DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING"

Transkript

1 JOBSØGNING EN PROCES I 7 FASER EN VEJLEDNING FRA DMA DANSK MARKEDS- OG AKADEMIFORENING

2 INDHOLD

3 Fase 1 Udgangspunktet Fase 2 Kend dig selv Beskriv dine stærke og svage sider Hvad er dine jobønsker Fase 3 Datalisten (Curriculum Vitae, C.V.) Fase 4 Otte måder at søge job på Metode 1: Svar på annonce Metode 2: Den uopfordrede ansøgning Metode 3: Vikarbureauer Metode 4: Indrykning af en "job søges" annonce Metode 5: Netværk Metode 6: Arbejdsformidlingen Metode 7: Etablering af egen virksomhed Metode 8: Internettet Fase 5 Planlæg din jobsøgning Fase 6 Samtalen Telefonsamtalen Den personlige samtale Fase 7 Ansættelsen Forhandling Eksempler

4

5 FASE_1 SIDE_05 UDGANGSPUNKTET Når du søger job får du sikkert mange gode råd fra familie, venner og bekendte m.fl. Du får f.eks. at vide, at: "Du skal kende dine stærke og svage sider". Men hvordan finder du frem til dem? "Det kan være en fordel at benytte uopfordrede ansøgninger". Men hvordan gør man det i praksis? "En dataliste kun må fylde én side". Andre siger, at "den godt må være på 3 sider". Men hvor findes de "rigtige regler"? Ja! Det kan faktisk godt være svært at bevare overblikket, og problemet med de gode råd er, at de ikke er sat ind i en sammenhæng. Derfor har vi udarbejdet denne vejledende håndbog, der giver dig mulighed for at opdele din jobsøgning i syv trin. Fremgangsmåden sikrer dig, at du får et samlet overblik over din jobsøgning, og at du ikke springer nogle vigtige trin over.

6 FASE_1 Det er nemlig kun meget få jobsøgere, som kan tage syv trin i ét hop. Og for mange af dem, der prøver, går det galt. De enten glemmer, eller har ikke kendskab til vigtige områder. Inden du træder op på trin 2, er det vigtigt at forstå, hvordan folk bliver ansat. Forestil dig, at der i dag bliver ansat 100 personer rundt omkring i landet. De 32 får job ved at svare på de annoncer, der står i avisen. De 68 får job på en anden måde. Spørgsmålet er blot, hvordan man får de jobs, der ikke står i avisen (det uformelle stillingsmarked). Det er bl.a. dét, denne bog handler om. 68 UD AF 100, DER FÅR NYT JOB, FÅR IKKE JOBBET VED AT SVARE PÅ AVIS-ANNONCER.

7 FASE_2 SIDE_07 KEND DIG SELV Alle, som ønsker sig et godt resultat af deres jobsøgning, bør kunne svare på spørgsmål som "Hvad er karakteristisk ved mig?", "Hvad er jeg god til?" og "Hvad vil jeg helst?". Nogle siger: "Jeg ved alt om mig selv. Jeg behøver ikke at bruge tid på det her". Men bed den, som siger det, om at nævne sine stærke sider. Svaret vil ofte være uklart. Bed den samme person om at fortælle dig om sin bolig. Du vil ikke være i tvivl om, hvordan den ser ud. Så når vi siger, du skal kende dig selv, betyder det også, at du skal være i stand til at forklare andre, hvad der er karakteristisk ved dig. Trin 2 behandler to områder: 1. Hvad er mine stærke og svage sider? 2. Hvad har jeg størst interesse i at arbejde med?

8 BESKRIV DINE STÆRKE OG SVAGE SIDER Ved ansættelsessamtalen vil du typisk få spørgsmål som: "Hvad er du god til?", "Beskriv dine stærke og svage sider?" eller "Beskriv dig selv med fem ord!". Årsagen til, at virksomheden stiller dig disse spørgsmål, er, at man vil være sikker på, at du er den rette person til at løse de opgaver, jobbet indebærer. Typisk vil det være svært at svare på denne type spørgsmål, hvis man ikke er forberedt. Du kan med fordel notere fem områder, du godt kan lide at arbejde med eller nogle resultater, du er stolt af. Det fortæller alt sammen noget om dig som person. Eksemplerne behøver ikke at handle om store succeser. Små eksempler er lige så vigtige som store. Et eksempel kan handle om noget, som det kun tog dig nogle minutter at gøre. Det kan også være noget, du gør hver dag. Når alt kommer til alt, bruger vi vore stærke sider ofte. Det kan være eksempler fra arbejde, fra din fritid, fra hjemmet/familien. Du kan bruge nedenstående eksempler som inspiration. Eksempler på stærke sider: Jeg er god til at samarbejde med andre Jeg er ansvarsbevidst Jeg er loyal Jeg kan hurtigt sætte mig ind i nye ting Jeg er omstillingsparat Jeg er pligtopfyldende og fleksibel Jeg er vant til at arbejde med PC Jeg er god til sprog osv. Eksempler på svage sider: Jeg har svært ved at komme op om morgenen Jeg arbejder ikke så meget med detaljer Jeg er ikke så god til talbehandling Jeg er ikke så god til at arbejde i grupper osv. Vær opmærksom på, at vi hermed ikke har sagt,at du nødvendigvis skal nævne dine svage sider.

9 FASE_2 SIDE_09 HVAD ER DINE JOBØNSKER? Når du søger job på det uformelle stillingsmarked, skal du vide, hvor du er på vej hen, idet dine jobønsker er med til at afgrænse din målgruppe. Inden du går videre til trin 3, skal du beslutte dig for, hvilken type job, du vil søge. Du kan benytte følgende eksempler som inspiration: Analytiker Area Sales Manager Kontorassistent Chef/direktionssekretær Controller Desk Top Publisher Eksportassistent Formidler Fuldmægtig Hotelchef Indkøbsassistent Informationsmedarbejder IT-medarbejder Key Account Manager Konsulent Koordinator Korrespondent Lederaspirant Logistikmedarbejder Marketingassistent Marketingkoordinator Produktadministrator Produktassistent Projektleder Projektmedarbejder Regnskabsmedarbejder Rejseleder Sagsbehandler Salgsassistent Sekretær Sælger Trainee Økonomiassistent Når du skal beskrive dine jobønsker, kan du samtidig vurdere, hvilke værdier du søger i jobbet. Det er også værd at overveje, om du skal tage nogle supplerende kurser for at kunne bestride dit kommende job. Det kunne f.eks. være et kursus inden for IT eller ledelse.

10

11 FASE_3 SIDE_11 DATALISTEN CURRICULUM VITAE, C.V. Når du ser en annonce i avisen og sender en ansøgning, indeholder dit brev til arbejdsgiveren normalt 3 dele: 1. Ansøgningen (den første side) 2. Datalisten/C.V. (giver overblik over din baggrund) 3. Bilag (eksamenspapirer og udtalelser) I bilagsmaterialet kan du se forskellige eksempler på datalister (C.V.). Der er ingen, der kan give opskriften på den rigtige dataliste. Hvad der er rigtigt for den ene, er måske forkert for den anden. Det kan være, du har hørt fra en kollega, at datalisten skal se ud på en bestemt måde. Men spørg din kæreste, en god ven eller en helt tredje, og du vil sikkert få et andet svar. Der kan dog opstilles nogle krav til datalisten. Disse er angivet herefter: 1. Din dataliste (C.V.) skal indeholde følgende elementer: Personlige oplysninger (navn, adresse, telefon, fødselsdata/sted, ugift/gift) Uddannelse, herunder indhold og evt. specialer Relevant beskæftigelse Anden beskæftigelse Udlandsophold (skole og arbejde) Supplerende uddannelse (kurser m.v.) Interesser/fritid/sport Evt. referencer Har du ikke noget relevant at skrive om et bestemt punkt, så er det bedre at udelade punktet.

12 FASE_3 Det er især vigtigt, at du som nyuddannet beskriver, hvad du har lært på dit studium, idet de fleste arbejdsgivere ikke har ressourcer til at følge med i, hvad alle de nye uddannelser indeholder. Du skal især huske at gøre opmærksom på, om du har løst nogle opgaver på uddannelsen i samarbejde med en virksomhed. Arbejdsgiverens største interesse ligger i hvilke arbejdsopgaver, du kan løse for hans virksomhed. Undgå at lave en "gravstensdataliste", hvilket vil sige, en dataliste, der kun opremser datoer og steder. Beskriv i stedet indholdet af de relevante punkter i datalisten. Det giver et bedre og mere detaljeret udtryk for, hvem du er, og hvad du kan. 2. Din dataliste skal være pæn Din datalistes udseende er af stor betydning, når du skal gøre et godt indtryk. Skriv den så den fremstår overskueligt. Sørg for at kopierne er i en god kvalitet. Husk det er det første indtryk, du giver en kommende arbejdsgiver. 3. Du skal selv skrive din dataliste Hent så megen hjælp, som du har brug for til at gøre datalisten god, men skriv den selv. Det er lærerigt at gennembearbejde sin egen baggrund. Når du er til samtale, skal du kunne forklare alt, hvad der står i datalisten. Det kan du måske ikke, hvis du har haft en anden til at skrive den for dig. Din dataliste skal skrives i dit sprog. 4. Din dataliste skal være god reklame God reklame er ærlig og positiv. Den fortæller ærligt om alle gode punkter, men nævner ikke de dårlige. Vær ærlig, men lad være med at nævne ting, som kan få en arbejdsgiver til at springe dig over. Det ville måske være ærligt at nævne, at du blev fyret fra dit seneste job pga. et skænderi med chefen, men det er ikke positivt. Det er dårlig reklame. Man siger heller ikke i en bilreklame, at "denne bil eksploderer, hvis den bliver påkørt bagfra". Så hold dig til det ærlige, positive. Indføj ikke svage punkter i datalisten.

13 FASE_4 SIDE_13 OTTE MÅDER AT SØGE JOB PÅ Uanset om du henvender dig uopfordret eller ved at svare på en annonce, skal din ansøgning opfylde nogle krav, som vi gennemgår i det følgende. Fremstil dig selv positivt Du må naturligvis aldrig være uærlig i din ansøgning, men på den anden side er der heller ingen grund til at fremstille sig selv negativt: "Jeg håber, at De vil ansætte mig, da jeg nu har en meget dårlig økonomi" "På trods af at jeg ikke er så god til engelsk, søger jeg alligevel stillingen" "Jeg påbegyndte min uddannelse men stoppede pga. økonomiske problemer" "Jeg sagde min stilling op i protest mod en dårlig ledelse" "Jeg søger denne stilling, idet jeg føler mig overkvalificeret i min nuværende stilling" Ansøgningens layout Du skal gøre det let for den person der læser, og her spiller layoutet en afgørende rolle. Lav din ansøgning på PC. Brug en læsevenlig skrift, og benyt følgende checkliste, når du skriver din ansøgning: Undgå enhver fejl i: firmanavn adresse navnet på den person, du skriver brevet til (kontaktpersonen)

14 Det betyder meget for modtageren, at navn og adresse er korrekt. Skriv derfor rigtigt fra starten og undgå, at modtageren får et dårligt indtryk af dig, allerede inden han har læst din ansøgning. Det skal der nemlig meget til at ændre! Skriv med en logisk afsnitsinddeling. Husk luft mellem afsnittene og vær sikker på, at der ikke er stavefejl eller slåfejl. Hvilke bilag skal vedlægges? Udover ansøgning og CV, skal du naturligvis vedlægge eksamenspapirer og referencer (udtalelser), når arbejdsgiveren beder om dette. Man kan imidlertid godt være i tvivl om, hvilke bilag man skal vedlægge, når der ikke står noget om det i annoncen, eller hvis man henvender sig uopfordret. Vedlæg dog altid CV. Desværre kan vi ikke give dig et sikkert svar på, hvad du skal gøre. Det afhænger helt af den enkelte situation. Er du nyuddannet og har gode karakterer, vil det nok være en fordel. Men meget ofte betyder karaktererne det mindste. Har du andre ting, du kan slå på som nyuddannet, som f.eks. et udlandsophold, fritidsaktiviteter eller andet, er karaktererne mindre betydningsfulde. Det afhænger også af, hvilket job du søger, og hvilket firma du henvender dig til. Korrektur Hvis du har prøvet at modtage et brev, hvor dit navn var stavet forkert, ved du, at det giver et dårligt indtryk af afsenderen. Få derfor en anden person til at læse din ansøgning, før du sender den og gå ikke på kompromis. Der må ikke være fejl! Fortsæt indtil ansøgningen er helt fejlfri. På de følgende sider gennemgås otte forskellige måder at søge job på. FÅ EN ANDEN TIL AT LÆSE DIN ANSØGNING

15 FASE_4 SIDE_15 Metode 1: SVAR PÅ ANNONCE Når du skriver din ansøgning, så sæt dig i modtagerens sted! Direktøren, personalechefen eller hvem det måtte være, har måske modtaget hundredvis af ansøgninger og begynder som første punkt at frasortere så mange ansøgninger som muligt. Du kan forbedre dine muligheder for at blive indkaldt til samtale ved at følge neden-stående forslag til ansøgningens indhold og layout. Ansøgningens indhold: Din ansøgning skal som udgangspunkt kunne stå på én A-4 side og indeholde følgende punkter: Dit eget navn, adresse og telefonnummer Virksomhedens fuldstændige adresse, husk evt. personmodtager Hvor har du set annoncen, og hvilken stilling søger du? Virksomheden kan jo have haft flere annoncer i avisen den dag, du har set "dit job." En kort og klar beskrivelse af dig selv: Her beskriver du dine personlige egenskaber samt erfaring, der relaterer sig til branchen og arbejdsområdet Motivation for at søge stillingen Uddannelse og tidligere beskæftigelse Beskriv din uddannelse. Husk at anføre, hvis du har haft virksomhedskontakt under studiet, f.eks. hvis du har lavet et projekt i en virksomhed. Fritid/sport Dette siger også noget om dig. Er du aktiv i din fritid, eller ligger du foran fjernsynet og zapper? Afslutning Du skal helst have en afslutning, der umiddelbart gør, at man ikke kan se bort fra din ansøgning. Det kunne f.eks. være at "du ser frem til at komme til en personlig samtale, hvor du kan uddybe din ansøgning til gavn og glæde for begge parter." Underskrift Punkterne behøver ikke være i denne rækkefølge.

16 Generelt Undgå usikre ord i din ansøgning. Hvis du f.eks. ikke er færdig med din uddannelse, så undgå at skrive, at "jeg HÅBER på at bestå til sommer", eller "jeg mener, at jeg kan skrive hurtigt på en PC". Kort sagt, vend ansøgningen, så du virker mere sikker i din fremtræden, f.eks. "Jeg afslutter min eksamen til sommer" og "Jeg har de sidste fem år benyttet PC som dagligt arbejdsredskab". Skriv en kravsbesvarelse I bilagsmaterialet finder du eksempler på skriftlige ansøgninger. Fælles for dem alle er, at de er skrevet efter følgende princip: Din ansøgning skal fortælle modtageren på hvilke områder, du opfylder de krav, der stilles i annoncen. Giv dig derfor god tid til at læse annoncen og find frem til, hvilke krav arbejdsgiveren stiller til dig. Skriv kravene ned på en liste. Derefter ser du på din dataliste (som vedlægges), og fra denne fremhæver du netop de ting i ansøgningen, der af virksomheden er opstillet som krav. Hvis du følger dette princip, kan du lave korte og præcise ansøgninger, der er lette at læse, hvis du i øvrigt også tager hensyn til de ting, vi netop har gennemgået om krav til ansøgninger generelt. Brug telefonen Hvis der er uklare punkter i annoncen, som du gerne vil have svar på, så ring til virksomheden, inden du sender ansøgningen. Dette giver dig mulighed for at få svar på alt det, du er i tvivl om. Og du kan herefter henvise til samtalen i indledningen og således skrive en bedre og mere personlig ansøgning.

17 FASE_4 SIDE_17 METODE 2: DEN UOPFORDREDE ANSØGNING Den uopfordrede ansøgning er den første af de aktive jobsøgningsmetoder. Princippet: Du udarbejder et "standardbrev", som sendes til f.eks. 50 virksomheder. Ansøgningen er ikke så personlig, til gengæld er det en enkel metode at anvende, hvor du på kort tid kan komme i kontakt med mange arbejdsgivere. Ansøgningen kan også fremstå som en brochure. Fremgangsmåden Nedenstående fremgangsmåde kan benyttes: 1. Find adresserne Ønsker du f.eks. ansættelse inden for eksportvirksomheder, kan du finde mange adresser i Greens, Kompas og Kraks, som er store håndbøger om virksomheder, hvad de beskæftiger sig med samt adresser. Du finder dem bl.a. på Internettet. Adresserne findes også på biblioteket og på CD-ROM. 2. Find navnet på din kontaktperson Når du skriver til virksomheden, skal du altid på konvolutten skrive navnet på en bestemt person, som f.eks.: Lassen Transport A/S Transportvej Søby Att.: Direktør Hans Lassen Du finder frem til navnet på din kontaktperson ved simpelthen at ringe til virksomheden og sige følgende: "Goddag mit navn er xxxxxx. Jeg skal sende noget materiale til indehaveren eller direktøren i (virksomhedens navn). Hvad hedder vedkommende?" 3. Billedet Det kan være en god idé at vedlægge sit foto. Det pæneste resultat opnås, hvis du har mulighed for at scanne billedet ind i dokumentet eller CV et.

18 4. Datalisten Datalisten skal altid vedlægges. 5. Opfølgning Det er vigtigt, at du i den uopfordrede ansøgning skriver, at du vil kontakte modtageren telefonisk indenfor de nærmeste dage. Der er mange, der har den holdning, at det er unødvendigt selv at ringe tilbage, "for hvis der er muligheder, så ringer arbejdsgiveren vel selv". Dette er dog en udbredt misforståelse. Når du selv ringer, er det dig, der bevarer initiativet, og dette vil altid give flere muligheder. Kontakter du 50 virksomheder, så send ansøgningerne fordelt over 3-4 uger, så du har tid til at ringe tilbage til alle virksomhederne inden for 2-3 dage efter udsendelsen. Flere og flere ansættelser starter som vikariater, og det er sandsynligt, at du gennem en uopfordret brevansøgning kan komme i betragtning til et vikariat. Virksomheder vælger at ansætte vikarer f.eks. ved sygdom, ved graviditet, når man får en stor ordre eller ved ansættelse af nye medarbejdere. Det kan måske virke underligt, at virksomheder benytter vikarer ved ansættelse af nye medarbejdere, men meget ofte bliver man først ansat som vikar i en periode på f.eks. 3 måneder. Forløber vikariatet positivt bliver man herefter tilbudt fast ansættelse. METODE 3: VIKARBUREAUER Vikarbureauer arbejder hovedsageligt inden for følgende områder: Reception: Telefonbetjening/omstilling Sekretærarbejde:Ordrebehandling, arkivering m.v. Regnskabsvæsen: Bogholderi, lønninger, fakturering Marketing: Telemarketing, opfølgende salgsarbejde Sprog: Oversættere, tolke

19 FASE_4 SIDE_19 Ønsker du at benytte denne metode, skal du henvende dig personligt til et vikarbureau. Det er en god idé at medbringe din dataliste. Finder bureauet dig kvalificeret, kommer du til en personlig samtale og eventuelt en fagprøve, afhængig af din baggrund, og den type job du søger. Selv om samtalen og din fagprøve forløber godt, kan du ikke være sikker på at blive tilbudt et job. Men ansøgningen ligger i et arkiv, og du vil så blive kontaktet, når der opstår en mulighed. Hvis du bliver tilbudt et job, indgår du en ansættelseskontrakt med bureauet, som så lejer dig ud til virksomheden. Men du betragtes kun som ansat i den periode, vikariatet varer. Dvs. at du går over på dagpenge, såfremt der er en periode mellem 2 vikariater. Normalt kan man kun være ansat hos ét vikarbureau, men når du søger job, er det naturligvis en fordel at kontakte flere vikarbureauer på én gang. Det giver dig større chance for job. De fleste vikarbureauer kan du finde på Internettet. Adresser og telefonnumre findes også i telefonbogen under "Vikarbureauer". METODE 4: INDRYKNING AF "JOB SØGES" ANNONCE Hvor skal annoncen indrykkes, hvad koster det at indrykke en annonce, og hvordan skal annoncen udformes for at give en god effekt? Det er tre afgørende spørgsmål, som besvares i det følgende. 1. Hvor skal annoncen indrykkes? Din annonce skal indrykkes i en avis, et blad eller et sted på Internettet, som normalt læses af de arbejdsgivere, du henvender dig til. Søger du f.eks. et job i hotelbranchen, vil det være en fordel at indrykke din annonce i "Hotel & Restaurant", som er hotelbranchens fagblad.

20 Du kan også vælge at benytte landsaviser, som f.eks. Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Politiken m.v., men din chance for at den bliver læst af folk, som kan ansætte dig, er mindre, end hvis du vælger et fagblad. Lokalavisen er også en mulighed, som du kan overveje at benytte. 2. Hvad koster en annonce? Det kan være dyrt at indrykke en annonce i den trykte presse, og det er naturligvis en ulempe ved denne metode. Men ofte er "Job søges" annoncer dog billigere end andre annoncer. Du kan få prisen oplyst ved at ringe til avisernes/fagbladenes annonceafdelinger. Fortæl annoncekonsulenten om din idé, og bed vedkommende om at give dig en pris. Prøv at ringe til forskellige aviser/fagblade for at sammenligne. Det kan være en fordel at benytte Internettet, da det som oftest er gratis at blive optaget i CV banker. 3. Annoncens udformning? Annoncens udformning er naturligvis af stor betydning. Alt for ofte ligner annoncer hinanden. Vælg derfor en form, som adskiller sig fra de andre. Annoncekonsulenten kan hjælpe dig i den forbindelse, eller du kender måske én, som er god til den slags og som du kan bede om hjælp. METODE 5: NETVÆRK Undersøgelser viser, at hovdparten af alle jobsøgere får deres stilling gennem netværk i form af familie, venner og bekendte (Socialforskningsinstituttet, Studie 50). Som ved de øvrige aktive metoder skal du også her selv tage initiativet. Hvordan du kan gøre i praksis gennemgås i det følgende: 1. Skriv en lang liste Start med at skrive en liste på ca. 25 personer, som du kender eller husker fra én eller anden sammenhæng. Du tænker måske, at dette er umuligt, men det kan godt lade sige gøre. Skriv også dem på listen, som du måske ikke har set i mange år. Tænk f.eks. på:

21 FASE_4 SIDE_21 hele din familie venner fra fritidsaktiviteter tidligere skolekammerater tidligere kolleger naboerne tidligere arbejdsgivere undervisere fra dit uddannelsessted 2. Brug din dataliste Når du er færdig med din liste, kontakter du alle på listen og sender dem f.eks. 5 eksemplarer af din dataliste. Bed dem om at aflevere 5 eksemplarer til nogle personer de kender godt, og som måske har kendskab til nogle muligheder. Hvis du i første omgang kontakter 10 personer, som du hver giver 5 datalister, vil der pludselig være 50 personer, som har kendskab til din situation. 3. Hvorfor aflevere en dataliste? Der er mange jobsøgere, som blot ringer og siger til venner og bekendte, at de skal sige til, hvis de hører om noget. Det kan du godt vælge at gøre, men det er lettere for dem at fortælle, hvem du er, hvad du kan, og hvad du søger, hvis de har oplysningerne på skrift fra dig. Du sidder måske og tænker på, om f.eks. tidligere kolleger eller naboer vil hjælpe dig. Hvis du prøver at bruge metoden, vil du opdage, at folk er meget hjælpsomme. Benyt dig også af de kurser du f.eks. deltager i. Der er som regel både studerende og færdiguddannede på kurser samtidig. Det giver dig en enestående mulighed for at få et netværk til dem, der er i beskæftigelse og derved måske opnå at få din ønskestilling. METODE 6: ARBEJDSFORMIDLINGEN AF hjælper dig i din søgen efter det rigtige job. For at få størst udbytte af AF s service er det en forudsætning, at AF kender dine jobkvalifikationer og jobønsker. AF tilbyder dig også råd og vejledning om jobsøgning.

22 AF s job-butikker Det er landets største jobcentral, hvor virksomheder kan annoncere gratis. Du kan få oplysninger om ledige stillinger via opslagstavlerne i butikkerne eller via Internettet. I din søgen stiller AF s job-butikker telefon, PC, kopimaskine og fax til din rådighed. AF s informations- og vejledningscentre De findes overalt i landet, og her kan du søge oplysninger om de mange forskellige kursus- og uddannelsesmuligheder. Du kan orientere dig i brochurer, opslagsværker og via Internettet. Gennem Internettet og forskellige edb-programmer kan du finde frem til relevante kurser eller uddannelsesmuligheder. Af andre informationer, som du kan søge, kan nævnes adresser på virksomheder, informationer om højskoleophold og jobmuligheder i udlandet. METODE 7: ETABLERING AF EGEN VIRKSOMHED Man kan blive selvstændig og på denne måde skabe sit eget job. Måske har du allerede fået en idé? et oversættelsesfirma? et telefonbureau? et kontorservicebureau? et konsulentfirma? et telemarketingfirma et lille hotel? et markedsanalysebureau? en bar på Mallorca? et agentur? Ja - der er mange muligheder! Og mange går med drømmen om at blive selvstændig. Det største problem ved at gøre drømmen til virkelighed er pengene. Hvordan kommer jeg i gang? Erhvervsfremmestyrelsen har i samarbejde med Børsen og A-kassen, ASE, etableret en omfattende hjemmeside, Her kan du bl.a. finde nyheder om lovgivning på området herunder eventuelle støtteordninger.

23 FASE_4 SIDE_23 Vejledning At starte sin egen forretning/virksomhed m.v. kræver grundigt forarbejde. Nogle giver op på forhånd, fordi de synes, at det virker uoverskueligt med alle reglerne. Der findes ca. 150 etableringsvejledere rundt omkring i hele landet. De kan rådgive dig gratis i op til 12 timer vedr. start af din egen virksomhed. Under denne ordning kan du få afprøvet alle dele af din idé eller dit koncept. Hvis du har behov for rådgivning, som din etableringsvejleder ikke umiddelbart kan give dig, kan du benytte andre professionelle virksomhedsrådgivere, f.eks. advokat, revisor eller et reklamebureau. Husk, at du skal benytte dig af tilbuddet om en etableringsvejleder inden du går i gang med din virksomhed. Tilbuddet frafalder nemlig, når først din virksomhed er etableret! Kontakt AF eller HK Freelancer (www.freelancer.dk), som kan informere dig om de mange regler du skal være opmærksom på som selvstændig.

24 FASE_4 METODE 8: JOBSØGNING VIA INTERNETTET Jobsøgningen via Internettet er i de senere år øget betydeligt. På Internettet har du bl.a. mulighed for at få et overblik over stillingsmarkedet i aviserne. Endvidere kan du indtaste dit CV samt automatisk og løbende via få tilsendt relevante annoncer på baggrund af kriterier, som du selv indtaster. Du har f.eks. muligheden for at benytte Nyt Job, som er en funktion på som giver dig avanceret jobsøgning, uanset hvilken stilling, du går efter. Funktionen henter stillingsopslag fra og fra en række virksomheders hjemmesider. Du kan finde mere om Nyt Job på der er et online tilbud til HKs medlemmer.

25 FASE_5 SIDE_25 PLANLÆG DIN JOBSØGNING For at sikre en høj aktivitet og for at give dig selv overblik og ro i din jobsøgning, anbefaler vi, at du nu laver en plan. Du er ved gennemgangen af de foregående trin nået frem til en række konklusioner, blandt andet hvilken type job du vil søge, og hvad indholdet af jobbet skal være. Du skal på dette trin beslutte dig for, hvornår du vil arbejde med din jobsøgning, og hvilke virksomheder du vil kontakte. Hvornår vil du arbejde med din jobsøgning? Det kan være svært at tage sig sammen til at søge job hver dag. Vi tror imidlertid på, at det er vigtigt, at du beslutter dig for et fast tidsrum hver dag, hvor du søger job. Fordelen er, at når du er færdig med dette, kan du med god samvittighed over for dig selv lave alt det andet, du har lyst til. Hvilke virksomheder vil du kontakte? Du skal med udgangspunkt i det job, du kunne tænke dig at søge nu beskrive, hvilken type virksomhed, du vil kontakte. Din jobsøgning bliver lettere, når du er konkret. Siger du f.eks., at du vil arbejde i hotelbranchen, har du pludselig mulighed for at finde frem til måske 50 navne og adresser. Nedskriv hvilke virksomheder, du vil kontakte.

26 Eksempler: Samtlige eksporterende virksomheder inden for fødevarebranchen på Sjælland Reklamebureauer i Københavnsområdet Servicevirksomheder med speciale i marketing i Aalborg Offentlige kontorer i kommunen Alle virksomheder på Fyn, der eksporterer til Frankrig Økonomiafdelingen i private virksomheder i Thisted Handelsfirmaer med import- og eksport-aktiviteter i Århus Kontaktskema Når du påbegynder din jobsøgning, skal du formentlig kontakte mange virksomheder på én gang. Der er nogle, der klarer den slags opgaver på rutinen og så små sedler. De små sedler kan være gode nok, men ofte mister man overblikket. Hvis du f.eks. kontakter virksomhederne telefonisk efter at have sendt en uopfordret ansøgning, vil du erfare, at det kan være svært at få fat i kontaktpersonerne. De sidder ofte i møde, er på kundebesøg m.v., og du skal derfor ringe tilbage den følgende dag. Kontakter du 10 virksomheder på én dag, kan du ikke huske de forskellige aftaler. Lav din egen mappe til dit jobsøgningsmateriale. I mappen kan du også indsætte kontaktskemaer. Brug en lignende opstilling, som vist på næste side. Det er systematisk og giver overblik.

27 FASE_5 SIDE_27 KONTAKTSKEMA Firma Kontaktperson og tlf. Notater KONTAKTES I UGE:

28 SAMTALEN I såvel telefonsamtalen som i den personlige samtale har du den direkte kontakt med virksomheden. De ting, der siges og spørges om i samtalen, kan du ikke lave om på (i modsætning til din ansøgning og dataliste, som du har god tid til at ændre gang på gang). Samtalen foregår her og nu, og det er derfor vigtigt, at du kender til spillets regler. Vi gennemgår på dette trin telefonsamtalen og den personlige samtale. TELEFONSAMTALEN Du vil, når du søger job, en gang imellem have behov for at kontakte virksomheden telefonisk, f.eks. hvis du ønsker at stille spørgsmål i forbindelse med en annonce, eller såfremt du ringer som opfølgning på en uopfordret ansøgning. Vi er alle vant til at tale i telefon og for det meste glade for det. Men det at ringe til en kommende arbejdsgiver er for mange en stor overvindelse. Da god telefonteknik er en stor del af god jobsøgningsteknik, vil vi her gennemgå nogle regler og et eksempel. I telefonen har du kun din stemme at gøre godt med. Og så naturligvis det du siger. Hvis du virker usikker, hvis du taler utydeligt, hvis du taler for hurtigt, eller hvis der er megen støj i baggrunden, vil du næppe blive modtaget positivt.

29 FASE_6 SIDE_29 Derfor skal du: Nedskrive åbningen på samtalen og dine spørgsmål Være alene. Helst i et mindre rum uden musik, åbne vinduer m.v. Forestille dig, at du har vedkommende i telefonen. Træn for dig selv, det du ønsker at sige. Gør det om og om igen. Tale bevidst langsomt og tydeligt Altid selv ringe tilbage, hvis du ikke træffer din kontaktperson Eksempel: Susanne Jensen har sendt en uopfordret ansøgning til direktør Hans Jensen på Hotel BoGodt og ringer nu 3 dage efter. Reception: "Hotel BoGodt, goddag". Susanne: "Goddag, mit navn er Susanne Jensen, jeg vil gerne tale med direktør Hans Jensen". Reception: "Hans Jensen er desværre optaget, skal jeg bede Hans Jensen om at ringe til dig". Susanne: "Nej, jeg fortrækker selv at ringe, hvornår vil det være bedst?" Reception: "På onsdag lidt før kl. 9 vil du kunne træffe Hans Jensen". Susanne: "Goddag, mit navn er Susanne Jensen, jeg sendte en ansøgning til dig i sidste uge. Jeg vil høre, om du har modtaget den?" Hans Jensen: "Ja, jeg har modtaget dit brev og set lidt på det".

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9. Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende:

Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9. Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende: Silkeborg Handelsskole Side 1 af 9 Hjælp til jobsøgning 1. Analyse af annonce Når du har fundet en annonce, der vækker din interesse, skal du i gang med følgende: 1. Hvad oplyses der om virksomheden? o

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 06-08 pr. 1. august 0 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, Oktober 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning...

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Aarhus, April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

PERSONLIGE DATA ERHVERVSERFARING PROFIL

PERSONLIGE DATA ERHVERVSERFARING PROFIL PERSONLIGE DATA Navn: Gitte Daurehøj Adresse: Herlev Hovedgade 141 2.th., 2730 Herlev Telefon: 26175513 E-mail: daurehoej@gmail.com Fødselsdato: 24.08.1962 Civilstand: Gift PROFIL Inspirerende sælger med

Læs mere

Jobsamtalen. Baggrund

Jobsamtalen. Baggrund Jobsamtalen AS3 2 Jobsamtalen er et afgørende tidspunkt i en ansættelsesproces for både dig og virksomheden. Det er her, I ser hinanden an og begge parter vurderer, om en ansættelse er en mulighed. AS3

Læs mere

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn Nyt job god løn SNYD IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER Nyt job til den rigtige løn Danske Fysioterapeuter har valgt at sætte fokus på de muligheder og faldgruber der er, når man skal have løn og vilkår

Læs mere

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale

Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Profilpartners tips og tricks til den gode ansøgning og samtale Ansøgning En ansøgning består af et brev og et CV. Brevet skal i bund og grund fortælle, hvad der har fået dig til at søge stillingen samt

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 2006-2008 pr. 1. januar 2009 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, april 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1.

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Gode råd - når du skal søge praktikplads

Gode råd - når du skal søge praktikplads Gode råd - når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Vikarhåndbog. Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne.

Vikarhåndbog. Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne. Vikarhåndbog Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne. I den forbindelse vil vi gerne introducere os selv: Jobagenterne arbejder med vikarer og rekruttering kort sagt alle

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af Jobmål Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af styringen. Sådan er det også med jobsøgning. AS3 3 Jobmål

Læs mere

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0%

Respondenter Procent Under 1 år 0 0,0% 1-3 år 1 6,7% 4-8 år 3 20,0% 9-13 år 3 20,0% 14-19 år 1 6,7% 20 år eller mere 7 46,7% I alt 15 100,0% Hvilken etnisk baggrund har du: Mellemøstlig 4 26,7% Asiatisk 3 20,0% Afrikansk 0 0,0% Nordeuropæisk 0 0,0% Vesteuropæisk 2 13,3% Østeuropæisk 4 26,7% Sydeuropæisk 1 6,7% Anden 1 6,7% I alt 15 100,0% Hvor

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Jobformidlere. Jobformidlere

Jobformidlere. Jobformidlere Jobformidlere Der fi ndes en række virksomheder, som lever af at hjælpe andre virksomheder med at skabe kontakt til jobsøgende og ad den vej besætte ledige stillinger. Under én hat kalder vi dem her for

Læs mere

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job

Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF Sådan fik de jobbet 2010 - en undersøgelse af nyuddannede djøferes første job DJØF august 2010 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Resume... 2 1.2 Metode... 2 2 Færdiguddannede kandidaters erfaring med

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering?

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Rapport fra 25 telefoninterviews Undersøgelse for Jobcenter København Wanek & Myrner 2010 Formål Nærværende undersøgelse er en ud af seks undersøgelser,

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv.

SKRIV DIG I JOB. Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB Få konkrete tips til at skrive ansøgning og cv. SKRIV DIG I JOB I denne folder får du konkrete tips til at skrive jobansøgning og cv. Du får også viden om, hvad du skal gøre, før du sætter

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

Gode råd, når du skal søge praktikplads

Gode råd, når du skal søge praktikplads Gode råd, når du skal søge praktikplads Hvert år er der er mange, der gerne vil i gang med en erhvervsuddannelse, og det kan være svært at finde en praktikplads. Derfor skal du finde den rigtige praktikplads,

Læs mere

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP SØG UOPFORDRET Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP Tag på workshop og få tips til at søge job uopfordret. danskmetal.dk/booking INDHOLD 4 SØG UOPFORDRET 5 DET SKAL DU UNDERSØGE

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode... Tabelrapport: Sådan fik de jobbet 2014 Indhold 1.0 Indledning:...3 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...5 2.0

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

KARRIERE. programmet

KARRIERE. programmet KARRIERE programmet Hvorfor Business Danmark? Som handels- eller markedsføringsøkonom er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet dette karriereprogram specifikt til

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Januar 2010 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold

Dit CV på jobnet.dk Side 1. Indhold DIT CV PÅ JOBNET.DK Dit CV på jobnet.dk Side 1 Indhold 1. CV et din nøgle til dagpenge og job.... 2 2. Derfor skal dit CV på jobnet.dk... 2 3. CV-samtalen... 2 4. Generelle krav... 2 5. Undgå problemer

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Marts 2009 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Aktivt arbejdssøgende

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund

Frivillige hænder. - nu i flere farver. Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Frivillige hænder - nu i flere farver Om rekruttering og fastholdelse af frivillige med anden etnisk baggrund Kære læser Vi har i De Frivilliges Hus i Aalborg igennem længere tid arbejdet med at rekruttere

Læs mere

6.000 individer med fælles rytme

6.000 individer med fælles rytme dma et fagligt interessefællesskab dansk markeds- og akademiforening et fagligt interessefællesskab 6.000 individer med fælles rytme DMA Dansk Markeds- og Akademiforening er et fagligt interessefællesskab

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Find dit nye job på FOA Job. FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk FOA: Jobsøgning F O A F A G O G A R B E J D E Er du kørt træt i dit job? opsagt eller ledig? ved at afslutte en uddannelse? ved at flytte? Find dit nye job på FOA Job FOA s jobsøgningssystem på www.foa.dk

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

KAPITEL 4 DIRECT MAIL SALG OG SALGSLEDELSE. Ambassadør. Fast kunde. 1. gangskøber. Varmt emne. Emne. Målgruppe(r) Totalmarked. Salgstrappens syv trin

KAPITEL 4 DIRECT MAIL SALG OG SALGSLEDELSE. Ambassadør. Fast kunde. 1. gangskøber. Varmt emne. Emne. Målgruppe(r) Totalmarked. Salgstrappens syv trin Ambassadør Fast kunde 1. gangskøber Varmt emne Totalmarked Emne Målgruppe(r) Fig. 4.1 Salgstrappens syv trin 29 Fig. 4.2 Segmentering udvælgelse af mål grup pe (r) 30 Moderne Individorienterede Fællesskabsorienterede

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning 1. Tjek dit Jobmål mht. Jobtype Arbejdsopgaver Geografi 2. Find interessante virksomheder via: Krak Navne, Numre og Erhverv (NNE) Købmandstandens

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul L ø n s a m t a l e Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid ARBEJDSKORT 1 Undersøg job Job i dagligdagen Hver dag møder du, overalt hvor du kommer, mennesker på job. Hos bageren, i indkøbscentret, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere,

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger

Jobcentrenes virksomhedsindsats. skab de rette forventninger Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Arbejdsmarkedsstyrelsen Februar 2008 Jobcentrenes virksomhedsindsats skab de rette forventninger Denne pjece behandler spørgsmålet om, hvad

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

Logistikkoordinator NR. 4016. Sekretær PA - Receptionist NR. 4017. Indkøbskoordinator Indkøbsassistent NR. 4021

Logistikkoordinator NR. 4016. Sekretær PA - Receptionist NR. 4017. Indkøbskoordinator Indkøbsassistent NR. 4021 Administrationschef Konferencechef NR. 4020 Super kompetent, stort servicegen, højt personligt drive. Magter at have mange bolde i luften. Kan sin personaleledelse, kvalitetssikring og har en finger på

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig September 2011 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune 22. oktober 203 Jeg har valgt at fokusere på krydsreferencerne ifht. antallet af ansatte i virksomheden og branche, da jeg mener disse giver

Læs mere

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk

plus image marketing og kommunikation Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk marketing og kommunikation Copyright Image Plus 2003 image plus Image Plus Agernvej 65 DK-8330 Beder T: 2016 9010 E: cp@imageplus.dk W: www.imageplus.dk Image Plus Profil Image Plus ejes og profileres

Læs mere

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E Værd at vide: Når du er ledig F O A s A K A S S E Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler Arbejdskrav

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

Sådan øger du chancen for et job

Sådan øger du chancen for et job Sådan øger du chancen for et job Her får du to trin-for-trin guider, der hjælper dig med, hvordan du som jobsøgende kommer i job. Begge guider har en masse konkrete og håndgribelige råd. Nogle af rådene

Læs mere

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Til medarbejdere Ansættelse Vælg farve Vejle og Middelfart Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 2 For at sikre at afdelingen udvælger de bedst kvalificerede ansøgere til ledige stillinger og ansætter de bedste

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet.

Gode råd om CV. Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside. www.jobnet. Gode råd om CV Denne pjece indeholder vejledning til dig om oprettelse og vedligeholdelse af CV på Jobcenterets hjemmeside www.jobnet.dk Alle ledige medlemmer skal oprette et CV, som A-kassen efterfølgende

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003

Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Silkeborg Handelsskole Side 1 af 6 Det bevidste valg Materiale fra jobsøgningskursus, 6. november 2003 Præsentation Karin Elmedal Laursen, Medarbejderkonsulent i Jyske Bank Susan Bergqvist, Medarbejderkonsulent

Læs mere

Dialogguide og handlingsplan. Hjælpeværktøj til BIP-redskabet

Dialogguide og handlingsplan. Hjælpeværktøj til BIP-redskabet Dialogguide og handlingsplan Hjælpeværktøj til BIP-redskabet Indledning til samtalen Formålet med vores samtale i dag Vi skal i dag se på, hvad der er sket siden sidst, vi talte sammen og se på, hvad der

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job Fra UNI til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord

Jobsøgning. - set fra en headhunters skrivebord Jobsøgning - set fra en headhunters skrivebord Hvad er vigtigst for jobsucces? Kapabiliteter: Kapabiliteter: Færdigheder Intelligens Personlighed Motivation 1. Intelligens 2. Personlighed 3. Motivation

Læs mere

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet 1 Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet For at modtage dagpenge mens du er ledig, skal du stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Det gør du ved blandt andet at opfylde disse betingelser:

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold

C.V. delen. Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold C.V. delen Planlægning Curriculum Vitæ: Indhold Et CV er iflg. Wikipedia: Kort levnedsskildring, der oplyser om uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer, og som anvendes i forbindelse med skriftlige

Læs mere

Interviewteknik. Gode råd om interviewteknik

Interviewteknik. Gode råd om interviewteknik Interviewteknik En vigtig del af et kundemøde er de spørgsmål, som du stiller. For at få det bedste ud af dine kundemøder skal du kombinere tre elementer: 6. Start ikke med at sælge: Definér behov. Kom

Læs mere

Trivselsundersøgelse i ABB Fredericia April 2010

Trivselsundersøgelse i ABB Fredericia April 2010 Trivselsundersøgelse i ABB Fredericia April 2010 I forbindelse med mit HD studie i organisation er jeg ved at skrive en afhandling med titlen Trivsel i ABB Og i den forbindelse skal jeg lave en spørgeskemaundersøgelse.

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere