Alsace program 2012.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alsace program 2012."

Transkript

1 Alsace program Dette er ikke det endelige program, da buschaufførerne kan have rettelser og vejret kan også bevirke, at vi bytter om på nogle af dagene. Det kan også være, der pludseligt dukker noget nyt op. I store træk, ligner det dog, det endelige program. Håber at få lagt nogle vinsmagninger ind sidst på dagen i selve Eguesheim. Vi skulle gerne under vores ophold i Alsace, kører en del på Vinruten, da det er noget af det skønneste. Man bliver helt betaget af den skønne udsigt, og de romantiske byer, med alle de flotte huse og mange blomster. Vinruten begynder i Marlenheim og ender i Thann. Info om vinruten (hold evt. tasten ctrl nede, imens du klikker med musen) 16. september: Afgang fra Brugsen i Fensmark klokken Mødetid 30 min. før. Vi kører stille og roligt mod Frankrig i en af Ørslevs turistfarts busser. I bussen serverer vi sandwich, kaffe, kage, frugt, øl, vand og slik, som er inkl. i prisen. Det vil være fornuftigt at medbringe et lille tæppe og en hovedpude til busturen. 17. september: Vi forventer at køre ind i Alsace området ca. klokken I skal glæde jer til dette skønne område. Der findes perlerækker af små, idylliske vinlandsbyer. Her er masser af blomster, gamle hyggelige huse, venlige mennesker og vinmarker overalt. I de små landsbyer holder vinbønderne vinudsalg, hvor man kan få dejlige smagsprøver. Læg mærke til skiltene, hvor der står DÉGUSTATION, det betyder nemlig smagning. Tiden vil flyve af sted, og det er bare skønt at blive bragt rundt i bus i et dejligt bakket landskab. Nu håber vi bare vejret er med os, da det vil betyde meget for helhedsindtrykket, at solen er lidt venlig ved vinklubmedlemmerne. Områder har jo ry for, at det ikke regner så meget, på grund af Vogeser bjergene, som skærmer af. Da vi først kan få nøglerne til hotelværelserne lidt senere, kører vi til den spændende by som er en ottekantet fæstningsby, omkranset af 5 meter høje volde. Byen er opdelt i 48 blokke med torvet i midten. Gå evt. en tur på voldene. Det er et ret imponerende bygningsværk. På torvet er der flere hyggelige fortovscafeer, hvor man kan nyde en let frokost, forhåbentlig i solen. Herefter sætter vi kursen mod hvor vi skal bo.

2 Eguisheim, der ligger midt på Vinruten, er kendt som en af de smukkeste byer i Frankrig, og den er indbegrebet af det charmerende Alsace med toppede brosten, bindingsværk, masser af blomster og ingen biler i byen. En ægte middelalderby og vi skal bo for enden af gågaden, på Hotel Hostellerie Du Papa, 10 Grand Rue, Eguisheim. Hele vejen omkring byen går Rue Du Rempart (cirkelgaden), der er en del af den oprindelige bymur Det bliver ikke meget hyggeligere. Forhåbentlig bliver der tid til at udforske byen, for der er atmosfærer, så det kan blive til noget. Gå f.eks. ind i nogle af de mange vinbutikker, der er smagsprøver på en masse Alsace-vin. Der er også mange vinkældre man kan besøge f.eks og Det lokale Cave Cooperative, CV Eguisheim, er det største og mest besøgte kooperativ i Alsace. De er også en restaurant, som serverer lokale retter. 18. september: Alle der vil med på tur, skal være klar ved bussen klokken Vinsmagning Arthur Metz, 102 Rue du Generalde Gaulle, Marlenheim. Her er vi inviteret på vinsmagning og let frokost. De har nogle af Alsaces bedste vine og så laver de også frokost til os. Jeg glæder mig. Vi tager sikkert motorvejen derop, men hjem står den på vinruten. Det er så hyggeligt at køre i dette skønne område. Jeg besøgte vinfirmaet for et år siden..sikken en super service vi fik. Næste punkt på programmet.vi gør holdt få kilometer vest for Sélestat ( Kintzheim) her ligger der et berømt storkereservat Storken som er Alsaces national fugl har været tæt på udryddelse i Alsace. Nu er der oprettet reservater med opdræt, med det formål at genoprette bestanden og herefter genudsætte storkene. Projektet er udelukkende finansieret gennem private bidrag. Storken får som ungfugl klippet nogle af fjerene af på den ene vinge, for at forhindre at storken skal flyve mod Afrika. Efter tre år er fjerene vikset ud igen og nu har storken glemt sit instinkt om at flyve væk og bliver derfor i området. Vi kan se storke i mange af de små byer på vinruten. Det skyldes udelukkende dette genopretnings projekt. I rejsebeskrivelser fra Alsace bliver storke genopretningsprojektet ofte nævnt, som et hyggeligt sted at besøge. Vi kan komme helt tæt på dette flotte, og ofte tamme dyr. Herefter køre vi hjem til vores hyggelige by, og slapper af, imens vi samler appetit til aftnes 3 retters menu. 19. september: Haut-Koenigsbourg, Ridderborgen på toppen af Alsace!!

3 Man kan enten følge en guide rundt, eller man kan gå rundt på egen hånd. Fra 755 meters højde ser Alsace og Rhindalen små ud. Men fra toppen af kæmpeborgen Haut-Koenigsbourg, har beboerne igennem hundrede af år, kunnet holde øje med alle bevægelser nede i dalen og dermed spotte fjenden i tide. Håber det ikke er diset, da det kan fjerne en fantastisk udsigt over Alsace. En spændende borg med tykke mure, skydeskår, tårne, sale, jagtmalerier, er med til at gøre illusionen, om en rigtig borg fuldendt. Bare turen derop er en oplevelse. En af de store turistattrak - tioner i Alsace. Borgen er en kæmpe oplevelse. Et fantastisk bygningsværk, som efter at være stærkt forfalden blev genopbygget af Wilhelm 2. og ført tilbage til sin oprindelige form. Borgen blev bl.a. under trediveårskrigen indtaget af svenskerne og brændt af. (Det var da en mærkelig opførelse)..www.hjaut-koenigsbourg.net. På hjemturen skal vi besøge: Riguewihr, for mange regnet for at være den mest klassiske Alsace by. Den er lille, smuk og velbevaret. Det minder nærmest om en by fra middelalderen, hvor mange af husene er fra tallet. Rundt om hvert gadehjørne, venter nye betagende oplevelser. er meget overrendt af turister, vi håber, det er aftaget i september. Det er den mest besøgte turistby i Alsace. Man skal slentre stille og roligt gennem byen, og indsnuse alle de fantastiske indtryk. Hele byen er erklæret for historisk mindesmærke. Tror vi skal glæde os til denne oplevelse. Husk kamera. I hovedgaden ligger et af de største vinhuse i Alsace nemlig Dopff et Irion. Lad os gå ind og få en smagsprøve. de forhandler vin i store mængder. Lige midt i byen over for turistkontoret ligger et andet af de kendte vinhuse Hugel. I næsten 400 år har familien produceret vin i området. Gå efter deres sent høstede vine, de er fantastiske, hvis du kan lide de søde f.eks. Håber, vi kan nå hjem og få en morfar før aftenens middag. 20.september: Vi skal køre lidt i bus, til gengæld skal I nok få rørt jer bagefter! Strasbourg, med Cathédralen Nôtre-Dame. Det er ufatteligt, at det kunne lade sig gøre at bygge en så stor og raffineret bygning for 1000 år siden. Den er beliggende midt i Strasbourgs gamle bydel, med de snævre gader og små pladser, 329 trin fører til toppen. Herfra har du udsigt over Rhinen og langt ind i Tyskland. Mellem de to grene af floden Îllfloden, ligger Grand Île som er et sted hvor der er en masse at opleve. Ikke bare den gotiske katedral, men også og en masse monumenter, sammen med mange smukke gamle huse. Vil du kikke på noget mere moderne bygningsværk, så huser Strasbourg både

4 og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Store mastodonter, som du kan komme ind og se. De ligger et par kilometer uden for centrum. Du kan komme derud både med offentlige transportmidler, ellers sejler nogle af turbådene også derud. Strasbourg er modsætningernes by. Det er da altid spændende, at opleve lidt af hvert. Vi kan nemt bruge en hel dag i denne dejlige by. Har du ikke lyst til at gå så meget, kan det være en god ide, med en sejltur på kanalerne, som giver et godt overblik over Strasbourg. Mødested Turens længde 1 time. Der er mange gågader og et veludviklet net af sporvognsruter, som du også kan benytte dig af. Eller hvad med en tur i mini tog, rundt i den gamle bydel. Der køres hver hele time fra Strasbourg er nem at finde rundt i. De enkelte kvarterer er meget afgrænsede. Byen er ikke større, end den godt kan opleves til fods. Centrum er en stor ø, Grand Île som nævnt tidligere, mellem de to grene af floden. Glem heller ikke Petite France i dette område. Ja, der er nok at se på. Benyt følgende link, + Her kan du få besvaret mange af dine spørgsmål. 21. september: Vin og natur oplevelser. Vinsmagning. Guebwiller en af de sydligste byer på vinruten. Her finder vi et af de største og bedste Alsace vinhuse. Schlumberger. De har alle 4 Grand Cru er og en meget betydningsfuld producent. De ejer 140 hektar vinmarker, som næsten alle sammen ligger på stejle terrasserede marker ovenover Guebwiller, der er åbent og Vinhuset ligger i Lauchdalen, hvor der er usædvanlig mange blomster. ( De har endnu ikke bekræftet mine henvendelser om smagning). En dejlig måde at opleve Vogeserne på. Ruten er på 80 kilometer og kaldes også fra bjergkam til bjergkam det skulle være noget af en oplevelse. Her oppe i bjergene, frister de dybe søer, store skove, frodige dale og runde bjergtoppe. Det er et storslået landskab, som rejsedeltagerne forhåbentlig vil elske. Det højeste sted er Grand Ballon i 1424 højde. Den flotteste del af Vogeserne er den sydlige del, Forventer vi starter turen i Uffholtz, der ligger nord for byen Cernay, her venter der vinklubmedlemmerne nye eventyr Route de Crêtes, er oprindelig en militærvej, som blev bygget omkring 1. Verdenskrig langs vestsiden af Vogesernes bjergkamme, for at den franske hær hurtigt kunne komme frem til forskellige stillinger i det strategisk vigtige bjergområde. I dag er vejen en turistmæssig attraktion og vel nok den flotteste bjergtur i Vogeserne.

5 Chaufførerne kommer på hårdt arbejde denne dag. Vi forsøger at skaffe lidt frokost, som vi kan tage med i bussen, sammen med noget kølig Alsacevin?? Vi forventer at holde nogle ekstra pauser, ved nogle af de mange udsigtspunkter. Efter middagen skal vi ud og røre os en lille smule: Aften tur: Efter aftensmaden tilbyder vi en aftentur til Turckheim, det kunne være hyggeligt. Mon ikke de har en fortovsrestaurant, hvor de serverer kølige fadøl, imens vi venter på vægteren!! Lige vest for Colmar ligger en meget spændende by Turckheim. Den ligger nede i dalen. For at komme ind til byen snævre gader, skal man passerer de gamle mure / porte fra 1300-tallet. I sommer halvåret går der en vægter rundt i de små gader, med sin lygte og horn og synger sange, som i gamle dage. En gammel Alsace tradition, som starter hver aften klokken Man er velkommen til at følge ham rundt, og på den måde få en byrundvisning. Forventer det er de yngre fra rejseselskabet (dem under firs) som vil med i byen!! 22. september: Har vi ikke fået oplevelser nok, skulle det være noget af en oplevelse at bevæge sig rundt blandt 300 fritlevende marokkanske gibraltaraber. abebjerget, som ligger på vejen mod Koenigsbourg. Det er et 20 hektar stort åben park, med en masse nåletræer. Dyrene lever helt frit. Du har derfor mulighed for at komme tæt på og fodre aberne, hvis du har mod på dette. Det skulle være en speciel oplevelse, at besøge denne abe park. Hovedstaden i Alsace!! Colmar regnes for vinhovedstaden i Alsace. Selv om det er en lidt større by, er den bestemt ikke kedelig, og den er rimelig nem at finde rundt i. Du vil på et tidspunkt støde på de romantiske kanaler i kvarteret La Petite Venice (det lille Venedig). Her bør alle vinrejse-deltagerne bruge lidt tid, da her er ret hyggeligt. En lille flod skærer gennem tunge, gamle bindingsværkshuse med balkoner og sirlige udskæringer, ofte smukt restaurerede og med spisesteder eller cafeer i underetagen. Som så mange andre byer i Alsace mener borgerne i Colmar, at de bor i en af de hyggeligste byer i Frankrig. Byen opleves bedst ved at slentre rundt og opleve stemningen og alle de gamle huse. Der er også mulighed at benytte sig af turbådene, det er der mange som gør. Gå om bord i Der findes et verdensberømt museum i byen, som holder til i et tidligere kloster. Le Musée des Underlinden, med en meget berømt Altertavle fra Issenheim. Du finder også værker af bl.a. Picasso. Ønsker du at shoppe, er det en god ide, at opsøge Rue des Marchands, en af Colmars bedste shopping-gader.

6 kan give mange flere oplysninger. I udkanten af byen ligger der 2 meget store supermarkeder, hvis man savner Bilka. Selv om de ikke kan sammenligning. Det er Ronde Point og Cora. Den sidste aften i Alsace. Skal den have lidt ekstra gas? skal vi slutte ordentlig af? Eller er vi trætte. Det skal blive spændende at opleve. 23. september: Hjemrejse, afgang klokken Farvel Alsace. Tak for mange gode oplevelser. Et par hjemmesider om Alsacewww.alsapresse.com + Det franske turistkontor i København tlf Kvaliteten af det netop læste vinturprogram, kan man altid diskutere. Der er blevet brugt ufattelig mange timer på projektet, hvor der er blevet valgt fra og lagt til. Resultatet er blevet det, du lige har gennemgået. Da vi er en stor gruppe (55), er det nødvendigt, at vi i flere situationer deler os op i mindre grupper, det vil sige, går lidt på egen hånd. Alle vil jo ikke se det samme. Det er derfor fornuftigt, selv at søge diverse oplysninger om de steder, vi skal besøge. Jeg har forsøgt at lette opgaven, ved at finde hjemmesider. Så du bare skal trykke på henvisningen (Det kan være nødvendigt at holde tasten ctrl nede, imens du klikker med musen). Jeg har skrevet det før, bare hvis du skulle have glemt det!! Håber du bliver nogenlunde tilfreds med rejsen. God tur. Diverse: Det efterfølgende materiale, som jeg har skrevet, Er der ikke blevet plads til. Grunden til, jeg tager det med alligevel er, at der måske er nogle, som kan bruge det på et senere tidspunkt. Vandretur: For de medlemmer af vinklubben som elsker at vandre, er der en 4 timers guidet vintur, i området hvor vi bor. Tag med en tur ud i vinmarkerne. Turen starter fra byens campingplads. Få mere info på som ligger i den modsatte ende af gågaden, fra hvor vi bor.

7 Blot 3 km. syd for Eguisheim, højt beliggende, ligger der et lille dansk ejet hotel, som er et besøg hver. God mad og fantastisk udsigt. Der findes utroligt mange krigsminder og ruiner i Alsace, ligesom museer. Alt sammen meget spændende, men det meste har jeg valgt fra, af forskellige årsager. Forhåbentlig kan I selv finde frem til de mest spændende. Obernai, en af de store attraktioner på vinruten. Regnet for en af de smukkeste vinbyer i Alsace. Det anbefales at sætte bilen/bussen uden for den historiske bymidte, og gå gennem labyrinten af små gader og gyder, der løber mellem markedspladsen og Place de I Etoile. Obernai blev forskånet for ødelæggelser under alle de mange krige og brande, som har fundet sted i området, lige siden middelalderen. Hvert eneste hus på markedspladsen har sit specielle særpræg. En spændende by. De sultne skulle prøve Restaurant La Halle aux Blés på markedspladsen. Huset er fra 1554 og de serverer fremragende traditionelle alsaciske retter. Her er der ikke noget masseproduceret mad, men derimod mad tilberedt fra bunden. Besøg også det spændende kloster Mont Sainte Odile med sin fantastiske udsigt og flotte natur. Et specielt sted, hvor folk valfarter til, for at finde ro og fred. Blandt nonner og mange andre gode mennesker. Klosteret bliver besøgt af 1,3 millioner pilgrimme hvert år. Mon ikke vinklubbens medlemmer, kunne have godt af et ophold på klosteret et par timer? Der findes et spændende vinmuseum i Kientzheim, som ligger lige uden for byen Kaysersberg, ligger der et fint lille vinmuseum, som holder åben formiddag og eftermiddag. Musée du Vignoble et des Vins d Alsace. Chateau de Kientzheim. Det er beliggende ca. 20 km. fra Eguisheim, mod nord. Ribeauvillé, er formentlig den mest populære af samtlige vinbyer på vinruten. Den har en fantastisk beliggenhed for foden af Vogeserne i et stort vinområde, med tre slotte på skråningerne over byen. Alle tre med Grans Cru marker. Der skulle gerne være tid til en spadseretur op til et af slottene, da der er en fantastisk udsigt herfra. Der er det hele, hygge, stemningsfylde huse, snævre gader, gamle tårne, storkereder og masse af liv. Mange muligheder for smagsprøver af områdets dejlige vin. Saint-Ulrich er den flotteste af slotsruinerne og den med den flotteste udsigt over Alsace-dalen. com Se efter de orange skilte. De viser vej til vinproducenternes kældre. Hunawihr, øst for byen ligger et center for storkeopdræt. 200 storke er samlet her, sammen med en del oddere. Centre de Réintroduction des Cigognes.

8 Selve byen er ikke så overrandt af turister!!. Oven over Kintzheim i slotsruinerne på der 330 meter høje bjerg ligger Volerier des Aigles ørnereservat. Her er der ud over en masse ørne, også gribbe, falke, og andre rovfugle. Der afholdes opvisning med de fritflyvende fugle, på en plads foran slottet. En stor oplevelse at se disse fantastiske dyr, komme flyvende lige over ens hoved. Oplevelsen varer ca. 45 minutter og koster ikke en bondegård Smagsprøver: Cave Wolfberger åbnede i slutningen af 2004 en butik i en m2 stor bygning, 6 kilometer uden for Colmar. I det store selvbetjeningslokale er der i midten en stor bar, hvor der rig lejlighed til at smage og få gode råd. Adresse: Cave Wolfberger, Chemin de la Fecht, 68000, Colmar Åbningstider: Dagligt: og OBS: På et tidspunkt før eller under opholdet i Alsace, bør du forsøge at lære områdets 7 druetyper at kende, da du forhåbentlig flere gange om dagen skal tage stilling til, hvilken type vin du har lyst til. Pinot Noir, rødvinsdruen glem den. Så er der 6 hvide druetyper, hvoraf de 4 er ædle druetyper de skulle være lidt bedre end de andre. Tørhedsgraden på vinene er normalt: Riesling, er tør. Muscat, er tør. Pinot Gris, er med lidt sødme. Gewueztramineren, har en del sødme. Det er disse 4 ædle druetyper man må fremstille Grand Cru vinene af. Der er 51 marker, som har denne kvalitetsbetegnelse. De to sidste vine er Pinot Blanc og Sylvaner. Der findes også en speciel sød vin nemlig Vendange Tardive vinen. Det er sent høste druer, så de er søde vine, med en høj smags intensitet. Vinen er af meget høj kvalitet. Køb dem i et af de anerkendte vinhuse, så vil du få stor nydelse, desværre også til en relativ høj pris. Det er en sådan vin, en mand skal købe til sin kone, hvis hun en dag skulle går rundt og ser lidt trist ud!...så bliver hun forelsket igen. Prøv også områdets Crémant d Alsace. En Champagne liggende vin, af høj kvalitet. For det meste fremstillet på Chardonnay druen. Området er også berømt for deres Eaux-De-Vie-er (øø-de-vi), frugt brændevin, som findes i mange afskygninger. Prøv f.eks. en Kirsch. Med venlig hilsen

9 Peder Rasmussen SBVinklub

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder

USA. På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder USA På eventyr i det vestlige USA Rundrejse med dansk rejseleder Nr. 1, 7. september 2012 På eventyr i det vestlige USA 14 dage / 12 nætter Det svære valg mellem kvalitet og pris Der er mange rejsebureauer,

Læs mere

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne:

Det Britiske Turistkontor i Danmark: Byerne, hvor vi bor: Sightseeing: Om hotellerne: Der er mange muligheder for at finde yderligere oplysninger om de steder, vi skal besøge. En af de oplagte er, at bruge Internettet, og herunder finder du et antal relevante links, men der kan findes mange

Læs mere

DANMARK TYSKLAND ITALIEN. Som noget nyt laver vi i 2011 indkøbsture til julemarked i København og Lübeck.

DANMARK TYSKLAND ITALIEN. Som noget nyt laver vi i 2011 indkøbsture til julemarked i København og Lübeck. B U S 2011 Rejsemål DANMARK 2 Kære gæst 2010 har budt på mange udfordringer for vores bus og rejsebureau. Trods det, at mange vil huske 2010 for endnu et år i finanskrisens tegn, er det også et år, som

Læs mere

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet.

Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. REJSEBREV fratjekkiet TEKST OG FOTO JOHNNI OG MARGIT BUCH Der er mange grunde til at tilbringe en ferie i Tjekkiet. Jeg vil her bare nævne nogle af dem: En skøn natur, dejlige campingpladser, Cezke Krumlov,

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007

Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Tur med autocamper til Rusland og Sibirien 2007 Det hele startede i september 2006. Arthur, Eva og Kaj var ved at planlægge en tur gennem Ukraine og Rusland helt til Sibirien. Vi var netop kommet hjem

Læs mere

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en

Vi har megen forståelse for den, sikkert fattige, mands svære situation og sætter os ind på det lille sæde, fem mand høj (godt den mindste kun er en Dag 1: De sidste dage op til afrejse er hektiske. De bærbare pc er går ned to dage før vi skal af sted og Jan knokler med både dem og hjemmesiden og sover næsten ikke i mange nætter. For mig betyder det

Læs mere

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013

Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Efterårsferie fra 20. august til 4. oktober 2013 Tirsdag den 20. august 2013 startede vi på vor efterårsferie. Kilometertælleren stod på 228157 og efter lidt luft på tankstationen kørte vi klokken 10 mod

Læs mere

Vuelta a Asturias 2008

Vuelta a Asturias 2008 Vuelta a Asturias 2008 Det er endeligt blevet lørdag den 20. september, det er tidlig morgen, og vi er alle seks samlet i Gug (syd for Aalborg). Foran os venter en uges ferie i det spanske Asturien. Vi

Læs mere

Med campingvogn og kørestol.

Med campingvogn og kørestol. 1 Med campingvogn og kørestol. Vores campingliv startede i 1992/93 da Conny, efter en mislykket rygmarvsoperation, blev kørestolsbruger. Vi måtte erkende, at vi ikke mere kunne bruge vores pragtfulde sejlbåd

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

2015-2016 VINTER. Du oplever mere med bus ta med Hanstholm Rejser. www.hanstholm-rejser.dk

2015-2016 VINTER. Du oplever mere med bus ta med Hanstholm Rejser. www.hanstholm-rejser.dk 2015-2016 VINTER Du oplever mere med bus ta med Hanstholm Rejser www.hanstholm-rejser.dk I februar 2015 havde vi den store fornøjelse at modtage prisen Danish Coach Award som årets innovatør. Prisen blev

Læs mere

Andes, vin, pampa, tango & vandfald. Eksperter i eventyr

Andes, vin, pampa, tango & vandfald. Eksperter i eventyr Andes, vin, pampa, tango & vandfald Rundrejse program: Fredag 24 oktober 2014 København til Santiago de Chile via Madrid Afrejse fra København via Madrid til Santiago (D) Lørdag 25 oktober 2014 Valparaiso

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

kultur vinrejser krydstogt opera

kultur vinrejser krydstogt opera 2015 10 dages busrejse Afrejse 14. september I delt dobbeltværelse..... Kr. 6.995 Tillæg for eneværelse..... Kr. 1.350 Buspladsreservation...... Kr. 100 Kørsel i 4-stjernet bus 9 x overnatning med morgenmad

Læs mere

Turen går til Californien

Turen går til Californien Turen går til Californien 24. December i Los Angeles nedenunder: fra helikopterturen 1 Familiens juletræ i L.A. af plastik købes pyntet og stilles op den første søndag i advent og nedtages senest den 26.

Læs mere

Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter

Bulgarien. bjerglandet med de brede sandstrande. Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter 1 Bulgarien bjerglandet med de brede sandstrande Praktisk information Spisesteder Oplevelser & udflugter 2 Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Bulgarien Vi håber,

Læs mere

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2.

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder

Kina Ekspressen. Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 grupper@jr.dk læs mere på www.jr.dk. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Kina Ekspressen Rundrejse til Shanghai og Beijing 10 dage Oplev hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai inden dagstoget bringer os i ekspresfart til Beijing og Den Kinesiske Mur

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere

Flyet landede i Singapore kl. 22.00 dansk tid eller kl. 05.00 Singapore tid. Flyvetid 12 timer i alt.

Flyet landede i Singapore kl. 22.00 dansk tid eller kl. 05.00 Singapore tid. Flyvetid 12 timer i alt. Dagbog New-Zealand Lørdag den 19. februar februar 2011 Skrevet af Anita. Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 08.30. Fælles indtjekning. Flyet lettede rettidigt ca. kl. 11.15 med kurs mod Singapore. Vi fik

Læs mere

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012

Ferie 2012. Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk. scan-rejseservice feriekatalog 2012 Ferie 2012 - - Esrumvej 271 3000 Helsingør Telefon 4929 9012 Telefax 4929 9022 www.scan-rejseservice.dk scan-rejseservice feriekatalog 2012 Velkommen til et nyt rejseår med Scan-Rejseservice Nr. 42 i rækken

Læs mere

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder

Dragelandet Kina. med dansk rejseleder med dansk rejseleder Dragelandet Kina Rundrejse fra Beijing til Maleriske Sydkina 16 dage Tag med på en eventyrlig rejse hvor vi skal opleve Kinas historie fra nord til syd, fra fortid til nutid og fra

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

OM SAMOS 1 RHODOS. Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

OM SAMOS 1 RHODOS. Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER OM SAMOS 1 RHODOS Solens ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 OM SAMOS Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Rhodos. Vi håber, I har fundet

Læs mere

Dejlige. Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN

Dejlige. Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN Dejlige Danmark NÁMSGAGNASTOFNUN TIL NEMANDA fiessi bók er eign skólans flíns og flú hefur hana a láni. Bækur eru d rar og flví mikilvægt a fari sé vel me flær. Gættu fless vel a skrifa ekki í flessa bók.

Læs mere

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina

Dragens Mur. Rejse til KINA med. 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur. Direkte til Kina 12 dages uforglemmelig vandreferie på den Kinesiske Mur Direkte til Kina Rejse til KINA med Dragens Mur 12 dages uforglemmelig vandreferie på den berømte Kinesiske Mur med overnatning i lokale landsbyer

Læs mere

Marokko 2014. Fredag 17. oktober 2014 (Merete).

Marokko 2014. Fredag 17. oktober 2014 (Merete). Marokko 2014 Fredag 17. oktober 2014 (Merete). Vi havde glædet os meget til Marokko turen, fordi det var første gang, at vi (Bent og jeg) skulle til det Afrikanske kontinent. Tirsdag før afrejse havde

Læs mere