Bogens forord: Historien om Jens Lyn Jensen er et eventyr. Han levede et rigt liv, han selv havde valgt. Fuldt ud og lykkelig dermed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bogens forord: Historien om Jens Lyn Jensen er et eventyr. Han levede et rigt liv, han selv havde valgt. Fuldt ud og lykkelig dermed."

Transkript

1 Jan Svendsen: "Jens Lyns eventyr" Han levede et rigt liv og døde som en rig mand. En bog om brunkulsgraveren og eneboeren Jens Jensen. ISBN Andet oplag. Fire-farvet omslag 112 sider. 148 kr. incl. moms. Sælges i alle boghandler og Kvickly Brande. Eller ved direkte henvendelse til forlaget - plus porto 26 kr. Bogens forord: Historien om Jens Lyn Jensen er et eventyr. Han levede et rigt liv, han selv havde valgt. Fuldt ud og lykkelig dermed. Hans liv sluttede med, at han efter sin død gik så gruelig meget igennem, og så blev han berømt. Ikke fordi han levede et rigt liv, men fordi han døde som en rig mand, der efterlod sig over en million kroner. Penge han ikke havde haft brug for. Bogen her handler primært om hans liv og ikke så meget om hans penge eller en søn og en datter. Jagten på penge og en far er dog altid spændende, og derfor er det med i bogen. Der er en vis fascination over Jens Lyns liv - og dét liv er en historie værd. Den handler også om brunkul og gravningen deraf. Jeg har ønsket at skildre den sammenhæng, Jens Lyn som brunkulsarbejder er en del af. De mennesker der sikrede danskerne brændsel under barske vilkår under Besættelsen og årene derefter. Nogle vil måske synes, at bogen handler for meget om brunkul og arbejdet dermed, men for mig er det væsentligt, at det er med i bogen om Jens Lyns eventyr. Jeg har ønsket, at læserne kan få hans hårde og beskidte liv som brunkulsarbejder helt ind under huden og forstå, hvor meget den indsats betød for alle os andre. Den indsats gav rent bogstaveligt varme i en kold tid. Jens Lyn var blandt dem, der fik en kontroversiel rolle gennem arbejde i Nazi-Tyskland. De fleste i Brande og omegn vidste uden tvivl, hvem Jens Lyn var, for de havde set ham komme trillende på cykel i al slags vejr. Men ellers havde de færreste været i reel kontakt med ham og endnu færre vidste, hvor han boede - og kun meget få havde besøgt ham på Julsgaardvej 5. Ja, reelt havde han slet ikke nogen adresse!

2 Han levede godt 52 år som eneboer i en togvogn. Mange vil automatisk kalde ham for en af samfundets svage, men jeg mener, han levede som en utrolig stærk person. Han var fysisk stærk og tjente til et beskedent liv som arbejdsmand i en tysk arbejdslejr, i brunkullene, hos egnens landmænd, på kartoffelmelsfabrikken og for andre arbejdsgivere. Han blev 84 år og klarede sig selv næsten til det sidste. Venligheden, den rolige stemme, den harmoniske krop og de blide øjne samt evnen til at rumme det menneske, han snakkede med, oplevede jeg de gange, jeg interviewede ham eller bare besøgte ham, og når jeg ellers mødte ham. Første gang var i 1975 som journalist. I 1984 skrev jeg om ham i forbindelse med en artikel om brunkulsepoken og i 1997 om cykling. Fra 1990 mødte jeg ham ofte til cykling og især fra 1992, da han blev første medlem i Brande Motion, hvor jeg var formand. Efter hans død kom jeg helt tæt på Jens Lyns livsvilkår, som leder af den gruppe, der sørgede for den uforglemmelige oprydning på hans boplads i august Jeg hører fortsat gerne fra personer, der kan lægge flere brikker til mosaikken om Jens Lyns eventyrlige liv eller generelt om arbejdet med brunkul og tørv på Brande-egnen. God fornøjelse med læsningen!

3 Anmeldelser: Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad skriver: Men det er der det hele. Også det lokalhistoriske. Hvis Svendens bog havde været en film, ville vi måske have nydt filmen, men sagt til os selv på vej hjem: Tja, den var nu langt ude. Sådan noget sker ikke i et menneskes liv i Danmark. Men det gjorde det for Jens Lyn. Det er mere Hollywood end Brande. Alligevel er det historien om Jens "Lyn" Jensen. Forsynet med en række fotos, hvoraf flere er rene perler. Jan Svendsen har skabt en bog, som jeg - uden nogen sinde at have mødt Jens Lyn - læste i et stræk. Til langt ud på natten. Jeg kunne ikke lægge den fra mig. Fordi den hele tiden havde denne sitrende nerve. Fordi den rummer virkelighedens drama. Fortalt journalistisk og nøgternt. Og smagfuldt. Det er s'gu da godt, at det er Jan Svendsen, der har skrevet den bog. Erik Lauritzen, Brande Bladet, skriver: Detektivarbejde der er gået forud for bogen. Bogen er en levende beskrivelse af Jens Lyns liv næsten fra vugge til grav. Bogen er fyldt med anekdoter og fortællinger om Jens Lyn hentet her på egnen.. og fra Jens Lyns fødeegn omkring Frederikshavn. Det er der kommet en spændende og levende bog ud af, som kan læses med stor fornøjelse af alle, der blot har kendt Jens Lyn en lille smule. Men også selv om man ikke har kendt denne eneboer, kan man have stor fornøjelse af at læse om, hvordan han af den ene eller anden grund valgte at leve sit liv. Thomas Damm, Herning Folkeblad skriver: "Jens Lyns eventyr" skal altså ikke læses for saftige afsløringer og vilde teorier. Til gengæld får læseren et detaljeret portræt af en mand med et sælsomt liv. De mange interviews - omkring 100 personer - er en garant for, at læseren får en så korrekt fortælling som overhovedet muligt.

4 Det er grundigt, journalistisk håndværk. Man får et fascinerende indblik i en helt enestående person, der har levet et helt enestående liv. Bogen er rigt illustreret med en lang række spændende billeder fra hele Jens Lyns liv. 12. september Korrektur med flere spændende detaljer om Jens Lyns eventyr Da 1. oplag af "Jens Lyns eventyr" stort set er udsolgt, har jeg nu sat 2. oplag i produktion. Samtidig har jeg benyttet lejligheden til et par rettelser samt tilføjer flere spændende detaljer om Jens Lyns liv. Det er tilføjelser, som enten læsere af bogen er kommet med, eller jeg har fundet frem til efter at 1. oplag gik i trykken. Eksempelvis alle hans registrerede adresser på Fyn. Desuden har jeg interviewet Anders Kerrn-Jespersen og Niels Junior i København som led i arbejdet med en generel bog om brunkulsepoken i Brande og Søby. Og jeg har talt med visesangeren Allan Olsen, da han optrådte i Brande sidste vinter. På hjemmesiden vil du løbende blive oplyst om eventuelt nyt dels om Jens Lyn, dels om DialogForum generelt, herunder min bog om brunkul. Fortsat god fornøjelse! Jan Svendsen Side 12 Her er tilføjet udtalelser fra Anders Kerrn-Jespersen, som jeg har besøgt i København efter udgivelsen. Jeg bad ham kommentere Jens Lyns udtalelser om, at han skulle flytte sin togvogn. "Det er korrekt", oplyser Anders Kerrn-Jespersen. "Min far bad Jens flytte, da hans jernbanevogn stod skråt overfor indkørslen til Kjærballegaard - den pyntede ikke! Jeg har ofte snakket med Jens Lyn, som var en skæg fyr at være sammen med - og vellidt." Anders Kerrn-Jespersen, 76 år, opholdt sig i Gejlbjerg og kender historien om elementhuset: "Firmaet var med i et konsortium, der blev etableret, da Thule skulle flyttes til en ny bygd. Vi producerede industrialiserede elementer, som blev sejlet derop. Et ekstra hus blev brugt på byggepladsen i Frederikshavn som kontor. Dét hus er Skyttens Hus." Side 18 Otto Arvad døde i 2005, 99 år. Side 37 Efter Gerda og Bent Olsen tilføjes: "Deres søn er visesangeren og - forfatteren Allan Olsen, som flere gange har optrådt i Brande. "Jeg kendte godt Jens fra de gange, han besøgte os. Han var anderledes, stor, sulten og sig selv. Den slags folk beundrer jeg, så jeg vil da ikke udelukke, at jeg kunne finde på at skrive en sang om ham", siger Allan Olsen, som allerede har skrevet om Jens Lyns onkel i "En stille glød i mørket" (Rygter fra Randområderne)". Side 42, 43 og 96: Peter Sømand ændres til Peter Sønderjyde. Hvordan jeg har fået ham kaldt "Sømand" i stedet for "Sønderjyde"

5 disse tre steder, forstår jeg simpelthen ikke. Side 42/43: Jens Lyn Jensen fik bopæl hos Peter Sønderjyde i 1939, og der tilføjes, at han der fik "registreret adresse fra 17. februar 1940". Efter omtalen af, at Jens Lyn havde arbejde ved landbrug på Fyn i nogle år, tilføjes: Han flyttede lidt rundt, og i 1940 fik han registreret adresse på "Volderslevgaard". Efter omtalen af Jens Lyn enorme appetit tilføjes: "så turen gik tilbage til Ravnebjerggyden i et halvt år. Derefter fulgte et halvt år i Stubberup i Kerteminde Kommune. Igen retur til Peter og Agnete op til julen 1941, da han blev arbejdsløs". Side 45 Her tilføjes: "Efter opholdet i Tyskland flyttede han til Taarup ved Kerteminde, men atter kun kortvarigt. Tilbage til Ravnebjerg, hvor han dog kun var registreret i otte dage, før turen gik til "Krogshøjgaard" i nabolaget, hvor han er registreret et halvt år frem med flytning "1. maj 1943 til Skerlund pr. Blaahøj i Brande Kommune", ifølge folkeregistret i Odense Kommune". Men han fik aldrig adresse i Skærlund, hvor han søgte til tørvemosen, for i stedet kom han til brunkulslejerne i Gejlbjerg. Side tons ændres til kilo. Side 52 Efter omtalen af at lønnen kunne løbe op i kr. om ugen har jeg i 1. oplag skrevet: "Måske skulle der stå "om dagen"". Men det VAR om ugen, har jeg konstateret. Side 55 I forbindelse med omtalen af de store planer om ferieby tilføjes: "De vidtløftige tanker om en ferieby må tilskrives Eskildsen", fortæller Anders Kerrn-Jespersen. "Vi andre i familien kender dem ikke! Vi brugte Kjærballegaard, hvor Eskildsens boede i den ene afdeling og familien i den anden plus værelser i en af ladebygningerne, hvor der blev indrettet seks dobbeltværelser plus billardstue. I ferier var der stort rykind." Side 57 Netop afdøde Chr. Gjesing, 80 år, ringede efter at have læst bogen med følgende supplement til omtalen af 26- årige Jens Bækgaard Andersen dødsfald: "Det var ved Askjær Skole omkring middagstid, da vi børn kom derhen", fortæller tidligere købmand Chr. Gjesing. "Manden havde fået en byld i halsen og lå inde mellem nogle grantræer. Det var ekstra tragisk, for han var på vej hjem til sit eget bryllup". Side 60 I København har jeg besøgt Niels Junior, og i billedteksten rettes fra "søn af Tyge Lind" til, at "Tyge Lind var hans morbror". Desuden tilføjes: "Jeg husker helt tydeligt købmandsgården, der var nabo til Knud & Tyge Linds kontor til venstre på billedet. Man landede der, når vi ankom fra Vejle", fortæller Niels Junior. Til Jens Lyns oplysninger om 1000 brunkulsgravere i Gejlbjerg er tilføjet: Afdøde Hans Nørregaard, som bedre end de fleste kendte egnens historie, tvivler dog på, at der var Det samme gør Anders Kerrn-Jespersen. "Der var under - endda noget under, tror jeg. Men et Klondyke var det. Fredag kom der sædvanligvis en sortbørshandler, men en gang syntes de, at han snød dem groft og smed ham i kulgraven, men det duede jo ikke, for så kom han næppe næste fredag!", fortæller han. Side 73 Efter omtalen af, at han havde boret hul i mønter tilføjes: "Under oprydningen fandt vi faktisk mønter, der var boret hul i. Vi kunne også se, at de blandt andet var brugt som slutskiver i det værksted, han selv byggede. Det havde været billigere at købe slutskiver, men så skulle der jo penge op af lommen. Mønterne havde han jo liggende - uden at have brug for dem - som købsmiddel " Side 93 Efter omtalen af at arven kan udbetales til andre tilføjes: "Da der ikke er fundet skriftligt materiale, der kan opfattes som en "viljeserklæring" fra Jens Lyn Jensens side, er vi ovre i mundtlige tilkendegivelser", oplyser bobestyrer Inger Højbjerg Christensen. "Det afgørende er derfor, at der er personer, der kan bevidne, at Jens Lyn Jensen udtrykkeligt har tilkendegivet, at han ønsker, at hans formue skal gå til et bestemt formål og vil kunne afgive forklaring i skifteretten herom". Hun konkluderer, at "med det grundlag, vi har i dag, mener jeg derfor ikke, at der er nogen chance for at komme

6 igennem med, at arven skal tilgå andre end Statskassen". Punktum! Der omtales en fortælleaften om Jens Lyn. Der tilføjes, at den var "velbesøgt" og, "jeg har desuden været ude at holde foredrag om Jens Lyn og flere er på vej. Jens Lyn var også på programmet, da Brande Højskole havde "originaler i Brande" på plakaten". Side 95 Efter Jørgen Bech Petersen historie om, at Peter Sønderjyde under krigen arbejdede i en undervands-hangar på Altona-værket tilføjes: "I den periode Peter Petersen officielt var i Tyskland havde Jens Lyn i øvrigt registreret adresse i Stubberup ved Kerteminde". Side 101 Efter omtalen af advokat Claus Vogel tilføjes: "Han oplyste dog i februar 2005, at Jørgen Bech Petersen fortsat føler sig forbigået som arving og arbejder på nye undersøgelser. Derfor skal genstand, der blev brugt til dna-analysen "opbevares nænsomt. Eventuelle andre genstande af relevans henstilles ligeledes behandlet nænsomt", skriver Claus Vogel".

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede.

Så var der præsten, ham måtte vi da kunne stole på, men også her blev vi skuffede. Støtteforeningen Hjælp de ældre i Rumænien Formandens beretning 2012 Da vi sidste år vedtog, at ændre vores vedtægter, således, at vi overgav plejehjemmets drift til Torben, og valgte at starte et nyt

Læs mere

Ghettoer hvad er problemet Knud Erik Hansen, seniorforsker

Ghettoer hvad er problemet Knud Erik Hansen, seniorforsker Ghettoer hvad er problemet Knud Erik Hansen, seniorforsker Foredrag holdt på Socialdemokratiets Integrationskonference på Christiansborg den 30. november 2010 Knud Erik Hansen 17. december 2010 Journal

Læs mere

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN

Tema Det nytter. Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner. i samarbejde med. Behandlingscenter STIEN Tema Det nytter Udgivet af støtteforeningen STIENs Venner i samarbejde med Behandlingscenter STIEN 2 STIENs Venner byder velkommen Velkommen til Stifinderen nr. 9, der denne gang behandler temaet det nytter.

Læs mere

Lokal- og slægtshistorisk forening for. Brande. og omegn. Medlemsorientering 2009

Lokal- og slægtshistorisk forening for. Brande. og omegn. Medlemsorientering 2009 Lokal- og slægtshistorisk forening for Brande og omegn Medlemsorientering 2009 Fire lærere og en snemand ved Brande Skole 1910 Fra venstre ses Frk. Ane Simonsen, Fru Grønbech, Peter Grønbech og Johannes

Læs mere

INTERVIEWS (i fulde længde)

INTERVIEWS (i fulde længde) INTERVIEWS (i fulde længde) Bragt i meget forkortet version i SvaleBladet 2013 (50 års jubilæum). Vi har spurgt en række nuværende & tidligere volontører, frivillige, militærnægtere, ansatte, hvad de husker

Læs mere

Dagmar og Villy Rolsted's Liv

Dagmar og Villy Rolsted's Liv Dagmar og Villy Rolsted's Liv Af Richardt Rolsted. 1 Skrevet af Richardt Rolsted i 2011 og revideret i 2012. 2 Forord. Denne udgave er en forkortet erindringsudgave om mine forældres liv. Formålet, eller

Læs mere

Jeg har længe døjet meget med el-allergi, og min formodede baggrund for at have udviklet det, kommer her.

Jeg har længe døjet meget med el-allergi, og min formodede baggrund for at have udviklet det, kommer her. Min historie samt nogle kommentarer til el-allergi Jeg har længe døjet meget med el-allergi, og min formodede baggrund for at have udviklet det, kommer her. Mine tænder: For efterhånden en del år siden,

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E & nyhedsbrev R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E Tak for et godt og spændende år vi glæder os til januar! nr. 5 Vi glæder os til at se jer på fyraftensmøderne i januar og høre, hvordan jeres

Læs mere

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst 03 14 16 19 Et moderne eventyr De første medarbejdere Sæbe i sutteflasken Opsving i en krisetid INDHOLD Side 03 Et moderne eventyr 04-05 På vej mod nye

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI Unge fortæller om epilepsi En række unge med epilepsi skrev personlige beretninger til det virtuelle netværk, kronisk-ung.dk. Dansk Epilepsiforening har trukket sig ud af sitet,

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Fra hospital til lokalpsykiatri - et kig på rummeligheden i den kommunale del af Lokalpsykiatri Centrum i Århus

Fra hospital til lokalpsykiatri - et kig på rummeligheden i den kommunale del af Lokalpsykiatri Centrum i Århus Fra hospital til lokalpsykiatri - et kig på rummeligheden i den kommunale del af Lokalpsykiatri Centrum i Århus Torben Christiansen Svend Erik Sørensen Herluf Maribo Psykiatrisk hjemmestøtte Psykiatrisk

Læs mere

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med

Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Navn: Susanne Alder: 51 By: Jylland Børn: Tre børn Job: Tandlæge Beskrivelse: Susanne har været gift i 20 år og har siden 2005 været kæreste med Birgitte 1 For nogle år siden var jeg til en seance hos

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Det enkle liv. "Børnene er vores katalysator" JA TAK

Det enkle liv. Børnene er vores katalysator JA TAK Det enkle liv JA TAK "Børnene er vores katalysator" Anna og Carsten flyttede fra byen til Bornholm og blev selvstændige. Det gav dem det familieliv, de altid burde have haft, fortæller de. AF HEIDI VESTERBERG.

Læs mere

Recovery fortalt gennem livshistorier

Recovery fortalt gennem livshistorier fra TRAUME til RECOVERY Recovery fortalt gennem livshistorier ALICIA: Alt dette er sket, fordi jeg tog et valg! Jeg er en pige på 27 år. Jeg blev indlagt første gang i 2001. De følgende 6 år tilbragte

Læs mere

MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014

MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014 MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014 H.K.H. Kronprinsesse Mary svarer på spørgsmål INTERVIEW Overblikket vendte tilbage Sofie en af Mødrehjælpens frivillige ildsjæle LEDER CASE Mads Roke Clausen, direktør

Læs mere

tætpåkræft KRÆFTPATIENTER MÅ KÆMPE 4 FOR AT FÅ DERES RET Kræftens Bekæmpelses Magasin www.cancer.dk BIVIRKNINGER UNDER TRYK 20

tætpåkræft KRÆFTPATIENTER MÅ KÆMPE 4 FOR AT FÅ DERES RET Kræftens Bekæmpelses Magasin www.cancer.dk BIVIRKNINGER UNDER TRYK 20 Nr. 4, November 2004, 2. årgang tætpåkræft Kræftens Bekæmpelses Magasin KRÆFTPATIENTER MÅ KÆMPE 4 FOR AT FÅ DERES RET I FORSKNINGENS TJENESTE 30 BIVIRKNINGER UNDER TRYK 20 Gud mod kræft 16 Unge mod kræft

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

trine Borre De gik efter

trine Borre De gik efter Lotte Petri trine Borre marianne dulong De gik efter drømmen Er du endt på rette hylde, eller skulle du i virkeligheden have været smykkedesigner, ejendomsmægler i Berlin eller forfatter? Mød Lotte, Trine

Læs mere