Din effektfulde partner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Din effektfulde partner"

Transkript

1 Din effektfulde partner

2 2 INDHOLD Indhold Velkommen til Holtab 3 Viden, service og samarbejde 4 Om os og vores virksomhed 6 Vores forretningsområder 8 Transformerstationer i metalplade 12 Koblingsskab 32 Lavspændingsfordeling 34 Vejbelysningsskab 39 Teknikhus 40 Referencebilleder 42 Om Holtab 44 Kvalitet og miljø 46 Fordelingsskab 33

3 VELKOMMEN TIL HOLTAB 3 Du kan forvente dig en hel del spænding Når du henvender dig til Holtab, kan du forvente dig mere end bare den bestilte station. Vi bygger naturligvis præcis det, du bestiller, men for os er forarbejdet, samarbejdet og efterarbejdet mindst lige så vigtigt. Vi kalder det for Holtab-ånden; en helt unik arbejdsmetode, som har gjort vores lille familieforetagende til branchens førende leverandør. Velkommen hos os!

4 4 VIDEN, SERVICE OG SAMARBEJDE Viden, service og samarbejde Der er ikke noget så spændende som et rigtig indviklet konstruktionsproblem, hvor man virkelig skal bruge hele sin erfaring fra lignende projekter og bygge videre på den med ny viden, som kommer til hele tiden. Der sker en masse i branchen, og det er sjovt at følge med. Gordon Gunnarsson, udviklingschef. Ansat hos Holtab siden Viden: Alt, hvad vi gør, bygger på viden. Vi er specialister, og vi arbejder kun med én ting. Derfor har vi samlet os mere specialiseret viden end andre aktører. Vores samlede viden er unik i branchen. Den hjælper os også til at kunne stille specialistens krav til vores leverandører. Skal vi kunne levere de allerbedste løsninger til dig, skal vi helt enkelt kunne skaffe os de bedste forudsætninger.

5 VIDEN, SERVICE OG SAMARBEJDE 5 Nogle gange er der meget, og det sker, bedste ved mit job er den kreative fase. Den fase, hvor jeg er sam- at man er nødt til at blive på arbejde, men jeg vil jo have, at alt skal være men med mine kunder. Når jeg kan perfekt. Allerhelst vil jeg med ud og hjælpe til med en opgave, vokser jeg. sørge for, at monteringen bliver lige så Så bliver jeg en del af teamet. Det er, god. Det er jo min station, føler jeg. som når Brage spiller fodbold. Det Hans Andersson, højspændingsmontør. Lennart Sandberg, salgsingeniør. Ansat hos Holtab siden Ansat hos Holtab siden Service: Samarbejde: Vores virksomheds succes bygger på service. At brænde for opgaven og gå helhjertet ind for projektet er mere end en æressag. For os er det en måde at arbejde på. Vi kalder det Holtab-ånden, en kultur, hvor vi altid sætter service og kundebetjening i højsædet, og som falder os helt naturlig. Det er det, der har bevirket, at vi er gået fra at være en af de små til at være en af de store i branchen. For os er samarbejde en måde at arbejde på. Det er i samarbejdet med dig, at vi opnår de bedste resultater. Vi er eksperter inden for vores produkter, men det er dig, der er eksperten inden for dine behov og din virksomhed. Det er i dialogen og udbyttet af denne viden, at fundamentet for et godt stykke arbejde etableres. Derfor vil vi altid arbejde tæt sammen med vore kunder i såvel små som store projekter.

6 6 OM OS OG VORES VIRKSOMHED Vores vigtigste medarbejder er dig I alle projekter fører vi opgaven videre, end du havde forventet. Vores samarbejdspartnere og kunder findes inden for forskellige virksomheder med kraftdistribution som fællesnævner. I 40 år har vi hjulpet kunder og entreprenører i Norden og i andre dele af Europa med at konstruere, bygge og udruste transformatorstationer og teknikhuse. På vores produktionsanlæg i Tingsryd i Småland bygger vi også lavspændingstavleanlæg og vejbelysningsskabe. Vi er vokset og har udviklet os sammen med vores kunder, og i dag er vi unikke på markedet, når det handler om produkter, kompetencer, samarbejde og servicegrad. Vores produkter bygger vi ud fra vores viden. Vores leverancer garanterer vi ud fra vores serviceforpligtelser. Og vores relationer bygger vi på samarbejde. Vi er helt uafhængige af leverandører i valget af teknisk udstyr og kan derfor tilbyde dig meget fleksible løsninger.

7 OM OS OG VORES VIRKSOMHED 7

8 8 VORES FORRETNINGSOMRÅDER Til din disposition Energi Vi er totalleverandør til nordiske el-forsyningsselskaber, når det drejer sig om konstruktion og bygning af netstationer og lavspændingskoblingsanlæg. Vi tilbyder dig et komplet sortiment af stationer i metalplade og beton, både standardstationer og unikke løsninger med ubegrænsede muligheder med hensyn til udformning, farve- og materialevalg med mere. Vi samarbejder ofte med arkitekter, konsulenter og bygherrer for at kunne udarbejde så smagfulde og formålstjenlige løsninger som muligt. Vores stationer er et element i bybilledet i de fleste områder, men det er ikke sikkert, at du har lagt mærke til dem. Stationer, som rent æstetisk smelter ind i miljøet, er et vigtigt felt for os. Ligesom naturligvis meget skrappe krav til personsikkerhed, driftsikkerhed og funktion. Blandt vores samarbejdspartnere er selskaber som Vattenfall, E.ON, NRGi (EL:CON), Thy Mors, NOE, Schneider og Eaton.

9 VORES FORRETNINGSOMRÅDER 9 Vind- og solenergi Vindkraft og solenergi er et stort og voksende forretningsområde for os. Vi tilbyder komplet udstyrede stationer og tavleanlæg med kundespecifikke løsninger. Blandt vores samarbejdspartnere er selskaber som Vattenfall, Enercon, Siemens, Schneider og Eaton med flere. Vi har mange års erfaring i at tage hånd om den Vedvarende energi til flere af landets ledende aktører, og vores stationer pryder vindkraftparker og solenergi anlæg over hele Norden.

10 10 VORES FORRETNINGSOMRÅDER Industri og byggeri Blandt vores kunder er der mange installatører og bygge- og industrivirksomheder. Vi er behjælpelige med strømforsyningen til såvel større industrielle anlæg som til store byggeprojekter. Vi skræddersyr transformerstationer til energikrævende processer og bygger og udstyrer de nødvendige anlæg. Vi tilbyder alt fra lavspændingstavleanlæg til komplette transformerstationer. Vi kan også tilbyde mobile stationer, som leveres komplet udstyret med monteret transformator. De er forstærkede og kan flyttes med truck eller kran. Vi leverer og monterer også lavspændingstavleanlæg, som kan tilpasses efter den enkelte arbejdsplads specielle krav. Blandt vores samarbejdspartnere er selskaber som EL:CON med flere.

11 VORES FORRETNINGSOMRÅDER 11 Banetrafik Vi er en voksende samarbejdspartner for flere banetrafikselskaber og tilbyder forskellige specialtilpassede løsninger til tog- og sporvejstrafik. Vi leverer blandt andet transformerstationer og teknikhuse til Trafikverket. Vi er helt fortrolige med de høje krav, som sporbunden trafik skal opfylde med hensyn til driftsikkerhed og personsikkerhed, og ikke mindst de krav til funktionalitet, som er så vigtige i de virksomheder, der skal fungere med sekundpræcision trods komplekse belastninger. Blandt vores samarbejdspartnere er selskaber som Goodtech, Infranord og Balfour Beatty Rail med flere.

12 12 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstationer i metalplade Som kunde hos Holtab er du ikke bundet til et bestemt fabrikat af mellemspændings- eller lavspændingsudstyr. Du vælger selv, hvordan du vil bestykke stationen. I nogle tilfælde egner luftisolerede mellemspændingsapparater sig, mens et RMU-tavleanlæg måske er at foretrække i andre sammenhænge. Det vigtigste er, at du som kunde skal kunne føle dig tryg i dit valg af teknik. Personsikkerhed er en vigtig ledestjerne hos os, og derfor er vores stationer testet efter den nye norm for transformatorstationer, IEC Eksempel på udførte tests er: Lysbuetest, type A og B Temperaturstigning Kapslingsklasse Mekanisk slidstyrke Jordingskonstruktion. Med hensyn til jordingskonstruktion kan vi både tilbyde transformerstationer med skinnejording og med skeletjording, hvor du benytter transformerstationens kapsling som jordforbindelse. For at sikre vores konstruktion af transformerstationer med hensyn til sidstnævnte jordingsalternativ er denne type jording blevet testet efter IEC-standarden. Lysbuetest

13 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 13 Byggebeskrivelse Stål som byggemateriale Vi benytter stål som konstruktionsmateriale til vores transformerstationer, et naturligt valg på grund af materialets gode egenskaber. Stål er stærkt, formbart og omkostningseffektivt og kan benyttes i mange sammenhænge. Det svenske Naturvårdsverket har klassificeret stål som det mest miljøvenlige konstruktionsmateriale. Stål er 100 procent genvindingsbart. Stål fremstilles, helt eller delvist, af genvundet materiale. Stål indgår i et evigt kredsløb. Det kan genvindes uden direkte kvalitetstab. Aluzink Transformerstationernes materiale og overfladebehandling er af afgørende betydning for stationernes levetid. Det pladestål, vi benytter i vores produktion, er aluzink. Kombinationen aluminium og zink giver en særdeles god beskyttelse mod korrosion, hvor zinken med sin katodiske beskyttelse supplerer aluminiummet i tilfælde af eventuelle ridser. Aluzink fungerer godt i udsatte miljøer, hvor andre typer overfladebehandlinger ikke er anvendelige. Aluzink giver for eksempel op til seks gange bedre korrosionsbeskyttelse end varmforzinket plademetal. Aluzink er et godt miljøvalg. Dels på grund af en lang levetid, og dels ud fra et genvindingssynspunkt. Den del af stationen, som befinder sig over jorden, er fremstillet af aluzink AZ150, mens stationens fundament er fremstillet af beton. Ved stålfundament er fundamentet udført i AZ185, som giver en kraftigere beskyttelse. Dette for at kunne tåle den hårdere belastning, som fundamentet udsættes for, når det er gravet ned i jorden.

14 14 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Eksteriør Fundament Fundament er i beton, men hvis stålfundamentet er alle fundamentets metaloverflader males med en maling, der er fremstillet til brug på zinkbelagte overflader, og som har en særdeles god vedhæftningsevne. Den alkaliske maling har korrosionsforebyggende egenskaber, hvilket gør den særdeles velegnet som maling på overflader, der udsættes for fugt, idet elektrokemiske reaktioner forhindres. Ydervægge Efter grundmaling af stationens ydervægge males disse med vandbaseret maling. Malingen egner sig godt til behandlede metaloverflader og er nem at udbedre eventuelle skader med. Farver tilbydes efter NCS-skalaen. Stationen leveres som standard med glatte vægge, men med en struktur fra malingen. Den udvendige udformning af stationen, såsom valg af farve, udvendig beklædning med mere, er stort set ubegrænset. Som tilvalg til udvendig beklædning er der blandt andet tre forskellige paneltyper i plademetal at vælge imellem. Tag Taget grundmales og males derefter med samme type maling, som benyttes til stationens ydervægge. Taget tilbydes i farver efter NCS-skalaen. Alle standardtage har en hældning på mindst fem grader, således at vandet kan løbe af. Vi kan tilbyde mange forskellige udformninger af taget. For eksempel sadeltag med 20 eller 30 graders hældning, valmet tag eller rundt tag. Standardpanel Panelbredde: Mellemrum: mm mm Udvendig lås ved udendørs betjent station Transformatorstationens yderdøre aflåses med hængelås. Et dæksel beskytter hængelåsen mod fugt og is. For at minimere antallet af hængelåse på visse stationstyper åbnes transformatordøren fra lavspændingsrummet. Smalt panel Panelbredde: Mellemrum: 95 mm mm Lægtepanel Panelbredde: Mellemrum: 40 mm mm

15 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 15 Interiør Inderside af tag samt loft på udendørs betjent station Loftet og indersiden af taget på vores stationer er forsynet med en gennemtestet belægningsmasse med god absorptions- og fordampningsevne, hvilket forhindrer kondensdryp. Belægningsmassen har god vedhæftningsevne på de fleste underlag samt god varmeisolerende funktion på tage af metalplade eller aluminium. Belægningsmassen er modstandsdygtig mod brand og flammedannelse i henhold til brandklasse NT Fire 004 Klasse 1. I øvrigt afgiver massen ingen emissioner til omgivelserne og virker vibrations- og akustikdæmpende. Belægningsmassen benyttes primært i vores stationer på grund af den gode evne til at forhindre dråbedannelse af kondensvand på el-udstyret i stationen. Indeklimaet i stationen bliver betragtelig bedre takket være massens funktion. Isvand Isvand Ubehandlet overflade Opsamlet mængde kondensvand efter 6 timer, 33 ml Ubehandlet overflade Behandlet overflade Ingen kondens Kabelkælder Ved hjælp af ventiler, som er monteret i stationens fundament, opstår der træk i kabelkælderen, hvilket forhindrer kondensdannelse på undersiden af gulvpladerne. Loftventilation Rummet mellem stationens tag og loft er ventileret via en sprække ved tagrammen, hvilket holder isoleringen tør og forhindrer kondensdannelse på indersiden af taget. Transformerrum Opsamling af oliespild Ved en eventuel beskadigelse i en olieisoleret transformer er der altid risiko for lækage. Der er derfor en fordybning i betonpladen for oliedryb, men vi levere gerne et opsamlingskar udført i stål under transformeren, som kan rumme hele transformerens oliebeholdning. For at undgå forurening af naturen samles oliespildet i opsamlingskarret. Se iøvrigt Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 2 pkt. 7.7 Gulv Karret til opsamling af oliespild fungerer også som stationens gulv. Hvis transformatoren ikke er fabriksmonteret, medfølger der løse bjælker til at stille den på. Gulvet er imidlertid ikke bygget til at kunne bære transformatorens vægt, hvorfor gulvet skal hvile direkte på den underliggende jord. Det er således jorden, der bærer transformatoren.

16 16 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Ventilation Ventilationen i transformatorrummet bygger på selvventilationsprincippet. Store ventilationsgitre, som er lavt placeret, suger luft ind udefra. Luften opvarmes af transformatoren for derefter at forlade stationen gennem det øverste ventilationsgitter, alternativt i tagrammen. I visse tilfælde kan det være nødvendigt med forceret køling. I disse tilfælde kan der monteres en termostatstyret ventilator til forbedring af ventilationen.

17 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 17 Vedligeholdelse Vedligeholdelsesintervallet er afhængigt af, hvilke komponenter der indgår i stationen, samt hvilket interval leverandøren af disse har angivet. Graden af vedligeholdelse påvirkes også af det udendørs miljø, stationen er placeret i. Stationer i belastende miljøer kræver mere opmærksomhed. Levetid En transformators levetid afhænger af de forskellige komponenter, den består af. Vedligeholdelse og service af stationen forlænger levetiden. Det er også af betydning for levetiden, hvilket udendørs miljø stationen er placeret i. Eksempler på belastende miljøer, som forkorter levetiden, er et fugtigt miljø, saltbelastninger for stationer tæt ved havet samt stationer i landbrugsmiljøer eller tæt på fabrikker med snavset luft. Vi forventer i normaltilfældet en levetid på op til 40 år. Opstilling og konstruktion af stationen Det sted, hvor stationen skal placeres, skal have en stabil og afrettet bund på stationens mål plus en meter. Det anbefales, at der udlægges et bundlag af mellemgroft eller groft grus omkring stationen. Se separat opstillingsanvisning. Opstillingen af stationen er af stor betydning for at forebygge fremtidige skader. En højtliggende placering med god dræning af fundamentet er en god forudsætning for, at stationen vil få en lang levetid uden mekaniske eller elektriske problemer. Med monteret transformator fra fabrik Transformatoren er monteret og placeret på stålbjælker, som er integreret i stationens fundament. Kontakt Holtab for yderligere information om de forskellige stationsmodeller. For yderligere opstillingsanvisning, se hjemmesiden:

18 18 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Håndtering af station Tagløft Ved levering fra Holtab kan stationen, hvis intet andet angives, løftes i de fire løfteøjer, der er placeret på stationens tag. I disse løfteøjer fastgøres kranbilens løfteanordning. Benyttes der stropper, skal disse være lige så lange som stationens længde for at få den rette vinkel på stropperne (gælder for stationer op til 8 m). Bemærk, at ikke alle stationsmodeller kan løftes med installeret transformator. Løft fra bunden Stationen skal løftes med løfteåg. Håndtering med truck Ved håndtering med truck skal gaffellængden være lig med stationens bredde. Tunge løft må kun udføres af uddannet personale med det nødvendige kendskab til branchen. Den løftende entreprenør har ansvaret for, at love og sikkerhedsforskrifter følges. Det skal sikres, at hverken det installerede udstyr i stationen eller taget kan blive beskadiget af løfteanordningen. Benyt kun testet og anvist udstyr. I forbindelse med levering kan Holtab stå for at løfte transformatoren ind i stationen. Se også vores vejledninger som medfølge i stationer. For yderligere håndteringsanvisninger, se hjemmesiden:

19 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 19

20 20 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstation 200 kva bestykket med 12 kv luftisoleret Msp. adskillere, TBF 200 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzinkplade, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Metaldele monteret mod beton er altid af 3 mm galvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzinkplade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Ydervægge kan efter ønske være med træ eller metalpaneller. Sikkerhed Stationen er låst med en hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Mulighed 2 3 stk. 1-polet sikringsholder. Mulighed 3 En, to eller tre tilslutningssteder, med kobberskinne eller rørkoblingstykker, med kugleboltsjording af indgående kabler. Msp.rummet kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation. Rummet åbnes fra Lsp-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren. Lsp-rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet, og har plads for op til 10 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (Bundløft m. åg) Msp. Rum Der er flere muligheder for bestykning af msp.udstyr Mulighed 1 Adskillerudstyr af typen OWIII 10/6-1 kan til og frakoble ubelastede transformere op til 200 kva. Med denne løsning får man mulighed for at isolere adskilleren helt fra ved hjælp af afskærmningsplade. SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

21 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 21 Eksempel på bestykning med mellemspændingsadskiller,m. sikringsholder, tre kabeltilslutninger, og anbringelse af afskærmningsplade Drypkar TBF 200 Tegn. nr SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

22 22 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstation 200 kva bestykket med RMU, TBF 200 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzink, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Ren metal monteret mod beton er altid af 3 mm varmgalvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzink plade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Kan efter ønske være med træ eller metalpaneler. Sikkerhed Stationen er låst med hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg af IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Alle koblingsanlæg kan udstyres med en forhøjningplint, så kablet let lægges ind ved montage, og bøjningsradius overholdes. Rummene kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation. Rummet åbnes fra Lsp.-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren. Lsp.-Rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet og har plads for op til 6 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Stationen kan bestykkes Holtab`s med HMS Lsp.-tavleanlæg med max bredde 680 mm. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (bundløft m. åg) Msp.- rum Følgende koblingsanlægs fabrikater med maksimale dimensioner 1450 x 1900 x 900 (B x H x D) kan installeres: Siemens (8DJH ) ABB (Safe Ring, Safe Plus) Schneider (RM6, FBX) Eaton (Xiria) Efacec (Normafix, Fluofix) Ormasabal (CGMCOSMOS) SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

23 TRANSFORMERSTATIONER VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION I METALPLADE 23 Drypkar TBF 200 Tegn. nr SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

24 24 VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstation 400 kva bestykket med RMU, TBF 400 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzink, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Ren metal monteret mod beton er altid af 3 mm varmgalvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzink plade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Kan efter ønske være med træ eller metalpaneler. Sikkerhed Stationen er låst med hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg af IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Alle koblingsanlæg kan udstyres med en forhøjningplint, så kablet let lægges ind ved montage, og bøjningsradius overholdes. Rummene kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation. Rummet åbnes fra Lsp.-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren. Lsp.-Rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet og har plads for op til 14 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Stationen kan bestykkes med Holtab`s HMS Lsp.-tavleanlæg med max bredde 1480 mm. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (bundløft m. åg) Msp.- rum Følgende koblingsanlægs fabrikater med maksimale dimensioner 1450 x 1900 x 900 (B x H x D) kan installeres: Siemens (8DJH) ABB (Safe Ring, Safe Plus) Schneider (RM6, FBX) Eaton (Xiria) Efacec (Normafix, Fluofix) Ormasabal (CGMCOSMOS) SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

25 TRANSFORMERSTATIONER VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION I METALPLADE 25 Drypkar TBF 400 Tegn. nr SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

26 26 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstation 630 kva bestykket med RMU, TBF 630 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzink, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Ren metal monteret mod beton er altid af 3 mm varmgalvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzink plade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Kan efter ønske være med træ eller metalpaneler. Sikkerhed Stationen er låst med hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg af IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Alle koblingsanlæg kan udstyres med en forhøjningplint, så kablet let lægges ind ved montage, og bøjningsradius overholdes.rummene kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation.rummet åbnes fra Lsp.-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren Lsp.-Rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet og har plads for op til 16 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Stationen kan bestykkes med Holtab`s HMS Lsp.-tavleanlæg med max bredde 1680 mm. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (bundløft m. åg) Msp.- rum Følgende koblingsanlægs fabrikater med maksimale dimensioner 1650 x 1900 x 900 (B x H x D) kan installeres: Siemens (8DJH) ABB (Safe Ring, Safe Plus) Schneider (RM6, FBX) Eaton (Xiria) Efacec (Normafix, Fluofix) Ormasabal (CGMCOSMOS) SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

27 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE 27 Drypkar TBF 630 Tegn. nr SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

28 28 TRANSFORMERSTATIONER VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION I METALPLADE Transformerstation 1000 kva bestykket med RMU, TBF 1000 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzink, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Ren metal monteret mod beton er altid af 3 mm varmgalvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzink plade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Kan efter ønske være med træ eller metalpaneler. Sikkerhed Stationen er låst med hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg af IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Alle koblingsanlæg kan udstyres med en forhøjningplint, så kablet let lægges ind ved montage, og bøjningsradius overholdes. Rummene kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation. Rummet åbnes fra Lsp.-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren Lsp.-Rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet og har plads for op til 16 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Stationen kan bestykkes med Holtab`s HMS Lsp.-tavleanlæg med max bredde 1680 mm. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (bundløft m. åg) Msp.- rum Følgende koblingsanlægs fabrikater med maksimale dimensioner 1750 x 1900 x 900 (B x H x D) kan installeres: Siemens (8DJH) ABB (Safe Ring, Safe Plus) Schneider (RM6, FBX) Eaton (Xiria) Efacec (Normafix, Fluofix) Ormasabal (CGMCOSMOS) SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

29 TRANSFORMERSTATIONER VIRKSOMHEDSPRÆSENTATION I METALPLADE 29 Drypkar TBF 1000 Tegn. nr SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

30 30 TRANSFORMERSTATIONER I METALPLADE Transformerstation 2/1000 kva bestykket med RMU, TBF 2/1000 Generel beskrivelse Konstruktion Stationen er fremstillet af aluzink, AZ150 og med en 200 mm tyk betonpladefundament forberedt for bundløft. Betonpladen er klassificeret i henhold til følgende: Holdbarhed klasse 1, miljøklasse B2 og armering i henhold til miljøklasse A2. Stationen kan males med en farve i henhold til RAL-eller NCS-skalaen. Metalramme mod betonplade Ren metal monteret mod beton er altid af 3 mm varmgalvaniseret stål. Tag Taget er lavet af 1,5 mm aluzink plade og har en tilstrækkelig hældning, så vand og snavs løber af. Indersiden af taget på stationerne er malet med en gennemtestet vandbaseret belægningsmasse med god absorptions og fordampningsevne hvilket forhindre kondensdryp. Ydervæg Væggene er lavet af 2 mm aluzinkplade. Kan efter ønske være med træ eller metalpaneler. Sikkerhed Stationen er låst med hængelås, der er godt beskyttet bag en låge mod snavs, vand og is. Transformerrummet åbnes fra lavspændingsrummet via et håndtag. På denne måde spares en hængelås. Ved tilvalg af IP20 beskyttelse i design er konstruktionen typetestet i henhold til IEC der er gældende i hele Europa. Alle koblingsanlæg kan udstyres med en forhøjningplint, så kablet let lægges ind ved montage, og bøjningsradius overholdes. Rummene kan udføres IP20 beskyttet ind i mod transformeren. Transformerrummet Stationen kan leveres med transformeren monteret fra fabrik. Rummet er ventileret ved naturlig ventilation. Rummet åbnes fra Lsp.-rummet med et håndtag. Transformerrummet er med drypkar i betonpladen som standard, men kan leveres med olieopsamlingskar til hele oliemængden fra transformeren Lsp.-Rum Rummet kan designes så det er IP20 beskyttet ind i mod transformerrummet og har plads for op til 2 x 12 moduleres lavspændingskoblingsudstyr. Stationen kan bestykkes med Holtab`s HMS Lsp.-tavleanlæg med max bredde 2 x 1280 mm. Option Stationen kan løftes med komplet monteret udstyr. (bundløft m. åg) Msp.- rum Følgende koblingsanlægs fabrikater med maksimale dimensioner 2750 x 1900 x 900 (B x H x D) kan installeres: Siemens (8DJH) ABB (Safe Ring, Safe Plus) Schneider (RM6, FBX) Eaton (Xiria) Efacec (Normafix, Fluofix) Ormasabal (CGMCOSMOS) SE YDERLIGERE STATIONSTYPER PÅ VORES HJEMMESIDE

INDUSTRI. Tavler & kapslinger

INDUSTRI. Tavler & kapslinger INDUSTRI Magasinet April. 2007 Tavler & kapslinger Effektiv fjernelse af statisk elektricitet SIRIUS halvlederkontaktorer og relæer Kabler og beskyttelsesledere til installationer Multifunktions indkapsling

Læs mere

Katalog 2015. Innovative produkter med fokus på design og funktionalitet Produceret og designet i Danmark

Katalog 2015. Innovative produkter med fokus på design og funktionalitet Produceret og designet i Danmark Katalog 2015 Innovative produkter med fokus på design og funktionalitet Produceret og designet i Danmark INDHOLD 3 Minirack 7 Multirack NEXT MOVE 10 Macrorack SOHO 14 Multirack NEXT STEP Nyttige tips Tryk

Læs mere

CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ

CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ CRAMO SIKKERHED KVALITET MILJØ Kvalitet, sikkerhed og miljø - for din egen og andres skyld Hos Cramo skal kvalitet, sikkerhed og miljø ikke bare være i orden det skal være på det højest mulige niveau -

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Indholdsfortegnelse. Forord 3. Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7. Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11 Undervisning og AV Synlighed og Information Jubilæumskatalog 1990-2015 Indholdsfortegnelse Forord 3 Profil - 25 år med unikke løsninger 4-7 Skræddersyede AV-løsninger - EXAKT som din AV-leverandør 8-11

Læs mere

Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse

Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse Analyse af uddannelsesbehov i forbindelse med opførelse af lavenergihuse Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Indholdsfortegnelse Indledning...3 Indhold og Formål...3 Nuværende og

Læs mere

Prisma Eliott 1 2-16 2-32. hvidt lys fra Tibro med LED-teknik

Prisma Eliott 1 2-16 2-32. hvidt lys fra Tibro med LED-teknik Prisma Eliott 1 2-16 2-32 hvidt lys fra Tibro med LED-teknik 2 Ledeord Indhold TAKNEMMELIGHED Vi i Prismagruppen er afhængige af og taknemmelige for de gode kunder og leverandører, vi har. GLÆDE over at

Læs mere

viegajournal Håkan har nået overfladen 1/08 Det svære materialevalg Indbygningsteknik og velvære Side 8-11 Side 12-13

viegajournal Håkan har nået overfladen 1/08 Det svære materialevalg Indbygningsteknik og velvære Side 8-11 Side 12-13 Håkan Kronlund startede hos Viega i Sverige for tre år siden. Siden har han hver eneste dag glædet sig til at gå på arbejde. I fritiden kører han i Corvette og rygtet siger, han løber marathon, når familien

Læs mere

EMC Skabe. Baseret på MultiFlex og MultiMount skabe. Galvaniseret ramme og skab, kun lakeret på ydersiden.

EMC Skabe. Baseret på MultiFlex og MultiMount skabe. Galvaniseret ramme og skab, kun lakeret på ydersiden. 262 EMC SKABE MASE 266 IP 55, NEMA 12, IK10 H: 400-1000 B: 400-800 D: 210-300 MCSE 268 IP 54, NEMA 12, IK10 H: 2000 B: 800 D: 600-800 Tilbehør Sidepaneler Døre Adskillelse plade Pakning Bund og topplader

Læs mere

MØD VORES MANGE EKSPERTER

MØD VORES MANGE EKSPERTER ÅBENT HUS lørdag den 15. oktober kl. 10.00-14.00 2. udgave okt-nov 2011 MØD VORES MANGE EKSPERTER Da varmeregningen blev halveret s. 8 Landets største solcelleanlæg s. 22 Gratis inspirationsmøder s. 28

Læs mere

BRANCHENYT APPLIKATIONER DANMARK FRITID SÆRARTIKEL PRODUKTER. Genbrug også af elektrisk og elektronisk udstyr. TCI-Engineering Hänel

BRANCHENYT APPLIKATIONER DANMARK FRITID SÆRARTIKEL PRODUKTER. Genbrug også af elektrisk og elektronisk udstyr. TCI-Engineering Hänel 17 September 2006 BRANCHENYT Genbrug også af elektrisk og elektronisk udstyr APPLIKATIONER TCI-Engineering Hänel DANMARK FRITID Væddeløb langs bymuren omkring Angoulême SÆRARTIKEL Elementært, kære Watson

Læs mere

EMC - potentialudligning og jordingsformer

EMC - potentialudligning og jordingsformer INDUSTRI Magasinet Maj. 2005 EMC - potentialudligning og jordingsformer SIWAREX vejesystemer Minimer driftsomkostningerne på belysningsanlæg Introduktion af VLT AutomationDrive FC301 EMC i industrien I

Læs mere

INSTALLATIONS- OG BRUGSVEJLEDNING

INSTALLATIONS- OG BRUGSVEJLEDNING INSTALLATIONS- OG BRUGSVEJLEDNING DA TRÆPILLEOVN CUTE/THEMA AIR Oversættelse af original vejledning INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... II INDLEDNING...1 1-ADVARSLER OG GARANTIBETINGELSER...2 2-BRÆNDSEL...6

Læs mere

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012 ArKiteKtenS Bog 2012 r Kite A k tens 2012 bog r Kite A k tens 2012 bog 2 Innovation er vejen til vækst Af Jens-Ole Nielsen, direktør Empatico Arkitektens Bog præsenterer 25 modige og innovative leverandører,

Læs mere

Den grundlæggende sikring af institutioner, virksomheder og boliger

Den grundlæggende sikring af institutioner, virksomheder og boliger Den grundlæggende sikring af institutioner, virksomheder og boliger kopiering tilladt med kildeangivelse Network Indledning I Danmark udsættes institutioner, virksomheder og boliger for ca. 280 indbrud

Læs mere

Lagring af farlige medier, inden- og udendørs. Sikker håndtering af farlige medier. Miljøets partner

Lagring af farlige medier, inden- og udendørs. Sikker håndtering af farlige medier. Miljøets partner MILJØBESKYTTELSE & SIKKERHED Sikker håndtering af farlige medier OVERHOLDER DU LOVEN? - Råvarer og affald skal opbevares i egnede, lukkede beholdere og være placeret under tag. - Der må ikke være mulighed

Læs mere

DRIFT & ARKITEKTUR. Intelligente varmepumpeløsninger. og produktivitet. Best of both worlds. læs inde i bladet

DRIFT & ARKITEKTUR. Intelligente varmepumpeløsninger. og produktivitet. Best of both worlds. læs inde i bladet Nr. 8 november 2014 3. årgang DRIFT & ARKITEKTUR www.hospitaldrift.dk ISSN Nr. 2245-3997 FSTA FORUM FOR SYGEHUS TEKNIK OG ARKITEKTUR WWW.FSTA.DK læs inde i bladet FSD årsberetning 2013-2014 LAF deler stadig

Læs mere

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet

Sådan får du mest brændeovn for pengene Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Sådan får du mest brændeovn for pengene Side 2 Skab dine egne rammer med WIKING Cubic Side 8 Nyhed WIKING Bazic Nu får alle råd til kvalitet Side 10 Hvor stor skal brændeovnen være? Side 12 Derfor får

Læs mere

INDRETNING AF DET GODE KØKKEN. Branchevejledning om ny- og ombygning af daginstitutionskøkkener

INDRETNING AF DET GODE KØKKEN. Branchevejledning om ny- og ombygning af daginstitutionskøkkener INDRETNING AF DET GODE KØKKEN Branchevejledning om ny- og ombygning af daginstitutionskøkkener 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Indledning Side 3 Kapitel 2 Planlægning af byggeriet Side 5 Kapitel 3 Generelle

Læs mere

Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER

Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER Q-RAILING DESIGNERSYSTEMER DEN BEDSTE LØSNING TIL ETHVERT GELÆNDERPROJEKT LAD DIN VISION BLIVE TIL VIRKELIGHED INDHOLD VELKOMMEN TIL Q-RAILING, HER FINDER DU INNOVATIVE GELÆNDERSYSTEMER I MODERNE DESIGN

Læs mere

PROJEKT. Din professionelle dørpartner. kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker

PROJEKT. Din professionelle dørpartner. kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker the projekt style 1 PROJEKT Din professionelle dørpartner kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker 2 INDHOLD Kvalitetsdøre til professionelle 3 Hvad tilbyder

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning Forvandling fra vision til design Rockpanel facadebeklædning Hvis du vil forstå Rockpanels historie, behøver du bare se på facaden Enhver virksomhed og bygning har sin egen historie. Historier, der kan

Læs mere

INDUSTRI. Frekvensomformere og softstartere. OBO Gitterbakker i industrien Cubo P Tavlesystem Manglende sikkerhedsudstyr årsag til tavleulykker

INDUSTRI. Frekvensomformere og softstartere. OBO Gitterbakker i industrien Cubo P Tavlesystem Manglende sikkerhedsudstyr årsag til tavleulykker INDUSTRI Magasinet December. 2004 Frekvensomformere og softstartere OBO Gitterbakker i industrien Cubo P Tavlesystem Manglende sikkerhedsudstyr årsag til tavleulykker Mindre kabinet, større fleksibilitet

Læs mere

Shape STRÅLENDE ENERGIKILDE 12 PROFILER GIVER GYROKOPTEREN ET LØFT LYGTEPÆLE AF PROFILER REDDER LIV DE SMÅ PROFILERS MESTER BOR I SPANIEN

Shape STRÅLENDE ENERGIKILDE 12 PROFILER GIVER GYROKOPTEREN ET LØFT LYGTEPÆLE AF PROFILER REDDER LIV DE SMÅ PROFILERS MESTER BOR I SPANIEN Shape Et magasin fra Sapa koncernen # 2 2007 STRÅLENDE PROFILER GIVER GYROKOPTEREN ET LØFT LYGTEPÆLE AF PROFILER REDDER LIV DE SMÅ PROFILERS MESTER BOR I SPANIEN ENERGIKILDE 12 Solpaneler et voksende marked

Læs mere

Fuldstændig kvalitetskontrol med PS710

Fuldstændig kvalitetskontrol med PS710 NR 1 2011 Messespecial Hannovermessen 4.-8. april Hannover/Tyskland Elfack 9.-13. maj Göteborg/Sverige Vi gør det svært for vores kunder - at begå fejl Wind Power 22.-25. maj Anaheim/USA Kommentar fra

Læs mere

GODT I GANG MED BYGMA

GODT I GANG MED BYGMA GODT I GANG MED BYGMA INSPIRATION OG VEJLEDNING TIL UDENDØRS BYGGEPROJEKTER CARPORT & KOMPETANCE 1 GODT BEGYNDT ER... Velkommen til Bygma. Velkommen til vores produkter og kompetencer inden for udendørs

Læs mere

Kvalitet i flot design

Kvalitet i flot design Q 26 Q 36 Q 46 Q 49 Q 56 Q 58 Q 66 Q 78 Q 88 Q 98 Kvalitet i flot design Flere frontlæssere, endnu bredere modelprogram og nye funktioner 1 DK 2 Frontlæsseren der gør dig stolt Det føles fantastisk den

Læs mere

Jørgen Stenberg Din TeknikPartner ligger i vores rygrad. Factory Automation Mitsubishi giver fuld cover af automationsmodellen

Jørgen Stenberg Din TeknikPartner ligger i vores rygrad. Factory Automation Mitsubishi giver fuld cover af automationsmodellen MAGASINET OM PROFESSIONEL TEKNIK Jørgen Stenberg Din TeknikPartner ligger i vores rygrad Factory Automation Mitsubishi giver fuld cover af automationsmodellen TeknikPartner fordi... Kundernes mening INDHOLD

Læs mere

Byggemanual ROCKSHELL WALL SYSTEM. RockShell vægsystem er et komplet ydervægsystem til bærende konstruktioner i letbyggeri.

Byggemanual ROCKSHELL WALL SYSTEM. RockShell vægsystem er et komplet ydervægsystem til bærende konstruktioner i letbyggeri. energieffektivitet sat i system RockShell vægsystem Byggemanual ROCKSHELL Rockwool A/S Hovedgaden 501 2640 Hedehusene Tlf. 46 56 16 16 www.rockshell.dk Manual nr.: xx. Version 1. November+ 2011 proservice.dk

Læs mere

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen An initiative of the University for the Creative Arts 2 EDECON DENNE GUIDE ER EN INTRODUKTION TIL ECO-DESIGN FOR SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER, DER FREMSTILLER

Læs mere