Indstilling fra udvalget vedrørende opstillingsregler til valg til Europa-Parlamentet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indstilling fra udvalget vedrørende opstillingsregler til valg til Europa-Parlamentet"

Transkript

1 Region Hovedstaden Skovlunde den 24. maj 2011 JA Indstilling fra udvalget vedrørende opstillingsregler til valg til Europa-Parlamentet Udvalget vedrørende Opstillingsregler til Europa-Parlamentsvalget blev nedsat 10. maj 2010 af bestyrelsen i Region Hovedstaden. Udvalgets opgave er at udarbejde oplæg til regionens krav til partiets opstillingsregler til valg til Europa-Parlamentet i Som medlemmer af udvalget udpegedes Jan Ankler (formand), Jens Mørk- Lauridsen, Bent Kurt Christensen, Annette Stæhr, Bent Christensen, Torben Nielsen og Sara Ronja Duus. Senere er Inge Munch indtrådt i stedet for Annette Stæhr. Udvalget har i sit arbejde taget udgangspunkt i regionsbestyrelsens ønske om at Hovedstadsregionen ved det kommende valg opnår valg af et medlem af Europa-Parlamentet. Udvalget har analyseret resultatet af valget i Analysen er optaget som bilag til denne indstilling. Valget til Europarlamentet i 2009 Ved valget i 2009 skulle der vælges 13 danske medlemmer af Europa- Parlamentet. Partiet indvalgt fire medlemmer og fik stemmer svarende til 21,5 procent af de afgivne. I hovedstadsregionen fik partiet stemmer eller 19,8 procent af de afgivne. Det lykkedes ikke partiet at opnå valg til parlamentet i hovedstadsregionen. Partiet opstillede sideordnet og i hovedstadsregionen opnåede kandidaterne følgende personlige stemmetal.

2 Tabel 1. Peronlige stemmer ved Europa-Parlamentsvalget i Region Kandidat Opstillet i Hovedstaden Hele landet Dan Jørgensen Spidskandidat Britta Thomsen Sjælland Christel Schaldemose Syd Claus Larsen-Jensen Hovedstaden Malou Lunderød Hovedstaden Hüseyin Arac Midt Henning A. Jensen Hovedstaden Ejner Lyduch Hovedstaden Ole Christensen Nord Mikkel Schøler Syd Den højest placerede kandidat i hovedstadsregionen opnåede stemmer på landsplan, hvor det fjerde mandat faldt med stemmer til Nordjyderne. Hovedstadsregionens kandidater blev slået på hjemmebane af tre ud af de fire valget kandidater, der endog i Hovedstaden opnåede flere stemmer end de lokale kandidater fik på landsplan. Opstillingen til Europa-parlamentsvalget i 2014 Udvalget finder at det er en forudsætning for at regionen opnår valg af en kandidat i 2014 at der opstilles en kandidat med stor gennemslagskraft i offentligheden, og at der føres valgkamp for vedkommende i hele hovedstadsregionen. På landsplan må det forventes, at der igen søges opstillet ti eller elleve kandidater. Begrundelserne herfor er, blandt andet at det (med 4 måske fem valgte) sikrer at der ud over de valgte antal også er en række suppleanter. Her til kommer at dette antal også giver en rimelig fordeling på regionerne, når det forudsættes at de to mindste regioner skal have én kandidat hver. Det betyder, at der i Hovedstadsregionen skal opstilles i det mindste tre kandidater. Udvalget foreslår, at der sigtes mod opstilling af tre kandidater i hovedstadsregionen. For at sikre legitimiteten i at der føres valgkamp i hele regionen for spidskandidaten foreslår udvalget, at alle kandidater opstilles i hele regionen, og at det ved afstemning på et regionsrepræsentantskabsmøde afgøres i hvilken rækkefølge de foreslåede opstilles i, således at der udpeges en spidskandidat. Det foreslås, at spidskandidaten vælges først og særskilt, og de to øvrige kandidater herefter vælges under ét. Som konsekvens heraf indstiller udvalget, at partiets opstillingsregler udformes således, at det i hele landet er regionerne der indstiller kandidater til kongressen. Herudover indstiller udvalget at opstillingsreglerne udformes således, at de fem regioner er sikret en plads blandt de fem første på den samlede

3 opstillingsliste. Det er en følge af udvalgets forslag, at regionens spidskandidat skel placeres i denne gruppe. Udvalgets forslag til opstillingsregler for partiet til næste valg til Europa- Parlamentet er optaget som bilag 1 til denne indstilling. Det indstilles, at der optages forhandlinger med de øvrige regioner om opstillingsregler til det kommende valg til Europa-Parlamentet. Organisering af valget i Region Hovedstaden Som det fremgår af afsnittet om opstillingsregler er udvalgets opfattelse, at Europaparlamentsvalget i 2014 i modsætning til valget i 2009 organisatorisk skal forankres i Hovedstadsregionen, og at valgkampen for alle tre kandidater føres i hele regionen. Det er en naturlig følge af udvalgets forslag, at de væsentligste ressourcer i en valgkamp målrettes spidskandidaten.

4 Bilag 1: Forslag til Opstillingsregler for opstilling til valg til Europa-Parlamentet. Antal af kandidater: 1. Socialdemokraterne opstiller en liste med 10 eller 11 kandidater. 2. Kandidatlisten anmeldes sideordnet med en rækkefølge af de opstillede kandidater, som kongressen har vedtaget. 3. Spidskandidaten opstilles separat af kongressen. 4. Øvrige kandidater nummereres ved en særskilt afstemning på kongressen. a. Først stemmes om placeringerne 2 til 5, hvor der opstilles én kandidat fra hver region. b. Herefter stemmes op rækkefølgen for de øvrige opstillede. Opstilling af spidskandidat: 1. Spidskandidaten opstilles af kongressen. 2. Et regionsrepræsentantskab eller partistyrelsen kan indstille kandidater til spidskandidat. 3. Hvis der kun er én kandidat til spidskandidat, er denne valgt. 4. Hvis der er to kandidater til spidskandidat, skal der foretages et valg på kongressen, og den kandidat, der får flest stemmer, er valgt som kandidat. 5. Hvis der er mere end to kandidater til spidskandidat, skal den ene kandidat opnå mindst 2/3 af stemmerne på kongressen for at være valgt. Hvis ingen kandidater opnår mindst 2/3 af stemmerne skal der foretages valg mellem de to kandidater, der fik flest stemmer, og den kandidat, der ved dette valg opnår flest stemmer, er valgt. 6. Partistyrelsen har ansvaret for, at der føres valgkamp for spidskandidaten i hele landet. Opstilling af den øvrige liste: 1. Øvrige kandidater opstilles af regionerne således: Region Hovedstaden: 3 Region Sjælland: 1 Region Syd: 2 Region Midt: 2 Region Nord: 1 2. Det er regionsbestyrelsens ansvar, at der opstilles det fornødne antal kandidater. 3. Partiforeningsgeneralforsamlinger kan indstille kandidater til regionsrepræsentantskabet.

5 4. Valget foregår på regionsrepræsentantskabsmødet i foråret Hvis der er opstillet det antal kandidater i en region, som regionsrepræsentantskabet skal opstille, er disse valgt. 6. Hvis der på repræsentantskabsmødet er flere kandidater end der skal opstilles, skal der foretages en afstemning efter følgende regler: a. Hvis der skal vælges én kandidat, skal en kandidat opnå mindst 50% af stemmerne for at blive valgt. Hvis der er flere end to kandidater, og ingen opnår mindst 50% af stemmerne, skal der foretages en omafstemning blandt de to kandidater, der har fået flest stemmer. b. Hvis der skal vælges mere end én kandidat, og der opstiller flere kandidater end der skal vælges, så skal der stemmes på én mere end halvdelen af det antal, der skal vælges. De kandidater, som har fået flest stemmer, er valgt. Procedure for afstemning på repræsentantskabsmøderne. Eks. 1. Der skal opstilles to kandidater, og der er indstillet tre kandidater. Der skal stemmes på en mere end halvdelen af de, der skal vælges, hvilket vil sige to. I dette tilfælde skal der skrives to navne på stemmesedlen. Eks. 2. Der skal opstilles fire kandidater, og der er indstillet fem kandidater. Der skal stemmes på en mere end halvdelen af de, der skal vælges, hvilket vil sige tre. I dette tilfælde skal der skrives tre navne på stemmesedlen.

6 Bilag 2 Valget til Europaparlamentet 2009 en analyse Ved valget til Europaparlamentet i 2009 valgte partiet at tage udgangspunkt i storkredsene i forbindelse med udpegning af kandidater. Opstillingsreglerne betød, at der til sammen kunne opstilles 11 kandidater, idet der dog var åbnet for at Hovedstadsregionen kunne undlade at opstille en særskilt kandidat på Bornholm og således kun opstille tre kandidater. Dette ville betyde en samlet opstilling af 10 kandidater. Der blev opstillet 10 kandidater, men dette skyldes ikke at hovedstaden valgte at opstille tre kandidater, men at Østjyllands Storkreds valgte ikke at opstille en ny kandidat i stedet for Dan Jørgensen, da han sent i opstillingsfasen blev valgt som spidskandidat i forlængelse af at Poul Nyrup trak sig. Opstillingen førte efter en afstemning på kongressen til følgende sideordnede liste til Europa-Parlamentsvalget den 7. juni 2009: Kandidat Dan Jørgensen Britta Thomsen Christel Schaldemose Ole Christensen Claus Larsen-Jensen Hüseyin Arac Malou Lunderød Einer Lyduch Mikkel Schøler Henning A. Jensen Opstillingskreds Spidskandidat Sjællands Storkreds Sønderjyllands Storkreds Nordjyllands Storkreds Københavns Omegns Storkreds Vestjyllands Storkreds Nordsjællands Storkreds Københavns Storkreds Fyns Storkreds Bornholms Storkreds Valgresultatet Ved valget til Europaparlamentet den 7. juni 2009 fik socialdemokraterne stemmer svarende til 21,5 procent af de afgivne gyldige stemmer. I region Hovedstaden blev der afgivet stemmer på socialdemokraterne, svarende til 19,8 procent af de afgivne stemmer.

7 I nedenstående tabel er valgresultatet vist for de enkelte opstillingskredse. Tabel 1. Europa-Parlamentsvalget Hele landet Gyldige stemmer i alt Socialdemokraterne A procent Københavns storkreds ,9 Københavns omegns storkreds ,4 Nordsjællands storkreds ,5 Bornholms storkreds ,4 Sjællands storkreds ,1 Fyns storkreds ,6 Sydjyllands storkreds ,0 Østjyllands storkreds ,2 Vestjyllands storkreds ,8 Nordjyllands storkreds ,1 Hele landet ,5 Ved valget blev der afgivet følgende personlige stemmer på de socialdemokratiske kandidater. De valgte er markeret med fed skrift. Tabel 2. Europa-Parlamentsvalget 2009 Personlige stemmer Socialdemokraterne Kandidat Opstillingskreds Personlige stemmetal Dan Jørgensen Spidskandidat Britta Thomsen Sjællands Storkreds Christel Schaldemose Sønderjyllands Storkreds Ole Christensen Nordjyllands Storkreds Claus Larsen-Jensen Københavns Omegns Storkreds Hüseyin Arac Vestjyllands Storkreds Malou Lunderød Nordsjællands Storkreds Einer Lyduch Københavns Storkreds Mikkel Schøler Fyns Storkreds Henning A. Jensen Bornholms Storkreds Valget gav ikke repræsentation i Europa-Parlamentet til Hovedstadsregionen, hvor Claus Larsen-Jensen opnåede personlige stemmer op imod til Ole Christensen, der blev valgt med det laveste personlige stemmetal. I tabel 3 er vist de personlige stemmer fordelt på regioner.

8 Tabel 3. Europa-Parlamentsvalget 2009 Personlige stemmer Socialdemokraterne Hele landet Hovedstadsregionen Region Sjælland Region Syd Region Midt Region Nord A. Dan Jørgensen A. Britta Thomsen A. Christel Schaldemose A. Ole Christensen A. Claus Larsen-Jensen A. Hüseyin Arac A. Malou Lunderød A. Einer Lyduch A. Mikkel Schøler A. Henning A. Jensen A. Personlige i alt A: Stemmer i alt Det ses, at kandidaterne fra Hovedstadsregionen alle bliver slået på deres hjemmebane af de tre af de fire vindende kandidater. Undtagelsen er Ole Christensen, der stort set henter alle sine stemmer i det nordjyske. Tre løsningselementer Det er et erklæret mål for hovedstadsregionen at blive repræsenteret i Europa-Parlamentet. Der blev afgivet stemmer på socialdemokratiet i hele Hovedstadsregionen, hvilket er flere stemmer end der er afgivet på socialdemokraterne i Region Syd, der sikrer valg til Christel Schaldemose med personlige stemmer i regionen. Der er tilsammen afgivet personlige stemmer på de fire kandidater opstillet i Hovedstadsregionen. Den valgte kandidat med det laveste personlige stemmetal (Ole Christensen) fik personlige stemmer. Der er i Hovedstadsregionen tilsammen afgivet personlige stemmer på socialdemokratiske kandidater, heraf er de afgivet på andre end spidskandidaten. I region Syd føres valgkamp for Christel Schaldemose i begge storkredse og Christel Schaldemose opnår stort et lige mange stemmer i de to storkredse i Region Syd.

9 Tallene viser, at de kandidater, der var opstillet i Hovedstadsregionen ikke havde tilstrækkelig gennemslagskraft til at kunne mobilisere et personligt stemmetal, der kunne matche de tre storkredsopstillede kandidater, der blev valgt. Den første umiddelbare konklusion er, at det er nødvendigt at finde mindst én kandidat, der kan trække det nødvendige stemmetal. Hvis spidskandidaten som ved valget i 2009 trækker omkring 60 procent af de personlige stemmer, det billigste mandat skal koste omkring stemmer, og fordelingen af stemmer inden og uden for opstillingsstorkredsen er som ved valget i 2009, så vil kun Omegnens Storkreds med en vis sikkerhed kunne give valg. Den anden konklusion er, at det for at skabe sikkerhed om valget af en kandidat i Hovedstaden, er det nødvendigt at der føres valgkamp for vedkommende i flere af Hovedstadsregionens storkredse om ikke alle. Den tredje konklusion er, at såfremt Hovedstadsregionen ikke er i stand til at tiltrække en stemmesluger som kandidat, er det nødvendigt, at der alene føres valgkamp for én kandidat i hovedstadsregionen.

Beregninger til folketingsvalg

Beregninger til folketingsvalg Beregninger til folketingsvalg Stedlig mandatfordeling ved folketingsvalg I Danmark vælges der 175 personer, der fordeler sig på 135 kredsmandater og 40 tillægsmandater. Antallet af kredsmandater og opstillingskredse

Læs mere

til folketingsvalget den [xx 201X] i Storkreds [i opstillingskredsene ]

til folketingsvalget den [xx 201X] i Storkreds [i opstillingskredsene ] Skema P 1. Eksempel på anmeldelse fra et parti med: - almindelig (ikke-prioriteret) sideordnet opstilling, - hvor alle kandidater er anført i alfabetisk rækkefølge, - hvor alle kandidater opstiller i alle

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem Valg til Europa-Parlamentet Hvert femte år afholdes der Europa-Parlamentsvalg i EU s medlemsstater. Ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 blev der valgt 13 danske medlemmer. Siden Europa-Parlamentsvalget

Læs mere

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] --

-- AKT BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- -- AKT 104573 -- BILAG 1 -- [ Aktdokument ] -- Til: Kommuneliste (Distributionsliste) Cc: Valg@frederiksberg.dk (valg@frederiksberg.dk), valg@haderslev.dk (valg@haderslev.dk), Valgpost Herlev Kommune (valg@herlev.dk),

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Rudersdalkredsen

Vedtægter for Socialdemokratiet i Rudersdalkredsen 1. Kredsorganisationens navn og tilhørsforhold... 2 2. Formålet... 2 3. Kredsorganisationens opgaver... 2 Stk. 1. Opstilling af folketingskandidat.... 2 Stk. 2. Kommunalbestyrelsesvalg.... 2 Stk. 3. Regionsrådsvalg....

Læs mere

OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016

OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016 OPSTILLINGSREGLER I FORBINDELSE MED KOMMUNALVALG 2017 VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE DELEGERETMØDE D. 2. APRIL 2016 1. Kandidatudvalget Til at forestå udmøntningen af nærværende opstillingsregler nedsætter SIK

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN

VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN VEDTÆGTER FOR BRØNDERSLEVKREDSEN 1 Kredsens navn og tilhørsforhold... 2 2 Formålet... 2 3 Kredsens opgaver... 2 Stk. 1. Opstilling af folketingskandidat... 2 Stk. 2. Regionsrådsvalg... 2 Stk. 3. Møder

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7)

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) 9 Ny tekst 9 Eksisterende tekst på området

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem Valg til Folketinget Der findes to hovedprincipper for parlamentsvalg: flertalsvalg i enkeltmandskredse og forholdstalsvalg. Flertalsvalg i enkeltmandskredse er den ældste form og

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem det danske valgsystem 307 Det danske valgsystem Der findes to hovedprincipper for parlamentsvalg: flertalsvalg i enkeltmandskredse og forholdstalsvalg. Flertalsvalg i enkeltmandskredse

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord

Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord Vedtægter for Socialdemokratiet i Kolding Syd & Socialdemokratiet i Kolding Nord De to kredsforeninger Socialdemokratiet Kolding Syd og Socialdemokratiet Kolding Nord har identiske vedtægter: Tekst med

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1)

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) 9 Ny tekst 9 Eksisterende tekst på området

Læs mere

Standardvedtægter for regioner

Standardvedtægter for regioner Standardvedtægter for regioner 1 Regionens navn og tilhørsforhold... 2 2 Formålet... 2 3 Regionens opgaver... 2 Stk. 1. Lovbestemte opgaver i regionen samt opgaver fra hovedbestyrelsen... 2 Stk. 2. Regionsrådsvalg...

Læs mere

Det danske valgsystem

Det danske valgsystem Det danske valgsystem Valg til Folketinget Der findes to hovedprincipper for parlamentsvalg: flertalsvalg i enkeltmandskredse og forholdstalsvalg. Flertalsvalg i enkeltmandskredse er den ældste form og

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget Lovforslag nr. L 158 Folketinget 2014-15 Fremsat den 10. marts 2015 af Morten Marinus (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Mette Hjermind Dencker (DF), Mikkel Dencker (DF), Dennis Flydtkjær (DF) og Peter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om valg til Folketinget Lovforslag nr. L 125 Folketinget 2016-17 Fremsat den 26. januar 2017 af Susanne Eilersen (DF), Karina Adsbøl (DF), Pernille Bendixen (DF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren

Læs mere

Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019

Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019 29. maj 2019 Kandidater ved Folketingsvalget 5. juni 2019 Tabel 1. Opstillede kandidater fordelt efter partier, køn og storkredse ved folketingsvalget den 5. juni 2019 A B C D E F I K O P V Ø Å Uden for

Læs mere

Socialdemokraterne i Regionen Hovedstaden. Vedtægter

Socialdemokraterne i Regionen Hovedstaden. Vedtægter Socialdemokraterne i Regionen Hovedstaden Vedtægter 1. Regionsorganisationens navn og tilhørsforhold.... 1 2. Formålet.... 1 3. Regionsorganisationens opgaver.... 1 5. Suppleringskandidater til Folketinget...

Læs mere

DocuSign Envelope ID: 2D011BFD-69B7-4DA8-B94B-E32ABE540E7A. Stifters Vilje. Initiativet

DocuSign Envelope ID: 2D011BFD-69B7-4DA8-B94B-E32ABE540E7A. Stifters Vilje. Initiativet Stifters Vilje Initiativet 1. Organisering Initiativet er ikke et politisk parti i traditionel forstand, da partiet ikke optager medlemmer og ikke har et politisk program, og dermed heller ingen landsorganisation.

Læs mere

KREDS- VEDTÆGTER

KREDS- VEDTÆGTER KREDS- VEDTÆGTER 2016-2020 KREDSVEDTÆGTER: 1 Kredsens navn og tilhørsforhold 5 Kredsen omfatter alle socialdemokratiske foreninger i folketingsopstillingskredsen 5 2 Formålet 5 3 Kredsens opgaver 5 Stk.

Læs mere

Begreber vedrørende valg

Begreber vedrørende valg Begreber vedrørende valg Afstemningsområde Afstemningssted Brevstemmer Afstemningsområdet er den mindste enhed i valgkredsstrukturen. Det er kommunalbestyrelsen, der opretter, ændrer eller nedlægger afstemningsområderne.

Læs mere

Sådan fordeles mandaterne geografisk

Sådan fordeles mandaterne geografisk Søren Risbjerg Thomsen 15. december 2006 Sådan fordeles mandaterne geografisk De fleste har nok en forestilling om at den nye ændrede valglov, der træder i kraft i 2007, lige som den gamle, er ganske retfærdig

Læs mere

VEDTÆGTER for Liberal Alliance STORKREDS FYN cvr.nr

VEDTÆGTER for Liberal Alliance STORKREDS FYN cvr.nr VEDTÆGTER for Liberal Alliance STORKREDS FYN cvr.nr. 30965892 1. Navn, hjemsted og adresse Foreningens navn er Liberal Alliance Fyns Storkreds. Foreningens hjemsted og adresse er hos den til enhver tid

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Partiet Klaus Riskær Pedersen (KRP) Januar Ledelse

FORRETNINGSORDEN. Partiet Klaus Riskær Pedersen (KRP) Januar Ledelse FORRETNINGSORDEN Partiet Klaus Riskær Pedersen (KRP) Januar 2019 1. Ledelse Partiet ledes iht. vedtægterne. Bestyrelsen er selvsupplerende. Ved sin fratræden indsætter Formanden en ny Formand for Partiet.

Læs mere

Vedtægter for Partiforeningen Broager, Gråsten, Sundeved

Vedtægter for Partiforeningen Broager, Gråsten, Sundeved Vedtægter for Partiforeningen Broager, Gråsten, Sundeved 1. Foreningens navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Socialdemokraterne Broager, Gråsten, Sundeved. Foreningen anerkender Socialdemokratiets

Læs mere

Vores Stemme juni 2008

Vores Stemme juni 2008 Vores Stemme juni 2008 Tak for jeres gode indsats til vores nationale kampagnedag om sundhed den 31. maj. Vi fik sendt mere end 100.000 foldere af sted til partiforeningerne, og der var rigtig mange socialdemokrater

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2015:3 26. juni 2015. Folketingsvalget den 18. juni 2015

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2015:3 26. juni 2015. Folketingsvalget den 18. juni 2015 STATISTISKE EFTERRETNINGER BEFOLKNING OG VALG 2015:3 26. juni 2015 Folketingsvalget den 18. juni 2015 Resumé: Denne redegørelse om Folketingsvalget den 18. juni 2015 indeholder Danmarks Statistiks officielle

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:17 27. november 2007. Folketingsvalget den 13. november 2007

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:17 27. november 2007. Folketingsvalget den 13. november 2007 STATISTISKE EFTERRETNINGER BEFOLKNING OG VALG 2007:17 27. november 2007 Folketingsvalget den 13. november 2007 Ved kongeligt åbent brev af 24. oktober 2007 blev det bestemt, at der tirsdag den 13. november

Læs mere

KVINDER, DEMOKRATI OG FOLKETINGS- VALG 2019 ANALYSE

KVINDER, DEMOKRATI OG FOLKETINGS- VALG 2019 ANALYSE KVINDER, DEMOKRATI OG FOLKETINGS- VALG 2019 ANALYSE & X KOLOFON ANALYSE Forfattere: Bjarke Oxlund, Lumi Zuleta og Josefine Bjørnholm e-isbn: 978-87-93605-95-4 Layout: Hedda Bank 2019 Institut for Menneskerettigheder

Læs mere

Vedtægter for. Socialdemokratiet. Kommunekredsen. Hjørring

Vedtægter for. Socialdemokratiet. Kommunekredsen. Hjørring Vedtægter for Socialdemokratiet Kommunekredsen Hjørring Vedtægter for Socialdemokratiet i kommunekredsen Hjørring (kreds og fællesledelse) Indhold 1. Kommunekredsorganisationens navn og tilhørsforhold...

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 4. kvartal 2008 27. januar 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser for parcel- og rækkehuse

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

I. FORBEREDELSE TIL VALGET

I. FORBEREDELSE TIL VALGET Afstemningsvalg Udskrift af beslutningsprotokol for Sogns Menighedsråd i Provsti Stift angående valget til menighedsrådet den I. FORBEREDELSE TIL VALGET dag måned år Menighedsrådet har valgt følgende valgbestyrelse:

Læs mere

Vedtægter for SF København

Vedtægter for SF København Vedtægter for SF København 1 Navn og formål 1.1. Organisationens navn er SF Socialistisk Folkeparti, København, i daglig tale SF København. 1.1 SF København er underlagt SF Socialistisk Folkepartis generelle

Læs mere

Vedtægter for Venstre i Odsherred

Vedtægter for Venstre i Odsherred Vedtægter for Venstre i Odsherred 1. Én eller flere vælgerforeninger I kommuner med flere vælgerforeninger dannes der en kommuneforening. 2. Opgaver og ansvar - Kommunalpolitisk handlingsprogram - Beslutning

Læs mere

Lemvig Struer. Holstebro. Ringkøbing- Skjern

Lemvig Struer. Holstebro. Ringkøbing- Skjern Kære aktive i Socialdemokratiet i Region Midtjylland! Denne gang handler informationsbrevet om debatmøder i partiorganisationen regionsrepræsentantskabsmødet d. 17. maj 2008 EP-kandidater EU-oplysningsmidler

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG. 2011:6 26. september 2011. Folketingsvalget den 15. september 2011. 1. Beregning af kreds- og tillægsmandaternes fordeling

BEFOLKNING OG VALG. 2011:6 26. september 2011. Folketingsvalget den 15. september 2011. 1. Beregning af kreds- og tillægsmandaternes fordeling BEFOLKNING OG VALG 2011:6 26. september 2011 Folketingsvalget den 15. september 2011 Ved kongeligt åbent brev af 25. august 2011 blev det bestemt, at der torsdag den 15. september 2011 skulle afholdes

Læs mere

Nyvalg til bestyrelse, suppleanter til bestyrelsen og yderligere kongresdelegerede

Nyvalg til bestyrelse, suppleanter til bestyrelsen og yderligere kongresdelegerede Til tillidsrepræsentanten / suppleanten 22. december 2017 TR-udsendelse nr. 28: 17/18 Nyvalg til bestyrelse, suppleanter til bestyrelsen og yderligere kongresdelegerede Møde for nye kandidater til de forskellige

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Vedtægter for Aabenraa Kredsorganisation, der samtidig virker som fællesledelse i Aabenraa Kommune. Kredsorganisationen/fællesledelsen består af

Læs mere

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune

Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune Vedtægter for Venstre, Danmarks Liberale Parti s Kommuneforening i Horsens kommune 1. Formål Venstres mål er et liberalt samfund, der bygger på frihed, frisind og fællesskab: - Retten til at leve et liv

Læs mere

Forslag om beregning af en mere repræsentativ stedlig fordeling af kreds- og tillægsmandater ved folketingsvalg i Danmark.

Forslag om beregning af en mere repræsentativ stedlig fordeling af kreds- og tillægsmandater ved folketingsvalg i Danmark. Forslag om beregning af en mere repræsentativ stedlig fordeling af kreds- og tillægsmandater ved folketingsvalg i Danmark. Lars Arne Christensen, Folketingskandidat for Det Konservative Folkepartj Nordsjælland

Læs mere

Valgregulativ. Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige. CVR-nr. 71 97 35 14

Valgregulativ. Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige. CVR-nr. 71 97 35 14 Valgregulativ for Pensionskassen for Sundhedsfaglige CVR-nr. 71 97 35 14 Januar 2015 Valgregulativ Pensionskassen for Sundhedsfaglige Indhold 1. Tidspunkt for afholdelse af valg 2 2. Valgbarhed 2 3. Antal

Læs mere

Kristendemokraterne Side 1

Kristendemokraterne Side 1 Kristendemokraterne Side 1 Tabel 1. Stemmetal i Region Nordjylland ved folketingsvalget den 15.09.2011 Frede- Hjør- Brøn- Thisted Vesthim- Mariager- Aalborg Aalborg Aalborg Kandidat rikshavn ring derslev

Læs mere

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune 1 Navn Foreningens navn er: Vælgerforening for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Foren ingens hjemsted: Jammerbugt kommune 2 Formål Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet på Bornholm

Vedtægter for Socialdemokratiet på Bornholm Vedtægter for Socialdemokratiet på Bornholm 1 NAVN OG TILHØRSFORHOLD... 2 2 FORMÅLET... 2 3 SOCIALDEMOKRATIET PÅ BORNHOLM... 2 Stk. 1. Opstilling af folketingskandidat... 2 Stk. 2. Regionsrådsvalg... 2

Læs mere

Stillet af landsledelsen, som med et flertal på 19 indstiller forslaget til vedtagelse, et medlem indstiller forslaget til forkastelse.

Stillet af landsledelsen, som med et flertal på 19 indstiller forslaget til vedtagelse, et medlem indstiller forslaget til forkastelse. Lovændringsforslag Forslag 1: Om stillerkrav ved fremsættelse af forslag til landsmødet I 7 stk. 2 anden sætning ændres fra Endelig kan partiforeninger og enkeltmedlemmer stille forslag til landsmødet

Læs mere

BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A.

BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A. BILAG 8.2 VALGREGULATIV VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET OG BESTYRELSEN I SE A.M.B.A. VALG TIL REPRÆSENTANTSKABET Hjemmel for valget, valgperiode og valgkredse: 1 Valg af repræsentantskab sker i henhold til

Læs mere

Stk. 2. Medlemmer af landsforbundet organiseres lokalt i kommuneforeninger, hvis område følger kommunen.

Stk. 2. Medlemmer af landsforbundet organiseres lokalt i kommuneforeninger, hvis område følger kommunen. RADIKALE VENSTRES VEDTÆGTER 1 LANDSFORBUNDETS FORMÅL Medlemmerne af Radikale Venstre (Danmarks social-liberale parti) udgør landsforbundet, hvis formål er: at samle radikale vælgere i en landsdækkende

Læs mere

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse

Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Vedtægter for SF Midtjylland, samt Øst- og Vestjyllands storkredse Gældende pr. 29. april 2017. 1. Navn. Stk. 1. Organisationens navn er SF Region Midtjylland/SF Vestjyllands Storkreds og SF Østjyllands

Læs mere

Valg til IDAs Repræsentantskab 2013 blandt IDAs kandidatmedlemmer VALGBOG. Valgopgørelse og mandatfordeling

Valg til IDAs Repræsentantskab 2013 blandt IDAs kandidatmedlemmer VALGBOG. Valgopgørelse og mandatfordeling Valg til IDAs Repræsentantskab 2013 blandt IDAs kandidatmedlemmer VALGBOG Valgopgørelse og mandatfordeling Valgudvalget: Cay Holst Jensen Ole Bilde Jørn Guldberg Jens Heide Martin Riisgaard-Jensen Niels

Læs mere

Vejledning til mandatfordeleren

Vejledning til mandatfordeleren Vejledning til mandatfordeleren Til brugere af beregningsmodellen Denne beregningsmodel er udviklet i samarbejde mellem Økonomi- og Indenrigsministeriet og Danmarks Statistik. Beregningsmodellen kan bruges

Læs mere

Vejledning om opstilling til kommunalvalg

Vejledning om opstilling til kommunalvalg Kære Alternativist. Vejledning om opstilling til kommunalvalg Dette er første version af vores vejledning, hvor du kan finde formelle og praktiske informationer om hvordan man stiller op til kommunalvalget.

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby

Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby 1 Foreningens navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Socialdemokratiet i Viby Foreningen organiserer socialdemokraterne i: Socialdemokratiet i Aarhus kommune,

Læs mere

I. FORBEREDELSE TIL VALGET

I. FORBEREDELSE TIL VALGET Afstemningsvalg Udskrift af beslutningsprotokol for Dronninglund Sogns Menighedsråd i Brønderslev Provsti Aalborg Stift angående valget til menighedsrådet den I. FORBEREDELSE TIL VALGET dag 8. måned nov.

Læs mere

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab.

Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Ejendomspriser 1. kvartal 2009 21. april 2009 Statistikken for ejendomspriser udarbejdes af Realkreditrådet og Realkreditforeningen i fællesskab. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2014:4 4. juni 2014. Valget til Europa-Parlamentet 25. maj 2014. 1. Valgreglerne

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2014:4 4. juni 2014. Valget til Europa-Parlamentet 25. maj 2014. 1. Valgreglerne STATISTISKE EFTERRETNINGER BEFOLKNING OG VALG 2014:4 4. juni 2014 Valget til Europa-Parlamentet 25. maj 2014 Resumé: Denne redegørelse om Europa-Parlamentsvalget 25. maj 2014 indeholder Danmarks Statistiks

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG. 2009:11 26. juni 2009. Valget til Europa-Parlamentet 7. juni 2009. 1. Valgreglerne

BEFOLKNING OG VALG. 2009:11 26. juni 2009. Valget til Europa-Parlamentet 7. juni 2009. 1. Valgreglerne BEFOLKNING OG VALG 2009:11 26. juni 2009 Valget til Europa-Parlamentet 7. juni 2009 I medfør af Europa-Parlamentsvalglovens 9 fastsatte Velfærdsministeren, nu Indenrigs- og Socialministeren ved bekendtgørelse

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål nr. 15 (Alm. del), som Kommunaludvalget

Besvarelse af spørgsmål nr. 15 (Alm. del), som Kommunaludvalget Kommunaludvalget KOU alm. del - Offentlig Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 7. januar 2005 Kontor: 3.k.kt., Valg J.nr.: 2004-40081-17 Sagsbeh.: ABP Fil-navn: Almdel 15 Rev Besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 600 649 721 735 1,94% 22,50% Københavns omegn 1.746 1.460 1.614 1.621 0,43% -7,16% Nordsjælland 2.709 2.444 2.645 2.683 1,44% -0,96% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 542 610 649 721 11,09% 33,03% Københavns omegn 1.543 1.402 1.460 1.614 10,55% 4,60% Nordsjælland 2.499 2.379 2.444 2.645 8,22% 5,84% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 565 594 572 584 2,10% 3,36% Københavns omegn 1.509 1.487 1.463 1.414-3,35% -6,30% Nordsjælland 2.474 2.631 2.505 2.375-5,19% -4,00% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 539 584 610 649 6,39% 20,41% Københavns omegn 1.512 1.414 1.402 1.460 4,14% -3,44% Nordsjælland 2.420 2.375 2.379 2.444 2,73% 0,99% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 649 681 699 693-0,86% 6,78% Københavns omegn 1.460 1.423 1.423 1.498 5,27% 2,60% Nordsjælland 2.444 2.425 2.392 2.417 1,05% -1,10% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 721 699 693 752 8,51% 4,30% Københavns omegn 1.614 1.423 1.498 1.597 6,61% -1,05% Nordsjælland 2.645 2.392 2.417 2.545 5,30% -3,78% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 808 784 784 779-0,64% -3,59% Københavns omegn 1.649 1.685 1.677 1.677 0,00% 1,70% Nordsjælland 2.797 2.721 2.741 2.784 1,57% -0,46% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 730 779 734 695-5,31% -4,79% Københavns omegn 1.502 1.677 1.534 1.555 1,37% 3,53% Nordsjælland 2.665 2.784 2.672 2.678 0,22% 0,49% Bornholm

Læs mere

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden)

Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) Tabel 1: Udbudte boliger (antal, ultimo måneden) København by 749 752 784 784 0,00% 4,67% Københavns omegn 1.612 1.597 1.685 1.677-0,47% 4,03% Nordsjælland 2.736 2.545 2.721 2.741 0,74% 0,18% Bornholm

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:17 27. november 2007. Folketingsvalget den 13. november 2007

BEFOLKNING OG VALG STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2007:17 27. november 2007. Folketingsvalget den 13. november 2007 STATISTISKE EFTERRETNINGER BEFOLKNING OG VALG 2007:17 27. november 2007 Folketingsvalget den 13. november 2007 Ved kongeligt åbent brev af 24. oktober 2007 blev det bestemt, at der tirsdag den 13. november

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokraterne i Region Sjælland

Vedtægter for Socialdemokraterne i Region Sjælland Vedtægter for Socialdemokraterne i Region Sjælland Indholdsfortegnelse Maj 2014 1 Regionsorganisationens navn og tilhørsforhold... 2 2 Formålet... 2 3 Regionens opgaver... 2 Stk. 1. Lovbestemte opgaver

Læs mere

28. februar 2008. Ændret den 18. februar 2009. 29. marts 2009/st 1 Vedtægter for Socialdemokraterne i Rudersdal

28. februar 2008. Ændret den 18. februar 2009. 29. marts 2009/st 1 Vedtægter for Socialdemokraterne i Rudersdal Vedtægter for Socialdemokratiet i Rudersdal 28. februar 2008 Ændret den 18. februar 2009 29. marts 2009/st 1 Vedtægter for Socialdemokraterne i Rudersdal Vedtægter for Socialdemokratiet i Rudersdal. 1

Læs mere

Regler om valg ved Syddansk Universitet

Regler om valg ved Syddansk Universitet Regler om valg ved Syddansk Universitet 1. Valg udskrives i september måned og afholdes senest medio december måned, se dog stk. 3. Stk. 2. Funktionsperioden regnes fra den 1. januar det følgende år, se

Læs mere

Vejledning om opstilling af folketingskandidater

Vejledning om opstilling af folketingskandidater Vejledning om opstilling af folketingskandidater 2016 Godkendt af landsledelsen den 29. januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning s. 2 2. Opstillingsprocessens hovedtræk s. 2 3. Hvornår gennemføres

Læs mere

Notat Ny valgkredsinddeling og evt. ændring af valgdistrikter/afstemningsområder

Notat Ny valgkredsinddeling og evt. ændring af valgdistrikter/afstemningsområder Fællesstaben Byrådssekretariatet 15.09.06/JP/KDR Rev. 23.01.07 Notat Ny valgkredsinddeling og evt. ændring af valgdistrikter/afstemningsområder Formål: I notatet informeres om ny valgkredsinddeling og

Læs mere

Vedtægter for kredsforeningen Socialdemokraterne i Varde Kommune

Vedtægter for kredsforeningen Socialdemokraterne i Varde Kommune Vedtægter for kredsforeningen Socialdemokraterne i Varde Kommune Indholdsfortegnelse 1. Kredsforeningens navn og tilhørsforhold... 3 2. Formålet... 3 3. Kredsforeningens opgaver... 3 Stk. 1. Opstilling

Læs mere

Valg af valgbestyrelse, valgstyrere, valgstyrerformænd og tilforordnede vælgere til de kommunale valg den 20. november 2001

Valg af valgbestyrelse, valgstyrere, valgstyrerformænd og tilforordnede vælgere til de kommunale valg den 20. november 2001 Pkt.nr. 9 Valg af valgbestyrelse, valgstyrere, valgstyrerformænd og tilforordnede vælgere til de kommunale valg den 20. november 2001 315905 Indstilling: Det indstilles til Kommunalbestyrelsen 1. at vælge

Læs mere

Indenrigs- og Socialministeriet. Valgordbog

Indenrigs- og Socialministeriet. Valgordbog Indenrigs- og Socialministeriet Valgordbog Afstemningsområde Afstemningssted Brevstemmer Afstemningsområdet er den mindste enhed i valgkredsstrukturen. Det er kommunalbestyrelsen, der opretter, ændrer

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Årligt ordinært repræsentantskabsmøde 2012 Søndag d. 9. september 2012, kl. 13.00-17.30 i Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1. sal, 1007 København K. REFERAT Dagsorden

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforeninger Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Ringkøbing-Skjern kommune, i daglig tale Konservative Ringkøbing Fjord. Herefter benævnt

Læs mere

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune 20-3-2013 Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Dette dokument udgør vedtægterne for Venstre i Viborg Kommune i henhold til Venstres Landsorganisations vedtægter

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Albertslund. Vedtaget på generalforsamlingen Den 22. April 2014

Vedtægter for Socialdemokratiet i Albertslund. Vedtaget på generalforsamlingen Den 22. April 2014 Vedtægter for Socialdemokratiet i Albertslund Vedtaget på generalforsamlingen Den 22. April 2014 Vedtægter for Socialdemokratiet i Albertslund 1 vedtaget 22. april 2014 Vedtægter for Socialdemokratiet

Læs mere

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S

for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S VALGREGULATIV for valg af fælles forbrugerrepræsentation i bestyrelserne i Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S 1. Formål og baggrund 1.1. Nærværende valgregulativ fastsætter reglerne for

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer.

medlemmer af DM s repræsentantskab, samt yderligere et antal medlemmer, således at bestyrelsen består af 7 medlemmer. 1 Sektionens navn er DM s Pensionistsektion 2 Som medlemmer af sektionen optages pensionister og efterlønsmodtagere, der i deres aktive arbejdsliv har været medlem af én af DM s sektioner, hhv. sektorer

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokraterne i Egedal Kommune.

Vedtægter for Socialdemokraterne i Egedal Kommune. Vedtægter for Socialdemokraterne i Egedal Kommune. 1. Foreningens navn og tilhørsforhold... 2 2. Formålet... 2 3. Foreningens opgaver... 2 Stk. 1: Flere foreninger i én kommune.... 2 Stk. 2. Opstilling

Læs mere

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer

Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gribskov Ældreråds forslag til vedtægtsændringer Gældende vedtægt Forslag til ny tekst i vedtægt 1 Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. Hjemstedet er København, Danmark. 2 Medlemskreds Som medlemmer

Læs mere

Regler for afholdelse af Integrationsrådsvalget i Vordingborg Kommune for valgperioden

Regler for afholdelse af Integrationsrådsvalget i Vordingborg Kommune for valgperioden Regler for afholdelse af Integrationsrådsvalget i Vordingborg Kommune for valgperioden 2014 2017 1. Før valget Formen for valget Integrationsrådsvalget gennemføres som brevafstemning. Der udsendes materiale

Læs mere

BEFOLKNING OG VALG. 2009: juni Folkeafstemning om Tronfølgeloven 7. juni Den officielle valgopgørelse

BEFOLKNING OG VALG. 2009: juni Folkeafstemning om Tronfølgeloven 7. juni Den officielle valgopgørelse BEFOLKNING OG VALG 2009:12 26. juni 2009 Folkeafstemning om Tronfølgeloven 7. juni 2009 Formålet med forslaget om ændring af tronfølgeloven er at sikre fuld ligestilling mellem kønnene i arvefølgen til

Læs mere

Opgørelse af folketingsvalget den 5. juni 2019

Opgørelse af folketingsvalget den 5. juni 2019 17. juni 2019 Opgørelse af folketingsvalget den 5. juni 2019 Resumé: Denne redegørelse om folketingsvalget den 5. juni 2019 indeholder Danmarks Statistiks officielle beregninger af mandaternes fordeling

Læs mere

[1] Vedtægter. for. Venstre Aabenraa. Kommune. Marts Vedtægter for Venstre Aabenraa Kommune

[1] Vedtægter. for. Venstre Aabenraa. Kommune. Marts Vedtægter for Venstre Aabenraa Kommune [1] Vedtægter for Venstre Aabenraa Kommune Marts 2013 [2] 1. En eller flere vælgerforeninger I kommuner med flere vælgerforeninger dannes der en kommuneforening. Foreningens navn : Venstre Aabenraa Kommune

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater

Folketingsvalget torsdag den 18. juni 2015 Opstilling af kandidater -- AKT 235882 -- BILAG 1 -- [ Dag 1- brev 9 - partierne ] -- Til de opstillingsberettigede partier 1 bilag Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon 72 28 24 00 Fax 72 28 24 01 valg@oim.dk valg.oim.dk

Læs mere

Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn

Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn Vedtægt for Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn. Vedtægten er vedtaget på den ordinære generalforsamling den 5. marts2003. Revideret på generalforsamlingen i 2005,

Læs mere

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor.

Bestyrelsens forslag til dagsorden følger partiforeningens vedtægter og kan ses nedenfor. Vi indkalder hermed til generalforsamling i SF-Brønshøj/Husum mandag den 16. marts 2015 kl. 19.00 i beboerlokalerne, Frederikssundsvej 118A (på hjørnet). Kære medlemmer af SF-Brønshøj/Husum, Hermed indkaldes

Læs mere

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND).

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). Vedtægt for DM KULTUR & SAMFUND Navn og formål 1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). 2 KULTUR & SAMFUNDs overordnede

Læs mere

Opgørelse af Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019

Opgørelse af Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 17. juni 2019 Opgørelse af Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 Resumé: Denne redegørelse om Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019 indeholder Danmarks Statistiks officielle beregninger af mandaternes

Læs mere

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening

Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening Vedtægter for Odense Konservative Vælgerforening 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Odense kommune, i daglig tale Odense Konservative Vælgerforening (OKV). Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vedtægt for Socialdemokratiet i Aabenraa.

Vedtægt for Socialdemokratiet i Aabenraa. Vedtægt for Socialdemokratiet i Aabenraa. 1 Foreningens navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Socialdemokratiet i Aabenraa Foreningen organiserer socialdemokraterne i Aabenraa kommune og er hjemmehørende

Læs mere

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse.

VALGREGULATIV. Nærværende valgregulativ, der er udarbejdet af selskabets bestyrelse, fastsætter reglerne for valgets gennemførelse. VALGREGULATIV 1. 1.1. 1.2. Indledende bestemmelser Ifølge vedtægterne i VandCenter Syd A/S, CVR-nr. 17414003 (herefter benævnt selskabet ). pkt. 12 har selskabets forbrugere ret til at vælge medlemmer

Læs mere