Hvem er Jensens Kurser?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er Jensens Kurser?"

Transkript

1 KURSUSKATALOG

2 Hvem er Jensens Kurser? Jensens Kurser har igennem 25 år undervist og rådgivet indenfor IT, grafisk design, Office pakken, web- og mobile løsninger. Mange offentlige og private virksomheder har valgt os som deres foretrukne sparringspartner indenfor udvikling og efteruddannelse. Vi er uafhængige af leverandører af digitale læringsmidler og IT-udstyr. Med erfaring indenfor undervisning siden 1989 samt god brancheindsigt sikrer Jensens Kurser undervisning af højeste kvalitet, der giver dig relevant viden og nyttige værktøjer. Vores mål med efteruddannelseskurser for lærere og pædagoger er, at det skal være lettere at bruge IT og digitale medier, således at du som lærer kan koncentrere dig om at levere en god undervisning. Vi har i dette lille kursuskatalog samlet en række af de kurser, som vi tilbyder ethvert kursus specialtilrettelægges, så finder I ikke lige det I ønsker i dette katalog, tøv så ikke med at kontakte os, så vi kan sammensætte den rigtige kursusløsning til jer.

3 IT og laering Hos Jensens Kurser tilbyder vi forskellige målrettede kurser, der giver en indføring i de muligheder og udfordringer, du i forbindelse med din undervisning kan blive stillet overfor ved brug af computere, ipads og mobile enheder. Flere af vores undervisere er læreruddannede og alle har mange års erfaringer med at undervise i IT og medier. Vi håber, at vores store udbud af kurser her i kataloget kan være med til at udbrede kendskabet til de digitale platforme og styrke de grundlæggende langtidsholdbare tekniske- og mediedidaktiske kompetencer, så du kan bruge de bedst egnede digitale læremidler i din undervisning. Vi håber også, at der bliver mere tid og overskud til, at du kan inddrage IT og de digitale læringsmidler i undervisningen, når det er fornuftigt. Vi er din samarbejdspartner indenfor efteruddannelse af lærere og udvikling af digitale læremidler.

4 Microsoft Office kurser Microsoft Office 365 indeholder de nyeste versioner af Word, Excel, Power- Point, OneNote, Outlook, Access og Publisher. Jensens Kurser har stor ekspertise i at undervise i Office programmerne, og har undervist mange brugere, der har skiftet fra tidligere versioner af programmerne til Office 2013 eller Office 365. Rigtig mange brugere af de tidligere versioner må erkende, at Office 2013/365 er en helt ny måde at arbejde på. Programmerne i de nyere Office-pakker er nemlig ikke bare opbygget på en helt anden måde, og ser helt anderledes ud de indeholder samtidig et væld af nye effektive funktioner, værktøjer og designmuligheder. De mange nye tiltag og muligheder betyder også samtidig nye arbejdsgange, og følger der ikke en faglig opgradering med, kan en ny Office-pakke meget hurtigt blive til en tidsrøver og en kilde til frustration. Office 365 består af de velkendte programmer fra Microsoft, men de leveres online over internettet. Så du har faktisk adgang til din , programmerne, vigtige dokumenter, kalender og kontaktpersoner; næsten uanset hvor du er, og på enhver enhed, som har internetadgang. Det kan være på en PC/Mac, en smartphone, ipad eller en anden tablet.

5 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Office 2013/ 365 Målgrupper: Lærere, pædagoger, skoleledere, læsevejledere og skolebibliotekarer Niveauer: Grund- og udvidet Deltager forudsætninger: Grundlæggende Word Kursus mål: At kunne arbejde effektivt i de nyeste versioner af Office programmerne. Bruge IT-understøttet læring og planlægning af digitale læringsforløb Microsoft stiller Office 365 for education gratis til rådighed for alle uddannelsesinstitutioner. Mange kommuner/skoler vælger at købe en samlet løsning med Office programmerne, lagring af dokumenter via internettet, adgang til skolens digitale læringsmidler, mail-, chat- og kalender funktioner. Der kan også være mulighed for at eleverne kan have adgang til forskellige læringsmidler og kan dele dokumenter i et fælles samarbejdsområde, hvor flere brugere kan arbejde sammen i ét dokument. På kurserne lærer du at bruge disse muligheder, og hvordan du med en differentieret undervisning får overblik over forløb, opgaver og afleveringer. Ønsker du at lave interaktive PowerPoint præsentationer? Så er vores kursus i Adobe Presenter en god idé. Hvis du i forvejen bruger PowerPoint til at lave præsentationer med, kan du med Adobe Presenter (plug-in til PowerPoint) tilføje animationer, speak og skabe quizzer og undersøgelser for at give eleverne feedback og overvåge læringsaktiviteterne.

6

7 Workshopdage og deltagerantal: Aftales individuelt Apps og programmer: WordPress (gratis) Målgruppe: Lærere, skoleledere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Der forudsættes ingen særlig kendskab til webdesign Kursus mål: At deltagerne lærer at lave hjemmesider og blogge i WordPress. Vi vurderer på kurset, hvordan fremstillingen af mini-websites kan bruges i undervisningen Wordpress workshop Der er mange fordele ved at kunne lave mindre hjemmesider til undervisningsmaterialer eller til præsentationer af elevernes projekter (som alternativ til PowerPoint). Og en blog kan nemt bruges af lærere og elever i f.eks. udskolingen til at samle fælles viden og til kommunikation med læreren og eleverne imellem. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribenter og medieformidlere. Ved at vælge internettet som medie, er det nemt at opdatere oplysningerne og inddrage aktuelle emner. Ved brug af hjemmesider/blogs i det skriftlige arbejde fastholdes og bearbejdes faglig viden og egne tanker, refleksioner gennem tekst, billeder, videoer og animationer. Der kan arbejdes med indholdet og samspillet mellem genre, indhold og layout. WordPress er populært og gratis. Du kan nemt lære at bruge WordPress, da det er let at opsætte tekster, billeder, video og grafik til en smuk og funktionel hjemmeside eller en blog. På workshoppen gennemgår vi installation, opsætning og de vigtigste funktioner. Vi ser også på, hvordan du bruger WordPress funktioner i undervisning og udnytter kommunikationsværktøjet til at lede frem mod de færdigheder, som eleverne skal tilegne sig i de enkelte fag.

8 Workshopdage og deltagerantal: Aftales med skolen Apps og programmer Aftales med skolen Målgrupper: Elever, lærere og pædagoger Niveau: Grund Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Kunne fremstille egne animationer, og anvende mulighederne i undervisningen Animationsworkshop Animationer kan anvendes til kreative fortælleaktiviteter og som en mere spændende fremstillingsform end rapporter og præsentationer. Filmmediet er ikke begrænset til fiktion, men kan ligeså vel bruges til at visualisere planeternes baner, hvordan en kartoffel bliver til mos eller slaget ved Dybbøl Mølle. Klasse- eller gruppe arbejdet omkring produktet er ideelt til at arbejde med gruppedynamikker på en ny og kreativ måde. Processerne er velegnede til at engagere elever på tværs af boglige kompetencer og faglige niveauer. På workshoppen bliver du/i introduceret til hele processen med at skrive manuskript, at modellere fysiske dukker, bygge kulisser, optage billederne, bruge animationstips og -tricks, optage din egen lyd, finde underlægningsmusik til den færdige produktion alt dette på tre timer. De færdige film bliver omkring 30 sekunder, og der arbejdes i hold på to om én ipad eller én Mac/PC.

9 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: De apps, der følger med ipad en og evt. ekstra købe apps Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Kursus mål: Ud fra pædagogiske & didaktiske overvejelser, at indtroducere jer for de muligheder og udfordringer, der er ved at bruge ipad i undervisningen ipad i undervisningen ipad i undervisningen hands on kursus for undervisere. På kurset vil du få en grundig introduktion til ipad eller mobile enheder, og hvordan de kan bruges i undervisningssammenhænge. ipads er noget andet end bærbare computere. De er nemmere at bruge og er mere mobile. Eleverne kan nemt tage fotos, lave videoer, billedbøger og formidle deres opgaver ved brug af flere medier. Vi har inspireret af andre skoler, der bruger ipads udvalgt en række apps, som vi (efter aftale) vil præsentere og gennemgå, så du kan arbejde med de forskellige apps i undervisningssammenhænge. ipads og mobile enheder skal ikke bruges altid kun hvor det giver mening i forhold til det, der skal undervises i. Vi vurderer i hvert enkelt tilfælde, hvornår bestemte værktøjer understøtter læringen og giver mulighed for at gå til det faglige stof. På kurset lærer du, hvor du kan finde didaktisk inspiration til arbejdet med ipads og tablets i en pædagogisk praksis.

10 Sociale medier Sociale medier er populære. Børn og unge skal lære at bruge de sociale medier kritisk og fornuftigt. Og du skal som lærer og pædagog selv lære at navigere i de nye web 2.0 medier, således at du får et dybere indblik i teknologien og mulighederne for kommunikation, deling og samarbejde omkring undervisningsprojekter. Pinterest er godt til at lave online samlinger til f.eks emneuger eller bruge som bibliotek 2.0 og inspirationsboard. Instagram er super til særlige interesseområder, som kan vises visuelt. Twitter er perfekt til at søge i via #hashtags og en nem adgang til nyheder og kommentarer f.eks. til #dkpol. YouTube er stedet hvor eleverne kan udgive deres egne videoer, hvad enten det drejer sig om en tutorial til et kemiforsøg eller en musikvideo fra musikundervisningen. Facebook er stedet hvor man kan danne grupper, netværke eller følge hinanden. Vores foredrag om sociale medier i undervisningen guider dig gennem den sociale medie jungle, og du får kendskab til den verden som eleverne navigerer dagligt i. Vi ser på hvordan medierne kan bruges som værktøjer i undervisningen og hvilke forcer og faldgruber, der er ved hver enkelt.

11 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Kendskab til kamera og video Kursus mål: Er at præsentere forskellige apps og online løsninger til videoredigering på ipad og andre mobile enheder. Vi vurderer på kurset, hvordan de forskellige løsninger kan bruges i undervisningen til bl.a. at lave en video/ lydfortælling Videoredigering Levende billeder og videoer spiller en stor rolle i mange sammenhænge. Mange lærere og pædagoger oplever, hvordan børnene bruger film i forbindelse med opgaver. På dette kursus lærer du om digital historiefortælling, skrivning af manuskrift og om at planlægge dine egne film med istopmotion, Puppet Pals og imovie på ipad. Du lærer at bruge programmerne, og du får en grundlæggende viden om videoformater og -redigering herunder at lave speak på dine videoklip. Efter kurset kan du fremstille dine egne film med et fagligt indhold. Ud over den tekniske viden vil du også få indsigt i de nye didaktiske muligheder. imovie er en app, hvor du kan redigere, klippe og udgive de film, som du enten har importeret til ipad en eller optaget via ipad en. Puppet Pals er en app, hvor der kan laves mindre dukketeater lignende film. Er især velegnet til børnehaver og i indskolingen. istopmotion: App, der virker via ipad ens kamera.

12 Digital billedbehandling Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Aftales individuelt Målgrupper: Lærere og pædagoger Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Viden om apps og online løsninger til billedbehandling, og brug af disse i undervisningen. Redigering, beskæring og justering af billeder Billeder er vigtige i mange sammenhænge. Mange billeder er rettet eller ændret. Det er derfor vigtigt, at vide hvordan (og hvor nemt) billeder kan manipuleres. På dette grundlæggende kursus lærer du at løse de mest almindelige billedredigeringsopgaver, som at beskære, farvejustere, lave retouch og fotocollager. Samtidig får du et nyttigt teknisk kendskab til de vigtigste teorier om kvalitet, farver, billedformater til både tryk & internet, samt hvordan du laver kreative slideshows, der kan bruges i undervisningen. På kurset viser vi også, hvordan manipulerede billeder indgår i vores hverdag, og hvordan professionelle arbejder med retouch. Vi har bygget vores undervisning i digital billedebehandling op med gratis og gode billedbehandlingsprogrammer. Nogle af disse programmer skal bruges på en PC/Mac, andre på ipad eller findes i en online version, hvor billedbehandlingen foregår igennem en browser. I forbindelse med kursuet aftaler vi hvilke programmer, der skal bruges på kurset.

13 Bitsboard og spil i skolen Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Bitsboard Pro (Kr. 39,-) Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Viden om hvordan spil og apps kan bruges i læringssammenhæng. Brug af Bitsboard i undervisningen Bitsboard er en spændende lille app, der kan anvendes til forskellige mini-spil og sprogundervisning. Et board er en samling af billedkort med tilhørende tekst og lyd. Det er muligt at indsætte egne billeder, tekst og lyde i de forskellige boards. Dvs. børnene kan være med til både at bruge og udvikle egne Bitsboards. På kurset vil vi diskutere og se på, om/hvordan spil generelt kan bruges i undervisningen. Bitsboard er udviklet for børn i alderen 3-6 år, men kan sagtens anvendes i indskolingen. Den bruges også i sprogundervisningen, hvor eleverne kan lytte til sætninger, som de selv skal gentage og optage på deres konto. Det giver god træning i at læse op, og læreren kan høre alle stemmer.

14 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer Word, Pages, ibooks Author, Book Creator o.lign.. Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Grafiske kompetencer og viden om hvordan billeder og grafiske elementer kan understøtte problemstillinger i teksten og støtte læsbarheden Eleven som producent Jensens Kurser har i 25 år uddannet mange dygtige grafikere i bl.a. at fremstille bøger og digitale publikationer. Med den større udbredelse af IT-udstyr på skolerne og forskellige apps er der bedre muligheder for, at lærere og elever kan udarbejde egne e-bøger og andre digitale produkter. Der er dermed et stort behov for at du får en større teknisk indsigt i de forskellige apps til brug for produktion af læringsmaterialer og e-bøger. Ofte vil elevernes opgaver være med mange udtryksformer (tekster, billeder, diagrammer). Nogle gange er det med interaktive funktioner, hvor læseren kan vælge, hvad der skal læses (f.eks. yderligere information på nettet eller tekster med en anden sværhedsgrad) eller kigges på (f.eks. serie af billeder, videoer, animationer, 3D-modeller). Det er vigtigt, at du som underviser kan undervise eleverne i at udtrykke sig gennem de nye medier på en kvalificeret måde og med en motiverende æstetik. Det er nødvendigt, at elevernes opgaver bliver mere læsbare og får et professionelt udseende med hensyn til typografi, billeder, valg af farver, brug af grafiske elementer og et layout, der er med til at formidle stoffet klart og give læseren signaler om, hvordan tekstens dele hænger sammen og skal læses.

15 Stotte til efteruddannelse Jensens Kurser har gode erfaringer med at søge støtte til efteruddannelse af medarbejdere i diverse kompetencefonde. Vi kan hjælpe med at søge hos f.eks. A.P. Møller Fonden, der har doneret en milliard kroner til en endnu bedre folkeskole. I første ansøgningsrunde er der fokus på opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i folkeskolen. Interesserede skoler/lærere kan også søge Undervisningsministeriets pulje til digitale læremidler. Vi har store erfaringer med den praktiske udarbejdelse af undervisningsmaterialer og interaktive læremidler. Vi kan dække hele processen fra idé, koordinering med evt. andre skoler over projektbeskrivelse/ evt. ansøgninger om efteruddannelse og ansøgning om økonomisk støtte til udarbejdelse af digitale læremidler. Eksempler på uddannelsesforløb, som vi har gode erfaringer med. Forløbene vil gøre lærere, pædagoger og skoleledere bedre til at gennemføre større projekter på tværs af klasser og fag. Animationsværkstedet På dette forløb lærer du, at planlægge og arbejde med projekter, hvor eleverne arbejder med storyboards, fremstilling af figurer, musik og animationsværktøjer. Den digitale avis Du lærer at arbejde med produktion af aviser og digitale medier. Og du lærer, hvordan eleverne kan arbejde med research, skrive, lave fotos, illustrationer og layout. Drop-in»Drop-out er et kursuskoncept, hvor alle skolens lærere undervises. Idéen er at lærerne gennem til- og fravalg af lektioner vil få et undervisningsforløb, der er skræddersyet til den enkelte. Forløbet er tænkt som en årlig tilbagevendende begivenhed, der strækker sig over eksempelvis 4-8 undervisningsdage (afhængig af behov og ambitionsniveau) med 4-5 lektioner pr. dag.

16 Aarhus afd. Søren Frichs Vej 38K 8230 Åbyhøj Telefon København afd. Bella Center 2300 København S Telefon København afd. Øster Allé København Ø Telefon Kursuskonsulent Gitte Jensen gm@jensens.dk Telefon

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER GRAFISKE KURSER SOFTWORLD KURSER 20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER Som medlem af Arkitektforbundet, får du 20% rabat på Adobe, Apple og Microsoft kurser hos Softworld. Arkitektforbundet har forhandlet

Læs mere

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010

Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Funktioner og fordele i Office Professionel 2010 Microsoft Office Professional 2010 giver dig vores allerbedste værktøjer, så du kan organisere dig, bevare forbindelsen og forblive konkurrencedygtig. Med

Læs mere

Work Smarter med Office 365 Online kursus

Work Smarter med Office 365 Online kursus Work Smarter med Office 365 Online kursus På dette online kursus gennemgår vi en række af de apps, der indgår i Office 365. Du får en grundig indføring i programmernes værktøjer, hvordan de supplerer hinanden

Læs mere

Academy pakke 1 Online kurser

Academy pakke 1 Online kurser Academy pakke 1 Online kurser Med Academy pakke 1 får du ubegrænset adgang til alle vores online kurser inden for Office 365. Anvender I Office 365 i din virksomhed, ved du også, at fildeling og samarbejdet

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

ONLINE FORLAGET TRYDE

ONLINE FORLAGET TRYDE ONLINE FORLAGET TRYDE KATALOG 2017 Copyright. ONLINE FORLAGET TRYDE Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 Cvr. 27532292 info@evatryde.dk www.evatryde.dk i ONLINE FORLAGET TRYDE

Læs mere

Sammenligning af Office 2013-versionen

Sammenligning af Office 2013-versionen Sammenligning af 2013-versionen Nyt eller forbedret Udvalgt Word 2013 2013 2010 2007 2003 Opret flotte dokumenter, og få en bedre læseoplevelse Med den nye læsetilstand kan du koncentrere dig fuldt ud

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS Morgenmøde Den 13. maj Få det optimale ud af din webshop NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din webshop.

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 ITS inviterer til informationsdag 29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 Over det seneste år, har ITS sat en række nye it-ydelser i søen. Informationsmødet er en mulighed for at få et samlet overblik over de nye

Læs mere

IPAD AKADEMIET. IPAD AKADEMIET v. EVA TRYDE. Holtug Strandvej Store Heddinge. Tlf

IPAD AKADEMIET. IPAD AKADEMIET v. EVA TRYDE. Holtug Strandvej Store Heddinge. Tlf IPAD AKADEMIET KURSUSKATALOG 2016 IPAD AKADEMIET IPAD AKADEMIET v. EVA TRYDE Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Tlf. 45 60125215 info@ipad-akademiet.dk www.ipad-akademiet.dk www.evatryde.dk i IPAD

Læs mere

AMU. Efteruddannelseskurser. Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Efterår Medie og Kommunikation Roskilde Tekniske Skole

AMU. Efteruddannelseskurser. Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Efterår Medie og Kommunikation  Roskilde Tekniske Skole Efteruddannelseskurser Medie og Kommunikation www.rts.dk Efteruddannelseskurser Medie og Kommunikation Efterår 2017 Roskilde Tekniske Skole Center for Medie og Kommunikation Kursusadministration: 46 300

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk

Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Læseplan for DIGITAL DANNELSE socialt, etisk Digital dannelse handler blandt andet om at kunne begå sig socialt og etisk i den virtuelle verden, hvilket opnås gennem bevidstheden om ens adfærd og sprog.

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Hurtig start Quick guide Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Indholdsfortegnelse Introduktion Den digitale junglebane i undervisningen Kapitler Forberedelse Fag og emne Undervisningsmaterialer

Læs mere

Trelleborg Friskole Strandvejen 121, 4200 Slagelse. IT POLITIK OG HANDLEPLAN. Medbring dit eget device

Trelleborg Friskole Strandvejen 121, 4200 Slagelse.   IT POLITIK OG HANDLEPLAN. Medbring dit eget device Trelleborg Friskole Strandvejen 121, 4200 Slagelse www.trelleborgfriskole.dk IT POLITIK OG HANDLEPLAN Medbring dit eget device På Trelleborg Friskole anerkender vi samfundets og ungdomskulturens brug af

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10 Bureau BB Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne icloud, Dropbox og Fotos Synkronisering af dine enheder ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt Mac TIP!

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Klassens IT og medie checkliste Indskoling

Klassens IT og medie checkliste Indskoling Klassens IT og medie checkliste Indskoling I indskolingen begynder eleverne at træne brugen af forskellige IT og medie-værktøjer. Læreren vælger relevante værktøjer, så eleverne kan få et indtryk at, i

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform BLIV LEVERANDØR på vores kompetenceplatform Kursus-Kompagniets One Stop Shopping portal tilbyder kompetenceudvikling og konsulentydelser til

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal elevernes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS FYRAFTENSMØDE Den 8. april Få mere ud af din Ipad NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din Ipad. GRATIS

Læs mere

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK

POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK KURSER gennemgang, eksempler og praktiske øvelser 1 KOMMUNERETTET KURSUS I BRUG AF POWERPOINT, ONENOTE OG OUTLOOK Få en gennemgang, lav eksempler og deltag i praktiske øvelser

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

Fra bogstaver til billeder. sg@udviklingsforum.dk februar 2013. UdviklingsForum 1. Min baggrund

Fra bogstaver til billeder. sg@udviklingsforum.dk februar 2013. UdviklingsForum 1. Min baggrund Min baggrund Børns leg og læring med digitale medier fra forbruger til medskaber Søren Gundelach, UdviklingsForum Søren Gundelach Uddannet børnehavepædagog, institutionsleder, pædagogisk sekretær i LFS,

Læs mere

Programmering i folkeskolen

Programmering i folkeskolen Programmering i folkeskolen Danmark har et mål om at være et af verdens førende it-samfund, men virkeligheden er desværre en anden. Kun ganske få unge mennesker har en tilstrækkelig indsigt i den måde,

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

K U R S U S K A T A L O G

K U R S U S K A T A L O G KURSUSKATALOG Kursuskatalog Kursuskataloget indeholder alle Restudys præsentationer, workshops og seminarer. 2 Eleverne Elevpræsentationer sikrer, at alle elever kommer godt i gang med at benytte Restudys

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14

STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 STRATEGI FOR IT OG MEDIER I SFO LINDEBJERG 13/14 Lindebjerg SFO, Lindebjergskolen Store Valbyvej 248B, Gundsølille 4000 Roskilde Digitaliseringen af samfundet bliver stadig mere kompleks. Teknologi er

Læs mere

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE.

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE. TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE Pixi-udgave Digitale skills i AMU new practice Formål Projektets formål er

Læs mere

Reklameanalyse - trykte reklamer

Reklameanalyse - trykte reklamer Reklameanalyse - trykte reklamer Undervisningsmateriale i analyse af trykte reklamer Egnet til mellemtrin Indholdsfortegnelse Introduktion.... 1 Formål... 1 Forløb... 2 Lektioner... 3 Lektion 1-2... 3

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011

Pædagogisk læringscenter Bjedstrup Skole og Børnehus 04-12-2011 IT handleplan Denne IT-handleplan er en skabelon for arbejdet med IT på Bjedstrup Skole & Børnehus. Efter hvert skoleår evaluerer de ansatte på skolen IT-handleplanen på form og indhold, og den tilpasses

Læs mere

Kursustilbud. Office 2010. Få hjælp til de nye programmer på din PC. www.regionsyddanmark.dk/office

Kursustilbud. Office 2010. Få hjælp til de nye programmer på din PC. www.regionsyddanmark.dk/office Kursustilbud Office 2010 Få hjælp til de nye programmer på din PC www.regionsyddanmark.dk/office Region Syddanmark går over på Office 2010 og Windows 7 Windows 7 og Office 2010 Samtlige arbejdspladser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

ABCD- E-Læring TEKNISKE BEGREBER

ABCD- E-Læring TEKNISKE BEGREBER ABCD- E-Læring 2018 Prolearning ApS ABCD- E-Læring Arbejder du med e-læring, så har du sikkert mødt en del nye begreber, som du skal forholde sig til. Nogle af fremmedordene drejer sig om teorier og modeller.

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Tekniske Gymnasium HTX Kommunikation/IT

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret april 2016 1 Digital strategi for Paddehatten Vejle Kommune forventer at alle dagtilbud i løbet af 2015 tager stilling til hvordan de vil arbejde med disse overordnede

Læs mere

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 Med Microsoft har jeres virksomhed den mest fleksible online arbejdsløsning. I flytter de mest anvendte virksomhedsprogrammer i skyen, så alle medarbejdere kan tilgå dem online - både via smartphone, tablet

Læs mere

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on

Fagligt indhold. Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog. Rammesætning. Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Produk)on En didaktisk model til ipadagogik Fagligt indhold Oplæg fra underviser Ar)kel Film Del af fagbog Rammesætning Indhold Form Evt. midler Distribu)on Deadline(s) Kobling )l praksis Produk)on Individuelt Gruppe

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

Digital strategi i paddehatten

Digital strategi i paddehatten Digital strategi i paddehatten Revideret juni 2018. 1 Digital strategi for Paddehatten I Paddehatten arbejder vi med digitale medier. Vi har ipads på alle stuer, vi har projektorer, miniprojektorer, touchskærm

Læs mere

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015

nye IT-kompeTencer IT-cenTreTs kurser for 2. kvartal 2015 Nye IT-kompetencer IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015 Udvikling af IT-kompetencer Den nye Microsoft office-pakke Her bliver du præsenteret for IT-centrets kurser for 2. kvartal 2015. De er rettet mod

Læs mere

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv

Dansklærernes dag 2015. et læringsperspektiv Dansklærernes dag 2015 14. april 2015 Titelproducent Eleven som et læringsperspektiv Slides på www.jeppe.bundsgaard.net Professor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Indhold En meget central del af dansk handler om

Læs mere

Vi tilbyder kursuskonceptet. ipad I UNDERVISNINGEN

Vi tilbyder kursuskonceptet. ipad I UNDERVISNINGEN Vi tilbyder kursuskonceptet ipad I UNDERVISNINGEN Konceptet er modulopbygget og rettet mod skoler, der anskaffer ipads til hele klasser eller årgange, hvor ipaden bliver elevernes digitale penalhus. Konceptet

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel

Kurser efterår 2017 TIP! Mac. ipad og iphone. Windows 10. Google Fotos. Android. Slægtsforskning. Excel Kurser efterår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 10 Microsofts seneste styresystem ipad og iphone Brugerfladen og funktionerne på din ipad/iphone ændrer sig hele tiden.

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login

Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login Digitale færdigheder i forskole-3. klasse Forskolen 1. klasse 2. klasse 3. klasse UNI-login UNI-login At kunne logge på diverse apps med At kunne logge på diverse apps med eget UNI-login uden eller med

Læs mere

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent De små læser Rebild den 4. maj 2011 Gratis på nettet Nettet rummer en uendelighed af muligheder, og mange af dem er gratis Computeren virker ofte meget motiverende

Læs mere

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN Margit Gade Dansk med it Vis mig hvordan! TRIN Dansk med it - Vis mig hvordan! Margit Gade 2012 Akademisk Forlag, København et forlag under Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, et selskab i Egmont Mekanisk,

Læs mere

JØRGEN KOCH PowerPoint 2013 for alle

JØRGEN KOCH PowerPoint 2013 for alle JØRGEN KOCH PowerPoint 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne PowerPoint... Indledning KAPITEL ET... 9 Brugergrænsefladen i PowerPoint Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Startskærmen...

Læs mere

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder

Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011. 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv. Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder Tornhøjskolens IKT-plan 2010-2011 1 Eleven har set - eller prøvet 2 Kan med hjælp 3 Kan selv Ansvarlig: Teamet med klasselærer som tovholder 1 At stille skarpt med ørerne at lytte. At lyde skaber billeder

Læs mere

Tema Apps på din ipad

Tema Apps på din ipad Tema Apps på din ipad Emne Side Faste Apps 2-4 Næsten nødvendige Apps 5-9 Apps for Nørder 10-12 Apps om Mad Butikker og Tilbudsaviser 13 Apps om Spil Nydhedscentre Sport Lommeregner - Hjertestarter 14

Læs mere

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner.

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner. App Formål/anvendelse Fordele Udfordringer Hvad skal de lære Tip Pages Skrive opgaver og notater Keynotes imovie Splice Lave præsentationer og vise dem for klassen Små videoproduktioner, med film, musik,

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Det digitale økosystem, hvor alt hænger sammen

Det digitale økosystem, hvor alt hænger sammen i Hvidovre Kommune Det digitale økosystem, hvor alt hænger sammen Læring i skyen Med Google Apps kan du: Arbejde med elever og kollegaer i det samme dokument - på samme tid Nemt og hurtigt dele dokumenter,

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

PowerPoint brugt rigtigt - MBK A/S

PowerPoint brugt rigtigt - MBK A/S Vil du være god til at bruge PowerPoint? Vil du undgå kedelige slides, som du læser op af? Vil du have grundværktøjer og forståelse af PowerPoint? Vil du have et godt kursusmateriale, som du kan slå op

Læs mere

Selvevaluering 2015: it-området

Selvevaluering 2015: it-området Selvevaluering 2015: it-området Indhold Selvevaluering 2015: it-området... 1 Indledning... 2 Elevernes it-udstyr... 2 It-kompetencer... 3 Basis it-kompetencer... 4 Informationssøgning... 4 VidenZonen (intranet)...

Læs mere

It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 3. klasse

It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 0. 1. Klasse. It-bogen for 3. klasse Computere og netværk Trinmål 1 kompetencer, der sætter dem i stand til at 1. kende de forskellige dele af et skærmbillede It-bogen for 0. 1. 1. kende navnene på computerarbejdspladsens forskellige enheder

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen VORES OPLÆG 1. Oplæg: Hvor langt er vi nået og hvad skal der til, for at vi når i mål i 2015? (20 minutter) 2. Gruppedrøftelse:

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Sprog SPROG WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter i 2012-2013

Læs mere

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål

Fælles mål 2014. Fokus på It i folkeskolen 1994. Fokus på It i folkeskolen 2014. Fokus på It i folkeskolen 2004. Læringsperspektivet i Fælles Mål 7-05-0 Eleverne ved noget om Harald Blåtand Fælles 0 It og mediedag Eleverne har fornemmelser for indbyggertal i Europas hovedstæder Fokus på It i folkeskolen 99 lighed Alm. pæd Teknologisk perspektiv

Læs mere

Kurser vinter/forår 2017

Kurser vinter/forår 2017 Kurser vinter/forår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 7 Windows 10 ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt icloud, TIP! Dropbox og Fotos

Læs mere

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Til lærere og pædagoger Indhold 4 ALDERSGRÆNSER 8 TÆNK OGSÅ I ALTERNATIVER 4 ANSVAR FOR HINANDEN 9 SOCIALE MEDIER FORSTYRRER MÅSKE 5 PRIVATLIV 9 SAMARBEJDE

Læs mere

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER

Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 2012 OKTOBER Kurser i Odense Visuelle medier og kommunikation efterår 0 AUGUST STEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER L S 0 L S S 0 L S Typ-Lay Illustra Typ-Lay A CSS Web HTML Billed W Bill Webdesigner L S S 0 L S 0 L S

Læs mere

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015

På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Bilag 3 : På vej mod Digital Dannelse 1 På vej mod Digital Dannelse på Skoleområdet frem til 2015 Forventninger til medarbejdernes it-kompetencer på Skoleområdet It er blevet en stadig mere betydelig del

Læs mere

Medie og Læringsstrategi for Område Ganløse/Slagslunde. Familie- og Skoleudvalget vedtog i august 2012 en Medielæringsstrategi for 0-18 år.

Medie og Læringsstrategi for Område Ganløse/Slagslunde. Familie- og Skoleudvalget vedtog i august 2012 en Medielæringsstrategi for 0-18 år. Medie og Læringsstrategi for Område Ganløse/Slagslunde. Familie- og Skoleudvalget vedtog i august 2012 en Medielæringsstrategi for 0-18 år. Med udgangspunkt i den stigende digitalisering og de nye kommunikationsformer,

Læs mere

KURSUSKATALOG EFTERÅR 2017

KURSUSKATALOG EFTERÅR 2017 DANMARKS STØRSTE OG ÆLDSTE GRAFISKE KURSUSVIRKSOMHED KURSUSKATALOG EFTERÅR 2017 KURSER I : InDesign Photoshop Illustrator WordPress Muse HTML og CSS GoPro Video Drone Adobe generelt Aarhus København Odense

Læs mere

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling moving business forward NYE STANDARDER FOR LEARNING & DEVELOPMENT UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling UNIK PERFORMANCE Unik Performance ønsker at sætte nye standarder

Læs mere

www.ollerupfriskole.dk

www.ollerupfriskole.dk Anvendelse af IT/ ipads i undervisningen - evaluering Baggrund I efteråret 2013 blev det besluttet at alle elever fra 0.- 7. klasse skulle have ipad. Der havde forud for beslutningen været drøftelser om,

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram 1... 2... Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET StoryStarter Dagens nyheder En sjov, praktisk og samarbejdsorienteret måde

Læs mere

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først.

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først. Titel: Prezi Beskrivelse: Prezi er et præsentationsprogram. Det er en måde hvor man kan fremlægge på en sjov og anderledes måde, en slags powerpoint med vokseværk. På prezi kan du zoome rundt og ind og

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD

KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD KREATIV BRUG AF IPADS I DAGTILBUD Ved Jette Aabo Frydendahl Cand. it og lektor Via University College MIN OPGAVE I DAG Med de nye teknologier har vi fået unikke muligheder for at skabe læringsmiljøer,

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

orlovsrapport Jacob Vestager Tybjerg orlovsrapport

orlovsrapport Jacob Vestager Tybjerg orlovsrapport orlovsrapport Jacob Vestager Tybjerg orlovsrapport Jacob Tybjerg Uldum Højskole Højskolebakken 11 T 75 67 82 11 W filmfordig.dk jvt@uldum-hojskole.dk Orlovsrapport efteråret 2010 Indledning Som dokumentation

Læs mere