Hist på alpens isbelagte spire, der hvor intet menneske tør gå, klynger sig langt op ad fjeldets sider, alperosen som man ej kan nå.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hist på alpens isbelagte spire, der hvor intet menneske tør gå, klynger sig langt op ad fjeldets sider, alperosen som man ej kan nå."

Transkript

1 Alperosen. Hist på alpens isbelagte spire, der hvor intet menneske tør gå, klynger sig langt op ad fjeldets sider, alperosen som man ej kan nå. 1 Der i dalen skued' man en blomme, yndig, skøn som alpens rose hvid, bejlerne i flok til hende komme, for at ægte pigen huld og blid. Hun var ung, hun var en yndig terne, datter af den rige købmand Bro, Ingen nå'de dog den klare stjerne, thi i hendes sjæl tog hovmod bo. Dalens yngling hende hånden rækker: "Oh, Alvilda, bliv min væne brud, alt mit guld jeg for din fod nedlægger, klæder dig som alpens rose prud." Men hun svared': "Ingens brud jeg bliver, før jeg får det løfte af hans mund, at han mig en alperose giver, thi en eneste jeg ønsker kun." Har du, Junus, mod til det at gøre, da du blive skal min elskte mand, Herrens hånd skal dig på bjerget føre, men farvel, hvis det dig lykkes ej. Kækt så klatred' han ad bjergets side, nå'ed op, hvor alpens rose stod, plukkede en klynge roser hvide, og dem kasted' for Alvildas fod. Glad Alvilda nu hans stemme hørte: "Her er alperosen fra din ven, Herren, som min fod på bjerget førte, fører mig nok ned til dig igen." Men imens hans øjne frydfuldt skinne, gled hans fod fra stedet, hvor han stod, og han faldt fra alpens høje tinde, ned i dalen for Alvildas fod. Døden blev for kærlighed ham givet, sønderslagen lå hans legem' der; Pigen græd: "Nu er forspildt mig livet, jeg har mistet den, jeg fik så kær. Kunne jeg ham ej i livet følge, vil jeg nu i døden med ham gå, far, forældre, vel på livets bælge, Oh, I søstre, gid I lykken nå. Musikvers: Op hun steg, og faldt så ved hans side, og lå knust hos ham ved klippens fod. Alpens roser var ej længre hvide, de var farvet rød af deres blod. Alpens roser var ej længre hvide, de var farvet rød af deres blod.

2 2 Afmønstring. Se når Danmarks bøgeskove mister løvet, Som en trækfugl drager jeg mod syd igen, Skønt jeg ved, at jeg vil gøre dig bedrøvet, Men et løfte gives her af mig min ven. Denne rejse bli'r bestemt den aller sidste, Jeg vil aldrig, aldrig mer forlade dig. Ak du kære, hvis du bare nu det vidste hvordan afskeds stunden altid piner mig. Vore rejser går nu ned mod sydens lande Hvor jeg tit og ofte før har sat min fod Gennem store, dybe ubekendte vande her skal skibet atter sejle, fod fod fod. Denne rejse bli'r bestemt den aller sidste, Jeg vil aldrig, aldrig mer forlade dig. Ak du kære, hvis du bare nu det vidste hvordan afskeds stunden altid piner mig. Som safirens dybe blå var Middelhavet. Og dets bølgeskind det var som perlemor. Hvor Suezkanalen der engang blev gravet. Lyste mod os som et prægtigt ørkenspor. Musikvers: :/: Denne rejse bli'r bestemt den aller sidste. Jeg vil aldrig, aldrig mer forlade dig. Ak du kære, hvis du bare nu det vidste. Hvordan afskedsstunden altid piner mig:/:

3 Barndomsminder. Mel. Danmarks største kor 3 En dejlig dag kan ikke mig forynge men glæden bobler her ved dette bord og derfor vil vi alle sammen synge - vi leger, vi er Danmarks største kor. Vi synger om de gode, gamle dage, da sommeren var ekstra lys og lang, da vi i hestevogne kune age, - da frøerne i gadekæret sang. Vi synger om, når sommertøj blev syet, om glæden ved de hvide lærredssko, - når marmorkugleposer blev fornyet og puder, der blev nipsenålebo. Vi synger om den lune sommeraften, hvor vi med far og mor har spillet Pind, hvor fællesskabet mellem os var kraften, der stadig tænder glæden i vort sind. Vi synger om, at vende tørv i mosen, at mærke pligtens varme vingeslag, om saftevand og sukkerbrød i posen, - en pause på den varme sommerdag. Vi synger om, da vejene var lange, da cyklen bar os gennem al slags vejr, hvor vi i mørket følte os lidt bange, skønt himlen havde tændt sin stjernehær. Vi synger om de gamle købmandsdiske, - så langt fra vore dages overflod, hvor vi som børn kun vovede, at hviske, - en bulet bolchedåse gav dog mod. Vi synger om, når korte dage endte, når mørkningstimen langsomt satte ind, en lille sang, før mor for lampen tændte, har skabt en stemning i et barnesind. Vi synger om, de lange vaskedage, - om gruekedel og om vaskebræt, hvor mor i dampen måtte tørnen tage, og mærke, hvad det var, at være træt. Vi synger om, når sneen lå derude, om kakkelovne med marieglas, om iskrystaller på en frossen rude, - og varmedunke på en sengeplads. Men herligt var det, når vi sad derhjemme, og stegte æbler på en strikkepind, et fingerbøl vi prøvede at gemme, mens far i piberøg var hyllet ind. Vi standser op - vi er her for at feste, og fejre, at vi samlet er i dag, måske var dagene, der gik de bedste, men sammen vil vi hejse håbets flag. Musikvers: For solen skinner stadig på vor himmel, og ungdom slutter op om vores bord, tilsammen er vi midt i livets vrimmel, og synger med, i Danmarks største kor.

4 4 Billetmærke. I en annonce i et dagblad i går, så jeg en dame søge sig en ven, fuld diskretion, sender blot et par ord, jeg håber, du skriver, på lykken jeg tror. Ensom dame, fyrre år. lille og buttet med mørkt og krøllet hår. Min vægt tør jeg ikke skrive om, men jeg savner dig, så skynd dig nu og kom. Mit hjerte, det bankede og min mund blev så tør, bare jeg turde, for det har aldrig hændt mig før, Jeg syntes, jeg kunne høre hende hviske til mig: Skynd dig at skriv, for jeg længes efter dig. Ensom dame, fyrre år. lille og buttet med mørkt og krøllet hår. Min vægt tør jeg ikke skrive om, men jeg savner dig, så skynd dig nu og kom. Musikvers: Ensom dame, fyrre år. lille og buttet med mørkt og krøllet hår. Min vægt tør jeg ikke skrive om, men jeg savner dig, så skynd dig nu og kom. Tyve år er gået, og vi har det stadig godt. Brunetten fra annoncen, ja, hun er blevet min maskot. Måske lidt mere buttet, men hun er glad og tilfreds, men tit tænker jeg på denne triste tekst. Ensom dame, fyrre år. lille og buttet med mørkt og krøllet hår. Min vægt tør jeg ikke skrive om, men jeg savner dig, så skynd dig nu og kom.

5 De nære ting. 5 Dit sind flyver altid så viden omkring, det er, som du glemmer de nære ting Du drømmer om lande i syd og mod nord og ser ikke skønheden, hvor du bor. Du synes din dag er så kedelig grå. Hvad er det, du søger, hvad venter du på. Når aldrig du under dig rist eller ro, kan ingenting blomstre, og intet gro. Gå ind i din stue, om end den er trang, og hør, hvor den nynner en stille sang. Den rummer dog ting, som dit hjerte har kær, du ved bare ikke, hvad de er værd. Musikvers: Den lykke, du søger bag blånende fjeld, den har du måske altid ejet selv. Hold op med at jage i hvileløs ring, og lær blot at elske de nære ting. Lær blot at elske de nære ting.

6 6 Der er lys i lygten lille Mor. Far er så strengt og han skænder på Mor Far drikker snaps og tjener ikke spor Hver gang jeg ser han har været på svi'r Gemmer jeg mig bag Mor og si'r Der er lys i lygten lille Mor Uh, bare jeg ku' hjælpe dig Men det skal jeg nok, når jeg bli'r stor Åh, glæd dig lille Mor. Penge til lys får vi aldrig af Far Men udenfor vi gadelygten har Tænk, den kan oplyse stuen omtrent Jeg bliver så glad når den bliver tændt. Der er lys i lygten lille Mor Åh, gudskelov så bli'r her sjov Kan du se hvor fint og lyst vi bor Åh, glæd dig lille Mor. Tidligt om morgenen men kurven jeg går Og hos en bager gammelt brød jeg får Mor synes, det er sådan en mørk og væmmelig vej Men gennem ruden kigger jeg. Der er lys i lygten lille Mor Lad bare mig - nu trasker jeg Indtil byen og får fyldt min kurv Åh, glæd dig lille Mor. Musikvers: Der er lys i lygten lille Mor Lad bare mig - nu trasker jeg Indtil byen og får fyldt min kurv Åh, glæd dig lille Mor. Når jeg bliver gift skal min Mor bo hos mig Så skal vi ha' en lampe hver for sig Og når den skinner så klart som en sol Vækker jeg Mor i hendes stol. Der er lys i lygtne lille Mor Nu læser jeg lidt højt for dig af den bog du fik til Jul i fjor Åh, glæd dig lille Mor. Åh, glæd dig lille Mor

7 Dejlig er sommernatten. 7 Sommer og vinter og høst og vår har hver sin egen charme, men som det dejligste for mig står den lyse juninat. Livet er herligt, når dansen går med dig i mine arme; det er den skønneste stund i år, min hjertes egen skat: Dejlig er sommernatten, ungdommen holder a' den, stjernerne blinker så venligt ned, fuglene kvidrer om kærlighed. Hør blot de lokkende toner oppe fra træernes kroner; hele Gud Amors orkester ta'r fat i en sommernat. Musikvers: Dejlig er sommernatten, ungdommen holder a' den, stjernerne blinker så venligt ned, fuglene kvidrer om kærlighed. Hør blot de lokkende toner oppe fra træernes kroner; hele Gud Amors orkester ta'r fat i en sommernat. Husker du valsen vi dansed' til i lyse ferienætter? Hvis du vil gøre mig glad, så spil den kendte melodi. Aner du mon, hvad jeg tænker på, det tror jeg nok, du gætter! Smilet gi'r lys til to øjne blå, så fyldt med skælmeri: Dejlig er sommernatten, ungdommen holder a' den, stjernerne blinker så venligt ned, fuglene kvidrer om kærlighed. Hør blot de lokkende toner oppe fra træernes kroner; hele Gud Amors orkester ta'r fat i en sommernat.

8 8 Det var en lørdag aften. :/: Det var en lørdag aften, jeg sad og vented' dig :/: :/: Du loved' mig at komme vist, men kom dog ej til mig :/: :/: Jeg lagde mig på sengen, og græd så bitterlig :/: :/: Og hver en gang, at døren gik, jeg troede, det var dig :/: :/: Jeg stod op søndag morgen, og flettede mit hår :/: :/: Så gik jeg mig til kirken hen, og om den kirkegård :/: :/: Men du kom ej til kirke, og ej i kirken ind :/: :/: for du har fået en andern kær, og slaget mig af sind :/: :/: Jeg gik mig hjem så ene, henad den kirkesti :/: :/: og hvert et spor, på stien var, der faldt min tåre i :/: :/: De røde bånd og skønne, som du engang mig gav- :/: :/: dem, bærer jeg ret aldrig mer, jeg stunder til min grav :/: :/: Hvor kan man plukke roser, hvor ingen roser gror :/: :/: hvor kan man finde kærlighed, hvor kærlighed ej bor :/: Musikvers: :/: Jeg vilde roser plukke, jeg plukker ingen fler :/: :/: Jeg elsked' dig så inderlig, jeg elsker aldrig mer :/:

9 Der hvor roser aldrig dør. 9 Jeg vil synge om en have, som jeg ikke kendte før. Evigt vokser alle blomster, hen hvor roser aldrig dør. Der vil roser aldrig visne, som de ellers altid gør, lad os sammen finde vejen, hen hvor roser aldrig dør. Musikvers: Der vil roser aldrig visne, som de ellers altid gør, lad os sammen finde vejen, hen hvor roser aldrig dør. Der forenes alle farver, Klokkeblomst og Brudeslør, det som du og jeg vil møde, der hvor roser aldrig dør. Der vil roser aldrig visne, som de ellers altid gør, lad os sammen finde vejen, hen hvor roser aldrig dør.

10 10 Den sorte sejler Det var en kold og stormfuld nat, vi skimted Dover fyrets blink så mat. Og himlens stjerner, var skjult med skyer grå, ja, vinden peb i takkel, mers og rå. Det triste vejr, - den kolde vind bortjog de raske gutters glade sind. Ja tavs var alle, ja, tavsd var ulkens mund det var som aned han, - en alvorsstund. Da lød kaptajnens klare røst: se, - gutter, her om styrbord ret mod øst, det er en sejler, - jeg kender den så vist, jeg mindes tørnen fra, - jeg så den sidst. Det var en kold og stormfuld nat, mod Norges kyst vi havde kursen sat, da kom den sejler, vi skimted' her på strand, da sank vor skude med, - tre raske mand. Til døden dømt, det var vor båd, den må sig bøje for søens skarpe bråd. Den sorte sejler, med vimpel gul og rød jo varsler undergang og gutters død. Ved fire glas, - det skib forsvandt, og næste morgen vort skib sin grav da fandt! men gud var med os, - i al vor sorg og nød, og vi slap alle fra, - den kolde død. Musikvers: En ting jeg ved, - det stemmer grant, den sorte sejler ved midnat varsler sandt. Et sagn jo siger, - den farer stadig om på havet fre-edlød, - det er dens dom- Tekst og melodi: Walter Jonas.

11 Visen om de tre musikanter 11 Den ene spilled' banjo, den anden mandolin, den tredie af harmonikassen trak så sære hvin. Når de gik hen ad vej - en, de standsed' ved hver gård og spillede de viser, der til pigehjerter går. For ham der spilled' banjo var sort af hud og hår, hans vugge stod i Kongo i et rent tilfældigt år. Hans mor var sort - en hedning, hans far hvid missionær, og ham der spilled' banjo havde arvet lidt af hver. Den anden, ham der spilled' så flot på mandolin, var som den lyse dag, så ren, så fager og så fin. Hans fader var en greve, hans mor en tatermær, og ham der spilled' banjo havde arvet lidt af hver. Den tredie, ham der hev i trækharmonika, han havde seksten fædre fra sin allerførste dag, og skønt de alle seksten frækt nægted' hver især, ham med harmonikassen havde arvet lidt af hver. Så spillede de trende for godtfolk rundt om land, de spillede for kvinder og de spillede for mand, men mest dog for de piger, der lo, når de kom nær, men der var én de elskede tilsammen hver især. Hun elsked' ham med banjo og ham med mandolin og ikke mindst harmonikassens sødmefulde hvin. Når de kom til en by, hvor hun var, de havde kær, de blev der trende nætter, det var lige en til hver. Så skete det de tider, hvor vårens blomster gror, ved hendes bløde lænder lå det nysseligste nor. En knægt så sund i formen, men ellers dog lidt sær, han fik de instrumenter, som de spilled' hver især. Han voksed og blev større, sådan som det skal ske Med børn af sunde piger der kan elske og kan le Og da de trende følte at dødens stund var nær Han fik de instrumenter, som de spilled hver især. Så spilled han på banjo, og flot på mandolin Og lokked af harmonikassen sødmefulde hvin Han døde mæt af alder, og visen er forbi Om de tre musikanter, der blev ét musikgeni Tekst: Oskar Hansen/ Musik: Arnold Ringsted

12 12 Den gamle gartners sang. Når jeg ser på skønne blomster dukker svundne minder frem om den gamle milde gartner i mit fjerne barndoms hjem. Jeg skal aldrig, aldrig glemme denne dybe rene stemme jeg har elsket den engang, og jeg lytted, når han sang: Planter smil og plante solskin plante sang i alle sind, skabe hverdag om til fest og lukke lys og glæde ind. Smil og sang og mange blomster gro'de frem af havens jord, fra de høje grønne birke lød et muntert fuglekor. Det var eventyrets rige for en lille bitte pige. Da'n var lys og god og lang når den gamle gartner sang: Planter smil og plante solskin plante sang i alle sind, skabe hverdag om til fest og lukke lys og glæde ind. Musikvers: Når det sker for mig, at jeg bli'r både trist og kold og grå, husker jeg den gamle gartner og de ting han tro'de på. Selv om sorgerne er slemme får en sang mig til at glemme, jeg har lært det gang på gang, af den gamle gartners sang: Planter smil og plante solskin plante sang i alle sind, skabe hverdag om til fest og lukke lys og glæde ind.

13 Du lille svale 13 Du lille svale du som forår bringer hjem til vort kære gamle danevang, sig mig hvor vil du hvile dine vinger, og hvem vil du forlyste med din sang. Husker du da roserne vi plukked', fiskerbåden styrer ind mod land, og fuglen til sin lille rede iler, og nattergalen sine triller slår. Mange år og mange flere dage mine tanker er endnu hos dig, kunne jeg blot drømme mig tilbage til dig min ven, så var jeg lykkelig. Hvorfor bad du om mit unge hjerte, hvorfor bad du om at elske mig, hvorfor voldte du mig al den smerte, og hvorfor var du utro imod mig? Men jeg forstod, at jeg var dig for ringe, og du forlod mig i min fattigdom. Nu trods alt en hilsen vil jeg bringe. Åh, min ven, hvor var jeg lykkelig Jeg er forladt og ene må jeg vandre, hvorhen min tunge skæbne fører mig, vi skilles ad i håbet for hverandre, og kun en tanke vil jeg ofre dig. Tekst: Gammel gårdsangervise

14 14 En dejlig dag. Når igen det er slut på en dejlig dag, hvor så mange glæder du fandt, medens klokken slår sine muntre slag, som en tak for den dag, der svandt. Mon så helt du forstår, hvad en dejlig dag er værd for det trætte sind? Du har glemt de sorger, der ligger bag, skjult af solens skidst skin. Musikvers: En gang blir det slut på en dejlig dag, før du ved, er din aften nær. Hvad du gav og tog midt i livets jag, du vil se, hvad det nu er værd. Men mindet vil farve en dejlig dag så skøn som et morgengry. Selv om hjertet slår sine sidste slag, er der altid en dag påny.

15 En sømand har sin enegang. 15 En sømand har sin enegang, som fange på en ø, lyt til en simpel enesang i mellem vind og sø. Det bruser fra den våde vej i nat og stjerneskær min tanke går til dig til dig, du er mig evig nær. Hvor brænder aftenstjernen hed Vi går mod syd og sol. Og hjemmets stjernetegn går ned mod nordens sunkne pol. Men frydefuld, med meget mod, og gerne går jeg ej. Thi min forhåbning efterlod jeg samt min ro hos dig! Mig vinker mangen yppig kyst og mangen munter havn. Et anker griber i mit bryst det venneløse savn. Thi hvad er himlen altid blå javist, balsamisk vejr og Paradis med palmer på når ikke du er nær! Så sejler man i solens glød og lummer tropevind men kuldens rose blomstrer sø min pige, på din kind. Og kokospalmen slipper frugt som slås en mand ihjel fordøm den hele hule flugt, min svale ven, lev vel! Ve alle haves vandringsmand! urolig er hans færd, som tåge, vind og skum på vand og strøm og skjulte skær. Men bærer det mod havets bund, så mangen sømands kår når søen gug rgler i min mund, til dig min tanke går! Musikvers: Men når den gule løvetand ved Sjællands grøfter gror og fra det lave grønne land man hører frøers kor når pinseløvet bryder frem på danske svale træer og alle fugle vender hjem du er mig atter nær.

16 16 En dør til fantasien. På en eng fyldt men duftende blomster er der minder der straks dukker frem. I det dugvåde græs langs en vejkant, står en dør til minderne på klem. Vi var unge og fri og forelsket der var ikke en sky i det blå vi var optændt af glæden ved livet og de drømme som vi troede på. Jeg vil værne om mindet fra ungdommens dage mens jeg drømmer du stadig er min. Lægge kinden mod græsset og tænke tilbage mens jeg åbner en dør til fantasien. Musikvers: Jeg vil værne om mindet fra ungdommens dage mens jeg drømmer du stadig er min. Lægge kinden mod græsset og tænke tilbage mens jeg åbner en dør til fantasien. Det vi havde engang er forsvundet men der er tanker der lister sig ind når jeg står ved de blomstrene enge med et strejf af vinden mod min kind. Der buketter af minder omkring mig og jeg ser demn igen og igen de blir ved med at blomstre som engen og jeg ved de aldrig sygner hen. Jeg vil værne om mindet fra ungdommens dage mens jeg drømmer du stadig er min. Lægge kinden mod græsset og tænke tilbage mens jeg åbner en dør til fantasien. Ja jeg vil værne om mindet fra ungdommens dage mens jeg drømmer du stadig er min. Lægge kinden mod græsset og tænke tilbage mens jeg åbner en dør til fantasien.

17 Fra Halifax til Spanien. 17 Fra Halifax til Spanien med briggen Stewedor, vi sejlede med saltet torsk og otte mand om bord. Vi var tilsammen alle vi et lystigt broderkor. På fyrre grader vestlig længde femogfyrre nord. Så fik vi en orkan fra vest, en ren cyklon, jeg tror og stormen rev vor skøre gamle skipper overbord. Vi hev hamn op, vi vred hans skæg, endskønt han banded' og svor. på fyrre grade vestlig længde femogfyrre nord. Musikvers: Se gutter, når jeg dør engang, så kast mig overbord, imens I står ved rælingen, I snøfter lidt og glor. Så vinker jeg adjø og går på Stewedor ombord. På fyrre grader vestlig længde femogfyrre nord.

18 18 Farvel min ven. Farvel in ven, farvel min ungdoms kære, farvel du som mit unge hjerte har, det var med dig jeg hadde tænkt at leve, det var med dig jeg hadde tænkt at dø. Jeg følte mig så lyklig ved din side, jeg følte alting det var godt på dig, men du har fundet dig en anden pige, elsked hende mer end du elsked mig. Se stjerne som op på himlen blinker de minder om at du har elsket mig se liljerne som ud på marken vokser den aller skønneste er den der ligner dig. Sig hvorfor bad du om mit unge hjerte sig hvorfor bad du mig at elske dig sig hvorfor voldte du mig al den smerte sig hvorfor var du så utro imod mig. Tag disse blomster jeg har plukket til dig tag disse tårer jeg har grædt for dig tænk du på mig når sommeruvejr raser tænk du på mig at jeg aldrig glemmer dig. Tak for hver studn du kærlig mig omfavned tak for hver kys du trykked mod min mund den tid en kommer aldrig mer tilbage du har bevist hvem du nu elsker her. Ja så farvel, farvel min ungdoms kære farvel du som mit unge hjerte har men op i himlen bliver sidste møde det møde som du ikke nægte kan. Ja op i himlen bliver sidste møde det møde som du ikke nægte kan.

19 Fiskerpigens sang. 19 Hvor bølgen ruller og hvor stormen suser der står en hytte på den øde strand hvor mørke klitter strækker sig langs kysten der er mit hjem, der er mit barndomshjem. Jeg var så ung og glad for alt i livet en kæk og munter sømand blev min ven han rejste bort ud på de store have men loved' mig at komme snart igen. Der kom et brev med bare et par linier det var hans ven som sendte disse ord en stormfuld nat forliste vores skude og den du elsker er ej mer' på jord. Jeg læste gang på gang det onde budskab og tårerne sig frem i øjet tvang men så en dag da sorgen dybt mig tynged' gik døren op - en munter stemme sang. Min egen ven her har du mig tilbage det triste brev det talte ikke sandt mit skib gik ned men skæbnen var mig nådig jeg reddet blev og livets lykke vandt. Mit skib gik ned men skæbnen var mig nådig jeg reddet blev og livets lykke vandt.

20 20 Go'nu nat Go'nu nat og gå nu lige hjem, mens du endnu er ved dine fulde fem. Jeg ved godt at på din vej, lurer fristelser på dig, og du kan ikke sige nej. Go'nu nat og gå nu lige hjem. Go'nu nat og gå nu lige hjem, eller skævt når bare du når uskadt frem. Kig på månen, - den er hal' som en knækket æggeskal der har fået et lille knald. Go'nu nat og gå nu lige hjem. Go'nu nat og gå nu lige hjem, der er dem, - der holder dørene på klem, jeg tar hele døren af, venter på dig, - nat og dag ja,ja, ja, ja, ja,ja, Go'nu nat og gå nu lige hjem. Vi har sunger, vi har grædt og grint, Ja i flere timer har vi haft det fint Det gir no'et at tænke på nu hvor timerne blir blå og vi snart skal til at gå, Go'nu nat og gå nu lige hjem. Go'nu nat men gå nu ikke bort. Vi har livet for os, - selv om det er kort. Vi skal dele tykt og tyndt, bare se og få begyndt. Vi er ikke kun til pynt. Go'nu nat og gå nu lige hjem Benny Andesen

21 Glitrende hav. 21 Intet som hav og bølger kan drage, uroen kalder længslerne frem. Den der vil sejle lever med savnet delt mellem havet og sømandens hjem. Blændende hav, glitrer som rav, vindstille dage du sømanden gav. Lysere klang, bølgernes sang, hør det endnu en gang. Den der har sejlet talløse timer kender til havets storhed og magt. Tankerne følger dønningers rullen, vinden er med på den ensomme vagt. Stormfulde hav, glitrer som rav, søvnløse nætter du sømanden gav, Dybere klang, bølgernes sang, hør det endnu en gang. Musikvers Solen står op og svinder i farver, milevidt hav får skyernes glød. Sømanden sejler mod horisonten, føler sig fri som de bølger der brød. Skinnende hav, glitrer som rav, vindstille dage du sømanden gav. Lettere klang, bølgernes sang, hør det endnu en gang Inger Lauritzen

22 22 Gillelejevalsen. Ved så skøn en strand, som man ønske kan, hist ved Kattegat og Øresundets bred, ligger byen, som jeg vil synge om, for det er dog det bedste sted jeg ved. Ja, Gilleleje! Du lille fiskerby, mange glade minder gemmer jeg om dig. Ja, Gilleleje! Dit navn har verdensry, hvor jeg end lever, så glemmer jeg dig ej. Som'ren frisk og sund, svale aftenstund, drager glade gæster til fra fjern og nær. Vi ved klitters kant, fred og hvile gandt, derfor har vi dig allesammen kær. Ja, Gilleleje! Du lille fiskerby, mange glade minder gemmer jeg om dig. Ja, Gilleleje! Dit navn har verdensry, hvor jeg end lever, så glemmer jeg dig ej. Musikvers: Mangt et sted jeg så, som jeg sige må, der var skønt at se, og højt jeg prise kian, men hvorhen jegt kom. vidt i verden om, så længtes jeg mod dig og Danmarks land. Ja, Gilleleje! Du lille fiskerby, mange glade minder gemmer jeg om dig. Ja, Gilleleje! Dit navn har verdensry, hvor jeg end lever, så glemmer jeg dig ej.

23 Hirsholmene 23 I segrønne øer i Kattegattes blå Med sten i smulde vande som måger sidder på Fra Frederikshavn I skimtes i solskin i profil Og bølger bærer budskab fra strand til strand med il. På hovedøen rækker et kampstensfyr mod sky Om skærene det melder som bådene må fly En kirke uanselig sig tegner uden tårn Endnu den kan dog stemme til andagt som tilforn. En håndfuld lave huse de fleste af granit Jo vel, en kende ensomt, men - åh, hvor er her frit To øer af de mindre, men vidt er deres hav Og bølgerne ved solfald bli'r smeltet guld og rav. Ej sært, at i os tager om hjertet med jer ro Ej sært, man kunne tænke sig altid her at bo Lad tiden understrege det sammensattes værd Vi møder enkeltheden i hellig enfold her.

24 24 Hvor mågerne skriger. Hvor mågerne skriger mod skumhvide bølger, hvor markerne mødes med himmel og hav, hvor fyrbakken skråner mod lerede skrænter, og strandbredden lokker med sten og med rav. Hvor klitten bli'r gul af den blomstrende snerre, hvor tårnfalken står i den lysende luft, hvor brombær får farve i solvarme kløfter, og havbrisen blandes med hyldenes duft. Hvor fiskernes jolle i færgernes følge, fra daggry kan skimtes på Skagaraks vand, hvor kirker og gårde med kalkede længer, står hvide i sollyset ind over land. Hvor sproget får liv af det lavmælte lune, når sindet er sorgløst, og tanken bli'r kåd hvor styrke og mandsmod forties i tale, med stundom blev røbet ved djærveste dåd. Kun der cil jeg være når foråret kommer, når trækfuglen flyver med kursen mod nord, kun der kan jeg finde den fuldendte tværing, med guld i sit hjerte og bjesk på sit bord.

25 Hjemmebrænderiet 25 Jeg bor her i Stenhøj i't skævt lille hus alene, rent bortset fra rotter og mus. I gården et lokum og bagved et skur, og i det står mit brændevinsapparatur. Det syder affusel og bobler af gær, din lever ta'r skade, og øjet får stær. Det smager som rævepis og terpentin, men det'r billigt - og så bli'r man fuld som et svin. Min bedstemor brændte sin brændevin selv, det slog både hende og manden ihjel. De drak aldrig selv, men for heden den dag brænderiet røg i luften med et helvedes brag. Det syder af fusel... Min fa'er han brændte i syv-og-tres år, men så blev han snuppet af tolden i går. Så mor har skaffet et nyt apparat og har sat produktionen i gang i en fart. et syder af fusel... Det hænder jeg selv ta'r en ordentlig syp, mens jeg lytter til dråbemes sagte dryp-dryp, Det er som musik fra et fint instrument, - for jeg ved det er sprit på omkring tres procent. Det syder af fusel... Hvis du har få't lyst til at smage det selv, så kom kun til mig - helst når dag' n går på hæld, slå tre slag på ruden og stik mig en tier, så får du en sjat af min livseleksir. Det syder affusel og bobler af gær, din lever ta'r skade, og øjet får stær. Det smager som rævepis og terpentin, men det'r billigt - og så bli'r man fuld som et svin. Tekst: Jens Memphis - Trad.irsk melodi ved Carsten Holst

26 26 Hammer hammer fedt Jeg si'r halleluja Jeg råber højt hurra Jeg triller lidt med tungen tra la la la la la Jeg står og griner fjoget Jeg letter grydelåget Ha' en herlig weekend og vi ses Det' hammer hammer fedt Jeg kysser dig om lidt Vinden den er go', go' for mere end to Smil til hele verden syng en sang for lærken Ha' en herlig weekend og vi ses Jeg har en gummiged og den er hammerfed Den lugter under skovlen af rigtig gummisved Jeg letter på kasketten solskind på rumpetten Ha' en herlig weekend og vi ses Det' hammer hammer fedt Jeg kysser dig om lidt Vinden den er go', go' for mere end to Smil til hele verden syng en sang for lærken Ha' en herlig weekend og vi ses Som Gud og hver mand ved så var det stemmeskred I al beskedenhed så var det kærlighed Jeg stod og sov i timen og pludselig lød en kimen Jakob du' valgt til præsident Det' hammer hammer fedt Jeg kysser dig om lidt Vinden den er go', go' for mere end to Smil til hele verden syng en sang for lærken Ha' en herlig weekend og vi ses Tekst & Musik: Jacob Haugård

27 Hvormår er der dejligst i Danmark. 27 Hvornår er der dejligst i Danmark? Når alt er forventning, og småblomsters hær bebuder, at våren er nær. Når lyset ta'r til, mens lærkernes spil os stremmer til andagt i dagningens skær. Når bøgen står grøn og vidunderlig skøn, ja, da er der dejligst i Danmark. Hvornår er der dejligst i Danmark? Når ager og eng står i sommerens tegn, og markerne skriger på regn. Når skovbryn og strand er ferieland. Når pindsoen pusler i havernes hegn. Når kornet står gult, og når vandet er smult, ja, da er der dejligst i Danmark. Og snart bliver aft'nerne mørke. Men kornmodet flimrer i kimmingens rand, når høsten går ind over land. De svingende læs bli'r knejsende hæs, og løvskoven står som en funklende brand. Når natten får klang under trækfugles sang, ja, da er der dejligst i Danmark. Med et er det vinter i Danmark, I mulde sig gemmer de slumrende frø, der venter på vårbrud og tø. Men vinden bli'r hvas, og frosten bli'r kras, snart stivner den blånende bølgende sø. Vi drukner i sne, ja, men da må vi le, thi da er der dejligst i Danmark. Hvornår er der dejligst i Danmark? Hver dag er en gave, Et under. En leg. Hver dag er den bedste for mig. Vær glad, du er til. Det vekslende spil kan stemme dit sind i september som maj. I høst som i vår og i skiftende kår, vi ved, der er dejligst i Danmark.

28 28 Han hade seglat för om masten. Han hade seglat för om masten som en man ut i många år Han hade seglat med förskjutning i lasten fra Friisco til Singapore. Han hade seglat med frans-män och Britter och med dem som betalt honom bäst Han hade slungats mot Sydjyllands klitter en gång i en storm från sydväst. Han rum var den gråa skansen, och hans bädd var den hårda koj hans hem var den mörkblå Atlanten i storm, som i dyning loj. Hans dröm var en annan skuta en annan kock og kapten Två flickögon bakom en ruta som han sett vid kvällslampans sken. Hans liv det var de tusen haven det var rus på nen snuskig krog. Et slagsmål, en dans med en Eva, som tog hans pengar og log. En ändlös kedja av vakter när stormen ligger i en törn vid ratten där akter en stormnatt när skutan låg bi. Men så en dag det sig hände det var i en Kinahamn Dä kom dåa en skuta han kände som bar hembygdens namn. Han blev lite röd om kinden, när skeppet med ens fölle av og flaggan slog ut för vinden, den flagg som han en gång höll av. Han såg den, fast svart av röken och blekt av tropikernas sol Han hörde den fladdra likt göken som i hembygdsskogarna gol. Och den var gul som ett skälvande klänge han sett i flickas hand För första gången på länge han mindes sitt fädernesland. Han mindes då en röd liten stuga någonstans i ett hölja skyggt, där höga treädstammar buga sig inför så skön en byggd. Han hörde flickskratt ifrån logen och en välbekant dragtspelslåt Han mindes en gång uti skogen, och slutligen brast han i gråt.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af Elevhæfte I al sin glans Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse Kolofon Materialet er skrevet af Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Konsulent Svende Grøn t: 23432337

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN

REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN SANGHÆFTE REJS JER, FORDØMTE HER PÅ JORDEN Tekst: Hans Laursen. Melodi: Adolphe de Geyter Rejs jer, fordømte her på jorden, rejs dig, du sultens slavehær! I rettens krater buldrer torden, nu er det sidste

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2011

Tale til sommerafslutning 2011 Tale til sommerafslutning 2011 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Goddagsang Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Tekst 1: Goddag, goddag, goddag og velkommen Goddag og velkommen til musik. Vi skal synge, vi skal spille, vi skal danse. Kom vær med, vi er ikke til at

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017.

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Fødselsdagssang: I dag er det Leif s fødselsdag, hurra hurra hurra. Han har nu fået et gavebord, så tak er kun et fattigt ord så der er petit

Læs mere

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015

Leve Livet. Nr. 24 Januar 2015 Leve Livet Nr. 24 Januar 2015 Indhold Godt Nytår 3 Månedens fødselsdage 4 Siden sidst 4 Mindeord 5 Livet leves 6 Sangbogen 25 Beboeroversigt 26 Rart at vide 27 Månedskalender 28 Redaktion Ann-Lene Aagaard,

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17. Bruger Side 1 20-09-2015 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17. Når døden rammer livet. I september måned fejrer vi høsten, at den er kommet i hus, og i år var det sen høst

Læs mere

Syng med Potpourri for søens folk

Syng med Potpourri for søens folk Syng med Potpourri for søens folk Tilhører SMK - aflever mig venligst efter brug Indholdsfortegnelse. Side: 3 Potpourri 4 Silkeborgvalsen 5-7 Potpourri 8 Dejlig er sommernatten 9 Der er lys i lygten 10

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed.

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Kære Ati, Engang i slutningen af nittenfirserne sagde min bekendte, Jens Voertmann, pludselig disse ord: Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Det, han havde sagt var et japansk

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke. Kr. Himmelfartsdag d. 5. maj 2016 kl. 9.30 og 11.30

Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke. Kr. Himmelfartsdag d. 5. maj 2016 kl. 9.30 og 11.30 Salmerne til konfirmationerne i Lidemark kirke Kr. Himmelfartsdag d.. maj 06 kl. 9.0 og.0 Salme 70: Nu titte til hinanden de favre blomster små, de muntre fugle kalde på hverandre; nu alle jordens børn

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

David (Torben S. Callesen/Gospelroots)

David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David var en ung, flot fyr, og hyrde var hans job. Sang og spilled, mens han værned om sin fåreflok. Davids hjerte var af guld, og Herren var med ham. Derfor blev

Læs mere

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014

Steffen Baunbæk August. Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk August Digte, palepoets publishing, 2014 Steffen Baunbæk: August Tekster skrevet i Stenbjerg, Thy, august 2014. Fotos taget af forfatteren samme sted, august 2013. Copyright Steffen Baunbæk

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Hil dig, Frelser og Forsoner

Hil dig, Frelser og Forsoner Mel.: C.Chr. Hoffman 1878 Thomas Laub omkring 1890 Hil dig, Frelser og Forsoner 1. Hil dig, Frelser og Forsoner! Verden dig med torne kroner, du det ser, jeg har i sinde rosenkrans om kors at vinde, giv

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i kirken. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag.

Alle Helgen B Matt 5,13-16 Salmer: Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Alle Helgen 2016. B Matt 5,13-16 Salmer: 754-571-552 321-551-574 Alle Helgen er en svær dag. Det er en stærk dag. Alle Helgen er en hård dag. Ja, Alle Helgen opleves forskelligt. Det er en stor mærkedag,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen Sommersange for guitar Mogens Sørensen 1 Se, det summer af sol over engen...3 Det var en skærsommerdag...4 En yndig og frydefuld sommertid...5 Se dig ud en sommerdag...6 Jeg er Havren...7 2 Se, det summer

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37

Den, der kommer til mig, vil jeg aldrig vise bort 5 Mos. 30, 19-20 Joh. 6, 37 Så længe jorden står, skal såtid og høsttid, kulde og varme, sommer og vinter, dag og nat ikke ophøre. 1 Mos. 8, 22 Joh. 6, 35 Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk.

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

1. Kun når du er her

1. Kun når du er her SANGTEKSTER BMGP 2014 1. Kun når du er her (Lyngbjerghus USFH ) Vi reder og sætter hår! Vi gør os klar før vi går! Kun det fineste tøj! Så alle fyre si r nøjhhhh! Drenge: Vi kigger altså ik på tøj og sko!

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

Prædiken Nyhuse Kapel Jørgen Christensen 3. november 2013, kl. 16.00 Alle helgens dag Matt. 5,1-12 Salmer: 787-571 121-754

Prædiken Nyhuse Kapel Jørgen Christensen 3. november 2013, kl. 16.00 Alle helgens dag Matt. 5,1-12 Salmer: 787-571 121-754 Prædiken Nyhuse Kapel Jørgen Christensen 3. november 2013, kl. 16.00 Alle helgens dag Matt. 5,1-12 Salmer: 787-571 121-754 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Da Jesus så skarerne,

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen

Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød Tekst: Jakob Knudsen, 1891 Melodi: Lars Nielsen Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød, hvilken salig jubel, skønt alt er tyst, medens

Læs mere