Nyheder og vejledninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder og vejledninger"

Transkript

1 Nyheder og vejledninger 30. oktober 2015 Indhold Nyheder og vejledning til... 3 Integration til ClientView... 4 Navneændring fra Magnus:Revision til Revision... 4 Revision System krav... 5 Installation på Arbejdsstation(pc):... 5 Installation på Server(Fælles installation):... 5 Installation på Terminal og Citrixmiljøer mv.:... 6 Tilpasning Integration fra Årsafslutning på Terminal og Citrixmiljøer mv.:... 6 Installation... 7 Wolters Kluwer Licensmanager... 9 Oprettelse af genvejen fælles installation Tilknytning af betydelig risiko (BR) til substanshandling Vejledning til opdatering af gamle kundefiler Årsrulning af klientfiler Tekstbehandlingsskabeloner Øvrige tjeklister Enkeltvis opdatering af tjeklistespørgsmål Samlet opdatering af tjeklister Posttypeinddeling Substanshandlingsskabelon Vejledningstekster Fejlmeddelelser Dette afsnit indeholder en beskrivelse af de typiske supporthenvendelse vi modtager Beskrivelse af fejlen Hvornår opstår fejlen (sporadisk, ved en specifik handling, på en klientfil eller generel på alle klientfiler.) Hvilken version af Revision anvender I? (står i øverste venstre hjørne eller under Hjælp/Om Revision ) Vedhæft gerne screendump af evt. fejlmeddelelse Vedhæft gerne klientfilen (.wka). Filen bliver behandlet fortroligt i vores support og slettet fra i vores system efter end behandling Ved nedbrug kan I evt. vedlægge kopi af logfilen da fejlen opstod. Normalt findes logfilen på følgende sti under C:\Users\[Users]\AppData\Roaming\Norstedts Juridik\Revision\Loggar... 22

2 Manglende overførsel mellem Årsafslutning og Revision Filen er beskyttet med kodeord Fejl ved indlæsning af klientfiler før version File is corrupt and cannot be read Kundefilen er langsom af genåbning af filen (5-15 min) Programmet lukker ned efter indtastning af initialer ved logon Øvrige Produktetinformation - Revision Kvalitetssikring af revisionsprocessen på en effektiv og fleksibel måde Løbende opdatering Stærkt fagligt indhold Stor fleksibilitet Bilag 1. Oversigt opdaterede substanshandlingsskabeloner Bilag 2. Oversigt opdaterede øvrige tjeklister Bilag 3. Oversigt opdaterede vejledningstekster... 30

3 Nyheder og vejledning til I er der foretaget en række forbedringer og fejlrettelser, der bl.a. omfatter følgende: Integration til ClientView Navneændring fra Magnus:Årsafslutning til Årsafslutning Beskrivelse af installation/opdatering til Tilknytning af betydelig risiko (BR) til substanshandling Vejledning til opdatering af gamle kundefiler Beskrivelse af fejlmeddelelser Fejlrettelse mv. o Overførsel fra Skat Nova 2015 til Årsafslutning o Opdateringsproblematik af noterne aktier, obligationer mm. o Genetablering af tekst for notehenvisninger o Fortegnsfejl på noten opgørelse af skat o Betalt udenlandsk skat medtages i kapitalforklaringer

4 Integration til ClientView indeholder integration vil vores seneste produkt nyhed ClientView. ClientView giver dig ét sted at opdatere stamdata, optimal styring, øget effektivitet og fuld kontrol. Det bliver lettere at sikre, at alle lovkrav og regler overholdes og overvåges. En omfattende klienthåndterings- og CRMfunktion skaber bedre kundeservice og nye forretningsmuligheder. Arbejdsproces og Integration Arbejdsprocesserne i ClientView kan nemt tilpasses dine eksisterende arbejdsprocesser og du har mulighed for at tilpasse arbejdsprocesserne på den enkelte klient. På den måde sikrer du en ensartet kvalitet med mindre risiko for fejl på dine opgaver og klienthåndtering samtidigt med at effektiviteten øges. ClientView er integreret med Skat, Årsafslutning og Revision. Disse programmer vil starte automatisk via Client- View. Ved hjælp af digital underskrift (med NemID gennem Penneo.com) kan du effektivisere arbejdsgange omkring indgåelse af aftaler og underskrifter på Årsregnskaber mv. ClientView er også integreret med Microsoft Outlook og Office og inkluderer et separat timeregistreringsmodul, herunder planlægning og fakturering. ClientView er yderst fleksibelt og kan integreres med en lang række andre produkter, såsom forskellige ERP-systemer. ClientView er kort sagt det moderne klientstyringssystem, og alt hvad du har brug for til at håndtere og administrere dine klienter effektivt. kontrollere og rette data Navneændring fra Magnus:Revision til Revision I forlængelse af vores navneskifte til Wolters Kluwer har vi fjernet Magnus i vores produktnavne. Programmet vil derfor fremover hedde: Årsafslutning.

5 Installation/opdatering til Vi anbefaler at man tager en sikkerhedskopi af foregående installationsfolder af Magnus:Revision inden opdatering til Magnus:. Derved har man en kopi af den tidligere version, som kvalitetskontrollen kan anvende ved evt. senere besøg. Kvalitetskontrollen ser på kvalitetssystem på tidspunktet for udarbejdelse af erklæringen. På denne måde sikrer man at revisionsdokumentationen bliver udskrevet nøjagtigt, som på dette tidspunkt. Åbnes en afsluttet revisionsfil i en efterfølgende version (nyere version), kan der være risiko for at nye tekstbokse og ændringer i risikovurdering vil fremkomme blanke. Vi anbefaler at man skrivebeskytter revisionsfiler (.wka) der er udarbejdet i den forrige version. Vi arbejder på at implementere en løsning i programmet som selv håndtere tidligere årsversioner Revision System krav Installationen af Revision har følgende systemkrav: Installation på Arbejdsstation(pc): Operativsystem o Windows 7 o Windows 8 o Windows 8.1 Andre system komponenter o.net 4.0 eller nyere framework. o Diskplads: 150 MB o Total RAM: Minimum 4 gb o Opløsninger minimum 1024*768 o Evt. Systemkompontenter findes på (svensk hjemmeside) Installation på Server(Fælles installation): Operativsystem o Windows 2003 (Microsoft yder i løbet af 2015 ikke længere support. Wolters Kluwer kan ikke garantere fremtidig support på denne platform) o Windows 2008 o Windows 2012 Andre system komponenter o.net 4.0 eller nyere framework. o Diskplads: 500 MB o Total RAM: Minimum 8 GB o Evt. Systemkompontenter findes på (svensk hjemmeside)

6 Installation på Terminal og Citrixmiljøer mv.: Der henvises til kravene i fælles installation. For specifikke opsætning spørgsmål på Terminal og Citrix løsninger skal der kontaktes fagspecifikke konsulenter til dette. Bemærk at ved installation på fjernskrivebord, terminal eller citrixmiljøer skal der foretages specifikke tilpasninger i forbindelse med: - Integration fra Årsafslutning Wolters Kluwer yder ikke teknisk support for installation på terminal og Citrix miljøer mv. Tilpasning Integration fra Årsafslutning på Terminal og Citrixmiljøer mv.: Opsætningen er forskellig i de enkelte servermiljøer, derfor skal dette afsnit betragtes som et hint til jeres ITadministrator for de typiske tilpasninger, som skal foretages. Ved installation af Revision installereres registreringsnøglen for Revision kun på den aktuelle bruger hvor installationen foretages fra. Systemadministratoren skal derfor udrulle registreringsnøglen til de andre brugere. Denne kan bl.a. foretages i form af eksporter/importer registreringsnøglen via regedit.exe (standardprogram windows) Vi anbefaler at man rådfører sig med IT-kyndig inden man påbegynder ændring i registreringsdatabalsen. Nøglen finder man under følgende stihenvisning: HKEY_CURRENT_USER\Software\Magnus Informatik\Magnus:Revision\ProgramInfo I registreringsnøglen skal InstalledIn henvise til installationsfolderen for Revision, hvor WkAudit.exe er installeret. Eksempel på registreringsdatabase på lokal PC:

7 De typiske fejl som opstår når denne opsætning ikke er foretaget, opstår i forbindelse med overførsel fra. Årsafslutning til Revision: - Revision starter ikke op - Revision starter op i en tidligere version. - Revision kan ikke indlæse revisionsfilen, da filen er fra en senere version: Fejlene opstår når programmet Årsafslutning ikke kan læse, hvor den aktuelle version af Revision er installeret gennem opslag i registreringsdatabasen. Den manglende korrekte læsning i registreringsdatabasen kan skyldes: - Det pågældende område/gren hvor Magnus Revision er registreret er ikke eksisterede eller kan ikke læses af brugeren. - Henvisningen under InstalledIn ikke er korrekt. I bedes sikre at brugeren har rettigheder til at kunne læse i registreringsdatabase og det pågældende område/gren eksisterer. Det kan være nødvendigt at område/gren skal eksporteres fra administratoren til de enkelte brugere. Installation Hent den seneste version af Revision her: Klik på Download Vælg kør programmet.

8 Hvorefter programmet spørger om du ønsker at installere programmet. Når man kører installationsfilen starter installationsguiden: Når man vælger næste får man følgende valgmuligheder: Vælger man i Standard installeres programmet i standard eller eksisterende installationsbibliotekerne på det lokaledrev., og man behøver ikke foretage yderligere. Vælges Tilpasset har man mulighed for at tilpasse installationsbibliotekerne.

9 Wolters Kluwer Licensmanager I første omgang skal man vælge installationsbiblioteket for Licensmanageren. Dette program er fælles for alle Wolters Kluwer s programmer. Ved serverinstallation anbefales det, at Wolters Kluver Licensmanager installeres i tilknytning til de øvrige produkter på serveren Er Licensmanageren installeret i forvejen fremgår dette i dialogboksen: Når man vælger Næste opretter programmet forbindelse til Wolters Kluwer Licensserver om eksisterende licens fortsat er aktiv. Ved ny installation vil man blive bedt om at aktivere licensrettighederne ved følgende dialogbokse: Vælg Jeg vil aktivere nu (kræver internetadgang) og tryk på næste :

10 Brugeroplysninger indtastes sammen med kundenummer. Kundenummer har I modtaget fra Wolters Kluver. Alternativ fremgår det af seneste faktura fra Wolters Kluver. adressen anvendes til at fremsende aktiveringskoden, som skal indtastes i næste skærmbillede. Den tilsendte aktiveringskode indsættes i dialogboksen og man trykker næste. Aktiveringskode er fremsendt til den angivne mailadresse. Herefter angiver man hvor Revision skal installeres:.

11 I næste skærmbilleder angives standard stihenvisninger: Sti for klienter: Anvendes til standardplacering af kundefiler.wka (kan ændres senere i programmet under værktøj/indstillinger/stihenvisninger ) Sti for skabeloner: Anvendes til placering af egne skabeloner som man anvender i programmet. (kan ændres senere i programmet under værktøj/indstillinger/sti-henvisninger ) Dette drejer sig omfølgende filer: - Klientskabeloner (.rem) - Egne substanshandlinger (XXmaster.xtg) - Egne tekstsamlinger (StdUserSentence.ssx) - Tekstbehandlingsskabeloner (RWMASTER.001 mv.) Sti til import af SIE:Indlæser man saldobalance i filformatet SIE-format skal standardstien angives her. (Kan ikke ændres senere) I næste skærmbillede har man mulighed for at angiver yderligere stihenvisninger: Sti til import af Årsafslutning: Anvendes til indlæsning af SIE-filer fra Årsafslutning. (Kan ikke ændres senere) Programmets start mappe: Anvendes kun for avanceret brugere. Standard anvendes altid.

12 I næste dialogboks vælges om der skal oprettes ikoner på skrivebord : Herefter påbegyndes installation af programmet: Herefter er installationen færdig om man kan anvende programmet.

13 Oprettelse af genvejen fælles installation Ved fælles installation skal man oprette genveje til WkAudit.exe for de enkelte brugere, således disse kan tilgå den samme programfil. Genvejen kan oprettes via højreklik på filen WkAudit.exe

14 Tilknytning af betydelig risiko (BR) til substanshandling I har man nu mulighed for at dokumentere hvilke substanshandlinger man har foretaget for at afdække regnskabsposter med betydelige risiko. I arbejdsområderne under Forståelse af klienten og dens omgivelser har man mulighed via den øverste link, at beskrive Faktorer i relation til iboende risiko. Herefter har man mulighed for koble regnskabspost og revisionsmål til den pågældende beskrivelse af iboende risiko.

15 I skærmbilledet Udførelse af substanshandlinger har man nu mulighed for at dokumentere hvilken substanshandling man afdækker den beskrevne iboende risiko: Dette foretages ved man markere den pågældende substanshandling og trykke på knappen Spec risk. Herefter bliver linje forsynet med et X, som indikere at handlingen afdækker Betydelig Risiko

16 Dette fremgår ligeledes fremgår af udskriften for substanshandlinger: Nyheder og vejledninger

17 Vejledning til opdatering af gamle kundefiler Samlet oversigt over opdaterede og tilføjede tjeklister mv. er vedlagt bagerst i vejledningen. Når man foretager årsrulningen i skal man være opmærksom på følgende opdateringer Årsrulning af klientfiler Sidste års kundefil åbnes. Årsrulningen af revisionsfiler foretages under Filer/Nyt regnskabsår Årsrulningen medfører at: - Der oprettes ny revisionsfil - Noteringer under Basisoplysninger og Revision/Planlægning bliver automatisk overført til nyt regnskabsår. - Sidste års substanshandlinger bliver overført til nyt regnskabsår. - Øvrige tjeklister under primobalance/førstegangsrevision, generelle revisionshandlinger, gennemgang af årsregnskab og gennemgang af skatteoplysninger m.fl. bliver overført med sidste års markeringer. - Dokumenterne: Indholdsfortegnelse, aftalebrev, revisionsnotat, brev til ledelsen, protokoller mfl. fra tidligere år bliver overført. Bemærk at sidste års noteringer under substanshandlinger kan overføres til aktuelt år, såfremt det ikke indhentes ny skabelon. Dette foretages under Udførelse af substandshandlinger og underfanen tidligere år og at vælge kopier tekst. Ligeledes kan noteringer i tekstbokse indhentes fra forrige år når der i tilknytning til tekstboksen er et link med Hent sidste års noteringer. Tekstbehandlingsskabeloner I er der foretaget opdatering af følgende tekstbehandlingsskabeloner: - Aftalebrev - revision af årsregnskab - Aftalebrev - review af årsregnskab - Aftalebrev - review af perioderegnskab - Aftalebrev - Assistance med regnskabsopstilling - Aftalebrev - Udvidet gennemgang årsregnskab - Advokatbrev - Erklæring om revision af årsrapport - Erklæring om review af årsrapport - Erklæring om review af perioderegnskab - Erklæring om assistance med regnskabsopstilling Nye skabeloner til tekstbehandlingsdokumenter indhentes under menupunktet Skabeloner -> Guide for valg af skabelon I første dialogboks vælger man behold aktuel posttypeinddeling

18 I anden dialogboks foretager vælger man Behold aktuel skabelon. I sidste dialogboks vælger man Vælg ny skabelon og vælger de pågældende dokumenter og trykker afslut

19 Øvrige tjeklister I er der foretaget opdatering af følgende tjeklister, som skal opdateres manuelt enkeltvis eller samlet. Gennemgang af skatteoplysninger/ gennemgang af skatteoplysninger Gennemgang af skatteoplysninger/ detaljeret gennemgang Enkeltvis opdatering af tjeklistespørgsmål Ved egne tilrettede tjeklister og på igangværende opgaver hvor arbejdet er i gang og hvor tjeklisterne er helt eller delvist udfyldt kan det overvejes at opdatere de enkelte spørgsmål enkeltvis. Dette gøres ved at vælge Sammenhold med standard. Systemet sammenligner herved de påstande som indgår i klientfilen med den aktuelle standard på samme måde, og det er muligt at opdatere de forskellige påstande manuelt. Forskelle mellem klientfil og skabelon vises visuelt med farvemarkering Samlet opdatering af tjeklister Du kan vælge at opdatere hele tjeklisten ved hjælp af Opdater-påstande knappen. Herved erstattes den eksisterende tjeklisten med den seneste skabelon og alle tidligere noteringer slettes. Posttypeinddeling. Opdatering af posttypeinddeling i følger Årsafslutning. Der er tilføjet nye undergrupper til andre eksterne omkostninger. Overføre man saldobalance eller posttypeinddeling fra Årsafslutning opdateres posttypeinddelingen automatisk. Overføre man ikke saldobalance eller posttypeinddeling fra Årsafslutning kan man opdatere posttypeinddelingen under menupunktet Skabeloner -> Guide for valg af skabelon I første dialogboks vælger man den nye posttypeinddeling. Marker man behold egne kontointervaller beholdes kontointervaller.:

20 I anden dialogboks foretager vælger man Behold aktuel skabelon. I sidste dialogboks vælger man sin egen skabelon Behold skabelon og trykker afslut

21 Substanshandlingsskabelon Der er i ikke foretaget nye tilpasninger i substanshandlingsskabeloner. Vejledningstekster Der er ingen opdatering af vejledningstekster i. Opdatering er ikke nødvendig

22 Fejlmeddelelser Dette afsnit indeholder en beskrivelse af de typiske supporthenvendelse vi modtager Skulle I opleve en fejl som ikke er beskrevet er i velkommen til at indsende filen (.wka) til vores support software@wolterskluwer.dk med tilhørende beskrivelse: 1. Beskrivelse af fejlen 2. Hvornår opstår fejlen (sporadisk, ved en specifik handling, på en klientfil eller generel på alle klientfiler.) 3. Hvilken version af Revision anvender I? (står i øverste venstre hjørne eller under Hjælp/Om Revision ) 4. Vedhæft gerne screendump af evt. fejlmeddelelse 5. Vedhæft gerne klientfilen (.wka). Filen bliver behandlet fortroligt i vores support og slettet fra i vores system efter end behandling. Ved nedbrug kan I evt. vedlægge kopi af logfilen da fejlen opstod. Normalt findes logfilen på følgende sti under C:\Users\[Users]\AppData\Roaming\Norstedts Juridik\Revision\Loggar Manglende overførsel mellem Årsafslutning og Revision De typiske fejl som opstår i forbindelse med overførsel fra Årsafslutning til Revision er at: - Revision starter ikke op - Revision starter op i en tidligere version. - Revision kan ikke indlæse revisionsfilen, da filen er fra en senere version: Fejlene opstår når programmet Årsafslutning ikke kan læse, hvor den aktuelle version af Revision er installeret gennem opslag i registreringsdatabasen. Den manglende korrekte læsning i registreringsdatabasen kan skyldes: - Det pågældende arbejdsområde hvor Magnus Revision er registreret er ikke eksisterede eller kan ikke læses af brugeren. - Henvisningen under InstalledIn ikke er korrekt. I bedes sikre at brugeren har rettigheder til at kunne læse i registreringsdatabase og det pågældende område/gren eksisterer. Det kan være nødvendigt at område/gren skal eksporteres fra administratoren til de enkelte brugere. Se afsnittet om Installation i terminal- eller Citrix miljøer for yderligere oplysninger

23 Filen er beskyttet med kodeord Man har gemt filen med kodeord. Har man glemt kodeordet kan man indsende filen (.wka) til vores support med tilhørende beskrivelse. Filen bliver behandlet fortroligt i vores support og slettet fra i vores system efter end behandling. Fejl ved indlæsning af klientfiler før version I forbindelse indlæsning af revisionsfiler(.wka) fra før skal programmet have adgang til en konverteringsmodul. Enkelte miljøer tillader ikke komponenten: Brugerne får følgende besked, når de forsøger at indlæse ældre kundefil: Fejlmeddelelsen skyldes at Revision ikke kan indlæse komponenten: DocumentGeneratorOCX.OCX. Komponenten er ikke installeret eller brugeren ikke har rettigheder til at læse denne. Man kan køre et Windows hjælpeprogram Oleview.exe i drev-roden, hvor Revision er installeret. Under Interfaces skal man kunne finde IWpToolFrameOCX og se hvor DocumentGeneratorOCX.OCX fil er registreret I nedenstående kan du se, at det er den OCX fil i min installation på C: \Program Files (x86)\magnus Informatik \ wkaudit

24 Administratoren og de enkelte bruger skal denne være registreret og havde adgang hertil. Man har muligheden for at registrere komponenten med regsvr32.exe se evt. Det skal understreges, at teknisk installation er udenfor vores support og vi kan ikke vejlede i brugen heraf. File is corrupt and cannot be read Når man ønsker at indlæse en klientfil før den seneste version af Revision får man følgende fejlmeddelelse. Opdater til seneste version af Revision I forbindelse med nedlukning af kundefilen i en tidligere version af Revision er data blevet beskadiget. Indsend klientfilen (.wka) til vores support med en beskrivelse af fejlmeddelelsen og vi kan genoprette filen. Saldobalance og posttypeinddeling vil skulle genindlæses fra Årsafslutning. Har man glemt kodeordet kan man indsende filen (.wka) til vores support software@wolterskluwer.dk. Filen bliver behandlet fortroligt i vores support og slettet fra i vores system efter end behandling. Kundefilen er langsom af genåbning af filen (5-15 min) Fejlen opstår når man ønsker af åbne/ gemme en kundefile går der 5-15 min eller man kan ikke gem pga. Out of Memory. Når klientfilen endelig er åben skal gå ind og genindlæse posttypeinddeling via Skabeloner / guide for valg af skabelon

25 I første dialogboks vælger man behold aktuel posttypeinddeling I anden dialogboks foretager vælger man Behold aktuel skabelon. I sidste dialogboks vælger man sin egen sekablon Behold skabelon og trykker afslut Hvis ikke vores standard posttypeinddeling anvendes skal de efterfølgende overføre data igen. Opdater til seneste version af Revision

26 Løser dette ikke problemet kan man kontakte vores support med beskrivelse af fejlen og vedhæft klientfilen. Filen bliver behandlet fortroligt i vores support og slettet fra i vores system efter end behandling. Programmet lukker ned efter indtastning af initialer ved logon Undersøg at Licensmanageren ikke er installeret 2 steder på jeres PC / Netværk. Slet den ene af installationerne og foretag geninstallering af Revision. Eller Undersøg at Windows er tilkoblet en standardprinter under kontrolpanel/enheder og printer. Hvis ikke skal denne tilføjes via Windows kontrolpanel. Løser dette ikke problemet kan man kontakte vores support software@wolterskluwer.dk. Øvrige Kontakt vores support via mail til software@wolterskluwer.dk med følgende:

27 Produktetinformation - Revision Kvalitetssikring af revisionsprocessen på en effektiv og fleksibel måde Revision er et fleksibelt og brugervenligt program til dokumentation af planlægning, udførelse og konklusion ved revision og andre erklæringsopgaver. Programmet hjælper dig med at opfylde alle krav i henhold til gældende internationale revisionsstandarder mv., samt at din revisionsvirksomhed lever op til kravene i forhold til kvalitetssikring af revisionsdokumentationen på sagsniveau. Løbende opdatering Revision er opbygget efter internationalt anerkendte revisionsmetodikker og -standarder. Programmet opdateres løbende ved ændringer i lovgivningen og god revisionsskik, således at brugeren er sikker på, at nationale standarder og regler overholdes. I den forbindelse opdateres også eksisterende klientfiler på en fleksibel måde, der gør det muligt at styre opdateringerne individuelt, for den enkelte kundefil. Stærkt fagligt indhold Revision er et revisionsværktøj med et betydeligt omfang af revisionsfagligt indhold, herunder risikovurderingshandlinger, revisionshandlinger, tjeklister mv. Kvaliteten i det revisionsfaglige indhold sikres løbende via et tæt samarbejde med udvalgte praktiserende revisorer samt interne faglige eksperter, der følger udviklingen i revisionsbranchen. Stor fleksibilitet Revision er gjort fleksibel, således brugeren har mulighed for at skabe egne skabeloner til forskellige typer af opgaver, hvor omfanget af revision og dokumentation er tilpasset den enkelte opgaves art og omfang. Herudover er der inkluderet nogle standard-skabeloner i programmet, der hjælper brugeren i opgaveudførelsen. Denne fleksibilitet øger muligheden for effektivisering af opgaveprocessen. Revision er integreret med de øvrige systemer og programmer, hvilket sikrer en effektiv og sammenhængende arbejdsproces

28 Bilag 1. Oversigt opdaterede substanshandlingsskabeloner

29 Øvrige RAPPORTERING Konklusio REVISION UDFØRELSE PLANLÆGNING BASIS- OPLYSNI NGER før * Nyheder og vejledninger Bilag 2. Oversigt opdaterede øvrige tjeklister OMRÅDE TJEKLISTE/SKABELON Dokumentationsguide Påstande X Indholdsfortegnelse Stamoplysning X Indholdsfortegnelse Årsoplysninger X Uafhængighedsvurdering Uafhængighedsvurdering X Opgavevurdering og professionel risiko Påstande X Aftalebrev Aftalebrev - revision af årsregnskab X Aftalebrev Aftalebrev - review af årsregnskab X Aftalebrev Aftalebrev - review af perioderegnskab X Aftalebrev Aftalebrev - Undersøgelse af budget X Aftalebrev Aftalebrev - Assistance med regnskabsopstilling X Aftalebrev Aftalebrev - Udvidet gennemgang årsregnskab X Planlægningsmøde Planlægningsmøde med kunde X IT-systemer IT-systemets kompleksistet X IT-systemer Applikationer X Vurdering af interne kontroller på virksomhedsniveau Vurdering af kontrolmiljø X Vurdering af interne kontroller på virksomhedsniveau Observationer i relation til risikovurdering, kontrolaktiviteter, information/kommunikation og overvågning X Indkøb Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Salg Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Løn Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Varelager, varer under udførelse Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Igangværende arbejder og projekter Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Likvide (ind- og udbetalinger) Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Andre processer Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Regnskabsafslutningsproces Oversigt over mulige "Hvad kan gå galt" med tilhørende kontroller X Primobalance/førstegangsrevision Påstand X Substanshandlinger Wolters Kluwer skabelon til Revision X Substanshandlinger Wolters Kluwer skabelon til Review X Substanshandlinger Wolters Kluwer skabelon til Assistance X Substanshandlinger Wolters Kluwer skabelon til Udvidet gennemgang X Varebeholdninger Tjekliste til kontrol af lageroptælling X Generelle revisionshandlinger Forvaltning/overvejelser af lovgivningen X Generelle revisionshandlinger Bogføringsloven X Generelle revisionshandlinger Hvid-/sortvask af penge X Generelle revisionshandlinger Vurdering af besvigelser X Generelle revisionshandlinger Kommunikation af revisionsmæssige forhold X Generelle revisionshandlinger Nærtstående parter X Generelle revisionshandlinger Anvendelse af IT-serviceleverandører X Generelle revisionshandlinger Anvendelse af andre revisorers/eksperters arbejde X Generelle revisionshandlinger Efterfølgende begivender X Generelle revisionshandlinger Fortsat drift (going concern) X Generelle revisionshandlinger Eventualforpligtelser og sikkerhedsstillelser X Generelle revisionshandlinger Udtalelser fra ledelsen X Generelle revisionshandlinger Andre revisionsopgaver X Generelle revisionshandlinger Stiftelse af kapitalselskab X Generelle revisionshandlinger Kapitalforhøjelse og nedsættelse i Kapitalselskab X Generelle revisionshandlinger Andre revisionsopgaver X Generelle revisionshandlinger Erklæringsopgave ifm. budgetter og fremskrivning (ISAE 3400) X Generelle revisionshandlinger Andre erklæringsopgaver med sikker end (ISAE 3000) X Fuldstændighedsdokumentation Ledelsens regnskabserklæring X Fuldstændighedsdokumentation Advokatbrev X Fuldstændighedsdokumentation Brev til tidl revisor X Gennemgang af årsregnskab Regnskabsafslutning (FSCP) X Gennemgang af årsregnskab Ledelsesberetning X Gennemgang af årsregnskab Regnskabsopstilling X Gennemgang af årsregnskab Pengestrømsopgørelse X Gennemgang af årsregnskab Regnskabspraksis og noter X Gennemgang af årsregnskab Koncernregnskab X Gennemgang af årsregnskab Indsendelse af årsregnskab via XBRL X Gennemgang af skatteoplysninger Detaljeret gennemgang X Sammenfatning af udført arbejde Kvalitetssikring af udført revision (ISA 220) X Sammenfatning af udført arbejde Kvalitetssikring af udført review (ISRE 2400) X Sammenfatning af udført arbejde Kvalitetssikring af udført udvidet gennemgang (Erklæringsbekendtgørelsen) X Internt Noteringer under udførelsen X Eksternt Ledelsensbrev (BTL) X Registrerede risici Registrerede risikofaktorer X Planlægningsmemo (ASM) x Sammenfattende memo (SRM) x Protokollater Tiltrædelsesprotokollat X Protokollater Revisionsprotokollat vedr. påbegyndte revisionshandlinger X Protokollater Revisionsprotokollat X Protokollater Fratrædelsesprotokollat X Erklæring Erklæring om revision af årsrapport X Erklæring Erklæring om review af årsrapport X Erklæring Erklæring om review af perioderegnskab X Erklæring Erklæring om undersøgelse af budget X Erklæring Erklæring om assistance med regnskabsopstilling X Erklæring Erklæring om opstilling af bilag til selvangivelsen X Erklæring Erklæring om review af bilag til selvangivelsen X Erklæring Erklæring om udvidet gennemgang af årsrapport X Hjælp Overført indhold til Planlægningsmemo og Sammenfattende memo X Hjælp Nyheder X Hjælp Arbejdsprogrammer til gennemgang, Bilag 4 arbedsprogram til gennemgang af konkret revisionsopgave X Hjælp Arbejdsprogrammer til gennemgang, Bilag 5 arbedsprogram til gennemgang af konkret review X Hjælp Brugermanual X Ikonlinie Revisionsprocessen X Demofil X

30 Bilag 3. Oversigt opdaterede vejledningstekster

Nyheder og vejledninger Revision

Nyheder og vejledninger Revision Nyheder og vejledninger Nyheder og vejledning til... 2 Væsentlighedsniveau... 3 Fejlrettelser... 3 Faglige opdateringer... 3 Revisors erklæringer... 3 Tekstbehandlingsskabeloner... 3 Vejledningstekster...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Revision

Nyheder og vejledninger Revision Nyheder og vejledninger Nyheder og vejledning til... 2 Password på kundefiler... 3 Årsskifte /nyt år... 3 Vedhæftet dokumentation... 4 Programkontrol på signering... 4 Redigeringskontrol på områder som

Læs mere

Installation af Revision

Installation af Revision 1. februar 2018 Installation af Revision Indhold 1 Velkommen til Revision... 2 2 Installation og licenser... 2 2.1 Revision systemkrav... 2 2.1.1 Installation på Arbejdsstation (pc)... 2 2.1.2 Installation

Læs mere

Nyheder og vejledninger Revision

Nyheder og vejledninger Revision Nyheder og vejledninger Nyheder og vejledning til... 2 Årsskifte /nyt år... 3 Låsning af fil for redigering... 3 Redigeringskontrol på områder som er godkendt af ansvarlig revisor... 3 Transaktionsanalyse...

Læs mere

Vejledning til opdatering af gamle kundefiler

Vejledning til opdatering af gamle kundefiler 2014.1 Vejledning til opdatering af gamle kundefiler 3 1. Indledning 3 2. Sikkerhedskopi af aktuel version 3 3. Opdateringer til Magnus:Revision 2014.1 3 3.1 Substanshandlingsskabelon 3 3.2 Øvrige tjeklister

Læs mere

Nyheder og vejledning til version

Nyheder og vejledning til version Indledning - Magnus:Revision 3 Kvalitetssikring af revisionsprocessen på en effektiv og fleksibel måde 3 Løbende opdatering 3 Stærkt fagligt indhold 3 Stor fleksibilitet 3 Nyheder og vejledning til version

Læs mere

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 25. september Revision

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 25. september Revision 25. september 2019 Indhold 1 Version 2019.3... 2 2 Årsafslutning forbindelse... 2 3 Anslået risiko... 2 4 Generelle Handlinger... 3 5 NY GREN: Andre Revisoropgaver/erklæringer... 3 5.1 Stiftelse af kapitalselskab...

Læs mere

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 9. november Revision

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 9. november Revision 9. november 2017 Revision 2017.3.1 Indhold 1 Nyheder til Revision 2017.3.1... 2 2 Nyheder og vejledning til Revision 2017.3... 2 3 Nyt navn for arbejdsområdet... 3 4 Forbedring af processen ved start af

Læs mere

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 12. april Revision

Indhold. Revision Nyheder og vejledninger. 12. april Revision 12. april 2018 Revision 2018.2 Indhold 1 Version 2018.2... 2 2 Tekstbehandlingsskabeloner... 2 2.1 Mne-nr.... 2 3 Skatte- og momstjek... 3 4 Handlingsbanker... 3 5 Opret egen rapport... 4 5.1 Tjeklister...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Revision 2015.2

Nyheder og vejledninger Revision 2015.2 Nyheder og vejledninger Nyheder og vejledning til... 3 Overførsel af basisoplysninger mellem Årsafslutning og Revision... 4 Vis dokument... 4 Årsuafhængige dokumenter... 5 Ændring af navn/beskrivelse...

Læs mere

Nyheder og vejledning til version 2014.1

Nyheder og vejledning til version 2014.1 Indledning - Magnus:Revision 3 Kvalitetssikring af revisionsprocessen på en effektiv og fleksibel måde 3 Løbende opdatering 3 Stærkt fagligt indhold 3 Stor fleksibilitet 3 Nyheder og vejledning til version

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2015.5 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

Installation og opdatering af Årsafslutning

Installation og opdatering af Årsafslutning Installation og opdatering af Årsafslutning Indhold Installation og opdatering af Årsafslutning... 3 Årsafslutning System krav... 4 Installation på arbejdsstation(pc):... 4 Operativsystem... 4 Øvrige Systemkrav...

Læs mere

Magnus:Revision. Nyheder og vejledning til version 2012.1

Magnus:Revision. Nyheder og vejledning til version 2012.1 Magnus:Revision Nyheder og vejledning til version 2012.1 Indledning - Magnus:Revision 3 Nyheder og vejledning til version 2012.1 5 Eksisterende brugere 5 Information vedrørende tidligere versioner af programmet

Læs mere

Systemkrav & Installationsvejledning

Systemkrav & Installationsvejledning 20. november 2015 Indhold 1 Systemkrav... 2 2 Installation... 3 3 Aktivering af licens... 7 4 Server-installation af Skat Nova... 9 4.1 Installation... 9 4.2 Silent installation... 19 4.3 Placering af

Læs mere

Vejledning til opdatering af gamle kundefiler

Vejledning til opdatering af gamle kundefiler Vejledning til opdatering af gamle kundefiler 3 Indledning 3 Ny funktionalitet 3 Opdateringer til eksisterende tjeklister 3 Opdatering af vejledningstekster 4 Opdatering af substanshandlingsskabelon 4

Læs mere

Systemkrav & Installationsvejledning

Systemkrav & Installationsvejledning 26. februar 2016 Indhold 1 Systemkrav... 2 2 Installation... 3 3 Aktivering af licens... 7 4 Server-installation af Skat Nova... 9 4.1 Installation... 9 4.2 Silent installation... 15 4.3 Placering af kundedata...

Læs mere

Skat Nova 2016 og 2017

Skat Nova 2016 og 2017 20. oktober 2017 Skat Nova 2016 og 2017 Indhold 1 Systemkrav... 2 2 Installation... 3 3 Aktivering af licens... 7 4 Server-installation af Skat Nova... 9 4.1 Installation... 9 4.2 Silent installation...15

Læs mere

Systemkrav & Installationsvejledning

Systemkrav & Installationsvejledning 7. juli 2016 Indhold 1 Systemkrav... 2 2 Installation... 3 3 Aktivering af licens... 10 Licensmanager Skat Nova 2014 Wolters Kluwer\ Skat Nova 2015 Skat Nova 2016 S:\ Årsafslutning Frisøren Kundedata\

Læs mere

Brugervejledning Revision Opdateret

Brugervejledning Revision Opdateret Revision Brugervejledning Revision Opdateret 20.01.2016 Brugervejledning Revision 1 Indhold 1... 5 VELKOMMEN TIL REVISION... 5 2... 6 INSTALLATION OG LICENSER... 6 Revision System krav... 6 Installation

Læs mere

Brugervejledning Revision Opdateret

Brugervejledning Revision Opdateret Revision Brugervejledning Revision Opdateret 22.12.2016 Revision 1 Indhold 1... 5 VELKOMMEN TIL REVISION... 5 2... 6 INSTALLATION OG LICENSER... 6 Revision System krav... 6 Installation på Arbejdsstation(pc):...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 30. august 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Tilføjet nyt installationsscript... 3 Virksomheds regnskaber... 3 Opdatering af XBRL... 3 Tilføjet tjekboks

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 15. marts 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 2 Optimeret loadingstiden således programmet arbejder hurtigere ved indlæsning af filer... 2 Virksomheds regnskaber...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova Professionel brugere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova Professionel brugere Nyheder og vejledninger for Skat Nova Professionel brugere 6. april 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Indkomst- og formueopgørelse... 3 Rettelse af fejl i grøn check i noten Opgørelse af skat...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 5. januar 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Micro-opdatering... 3 Virksomhedsregnskaber... 6 Ny taksonomi (01-10-2016)... 6 Nye erklæringer... 7 Opdatering

Læs mere

Årsafslutning september Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning september Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 24. september 2018 Årsafslutning 2018.4 Indhold 1. Nyheder til Årsafslutning 2018.4... 2 2. Andre vejledninger... 3 3. Generelt... 4 3.1 Opret regnskab ændret... 4 3.2 Liste ved indsættelse af sideskift

Læs mere

Årsafslutning Indhold. 26. oktober Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning Indhold. 26. oktober Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 26. oktober 2018 Årsafslutning 2018.5 Indhold 1 Indhold 2 Nyheder til Årsafslutning 2018.5... 2 3 Andre vejledninger... 3 4 Virksomheder... 4 4.1 Tilføjet linje til Ekstraordinært udbytte udloddet efter

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 12. februar 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Virksomheds regnskaber:... 2 Særskilt egenkapitalopgørelse... 2 Særskilt typografi for virksomhedens CVR nr. i erklæringerne...

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2013.4 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 27. oktober 2017

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 27. oktober 2017 27. oktober 2017 Skat Nova 2017.1 Indhold 1 til Skat Nova 2017.1... 2 1.1 Første version, der kan beregne skat for 2018... 2 1.2 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 2 1.3 Aktivering af licens

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2015.2 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber 23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber Indhold 1.1 Årsrulning af personligt regnskab i Skat Nova og Årsafslutning... 2 Årsrulning i Skat Nova... 2 Årsrulning/Årsskifte

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 21. marts 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Virksomheder... 3 Små rettelser af erklæringer... 3 Anvendt regnskabspraksis for andelsboligforeninger... 4 Fejlrettelser i

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 21. marts 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Indkomst- og formueopgørelse (Personligt Regnskab)... 3 Ændret betegnelse... 3 Sideskift i regnskabsoplysninger... 4 Ny note:

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2014.7 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

Nye udskriftsskabeloner

Nye udskriftsskabeloner Nye udskriftsskabeloner 5. april 2016 Indhold 1 Nye skabelonpakker... 2 1.1 Valg af skabelonpakke... 3 2 Delelementer i det personlige regnskab... 3 2.1 Samlingsdokument... 4 2.2 Forside... 5 2.3 Godkendendelsespåtegning/

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder til version 2011.5 Indledning - Magnus:Årsafslutning 1 Nyheder til version 2011.5 2 1. Automatisk indsendelse af XBRL til E&S 2 2. Behold egne kontointervaller ved opdatering

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 21. marts 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Virksomheder... 3 Små rettelser af erklæringer... 3 Anvendt regnskabspraksis for andelsboligforeninger... 4 Fejlrettelser i

Læs mere

Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere

Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere 14. december 2017 Årsafslutning 2017.6 for Skat Nova professionel brugere Indhold Nyheder til Årsafslutning 2017.6 professionel... 2 1 Andre vejledninger... 3 2 Generelt... 4 2.1 Visning af versionsnummer...

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning version 2015.1 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning giver

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 25. maj 2018

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 25. maj 2018 25. maj 2018 Årsafslutning 2018.3 Indhold 1. Nyheder til Årsafslutning 2018.3... 2 2. Andre vejledninger... 3 3. Generelt... 4 3.1 GDPR... 4 4. Virksomheder... 6 4.1 Nye noter... 6 4.2 Tilpasset XBRL tag

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 4. september 2017

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 4. september 2017 4. september 2017 Årsafslutning 2017.5 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2017.5... 2 1 Virksomheder... 3 1.1 Ny note til visning af resultatdisponering for regnskabsklasse C... 3 1.2 Kontrol af anvendt

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 4. september 2017

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 4. september 2017 4. september 2017 Årsafslutning 2017.5 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2017.5... 2 1 Virksomheder... 3 1.1 Ny note til visning af resultatdisponering for regnskabsklasse C... 3 1.2 Kontrol af anvendt

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 1. februar 2018

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 1. februar 2018 1. februar 2018 Skat Nova 2017.3 Indhold 1 til Skat Nova 2017.3... 2 1.1 Systemkrav og installation... 2 1.2 Andre vejledninger... 2 1.3 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 2 2 Skat Nova... 3

Læs mere

caseware.dk Gode grunde til at vælge CaseWare

caseware.dk Gode grunde til at vælge CaseWare caseware.dk Gode grunde til at vælge CaseWare CW*Basis CW*Rådgivning CW*Basis er motoren for alle de øvrige CaseWare-produkter. Her foregår indhentning af data og generering af de enkelte rapporter og

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. februar 2018

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. februar 2018 20. februar 2018 Årsafslutning 2018.1 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2018.1... 2 1 Andre vejledninger... 3 2 Virksomheder... 4 2.1 Ny taksonomi (01-10-2017)... 4 2.2 Nye forretningsregler... 5 2.3 Ændringer

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. marts 2018

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. marts 2018 20. marts 2018 Årsafslutning 2018.2 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2018.2... 2 1 Andre vejledninger... 3 2 Virksomheder... 4 2.1 Branchetal... 4 2.2 Regnskabsklasse A model... 8 2.3 Nye noter...14 3

Læs mere

Årsafslutning Indhold. 26. oktober Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning Indhold. 26. oktober Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 26. oktober 2018 Indhold 1 Indhold 2 Nyheder til... 2 3 Andre vejledninger... 3 4 Indkomst- og formueopgørelse... 4 4.1 Automatisk notehenvisning i kapitalforklaring ved valg af note... 4 4.2 Nyheder der

Læs mere

Installation og afvikling

Installation og afvikling 22. maj 2017 Installation og afvikling Indhold 1 Forskellige kendte fejlbeskeder... 2 2 Kan ikke se/finde ønsket netværksdrev ved installation... 3 2.1 Problem... 3 2.2 Løsning... 4 3 Installation/aktivering

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 4. marts 2019

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 4. marts 2019 4. marts 2019 Indhold 1 til... 2 2 Support og installation... 3 2.1 Brug User Report... 3 2.2 Program installation... 3 3 Skat Nova - Produktinformation... 4 3.1 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten...

Læs mere

Årsafslutning Indhold. 20. marts Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning Indhold. 20. marts Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 20. marts 2019 Indhold 1 Indhold 2 Nyheder til... 2 3 Andre vejledninger... 3 4 Virksomheder... 4 4.1 Ny roller... 4 4.1.1 Indehaver... 4 4.2 Integration til Business Point... 5 4.3 XBRL rettelser... 5

Læs mere

Generelt brugervejledning

Generelt brugervejledning 9. februar 2018 Generelt brugervejledning Indhold 1 Generelt og struktur... 5 1.1 Generelt om programmet... 5 1.2 Struktur... 5 1.2.1 Revisionskontrol... 5 1.2.2 Vedhæftede filer... 6 1.2.3 Penne symbol...

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 14. december 2017

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 14. december 2017 14. december 2017 Skat Nova 2017.2 Indhold 1 til Skat Nova 2017.2... 2 1.1 Systemkrav og installation... 2 1.2 Andre vejledninger... 2 2 Skat Nova... 3 2.1 Nye rentesatser... 3 2.2 Ejendomsavance... 4

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning 2016.4

Nyheder og vejledninger Årsafslutning 2016.4 Nyheder og vejledninger 30. maj 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Tilføjet mulighed for tilvalg af vandmærke... 3 Tilføjet mulighed for at master brugeren kan styre stier og dato

Læs mere

Licensmanager ikke installeret

Licensmanager ikke installeret 1. februar 2018 Indhold 1... 2 1.1 Den hurtige og enkle løsning... 3 Side 1 af 6 1 Ved programopstart opstår en af nedenstående fejl: Denne type fejl opleves nu og da, og skyldes, at programmet ikke kan

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2015.4 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

Magnus:Årsafslutning

Magnus:Årsafslutning Magnus:Årsafslutning Nyheder og vejledning til version 2014.2 Indledning - Magnus:Årsafslutning 3 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten 3 Samspil sikrer kvaliteten 3 Faglighed 3 Magnus:Årsafslutning

Læs mere

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer

Keepit Classic. Keepit Classic Relaterede Problemer Keepit Classic Relaterede Problemer Ændre email-adresse til login Er du Keepit erhverv kunde (PRO / Server konto) kan du selv ændre din e-mail adresse i kontrolpanelet Gå i kontrolpanel på cp.keepit.com/login

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 28. maj 2018

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 28. maj 2018 28. maj 2018 Skat Nova 2017.6 Indhold 1 til Skat Nova 2017.6... 3 1.1 Systemkrav og installation... 3 1.2 Andre vejledninger... 3 1.3 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 3 2 GDPR... 4 2.1 At sende

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Magnus:Revision 2 af 64

Indholdsfortegnelse: Magnus:Revision 2 af 64 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:...1 Om Magnus:Revision...4 Generelt om programmet...4 Struktur...4 Start af Magnus:Revision...7 Ny klient...8 Gem...10 Basisoplysninger...11 Dokumentationsguide...11

Læs mere

Årsafslutning Skat Nova Professionel. 1 Indhold. 21. marts Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning Skat Nova Professionel. 1 Indhold. 21. marts Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 21. marts 2019 Skat Nova Professionel Indhold 1 Indhold 2 Nyheder til... 2 3 Andre vejledninger... 3 4 Indkomst- og formueopgørelse... 4 4.1 Diverse fejlrettelser... 4 4.1.1 Opgørelse af skat note med

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 MAGNUS-konceptet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation af Magnus:Revision... 4 2.2 Start af

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Version 2010.02 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in 4 Vedligeholdelse af stamoplysninger

Læs mere

Magnus:Revision af 60

Magnus:Revision af 60 Magnus:Revision 2014.1 1 af 60 Indholdsfortegnelse: Om Magnus:Revision...4 Generelt om programmet...4 Struktur...4 Start af Magnus:Revision...7 Ny klient...7 Gem...10 Integration til Magnus:Årsafslutning...10

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 23. maj 2017

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 23. maj 2017 23. maj 2017 Årsafslutning 2017.4 Indhold 1 Nyheder til Årsafslutning 2017.4... 2 2 Generelt... 3 2.1 Masterbruger kan blokere for besked om opdateringer... 3 2.2 Ændret placering af supportikon... 5 3

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Faglig opdatering af Revimentor

Faglig opdatering af Revimentor Information til alle brugere og kvalitetsansvarlige Januar 2012 Faglig opdatering af Revimentor De faglige opdateringer med udgivelse december 2011 er nu tilgængelige. Opdateringerne omfatter: Manualdokumenter

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

ARBEJDSPLAN FOR REVISORER KUNDEVURDERING. Opdateret 19. december 2014

ARBEJDSPLAN FOR REVISORER KUNDEVURDERING. Opdateret 19. december 2014 ARBEJDSPLAN FOR REVISORER KUNDEVURDERING Opdateret 19. december 2014 Fåborgvej 65A 5700 Svendborg Telefon 62 21 53 53 CVR-nr. 28 85 58 18 www.focus-it.dk info@focus-it.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Installation/opdatering...

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova 2016 Vejledning til import fra Skattemappen (R75) 22. maj 2017

Skat Nova Indhold. Skat Nova 2016 Vejledning til import fra Skattemappen (R75) 22. maj 2017 22. maj 2017 Skat Nova 2016 Indhold 1 Import af data fra SKATs R75-oplysninger... 2 2 Formål... 2 3 Forudsætninger for import... 3 3.1 Certifikater og Tilslutningsaftale med SKAT... 3 4 Hvordan gør du?...

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive   i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Årsafslutning Indhold. 4. februar Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning

Årsafslutning Indhold. 4. februar Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning 4. februar 2019 Indhold 1 Indhold 2 Nyheder til... 3 3 Andre vejledninger... 4 4 Generelt... 5 4.1 Højrestilling... 5 4.2 Ensartet layout... 6 4.3 Masterstyret visning af valuta... 7 5 Indkomst- og formueopgørelse...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 10. februar 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 3 Generelt... 4 Ny forside... 4 Virksomheder... 6 Nye erklæringer opdateret til FSR standard... 6 Posttypeinddeling med undergrupper

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere Nyheder og vejledninger -for Skat Nova professionel brugere 10. februar 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 3 Generelt... 4 Ny forside... 4 Personligt Regnskab... 6 Nye funktioner til visning af

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Version 8 Outlookintegration

Version 8 Outlookintegration Version 8 Outlookintegration - Synkroniser din C&B Kalender med Outlook Med C&B Outlook-integration kan du få synkroniseret dine aftaler, så din C&B Kalender matcher din Outlook-kalender og omvendt. Integrationen

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE

DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE Mamut Business Software INSTALLATIONSGUIDE Opdatering af dit Mamut-system DETALJERET TRIN-FOR-TRIN GUIDE TIL AT OPDATERE DIN VERSION AF MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRA VERSION 8.0 ELLER NYERE Mamut kundskabsserie,

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Brugervejledning Magnus Årsafslutning

Brugervejledning Magnus Årsafslutning Magnus Årsafslutning Brugervejledning Magnus Årsafslutning Brugervejledning Magnus Årsafslutning 1 Indhold 1...4 VELKOMMEN TIL MAGNUS ÅRSAFSLUTNING...4 2...5 INSTALLATION OG LICENSER...5 Installation og

Læs mere

Skat Nova Nyheder og vejledning. 10. april Skat Nova

Skat Nova Nyheder og vejledning. 10. april Skat Nova 10. april 2019 Indhold 1 til... 2 1.1 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 2 1.2 Nyhederne i denne version... 2 2 Skat Nova... 3 2.1 Elektronisk indberetning af oplysningsskema... 3 2.1.1 Indberetning

Læs mere

Dan og aflever Digitale Årsrapporter

Dan og aflever Digitale Årsrapporter How to: Dan og aflever Digitale Årsrapporter Januar 2013 s. 1 Indholdsfortegnelse FORMÅL OG MULIGHEDER... 3 FREMGANGSMÅDE I KORTE TRÆK... 3 ELEMENTER I XBRL/DIGITALE ÅRSRAPPORTER... 4 XBRL-parate rapporter...

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 14. december 2017

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 14. december 2017 14. december 2017 Årsafslutning 2017.6 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2017.6... 2 1 Andre vejledninger... 3 2 Generelt... 4 2.1 Visning af versionsnummer... 4 2.2 Forældede elementer fjernet... 7 3

Læs mere

Vejledning Uniconta. 1 Indhold. 7. oktober finsit Vejledning

Vejledning Uniconta. 1 Indhold. 7. oktober finsit Vejledning 7. oktober 2019 Uniconta 1 Indhold 2 Installation af konverteringsmodul... 2 2.1 Installation af WKWPFClient... 3 3 Connect til Uniconta... 4 4 Gem af SIE fil... 7 5 Indlæsning i... 8 5.1 Ny kundevirksomhed...

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 1. juli 2019

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 1. juli 2019 1. juli 2019 Indhold 1 til... 2 1.1 Første version af Skat Nova 2019... 2 1.2 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 2 2 Skat Nova... 3 2.1 Nyhederne i denne version... 3 2.2 Ændringer til indtastning

Læs mere

Import af saldobalance

Import af saldobalance 1. februar 2018 Indhold 1 Import af CSV fil... 2 1.1 Oprettelse af CSV fil (tekstfil) med saldobalancen... 2 1.2 n... 4 1.3 Standard tekstimport... 4 1.4 Andre regnskabsprogrammer (SIE)... 6 2 Import fra

Læs mere

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008

Brugermanual Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Brugermanual Konfigurering af Outlook 2007 profil på Windows XP til opkobling med Outlook 2007 klient via Internet (RPC over HTTP): Apoteket.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2008 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 26. oktober 2018

Skat Nova Indhold. Skat Nova Nyheder og vejledning. 26. oktober 2018 26. oktober 2018 Skat Nova 2018.1 Indhold 1 til Skat Nova 2018.1... 3 1.1 Første version, der kan beregne skat for 2019... 3 1.2 Hvilke Skat Nova versioner skal du bruge?... 3 1.3 Aktivering af licens

Læs mere

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning

Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Dansk Ride Forbund Stævnesystem 2 Installationsvejledning Redigeret Marts 2009 DANSK RIDE FORBUND Stævnesystem 2 Installationsvejledning Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Minimumskrav 3 2. Download

Læs mere

Nyheder og vejledning til version

Nyheder og vejledning til version 2. september 2016 Indhold 1 Indledning Skat Nova... 2 1.1 Let og sikker udarbejdelse af årsrapporten... 2 1.2 Samspil sikrer kvaliteten... 2 1.3 Faglighed... 2 1.4 Skat Nova giver dig... 2 2 Generelt vedrørende

Læs mere

Kvalitetsstyring og regnskabsafslutning for dig, der anvender. CaseWare

Kvalitetsstyring og regnskabsafslutning for dig, der anvender. CaseWare Kvalitetsstyring og regnskabsafslutning for dig, der anvender CaseWare 2019 CaseWare-kurser 2019 CW*Regnskab Ny bruger Lær de grundlæggende funktioner, der styrer dig gennem regnskabsprocessen På kurset

Læs mere

Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 Indholdsfortegnelse

Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 Indholdsfortegnelse Bilag 6, Vejledning til udfyldelse af bilag 1-4 Indholdsfortegnelse 1. Vejledning til udfyldelse af arbejdsprogrammer i bilag 2-4... 2 2. Vejledning til udfyldelse af bilag 1... 4 3. Inspiration til kvalitetskontrollantens

Læs mere