Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Litorinas rejser_. Nordsøodyssé 2011"

Transkript

1 Litorinas rejser_ Nordsøodyssé 2011 Lyseblåt spor: Første fire uger Mellemblåt spor: Sidste fire uger Forberedelser Etapeliste Rejsebrev 1: Kiel - Rejsebrev 2: Cuxhaven - Rejsebrev 3: Groningen - Rejsebrev 4: Enkhuizen - Rejsebrev 5: London - Rejsebrev 6: Dunkerque - Rejsebrev 7: Dordrecht - Rejsebrev 8: Leeuwarden - Rejsebrev 9: Pahlen - Rejsebrev 10: Hjemtur Bedste og værste oplevelser Inspirationer ril fremtidige rejser Erfaringer fra rejsen Vedligeholdslog Billedgalleri Statistikker turen i tal Opdateret 6. juni 2011 Nordsøodyssé - sommer 2011 I 2011 fik vi, som i 2005, mulighed for at holde fri i 8 uger i træk. Så vi tog afsted på en Nordsøodyssé. I erkendelse af at vejret på Nordsøen er endnu mere afgørende for sejladsen end det var på vores Østersøodyssé, lagde vi så få planer som muligt. Vi skulle gennem Kielerkanalen og så se vi hvor vi kom hen. Men de hollandske kanaler og ikke mindst deltafarvandet sydligst i Holland regnede vi da med at se.

2 Opdateret 6. juni 2011 Forberedelser I februar har vi været på tidevandskursus, arrangeret af Foreningen til Langtursejladsens Fremme, Vi har også anskaffet os Reeds Nautical Almanac over tidevand fra Skagen til Gibraltar. Vi har anskaffet os en ordentlig gummibåd, så vi kan komme i land fra en ankerplads. Sådan en fylder godt nok en del, men den kan surres på ruftaget på fredelige sejladser og stuves i stikkøjen på overfarter. Den reducerer dermed antallet af foldecykler til én, så det transportmiddel bliver mest til indkøb. Allerede sidste år anskaffede vi en GPS, som kan eksportere den sejlede rute til computeren (se vores beretning fra Anholt i 2010). Med elektronisk søkort i den har vi et back up til papirsøkortene. Bådens forsikring måtte laves om for at dække sejlads så langt hjemmefra. Det lod sig bedst gøre gennem foreningen Danske Tursejlere, som vi derfor også har meldt os ind i. Sigrids eksamensskema var længe en joker, der forhindrede detailplanlægning, idet det var givet, at Sigrid var nødt til at gå glip af nogle dage af turen. Det kom på plads, og Sigrid kan nu sejle med de første dage, hvorefter hun må rejse hjem til sin eksamen og siden komme ud og møde os igen - på et sted, der afgøres af vejr og vind. Løsningen blev at købe en billet til en Eurolines bus til Amsterdam, som hun kan stige af i Hamborg, Groningen eller Amsterdam, efter hvad der passer bedst. Arvid, Mette og Martin skulle også have ekstra fri fra skole og arbejde, men det var nu ikke svært. Pasning af hus, potteplanter, postkasse og græsplæne er også arrangeret. Boghylden er fyldt op med godt med litteratur i forventning om tid der skal slås ihjel, når vejret er imod os. Computer og diverse elektroniske spildimser bidrager også til underholdningen. Skabene blev fyldt med proviant, tøj og en masse flere ting, vi dag for dag op til afrejsen blev ved at komme i tanker om.

3 Opdateret 5. august 2011 Nordsøodyssé - Etapeliste NB: Alle distancer er incl. evt. krydstillæg. 11. juni Kastrup - Gåbense 59,9 sømil 12. juni Gåbense - Nakskov Fjord 49,1 sømil 13. juni Nakskov Fjord - Kiel 50,7 sømil 15. juni Kiel - Rendsborg 21,8 sømil 16. juni Rendsborg - Brunsbüttel 36,2 sømil 17. juni Brunsbüttel - Cuxhaven 18,0 sømil juni Cuxhaven - Borkum 103,5 sømil 22. juni Borkum - Groningen 38,2 sømil 25. juni Groningen - Dokkum 33,2 sømil 26. juni Dokkum- Earenwâld 25,3 sømil 27. juni Earenwâld - Grote Brekken 23,3 sømil 28. juni Grote Brekken - Enkhuizen 18,2 sømil 29. juni Enkhuizen - IJmuiden 43,3 sømil 30.jun/1.jul IJmuiden - Shotley 137,5 sømil 2. juli Shotley-Ipswich-Pinmill 14,8 sømil 3. juli Pinmill - Sharfleet Creek 50,6 sømil 4. juli Sharfleet Creek - London 43,8 sømil 6. juli London - The Swale 56,0 sømil 7. juli The Swale - Ramsgate 24,1 sømil 9. juli Ramsgate - Dover 19,9 sømil 10. juli Dover - Dunkerque 42,1 sømil 11. juli Dunkerque - Blankenberge 35,2 sømil 15. juli Blankenberge - Veerse Meer 32,7 sømil 16. juli Veerse Meer - Bruinisse 25,1 sømil 17. juli Bruinisse - Dordrecht 29,7 sømil 18. juli Dordrecht - Gouda 19,2 sømil 19. juli Gouda - Woubrugge (via Woudekerk) 16,1 sømil juli Woubrugge - Het Bosch - Amsterdam 19,6 sømil 21. juli Amsterdam - Volendam 18,2 sømil 22. juli Volendam - Sneek 47,4 sømil 23. juli Sneek - Leeuwarden 23,0 sømil 24. juli Leeuwarden - Oostmahorn 22,6 sømil juli Oostmahorn - Helgoland 95,5 sømil 27. juli Helgoland - Brunsbüttel 57,5 sømil 28. juli Brunsbüttel - Pahlen 35,0 sømil 29. juli Pahlen - Giselau sluse 13,6 sømil 30. juli Giselau sluse - Möltenort 34,3 sømil 31. juli Möltenort - Marstal 33,7 sømil 2. august Marstal - Omø 34,5 sømil 3. august Omø - Vordingborg 47,7 sømil 4. august Vordingborg - Rødvig 30,4 sømil 5. august Rødvig - Kastrup 29,2 sømil

4 Første rejsebrev - Kiel, 14. juni Tre dage á hver 11 timer til søs tager unægtelig på kræfterne. Til gengæld har vi også over al forventning opfyldt ambitionen om at komme langt de første dage.160 sømil er det blevet til, så vi nu befinder os i Kiel og har brugt fjerdedagen til en afslappende pausedag som byturister. Vi trængte også til at få noget landjord under fødderne. Siden vi afsejlede kl. 7 lørdag morgen, til vi nåede frem mandag eftermiddag, var vi højst i land i en halv time. Vinden har i store træk været enten fraværende eller imod. Vi kørte i syv timer hjemmefra til Bøgestrømmen på et næsten spejlblankt vand for motor og selvstyrer, før der begyndte at komme brugbar vind. Det var lunt og dejligt, men da vinden kom, var den imod, så siden har vi frosset i store trøjer, selv om vi godt på himlen kunne se at vejret var fint. Vi fik en udfordrenede, men sjov sejloplevelse med bittesmå kryds forbi Nyord. Dagen efter sejlede vi også kryds gennem Smålandsfarvandet og glædede os til at dreje sydover, men vinden drejede med. Vi gik ind i den meget lavvandede Nakskov Fjord af et delvis uafmærket løb. Vi har næsten aldrig brugt kortfunktionen på vores håndholdte GPS, men her blev det relevant. Det er ligesom et computerspil, sagde Martin. På det laveste sted (1,6 i følge kortet) listede vi os dog frem næsten uden motorkraft, for vi ville helst ikke "dø" i spillet.

5 For anker i en stille bugt bag Enehøje blev Martin vækket af at vinden drejede. Men det var kun godt for så skulle vi ikke på kryds over Østersøen til Kiel. Kiel Fjord er forøvrigt det tættest befolkede sejlfarvand, vi længe har set. Som om hele den store fjord er fyldt op af et kæmpe kapsejladsfelt, som Sjælland Rundt i sine velmagtsdage. Men var ingen kapsejlads; bare det halve nordtyskland, som tilsyneladende allesammen er ude at sejle her på een gang, tilsat et par historiske skibe og så selvfølgelig alle de store, der er på vej ind til Kielerkanalen. Så der blev god anledning til at repetere alle afarter af vigeregler - hele tiden!! Lige nu er vi mest trætte i benene efter at have travet rundt i Kiel hele dagen, set på det ene og det andet samt fejret vor foreløbige fremdrift med kæmpestore isanretninger.

6 Andet rejsebrev - Cuxhaven, 19. juni Vi har hele tiden vidst, at vores fremdrift videre fra Brunsbüttel var afhængig af godt vejr, så vi ikke lige ramte ind i en stribe kulinger fra vest. Men at det forholdsvis gode vejr vi har haft skulle stoppe lige præcis under den sidste bro før Kielerkanalen sluttede i Brunsbüttel er næsten for uheldigt. Så snart Elben og Nordsøen nærmede sig, piskede en regnbyge ned over os og siden har det været det typiske vestenvindsvejr med byger og blæst, kun afbrudt af midlertidige vinddrejninger, når et lavtrykscentrum drager forbi. Det gav nogle rolige timer, nok til at komme videre til Cuxhaven, så vi kom dog lidt længere. Brunsbüttel var ellers et sympatisk sted: Gode, centrale liggeforhold i god læ, nul havnepenge, gratis brusebad og internet-pc til fri afbenyttelse på turistkontoret. Vi havde læst flere dramatiske beretninger om anløb af Cuxhaven. Ved udadgående tidevand står der 3-5 knobs strøm forbi havneindløbet, hvilket kan betyde at man enten bliver "spulet" forbi havnen før man når ind i den, eller risikerer voldsom kollision med bolværket. Vi konstaterede, at problemet er overdrevent. Vi målte også ca 4 knobs medstrøm, og havde kort forinden været oppe over 10 knob over grunden, men når man bare var forberedt var det intet problem at styre båden trygt ind i havnen. Blot gå tæt langs yderkajkanten og hold god fart på motoren (og dermed god styreevne) indtil man er helt inde i bassinet; der er rigelig plads indenfor til at løbe farten af. En spunsvæg lige ved indløbet hjælper også til at dæmpe strømmen det mest kritiske sted.

7 Næste havn mod vest med tilstrækkelig vanddybde er Norderney, 68 sømil herfra. Vi skal bruge en periode på 14 timer med tilpas afdæmpet vind, og den skal falde sammen med at tidevandet passer. Så det ligger vi og venter på; måske ender vi med at sejle en helt anden retning. Men Cuxhaven er nu også en udmærket by, som er større end forventet. Her er fine konditorier (vores foretrukne regnvejrsbeskæftigelse) og vi har fået klaret indkøb af gummistøvler til Arvid og hollandsk gæsteflag til båden. En tøjvask er det også blevet til, og vi har planer om en travetur langs kysten. Der er altid nok at tage sig til. Vi er kun tre ombord for tiden. Sigrid tog toget hjem fra Rendsborg for at komme til årsprøve i samfundsfag. Hun kommer tilbage på torsdag, så da skal vi gerne være et sted, som passer med hendes planlagte rejse hertil. Af og til kigger vi til vores parasol og tænker på, hvornår vi skal bruge den til en frokost i cockpittet. Badetøjet har vi i det mindste fået brugt, for mellem regnbygerne i Brunsbüttel besøgte vi byens opvarmede friluftsbad. Vi var de eneste besøgende og havde 50 m bassinet for os selv.

8 Tredie rejsebrev - Groningen 24. juni I en pause mellem to lavtryk klarede det op, så vi endelig kunne sejle fra Cuxhaven i en smuk aften og stjerneklar nat. Vi plejer at sige, at vi ikke er bange for tæt skibstrafik for det er vi vant til at have lige udenfor havnehullet hjemme i Kastrup, men vi må nok erkende at Elbens og Wesers munding slår trafikken i Øresund. Vi sejlede mellem fiskere, lodsbåde, kystvagtskibe og så selvfølgelig de store containerskibe, som dog er mere forudsigelige, for de bliver i deres sejlrende. Der er nok at forholde sig til på en nattevagt over Tyske Bugt. Havnen på Borkum er en nedlagt marinekaserne og det bærer den præg af. Ens murstenslænger med god plads til eksersits imellem og en toiletbygning med fælles afklædning til bad og lange rækker af håndvaske. "Det ligner noget fra Theresienstadt", sagde Arvid. Gammelt, ja, men til gengæld de reneste toiletfaciliteter, vi har set i nogen havn! Udenfor kaserneområdet ligger grusoplag og rustne hangarer. Vi følte os hensat til havnene i Estland. Der var dog indtil flere cafeer. Man må håbe for dem, at de har større kundeunderlag, når det ikke blæser fra vest. Der hvor vi var inde, var vi de eneste kunder og i øvrigt kunne cafeen ikke levere kaffe for tiden! Havnen har også det problem at den ligger 5 km fra byen. Heldigvis går der en bus, så vi tog på udflugt ind til selve Borkum, som er en fin badeby med strandpromenade og ikke mindst strandkörber. Intet nyt; den tyske kyst består stadig af Strandkörber

9 Vi har nu båden liggende centralt i kanalerne i Groningen, som er Nordhollands største by og ganske hyggelig. Den videre færd starter med tretten broer, der skal åbnes gennem Groningen, heraf flere cykelstibroer. I det hele taget er her en utrolig flot cykel-infrastruktur. Hele forpladsen til stationen er udlagt til cykelparkering i to lag med et fodgængerdæk over og i den indre by skal man vare sig for cykler der suser i alle retninger. Moderne kunst på Groningen museum Vi er altså vel ankommet til Holland, som det var planen, og Sigrid er kommet tilbage ombord, så herfra er planerne ikke særlig fastlagte. Men vi ser frem til forhåbentlig snart at prøve at gå i noget andet end regntøj.

10 Fjerde rejsebrev - Enkhuizen 28. juni Vi får virkelig oplevet det, vi er kommet for i disse dage. Ad smalle kanaler sejler vi gennem det ene pitoreske bycentrum efter det andet blandt flotte kuf-både, andre både som os selv samt, på de bredere kanaler, masser af store flodpramme. Der skal passeres masser af broer. En dag passerede vi omkring 30 broer, som alle skulle åbnes. Heldigvis går det næsten altid hurtigt og nemt, og giver kun få minutters ventetid. Et godt trick er at ligge nogle hundrede meter efter andre både. Så åbner broen sig for dem, og er åben når vi kommer, så vi bare kan komme næsten uhindret igennem. De fleste bropassager er gratis, men visse steder skal man betale. Så står brovagten i sit hus med en lang pind og svinger en træsko i en snor ned til hver passerende båd, hvor en griber træskoen og lægger aftalte penge i. Efter at sommeren er kommet til Holland får vi også ligget for anker, badet og afprøvet vores nyanskaffede gummibåd, som ellers siden vi rejste hjemmefra blot har ligget sammenpakket surret på ruftaget.

11 Enkhuizen er en by, vi har ønsket at besøge lige siden 1997, hvor vi på en cykeltur i Holland lige netop ikke nåede dertil. Dengang læste vi meget godt om byen, og specielt at den kommer mest til sin ret hvis man ankommer fra søsiden. Det kunne vi ikke have gjort på en cykeltur, men det er så indhentet nu, og der er noget om det: Enkhuizen er virkelig flot at komme sejlende til. Ved indsejlingen står Dromedartårnet, som endda spiller klokkespil for os hvert kvarter. De store børn i Enkhuizen ynder at springe i kanalerne fra byens broer Foreløbig har vi mest været igennem Vestfrisland, som vist slet ikke mener det rigtig er Holland. Stednavne og officielle skilte står i hvert fald på to sprog: hollandsk og frisisk. Forskellen er tilsyneladende temmelig lille. Så det oprindelige, centrale Holland har vi stadig til gode.

12 Femte rejsebrev - London, 4. juli Endnu en natsejlads har bragt os over Nordsøen til England. Vi vil helst sejle om natten i stille vejr, selv om det betyder at motoren må støtte vores fremdrift, men denne nat var der nu også tidspunkter, hvor vi fik fin fart blot for rebede sejl. Men alt gik fint og der var stille perioder imellem til at spise aftensmad og klæde om til natten - det er koldt at sejle i mørke og modvind. Mørket gjorde at vi for første gang kunne opleve morrild: lysende alger i vores kølvand. Her i Østengland er der lave kyster og med tidevandet betyder det, at havet ikke rigtig når ind til kysten, så her er ikke så mange havne. Der hvor vandet kan nå ind, har man anlagt containerhavne og olieterminaler. Det lystsejlere gør, er at gå op i floderne og ankre, så vi får ligget meget for anker. Vi har været på floderne Orwell og Medway. Det var netop planen med vores gummibåd, at den skulle bruges til at komme i land fra disse ankringer og det gør vi da også, men det har sine udfordringer. Dels giver tidevandet en del strøm og da vi kun har årer, kan det være svært at komme mod strømmen. Dels er kysten meget mudret ved lavvande, så alt bliver fedtet ind i sort mudder, når man har været i land. Englændere, der sejler, er utrolig venlige og imødekommende. Vi er to gange blevet spurgt om vores bådtype af sejlere, der har bemærket vort danske flag. Den ene gang af én, der selv sejlede en dansk bådtype, LM 27, og bemærkede at man ikke så mange danske sejlere herovre. Vi bruger så de venlige sejlere til at spørge om lokale skikke, som at snuppe en ubenyttet ankerbøje og kommunikere med havnene på VHF inden anløb.

13 I dag er vi nået frem til London. Fra Themsens munding er der 40 sømil uden mellemliggende havne, så turen skal klares indenfor de 6 timer, der er medstrøm. Vi ligger i St. Katherines Docks, den inderste marina, man kan gå til med mast på og har udsigt til Tower Bridge fra cockpittet. Det er sjældent vi med båden i den grad kan gå til begivenhedernes centrum; vi plejer mest at befinde os i små kysthavne. Turen ind ad Themsen bød på en del containerterminalen, men faktisk ikke så meget trafik på floden, før vi nåede Millenium Dome, hvor udflugtsbådene begyndte at drøne op og ned af floden og sætte en masse bølger. Det er også ved Millenium Dome man krydser nulmeridianen, så nu er vi på den vestlige halvkugle. Vi har besøgt marinaen her ved tidligere besøg i London og var egentlig ikke sikker på, at en almindelig båd som vores kunne få en plads her. Da vi kom, fik vi anvist en plads som " måske var lidt lille". Det var den på ingen måde; vi kan nærmest ligge her to gange, men de er vist mest vant til både på fod her. Og så er det endda havnens bedste plads, på VIP pontoon, lige foran havnens hovedbygning. Så der er ingen mangel på hjælpsomhed og imødekommenhed overfor en lille båd som vores i det fine selskab.

14 Sjette rejsebrev - Dunkerque, 10. juli Kl ringede vækkeuret. Kl var der afgang fra St. Katherines Haven, London. En kamp mod tiden, for at blive skyllet ud af Themsen med tidevandet. 40 sømil på 5 timer, hvilket kræver et gennemsnit på 8 knob over grunden, og det er altså lidt usandsynligt. Men med strømmen i ryggen, motoren på fuldt drøn og godt hjulpet af en kraftig halv vind lykkedes det. Dagen forinden havde stået i London-turismens tegn. Vi havde vandret Londons gader tynde, set St.. Paul's Cathedral fra krypt til kuppel, spist næsten ægte fish'n'chips (de var ikke indpakket i avispapir som den helt ægte vare, men det fås vist ikke længere) og spist treretteres menu på restaurant, for at fejre at vi var nået så langt, som vi var. Efter udskylningen af Themsen, sigtede vi på en ankervig i et smalle sun "The Swale". I mellemtiden var det blæst op til næsten kulingstyrke, og vi skulle lige durk imod den ind mod The Swale. At have vinden stik imod og banke op imod krappe, korte bølger, med motoren på fulde omdrejninger kan ikke anbefales. Det er en modbydelig omgang hoppetur. Vi fik dog kæmpet os ind til en bøje, og håbede på bedre og mildere vinde. Vindens hylen stoppede ikke, og tidligt næste morgen sejlede vi mod Ramsgate for, i det mindste, at ligge indeblæst i en havn frem for en bøje. Indeblæsthed betyder uplanlagt tid, der skal slås ihjel. Dette sker blandt andet ved lange vandreture, konditoribesøg, shopping i byens mange, mange (!!!) genbrugsbutikker, ordning af vasketøj og andre huslige gøremål. Martin fik en "hot towel shave" i en rigtig gammeldags barbérsalon.

15 Derfra gik turen til Dover, da vinden (iflg vejrudsigten) tillod os at forlade havnen. Men vinden, som vejrudsigten have påstået skulle være højst 9-10 m/s, var for det meste omkring 15. Bølgerne var 4 meter høje og Arvid, der havde lagt sig ned for at sove, endte med at ligge og klamre sig til sofaen og holde alle bøgerne med hele sin vægt mens tøj, service og en enkelt væg blev kastet rundt som i et raflebæger. Sigrid og Martin skiftedes til at styre mens den ene bølge efter den anden rullede over dækket for at ende med at pjaske alt og alle især de to der styrede dynghamrende våde. Da vi endelig kom i havn var alle blevet våde fra top til tå undtagen Arvid der havde ligget nede i kahytten og som heldigvis havde undgået søsyge. Et venligt engelsk sejlerpar trøstede os med, at "når man fjerner sig fra Dover bliver vejret altid bedre". Alt til tørre efter kuling ved Dover Vi er nu kommet til Frankrig, og vejret er allerede blevet bedre. Første mål var egentlig Calais, men der kan lystbådehavnen kun anløbes omkring højvande, hvilket ville have betydet, vi skulle have ligget og kukkeluret ved en ventebøje til sidst på eftermiddagen. Så vi ville hellere fortsætte til Dunkerque. For første gang i 5 dage har vi prøvet at komme i havn uden at skulle hænge alt til tørre. Sødt pålæg fra Danmark, Tyskland, Holland og England. Et samlerobjekt, som efterhånden fylder en del.

16 Syvende rejsebrev - Dordrecht, 17. juli Nu får vi gang i alle de forskellige gæsteflag vi har indkøbt til turen. Frankring blev det kun til en eftermiddag i, og det endda på en søndag hvor det meste af Dunkerque var lukket og gaderne ret øde. Men en lokal bryg på en fortovscafé lykkedes det da at finde, og vi fik også indkøbt baguette, pølse og rødvin til aftensmad, så vi fik det bedste ud af det. Til gengæld fik vi gjort mere ud af Belgien, idet vi tilbragte hele fire nætter i badebyen Blankenberge. Heraf de to første planlagt, men de to sidste ufrivilligt påtvunget af at kuling og piskende regn gjorde det umuligt at sejle videre. Af samme grund var det også kun den første dag, vi kunne benytte os af at være i en badeby. De øvrige dage kunne vi betragte brændingen slå ind over revlerne og havneindløbet. Men vi tog toget til Brugge og havde en dejlig dag, mens det stadig var solskin. Brugge er en smuk og spændende gammel middelalderby. Derudover er de belgiske seværdigheder i høj grad af kulinarisk art. Belgierne er et folkefærd af madører, slikmunde og ølhøvle. Derfor har vi også prøvet en del af deres mangfoldige udvalg af fritter, skaldyr, chokolade, kager, vafler, øl og kaffe. Vi var sågar inde på et pommes-fritesmuseum! En kage af skum og vingummi Gode belgiske øl

17 Da kuling og regn endelig holdt en kort pause, så vi kunne komme til søs igen, skyndte vi os til det hollandske deltafarvand, hvor Rhinen, Maas og Schelde udmunder. Her havde vi set frem til at prøve hollændernes yndlingsfarvand: inddæmmede fjorde med mere eller mindre kunstige øer, man kan lægge til ved. Vi fik en god aften i Veerse Meer ved sådan en fortøjningsplads, inden regnen vendte tilbage. Veerse Meer er en smuk naturlig fjord, hvor kysterne ikke er beskyttet af diger. Det er noget af det smukkeste, vi har sejlet i endnu, ja det ligner faktisk Roskilde Fjord. De forskellige dele af deltaet har forskellig karakter: Nogle har stadig tidevand, andre virker temmelig kunstigt anlagt. Typisk kan man sejle et par timer, inden man skal sluse ind i næste del af deltaet. Når vejret ikke er til badeliv, er der ikke så meget at komme i deltaet efter, så vi er hastet videre til det gamle oprindelige Holland og dermed har vi taget tråden op igen fra rejsebrev 4. Vi er nu i Dordrecht, den ældgamle handelsby, som faktisk er identisk med vikingetidens store handelsby Dorestad -dengang var der nok ikke så mange sluser på vejen herind. Vi har fået havneplads lige neden for domkirken. Dordrecht

18 Ottende rejsebrev - Leeuwarden, 24. juli Kanalsejladsen, både som erhvervssejlads, lystsejlads og levende historie, betyder utroligt meget for hollænderne. De er stadig i gang med at forbedre kanalsystemet og bygge større sluser og flere aquadukter, hvor store veje skal krydse kanalen. Der er mange broer over kanalerne og de fleste åbner hurtigt og uden for meget ventetid. Men jernbanebroer er et problem. De åbner gerne kun 3-4 gange i døgnet; som regel meget tidligt, en til to gange midt på dagen og en sen aftenåbning. I Dordrecht var vi heldige lige at komme frem i tide til en ekstra søndagseftermiddagsåbning. I Gouda, vores næste overnatning, lå broen efter byen og åbnede først 10.13, så der kunne man ikke komme tidligt afsted. Men begge steder blev resultatet heldigvis at vi havde tid til at se på byen. I vores tilfælde handler det om is og konditoribesøg Næste stop skulle være Leiden, hvor det var aftalt, at Gustav, Sigrids kæreste, skulle komme ombord for at sejle med i nogle dage. Den by ligger ikke på hovedruten til Amsterdam, men skulle i følge vores kortmateriale uden problemer kunne nås med stående mast. Her er et af de steder, hvor forholdene er ved at blive forbedret ved at lægge en trafikeret vej ned i en aquadukt. Det er en stor fordel for alle parter. Problemet her var bare, at de var holdt op med at åbne den eksisterende bro, inden aquadukten var færdig. Det stod på et skilt langs kanalen, der hvor man skulle dreje fra til Leiden, så her måtte der hurtig genplanlægning til. Vi valgte i stedet at lægge til i en lille by, Woubrugge, hvor havnefaciliteterne var det ene lille private værft efter det andet langs kanalen, som hver havde et par bådebroer. En hyggelig lille by, hvor det skam også lykkedes os at finde en øl og en is, dog på et nybygget butikstorv. Og det lykkedes også i sidste øjeblik at ringe og omdirigere Gustav. Herfra gik det mod Amsterdam og så skal den store planlægning frem igen med sejladsbeskrivelsens oplysninger om broåbningstider. Man skal forbi Schiphol lufthavn, som har en bro, der kun åbner morgen, middag og aften og man skal igennem hele Amsterdam, hvor der kun åbnes broer for en samlet konvoj, der sejler om natten. Der er også nogle søer undervejs, hvor man kan tilbringe ventetiden. Vi valgte at bruge formiddagen for anker i Westeinderplassen, en labyrint af firkantede øer, som vi kunne ro gummibåd imellem. Schiphol passeredes til frokost og straks derefter kunne vi lægge til ved en café, som havde anløbsbro med serveringsborde. Efter en god frokost havde vi endda rigelig tid til at finde en marina med vaskeri lige ved den bro, som udgør starten af Amsterdam-konvojen.

19 Konvojen gik fra kl. 1 til 3 om natten. Den indledes med en sluse, så man skal have gang i hele besætningen; det er ikke noget man kan gøre mens børnene sover. Det er nu også spændende at sejle gennem natten i kanalerne, mens unge mennesker cykler hjem igennem gaderne. Efter den sidste bro lagde alle de andre både pludselig til langs kanalens kanter. Vi blev i tvivl om alle de andre nu vidste noget, vi ikke vidste, men der skulle ikke være nogen broer i vejen, så vi sejlede videre. Vi tænkte, at det naturlige var at gå videre ud i IJ, det fri farvand gennem Amsterdam, for at opsøge byens lystbådehavn Sixhaven. Da vi kom til dertil så vi at det, de andre vidste, nok var, at Sixhaven i juli er utrolig overfyldt. Det er svært at komme ind kl. 3 om natten i en havn, som er så fuld at man ikke kan se hvor der er broer og hvor det blot er både, der ligger side om side uden på hinanden eller uden på pælene og spærrer for andre både. Det var helt umuligt at sejle længere ind end lige idenfor indsejlingen og her kunne vi lægge os som båd nr. 3. Morgenen efter kunne vi heldigvis lægge os uden på en båd, som ikke skulle sejle, så vi roligt kunne forlade havnen og få en god dag i Amsterdam med poffertjes (små pandekager), blomsterløgsmarked og et historisk museum - og så selvfølgelig flere maleriske kanaler med cykler. Nu havde vi haft hele to dage med godt vejr, så da vi skulle ud i IJsselmeer var det brugt op. Vi fik først en tur på kryds op til en hurtig overnatning i Volendam og derefter en hård tur på kryds mod temmelig store bølger videre nordpå. Vi endte med at søge ly i kanalerne igen ved Stavoren. Her i Friesland er der så mange søer og kanaler, at vi næsten kunne gå en helt anden vej til Leeuwarden, som vi også kom igennem på udturen. Sneek ankom vi til ad bagvejen i forhold til den gennemgående kanal, men det er nok egentlig den rette vej: lige frem til vandporten, som står hvor havnen i gamle dage gik ind i byen. Byen var fuld af hollandske skuder, så man dårlig kunne komme igennem kanalen. Der var skuder med sejl og sænkesværd, skuder der havde lagt masten ned og fine gamle motorpramme med dampskibsskorsten. Langs kajen var der markedsboder, hvor gammelt maritimt håndværk blev vist. Det viste sig at der var skudetræf, men trods det fandt vi i lystbådehavnen en fin pæleplads lige overfor skuderne. Næste morgen blev de sendt afsted med hornorkester, mens de stod ud lidt efter lidt for hver skude skal have god plads til at manøvrere.

20 Så længe skuderne lå stille, var de hyggelig lokalkolorit, men da det viste sig, at de havde samme destination som os var de mest til besvær. Når kanalen er snoet, sejler de i meget adstadigt og forsigtigt tempo og når der er ventetid ved broerne, føler man sig noget klemt i selskab med skuder, som næsten ikke kan holde skibet i kraftig sidevind. Det kan vi næsten heller ikke, men vi kan cirkle, hvis der ellers var plads til det. Det kan skuderne ikke. Det var dog først da vi nåede Leeuwarden vi virkelig indså, hvor besværlige skuderne var. Deres træf ville fylde alle kajpladser i byen og der er ingen almindelig lystbådehavn. Yderligere var alle byens broer lukket for andet end skuder. Der ville kun blive gennemført en konvoj kl. 18 og slet ingen dagen efter. Så vi var nød til at finde et sted at ligge og vente på broåbning ude i byens industrikvarter, så der røg vores eftermiddag i byen. Yderligere var vi nød til at gennemføre konvojen for ikke at blive fanget bag broerne, så vi måtte finde endnu en uautoriseret anlægsplads for at kunne tilbringe natten uden adgang til land. Et problem især fordi det var fra Leeuwarden, Gustav skulle rejse hjem igen. I kanalerne kan vi sejle trods kulingvindstyrker og vi skal ikke holde styr på tidevand, men broer, der ikke åbner som forventet, kan vælte alle planer. Så er tidevand trods alt mere sikkert at planlægge efter! Lidt godt vejr har vi haft i denne uge, trods alt!

21 Niende rejsebrev - Pahlen, 28. juli Tyske Bugt og Vadehavet er noget, der bare skal overstås, med mindre man har en båd, som er bygget til dette specielle farvand, hvilket vil sige væsentlig tungere og meget mere fladbundet end Litorina. Vi havde ellers flere planer om ting, vi gerne ville opleve. Men udsejlingen fra Holland gennem rækken af frisiske øer fik os til kraftigt at genoverveje dem. Tidevandets og bølgernes sammenstød i de smalle "gat" (mellemrum) mellem øerne skaber en fuldstændig kaotisk og meget ubehagelig sø.. Vi blev kastet flere meter op og ned i snart den ene, snart den anden retning, af bølger, der tårnede sig op fra alle retninger på en gang. Da vi så samtidig opdagede, at ekkoloddet til tider kun viste godt 2 meter vand, blev vi noget blege. Hvornår ville båden ramme sandbunden med et brag i bunden af en bølgedal? Endvidere var det løb, vi havde regnet med at følge, forsvundet. Sandbankerne ændrer sig hele tiden, så selv nye søkort er højst at betragte som vejledende. Man må bare følge mærkerne og håbe, at de er sat om efter de aktuelle forhold. Og nu viste det sig, at det eneste afmærkede løb, vi kunne finde ud til det åbne hav bragte os på en hård omvej adskillige sømil mod nordvest, lige op mod vinden, før vi endelig kom til et hul i brændingen og kunne dreje af mod øst, som vi skulle. I samme øjeblik vi kom ud på dybt vand blev havet fuldstændig roligt, for vinden var faktisk ikke særlig kraftig! Destinationen var egentlig Norderney, en af de få frisiske øer, som har dybde nok i havnen selv ved lavvande. Men det blev droppet, da det ville medføre, vi skulle ind gennem endnu et "gat" og ud igen næste dag. I stedet valgte vi at sejle natten igennem helt til Helgoland, hvor vi var fremme 4.30 næste morgen.

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Markering af Slaget ved Lyngør i Norge

Markering af Slaget ved Lyngør i Norge Hjemmeværnet - Danmarkshistorie i Norge 1 af 6 21-08-2014 13:47 HJEMMEVÆRNET Marinehjemmeværnet HJK > Marinehjemmeværnet > Nyheder > Danmarkshistorie i Norge Markering af Slaget ved Lyngør i Norge Af OK

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Drømmen om at bo for sig selv

Drømmen om at bo for sig selv Artikel i Muskelkraft nr. 2, 2001 Drømmen om at bo for sig selv Peter Bang Jensen er glad for, at han flyttede væk fra en institution og ud i egen lejlighed, men hverdagen kan være svær uden hjælpere Af

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Her i december, og efter en tur i vandet på la Gomera, synes vi det var på tide, at vi skrev lidt til Spygattet hjemme i kolde Danmark.

Her i december, og efter en tur i vandet på la Gomera, synes vi det var på tide, at vi skrev lidt til Spygattet hjemme i kolde Danmark. Her i december, og efter en tur i vandet på la Gomera, synes vi det var på tide, at vi skrev lidt til Spygattet hjemme i kolde Danmark. Vi har nu været af sted i godt 8 måneder, omkring halvvejs på vores

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller.

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller. Beretning Paris 2014 - del 3 Dag 5 Tirsdag den 22. juli. Jeg vågner ved 7 tiden til dejligt vejr i Weeze, det dårlige vejr fra dagen inden er pist væk. Det er hvile dag og morgenmaden er bestilt til kl.

Læs mere

Inde i hovedet kan jeg alting

Inde i hovedet kan jeg alting Artikel i Muskelkraft nr. 8, 2000 Inde i hovedet kan jeg alting Mette Have Justsen, 19 år, vil ikke acceptere ret mange begrænsninger i sit liv. En 70 dages rundrejse i Australien var derfor en selvfølge

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Den nysgerrige. Udforskere - Niveau 2 - Trin for trin. Udforskere Niveau 2

Den nysgerrige. Udforskere - Niveau 2 - Trin for trin. Udforskere Niveau 2 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Den engelske opdagelsesrejsende Mary Kingsley er en af de eneste kvindelige

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Helgelandskysten sommer 2011

Helgelandskysten sommer 2011 Nr. 92 August 2011 Helgelandskysten sommer 2011 Min første tanke om en større tur i sommeren 2011 var, at det skulle være en anderledes tur, i omgivelser vi ikke havde prøvet før, og hvor tiden blev brugt

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13.

AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00. Ulloq misilitsiffik/dato: 13. AEU-2 QALLUNAATUT / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE JANUAR 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: 13. januar 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut / Hjælpemidler: Oqaatsit / Ordbøger:

Læs mere

Nordsøen og Den Engelske Kanal var trafikeret. Jan og 40 fods 3M Innovation hjemme igen ud for Helsingør. Foto: Per Heegaard.

Nordsøen og Den Engelske Kanal var trafikeret. Jan og 40 fods 3M Innovation hjemme igen ud for Helsingør. Foto: Per Heegaard. Jan Møllers syn på verdenshavene Efter 169 dage på verdenshavene giver den første dansker Jorden rundt nonstop, karakterer efter hvordan de er at sejle på. Vi talte med den 39- årige singlehand- sejler

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

En historie vi alle kan lære af.

En historie vi alle kan lære af. En historie vi alle kan lære af. En personlig beretning af Leif Thygesen. Foto Leif Thygesen. Tåge en skræmmende historie http://www.roinfo.dk/1/post/2014/04/tge-en-skrmmende-historie.html#.uz0x6vl_snh

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Læsø eller Borholm blev til.. Flensburg

Læsø eller Borholm blev til.. Flensburg En lille beretning om hvordan sejlturen 2013 i vores sejlbåd til Læsø eller Borholm blev til.. Flensburg Det hele startede i det tidlige forår hvor vi talte om at i år måtte vejret da blive godt, nu havde

Læs mere

Over Stillehavet med Yukon 4 : 5

Over Stillehavet med Yukon 4 : 5 Over Stillehavet med Yukon 4 : 5 Tahiti Tonga 29 dage blev det til i alt på Tahiti og de fleste af dem blev brugt på vedligehold og lidt sightseeing. Tahiti er en slags hoved ø for fransk Polynesien og

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

Europæiske politimesterskaber

Europæiske politimesterskaber Europæiske politimesterskaber 8 Politiidræt nr. 6 2014 De 23 kvindelige triatleter fyldte ikke så meget i havnen i triatlon Af Mikael Kriegbaum, Vejle PI Fotos Finn Mortensen, DPIF Atletikudvalget Fredag

Læs mere

nyt fra pensionist idræt

nyt fra pensionist idræt nyt fra pensionist idræt Nr. 1 2009 Weekendtur til Femø den 25.-26. april 2009 (Se vedlagte folder) & Kulturelle Vandreture i maj og juni 2009 Pensionist Idræts populære Kulturelle Vandreture omfatter

Læs mere

Jetstrømme og polarfronten giver våd sommer 2004

Jetstrømme og polarfronten giver våd sommer 2004 Jetstrømme og polarfronten giver våd sommer 2004 Af Ove Fuglsang Jensen Når man nu som brevduemand har haft adskillige weekender med mere eller mindre regn, kan man stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor?

Læs mere

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Motorvejen Hårup-Låsby

Motorvejen Hårup-Låsby Trafik Motorvejen Hårup-Låsby 1 1 2 2 Tilslutningsanlæg Hårup Når det nye tilslutningsanlæg bliver taget i brug, er der kun motorvej øst for det, i retning mod Aarhus. Derfor bygger Vejdirektoratet en midlertidig

Læs mere

Elektronisk søkortsystem

Elektronisk søkortsystem Kapitel 3 side 18 Elektronisk søkortsystem Et elektronisk søkortsystem samler oplysninger fra mange forskellige navigationsinstrumenter. Oplysningerne bliver vist på et elektronisk søkort, som navigatøren

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum

F-dag - 0.c på naturhistorisk museum Februar F-dag - 0.c på naturhistorisk museum På årets første fordybelsesdag skulle 0.c på Naturhistorisk museum. Vi startede dagen med at snakke og lave opgaver om danske og afrikanske dyr. Vi arbejdede

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere