Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011"

Transkript

1 Litorinas rejser_ Nordsøodyssé 2011 Lyseblåt spor: Første fire uger Mellemblåt spor: Sidste fire uger Forberedelser Etapeliste Rejsebrev 1: Kiel - Rejsebrev 2: Cuxhaven - Rejsebrev 3: Groningen - Rejsebrev 4: Enkhuizen - Rejsebrev 5: London - Rejsebrev 6: Dunkerque - Rejsebrev 7: Dordrecht - Rejsebrev 8: Leeuwarden - Rejsebrev 9: Pahlen - Rejsebrev 10: Hjemtur Bedste og værste oplevelser Inspirationer ril fremtidige rejser Erfaringer fra rejsen Vedligeholdslog Billedgalleri Statistikker turen i tal Opdateret 6. juni 2011 Nordsøodyssé - sommer 2011 I 2011 fik vi, som i 2005, mulighed for at holde fri i 8 uger i træk. Så vi tog afsted på en Nordsøodyssé. I erkendelse af at vejret på Nordsøen er endnu mere afgørende for sejladsen end det var på vores Østersøodyssé, lagde vi så få planer som muligt. Vi skulle gennem Kielerkanalen og så se vi hvor vi kom hen. Men de hollandske kanaler og ikke mindst deltafarvandet sydligst i Holland regnede vi da med at se.

2 Opdateret 6. juni 2011 Forberedelser I februar har vi været på tidevandskursus, arrangeret af Foreningen til Langtursejladsens Fremme, Vi har også anskaffet os Reeds Nautical Almanac over tidevand fra Skagen til Gibraltar. Vi har anskaffet os en ordentlig gummibåd, så vi kan komme i land fra en ankerplads. Sådan en fylder godt nok en del, men den kan surres på ruftaget på fredelige sejladser og stuves i stikkøjen på overfarter. Den reducerer dermed antallet af foldecykler til én, så det transportmiddel bliver mest til indkøb. Allerede sidste år anskaffede vi en GPS, som kan eksportere den sejlede rute til computeren (se vores beretning fra Anholt i 2010). Med elektronisk søkort i den har vi et back up til papirsøkortene. Bådens forsikring måtte laves om for at dække sejlads så langt hjemmefra. Det lod sig bedst gøre gennem foreningen Danske Tursejlere, som vi derfor også har meldt os ind i. Sigrids eksamensskema var længe en joker, der forhindrede detailplanlægning, idet det var givet, at Sigrid var nødt til at gå glip af nogle dage af turen. Det kom på plads, og Sigrid kan nu sejle med de første dage, hvorefter hun må rejse hjem til sin eksamen og siden komme ud og møde os igen - på et sted, der afgøres af vejr og vind. Løsningen blev at købe en billet til en Eurolines bus til Amsterdam, som hun kan stige af i Hamborg, Groningen eller Amsterdam, efter hvad der passer bedst. Arvid, Mette og Martin skulle også have ekstra fri fra skole og arbejde, men det var nu ikke svært. Pasning af hus, potteplanter, postkasse og græsplæne er også arrangeret. Boghylden er fyldt op med godt med litteratur i forventning om tid der skal slås ihjel, når vejret er imod os. Computer og diverse elektroniske spildimser bidrager også til underholdningen. Skabene blev fyldt med proviant, tøj og en masse flere ting, vi dag for dag op til afrejsen blev ved at komme i tanker om.

3 Opdateret 5. august 2011 Nordsøodyssé - Etapeliste NB: Alle distancer er incl. evt. krydstillæg. 11. juni Kastrup - Gåbense 59,9 sømil 12. juni Gåbense - Nakskov Fjord 49,1 sømil 13. juni Nakskov Fjord - Kiel 50,7 sømil 15. juni Kiel - Rendsborg 21,8 sømil 16. juni Rendsborg - Brunsbüttel 36,2 sømil 17. juni Brunsbüttel - Cuxhaven 18,0 sømil juni Cuxhaven - Borkum 103,5 sømil 22. juni Borkum - Groningen 38,2 sømil 25. juni Groningen - Dokkum 33,2 sømil 26. juni Dokkum- Earenwâld 25,3 sømil 27. juni Earenwâld - Grote Brekken 23,3 sømil 28. juni Grote Brekken - Enkhuizen 18,2 sømil 29. juni Enkhuizen - IJmuiden 43,3 sømil 30.jun/1.jul IJmuiden - Shotley 137,5 sømil 2. juli Shotley-Ipswich-Pinmill 14,8 sømil 3. juli Pinmill - Sharfleet Creek 50,6 sømil 4. juli Sharfleet Creek - London 43,8 sømil 6. juli London - The Swale 56,0 sømil 7. juli The Swale - Ramsgate 24,1 sømil 9. juli Ramsgate - Dover 19,9 sømil 10. juli Dover - Dunkerque 42,1 sømil 11. juli Dunkerque - Blankenberge 35,2 sømil 15. juli Blankenberge - Veerse Meer 32,7 sømil 16. juli Veerse Meer - Bruinisse 25,1 sømil 17. juli Bruinisse - Dordrecht 29,7 sømil 18. juli Dordrecht - Gouda 19,2 sømil 19. juli Gouda - Woubrugge (via Woudekerk) 16,1 sømil juli Woubrugge - Het Bosch - Amsterdam 19,6 sømil 21. juli Amsterdam - Volendam 18,2 sømil 22. juli Volendam - Sneek 47,4 sømil 23. juli Sneek - Leeuwarden 23,0 sømil 24. juli Leeuwarden - Oostmahorn 22,6 sømil juli Oostmahorn - Helgoland 95,5 sømil 27. juli Helgoland - Brunsbüttel 57,5 sømil 28. juli Brunsbüttel - Pahlen 35,0 sømil 29. juli Pahlen - Giselau sluse 13,6 sømil 30. juli Giselau sluse - Möltenort 34,3 sømil 31. juli Möltenort - Marstal 33,7 sømil 2. august Marstal - Omø 34,5 sømil 3. august Omø - Vordingborg 47,7 sømil 4. august Vordingborg - Rødvig 30,4 sømil 5. august Rødvig - Kastrup 29,2 sømil

4 Første rejsebrev - Kiel, 14. juni Tre dage á hver 11 timer til søs tager unægtelig på kræfterne. Til gengæld har vi også over al forventning opfyldt ambitionen om at komme langt de første dage.160 sømil er det blevet til, så vi nu befinder os i Kiel og har brugt fjerdedagen til en afslappende pausedag som byturister. Vi trængte også til at få noget landjord under fødderne. Siden vi afsejlede kl. 7 lørdag morgen, til vi nåede frem mandag eftermiddag, var vi højst i land i en halv time. Vinden har i store træk været enten fraværende eller imod. Vi kørte i syv timer hjemmefra til Bøgestrømmen på et næsten spejlblankt vand for motor og selvstyrer, før der begyndte at komme brugbar vind. Det var lunt og dejligt, men da vinden kom, var den imod, så siden har vi frosset i store trøjer, selv om vi godt på himlen kunne se at vejret var fint. Vi fik en udfordrenede, men sjov sejloplevelse med bittesmå kryds forbi Nyord. Dagen efter sejlede vi også kryds gennem Smålandsfarvandet og glædede os til at dreje sydover, men vinden drejede med. Vi gik ind i den meget lavvandede Nakskov Fjord af et delvis uafmærket løb. Vi har næsten aldrig brugt kortfunktionen på vores håndholdte GPS, men her blev det relevant. Det er ligesom et computerspil, sagde Martin. På det laveste sted (1,6 i følge kortet) listede vi os dog frem næsten uden motorkraft, for vi ville helst ikke "dø" i spillet.

5 For anker i en stille bugt bag Enehøje blev Martin vækket af at vinden drejede. Men det var kun godt for så skulle vi ikke på kryds over Østersøen til Kiel. Kiel Fjord er forøvrigt det tættest befolkede sejlfarvand, vi længe har set. Som om hele den store fjord er fyldt op af et kæmpe kapsejladsfelt, som Sjælland Rundt i sine velmagtsdage. Men var ingen kapsejlads; bare det halve nordtyskland, som tilsyneladende allesammen er ude at sejle her på een gang, tilsat et par historiske skibe og så selvfølgelig alle de store, der er på vej ind til Kielerkanalen. Så der blev god anledning til at repetere alle afarter af vigeregler - hele tiden!! Lige nu er vi mest trætte i benene efter at have travet rundt i Kiel hele dagen, set på det ene og det andet samt fejret vor foreløbige fremdrift med kæmpestore isanretninger.

6 Andet rejsebrev - Cuxhaven, 19. juni Vi har hele tiden vidst, at vores fremdrift videre fra Brunsbüttel var afhængig af godt vejr, så vi ikke lige ramte ind i en stribe kulinger fra vest. Men at det forholdsvis gode vejr vi har haft skulle stoppe lige præcis under den sidste bro før Kielerkanalen sluttede i Brunsbüttel er næsten for uheldigt. Så snart Elben og Nordsøen nærmede sig, piskede en regnbyge ned over os og siden har det været det typiske vestenvindsvejr med byger og blæst, kun afbrudt af midlertidige vinddrejninger, når et lavtrykscentrum drager forbi. Det gav nogle rolige timer, nok til at komme videre til Cuxhaven, så vi kom dog lidt længere. Brunsbüttel var ellers et sympatisk sted: Gode, centrale liggeforhold i god læ, nul havnepenge, gratis brusebad og internet-pc til fri afbenyttelse på turistkontoret. Vi havde læst flere dramatiske beretninger om anløb af Cuxhaven. Ved udadgående tidevand står der 3-5 knobs strøm forbi havneindløbet, hvilket kan betyde at man enten bliver "spulet" forbi havnen før man når ind i den, eller risikerer voldsom kollision med bolværket. Vi konstaterede, at problemet er overdrevent. Vi målte også ca 4 knobs medstrøm, og havde kort forinden været oppe over 10 knob over grunden, men når man bare var forberedt var det intet problem at styre båden trygt ind i havnen. Blot gå tæt langs yderkajkanten og hold god fart på motoren (og dermed god styreevne) indtil man er helt inde i bassinet; der er rigelig plads indenfor til at løbe farten af. En spunsvæg lige ved indløbet hjælper også til at dæmpe strømmen det mest kritiske sted.

7 Næste havn mod vest med tilstrækkelig vanddybde er Norderney, 68 sømil herfra. Vi skal bruge en periode på 14 timer med tilpas afdæmpet vind, og den skal falde sammen med at tidevandet passer. Så det ligger vi og venter på; måske ender vi med at sejle en helt anden retning. Men Cuxhaven er nu også en udmærket by, som er større end forventet. Her er fine konditorier (vores foretrukne regnvejrsbeskæftigelse) og vi har fået klaret indkøb af gummistøvler til Arvid og hollandsk gæsteflag til båden. En tøjvask er det også blevet til, og vi har planer om en travetur langs kysten. Der er altid nok at tage sig til. Vi er kun tre ombord for tiden. Sigrid tog toget hjem fra Rendsborg for at komme til årsprøve i samfundsfag. Hun kommer tilbage på torsdag, så da skal vi gerne være et sted, som passer med hendes planlagte rejse hertil. Af og til kigger vi til vores parasol og tænker på, hvornår vi skal bruge den til en frokost i cockpittet. Badetøjet har vi i det mindste fået brugt, for mellem regnbygerne i Brunsbüttel besøgte vi byens opvarmede friluftsbad. Vi var de eneste besøgende og havde 50 m bassinet for os selv.

8 Tredie rejsebrev - Groningen 24. juni I en pause mellem to lavtryk klarede det op, så vi endelig kunne sejle fra Cuxhaven i en smuk aften og stjerneklar nat. Vi plejer at sige, at vi ikke er bange for tæt skibstrafik for det er vi vant til at have lige udenfor havnehullet hjemme i Kastrup, men vi må nok erkende at Elbens og Wesers munding slår trafikken i Øresund. Vi sejlede mellem fiskere, lodsbåde, kystvagtskibe og så selvfølgelig de store containerskibe, som dog er mere forudsigelige, for de bliver i deres sejlrende. Der er nok at forholde sig til på en nattevagt over Tyske Bugt. Havnen på Borkum er en nedlagt marinekaserne og det bærer den præg af. Ens murstenslænger med god plads til eksersits imellem og en toiletbygning med fælles afklædning til bad og lange rækker af håndvaske. "Det ligner noget fra Theresienstadt", sagde Arvid. Gammelt, ja, men til gengæld de reneste toiletfaciliteter, vi har set i nogen havn! Udenfor kaserneområdet ligger grusoplag og rustne hangarer. Vi følte os hensat til havnene i Estland. Der var dog indtil flere cafeer. Man må håbe for dem, at de har større kundeunderlag, når det ikke blæser fra vest. Der hvor vi var inde, var vi de eneste kunder og i øvrigt kunne cafeen ikke levere kaffe for tiden! Havnen har også det problem at den ligger 5 km fra byen. Heldigvis går der en bus, så vi tog på udflugt ind til selve Borkum, som er en fin badeby med strandpromenade og ikke mindst strandkörber. Intet nyt; den tyske kyst består stadig af Strandkörber

9 Vi har nu båden liggende centralt i kanalerne i Groningen, som er Nordhollands største by og ganske hyggelig. Den videre færd starter med tretten broer, der skal åbnes gennem Groningen, heraf flere cykelstibroer. I det hele taget er her en utrolig flot cykel-infrastruktur. Hele forpladsen til stationen er udlagt til cykelparkering i to lag med et fodgængerdæk over og i den indre by skal man vare sig for cykler der suser i alle retninger. Moderne kunst på Groningen museum Vi er altså vel ankommet til Holland, som det var planen, og Sigrid er kommet tilbage ombord, så herfra er planerne ikke særlig fastlagte. Men vi ser frem til forhåbentlig snart at prøve at gå i noget andet end regntøj.

10 Fjerde rejsebrev - Enkhuizen 28. juni Vi får virkelig oplevet det, vi er kommet for i disse dage. Ad smalle kanaler sejler vi gennem det ene pitoreske bycentrum efter det andet blandt flotte kuf-både, andre både som os selv samt, på de bredere kanaler, masser af store flodpramme. Der skal passeres masser af broer. En dag passerede vi omkring 30 broer, som alle skulle åbnes. Heldigvis går det næsten altid hurtigt og nemt, og giver kun få minutters ventetid. Et godt trick er at ligge nogle hundrede meter efter andre både. Så åbner broen sig for dem, og er åben når vi kommer, så vi bare kan komme næsten uhindret igennem. De fleste bropassager er gratis, men visse steder skal man betale. Så står brovagten i sit hus med en lang pind og svinger en træsko i en snor ned til hver passerende båd, hvor en griber træskoen og lægger aftalte penge i. Efter at sommeren er kommet til Holland får vi også ligget for anker, badet og afprøvet vores nyanskaffede gummibåd, som ellers siden vi rejste hjemmefra blot har ligget sammenpakket surret på ruftaget.

11 Enkhuizen er en by, vi har ønsket at besøge lige siden 1997, hvor vi på en cykeltur i Holland lige netop ikke nåede dertil. Dengang læste vi meget godt om byen, og specielt at den kommer mest til sin ret hvis man ankommer fra søsiden. Det kunne vi ikke have gjort på en cykeltur, men det er så indhentet nu, og der er noget om det: Enkhuizen er virkelig flot at komme sejlende til. Ved indsejlingen står Dromedartårnet, som endda spiller klokkespil for os hvert kvarter. De store børn i Enkhuizen ynder at springe i kanalerne fra byens broer Foreløbig har vi mest været igennem Vestfrisland, som vist slet ikke mener det rigtig er Holland. Stednavne og officielle skilte står i hvert fald på to sprog: hollandsk og frisisk. Forskellen er tilsyneladende temmelig lille. Så det oprindelige, centrale Holland har vi stadig til gode.

12 Femte rejsebrev - London, 4. juli Endnu en natsejlads har bragt os over Nordsøen til England. Vi vil helst sejle om natten i stille vejr, selv om det betyder at motoren må støtte vores fremdrift, men denne nat var der nu også tidspunkter, hvor vi fik fin fart blot for rebede sejl. Men alt gik fint og der var stille perioder imellem til at spise aftensmad og klæde om til natten - det er koldt at sejle i mørke og modvind. Mørket gjorde at vi for første gang kunne opleve morrild: lysende alger i vores kølvand. Her i Østengland er der lave kyster og med tidevandet betyder det, at havet ikke rigtig når ind til kysten, så her er ikke så mange havne. Der hvor vandet kan nå ind, har man anlagt containerhavne og olieterminaler. Det lystsejlere gør, er at gå op i floderne og ankre, så vi får ligget meget for anker. Vi har været på floderne Orwell og Medway. Det var netop planen med vores gummibåd, at den skulle bruges til at komme i land fra disse ankringer og det gør vi da også, men det har sine udfordringer. Dels giver tidevandet en del strøm og da vi kun har årer, kan det være svært at komme mod strømmen. Dels er kysten meget mudret ved lavvande, så alt bliver fedtet ind i sort mudder, når man har været i land. Englændere, der sejler, er utrolig venlige og imødekommende. Vi er to gange blevet spurgt om vores bådtype af sejlere, der har bemærket vort danske flag. Den ene gang af én, der selv sejlede en dansk bådtype, LM 27, og bemærkede at man ikke så mange danske sejlere herovre. Vi bruger så de venlige sejlere til at spørge om lokale skikke, som at snuppe en ubenyttet ankerbøje og kommunikere med havnene på VHF inden anløb.

13 I dag er vi nået frem til London. Fra Themsens munding er der 40 sømil uden mellemliggende havne, så turen skal klares indenfor de 6 timer, der er medstrøm. Vi ligger i St. Katherines Docks, den inderste marina, man kan gå til med mast på og har udsigt til Tower Bridge fra cockpittet. Det er sjældent vi med båden i den grad kan gå til begivenhedernes centrum; vi plejer mest at befinde os i små kysthavne. Turen ind ad Themsen bød på en del containerterminalen, men faktisk ikke så meget trafik på floden, før vi nåede Millenium Dome, hvor udflugtsbådene begyndte at drøne op og ned af floden og sætte en masse bølger. Det er også ved Millenium Dome man krydser nulmeridianen, så nu er vi på den vestlige halvkugle. Vi har besøgt marinaen her ved tidligere besøg i London og var egentlig ikke sikker på, at en almindelig båd som vores kunne få en plads her. Da vi kom, fik vi anvist en plads som " måske var lidt lille". Det var den på ingen måde; vi kan nærmest ligge her to gange, men de er vist mest vant til både på fod her. Og så er det endda havnens bedste plads, på VIP pontoon, lige foran havnens hovedbygning. Så der er ingen mangel på hjælpsomhed og imødekommenhed overfor en lille båd som vores i det fine selskab.

14 Sjette rejsebrev - Dunkerque, 10. juli Kl ringede vækkeuret. Kl var der afgang fra St. Katherines Haven, London. En kamp mod tiden, for at blive skyllet ud af Themsen med tidevandet. 40 sømil på 5 timer, hvilket kræver et gennemsnit på 8 knob over grunden, og det er altså lidt usandsynligt. Men med strømmen i ryggen, motoren på fuldt drøn og godt hjulpet af en kraftig halv vind lykkedes det. Dagen forinden havde stået i London-turismens tegn. Vi havde vandret Londons gader tynde, set St.. Paul's Cathedral fra krypt til kuppel, spist næsten ægte fish'n'chips (de var ikke indpakket i avispapir som den helt ægte vare, men det fås vist ikke længere) og spist treretteres menu på restaurant, for at fejre at vi var nået så langt, som vi var. Efter udskylningen af Themsen, sigtede vi på en ankervig i et smalle sun "The Swale". I mellemtiden var det blæst op til næsten kulingstyrke, og vi skulle lige durk imod den ind mod The Swale. At have vinden stik imod og banke op imod krappe, korte bølger, med motoren på fulde omdrejninger kan ikke anbefales. Det er en modbydelig omgang hoppetur. Vi fik dog kæmpet os ind til en bøje, og håbede på bedre og mildere vinde. Vindens hylen stoppede ikke, og tidligt næste morgen sejlede vi mod Ramsgate for, i det mindste, at ligge indeblæst i en havn frem for en bøje. Indeblæsthed betyder uplanlagt tid, der skal slås ihjel. Dette sker blandt andet ved lange vandreture, konditoribesøg, shopping i byens mange, mange (!!!) genbrugsbutikker, ordning af vasketøj og andre huslige gøremål. Martin fik en "hot towel shave" i en rigtig gammeldags barbérsalon.

15 Derfra gik turen til Dover, da vinden (iflg vejrudsigten) tillod os at forlade havnen. Men vinden, som vejrudsigten have påstået skulle være højst 9-10 m/s, var for det meste omkring 15. Bølgerne var 4 meter høje og Arvid, der havde lagt sig ned for at sove, endte med at ligge og klamre sig til sofaen og holde alle bøgerne med hele sin vægt mens tøj, service og en enkelt væg blev kastet rundt som i et raflebæger. Sigrid og Martin skiftedes til at styre mens den ene bølge efter den anden rullede over dækket for at ende med at pjaske alt og alle især de to der styrede dynghamrende våde. Da vi endelig kom i havn var alle blevet våde fra top til tå undtagen Arvid der havde ligget nede i kahytten og som heldigvis havde undgået søsyge. Et venligt engelsk sejlerpar trøstede os med, at "når man fjerner sig fra Dover bliver vejret altid bedre". Alt til tørre efter kuling ved Dover Vi er nu kommet til Frankrig, og vejret er allerede blevet bedre. Første mål var egentlig Calais, men der kan lystbådehavnen kun anløbes omkring højvande, hvilket ville have betydet, vi skulle have ligget og kukkeluret ved en ventebøje til sidst på eftermiddagen. Så vi ville hellere fortsætte til Dunkerque. For første gang i 5 dage har vi prøvet at komme i havn uden at skulle hænge alt til tørre. Sødt pålæg fra Danmark, Tyskland, Holland og England. Et samlerobjekt, som efterhånden fylder en del.

16 Syvende rejsebrev - Dordrecht, 17. juli Nu får vi gang i alle de forskellige gæsteflag vi har indkøbt til turen. Frankring blev det kun til en eftermiddag i, og det endda på en søndag hvor det meste af Dunkerque var lukket og gaderne ret øde. Men en lokal bryg på en fortovscafé lykkedes det da at finde, og vi fik også indkøbt baguette, pølse og rødvin til aftensmad, så vi fik det bedste ud af det. Til gengæld fik vi gjort mere ud af Belgien, idet vi tilbragte hele fire nætter i badebyen Blankenberge. Heraf de to første planlagt, men de to sidste ufrivilligt påtvunget af at kuling og piskende regn gjorde det umuligt at sejle videre. Af samme grund var det også kun den første dag, vi kunne benytte os af at være i en badeby. De øvrige dage kunne vi betragte brændingen slå ind over revlerne og havneindløbet. Men vi tog toget til Brugge og havde en dejlig dag, mens det stadig var solskin. Brugge er en smuk og spændende gammel middelalderby. Derudover er de belgiske seværdigheder i høj grad af kulinarisk art. Belgierne er et folkefærd af madører, slikmunde og ølhøvle. Derfor har vi også prøvet en del af deres mangfoldige udvalg af fritter, skaldyr, chokolade, kager, vafler, øl og kaffe. Vi var sågar inde på et pommes-fritesmuseum! En kage af skum og vingummi Gode belgiske øl

17 Da kuling og regn endelig holdt en kort pause, så vi kunne komme til søs igen, skyndte vi os til det hollandske deltafarvand, hvor Rhinen, Maas og Schelde udmunder. Her havde vi set frem til at prøve hollændernes yndlingsfarvand: inddæmmede fjorde med mere eller mindre kunstige øer, man kan lægge til ved. Vi fik en god aften i Veerse Meer ved sådan en fortøjningsplads, inden regnen vendte tilbage. Veerse Meer er en smuk naturlig fjord, hvor kysterne ikke er beskyttet af diger. Det er noget af det smukkeste, vi har sejlet i endnu, ja det ligner faktisk Roskilde Fjord. De forskellige dele af deltaet har forskellig karakter: Nogle har stadig tidevand, andre virker temmelig kunstigt anlagt. Typisk kan man sejle et par timer, inden man skal sluse ind i næste del af deltaet. Når vejret ikke er til badeliv, er der ikke så meget at komme i deltaet efter, så vi er hastet videre til det gamle oprindelige Holland og dermed har vi taget tråden op igen fra rejsebrev 4. Vi er nu i Dordrecht, den ældgamle handelsby, som faktisk er identisk med vikingetidens store handelsby Dorestad -dengang var der nok ikke så mange sluser på vejen herind. Vi har fået havneplads lige neden for domkirken. Dordrecht

18 Ottende rejsebrev - Leeuwarden, 24. juli Kanalsejladsen, både som erhvervssejlads, lystsejlads og levende historie, betyder utroligt meget for hollænderne. De er stadig i gang med at forbedre kanalsystemet og bygge større sluser og flere aquadukter, hvor store veje skal krydse kanalen. Der er mange broer over kanalerne og de fleste åbner hurtigt og uden for meget ventetid. Men jernbanebroer er et problem. De åbner gerne kun 3-4 gange i døgnet; som regel meget tidligt, en til to gange midt på dagen og en sen aftenåbning. I Dordrecht var vi heldige lige at komme frem i tide til en ekstra søndagseftermiddagsåbning. I Gouda, vores næste overnatning, lå broen efter byen og åbnede først 10.13, så der kunne man ikke komme tidligt afsted. Men begge steder blev resultatet heldigvis at vi havde tid til at se på byen. I vores tilfælde handler det om is og konditoribesøg Næste stop skulle være Leiden, hvor det var aftalt, at Gustav, Sigrids kæreste, skulle komme ombord for at sejle med i nogle dage. Den by ligger ikke på hovedruten til Amsterdam, men skulle i følge vores kortmateriale uden problemer kunne nås med stående mast. Her er et af de steder, hvor forholdene er ved at blive forbedret ved at lægge en trafikeret vej ned i en aquadukt. Det er en stor fordel for alle parter. Problemet her var bare, at de var holdt op med at åbne den eksisterende bro, inden aquadukten var færdig. Det stod på et skilt langs kanalen, der hvor man skulle dreje fra til Leiden, så her måtte der hurtig genplanlægning til. Vi valgte i stedet at lægge til i en lille by, Woubrugge, hvor havnefaciliteterne var det ene lille private værft efter det andet langs kanalen, som hver havde et par bådebroer. En hyggelig lille by, hvor det skam også lykkedes os at finde en øl og en is, dog på et nybygget butikstorv. Og det lykkedes også i sidste øjeblik at ringe og omdirigere Gustav. Herfra gik det mod Amsterdam og så skal den store planlægning frem igen med sejladsbeskrivelsens oplysninger om broåbningstider. Man skal forbi Schiphol lufthavn, som har en bro, der kun åbner morgen, middag og aften og man skal igennem hele Amsterdam, hvor der kun åbnes broer for en samlet konvoj, der sejler om natten. Der er også nogle søer undervejs, hvor man kan tilbringe ventetiden. Vi valgte at bruge formiddagen for anker i Westeinderplassen, en labyrint af firkantede øer, som vi kunne ro gummibåd imellem. Schiphol passeredes til frokost og straks derefter kunne vi lægge til ved en café, som havde anløbsbro med serveringsborde. Efter en god frokost havde vi endda rigelig tid til at finde en marina med vaskeri lige ved den bro, som udgør starten af Amsterdam-konvojen.

19 Konvojen gik fra kl. 1 til 3 om natten. Den indledes med en sluse, så man skal have gang i hele besætningen; det er ikke noget man kan gøre mens børnene sover. Det er nu også spændende at sejle gennem natten i kanalerne, mens unge mennesker cykler hjem igennem gaderne. Efter den sidste bro lagde alle de andre både pludselig til langs kanalens kanter. Vi blev i tvivl om alle de andre nu vidste noget, vi ikke vidste, men der skulle ikke være nogen broer i vejen, så vi sejlede videre. Vi tænkte, at det naturlige var at gå videre ud i IJ, det fri farvand gennem Amsterdam, for at opsøge byens lystbådehavn Sixhaven. Da vi kom til dertil så vi at det, de andre vidste, nok var, at Sixhaven i juli er utrolig overfyldt. Det er svært at komme ind kl. 3 om natten i en havn, som er så fuld at man ikke kan se hvor der er broer og hvor det blot er både, der ligger side om side uden på hinanden eller uden på pælene og spærrer for andre både. Det var helt umuligt at sejle længere ind end lige idenfor indsejlingen og her kunne vi lægge os som båd nr. 3. Morgenen efter kunne vi heldigvis lægge os uden på en båd, som ikke skulle sejle, så vi roligt kunne forlade havnen og få en god dag i Amsterdam med poffertjes (små pandekager), blomsterløgsmarked og et historisk museum - og så selvfølgelig flere maleriske kanaler med cykler. Nu havde vi haft hele to dage med godt vejr, så da vi skulle ud i IJsselmeer var det brugt op. Vi fik først en tur på kryds op til en hurtig overnatning i Volendam og derefter en hård tur på kryds mod temmelig store bølger videre nordpå. Vi endte med at søge ly i kanalerne igen ved Stavoren. Her i Friesland er der så mange søer og kanaler, at vi næsten kunne gå en helt anden vej til Leeuwarden, som vi også kom igennem på udturen. Sneek ankom vi til ad bagvejen i forhold til den gennemgående kanal, men det er nok egentlig den rette vej: lige frem til vandporten, som står hvor havnen i gamle dage gik ind i byen. Byen var fuld af hollandske skuder, så man dårlig kunne komme igennem kanalen. Der var skuder med sejl og sænkesværd, skuder der havde lagt masten ned og fine gamle motorpramme med dampskibsskorsten. Langs kajen var der markedsboder, hvor gammelt maritimt håndværk blev vist. Det viste sig at der var skudetræf, men trods det fandt vi i lystbådehavnen en fin pæleplads lige overfor skuderne. Næste morgen blev de sendt afsted med hornorkester, mens de stod ud lidt efter lidt for hver skude skal have god plads til at manøvrere.

20 Så længe skuderne lå stille, var de hyggelig lokalkolorit, men da det viste sig, at de havde samme destination som os var de mest til besvær. Når kanalen er snoet, sejler de i meget adstadigt og forsigtigt tempo og når der er ventetid ved broerne, føler man sig noget klemt i selskab med skuder, som næsten ikke kan holde skibet i kraftig sidevind. Det kan vi næsten heller ikke, men vi kan cirkle, hvis der ellers var plads til det. Det kan skuderne ikke. Det var dog først da vi nåede Leeuwarden vi virkelig indså, hvor besværlige skuderne var. Deres træf ville fylde alle kajpladser i byen og der er ingen almindelig lystbådehavn. Yderligere var alle byens broer lukket for andet end skuder. Der ville kun blive gennemført en konvoj kl. 18 og slet ingen dagen efter. Så vi var nød til at finde et sted at ligge og vente på broåbning ude i byens industrikvarter, så der røg vores eftermiddag i byen. Yderligere var vi nød til at gennemføre konvojen for ikke at blive fanget bag broerne, så vi måtte finde endnu en uautoriseret anlægsplads for at kunne tilbringe natten uden adgang til land. Et problem især fordi det var fra Leeuwarden, Gustav skulle rejse hjem igen. I kanalerne kan vi sejle trods kulingvindstyrker og vi skal ikke holde styr på tidevand, men broer, der ikke åbner som forventet, kan vælte alle planer. Så er tidevand trods alt mere sikkert at planlægge efter! Lidt godt vejr har vi haft i denne uge, trods alt!

21 Niende rejsebrev - Pahlen, 28. juli Tyske Bugt og Vadehavet er noget, der bare skal overstås, med mindre man har en båd, som er bygget til dette specielle farvand, hvilket vil sige væsentlig tungere og meget mere fladbundet end Litorina. Vi havde ellers flere planer om ting, vi gerne ville opleve. Men udsejlingen fra Holland gennem rækken af frisiske øer fik os til kraftigt at genoverveje dem. Tidevandets og bølgernes sammenstød i de smalle "gat" (mellemrum) mellem øerne skaber en fuldstændig kaotisk og meget ubehagelig sø.. Vi blev kastet flere meter op og ned i snart den ene, snart den anden retning, af bølger, der tårnede sig op fra alle retninger på en gang. Da vi så samtidig opdagede, at ekkoloddet til tider kun viste godt 2 meter vand, blev vi noget blege. Hvornår ville båden ramme sandbunden med et brag i bunden af en bølgedal? Endvidere var det løb, vi havde regnet med at følge, forsvundet. Sandbankerne ændrer sig hele tiden, så selv nye søkort er højst at betragte som vejledende. Man må bare følge mærkerne og håbe, at de er sat om efter de aktuelle forhold. Og nu viste det sig, at det eneste afmærkede løb, vi kunne finde ud til det åbne hav bragte os på en hård omvej adskillige sømil mod nordvest, lige op mod vinden, før vi endelig kom til et hul i brændingen og kunne dreje af mod øst, som vi skulle. I samme øjeblik vi kom ud på dybt vand blev havet fuldstændig roligt, for vinden var faktisk ikke særlig kraftig! Destinationen var egentlig Norderney, en af de få frisiske øer, som har dybde nok i havnen selv ved lavvande. Men det blev droppet, da det ville medføre, vi skulle ind gennem endnu et "gat" og ud igen næste dag. I stedet valgte vi at sejle natten igennem helt til Helgoland, hvor vi var fremme 4.30 næste morgen.

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia

Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia Små havne og overnatningspladser i det nordlige Lillebælt. Lars Oudrup Kærmosevej 20 7000 Fredericia 6. maj 2009 Selv om jeg nu har haft catamaran i Midelfart Sejlklub og i Middelfart Marina i snart 30

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt)

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt) Verbernes former Der er to slags verbeformer på dansk: de, der beskriver en situation, som den ser ud, mens den er der; og de der beskriver resultatet eller betydningen af situationen på et senere tidspunkt

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

1. læsning: sl Evangelium

1. læsning: sl Evangelium 1. læsning: sl.31.2-6 Herre, hos dig søger jeg tilflugt, lad mig ikke for evigt blive til skamme, udfri mig i din retfærdighed! v3 Vend dit øre mod mig, red mig i hast, vær min tilflugts klippe, den borg,

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6 Fokus på tursejlads Artikel nr. 6 Jeg går og glæder mig til den kommende sejlersæson og tænker på de mange muligheder, der ligger i kombinationen: En folkebåd og en hel sommer forude, det er en dejlig

Læs mere

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem.

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem. Rejsebrev nr. 02 fra Nykøbing F til Mandag den 22. Juni 2009 Nykøbing F - (38 sømil) Afg. Nykøbing 9.20. Ank Burg 14.25. Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Vores efterårstur 1(4): Holland og Belgien

Vores efterårstur 1(4): Holland og Belgien Vores efterårstur 1(4): Holland og Belgien Delft - Den Haag - Leiden Fortsat fra del 3: Vi forlader Enkhuizen og kører via Hoorn til Edam. Det skulle iflg. vores rejseguide være en hyggelig by. Men det

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Side 1 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Side 2 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Bragt i Havkajak INfo februar 2008. Denne beretning er suppleret med

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Sjælland Rundt singlehanded low budget

Sjælland Rundt singlehanded low budget Sjælland Rundt singlehanded low budget For den entusiastiske sejler er det svært at komme uden om Danmarks mest succesfulde kapsejlads Silverrudder Grundet tilmeldingsgebyrets størrelse, samt sejladsens

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni.

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. MANDAG 14.FEBRUAR Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. Min dagsopgave lyder på at skaffe kakerlaklokkedåser. Vi har mødt to i køkkenet så nu starter 3.verdenskrig. Anne Marie kan

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011

Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Sommertogt Sjælland rundt 30. juli 17. august 2011 Det gode skib Freja Hvor har vi glædet os til dette års sommerferie, hvor vi rigtig skulle lære den nye båd at kende. Lørdag den 30. juli var det blevet

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

udenfor, beslutter vi at hente et par hynder og vores dyner op i toilet huset, hvor vi kan ligge på gulvet. Pia lukker ikke et øje, men jeg får et

udenfor, beslutter vi at hente et par hynder og vores dyner op i toilet huset, hvor vi kan ligge på gulvet. Pia lukker ikke et øje, men jeg får et Polen 1. Mandag d. 5 maj står vi op ved 6 tiden, for at checke om der er tåge på Østersøen. Det er der ikke, i hvert fald ikke så langt vi kan se. Så vi gør søklar og stævner ud kl. 06:30. Det er en smuk

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Juli Årgang Nr. 3.

Juli Årgang Nr. 3. Juli 2011 12. Årgang Nr. 3 WWW.Marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen En sommer hilsen fra formanden. Så er sommeren godt i gang og i skrivende stund har vi været en tur i Nyhavn, arbejdsholdet holder

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje!

Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Rejsebrev 6 fra Junior Cup i Reggio Calabria i Italien. Lørdag den 22. maj 2010 blev en stor dag for Dansk Bueskytteforbund. Ved guldfinalestævnet blev det til fire guld og en sølv medalje! Simon, Stephan

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront

Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront Oversigt over opgaver til DKS sæt 5 nr. fra og til kort nat vejr beregn signaler 1 Frederikshavn Skagen 501 // 510 koldfront 540 // 542 2 Skagen Frederikshavn 540 // 542 søbrise 501 // 510 3 Strandby Vesterø

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Husk de 5 baderåd. 1. Lær at svømme. 4. Lær stranden at kende. 2. Gå aldrig alene i vandet. 5. Slip ikke børnene af syne. 3. Læs vinden og vandet

Husk de 5 baderåd. 1. Lær at svømme. 4. Lær stranden at kende. 2. Gå aldrig alene i vandet. 5. Slip ikke børnene af syne. 3. Læs vinden og vandet Husk de 5 baderåd Havet er en voldsom naturkraft, som kræver, at vi omgås det med fornuft og respekt. Derfor har TrygFonden og Dansk Svømmeunion udviklet 5 baderåd, der samler og forenkler de mange badeslogans

Læs mere