Hvem er Jensens Kurser?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvem er Jensens Kurser?"

Transkript

1 KURSUSKATALOG

2 Hvem er Jensens Kurser? Jensens Kurser har igennem 25 år undervist og rådgivet indenfor IT, grafisk design, Office pakken, web- og mobile løsninger. Mange offentlige og private virksomheder har valgt os som deres foretrukne sparringspartner indenfor udvikling og efteruddannelse. Vi er uafhængige af leverandører af digitale læringsmidler og IT-udstyr. Med erfaring indenfor undervisning siden 1989 samt god brancheindsigt sikrer Jensens Kurser undervisning af højeste kvalitet, der giver dig relevant viden og nyttige værktøjer. Vores mål med efteruddannelseskurser for lærere og pædagoger er, at det skal være lettere at bruge IT og digitale medier, således at du som lærer kan koncentrere dig om at levere en god undervisning. Vi har i dette lille kursuskatalog samlet en række af de kurser, som vi tilbyder ethvert kursus specialtilrettelægges, så finder I ikke lige det I ønsker i dette katalog, tøv så ikke med at kontakte os, så vi kan sammensætte den rigtige kursusløsning til jer.

3 IT og laering Hos Jensens Kurser tilbyder vi forskellige målrettede kurser, der giver en indføring i de muligheder og udfordringer, du i forbindelse med din undervisning kan blive stillet overfor ved brug af computere, ipads og mobile enheder. Flere af vores undervisere er læreruddannede og alle har mange års erfaringer med at undervise i IT og medier. Vi håber, at vores store udbud af kurser her i kataloget kan være med til at udbrede kendskabet til de digitale platforme og styrke de grundlæggende langtidsholdbare tekniske- og mediedidaktiske kompetencer, så du kan bruge de bedst egnede digitale læremidler i din undervisning. Vi håber også, at der bliver mere tid og overskud til, at du kan inddrage IT og de digitale læringsmidler i undervisningen, når det er fornuftigt. Vi er din samarbejdspartner indenfor efteruddannelse af lærere og udvikling af digitale læremidler.

4 Microsoft Office kurser Microsoft Office 365 indeholder de nyeste versioner af Word, Excel, Power- Point, OneNote, Outlook, Access og Publisher. Jensens Kurser har stor ekspertise i at undervise i Office programmerne, og har undervist mange brugere, der har skiftet fra tidligere versioner af programmerne til Office 2013 eller Office 365. Rigtig mange brugere af de tidligere versioner må erkende, at Office 2013/365 er en helt ny måde at arbejde på. Programmerne i de nyere Office-pakker er nemlig ikke bare opbygget på en helt anden måde, og ser helt anderledes ud de indeholder samtidig et væld af nye effektive funktioner, værktøjer og designmuligheder. De mange nye tiltag og muligheder betyder også samtidig nye arbejdsgange, og følger der ikke en faglig opgradering med, kan en ny Office-pakke meget hurtigt blive til en tidsrøver og en kilde til frustration. Office 365 består af de velkendte programmer fra Microsoft, men de leveres online over internettet. Så du har faktisk adgang til din , programmerne, vigtige dokumenter, kalender og kontaktpersoner; næsten uanset hvor du er, og på enhver enhed, som har internetadgang. Det kan være på en PC/Mac, en smartphone, ipad eller en anden tablet.

5 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Office 2013/ 365 Målgrupper: Lærere, pædagoger, skoleledere, læsevejledere og skolebibliotekarer Niveauer: Grund- og udvidet Deltager forudsætninger: Grundlæggende Word Kursus mål: At kunne arbejde effektivt i de nyeste versioner af Office programmerne. Bruge IT-understøttet læring og planlægning af digitale læringsforløb Microsoft stiller Office 365 for education gratis til rådighed for alle uddannelsesinstitutioner. Mange kommuner/skoler vælger at købe en samlet løsning med Office programmerne, lagring af dokumenter via internettet, adgang til skolens digitale læringsmidler, mail-, chat- og kalender funktioner. Der kan også være mulighed for at eleverne kan have adgang til forskellige læringsmidler og kan dele dokumenter i et fælles samarbejdsområde, hvor flere brugere kan arbejde sammen i ét dokument. På kurserne lærer du at bruge disse muligheder, og hvordan du med en differentieret undervisning får overblik over forløb, opgaver og afleveringer. Ønsker du at lave interaktive PowerPoint præsentationer? Så er vores kursus i Adobe Presenter en god idé. Hvis du i forvejen bruger PowerPoint til at lave præsentationer med, kan du med Adobe Presenter (plug-in til PowerPoint) tilføje animationer, speak og skabe quizzer og undersøgelser for at give eleverne feedback og overvåge læringsaktiviteterne.

6

7 Workshopdage og deltagerantal: Aftales individuelt Apps og programmer: WordPress (gratis) Målgruppe: Lærere, skoleledere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Der forudsættes ingen særlig kendskab til webdesign Kursus mål: At deltagerne lærer at lave hjemmesider og blogge i WordPress. Vi vurderer på kurset, hvordan fremstillingen af mini-websites kan bruges i undervisningen Wordpress workshop Der er mange fordele ved at kunne lave mindre hjemmesider til undervisningsmaterialer eller til præsentationer af elevernes projekter (som alternativ til PowerPoint). Og en blog kan nemt bruges af lærere og elever i f.eks. udskolingen til at samle fælles viden og til kommunikation med læreren og eleverne imellem. Med en blog kan man afprøve nye roller som skribenter og medieformidlere. Ved at vælge internettet som medie, er det nemt at opdatere oplysningerne og inddrage aktuelle emner. Ved brug af hjemmesider/blogs i det skriftlige arbejde fastholdes og bearbejdes faglig viden og egne tanker, refleksioner gennem tekst, billeder, videoer og animationer. Der kan arbejdes med indholdet og samspillet mellem genre, indhold og layout. WordPress er populært og gratis. Du kan nemt lære at bruge WordPress, da det er let at opsætte tekster, billeder, video og grafik til en smuk og funktionel hjemmeside eller en blog. På workshoppen gennemgår vi installation, opsætning og de vigtigste funktioner. Vi ser også på, hvordan du bruger WordPress funktioner i undervisning og udnytter kommunikationsværktøjet til at lede frem mod de færdigheder, som eleverne skal tilegne sig i de enkelte fag.

8 Workshopdage og deltagerantal: Aftales med skolen Apps og programmer Aftales med skolen Målgrupper: Elever, lærere og pædagoger Niveau: Grund Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Kunne fremstille egne animationer, og anvende mulighederne i undervisningen Animationsworkshop Animationer kan anvendes til kreative fortælleaktiviteter og som en mere spændende fremstillingsform end rapporter og præsentationer. Filmmediet er ikke begrænset til fiktion, men kan ligeså vel bruges til at visualisere planeternes baner, hvordan en kartoffel bliver til mos eller slaget ved Dybbøl Mølle. Klasse- eller gruppe arbejdet omkring produktet er ideelt til at arbejde med gruppedynamikker på en ny og kreativ måde. Processerne er velegnede til at engagere elever på tværs af boglige kompetencer og faglige niveauer. På workshoppen bliver du/i introduceret til hele processen med at skrive manuskript, at modellere fysiske dukker, bygge kulisser, optage billederne, bruge animationstips og -tricks, optage din egen lyd, finde underlægningsmusik til den færdige produktion alt dette på tre timer. De færdige film bliver omkring 30 sekunder, og der arbejdes i hold på to om én ipad eller én Mac/PC.

9 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: De apps, der følger med ipad en og evt. ekstra købe apps Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Kursus mål: Ud fra pædagogiske & didaktiske overvejelser, at indtroducere jer for de muligheder og udfordringer, der er ved at bruge ipad i undervisningen ipad i undervisningen ipad i undervisningen hands on kursus for undervisere. På kurset vil du få en grundig introduktion til ipad eller mobile enheder, og hvordan de kan bruges i undervisningssammenhænge. ipads er noget andet end bærbare computere. De er nemmere at bruge og er mere mobile. Eleverne kan nemt tage fotos, lave videoer, billedbøger og formidle deres opgaver ved brug af flere medier. Vi har inspireret af andre skoler, der bruger ipads udvalgt en række apps, som vi (efter aftale) vil præsentere og gennemgå, så du kan arbejde med de forskellige apps i undervisningssammenhænge. ipads og mobile enheder skal ikke bruges altid kun hvor det giver mening i forhold til det, der skal undervises i. Vi vurderer i hvert enkelt tilfælde, hvornår bestemte værktøjer understøtter læringen og giver mulighed for at gå til det faglige stof. På kurset lærer du, hvor du kan finde didaktisk inspiration til arbejdet med ipads og tablets i en pædagogisk praksis.

10 Sociale medier Sociale medier er populære. Børn og unge skal lære at bruge de sociale medier kritisk og fornuftigt. Og du skal som lærer og pædagog selv lære at navigere i de nye web 2.0 medier, således at du får et dybere indblik i teknologien og mulighederne for kommunikation, deling og samarbejde omkring undervisningsprojekter. Pinterest er godt til at lave online samlinger til f.eks emneuger eller bruge som bibliotek 2.0 og inspirationsboard. Instagram er super til særlige interesseområder, som kan vises visuelt. Twitter er perfekt til at søge i via #hashtags og en nem adgang til nyheder og kommentarer f.eks. til #dkpol. YouTube er stedet hvor eleverne kan udgive deres egne videoer, hvad enten det drejer sig om en tutorial til et kemiforsøg eller en musikvideo fra musikundervisningen. Facebook er stedet hvor man kan danne grupper, netværke eller følge hinanden. Vores foredrag om sociale medier i undervisningen guider dig gennem den sociale medie jungle, og du får kendskab til den verden som eleverne navigerer dagligt i. Vi ser på hvordan medierne kan bruges som værktøjer i undervisningen og hvilke forcer og faldgruber, der er ved hver enkelt.

11 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Kendskab til kamera og video Kursus mål: Er at præsentere forskellige apps og online løsninger til videoredigering på ipad og andre mobile enheder. Vi vurderer på kurset, hvordan de forskellige løsninger kan bruges i undervisningen til bl.a. at lave en video/ lydfortælling Videoredigering Levende billeder og videoer spiller en stor rolle i mange sammenhænge. Mange lærere og pædagoger oplever, hvordan børnene bruger film i forbindelse med opgaver. På dette kursus lærer du om digital historiefortælling, skrivning af manuskrift og om at planlægge dine egne film med istopmotion, Puppet Pals og imovie på ipad. Du lærer at bruge programmerne, og du får en grundlæggende viden om videoformater og -redigering herunder at lave speak på dine videoklip. Efter kurset kan du fremstille dine egne film med et fagligt indhold. Ud over den tekniske viden vil du også få indsigt i de nye didaktiske muligheder. imovie er en app, hvor du kan redigere, klippe og udgive de film, som du enten har importeret til ipad en eller optaget via ipad en. Puppet Pals er en app, hvor der kan laves mindre dukketeater lignende film. Er især velegnet til børnehaver og i indskolingen. istopmotion: App, der virker via ipad ens kamera.

12 Digital billedbehandling Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Aftales individuelt Målgrupper: Lærere og pædagoger Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Viden om apps og online løsninger til billedbehandling, og brug af disse i undervisningen. Redigering, beskæring og justering af billeder Billeder er vigtige i mange sammenhænge. Mange billeder er rettet eller ændret. Det er derfor vigtigt, at vide hvordan (og hvor nemt) billeder kan manipuleres. På dette grundlæggende kursus lærer du at løse de mest almindelige billedredigeringsopgaver, som at beskære, farvejustere, lave retouch og fotocollager. Samtidig får du et nyttigt teknisk kendskab til de vigtigste teorier om kvalitet, farver, billedformater til både tryk & internet, samt hvordan du laver kreative slideshows, der kan bruges i undervisningen. På kurset viser vi også, hvordan manipulerede billeder indgår i vores hverdag, og hvordan professionelle arbejder med retouch. Vi har bygget vores undervisning i digital billedebehandling op med gratis og gode billedbehandlingsprogrammer. Nogle af disse programmer skal bruges på en PC/Mac, andre på ipad eller findes i en online version, hvor billedbehandlingen foregår igennem en browser. I forbindelse med kursuet aftaler vi hvilke programmer, der skal bruges på kurset.

13 Bitsboard og spil i skolen Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer: Bitsboard Pro (Kr. 39,-) Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Viden om hvordan spil og apps kan bruges i læringssammenhæng. Brug af Bitsboard i undervisningen Bitsboard er en spændende lille app, der kan anvendes til forskellige mini-spil og sprogundervisning. Et board er en samling af billedkort med tilhørende tekst og lyd. Det er muligt at indsætte egne billeder, tekst og lyde i de forskellige boards. Dvs. børnene kan være med til både at bruge og udvikle egne Bitsboards. På kurset vil vi diskutere og se på, om/hvordan spil generelt kan bruges i undervisningen. Bitsboard er udviklet for børn i alderen 3-6 år, men kan sagtens anvendes i indskolingen. Den bruges også i sprogundervisningen, hvor eleverne kan lytte til sætninger, som de selv skal gentage og optage på deres konto. Det giver god træning i at læse op, og læreren kan høre alle stemmer.

14 Kursusdage og antal deltagere: Aftales med skolen Apps og programmer Word, Pages, ibooks Author, Book Creator o.lign.. Målgrupper: Lærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer Deltager forudsætninger: Ingen Kursus mål: Grafiske kompetencer og viden om hvordan billeder og grafiske elementer kan understøtte problemstillinger i teksten og støtte læsbarheden Eleven som producent Jensens Kurser har i 25 år uddannet mange dygtige grafikere i bl.a. at fremstille bøger og digitale publikationer. Med den større udbredelse af IT-udstyr på skolerne og forskellige apps er der bedre muligheder for, at lærere og elever kan udarbejde egne e-bøger og andre digitale produkter. Der er dermed et stort behov for at du får en større teknisk indsigt i de forskellige apps til brug for produktion af læringsmaterialer og e-bøger. Ofte vil elevernes opgaver være med mange udtryksformer (tekster, billeder, diagrammer). Nogle gange er det med interaktive funktioner, hvor læseren kan vælge, hvad der skal læses (f.eks. yderligere information på nettet eller tekster med en anden sværhedsgrad) eller kigges på (f.eks. serie af billeder, videoer, animationer, 3D-modeller). Det er vigtigt, at du som underviser kan undervise eleverne i at udtrykke sig gennem de nye medier på en kvalificeret måde og med en motiverende æstetik. Det er nødvendigt, at elevernes opgaver bliver mere læsbare og får et professionelt udseende med hensyn til typografi, billeder, valg af farver, brug af grafiske elementer og et layout, der er med til at formidle stoffet klart og give læseren signaler om, hvordan tekstens dele hænger sammen og skal læses.

15 Stotte til efteruddannelse Jensens Kurser har gode erfaringer med at søge støtte til efteruddannelse af medarbejdere i diverse kompetencefonde. Vi kan hjælpe med at søge hos f.eks. A.P. Møller Fonden, der har doneret en milliard kroner til en endnu bedre folkeskole. I første ansøgningsrunde er der fokus på opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i folkeskolen. Interesserede skoler/lærere kan også søge Undervisningsministeriets pulje til digitale læremidler. Vi har store erfaringer med den praktiske udarbejdelse af undervisningsmaterialer og interaktive læremidler. Vi kan dække hele processen fra idé, koordinering med evt. andre skoler over projektbeskrivelse/ evt. ansøgninger om efteruddannelse og ansøgning om økonomisk støtte til udarbejdelse af digitale læremidler. Eksempler på uddannelsesforløb, som vi har gode erfaringer med. Forløbene vil gøre lærere, pædagoger og skoleledere bedre til at gennemføre større projekter på tværs af klasser og fag. Animationsværkstedet På dette forløb lærer du, at planlægge og arbejde med projekter, hvor eleverne arbejder med storyboards, fremstilling af figurer, musik og animationsværktøjer. Den digitale avis Du lærer at arbejde med produktion af aviser og digitale medier. Og du lærer, hvordan eleverne kan arbejde med research, skrive, lave fotos, illustrationer og layout. Drop-in»Drop-out er et kursuskoncept, hvor alle skolens lærere undervises. Idéen er at lærerne gennem til- og fravalg af lektioner vil få et undervisningsforløb, der er skræddersyet til den enkelte. Forløbet er tænkt som en årlig tilbagevendende begivenhed, der strækker sig over eksempelvis 4-8 undervisningsdage (afhængig af behov og ambitionsniveau) med 4-5 lektioner pr. dag.

16 Aarhus afd. Søren Frichs Vej 38K 8230 Åbyhøj Telefon København afd. Bella Center 2300 København S Telefon København afd. Øster Allé København Ø Telefon Kursuskonsulent Gitte Jensen Telefon

KURSUSKATALOG. kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART

KURSUSKATALOG. kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART KURSUSKATALOG kursus og videreuddannelse. efterår 2015 K URSUS WORKSHOP KICKSTART VELKOMMEN Velkommen til Jensens Kursers kursuskatalog for efteråret 2015, og tak fordi du læser med. Jensens Kurser har

Læs mere

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video.

På de næste sider følger to opgaver, som mine elever har løst med video. Indledning Det følgende er en redigeret udgave af en opgave om brug af video i undervisning. Opgaven er lavet som en del af min uddannelse i brug af it i undervisningen. På de første sider gør jeg rede

Læs mere

fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013

fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013 fagspecifikke kurser kundespecifikke kurser webinar kursus katalog - 2013 KURSUS KATAlog Velkommen til AVkURSUS UddAnnelSeSkAtAlog for SkoleåRet 2013-2014 indholdsfortegnelse AV CENTERs uddannelsesafdeling

Læs mere

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER GRAFISKE KURSER SOFTWORLD KURSER 20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER Som medlem af Arkitektforbundet, får du 20% rabat på Adobe, Apple og Microsoft kurser hos Softworld. Arkitektforbundet har forhandlet

Læs mere

Rønbækskolens it-strategi 2011-2014. 1. version forår 2011

Rønbækskolens it-strategi 2011-2014. 1. version forår 2011 Rønbækskolens it-strategi 2011-2014 1. version forår 2011 Tagcloud lavet ud fra noter fra pædagogisk dag 5. august 2010 Indhold Indledning...3 Undervisning i it, med it og gennem it...3 Digitale læringsmidler...5

Læs mere

VidenCenter. Sune Bjerre, Gitte Christensen, Lise Steinmüller Maj 2009

VidenCenter. Sune Bjerre, Gitte Christensen, Lise Steinmüller Maj 2009 Vejledning om mobil e-læring introduktion til mobil e-læring Sune Bjerre, Gitte Christensen, Lise Steinmüller Maj 2009 evidencenter Det Nationale Videncenter for e-læring Sønderhøj 30 8260 Viby J Tlf:

Læs mere

INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSTEKNOLOGI (IKT) I ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSERNE

INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSTEKNOLOGI (IKT) I ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSERNE INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSTEKNOLOGI (IKT) I ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSERNE Inspirationskatalog til faglærere September 2012 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 lizzie@maersk-nielsen.dk

Læs mere

kts kastrup IT-kursuskatalog

kts kastrup IT-kursuskatalog kts kastrup IT-kursuskatalog Københavns Tekniske Skole Københavns Tekniske Skoles kursuscenter i Kastrup udbyder en række AMU-kurser indenfor IT, som spænder fra kurser i kontor- og grafiske programmer

Læs mere

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber

Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber Forårskurser Nye kommunikations- og it muligheder i din virksomhed via nye redskaber GRATIS FYRAFTENSMØDE Den 8. april Få mere ud af din Ipad NYE KOMMUNIKATIONSREDSKABER Få mere ud af din Ipad. GRATIS

Læs mere

Kataloget kan også hentes som interaktiv ibook. Søg efter ipadkatalog i appen ibook på din ipad eller MacBook.

Kataloget kan også hentes som interaktiv ibook. Søg efter ipadkatalog i appen ibook på din ipad eller MacBook. Kataloget kan også hentes som interaktiv ibook. Søg efter ipadkatalog i appen ibook på din ipad eller MacBook. Om ipadkataloget Praktiske oplysninger Kurserne er alle målrettet undervisere i skolen, men

Læs mere

Lær IT på din ipad. Få det optimale ud af Lær IT, Skoletube og Skoleblogs på din ipad - det er formålet med denne guide.

Lær IT på din ipad. Få det optimale ud af Lær IT, Skoletube og Skoleblogs på din ipad - det er formålet med denne guide. 1 Lær IT på din ipad Få det optimale ud af Lær IT, Skoletube og Skoleblogs på din ipad - det er formålet med denne guide. Velkommen til guiden "Lær IT med din ipad". Denne guide hjælper dig til at få det

Læs mere

Apple Professional Development Kursuskatalog

Apple Professional Development Kursuskatalog Apple Professional Development Kursuskatalog forord Samarbejde, kreativitet, kritisk tænkning, tværfaglighed, er blot nogle få af de ord, der kendetegner de bløde kompetencer børn og unge skal tilegne

Læs mere

Uddannelsens titel: Leg og læring med digitale medier i dagtilbud

Uddannelsens titel: Leg og læring med digitale medier i dagtilbud Uddannelsens titel: Leg og læring med digitale medier i dagtilbud Inspirationsmaterialet er udviklet af: Marianne Svanholt, UCC msvc@ucc.dk, tlf. 27 12 97 39 1. Uddannelsens sammenhæng til jobområde FBK

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen

En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen Nordfyns Kommune 2008 En pædagogisk IT- og Mediehandlingsplan for Folkeskolen - bygger på Junior PC-kørekort konceptet for Folkeskolen Den overordnede opgave med Junior PC-kørekortet er at udvikle et IT-bevis

Læs mere

Teknologi og kommunikation

Teknologi og kommunikation Fælles Mål 2009 Teknologi og kommunikation 10. klasse Faghæfte 45 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 47 2009 Fælles Mål 2009 Teknologi og kommunikation 10. klasse Faghæfte 45 Undervisningsministeriets

Læs mere

NYE VEJE MED IT I DE GYMNASIALE UDDANNELSER

NYE VEJE MED IT I DE GYMNASIALE UDDANNELSER NYE VEJE MED IT I DE GYMNASIALE UDDANNELSER LÆRERERFARINGER FRA DET NATIONALE FORSKNINGS-, UDVIKLINGS- OG NETVÆRKSPROJEKT 2012 Antologi Struer Gymnasium Aarhus Købmandsskole Egaa Gymnasium Marselisborg

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kurser og efteruddannelse EFTERÅR 2011 Danmarks Medie- og Journalisthøjskole strategi 1 4000 kursister på Ét år tager næppe fejl Hvis du overvejer at blive bedre til dit nuværende job eller at klæde dig

Læs mere

Silkeborg Kommune. IT-strategi 0 18 år 2013-2018

Silkeborg Kommune. IT-strategi 0 18 år 2013-2018 Silkeborg Kommune IT-strategi 0 18 år 2013-2018 IT-strategi 0-18 år Indhold Indledning... 2 Strategiens formål... 2 Rammesætning... 3 Status i dag... 3 Fremtidsfortællinger... 4 Strategi... 7 Vision og

Læs mere

De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017

De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017 Vision og handleplan for De Pædagogiske Læringscentre i Hvidovre Kommune 2014-2017 Børne- og Velfærdsforvaltningen Efteråret 2014 Indholdsfortegnelse Det Pædagogiske Læringscenter: Når skolereformen omsættes

Læs mere

Mediestrategi for folkeskolerne i Hørsholm Kommune 2014-18

Mediestrategi for folkeskolerne i Hørsholm Kommune 2014-18 Mediestrategi for folkeskolerne i Hørsholm Kommune 2014-18 INDLEDNING DIDAKTIK- TILRETTELÆGGELSE AF UNDERVISNINGEN... 5 ELEVROLLEN... 5 STATUS... 5 TEKNISKE FORUDSÆTNINGER FOR MÅL 1-3... 5 UDVIKLINGSFORSØG...

Læs mere

Projekt Fremtidens Skolebibliotek

Projekt Fremtidens Skolebibliotek Projekt Fremtidens Skolebibliotek - ressourcen til elevernes digitale penalhus Erfaringer fra et projekt, der satte fokus på transformation fra et analogt til et digitalt tankesæt. reference: 002.45K.261

Læs mere

Blended Learning & læringsplatforme. Hvordan du kommer i gang med blended learning i morgen

Blended Learning & læringsplatforme. Hvordan du kommer i gang med blended learning i morgen Blended Learning & læringsplatforme Hvordan du kommer i gang med blended learning i morgen Hvad er blended learning? I takt med at internetteknologien bliver stadig vigtigere, forandrer det moderne klasseværelse

Læs mere

Websider og formidling på internettet

Websider og formidling på internettet Websider og formidling på internettet få det ud på nettet Indledning... 3 Link til hele verden... 3 Gode råd om webdesign... 4 Sæt struktur på net og viden... 5 Webredigering og LMS... 8 Gratis hjemmesidetjenester...

Læs mere

Skoleudviklingsprojekt på Klarup skole... 1 Kompetencemål... 1 Ramme... 1 Proces og progression... 2 Grafisk visning af organisering...

Skoleudviklingsprojekt på Klarup skole... 1 Kompetencemål... 1 Ramme... 1 Proces og progression... 2 Grafisk visning af organisering... Indhold Skoleudviklingsprojekt på Klarup skole... 1 Kompetencemål... 1 Ramme... 1 Proces og progression... 2 Grafisk visning af organisering... 4 Skoleudviklingsprojekt på Klarup skole Kompetencemål -

Læs mere

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle

Talent er for Alle. Tablets i udeskoleundervisning. Projekt: Talent er for Alle Talent er for Alle Tablets i udeskoleundervisning Projektet tager udgangspunkt i overbevisningen om, at talent er for alle. Alle børn har talent, og det er skolens opgave, at give eleverne de bedste muligheder

Læs mere

Strategi for brug af. digitale medier i

Strategi for brug af. digitale medier i Strategi for brug af digitale medier i Indholdsfortegnelse: Hvad er vores vision for brug af digitale medier i dagtilbuddet? side 3 Hvad er formålet med en it strategi? side 3 Mål for brug af digitale

Læs mere

Politik for it og læring. Norddjurs Kommune 11. oktober 2012

Politik for it og læring. Norddjurs Kommune 11. oktober 2012 Politik for it og læring Norddjurs Kommune 11. oktober 2012 Formål Norddjurs Kommune ønsker at skabe rammer for en øget digitalisering også på skoler og i SFO er og dagtilbud. Digitaliseringen skal først

Læs mere

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen

Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Anbefalinger om brug af sociale medier i skolen Til lærere og pædagoger Indhold 4 ALDERSGRÆNSER 8 TÆNK OGSÅ I ALTERNATIVER 4 ANSVAR FOR HINANDEN 9 SOCIALE MEDIER FORSTYRRER MÅSKE 5 PRIVATLIV 9 SAMARBEJDE

Læs mere