Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Kløvergården, Vellingshøjvej 391, Hjørring Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Temadag 2 2 Budgetproces for Unges gennemførelse af ungdomsuddannelse 5 4 Indskrivning til kommende børnehaveklasser 2016/ Status på børn i privat tilbud før og efter strukturændringerne 10 6 Orientering ang. Kompetenceudviklingsstrategi Skoleområdet 7 Orientering ang. Kompetenceudviklingsstrategi , Dagtilbud 16 8 Forslag til partnerskabsaftale med TUBA 19 9 Orientering fra formanden Orientering fra medlemmerne Forvaltningen orienterer 22

2 Side A Temadag Temadag den kl Sted: Kløvergården, Vellingshøjvej. Velkomst v./ Børne- og Familiechef Anette Stevn Jensen Pejlinger på det overordnede myndighedsperspektiv- og leverandørområde Indsatsteam Center for tilbud til børn og unge v./ Centerleder Ove Lunde Lauridsen Plejefamilieområdet Det tværsektorielle område Centertankegangen Ledelsesudvikling Orientering fra Kløvergården v./ Jette Birkbak Overblik over behandlingstilbud Orientering fra Ungehus Nord v./ Afdelingsleder Rune John Pedersen Behandlingsafdeling Kontaktkorpset Bo-selv Der vil være frokost, kaffe og kage undervejs. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

3 Side Ø Budgetproces for Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøfter temaer for budgettilpasninger i budgetforslaget for Det indstilles, at Udvalgets drøftelser indgår i det videre arbejde med budgetforslag samt udmøntning af budgettilpasninger. Sagsfremstilling Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte på mødet d. 4. april 2016 budgetproces og tidsplan for budgetlægningen Det fremgik heraf, at Udvalget på møderne d. 18. april, 9. maj og 23. maj 2016 fokuserer på forskellige temaer, der hver især indgår i den samlede udmøntning af de krav til budgettilpasninger, som Byrådet meldte ud d. 30 marts Som udgangspunkt er der lagt op til, at der drøftes budget-temaer indenfor områderne: Tidlig og forebyggende indsats Organisatorisk og administrativ omstilling Tilpasning af serviceniveau og effektivisering Som rammesætning for Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets drøftelser på mødet d. vil Børne- og Undervisningsforvaltningen have forberedt en række oplæg, der overordnet præsenterer forslag til budgettilpasninger indenfor de nævnte budget-temaer. Fokus her vil primært været rettet imod de tidlige og forebyggende indsatser. På baggrund af Udvalgets drøftelser arbejder Børne- og Undervisningsforvaltningen videre med det samlede budgetforslag. Videre tidsplan forår 2016 : Videre drøftelse af budget-temaer og øvrige prioriteringer 9. maj 2016: Videre drøftelse af budget-temaer og øvrige prioriteringer 23. maj 2016: Fortsatte drøftelser af budget-temaer og efterfølgende dialogmøde mellem bestyrelser og Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget omkring budget juni 2016: Mini-Budgetseminar og efterfølgende drøftelse i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget med udgangspunkt i samlet forslag til reduktionskatalog og forslag til budgetbemærkninger

4 27. juni 2016: Afsluttende behandling af reduktionskatalog samt øvrigt budgetmateriale inden sommerferien Hjørring Kommune Side 4. Lovgrundlag BEK nr af 01/09/2015 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Budgettilpasningerne vil løbende blive drøftet på område - MED for input i forhold til konsekvenser. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Der er lukkede fortrolige bilag til punktet i et lukket dagsordenspunkt. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøfter budget-temaerne at Børne- og Undervisningsforvaltningen på baggrund af Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalgets tilbagemelding arbejder videre med budgetforslag og forslag til tilpasninger. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøftede budgettemaerne. Børne- og Undervisningsforvaltningen arbejder videre med to investeringsmodeller på henholdsvis dagtilbuds- og børne/familieområdet.

5 Side I Unges gennemførelse af ungdomsuddannelse Resumé Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort en analyse, der viser, at andelen af unge i Hjørring Kommune, der mindst har gennemført en ungdomsuddannelse som 25-årig er blandt de højeste i landet. Analysen viser også, at der er en sammenhæng mellem det faglige niveau i grundskolen, og om de unge fuldfører en ungdomsuddannelse. Sagsfremstilling Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har offentliggjort en analyse, af hvor mange 25-årige pr. 1. januar 2015, der havde afsluttet en ungdomsuddannelse pr. oktober Analyse vedlagt i bilag. Analysens hovedkonklusioner er Hver femte 25-årig havde i 2015 ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Især blandt unge med ufaglærte forældre står mange anden uddannelse end grundskolen, idet 45 procent ikke har fuldført en ungdomsuddannelse eller en anden erhvervskompetencegivende uddannelse. Ser man på karaktererne fra afgangsprøverne i dansk og matematik, har to ud af tre, der ikke er bestået mindst et af fagene, højst en grundskoleuddannelse i bagagen. Halvdelen af de unge, der fik under 4 i enten dansk eller matematik, har som 25-årig højst en grundskoleuddannelse, mens det samme kun gør sig gældende for en ud af ti, der har mindst 4 i begge fag. Også for børn af ufaglærte har det faglige niveau ved afgangsprøverne stor betydning. 70 procent af de 25-årige med ufaglærte forældre, der ikke fik mindst 2 i dansk og matematik, har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. I et Hjørring Kommune perspektiv, er det værd at fremhæve, at andelen af 25- årige, der mindst havde gennemført en ungdomsuddannelse var knap 83 pct., hvilket placerer kommunen i den bedste fjerdel af alle landets kommuner.

6 Analysen viser også, at der er en sammenhæng mellem det faglige niveau i grundskolen, og om de unge fuldfører en ungdomsuddannelse. Hjørring Kommune Side 6. Der henvises til bilaget for en uddybning. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: "Fagligt svage unge har svært ved at få en uddannelse efter grundskolen" 29. marts 2016 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning.

7 Side G Indskrivning til kommende børnehaveklasser 2016/17 Resumé Resultatet af indskrivning til børnehaveklasserne for skoleåret 2016/17 i Hjørring Kommunes folkeskoler fremsendes til Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget til orientering. Sagsfremstilling Den digitale indskrivning har vist, hvor mange børn, der ønsker at starte i vores kommunale skoler på det tidspunkt indskrivningen lukker. Desuden fremgår det, hvor mange der ønsker en privatskole/friskole, og hvor mange der skoleudsættes til næste år. Etablering af børnehaveklasser 2016/17 De børn, der fylder 6 år i 2016 skal begynde i børnehaveklasse efter sommerferien i De børn, der fylder 5 år inden den 1. oktober 2016, kan også begynde i børnehaveklasse, hvis forældre/skole antager, at barnet kan følge undervisningen. Oversigt på fordeling af elever i folkeskolen, privatskole/friskole og skoleudsættere: Skoleåret Skoleåret Skoleåret Elever til børnehaveklasse i distriktet Ønsker at starte på distriktsskolen Ønsker privatskoler/friskoler Børn, hvis skolestart udsættes Børn til andre kommuner Udover de ovennævnte elever til skoleåret kan det oplyses, at der er 4 elever, der er visiteret til specialklasser, og at der stadig mangler svar fra 14 elever.

8 Fra skoleåret 2015/16 og til skoleåret 2016/17 er der en nedgang i antallet af elever, der skal starte i skole på i alt 23 elever eller nedgang på 3 %. Af de 738 børn, der kan starte i børnehaveklassen, er der 552 børn, der ønsker at starte i de kommunale børnehaveklasser. I forhold til sidste år er det en nedgang på 18 børn eller en nedgang på 3,16 %. Af de børn, der ønsker privatskole/friskole, er der en nedgang på 10 børn fra 2015/16 til 2016/17, hvilket giver en nedgang på 0,75 % i forhold til det antal børn, der kan starte i skole. Hjørring Kommune Side 8. I bilag 1 er eleverne opgjort hver skole for sig, og man kan se hvor mange børn, der vælger distriktsskolen, og hvilke distrikter de andre børn kommer fra. Desuden viser opgørelsen fordelingen af børn på privatskoler/friskoler og de børn, der ønsker udsættelse af skolestart. Af oversigten fremgår det, at der ikke er så mange børn, der ønsker anden skole end distriktsskolen som tidligere år. Ved at skoledistrikterne i Hjørring by er blevet større, er behovet for flytning mellem skolerne ikke så stort længere. De fleste børn vælger nu distriktsskolen. Skolegangsudsættelse Det er skolens øverste leder, der har kompetencen til at beslutte en eventuel skolegangsudsættelse. Skolerne har skriftligt givet samtykke til forældrene til de 26 børn, der i 2016 er skolegangsudsættere til næstkommende skoleår. I henhold til Folkeskoleloven 38 skal ansøgning om indskrivning af børn indgives til kommunalbestyrelsen ved anvendelse af den digitale ansøgningsløsning, som kommunen stiller til rådighed. Også i år blev orienteringsbrev, foldere om skolestart og andet materiale om skoleindskrivning sendt digitalt til de forældre, som kan modtage post digitalt. Både i de digitale og i de fysiske breve blev der gjort opmærksom på, at indskrivningen i år skulle foregå ved brug af den digitale selvbetjeningsløsning. Den digitale indskrivning for de kommende børnehaveklassebørn var åben i perioden fra den 11. januar til den 19. februar Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om folkeskolen lov nr. 665 af 20. juni 2014, kap. 5.

9 Økonomi Etablering af børnehaveklasser 2016/17. Tallene for indskrivning indgår i den foreløbige normering, som danner udgangspunkt for budget De økonomiske konsekvenser beregnes i forbindelse med endelig normering pr. august Hjørring Kommune Side 9. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Resultat af indskrivning Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog indstillingen til efterretning.

10 Side A Status på børn i privat tilbud før og efter strukturændringerne Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om fordelingen i antallet af børn, der passes i private tilbud, går i privat- og friskoler og børn, der passes i kommunale institutioner og går i kommunale skoler. Sagsfremstilling Der har i 2011 og 2015 være strukturændringer på skoleområdet. Således blev der ved strukturændringen i 2011 nedlagt 7 kommunale skoler og ved ændringen i 2015 nedlagdes yderligere 5 kommunale skoler. I kølvandet på disse strukturændringer etableredes der i nye privat- og friskoler og i nye privat- og friskoler. På dagtilbudsområdet har der være strukturændringer i 2011, 2012 og Ved ændringen i 2011 blev der lukket 6 kommunale institutioner, samtidig åbnedes 3 nye privatinstitutioner. I 2012 blev der lukket 2 kommunale institutioner, og der blev åbnet 2 private institutioner. I 2015 lukkedes yderligere 3 kommunale institutioner og 2 private institutioner blev åbnet. I perioden 2010 og frem til 2016 ses en tydelig forskydning i forholdet mellem antal børn passet i kommunal dagpleje og antal børn passet i privat pasning. I 2010 blev 7,3 % af børn i alderen 0-6 år passet i private pasningstilbud, mens denne andel i 2016 udgør 20,8 %. Samme mønster ses på skoleområdet, hvor 9,6 % af de indskrevne elever i skoleåret 2011/12 gik på privatskoler. Andelen er i skoleåret 2015/16 steget til 18,3 %. Nedenstående figurer viser fordelingen af børn på dagstilbuds- og skoleområdet over årene 2010 til 2016.

11 Side 11. Sammenfattende ses der således både på skole- og på dagtilbudsområdet i perioden med strukturændringerne mere end en fordobling af andelen af børn, der passes i private tilbud og går i privat- og friskoler.

12 Der føres på både det private og det kommunale pasningsområde tilsyn i forhold til kvaliteten i tilbuddet, ligesom der arbejdes med at sikre gode overgange mellem de private dagtilbud og de kommunale skoler. Hjørring Kommune Side 12. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning. Udvalget understregede, at det er vigtigt, at der samarbejdes godt om alle børn i Hjørring Kommune uanset hvilket tilbud, barnet går i. Udvalget bemærkede desuden, at der skal være særligt fokus på at sikre gode overgange for alle børn.

13 Side A Orientering ang. Kompetenceudviklingsstrategi Skoleområdet Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om fælles kompetenceudviklingsstrategi gældende for Relevante MED-udvalg har været inddraget i processen. Strategien understøtter implementeringen af skolereformen og skolepolitiske mål Sagsfremstilling I forbindelse med implementering af Folkeskolereformen samt Skolepolitiske mål , har skoleområdet i fællesskab udarbejdet en strategi for kompetenceudvikling. Strategien er udarbejdet i involverende dialog mellem skole- og dagtilbudschef, skoledistriktsledere og skoleledere/pædagogiske ledere på skoleområdet. Strategien understøtter retning og målsætninger i såvel reformen som de skolepolitiske mål. Kompetenceudviklingsstrategien skal medvirke til, at pædagogiske medarbejdere og ledere på alle niveauer i Hjørring Kommunale Skolevæsen er i besiddelse af de kompetencer, der skal til for at indfri de nationale mål og de skolepolitiske mål - til gavn for elevernes læring og trivsel. Strategien er opbygget med fokus på retning og indsatser for kompetenceudvikling af pædagogiske medarbejdere og skoleledere samt fælles principper for, hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling som gennemgås i det nedenstående. Indsatserne for kompetenceudvikling af pædagogiske medarbejdere er: Professionelle læringsfællesskaber - styrket teamsamarbejde, læringsmålstyret undervisning, læringssamtaler og feedback Fuld kompetencedækning (i 2018 skal mindst 90 % af lærerne have undervisningskompetence i de fag, de underviser i. I 2020 skal dette gælde for mindst 95 % af lærerne). Specialistkompetencer indenfor læsning, matematik, to-sprogområdet, inklusion, klasserumsledelse, eksperimenterende og æstetiske læreprocesser Pædagogisk IT i undervisningen.

14 Side 14. Indsatserne for kompetenceudvikling af skolelederne er: Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af strategiudvikling og implementeringsprocesser Ledelse af videns- og resultatbaseret udvikling af skolens undervisning Ledelse af kompetenceudvikling og ressourcestyring Ledelse af den åbne skole styrket samarbejdet med kultur-, foreningsog erhvervsliv. Principper for, hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling: Kompetenceudvikling er forsknings- og aktionslæringsbaseret Kompetenceudvikling har fokus på god transfer før, under, efter Kompetenceudvikling er både uddannelse og læring på jobbet Ledelsen skaber rum for anvendelse, følger op og evaluerer indsatser. Desuden rummer strategien en foreløbig oversigt over centrale aktiviteter, økonomi, målgruppe og tidshorisont, som udbygges løbende med relevante ledergrupper. Lovgrundlag Økonomi Kompetenceudviklingsstrategien finansieres gennem centrale uddannelsespuljer. De økonomiske bevillinger er kun muligt at afdække for 2016, da bevillingerne for de centrale kontoer for 2017 og 2018 endnu ikke er fastlagte. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Aktiviteter i forbindelse med kompetenceudviklingsstrategi , skoleområdet

15 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Hjørring Kommune Side 15. Beslutning Punktet udsættes.

16 Side A Orientering ang. Kompetenceudviklingsstrategi , Dagtilbud Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om fælleskompetenceudviklingsstrategi gældende for Relevante MEDudvalg har været inddraget i processen. Kompetenceudviklingsstrategien understøtter implementeringen af Strategi for pædagogisk praksis, herunder de pædagogiske læreplaner. Sagsfremstilling I forbindelse med implementering af Strategi for pædagogisk praksis, har dagtilbudsområdet i fællesskab udarbejdet en strategi for kompetenceudvikling. Strategien er udarbejdet i involverende dialog mellem skole- og dagtilbudschef, områdeledere og faglige ledere på dagtilbudsområdet. Strategien understøtter retning og målsætninger i såvel dagtilbudsloven, herunder de pædagogiske læreplaner samt Strategi for pædagogisk praksis. Kompetenceudviklingsstrategien skal medvirke til, at pædagogiske medarbejdere og ledere på alle niveauer i Hjørring Kommunes dagtilbudsområde er i besiddelse af de kompetencer, der skal til for at indfri målene. Strategien er opbygget med fokus på retning og indsatser for kompetenceudvikling af pædagogiske medarbejdere og skoleledere samt fælles principper for, hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling, som gennemgås i det nedenstående. Indsatserne for kompetenceudvikling af pædagogiske medarbejdere er: Professionelle læringsfællesskaber - styrket teamsamarbejde, lærings- og trivselsmålstyret pædagogik, læringssamtaler og feedback Læringsledelse af anerkendende pædagogiske strukturer, processer og interaktioner Specialistkompetencer indenfor to-sprogsområdet, inklusion, ICDP, pædagogisk IT, eksperimenterende og æstetiske læreprocesser, forældresamarbejde. Indsatser for kompetenceudvikling af ledere:

17 Side 17. Ledelse af professionelle læringsfællesskaber styrket teamsamarbejde og videndeling, læringssamtaler og feedback Ledelse af implementerings- og videndelingsprocesser Ledelse af videns- og resultatbaseret udvikling af dagtilbuddets pædagogiske praksis Ledelse af kompetenceudvikling og ressourcestyring. Principper for, hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling: Kompetenceudvikling er forsknings- og aktionslæringsbaseret Kompetenceudvikling har fokus på god transfer sammenhængen mellem før, under, efter Kompetence er både uddannelse og læring på jobbet Ledelsen skaber rum for anvendelse, følger op og evaluerer indsatser Desuden rummer strategien en foreløbig oversigt over centrale aktiviteter, økonomi, målgruppe og tidshorisont, som udbygges løbende med relevante ledergrupper. Oversigten fremgår af bilag 1. Lovgrundlag Dagtilbudsloven. Økonomi Kompetenceudviklingsstrategien finansierers gennem centrale uddannelsespuljer. De økonomiske bevillinger er kun muligt at afdække for 2016, da bevillingerne for de centrale kontoer for 2017 og 2018 endnu ikke er fastlagte. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Aktiviteter i forbindelse med kompetenceudviklingsstrategi , dagtilbudsområdet

18 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Hjørring Kommune Side 18. Beslutning Punktet udsættes.

19 Side P Forslag til partnerskabsaftale med TUBA Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget forelægges forslag til fornyelse af partnerskabsaftale med TUBA. Sagsfremstilling TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere) er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer. TUBA kan hjælpe børn og unge med at håndtere de udfordringer, der kan følge af en opvækst i en familie med alkoholmisbrug, for herved at forbedre trivslen og understøtte en langsigtet positiv udvikling. Tilbuddet er et supplement til Hjørring Kommunes egne rådgivningstilbud til unge og voksne. Den 22. september 2015 godkendte SÆH-udvalget at støtte TUBA s ansøgning om midler fra Socialministeriets pulje Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug. Denne ansøgning dækker alene behandlingstilbud for unge mellem 14 og 24 år. TUBA modtog bevilling af puljemidlerne i februar Denne bevilling fra Socialministeriet er som udgangspunkt fireårig, men TUBA forventer, at midlerne fra 2019 vil være permanente. Den kommende partnerskabsaftale (bilag 1) dækker fortsat TUBA s behandlingstilbud til hele målgruppen, men det kommunale tilskud vil fremadrettet alene omfatte målgruppen 25 til 35 år. TUBA oplyser i den forbindelse, at de oplever, at deres tilbud til de årige unge har en forebyggende effekt i forhold til børne- og familieområdet. Dette set i lyset af at mange af de 25- til 35-årige, der opsøger TUBA, henvender sig i forbindelse med, at de skal være forældre for første gang. Disse unge, der selv er vokset op i et hjem præget af misbrug, ønsker at få hjælp til at være forældre på en anden måde, end deres egne forældre har været. Forvaltningen foreslår, at det fremadrettede tilskud til TUBA videreføres svarende til den nuværende partnerskabsaftale. Udgifterne deles dermed mellem områderne for Sundhed, Ældre og Handicap, Børne-, Skole- og Uddannelse samt Arbejdsmarked som i nedenstående tabel:

20 Side 20. Udvalg % Udgift 2016 BSU SÆH Arbejdsmarked I alt kr Hidtil har partnerskabsaftalerne været fireårige, men efter anbefaling fra TUBA indstiller forvaltningen, at man gør partnerskabsaftalen fortløbende med en opsigelsesfrist på 6 måneder. Sagen behandles sideløbende i Arbejdsmarkedsudvalget samt Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. SÆH-udvalget orienteres i juni 2016 om TUBA s ventetider. Lovgrundlag Økonomi Tilskuddet til TUBA var i 2015 på kr. og med pris- og lønfremskrivningerne, vil det udvikle sig som vist nedenfor i de første fire år af aftalens løbetid: kr kr kr kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ledere og medarbejdere ansættes af TUBA Danmark, som har den ledelsesmæssige, personalemæssige, juridiske og økonomiske kompetence og ansvar for ansatte medarbejdere. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

21 Bilag Hjørring Kommune Side Forslag til Partnerskabsaftale mellem TUBA og Hjørring Kommune og fortløbende Direktionen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget over for Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget indgår en ny partnerskabsaftale med TUBA under forudsætning af godkendelse i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender, at partnerskabsaftalen bliver fortløbende med 6 måneders opsigelsesfrist. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget anbefalede, at der indgås ny partnerskabsaftale med TUBA jf. sagsfremstillingen og at partnerskabsaftalen bliver fortløbende med 6 måneders opsigelsesfrist.

22 Side G Orientering fra formanden a. Orienterede om kåringen til elevvenlig kommune. b. Orienterede om deltagelse i møde vedrørende dagtilbudsområdet med Kommunernes Landsforening. c. Orienterede om møde med repræsentanter fra Lærerforeningen G Orientering fra medlemmerne Bjarne Mølgaard efterspurgte en orientering om, hvordan der arbejdes med faget job og uddannelse på skolerne samt status for placering af musikskolen. Mai-Britt Beith Jensen efterspurgte status for byggeriet børne-/ungehuset Lundergård G Forvaltningen orienterer a. Orienterede om planer for ombygning af Ungehuset b. Forvaltningen orienterede om brev fra de frie grundskoler med opfordring om at genoptage dialogmøder. Brevet vedlagt dagsordenen.

23 Side 23. Underskrifter Dan Andersen Svenning Christensen Jette Kirkeby Mai-Britt Beith Jensen Tim Jensen Bjarne Mølgaard Kasper Maarup Andersen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Introduktion til skoleområdet

Introduktion til skoleområdet BFU 5.2.18 Introduktion til skoleområdet Skolestruktur Styrelsesvedtægt (bilag 1) Tildelingsmodel (bilag 2) Skolepolitiske mål 2014-2018 (bilag 3) Praksisfortællinger (bilag 4) Skoletjenesten (bilag 5)

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16.40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:50 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Introduktion til dagtilbudsområdet

Introduktion til dagtilbudsområdet BFU 23.4.18 Introduktion til dagtilbudsområdet Dagtilbudsstruktur Personaleressourcer Tildelingsmodel Økonomi Styrelsesvedtægt Strategi for pædagogisk praksis KVALid SUS - status og udviklingssamtaler

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. kl. 08.30 Side 1 af 6 Sagsbeskrivelse

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11.10 Mødested: Rådhuset, mødelokale 222,

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Bindslev undervisningssted,

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune

Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune Procedure for udsættelse af skolestart i Jammerbugt kommune Overgangen fra dagtilbud til skole har afgørende betydning for barnets fortsatte skoletid. Forskning har påvist, at succesfulde overgange opnås,

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Børne og Skoleudvalget mål for 2018

Børne og Skoleudvalget mål for 2018 Børne og Skoleudvalget mål for 2018 BSU-01 Langsigtet mål Børn, unge og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt, således at, højst 9 % af de bornholmske børn i alderen 0-18 år har en myndighedssag

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Udvikling af styrket sammenhæng mellem dagtilbud og skole for de 4-8 årige børn ( )

Udvikling af styrket sammenhæng mellem dagtilbud og skole for de 4-8 årige børn ( ) Projekt: Udvikling af styrket sammenhæng mellem dagtilbud og skole for de 4-8 årige børn (2016-19) Beslutningsgrundlag Organisering Projektnavn Projektejer Program Projektleder Forretningsmæssig drift

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Temamøde om strategi

Temamøde om strategi Temamøde om strategi Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Aabenraa Kommunes strategiske arbejde med implementering af folkeskolereformen Folkehjem Tirsdag den 12. maj kl. 19.00

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang handlemuligheder

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender 2. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. Beslutning: Godkendt. Kristoffer Hjort Storm

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling Punkt 5. Godkendelse af Kvalitetsrapport 2018-2. behandling 2018-003138 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender Kvalitetsrapport 2018. Kristoffer Hjort Storm var fraværende. Magistraten anbefaler

Læs mere

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A)

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 6. februar 2019 Mødested: Ulerup Bæk Skolen, afd. Skjoldborgsvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer: Formand: Ole Steen

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Indhold 1) 2) 3) 4) Intro til kvalitetsrapporter og kvalitetsaftaler Præsentation af hovedkonklusioner for kvalitetsrapporten på dagtilbudsområdet

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Kvalitetsaftaler. For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune

Kvalitetsaftaler. For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune Kvalitetsaftaler For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune Formål med kvalitetsaftaler Mål- og resultatstyring af dagtilbud og skoler Kvalitetsaftaler på to niveauer Med kvalitetsaftalerne sætter Børne-

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Johnny Sørensen, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Fællesmøde mellem børne- og ungdomsudvalget og arbejdsmarkedsudvalget

Fællesmøde mellem børne- og ungdomsudvalget og arbejdsmarkedsudvalget Fællesmøde mellem børne- og ungdomsudvalget og arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Rådsalen Dato: Tirsdag den 2. september 2014 Start kl.: 13:30 Slut kl.: 15:00 Medlemmer: Børne- og ungdomsudvalget:

Læs mere

Rammenotat vs. 4 Gældende politiske beslutninger

Rammenotat vs. 4 Gældende politiske beslutninger Rammenotat vs. 4 Gældende politiske beslutninger Skole og kulturafdelingen 2017 Indhold Indledning...1 Gældende politiske beslutninger...2 Nationalt...2 Folkeskolereformen er særligt fokus på nedenstående

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi for pædagogiske medarbejdere og ledere i skoleforvaltningen 2015-2017 Skoleforvaltningens vision og strategiske mål skaber retning for Skoleforvaltningens

Læs mere

PROCEDURE FOR SKOLEUDSÆTTELSE FOR BØRN I STRUER KOMMUNE

PROCEDURE FOR SKOLEUDSÆTTELSE FOR BØRN I STRUER KOMMUNE PROCEDURE FOR SKOLEUDSÆTTELSE FOR BØRN I STRUER KOMMUNE Med ændring af 3 stk. 1 i loven om folkeskolen er børnehaveklassen blevet obligatorisk fra skoleåret 2009/2010. Barnet påbegynder børnehaveklassen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 25.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen 2 Velfærd frem for mursten

Læs mere

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017

Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017 Sagsbehandlingstider - Børn- og Ungeforvaltningen Opdateret pr. 1/1 2017 Lov Område Sagsbehandlings tider Bemærkninger Serviceloven 11 stk. 2 og 3 Tidlig og forebyggende indsats til børn /unge i alderen

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 222,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere