Danske multidisciplinære cancergrupper - DMCG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske multidisciplinære cancergrupper - DMCG"

Transkript

1 N O T A T Danske multidisciplinære cancergrupper - DMCG j.nr /2/DOB Organisation og opgaver Notat udarbejdet af s arbejdsgruppe vedr. Danske Multidisciplinære Cancergrupper. Indledning I Kræftplan I (2000) blev det anbefalet at udarbejde en analyse af den sundhedsvidenskabelige kræftforskning for at vurdere om de nødvendige forskningsressourcer var til stede, for at gennemføre kræftplanens foreslåede aktiviteter. anmodede Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd om at nedsætte et Kræft og Forsknings udvalg (KOF udvalget), som skulle angive satsningsområder med henblik på at styrke og koordinere den nationale indsats inden for den kliniske kræftforskning. Udvalgets rapport Klinisk kræftforskning i Danmark (KOF-rapporten februar 2005) anbefaler en markant styrkelse af rammebetingelserne for den kliniske kræftforskning og beskriver konkrete strukturelle tiltag, der vil kunne styrke den kliniske kræftforskning og dermed give den patientnære kræftforskning det nødvendige løft. Forinden rapportens offentliggørelse indledte de sygdomsspecifikke kræftgrupper (herefter DMCG) et samarbejde kaldet DMCG.dk. Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Tlf Fax E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post efp@sst.dk KOF-rapportens forslag blev indarbejdet i anbefalingerne i Kræftplan II (juni 2005). I aftalerne mellem regeringen og Dansk Folkeparti om flere i beskæftigelse lavere ledighed af 23. marts 2004 (Forårspakken) og på finanslovene for 2005 og blev der afsat midler til gennemførsel af anbefalingerne. På denne baggrund har indkaldt en arbejdsgruppe for nærmere at beskrive og igangsætte det anbefalede initiativ om etablering af sygdomsspecifikke kræftgrupper - Danske Multidisciplinære Cancergrupper. Arbejdsgruppen, der har udarbejdet dette dokument, består af en repræsentant fra hver sygdomsspecifikke kræftgruppe (DMCG), Amtsrådsforeningen / H:S, Ledelsesforum for Medicinsk Forskning samt (se vedlagte liste over medlemmer og repræsenterede DMCG). Arbejdet med etablering af DMCG bør ses i sammenhæng med KOF rapportens øvrige forslag til styrkelse af den kliniske kræftforskning: etablering af en Regional Infrastruktur for Klinisk Kræftforskning (RIKK) og Rådet for dansk klinisk kræftforskning (DAKK). Det er arbejdsgruppens vurdering, at der snarest skal udarbejdes en beskrivelse af organiseringen af RIKK og DAKK set i sammenhæng med DMCG. Dermed kan det sikres, at der skabes

2 en helhed, der optimerer grundlaget for samarbejde og styrkelse af klinisk kræftforskning. De eksisterende kræftsygdomsspecifikke grupper er på meget forskellige stadier i deres udvikling og organisering. Blandt de mest veletablerede med betydelige erfaringer er det aftalt, at man vil videregive erfaringerne for at hjælpe nye grupper i gang. Side 2 Arbejdsgruppen har på denne baggrund fundet det hensigtsmæssigt at udarbejde nedenstående oversigt over, hvad der skal være afklaret i forbindelse med etablering, drift og videreudvikling af Danske Multidisciplinære Cancergrupper Det er målet at oversigten skal kunne anvendes af Indenrigs og Sundhedsministeriet i forbindelse med udmøntning af de afsatte mider til styrkelse af klinisk kræftforskning (DMCG og RIKK). De nedenfor omtalte fælles vedtægter og forretningsorden skal alle være udarbejdede, for at grundlaget for etablering, drift og videreudvikling kan være afklaret inden der ansøges om midler. Samtidig vil udviklingsplaner og budgetter skulle indgå i ansøgningerne om midler til etablering mm. af de Danske Multidisciplinære Cancergrupper baseret på de udarbejdede vedtægter. Arbejdsgruppen finder, at der skal etableres en følgegruppe, med den opgave løbende at følge op på om KOF rapportens og Kræftplan II s intentioner om styrkelse af klinisk kræftforskning bliver realiseret. Til belysning af dette skal Følgegruppen efterspørge oplysninger om DMCG s arbejde bl.a. gennem årsrapporter og evalueringer, samt godkende vedtægter. Følgegruppen sammensættes af repræsentanter for: DMCG, Regionerne, de sundhedsvidenskabelige forskningsfora ved Ledelsesforum for medicinsk forskning, under formandskab af de centrale sundhedsmyndigheder ved. Afgrænsning af en DMCG En Dansk Multidisciplinær Cancergruppe er en national tværdisciplinær gruppe af fagpersoner, der arbejder med en specifik kræftsygdom eller et kræftsygdomsområde. Arbejdet omfatter alle aspekter / discipliner af klinisk kræftforskning der vedrører forebyggelse, udredning, behandling (kirurgisk, medicinsk og strålebehandling) og rehabilitering indenfor det pågældende kræftsygdomsområde. Der arbejdes i en DMCG indenfor en veldefineret afgrænsning af sygdommen(e) (eksempel: Dansk Lunge Cancer Gruppe). Kræftsygdommen eller sygdomsområdet bør omfatte et tilstrækkelig stort antal patienter (incidente/prævalente) til at give basis for en organisering i en selvstændig DMCG. Grupper, som i deres arbejdsområde og forskningsfelt går på tværs af de afgrænsede specifikke kræftsygdomsgrupper, og arbejder med emner der er fælles for de fleste af de afgrænsede DMCG sygdomsgrupper, vil også kunne opnå en DMCG lignende status. Formål med en DMCG En DMCG s formål er at udvikle og indsamle viden, og at omsætte såvel foreliggende som ny viden til resultater, der kan anvendes i klinisk praksis til gavn for patienter.

3 Opgaver og arbejdsområder En DMCG skal (i uprioriteret rækkefølge citeret fra KOF rapporten): - gennemføre videnskabelige kliniske protokoller - fremme koordinering af forskning inden for området - etablere internationale kontakter og videnskabeligt samarbejde - etablere biobanker egnede til forskning - etablere kliniske databaser egnede til forskning - bidrage til overvågning af området og fremkomme med tidlig varsling, når det er relevant - bidrage til vidensspredning i det faglige miljø og i offentligheden - bidrage til udarbejdelse af retningslinjer for diagnostik og behandling Side 3 Gruppens arbejde med ovenstående opgaver skal muliggøre intern og ekstern evaluering samt kvalitetssikring. Vedtægter og forretningsorden Der udarbejdes snarest et sæt vedtægter og forretningsorden, baseret på intentionerne i KOF rapporten og Kræftplan II, som skal gælde for enhver DMCG. Ved udarbejdelsen trækkes på erfaringer fra allerede eksisterende DMCG og det i DMCG.dk etablerede samarbejde mellem dem. De allerede eksisterende DMCG har mulighed for at supplere deres gældende vedtægter og forretningsorden, så de er i overensstemmelse med det fælles kommende sæt vedtægter gældende for alle DMCG. Af vedtægter og forretningsorden skal det fremgå at: En Dansk Multidisciplinær Cancergruppe skal arbejde i overensstemmelse med det fælles sæt DMCG vedtægter og forretningsorden. En DMCG kan have individuelle tilføjelser hertil, tilpasset gruppens opgaver. En DMCG skal sikre en veldefineret afgrænsning af dens kræftspecifikke sygdomsområde(r). En DMCG er nationalt fagligt forankret i de lægevidenskabelige selskaber, forskningsmiljøer/institutioner, organisationer samt andre faglige organiseringer (fx sygeplejefaglige), som har tilknytning til den specifikke kræftsygdomsgruppe (herunder evt. patientorganisationer). DMCG en skal sikre, at de for sygdomsområdet relevante kliniske afdelinger og forskningsmiljøer/institutioner mv. er repræsenterede. En DMCG må igennem samarbejde med de fem Regioner sikre mulighed for at alle relevante kliniske afdelinger/enheder kan samarbejde med DMCG en. Dels forskningsmæssigt, dels om indberetninger til kliniske kvalitetsdatabaser og forskningsdatabaser, samt anvendelse af DMCG ens nationale kliniske retningslinier. De offentlige støttede kliniske databaser skal fungere efter rammerne i programbeskrivelsen og basiskrav for kliniske databaser udarbejdet af ARF/H:S.

4 En DMCG s database er forankret i den Region / sygehus / forskningsinstitution, der er registeransvarlig for dens nationale kliniske database. Budget og regnskab følger værtsinstitutionens revisionsregler, og der er udpeges en budgetansvarlig - evt. med opdelt ansvar for gruppens drift og ansvar for drift af databasen. Side 4 En DMCG har nedskrevne vilkår for daglig ledelse og drift af gruppen, dens sekretariat og databaser. Ligeledes skal organisering og ledelsesforhold for sekretariatsfunktion herunder tilrettelæggelse og organisering af arbejdet med kliniske protokoller, forsknings databaser, kliniske databaser, kliniske retningslinier og de øvrige opgaver være beskrevet. En DMCG samarbejder med og trækker på kompetence -centre / -enheder indenfor forskellige områder, fx biobanker, GCP, forskningsdatabaser, kliniske kvalitetsdatabaser eller klinisk forskning. Vilkårene for samarbejdet skal være aftalt. Tilsvarende skal samarbejde med den regionale RIKK, som en DMCG er tilknyttet være beskrevet, for at sikre at der opnås synergieffekt ved anvendelse af støttefunktioner. En DMCG skal foretage en løbende kvalitetssikring af forskningsaktiviteter, database mv., udarbejde årsrapporter og årsplaner for dens databaser, og det arbejde der i øvrigt udføres, herunder feedback til de deltagende og dataleverende afdelinger. En ekstern evaluering af arbejdet gennemføres (eksempelvis peer reviewing hvert tredje år). Årsrapporter, årsplaner og evalueringer mv. tilgår følgegruppen til behandling.

5 s arbejdsgruppe vedr. Danske Multidisciplinære Cancergrupper Akut Leukæmi Gruppe Ledende overlæge, dr. med. Jørgen Schøler Kristensen Århus Sygehus Hæmatologisk afdeling Tage Hansens Gade Århus C rlg05jsk@as.aaa.dk Side 5 Danish Breast Cancer Cooperative Group (DBCG) Professor, overlæge, dr. med. Henning T. Mouridsen DBCG s sekretariat Strandboulevarden 47, bygning C hmouridsen@rh.dk Danish Head and Neck Cancer Study Group (DAHANCA) + Danish Ocular Cancer Group Professor, dr. med. Jens Overgaard Århus Sygehus Afdelingen for Eksperimentel Klinisk Onkologi Nørrebrogade 44, bygning Århus C jens@oncology.dk Dansk Colorectal Cancer Gruppe og Dansk Anal Cancer Gruppe Ledende overlæge, dr. med. Henrik Harling Bispebjerg Hospital Kirurgisk afdeling Bispebjerg Bakke København NV hh06@bbh.hosp.dk Dansk Gruppe for Øvre Gastrointestinale Tumorer Overlæge, dr. med. Claus Hovendal Odense Universitetshospital Kirurgisk afdeling A Sdr. Boulevard Odense C claus.hovendal@ouh.fyns-amt.dk Dansk Gynækologisk Cancer Gruppe og Database (DGC & DGCD) Overlæge, dr. med. Kamma Bertelsen Odense Universitetshospital Onkologisk afdeling Sdr. Boulevard Odense C kamma.bertelsen@ouh.fyns-amt.dk

6 Dansk Lunge Cancer Gruppe & Dansk Lunge Cancer Register Overlæge, dr. med. Torben Palshof Århus Sygehus Onkologisk afdeling D Nørrebrogade 44, bygning Århus C tp@oncology.dk Side 6 Dansk Lymfom Gruppe Overlæge, dr. med. Francesco D Amore Århus Sygehus Hæmatologisk afdeling Tage Hansens Gade Århus C francesco.damore@as.aaa.dk Dansk Melanom Gruppe Klinikchef, professor, dr. med. Krzysztof Drzewiecki Plastikkirurgisk afdeling rh02156@rh.dk Dansk Myelomatose Studie Gruppe (DMSG) Overlæge, dr. med. Peter Gimsing Finsencentret Hæmatologisk Klinik peter.gimsing@rh.hosp.dk Dansk Selskab for Myeloid Sygdom Overlæge Ole Weis Bjerrum Finsencentret Hæmatologisk afdeling Tlf ole.weis.bjerrum@rh.hosp.dk Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Overlæge, ph.d. Per Pfeiffer Odense Universitetshospital Onkologisk afdeling Sdr. Boulevard Odense C per.pfeiffer@ouh.fyns-amt.dk

7 Dansk Pædiatrisk Hæmatologisk og Onkologisk Studiegruppe (DAPHOS) Overlæge, dr. med. Catherine Rechnitzer Juliane Marie Centret Pædiatrisk Klinik II Side 7 Dansk Neuroonkologisk Gruppe (DNOG) Overlæge, dr. med. Michael Kosteljanetz Neurokirurgisk afdeling rh07328@rh.dk Dansk Sarkom Gruppe Overlæge, ph.d. Anders Krarup-Hansen Amtssygehuset i Herlev Onkologisk afdeling 54 B1 Herlev Ringvej Herlev akrarup@dadlnet.dk Uro-Onkologisk Forum Overlæge, dr. med. Mikael Borre Skejby Sygehus Urologisk afdeling Brendstrupgårdsvej Århus N borre@dadlnet.dk Ledelsesforum for Medicinsk Forskning Dekan Mogens Hørder Odense Universitetshospital Sdr. Boulevard Odense C Tlf mhorder@health.sdu.dk Amtsrådsforeningen Kontorchef Lars Hagerup Amtsrådsforeningen Dampfærgevej 22 Tlf lha@arf.dk

8 H:S Afdelingschef Pernille Slebsager H:S Direktionen Bredgade København K Tlf psl@hsd.hosp.dk Side 8 Lægelig direktør Jannik Hilsted Direktionen 5222 Tlf jhilsted@rh.dk Enhed for Planlægning Embedslæge Niels Hermann Islands Brygge København S Tlf nih@sst.dk

SEMINAR PANCREAS CANCER

SEMINAR PANCREAS CANCER SKA-07/tp SEMINAR PANCREAS CANCER Diagnostik og behandling anno 2008 Baggrunden for DMCG 6. november 2008 København PAKKEFORLØB kxjxjnxhdjh Baggrunden for DMCG Det faglige politiske og administrative grundlag

Læs mere

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet

KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet KFE er - nu også for kirurgien? 6. marts 2012 Hans von der Maase Professor, klinikchef Onkologisk Klinik Rigshospitalet Dansk Kræftforsknings Forum Infrastruktur for klinisk kræftforskning - arbejdsgruppe

Læs mere

Dansk Medicinsk Selskabs Årsmøde. Det accelererede diagnostikog behandlingsforløb for alle

Dansk Medicinsk Selskabs Årsmøde. Det accelererede diagnostikog behandlingsforløb for alle SKA-07/tp Dansk Medicinsk Selskabs Årsmøde Er kræft akut? Det accelererede diagnostikog behandlingsforløb for alle 25. januar 2008 Kvalitet og forskning Hvad er kvalitet? Summen af de faglige, patientoplevede

Læs mere

Bilag til Kræftplan II

Bilag til Kræftplan II Bilag til Kræftplan II 13 Forskning Fuldmægtig Hans Lynggaard-Jørgensen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Klinisk kræftforskning Det overordnede mål for forskningsindsatsen på kræftområdet er: - At der

Læs mere

Henvendelse fra DMCG.dk vedrørende udmøntningen af puljemidlerne til styrkelse af den kliniske kræftforskning. (en let korrigeret version)

Henvendelse fra DMCG.dk vedrørende udmøntningen af puljemidlerne til styrkelse af den kliniske kræftforskning. (en let korrigeret version) DMCG.dk Til Indenrigs- og Sundhedsministeriet Kræftenheden Att.: specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Danske Regioner Att.: direktør Lone Christiansen Sundhedsstyrelsen Att.: overlæge Niels Hermann Ledelsesforum

Læs mere

Plan for intensiveret indsats omkring kliniske retningslinjer for kræft i regi af RKKP og DMCG.dk

Plan for intensiveret indsats omkring kliniske retningslinjer for kræft i regi af RKKP og DMCG.dk Plan for intensiveret indsats omkring kliniske retningslinjer for kræft i regi af RKKP og.dk 2017-2020 Version 2 godkendt af RKKP-bestyrelsen Baggrund I indeværende beskrives, hvordan Danske Multidisciplinære

Læs mere

945 000 200.000. Odense Universitetshospital. J.nr. 2006-12103-481 6.947.808 3.000.000. Århus Sygehus J.nr. 2006-12103-476. Poul F.

945 000 200.000. Odense Universitetshospital. J.nr. 2006-12103-481 6.947.808 3.000.000. Århus Sygehus J.nr. 2006-12103-476. Poul F. Oversigt over fordeling af Puljen for infrastruktur for klinisk kræftforskning 2006. Ansø gning nr. 1 2 3 Ansøger (ion) Ansøger / Kontaktperson Ansøgt beløb Bevilget beløb UFE OverlægeMichael Borre Urologisk

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2011 Styregruppe Dansk Pancreas Cancer Gruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab

Læs mere

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR

ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Dansk PancreasCancer Gruppe ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2014 1. Nationale Kliniske Retningslinjer 2. DPCD Årsrapport 2013-2014 3. Den Nationale Kliniske Kræftdatabase (DNKK)

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Hvad kom der ud af det?

Hvad kom der ud af det? Christiansborg 5 marts 2015 Evaluering af de første kræftplaner, herunder strålebehandlingskapacitet og DMCG ernes tilkomst. Hvad kom der ud af det? Kaj Munk 1943 Jens Overgaard, Haven ved Vedersø Præstegård

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)

Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Vedtægter for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) 1 Formål 1.1 DPCG er en multidisciplinær og nationalt dækkende organisation, hvis hovedformål er at forbedre behandlingen og prognosen for patienter med

Læs mere

DOOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologiske Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3

Læs mere

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010

Dansk Pancreas Cancer Gruppe. ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Diagnostik og behandling anno 2010 DPCG Styregruppe Magnus Bergenfeldt Carsten Palnæs Hansen Michael Bau Mortensen (Formand) Frank Viborg Mortensen Mogens Sall Niels

Læs mere

Status for DPCG & DPCD 2013

Status for DPCG & DPCD 2013 ØVRE GASTROINTESTINAL CANCER SEMINAR Status for DPCG & DPCD 2013 Styregruppe Repræsentanter fra behandlende afdelinger i DK (Dansk Kirurgisk Selskab)(DKS) (Dansk Selskab for Klinisk Onkologi)(DSKO) (Dansk

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne. Til adressaterne på den vedlagte liste over høringsparter j.nr. 7-203-02-516/3/LRA Høring vedrørende s Anbefalinger for den palliative indsats Hermed udsender Anbefalinger for den palliative indsats til

Læs mere

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010.

DAPHO s STATUTTER. vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj revision vedtaget d. 8. marts 2010. DAPHO s STATUTTER vedtaget 27. februar 2006, 1. revision vedtaget d. 15. maj 2007 2. revision vedtaget d. 8. marts 2010. 3. revision vedtaget d. 14. april 2013 Dansk Pædiatrisk Hæmatologisk og Onkologisk

Læs mere

Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler

Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler Indkomne forslag til temaer for Knæk Cancer 2013 I december 2012 rettede Kræftens

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2017 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oculær Onkologi Gruppe (DOOG) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 2 Bestyrelse 2017... 2 Executive summary

Læs mere

De hæmatologiske nationale kliniske retningslinier. Hvad har vi lært?

De hæmatologiske nationale kliniske retningslinier. Hvad har vi lært? De hæmatologiske nationale kliniske retningslinier. Hvad har vi lært? Henrik Frederiksen Overlæge, ph.d. Hæmatologisk afd X, OUH henrik.frederiksen@rsyd.dk De hæmatologiske DMCG er - og databaser Hæmatologisk

Læs mere

DMCG.dk en vigtig aktør for udbygning af det nationale samarbejde i DCCC

DMCG.dk en vigtig aktør for udbygning af det nationale samarbejde i DCCC Christiansborg 9 marts DMCG.dk en vigtig aktør for udbygning af det nationale samarbejde i DCCC Jens Overgaard jens@oncology.au.dk Hvad er det nu lige en DMCG er? Kræftplan 1 2000 Etablering af nationale

Læs mere

Dansk Selskab for Palliativ. Lægefagligt bidrag til palliativ udvikling i Danmark Henrik Larsen, DSPaM og BBH

Dansk Selskab for Palliativ. Lægefagligt bidrag til palliativ udvikling i Danmark Henrik Larsen, DSPaM og BBH Dansk Selskab for Palliativ medicin DSPaM Lægefagligt bidrag til palliativ udvikling i Danmark Henrik Larsen, DSPaM og BBH Uddannelse, organisation og kvalitetsudvikling Den nordiske specialistuddannelse

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2015 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer...

Læs mere

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG)

DOOG Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG) DOOG Årsberetning 2016 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Okulær Onkologi Gruppe (DOOG) 1 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Executive summary (statusbeskrivelse)..

Læs mere

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres.

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres. OPGAVEBESKRIVELSE OG KOMMISSORIUM j.nr. 7-203-02-293/1/SIMT FORLØBSPROGRAMMER FOR PERSONER MED TRAU- MATISKE HJERNESKADER OG TILGRÆNSENDE LIDEL- SER SAMT APOPLEKSI Baggrund nedsatte i 1995 et udvalg, som

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG

VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG VEDTÆGTER FOR DANSK LUNGE CANCER GRUPPE DLCG Godkendt på DLCG bestyrelsesmøde d. 23. november 2016. Vedtægter for forretningsorden og arbejdsgange i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG). DLCG s formål og aktivitet

Læs mere

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2012 Årsrapport 2011: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Erfaringsmæssigt er en temadag med fokus på uddannelse, vejledning etc. Et godt udgangspunk for forandringer og fokusering.

Erfaringsmæssigt er en temadag med fokus på uddannelse, vejledning etc. Et godt udgangspunk for forandringer og fokusering. Sygehusledelsen Randers Centralsygehus Skovlyvej 1 8900 Randers har modtaget rapport fra besøget. skal bede om afdelingens tilbagemelding med en realistisk Inspektorrapporten med bilag vil være at finde

Læs mere

DCCG NYHEDSBREV No

DCCG NYHEDSBREV No Danish Colorectal Cancer Group har hidtil været et stående udvalg under Dansk Kirurgisk Selskab, men er nu omstruktureret med henblik på at kunne opfylde de krav, som stilles til en dansk multidisciplinær

Læs mere

Præsentation. Formand for: DMCG.dk Sammenslutningen af 24 DMCG er & Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) DMCG.dk. Malmø-10/tp

Præsentation. Formand for: DMCG.dk Sammenslutningen af 24 DMCG er & Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) DMCG.dk. Malmø-10/tp Præsentation Torben Palshof overlæge, dr.med. speciallæge i onkologi & intern medicin Onkologisk afdeling, Århus Universitetshospital Formand for: Sammenslutningen af 24 DMCG er & Dansk Lunge Cancer Gruppe

Læs mere

KLINISK KRÆFTFORSKNING I DANMARK. Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen. Forskningsstyrelsen

KLINISK KRÆFTFORSKNING I DANMARK. Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen. Forskningsstyrelsen RAPPORT NOVEMBER 2004 KLINISK KRÆFTFORSKNING I DANMARK Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen Forskningsstyrelsen KLINISK KRÆFTFORSKNING I DANMARK KOF-udvalget nedsat af Statens Sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Høring vedrørende Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for sundhedspersonalets

Høring vedrørende Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for sundhedspersonalets Til adressaterne på den vedlagte liste over høringsparter j.nr. 7-203-02-516/6/CIU Høring vedrørende s Anbefalinger for sundhedspersonalets møde med pårørende til alvorligt syge Hermed udsender Anbefalinger

Læs mere

Fælles udspil fra regionerne og universiteterne omkring organiseringen af infrastruktur for kliniske kræftforskning

Fælles udspil fra regionerne og universiteterne omkring organiseringen af infrastruktur for kliniske kræftforskning N O T A T Sundhedsstyrelsens følgegruppe for klinisk kræftforskning Fælles udspil fra regionerne og universiteterne omkring organiseringen af infrastruktur for kliniske kræftforskning Danske Regioner ønsker

Læs mere

I det følgende præsenteres årsopgørelsen for 2004.

I det følgende præsenteres årsopgørelsen for 2004. ÅRSOPGØRELSE 2004 SUNDHEDSSTYRELSENS EKSPERTPANEL VEDR. EKSPERIMENTEL BEHANDLING I UDLANDET (SECOND OPINION-ORDNINGEN) nedsatte i januar 2003 et rådgivende panel vedrørende eksperimentel behandling. Panelet

Læs mere

Klinisk kræftforskning i Danmark Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen

Klinisk kræftforskning i Danmark Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen Klinisk kræftforskning i Danmark Konkrete tiltag til understøttelse af kræfthandlingsplanen KOF udvalget nedsat af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd April 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1

Læs mere

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling 2013 Årsrapport 2012: Second Opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

DSG Årsberetning 2015. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Sarkom Gruppe (DSG)

DSG Årsberetning 2015. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Sarkom Gruppe (DSG) DSG Årsberetning 2015 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Sarkom Gruppe (DSG) 1 Indholdsfortegnelse Titelark... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Bestyrelse

Læs mere

Eksperimentel kirurgi. Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU

Eksperimentel kirurgi. Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU Eksperimentel kirurgi Dansk Kræftforum DMCG.dk Temamøde om Kræftplan IV tiltag /Professor Pernille T. Jensen OUH/SDU Patienternes Kræftplan IV 10 mio på finansloven for 2017 til regionerne mhp etablering

Læs mere

I det følgende præsenteres årsopgørelsen 2003.

I det følgende præsenteres årsopgørelsen 2003. ÅRSOPGØRELSE 2003 SUNDHEDSSTYRELSENS EKSPERTPANEL VEDR. EKSPERIMENTEL BEHANDLING I UDLANDET (SECOND OPINION-ORDNINGEN) nedsatte i januar 2003 et rådgivende panel vedrørende eksperimentel behandling. Panelet

Læs mere

Thomas Kristensen. Molekylærbiolog, Afdeling for Klinisk Patologi, OUH Dansk CancerBiobank projektleder 21-09-2010

Thomas Kristensen. Molekylærbiolog, Afdeling for Klinisk Patologi, OUH Dansk CancerBiobank projektleder 21-09-2010 1 Thomas Kristensen Molekylærbiolog, Afdeling for Klinisk Patologi, OUH Dansk CancerBiobank projektleder Historik 2006: Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til styrkelse af infrastrukturen for den

Læs mere

Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler

Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler 17. december 2013/EH Notat om proces for vurdering af og beslutning om indkomne forslag til temaer for udmøntning af Knæk Cancer 2013-midler Indkomne forslag til temaer for Knæk Cancer 2013 I december

Læs mere

DBCG DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP INFORMATIONSBLAD NR 35 JUNI

DBCG DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP INFORMATIONSBLAD NR 35 JUNI DBCG DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP INFORMATIONSBLAD NR 35 JUNI 2003 ADDENDUM I DBCG s statutter DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP STATUTTER AMTSUDVALG Hovedansvaret på amtsplan for gennemførelse

Læs mere

Notat til Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Notat til Indenrigs- og Sundhedsministeriet Notat til Indenrigs- og Sundhedsministeriet Anbefalinger til en vejledning for ansøgere til Puljen til styrkelse af infrastruktur for klinisk kræftforskning j.nr. 0-203-02-272/2/NIH Indledning Rapporten

Læs mere

REFERAT af DMCG-FU møde torsdag den 10. september 2015 Kl. 15.00-19.00, Den Sorte Diamant, København, Konferencelokale SAXO

REFERAT af DMCG-FU møde torsdag den 10. september 2015 Kl. 15.00-19.00, Den Sorte Diamant, København, Konferencelokale SAXO Deltagere 1. Michael Borre 2. Erik Jakobsen 3. Henrik Frederiksen 4. Jens Overgaard 5. Jens Winther Jensen 6. Kristian Antonsen 7. Lene Lundvall 8. Mette Yilmaz 9. Peer Christiansen 10. Mary Nguyen Nielsen

Læs mere

Danish Comprehensive Cancer Center. et fælles nationalt projekt med internationalt perspektiv

Danish Comprehensive Cancer Center. et fælles nationalt projekt med internationalt perspektiv Danish Comprehensive Cancer Center et fælles nationalt projekt med internationalt perspektiv Hvorfor et DCCC? Udvikling på kræftområdet: 30% flere kræfttilfælde i 2025 Vil øge efterspørgslen på sundhedsydelser

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Kommissorium for GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Godkendt den 4. december 2009 af Styregruppen for Forskningsinfrastruktur i Syddanmark. Revideret juni + november 2012 1. GCP-enhedens baggrund

Læs mere

DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER. Årsrapport 2008. www.dnog.dk

DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER. Årsrapport 2008. www.dnog.dk DANSK NEURO ONKOLOGISK REGISTER Årsrapport 2008 www.dnog.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Konklusion... 4 Formål... 5 Baggrund... 5 Historik, idegrundlag, udvikling, nuværende

Læs mere

I m m u n o l o g i o g t r a n s p l a n t a t i o n

I m m u n o l o g i o g t r a n s p l a n t a t i o n I m m u n o l o g i o g t r a n s p l a n t a t i o n Auditoriet afsnit P2132 Rigshospitalet Mandag d. 12. april 2010 FØR TRANSPLANTATION 09.00 10.00 Recipientudredning og godkendelse Jesper Melchior Hansen

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere

Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere Oversigt over prioriterede databaser/dmcg'ere i regi af RKKP, samt 2018-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne/dmcg'ere Nedenfor følger oversigt over bevilligede ydelser og midler til databaser

Læs mere

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL

Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Kliniske Retningslinjer DMCG-PAL Opstartmøde 26.11.12 Birgit Villadsen formand for Koordinationsgruppen, Kliniske Retningslinjer Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe for Palliativ indsats DMCG-PAL En DMCG

Læs mere

Om nødvendigheden af patientinvolveret klinisk forskning

Om nødvendigheden af patientinvolveret klinisk forskning Odense 30-31 August 2018 Christiansborg 9 marts Om nødvendigheden af patientinvolveret klinisk forskning Jens Overgaard Afd. for Eksperimentel Klinisk Onkologi Aarhus Universitetshospital jens@oncology.au.dk

Læs mere

Planer og tiltag for palliativ indsats i Danmark

Planer og tiltag for palliativ indsats i Danmark Planer og tiltag for palliativ indsats i Danmark Palliation i Danmark - status og visioner National konference, Christiansborg, 3. februar 2010 Lone de Neergaard, Sundhedsstyrelsen Palliativ indsats, WHO

Læs mere

Second opinion DPCG 6. november 2008. Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med Onkologisk Klinik Rigshospitalet

Second opinion DPCG 6. november 2008. Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med Onkologisk Klinik Rigshospitalet Second opinion DPCG 6. november 2008 Hans von der Maase Klinikchef, professor, dr. med Onkologisk Klinik Rigshospitalet Bekendtgørelse om ret til sygehusbehandling og fødselshjælp m.v. Bekendtgørelse nr.

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2016 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Årsrapport 2016 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens

Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Fokus på faglig kvalitet og udvikling af evidens Lene H. Iversen Professor, overlæge, dr.med., PhD Aarhus Universitetshospital Formand for Danish Colorectal Cancer Group (DCCG) 9. marts 2016 DMCG.dk Kræftens

Læs mere

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH.

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH. Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl. 12.30-16.15, OUH. Til stede: Torben Palshof, Anders Green, Erik Jakobsen, Kell Østerlind, Niels Pedersen,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den på Rigshospitalet.

Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den på Rigshospitalet. Referat af repræsentantskabsmøde i Dansk Melanom Gruppe den 07.03.2006 på Rigshospitalet. Dagsorden. 1. Beretning fra formanden 2. Beretning fra videnskabelige udvalg 3. Revision af retningslinier for

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Endetarmskræft, strålebehandling og konkommittant medicinsk behandling (500 forløb/år)

Endetarmskræft, strålebehandling og konkommittant medicinsk behandling (500 forløb/år) TIL REGION MIDTJYLLAND BILAG TIL GENERELT GODKENDELSESBREV j.nr. 7-203-01-93/6 Ansøgning om varetagelse af specialfunktioner i klinisk onkologi Hermed følger s afgørelse vedr. ansøgning om varetagelse

Læs mere

Retningslinjer for forskningsadgang til data fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser

Retningslinjer for forskningsadgang til data fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Retningslinjer for forskningsadgang til data fra de støttede, landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser Version 4.01, d. 25.09.15. Retningslinjerne for forskningsadgang er udarbejdet med udgangspunkt i

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område

Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område Sundhedsstyrelsens oplæg til en styrket indsats på det palliative område Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Nyborg Strand 28. september 2010 Ole Andersen, Sundhedsstyrelsen Palliativ indsats

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03

Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03 Referat af arbejdsgruppemøde den 11.06.03 Tilstede: Fraværende: Jens Peter Garne JPGARNE@dadlnet.dk Esbern Friis rh03084@rh.dk Christen Axelsson chax@herlevhosp.kbhamt.dk Hanne Galatius haga@fa.dk Anne

Læs mere

U-KURSUS I INTRAPARTAL OBSTETRIK

U-KURSUS I INTRAPARTAL OBSTETRIK PROGRAM U-KURSUS I INTRAPARTAL OBSTETRIK 12.12.12 14.12.2012 Kursussted: Odense Universitetshospital, Sdr. Boulevard 29 Klinikbygningen indgang 50 Lokale Marie Krogh Kursusledelse: Overlæge, ph.d. Jan

Læs mere

Årsrapport for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG. Dansk Okulær Onkologi Gruppe

Årsrapport for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG. Dansk Okulær Onkologi Gruppe Årsrapport 2013 15 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG Dansk Okulær Onkologi Gruppe Årsrapporten 2013 15 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG er udarbejdet af Overlæge Peter Toft, overlæge Steen

Læs mere

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG)

DLGCG Årsberetning 2014. Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) DLGCG Årsberetning 214 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Lever-Galdevejscancer Gruppe (DLGCG) 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Rapportudarbejdelse og medlemmer... 3 Executive

Læs mere

Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft. 6. juni 2011

Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft. 6. juni 2011 Forslag til justeringer i Pakkeforløb for Hoved-halskræft 6. juni 2011 Ved programledelsesmødet for hoved-halskræft den 13. maj 2011 blev en række opgaver uddelegeret. De kræftpakkeansvarlige overlæger

Læs mere

Dansk Lunge Cancer Register

Dansk Lunge Cancer Register Dansk Lunge Cancer Register Udvikling og status Erik Jakobsen, leder Visionsmøde for de nationale kliniske kvalitetsdatabaser Tirsdag d. 16. juni 2009 Skejby Sygehus Hvad er Landsdækkende godkendt og støttet

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Klinisk onkologi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. Klinisk Onkologi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

DECV Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk DECV Cancer Gruppe (DECV)

DECV Årsberetning Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk DECV Cancer Gruppe (DECV) DECV Årsberetning 2018 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk DECV Cancer Gruppe (DECV) 0 Indholdsfortegnelse Rapportudarbejdelse og bestyrelse... 2 Statusbeskrivelse... 5 Beskrivelse

Læs mere

Mere skræddersyet behandling til patienterne

Mere skræddersyet behandling til patienterne Af Christian K. Thorsted / Foto Ole Ziegler Dansk CancerBiobank: Mere skræddersyet behandling til patienterne Dansk CancerBiobank skal være med til at forbedre diagnostik og behandling af cancer syg domme

Læs mere

Statutter for DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP

Statutter for DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP Statutter for DANISH BREAST CANCER COOPERATIVE GROUP Danish Breast Cancer Cooperative Group (DBCG) er en multidiciplinær gruppe, der omfatter de lægelige fagområder, der tager del i udredning og behandling

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Hvad er en biobank? Hvad skal vi forvente af regionernes biobanker? Hvorfor har og får de en rolle?

Hvad er en biobank? Hvad skal vi forvente af regionernes biobanker? Hvorfor har og får de en rolle? Hvad er en biobank? Hvad skal vi forvente af regionernes biobanker? Hvorfor har og får de en rolle? Estrid Høgdall Regionernes Biobank Sekretariat Patologiafdelingen, Herlev Hospital Biobank har en rolle

Læs mere

Anvendelse af materialer i Dansk CancerBiobank

Anvendelse af materialer i Dansk CancerBiobank Godkendt af styregruppen for Dansk CancerBiobank den 28-01-2010 Anvendelse af materialer i Dansk CancerBiobank Dansk CancerBiobank (DCB) består af en national database og 6 regionale biobankcentre, hvor

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom 2019 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2018 Rådgivning om eksperimentel behandling - for mennesker med livstruende sygdom Side 2/14 Rådgivning om

Læs mere

DOOG Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe. Årsrapport 2011-12 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG

DOOG Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe. Årsrapport 2011-12 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG DOOG Dansk Oftalmologisk Onkologi Gruppe Årsrapport 2011-12 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG Årsrapporten 2011-12 Årsrapporten 2011-12 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG er udarbejdet af overlæge

Læs mere

BILAG 1. Prognostistike faktorer per afdeling

BILAG 1. Prognostistike faktorer per afdeling BILAG 1 Prognostistike faktorer per afdeling Bilag til kvalitetsindikatorrapport for Brystkræft 2006 og 2007 Landsdækkende Klinisk Kvalitetsdatabase for Brystkræft DBCG Danish Breast Cancer Cooperative

Læs mere

Organisationsdiagram Dansk CancerBiobank

Organisationsdiagram Dansk CancerBiobank Årsrapport Dansk CancerBiobank (DCB) 2012 I forbindelse med rapport for Klinisk Kræftforskning (KOF) fra 2005, udløste det daværende Sundheds- og Indenrigsministerium for perioden 2007-09 midler til etablering

Læs mere

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne.

Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Oversigt over prioriterede databaser i regi af RKKP, samt 2019-midler udmøntet til udgifter i regi af databaserne. Nedenfor følger oversigt over bevilligede ydelser og midler til databaser til 2019-drift.

Læs mere

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group

Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish Colorectal Cancer Group Regionernes nationale databasedag 8. april 2015 Hvad kan databaserne og hvad skal databaserne? Kirurgisk patientsikkerhed registreringer af komplikationer i regi af Dansk Kolorektal Cancer Database Danish

Læs mere

BILAG 1. Prognostistike faktorer per afdeling DBCG Danish Breast Cancer Cooperative Group

BILAG 1. Prognostistike faktorer per afdeling DBCG Danish Breast Cancer Cooperative Group BILAG 1 Prognostistike faktorer per afdeling 2009 Bilag til kvalitetsindikatorrapport for Brystkræft 2009 Landsdækkende Klinisk Kvalitetsdatabase for Brystkræft DBCG Danish Breast Cancer Cooperative Group

Læs mere

S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E. Klinisk Kræftforskningscenter

S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E. Klinisk Kræftforskningscenter S T R A T E G I O R G A N I S A T I O N L E D E L S E Klinisk Kræftforskningscenter 2019-2022 K O L O F O N Klinisk Kræftforskningscenter Aalborg Universitetshospital Forskningens Hus Sdr. Skovvej 15 9000

Læs mere

BILAG 1. Bilag til kvalitetsindikatorrapport for Brystkræft 2008 Landsdækkende Klinisk Kvalitetsdatabase for Brystkræft

BILAG 1. Bilag til kvalitetsindikatorrapport for Brystkræft 2008 Landsdækkende Klinisk Kvalitetsdatabase for Brystkræft BILAG 1 Prognostistike faktorer per afdeling 2008 Bilag til kvalitetsindikatorrapport for Brystkræft 2008 Landsdækkende Klinisk Kvalitetsdatabase for Brystkræft DBCG Danish Breast Cancer Cooperative Group

Læs mere

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling.

DUCG Styregruppemøde D. 5. oktober 2016 kl ?? - Rigshospitalet. DUCG Styregruppemøde Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. DUCG Styregruppemøde 5.10.16 12-15. Rigshospitalet. Onkologisk afdeling. Referat: Deltagere: Astrid Petersen (AP), Bjarne Kromann, Gedske Daugaard, Jørgen Bjerregaard (JB), Lars Dyrskjøt (LD), Lisa Sengeløv,

Læs mere

Betydning af Kræftplan III for Region Syddanmark kommende regionale opgaver.

Betydning af Kræftplan III for Region Syddanmark kommende regionale opgaver. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 07/783 Dato: 4. januar 2011 Udarbejdet af: Sanne Jeppesen E mail: Sanne.Jeppesen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631252 Notat Betydning

Læs mere

Årsberetning 2013. Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Danske Multidiciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Pancreas Cancer Gruppe

Årsberetning 2013. Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Danske Multidiciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Pancreas Cancer Gruppe Årsberetning 213 Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) Danske Multidiciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk) Dansk Pancreas Cancer Gruppe 1 Indhold 1. Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG)... 3 1 a. Årsberetningen

Læs mere

PANCREAS CANCER Diagnostik og behandling anno KLARINGSRAPPORT (dpcg.dk)

PANCREAS CANCER Diagnostik og behandling anno KLARINGSRAPPORT (dpcg.dk) PANCREAS CANCER Diagnostik og behandling anno 2008 - KLARINGSRAPPORT (dpcg.dk) Klaringsrapport vedrørende rende udredning og behandling af cancer pancreatis September 2008 KLARINGSRAPPORT (dpcg.dk) Et

Læs mere

19. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog Hjerteområdet

19. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog Hjerteområdet TASK FORCE FOR PATIENTFORLØB PÅ KRÆFT- OG HJERTE- OMRÅDET R E F E R A T Emne 19. møde i Task Force for Patientforløb på Kræftog Hjerteområdet Mødedato 13. maj 2011 Sted Regionernes Hus j.nr. 7-203-02-260/1/SJE

Læs mere

Den første kræftplan hvad er læren heraf? Cheflæge Hans Peder Graversen, afdelingschef Dansk kræftbehandling helt i front har kræftplanerne løftet behandlingen i Danmark? www.regionmidtjylland.dk Baggrund

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler

Årsrapport : Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler Årsrapport 2008-2009: Nationalt udvalg til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) 2010 Årsrapport 2008-2009: Udvalget til vurdering af kræftlægemidler (UVKL) Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København

Læs mere

Årsrapport for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG. Dansk Okulær Onkologi Gruppe

Årsrapport for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG. Dansk Okulær Onkologi Gruppe Årsrapport 2016-17 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG Dansk Okulær Onkologi Gruppe 1 Årsrapporten 2016-17 for den kliniske kvalitetsdatabase DOOG er udarbejdet af Overlæge Peter Toft, overlæge Steen

Læs mere

Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi

Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi Nationalt Forskningscenter for Stråleterapi Cai Grau Professor, Kræftafdelingen Aarhus DCPT Partikelterapi DCCC Stråleterapi DCCC Fagligt udvalg DAHANCA Danish Comprehensive Cancer Center Sundheds- og

Læs mere

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom

Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom ÅRSRAPPORT 2017 Rådgivning om eksperimentel behandling for mennesker med livstruende sygdom Side 2/16 Rådgivning om eksperimentel

Læs mere

Uro-onkologisk Forum.

Uro-onkologisk Forum. Uro-onkologisk Forum. Styregruppemøde. Tirsdag den 12. Maj 2009, Odense. Tilstede: Gregers Hermann, Torben Ørntoft, Astrid Pedersen, Erik Højkjær Larsen, Gedske Daugaard, Birgit Nürnberg, Peter Sommer,

Læs mere

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013

Love. LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI. Stiftet 13. maj Revideret generalforsamling Forslag til ny revision april 2013 Love LOVE for DANSK SELSKAB FOR KLINISK ONKOLOGI Stiftet 13. maj-2004 Revideret generalforsamling 2007. Forslag til ny revision april 2013 1 GAMLE LOVE 1 NYE LOVE 1.1 Selskabets navn er Dansk Selskab for

Læs mere