Ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade"

Transkript

1 PSYKIATRI OG HANDICAP Østre Ringvej Rønne Tlf.: Fax: psykiatri@brk.dk CVR: Ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade P-enhed: Modtagere: Lone Vicki Pedersen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Bornholms Regionskommune søger hermed om del i puljeudbuddet for at forsætte kommunens arbejder med at forbedre indsatsen over for borgere med erhvervet hjerneskade i kommunen. Formål Formålet med ansøgningen er at kvalificere den direkte, borgerrettede indsats, samt at etablere nye bedre koordineringsfora og former, således at den koordinerende indsats er fuldt integreret i daglig praksis, når projektperioden afsluttes. Kommunen ønsker at øge kompetencen hos den enkelte medarbejder og at styrke koordineringen af indsatserne, så borgeren mødes af én samlet indsats på et højt fagligt niveau. Målet er at forbedre og styrke den indsats, kommunen yder, og som forsat vil blive ydet efter projektets ophør. Kommunen ønsker ikke med projektet at etablere en række nye tiltag rettet mod borgeren, som det ikke vil være muligt at fastholde efter forløbets afslutning. Det er ikke et formål at etablere alternative tilbud til de specialiserede tilbud andre steder. De konkrete elementer, som kommunen ønsker at stimulere ved en bedre koordinering, er: mere intensitet i indsatsen såvel kvalitativt som kvantitativt; bedre timing sådan, at de nødvendige ressourcer bevilliger på rette tid og sted; fleksibiliteten sådan, at indsatsen kan sammensættes og gennemføres efter den skadede borgers præmisser; sammenhæng sådan, at den skadede borger oplever indsatsen som meningsfuld og relevant; J.nr.: Ansøgning 2011

2 Side 2/9 fælles mål og strategi for fagpersonalet. Projektet skal altså bidrage til, at indsatsen målrettes i såvel intensitet, timing og fleksibilitet og til, at der skabes sammenhæng heri. Mangler der sammenhæng i indsatserne, bliver brugertilfredsheden mindre. Opsamlende ønsker Bornholms Regionskommune at arbejde med: En koordineret og sammenhængende indsats. Dokumentation af gevinster af såvel faglig som økonomisk karakter ved en samordnet og rettidig indsats. Opkvalificering af kommunens medarbejdere. Effektmåling For Bornholms Regionskommune er det en selvstændig målsætning, at: effekterne af de forskelligartede indsatser måles, så der derved dannes grundlag for budgetmæssige dispositioner, der kanaliserer midlerne derhen, hvor der er effekt; effektmålingen vurderer tilfredsheden hos borgeren med erhvervet hjerneskade samt dennes pårørende; effekterne skal anskueliggøres gennem konkrete eksempler, der kan underbygge og dokumentere, hvilke økonomisk, faglige såvel som menneskelig effekter, der opnås. Med projektet ønskes en forbedret indsats inden for den bestående ressourcemæssige ramme, dog i det perspektiv, at intensiteten kan påvirke effekten for den enkelte skadede borger. De ydelser, der bevilliges af de forskellige kommunale virksomheder, kan ydes i et kortere, mere intensivt forløb for på den måde at øge kvaliteten af indsatsen uden at det overordnet koster mere. Det kan også være en af kommunens virksomheder, der enkeltstående leverer en massiv indsats for på den måde at reducere den forventede livslange indsats. Der vil ofte ikke ud fra en traditionel budgetkultur være incitamenter til sådanne indsatser, da fokus i den kommunale økonomi er den enkelte virksomheds resultat det enkelte regnskabsår isoleret betragtet. Dokumenterede langsigtede effekter vil kunne medvirke til at ændre denne adfærd. Aktører Internt er projektet designet som et tværfagligt samarbejde på tværs af flere kommunale virksomheder.

3 Side 3/9 Psykiatri og Handicap Borgere og Sundhed Døgnplejen Bornholm Bornholms Plejehjem og -centre Jobcenter Bornholm Kommunikationscentret Visiterer ydelser til voksne borgere med erhvervet hjerneskade; specialpædagogisk bostøtte i borgerens eget hjem efter Servicelovens 85 eller et botilbud efter samme lovs 107 og 108. Virksomheden organiserer endvidere det specialpædagogiske personale, der udfører 85- støtten. Visitation Ældre visiterer personlig bistand og praktisk hjælp efter Servicelovens 83 samt sygepleje efter Sundhedslovens 138, som Døgnplejen udfører, og visiterer til pladser på plejehjem- og centre. Genoptræningsenheden tilbyder almen genoptræning til borgere der har været indlagt på hospital, og som ved udskrivelse har modtaget en genoptræningsplan, samt træning efter serviceloven. Udfører den visiterede støtte efter Servicelovens 83. Virksomheden organiserer alle øens plejehjem og centre, Det gælder både permanente pladser og aflastningspladser. Bevilliger og udbetaler sygedagpenge og forsøger at genetablere tilknytningen til arbejdsmarkedet for de berørte borgere. Kommunikationscentret Bornholm tilbyder Ressourcevejen, der er et aktivitets- og samværstilbud til voksne med erhvervet hjerneskade efter Servicelovens 104. Voksne med en erhvervet hjerneskade kan endvidere modtage gratis råd og vejledning. Centret tilbyder kurser i at løse både praktiske og sociale problemer og hvordan man kommer videre efter en hjerneskade.

4 Side 4/9 Eksternt samarbejder kommunen med: Center for Hjerneskade er et ikke-kommercielt Specialsygehus med driftoverenskomst med Region Hovedstaden. Center for Hjerneskade Centret tilbyder uddannelse, kurser, workshops, studiebesøg, praktikforløb og supervision til personer, der arbejder inden for hjerneskadeområdet. Revacentret og Hjerneskadecentret-BOMI udgør tilsammen den selvejende institution BOMI. Hjerneskadecentret- BOMI Hjerneskadecentret-BOMI tilbyder en specialiseret rehabilitering til voksne, der har pådraget sig en hjerneskade og er udskrevet fra sygehus til eget hjem. Desuden tilbyder centret undervisning og supervision samt deltager i en lang række projekter. Elementer Projektet skal både styrke det monodisciplinære arbejde i de enkelte virksomheder og det interdisciplinære, koordinerende arbejde i kommunen. Ønsket er, at alle bliver bedre til det de gør og til det vi gør sammen. Neurofaglig viden kan ikke stå alene, men knytter sig til andre former for viden og erfaring. Det gælder den faglige viden og erfaring og det metodekendskab, som knytter sig til den enkelte medarbejders fag, hvad enten det er som pædagog, plejefaglig medarbejder, socialrådgiver, terapeut, læge, neuropsykolog eller andet. En sammenhængende og koordineret indsats bygger både på et fælles vidensfundament om hjerneskader og deres betydning og på specifik, specialiseret viden med udgangspunkt i faglig baggrund og virksomhedsområde.

5 Side 5/9 Derfor er taksonomien i projektet, at: etablere et fagligt grundlag for at kunne forbedre den koordinerede indsats, blandt andet ved at kvalificere frontpersonalet ved at gennemføre kursusaktiviteter; etablere en fælles klassifikationssystem som forståelsesramme for rehabiliteringsindsatsen (ICF); etablere de nødvendige samarbejdsstrukturer og fora for den koordinerende indsats; etablere direkte samarbejde mellem specialister og særligt udvalgte medarbejdere i kommunen for at sikre forståelse og implementering; gennemføre en koordineret indsats på hjerneskadeområdet i Bornholms Regionskommune; fastholde opkvalificeringen gennem uddannelse af særlige nøglemedarbejdere indenfor de forskellige faggrupper, som med løbende supervision fastholder det gode faglige niveau. Overordnet ønsker kommunen samtidig i projektfasen at samarbejde med andre kommuner særligt med henblik på gennemførsel af tværfaglig audit. Den koordinerende, interdisciplinære indsats Kommunen vil etablere et formaliseret samarbejde med Hjerneskadecenter BOMI til at løfte den del af projektet, der handler om det interdisciplinære samarbejde og indsats, samt derved understøtte og medvirke til den enkelte disciplins udvikling af kompetencerne. Konkret skal der udvikles koncepter for tværfaglige mødefora mellem aktører - både med et generelt strategi og videns- og erfaringsudvekslende formål og også på et praktisk niveau med enkeltsagsbehandling. Der udvikles et koncept til fælles viden og information og fælles planlægning, som både skal sikre hensigtsmæssige overgange mellem forskellige myndighedsområder og sikre tværfagligt samarbejde mellem aktører, der agerer samtidigt. Interdisciplinær uddannelse og workshop Der vil blive afholdt erfaringsudvekslingsmøder mellem de kommunale virksomheder. For at sikre den fælles referenceramme vil der ske en fælles opkvalificering dels af neurofaglig karakter, dels i den enkelte virksomheds muligheder og begrænsninger.

6 Side 6/9 ICF Effektmåling/evaluering Audit Udvalgte medarbejdere fra virksomhederne vil blive undervist i komplicerede hjerneskadeforløb og eksisterende viden om timing, koordinering og vidensdeling både proaktivt og igennem forløbene. Kursus for nøglemedarbejdere i anvendelse af ICF som klassifikationsredskab for at forbedre den fælles forståelse af borgernes funktionsevne. Beskrevet nedenfor. Samarbejde med andre kommuner med henblik på gennemførsel af tværfaglig audit. Den neurofaglige opkvalificeringsproces Kommunen vil etablere et formaliseret samarbejde med Center for Hjerneskade i forhold til at løfte projektets anden del, at gøre frontpersonalet bedre til det de allerede gør. Følgende kurser vil skulle gennemføres: Basalt modul Hjernen og erhvervede hjerneskader I Avanceret modul I Hjernen og erhvervede hjerneskader II Avanceret modul II Hjernen og erhvervede hjerneskader III Basismodul til medarbejdere (pædagogiske støttepersoner, sosuassistenter og hjælpere m.fl.), der arbejder med hjerneskadede borgere i eget hjem, i beskyttede boliger, i bofællesskaber m.m. Avanceret modul I til medarbejdere (sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter m.fl.), der allerede har kendskab til hjernen, dens opbygning samt konsekvenser af hjerneskader. Avanceret modul II til medarbejdere, der arbejder med hjerneskadede borgere med betragtelige adfærdsproblemer, væsentligt nedsat sygdomsindsigt samt andre svære funktions-

7 Side 7/9 Sagsbehandlermodul Borgere med erhvervede hjerneskader Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade Avanceret modul I Daglig stimulation og rehabilitering af afasiramte borgere Avanceret modul II Samtalestøtte til voksne med afasi Visitatormodul Hverdagsrehabilitering af borgere med erhvervede hjerneskader Hjemmetrænermodul Hverdagsrehabilitering af borgere med erhvervede hjerneskader forstyrrelser Sagsbehandler-modul til socialrådgivere, jobkonsulenter m.fl., der kommer i kontakt med hjælpsøgende, hjerneskadede borgere samt pårørende Sagsbehandlere, SoSu-personale, (social)pædagoger og andre, der har behov for kenskab til de funktionelle konsekvenser af kommunikationshandicap samt for borgerens evne til at fungere i dagligdagen. Kurset henvender sig til faggrupper, som har daglig eller hyppig kontakt med afasiramte borgere, for eksempel pædagogiske støttepersoner eller plejepersonale, og som derigennem har mulighed for at stimulere og støtte borgerens udvikling af sprog og kommunikation. Personale, der dagligt kommer i den afasiramtes hjem, for eksempel So- Su-personale, personale på bosteder og plejehjem, socialpædagoger og socialrådgivere samt faggrupper, der varetager genoptræning. Visitatorer til personlige pleje og praktisk bistand, der skal have kendskab til kriterier og muligheder for at gribe tidligere ind i et forløb, hvor der er risiko for, at et pådraget funktionstab hos den enkelte borger bliver af mere varig karakter. De ufaglærte såvel som faglærte medarbejdere, der sædvanligvis forestår personlige pleje 0og praktisk bistand, og som yder hverdagsrehabilitering

8 Side 8/9 Projektorganisering Der nedsættes en styregruppe for projektet. Styregruppens opgave er, at: se til, at projektet gennemføres efter projektplanen, herunder at de afholdte aktiviteter og udviklede koncepter følger anerkendte faglige standarder; tilpasse faglige strategier, administrative retningslinjer, snitfladebeskrivelser, arbejdsgangsbeskrivelser og lignende efter tværfaglige hensyn og målsætninger; motivere alle relevante aktører i Bornholms Regionskommune til samarbejde Styregruppen sammensættes således, at der sidder et medlem fra henholdsvis Hjerneskadecentret-BOMI og Center for Hjerneskade, projektlederen samt tre repræsentanter fra Bornholms Regionskommune. Der ansættes en projektleder, der er: den gennemgående person, der organiserer, planlægger og følger op på de indsatser som Center for Hjerneskade og Hjerneskadecentret- BOMI gennemfører i projektet; ansvarligt for at få etableret kontakter til nøglepersoner i de forskellige virksomheder i Bornholms Regionskommune; ansvarlig for, at de tiltag og erfaringer, der kommer igennem projektet, forankres i kommunen; ansvarlig for at udvikle modeller for opkvalificering og koordinering, der kan benyttes og overføres til andre relevante målgrupper. Allerede fra start tænkes projektforankringen ind i de eksisterende indsatser og strukturer i Bornholms Regionskommune, idet udgangspunktet er, at den økonomiske støtte til projektet anvendes til at forbedre kvaliteten af den indsats, der allerede sker. Evaluering Konkrete evalueringsmål vil blive fastsat i den første fase af projektet og der vil blive udarbejdet en evalueringsmanual med SMART-sikrede mål. Evalueringen vil rette sig imod såvel borgernes oplevelse af sammenhængende og koordinerede forløb, men også mod medarbejdernes oplevelse og erfaringer såvel som med de organisatoriske og økonomiske aspekter. ICF vil indgå som redskab

9 Side 9/9 Dokumentation og evaluering følger anvisningerne med en midtvejs- og afslutningsrapport jf. udbudsmaterialet fra ministeriet. Det er hensigten at forsøge at etablere en formaliseret kontakt til andre kommuner, der har arbejdet med projekter i henhold til puljens formål på kompetenceudvikling og styrket koordination. Målet er at gennemføre audits - både i forhold til sagsbehandlings- og bevillingsindsatsen og i forhold til rehabiliteringsindsatsen - som fagligt evaluerer den afprøvede praksis med henblik på videre udvikling og anbefalinger til best practice. Dette vil blive gennemført i samarbejde med Hjerneskadecentret-BOMI. Medfinansiering Der er i budgettet ikke indregnet de timer medarbejderne i kommunen leverer. Disse medgår som medfinansiering.

Revideret ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade

Revideret ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade PSYKIATRI OG HANDICAP Østre Ringvej 1 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 7801 E-mail: psykiatri@brk.dk CVR: 26-69-63-48 Revideret ansøgning om økonomisk støtte til styrket genoptræning og rehabilitering

Læs mere

Koordineret rehabilitering for hjerneskadede borgere på avanceret niveau.

Koordineret rehabilitering for hjerneskadede borgere på avanceret niveau. Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmen 10-12 1216 København K Social- og sundhedsforvaltningen Handicap- og psykiatriafdelingen henrik.otto@herlev.dk Journal nr. -- ** SAG- Den 30. august 2011 sagsid

Læs mere

Basalt modul Hjernen og erhvervede hjerneskader I

Basalt modul Hjernen og erhvervede hjerneskader I Bilag A(1): Basalt modul Hjernen og erhvere hjerneskader I Basismodul til medarbejdere (hjemmevejledere, hjemmehjælpere, sosu-assistenter og hjælpere m.fl.), der arbejder med hjerneskadede borgere i eget

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Velkommen til Rehabiliteringskonferencen Den 10.4.2013

Velkommen til Rehabiliteringskonferencen Den 10.4.2013 Velkommen til Rehabiliteringskonferencen Den 10.4.2013 Projekt Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i 2012-2014 Projektets ophav 2011 udkom MTV rapporten med en

Læs mere

Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade

Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade Bilag B(1): Basalt modul Sprog- og kommunikationsforstyrrelser som følge af erhvervet hjerneskade Sagsbehandlere, hjemmevejledere, hjemmehjælpere, (social)pædagoger og andre, der har behov for kendskab

Læs mere

Godkendt: August 2016

Godkendt: August 2016 1 of 5 Overskrift: Hjerneskadekoordinering Akkrediteringsstandard: Hjerneskaderehabilitering Godkendt: August 2016 Revideres næste gang: August 2017 Formål: At sikre at borgere med følger efter hjerneskader

Læs mere

Konference om hjerneskaderehabilitering

Konference om hjerneskaderehabilitering 1 Konference om hjerneskaderehabilitering -kvalitet og sammenhæng for borgere med hjerneskade Fredag den 27. november 2015 Susanne Wittenkamp Hjerneskadekoordinator, Social- og Sundhedsafdelingen Køge

Læs mere

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Borgeren henvises fra eksempelvis: Sygehuse Praktiserende læger Hjemmepleje Jobcenter Børn & unge afd.. Visitatorer. Neuro-rehabilitering

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf.

Baggrund. Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune. Kontaktperson: Træningsenheden Marianne Thomasen Bauneporten 20 2800 Lyngby mth@ltk.dk tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning/ rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Ansøger: Lyngby Taarbæk Kommune

Læs mere

Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering

Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering 30. august 2011 Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering Struer kommune ønsker at ansøge puljen til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014.

Læs mere

Projektbeskrivelse: Styrket koordinering og indsats for borgere med erhvervet hjerneskade.

Projektbeskrivelse: Styrket koordinering og indsats for borgere med erhvervet hjerneskade. 1 Projektbeskrivelse: Styrket. Rehabiliteringsforløbene for borgere med er ofte komplekse. Kompleksiteten kommer til udtryk inden for både det sundhedsfaglige, det socialfaglige og det organisatoriske

Læs mere

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsafdelingen. 29. august 2011 Sagsbeh.: Majken Fuglsang Dir. tlf.

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsafdelingen. 29. august 2011 Sagsbeh.: Majken Fuglsang Dir. tlf. Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indendrigsog Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 29. august 2011 Sagsbeh.:

Læs mere

Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere med erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune

Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere med erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune Projektbeskrivelse - Styrket rehabilitering af erhvervsaktive borgere erhvervet hjerneskade i Hvidovre Kommune Ansøgers navn: Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Tlf: 36393639 Cvr. Projektejer:

Læs mere

Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade

Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade Projektbeskrivelse for projektet: Styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 1. Projektets baggrund Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet

Læs mere

- Revideret ansøgning til pulje vedrørende styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade

- Revideret ansøgning til pulje vedrørende styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade 1 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att: Lone Vicki Pedersen Mail: Ivp@im.dk Skanderborg Kommune: - Revideret ansøgning til pulje vedrørende styrket genoptræning og rehabilitering for personer med

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL

Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL Workshop om sammenhæng i indsatsen for personer med hjerneskade Visitatorårskursus 2012 Lise Holten, KL Hvad vil jeg komme ind på? Hvorfor et udspil på hjerneskadeområdet? Status på hjerneskadeområdet

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering

Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Anvendelse af begreberne genoptræning og rehabilitering Sygehusenes udarbejdelse af genoptræningsplaner Den sundhedsfaglige vurdering i kommunen Gennemgang af de fire specialiseringsniveauer Antal og fordeling

Læs mere

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade

Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade Bedre sammenhæng i rehabiliteringsforløb af voksne med erhvervet hjerneskade - Et udviklingsprojekt med fokus på mere tværfaglig og tværsektoriel koordinering i rehabiliteringsforløb i fase 3-4 tilbud

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg. Samrådsspørgsmål AU, AV, AW, AX, AZ og AÆ

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg. Samrådsspørgsmål AU, AV, AW, AX, AZ og AÆ Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmen 10-12 1216 København K Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark. Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune

Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark. Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune Hjerneskaderehabilitering i Syddanmark Socialdirektør Kate Bøgh Middelfart Kommune Forløbsprogrammer om hjerneskaderehabilitering Arbejdsgruppens formål: Afdække den nuværende indsats Sammenholde med Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Margrethe Vestager, Økonomi- og indenrigsminister Astrid Krag,Minister for sundhed og forebyggelse Karen Hækkerup,Social- og integrationsminister Mette Frederiksen, Beskæftigelsesminister Maglegårdsvej

Læs mere

Borger med erhvervet hjerneskade

Borger med erhvervet hjerneskade Borger med erhvervet hjerneskade Koordineringsmøde med rehabiliteringsplan 1 hjerneskadekoordinator (tovholder) Relevante fagpersoner der er involveret hos den enkelte borger indkaldes. Feks. Tr. terapeut

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade

Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade Eksempel på en borgerrejse for person med erhvervet hjerneskade Skaden rammer En borger får typisk en hjerneskade ved en blodprop, en hjerneblødning eller et traume. Hospitalsindlæggelse På hospitalet

Læs mere

Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014

Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014 1 Tilbud i Aarhus Kommune målrettet voksne borgere (18 + år) med erhvervet hjerneskade Opdateret d. 25. februar 2014 Tilbud om assistance fra Hjerneskadeteamet (hjerneskadekoordinatorer) i Aarhus Kommune:

Læs mere

Projektbeskrivelse Styrket genoptræning og rehabilitering af voksne personer med erhvervet hjerneskade

Projektbeskrivelse Styrket genoptræning og rehabilitering af voksne personer med erhvervet hjerneskade Projektbeskrivelse Styrket genoptræning og rehabilitering af voksne personer med erhvervet hjerneskade Udarbejdet af: Projektgruppen Dato: 30. januar 2012 Sagsnummer.: xx Projektansvarlig enhed Fagsekretariat

Læs mere

Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade. Evaluering Slutrapport

Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade. Evaluering Slutrapport Pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade. Evaluering Slutrapport Marts 2015/ Projektnummer: 62151 Journalnummer: 29.00.00-A00-11965 1. GENEREL INFORMATION

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven

Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven Planlægning Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven Hvilket behov dækker genoptræningen (Servicelov nr. 573 af 24.06.05 86, stk.1 ) Genoptræning tilbydes borgere til afhjælpning af

Læs mere

Erhvervet hjerneskadeområdet CVO. Årsrapport 2015

Erhvervet hjerneskadeområdet CVO. Årsrapport 2015 Erhvervet hjerneskadeområdet CVO Årsrapport 2015 Indhold Indledning... 3 Synlighed og styrkelse af indsatsen på erhvervet hjerneskadeområdet... 3 Statistik... 7 Indsatsområder i 2016... 8 Center for Velfærd

Læs mere

Projekt Koordineret rehabilitering til personer med erhvervet hjerneskade

Projekt Koordineret rehabilitering til personer med erhvervet hjerneskade Ringsted januar 2012 Revideret ansøgning til pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014 Projekt Koordineret rehabilitering til personer

Læs mere

Hjerneskadehus arbejdspapir, april 2017

Hjerneskadehus arbejdspapir, april 2017 1 Sygehus Højt specialiseret tilbud (CNN)center for neurorehab Fælles myndighed Andre instanser (Fx: skole, jobcenter, pårørende, læger mv.) Indgang Hjerneskadehus - Flerfagligt indgangsteam - Koordinerende

Læs mere

Midtvejs status juni 2016

Midtvejs status juni 2016 Midtvejs status juni 2016 Hjerneskadecenter Næstved Status på det første år (1. juni 2015-31. maj 2016): Kerneydelser o 85 neuropædagogisk støtte i eget hjem samt i støttecenter o 140 genoptræning efter

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

KL's udspil En styrket rehabilitering af borgere med hjerneskade

KL's udspil En styrket rehabilitering af borgere med hjerneskade KL's udspil En styrket rehabilitering af borgere med hjerneskade Temadag om hjerneskadeområdet, KKR Hovedstaden Lise Holten og Mette Tranevig, KL Hvad vil vi komme ind på? Hvorfor et udspil på hjerneskadeområdet?

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøger: Kommune, forvaltning og afdeling Projektejer Nordfyns

Læs mere

Vi hjælper dig. > Samtale og undersøgelse og tilrettelæggelse af kursusforløb

Vi hjælper dig. > Samtale og undersøgelse og tilrettelæggelse af kursusforløb Vi hjælper dig Samtale og undersøgelse og tilrettelæggelse af kursusforløb Kursistcase: Søren, 34 år, blodprop i hjernen, har både praktiske, fysiske og kognitive vanskeligheder er efter genoptræning og

Læs mere

Tyngde Start-Slut, Alle

Tyngde Start-Slut, Alle Evaluering af Korttidscenter I 2013 blev der oprettet et korttidscenter i Center Sundhed, og det blev besluttet at indsatsen skulle evalueres i 2014. Formålet med Korttidscenteret er, at borgeren skal

Læs mere

PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II. v/ Mogens Raun Andersen

PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II. v/ Mogens Raun Andersen PROJEKTER II: MEST SPECIALISEREDE TILBUD II OG HJERNESKADEPROJEKTET II v/ Mogens Raun Andersen HJERNESKADEOMRÅDET Baggrund: Hjerneskadeområdet Baggrund Fokusområde i Rammeaftale 2012, 2013 og 2014 KLs

Læs mere

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Dato 06-02-2017 N Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Indledning Der skal gennemføres et servicetjek af genoptrænings- og

Læs mere

Opmærksomhedspunkter til videreudvikling af hjerneskaderehabilitering i det nære sundhedsvæsen Nye veje til bedre sammenhæng og kvalitet for borgeren

Opmærksomhedspunkter til videreudvikling af hjerneskaderehabilitering i det nære sundhedsvæsen Nye veje til bedre sammenhæng og kvalitet for borgeren Opmærksomhedspunkter til videreudvikling af hjerneskaderehabilitering i det nære sundhedsvæsen Nye veje til bedre sammenhæng og kvalitet for borgeren 1. Indledning Kommunerne overtog med reformen i 2007

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven

Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven Planlægning Ydelsesbeskrivelse nr. 10 A Genoptræning efter Serviceloven Hvilket behov dækker genoptræningen (Servicelov nr. 573 af 24.06.05 86, stk.1 ) Genoptræning tilbydes borgere til afhjælpning af

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

Midlertidig evaluering af hjerneskadeindsatsen

Midlertidig evaluering af hjerneskadeindsatsen Midlertidig evaluering af hjerneskadeindsatsen Baggrundsinformation: Den akutte behandling af erhvervet hjerneskade har i en årrække været i fokus såvel nationalt som internationalt med gode resultater

Læs mere

Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering.

Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering. Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering. Fjordstjernen leverer hverdagsrehabilitering og den mere intensive rehabilitering Definition Rehabilitering er en målrettet

Læs mere

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen NOTAT Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen Hidtidig indsats For (statslige) puljemidler har der i perioden 2012-2014 været gennemført et hjerneskadeprojekt i Frederikssund Kommune. I projektperioden

Læs mere

Projektbeskrivelse light

Projektbeskrivelse light 1 Projektbeskrivelse light, MT juli 2010 Projektbeskrivelse light - til frontpersonale Rehabilitering i hverdagen Rehabilitering betyder at leve igen; at leve som vanligt. Hverdagsrehabilitering handler

Læs mere

Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011

Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011 Hjerneskaderehabilitering - en medicinsk teknologivurdering 2011 MTVens dele Teknologi I- effektvurdering af rehabiliteringsinterventioner (litteraturstudier) Teknologi II- Fem antagelser om, hvad der

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade

Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Opfølgning på forløbsprogrammerne i Region Midtjylland den 7. oktober 2013 Overlæge Bente Møller Hjerneskaderehabilitering i Danmark Kommunalreformen

Læs mere

Idéoplæg. Kommunal rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade.

Idéoplæg. Kommunal rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Idéoplæg Projekttitel Foreløbig projekttitel Del af eventuelt program Projektidé Overordnet formål, mål og indhold Kommunal rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Indenrigs- og sundhedsministeriets

Læs mere

Servicetjek på hjerneskadeområdet

Servicetjek på hjerneskadeområdet Servicetjek på hjerneskadeområdet Præsentation af proces og anbefalinger til drøftelse på seminar- Dansk Selskab for Neuro Rehabilitering V. Line Riddersholm, Ergoterapeut, Senior konsulent. Afrapportering.

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R

K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R R E V I D E R E T S E P T E M B E R 2 0 1 8 FORMÅL Formålet med

Læs mere

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Program onsdag den 11. april 9.00-10.15 9.00 9.30 Velkomst og morgenkaffe Introduktion til Taleinstituttet

Læs mere

Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Udvikling/træning

Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Udvikling/træning Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Udvikling/træning 1.2.1 At kommunikere Indsats med henblik på at afhjælpe og begrænse de handicappende virkninger af funktionsnedsættelser, der

Læs mere

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade

Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi Voksne borgere med erhvervet hjerneskade Strategi under Handicappolitikken 1 Indledning Strategi for voksne borgere med erhvervet hjerneskade er Varde Kommunes sigtelinje for arbejdet med denne

Læs mere

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune

Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Neuro-rehabilitering i Tønder Kommune Borgeren henvises fra eksempelvis: Tværgående visitationsgruppe Sygehuse Praktiserende læger Hjemmesygepleje Jobcenter Børn & Skole forv. Henvisning/henvendelse fra

Læs mere

Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade K&S udvalget d. 7. maj

Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade K&S udvalget d. 7. maj Projekt styrket genoptræning og rehabilitering for borgere med erhvervet hjerneskade 2012-2014 K&S udvalget d. 7. maj 2015 1 Diagnoser, som kan føre til erhvervet hjerneskade. Apopleksi (dvs. blodpropper

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde om rehabilitering af borgere med apopleksi

Tværsektorielt samarbejde om rehabilitering af borgere med apopleksi Sundhedsaftalen 2015-2018: Vi ønsker at skabe større fleksibilitet og kvalitet i opgaveløsningen, så borgerne oplever, at forebyggende, behandlende og rehabiliterende indsatser er sammenhængende, og at

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade. Sundhedsloven 140. Serviceloven 86 stk. 1 of 5 Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og taletræning til borgere med erhvervet hjerneskade Sundhedsloven 140 Serviceloven 86 stk.1 Lov om specialundervisning 2014 2 of 5 Ydelse Ambulant tværfaglig

Læs mere

Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014. Tilskudsmodtageren skal besvare følgende spørgsmål i omfang svarende

Læs mere

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Tilsynet vedrører Driftsorienteret tilsyn med et tilbud Publiceret den 20-12-2018 Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Socialtilsynet har foretaget et administrativt økonomisk tilsyn vedrørende

Læs mere

Analyse af området erhvervet hjerneskade.

Analyse af området erhvervet hjerneskade. Analyse af området erhvervet hjerneskade. 1. Indledning. I forbindelse med drøftelserne af kommunernes redegørelser for 2007 til Region Hovedstaden viste der sig en vurdering af de mere langsigtede kapacitetsbehov

Læs mere

Implementering af det rehabiliterende tankesæt. Sundheds- og Ældreområdet

Implementering af det rehabiliterende tankesæt. Sundheds- og Ældreområdet Implementering af det rehabiliterende tankesæt Sundheds- og Ældreområdet Et historisk rids - paradigmeskift 1980 erne - Fra plejehjem til Længst muligt i eget hjem ved etablering af døgnplejen. 2007 -

Læs mere

Temadag om Apopleksi d.25.marts 2010. Temadag om Apopleksi 25.marts 2010

Temadag om Apopleksi d.25.marts 2010. Temadag om Apopleksi 25.marts 2010 Temadag om Apopleksi d.25.marts Region Sjællands planer og visioner vedrørende voksenhjerneskadede Baggrund Den administrative styre gruppe RFUF 3 Voksenhjerneskadegruppen Formål og opgavesæt Formål: At

Læs mere

Specialområde Hjerneskade. Rehabiliteringen. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.:

Specialområde Hjerneskade. Rehabiliteringen. Specialområde Hjerneskade. Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: Specialområde Hjerneskade Rehabiliteringen Specialområde Hjerneskade Engtoften 5A DK-8260 Viby J. Tlf.: 7847 7400 www.soh.rm.dk Velkommen til Rehabiliteringen Rehabiliteringstilbuddet på Tagdækkervej er

Læs mere

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d.

Kvalitetsstandard. Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Ambulant genoptræning og rehabilitering til borgere med erhvervet hjerneskade herunder taletræning Godkendt af byrådet d. xx 1 of 6 2 of 6 Ydelser Ambulant flerfaglig genoptræning til

Læs mere

Kommunerne Dato: i den midtjyske region:

Kommunerne Dato: i den midtjyske region: Kommunerne Dato: i den midtjyske region: - fælles ansøgning til pulje vedr. styrket genoptræning og rehabilitering for personer med erhvervet hjerneskade. Nytorv 6 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kommunerne

Læs mere

Ansøgning til pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014.

Ansøgning til pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014. Lone Vicki Pedersen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Ansøgning til pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014. Dato: 25. august 2011 Sags

Læs mere

KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet

KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet KKR Hovedstadens mål for hjerneskadeområdet Hella Obel, sektionsleder i Træningssektionen, Hillerød og Mikael Kristensen, lægelig chef, Tranehaven, Gentofte Den 11. december 2012 KKR Hovedstadens kortlægning

Læs mere

udmøntning af midler fra pulje til styrket genoptræning/rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade

udmøntning af midler fra pulje til styrket genoptræning/rehabilitering af mennesker med erhvervet hjerneskade Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Lone Vicki Pedersen Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Social- og Sundhedssekretariat Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk

Læs mere

Rehabiliteringsplaner skaber sammenhæng. ng et pilotprojekt for Region Syddanmark og Odense Kommune for patienter med senhjerneskade

Rehabiliteringsplaner skaber sammenhæng. ng et pilotprojekt for Region Syddanmark og Odense Kommune for patienter med senhjerneskade Rehabiliteringsplaner skaber sammenhæng ng et pilotprojekt for Region Syddanmark og Odense Kommune for patienter med senhjerneskade Region Syddanmark Odense Universitetshospital Odense Kommune - Hjerneskaderådgivningen

Læs mere

Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden Slutrapportskema - for pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011-2014. Tilskudsmodtageren skal besvare følgende spørgsmål i omfang svarende

Læs mere

Personkreds. Forløbsprogrammerne for rehabilitering. af børn, unge og voksne med erhvervet hjerneskade

Personkreds. Forløbsprogrammerne for rehabilitering. af børn, unge og voksne med erhvervet hjerneskade Personkreds Forløbsprogrammerne for rehabilitering af børn, unge og voksne med erhvervet hjerneskade omfatter alle personer med et rehabiliteringsbehov grundet en akut opstået hjerneskade. Organisatoriske

Læs mere

Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 2017

Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 2017 Årsrapport for hjerneskadeindsatsen 201 August 2018 1 Indhold 1. Indledning 2. Hjerneskadekoordinationen 2.1. Hjerneskadekoordinator 2.2. Koordineringsteam 3. Statistik 3.1. Borgere i koordineringsteamet

Læs mere

Projektbeskrivelse. Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Den 29. august 2011

Projektbeskrivelse. Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Den 29. august 2011 Projektbeskrivelse Gladsaxe Kommune Social- og sundhedsforvaltningen Den 29. august 2011 1. Projektets titel Ansøgning om økonomisk tilskud fra Indenrigs- og sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning

Kvalitetsstandarder for genoptræning Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen Kvalitetsstandarder for genoptræning November 2006 Indledning Fra 2007 er genoptræning efter sygehusophold en opgave som Gladsaxe Kommune

Læs mere

4. Hvilken klageadgang er der i Københavns Kommune på området, og hvordan har udviklingen i behandlingstiden for klager været over de

4. Hvilken klageadgang er der i Københavns Kommune på området, og hvordan har udviklingen i behandlingstiden for klager været over de Marialise Rømer, MB 6. november 2012 Sagsnr. 2012-156912 Dokumentnr. 2012-881023 Kære Marialise Rømer Tak for din henvendelse af 24. oktober 2012, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark. Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet

Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark. Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet Rehabiliteringsforløb på ældreområdet i Danmark Thomas Antkowiak-Schødt Projektleder Rehabiliteringsforløb på ældreområdet Struktur for oplæg 1. Baggrund 2. Lovændring 3. Håndbog i rehabiliteringsforløb

Læs mere

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt?

Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Rehabilitering og Visitation Hvordan kan borgere livet igennem klare sig selv mest muligt? Hvordan fastholdes borgerens ansvar for eget liv? Oplægget indeholder Holstebro Kommunes tilbud om træning, hjælpemidler

Læs mere

Ansøgning om tilskud Projektets navn

Ansøgning om tilskud Projektets navn Ansøgning om tilskud Projektets navn Optimeret rehabilitering af voksne med erhvervet hjerneskade i Egedal Kommune Tidsperiode Januar 2012 til december 2014 Projektorganisation Projektejer: Kjeld Ebdrup,

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017

Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Godkendt på Sundheds-og Omsorgsudvalgsmøde d. 2017 Sagsid.: Elel Version nr.: Kvalitetsstandard for genoptræning 2017 Område

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) Merete Røn Christensen, Chef for Genoptræning København

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) Merete Røn Christensen, Chef for Genoptræning København KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen - Socialforvaltningen ANSØGNING OM ØKONOMISK TILSKUD FRA INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERI-

Læs mere

Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune

Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune Hjerneskadekoordination Jammerbugt Kommune Disposition 1. Kort præsentation 2. Om Jammerbugt Kommune 3. Tanken bag Hjerneskadekoordination 4. Opbygning af hjerneskadekoordination 5. Koordinering på tværs

Læs mere

De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade

De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade I De nye forløbsprogrammer for rehabilitering af voksne og børn/unge med erhvervet hjerneskade - Sådan vil vi gribe udfordringerne og opgaven an V. Vicechefsygeplejerske Jytte Aaen, Region Nordjylland

Læs mere

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 18-12-2008 Sagsid.: Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Område

Læs mere

Midler til løft af ældreområdet

Midler til løft af ældreområdet Midler til løft af ældreområdet 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Formålet med indsatsen Planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Økonomi Styrke rehabilieringsindsatsen Forbedring

Læs mere

Region Hovedstaden. Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer. - hvordan skal jeg skrive

Region Hovedstaden. Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer. - hvordan skal jeg skrive Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer - hvordan skal jeg skrive Telling Nielsen, Rigshospitalet/Glostrup aug. 2016 / marts 2017 1 Genoptræningsplaner anno 2016 Oplægget: Baggrund for ændring fra

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Det Gode Hverdagsliv. Beretning Plan

Det Gode Hverdagsliv. Beretning Plan Det Gode Hverdagsliv Beretning 2015-2016 Plan 2017-2018 0 1 Indledning Udgangspunktet for al hjælp, der leveres på sundheds- og omsorgsområdet i Egedal Kommune er, at alle borgere ønsker at klare sig selv

Læs mere

Fleksibel koordination af forløb for borgere med erhvervet hjerneskade

Fleksibel koordination af forløb for borgere med erhvervet hjerneskade Fleksibel koordination af forløb for borgere med erhvervet hjerneskade Puljeansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade.

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Genoptræningsgruppen, børne- ungeområdet og voksenområdet Anbefaling 9.1. Anbefaling vedr. krav til kvalitet i tilbuddene: kommunerne arbejder sammen om at undersøge, hvordan alle kommuner kan levere en

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere