VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE. - en del af Verninge Landsbyordning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE. - en del af Verninge Landsbyordning"

Transkript

1 VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE - en del af Verninge Landsbyordning

2 Kære forældre Med denne informationsfolder vil vi byde Jer velkommen, som nye forældre i Fuglekilden. Vi håber, at den kan give et billede af huset og svar på nogle af de spørgsmål I måtte have. Er der noget I mangler svar på, så spørg. I kan også gå ind på vores hjemmeside: Den gode hverdag for børnene skabes ikke af pædagoger alene. Den skabes af forældre, personale og børn i fællesskab. Derfor er den daglige snak, de fælles arrangementer og de planlagte forældresamtaler så vigtige for os alle sammen. Lidt om os. I Fuglekilden Vuggestue er der plads til 12 børn i alderen 0 til 3 år. Vi holder til i et ældre og nyrenoveret hus, som har sjæl og historie. Vuggestuen har en afdeling for sig selv i vores hus, med egen indgang og legeplads. Vuggestuen har også adgang til Børnehavens store naturlegeplads, som indeholder en traditionel legeplads, med klatrestativer, gynger, cykelareal o.l. samt en stor naturlegeplads, hvor vi har en træhytte, et langt naturhegn, pilehytter, kælkebakke, nøddeskov, frugtlund og meget andet. Her kan børnene gå på opdagelse sammen med de voksne og blive udfordret i et spændende terræn. Der er ikke sparet på naturen, og derfor lægger vi også meget vægt på, at bruge den så meget som muligt. Personale i Vuggestue I vuggestuen er der ansat to pædagoger og en pædagogmedhjælper, som har nogle timer i køkkenet. I takt med at der kommer flere børn i Vuggestuen, vil normeringen stige tilsvarende. Det kan forekomme, at I vil møde andet personale, fra Fuglekilden, idet vi fungerer som en enhed og vi hjælper hinanden på tværs i hele huset. I kan også møde personer, der er i virksomhedspraktik, løntilskudsjob ol. Det kan føles som rigtig mange personer at finde rundt i, derfor hænger der billeder af det personale, der er på arbejde i Vuggestuen og Børnehaven.

3 Adresser Fuglekilden Naturbørnehave og Vuggestue. Fuglekildevej 101 A Verninge. 5690,Tommerup. Tlf.: eller Fuglekilden@assens.dk Afdelingsleder af Fuglekilden Naturbørnehave og Vuggestue og Krudthuset sfo: Grethe Milling. Mail: grmil@assens.dk Hjemmeside: Leder af Verninge Skole, Børnehave, Vuggestue: Søren Storm. Mail: sosto@assens.dk Åbningstid Mandag torsdag: fredag: Lukkedage Fredag efter Kr. Himmelfartsdag Grundlovsdag lukker vi kl I uge 29, 30, 31 er der sommerferielukket, der er mulighed for pasning på Overmarksgården. Her vil der komme personale med fra vuggestuen. Vuggestuen er lukket d (begge dage inkl.). Pædagogiske grundholdninger og værdier I Fuglekilden har vi en række grundholdninger og værdier, der kendetegner vores måde at tænke om børnene på og vores måde at være sammen med børnene på. Børn er sociale. Børn vil gerne lære. Børns reaktioner er til enhver tid meningsfulde. Børn ved hvad de har lyst til den voksne ved hvad de har brug for. På baggrund af dette skaber vi tryghed for det enkelte barn. Vi har en hverdag med faste tider til leg, spisning og søvn, hvilket gør dagen genkendelig for børnene. Vi tager hensyn til det enkelte barns behov og udviklingsniveau og er dermed med til at skabe de bedste udviklingsbetingelser. Vi går ind for den anerkendende pædagogik, hvor barnet bliver hørt, set og behandlet med respekt. Vores pædagogik bygger på de nære og positive relationer børn og voksne imellem. Vi skal mærke at vi har betydning for hinanden.

4 Vi ser, hvad børnene er optaget af og støtter dem i at udfolde sig og inspirerer til udvikling af legen. Vi pirrer børnenes nysgerrighed og opfordrer dem til at udforske verden. Vi er meget opmærksomme på den måde vi taler til børnene på og omgangstonen generelt i huset. Børn skal vokse op i et rart og roligt miljø, hvor der er plads til alle. Et pædagogisk fokuspunkt er at blive selvhjulpen, hvilket vi arbejder med i hele barnets vuggestueperiode. Friheden ved selv at kunne tage sine sko på og mestre flere og flere ting i hverdagen er fantastisk også for et vuggestuebarn. At kunne vente efter tur, hælde mælk op i sin kop, spise med gaffel, sidde på det lille toilet og måske tisse en lille tår alt sammen små succeshistorier fra børnenes hverdag. Den første tid. Vi ønsker, at I og Jeres barn skal føle Jer trygge og godt tilpas ved, at komme i vuggestuen. Derfor ønsker vi et samarbejde mellem forældre, børn og personale, der bygger på respekt, tillid og ligeværdighed - dette gennem dialog og anerkendelse. Når Jeres barn starter i vuggestuen, starter et helt nyt kapitel for både Jeres barn og Jer. Den første tid kan være vanskelig, dels fordi der er så mange stærke følelser involveret hos Jer begge, og dels fordi der er så mange børn og voksne, som I skal lære at kende. Inden Jeres barn starter i vuggestuen, mødes vi og aftaler hvordan opstarten skal forløbe. Her får vi snakket om dit barns vaner, hvilke sovedyr, puttevaner, kosthensyn ol. Det er bedst, hvis Jeres barn kun er i vuggestue få timer om dagen den første uge, enten sammen med mor eller far eller en anden voksen dit barn kender godt. Som regel går de første dage i vuggestuen med at lære dit barn at kende. Vi vil alt efter hvordan det går, foreslå at I forlader Jeres barn kortvarigt. Sig altid farvel til Jeres barn, også selvom det bliver ked af det. Vi vil altid være der til at trøste. Det næste trin vil være, at Jeres barn prøver at spise frokost i vuggestuen. Det kan enten være alene eller med mor/far ved siden af. Herefter går det som regel hurtigt med nye ting, der skal prøves. Jeres barn skal også prøve at sove i vuggestuen og være med til eftermiddagsmad. Vi vil altid i samråd med Jer aftale, hvordan og hvornår de forskellige ting skal ske.

5 Aflevering og afhentning Vi ønsker, at børnene skal have en god start på dagen, derfor er det vigtigt at afleveringen foregår på en god og rar måde, og at vi får givet hinanden de nødvendige informationer. Det er forskelligt, hvor meget tid den enkelte har til at aflevere sit barn, så det er bedst, at du selv gør opmærksom på, hvornår vi skal modtage Jeres barn, og I ønsker at gå. Så vil en voksen sige farvel sammen med dit barn. Vi vil gerne have, at alle børn er her senest kl Når dagens pædagogiske aktiviteter er sat i gang, har vi ikke mulighed for at tage imod Jeres barn på en nærværende og optimal måde, ligesom det virker forstyrrende på de børn, hvis aktivitet bliver afbrudt. Selvfølgelig er der undtagelser hvis I skal til lægen, har sovet længe ol. så kan det aftales med personalet, næsten alt kan jo lade sig gøre, bare vi snakker sammen om det. Sådan snakker vi sammen. Når Jeres barn har gået i vuggestuen i mellem 1 til 4 mdr. tilbyder vi en samtale, hvor vi snakker om hvordan det går og hvordan I og Jeres barn trives. I vil løbende høre om Jeres barns dagligdag, men den dybere snak om Jeres barns trivsel, kan være svær at få plads til i børnetiden. Derfor afsætter vi tid, så vi kan drøfte det som I/vi synes er vigtigt her og nu. Hvis vi/i oplever et behov for at holde yderligere samtaler, er der altid mulighed for dette. Daglige informationer eksempelvis madplan, dagens aktiviteter og arrangementer vil blive hængt op på opslagstavlen. Når Jeres barn starter i vuggestuen, vil I blive oprettet i Forældreintra i Verninge landsbyordning. I modtager et login til dette og kan derefter lave Jeres egen personlige kode. På forældreintra kan I følge med i alt, hvad der foregår i landsbyordningen. Sådan mødes vi også I Fuglekilden har vi to traditionsrige arrangementer om året - sommerfest og arbejdslørdag. På disse dage er der mulighed for at møde de andre forældre og danne nye bekendtskaber. Det er lettere at skabe nye kontakter, når man laver noget praktisk sammen. Derudover har vi fælles forældremøde med hele landsbyordningen, hvor der typisk vil være et aktuelt emne til debat.

6 Mad og kostpolitik. Barnets forhold til mad er baseret på lyst og nysgerrighed. Derfor lægger vi vægt på, at maden ser indbydende ud og bliver serveret i rolige og hyggelige omgivelser. Vi tilbyder varm mad 2 x om ugen og rugbrød 3 x om ugen. Vi udarbejder madplaner for hver uge og dagens måltider kan læses på tavlen i garderoben. Maden varierer mellem grød, kød, fisk og supper. Vi tager udgangspunkt i årstidernes tilbud af frugt og grønt og vælger hovedsagligt danske eller økologiske produkter. Sådan opnår vi mest smag, vitaminer og fylde. Vi er bevidste om at vælge økologisk, men prioriterer også ud fra økonomi. Vi bager selv sundt og fiberrigt brød på nær rugbrød. Både kerner og mel er med få undtagelser økologiske. Mælken er altid økologisk, ligesom de fleste andre mælkeprodukter er det. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mad og kost. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn fra 0-3 år får meget lidt sukker og salt. Derfor begrænser vi brugen af det. Vi tager udgangspunkt i den danske madkultur, bordskikke og traditioner, men er åben for den globale verden vi er en del af. Vi respekterer andre religioner og kulturbaggrunde. Vi har dog ikke ressourcer til at imødekomme ønsker om specialkost, men forældrene må meget gerne selv levere mad til deres barn. Børnene skiftes til at dække bord og sige værsgo. De tager selv deres mad fra fadene. Børnene går af og til med op i køkkenet og laver mad, dette er en aktivitet, der øger appetitten og madglæden. Fødselsdage I vuggestuen fejrer vi barnets fødselsdag med flagstang ved døren, og fødselsdagssang. Tidspunktet aftales med forældrene, da barnet ikke altid er i vuggestuen på dagen. Vi er ikke sukker-fanatikere sådan en dag, men vil alligevel undgå slik i vuggestuen. De fleste forældre vil selv bestemme, hvornår deres barn må få slik.

7 Søvnpolitik Vi tager udgangspunkt i Søren Bergs teorier om søvn: Ifølge overlæge og specialist i søvn, Søren Berg, er mennesket født med et biologisk ur, der bestemmer, hvornår vi skal sove og hvornår vi skal vågne. Søvnen er med til at styrke immunforsvaret, energien bliver genoprettet og når vi sover bearbejdes de oplevelser vi har i løbet af dagen. Søvnen er vigtig for, at mennesket kan få den optimale udvikling. Søvnen er med til: Opbygning af kroppen Opbygning af intellektet Reparation af kroppen Reparation af sjælen Søvnen består ifølge Søren Berg af flere stadier. Den første del af søvnen tilgodeser kroppens opbygning og den anden del intellektets opbygning. Derfor er det vigtigt, at barnet får lov til at få en sammenhængende længerevarende søvn, så det når at gennemgå de forskellige stadier, så mange gange som muligt. Børn har brug for: 2-12 måneder: 9 12 timers nattesøvn. 2 4,5 timers dagssøvn. 1 3 år: timer i døgnet heraf ca. 2 3 timer om dagen. 3 5 år: timer i døgnet evt. 1 time om dagen. Søvnpolitikken i praksis Som udgangspunkt bliver barnet puttet, når det er træt og ikke kan holde sig vågen uanset tidspunkt. Et vuggestuebarn sover typisk 1 2 gange i løbet af dagen. De børn, der kan være med hele formiddagen bliver puttet når vi har spist frokost. De bliver puttet i deres krybbe. Vi putter de børn først, der virker mest trætte. Vi noterer på tavlen, i hvilket tidsrum jeres barn har sovet -også hvis jeres barn ikke har sovet eller har sovet markant anderledes end normalt. Al forskning viser, at længden af middagsluren ingen indvirkning har på nattesøvnen for børn indtil ca.4 år. Barnets biologiske ur sørger for, at barnet selv vågner, når de er færdige med luren. Derfor er vores udgangspunkt også, at vi ikke vækker børn. Når børn ikke kan falde i søvn om aftenen, er det således ikke længden af middagsluren, der er afgørende, men også andre faktorer: Ny seng (uden tremmer) jeg kan selv stå op

8 Mor og far kommer, når jeg kalder (får vand, knus, snak) Kan huske drømme lidt bange for at falde i søvn Bange for mørke Kan høre lyde ( ved at I er oppe ) Har lyst til at være sammen med jer Kan holde sig vågne kan selv bestemme om jeg vil sove Børn, der sover godt til middag, som er friske og veludhvilet, sover også bedre om natten. Det er vigtigt for os, at barnets søvn fungerer både i vuggestuen og hjemme. Vi vil derfor gerne hjælpe, rådgive og snakke med jer, hvis I oplever udfordringer hjemme. Børn kan i perioder have brug for hjælp til at ændre søvnmønster og det vil vi gerne hjælpe med. Eksempler: Det lille vuggestuebarn som er klar til at slippe formiddags-luren: Barnet kan have brug for hjælp til at afkorte formiddags-luren i en periode for herefter at slippe den helt (ca. 14 dages tid). Det store vuggestuebarn som stadig sover 2-3 timer til middag og holder fest hver aften: Barnet kan være klar til at afkorte sin middagslur og har brug for hjælp. Vi vil derfor gerne vække barnet i en 14 dages periode. Indenfor denne periode, vil barnet typisk selv ændre mønsteret, så det vågner af sig selv efter eksempelvis 1½ time. Barnet har således fået hjælp til at justere det biologiske ur, så det igen vågner, når det er færdig med at sove. Hvis det ikke lykkedes at ændre søvnmønsteret, så barnet selv vågner, så tyder det på, at barnet ikke er klar til denne justering. Vi vil i disse situationer aftale det videre forløb med jer. Det er vores overbevisning, at barnet så igen skal have lov til at sove og selv vågne så kan vi bedre vurdere, hvornår barnet er klar til, at vi forsøger en ny justering.

9 Dagsrytme Kl Kl Kl Kl Vuggestuen åbner sammen med børnehaven. Vi serverer morgenmad indtil kl Der afleveres børn, der leges og der vinkes farvel. Efter behov skiftes der ble og nogle af de små har mulighed for at få en lille lur. Vi holder samling, hvor vi synger en sang og hører hvem der er i vuggestue. Vi tilbyder formiddagsmad og vand at drikke. Dagens aktiviteter går i gang. Vi er meget optaget af at komme hele vejen rundt om barnet (det hele menneske) og stimulere alle barnets sanser samt udvikle dets kompetencer. Med afsæt i de 6 pædagogiske lærerplans temaer, tilrettelægger vi vores aktiviteter, så alle temaer bliver tilgodeset. F.eks. tegne, læse, male, synge, leg på legepladsen. Vi tager udgangspunkt i den aktuelle børnegruppe og det enkelte barns behov. Vi spiser dagens ret. Når børnene er færdige med at spise, leger de indtil det er deres tur til at blive skiftet og puttet. Kl Kl Kl Kl Børnene sover i deres krybber i krybberummet, nogle sover udenfor, Børnene vågner og kommer op og får eftermiddagsmad. Der leges, læses, synges osv. I dette tidsrum bliver børnene hentet og der gives informationer om det enkelte barn til forældrene. Vuggestuen lukker.

10 Skiftetøj, sengetøj og bleer For os er det praktisk, at barnet har rigeligt skiftetøj med. Det vil være rart, hvis der er et par sæt at tage af. Af hensyn til barnets udfoldelsesmuligheder er det vigtigt, at det har tøj på det kan rører sig i, som må blive beskidt og som passer til årstiden. Der skal være navn i tøj og fodtøj. Vi henstiller til at børnene har tøj uden snore. Dette fordi snore i tøj kan være meget farligt! Smykker, hårspænder og små elastikker er også farlige i vuggestuen. Alt hvad der skal bruges til at sove i, har vi her i vuggestuen. Det er krybber, dyner, madrasser, betræk og seler. Hvis I fortrækker andet, som jeres barn skal sove i, kan I selv tage det med. I vuggestuen tilbyder vi bleer af mærket Libero, hvis I ønsker at Jeres barn skal bruge et andet mærke, skal I selv have bleer med. Sygdom Vuggestuen er for raske børn. Hvis Jeres barn bliver sygt mens det er i vuggestue, ringer vi efter Jer. Når vi vurdere om Jeres barn er syg, vil det være ud fra en vurdering af barnets almene tilstand og ikke kun ud fra barnets temperatur. Personalet må give Jeres barn medicin, hvis det lider af en kronisk sygdom eks. Astma eller hvis det er lægeordineret og barnets navn fremgår på produktet. Ulykkesforsikring Vuggestuen har ingen forsikring på Jeres barn. Vi opfordrer Jer til at tegne en privat fritids/ulykkesforsikring på Jeres barn. ( Evt. med fokus på tænder). Sol og solcreme I sommerperioden er det vigtigt, at Jeres barn er beskyttet mod solen. Vi opfordrer til altid at have en langærmet tynd bluse/skjorte på og have en hat på eller liggende i kassen. Jeres barn skal altid være smurt ind i vandfast solcreme hjemmefra. Efter middagsluren, bliver Jeres barn smurt ind igen. Vuggestuen bruger solcreme, der er fri for parabener og parfume. Fællesbestyrelsen Verninge landsbyordning har en fællesbestyrelse. Den består af leder rep. Og medarbejder rep. fra skole, sfo, børnehave og vuggestue. Som forældre har I mulighed for at blive valgt ind i fællesbestyrelsen. Der er valg til dette hver andet år. Bestyrelsen arbejder med overordnede politikker som f.eks. lektier, kost og økonomi.

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE. - en del af Verninge Landsbyordning

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE. - en del af Verninge Landsbyordning VELKOMMEN I FUGLEKILDEN VUGGESTUE - en del af Verninge Landsbyordning 1 Kære forældre Vi byder jer og jeres barn hjerteligt velkommen i vores dejlige vuggestue/børnehave. Vi glæder os meget til at lærer

Læs mere

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE. -en del af Verninge Landsbyordning

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE. -en del af Verninge Landsbyordning VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE -en del af Verninge Landsbyordning 1 Kære forældre Vi byder jer og jeres barn hjerteligt velkommen i vores dejlige børnehave/vuggestue. Vi glæder os meget til at

Læs mere

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE. -en del af Verninge Landsbyordning

VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE. -en del af Verninge Landsbyordning VELKOMMEN I FUGLEKILDEN NATURBØRNEHAVE -en del af Verninge Landsbyordning Kære forældre Med denne informationsskrivelse, vil vi gerne byde Jer velkommen som forældre i Fuglekilden. Vi håber, at den kan

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel, engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Sjælsø

Velkommen i Børnehuset Sjælsø Velkommen i Børnehuset Sjælsø Informationsmappe 2010 Oversigt: Velkommen til Børnehuset Sjælsø o Praktiske oplysninger o Pædagogiske aktiviteter o Lukkedage o Dagsrytme Velkommen i vuggestuen o Indkøring

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

Forældrepjece Børnehuset Det Røde Hjørne

Forældrepjece Børnehuset Det Røde Hjørne Forældrepjece Børnehuset Det Røde Hjørne Vi bruger nærmiljøets muligheder f.eks. Byhaven, Fælleden, stranden, legepladser, Vest Amager, Naturværkstedet på Volden og Bondegården. Vi har 4 Christianiacykler

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (leder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk leder)

Læs mere

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue Velkomstfolder Mælkevejens vuggestue 1 Kære forældre Nu er tiden kommet, hvor Jeres barn starter i Mælkevejens vuggestue. Det er en stor dag for Jer og Jeres barn, og vi ved godt, at den første tid er

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet www.omraade1.htk.dk/lindetraet Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset Lindetræet herunder Lindetræet afd. 2, som

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre voksne til at tage os af Jeres

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Kære VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN AGERHOLM

Kære VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN AGERHOLM Kære VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN AGERHOLM Ryttergade 16, 5690 Tommerup. Tlf.: 30454818. E-mail: doarn@assens.dk Følg os på Facebook: Brylle Landsbyordning De voksne i vuggestuen hedder: Camilla, Winnie, Pia,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads er 3950,-/mdr.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr:

Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Frederik d.7 vej Kolding Tlf.nr: Børnehavens tlf.nr: Velkommen til Gæstehuset Mariekjær Frederik d.7 vej 33 6000 Kolding Tlf.nr: 40338173 Børnehavens tlf.nr: 40338326 Velkommen til Gæstehuset Mariekjær. Vi er i Gæstehuset tre faste voksne til at tage os

Læs mere

Hverdagen i dit barns dagpleje

Hverdagen i dit barns dagpleje Hverdagen i dit barns dagpleje 1 Indhold Hvad er en dagpleje? Dagplejepædagogen Derfor er det vigtigt at gå i dagpleje Starten i dagplejen Hverdagen i dagplejen Pædagogiske læreplaner Forældresamarbejde

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014

Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 Planetens mad og måltidspolitik, redigeret 2014 I Planeten er det vigtigt, at børnene oplever det at spise som noget rart og trygt således at børnene får lyst til at deltage i måltidet. Det betyder at

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10

H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 H.C.Ørstedsvej 4 7800 Skive Tlf. 99 15 71 17 Vuggestueafd. 99 15 71 10 Velkommen Vi vil med denne pjece byde nye børn og forældre velkommen til Paletten. Som personale er vi klar over, at I som forældre

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund

Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Velkommen til Vuggestuen Stjernestund Åbningstider Vuggestuens åbningstider er følgende: Mandag til torsdag kl. 6.30 16.30 Fredag kl. 6.30 16.00 Pris og tilskud Prisen for en vuggestueplads pr. 1/1-2019

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012

Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til Grøndalen - det små i det store Marts 2012 Velkommen til den integrerede daginstitution Grøndalen Kære forælder Vi vil gerne byde dit barn og dig velkommen i Grøndalen. Denne folder henvender

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Kostpolitik i Valhalla.

Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitikken er udarbejdet i tæt samarbejde mellem personale og forældreråd. Kostpolitikken skal sikre os opmærksomhed på madkultur, for de forskellige aldersgrupper, og til de

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN

VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN VELKOMMEN TIL BØRNEHAVEN Svend Poulsensvej 154, 3060 Espergærde, Åbningsningstid: mandag-fredag kl. 6.30 17.00 Galaksen: 49284357 Himmel Stuen: 49284356 Stjernerne: 49284358 Leder David Seebach: 49282451

Læs mere

Hverdagen i dit barns daginstitution

Hverdagen i dit barns daginstitution Hverdagen i dit barns daginstitution 2 Indhold Hverdagen i dit barns daginstitution... 1 Hvad er en daginstitution?... 3 Derfor er det vigtigt at gå i daginstitution... 3 Hverdagen i daginstitutionen...

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

Hverdagen i dit barns dagpleje

Hverdagen i dit barns dagpleje 2017 Hverdagen i dit barns dagpleje Indhold Hvad er en dagpleje?.......................................................... 3 Dagplejepædagogen..........................................................

Læs mere

Børnehus Farendløsevej 14, Nordrup 4100 Ringsted Tlf.: /

Børnehus Farendløsevej 14, Nordrup 4100 Ringsted Tlf.: / VELKOMMEN TIL 1 Kære Vi vil med denne lille folder byde dig og dine forældre velkommen til Nordbakkens Børnehus. Når du starter i institutionen er der meget at forholde sig til og en masse spørgsmål, man

Læs mere

Kostpolitik Børnehuset Petra

Kostpolitik Børnehuset Petra Kostpolitik Børnehuset Petra Denne kostpolitik er udarbejdet af personalet og godkendt af forældrebestyrelsen. Vi håber, at kostpolitikken vil være til gavn og inspiration. 1 I samarbejde med bestyrelsen

Læs mere

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst.

Myretuen. Maribovej 3B 4960 Holeby. Myretuen tlf Skovgruppen tlf / myretuen.lolland.inst. Maribovej 3B 4960 Holeby Myretuen tlf. 54607107 Skovgruppen tlf. 20232119/20235149 E-mail: myretuen@lolland.dk myretuen.lolland.inst.dk 1 Velkommen i Myretuen Kære børn og forældre Vi vil hermed byde jer

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel,engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Velkommen til Bavnebakken.

Velkommen til Bavnebakken. 1 Velkommen til Bavnebakken. Vi ønsker dig og dit barn velkommen til Bavnebakken. Bavnebakken er en integreret institution med 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. Vi er en del af Kolt-Hasselager dagtilbud,

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk Velkommen til Skæringhus Skæring Hedevej 18-26 8270 Egå Telefon: 20 53 37 49 Pædagogisk Leder: Annette Aude Mail: anau aarhus.dk Velkommen i Skæringhus J Nu nærmer tiden sig, hvor dit barn skal begynde

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Børnehaven har plads til 48 børn i alderen 3-6 år og vi er delt

Læs mere

Velkommen i vuggestuen. Åbningstider i vuggestuen: Personalet, som primært er tilknyttet vuggestuen, hedder: Gitte, Sanne, Helle og Dorthe.

Velkommen i vuggestuen. Åbningstider i vuggestuen: Personalet, som primært er tilknyttet vuggestuen, hedder: Gitte, Sanne, Helle og Dorthe. Velkommen i vuggestuen. Personalet, som primært er tilknyttet vuggestuen, hedder: Gitte, Sanne, Helle og Dorthe. I er velkommen til at ringe til os og aftale en tid, hvor I kan komme og besøge vuggestuen.

Læs mere

PRAKTISK PJECE ALSVEJ

PRAKTISK PJECE ALSVEJ PRAKTISK PJECE ALSVEJ KÆRE NYE FORÆLDRE TIL BØRN I BØRNEHAVEN! Hermed byder vi rigtig hjertelig velkommen til Børnehuset Alsvejs børnehave. Vi håber, at I og Jeres barn vil få nogle rigtig gode år her

Læs mere

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure Børnehuset Slagelses velkomstbrochure KÆRE: VELKOMMEN I BØRNEHUSET SLAGELSE Vi er en privat integreret institution i Slagelse kommune. Vi er normeret til 15 børn. Du skal være tilknyttet og din primære

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj!

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Vi glæder os til at byde jer velkomne her hos os. Den første dag her i børnehuset vil vi bruge god tid på, at vise jer mange af de dejlige ting vores hus indeholder,

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

Humlehavens pædagogiske arbejde Billeder fra barnets tid i Humlehaven

Humlehavens pædagogiske arbejde Billeder fra barnets tid i Humlehaven Arbejds-og strategigrundlag. Formålet med dette er at skabe helhed og sammenhæng i børnenes liv, i et samarbejde mellem institution og skoler. Det fælles arbejdsgrundlag tager udgangspunkt i udviklingen

Læs mere