CAMPINGRÅDET INFORMERER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CAMPINGRÅDET INFORMERER"

Transkript

1 S i d e 1 Indhold Pas på domæneregistrering Tilfredsstillende juli for dansk camping Kurser i brand og førstehjælp Kursusoversigt 2008/09 Campingpladser er blevet grønnere Jobmarked Firmacampingpas duer ikke Hollandsk medlemskort er ikke et campingpas Hasmark Strand Camping hædret med Gazelleprisen Nye registreringsblanketter Nye pastypeskilte Ny rapport fra TS: Vækst i turisterhvervet Pas på domæneregistrering Campingpladser bliver som andre virksomheder ofte udsat for fup og plattenslageri. Det seneste skud på den stamme er domæneregistrering, hvor virksomheder tilbydes deres eget eu.domæne (hjemmesideadresse.eu) til rene ågerpriser. Man bør takke nej til tilbuddet! Campingrådet har kontaktet Dansk Domæne Registrering og bedt dem stoppe alle henvendelser til campingpladser. Du må derfor gerne kontakte Simon Bauer, hvis I fortsat får henvendelser fra Dansk Domæne Registrering eller lignede selskaber.

2 S i d e 2 Tilfredsstillende juli for dansk camping Juli måned blev samlet set en tilfredsstillende måned for dansk camping med en fremgang på 7 % i forhold til Desværre svigter udlændinge stadig Danmark. Der var 4,2 millioner overnatninger på de danske campingpladser i juli 2008 det er godt flere end juli Det viser tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort mandag den 8. september. Tallene fortæller også historien om, at antal udlændinge på de danske campingpladser fortsat er faldende. Der kom dog 4 % flere tyskere i juli 2008 sammenlignet med 2007, men set over det seneste år er antallet af tyskere stadig svagt faldende. Også nordmændene, svenskerne og andre udlændinge vælger andre destinationer end Danmark. Et samlet overblik over sommeren 2008 kommer dog først med overnatningstallene for august, der offentliggøres den 7. oktober. Meget tyder på, at de gode overnatningstal for juli ikke fortsatte ind i august, hvor vejret desværre svigtede. Kurser i brand og førstehjælp Efterårets/vinterens kurser er nu fastlagt, og nedenfor er der en oversigt for efteråret/vinteren 2008/2009. Læs mere om de kurser i brand- og førstehjælp, som Campingrådet tilbyder i samarbejde med Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut på hvor du også kan tilmelde dig. Du er naturligvis også velkommen til at tilmelde dig til Victoria B. Lindtner på tlf. nr Campingrådet gør opmærksom på, at i henhold til Campingrådets godkendelsesordning, er lejrchefen forpligtet til at gennemgå et standardkursus i elementær brandbekæmpelse samt et grundkursus i førstehjælp. Kurset i elementær brandbekæmpelse skal gennemføres hvert 3. år, og kurset i førstehjælp skal vedligeholdes med et kursus i hjerte-lunge-redning inden udgangen af det 3. kalenderår. Det betyder, at hvis grundkurset ikke bliver ajourført ved et vedligeholdelseskursus, er der krav om, at et nyt grundkursus skal gennemføres.

3 S i d e 3 Kursusoversigt 2008/09 GRUNDKURSUS I FØRSTEHJÆLP - efterår november 2008 Vejles Brandskole, Norgesvej 1, 7100 Vejle Begge dage fra kl til kl GRUNDKURSUS I FØRSTEHJÆLP - forår 2009 Den 10. og den 11. marts 2009 Vejles Brandskole, Norgesvej 1, 7100 Vejle Begge dage fra kl til kl VEDLIGEHOLDELSESKURSUS I FØRSTEHJÆLP OG KURSUS I ELEMENTÆR BRANDBEKÆMPELSE - efterår 2008 Den 19. november 2008 Tempelkrogens Familiecamping, Krogvej 2, Ågerup, 4390 Vipperød Vedligeholdelseskursus i førstehjælp: fra kl til kl Elementær brandbekæmpelse: fra kl til kl Den 26. november 2008 Billund Camping FDM, Ellehammer Allé 2, 7190 Billund Elementær brandbekæmpelse: fra kl til kl VEDLIGEHOLDELSESKURSUS I FØRSTEHJÆLP OG KURSUS I ELEMENTÆR BRANDBEKÆMPELSE - forår 2009 Den 17. marts 2009 Billund Camping FDM, Ellehammer Allé 2, 7190 Billund Vedligeholdelseskursus i førstehjælp: fra kl til kl Elementær brandbekæmpelse: fra kl til kl Den 18. marts 2009 Århus Brandskole, Kirstinesmindevej 14, 8200 Århus N Vedligeholdelseskursus i førstehjælp: fra kl til kl Elementær brandbekæmpelse: fra kl til kl

4 S i d e 4 Kurserne afholdes i samarbejde med Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Det stedlige beredskab og de forskellige organisationer udbyder kurser, der afholdes lokalt. Campingrådet godkender kursusbeviser/påtegnede kursusbeviser fra disse kurser, såfremt de i "Orientering om kurser i elementær brandbekæmpelse og førstehjælp" nævnte betingelser er opfyldt. Kopier af kursusbeviser/påtegnede kursusbeviser skal indsendes til registrering i Campingrådet. Campingpladser er blevet grønnere Campingpladserne i Danmark er blevet endnu bedre til at passe på miljøet. Vand- og elforbruget er reduceret og campingpladserne producerer mindre affald. Det viser en undersøgelse som Campingrådet gennemførte i foråret. 76 % af alle campingpladser har de sidste 5 år reduceret deres forbrug af vand. Alt fra vandreducerende ventiler og sensorer til regnvandsopsamling og lavskylstoiletter har været brugt i kampen for at begrænse vandforbruget. Dermed kan 3 ud af 4 campingpladser i Danmark i dag prale af et lavere vandforbrug end for 5 år siden. Samtidig er der blevet skruet ned for elforbruget. Alt imens sparepærer, LED lys, bedre slukkekultur, solvarme, timere, energimærkede hvidevarer, energibesparende pumper, bevægelsesfølere osv. har gjort deres indtog på campingpladserne, er elforbruget og CO2 udslippet dalet. Campingrådets undersøgelse viser, at hele 72 % af alle campingpladser har investeret i strømbesparende foranstaltninger de seneste 5 år. Endelig er det også lykkedes for 45 % af campingpladserne at nedbringe affaldsmængderne gennem kildesortering. Selve analysen er sendt til samtlige campingpladser i Danmark og kan rekvireres hos Campingrådet. Jobmarked på Campingrådets hjemmeside har fået et brush up i sommerens løb. Du kan stadig søge efter arbejdskraft og arbejde på hjemmesiden. Du finder jobopslagene under menupunktet aktuelt. I løbet af efteråret / vinteren vil også intranettet og få et tiltrængt løft.

5 S i d e 5 Firmacampingpas duer ikke Campingrådet er i sommerens løb blevet præsenteret for et såkaldt firmacampingpas. Det duer ikke. Et campingpas kan kun være personligt pas, et familiepas eller et gruppepas efter reglerne for gruppepas. Campingpladser der måtte blive præsenteret for et campingpas med et firmanavn skal inddrage passet og udstede et nyt personligt campingpas. Hollandsk medlemskort er ikke et campingpas. En række campingpladser har igen i år haft besøg af hollandske gæster, der har medbragt et medlemskort fra Nederlandse Kampeerauto Club. Gæsterne mener hermed at have et internationalt campingpas. Det er ikke tilfældet. Der skal stå Camping Card International, hvis det er et internationalt pas. Hasmark Strand Camping hædret med Gazelleprisen Campister strømmer til Hasmark Strand Feriepark. Nu er pladsen udråbt til vækstvirksomhed af Dagbladet Børsen og ejerne kan nu titulere sig som gazeller. Siden 1995 har dagbladet Børsen udpeget og hædret Danmarks vækstelite i erhvervslivet. Og den hurtige antilope, gazellen, er blevet et synonym for virksomheder i vækst. Et krav er, at virksomheden i løbet af de seneste fire år har haft en kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat. Og samlet set har mere end fordoblet omsætning eller resultat. Begge dele er lykkedes ved den nordfynske kyst.

6 S i d e 6 Nye registreringsblanketter I forbindelse med at fluesmækkeren er udgået, er det papir, der blev brugt til at fremstille registreringsblanketterne med, blevet meget dyrere. Campingrådet har derfor valgt at lade registreringsblanketterne udgå. I stedet findes der på hjemmesiden en registreringsblanket, som I vil kunne printe ud og bruge til registrering af gæsterne. Nye pastypeskilte Alle campingpladser modtog i de sidste dage af august nye brandskilte og nye pastypeskilte. Ved en fejl fra leverandøren er pastypeskiltene blevet ændret lidt i størrelse og hullerne boret et nyt sted. Det var ikke hensigten. Leverandøren har derfor produceret nogle nye pastypeskilte, som Campingrådet har liggende på lager, og de vil blive tilsendt alle de campingpladser, der måtte ønske et pastypeskilt, der har præcis samme størrelse og hvor hullerne sidder præcis, hvor de sad på det hidtidige skilt. Ny rapport fra TS: Vækst i turisterhvervet Danmark skal gribe mulighederne for at få del i den internationale vækst, som turisterhvervet lige nu er inde i. Men det kræver flere attraktive destinationer, et opgør med den strenge regulering, et optimeret turismesamarbejde og en øget satsning på værdiskabende markeder. Sådan lyder de fire hovedkonklusioner i en ny rapport, som konsulentfirmaet Copenhagen Economics står bag. Rapporten er udarbejdet for Turisterhvervenes Samarbejdsforum (TS), der ud over Campingrådet tæller Horesta, Danhostels, Feriehusudlejernes Brancheforening og Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark Baggrunden for rapporten er, at Danmark har mistet markedsandele og ikke vinder nye markeder. Men i kraft af globaliseringen har vi også fået muligheder til at skabe vækst, og de muligheder bør vi gribe. Vækst i turisterhvervet kan nemlig bidrage til øget velstand i Danmark.

7 S i d e 7 I rapporten opstiller Copenhagen Economics fire hovedanbefalinger til, hvordan det kan lade sig gøre at skabe vækst i turisterhvervet: 1) Der er behov for flere attraktive destinationer, der kan tiltrække de højtforbrugende turister. Det kræver langsigtet planlægning af disse destinationer og en sikring af bedre tilgængelighed. Som det er i dag, står mange ferieområder blot hen i forslumring, og det bremser også den nødvendige investeringslyst, som skal til for at skabe mere attraktive destinationer. 2) Vækst i turismeerhvervet kræver også en ligestilling af erhvervet i forhold til andre erhverv. Det indebærer, at der bliver gjort op med såvel de restriktive regler for fysisk planlægning som det faktum, at overnatningsvirksomheder ikke kan fradrage energiafgifter fra i samme omfang som andre erhverv og i modsætning til alle andre ikke er omfattet af generelle regler om fuld momsafløftning for erhvervsmæssige køb. 3) Derudover er det nødvendigt at optimere turismesamarbejdet. Det offentlige engagement fylder meget og giver helt op til fire niveauer i organiseringen af turismearbejdet, der ofte ender med at træde hinanden over tæerne og dermed ikke udnytte ressourcerne optimalt. Copenhagen Economics anbefaler derfor en model bestående af et kommercielt turismeselskab med turistorganisationen VisitDenmark som moderselskab og de regionale turismeselskaber som datterselskaber. Samtidig skal VisitDenmark løsrives fra Økonomi- og Erhvervsministeriet. 4) Endelig anbefaler rapporten, at der satses kraftigere på de højtforbrugende turister i takt med produktog destinationsudvikling. Det gælder såvel over for nærmarkederne, der er afgørende for kystturismen, som for storbyturismen og mødeturismen. Rapporten kan hentes på campingrådets hjemmeside eller rekvireres hos Campingrådet.

Udenlandsk hæder til dansk camping

Udenlandsk hæder til dansk camping FEBRUAR 2006 LÆS OM: Udenlandsk hæder til dansk camping! Studietur Rundt om Kattegat det kan nås endnu Kursus for nye lejrchefer Kvalitetsmærke for godkendte campingpladser Ingen nye fire- og femstjernede

Læs mere

VÆKST I TURISTERHVERVET

VÆKST I TURISTERHVERVET Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 344 Offentligt Turisterhvervets Samarbejdsforum VÆKST I TURISTERHVERVET 18. JULI 2008 KOLOFON Forfatter: Kunde: Dato: 18. juli 2008 Kontakt: Claus Frelle-Petersen, Martin

Læs mere

CAMPINGRÅDET INFORMERER

CAMPINGRÅDET INFORMERER S i d e 1 Indhold Elsikkerhed Pas på Dansk Domæne Registrering Sponsoraftale med Fendt i Tyskland Har du søgt om nedsættelse af vandafledningsafgift? Fokus på campingpas i 2009 Fødevarekontrol og ikke

Læs mere

Bestyrelsens beretning om Campingrådets virksomhed i 2013

Bestyrelsens beretning om Campingrådets virksomhed i 2013 Bestyrelsens beretning om Campingrådets virksomhed i 2013 Status for overnatninger Antallet af overnatninger steg med godt 1 % på årsbasis fra 2012 til 2013. Det skyldes ene og alene juli måned, hvor antallet

Læs mere

BRANCHEANALYSE. turisme

BRANCHEANALYSE. turisme BRANCHEANALYSE turisme En stor tak Vi skylder alle kunder, der i april 2013 tog sig tid til at besvare vores spørgeskema en stor tak. Uden jeres input var det ikke muligt at udarbejde denne brancheanalyse,

Læs mere

J a n u a r 2 0 1 1 I N D H O L D VIGTIGE DATOER. Nyt fra Campingrådet!

J a n u a r 2 0 1 1 I N D H O L D VIGTIGE DATOER. Nyt fra Campingrådet! S CAMPINGRÅDET INFORMERER Nyt fra Campingrådet! Så er det blevet tid til studietur! I denne udgave af Campingrådet Informerer kan man se en beskrivelse af turen, samt finde tilmeldingsblanket. Derudover

Læs mere

ROE: Mestre i værtskab. Fuld fart frem KURSER. Kompetenceudvikling. LEGOLAND Billund Resort. Efteruddannelse skaber vækst i turismen.

ROE: Mestre i værtskab. Fuld fart frem KURSER. Kompetenceudvikling. LEGOLAND Billund Resort. Efteruddannelse skaber vækst i turismen. OA Fuld fart frem KURSER 2013-2014 Kompetenceudvikling i LEGOLAND Billund Resort Mestre i værtskab ROE: Return On Education Efteruddannelse skaber vækst i turismen Gen for godt værtskab Selvfølgelig skal

Læs mere

Kurser Efterår 2013. Efteråret byder på nye kurser. www.oplevelsernesacademy.dk. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION

Kurser Efterår 2013. Efteråret byder på nye kurser. www.oplevelsernesacademy.dk. Vi investerer i din fremtid DEN EUROPÆISKE UNION Efteråret byder på nye kurser Kurser Efterår 2013 Efteråret byder på nye kurser Nu er det igen blevet tid til at tage på kursus og tid til at lære nyt. Vi har i år planlagt en række gode kurser, hvor du

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi ANBEFALINGER Juni 2013 INDHOLD 1. FORORD...3 2. VÆKSTTEAMETS VISION...5 3. VÆKSTTEAMETS SAMLEDE ANBEFALINGER...8 4. UDFORDRINGER, UDVIKLING, OG POTENTIALER...9

Læs mere

Turisme i lillebælt-området tal og tendenser

Turisme i lillebælt-området tal og tendenser Turisme i lillebælt-området tal og tendenser DEN EUROPÆISKE UNION 1 Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Vi investerer i din fremtid Forord Med et samlet turismeforbrug på 2,6 mia. kr. og 4229 afledte

Læs mere

Beretning fra DRFs formand

Beretning fra DRFs formand Årsberetning 2012 Beretning fra s formand 2012 endnu et udfordrende år i en lang række 2012 blev om ikke et vendepunkt så et år, hvor det i det store hele er gået tilfredsstillende for den danske rejsebranche.

Læs mere

STAKEHOLDERANALYSE 2012 Analyse af Wonderful Copenhagens stakeholdere holdninger til organisationen, indsatsen og den fremtidige udvikling

STAKEHOLDERANALYSE 2012 Analyse af Wonderful Copenhagens stakeholdere holdninger til organisationen, indsatsen og den fremtidige udvikling STAKEHOLDERANALYSE 2012 Analyse af Wonderful Copenhagens stakeholdere holdninger til organisationen, indsatsen og den fremtidige udvikling INDHOLD Indhold Forord Om analysen 02 03 04 KAPITEL 3: OM ORGANISATIONEN

Læs mere

www.visitdenmark.com / www.danskturisme.dk Årsberetning 2004

www.visitdenmark.com / www.danskturisme.dk Årsberetning 2004 www.visitdenmark.com / www.danskturisme.dk Årsberetning 2004 Indhold Velkommen til oplevelsesøkonomien...................................... 3 Vækst & Vision.......................................................

Læs mere

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007

BG Indsigt. Familieanalyse. Hvem kan alligevel nå at få efterløn med de nye regler? Pension. 24. januar 2007 24. januar 2007 Familieanalyse BG Indsigt Pension Hvis du har spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte: Anne Buchardt 39 14 43 03 abuc@bgbank.dk Hvem kan alligevel nå at få efterløn med

Læs mere

Billund Kommune Turismestrategi 2011-2020. Helhedsoplevelse med fokus på børn og leg

Billund Kommune Turismestrategi 2011-2020. Helhedsoplevelse med fokus på børn og leg Billund Kommune Turismestrategi 2011-2020 Helhedsoplevelse med fokus på børn og leg En destination er: Et sted med en klynge af naturattraktioner og/eller menneskeskabte attraktioner og relaterede faciliteter

Læs mere

DEN NYE EFTERLØN. - tilbagetrækningsreformen

DEN NYE EFTERLØN. - tilbagetrækningsreformen DEN NYE EFTERLØN - tilbagetrækningsreformen Den nye efterløn Brochuren er til dig, der er født i 1954 eller senere. Den tilbagetrækningsreform, som Folketinget vedtog i slutningen af 2011, får i et eller

Læs mere

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads

Hans Korsgaard. Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads Hans Korsgaard Mange går med en drøm... Jeg kender den. For mig er drømmen blevet en livslang kærlighed. Til livet på en campingplads 1 Jeg ved, at mange mennesker går med en drøm om at købe en campingplads.

Læs mere

Keynotes 2012 Indledning side 2

Keynotes 2012 Indledning side 2 Keynotes 2012 Indledning side 2 Keynotes 2012 Indledning side 3 Indledning Baggrund En virksomhed med /Den Grønne Nøgle signalerer til omgivelserne, at der gøres en indsats for at passe på miljøet. HORESTA

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er en succes. Den har nedbragt liggetiden på mange udlejningsboliger.

09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er en succes. Den har nedbragt liggetiden på mange udlejningsboliger. 28 JUNI 2010 06 Ambitiøse målsætninger I samarbejde med kunderne ønsker vi at fremme to konkrete målsætninger inden for klima og miljø de næste fem år. 09 Lejeboligmarkedet Boligportalen Findbolig.nu er

Læs mere

Erhvervsudvalget. Referat. Dato 07. april 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:30. Lokale 1, Vordingborg Rådhus

Erhvervsudvalget. Referat. Dato 07. april 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:30. Lokale 1, Vordingborg Rådhus Erhvervsudvalget Referat Dato 07. april 2014 Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Asger Diness Andersen, Laura Sø, Thorbjørn Kolbo, Yvette Espersen,

Læs mere

VORES REJSE DEN FÆLLES STRATEGI FOR DANSK TURISME MOD 2015 JANUAR 2009 STRATEGIPARTNERE DER HAR GIVET SKRIFTLIGT HØRINGSSVAR

VORES REJSE DEN FÆLLES STRATEGI FOR DANSK TURISME MOD 2015 JANUAR 2009 STRATEGIPARTNERE DER HAR GIVET SKRIFTLIGT HØRINGSSVAR STRATEGIPARTNERE DER HAR GIVET SKRIFTLIGT HØRINGSSVAR MINISTERIER / Kulturministeriet / Miljøministeriet NATIONALE ORGANISATIONER / Campingrådet / Danmarks Rejsebureau Forening / Danmarks Vækstråd / Dansk

Læs mere

Årsberetning 2007 vvv-uhrhscdml`qj-bnl.c`mrjstqhrld

Årsberetning 2007 vvv-uhrhscdml`qj-bnl.c`mrjstqhrld Årsberetning 2007 VisitDenmark er Danmarks nationale turismeorganisation. Gennem viden, værktøjer og aktiviteter udvikler og markedsfører vi dansk turisme i samarbejde med partnere og bidrager hermed til

Læs mere

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Juli 2011 Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en bibeskæftigelse som selvstændig, mens du er på dagpenge Få en samtale med ASE Det kan være svært at

Læs mere

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen Vejledning om støtte fra Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra Vi støtter projekter, som Understøtter udviklingen af unikke lokalsamfund med fokus på levevilkår, sundhed og bæredygtighed Herefter

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

Ferie i Kystdanmark varför inte?

Ferie i Kystdanmark varför inte? Ferie i Kystdanmark varför inte? INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 1.1 Rapportens opbygning 5 2. METODE OG MÅLGRUPPER 5 3. HOVEDKONKLUSIONER 7 4. HVAD EFTERSPØRGER DE POTENTIELLE SVENSKE TURISTER? 12

Læs mere

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende Datamatiker & Pba i Softwareudvikling Praktikophold 2010 Til den studerende Erhvervsakademiet Lillebælt, Boulevarden 48, 7100 Vejle 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål med praktikophold... 1 2. Hvem finder

Læs mere

GRØN TURISME. Forudsætninger & Analyse

GRØN TURISME. Forudsætninger & Analyse GRØN TURISME Forudsætninger & Analyse Indhold Indledning s. 3 Sammenfatning s. 4 1. Folketingets og EU s fokus på grøn turisme s. 7 1.1 Handlingsplan for offensiv global markedsføring af Danmark 2011-2012

Læs mere

Skriftlig beretning 2012

Skriftlig beretning 2012 Skriftlig beretning 2012 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S 2 SKRIFTLIG BERETNING 2012 Toppen af Danmark er Lysets Land. Lys er liv, og lys giver energi og godt humør. I Lysets Land har vi flere

Læs mere