BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT"

Transkript

1 BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT

2 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Dit online kontrolpanel Slå alarmen til og fra via hjemmet, nettet eller sms Deaktivering af alle alarmbeskeder Aktivering af alle alarmbeskeder Alarmbeskeder Eksempler på alarmbeskeder Kontoindstillinger Medlemmer Brugere af alarmen Nabohjælp (kontaktpersoner) Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner Ændring af indstillinger i din alarm Indikatorlys på centralenheden Tilføjelse af nye enheder...21

3 Side 3 Tillykke med din nye alarm Din nye privatalarm fra LOCKON er en online alarmcentral, der beskytter personer og boliger, holder dig fuldt informeret, og giver dig kontrol over sikkerheden i hjemmet. Din bolig bliver overvåget året rundt med en unik kombination af alarmudstyr i boligen og LOCKONs services. Aktiviteter bliver registreret med det samme, og du får straks besked om, hvor og hvornår alarmen er gået. Du kan altid gå ind i alarmoversigten på dit online kontrolpanel og se alle alarmer, der er gået i boligen. Der kan tilsluttes op til seks kontaktpersoner, som hver især kan modtage alarmbeskeder pr. sms, og telefonopkald. Læs venligst denne brugervejledning, inden du aktiverer alarmen. Den indeholder vigtige informationer om den daglige brug af alarmsystemet, og om hvordan du får mest muligt ud af det. Det kalder vi det Bolig ID: Centralenhed: Kontrolpanel: Brugere: Kontaktpersoner: Medlemmer: Et 6-cifret nummer, som er unikt og registreres af LOCKON, når du har købt og opsat din alarm. Du finder dit Bolig ID under Din Bolig på kontrolpanelet. Din fysiske alarmcentral i boligen, hvor internettet er tilsluttet, og sirenen er indbygget. Dit online kontrolpanel, som du logger dig ind på via Her kan du slå alarmen til og fra, tilføje brugere og kontaktpersoner, styre indstillinger mv. De personer, som har egen kode eller en fjernbetjening til alarmen. De personer, som du har udvalgt til at modtage alarmbeskeder, hvis alarmen går i din bolig. Det er din Nabohjælp. De personer, som har adgang til dit online kontrolpanel og centralenheden. Forsiden på det online kontrolpanel Slået til: Slået til hjemme: Slået fra: Alarmen er slået til, og alle sensorer er aktive. Alarmen er slået til med hjemmeindstilling, hvor valgte sensorer er slået fra. Man vil typisk slå udvalgte rumsensorer fra, så man kan være hjemme og bevæge sig i dele af huset uden at aktivere alarmen. Alarmen er slået fra. Røg- og vandsensorer er altid aktive. Panikalarmen kan også stadig aktiveres via fjernbetjening, vedhæng eller betjeningspanel. Panikalarmen slås fra ved at indtaste PIN-koden på betjeningspanelet.

4 1. Dit online kontrolpanel Kontrolpanelet er din online alarmcentral, hvor du kan slå din alarm til eller fra, se alarmhistorik og detaljer om alarmen, oprette pinkoder og nabohjælp samt ændre på alarmindstillingerne. Sådan får du adgang: 1. Gå ind på lockon.dk og log ind på dit online kontrolpanel. 2. Klik på Log ind i venstre hjørne. 3. Indtast dit brugernavn og den adgangskode, som du oprettede, da du købte alarmen. Side 4 4. Dit kontrolpanel vil nu komme frem på skærmen. (Hvis ikke, kan det være fordi din computer blokerer for pop-ups. Dette kan ændres i indstillingerne i din webbrowser).

5 Side Slå alarmen til og fra via hjemmet, nettet eller sms Der findes forskellige måder at slå alarmen til og fra på: 1. Hjemme: Slå alarmen til eller fra med betjeningspanelet eller fjernbetjeningen. 2. Online: Du kan også styre din alarm via dit online kontrolpanel (forsiden). Alarmen kan være slået til med to forskellige indstillinger Slået til og Slået til hjemme. I Slået tilindstillingen er alle dørkontakter og rumsensorer slået til, mens du i Slået til hjemme-indstillingen kan vælge at lade udvalgte dørkontakter eller rumsensorer være slået fra. Slået til hjemme-indstillingen bruges oftest om natten, hvor man kan lade udvalgte rumsensorer være slået fra. Vær opmærksom på, at hvis du bruger betjeningspanelet til at slå alarmen til eller fra, skal du bruge en gyldig 4-cifret PIN-kode. Hver bruger skal have en unik kode. Du vælger selv koderne, og de skal registreres på dit online kontrolpanel. Se senere i denne brugervejledning hvordan du opretter brugere og tildeler koder. 3. Via sms: Slå alarmen til eller fra via din mobiltelefon. Det er kun medlemmer, som kan til- og frakoble alarmen via sms. Systemet genkender mobilnummeret og tillader kun kendte numre at til/frakoble alarmen. Sådan gør du: Slå alarmen til: Send en sms med teksten TIL + dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. TIL Slå alarmen til hjemme: Send en sms med teksten HJE+ dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. HJE Slå alarmen fra: Send en sms med teksten FRA + dit 6-cifrede Bolig ID* til mobilnummeret F.eks. FRA Herefter modtager du en sms om, at alarmen er slået til eller fra. *Du finder dit Bolig ID på dit online kontrolpanel, under Din bolig.

6 Side Alarm Log (via dit online kontrolpanel) Under Alarm og Alarm Log kan du se to oversigter, alarm og servicebeskeder. Alarmoversigten viser alle registrerede alarmer. Her kan du se, hvor og hvornår alarmen er slået til og fra, hvor og hvornår alarmen er gået, samt hvem der har reageret på alarmen. I bunden af siden ses alle servicebeskeder som f.eks. lavt batteriniveau og strøm- og internetnedbrud Deaktivering af alle alarmbeskeder Du kan deaktivere alarmbeskederne, hvis du f.eks. får besøg af håndværkere i en periode. Vi anbefaler, at du kun bruger denne funktion i en kortere periode, da du ellers ikke vil få besked om lav batteritilstand mv. Det er kun medlemmer med de korrekte tilladelser, som kan bruge funktionen. Sådan gør du: 1. Log ind på lockon.dk. 2. Klik på Din bolig. 3. Fjern krydset i feltet Besked aktiv. 4. Klik på Opdater-knappen og alarmbeskeder er nu deaktiveret Aktivering af alle alarmbeskeder Når du skal aktivere alarmbeskederne igen, skal du følge samme procedure som ovenstående. Kryds blot af i feltet Besked aktiv og tryk Opdater, hvorved alle alarmbeskeder igen bliver aktive.

7 Side Alarmbeskeder Når der går en alarm i din bolig, sendes der alarmbeskeder via telefonopkald, sms og til dig og dine registrerede kontaktpersoner (din nabohjælp). Den første alarmbesked sendes efter 60 sekunder til boligen. Skulle det være en falsk alarm, kan du nå at slå den fra, inden beskederne går videre. Det kalder vi et Boligopkald. Alarmen kan ikke frakobles via boligopkaldet. Du kan til enhver tid ændre det telefonnummer, der ringes op til under Din Bolig. Hvis ingen reagerer på alarmen inden 90 sekunder, bliver der sendt en alarmbesked til kontaktperson nr. 1 via alle de kontaktmuligheder, som er registreret, f.eks. fastnetnummer (talebesked), mobilnummer (sms) og . Hvis der heller ikke bliver reageret på den, sendes alarmen videre til kontaktperson nr. 2 osv. med 90 sekunders mellemrum. Der kan maksimalt tilføjes seks kontaktpersoner. Læs mere om hvordan du tilføjer, sletter og redigerer kontaktpersoner under punktet 2.3 Kontaktpersoner Alarmbeskeder hyppighed og respons Alarmbeskeden er aktiv, indtil at den har været rækken af kontaktpersoner igennem. Sirenen hyler det antal minutter, du har indstillet den til. Skulle der komme flere alarmbeskeder (aktiveringer af en enhed som f.eks. en rumsensor) i samme periode, som alarmbeskeden er aktiv, udsendes der ikke en ny alarmbesked. Dette er for at undgå forvirring blandt kontaktpersonerne. Er alarmbeskeden ikke aktiv, sendes der endnu en alarmbesked ved en ny alarm. Du vil altid kunne se alle alarmer i din alarmoversigt på dit online kontrolpanel under Alarm.

8 Side 8 Første alarmbesked sendes til boligen (Boligopkald): Alarmbesked Beskrivelse Skrevet eksempel på telefonopkald Reaktion på en hændelse/aktivitet. Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Beboere i boligen reagerer på en alarm ved at indtaste en gyldig PIN-kode eller ved at bruge fjernbetjeningen. Det frakobler alarmen og stopper alarmbeskeden i at blive sendt videre til kontaktpersonerne. Bliver der ikke reageret på alarmen, sendes en alarmbesked til den 1. kontaktperson osv., som beskrevet ovenfor. Der er registreret en alarm på Havrevej 10. For at undgå alarmen bliver sendt videre, skal du slå alarmen fra. Tak og farvel Eksempler på alarmbeskeder Eksempel på alarmbesked via sms: Fra: din alarmcentral H. Andersen Havrevej 10 02/10/ :38:12 Indbrudsalarm Hoveddør For at reagere på alarmen, besvar denne sms med koden: 1234 (blot et eksempel) Anbefaling: Alarmbeskederne bliver sendt fra nummeret Vi anbefaler, at du koder nummeret ind i din mobiltelefon, så du altid ved, hvem opkaldet kommer fra. Eksempel på alarmbesked via telefonopkald: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Du er registreret som kontaktperson for Hanne Andersen, Havrevej 10. Tryk 1 for at reagere på denne alarm, tryk 2 for at høre beskeden igen eller tryk 3 for at afslutte opkaldet. Hvis der trykkes 1: Tak for hjælpen, vi har registreret, at du har svaret på alarmen. Hvis der trykkes 2: Beskeden gentages.

9 Side 9 Eksempel på alarmbesked via Fra: alarm@lockon.dk Emne: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Du er kontaktperson for: Hanne Andersen Havrevej 10 Vi har modtaget en alarm: 02/10/ :45:15 Indbrudsalarm Dørkontakt Vær opmærksom på, at alarmbeskeden via kun er til information. Der vil ikke være informationer i en om, hvordan, eller med hvilken kode, man kan slå alarmen fra. Svarbesked på reaktioner Svarbeskeder sendes ud, når en kontaktperson har reageret på en alarmbesked. Svarbeskeder sendes kun ud til de kontaktpersoner, som har modtaget en alarmbesked, og som ikke har reageret. Eksempel på svarbesked via sms: Fra: din alarmcentral 02/10/ :42:15 Hans Eriksen har reageret på alarmen fra Havrevej 10. Eksempel på svarbesked via telefon: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Denne besked er for at informere dig om, at Hans Eriksen har reageret på alarmen. For at lytte til denne besked igen, tryk 1. Tryk 2 for at afslutte opkaldet. Tak. Eksempel på svarbesked via Fra: alarm@lockon.dk Emne: Dette er en alarmbesked fra LOCKON Dette er en alarmbesked fra LOCKON Vi har sendt dig en mail vedr. en alarm på: Havrevej 10 Der er reageret på alarmen af:

10 Side 10 Hans Eriksen 01/01/ :34:23 OBS! Husk at sikre dig, at ingen kontaktpersoner bruger boligens fastnetnummer som kontaktnummer. I så fald vil en tyv kunne slå alarmen fra ved at reagere på opkaldet. Husk at alarmen altid laver et boligopkald, der ikke kan reageres på af en uvedkommende. Informationsbeskeder Servicebeskeder omhandler følgende type beskeder: Ingen internetforbindelse: der har ikke været internetforbindelse til alarmen i 10 minutter Strømafbrydelse: der er ikke strøm tilsluttet til alarm Tjek sensor: det er 24 timer siden der har været kontakt til sensoren Sensor ok: der er kontakt til sensoren igen Lavt batteri: batteriet er lavt på sensoren (ca. 20% tilbage af spændingen) Centralbatteri: batteriet er lavt på centralenheden Eksempel på alarmbesked via sms: Fra: din alarmcentral Informationsbesked Havrevej 10 16:38:12 Ingen internetforbindelse Eksempel på servicebesked via telefonopkald: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Du er registreret som kontaktperson for Hanne Andersen, Havrevej /10/ :45:15 Ingen internetforbindelse Tryk 1 for at høre beskeden igen eller tryk 3 for at afslutte opkaldet. Hvis der trykkes 1: Beskeden gentages. Eksempel på servicebesked via Fra: alarm@lockon.dk Emne: Dette er en alarmbesked fra LOCKON. Dette er en alarmbesked fra LOCKON.

11 Side 11 Dette er en information vedr. alarmen på adressen: Havrevej 10 har registeret følgende 12:14:01 Ingen Internet forbindelse SikkertHjemme-beskeder SikkertHjemme-beskeder er sendt som og sms (sms skal tilkøbes separat) til Sikkerthjemmekontaktpersonerne med besked om, hvem der har slået alarmen fra. Eksempel på SikkertHjemme-sms: Fra: din alarmcentral Dette er en besked fra LOCKON. Jakob Andersen er kommet hjem. Jakob har slået alarmen fra den kl Eksempel på SikkertHjemme Fra: Emne: SikkertHjemme Dette er en besked fra LOCKON. Jakob Andersen er kommet hjem. Jakob har slået alarmen fra den kl Kontoindstillinger 2.1 Medlemmer Det er kun dig, som ejer LOCKON-kontoen, der kan tilføje nye medlemmer til din konto. Tilføjede medlemmer tildeles deres eget brugernavn og egen adgangskode, så de kan logge ind på dit online kontrolpanel. Medlemmer modtager ikke alarmbeskeder. Det er kun dine kontaktpersoner. Tilføj medlemmer Du skal være logget ind på dit online kontrolpanel på lockon.dk for at tilføje medlemmer. 1. Vælg punktet Medlem i venstre menu. Her ser du eksisterende medlemmer. Som ejer af LOCKONkontoen er du automatisk oprettet som medlem. 2. Tryk på Tilføj medlem-knappen og udfyld felterne. 3. Tryk Rediger for at ændre et medlems informationer f.eks. medlemmets adgangskode. 4. Tryk Slet for at slette et medlem

12 Side Vælg de områder som medlemmer skal have adgang til ved at trykke på Tilladelser. Du kan f.eks. give medlemmer adgang til at se dine kontaktpersoner, uden at de kan ændre kontaktpersonerne. Som standard er nye medlemmer sat til ikke at have nogen tilladelser, så du skal selv aktivt vælge tilladelserne på hver enkelt kontaktperson. Når du opretter brugernavn og adgangskode: Vælg et brugernavn som medlemmet vil kunne huske. Adgangskoden skal bestå af min. 8 tal og bogstaver (min. 1 stort bogstav) men ingen symboler eller æ, ø og å. 2.2 Brugere af alarmen Brugere af alarmen er de personer, som skal kunne betjene alarmen med en kode. Du kan oprette op til seks brugere. Du kan oprette brugerne med deres egen 4-cifret PIN-kode til alarmen, samt tildele dem en fjernbetjening. Det er vigtigt, at du opretter brugere, så du kan se, hvem der bruger alarmen. Navnene vil blive brugt i alarmbeskeder, så det er vigtigt, at du vælger navne, så personerne kan identificeres. 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu. 2. Vælg punktet Bruger i topmenuen.

13 Side Tryk Tilføj bruger og indtast brugeroplysninger, herunder en 4-cifret PIN-kode. 4. Tryk på Gem. 5. Gentag ovenstående for at tilføje flere brugere. Hvis brugeren benytter en fjernbetjening, er det vigtigt at tilføje dette. Så kan du se, hvornår brugeren har slået alarmen fra og til. Det er også vigtigt, hvis du modtager SikkertHjemme-beskeder. Slet en bruger 1. Afkryds feltet Slet ud for den pågældende brugers navn. 2. Tryk på slet. Ændre PIN-koder Du kan til enhver tid ændre brugernes PIN-koder ved at gøre følgende: 1. Tryk på Rediger-knappen på den bruger, hvor du ønsker at ændre PIN-koden. Du ser nu brugerens oplysninger. 2. Slet den gamle PIN-kode og indtast en ny 4-cifret PIN-kode. 3. Tryk på Gem. 2.3 Nabohjælp (kontaktpersoner) I tilfælde af alarm vil kontaktpersonerne i din nabohjælp modtage alarmbeskeder på telefon, sms og i forhold til, hvad du har indtastet af informationer ved oprettelsen af den enkelte kontaktperson. Alarmen sender meddelelser ud efter følgende fremgangsmåde:

14 Side 14 Det er en god idé at vælge sig selv som første kontaktperson, så du altid får besked først. Husk at du aldrig skal opgive dit eget fastnet telefonnummer under Nabohjælp, da en indbrudstyv i så fald kan slå alarmen fra ved at reagere på opkaldet. Alarmen altid laver et boligopkald, hvilket ikke kan reageres på af en uvedkommende. Bemærk! Det er altid den første kontaktperson, som modtager informationsbeskeder om manglende strøm eller internet samt beskeder om Tjek Sensor eller Lavt batteri. Husk altid at aftale med din Nabohjælp, at de er kontaktperson på din bolig. Fortæl dem hvad de skal gøre, og hvem de skal kontakte, i tilfælde af alarm. Det er en god idé at udfylde og give dem dokumentet Vejledning til din Nabohjælp, som du finder under lockon.dk. Tilføjelse af Nabohjælp 1. Vælg punktet Nabohjælp i venstre menu. 2. Tryk på knappen Tilføj kontaktperson.

15 Side Udfyld felterne. 4. Tryk på Opdatering. 5. Afslut altid med en test af kontaktpersonens kontaktinformationer. Se nedenstående. Bemærk: Telefonnummer udfyldes for modtagelse af telefoniske alarmbeskeder. Mobilnummer udfyldes for modtagelse af alarm sms er. adresse for modtagelse af alarmer via . Markér om kontaktpersonen har en fjernbetjening til alarmen. Du har nu tilføjet en ny kontaktperson til din Nabohjælp. Personen vil nu fremgå af listen over kontaktpersoner under Nabohjælp. Redigering af kontaktperson Du kan til enhver tid ændre dine kontaktpersoners informationer og kontaktformer. 1. Tryk på Rediger ud for den kontaktperson, du ønsker at ændre informationer på. 2. Indtast de ønskede ændringer. 3. Tryk på Gem. 4. Lav evt. en test hvis du har ændret kontaktfelter (telefonnummer, mobilnummer og ).

16 Side 16 Test af kontaktpersoner Gør følgende for at teste afsendelsen af alarmmeddelelser til en kontaktperson: 1. Klik på punktet Nabohjælp i venstre menu. 2. Klik på Rediger-knappen ud for den pågældende kontaktperson. 3. Klik på Test-knappen. Kontaktpersonen modtager nu en testmeddelelse via telefon, sms og , alt efter hvilke kontaktfelter, der er udfyldt. 2.4 Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner Dine SikkertHjemme-kontaktpersoner er de personer, som skal modtage beskeder på sms og , når alarmen bliver slået til og fra med PIN-kode eller fjernbetjening af en eller to udvalgte brugere. Det er nødvendigt at abonnere på sms-delen af SikkertHjemme-funktionen. Tilføj SikkertHjemme-kontaktpersoner 1. Vælg punktet SikkertHjemme i venstre menu. Alle brugere af alarmen er nu vist på den øverste del af siden. Du kan vælge at modtage en besked, når en af brugerne slår alarmen til eller fra. 2. Du kan vælge to SikkertHjemme-kontaktpersoner på den nederste del af siden. Kontaktpersonerne kommer fra din Nabohjælp. 3. Vælg SikkertHjemme-kontaktpersonen i menuen ud for den ønskede bruger. Den valgte SikkertHjemmekontaktperson vises nu ud for brugere med mobilnummer og Tryk Gem. Bemærk! Husk at udfylde inden for hvilket tidsrum og hvilke dage kontaktpersonen skal modtage SikkertHjemmebeskeder. Det er ikke muligt at vælge hele døgnet (00:00 00:00). Mobilnummer feltet vises kun, såfremt der er tilkøbt produktet SikkertHjemme-sms. 2.5 Navngivning af installerede enheder

17 Alarmen bruger navngivningen af de installerede sensorer/enheders placering (dørkontakter, rumsensorer m.m.) eller tilknyttede brugere (fjernbetjeningen) i alarmbeskeder. Derfor er det vigtigt, at du navngiver sensorerne/enhederne, så du kan identificere dem i en alarmbesked. En dørkontakt kan f.eks. navngives som Hoveddør eller Terrasse Syd, og en rumsensor som f.eks. Alrum eller Stue. Tildelingen af en fjernbetjening til en bruger sker i forbindelse med oprettelsen af en ny bruger. Kontrolpanelet viser de enheder, som centralenheden automatisk har fundet og accepteret, idet de blev tilsluttet strøm og aktiveret. For at læse mere om dette kan du se de enkelte sensorer/enheders vejledning under lockon.dk. Sådan navngiver du enhederne: 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu og klik ind på Enheder i topmenuen. Side 17 Navngivning af enheder 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og overskriv navnet i Beskrivelse. 2. Tryk på Gem. Sletning af enhed 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og afkryds feltet Slet ud for enhedens navn. 2. Tryk på Slet. Ændring af enhedsfunktion 1. Find den pågældende enhed under Alarm og fanen Enheder og vælg den ønskede funktion i menuen ud for enhedens navn. 2. Tryk på Gem. Enhedernes funktioner Enhedernes funktioner afhænger af typen af sensor. Menuen ud for den enkelte enhed viser mulighederne.

18 F.eks. skal du vælge funktionen Hjemmeindstilling til en rumsensor, som du ønsker ikke skal være aktiv, når du slår alarmen til med Slået til hjemme-indstillingen. Den mest logiske og brugte funktion er valgt som standard. Side 18 Uddybende skema: Indstilling Alarm "Slået til" Alarm "Slået til hjemme" Indbrud Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarm-beskeder. Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarmbeskeder. Hjemmeindstilling Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarm-beskeder. Deaktiverer sensoren. Gælder også for det nye videokamera med sensor Bruges f.eks. om natten som skalsikring. Indgangszone Venter x antal sekunder med at aktivere sensoren. En indstilling man typisk vil bruge ved en indgangsdør. Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarmbeskeder. Hjemmeadgang Ved bevægelse går alarmen i gang og der sendes alarm-beskeder. Venter x antal sekunder med at aktivere sensoren. 2.6 Ændring af indstillinger i din alarm Du kan ændre en række indstillinger i din alarm. 1. Vælg punktet Alarm i venstre menu. 2. Vælg Indstillinger i topmenuen.

19 Ændring af indstillinger i Slået til Du kan ændre forsinkelsen ved ud- og indgang, så du får tid til at komme ud eller ind af hjemmet, når du har slået alarmen til. Vælg mellem 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 sekunder eller ingen forsinkelse. Desuden kan du slå lyden fra centralenheden, hvormed ind- og udgangslyden ændres til lydløs. Slut af med at trykke Gem og vent et øjeblik mens dit online kontrolpanel kommunikerer med din centralenhed i boligen. Side 19 Ændring af indstillinger i Slået til hjemme Vælg en anden indstilling med forsinkelser og lyde i Slået til hjemme-funktionen, så du f.eks. kan få mere tid til at komme fra en etage til en anden. Du kan også vælge at slå alarmen fra automatisk, så alarmen f.eks. automatisk slås fra hver morgenen, 5 min. før du står op. Ændring af indstillinger i sirene (indbygget i centralenheden) Indstil varigheden af hyletonen på sirenen eller vælg at slå den helt fra. Overvej en ekstra gang, hvis du ønsker at slå sirenen fra, da den kan have en stor stresseffekt på en evt. indbrudstyv. Hyletonen sender også et signal til naboerne om, at der er noget galt. Vi anbefaler, at sirenen er slået til. Ændring af indstillinger i udendørs sirene Forudsætter tilkøb af den udendørs sirene. Den udendørs sirene har en række specielle indstillinger, som det fremgår af skemaet. Indstillinger er lavet som kommandoer, du sender til sirenen. Du kan altså kun have én aktiv indstilling ad gangen. Se mere i skemaet: Indstilling Indlæring til Beskrivelse Bruges ved indlæring af en udendørs sirene eller signalforstærker. Se separat vejledning på lockon.dk/support. Sirenesikring til Sirenen hylder hvis sikringen aktiveres f.eks. ved nedtagning. Sirene sikring fra Slår sikringen fra. Brug denne kommando hvis du f.eks. skal flytte sirenen. Bekræftelseslyd til Sirenen bipper, når alarmen slås til eller fra. Bekræftelseslyd fra Sirenen er lydløs, når alarmen slås til eller fra. Indgangslyd til Sirenen tæller ned, når alarmen slås til og en indgangszone aktiveres. Når alarmen slås til, tæller sirenen ned de sidste 10 sek.. Når en indgangszone aktiveres tæller sirenen ned i hele perioden.

20 Side 20 Indgangslyd fra Sirenen er lydløs, når alarmen slås til/fra Afslut altid med Send kommando. Sirenen blinker, når den har modtaget en kommando. 3. Indikatorlys på centralenheden De tre lamper på centralenheden gør det muligt at diagnosticere de mest almindelige problemer. Ved normal drift lyser lampe 1 og lampe 3 konstant grønt. Hvis lampe 2 eller 3 lyser gult, indikerer det en fejltilstand, og tabellen nedenfor vil hjælpe med at diagnosticere fejltilstanden. I tilfælde af strømsvigt eller ingen internetforbindelse vil du automatisk blive informeret om dette via beskeder også når strømmen eller internetforbindelsen er tilbage igen. På dit online kontrolpanel kan du se, hvad systemet har rapporteret, og systemets generelle tilstand er også vist. Hvis din centralenhed rapporterer ovennævnte tilstande så tjek først, at du ikke ved et uheld har fået afbrudt strømmen til centralenheden eller dit netværk. Tjek derefter om det er en systemfejl. Centralenheden fungerer i cirka otte timer på egen strøm. Den vil fortsætte med at rapportere hændelser, hvis den er tilsluttet telefonnettet som backup. Bemærk venligst, at lampe 2 vil forblive gul, indtil det interne batteri er fuldt genopladet. Hvis centralenheden er i Learn-tilstand, blinker lampe 1. Ingen andre lamper vil lyse. For at få centralenheden tilbage til normal tilstand skal du trykke på Learn-knappen igen, og lampe 1 og 3 vil lyse grønt. Herunder kan du se en oversigt de forskellige kombinationer, som centralenhedens lamper kan vise (når den står i oprejst position). Beskrivelse Lampe 1 Lampe 2 Lampe 3 Opstart Grøn Blinker gul Strøm tilsluttet, ikke registreret Grøn Blinker grøn Strøm tilsluttet, registreret Grøn Grøn Alarm er slået til Rød Grøn Alarm er slået til hjemme Blinker rød Grøn Alarm i gang Rød Blinker rød Grøn Alarm i hukommelse* Grøn Rød Grøn Indlæring til Blinker grøn Ingen internetforbindelse Grøn Gul Ingen strøm Grøn Gul Grøn Ingen strøm** Grøn Gul Gul

21 Side 21 Ingen strøm -og internetforbindelse Grøn Blinker gul Gul Anden fejl*** Grøn Gul Grøn *Lampen lyser hvis der har været en alarm og den lyser indtil den slettes. Tryk på centralenhedens Learn-knap for at slette denne tilstand. Det røde lys forsvinder. **Pga. strømafbrydelse lukkes internetforbindelsen ned for at spare på strømmen på det indbyggede batteri. ***Årsagen kan være lavt sensorbatteri, en sensor som er uden for rækkevidde, eller at batteriet i centralenheden ikke er ladet helt op. Se din alarmlog for årsag. Bemærk: Du bør jævnligt rengøre alarmudstyret for at undgå fejlalarmer. Rengøringen foretages med en hårdt opvredet våd klud. 4. Tilføjelse af nye enheder Din centralenhed kan håndtere op til 20 enheder. Når du skal indlære nye enheder, skal centralenheden stå i Learn-indstilling, og hver enkelt enhed skal tilsluttes strøm og aktiveres. De forskellige enheder aktiveres lidt forskelligt, se skema herunder eller vejledningen for hver enkelt enhed på lockon.dk. Den runde knap bag på centralenheden er Learn-knappen. Når du trykker på den, og centralenheden bipper, er den i indlæringstilstand, og lampe 1 lyser. Det er ikke muligt at sætte centralenheden i indlæringstilstand, når alarmen er slået til. Når alle enheder er indlært trykkes igen på Learn-knappen, og centralenheden går tilbage i normal tilstand. På dit online kontrolpanel under Alarm, kan du altid se de enheder, som centralenheden har registeret. Aktivering af enhederne i forbindelse med registreringen er afhængig af typen: Type Fjernbetjening Aktiveringsnøgle Grøn hængelås knap holdes nede indtil lampen lyser Betjeningspanel Knapperne * og # holdes nede samtidigt Dørkontakt Knappen foran på kontakten Rumsensor Knappen foran på sensoren God fornøjelse med din LOCKON-alarm. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kundeservice på kundeservice@lockon.dk eller på tlf Vi svarer man-tors mellem kl og fredag mellem kl. 9 og 15.

BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT

BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT BRUGERVEJLEDNING ALARMEN GENERELT Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Dit online kontrolpanel...4 1.1 Slå alarmen til og fra via hjemmet, nettet eller sms... 5 1.2.1 Deaktivering af alle alarmbeskeder... 6 1.2.2

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING Side 2 til din LOCKON fjernbetjening Introduktion Før du starter, skal du have installeret og aktiveret din LOCKON centralenhed. Tips: Brug fjernbetjeningen som en nem

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Side 1 til din indendørssirene fra LOCKON Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED Side 1 til centralenhed Introduktion Centralenheden styres og indstilles via det online kontrolpanel. Det er centralenheden, som sender og modtager signaler fra alle sensorerne,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR BRUGERVEJLEDNING RØGSENSOR til røgsensor Side 1 Introduktion Røgsensoren fra LOCKON bruger en optisk røgdetektor til at registre, om der er røgpartikler i luften. Den afgiver en alarm, hvis antallet af

Læs mere

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE 1 Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en indbrudstyv yderligere. Sirenen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion en fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige enheder som rumsensorer,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

Tillykke med dit nye alarmsystem. Lockon SAFE Quick Guide

Tillykke med dit nye alarmsystem. Lockon SAFE Quick Guide Tillykke med dit nye alarmsystem Lockon SAFE Quick Guide Kære kunde, Tak fordi du valgte Lockon til at sikre og beskytte dit hjem. Her er nogle enkle instruktioner til at komme i gang hurtigt og nemt:

Læs mere

VEJLEDNING BATTERISKIFT

VEJLEDNING BATTERISKIFT VEJLEDNING BATTERISKIFT Vejledning til udskiftning af batteri Side 1 Her er en vejledning til udskiftning af batteri i de LOCKON enheder, hvor du selv kan udskifte batteriet. Ved lavt batteriniveau vil

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING Velkommen til den nye hjemmeside og dit nye online kontrolpanel.

BRUGERVEJLEDNING Velkommen til den nye hjemmeside og dit nye online kontrolpanel. BRUGERVEJLEDNING Velkommen til den nye hjemmeside og dit nye online. Side 1 til hjemmeside Velkommen til forsiden: www.lockon.dk Login Du logger ind ved at trykke på: MIN ALARM LOGIN. Så kommer loginfeltet

Læs mere

Manual til Elegant DK190

Manual til Elegant DK190 Manual til Elegant DK190 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Forside... 8 Bagside... 9 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen...

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 Oversigt over alarmen... 3 Tilslutte og afbryde alarmen... 4 Tilslut alarmen via keyboardet... 4 Tilslutning/afbrydelse af alarmen via SMS... 5 Tilslutning/afbrydelse ved

Læs mere

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm

Manual til: Miracas DK080 GSM Tyverialarm Manual til DK080 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 9 Programering af alarmen... 10 Indtastning af egen kode...

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser

Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Trådløst tastatur Med nøglebriklæser Brugervejledning Venligst læs brugervejledningen inden montering og brug. KP700/DK-1401-1.0 Indholdsfortegnelse Introduktion Forord Medfølgende dele Produktoversigt

Læs mere

PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk

PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk PBX Online Brugervejledning www.pbxonline.dk Indledning PBX Online er dit personlige omstillingsanlæg som ikke kræver noget fysisk udstyr installeret i dit firma. Du styrer det hele via din web browser.

Læs mere

INSTRUKTIONSBOG TIL SMARTCAM & APP

INSTRUKTIONSBOG TIL SMARTCAM & APP INSTRUKTIONSBOG TIL SMARTCAM & APP INDHOLDFORTEGNELSE Side 1 OPRET KONTO Side 2 Før du læser videre, så skal du downloade app en Ontips Pro til din mobiltelefon fra enten AppStore eller GooglePlaybutikken,

Læs mere

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Version 1. Side GSM ALARM BASIC Brugervejledning dansk Version 1 Side Tekniske data Spænding/strøm Standby strøm Alarm strøm Trådløs frekvens GSM frekvens Back-up Batteri Relæudgang (NO) 9-12V DC / 500mA

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL ALPHATRONICS DANMARK BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Version 4.2 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 2 TIL- OG FRAKOBLING... side 3 TILKOBLING NIVEAU 1... side 4 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2...

Læs mere

PIR Kamera IRC-S2. Oversigt

PIR Kamera IRC-S2. Oversigt PIR Kamera IRC-S2 Et PIR kamera er en trådløs bevægelsessensor med indbygget kamera og LED blitz. Hvis alarmsystemet er tilkoblet og sensoren registrerer bevægelse, vil sensoren automatisk tage 3 billeder.

Læs mere

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel

Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel Brugermanual Beskrivelse af betjeningspanel med kontrolpanel For den mest bekvemme kontrol / styring og status af Jablotron 100 systemet, tilbydes der forskellige former for betjeningspaneler. Styring

Læs mere

VEJLEDNING Smartphone Applikation

VEJLEDNING Smartphone Applikation VEJLEDNING Smartphone Applikation Side 1 Vejledning til LOCKONs iphone/ Android App Her er en vejledning til hvordan du downloader, installerer og bruger LOCKONs applikation. Forudsætning for brugen af

Læs mere

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6

Side 2 CS 9452 Brugervejledning. Afsnit Navn Side. 1 Ordforklaring (terminologi) 3. 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 BRUGERVEJLEDNING Side 2 CS 9452 Brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE: Afsnit Navn Side 1 Ordforklaring (terminologi) 3 2 Introduktion 5 3 Betjeningsknapper og -lamper 6 4 Fuld tilkobling, Deltilkobling,

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0 3OMSTILLING Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION... 3 2. MINIMUMSKRAV FOR WEBKLIENT... 3 3. LOG IND... 3 4. HURTIGT OVERBLIK... 3 5. ÆNDRING AF STATUS...

Læs mere

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.)

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Manual KlimaC SMS Box Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Opstart Isætning af SIM kort: SIM-kortet SKAL være uden Pin-kode, koden fjernes nemmest ved at isætte SIM-kortet

Læs mere

Manual til trådløs alarm

Manual til trådløs alarm Manual til trådløs alarm Beckersberg Secure BS1200 Læs venligst manualen grundigt, før du tager din Beckersberg Secure alarmpakke i brug. Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1Introduktion...4 2Før installation

Læs mere

på Sterling 10 Brugermanual Bemærk! betjeningspanelet er i manualen angivet som FUNC

på Sterling 10 Brugermanual Bemærk! betjeningspanelet er i manualen angivet som FUNC Sterling 10 Brugermanual Bemærk! Tasten FUNC på Sterling 10 betjeningspanelet er i manualen angivet som Side 2 Sterling 10 Indholdsfortegnelse 1 Bruger- og master-faciliteter... 3 1.1 Generelt... 3 1.2

Læs mere

CS 2800. Brugermanual

CS 2800. Brugermanual Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 3 1.1 Betjeningspanel CS 2821... 3 1.1.1Displayet... 3 1.1.2Det numeriske tastatur... 3 1.1.3Prox-læseren... 4 1.1.4JA og NEJ tasterne... 4 1.1.5A, B, C og D tasterne...

Læs mere

Quick Guide SuperSail Container Alarm app.

Quick Guide SuperSail Container Alarm app. Quick Guide SuperSail Container Alarm app. Applikationen startes via browser på nedenstående adresse: http://server.super-sail.dk:49715/supersailalarm/#/login Adressen kan oprettes som genvej på f.eks.

Læs mere

Introduktion til Guardsman ctc 1132

Introduktion til Guardsman ctc 1132 Introduktion til Guardsman ctc 1132 Tillykke med dit nye Guardsman alarmsystem. I denne manual kan du læse, hvordan systemet placeres, indstilles og anvendes. Følgende trin vil blive gennemgået: 1. Montering

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Bruger manual for Trådløst Basis Alarmsystem FS222E

Bruger manual for Trådløst Basis Alarmsystem FS222E Bruger manual for Trådløst Basis Alarmsystem FS222E 1 Denne brugermanual fortæller hvordan Fronti Basis alarm betjenes via tastaturet med og uden nøglebrikker, app og sms fjernstyring. De sidste 3 sider

Læs mere

Lommy Personal. Brugsvejledning. Lommy Personal overblik. Personlig sikkerhed og tryghed. Tillykke med din nye Lommy Personal.

Lommy Personal. Brugsvejledning. Lommy Personal overblik. Personlig sikkerhed og tryghed. Tillykke med din nye Lommy Personal. Personlig sikkerhed og tryghed Lommy Personal Tillykke med din nye Lommy Personal. Denne vejledning giver dig en kort introduktion i Lommy Personals mange funktioner. Lommy Personal overblik 4 5 1. Lystårn

Læs mere

Brugervejledning til videokamera uden sensor

Brugervejledning til videokamera uden sensor Brugervejledning til videokamera uden sensor Tilslutning af videokamera Videokameraet er et IP-videokamera. Det tilsluttes som udgangspunkt trådløst til routeren, men kan også tilsluttes med et netværkskabel.

Læs mere

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900A. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900A KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20 7600 Struer Mail: knop@knop.dk Web: www.knop.dk Tlf.: 9784 0444 Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch

InterWalk brugermanual. Specifikt til iphone og ipod touch InterWalk brugermanual Specifikt til iphone og ipod touch Indholdsfortegnelse 1. Sådan kommer du godt i gang med InterWalk... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Sådan låser du din skærm op og åbner InterWalk

Læs mere

Vejledning Flex-Control:

Vejledning Flex-Control: Vejledning Flex-Control: Når du kommer hjem med din startpakke eller dine løse komponenter, så er du nu klar til at komme i gang. 1. Start med at pakke alle komponenter ud. 2. Fjern nu det lille stykke

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil TDC Scale Mobil Administratorvejledning til opsætning af TDC Scale Mobil 1 Indhold Side Indledning 3 1. Tilpasning af din Scaleløsning generelt 3 2. Lokalnummerlængde 3 3. Hovednummervisning 6 Opsætning

Læs mere

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X

RX900B. Brugervejledning for DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X DENNE BRUGERVEJLEDNING GÆLDER FOR SOFTWARE VERSION 1.X Brugervejledning for RX900B KNOP ELEKTRONIK A/S Fabriksvej 20=7600 Struer=Mail: knop@knop.dk=web: www.knop.dk=tlf.: 9784 0444=Fax.: 9784 0666 Indhold

Læs mere

G4S TYVERIALARM. WiComm Pro app Guide

G4S TYVERIALARM. WiComm Pro app Guide G4S TYVERIALARM WiComm Pro app Guide TILLYKKE MED DIT NYE ALARMSYSTEM! G4S er verdens største leverandør af sikkerhedsløsninger, og vi har lagt al vores erfaring i at udvikle et fremtidssikret, fleksibelt

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Bore huller til montering af kontrolpanel og bevægelsesdetektorer. Fastskruning af monteringsbeslag til kontrolpanel og bevægelsesdetektorer.

Bore huller til montering af kontrolpanel og bevægelsesdetektorer. Fastskruning af monteringsbeslag til kontrolpanel og bevægelsesdetektorer. Scandinavia Scandinavia Værktøj Boremaskine Stjerneskruetrækker Skal bruges til Bore huller til montering af kontrolpanel og bevægelsesdetektorer. Fastskruning af monteringsbeslag til kontrolpanel og bevægelsesdetektorer.

Læs mere

Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5

Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5 Comfort CSx75 Programmering af CS7002 GSM/GPRS modul Version 5 Introduktion CS7002 GSM/GPRS modulet er en fuldt integreret enhed som kan sende alarmer trådløst enten via GSM eller GPRS nettet. Der er desuden

Læs mere

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk

Original Brugsanvisning for Snoos App Alarm og Start Kit Version 01-2014. www.snoos.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Info... 4 System krav / Forudsætninger for anvendelse af Snoos App Alarm:... 4 Kassens indhold:... 5 Snoos startkit består af:... 5 Tekniske specs:... 5 Forudsætninger

Læs mere

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc

Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Vejledning til tilsynsledere vedr. brug af pc Indhold 1. Sådan logger du på den pc du har fået udleveret... 1 2. Sådan logger du på det trådløse netværk... 1 3. Sådan logger du på Digital eksamen med WAYF...

Læs mere

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS. Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED

ADVARSEL / VIGTIGT! GENERELT OM LA GARD 3750-K ELEKTRONISK KODELÅS.   Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED Brugsanvisning Elektronisk Kodelås 3750-K LED ComboGard Pro LG 39E kan konfigureres ved hjælp af ComboGard Pro Setup Software eller gennem en serie af tastaturkommandoer direkte på den elektroniske lås.

Læs mere

KOM GODT I GANG MED APP EN

KOM GODT I GANG MED APP EN TOUCHPOINT LILLE APP TIL STOR HJÆLP MED APP EN Maj2017_17436 Sådan anvender du Telia Touchpoint Installer app en Vi anbefaler, at I downloader app en ved at klikke på nedenstående direkte link på jeres

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minumum version 5.X.X. Der

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

HomeSecure HS-ZONE-01 version nr. 01

HomeSecure HS-ZONE-01 version nr. 01 1 Indholdfortegnelse: INTRODUKTION 4 1.1 INTRODUKTION: 4 1.2 FUNKTIONER 4 INSTALLATION AF ALARMSYSTEMET 6 2.1 PLANLÆGNING INDEN INSTALLATION 7 2.2 KLARGØR ALARMPANELET 8 TILSLUT GSM ANTENNEN... 8 TILSLUT

Læs mere

RS 4600. Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL

RS 4600. Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL RS 4600 Radiobaseret tyverialarm BRUGERMANUAL side 2 RS 4600 Radiobaseret tyverialarm Indholdsfortegnelse Ordliste... 3 1 Indledning... 4 2 Sender/Detektor muligheder... 4 3 Betjeningspanel & display...

Læs mere

Betjeningsvejledning. Nødhjælps Alarm System NAS-100

Betjeningsvejledning. Nødhjælps Alarm System NAS-100 Betjeningsvejledning Nødhjælps Alarm System NAS-100 Indholdsfortegnelse Egenskaber... 02 Vorbereitung der Nutzung... 03 Indsæt simkort... 03 Tilslut alle de enheder, du har brug for... 03 Strøm... 03 Udfør

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. TDC MobilTekst på Android

BRUGERVEJLEDNING. TDC MobilTekst på Android BRUGERVEJLEDNING TDC MobilTekst på Android Indhold Indhold... 2 1 Hvad er TDC MobilTekst... 3 1.1 Ny Installation... 3 1.2 Før du starter... 3 1.3 Programopdatering... 3 2 Skærmbillede TDC MobilTekst...

Læs mere

Quick Start Guide til ST-3

Quick Start Guide til ST-3 Quick Start Guide til ST-3 Indhold Forord... 3 Modtagelse af alarmen... 4 Udpakning af alarmen... 5 Navigation i alarmens menuer... 6 Koder generelt... 7 Ændring af administrator-kode... 7 Ændring af bruger-kode...

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til iphone

TDC Erhverv P.A. Brugermanual til iphone 1 TDC Erhverv P.A Brugermanual til iphone 2 Indhold Installation og opsætning... 3 Kontakter... 4 Fjernkontor... 6 Vil ikke forstyrres... 7 Omstil opkald... 8 Viderestilling af opkald... 9 Parallelringning...10

Læs mere

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe.

Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. Brugervejledning til Alarmsystem. Model HomeSafe. 1 Introduktion. HomeSafe enestående infrarøde og magnetiske sensorer er integreret i dette alarmsystem. Alarmsystemet er opbygget af et central styringsanlæg,

Læs mere

TDC Erhverv Assistent. Brugermanual til Android

TDC Erhverv Assistent. Brugermanual til Android 1 TDC Erhverv Assistent Brugermanual til Android 2 Indhold Installation og opsætning... 3 Kontakter... 4 Fjernkontor... 6 Vil ikke forstyrres... 7 Omstil opkald... 8 Viderestilling af opkald... 9 Parallelringning...10

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Brugermanual, Duplex 312, Side 1 Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Sådan virker Duplex 312 Funktionsoversigt Brugermanual, Duplex 312, Side 2 GSM styring og

Læs mere

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1

Indhold SAMSUNG GALAXY SIII... 1 SAMSUNG GALAXY SIII Her er en guide til softwareopdatering af SAMSUNG GALAXY SIII, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås.

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Indholdsfortegnelse: Side 1. Standard sæt indeholder...2 2. AlarmLink indeholder...2 3. Udvidet sæt indeholder...2

Læs mere

Generel vejledning Indendørs kamera

Generel vejledning Indendørs kamera Generel vejledning Indendørs kamera 1 Indhold 2 3 6 13 14 15 16 17 Generel vejledning til App Profil Indstillinger (Settings) Se live video Playback Alert Alarm Hjælp til trådløs opsætning Tekniske specifikationer

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Introduktion. HomeSecure 433MHz Trådløst Tastatur manual:

Introduktion. HomeSecure 433MHz Trådløst Tastatur manual: Introduktion Nogle pakker indeholder et trådløst tastatur. Ellers er det muligt at tilkøbe. Denne manual omhandler kun, hvordan tastaturet kobles til HomeSecure BASIC V2 alarmsystem. Strøm indikator: Lyser

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Ver 3.7 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 3 TIL- OG FRAKOBLING... side 4 TILKOBLING NIVEAU 1... side 5 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2... side 6 TIL- OG FRAKOBLING

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minumum version 5.X.X. Der

Læs mere

Trådløst Alarm System. Med indbygget GSM modem. Brugsanvisning V1.01

Trådløst Alarm System. Med indbygget GSM modem. Brugsanvisning V1.01 Trådløst Alarm System Med indbygget GSM modem Brugsanvisning 1 Indhold Side 2 - Forord Side 3 - Alarm oversigt Side 4 - Opstart af alarm Side 4 - Programmering af alarmcentral Side 4 - Indtastning af kode

Læs mere

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone.

Myfone iphone Guide. En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Myfone iphone Guide En guide til Flexfones Myfone App til iphone. Indhold Introduktion 3 Download Flexfones app 3 Myfone 3 1.0 Login 3 2.0 Opkald 3 Omstilling 4 3.0 Direkte omstilling 5 4.0 Overvåget omstilling

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Ver. 5. Side

GSM ALARM BASIC. Brugervejledning dansk. Ver. 5. Side GSM ALARM BASIC Brugervejledning dansk Side Ver. 5 Tekniske data Spænding/strøm Standby strøm Alarm strøm Trådløs frekvens GSM frekvens Back-up Batteri Sirene lydstyrke Relæudgang (NO) 9-12V DC / 500mA

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Dokument: SuperSail DS Users Manual 1.0.docx Dato: 09. December - 2013 Revision: 1.0 Antal sider: 19 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 13032014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Velkommen til GPS Tracker Ur vejledning Udarbejdet af SafeNow

Velkommen til GPS Tracker Ur vejledning Udarbejdet af SafeNow Velkommen til GPS Tracker Ur vejledning Udarbejdet af SafeNow Først og fremmest tillykke med dit nye ur Vejledningen beskriver, hvordan du anvender uret korrekt og dermed får det bedste ud af dit køb.

Læs mere

Med NetWaiting kan du tale i telefon, mens du har forbindelse til Internet, selvom du kun råder over en enkelt telefonlinie.

Med NetWaiting kan du tale i telefon, mens du har forbindelse til Internet, selvom du kun råder over en enkelt telefonlinie. NetWaiting Med NetWaiting kan du tale i telefon, mens du har forbindelse til Internet, selvom du kun råder over en enkelt telefonlinie. Programmet kan sætte Internetforbindelsen "i ventepsoition", når

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening

OASIS BRUGER. manual. Til daglig betjening OASIS BRUGER manual Til daglig betjening Blinker = alarm Konstant lys = fejl Tændt = Område A tilkoblet Tændt = Område B tilkoblet Tændt = Område C tilkoblet Konstant lys = Power OK Blinkende lys = Batteri

Læs mere

Brugervejledning til Connection Manager

Brugervejledning til Connection Manager Brugervejledning til Connection Manager 1.0. udgave 2 Indholdsfortegnelse Om programmet til forbindelsesstyring 3 Kom i gang 3 Åbning af programmet til forbindelsesstyring 3 Visning af den aktuelle forbindelsesstatus

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minimum version 5.X.X. Der

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

G4S TYVERIALARM. P5 / P7 app Guide

G4S TYVERIALARM. P5 / P7 app Guide G4S TYVERIALARM P5 / P7 app Guide TILLYKKE MED DIT NYE ALARMSYSTEM! G4S er verdens største leverandør af sikkerhedsløsninger, og vi har lagt al vores erfaring i at udvikle et fremtidssikret, fleksibelt

Læs mere

SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm. Brugervejledning

SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm. Brugervejledning SAFEMATE Din bærbare Tryghedsalarm Brugervejledning INDLEDNING Tillykke med din CEKURA Safemate. CEKURA Safemate er din mobile tryghedsalarm, som du kan tage med dig overalt. Safemate er udstyret med

Læs mere