Referat af 1. ordinære ungdomshovedbestyrelsesmøde. Hotel Christiansminde Svendborg, den februar 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af 1. ordinære ungdomshovedbestyrelsesmøde. Hotel Christiansminde Svendborg, den februar 2011"

Transkript

1 Referat af 1. ordinære ungdomshovedbestyrelsesmøde Hotel Christiansminde Svendborg, den februar 2011

2 Åbning af mødet... 3 Dagsorden... 3 Valg af dirigenter... 3 Valg af referent... 3 Forretningsordenen... 3 Økonomiske retningslinjer... 4 Formandens beretning... 4 Politiske beslutninger... 5 Ungdomsarbejdsløshed er et stigende problem... 5 Stop med at behandle arbejdsløse som kvæg... 5 Frivilligt arbejde, nej tak!... 5 Organisatoriske overvejelser... 6 G-nul... 6 TrefuCamp... 6 Copenhagen Camp... 6 Evaluering af OK-konferencen... 6 Pralerunden... 7 Regionerne:... 7 Midt:... 7 Syd:... 7 Nord:... 7 Hovedstaden:... 7 Sjælland:... 7 Grupperne:... 7 PSHR:... 7 Byg:... 7 Transport:... 7 Grønne:... 7 Industri:... 7 Offentlig:... 7 Nedsatte arbejdsgrupper... 8 Kurser: Samantha... 8 Kommunikation: Tanja... 8 Politisk udvikling: Nick... 8 Kampagner: Berit... 8 Samarbejde: Louis... 8 Interne aktiviteter: Louis... 8 Eventuelt... 9 Fanen... 9 Regionale introdage... 9 Landsmødereferatet... 9 Arbejdsprogrammet... 9 Facebook... 9 Afslutning... 9 Bilag 1: Forretningsorden for UHB som vedtaget Bilag 2: Nedsatte arbejdsgrupper: Bilag 3: Ungdomsarbejdsløshed - et stigende problem! Bilag 4: 3F Ungdom: Stop med behandle arbejdsløse som kvæg Bilag 5: 3F Ungdom: Frivillig arbejde - NEJ TAK!!!... 15

3 Åbning af mødet Mødet blev åbnet med sangen Når jeg ser et rødt flag smælde. Dagsorden Mødet blev åbnet af Peter som forestod valg af dirigenter. Peter præsenterede dagsorden. På dagsorden manglede punktet eventuelt. Dette blev tilføjet og dagsorden blev herefter enstemmigt godkendt, og så således ud: 1. Formalia Valg af dirigent og referent Forretningsorden til UHB Økonomiske retningslinjer 2. Formandens beretning Debat Godkendelse 3. Politiske beslutninger Udtalelser Oplæg 4. Organisatoriske overvejelser G-nul Trefu Camp Copenhagen Camp Evaluering af OK-Konference Regionerne Grupperne Nedsatte arbejdsgrupper 5. Eventuelt Valg af dirigenter Indstillet af forretningsudvalget (herefter FU) var Tanja Fynbo fra FU og fra ungdomshovedbestyrelsen (herefter UHB) Kenneth Leo Larsen. Disse blev enstemmigt valgt. Valg af referent Indstillet af FU var Michella Sibbersen. Hun blev enstemmigt valgt. Forretningsordenen Til følgende paragraffer var der bemærkninger: 2 stk. 2: Der blev debatteret om presserende emner kan optages på dagsorden udover fristen på 9 dage. Der var enighed om at dette selvfølgelig godt kunne lade sig gøre. Følgende blev derfor tilføjet i forretningsordenen: Dog kan presserende sager optages på dagsorden helt op til mødets start. Ønsker herom fremsendes til formandskabet, som træffer afgørelse herom.

4 2 ny stk. 3: FU kom med ændringen: ændringsforslag skal være den organisatoriske næstformand i hænde senest 2 dage før mødets afholdelse. Dette blev tilføjet. De følgende stk. i 2 konsekvensændres numerisk efter tilføjelsen af et nyt stk. 3. 2, ny stk. 4: 3F Ungdom er en læreplads og det er derfor ikke hensigtsmæssigt at de samme to dirigenter vælges for et helt år ad gangen. Det skal være muligt for andre at prøve at være dirigent. 2, stk. 4 lyder derfor således: På UHB møderne vælges to dirigenter. 3 stk. 2: Der blev tilkendegivet at hvis hvert møde krævede at 2/3 af formandskabet var tilstede, var det udemokratisk. Sætningen, samt 2/3 af formandskabet udgår derfor. 3 stk. 4: Sætningen er dårligt formuleret. Man kan forstå det som at rundskrivning kun skal ske til FU, dette er ikke meningen. Der tilføjes derfor til UHB i slutningen af sætningen. 4: Det er selvfølgelig muligt at få konkrete holdninger ført til referat. Ny 4, stk. 2 tilføjes: godkendte referater lægges på 3fu.dk 5: Mange havde et ønske om at koordinere samkørsel til møderne. Der blev derfor tilføjet sidst i paragraffen: En deltagerliste sendes ud sammen med bilag til mødet. 6: Holdningen var at der skulle gælde det samme antal tilstedeværende i hele forretningsordenen. 1/3 ændres derfor til ¼, samt 4 uger efter anmodning ændres til 14 dage efter anmodning. Der blev herefter stemt om den samlede forretningsorden. Den blev herefter godkendt. Den godkendte forretningsorden findes som bilag 1. Tanja oplyste herefter om de praktiske ting i forbindelse med mødet. Dette er ikke ført til referat. Økonomiske retningslinjer Tanja gennemgik de økonomiske retningslinjer, som blev vedtaget i forretningsudvalget på deres møde i december. Det blev præciseret, at der efter udsendelsen af bilagene er kommet en opdateret version af dette papir således at beløbene er på 2011 niveau. Under punktet om frikøb blev der tilføjet et kr. efter beløbet, således at ingen var i tvivl om hvilken valuta frikøb udbetales i. Formandens beretning Formandens skriftlige beretning findes i bilagsmaterialet, som blev udsendt før mødet. I den mundtlige beretning kom Peter ind på følgende emner, med følgende kommentarer: - 3F Ungdomshovedbestyrelse: Hvilke pligter og muligheder vi har, som 3F Ungdomshovedbestyrelse. Det er det første møde, og derfor er vi også med til at sætte standarden. - Efterløn og Folketingsvalg: Regeringens hetz mod den almindelige arbejder. Efterlønnen er det seneste angreb. Regeringen har indledt en krig imod os. Lige nu er ét alternativ til Regeringen, og det skal vi kæmpe for.

5 - Tag stilling: Hvor vigtig det er, at vi 3F ungdommere er med til at deltage i den politiske debat. Vi skal sige vores holdning, så debatten både på Christiansborg, og blandt ungdomspartierne kommer til at handle om den almindelige arbejder? Det er vores opgave at sikre, de også har et fokus på den almindelige arbejder. Til debatten blev der rejst følgende yderligere synspunkter: - Ungdomsarbejdsløsheden: Ungdomsarbejdsløsheden minder i dag om tal fra 80 erne, den periode, hvor flere af os blev født. Hos 3F ere ligger den over 20 %, og Regeringen ser passivt til. Det er Regeringen, der skal sikrer vore uddannelser. - Overenskomst: Vi skal huske at holde fokus på overenskomsterne, så vi unge ikke bliver glemt. - Manglende viden omkring fagforeninger Der blev uddelt en artikel om unges manglende viden omkring fagforeninger, denne blev kort diskuteret og der var enighed om at dette skulle man sætte fokus på. Politiske beslutninger Følgende 3 udtalelser var til debat: - Ungdomsarbejdsløshed et stigende problem - Stop med at behandle arbejdsløse som kvæg - Frivilligt arbejde, NEJ TAK!!! Ungdomsarbejdsløshed er et stigende problem Udtalelsen er skrevet af 3F Ungdoms Industrigruppe og Søren præsenterede den kort. Denne udtalelse blev lavet på overenskomstkonferencen som blev holdt i Odense den januar Her havde Industrigruppen talt om de krav, som de ville udtage til OK forhandlingerne i Der blev talt om hvor stort et problem ungdomsarbejdsløsheden er i Danmark, hvor vi har en arbejdsløshedsprocent på over 20. Udtalelsen blev vedtaget. Stop med at behandle arbejdsløse som kvæg Udtalelsen er skrevet af Peter og han præsenterede kort, hvad den gik ud på. Udtalelsen omhandlede aktiveringstilbuddene som 3F Ungdom gerne ser, kommer tilbage i A-kasserne. Derudover ser vi gerne, at vi får branche a-kasser. Der var bred enighed om udtalelsen og der var derfor stort set ingen debat. Udtalelsen blev vedtaget. Frivilligt arbejde, nej tak! Udtalelsen er skrevet af Nick, som kort præsenterede den. Folk, der arbejder frivilligt tager arbejde fra vores medlemmer, så derfor kan vi som fagforening ikke støtte op om frivilligt arbejde. Der var heller ikke den store debat om denne udtalelse. Udtalelsen blev vedtaget.

6 Udtalelserne er blevet korrekturlæst og sendt til pressen. Organisatoriske overvejelser G-nul Tanja præsenterede hvad G-nul er er de tillidsvalgtes år og på det første HB efter landsmødet tilbød vi vores hjælp til hvordan man skulle få flere unge tillidsrepræsentanter (herefter TR). Ideen er herefter at udvikle et såkaldt før TR-kursus til de unge der går med tanken om at være TR, men som ikke rigtigt tør tage skridtet og som måske mangler selvtilliden. Det første kursus kommer til at lægge på Turbokursus 2 i maj, og det næste på Turbokursus 3 i september. Det er 3F Ungdoms frivillige, der kommer til at stå for det i samarbejde med ungdomskonsulenterne. TrefuCamp Tanja præsenterede kort rammerne for årets Trefu Camp. Igen i år bliver den afholdt på Hotel Legoland. Workshops bliver i år afholdt som gruppetid, med større vægt på det faglige indhold. En fra hver af 3F Ungdoms grupper skal i samarbejde med Forbundets voksne grupper og eksterne undervise sørge for, at undervisningen forløber som den skal, samt sørge for den får det rette faglige indhold for den respektive gruppe. Copenhagen Camp Tanja fortalte kort, at der endnu intet er planlagt for Copenhagen Camp, så vi har alle tiders mulighed for at sætte vores eget præg på eventen. Der blev derfor nedsat en arbejdsgruppe som skal komme med forslag til et program for Copenhagen Camp. Tovholder fra FU er Tanja. De personer som har meldt sig til arbejdsgruppen fremgår af bilag 2. Evaluering af OK-konferencen 3F Ungdom afholdte januar 2011 OK konference. Peter præsenterede kort de 3 fælles krav man var blevet enige om at stille fra ungdommen. De lyder således: - Min. 5 kr. lønstigning, hvor de lavest lønnede skal have mest. - Krav på 1 uges AMU kursus. - Værn mod social dumping. Herefter præsenterede hver gruppe kort de grupperelaterede krav man ville stille. Andreas præsenterede hvad man i Byggegruppen havde snakket om. Her havde de snakket om pension, løn, social dumping og nedlæggelsen af arme-ben virksomheder. Søren delte Industrigruppens krav ud til deltagerne og forklarede herefter kort hvad man havde snakket om. Her havde man især talt om forskellen på at man inden for industrien har man en minimallønsoverenskomst og at man inden for andre områder har en normallønsoverenskomst. Jens præsenterede kort hvad man havde talt om i Privat Service, Hotel og Restaurations (PSHR) gruppen. Her havde man snakket meget om værktøjstilskud, barsel og spisepauser. I restaurationsbranchen kan det ofte være et problem, at ansatte ikke når at holde deres spisepause.

7 Pralerunden Regionerne: Midt: Region Midt har valgt at sætte fokus på det lokale ungdomsarbejde samt samarbejde med DSU i forbindelse med valgkampen. Syd: Region Syd sætter fokus på opstart af ungdomsarbejde i Odense og Kolding samt at skabe et samarbejde med DSU. Nord: Region Nord er i gang med at opstarte en faglig fredagsbar i Aalborg afdelingen. Samtidig er der generalforsamling i Aalborg afdelingens ungdomsudvalg den 18. februar Hovedstaden: Region Hovedstaden arbejder på at lave et info møde for de unge medlemmer, så de kan få indsigt i hvad 3F Ungdom laver. Sjælland: Region Sjælland har ugen før UHB mødet fået ny regionsformand, så derfor er der ikke startet så meget op i regionen. Dog satser man på et samarbejde med DSU. Der var en kort debat af, at meget af samarbejdet med 3F Ungdoms udvalg skete med DSU, og at der ikke var nævnt andre af ungdomspartierne. Det blev dog understreget fra alle regionerne, at man meget gerne vil arbejde sammen med de andre ungdomspartier, og det vil der blive arbejdet mere på. Grupperne: PSHR: Gruppen er i gang med planlægning af en workshop, som man vil invitere deltagerne fra Trefu Camp med til. Derudover har man lavet en grupperelateret valgplakat som blev fremvist på mødet. Gruppen har også fået lov til at deltage med to til gruppebestyrelsesmøderne. Byg: Gruppen har endnu ikke lavet det store, men glæder sig meget til at komme i gang med arbejdet. Transport: Gruppen har skiftet grupperepræsentant således, at Line nu er valgt. Gruppen laver opfølgning efter Trefu Campen. Grønne: Gruppen er på bar bund efter Benita trak sig som grupperepræsentant. Simona skal undervise på Trefu Campen. Industri: Der er lavet en facebook gruppe som hedder 3f ungdom industri, og gruppen arbejder på flere aktive til Trefu campen. Offentlig: Maria er helt ny i 3F Ungdom og kender derfor ikke så meget til det. Hun vil forsøge at sætte gang i noget i Odense afdelingen. Derudover snakker hun med Tanja om at lave et netværk efter Trefu Camp.

8 Nedsatte arbejdsgrupper I forretningsudvalget er der blevet nedsat 6 arbejdsgrupper, som kort blev præsenteret. Herefter var det muligt for UHB-medlemmerne, at skrive sig på den gruppe de gerne ville arbejde med. Det fremgår ligeledes af bilag 2, hvem der har meldt sig til de forskellige grupper. Listen er selvfølgelig åben så man kan altid nå at mede sig til. De 6 arbejdsgrupper er: - Kurser - Kommunikation - Politisk udvikling - Kampagner - Samarbejde - Interne aktiviteter Kurser: Samantha Samantha og Berit har opdelt kurserne mellem sig. Derudover er man i gang med at lave tanker om hvad man kunne have af kurser til næste år. Dette sker i samarbejde med Tim. Kommunikation: Tanja Der blev kort fortalt om hjemmesiden, hvor vi venter på besked fra kommunikationsafdelingen omkring hvad der kan lade sig gøre. Derudover er der en sms-tjeneste, som hurtigst muligt kommer til at fungere, så vi kan sende nyheder til vores medlemmer. Politisk udvikling: Nick Nick forklarede kort om hvordan vi som 3F Ungdom skal have en holdning til de udtalelser og tiltag der kommer fra Christiansborg, fordi de rammer vores medlemmer. Kampagner: Berit Præsenteret af Nick, da Berit var syg. Nick forklarede kort, at det er Berit der er tovholder på gruppen og at det er meningen at denne gruppe skal hjælpe med at lave kampagner. Man er i gang med at udvikle en kampagne sammen med HK om den gode læreplads. Samarbejde: Louis Louis fortalte om hvorledes det ville hjælpe os, at samarbejde på tværs af LO. Ligeledes er det en god ide, at samarbejde mere med ungdomspartierne. Interne aktiviteter: Louis Louis fortalte om den afdelingshåndbog, som han er ved at lave i samarbejde med Nanna. Den er snart klar til at blive gennemlæst og vil derefter blive sendt ud til afdelingerne. Herefter er det planen, at man vil lave en bog til de aktive, hvor grundlæggende ting om det at være aktiv i 3F Ungdom står beskrevet.

9 Eventuelt Fanen Der blev spurgt til hvem der skal arrangere, hvor fanen skal hen. Til det blev der svaret, at Line som fanebærer og Søren som fanebærer suppleant i samarbejde selv styrer, hvor fanen skal hen. Derudover modtager Line gerne forslag til, hvor fanen skal hen. Regionale introdage Regionerne arrangerer selv en regional introdag, man kan dog med fordel arrangere en på tværs af regionerne. Man kan eventuelt henvende sig til Tanja, så man sørger for de ikke kulminerer med andre ungdomsaktiviteter. Landsmødereferatet Måden referatet fra Landsmødet 2010 blev godkendt på blev debatteret. Der blev fortalt, at referatet var sendt til alle deltagere og at man havde 14 dage fra referatet var sendt ud til at komme med indsigelser. Herefter var det godkendt. Det endelige referat fra Landsmødet 2010 sendes ud sammen med deltagermaterialet til Landsmødet 2011, og man kan altid få en kopi ved at henvende sig til Tanja. Arbejdsprogrammet Følgende bemærkning ønskes ført til referat: Der ønskes en oversigt over hvor, hver aktivitet hører hjemme i arbejdsprogrammet, så vi stolt kan sige det har gået godt fordi vi har sikret alt. Facebook Der blev opfordret til at man på Facebook tænker over hvilke billeder der bliver lagt ud fra vores arrangementer så vi ikke sender et forkert signal udadtil. Afslutning Peter afsluttede mødet med at sige, at UHB nu havde lagt overlæggeren højt i forhold til det arbejde vi skal lave. Det er vigtigt, at vi træffer beslutning om de vigtige ting i vores organisation i stedet for at tale om ligegyldigheder. Der blev afsluttet med sangen Internationale.

10 Bilag 1: Forretningsorden for UHB som vedtaget 1 Ungdomshovedbestyrelsen Stk. 1: Ungdomshovedbestyrelsen, der er organisationens øverste myndighed mellem landsmøderne, består pr. 05. februar 2011 af - Forretningsudvalget - Tre repræsentanter fra hver gruppe - Tre repræsentanter fra hver region. Stk. 2: Muligheden for at være observatør til hovedbestyrelsesmøder forlægger forbundshusets ansatte og gæster fra andre organisationer, dog kan Ungdomshovedbestyrelsen lukke mødet, såfremt særlige forhold gør sig gældende. 2 Ungdomshovedbestyrelsesmøder Stk. 1: Ungdomshovedbestyrelsen afholder 4 ordinære møder årligt. Indkaldelse skal ske med mindst 4 ugers varsel. Bilag, der skal behandles på Ungdomshovedbestyrelses møder, skal være medlemmerne i hænde senest 1 uge før mødets afholdelse. Stk. 2: Ungdomshovedbestyrelsesmedlemmer, der ønsker sager optaget på næste mødes dagsorden, skal indsende forslag herom til den organisatoriske næstformand senest 9 dage før mødets afholdelse. Ved ønsker til dagsordenen skal der vedlægges bilag, som kort opridser emnet. Dog kan presserende sager optages på dagsorden helt op til mødets start. Ønsker herom fremsendes til formandskabet, som træffer afgørelse herom. Stk. 3: Ændringsforslag skal være den organisatoriske næstformand i hænde senest 2 dage før mødets afholdelse. Stk. 4: På UHB møderne vælges to dirigenter. Den ene fra forretningsudvalget, den anden fra Ungdomshovedbestyrelsen. Stk. 5: Der vælges én referent til alle UHB møder. Stk. 6: Alle delegerede kan anmode om ordet. De indtegnede får ordet i den rækkefølge, som de har indtegnet sig. Gæster og observatører kan tildeles ordet efter behov. Stk. 7: Dirigenterne kan fastsætte begrænsninger for taletiden under hensyntagen til UHB mødets overordnede rammer. Dirigenterne kan give tilladelse til korte bemærkninger. Stk. 8: Dirigenterne kan, hvis de finder det nødvendigt, stille forslag om en debats afslutning. Forslag af denne karakter kan også stilles af delegerede. Stk. 9: Såfremt et medlem af ungdomshovedbestyrelsen ønsker ordet til forretningsorden, suspenderes forhandlingerne og medlemmet får ordet. 3 Afstemninger og beslutninger Stk. 1: Almindeligt stemmeflertal er gældende i alle afgørelser. Såfremt fem af de tilstedeværende i Ungdomshovedbestyrelsen forlanger skriftlig afstemning, skal en sådan finde sted. Stk. 2: Ungdomshovedbestyrelsen er beslutningsdygtig når mindst ¼ af UHB medlemmerne er til stede. Stk. 3: Der kan ikke stemmes in absentia(fraværende). Stk. 4: Forretningsudvalget kan beslutte, at presserende sager kan afgøres ved rundskrivelse til UHB. 4 Referat Stk. 1: Forretningsudvalget er ansvarlig for at der laves et beslutningsreferat fra Ungdomshovedbestyrelsesmødet. Referatet udsendes senest 14 dage efter mødets afholdelse. Senest 4 uger efter mødets afholdelse skal indsigelser fra ungdomshovedbestyrelsens medlemmer være den organisatoriske næstformand i hænde. Stk. 2: Godkendte referater lægges på 3fu.dk.

11 5 Afbud Alle ungdomshovedbestyrelsesmedlemmer er per definition tilmeldt ungdomshovedbestyrelsesmøderne. Afbud skal senest finde sted 2 uger før mødet, medmindre andet er anført i indkaldelsen. En deltagerliste sendes ud sammen med bilag til mødet. 6 Ekstraordinært UHB møde Der kan indkaldes til ekstraordinært ungdomshovedbestyrelsesmøde såfremt 1/4 af medlemmerne ønsker det, eller hvis forretningsudvalget indkalder til det. I så fald skal mødet afholdes senest 14 dage efter anmodning.

12 Bilag 2: Nedsatte arbejdsgrupper: Kurser: FU-tovholder: Samantha Smed Berit Spangsberg Nina Gjerulff Line Laursen Johanna Bobek Kampagner: FU-tovholder: Berit Spangsberg Nick Enevoldsen Bettina Friis Laursen Jimmy Henriksen Jeannette Hvenegaard Kommunikation: FU-tovholder: Tanja Fynbo Louis Jacobi Nina Gjerulff Politisk udvikling: FU-tovholder: Nick Enevoldsen Michella Sibbersen Jens Noe Henning Emil Jensen Emil Larsen Samarbejde: FU-tovholder: Michella Sibbersen Louis Jacobi Lasse Hansen Emil Larsen Interne aktiviteter: FU-tovholder: Louis Jacobi Tanja Fynbo Lasse Hansen Henning Emil Jensen Emil Larsen Særligt nedsat udvalg: Copenhagen Camp FU-tovholder: Tanja Fynbo Jens Noe Samantha Smed Michael Slot Søren Grøn Lasse Hansen Emil Larsen Nina Gjerulff Michella Sibbersen Line Laursen

13 Bilag 3: Ungdomsarbejdsløshed - et stigende problem! Vi ser med stor bekymring på den stigende ungdomsarbejdsløshed i Danmark. Vi mener, at der skal sættes massiv ind med efteruddannelse og opkvalificering. Industrigruppen i 3F ungdom er meget bekymrede den stigende ungdomsarbejdsløshed og frygter, at en stor gruppe unge bliver tabt i det danske samfund. Vi vil se handling fra Folketinget med krav om, at kommunerne og virksomheder ved lov skal uddanne lærlinge. Det kunne for eksempel være ved at man kun kan vinde offentlige licitation, såfremt man har x antal lærlinge. Selvom det offentlige er presset på økonomien mener vi, at de skal og bør yde deres bidrag til at få løst ungdomsarbejdsløsheden. Vedtaget på 3F ungdoms overenskomstkonference d januar 2011, 3F Odense.

14 Bilag 4: 3F Ungdom: Stop med behandle arbejdsløse som kvæg Arbejdere i Danmark skal i dag igennem et cirkus af institutioner og foreninger, når fyresedlen kommer igennem brevsprækken. 3F Ungdom synes, at det er svineri, at man trækker de ledige sådan rundt i manegen! Vi ønsker, at det gøres så let for de arbejdsløse, som muligt. Derfor skal jobcentrene og aktiveringstilbud lægges ind under A-kassen. Alle kender historien om hvordan kvægbliver transporteret fra den ene ende af Danmark til et sted i Tyskland under kummerlige forhold for at blive slagtet. Det kan få EU-kommissærer til at fælde en tåre på nationalt TV, og politikere til at rydde kalenderen. Med arbejdsløse er det en helt anden sag! Her skal de først sendes på meningsløse kurser, hvor den indre fugl skal findes, før medierne finder det svagt interessant. Og for at få politikkerne op af stolen skal der meget mere til. Med en ledighed på over danskere, kræver det et holdbart system. Det er dsværre ikke situationen i Danmark anno Her sendes de ledige frem og tilbage i systemet. Først til A-kassen for dagpenge, så i Jobcentret for at lave ansøgninger og analyser. I sidste ende sendes de i uendelige afskygning af kurser, der skal øge deres muligheder for at få job. Alt sammen under Inger Støjberg motto om, at man ikke skal sidde der hjemme og se tv på statens regning. I 3F Ungdom har vi tillid til de arbejderløse. Vi mener, at dem som har bedst kendskab til de arbejdsløses situation skal stå for aktiveringen, jobsøgning og dagpengene. 3F Ungdom mener, at A-kasserne med deres stærke bånd til fagforeningerne og arbejdspladserne, bedst løser denne opgave. Derfor ønsker 3F Ungdom, at samle opgaverne i A-kasserne. For 3F Ungdom er det en mærkesag, at arbejde og fagforening går hånd i hånd. Der er derfor vigtigt, at vi igennem fagforeninger sikrer arbejderne og retten til at nå overenskomster. Ligeledes er det en mærkesag for 3F Ungdom, at der skal indføres branche A-kasser, som knyttes op på de fagforeninger, der tilhører faget. Yderligere kommentarer henvendes til Peter Bøgh på telefon og peter.bogh@3f.dk.

15 Bilag 5: 3F Ungdom: Frivillig arbejde - NEJ TAK!!! I 3F Ungdom er vi meget opmærksomme på den udvikling, der er ved at ske på det danske arbejdsmarked. Flere og flere unge tager frivilligt arbejde for at pynte på deres CV. Det er vi som sådan ikke imod, men problemet er at, de optager stillinger, der var set til lønmodtagere. Det er ren løndumping! Firmaer bliver opsøgende på disse frivillige arbejdere, og nogle har stort set ikke andet. Der findes eksempler, hvor store internationalt anerkendte restauranter tager ulønnet arbejde, og det er helt uhørt! Yderlige har vi over arbejdsløse i Danmark. De frivillige arbejdere optager i en vis grad nogle af stillingerne for de arbejdsløse, eller i hvert fald medvirker det frivillige arbejde i større sammenhæng til, at stillingerne ikke bliver besat af almindelige lønmodtagere.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. Vedtægter for 3F ungdom Artikel 1. Navn og tilhørsforhold 1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. 2. 3F Ungdom er Fagligt Fælles Forbunds (3Fs) ungdomsudvalg

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet.

6. Forretningsorden: Lars laver et udkast til næste UU-møde samarbejde med Mehmet. Dagsorden - UU-møde 21.-22. februar 2015 Deltagere: Emil Olsen, Dennis Garting, Morten Egede, Tobias Thomsen, Dennis Otkjær, Tilde Busk, Louise Meiling, Morten Farsø, Nikolaj Mailand, Bjørn Andersen, Lars

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Referat til UU-møde d. 25-26. januar 2014

Referat til UU-møde d. 25-26. januar 2014 Referat til UU-møde d. 25-26. januar 2014 1. Velkomst Formanden bød velkommen 2. Forretningsorden Ny forretningsorden vedtaget. 3. Valg af referent og dirigent Monika og Jannik er valgt som dirigenter

Læs mere

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 5. september 2015 Punkt Hvem har stillet punktet Type 1 Velkomst Orientering/gennemgang af dagsordenen Referat Praktiske oplysninger 2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Ribe Dyreskue: 3F Kongeåen var på Ribe dyreskue, fik snakket med en hel masse og fik også et medlem.

Ribe Dyreskue: 3F Kongeåen var på Ribe dyreskue, fik snakket med en hel masse og fik også et medlem. 1. Velkomst ved Rebekka Deltagere: Jannick (region Sjælland), Bjarke (region Sjælland), Mark (Transport), Elise (region Syddanmark), Henning Emil (region Syddanmark), Daniel (region Nord), Anders M. (region

Læs mere

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden Ophavsretsfondens bestyrelses forretningsorden 1 Bestyrelsens arbejde Stk. 1. Bestyrelsen har hovedsageligt til opgave at forvalte anvendelsen af rettighedsmidler på følgende måde: 1. Som altovervejende

Læs mere

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd.

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. Forretningsorden for Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. 1. Bestyrelsens konstituering 1.1 Valg næstformand, sekretær og kasserer. (Valg af formand sker på Fællesrådets generalforsamling.) Bestyrelsen vælger

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af:

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: Gruppevedtægter for Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: 3F Midtjylland. 1 1 Navn Fagligt Fælles Forbund 3F-Midtjylland

Læs mere

Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015

Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015 Referat, 3F Ungdomsudvalg d. 15.-17. Maj 2015 Deltagere: Toke, Daniel, Dennis O., Simona, Rasmus, Rikke, Dennis G., Amanda, Louise, Nikolaj, Kim, Bjørn, Tobias, Morten F., Morten E., Pernille, Lars og

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne.

1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne. Vejledende forretningsorden for KLF-afdelingerne Forslag: 1 Københavns Lærerforenings medlemmer ved..skole udgør KLF-afdelingen ved denne. Lærere med tilknytning til flere skoler er medlem af KLF-afdelingen

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd

Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd Vedtægter for Slagelse Kommunes Ungeråd Indholdsfortegnelse 1 NAVN OG HJEMSTED...1 2 FORMÅL...1 3 MEDLEMMER...2 4 OPGAVER OG AKTIVITETER...2 5 ORGANISATION...2 7 MØDE-, TALE- OG STEMMERET PÅ GENERALFORSAMLINGEN...3

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden Dagsorden 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden 2) Præsentation af bestyrelsen I. Bordrunde hvor alle præsentere sig 3) Gennemgang af fremgangsmåder I. Referentrollen

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Indkaldelse og dagsorden til 10. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 19. marts 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011

Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 Referat fra 3F Ungdoms Landsmøde 2011 11.- 13. november 2011 Smålandshavet Side 1 af 77 Indhold Fredag 11. november 2011... 4 Varsling af Landsmødet... 4 Valg af referenter... 4 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013)

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) 1 Navn og hjemsted Sektionens navn er Dansk Byggeri Stilladssektionen, med hjemsted hos Dansk Byggeri i København. 2 Formål Sektionen

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 5078303 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17170 24-06-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 24. juni 2019 Tid: 09.00 13.00 incl. frokost Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte,

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede Udvalg,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG DET HANDLER OM DIN HVERDAG Indholdsfortegnelse: Dagsorden Fastlæggelse af forretningsorden

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening 1 NAVN OG STATUS Stk. 1. Foreningens navn er Hovedstadens Lan Party Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Hillerød kommune. 2 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. Beboerrepræsentationen navn er Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park.

Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. Beboerrepræsentationen navn er Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park. 1 OPLÆG Vedtægter for Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Beboerrepræsentationen navn er Beboerrepræsentationen Mikkelborg Park. Stk. 2. Beboerrepræsentationen har

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Version: 0.4 1. Medlemmer, konstituering m.m. Skolebestyrelsen er sammensat i henhold til Bekendtgørelse af lov om Folkeskolen (nr. 665 af 20.06.2014)

Læs mere

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. Punkt 1. Forslag til forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget. 2013-46831. Forvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender forslag til Forretningsorden for Sundheds- og Kulturudvalget.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 CVR. Nr.: 50 56 70 28 1 Forslag til forretningsorden for generalforsamlingen 1. Mødet åbnes af formanden, der leder valget af dirigent. Kredsstyrelsen sørger for optagelse

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013 FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV Forretningsorden Gældende: år 2013 1 Indledende møde... 3 2 Præsentation... 3 2.1 Repræsentanter... 3 2.2 Forfald... 3 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 4 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV.

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. Vedtægter 1 Navn og hjemsted a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. b Sammenslutningen driver et sekretariat med hjemsted i Danmark. 2 Formål og

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18.

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. marts 2019 Gældende vedtægt 1.0 Foreningens navn og sæde. 1.1 Foreningens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling.

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Beretning Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Regnskab Faktiske udgifter for 2013 Arbejdsplan 2014 for Snedker- Tømrernes Brancheklub

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Referat 3F Ungdoms Landsmøde 2010. Fredag den 12. november søndag den 14. november 2010.

Referat 3F Ungdoms Landsmøde 2010. Fredag den 12. november søndag den 14. november 2010. Referat 3F Ungdoms Landsmøde 2010 Fredag den 12. november søndag den 14. november 2010. 1 Indhold Åbning af Landsmødet... 4 Valg... 4 Indvarsling af Landsmødet... 5 Forretningsordenen... 8 Dagsorden...

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune

Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune 1. Klubbens navn Stk. 1. Klubbens navn er Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune (DSK). Stk. 2. Klubben er oprettet i henhold

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Revideret efter generalforsamlingen 2007, 2010, 2013 og 2015. 1 Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Navn og formål 1, stk. 1. Foreningens navn er " Foreningen

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til kongressen! Måske er dette din første kongres og selvom din afdeling helt sikkert har forberedt dig godt på kongressens indhold, så kan du alligevel

Læs mere

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter Grøn overstregning = tilføjelse/ændring. Gul overstregning = kommentar, som ikke skal med i selve vedtægterne. Rød overstregning = bortfalder. 1 NAVN OG HJEMSTED Det Danske Saunaselskabs Gamle vedtægter

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet

Vedtægter for Akademiet for Moderne dans Og Klassisk ballet 1. Navn og Hjemsted Foreningen er stiftet 6. maj 2014. Foreningens navn er Akademiet for Moderne dans og Klassisk ballet v. Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, forkortet Akademiet for Moderne dans

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 referat

Generalforsamlingen 2012 referat 03. mar 2015 JIJ/ 2012-SL211NJ-09183 SLNJ Generalforsamlingen 2012 referat Dato: 27. september 2012 Tid: Kl. 16 21 Indskrivning fra kl. 15-16 Sted: Hotel Hvide Hus, Aalborg Indkaldte: Kreds Nordjyllands

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere

Forum for International Cooperation

Forum for International Cooperation Vedtægter for Forum for International Cooperation Vedtaget på FIC Generalforsamlingen mandag d. 16. april 2018 1 - Hjemsted Foreningens hjemsted er Københavns kommune 2 - Vision, mission og værdigrundlag

Læs mere

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER LANDSMØDET 28. 30. AUGUST 2008 VEDTÆGTER 1 Navn, overordnet organisation og hjemsted 2 Landsorganisationens formål 3 Politiske kontakter 4 Medlemskab af

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG

FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG FORRETNINGSORDEN FOR ØKONOMIUDVALGET SAMT DE STÅENDE UDVALG Indhold Formand og næstformand...3 Udvalgets møder...3 Udsendelse af dagsorden...4 Beslutningsdygtighed, godkendelse af dagsorden og mødeledelse...5

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl. 16-17 Indhold FORSLAG TIL DAGSORDEN 2 BEGÆRING 3 FORSLAG TIL FORRETNINGSORDEN 4 ÆNDRINGSFORSLAG TIL VEDTÆGTERNE 5 LOVUDVALGETS KOMMENTARER TIL ÆNDRINGSFORSLAG

Læs mere

ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE

ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE KONGRES 2016 2. udgave ÆNDRINGSFORSLAG TIL LOVENE - 2. UDGAVE KONGRES 2016 DANSK METAL 1 2 DANSK METAL KONGRES 2016 ÆNDRINGSFORSLAG TIL LOVENE - 2. UDGAVE

Læs mere

Kongres Faglige procedurer. Ændringsforslag Fødevareforbundet NNF

Kongres Faglige procedurer. Ændringsforslag Fødevareforbundet NNF Kongres 0 Faglige procedurer Ændringsforslag 0-00 Fødevareforbundet NNF Faglige procedurer Ændringsforslag 0-00 August 0 INDSTILLES AF FØDEVAREFORBUNDET NNF S HOVEDBESTYRELSE TIL VEDTAGELSE PÅ KONGRESSEN

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl. 11 13.45 Sted: Hovedbygningen, Aulaen, Ndr. Ringgade 4, 8000 Aarhus C Dagsorden: Velkommen 1) Valg af dirigent 2) Godkendelse

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA

Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA Bilag til dagsorden til Landsmødet d. 27. april 2019 Forslag til Vedtægter for Prostatakræftforeningen PROPA 1 Navn og hjemsted Foreningens formelle navn er Prostatakræftforeningen. Foreningen anvender

Læs mere

Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d maj 2016

Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d maj 2016 Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 27.-29. maj 2016 Deltager: Toke Nielsen, Dennis Otkjær, Rasmus Sørensen, Rikke Østergaard, Dennis Gartig, Nikolaj Mailand, Jack Hansen, Rasmus Christiansen, Amanda Reichert,

Læs mere

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København Jnr 02-0288 Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København I henhold til 6, stk. 3, nr. 9) i Vedtægt for Copenhagen Business School / Handelshøjskolen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S Vedtagelse. Som led i etablering af et nyt samlet beredskab for Nordjylland, Nordjyllands Beredskab med virkning fra 1. januar 2016 fastsætter

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen Formål med forretningsorden Vedtægterne fastlægger de overordnede spilleregler for ejerforeningens virke og visse regler for bestyrelsens arbejde. Forretningsordenen er

Læs mere

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Kapitel 1: Navn og formål 1 Foreningens navn er Netværket af Ungdomsråd Stk. 2 Foreningens navn forkortes officielt NAU 2 Netværket af Ungdomsråd er et landsdækkende,

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole 1 Bestyrelsen består af: 7 forældrevalgte medlemmer 2 medarbejdere valgt af og blandt skolens medarbejdere 2 elever valgt af og blandt skolens elever.

Læs mere

Referat fra. Landsmøde 2012. 2.- 4. november 2012 Smålandshavet. Side 1 af 24

Referat fra. Landsmøde 2012. 2.- 4. november 2012 Smålandshavet. Side 1 af 24 Referat fra Landsmøde 2012 2.- 4. november 2012 Smålandshavet Side 1 af 24 Fredag 2. november 2012 Landsmødet åbnes med faneindmarch og Når jeg ser et rødt flag smælde. Formand Peter Bøgh byder velkommen

Læs mere

Dagsorden: økonomi flyttes ned til efter Samarbejdsaftalen og dagsordenen ser således ud:

Dagsorden: økonomi flyttes ned til efter Samarbejdsaftalen og dagsordenen ser således ud: 1. Velkomst og åbning Dirigenter og referenter: Steen Ørts og Søren Grøn vælges som dirigenter og Nanna Biener vælges som referent. Referatet er beslutningsreferat. Gurli Holm er proceskonsulent. Dagsorden:

Læs mere