14. marts Ansøgning om fast støtte til værestedet og rådgivningen fundamentet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "14. marts Ansøgning om fast støtte til værestedet og rådgivningen fundamentet"

Transkript

1 Ansøgning om fast støtte til værestedet og rådgivningen fundamentet 14. marts 2007 Værestedet fundamentet har eksisteret i ca. 9 år og er fra den spæde start i 1998 nu blevet en velrenommeret og vigtig aktør i rækken af kommunale og private tilbud til udsatte grupper i Københavns Kommune. På en gennemsnitlig dag har ca. 35 brugere således deres gang i værestedet. Fundamentet har et tæt og godt samarbejde med aktivitetscentret på Sundholm, Socialcenter Amager og Rådgivningscentret på Tycho Brahes Allé, det udgående sygeplejeteam samt det udgående team fra Forchhammersvej. Personalet fra disse offentlige aktører bruger bl.a. fundamentet som et aktiv i arbejdet med deres brugere. Værested og rådgivning har åbent kl alle ugens dage undtagen onsdag, en åbningstid som er optimal for brugerne, da vi er de eneste på Amager, ja næsten i hele byen, der har åbent på disse tidspunkter. Åbningstiden stiller imidlertid store udfordringer til medarbejderne, både fagligt og i forhold til privatlivet. Der er ansat 1 fuldtids socialrådgiver og en 29 timers pædagog til at dække dette store tidsrum sammen med de frivillige. Ofte er der derfor kun én lønnet medarbejder til stede i åbningstiden ud over de frivillige, som tit har begrænsede ressourcer. En medarbejder mere til det store arbejde er nødvendig, da de to lønnede ansatte nu er meget hårdt belastet med et så højt antal daglige brugere, også i sammenligning med andre projekter af lignende karakter. For at håndterede det store arbejdspres, måtte vi her i foråret ændre tirsdagen, så kun brugere efter aftale med personalet kunne blive hjulpet. Fundamentet får tilskud fra 18 (før 115) og PUF-midler, men har i de forløbne år måttet leve med en betydelig usikkerhed mht. disse tilskud, hvilket ofte har haft den følgevirkning, at en hensigtsmæssig planlægning og udvikling af tilbuddet er blevet vanskeliggjort. Fundamentet er formentlig en af de organisationer, der - bortset fra de frivillige - har den procentuelt bedst faguddannede personalegruppe, men at opretholde denne høje faglige standard og samtidig gøre det attraktivt at arbejde blandt denne hårdt belastede gruppe af brugere, bliver vanskeliggjort af risikoen for hvert år at kunne blive fyret grundet manglende eller for få tilskud. Denne usikkerhed er i år blevet forstærket, eftersom vi her i marts måned kun har sikkerhed for at kunne lønne vores socialrådgiver og pædagog til udgangen af september. I øvrigt er der pt. ikke engang finansiering til pension til den pædagogansatte. Dette kan formentlig ikke fortsætte, hvis vi skal have en stabil medarbejder, og er også ganske urimeligt. Enhver kan se, at denne usikkerhed om økonomien ikke er holdbar i projektet, der indtil nu har formået for små midler at have stor professionel faglighed.. Vi skal af de nævnte grunde derfor ansøge om, at Kommunen fremover støtter fundamentet med et fast tilskud på kr kr. årligt.

2 Hvad skal pengene bruges til? Som ovenfor beskrevet, bør der afsættes yderligere midler til personaleudgifter, da det ligger på kanten af det forsvarlige at have så få personaleressourcer i forhold til åbningstiden. På denne baggrund bør der derfor være et lønbudget på kr kr. Husleje, el, varme (regnskab 2006) kr. Øvrige udgifter (regnskab 2006) kr. I alt kr kr. Vi får i øjeblikket et tilskud til de forskellige aktiviteter fra PUF på kr årligt, samt mindre beløb fra andre tilskudsgivere. Disse beløb henfører i høj grad til den frivillige indsats i fundamentet og vi forventer at dette også vil være muligt fremover, så længe der ikke er tale om en overenskomst med Kommunen men et fast støttebeløb. På de følgende sider vil være en kort gennemgang af vor nuværende indsats og arbejdsgrundlag. Med venlig hilsen Thorkil Vestergaard-Hansen Fundamentet

3 Formål værested: - at yde hjælp og forebyggelse for udstødte og marginaliserede grupper - at drive et hjemligt inspireret sted, hvor disse mennesker kan komme og gennem fagligt kvalificerede tilbud, aktiviteter, samtale, omsorg og almindeligt samvær kan få et nyt syn på egne evner og muligheder, et nyt og konstruktivt syn på vort samfund og en forbedret kvalitet i deres egne liv. - at motivere den enkelte til at træffe valg, der øger den personlige livskvalitet. At sætte den enkelte i stand til at leve et liv, der ikke er belastende først og fremmest for personen selv, samt for familien, omgangskredsen eller samfundet. - at medvirke til at give den enkelte et værdigt liv og at hjælpe den enkelte til at opbygge et sundt og stabilt netværk. Formål rådgivning: - At optimere rådgivningen til udsatte brugere, der henvender sig i fundamentet, herunder telefonrådgivning, som der er et stort behov for kan udføres stabilt. - At støtte og motivere brugerne i et fastholdelsesforløb i deres udvikling fra udsat/udstødt til et positivt forløb. - At samarbejde med Kommunale instanser for så optimalt et forløb for brugerne som muligt. - At rådgiveren kan rekruttere frivillige rådgivere til fundamentet. - Evaluering og koordinering med de frivillige rådgivere. - At motivere og være rollemodel for frivillige rådgivere. Målgruppe værested og rådgivning: Særligt truede grupper som: Alkohol eller stofmisbrugere Hjemløse, og kontanthjælpsmodtagere Mennesker i svære livssituationer I det første halvår af 2006 var der: brugere i alt. 303 unikke brugere.

4 Projektindhold: Vort arbejde bygger på den opfattelse, at marginaliserede/udsatte som beskrevet i målgruppen mennesker har brug for kontakt med velfungerende mennesker. Marginaliserede mennesker ønsker som hovedregel selv at være normale, at have en familie, etc. De har desuden et helt naturligt behov for at blive betragtet som ligeværdige individer. Vores primære kontaktpunkt er vore lokaler i Holmbladsgade. Her har vi vores kontor/samtale- og møderum, aktivitets- og hyggelokaler samt et cafélokale. I alt 4 rum, hvor brugere kan komme ind fra gaden. Fundamentet benytter sine lokaler til rådgivning både efter aftale og akut. Vores brugere kommer fra hele Storkøbenhavn, dog fortrinsvis lokalområdet. Cafélokalerne bliver brugt som et socialt mødested. Alle og enhver kan komme ind fra gaden og få serveret gratis kaffe, te og brød. Der er faste suppedage, filmaftener, banko og ved tilslutning udflugter af forskellig karakter. Herudover gudstjeneste den sidste søndag i hver måned, hvor der også serveres brændende kærlighed. I vort aktivitetslokale har vi opstillet PC arbejdsstationer. Disse bliver benyttet af vore brugere til at finde information på Internettet, skrive jobansøgninger spille, surfe mv. Metode: Al vores kontakt med vore brugere er som udgangspunkt anonym. Den grundlæggende metode er omsorg og interesse for den enkelte person. Dette sker gennem samtale med brugerne, i et miljø med servering af gratis kaffe og håndmadder samt ved forskellige lejligheder varm mad. Målgruppen nås ved små foldere, der uddeles på gaden, og ved mund til mund metoden gennem målgruppen. Ca. halvdelen af gæsterne fortrinsvis de hjemløse kommer som oftest også på andre væresteder og natcafeer. Fundamentet supplerer disse i forhold til åbningstiden, da der ikke er andre steder på Amager/Christianshavn, der har åbent mellem kl , undtagen onsdag.

5 Der samarbejdes aktivt med de andre væresteder, og det Kommunale Sundholm med Natcafé og Kirkens Korshærs Fedtekælderen omkring brugerne, hvor dette er opportunt i forhold til formålet; at brugerne må få en mere optimal tilværelse, bl.a. gennem erhvervelse af bolig, formindskelse af misbrug, kontakt til socialcentre mv. Kofoeds skole er en naturlig samarbejdspartner til de brugere, der har lidt flere ressourcer, med deres tilbud om værkstedsfaciliteter o.l. Brugerne bliver i den udstrækning, det er muligt, inddraget som frivillige, hvilket har den hensigt, at deres selvværd skal øges og dermed deres ansvar for egenudvikling. Indretningen af fundamentet er en vigtig del for understøttelsen af den pædagogiske metode. Vi har med de midler vi har til rådighed, forsøgt at indrette lokalerne så hyggeligt, at de kan associere til et normalt hjem. Således er det centrale lokale indrettet med sofaer og stole, samt TV og radio mv., der ikke er institutionspræget. Det er kun tilladt at ryge i café lokalet, hvilket er med til at give et i forhold til hvad man normalt hører i målgruppen - forholdsvis pæn omgangstone. Der er 4 PCere til rådighed for gæsterne, og der er mulighed for at få hjælp til brugen af disse, samt i nogen udstrækning mere udførlig hjælp til brug af Office pakken. Vi har vaske og tørretumbler, hvor gæsterne kan få vasket deres tøj gratis. Vi bruger positive forbilleder ved f.eks. at lade tidligere alkoholikere fortælle om deres succes med at komme ud af deres misbrug og ændre livsstil. Pædagogisk er vores holdning, at vi involverer brugerne i de praktiske gøremål i dagligdagen for dermed at give dem ansvar under deres ophold i fundamentet. Dette foregår som oftest på microplan f.eks. ved, at man selv bærer sit service på plads efter brug og rydder op efter sig. Organisatoriske rammer og samarbejdspartnere: Fundamentet er en selvstændig organisation/forening, der er oprettet i 1997 med egen bestyrelse. Vi er med i Partnerskabet Projektbasen, der er et boligsocialt projekt i Holmbladsgade Kvarteret. De øvrige parter er: Socialcenter Nord, Spaniensgade, Kofoed Skole, de almene boligselskaber og Kulturcafeen Holmbladsgade. Fundamentet er en del af et netværk af gadeplansarbejdere i København, der består af offentlige og private gadeplansmedarbejdere. I alt medvirker ca. 80 fra over 40 projekter og lokalcentre. Det er et aktivt samarbejde, der bruges i meget af det daglige arbejde i Fundamentet. Der er ugentlig kontakt med/besøg af medarbejdere fra kommunens socialcentre og rådgivninger. Herudover har vi en jævnlig og god dialog og samarbejde med: Alkoholenheden Amager Hospital, Værestedet Drys Ind, Frivillighedsformidlingen Netvirket, Fedtekælderen (Kirkens Kors Hær på Christianshavn) mv. Fundamentet er stærkt involveret i det lokale arbejde i Holmbladsgade kvarteret.

6 Rådgivningsindsatsen Rådgivningen, som startede i 2005 med finansiering fra Københavns Kommune og PUF, har haft en gavnlig indflydelse på både dagligdagen i fundamentet som helhed og specielt for mange enkeltpersoner, som har fået hjælp til at få en høj faglig social vejledning og hjælp. Rådgiveren har mange års erfaring i kommunal sagsbehandling samt betydelige netværk, der i høj grad har været med til at give en høj standard i vejledningen med den enkelte bruger/borger, og således har rådgivningen været supplerende og udviklende i forhold til Københavns Kommunes egen virksomhed inden for det sociale område. Der har været et fortrinligt samarbejde med kommunens sagsbehandlere, der har spændt lige fra udarbejdelse af ressourceprofiler, som man har kunnet bruge i et videre kommunalt sagsbehandlingsforløb til alm. vejledning om borgerens muligheder (og umuligheder) i forhold til lovgivning mv. Brugerne af rådgivning kan inddeles i følgende grupper, der har forskellige behov og forskellige forløb: Mennesker udefra som kun bruger rådgivningen. De har en konkret sag, de vil have hjælp til. Efterfølgende kontakter de os for at fortælle resultatet. Der har været omkring 10 der er afsluttet, og 5 der er i gang. Faste brugere af værestedet, som kommer med et konkret problem, som de vil have hjælp til. De bruger rådgivningen, når der er opfølgning på sagen. Der er mellem 6 og 12 nye pr måned. Nogle er afsluttet, fordi de ikke er kommet igen. Andre har fået hjælp til det konkrete problem og kommer så igen med noget nyt. Faste brugere som kommer med det samme problem igen og igen, og hvor vi aldrig finder en løsning, fordi de selv skal gøre noget og ikke gør det. Det er omkring 20. Faste brugere, som kommer med konkret eller ukonkret problem, og som føler de får hjælp bare vi taler om deres livsvilkår generelt, også selvom vi ikke handler på det. Det er motiverende samtaler, hvor vi sammen finder en løsning de kan bruge. Dette er omkring 40. Mere eller mindre faste brugere, som vil have fat i kommunen, men ikke kan komme igennem eller som har karantæne, og som bruger os som kontakt. Ofte får de et nummer og et navn og tager selv kontakt og indimellem foregår kontakten i værestedet. I enkelte tilfælde foregår al kontakt fra os til kommunen. Der har været omkring 15, der har fået kontakt med gadeplansmedarbejder eller sagsbehandler via os. Dette kan også være psykisk syge, hvor vi kontakter distriktspsykiatrien og psykiatrisk afdeling og har løbende kontakt alt efter, hvor syg brugeren er.

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 24-42

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 24-42 Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45

Åbningstider mandag til fredag har vi åbent Fremmøde gennemsnitligt pr. dag: 35-45 Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 21. november 2018 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Åbningstider 8:30 13:30. Antal frivillige involveret 2 i køkken. Fremmøde i gennemsnit pr. dag: Antal frivillige involveret 2-3 dagligt.

Åbningstider 8:30 13:30. Antal frivillige involveret 2 i køkken. Fremmøde i gennemsnit pr. dag: Antal frivillige involveret 2-3 dagligt. Dialogskema halvårlig evaluering af Cafe Dagmar Dato: 25. oktober 2017 Deltagere: Daglig leder Mikkel Benzner, Kirkens Korshær Ringsted og frivillighedskonsulent Trine Testmann, Ringsted Kommune Cafeen/Varmestuen:

Læs mere

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende

Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Odense d.1. august 2008 Projektbeskrivelse for værested i Bogense for sindslidende Udarbejdet af Louise Munk Poulsen Karen Thomsen Pia Bache Mikkelsen Koordinator i Medlem af SINDs besty- Formand for SIND

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Notat. Fundamentet Social coaching til udstødte og marginaliserede - Projekt 133. Projekt nr Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker

Notat. Fundamentet Social coaching til udstødte og marginaliserede - Projekt 133. Projekt nr Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker Notat Projekt nr. 133 Konsulent Referent Dato for afholdelse Daniel Schwartz Bojsen og Jørgen Anker Maja Sylow Pedersen 5.september 2007 Godkendt d. 10.oktober 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde 2 Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde Formålet med opsøgende socialt arbejde Formålet med opsøgende socialt arbejde

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for samværstilbud jf. serviceloven 104 Januar 2016

Forslag til kvalitetsstandard for samværstilbud jf. serviceloven 104 Januar 2016 Forslag til kvalitetsstandard for samværstilbud jf. serviceloven 104 Januar 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Paraplyen 2015 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og bringer naturen ind i familiens hverdag derhjemme, på arbejdet og i skoler og foreninger.

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE

Cirkelines Æske. en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 52 Offentligt Cirkelines Æske en genbrugsbutik PROJEKTBESKRIVELSE Ansøger Ansøger er Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i København. Vi henvender os til Jer, fordi

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ

TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Ny udgave TILBUD TIL BRUGERE AF SOCIALPSYKIATRIEN PÅ ÆRØ Idegrundlag Det kommunale tilbud, til mennesker med en psykisk lidelse på Ærø, bygger på den opfattelse, at enhver har ret til at være og blive

Læs mere

"Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper" Projekt 46

Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper Projekt 46 Projekt nr. 46 Konsulent Referent Dato for afholdelse Jørgen Anker Anshu Varma 23.oktober 2007 Godkendt d. "Midt om natten - et natværested for sindslidende og udsatte grupper" Projekt 46 Deltagere Birgitte

Læs mere

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Hvorfor en politik for socialt udsatte? Socialt udsatte borgere udgør som gruppe et mindretal i landets kommuner. De kan derfor lettere blive overset, når

Læs mere

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats

En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrket udredningskapacitet inkl. en styrket myndighedsindsats En styrkelse af myndighedsområdet dækker over såvel en styrket udredningskapacitet som en styrket myndighedsindsats. Indsatserne er beskrevet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen. Døgnværested for hjemløse grønlændere i København

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen. Døgnværested for hjemløse grønlændere i København Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K 2006-03-27 Grønlænderafdelingen Vedr.: Døgnværested for hjemløse grønlændere i København Projektbeskrivelse Baggrund Opsøgende medarbejdere fra Kofoeds

Læs mere

Notat vedr. analyse af Værestedet.

Notat vedr. analyse af Værestedet. HANDICAP- OG PSYKIATRIAFDL. Dato: 20.07.2009 Notat vedr. analyse af Værestedet. Værestedet flytter pr. 1.9.2009 til nye lokaler i Humlehuset på Bryggerivej. Efter aftale med direktør Ulla Andersen er der

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Faxe Kommunes kvalitetsstandard for Servicelovens 85 Socialpædagogisk indsats. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde Frivilligt socialt arbejde Esbjerg Kommune 2010 [VEJLEDNING TIL ANSØGNING AF 18 MIDLER] Vejledningen beskriver ansøgningsprocedure og kriterier for tildeling af støtte til frivilligt socialt arbejde i

Læs mere

Margit Madsen Afdelingsleder af Bo- & Gadeteamet

Margit Madsen Afdelingsleder af Bo- & Gadeteamet Margit Madsen Afdelingsleder af Bo- & Gadeteamet Boteamet Opgangsfællesskaberne - Signalvej - OFIPP (Istedgade og Poul Paghs Gade) - Suensonsgade - Bakkebo/Søvangen Gadeteamet -Opsøgende gadearbejdere

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

- Projektbeskrivelse

- Projektbeskrivelse - Projektbeskrivelse Baggrund og formål X-Mændene er en gruppe af unge voksne mænd bosiddende i og omkring Urbanplanen på Amager. Gruppen består af seks ildsjæle der arbejder for et socialt godt lokalsamfund.

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Indhold Om Mødrehjælpen... 3 Mødrehjælpen har... 3 Hvad kan Mødrehjælpens rådgivning tilbyde... 3 Frivillig i Mødrehjælpen... 4 Mødrehjælpens historie... 4 Demokrati i

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør Mobil:

Med venlig hilsen Gert Pedersen Frelsens Hær Helsingør   Mobil: Anmodning om økonomisk støtte fra Frelsens Hær Helsingør: Frelsens Hær (FH) tillader sig hermed at fremsende en ansøgning om økonomisk støtte til vort sociale arbejde i Helsingør for næste budget år 2017

Læs mere

Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af?

Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af? Hvor går man hen, hvis man har et misbrug, man gerne vil ud af? Hjælp til misbrugere af alkohol og euforiserende stoffer, i Horsens Kommune 1 2 Dette katalog er en oversigt over behandlings og rådgivningstilbud,

Læs mere

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Børnesyn i Norddjurs Kommune Børn og unge i Norddjurs kommune Udgangspunktet for den sammenhængende børnepolitik er følgende børnesyn:

Læs mere

Tildeling af midler efter Servicelovens 79 i Frederiksberg Kommune 2016

Tildeling af midler efter Servicelovens 79 i Frederiksberg Kommune 2016 Tildeling af midler efter Servicelovens 79 i Frederiksberg Kommune 2016 Ansøgers stamoplysninger Foreningens navn Frederiksberg Seniorklub og Værested af 1972 Adresse Bernhard Bangs Alle 17 A, 2000 Frederiksberg

Læs mere

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Indhold Opgaverne og målgruppen i socialpædagogisk vejledning... 3 Værdier og Målsætning... 3 Målsætning... 3 Personale og pædagogisk tilgang...

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til initiativer for socialt udsatte grupper. Ansøgningsfrist 15. november 2002

Ansøgning om økonomisk støtte til initiativer for socialt udsatte grupper. Ansøgningsfrist 15. november 2002 Socialministeriet Tilskudssekretariatet Holmens Kanal 22, Postboks 1059 1008 København K Skema A UDSAT Ansøgning om økonomisk støtte til initiativer for socialt udsatte grupper Ansøgningsfrist 15. november

Læs mere

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Politikkens opbygning...5 Kvalitet i hverdagen...6 Fællesskab, deltagelse, erhverv,

Læs mere

Handleplan for et værdigt liv med funktionsnedsættelse

Handleplan for et værdigt liv med funktionsnedsættelse Handleplan for et værdigt liv med funktionsnedsættelse Bilag til Fokusområde 3 i Velfærdspolitikken Forfatter: Birgitte Lindegaard Nielsen Revideret den 11. September 2017 Dokument nr. 480-2016-303699

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk.

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk. Udviklingsteamet Målgruppe Tilbuddet er rettet mod voksne borgere, der som følge af en erhvervet hjerneskade, har behov for støtte til at kunne udføre nødvendige og meningsgivende aktiviteter enten i hjemmet

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Indhold Indledning 3-4 Grundprincipper 5-6 God sagsbehandling 7-8 Samspil mellem systemer 9-10 Bosætning 11-12 Forebyggelse og behandling

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne.

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne. TILSYNSRAPPORT 2008 Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Jyllandsgade - Mejsevej, Skive Kommune (Hjalmar Kjems Allé og Mejsevej) Tirsdag den 14. oktober 2008 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Skive

Læs mere

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem

Forslag til Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord Alkohol- og stofmisbrug har store menneskelige omkostninger for den enkelte borger med et misbrug og for dennes pårørende. Et alkohol-

Læs mere

Recovery Ikast- Brande Kommune

Recovery Ikast- Brande Kommune Recovery Ikast- Brande Kommune Individuelle forløb og gruppeforløb i Socialpsykiatrien I dette hæfte vil man kunne læse om de individuelle forløb og gruppeforløb, der vil kunne tilbydes i socialpsykiatrien

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende socialt 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for samværstilbud. Lovgrundlag: Ydelser indenfor samværstilbud 104 i Lov om Social Service (LSS). Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes behov. Socialt samvær Fælles madlavning/tilbud

Læs mere

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Socialforvaltningen NOTAT Æ23-11-2010 Sagsnr. 2010-17388 Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Forvaltningen vil i dette notat orientere om en ændret organisering af socialpsykiatrien

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2013 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

KSU s målgruppen er unge i aldersklassen 18-30 år, som skal lære at klare sig i egen bolig.

KSU s målgruppen er unge i aldersklassen 18-30 år, som skal lære at klare sig i egen bolig. Kofoeds Skoles Ungdomsboliger Kofoeds Skoles Ungdomsboliger, KSU, er fire bofællesskaber for hjemløse og socialt udsatte unge. KSU arbejder ud fra Kofoeds Skoles grundmetode, hjælp til selvhjælp, med anerkendelse

Læs mere

Notat. Café Parasollen - Projekt 64. Projekt nr. 64. Mads Sinding Jørgensen. Dato for afholdelse. 13.september Godkendt d.

Notat. Café Parasollen - Projekt 64. Projekt nr. 64. Mads Sinding Jørgensen. Dato for afholdelse. 13.september Godkendt d. Notat Projekt nr. 64 Rambøll Management Konsulent Referent Dato for afholdelse Godkendt d. Lene M. Thomsen Mads Sinding Jørgensen 13.september 2007 Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark Tlf: 3397 8200

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Opsøgende arbejde hvad er det?

Opsøgende arbejde hvad er det? Opsøgende arbejde hvad er det? Som opsøgende medarbejder for Kofoeds Skole har man daglig kontakt med mange af Københavns hjemløse i den indre by. Medarbejderen Kim Clemen startede det opsøgende arbejde

Læs mere

Kofoeds Skole Århus. For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev

Kofoeds Skole Århus. For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev SØNDER ALLÉ RYESGADE For mig er Skolen a shelter in the storm. Elev RUTEBILSTATIONEN NY BANEGÅRDSGADE SPANIEN TOLD BOD GADE HAVNEGADE EUROPAPLADS DESIGN: TANDEM DESIGN CAMP FOTO: ANDERS KAVIN TEKST OG

Læs mere

A. Beskrivelse af praktikstedet

A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode a) Pædagogens praksis C. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode

Læs mere

Scenarie for Aktivitets- og Samværstilbud Nord-Vest. Københavns Kommune Socialforvaltningen Borgercenter Voksne

Scenarie for Aktivitets- og Samværstilbud Nord-Vest. Københavns Kommune Socialforvaltningen Borgercenter Voksne Scenarie for Aktivitets- og Samværstilbud Nord-Vest Københavns Kommune Socialforvaltningen Borgercenter Voksne 05-11-2015 Hvilke indsatser og indhold skal der være i bydelen, så tilbuddene i højere grad

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år.

Vi yder aktuelt rådgivning i 26 byer i Danmark og har været i gang med projektet i mere end 8 år. Inge Marie Vestergaard, Handikap og Psykiatri Ringkøbing-Skjern Kommune Dato: 12.06.2017 Tilbud på etablering og drift af På Fode Igen - frivillig gældsrådgivning for brugere tilknyttet rådgivningsteamet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE

FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE FREDERICIA KOMMUNE VÆRDIGHEDSPOLITIK VÆRDIGHEDSPOLITIK RESPEKT, LIGEVÆDIGHED, DIALOG OG SAMARBEJDE VÆRDIGHEDSPOLITIKKEN 2019-2022 har fokus på syv områder Vi har haft en værdighedspolitik siden 2016. Den

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden International

Frivilligpolitik for Reden International Frivilligpolitik for Reden International Reden International er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs Sociale Arbejde en række

Læs mere

[1] Udsatterådet i Randers Kommune

[1] Udsatterådet i Randers Kommune [1] Udsatterådet i Randers Kommune Hjælpe Guiden Udsatterådet er Jeres talerør hvad har I at sige? [2] Udsatterådets kvikguide Denne kvikguide er tænkt som en hurtig hjælp til dig, hvis det hele brænder

Læs mere

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud.

Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Kvalitetsstandard for aktivitets- og samværstilbud. Lovgrundlag: Ydelser indenfor aktivitets- og samværstilbud 104 i Lov om Social Service (LSS). Aktiviteterne er bestemt af målgruppen og den enkeltes

Læs mere

Seniorpolitik 2017 og frem

Seniorpolitik 2017 og frem Forord Der er rigtig mange stærke seniorer, der holder sig raske hele livet. I fremtiden vil der på trods af teknologiske fremskridt og en generelt sundere livsstil være ældre borgere, som har brug for

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk

NYE MULIGHEDER. blåkorshumlebæk.dk NYE MULIGHEDER blåkorshumlebæk.dk Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Har du drukket alkohol i kortere eller længere tid kan din krop være medtaget, dit humør er måske trist og dit netværk

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Fakta: Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Fakta: Ringsted Kommune tilbyder forskellige aktivitetstilbud, der er rettet mod voksne med særlige behov. Tilbuddene tæller blandt andet Værkstedet

Læs mere

FONDEN SPARTA SpotOn

FONDEN SPARTA SpotOn FONDEN SPARTA SpotOn Fonden Sparta Fondens idégrundlag er at yde den bedst kvalificerede socialpædagogiske indsats overfor marginaliserede unge og voksne. Det mål har vi tilstræbt siden fonden blev stiftet

Læs mere

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school

Årsplan for SFO 2015-2016. Ahi International school Årsplan for SFO 2015-2016 Ahi International school Formål Som udgangspunkt sætter vi fokus på nogle vigtige pædagogiske principper i vores pædagogiske praksis. Vores målsætninger er: Det unikke barn a)

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf STØTTEKONTAKTTILBUD Manderupvej 3 4050 Skibby Tlf. 2924 8370 post@believe.dk www.believe.dk BELIEVE: Vores speciale i Believe er støtte-kontakt og mentor ordninger, arbejdet med de mest belastede børn

Læs mere

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde.

Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Kvalitetsstandard for opsøgende socialt arbejde. Lovgrundlag: Ydelser inden for opsøgende 99 i Lov om Social Service (LSS). Ved opsøgende socialt arbejde forstås ydelser i relation til: Opsøgende og afklarende

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen Sundhedsloven:

Læs mere

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne.

Der arbejdes i tilbuddet ikke med skriftlig dokumentation eller registrering i relation til borgerne. SERVICEDEKLARATION FOR TRAMPOLINEN - ET UVISTERET KLUBTILBUD 104 Adresse: Nordens Allé 33, 9700 Brønderslev Telefon: 2167 8003 Afdelingsleder: Gitte Drescher Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

STØTTEKONTAKTTILBUD. Hovedgaden Skibby tlf www. curam.dk

STØTTEKONTAKTTILBUD. Hovedgaden Skibby tlf www. curam.dk STØTTEKONTAKTTILBUD Hovedgaden 79-81 4050 Skibby tlf. 2112 5019 post@curam.dk www. curam.dk CURAM: Praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag: Lov om Social Service 52, stk. 3 pkt. 2 Vores speciale

Læs mere

Søg midler til den frivillige sociale indsats

Søg midler til den frivillige sociale indsats Søg midler til den frivillige sociale indsats Guide til ansøgning Oplæg hos Frivillighuset Vindrosen 23. august 2018 Borger & Arbejdsmarked Program Mål: At I kan skrive en ansøgning om støtte til frivilligt

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby.

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. Punkt 3. Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. 2013-49283. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At

Læs mere

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk

KORT OM BLÅ KORS. blaakors.dk KORT OM BLÅ KORS blaakors.dk Alle mennesker har lige høj værdi Behovet for hjælp er stort Vi hjælper mennesker i nød Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som har eksisteret i Danmark siden

Læs mere

Tilbudsdeklaration. Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter. Næstved Kommune

Tilbudsdeklaration. Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter. Næstved Kommune Tilbudsdeklaration Præstehaven Socialpsykiatrisk Støttecenter Næstved Kommune Indholdsfortegnelse: Tilbudsdeklaration... 1 Præstehaven... 1 Socialpsykiatrisk Støttecenter... 1 Næstved Kommune... 1 Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé?

SOCIALDEMOKRATERNE. med motorvej mod vest - så det gavner hele kommunen Stem: Niels Therkildsen. Har du fået en fiks eller fed idé? Har du fået en fiks eller fed idé? Planlægning og idéskabning omkring Andst nye samlingspunkt vores Fælles Foreningshus er godt i gang i forskellige udvalg, og der er masser af spændende ting at gå i gang

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune

SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE. Samarbejdsaftale mellem. Røde Kors Frederikssund. Frederikssund Kommune SAMARBEJDSAFTALE INTEGRATIONSARBEJDE Samarbejdsaftale mellem Røde Kors Frederikssund og Frederikssund Kommune Røde Kors 1. Data vedrørende samarbejdspart i kommunen Afdelingens/kontorets navn: Social Service

Læs mere

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk

Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015. www.skive.dk Frivillighedspolitikken for Skive Kommune 2011-2015 www.skive.dk Frivillighedspolitik for Skive Kommune Indholdsfortegnelse: Forord 3 Formål 4 Grundlaget for samarbejdet 4 Mål og handlinger 6 Revision

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død

Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Værdighed Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring Det gode samarbejde med pårørende En værdig død Det handler om respekt At være afhængig af hjælp, fordi man er

Læs mere

Bogstaverne i N.A.B.O. står for:

Bogstaverne i N.A.B.O. står for: N.A.B.O. er et samværs- og aktivitetssted, samt en boenhed, for voksne psykisk sårbare, som er beliggende på Amager. N.A.B.O. er et tilbud til Københavns kommunes borgere, som kan komme frivilligt og uden

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde 18-midler Ansøgningen sendes til: Hørsholm Kommune Center for Politik og Borgerservice Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Mail: pub-post@horsholm.dk

Læs mere

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept Værdigrundlag Redigeret juni 2017 Relationsskabelse Positive rollemodeller Ligeværdighed Frihed og ansvar Anerkendelse Mangfoldighed og accept Positiv, humoristisk ånd Respekt Åbenhed og troværdighed Professionalitet

Læs mere