Center for HR og Udvikling og Center for Økonomi Bilag 1, Organisering af Administrativ Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for HR og Udvikling og Center for Økonomi Bilag 1, Organisering af Administrativ Service"

Transkript

1 Center fr HR g Udvikling g Center fr Øknmi Bilag 1, Organisering af Administrativ Service TAO prgramgruppe 18. maj 2015 Baggrund Slagelse Kmmune har besluttet at gennemføre g realisere et identificeret effektiviseringsptentiale på nett 17,5 mi. kr. i frbindelse med en samling g ptimering af de administrative pgaver g prcesser på tværs af kmmunens centre g virksmheder samt direktin. Prjektet har fået navnet TAO, sm står fr Tværgående Administrative Opgaver. Frmålet med TAO er: At prfessinalisere pgavevaretagelsen ved at finde nye g bedre måder, hvrpå arbejdet bliver tilrettelagt. At realisere de frventede effektiviseringer i frbindelse med samlingen af administrative pgaver. At skabe grundlag fr løbende frbedringer af de administrative prcesser. At understøtte den plitiske ambitin i Slagelsemdellen i frhld til at skabe Én kncern én måde, hvr løbende udvikling g prfessinalisering er det fælles mdrejningspunkt. I prjektet er der set på tværgående administrative pgaver, der i dag løses mellem Center fr Øknmi (CFØ), Center fr HR g Udvikling (CHRU) g centre/virksmheder. Udgangspunktet har været prcesser i frbindelse med ansættelse, indberetninger, refusin, bgføring g øknmistyring. Det har dg gennem prjektet vist sig, at der er en række tilstødende pgaver primært i CFØ g CHRU, sm det giver mening fremadrettet at løse samlet sm en del af en ny serviceenhed kaldet Administrativ Service. Eksempelvis frventes hele løndriften at blive placeret i Administrativ Service. Administrativ Service skal desuden kunne håndtere løbende tilføjelser af pgaver til løsning på tværs af kncernen. Direktinen i Slagelse Kmmune har drøftet rganiseringen g frankringen af de tværgående administrative pgaver i Slagelse Kmmune. Beslutningen er, at det sm udgangspunkt skal rganiseres sm en samlet serviceenhed, da dette giver de bedste frudsætninger fr at skabe en prfessinel, faglig høj kvalificeret g effektiv enhed, sm kan indfri frventningerne til Prjekt TAO. Administrativ Service bliver frankret i CFØ. Se i øvrigt direktinens Ntat m rganisering g frankring af TAO i Slagelse Kmmune af 19. februar 2015 fr yderligere uddybning. På baggrund af direktinens beslutning har prgramgruppen bag TAO gennemført en wrkshprække, hvr de har arbejdet med at detaljere g udmønte de rammer, sm direktinen har pstillet. Prgramgruppen består af prgramledelsen g prjektlederne. Det har på denne måde været muligt at bære værdifuld viden fra de enkelte prjekter ind i disse drøftelser. Nærværende ntat er en psamling på prgramgruppens arbejde. Fkus i ntatet er i særlig grad den strukturelle rganisering g i mindre grad den kmpetencemæssige rganisering. Jf. den besluttede persnaleplitiske prces fr TAO skal kmpetencer g krav til kmmende medarbejdere beskrives i de jbprfiler, der skal laves fr stillingerne i Administrativ Service.

2 Side2/10 Sammenfatning Prgramgruppen har med udgangspunkt i direktinens rammer arbejdet videre med designprincipper fr rganiseringen af Administrativ Service. Arbejdet har resulteret i en række anbefalinger, sm kan ses nedenfr. Ntatet er pdelt i fire afsnit: Missin fr Administrativ Service Organisering af Administrativ Service Opgaver g kmpetencer i Administrativ Service Samarbejdsflader fr Administrativ Service Der er frmuleret et frslag til en missin fr Administrativ Service: En del af helheden Tydelig kmpetent service gennem samarbejde, sm giver værdi fr Slagelse Kmmune. Missinen er et udtryk fr, hvad Administrativ Service skal være kendt fr. Der er et stykke vej fr at fr at kunne leve p til den ambitiøse missin. Gruppens anbefalinger til rganiseringen, pgaver g kmpetencer samt samarbejdsflader skal være skridt på denne vej. Prgramgruppen anbefaler: At Administrativ Service rganiseres efter centermråderne, da det vurderes at give den bedste kundefkus i balance med en faglig kmpetent pgaveløsning samt kntinuitet i pgaveløsningen. At Administrativ Service bliver samlet i teams, hvr kernefagligheden i Administrativ Service lever. Dette skal sikre kritisk masse i frhld til fagligheden i prcesserne g sikre, at der er en tilstrækkelig vlumen i de enkelte teams, således at der kan arbejdes med prfessinel standardisering. At der skal være én indgang fr den enkelte kunde direkte til mrådets team i Administrativ Service. Kunden vil således få fat i en kmpetent medarbejder med viden inden fr ens eget mråde ved første kntakt. Det er vurderet at give den bedst mulige service til hvert mråde g er en mdificering af den prindelige tænkte telefnsluse. At der ved udarbejdelse af jbprfiler fr stillingerne i Administrativ Service tages udgangspunkt i de verrdnede kmpetencer beskrevet i dette ntat bl.a. kmmunikatin g sikring af en psitiv serviceplevelse hs kunderne samt driftsprceskmpetencer. At jbprfilerne afspejler en ønske m at skabe attraktive stillinger, hvr medarbejderne får mulighed fr at levere en helhedsrienteret service af deres kunder. Det indbefatter bl.a., at stillingerne indehlder afvekslende arbejdspgaver. At der ansættes en samlet leder fr Administrativ Service, der har stærke kmpetencer inden fr kundefkus g prcesptimering. At antallet af teamledere afklares, når antallet af medarbejdere kendes.

3 Side3/10 At der udarbejdes (kunde)aftaler, der beskriver samarbejdsfladerne mellem kunderne g Administrativ Service g mellem medleverandørerne g Administrativ Service. At der skal ske løbende udvikling g ptimering af kundeaftalerne. At spidsbelastninger inden fr de enkelte mråder i Administrativ Service kan imødekmmes ved mpriritering af ressurcer mellem teams.

4 Side4/10 1. Missin fr Administrativ Service Prgramgruppen har i deres arbejde med at knkretisere rganiseringen af Administrativ Service frmuleret et frslag til en missin fr Administrativ Service. Missinen skal karakterisere det, Administrativ Service vil være kendt fr. Den skal kendetegne arbejdsfrmen internt i Administrativ Service samt tilgangen til alle samarbejdsparter. Frslaget til missin er: En del af helheden Tydelig kmpetent service gennem samarbejde, sm giver værdi fr Slagelse Kmmune Missinen afspejler et højt ambitinsniveau med Administrativ Service. Nedenstående uddyber baggrunden fr frmuleringen: Værdiskabelse at Administrativ Service skal skabe værdi fr Slagelse Kmmune sm kncern. Helhed at rdene afspejler et ønske m at styrke helheden. Administrativ Service er ikke nget i sig selv, men har kun berettigelse sm en del af den helhed Administrativ Service indgår i g i den service, der bliver leveret til kunderne. Samarbejde at det kræver samarbejde fr at blive en succes såvel mellem Administrativ Service g samarbejdsparter sm internt i Administrativ Service der stilles krav til samarbejde fra alle parter. Værdird at der anvendes rd fra Slagelse Kmmunes værdier tydelig g kmpetent hvilket skaber sammenhæng g genkendelighed. 2. Organisering af Administrativ Service Det helt centrale fr anbefalingerne fr rganisering er, at den understøtter centre g virksmheder i deres pgaveløsning på bedst mulig vis kunden skal være i centrum. Kntakten mellem centre/virksmheder g Administrativ Service er et vigtigt element fr at sikre, at man decentralt plever en høj kundeværdi. Man skal ved første møde med Administrativ Service pleve en kmpetent rganisatin, hvr infrmatinsniveauet mkring pgaven er høj, g hvr man har let adgang til de nødvendige kmpetencer. Designprincipper fr rganisering af Administrativ Service At rganiseringen af Administrativ Service skal tage udgangspunkt i kundens serviceplevelse g frventninger til serviceresultatet i balance med myndighedsbegrebet. At de pstillede verrdnede kundefrventninger, sm Administrativ Service skal leve p til, er: At man kan få klar besked m den samlede prces. At der freligger klar infrmatin m, hvad man sm kunde selv skal bidrage med fr at leverancen lykkes uden fejl eller andre uhensigtsmæssige tilbageløb i prcessen. At leverancer sker med en balance mellem kvalitet (i frm af kmpetent g krrekt hjælp) g hastighed, hvrmed leverancen tilvejebringes. At Administrativ Service sm enhed mestrer at skabe værdi i kundemødet.

5 Side5/10 Prgramgruppens indstilling er, at Administrativ Service rganiseres efter centermråder sm kundegrupper. Det er vurderingen, at denne rganisering bedst sikrer en specialiseret, faglig kmpetent rådgivning g pgaveløsning. Desuden vil centre/virksmheder pleve en høj grad af kntinuitet i frhld til deres primære samarbejdsparter i Administrativ Service Det betyder knkret, at Administrativ Service rganiseres i teams, hvr der både er løn- g øknmikmpetencer, sm samlet servicerer flere centermråder. Herudver freslås der et team, der varetager tværgående pgaver i Administrativ Service. Det vil understøtte g sikre en faglig kmpetent løsning af pgaver, der går på tværs af teamene. Figur 1 illustrerer, hvrdan rganiseringen kan se ud. Den knkrete rganisering af de enkelte teams skal afklares yderligere, g derfr er antallet af centre pr. team g antal medarbejdere i de enkelte teams endnu ikke fastlagt. Det skal afklares, når pgavesnittene fr Administrativ Service er besluttet. Figur 1: Frslag til rganisering af Administrativ Service Område 1 Kultur, Fritid g Brgerservice, Arbejdsmarked g Integratin, Børn, Unge g Familie, Handicap g Psykiatri, Område 2 Dagtilbud, Skler, Teknik g Miljø, Kmmunale Ejendmme, Vækst g Plan, HR g Udvikling, Øknmi, IT g Digitalisering * Frdelingen af centre i hvert mråde er et udkast sm kvalificeres løbende.

6 Side6/10 At Administrativ Service rganiseres i teams på tværs af løn- g øknmikmpetencer betyder samtidigt, at Administrativ Service sm rganisatrisk enhed får et nyt g fælles udgangspunkt på tværs af de eksisterende løn- g øknmikmpetencer centralt g decentralt. Dette vurderes sm en frdel i frhld til at få etableret en ny fælles (service)kultur i Administrativ Service. På baggrund af pgavernes karakter g kmpleksitet i Administrativ Service vurderes det, at pgaverne løses mest hensigtsmæssigt ved hurtigt at blive placeret ved det ansvarlige team, sm kan tage ansvar fr hele pgaveløsningen. Dette er en mdificering af den tidligere tænkte serviceindgang, sm primært var en telefnsluse. Prgramgruppen finder, at serviceindgangen sm telefnsluse er et unødigt frsinkende element, når de enkelte teams er pdelt efter centermråder, g kunden derfr er vidende m, hvilket team de skal kmmunikere med. Dette er primært på baggrund af en vurdering af, at pgaverne i de identificerede prcesser kræver særlige faglige kmpetencer, g derfr vil kvaliteten af pgaveløsningen blive bedre g mere effektiv ved en samlet pgaveløsning i teamet. Derved frebygges pgaveskift g uhensigtsmæssige tilbageløb i pgaveløsningen mellem en sagsfrberedende mdtagelse g fagteamet. Prgramgruppen anbefaler: At Administrativ Service rganiseres efter centermråderne, da det vurderes at give den bedste kundefkus i balance med en faglig kmpetent pgaveløsning samt kntinuitet i pgaveløsningen. At Administrativ Service bliver samlet i teams, hvr kernefagligheden i Administrativ Service lever. Dette skal sikre kritisk masse i frhld til fagligheden i prcesserne g sikre, at der er en tilstrækkelig vlumen i de enkelte teams, således at der kan arbejdes med prfessinel standardisering. At der skal være én indgang fr den enkelte kunde direkte til mrådets team i Administrativ Service. Kunden vil således få fat i en kmpetent medarbejder med viden inden fr ens eget mråde ved første kntakt. Det er vurderet at give den bedst mulige service til hvert mråde g er en mdificering af den prindelige tænkte telefnsluse. 3. Opgaver g kmpetencer i Administrativ Service Et andet afgørende element i rganiseringen af Administrativ Service er at sikre, at de rette kmpetencer til løsning af pgaverne er til stede. Ledelsen af Administrativ Service skal understøtte løsningen af pgaverne ud fra fkus på, at der skal pfyldes en række frventninger fra kunderne mkring kvalitet i løsningen. Designprincipper fr pgaver g kmpetencer i Administrativ Service At de verrdnede kundefrventninger, sm Administrativ Service skal leve p til, er: At der er gennemsigtighed mkring frventet kvalitet i leverancen. At man bliver mødt med den samme kvalitet, hver gang man henvender sig uagtet hvem man mødes af. At man får kmpetent hjælp uden prcesfejl.

7 Side7/10 At der i Administrativ Service skal sikres en kritisk masse i frhld til teamstørrelse. Det skal sikre, at der er tilstrækkelig ledelse tæt ved g et fagligt miljø, der gør at prfessinel standardisering g løbende ptimering af prcesserne kan finde sted. Det ligger fast, at der i Administrativ Service bliver samlet en række tværgående administrative pgaver inden fr løn- g øknmidrift. Der er dg endnu ikke truffet beslutning m, hvr snittet er mellem hvilke pgaver, der skal løses decentralt g hvilke pgaver, der skal være i Administrativ Service. Der vil derfr i dette afsnit ikke være en yderligere beskrivelse af de knkrete pgaver, da anbefalinger hertil ligger i hvert enkelt delprjekt under Prjekt TAO. Det er dg klart, at de administrative pgaver, der samles i Administrativ Service, kræver en række faglige kmpetencer inden fr såvel løn- sm øknmipgaver samt en række persnlige kmpetencer i frhld til at yde kmpetent service fr kunderne. Disse kmpetencer bliver beskrevet i de jbprfiler, der skal udarbejdes i frhld til de enkelte stillinger i Administrativ Service. I frhld til kmpetencer i centret skal gruppen af medarbejdere sm minimum samlet favne følgende verrdnede kmpetencer Kmmunikatin g sikring af en psitiv serviceplevelse hs kunderne Driftsprceskmpetencer Specialistkmpetencer i frhld til de mfattede prcesser Prces- g ptimeringskmpetencer i Administrativ Service g i frhld til eventuel implementering af andre prcesser i Administrativ Service Udviklingskmpetencer De beskrevne kmpetencer er ikke en udtømmende liste af de kmpetencer, der skal være repræsenteret i Administrativ Service. Men de nævnte kmpetencer er kritiske i frhld til, m Administrativ Service bliver en succes i Slagelse Kmmune. Det er vigtigt at understrege, at medarbejderne i Administrativ Service ikke skal rumme alle kmpetencer, men supplere hinandens kmpetencer, så Administrativ Service samlet set rummer g leverer på den ønskede måde. Prgramgruppen pinterer, at udviklingskmpetencer er en frudsætning, g at de ser Administrativ Service sm ansvarlig fr udvikling af de mfattede prcesser. Derfr er det afgørende, at kmpetencer fr udvikling er integreret i Administrativ Service. Er der ikke de nødvendige kmpetencer i frhld til kmmunikatin g sikring af en høj serviceplevelse g specialistkmpetencer i frhld til de mfattede prcesser, vil centermråderne ikke pleve Administrativ Service sm en hjælp g støtte i hverdagen. Og er der ikke en prfessinel driftsledelse med fkus på løbende ptimering g standardisering af eksisterende g eventuelt kmmende prcesser, vil Administrativ Service ikke kunne indfri sit effektiviseringsptentiale g have løbende fkus på standardisering af prcesserne. Så de frmulerede kmpetencer er nødvendige fr Administrativ Service succes g vil være afgørende fr en kmmende bemanding af Administrativ Service.

8 Side8/10 I frhld til ledelsespgaven i Administrativ Service vil der skulle ske ledelse af den enkelte medarbejder, ledelse af det enkelte team g ledelse af det samlede center. Hver fr sig kræver det en række frskellige ledelseskmpetencer, både i frhld til persnlig, faglig g strategisk ledelse. I direktinens ntat er beskrevet, at der skal ansættes en leder af Administrativ Service, hvilket sker ved ekstern rekruttering. Denne persn skal stå i spidsen fr enheden g være enhedens ansigt udadtil. Der skal udarbejdes en jbprfil fr lederen med pslag i maj, så lederen kan være ansat med start pr. 1. august Det er et afgørende parameter fr den nye leder, at fkus, kmpetencer g erfaringer med at skabe værdi fr kunderne samt at kunne arbejde prfessinelt med prcesptimering vil være nødvendige. Prgramgruppen har drøftet, hvrdan der kan laves et ledelsesteam, sm bedst mulig kan understøtte, at ledelse kan ske tæt ved samtidig med, at den nye enhed ikke bliver fr ledelsestung. Jf. figur 1 side 4 er frslaget, at den nye leder kmmer til at indgå i et ledelsesteam med et antal teamledere. Antallet af teamledere er afhængig af, hvrdan de mråder, der skal ledes, bliver sammensat samt antallet af medarbejdere, der kmmer til at være i det nye center. 1 Figur 1 viser et frslag, hvr der er t teamledere, sm hver skal lede t teams, g lederen af Administrativ Service er direkte ledelsesmæssigt ansvarlig fr det tværgående team. Det er ud fra venstående kmpetenceafsæt, der skal udarbejdes jbprfiler fr de enkelte stillinger i Administrativ Service, sm kmmer til at være grundlaget fr udpegning af medarbejdere g teamledere i Administrativ Service. Prgramgruppen anbefaler: At der ved udarbejdelse af jbprfiler fr stillingerne i Administrativ Service tages udgangspunkt i de verrdnede kmpetencer beskrevet i dette ntat bl.a. kmmunikatin g sikring af en psitiv serviceplevelse hs kunderne samt driftsprceskmpetencer. At jbprfilerne afspejler en ønske m at skabe attraktive stillinger, hvr medarbejderne får mulighed fr at levere en helhedsrienteret service af deres kunder. Det indbefatter bl.a., at stillingerne indehlder afvekslende arbejdspgaver. At der ansættes en samlet leder fr Administrativ Service, der har stærke kmpetencer inden fr kundefkus g prcesptimering. At antallet af teamledere afklares, når antallet af medarbejdere kendes. 1 I franalysen var antallet af medarbejdere ved etablering af TAO pgjrt til at udgøre ca årsværk. Den endelige afklaring af antal medarbejdere kan først fastlægges efter endelig beslutning m, hvilke pgaver der skal løses decentralt g hvilke pgaver, der skal være i TAO.

9 Side9/10 4. Samarbejdsflader fr Administrativ Service Det vil med pbygningen af Administrativ Service blive en række nye samarbejdsflader, der skal tydeliggøres g beskrives. Administrativ Service vil være den naturlige samarbejdspart fr virksmheder/centre i frhld til de pgaver, det kmmer til at være i Administrativ Service. Der vil betyde en række nye samarbejdsflader, der skal etableres grundet pgavemplacering, ændrede arbejdsprcesser g justeringer i rller. Der skal derfr arbejdes med udvikling af kundeaftaler g kvalitetsmål fr Administrativ Service, tydeliggørelse af henvendelseskanaler g servicebegreber/-kultur. Designprincipper fr samarbejdsflader fr Administrativ Service At Administrativ Service sm enhed har blik fr g er indrettet til at håndtere de frskellige centres sæsnudsving (dvs. har blik fr knteksten g de udfrdringer, der ligger inden fr de enkelte fagmråder qua eksempelvis styringsmæssige krav, tidsplaner m.m.). At Administrativ Service kan tilpasse sig kundens efterspørgsel/behv ver tid g kble til kncernens frventninger/rammer. Samarbejdsfladerne i Administrativ Service kan pstilles i frhld til en række relatiner, der vil være fr medarbejderne i Administrativ Service. Det drejer sig m: Relatiner til kunderne Relatiner til medleverandører Relatiner i Administrativ Service Det er helt essentielt fr succesen fr Administrativ Service, at der bliver pbygget gde relatiner g afklarede samarbejdsflader. Det kan etableres på flere måder. Det freslås, at Administrativ Service skal udvikle kundeaftaler i frhld til samarbejdsfladen med kunderne. Det skal ske i tæt samarbejde med kunderne byggende på nedenstående 6 elementer: Tydeliggørelse af rllefrdeling: Hvad er decentralt hhv. centralt ansvar? Tydelig pgavebeskrivelse: Hvem, hvad, hvrnår g hvr meget? Kendt g kmmunikeret serviceniveau Tydelighed i kmmunikatin Prfessinalisering: Cntrlling g kvalitetssikring, både centralt g decentralt Høj leverancesikkerhed Det er afgørende, at Administrativ Service frmår løbende at udvikle disse aftaler med kunderne. Administrativ Service skal være dynamisk i frhld til at kunne pfange kundernes behv g udvikle, ptimere g tilpasse sig kundernes efterspørgsel i det mfang, det giver værdi fr Slagelse Kmmune. Administrativ Service er i høj grad afhængig af enkelte medleverandører i frhld til leverancer til kunderne. Det er særligt klleger i Center fr Øknmi g Center fr HR g Udvikling, der af

10 Side10/10 prgramgruppen ikke ses sm kunder, men i højere grad sm samarbejdsparter i leverancen af service. Der kan i frhld til ngle pgaver gså her være behv fr aftaler, mens det fr andre pgaver vil skulle afklares løbende, hvem der har ansvaret fr hvad. Sidst men ikke mindst er relatinerne i Administrativ Service afgørende i frhld til, hvrdan kunderne plever service fra Administrativ Service. Det er afgørende, at der internt i Administrativ Service er en frståelse fr tydelighed, g at der bliver arbejdet ud fra de standardiserede aftaler, så kunderne bliver mødt med samme serviceniveau hver gang. Prgramgruppen har pstillet en række mål fr hverdagen i Administrativ Service, sm hver fr sig skal være med til at understøtte den gde plevelse/service fr kunderne: At Administrativ Service skal være en gd g stemningsfuld arbejdsplads, g at der skal kunne veksles mellem arbejde i det samlede team g i mindre afgrænsede grupper såfremt arbejdspgaven tilskriver dette. At Administrativ Service skal være en udviklede arbejdsplads med fkus på rette tid, rette kvalitet g præcisin. At Administrativ Service skal være en tydelig arbejdsplads udadtil g indadtil. At Administrativ Service skal være kendetegnet ved fælles standarder, ligebehandling g effektivitet. I frhld til at sikre en effektiv g stabil prduktin i Administrativ Service kan det være en styrkelse af den løbende priritering g allkering af ressurcer, at teamlederne får ledelse af mere end et team. Den enkelte leder vil således kunne allkere ressurcer på tværs af teams i særlige spidsbelastninger. Dette vil være muligt g fagligt frsvarligt, da der i Administrativ Service arbejdes så ensartet sm muligt i de enkelte prcesser på tværs af de enkelte centermråder. Dette bidrager således til at sikre, at særlige behv i de enkelte centermråder kan håndteres (eksempelvis sæsnudsving). Prgramgruppen anbefaler: At der udarbejdes (kunde)aftaler, der beskriver samarbejdsfladerne mellem kunderne g Administrativ Service g i et vist mfang mellem medleverandørerne g Administrativ Service. At der skal ske løbende udvikling g ptimering af kundeaftalerne. At spidsbelastninger inden fr de enkelte mråder kan imødekmmes ved mpriritering af ressurcer mellem teams.

at administrationen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud og i samarbejdet med operatørerne.

at administrationen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud og i samarbejdet med operatørerne. Plitisk dkument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 SEL 15 Udbudsstrategi Indstilling: Direktinen indstiller, at administratinen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud g i samarbejdet

Læs mere

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Persnaleplitik Værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning Telefn 5578 7800 Frrd Det persnaleplitiske værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning (MSBR) er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Direktionen Juni 2008. Ny organisation

Direktionen Juni 2008. Ny organisation Direktinen Juni 2008 Ny rganisatin Ny rganisatin Indledning Slagelse kmmune har besluttet, sm den første kmmune i landet, at bevæge sig fra at være en sammenlægningskmmune til en udviklingskmmune. Første

Læs mere

1. Indledning. 2. Visionen

1. Indledning. 2. Visionen 1 1. Indledning Københavns Kmmune g staten har samlet beskæftigelsesindsatsen i ét jbcenter fr brgere g virksmheder. Jbcenter København fungerer dermed sm én indgang fr alle. I frbindelse med, at Københavns

Læs mere

Kompetenceplan for Glostrup Kommunes skolevæsen 2014-20

Kompetenceplan for Glostrup Kommunes skolevæsen 2014-20 Glstrup Kmmune Center fr Dagtilbud g Skle Versin: maj 2015 Kmpetenceplan fr Glstrup Kmmunes sklevæsen 2014-20 Indhld 1. Indledning... 2 2. Baggrund... 2 3. Frmålet med kmpetenceudvikling... 3 3.2. Principper...

Læs mere

Ballerup Kommunes strategi for den sammenhængende ungeindsats år

Ballerup Kommunes strategi for den sammenhængende ungeindsats år BALLERUP KOMMUNE Dat: 9. august 2018 Tlf. dir.: 2516 9407 E-mail: mrh@balk.dk Kntakt: Mette-Luise Rhde Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Ballerup Kmmunes strategi fr den sammenhængende ungeindsats 13-30 år INDLEDNING

Læs mere

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune 14. nvember 2013 Ntat Et nyt paradigme den samarbejdende reginskmmune Den ffentlige sektr er til debat. Gennem de seneste år er fkus i stigende grad blevet rettet md, hvrdan vi indretter det danske velfærdssamfund

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Digitaliseringsstrategi

SOLRØD KOMMUNE. Digitaliseringsstrategi SOLRØD KOMMUNE Digitaliseringsstrategi 2012-2015 September 2012 1. Frmålet med digitaliseringsstrategien Digitalisering er nået til et mdenhedspunkt, hvr digitalisering rækker udver anvendelse i de bagvedliggende

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune

Til alle lærere i Frederiksberg Kommune Til alle lærere i Frederiksberg Kmmune Frederiksberg, den 16. december 2013 Kære alle, Dette brev udsendes til alle lærere ansat i Frederiksberg Kmmune. Brevet beskriver de rammer, sm vil være udgangspunktet

Læs mere

Bølgeplan - Vejledning

Bølgeplan - Vejledning Bølgeplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER BØLGEPLAN... 3 2. FORMÅL MED BØLGEPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER BØLGEPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF BØLGEPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er bølgeplan

Læs mere

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012 Handicapplitik fr Gentfte Kmmune 2008-2012 Høring Handicapplitikken er i høring frem til fredag den 18. januar 2008. Alle er velkmne til at skrive et høringssvar. Skriv dit høringssvar på e-mail adressen:

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG Fællesskab i Kerteminde Kmmune LEDELSESGRUNDLAG 2015 Kerteminde Kmmune VIL fællesskaberne! Baggrunden Kerteminde Kmmune har pr. 1. april fået en ny rganisatin sm bl.a. skal bidrage til at: Øge plevelsen

Læs mere

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang Nrddjurs Kmmune Implementering Plitik fr inklusin g tidlig indsats samt plitik fr 7.-10. årgang Skle- g dagtilbudsafdelingen August 2012 Side 2 Indhld FUNDAMENTET Faglig g rganisatrisk visin 2014 Pririterede

Læs mere

Udviklingsaftale 2019 for Byråds- og Direktionssekretariatet

Udviklingsaftale 2019 for Byråds- og Direktionssekretariatet Udviklingsaftale 2019 fr Byråds- g Direktinssekretariatet Byrådets nye visin; Mennesker møder mennesker afspejler en stærk tiltr til fællesskabet g den styrke det giver, når fællesskaber bringes i spil

Læs mere

Indstilling. Indstilling om organisationsændring af Borgmesterens Afdeling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om organisationsændring af Borgmesterens Afdeling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Brgmesterens Afdeling Den 31. juli 2007 Indstilling m rganisatinsændring af Brgmesterens Afdeling Århus Kmmune IT g Organisatinsafdelingen Brgmesterens Afdeling

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE PÆDAGOGISK AFDELING / SUNDHED OG TRIVSEL Link til hjemmesiden SEKTIONSLEDER

Læs mere

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne 9. nvember 2012 Aftale m ny struktur fr statsfrvaltningerne Regeringen (Scialdemkraterne, Radikale Venstre g Scialistisk Flkeparti) g Enhedslisten g Liberal Alliance er enige m en ny struktur fr udførelsen

Læs mere

Stillings- og personprofil Afdelingschef for Søterritoriet

Stillings- og personprofil Afdelingschef for Søterritoriet Stillings- g persnprfil Afdelingschef fr Søterritriet Kystdirektratet Juli 2014 [1] Opdragsgiver Adresse Stilling Refererer til Ansættelsesfrhld Kystdirektratet Kystdirektratet Højbvej 1, 7620 Lemvig Telefn

Læs mere

Organisering af bygningsdriften på 8000C

Organisering af bygningsdriften på 8000C Når Viden skaber resultater--- Aarhus Universitet Organisering af bygningsdriften på 8000C Delrapprt Delrapprt Aarhus Universitet Organisering af bygningsdriften på 8000C Delrapprt Rambøll Management AS

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: 3. juni 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet

Tilbagemelding fra bestyrelsesseminariet Dansk Selskab fr Fysiterapi 17. marts 2016 NYHEDSBREV 2/2016 Kære alle. Det er ikke så længe siden, at jeg udsendte et nyhedsbrev. Siden sidst har bestyrelsens hldt et rigtig gdt bestyrelsesseminar. Det

Læs mere

Notat. Side 1 SKOLER OG INSTITUTIONER. Dato: 17. april 2015

Notat. Side 1 SKOLER OG INSTITUTIONER. Dato: 17. april 2015 SKOLER OG INSTITUTIONER Dat: 17. april 2015 Tlf. dir.: 4477 3258 Fax. dir.: 4477 2707 E-mail: shl@balk.dk Kntakt: Susanne Hlst Larsen Sagsid: 17.00.00-G01-1-15 Ntat Indledning Dette ntat er en beskrivelse

Læs mere

Programplan - Vejledning

Programplan - Vejledning Prgramplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER PROGRAMPLAN... 3 2. FORMÅL MED PROGRAMPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER PROGRAMPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF PROGRAMPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er prgramplan

Læs mere

Vejledning til kulturaftaler

Vejledning til kulturaftaler Hvad er en kulturaftale Vejledning til kulturaftaler En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet g en række kmmuner. Tilsammen udgør kmmunerne i aftalen det, der kaldes

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: Oktber 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Udvikling af kvalitet, effektivitet og service gennem aktiv involvering af interessenter

Udvikling af kvalitet, effektivitet og service gennem aktiv involvering af interessenter Nævnenes Hus Udvikling af kvalitet, effektivitet g service gennem aktiv invlvering af interessenter Senest pdateret: 12.06.2019 Indledning Nævnenes Hus sekretariatsbetjener uafhængige klagenævn, så der

Læs mere

Ballerups Analyse af Læringsmiljøer (BAL)

Ballerups Analyse af Læringsmiljøer (BAL) Ballerups Analyse af Læringsmiljøer (BAL) Baggrundsntat Pædaggisk Analyse i dagtilbud, skle g klub 0-18 år Ballerup Kmmune December 2016 1. Indledning Med Børne- g Ungestrategien Fællesskab fr alle - Alle

Læs mere

Skoleleder på Jægerspris Skole Frederikssund Kommune

Skoleleder på Jægerspris Skole Frederikssund Kommune Jbprfil Skleleder på Jægerspris Skle Frederikssund Kmmune 1. Indledning Frederikssund Kmmune ønsker at ansætte en skleleder på Jægerspris Skle. Stillingen er ledig g ønskes besat snarest muligt. Dette

Læs mere

Implementering. Norddjurs Kommune

Implementering. Norddjurs Kommune Nrddjurs Kmmune Implementering Organisatin, rammer g strategier vedrørende implementering af plitikker g indsatser i Skle- g dagtilbudsmrådet Skle- g dagtilbudsafdelingen August 2012 Side 2 Indhld FUNDAMENTET

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

Folkeskolereform. Kære forældre

Folkeskolereform. Kære forældre Flkesklerefrm Kære frældre Arbejdet med flkesklerefrmen i Nrddjurs Kmmune skrider hastigt frem. Flere arbejdsgrupper har afsluttet deres arbejde g udarbejdet frslag til indhldet i fremtidens flkeskle.

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Din læringsrejse. En guide til Det Fælles Lederaspirantforløb. i Aarhus Kommune

Din læringsrejse. En guide til Det Fælles Lederaspirantforløb. i Aarhus Kommune Din læringsrejse En guide til Det Fælles Lederaspirantfrløb i Aarhus Kmmune Indhldsfrtegnelse 1. Indledning 3 2. Samtale med nærmeste leder 4 3. Skabeln fr samtale med nærmeste leder 4 4. Lederpraktikken

Læs mere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere OPSLAG AF SATSPULJE Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere indkalder hermed ansøgninger fra private rganisatiner m tilskud fra puljen Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere Under satspuljen

Læs mere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere Inspiratin til etablering af læringsmiljøer fr medarbejdere Varde Kmmune 2013 Dk. nr. 181170-13 Dette dkument har til frmål at give inspiratin g sætte pejlemærker fr det lkale arbejde i Varde Kmmunes skler,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark Kmmunalbestyrelsen Langeland kmmune Reginsrådet Regin Syddanmark mdtg den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de bligatriske seks indsatsmråder, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen

Læs mere

Visions og rammepapir

Visions og rammepapir Visins g rammepapir Indsatsen fr børn g unge i familier med rusmiddelprblemer i Københavns Kmmune Indhld 1. INDLEDNING/INDHOLD... 2 2. VISION OG MÅL FOR INDSATSEN... 3 3. PRINCIPPER FOR INDSATSEN I KØBENHAVNS

Læs mere

Der er efterfølgende lavet en budgetkontrol pr. 30. juni 2016, heraf fremgår det at:

Der er efterfølgende lavet en budgetkontrol pr. 30. juni 2016, heraf fremgår det at: Ntat Vedrørende: Ejendmsservice - ntat vedr. frslag fra Radikale Venstre Sagsnavn: Frslag fra Mgens Nyhlm, Radikale Venstre, vedr. ejendmsservice (Møde 5. september 2016) Sagsnummer: 00.01.00-G01-107-16

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER TIL SUNDHED OG TRIVSEL MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER TIL SUNDHED OG TRIVSEL MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER TIL SUNDHED OG TRIVSEL MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE AARHUS KOMMUNE - MAGISTRATSAFDELINGEN

Læs mere

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter Frivilligcenter Herning et lkalt videns- g kmpetencecenter Strategi 2018 2020 Gdkendt på bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Ajurført den 21. juni 2018 FRIVILLIGCENTER HERNING side 1 STRATEGI 2018-2020

Læs mere

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om fokusanalysen: Kvalificeret arbejdskraft til hele landet?

Udbud af konsulentopgave for REG LAB om fokusanalysen: Kvalificeret arbejdskraft til hele landet? KØBENHAVN D. 13. NOVEMBER 2015 Udbud af knsulentpgave fr REG LAB m fkusanalysen: Kvalificeret arbejdskraft til hele landet? REG LAB FLÆSKETORVET 68,1. 1711 KØBENHAVN V WWW.REGLAB.DK INFO@REGLAB.DK Frist

Læs mere

Høringssvar fra AU IT s ledergruppe i forbindelse med Forslag til beslutninger som opfølgning

Høringssvar fra AU IT s ledergruppe i forbindelse med Forslag til beslutninger som opfølgning Mdtager(e): Rektr Ntat Høringssvar fra AU IT s ledergruppe i frbindelse med Frslag til beslutninger sm pfølgning på prblemanalysen Ledergruppen i AU IT har drøftet frslaget på et seminar den 9. september

Læs mere

HUSET VENTURE SERVICE

HUSET VENTURE SERVICE MIDTVEJSEVALUERING HUSET VENTURE SERVICE Virksmhed, jbcenter g scialøknmi 0 Indhldsfrtegnelse Indledning... 2 Baggrund... 2 Evalueringens frmål, fkus g metde... 3 Virkningsevaluering sm metde... 4 Datagrundlag...

Læs mere

Skoleleder Langhøjskolen Hvidovre Kommune

Skoleleder Langhøjskolen Hvidovre Kommune Skleleder Langhøjsklen Hvidvre Kmmune Præsentatin Materialet indledes med en intrduktin til kmmunen. Herefter præsenteres frhld vedrørende den ledige stilling såsm ansvarsmråder, pgaver g udfrdringer.

Læs mere

Belbin Teamrolle Profil for

Belbin Teamrolle Profil for Belbin Teamrlle Prfil fr J Pink Clurful Cmpany PLC Rainbw HR Belbins 9 Teamrller Teamrlle Bidrag Tilladelige svagheder Idémand Kreativ, fantasifuld, frit tænkende. Genererer ideer g løser vanskelige prblemer.

Læs mere

Har du psyken til at være leder?

Har du psyken til at være leder? Har du psyken til at være leder? Du ønsker at finde ud af, m du har den frnødne persnlige styrke g psykiske rbusthed til (frtsat) karriereudvikling med yderligere kmpleksitet, ansvar g udfrdringer TalentfuldeKvinder.dk

Læs mere

Mediestrategi i Dagplejen

Mediestrategi i Dagplejen Mediestrategi i Dagplejen Leg g medier i børnehøjde GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderbrg Kmmune "Det er den pædaggiske praksis, der afgør, hvrdan de digitale mediers muligheder anvendes" Klaus Thestrup

Læs mere

NOTAT. Organisering af de kommunale ungeindsats. I dette notat præsenteres forslag til organisering af den kommunale ungeindsats

NOTAT. Organisering af de kommunale ungeindsats. I dette notat præsenteres forslag til organisering af den kommunale ungeindsats NOTAT Velfærdsfrvaltningen VF-Sekretariat 3. maj 2019 2017-002359-30 Organisering af de kmmunale ungeindsats I dette ntat præsenteres frslag til rganisering af den kmmunale ungeindsats i Køge Kmmune. Målet

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet

Referat til møde i Koordinationsudvalget for Forskning 29. november 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Sundhed 18. december 2017 /katjr Referat til møde i Krdinatinsudvalget fr Frskning 29. nvember 2017 kl. 08:30 i Ikke angivet Indhldsfrtegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Præsentatin af grundfrtælling

Læs mere

Økonomi- og strategichef Teknik og Miljø Horsens Kommune

Økonomi- og strategichef Teknik og Miljø Horsens Kommune Øknmi- g strategichef Teknik g Miljø Hrsens Kmmune Stillings- g persnprfil Februar 2017 1 Øknmi- g strategichef, Teknik g Miljø, Hrsens Kmmune Indhldsfrtegnelse 1. Hrsens Kmmune... 3 2. Teknik g Miljø...

Læs mere

Udkast til politiske mål inden for Udvalget for Voksne og Sundheds område

Udkast til politiske mål inden for Udvalget for Voksne og Sundheds område Direktinssekretariatet Ntat Til: Udvalget fr Vksne g Sundhed Sagsnr.: 2010/02794 Dat: 17-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Udkast til plitiske mål inden fr Udvalget fr Vksne g Sundheds mråde Helle Hagemann Olsen

Læs mere

Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød og matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød).

Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød og matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød). Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød g matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød). Vi har i Frederiksværk Skle fkus på at skabe den bedste skle fr alle elever, indenfr de rammer vi har.

Læs mere

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark Handlingsprgram 2014-17 Lej dig til muligheder - vejen til det gde bligliv 2020 Bligkntret Danmark I frbindelse med Bligkntrets strategi Lej dig til muligheder vejen til det gde bligliv 2020, er der udarbejdet

Læs mere

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber Analyse af fremtidige fælleskmmunale driftsfællesskaber 1.2 Kmmissrium Indhldsfrtegnelse Indledning... 2 Frmål g metde... 2 Prces g tidsplan... 4 Organisering... 5 Øknmi... 6 1 Indledning På møde i det

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Forord. Vores vision. Direktionssekretariatet februar 2011. Ved Kommunaldirektør Nich Bendtsen

Ledelsesgrundlag. Forord. Vores vision. Direktionssekretariatet februar 2011. Ved Kommunaldirektør Nich Bendtsen Frrd Ved Kmmunaldirektør Nich Bendtsen Ledelsesgrundlaget har til frmål at skabe et fælles billede af rammerne fr ledelse i Syddjurs Kmmune g tydeliggøre, hvad brgere, virksmheder, plitikere g medarbejdere

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Samarbejde. mellem lærere og pædagoger i undervisningen. Skolefagenheden

Samarbejde. mellem lærere og pædagoger i undervisningen. Skolefagenheden Samarbejde mellem lærere g pædagger i undervisningen Sklefagenheden Indhld Frrd... Side 3 Samarbejde... Side 4 Frmål... Side 5 Perspektiv...... Side 5 Opmærksmhedspunkter... Side 6 Udviklingsperspektiver...

Læs mere

Tæt på læringseffekten

Tæt på læringseffekten Tæt på læringseffekten Læringsmålstyret undervisning Aktinslæring Elevcenteret ledelse Vallensbæk Kmmune, Brøndby Kmmune g Glstrup Kmmune 2015 2018 Med støtte fra A.P. Møller Fnden 1 Indhld Bilag... 2

Læs mere

Bilag A. Oversigt over nuværende lederudviklingstiltag. Børn og Unge: Notat. Til: Kopi til: Den 8. januar 2009. Århus Kommune

Bilag A. Oversigt over nuværende lederudviklingstiltag. Børn og Unge: Notat. Til: Kopi til: Den 8. januar 2009. Århus Kommune Ntat Til: Til: Kpi til: PU Den 8. januar 2009 Århus Kmmune Brgmesterens Afdeling Bilag A Oversigt ver nuværende lederudviklingstiltag Brgmesterens Afdeling Rådhuset 8000 Århus C Børn g Unge: Grundlæggende

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Sammenhængende børneplitik i Nrddjurs Kmmune 2012 Frmål Den sammenhængende børneplitik i Nrddjurs Kmmune skal sikre en tæt sammenhæng mellem det generelle frebyggende arbejde i kmmunen g den målrettede

Læs mere

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud.

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud. Udkast til CenterMED 24. marts 2011 Mppeplitik Mppefri-kultur ja-tak! En mbbefri kultur giver mulighed fr, at den enkelte medarbejder/leder tør flde sine ideer g ressurcer ud. En mbbefri kultur fremmer

Læs mere

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej Strategi fr Inkluderende læringsfællesskaber På Sklen på Nyelandsvej 1 Inkluderende læringsfællesskaber På sklen på Nyelandsvej vil vi gerne lykkes med at skabe en inkluderende skle, frdi vellykket inklusin

Læs mere

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 FOA Aalbrg den 18. juni 2014 Tjekliste Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 Indledning I det følgende gives der en tjekliste til, hvad man bør være pmærksm på, når der udarbejdes høringssvar til

Læs mere

Frederiksberg Kommune Klar opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med udbud og indkøb

Frederiksberg Kommune Klar opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med udbud og indkøb Frederiksberg Kmmune Klar pgave- g ansvarsfrdeling i frbindelse med udbud g indkøb Casen krt Frederiksberg Kmmune har ca. 97.000 indbyggere g indkøber g udbyder fr små 1,5 milliarder krner årligt. Frederiksberg

Læs mere

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Til: Kpi til: BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dat: 1. maj 2014 Tlf. dir.: E-mail: Ntat Udvikling af ny Flkeregisteradministratin Indledning Flkeregisteret er indgangen ved tilflytning til kmmunen, g efterfølgende

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri g Scial Januar 2016 Fælles reginal retningslinje fr ledelse Resume ver arbejdsgange vedrørende ledelse Arbejdet med ledelse Generelt Indhldet i de lkale virksmhedsgrundlag Evaluering af resultater

Læs mere

Rekruttering af enhedsleder til Økonomi, HR & Digitalisering hos

Rekruttering af enhedsleder til Økonomi, HR & Digitalisering hos JOB- OG KRAVPROFIL Henriette vn Essen-Leise Juli 2019 Rekruttering af enhedsleder til Øknmi, HR & Digitalisering hs AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK CHINA ESTONIA FINLAND FRANCE GERMANY INDIA ITALY

Læs mere

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 (EU-reference nr. 2011-031741) Udbud af krtlægning af erfaringerne med efterværn g mægling samt afdækning af nye frmer fr støttemuligheder fr mænd g kvinder, der har været

Læs mere

Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) Intern organisation og opgavedeling mellem kompetencecentrene. Baggrund for opgavedelingen

Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) Intern organisation og opgavedeling mellem kompetencecentrene. Baggrund for opgavedelingen Reginernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprgram (RKKP) Intern rganisatin g pgavedeling mellem kmpetencecentrene Her beskrives alene den interne rganisatin. Fr et verblik ver hele rganisatinen mkring Reginernes

Læs mere

Vedr. opfølgningsplan rettet mod skolens resultater: Projekt Fagligt Løft

Vedr. opfølgningsplan rettet mod skolens resultater: Projekt Fagligt Løft Rungsted d, 5. Maj 2014 Undervisningsministeriet Kvalitets- g tilsynsstyrelsen Frederikshlms Kanal 25 1220 København K. Vedr. pfølgningsplan rettet md sklens resultater: Prjekt Fagligt Løft I henhld til

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL SEKTIONSLEDER SUNDHED OG TRIVSEL BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE / PÆDAGOGISK AFDELING / SUNDHED OG TRIVSEL Link til hjemmesiden

Læs mere

Forebyggelsesindsatser i Sundhedscentret

Forebyggelsesindsatser i Sundhedscentret Rubrik Frebyggelsesindsatser i Sundhedscentret Kvalitetsstandard Gdkendt af Byrådet 18. december 2013 Frebyggelsesindsatser i Sundhedscentret 1. Overrdnede rammer 1.1. Frmål At brgere pnår eller bevarer

Læs mere

Trivselsplan for Peder Lykke Skolen

Trivselsplan for Peder Lykke Skolen Trivselsplan fr Peder Lykke Sklen Revideret 2014 Trivselsplan fr Peder Lykke Sklen Indledning Peder Lykke Sklen har en sammenhængende trivselsplan, sm løbende gennemarbejdes g revideres, således at den

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg m Innvatin Mødetidspunkt 31-01-2018 17:00 Mødeafhldelse Udvalgsværelse G Prtkllen blev læst g mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede: Kristine Kryger, Michael Fenger,

Læs mere

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond Systematisk feedback Et udviklingsprjekt på Ekstra Bladet 2007-08 Prjektet er støttet af Pressens Uddannelsesfnd En UPDATE-evaluering april 2008 1 Indhld 1. Baggrund 2. Målsætning g succeskriterier 3.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato Vejledning til ansøgning m støtte fra Scialstyrelsen til implementering af metderne Critical Time Interventin sm generel metde (CTI), Scial Færdighedstræning (SFT) g Åben Dialg (ÅD) Enhed CDAM Sagsnr.

Læs mere

Kvalitetssystem på VGHF

Kvalitetssystem på VGHF Kvalitetssystem på VGHF Frmålet med dette dkument er at beskrive rammerne fr arbejdet med kvalitetsudvikling g resultatvurdering på Vibrg Gymnasium & HF. Rammer fr kvalitetssystemet Rammerne fr kvalitetssystemet

Læs mere

Virksomhedernes samarbejde med jobcentret - og tilfredshed med jobcentrenes indsats

Virksomhedernes samarbejde med jobcentret - og tilfredshed med jobcentrenes indsats Hrsens Virksmhedernes samarbejde med jbcentret - g tilfredshed med jbcentrenes indsats Hrsens Kmmune - Efteråret 2017 JOBCENTER HORSENS 1 Virksmhedernes samarbejde med jbcentrene - Hrsens efteråret 2017

Læs mere

PLEJECENTRET EGEBO. Jobprofil for teamleder

PLEJECENTRET EGEBO. Jobprofil for teamleder PLEJECENTRET EGEBO Jbprfil fr teamleder Beskrivelse af teamlederens pgaver g ansvar Teamlederens pgaver g ansvarsmråder er struktureret ud fra de 3 hvedansvarsmråder: Faglig ledelse, Persnaleledelse g

Læs mere

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år.

Regionsrådet har med Vision og handleplan afstukket retningen for Region Sjællands arbejde i de kommende år. NOTAT Dat: 21. nvember 2014 Udfrdringer i behandlingen af kræftpatienter Reginsrådet har med Visin g handleplan 2014-17 afstukket retningen fr Regin Sjællands arbejde i de kmmende år. Det er med udgangspunkt

Læs mere

Lokal udviklingsplan for Rundhøjskolen

Lokal udviklingsplan for Rundhøjskolen Lkal udviklingsplan fr Rundhøjsklen 2016-2017 1 Indhld 2 Den lkale udviklingsplan hvad g hvrfr?... 3 2.1 Plitiske beslutninger skærpet strategisk ramme fr hele Børn g Unge... 3 2.2 Kulturfrandring hs s

Læs mere

Business Aabenraa Nyt operatørhus for erhvervsfremme i Aabenraa Kommune

Business Aabenraa Nyt operatørhus for erhvervsfremme i Aabenraa Kommune Vækst & Erhverv Dat: 17.03.2015 Sagsbehandler: Jesper Kjærgaard Direkte tlf.: 7376 7071 E-mail: jkj@aabenraa.dk Business Aabenraa Nyt peratørhus fr erhvervsfremme i Aabenraa Kmmune.frdi vi vil have Sammenhæng

Læs mere

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2019 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD plitik & brger INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalens parter g funktinsperide 2. Samarbejdsaftalens

Læs mere

LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark

LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark Lkal inddragelse af flygtninge g deres deltagelse i Lkalsamfundet Bygger Br I Lkalsamfundet Bygger Br er ét af de tre centrale elementer inddragelse af flygtninge

Læs mere

Varetagelse af kørselsadministrationen for specialundervisningen og brugere i de tidligere Frederiksborg og Københavns amter

Varetagelse af kørselsadministrationen for specialundervisningen og brugere i de tidligere Frederiksborg og Københavns amter MOVIA Den Krdinerende Funktin fr Specialundervisning (kørselsadministratinen) Aftaleparadigme Varetagelse af kørselsadministratinen fr specialundervisningen g brugere i de tidligere Frederiksbrg g Københavns

Læs mere

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014 Referat fra møde i Sundhedsplitisk Dialgfrum d. 23. ktber 2014 Del 1: Status vedr. Plitisk Sundhedsaftale Det er stadig de samme 4 verrdnede pejlemærker i Den Plitiske Sundhedsaftale. Fkus på at få indsat

Læs mere

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016 Opfølgning g fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi fr vksenmrådet på Handicap g Psykiatri, 2013-2016 den indledende tekst under hvert punkt er fra den tidligere besluttede strategi, pfølgning

Læs mere

Strategisk agenda for it i folkeskolen April 2010

Strategisk agenda for it i folkeskolen April 2010 Strategisk agenda fr it i flkesklen April 2010

Læs mere

Til: Transportministeriet, Frederiksberg kommune, Københavns kommune, Trafikstyrelsen, DSB, Metro

Til: Transportministeriet, Frederiksberg kommune, Københavns kommune, Trafikstyrelsen, DSB, Metro Ntat Til: Transprtministeriet, Frederiksberg kmmune, Københavns kmmune, Trafikstyrelsen, DSB, Metr Kpi til: sag 1. juli 2009 Sagsnummer Sagsbehandler KV Direkte 36 13 16 67 Fax KV@mviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Fakultetskntret fr Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet g Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dkument dat: 20-06-2017 Revideret dat: 30-04-2018 Dkumentansvarlig: Natasja Bjerregaard Christensen Sagsnr.:

Læs mere

Politik for anvendelse af sociale klausuler ved udbud

Politik for anvendelse af sociale klausuler ved udbud Plitik fr anvendelse af sciale klausuler ved udbud Indledning Byrådet vedtg den 19. december 2007 Skanderbrg Kmmunes Servicestrategi 2007 2009. En del af denne servicestrategi er en Udbudsplitik, sm bl.a.

Læs mere

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts Faxe Frivilligråd Visinsaften Kultunariet, mødelkale i st.etg. 20. Marts 2017 kl. 16.30-21.30 marts 2017 1 Dagens prgram 20.3.2017 Kl. 16.30-16.45 Kl. 16.45-17.00 Kl. 17.00-18.30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19.15

Læs mere

Kommissorium; Styregruppe

Kommissorium; Styregruppe Kmmissrium; Styregruppe Prjekt Opkvalificering af reginen til bæredygtigt byggeri I det efterfølgende præciseres kmmissrier fr prjektets styregruppe. I frbindelse med det udarbejdede kmmissrium skelnes

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dag-, fritids- og klubtilbud i Faxe Kommune.

Pædagogisk tilsyn med dag-, fritids- og klubtilbud i Faxe Kommune. Pædaggisk tilsyn med dag-, fritids- g klubtilbud i Faxe Kmmune. Indledning Ifølge Lv m dag-, fritids- g klubtilbud (Dagtilbudslven) 5 skal Byrådet føre tilsyn med alle dagtilbud i kmmunen. Herunder gælder

Læs mere

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium MUS Et samlet kncept fr Bjerringbr gymnasium Udarbejdet fr samarbejdsudvalget af CC, CI, CK, La, RC, AJ, PF, LN, PS g DG Indhldsfrtegnelse Medarbejderudviklingssamtalen MUS... 2 Specielt fr lærere... 2

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Apopleksi 21. februar 2017 DAKI PRO-SEKRETARIATET Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe - Appleksi Titel Kmmissrium fr klinisk krdinatinsgruppe Appleksi Dat g versin D. 14. februar 2017 versin 1 Gdkendelse Sekretariat

Læs mere

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden Til Til Kpi til Styringsudvalget Inspiratin g drøftelse 17. nvember 2015 Side 1 af 11 Bilag 2. Knkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metden Baggrund: Det blanke papirs princip

Læs mere