Refusion af busbillet til 540 kr. samt godtgørelse for togbillet,i alt 619,50 kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Refusion af busbillet til 540 kr. samt godtgørelse for togbillet,i alt 619,50 kr."

Transkript

1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: Klageren: XX 1674 Kbh. V. Indklagede: Abildskou A/S CVRnummer: Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Refusion af busbillet til 540 kr. samt godtgørelse for togbillet,i alt 619,50 kr. Nævnsformand, landsdommer Tine Vuust Torben Steenberg Asta Ostrowski Alice Stærdahl Andersen SAGSFREMSTILLING: Klageren reklameret til indklagede: Den 24. juli 2015 Klagegebyr modtaget i ankenævnet: Den 3. august 2015 Sagens omstændigheder: Klageren og dennes ægtefælle skulle den 24. juli 2015 havde rejst med Abildskou A/S bus 888 fra Skive til Valby station i København med planmæssig afgang klokken Abildskou har i sagen fremlagt udskrift fra bussens køreskive, hvoraf fremgår, at den ankom til Skive st. kl. 15:13 og kørte igen kl. 15:16. Klageren har oplyst, at han og ægtefællen var tilstede på perron A, hvorfra bussen altid har afgået fra kl. 14:45 til 15:20, men at de ikke så nogen blå bus 888, som de plejer at køre med. De ringede derfor til Abildskous kontor omkring 12 minutter efter planmæssig afgang, hvor de fik oplyst, at busselskabet Snedsted betjente den pågældende rute og havde et destinationsskilt i forruden. Da bussen var kørt, måtte klagerne rejse med toget til København. Abildskou har fremlagt chaufførens indscanning af de 12 øvrige passagerer, som havde booket billet, og som befandt sig ved stoppestedet på perron A. Klageren anmodede efterfølgende Abildskou om refusion af såvel busbilletternes som togbilletternes pris idet han anførte følgende:

2 Vi har en halv snes gange rejst fra Skive til Valby. Altid i den let genkendelige 888bus og altid med afgang fra perron A. Den 24. juli kl skulle vi igen af sted fra Skive. Vi var på perronen kl Kl var der busser på alle perroner. Når det er tilfældet kan man ikke fra perronen, se indkørslen til rutebilstationen. Min ægtefælle gik på dette tidspunkt hen til stationens store informationstavle og den oplyste ikke noget om afgang fra anden perron. De seneste tre fire gange har bussen være 5 til 10 minutter forsinket. Da tiden var overskredet med 12 minutter var der stadig ingen 888bus at se, og en opringning til Abildskou oplyste os om, at bussen ikke var forsinket, at det var "Snedsted" der kørte og at den var forsynet med et skilt i forruden. Vi kender ikke Snedsted, og vi løb ikke rundt til alle de andre perroner for at læse i fremmede bussers frontruder. Når man opholder sig på en perron kan man kun se busserne på naboperronnen (to på hver). Vi havde forudbetalt vores billetter, booking , og vi vil foreslå, at vi som rejsende informeres når der sker afvigelser fra det forventede. Vi blev stillet i en meget dårlig situation, vi var først fremme (med tog) i vort hjem omkring kl uden mulighed for fortæring eller væske af nogen art siden frokost. Ud over bedre information for fremtiden forslår vi derfor også, at I som minimum holder os skadesløse, således at I ud over refusion af den forudbetalte billet godtgør os det ekstra beløb vi måtte betale for togbilletten. Vi håber samtidig, at vores næste afgang med booking nummer afvikles uden uforudsete hændelser. Den 27. juli 2015 afviste Abildskou klagerens krav og henviste til, at chaufføren havde oplyst, at han var ved stoppestedet i Skive ca. til tiden den pågældende dag og havde opsamlet 12 andre passagerer, samt at Snedsted Turistfart kører 200 ture for dem om året på strækningen, og at bussen har et almindeligt destinationsskilt i forruden samt et ekstra sideskilt på 1,2 m x 0,5 m, hvor der stor Linie 888. Endeligt oplyste Abildskou, at såvel de fremmede busser som deres egne busser benytter de samme stoppesteder. Til dette anførte klageren blandt andet, at de ca. 10 gange har rejst fra Skive til Valby og altid med den let genkendelige 888bus og altid fra perron A. Hans ægtefælle havde omkring kl. 15 kigget på den store informationstavle på stationen, som ikke oplyste noget om, at bussen ville afgå fra en anden perron.

3

4 PARTERNES KRAV OG BEGRUNDELSER OVER FOR ANKENÆVNET: Klageren: Ønsker at få dækket sine udgifter til afholdt køb af togbillet samt refusion af forudbetalt rejse med bus 888, og har til støtte herfor gjort gældende, at de har været tilstede ved stoppestedet den 24. juli 2015, ca. 30 min før afgang, hvorfor det ikke er korrekt, når Abildskou hævder, at de kom for sent til bussen, at de ikke blev informeret om, at bussen den dag holdt et andet sted. Fredag den 31. juli holdt bussen igen ved det normale stoppested, at ændringen ikke fremgik af stationens elektroniske informationstavler, og de er ikke bekendt med, hvorledes de andre passagerer blev orienteret om stoppestedets placering, at en sms fra Abildskou kun indeholdt oplysninger om bookingnummer, at Forbrugerombudsmandens vejledning indeholder krav om bedre oplysning overfor forbrugeren, især ved akutte forstyrrelser i driften, og at klageren mener, at dette ikke er sket i denne sag, og

5 chaufføren burde som minimum have undersøgt om, de stod ved det normale stoppested, når han vidste, at han manglede 2 passagerer. Indklagede: Fastholder, at de ikke skal refundere billettens pris eller betale kompensation til klageren og har til støtte herfor gjort gældende, at klageren tydeligvis ikke var tilstede på tidspunktet for busafrejsen, at de har beklaget det ærgerlige i, at klageren ikke kom med bussen den pågældende dag, at de ikke har tilbudt kompensation,idet de har afregnet færgebilletter med Mols Linien ud fra det bestilte antal billetter, at der var booket 14 billetter fra Skive, men chaufføren samlede 12 passagerer op ved stoppestedet i Skive, at chaufføren har bekræftet, at bussen den pågældende dag stod på det sædvanlige stoppested, at det ikke altid er muligt at køre i bussens egne farver, idet Abildskou også anvender andre busselskaber til at køre for dem, at de ind-lejede busser på Linie 888 altid har et destinationsskilt i forruden, og i tilfælde af, at de bruger Snedsted Turistbusser, så har busserne ligeledes et magnetskilt på 120x40cm med teksten Linie 888 på begge sider af bussen, at de har mulighed for at kontakte de andre kunder i bussen for at få bekræftet ovenstående, men at de som udgangspunkt er imod at blande deres andre kunder ind i sådanne sager. Til dette har klageren anført: Busselskabet hævder de holdt ved Perron A. Det er påfaldende, at det først oplyses nu efter de ikke tidligere har oplyst dette. Vi opholdt på Perron A fra til så vi kan med sikkerhed oplyse, at bussen holdt ikke ved Perron A. Abildskou oplyser, at Skive Rutebilstation ikke er stor. Korrekt, men den er ikke overskuelig. Fra Perron A kan indkørslen ikke ses når der er busser ved de andre perroner, så der er intet der tyder på, at Jess Abildskou kender noget til Skive Rutebilstation. Hvis vi havde reserveret billetter pr. telefon ville vi ikke have mistet det forudbetalte beløb. Chaufføren har ikke taget hensyn til ombudsmandens bemærkninger når der sker ændringer, jf. min henvisning i tidligere mail. Det er tilsyneladende påstand mod påstand vedrørende stoppestedet den pågældende dag. Det vil derfor være en god ide om der tages kontakt til passagererne fra fredag den 24. juli som busselskabet tilbyder. Ved en retssag var der ingen tvivl om, at vidner i form af øvrige passagerer kan bekræfte, at bussen ikke holdt ved Perron A.

6 Jeg finder det virkeligt anstødeligt, at busselskabet løgnagtigt påstår, at vi ikke var ved Perron A, og vil derfor undersøge om der eksisterer overvågningskamera på stationen. Jeg har endnu ikke fået svar på om der er overvågningskamera på rutebilstationen i Skive, men er kommet i tanke om, at der er i alle de busser vi hidtil har kørt med hos 888, så det må være let for busselskabet at dokumentere, hvor de har holdt den pågældende dag såfremt de ønsker at afsløre det. Til orientering vedhæftes billede der viser udsynet fra læskuret på perron A en fredag eftermiddag kl ( se uret på perronen). Vejbanen øverst i billedet passeres kun af busser der har holdt ved perron A. Indkørselen findes 100 borte i retning gennem bussen der holder ved perron B (og i øvrigt de resterende perroner C til F). Fredag eftermiddag holder der busser ved alle perroner. Den 11. august 2015 skriver klager ligeledes; Jeg har endnu ikke fået svar på om der er overvågningskamera på rutebilstationen i Skive, men er kommet i tanke om, at der er i alle de busser vi hidtil har kørt med hos 888, så det må være let for busselskabet at dokumentere, hvor de har holdt den pågældende dag såfremt de ønsker at afsløre det. Til orientering vedhæftes billede der viser udsynet fra læskuret på perron A en fredag eftermiddag kl (se uret på perronen). Vejbanen øverst i billedet passeres kun af busser der har holdt ved perron A. Indkørselen findes 100 borte i retning gennem bussen der holder ved perron B (og i øvrigt de resterende perroner C til F). Fredag eftermiddag holder der busser ved alle perroner Til dette har indklagede svaret følgende: Til den sidste kommentar fra kunden har jeg følgende bemærkninger. Jeg har ikke undersøgt om der er overvågning på Skive Busterminal. Det er kunden der påstår at vi ikke har været der, så det må være i hans interesse at finde ud af dette. Vores underleverandør, Snedsted Turistbusser, har desværre ikke overvågning som peger ud af bussen. Vi har siden Påsken 2015 samlet mere end 2000 kunder op på Skive Busterminal mod Sjælland. (i juli måned alene var det 757 passagerer) Vi har ikke hørt om andre personer der klager over forholdene den nye Busterminal snare tværtimod. Det er stadig vores påstand at kunden ikke var ved stoppestedet, da de 12 øvrige passagerer stod på bussen mod Sjælland.. Til dette har klageren svaret følgende: Det er begrænset hvad der kan tilføjes af nyt, men jeg vil gerne kommentere Abildskous seneste oplysninger og kort resumere kendsgerningerne: Jess Abildskou oplyser, at de 2000 passagerer de har befordret fra Skive siden påske ikke har klaget over forholdene på Skive Busterminal. Det har vi bestemt heller ikke, vi har blot klaget over, at bussen ikke holdt der hvor den plejede uden at oplyse det til os. Vi har gennem de sidste syv år jævnligt rejst med 888 fra Skive uden problemer, aldrig kommet for sent, altid samlet op ved det "normale" stoppested. Det har kun skiftet placering en gang, nemlig da den nye busterminal blev taget i anvendelse.

7 Vi var på terminalen den pågældende dag og konstaterede, at bussen ikke holdt ved Perron A. Jess Abildskou var ikke tilstede og hævder noget andet. Han ved udmærket godt, at private personer ikke kan få adgang til et overvågningskamera. De første gange jeg skrev til ham forholdt han sig slet ikke til hvor bussen holdt, selv om jeg bad ham forholde sig til dette, jf. fremsendt korrespondance. Han lægger ikke nogen udtalelse fra chaufføren frem, han henviser heller ikke til de passagerer der var med. Det nævner han ellers i en tidligere mail som en mulighed, men jeg forstår udmærket, hvorfor det er gået i "glemmebogen". Som et argument for ikke at tilbagebetale det forudbetalte beløb anfører Jess Abildskou, at de har afregnet til Molslinjen. Mig bekendt tager Molslinjen ikke betaling for transporter de ikke udfører og hvis 888 ikke har kontakt med Molslinjen ved transportens gennemførelse, hvorledes får de så afregnet for de personer, der ikke har købt billet på forhånd? Desuden er det en overtrædelse af sikkerhedsbestemmelserne for persontransport med færger ikke at oplyse korrekt antal passagerer (det er ulovligt, jf. lovbekendtgørelse nr. 594 af 26. juni 1996 med senere ændringer). Så der taler Jess Abildskou heller ikke sandt; det må også være et argument opfundet til lejligheden. Umiddelbart mener jeg der bør være størst tiltro til de der var tilstede og ikke til en der fremfører oplysninger uden at fremlægge dokumentation for disse påstande. Abildskou Rejser har ikke været i stand til at dokumentere, at de holdt ved Perron A. Det kan de heller ikke, for det gjorde de ikke. Vi var i læskuret på Perron A fra en halv time før afgang til 10 minutter efter og bussen var ikke ved Perron A. Til dette svarer indklagede følgende: En sidste kommentar skulle være at vi har afholdt udgifter til færgen og at de ikke fremmødte kunder blokere for andre kunder der ønsker at rejse. Hvis vi har tilmeldt 40 PAX til færgeafgang skal vi betale for 40 PAX uanset om der kun bliver registret 38 PAX. Færgen har begrænset kapacitet, så vi skal være meget nøjagtige med PAX-tallet. Det er meget beklageligt at disse kunder ikke kom med, men chaufføren der kørte bussen observerede ikke noget unormalt den pågældende dag, hvilket kunden fik at vide da han ringede her til kontoret. (jeg ringede nemlig selv til chaufføren, imens kunden var i røret med vores servicemedarbejder Bo) Kunden har IKKE været på det sædvanlige stoppested, eller har ikke set skiltet i forruden eller på siden af den bus der kørte. Snedsted Turistfart kører stadig for os hver eneste fredag og søndag og har gjort det siden Snedsted Turistfart vil fortsætte med at køre for os, da vi aldrig får klager over deres busser eller service. BILAG TIL SAGEN: Kopi af bilag fremsendt fra parterne. Kopi af parternes korrespondance. ANKENÆVNETS BEMÆRKNINGER: Retsgrundlaget: Buspassagerers rettigheder og forpligtelser fremgår dels af forordningen om Eu-passagererrettigheder for buspassagerer nr. 181/2011 samt af Abildskous A/S takst- og befordringsregulativ. Af sidstnævnte fremgår følgende: KAPITEL IV

8 PASSAGERERS RETTIGHEDER I FORBINDELSE MED AFLYSNINGER ELLER FORSINKEL- SER Artikel 19 Fortsættelse, omlægning og tilbagebetaling 1. Hvis en transportør med rimelighed forventer, at en rutekørsel bliver aflyst eller dens afgang fra en terminal forsinket mere end 120 minutter, eller i tilfælde af overbookning skal passageren straks tilbydes valget mellem: a) fortsættelse eller omlægning af rejsen uden meromkostninger og under sammenlignelige betingelser til det endelige bestemmelsessted ifølge befordringskontrakten ved førstgivne lejlighed b) tilbagebetaling af billetprisen og, hvis det er relevant, en gratis returrejse med bus til det første afgangssted ifølge befordringskontrakten ved førstgivne lejlighed. 2. Hvis transportøren ikke tilbyder passageren valget i stk. 1, har passageren ret til erstatning svarende til 50 % af billetprisen ud over den tilbagebetaling, der er nævnt i stk. 1, litra b). Dette beløb skal betales af transportøren senest en måned efter, at ansøgningen om erstatning er indgivet. 3. Hvis bussen bliver uanvendelig under rejsen, sørger transportøren for enten fortsættelse af kørslen med et andet køretøj fra det sted, hvor det uanvendelige køretøj befinder sig, eller befordring fra det sted, hvor det uanvendelige køretøj befinder sig, til et passende afventningssted eller en terminal, hvorfra det er muligt at fortsætte rejsen. 4. Når en rutekørsel eller dens afgang fra et busstoppested er forsinket mere end 120 minutter, har passagererne ret til fortsættelse eller omlægning af rejsen eller tilbagebetaling af billetprisen fra transportørens side, jf. stk Tilbagebetaling i henhold til stk. 1, litra b), og stk. 4 skal ske inden for 14 dage, efter at tilbuddet er fremsat, eller anmodningen er modtaget. Tilbagebetalingen skal dække billettens fulde pris på købstidspunktet for den eller de dele af rejsen, der ikke er gennemført, og for den eller de dele, som allerede er foretaget, hvis rejsen ikke længere tjener noget formål i forhold til passagerens oprindelige rejseplan. Er der tale om abonnementskort eller periodekort, skal tilbagebetalingen være lig med rejsens forholdsmæssige andel af den fulde omkostning til kortet. Tilbagebetalingen skal ske kontant, medmindre passageren accepterer anden form for tilbagebetaling. Artikel 20 Information 1. I tilfælde af en aflysning eller en forsinkelse i en rutekørsels afgang skal transportøren eller, hvis det er relevant, busterminalens forvaltningsorgan underrette passagerer, der afrejser fra terminalen, om situationen så hurtigt som muligt og under alle omstændigheder senest 30 minutter efter afgangstidspunktet ifølge køreplanen og om det forventede afgangstidspunkt, så snart sådanne oplysninger foreligger. 2. Passagerer, der i henhold til køreplanen ikke kan nå en tilslutningsforbindelse på grund af aflysning eller forsinkelse, underrettes i rimeligt omfang af transportøren eller, hvis det er relevant, busterminalens forvaltningsorgan om alternative forbindelser. 3. Transportøren eller, hvis det er relevant, busterminalens forvaltningsorgan sikrer, at handicappede og bevægelseshæmmede modtager de i stk. 1 og 2 krævede oplysninger i tilgængelige formater.da L 55/8 Den Europæiske Unions Tidende Hvis det er muligt, gives de i stk. 1 og 2 krævede oplysninger elektronisk til alle passagerer, herunder dem, der afrejser fra busstoppesteder, inden for den frist, der er fastsat i stk. 1, hvis passageren har anmodet om dette og givet transportøren de nødvendige kontaktoplysninger. Artikel 21

9 Assistance i tilfælde af aflyste eller forsinkede afgange For rejser med en planlagt varighed på mere end tre timer skal transportøren i tilfælde af aflysning eller forsinkelse på mere end 90 minutter gratis tilbyde passagererne: a) snacks, måltider og forfriskninger i rimeligt forhold til ventetiden eller forsinkelsen, forudsat at de forefindes eller kan leveres på rimelige vilkår i bussen eller i terminalen b) et hotelværelse eller anden indkvartering samt assistance til at arrangere transport mellem terminalen og indkvarteringsstedet i tilfælde, hvor et ophold på en eller flere nætter bliver nødvendigt. For hver passager kan transportøren begrænse de samlede indkvarteringsomkostninger, som ikke omfatter transport fra terminalen til indkvarteringsstedet og tilbage, til 80 EUR pr. nat og til højst to nætter. Når denne artikel finder anvendelse, skal transportøren især være opmærksom på handicappedes og bevægelseshæmmedes samt eventuelle ledsagende personers behov. Artikel 22 Andre krav Dette kapitel udelukker ikke, at passagerer i henhold til national lovgivning søger erstatning ved de nationale domstole for tab som følge af aflysning eller forsinkelse af rutekørsler. Artikel 23 Undtagelser 1. Artikel 19 og 21 finder ikke anvendelse på passagerer med åbne billetter, så længe afgangstidspunktet ikke er angivet, medmindre de har abonnementskort eller periodekort. 2. Artikel 21, litra b), finder ikke anvendelse, hvis transportøren beviser, at aflysningen eller forsinkelsen skyldes strenge vejrforhold eller større naturkatastrofer, der bringer en sikker busdrift i fare. 19. Almindelige bestemmelser. Personer, som udsætter bussen for beskadigelser, er til ulempe for chaufføren eller øvrige rejsende eller på anden måde hindrer en rimelig efter chaufførens skøn afvikling af kørslen, kan af chaufføren sættes af bussen. Ved beskadigelse af bussen pådrager skadevolder sig et erstatningsansvar. Chaufførens anvisninger skal følges. Chaufførens fortolkning af takst- og befordringsregulativet er umiddelbart gældende. Det kan undtagelsesvis forekomme, at ved afgange med færge skal nogle af de rejsende selv gå til og fra borde med deres bagage. Der ydes ikke kompensation herfor. Abildskou forbeholder sig ret til ved færgeaflysninger m.m. at køre afgange via Fyn og Storebæltsbroen. Der ydes ikke kompensation herfor. Det kan på afgange være nødvendigt med busskifte. Chaufføren orienterer herom. I perioder med frost kan det være nødvendigt på grund af mulige frostsprængninger at lukke for toiletterne i busserne. Chaufføren vil, i den udstrækning det er muligt, holde Ind ved offentlige toiletter efter kunders anmodning. Det er kundens eget ansvar via Abildskous hjemmeside at holde sig orienteret om væsentlige forsinkelser, forstyrrelser og aflysninger af afgange. I den udstrækning det tidsmæssigt og resursemæssigt er muligt, vil Abildskou forsøge at orientere de berørte kunder via SMS, eller telefonisk kontakt. Der ydes ikke kompensation for manglende orientering fra Abildskou.

10 Abildskou påtager sig intet ansvar for forsinkelser eller forstyrrelser i driften, tilslutning til anden trafikforbindelse eller manglende plads i busserne. Selskabet forbeholder sig ret til ændringer i køreplaner og regulativer. Abildskou giver ikke kompensation herfor. Der er gratis Wi-Fi i Abildskous egne busser. Abildskou yder ikke kompensation ved tekniske problemer eller varierende kvalitet af internetforbindelsen under rejsen. Abildskou kan af kapacitetsmæssige årsager mv. have behov for at entrere med underleverandører. Der vil som oftest ikke være Wi-Fi i disse busser, hvilket der ligeledes ikke ydes kompensation for Den konkrete sag: Således som sagen foreligger oplyst, lægger ankenævnet til grund, at buslinje 888 mod Købehavn holdt på perron A på Skive station den 24. juli 2015 mellem kl. 15:13 og 15:16, og at det også fremgik af skiltningen på stationen. Ankenævnet har ved afgørelsen heraf lagt vægt på, at de 12 øvrige passagerer kom med bussen, at der som anført af klageren ikke var skiltning om, at afgangsstedet skulle være ændret, at Abildskou har oplyst, at også Snedsted busser, som kører ruten for Abildskou, holder ved samme stoppested, at chaufføren kort tid efter afgangen fra Skive station oplyste til Abildskou, at han havde holdt ved det sædvanlige stoppested, samt at det fremgår af de tilsendte fotos fra Abildskou, at bussen Snedsted Turistbusser ikke er blå, men skilter med navnet bus888 på siderne af bussen og i forruden. Således som klageren har beskrevet det passerede, hvorefter de 10 gange har rejst fra Skive til Valby og altid med den let genkendelige 888bus og altid fra perron A, kan det ikke afvises, at klagerne så efter en blå bus 888 ved perron A og derfor ikke var opmærksomme på, at det var den orange bus fra Snedsted Turistbusser med sort skiltning og hvid tekst på siden, og hvid skiltning med sort tekst i forruden, som betjente ruten den pågældende dag. Herefter finder ankenævnet, at det ikke beror på forhold, som indklagede bærer ansvaret for, at klagerne ikke nåede bussen. Sagen vedrører således ikke et spørgsmål om forsinkelse af bussen. På den baggrund har klagerne hverken efter Abildskous takst- og befordringsregulativ eller EU-forordningen for buspassagerer nr. 181/2011 krav på at få refunderet deres busbilletter eller få kompensation for mérudgiften til togbilletterne. Det er ankenævnets opfattelse, at klagerne heller ikke efter dansk rets almindelige erstatningsregler er berettiget til at få deres udgifter erstattet. Ankenævnet træffer herefter følgende AFGØRELSE: Abildskou A/S er berettiget til ikke at refundere busbilletterne samt til ikke at skulle yde kompensation for mérudgiften i form af togbilletterne. Da klageren ikke har fået medhold i klagen, tilbagebetales klagegebyret ikke, jf. 26, stk. 4, modsætningsvist.

11 Hver af parterne kan anlægge sag ved domstolene om de forhold, som klagen har vedrørt. Klageren henvises til at søge yderligere oplysning om eventuel bistand i forbindelse med sagsanlæg på og /eller eget forsikringsselskab om eventuel forsikringsretshjælp. På ankenævnets vegne, den 23. februar 2016 Tine Vuust Nævnsformand

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Refusion for forsinkelse på 2 timer opstået undervejs på rejsen

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Refusion for forsinkelse på 2 timer opstået undervejs på rejsen AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0180 Klageren: XX 2650 Hvidovre Indklagede: Flixbus Danmark ApS CVRnummer: 37950467 Klagen vedrører: Parternes krav: Refusion for forsinkelse

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0221 Klageren: XX Amager Indklagede: Flixbus Danmark ApS CVRnummer: 37950467 Klagen vedrører: Parternes krav: Godtgørelse på 830,76 kr.

Læs mere

Resumé af buspassagerers rettigheder 1

Resumé af buspassagerers rettigheder 1 Resumé af buspassagerers rettigheder 1 Forordning (EU) nr. 181/2011 (i det følgende benævnt "forordningen") finder anvendelse fra den 1. marts 2013. Forordningen fastsætter et minimum af rettigheder for

Læs mere

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0044 Klageren: XX Indklagede: DSBØresund CVRnummer: 2930824 Klagen vedrører: Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med

Læs mere

Refundering af billetpris på 5.800 kr. i anledning af forsinkelse og besværlig rejse. DSB har tilbudt 1.906 kr. i godtgørelse for forsinkelsen.

Refundering af billetpris på 5.800 kr. i anledning af forsinkelse og besværlig rejse. DSB har tilbudt 1.906 kr. i godtgørelse for forsinkelsen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0006 Klageren: XX på egne vegne og på vegne 11 medrejsende. Indklagede: DSB Klagen vedrører: Refundering af billetpris på 5.800 kr. i

Læs mere

Godtgørelse af taxa-regning på 124 kr. i anledning af forsinkelse. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer)

Godtgørelse af taxa-regning på 124 kr. i anledning af forsinkelse. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Claus Jørgensen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0323 Klageren: XX 3400 Hillerød Indklagede: DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Godtgørelse af taxa-regning på 124 kr. i anledning af forsinkelse.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 2200 København N. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: Klageren: 2200 København N. Ankenævnets 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0020 Klageren: XX 2200 København N Indklagede: Movia Klagen vedrører: Refusion af Rejsegaranti, 246 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Taxaregning på 471 kr. som følge af at bussen ikke kom.

Taxaregning på 471 kr. som følge af at bussen ikke kom. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0427 Klageren: XX på vegne YY 5500 Middelfart Indklagede: Nordjyllands Trafikselskab (NT) CVRnummer: 30015940 Klagen vedrører: Taxaregning

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet på telefonnummeret

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet på telefonnummeret AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0225 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 2860 Søborg Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klageren reklameret til indklagede: 11. august 2015

Læs mere

Refusion af taxaregning på 240 kr. grundet forsinkelse. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Refusion af taxaregning på 240 kr. grundet forsinkelse. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0130 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S DSB S-tog Klagen vedrører: Refusion af taxaregning på 240 kr. grundet forsinkelse. Ankenævnets

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0101 Klageren: XX 8240 Risskov Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750

Læs mere

Kontrolafgift på 750 grundet manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at hun kunne rejse med bybussen i Århus på en DSB-billet.

Kontrolafgift på 750 grundet manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at hun kunne rejse med bybussen i Århus på en DSB-billet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0173 Klageren: XX 8220 Brabrand Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 grundet manglende

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren?

Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren? 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0175 Klageren: Indklagede: XX 2850 Nærum Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Spurgt chaufføren? Ankenævnets

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på rejsekort i bus, hvor rejsekort ikke endnu var udrullet.

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på rejsekort i bus, hvor rejsekort ikke endnu var udrullet. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0172 Klageren: XX 8800 Viborg Indklagede: Midttrafik CVR.nummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på rejsekort

Læs mere

På hjemturen rejste klageren og ægtefællen med bus 184 mod Vibenhus Runddel. Forinden de steg på bussen, så de 5 kontrollører ved stoppestedet.

På hjemturen rejste klageren og ægtefællen med bus 184 mod Vibenhus Runddel. Forinden de steg på bussen, så de 5 kontrollører ved stoppestedet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0306 Klageren: XX 2100 Kbh. Ø Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Godtgørelse på 280 kr. for rejsens pris samt godtgørelse for ekstraudgifter til transportudgifter samt for svie og smerte og aflyst ferie.

Godtgørelse på 280 kr. for rejsens pris samt godtgørelse for ekstraudgifter til transportudgifter samt for svie og smerte og aflyst ferie. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0146 Klageren: Indklagede: XX 8000 Aarhus C Abildskou A/S Klagen vedrører: Godtgørelse på 280 kr. for rejsens pris samt godtgørelse

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på kvikkort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på kvikkort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0138 Klageren: XX 5210 Odense NV Indklagede: FynBus CVRnummer: 29 97 99 44 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0254 Klageren: XX på vegne af YY (passageren) 4000 Roskilde Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0075 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: Trafikselskabet Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. To kontrolafgifter på 750 kr. for rejse i bus på Orange DSB-billetter.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. To kontrolafgifter på 750 kr. for rejse i bus på Orange DSB-billetter. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0029 Klageren: XX og YY 6000 Kolding Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: To kontrolafgifter på 750 kr. for rejse i

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0180 Klageren: XX 1705 Kbh. V Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Klageren bestilte en 3-zoners billet i bussen, men fik udstedt en billet til 1 zone.

Kontrolafgift på 750 kr. Klageren bestilte en 3-zoners billet i bussen, men fik udstedt en billet til 1 zone. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0358 Klageren: XX 2200 København N Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0030 Klageren: XX 6950 Ringkøbing Indklagede: Arriva Tog A/S CVRnummer: 12 24 59 04 Klagen vedrører: Parternes krav: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse af sms-billet.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse af sms-billet. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0168 Klageren: Indklagede: XX 8210 Aarhus V DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, telefon løbet tør for strøm, billet ikke anset for modtaget før påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, telefon løbet tør for strøm, billet ikke anset for modtaget før påstigning. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0132 Klageren: Indklagede: XX 2500 Valby Metroservice A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, telefon løbet tør for

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0087 Klageren: Indklagede: XX 2920 Charlottenlund DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet inden påstigning, samt dårlig skiltning vedrørende køb af sms-billetter.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet inden påstigning, samt dårlig skiltning vedrørende køb af sms-billetter. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0260 Klageren: Indklagede: XX på vegne af datteren YY 3060 Espergærde Movia v/lokalbanen A/S CVRnummer: 26 12 51 46 Klageren reklameret

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, automat ude af drift. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, automat ude af drift. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0076 Klageren: Indklagede: XX 8000 Århus C Midttrafik Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, automat ude af drift.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0186 Klageren: XX 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Taxaregning på 581 kr., som ønskes godtgjort i helhold til rejsetidsgarantien

Taxaregning på 581 kr., som ønskes godtgjort i helhold til rejsetidsgarantien AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0249 Klageren: XX 9000 Aalborg Indklagede: Nordjyllands Trafikselskab (NT) CVRnummer: 30015940 Klagen vedrører: Taxaregning på 581 kr.,

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen (2 stemmer)

Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0332 Klageren: XX 7800 Struer Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog Klagen vedrører: Godtgørelse af taxaregning på 552 kr. Ankenævnets

Læs mere

Ankenævnets Nævnsformand, landsdommer Tine Vuust Asta Ostrowski Torben Steenberg Bjarne Lindberg Bak Alice Stærdahl Andersen

Ankenævnets Nævnsformand, landsdommer Tine Vuust Asta Ostrowski Torben Steenberg Bjarne Lindberg Bak Alice Stærdahl Andersen AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0158 Klageren: XX 8220 Brabrand Indklagede: Lokaltog A/S CVRnummer: 26 15 90 40 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Klageren ønsker refusion af kr. for et 10-turskort, som er bortkommet

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Klageren ønsker refusion af kr. for et 10-turskort, som er bortkommet AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0149 Klageren: XX 2600 Glostrup Indklagede: Abildskou A/S CVRnummer: 25 28 03 34 Klagen vedrører: Parternes krav: Klageren ønsker refusion

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0272 Klageren: Indklagede: XX Odense NØ DSB CVR nummer: 250 500 53 Klagen vedrører: Parternes krav: Fejlagtig vejledning fra DSB vedrørende

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på metro inden modtagelse af sms-billet.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på metro inden modtagelse af sms-billet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0038 Klageren: XX 2920 Charlottenlund Indklagede: Metro Service A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på metro

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0037 Klageren: XX 1302 Kbh K Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for køb af SMS-billet efter påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. for køb af SMS-billet efter påstigning. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0053 Klageren: XX 2100 København ø Indklagede: Movia CVR: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0296 Klageren: XX 8000 Aarhus C Indklagede: Arriva Tog A/S CVRnummer: 12245904 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel samt rykkergebyr på 100 kr. Ikke indsendt Ungdomskort indenfor 14-dages fristen.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel samt rykkergebyr på 100 kr. Ikke indsendt Ungdomskort indenfor 14-dages fristen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0321 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check ind på rejsekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check ind på rejsekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0212 Klageren: XX 2100 Kbh. Ø Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0247 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Spærring af klagerens rejsekort flex, så hun i stedet må rejse på rejsekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Spærring af klagerens rejsekort flex, så hun i stedet må rejse på rejsekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0021 Klageren: XX 2400 Kbh. N Indklagede: Rejsekort Kundecenter v/dsb CVRnummer: 25005303 Klagen vedrører: Parternes krav: Spærring af

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0194 Klageren: XX 8260 Viby J Indklagede: DSB Klagen vedrører: Refusion af taxaregning 700 kr. grundet tognedbrud. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Rejst med udløbet periodekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Rejst med udløbet periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0267 Klageren: XX 2500 Valby Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0249 Klageren: XX 8000 Aarhus C Indklagede: DSB Klagen vedrører: Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for at rejse uden billet. Havde kun 200 kroneseddel. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for at rejse uden billet. Havde kun 200 kroneseddel. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0251 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 8452 Harlev J. Midttrafik Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750

Læs mere

Klageren havde dagen før købt et sms-klippekort, og den 5. august 2011 kl. 08:26 klippede hun 5 zoner med startzone 01.

Klageren havde dagen før købt et sms-klippekort, og den 5. august 2011 kl. 08:26 klippede hun 5 zoner med startzone 01. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0171 Klageren: Indklagede: XX 3540 Lynge Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på tillægsbillet.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på tillægsbillet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0153 Klageren: Indklagede: XX 2400 København NV. Metroselskabet A/S v/metro Service I/S Cvr nummer: 21 26 38 34 Klageren reklameret til

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. grundet manglende billet. Ifølge klageren var billetautomaten

Kontrolafgift 750 kr. grundet manglende billet. Ifølge klageren var billetautomaten AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0260 Klageren: XX 2720 Vanløse Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet bestilt efter påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet bestilt efter påstigning. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0134 Klageren: Indklagede: XX på vegne sin søn 2850 Nærum Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for sms-billet bestilt efter

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende mobilbillet

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende mobilbillet AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0151 Klageren: XX 4736 Karrebæksminde Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner på periodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0368 Klageren: Indklagede: XX 1439 København K Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0251 Klageren: XX 9000 Alborg Indklagede: NT Nordjyllands Trafikselskab CVRnummer: 30015940 Klagen vedrører: Parternes krav: Bus med afgang

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0241 Klageren: XX 8210 Århus V Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. 2 kontrolafgifter á 750 kr. for manglende check-ind på rejsekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. 2 kontrolafgifter á 750 kr. for manglende check-ind på rejsekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0282 Klageren: XX på egne vegne og på vegne af sin ægtefælle 5700 Svendborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Numrene på periodekortets stamkort ulæselige. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. Numrene på periodekortets stamkort ulæselige. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0236 Klageren: Indklagede: XX 2630 Taastrup DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. Numrene

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Er kontrolafgiften udstedt til den forkerte person AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0120 Klageren: XX 2100 København Ø Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0010 Klageren: XX 8200 Aarhus N Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0013 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Erstatning for koncertbilletter

Læs mere

Ifølge Metroservice var der følgende information til passagererne i monitorerne ved begge platforme:

Ifølge Metroservice var der følgende information til passagererne i monitorerne ved begge platforme: AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0068 Klageren: XX Sverige Indklagede: Metroselskabet I/S v/metroservice A/S Klagen vedrører: Erstatning på 2.662 kr. til flybilletter.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for anvendelse af børneklippekort 1 måned efter det fyldte 16. år.

Kontrolafgift på 750 kr. for anvendelse af børneklippekort 1 måned efter det fyldte 16. år. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0102 Klageren: XX på vegne af sin datter YY, 2500 Valby Indklagede: Movia CVR. nr.: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende forevisning af billet. Indsendt efterfølgende

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende forevisning af billet. Indsendt efterfølgende AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0112 Klageren: XX 8700 Horsens Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kroner for manglende zone på mobilbillet. Ankenævnet for Bus, Tog og Metro har på et møde den 23. februar 2016 truffet følgende:

Kontrolafgift på 750 kroner for manglende zone på mobilbillet. Ankenævnet for Bus, Tog og Metro har på et møde den 23. februar 2016 truffet følgende: AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0145 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0211 Klageren: Indklagede: XX 2100 København Ø DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0321 Klageren: XX 2880 Bagsværd Indklagede: DSB S-tog CVR: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0223 Klageren: Indklagede: XX 2765 Smørum Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0169 Klageren: XX 2800 Lyngby Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr., for at rejse på sin fars rejsekort.

Kontrolafgift på 750 kr., for at rejse på sin fars rejsekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0226 Klageren: Indklagede: XX 2200 København N Metroselskabet A/S ved Metro Service I/S Cvr. nummer: 21263834 Klagen vedrører: Ankenævnets

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af HyperCard inden 14 dage samt rykkergebyr på 100 kr.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende forevisning af HyperCard inden 14 dage samt rykkergebyr på 100 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0114 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY. 2791 Dragør Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner på periodekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner på periodekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0099 Klageren: XX 4000 Roskilde Indklagede: Movia CVRnummer: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. grundet

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af SMS-billet inden påstigning på metro.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af SMS-billet inden påstigning på metro. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0289 Klageren: XX 2200 Frederiksberg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ankenævnets

Læs mere

Taxaregning på 229 kr., som ønskes godtgjort i henhold til rejsetidsgarantien. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer)

Taxaregning på 229 kr., som ønskes godtgjort i henhold til rejsetidsgarantien. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0274 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Taxaregning på 229 kr., som ønskes godtgjort i henhold

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0397 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0013 Klageren: Indklagede: XX 2820 Gentofte Movia Klagen vedrører: Rejsetidsgaranti. Taxaregning 83 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F)

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0101 Klageren: XX 4970 Rødby Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på klippekort til København (A-F) Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0103 Klageren: XX 2850 Nærum Indklagede: Lokaltog A/S CVRnummer 26159040 Klagen vedrører: Parternes krav: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at man kunne købe billet om bord på toget.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel. Klageren troede, at man kunne købe billet om bord på toget. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0103 Klageren: XX 8000 Århus C Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29 94 31 76 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel.

Læs mere

Kompensation på minimum 150 kr. for bus, der ikke medtog passagerer.

Kompensation på minimum 150 kr. for bus, der ikke medtog passagerer. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0268 Klageren: XX 8270 Højbjerg Indklagede: Midttrafik Klagen vedrører: Kompensation på minimum 150 kr. for bus, der ikke medtog passagerer.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0349 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 8260 Viby J Midttrafik Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. for manglende zone. Automat stemplet forkert zone?

Kontrolafgift 750 kr. for manglende zone. Automat stemplet forkert zone? 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0212 Klageren: Indklagede: XX 2610 Rødovre Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift 750 kr. for manglende zone. Automat stemplet forkert

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0132 Klageren: XX 4760 Vordingborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende sværte på klippekortet.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende sværte på klippekortet. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0390 Klageren: Indklagede: CVRnummer: XX 2100 Kbh. Ø Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0171 Klageren: XX 1817 Frederiksberg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende tillægszone til mobilperiodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende tillægszone til mobilperiodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0178 Klageren: XX 2820 Gentofte Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Mobil-billet var ikke modtaget på telefonen inden påstigning.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. Mobil-billet var ikke modtaget på telefonen inden påstigning. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0241 Klageren: Indklagede: Klagen vedrører: Parternes krav: XX 8220 Brabrand Midttrafik Kontrolafgift på 750 kr. Mobil-billet var ikke

Læs mere

Cvr nummer:

Cvr nummer: AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0202 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Cvr nummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Rejsens pris på rejsekort afviger fra prisen på en 65-billet

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Rejsens pris på rejsekort afviger fra prisen på en 65-billet AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0111 Klageren: XX på egne vegne og ægtefællens vegne 4900 Nakskov Indklagede: DSB Fjern-og Regionaltog CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører:

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. Ikke stemplet straks ved indstigning.

Kontrolafgift på 600 kr. Ikke stemplet straks ved indstigning. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0297 Klageren: Gellerupparkens Retshjælp på vegne XX 8220 Brabrand Indklagede: Midttrafik 8270 Højbjerg Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. samt 3 rykkergebyrer på i alt 300 kr.

Kontrolafgift på 600 kr. samt 3 rykkergebyrer på i alt 300 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0149 Klageren: XX 4760 Vordingborg Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. samt 3 rykkergebyrer på i alt 300 kr. Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på skolekort. Blev chaufføren

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på skolekort. Blev chaufføren AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0150 Klageren: XX på vegne af sønnen YY 4771 Gl. Kalvehave Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, for få zoner/forkert startzone. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, for få zoner/forkert startzone. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0128 Klageren: Indklagede: XX 2100 København Ø DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet, for få zoner/forkert startzone.

Læs mere

7AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

7AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO 7AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0034 Klageren: XX på vegne af sønnen YY 2830 Virum Indklagede: Movia CVRnummer: 29896569 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

Buschaufførens afvisning af klageren i to tilfælde for rejse på Ungdomskort med FynBus. Ønsker kompensation på 1500 kr.

Buschaufførens afvisning af klageren i to tilfælde for rejse på Ungdomskort med FynBus. Ønsker kompensation på 1500 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0230 Klageren: XX 9000 Ålborg Indklagede: FynBus CVRnummer: 29979944 Klagen vedrører: Buschaufførens afvisning af klageren i to tilfælde

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Torben Steenberg (2 stemmer) 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0007 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 8260 Viby J Midttrafik Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende straksbillettering

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden.

Kontrolafgift på 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0191 Klageren: Indklagede: XX 2770 Kastrup Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for kørsel med pensionistkort i spærretiden.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for forevisning af et mobil-periodekort, som først var gyldigt fra den følgende dag.

Kontrolafgift på 750 kr. for forevisning af et mobil-periodekort, som først var gyldigt fra den følgende dag. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0210 Klageren: Indklagede: XX 2720 Vanløse Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klageren reklameret til indklagede:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, idet køb af mobilbillet via applikation ikke var gennemført.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet, idet køb af mobilbillet via applikation ikke var gennemført. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0374 Klageren: XX 1970 Frb. C. Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone på periodekort.

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0287 Klageren: XX 2400 København NV Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende zone på periodekort. Ankenævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for glemt Ungdomskort, samt 2 rykkergebyrer á 100 kr.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for glemt Ungdomskort, samt 2 rykkergebyrer á 100 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0206 Klageren: XX 2450 Kbh. SV Indklagede: Metro Selskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Manglende information vedrørende indsættelse af metrobusser i anledning af driftsændringer i juli og august 2013

Manglende information vedrørende indsættelse af metrobusser i anledning af driftsændringer i juli og august 2013 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0478 Klageren: XX 2730 Herlev Indklagede: Metroselskaber I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834 Klagen vedrører: Manglende information

Læs mere