhandler alle delaftaler i den politiske del af sundhedsaftalen. Indstilling: Temagruppen for økonomi og opfølgning indstiller, at klyngen udarbejder en status på implementeringen af lokalaftalerne samt en beskrivelse af hvilken indsats, der gøres i klyngen for at implementere Sundhedsaftalen i yderste led. Drøftelse: Sundhedsstyregruppen og Sundhedskoordinationsudvalget har drøftet statusrapporten men der er et ønske om at gøre afrapporteringen endnu mere tilgængelig. Den endelige afrapportering er klar til foråret. Klyngerne er velkommen til at komme med input som kan bidrage til at nå målene. På næste møde drøfter og udarbejder alle kontaktgrupper en status og beskrivelse af implementeringen af sundhedsaftalen i yderste led. Status sendes til klyngeformanden (Skive Kommune). Hvis det er muligt, så medtages status på klyngemøde i marts Klyngen drøftede desuden specialiseret genoptræning og mulighederne for at afdække området yderligere. De bør ske i tæt samarbejde mellem de tre kommuner samt terapeuter og læger fra hospitalet. Økonomigruppen er ansvarlig for iværksættelse af en indsats på tværs af klyngen. 5. Afrapportering vedr. analyse af sundhedsydelser/kommunal medfinansiering i Midtklyngen v.niels Erik Kristensen, Viborg Kommune Bilag 9. Sagsfremstilling: Klyngestyregruppemøde nedsatte i foråret 2011 en analysegruppe med henblik på at afdække årsagerne til det relative høje niveau for forbruget af sygehusydelser i Midt-klyngen. Analysegruppen har afrapporteret på møderne den 26. oktober 2011 og 26. april 2012.

4 Indstilling: at status for forbruget af sundhedsydelser/kommunal medfinansiering drøftes, og at den fremtidige indsats drøftes. Niels Kristensen gennemgik tallene som viser de tre kommuner og regionsgennemsnittet. Klyngen ligger stadig højt på en række områder, dog ser den regionale omstillingsplan ser ud til at virke. De tre kommuner bevæger sig ens. Drøftelse: Hospitalsledelsen har arbejdet hårdt på at få forbruget af sundhedsydelser ned og set i det lys overrasket over at faldene ikke er større. Hospitalet arbejder konsekvent på at få konverteret stationær behandling til ambulant. Det gælder særligt på medicinske afsnit og på børneafdelingen. Klyngen ligger særligt højt på behandling af børn og inden for kirurgiområdet. De ønsker derfor indikatorer på hvor opmærksomheden skal rettes i forhold til at se på disse områder. Hospitalsledelsen gjorde opmærksom på, at vi har en fælles interesse i at blive klogere på hvilke områder vi klyngen adskiller sig på. Samtidig efterlyste de større viden omkring, hvad det er kommunerne arbejder med for at få udgifterne ned. Hvordan har kommunerne ændret praksis i forhold til tidligere. På næste klyngemøde fremlægges 2.halvårs tal for 2012 af en repræsentant for økonomigruppen Hospitalet kontakter økonomigruppen omkring indikatorer, som kan belyse børneområdet samt det kirurgiske område og hvor er muligvis vil give mening med en øget indsats. Økonomigruppen påbegynder i samarbejde med hospitalet belysning af områderne. Analysen for alle kommuner i RM vedlægges referatet. 6. Oprettelse af klyngebrugerråd. v.tove Kristensen. (Bilag 10). I 2009 lancerede Danske regioner seks centrale indsatsområder i kvalitetsarbejdet. Den ene af dem har særlig fokus på patienten og lyder patienten og de pårørende skal være i fokus og inddrages. Som en del af den konkrete udmøntning af strategisporet ønsker Hospitalsledelsen på HE Midt, at et indsatsområde bliver etablering af et Klyngebrugerråd for hospitalsenheden og Midtklyngen. Hospitalsenheden ønsker, at brugerrådet skal etableres på tværs af sektorer. Indstilling: Hospitalsenhed Midt indstiller, at klyngestyregruppen tager stilling til, om klyngebrugerrådet skal være tværsektorielt, herunder stillingtagen til repræsentation i rådet.

5 Der var enighed om, at det vil være nyttigt og stærkt hvis Midtklyngen opretter et fælles brugerråd i klyngen frem for et kun for hospitalet. Kommunerne vil gerne deltage og har ingen bemærkninger til det fremsendte udkast. Hospitalet er ansvarlig for rekruttere brugere og den videre proces. Hospitalet overvejer om rekruttering kan finde sted blandt patientforeninger. 7. Orientering om ansøgte projekter til Satspuljemidler den ældre medicinske patient. v. Vibeke Juul Dalengaard, Viborg Kommune. (Bilag 18). Ansøgning blev ikke godkendt er der elementer fra ansøgningen vi kan iværksætte uden ekstern finansiering? Hvis det er tilfældet, hvor kan det forankres? Vibeke Dalengaard gjorde kort rede for baggrunden for ansøgningen og udgangspunktet omkring den ældre medicinske patient. Klyngen drøftede kort mulighederne for samarbejde. Det blev besluttet, at starte bilateralt med en afgrænset patientgruppe. Silkeborg Kommune og Diagnostisk center er i gang med et samarbejde omkring palliation som muligvis kan bredes ud til de andre kommuner senere. 8. Praksis omkring puljeansøgninger v.leif G. Christensen. Antallet af puljer og midler som kan søges i Klyngeregi er voksende. De ressourcer som bruges på ansøgninger er ligeledes stigende. Hvordan vil vi i fremtiden sikre en hensigtsmæssig arbejdsgang i forbindelse med puljeansøgninger? Hvordan sikres bedst mulig repræsentation på tværs af sektorer? Beslutning Punktet blev drøftet i forbindelse med punkt 7. Der blev ikke taget beslutning om ændring af de nuværende arbejdsgange. 9. Status og opfølgning på opgaveoverdragelsen omkring neurorehabilitering. v.hospitalsledelsen/kommunerne Siden 2.maj har klyngens parter arbejdet på at give patienter/borgerne med apopleksi den bedst mulig behandling overgangen mellem hospitaler (primært Holstebro og Viborg) og overgangen til kommunerne. Der har været tæt kontakt mellem parterne i løbet af de første seks måneder og udfordringer er blevet løst i fællesskab. Udfordringerne har primært været hospitalerne imellem, hvilket har medført at apo-teamet har fået en lidt anden rolle end oprindeligt tiltænkt. Indstilling: Hvordan får kommunerne borgere til tjek på hospitalerne efter endt udskrivelse? Stillingtagen til næste udviklingstrin i samarbejdet om implementeringen af neurologiplanen.

6 Drøftelse: Samarbejdet får meget ros fra kommunerne, specielt set i lyset af den korte implemeteringsfase. Det fremgår af opgaveoverdragelsesdokumentet, hvordan kommunerne får borgere tilbage på hospitalet hvis der er behov for det. Kommunerne gav udtryk for at de var klædt godt på til opgaven og endnu ikke havde oplevet, at der var opgaver som de kommunale sundhedsmedarbejdere ikke kunne løse. Specielt Silkeborg Kommune oplever, at det er et overforbrug af ressourcer (Silkeborg Kommune har modtaget flest apopleksi-borgere af de tre kommuner) Parterne var enige om det er nødvendigt med konstant fokus på om snitfladerne i samarbejdet er placeret rigtigt. Parterne drøftede herefter hvad næste skridt i samarbejde skulle indebære. Hospitalet udleverede Audit i et tværsektorielt perspektiv fra Center for Folkesundhed og kvalitetsudvikling. Der er møde i den regionale implementeringsgruppe i januar hvor CFK vil redegøre for hvordan audit kan være med til at forbedre dokumentationsdelen. Parterne som deltager i mødet i januar vurderer i fællesskab om CFK skal inviteres til næste klyngemøde med henblik på hjælp til udarbejdelse af en fælles audit. Orienteringspunkter 10. Gensidig orientering om budget 2013 v. alle direktører. Drøftelse om udrulning af Midt-EPJ og konsekvenser. Drøftelse Kommunerne gjorde rede for at budgettet hænger fornuftigt sammen og de løbende iværksætter nye nære sundhedstilbud. Hospitalets budget for 2013 er det samme som i 2012 med en aktivitetsstigning på 3% indlagt. EPJ var oprindeligt planlagt til fuld implementering inden udgangen af På grund af funktionalitetsproblemer sker implementeringen af EPJ i to faser. Første fase iværksættes i januar og anden fase 1.juni. 11. Orientering om ansøgte projekter til innovationspuljen. Den 30.august afholdte Midtlab et opstartsseminar med deltagere fra kommuner og hospitaler i Midtjylland. Formålet var, at understøtte innovationsprojekter som går på tværs af sektorer. Midtklyngens eget projekt kom blev ikke godkendt. Der er mulighed for integrering af forslag sammen med Vest og Aarhus Kommune om Udvikling af hjemmeside til gavn og tryghed for forældre og Et aktivt skulderløft v. Tove Kristensen. Bilag 11. Drøftelse Klyngen fik nej til to af sine egne projekter med men ja, til tre som indebærer samarbejde med andre klynger. Region Midtjylland tager i januar endelig stilling til hvilke projekter, som går videre og får innovationsmidler. 12. Konference for Idé- og udviklingskatalog for nære sundhedstilbud. Orientering om Midtklyngenskonferenceoplæg om IV-

7 opgaveoverdragelsen og telemedicinsprojekt om sår. v. Bente Dam. Program for dagen (Bilag 12). IV overdragelse Eksempel på hvordan intravenøst indgift overdrages fra Regionssygehuset i Viborg til Viborg og Skive Kommuner Annette Fenger, Regionssygehuset Viborg Mette Rohde, Viborg Kommune Sårbehandling Eksempel på samarbejde mellem Regionssygehuset i Silkeborg og Silkeborg Kommune ved brug af telemedicin i forbindelse med sårbehandling Helle Lauritsen, Regionssygehuset Silkeborg Hanne Steffensen, Silkeborg Kommune Konferencen blev afholdt 16.november og koordinering omkring oplæggene er blevet styret fra Silkeborg Kommune. 13. Orientering om Regionsrådet godkendelse af forløbsprogram for lænderygsmerter v.jens Bejer Damgaard (bilag 13). Regionsrådet godkendte den 22. august 2012 Forløbsprogram for lænderygsmerter. Sundhedskoordinationsudvalget anbefalede ved sin godkendelse af forløbsprogrammet, at kommunerne ligeledes foretager en politisk behandling af forløbsprogrammet, og denne proces er pt. igangsat/under planlægning i kommunerne. Resultaterne af de enkelte kommuners politiske behandling af forløbsprogrammet må gerne meddeles programkoordinator Mette Kvist, Nære Sundhedstilbud, på mette.kvist@stab.rm.dk Implementeringsprocessen indledes i efteråret, hvor der bl.a. planlægges en præsentation af forløbsprogrammet i klyngerne. Når planerne for dette er konkretiseret yderligere, vil der blive rettet kontakt til klyngerne mhp. den konkrete mødeafvikling, deltagelse m.v. Til orientering er vedhæftet et oplæg til implementeringstiltag, som har været drøftet i forløbsprogramgruppen. Endvidere kan det oplyses, at Strategisk Sundhedsledelsesforum har udpeget cheflæge Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed Midt, som hospitalsledelsesrep. i formandskabet, idet centerchef Lisbeth Kallestrup, Aarhus Universitetshospital, som planlagt træder ud af formandskabet. De øvrige medformænd er sundhedschef Lene Jensen, Randers Kommune, og regionspraksiskoordinator Jens Rubak. Forløbsprogrammet er godkendt i kommunerne. Den 10.januar afholder Nære Sundhedstilbud et Kick off møde for alle involverede parter. 14. Tal for specialiseret genoptræning v. Eva Henriksen (Bilag 14 og 15) Punktet blev gennemgået i forbindelse med punktet Regionale nøgletal 15. Status på opfølgende hjemmebesøg v. Anja Skaarup.

8 Der er møde i gruppen, som følger op på opfølgende hjemmebesøg i slutning af november. Tendensen har været, at der er færre screeninger end tidligere. Hospitalet er opmærksom på, at nøglepersoner på afdelinger huske at screene. 16. Kroniker togmøder v. Nære Sundhedstilbud/Eva Henriksen. (Bilag 16) I april og maj 2012 blev der i Regionen afholdt 11 stormøder Kronikertogmøder med fokus på samarbejdet om forløbsprogrammerne for AKS, KOL og diabetes. Der var over 800 deltagere fra hospitaler, almen praksis og kommuner. Afrapporteringen fra møderne var vedhæftet dagsordnen., mhp. at rapportens resultater kan indgå i det lokale tværsektorielle samarbejde om forløbsprogrammerne. Afrapporteringen er også via hospitalerne sendt til de lokale klyngestyregrupper og klyngesekretariater. I den sammenhæng har Nære Sundhedstilbud informeret om, at der i de enkelte klynger er mulighed for at anvende kr. til indsatser, som lokalt skal følge op på resultaterne af togmøderne. Indsatserne skal afvikles i 1. kvartal Kommunerne har været involveret på orienteringsplan. Materialet som er lavet bruges i samarbejdet med de praktiserende læger. Hvis kommunerne vælger at ansøge om pengene så skal ansøgningen være sendt i januar Kontaktgruppen for indlæggelse og utilsigtede hændelser har de drøftet det. I Silkeborg Kommune er samarbejdet iværksat. 17. Bevilling Krop og Kræft i hele regionen v.nære Sundhedstilbud Skriftlig orientering. (Bilag 17). 18. Næste møde Skive Kommune overtager fra årsskiftet formandsskabet i Midtklyngen. Møderne for 2013 er sat til 21.marts og 24.oktober. (Bilag 19 - årshjul) Niels Broch Knudsen som er Midtklyngens sekretær i 2013 blev kort præsenteret. Det er muligvis nødvendigt med en ændring af klyngemødet den 21.marts da hospitals ledelsen har et møde i Region Midtjylland. Anja og Niels aftaler nærmere. 19. Eventuelt Ingen bemærkninger

Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager Kontorchef Jens Bejer Damgaard

Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager Kontorchef Jens Bejer Damgaard 09. april 2014 Sted: Medborgerhuset Bindslevsplads, 8600 Silkeborg Tidspunkt: Frokost fra 12.30 Møde: 13.00-15.30 Deltagere: Hospitalsenhed Midt Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, Hospitalsledelsen

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter v. Jens Bejer Damgaard, kontorchef, Nære Sundhedstilbud www.regionmidtjylland.dk Disposition Kort oprids af grundlaget for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

Den 21. marts Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager, Nære Sundhedstilbud

Den 21. marts Region Midtjylland AC-fuldmægtig Kristoffer Stegeager, Nære Sundhedstilbud NOTAT Den 21. marts 2013 Dagsorden til styregruppemøde i Midtklyngen Tidspunkt: Den 21. marts 2013 kl. 12.30-15.45 Sted: Deltagere: Sundhedscenter Skive, Resenvej 25 (3.sal) Hospitalsenhed Midt Hospitalsdirektør

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Mødelokale: Mødestedet, Hospitalsenheden Horsens

Mødelokale: Mødestedet, Hospitalsenheden Horsens Referat fra møde i styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens klyngen. Torsdag den 25. oktober 2012 kl. 12.00 15.00 klyngestyregruppemøde Mødelokale: Mødestedet, Hospitalsenheden Horsens Hospitalsenheden

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg.

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg. 25. september 2009 Mødereferat Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg Mødedeltagere: Favrskov Kommune Direktør Social og Sundhed, Jacob Stengaard Madsen

Læs mere

Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015

Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015 Hospitalsenhed Midt Innovation Midt Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 0000 Fax +45 7844 1190 Referat fra klyngestyregruppemøde 23. marts 2015 www.hospitalsenhedmidt.dk Mødetid:

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Dagsorden Dato: 2. november 2016 Mødedato: 31. oktober 2016 Mødetidspunkt: 12.00-15.30 (Der serveres frokost kl. 12.00-12.30) Mødested: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen,

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

Referat. Referat fra møde i Direktørforum, d. 12. december 2011. Referat fra første møde i Direktørforum Medlemmer af Direktørforum

Referat. Referat fra møde i Direktørforum, d. 12. december 2011. Referat fra første møde i Direktørforum Medlemmer af Direktørforum Referat Emne: Til: Referat fra første møde i Direktørforum Medlemmer af Direktørforum Den 19. december 2011 Referat fra møde i Direktørforum, d. 12. december 2011 Aarhus Kommune Sundhed og Velfærd Sundhed

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 24.09.12 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark I mødet deltog: Randers Kommune: Sundhedschef Lene Jensen, lene.jensen@randers.dk

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012 Samarbejdsgrupper i Regionalt Regi Sundhedskoordinationsudvalget: Sundhedskoordinationsudvalget har til formål at understøtte sammenhængende behandlingsforløb på tværs af det regionale og det kommunale

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 06.05.2014, kl. 10.00-12.00 Mødelokale 3,

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Dagsorden til møde i den lokale styregruppe for Silkeborg-klyngen den 19. marts 2010

Dagsorden til møde i den lokale styregruppe for Silkeborg-klyngen den 19. marts 2010 9. april 2010 Dagsorden til møde i den lokale styregruppe for Silkeborg-klyngen den 19. marts 2010 Tid: 19. marts kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg Mødedeltagere: Favrskov

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Referat fra møde i Direktørforum

Referat fra møde i Direktørforum Aarhus Universitetshospital Plan Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 8949 4444 auh@rm.dk www.auh.dk Referat fra møde i Direktørforum Tid og sted: Den 13. september 2013, kl. 12.30-14.30, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Referat fra møde i Klyngestyregruppen d. 8. marts I mødet deltog:

Referat fra møde i Klyngestyregruppen d. 8. marts I mødet deltog: Referat fra møde i Klyngestyregruppen d. 8. marts 2010 I mødet deltog: Randers Kommune Sundhedschef Lene Jensen Sundhedsøkonom Jan Væring Favrskov Kommune Direktør for social- og sundhed Jacob Stengaard

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar

Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar Forløbsprogrammerne for KOL Type 2 diabetes Hjertekar Birgitte Holm Andersen Regionalt Sundhedssamarbejde Folkesundhed og kronikerindsats www.regionmidtjylland.dk Kroniske udfordringer! Udviklingen i sygdomsmønstret

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 29.01.13 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark I mødet deltog: Randers Kommune: Sundhedschef Lene Jensen, lene.jensen@randers.dk

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Forslag til ledelsesinformation i forhold til de seks prioriterede indsatsområder

Forslag til ledelsesinformation i forhold til de seks prioriterede indsatsområder Forslag til ledelsesinformation i forhold til de seks prioriterede indsatsområder Baggrund: Det Administrative Kontaktforum besluttede i mødet den 15. juni, at økonomi, kvalitet og effekt skulle vurdere,

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

REVIDERET REFERAT. Revideret referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 8. marts 2012

REVIDERET REFERAT. Revideret referat fra møde i Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler den 8. marts 2012 Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen REVIDERET REFERAT Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 17. april 2012 Revideret referat fra

Læs mere

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5! " # $ %&''

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5!  # $ %&'' ! "##$ %& '() !*(+&!,$-&(!./0 1 0 2!.3!34 5 637!4( + (!6( +(!3( +3(! 3( +(!( '7 (!(,(! 4( ( 4(-3( $ ("( ( 4 ) ( *! + +," - ) 8 7 46 Formandskab, 1 repræsentant fra: kommuner, universitet og region Jacob

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

1. Godkendelse af Temagruppens rolle og opgaver

1. Godkendelse af Temagruppens rolle og opgaver Dagsorden til mødet i Temagruppen vedr. sundheds-it og digitale arbejdsgange Dato: Tirsdag den 26. maj 2015 Sted: Mødelokale C4, Regionshuset Viborg Tidspunkt: 14.00 16.00 Video: 928728003@rm.dk Regionshuset

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR Region Midtjylland Sundhed 20. september 2019 /SUSSOR Dagsorden til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Samarbejdsaftale om palliion 1 2

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. fra mødet i Sundhedskoordinationsudvalget 1. oktober 2012 kl. 15:00 i Konference 1

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat. fra mødet i Sundhedskoordinationsudvalget 1. oktober 2012 kl. 15:00 i Konference 1 Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. oktober 2012 /krsteg Referat fra mødet i Sundhedskoordinationsudvalget 1. oktober 2012 kl. 15:00 i Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen om forebyggelse DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Tid: Fredag

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet 13. maj 2015 /SUBERG Referat fra møde i Sundhedsbrugerrådet den 6. maj 2015 Deltagere: Birgit Hagen, Anni Faarup Christensen, Alice Brask, Lillian Andersen, Jens

Læs mere

Skriftlig orientering

Skriftlig orientering Region Midtjylland Sundhed 29. maj 2019 /SUSSOR Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 29. maj 2019 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 1 1 1-01-72-30-17

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet -2020

Læs mere

4 Godkendelse af revideret mødeplan 2016

4 Godkendelse af revideret mødeplan 2016 4 Godkendelse af revideret mødeplan 2016 4.1 - Bilag: Mødeplan 2016 for Handicaprådet DokumentID: 4833257 April 2016 Mødeplan 2016 for Handicaprådet MÅNED DATO AKTIVITET Februar Torsdag den 11. Ordinært

Læs mere

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 4. december 2014 /helroe Referat til mødet i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 5. november 2014 kl. 15:30 i F7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst

Læs mere

Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland. Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt

Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland. Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt Temagruppen for sundhedsfremme og forebyggelse i Region Midtjylland Sundheds- og sekretariatschef Pia Moldt Temagruppens sammensætning Delt formandsskab og sekretariatsfunktion mellem region og kommuner:

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region

IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region IT-strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praksissektoren i Region Syddanmark. Det digitale sundhedsvæsen i Region Syddanmark Afdelingen for Kommunesamarbejde September

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Referat fra møde i Styregruppen for Horsens-klyngen den Deltagere

Referat fra møde i Styregruppen for Horsens-klyngen den Deltagere Referat fra møde i Styregruppen for Horsens-klyngen den 12.11.2010 Regionshospitalet Horsens Administrationen Økonomi og planlægning Sundvej 30 DK-8700 Horsens Telefon +45 7927 4444 Telefax +45 7927 4930

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker?

Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker? Opfølgning på sundhedsaftalerne hvordan ved vi om, de virker? Vicedirektør Kjeld Martinussen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk De fem regioner Region Nordjylland 579.800 Aalborg Viborg Region

Læs mere

Dato behandles tværsektorielt er mindre end oprindeligt antaget (se notat).

Dato behandles tværsektorielt er mindre end oprindeligt antaget (se notat). Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Organisering af telemedicinsk sårvurdering og aktuel status for

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl. 9.00-11.00 Mødelokale 3, bygning

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tid: Onsdag

Læs mere

2. Sundhedsaftaler v. Ane Friis Bendix og Torben Laurén 3. Ibrugtagning af ref01 v. Jens Egsgaard 4. Status for / afrapportering fra

2. Sundhedsaftaler v. Ane Friis Bendix og Torben Laurén 3. Ibrugtagning af ref01 v. Jens Egsgaard 4. Status for / afrapportering fra Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktion Bispebjerg Bakke 23 2400 København NV Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 27. maj 2014 Kl.: 14-16 Sted: Bispebjerg

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Drøftelse af regionale nøgletal ved regionen Bilag: Nøgletal : Forklaringsnotat

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl. 13.30 16.30 Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Deltagere Birgitte Haahr Mette Andreassen Vibeke Brønnum

Læs mere

ÅRSRAPPORTERING 2010. Godkendt af: Det faglige udvalg, 21. marts 2011 Bestyrelsen, 4. april 2011

ÅRSRAPPORTERING 2010. Godkendt af: Det faglige udvalg, 21. marts 2011 Bestyrelsen, 4. april 2011 ÅRSRAPPORTERING 2010 Godkendt af: Det faglige udvalg, 21. marts 2011 Bestyrelsen, 4. april 2011 Folkesundhed i Midten Lov- og aftalegrundlag SUNDHEDSLOVENS, Kapitel 59 Forskning 194. Regionsrådet skal

Læs mere

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd.

Referat. Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd. Referat Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 13. april 2018 kl. 9.00-11.00 Sted: OUH Patienthotellet 8. sal Syd Deltagere Kommuner: Mette Søndergaard Robl, chef, Odense Kommune (næstformand)

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg

Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Referat Dato: 22. december 2016 Mødedato: 20. december 2016 Mødetidspunkt: 12.30-15.30 Mødested: Mødeleder: Mødedeltagere: Mødelokale 11, 1. sal Administrationsbygningen, RH Viborg Tove Kristensen / Mette

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 12. december 2013 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 2. december 2013 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale: Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden Region Midtjylland Sundhed 21. januar 2016 /SUSSOR Dagsorden til møde i Sundhedsstyregruppen 1. februar 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg, mødelokale B 4 Indholdsfortegnelse

Læs mere